PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορες απο ebay! (Αποριες-Συμβουλες)......


zaharias
11-11-07, 12:30
Καλησπερα σε ολους!

Σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεματακι (πιστευω οτι αφορα πολλους) για να μας διαφωτισουν καποια παιδια που εχουν αγορασει απο το ιντερνετ και συγκεκριμενα απο ebay, σχετικα με το πως γινεται το ολο θεμα, αν μπορουν να δωσουν καποιες συμβουλες για το τι πρεπει να προσεξουμε κτλ...

Απ'οτι εχω καταλαβει (απο αυτα τα λιγα που εχω ακουσει και διαβασει μεσα στο φορουμ) συμφερει να αγοραζεις απο το ebay.de (ebay Γερμανιας) και ο λογος ειναι οτι δεν πληρωνεις τελωνειο.

Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα...
1) Δε συμφερει δηλαδη καθολου να αγορασεις απο το Αγγλικο ή το Αμερικανικο ebay?
Το ποσό που θα πληρωσεις στο τελωνειο απο τι εξαρταται?
2) Πως μπορει να κανει καποιος εγγραφη στο ebay.de αν δεν ξερει Γερμανικα?
3) Αν εχει κανει εγγραφη σε καποιο αλλο ebay (πχ Αγγλικο ή Αμερικανικο) πρεπει να ξανακανει εγγραφη στο Γερμανικο?

Αυτο που εχω καταλαβει επισης ειναι οτι ο ασφαλεστερος τροπος πληρωμης ειναι μεσω paypal οπου δινεις τον αριθμο της καρτας σου ΜΙΑ και μοναδικη φορα.

Σε θρεντ με διαφορα ποστ μελων διαβασα οτι καποιοι χρησιμοποιουν την πιστωτικη τους καρτα ενω καποιοι αλλοι μια καρτα στην οποια βαζεις οσα χρηματα θελεις εσυ.

4) Πως λεγεται αυτη η καρτα και που μπορουμε να βγαλουμε?

Ας απαντηθουν αυτα τα ερωτηματα για αρχη και μετα θα τεθουν αλλα σχετικα με το πως γινεται η διαδικασια της επιλογης, της αγορας, της πληρωμης κτλ...

Αν εχω ξεχασει κατι στα "βασικα-πρωτα σταδια" να με διορθωσετε-συμπληρωσετε..

Ευχαριστω

demis_330
11-11-07, 13:39
Φίλε μου ας ξεκινήσω εγώ, έχοντας κάποιων χρόνων εμπειρία στο ΕΒΑΥ.

Απαντάω στα βασικά πρώτα:

-Εγώ αγοράζω από Αγγλικό, Γερμανικό και Αμερικάνικο EBAY, στην περίπτωση του Αμερικάνικου αν οι αγορές σου είναι πάνω από 150 ευρώ, τότε εκτελωνίζονται.
Τώρα, αν αγόρασες κάτι και η αξία του που πλήρωσες είναι γύρω στα 200 ευρώ, μπορείς να ζητήσεις από τον πωλητή να σου το στείλει σαν gift με τιμή πιο κάτω, έτσι ώστε να γλυτώσεις εκτελωνισμό. Αυτό μόνο μέσω USPS (Αμερικάνικο ταχυδρομείο) και όχι μέσω UPS ή FEDEX, γιατί με τις ταχυμεταφορικές εταιρείες περνάς 100% τελωνείο. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος.

-Το ποσό που θα πληρώσεις στο τελωνείο, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ! Αν είναι με USPS ή με ταχυδρομείο γενικά (χαμηλότερο shipping), τότε τα εκτελωνίζουν βάση τιμής που θα αναγράφει το τιμολόγιο πάνω στο πακέτο, αν όμως έρθει μέσω ταχυμεταφοράς, εξαρτάται και από τον εκτελωνιστή της εταιρείας πόσο θα σου το εκτελωνίσει για να πάρει και το μερίδιο του. Αν προσπαθήσεις να το εκτελωνίσεις εσύ, τουλάχιστον ένα πρωινό θυσία για να περάσεις από όλη τη γραφειοκρατία και αν τελειώσεις !

-Κάνε εγγραφή στο Αμερικάνικο ΕΒΑΥ, ο λογαριασμός σου ισχύει σε όλα τα ΕΒΑΥ, με αυτό το λογαριασμό κάνεις login σε Γερμανικό και Αγγλικό.

-Δεν χρειάζεται να ξανακάνεις εγγραφή, ισχύει το ίδιο.

-Πάντα να επιλέγεις πληρωμή μέσω PAYPAL. Βγάλε μια Prepay κάρτα από μια τράπεζα για αγορές στο internet. Εγώ έχω prepay από Eurobank και τράπεζας Κύπρου. Η διαφορά τους σημαντική για μένα είναι ότι με την κάρτα της eurobank δεν μπορείς να της βάλεις λεφτά μέσω ΑΤΜ, πρέπει να πηγαίνεις κάθε φορά ταμείο, ενώ με την κάρτα της Τράπεζας Κύπρου την φορτίζεις και από το ΑΤΜ.
Εδώ μπορείς να βγάλεις prepay από Τράπεζα Κύπρου https://www.prepaidcards.gr/default.asp?siteID=1&pageID=18&langID=1

Για ότι απορίες έχεις, εδώ είμαστε ! Το θέμα EBAY είναι πολύ μεγάλο !!!

zaharias
11-11-07, 23:27
Ευχαριστω φιλε, να εισαι καλα.
Οντως το θεμα ebay ειναι πολυ μεγαλο...

deepblue
11-11-07, 23:31
νομιζω οτι υπαρχει παρομοιο θεμα ανοικτο

demis_330
12-11-07, 00:12
Ας γράψω μερικά πράγματα για το ΕΒΑΥ, για να υπάρχουν ως οδηγός αγοράς.

Εγγραφή

1. Προσέχουμε οι σελίδες να είναι της μορφής https και όχι http και κάτω δεξιά στον IE6 να εμφανίζεται το λουκετάκι. Αυτό ισχύει για περισσότερο για το Pay Pal.

2. Δημιουργούμε λογαριασμό καταχωρώντας αληθινά στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, e-mail κτλ) στο e-bay ( http://www.e-bay.com ) και στο pay pal ( http://www.paypal.com ). Το Pay Pal μας ζητάει και τον αριθμό της πιστωτικής μας κάρτας. Χωρίς πιστωτική κάρτα δεν κάνουμε δουλειά. Βγάλτε μια prepay κάρτα από Eurobank ή Τράπεζα Κύπρου και κάνετε με αυτές τις αγορές σας, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

3. Οι πληρωμές στο e-bay γίνονται με διάφορους τρόπους, ο πιο διαδεδομένος και αξιόπιστος είναι το Pay Pal.

Έχοντας δημιουργήσει λογαριασμό στο Pay Pal συνδέουμε την πιστωτική μας κάρτα με τον λογαριασμό. Για να γίνει η σύνδεση απλά το Pay Pal τραβάει από την κάρτα μας 1.5 ευρώ. Όταν θα μας έρθει στο σπίτι η αναλυτική κατάσταση των κινήσεων της κάρτας (σε μερικές κάρτες αυτό φαίνεται και μέσω του internet banking τις τράπεζας) θα δούμε δίπλα από την χρέωση του Pay Pal έναν τετραψήφιο αριθμό. Καταχωρούμε των αριθμό στον λογαριασμό μας στο Pay Pal και αυτό ήταν. Τώρα μπορούμε να αγοράζουμε και να πουλάμε από το e-bay. Τα 1.5 ευρώ μας τα επιστρέφουν στην πιστωτική κάρτα μόλις καταχωρηθεί ο τετραψήφιος κωδικός.
Εγώ προσωπικά, επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση πελατών των τραπεζών, και μου έίπαν τον τετραψήφιο αριθμό της Paypal από το τηλέφωνο. Επίσης σε prepay κάρτες, δεν έρχεται λογαριασμός σπίτι, άρα τηλεφωνάκι μετά από 2 μέρες που χρεωθήκαμε το 1.5 ευρώ, για να ενημερωθεί το σύστημα της τράπεζας ότι πληρώσαμε το Paypal.

Αγορές.

1. Οι αγορές χωρίζονται σε δύο μέρη. Δημοπρασίες (Bid) και Buy Now.

2. Στις δημοπρασίες κερδίζει το προϊόν αυτός που θα δώσει τα περισσότερα χρήματα ενώ στο Buy Now η τιμή είναι στάνταρ και δεν αλλάζει. Τυγχάνει βέβαια μερικές φορές να έχουμε στο ίδιο προϊόν και Bid και Buy Now. Φυσικά εδώ προσέχουμε να μην περάσει η τιμή Bid την τιμή Buy Now. Επίσης σε μερικές δημοπρασίες εμφανίζεται η ένδειξη (Reserve not met). Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν έχει πιάσει την τιμή που θέλει ο πωλητής. Που σημαίνει ότι άσχετα αν έχουμε κάνει την μεγαλύτερη προσφορά όσο υπάρχει η ένδειξη αυτή το προϊόν δεν το έχουμε κερδίσει.

3. Προσέχουμε αν ο πωλητής στέλνει και Ελλάδα (στο πεδίο Ships to: θα πρέπει γράφει Greece, Europe ή Worldwide). Αν δεν γράφει αυτά υπάρχει πάλι μια μικρή πιθανότητα να στέλνει Ελλάδα αλλά θα πρέπει να τον ρωτήσετε με e-mail.

4. Διαβάζουμε προσεχτικά όλη την αγγελία και τους όρους πληρωμής. Μερικοί από τους πωλητές δεν δέχονται Pay Pal ή χρησιμοποιούν διαφορετικό σύστημα on-line πληρωμής.

5. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα feedback. Όταν ολοκληρώνεται μια συναλλαγή στο e-bay και οι δύο πλευρές (αγοραστής-πωλητής) αφήνουνε feedback (σχόλιο). Τα feedback είναι είτε θετικά, είτε αρνητικά είτε ουδέτερα. Αντιλαμβάνεστε ότι αν κάποιος έχει μεγάλο ποσοστό σε θετικά σχόλια είναι και φερέγγυος. Nα προτιμάτε πωλητές με ποσοστό πάνω από 98.8% σε θετικά σχόλια.

6. Στις δημοπρασίες να κοιτάτε πόσοι χτυπάνε κάποιο είδος. Αν αυτοί που το χτυπάνε έχουν λίγα Feedback μπορεί απλά να χτυπάνε για να ανεβάσουν την τιμή, γι’αυτό να είστε ενημερωμένοι εκ των προτέρων και να γνωρίζετε περίπου την αξία που έχει στην αγορά το είδος που θέλετε να αγοράσετε.

7. Power Seller: Αν κάποιος είναι Power Seller σημαίνει ότι πουλάει πολύ. Άρα για να τον προτιμάνε είναι φερέγγυος.

8. Pay Pal Buyer Protection: Αυτό είναι η ασπίδα που υπάρχει δίπλα από των πωλητή. Δεν την έχουν όλοι οι πωλητές. Αυτή η ασπίδα σημαίνει ότι αν κάτι πάει στραβά το Pay Pal σας αποζημιώνει έως και $1.000. Να τους προτιμάτε ασυζητητί.

9. Επιστροφές δεν κάνουνε όλοι γι’αυτό να διαβάζετε προσεχτικά την κάθε αγγελία πώλησης. Αν κάτι σας έρθει σπασμένο ή σας στείλουν διαφορετικό είδος από αυτό που αγοράσατε βγάλτε το αμέσως φωτογραφίες και επικοινωνήστε αμέσως με τον πωλητή. Αν δεν βγάλετε άκρη προχωρήστε σε καταγγελία στο e-bay.

10. Σε περίπτωση που θέλουμε να ακυρώσουμε το ποσό που έχουμε ποντάρει σε μία δημοπρασία θα πρέπει να το κάνουμε προτού συμπληρωθούν 12 ώρες πριν την λήξη της δημοπρασίας αλλά έτσι χάνονται και τα προηγούμενα ποσά που είχαμε (αν είχαμε) δηλώσει. Επίσης μπορούμε και μια ώρα πριν την λήξη να αποσύρουμε το ποσό που έχουμε ποντάρει αλλά τότε το σύστημα δεν μας διαγράφει τελείως απλά μας πάει στο προηγούμενο ποσό. Οι ακυρώσεις καταγράφονται και καλό θα είναι όταν χτυπάμε κάποιο είδος να μην το ακυρώνουμε.

11. Πάντα ρωτάμε πριν αγοράσουμε ή χτυπήσουμε κάτι για το κόστος των μεταφορικών (Shipping Cost).

12. Η αποστολή από Αμερική (τα περισσότερα είδη από Αμερική έρχονται) μπορεί να γίνει είτε με το Αμερικάνικο ταχυδρομείο (www.usps.com) είτε με ιδιωτική εταιρία courier (UPS, DHL, Fed-Ex) τις περισσότερες φορές συμφέρει με το Αμερικανικό Ταχυδρομείο. Το οποίο έχει 7 διαφορετικούς τρόπους αποστολής.

13. Θα σας συμβούλευα να επιλέγετε να σας τα στέλνουν με Global Express (EMS) είναι λίγο ποιο ακριβά (+ $20 περίπου) από τις απλές αποστολές αλλά σας δίνουν Tracking Number (αν δεν σας το δώσουν να το ζητάτε) με το οποίο μπορείτε να βλέπετε πότε αναχώρησε το πακέτο σας από Αμερική μέσω της ιστοσελίδας: http://www.usps.com (Track & Confirm). Επίσης με Global Express η παράδοση είναι το αργότερο σε 5 εργάσιμες στην πόρτα σας (σκάνε μύτη 08:30 με 10:00 το πρωί) και το ποιο σημαντικό δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν γιατί είναι συστημένα. Και απλά να σας τα στείλουν δύσκολα χάνονται. Αλλά επιμένω USPS Global Express Shipping.

14. Τα πάντα περνάνε τελωνείο αλλά οτιδήποτε με δηλωμένη αξία άνω των 150 euro (νομίζω) φορολογείται. Συνήθως ο φόρος είναι το λίγο παραπάνω από το μισό της αξίας του είδους.

15. Τα δέματα από εξωτερικό συνήθως πάνε στις αποθήκες των ΕΛΤΑ (όσα πάνε εκεί, από εκεί εκτελωνίζονται) που είναι στην Ακτή Κονδύλη 32 στον Πειραιά ή στο κεντρικό των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος .

Γενικές συμβουλές.

1. Πάντα θα κρατάτε τα e-mail ιδίως τις αποδείξεις πληρωμών από το Pay Pal.
2. Να αφήνετε Feedback και να ελέγχετε αν σας αφήνουν.
3. Καλό είναι με το που αγοράζετε κάτι να το πληρώνετε κατευθείαν.
4. Ποτέ μα ποτέ ούτε το e-bay αλλά ούτε και το Pay Pal δεν πρόκειται να σας στείλουν e-mail ζητώντας σας να ξανακαταχωρίσετε τον λογαριασμό της κάρτας σας.

Τελειώνοντας...

Προτιμάμε πωλητές με υψηλό θετικό feedback (άνω του 98.8%), να έχουν την ασπίδα, να είναι power sellers, να δέχονται Pay Pal και να στέλλουν Ελλάδα.

Άντε και καλές αγορές ! :cheers:

zaharias
12-11-07, 13:08
Αψογος ο demis!!:+1:
Ηθελα να τα ρωτησω ολα αυτα, απλα ηθελα να γραψω τα βηματα χωρις βιασυνες και οσο γινεται αναλυτικοτερα, για να ειναι πιο ευκολα κατανοητα απο ολους...αλλα με προλαβες φιλε.

Ευχαριστω πολυ!

BILL007
12-11-07, 13:27
Demis=Aρχηγός....Το respect AMEΣΩΣ!!!:):D

Babis_Compact
12-11-07, 18:49
Πάρα πολύ αναλυτικός ο demis, θα μπορούσε να είναι ένας καλός οδηγός του site για τους αρχάριους στο ebay. Υπάρχουν κι άλλα Θέματα στο forum πάντως, http://www.bmw-motorsport.gr/forums/search.php?searchid=488136 . Αν χρειαστείς οτιδήποτε φίλε μου εδώ είμαστε!

tsilis
12-11-07, 19:19
Μπράβο Demis,εξαιρετικός οδηγός χρήσης του ebay! :)

Nick_compact
12-11-07, 19:42
Αυτός ο οδηγός θα σώσει πολλούς αρχάριους χρήστες του ebay!! Πολύ καλό!

kenz
24-11-07, 18:38
Αυτός ο οδηγός θα σώσει πολλούς αρχάριους χρήστες του ebay!! Πολύ καλό!

+1111111111111

MrZ
24-11-07, 19:09
Για το τελωνείο δεν ξέρω τελικά τι παίζει...έχω φέρει μέχρι στιγμής:
cpu για το pc μου
βάση οργάνων carbon για gsxr k6
Ολόκληρο set fairings για το ίδιο k6
Μανέτες για το ίδιο

Και πουθενά μα πουθενά δεν πλήρωσα τελωνείο.Και τα fairings είχανε 600+ ευρώπουλα...

zaharias
25-11-07, 11:16
Για το τελωνείο δεν ξέρω τελικά τι παίζει...έχω φέρει μέχρι στιγμής:
cpu για το pc μου
βάση οργάνων carbon για gsxr k6
Ολόκληρο set fairings για το ίδιο k6
Μανέτες για το ίδιο

Και πουθενά μα πουθενά δεν πλήρωσα τελωνείο.Και τα fairings είχανε 600+ ευρώπουλα...
Απο ποια χωρα τα αγορασες ολα αυτα?

MrZ
25-11-07, 12:15
Απο ποια χωρα τα αγορασες ολα αυτα?

cpu/βάση οργάνων/μανέτες -> Αμερική
Fairings -> Hong Kong

zaharias
25-11-07, 21:59
cpu/βάση οργάνων/μανέτες -> Αμερική
Fairings -> Hong Kong
Εγω δεν εχει τυχει ακομη να αγορασω κατι απο ebay αλλα, απο οτι λενε, αν αγορασεις απο Αμερικη και το κοστος ειναι πανω απο 150 ευρω τοτε πληρωνεις και τελωνειο.

ΦΑΝΗΣ
25-11-07, 23:10
Μπράβο στον Demis,μας άνοιξες τα μάτια:bugeye:πολύ καιρό σκεφτόμουν να εγγραφώ στο e-bay,αλλά όλο το μετάνιωνα,για λόγους,ότι δεν ξέραμε και πολλά πράγματα π.χ ότι εγγράφεσαι μια φορά και μπαίνεις σε όποιο e-bay θέλεις,πάντος όποιος ξέρει και άλλες λεπτομέρειες ας τι πεί.............

demis_330
25-11-07, 23:17
Μπράβο στον Demis,μας άνοιξες τα μάτια:bugeye:πολύ καιρό σκεφτόμουν να εγγραφώ στο e-bay,αλλά όλο το μετάνιωνα,για λόγους,ότι δεν ξέραμε και πολλά πράγματα π.χ ότι εγγράφεσαι μια φορά και μπαίνεις σε όποιο e-bay θέλεις,πάντος όποιος ξέρει και άλλες λεπτομέρειες ας τι πεί.............

Σε ευχαριστώ Φάνη, προσπάθησα να σας δώσω να καταλάβετε το τι παιζεται.

Τώρα, αν κάποιος φίλος ζορίζεται και βρίσκεται σε αδιέξοδο και θέλει να χώσει χρήμα για αγορά μέσω Ebay, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω. :D

KATSARAIOS
25-11-07, 23:28
Το σιγουρο ειναι οτι αξιζουν οι αγορες απο ebay λογω περισσοτερων ευκαιριων και καλυτερων τιμων.
οταν αγοραζετε η οταν χτυπατε μια δημοπρασια , κοιταξτε να δεχονται πληρωμες μεσω paypal γιατι μονο αυτο το συστημα σας εξασφαλιζει επιστροφη μερους η ολοκληρου του ποσου που πληρωνετε για το καθε ειδος.

komis
25-11-07, 23:34
Παιδιά καλό κ το ebay αλλά αν ψάχνετε γνήσιο ανταλλακτικό ή αξεσουάρ, από εμπειρία, καλύτερα ρωτήστε πρώτα και στην αντιπροσωπεία. Πολλές φορές θα τα βρείτε πιο φτηνά εκεί (χώρια που γλυτώνετε και το άγχος του ebay με τον κάθε τυχοδιώκτη).

Οι τιμές της BMW είναι όλες στο www.realoem.com και δεν απέχουν πολύ από τις τιμές στην Ελλάδα μετά τη μετατροπή από δολάρια σε ευρώ (η BMW καθορίζει τις τιμές και είναι οι ίδιες σε όλες τις χώρες, με μόνη διαφορά τους τοπικούς φόρους).

Καλές ευκαιρίες θα βρείτε μόνο σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και αξεσουάρ (μιλάμε πάντα για γνήσια κ όχι καγκουρο-αξεσουάρ), ή σε είδη όπως στερεοφωνικά, ηχεία, κτλ. Οι περισσότεροι χρήστες δε στέλνουν στο εξωτερικό (μήπως βγείτε εσείς τυχοδιώκτες) ή και να στέλνουν, το κόστος μεταφοράς μπορεί να είναι δυσανάλογο του κέρδους που μπορεί να έχετε (πχ ζάντες).

Σκεφτείτε τι θα κάνετε αν αυτό που αγοράσετε σας βγεί μάπα - 1ον επιστροφές σε ιδιώτες δεν γίνονται, 2ον αν πάρετε από εταιρία στην καλύτερη θα επωμισθείτε τουλάχιστον τα έξοδα επιστροφής, 3ον άμα νομίζετε ότι θα το ξαναβάλετε πίσω στο ebay καλά χριστούγεννα, όλοι θα νομίσουν ότι επειδή στέλνετε από Ελλάδα είστε απατεώνας και σιγά μη σας στείλουν λεφτά και περιμένουν...

Επίσης στο ebay.de σχεδόν κανείς δε δουλεύει με paypal και θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μεταφορά μέσω τραπέζης (που θα σας κοστίσει κι άλλα λεφτά).

Αυτά τα ολίγα σας μεταφέρω από τις δικές μου εμπειρίες (χρόοοοονια στο κουρμπέτι), με συντομία, καλό το ebay αλλά πολύ προσοχή, μη βιαστείτε να αγοράσετε κάτι και κάντε καλή έρευνα αγοράς ώστε να μην μετανιώσετε τα λεφτά που θα δώσετε.

KATSARAIOS
25-11-07, 23:44
Παιδιά καλό κ το ebay αλλά αν ψάχνετε γνήσιο ανταλλακτικό ή αξεσουάρ, από εμπειρία, καλύτερα ρωτήστε πρώτα και στην αντιπροσωπεία. Πολλές φορές θα τα βρείτε πιο φτηνά εκεί (χώρια που γλυτώνετε και το άγχος του ebay με τον κάθε τυχοδιώκτη).

Οι τιμές της BMW είναι όλες στο www.realoem.com και δεν απέχουν πολύ από τις τιμές στην Ελλάδα μετά τη μετατροπή από δολάρια σε ευρώ (η BMW καθορίζει τις τιμές και είναι οι ίδιες σε όλες τις χώρες, με μόνη διαφορά τους τοπικούς φόρους).

Καλές ευκαιρίες θα βρείτε μόνο σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και αξεσουάρ (μιλάμε πάντα για γνήσια κ όχι καγκουρο-αξεσουάρ), ή σε είδη όπως στερεοφωνικά, ηχεία, κτλ. Οι περισσότεροι χρήστες δε στέλνουν στο εξωτερικό (μήπως βγείτε εσείς τυχοδιώκτες) ή και να στέλνουν, το κόστος μεταφοράς μπορεί να είναι δυσανάλογο του κέρδους που μπορεί να έχετε (πχ ζάντες).

Σκεφτείτε τι θα κάνετε αν αυτό που αγοράσετε σας βγεί μάπα - 1ον επιστροφές σε ιδιώτες δεν γίνονται, 2ον αν πάρετε από εταιρία στην καλύτερη θα επωμισθείτε τουλάχιστον τα έξοδα επιστροφής, 3ον άμα νομίζετε ότι θα το ξαναβάλετε πίσω στο ebay καλά χριστούγεννα, όλοι θα νομίσουν ότι επειδή στέλνετε από Ελλάδα είστε απατεώνας και σιγά μη σας στείλουν λεφτά και περιμένουν...

Επίσης στο ebay.de σχεδόν κανείς δε δουλεύει με paypal και θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μεταφορά μέσω τραπέζης (που θα σας κοστίσει κι άλλα λεφτά).

Αυτά τα ολίγα σας μεταφέρω από τις δικές μου εμπειρίες (χρόοοοονια στο κουρμπέτι), με συντομία, καλό το ebay αλλά πολύ προσοχή, μη βιαστείτε να αγοράσετε κάτι και κάντε καλή έρευνα αγοράς ώστε να μην μετανιώσετε τα λεφτά που θα δώσετε.
φιλε τουλαχιστον για το γερμανικο δεν συμφωνω οτι δεν δουλευουν με paypal,και οσον αφορα τις αγορες μεσω τραπεζης μπορεις να στειλης με e-banking με ελαχιστη χρεωση και πολυ ασφαλεια.
οσο για τις αντιπροσωπειες και τις τιμες τους αστο καλυτερα,σχεδον ολα τα εχουν ακριβοτερα.και πολλες φορες δεν ξερουν οι ιδιοι αν κατι που ζητας κανι για την μπεμπα σου.

komis
26-11-07, 20:52
Γεια σου κατσαραιε :)

Στην Πάτρα τουλάχιστον η αντιπροσωπεία δεν κλέβει (οι τιμές είναι πολύ κοντά στο ETK/realoem και στις τιμές της αντιπροσωπείας που είναι εδώ στη Σκωτία). Ότι έχω ζητήσει από εκεί είναι σε σωστή τιμή και οι άνθρωποι με έχουν εξυπηρετήσει πλήρως.

Για να δώσω ένα παράδειγμα κλέφτη στο ebay, το χρωμιομένο πλαίσιο του παρ-μπριζ της Ζ3 το βρίσκεις συχνά-πυκνά στο ebayUK με περίπου £120 και στην αντιπροσωπεία me £75, που είναι ακριβώς ότι γράφει το realoem. Μιλάμε πάντα για καινούρια και γνήσια ανταλλακτικά.

Όσον αφορά άν ένα αξεσουάρ κάνει ή δεν κάνει, αυτό δε θα στο πεί καμμιά αντιπροσωπεία με σιγουριά γιατί θα σου πεί πάντα τι λέει το ΕΤΚ που σου λέει τα part numbers για κάθε μοντέλο. Πράγματα όπως πχ. αν πάει το τιμόνι της Ζ4 σε Ε46 (που πάει) φυσικά και δε θα σου πουν. Για τέτοιες πληροφορίες υπάρχει το φόρουμ και το ίντερνετ.

To ηθικό δίδαγμα παραμένει - παίρνουμε τηλέφωνο και ρωτάμε, μετά ψάχνουμε στο ίντερνετ και ρωτάμε στο φόρουμ, μετά ψάχνουμε στο ebay και τέλος αγοράζουμε με προσοχή!!!

:hello:

zaharias
28-11-07, 23:57
Εχει αγορασει κανεις απο δημοπρασια??

Demis??

Πρεπει να χτυπησεις το προιον καποια ωρα πριν τη ληξη του?

Πρεπει να εχεις ηδη βαλει στην καρτα χρηματα, ή δεν παιζει ρολο αυτο?

Ειναι αξιοπιστο?

320 open
29-11-07, 00:08
εχω παρει αρκετα πραγματα απο ε μπει.χρειαζεται μεγαλη προσοχη.προσφατα επεσα στην περιπτωση στην οποια πωλητης πουλουσε μεταχειρισμενα χενον ΚΛΕΜΕΝΑ.μεσα στο δεκεμβριο εκρεμει δικαστηριο στη γερμανια με ομαδικες αγωγες ατομων που εξαπατηθηκαν απο τον εν λογω κυριο.αλλοι γνωστοι μου ειτε δεν εχουν λαβει τα προπληρωμενα πραγματα τους ποτε ειτε δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που εβλεπαν στην οθονη του υπολογιστη τους.για αυτο προσοχη!

Babis_Compact
29-11-07, 15:01
Εχει αγορασει κανεις απο δημοπρασια??

Demis??

Πρεπει να χτυπησεις το προιον καποια ωρα πριν τη ληξη του?

Πρεπει να εχεις ηδη βαλει στην καρτα χρηματα, ή δεν παιζει ρολο αυτο?

Ειναι αξιοπιστο?

Δεν έχει σημασία, και τελευταίο λεπτό να κάνεις bid το ίδιο είναι. (Καλό είναι να μην κάνεις βιαστικά προσφορές, ώστε να μην δείξεις ότι θέλεις πάρα πολύ το αντικείμενο)
Δεν παίζει κανένα ρόλο να έχεις ήδη χρήματα στην κάρτα. Πρώτα θα τελειώσει η δημοπρασία και μετά αν έχεις κερδίσει στέλνεις τα χρήματα στον πωλητή.
Αξιόπιστο είναι όσο είναι και το ebay. Άλλωστε αρχικά το ebay με δημοπρασίες ξεκίνησε και μετά εμφανιστικά τα ebay-shops.

demis_330
29-11-07, 15:25
Εχει αγορασει κανεις απο δημοπρασια??

Demis??

Πρεπει να χτυπησεις το προιον καποια ωρα πριν τη ληξη του?

Πρεπει να εχεις ηδη βαλει στην καρτα χρηματα, ή δεν παιζει ρολο αυτο?

Ειναι αξιοπιστο?

Φίλε μου, έχω αγοράσει πολλά από δημοπρασία, και μια φορά πάλευα μέχρι τελευταίο λεπτό για να το πάρω, αφού είχα ξυπνησει 03:00 τα ξημερώματα που έληγε η δημοπρασία, ήταν θυμάμαι ένα GPS με έξτρα πραγματάκια η συσκευασία.

Υπάρχουν φορές που ο ίδιος ο πωλητής χτυπάει το προιόν του με άλλους λογαριασμούς για να ανέβει η τιμή του, αλλά αυτοί που έχουν χιλιάδες πωλήσεις, δεν κάθονται να ασχολούνται με αυτά, άρα προσοχή και ρέγουλο στα χτυπήματα.
Ακολούθα τακτική εξερεύνησης και παρακολούθα αν και πόσοι ενδιαφέρονται, τα χτυπηματα τους και ΒΑΣΙΚΟ βάλε μια ανώτερη τιμή που διαθέτεις για αυτο το προιόν (εφόσον έχεις κάνει έλεγχο αγοράς στο ίδιο από άλλους πωλητες σε άλλες δημοπρασιες) και χτύπα το. Αν δεν βρεθεί άλλος να το θέλει τόσο πολύ, το έχεις κερδίσει.

Τελευταία αγοράζω με "ΆΜΜΕΣΗ ΑΓΟΡΑ" γιατί πολλά πράγμτα που θέλω για το BMW, τα βρίσκω τόσο περίπου που μπορώ να δώσω και δεν περιμένω μέχρι να λήξει η δημοπρασία.

Βγάλε προπληρωμένη κάρτα αν δεν έχεις, κάνε λογαριασμό στο PAYPAL, χτύπα το προιόν που θέλεις, κέρδισε το και άστον να περιμένει τον πωλητή μέχρι να του στείλεις τα λεφτά μέσω PAYPAL. Εγώ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ να χτυπησω κάτι, επικοινωνώ με email μαζί του, μετά κάνω την αγορά, μετά ξανα επικοινωνώ και του λεω ότι το κέρδισα και να είναι stand-by να περιμένει την πληρωμή μου. Μόλις πληρώσω, του ξαναστέλνω mail και του λέω ότι ήδη έστειλα τα λεφτά και περιμένω το προιόν. Με άλλα λόγια, τους ψιλο-τρελαίνω στα mail για να θυμούνται οτι αυτός ο Έλληνας είναι στην μπρίζα ! :yippee:

m3kriti
29-11-07, 19:04
ρε παιδια αυτη η προπληρωμενη καρτα εχει συνδρομη και ποσο?

demis_330
29-11-07, 19:39
ρε παιδια αυτη η προπληρωμενη καρτα εχει συνδρομη και ποσο?

Δεν πληρώνεις τίποτα φίλε μου από συνδρομές, το μόνο που πληρώνεις είναι όταν την φορτίζεις 1 με 1,5 ευρώ, ανάλογα πόσα θα βάλεις, στα κρατάει από το ποσό που θα την γεμίσεις.

Δηλ. βάζεις 100 ευρώ, αλλά τελικά θα έχεις για αγορές 99 ευρώ. :p:

Lil
30-12-07, 10:59
αν η καρτα μου δεν ειναι prepaid παιζει να γινει καμια μακακια?

demis_330
30-12-07, 11:24
αν η καρτα μου δεν ειναι prepaid παιζει να γινει καμια μακακια?

Φίλε Lil_Mike, θα σου συνιστούσα αν είναι να χρησιμοποιήσεις κανονική πιστωτική και όχι Prepaid, να κάνεις αγορές ΜΟΝΟ μέσω Paypal. Γιατί στο λέω αυτό ?

Πρόσεξε.

-Σε νορμάλ αγορές Online, στη φόρμα παραγγελίας σε αναγκάζουν να δίνεις τα στοιχεία σου μαζί με τα στοιχεία της κάρτας σου και να τα στέλνεις στο online μαγαζί, οι οποίοι τα παίρνουν και σύμφωνα με αυτα σε χρώνουν στην τράπεζα. Είναι μαμακία να έχουν τα στοιχεία σου διασταυρωμένα με την κάρτα σου στην βάση δεδομένων τους. Κινδυνεύεις ή από τους ίδιους αν αποδειχτούν απατεώνες και σε χρεώσουν και δεν σου στείλουν αυτό που αγόρασες ή να χακάρουν την βάση δεδομενων τους και να παρουν λογαριασμούς μαζί με τον δικο σου.

-Σε πληρωμές μέσω Paypal, ο πωλητής δέχεται την πληρωμή σε Online κατάθεση στον εταιρικό ή προσωπικό Premier Paypal λογαριασμό του (σαν τον δικο μου), με τα στοιχεία του αγοραστή ΑΛΛΑ δεν φαίνεται ο αριθμός της κάρτας σου και γενικά τα στοιχεία της κάρτας σου, που σε άλλες περιπτώσεις, θα φαίνονταν. Ακόμα στα email επιβεβαίωσης & ηλεκτρονικών αποδείξεων των αγορών, φαίνεται σαν xxxx-xxxx-xxxx-3764 ;)

Γνωστός μου την πάτησε, χωρίς να με ρωτήσει και ακόμα τα κλαίει τα ευρουλάκια του και η μαμακια είναι ότι τα χρέωσε σε πιστωτική !Με την κατσάδα που του έριξα, πήγε και την ακύρωσε.:twak:

Lil
30-12-07, 11:28
Φίλε Lil_Mike, θα σου συνιστούσα αν είναι να χρησιμοποιήσεις κανονική πιστωτική και όχι Prepaid, να κάνεις αγορές ΜΟΝΟ μέσω Paypal. Γιατί στο λέω αυτό ?

Πρόσεξε.

-Σε νορμάλ αγορές Online, στη φόρμα παραγγελίας σε αναγκάζουν να δίνεις τα στοιχεία σου μαζί με τα στοιχεία της κάρτας σου και να τα στέλνεις στο online μαγαζί, οι οποίοι τα παίρνουν και σύμφωνα με αυτα σε χρώνουν στην τράπεζα. Είναι μαμακία να έχουν τα στοιχεία σου διασταυρωμένα με την κάρτα σου στην βάση δεδομένων τους. Κινδυνεύεις ή από τους ίδιους αν αποδειχτούν απατεώνες και σε χρεώσουν και δεν σου στείλουν αυτό που αγόρασες ή να χακάρουν την βάση δεδομενων τους και να παρουν λογαριασμούς μαζί με τον δικο σου.

-Σε πληρωμές μέσω Paypal, ο πωλητής δέχεται την πληρωμή σε Online κατάθεση στον εταιρικό ή προσωπικό Premier Paypal λογαριασμό του (σαν τον δικο μου), με τα στοιχεία του αγοραστή ΑΛΛΑ δεν φαίνεται ο αριθμός της κάρτας σου και γενικά τα στοιχεία της κάρτας σου, που σε άλλες περιπτώσεις, θα φαίνονταν. Ακόμα στα email επιβεβαίωσης & ηλεκτρονικών αποδείξεων των αγορών, φαίνεται σαν xxxx-xxxx-xxxx-3764 ;)

Γνωστός μου την πάτησε, χωρίς να με ρωτήσει και ακόμα τα κλαίει τα ευρουλάκια του και η μαμακια είναι ότι τα χρέωσε σε πιστωτική !Με την κατσάδα που του έριξα, πήγε και την ακύρωσε.:twak:

μιλαω παντα για αγορες μονο μεσω paypal...
απλα επειδη η καρτα που χρησιμοποιω τυγχανει να ναι και της μισθοδοσιας μου οσο να ναι ενα μικρο αγχος το χω....

demis_330
30-12-07, 11:34
Χμ, είναι και cashcard δηλ. Θα σου πρότεινα να μην την βάλεις, όσο και και ασφαλές τυγχάνει να είναι το Paypal.
Πήγαινε σε τράπεζα Κύπρου και πάρε ΑΜΕΣΩΣμια Prepay να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, την φορτίζεις σε ταμείο και ΑΤΜ (ενώ της EUROBANK δεν φορτίζει σε ΑΤΜ, μαμακια αυτό, πρέπει να περιμένεις σε ταμειο) και αν την φορτίσεις σε ταμειο, το βράδυ μετά τις 20:00' θα είναι διαθέσιμα για αγορές, αν γινει απο ΑΤΜ, την επόμενη στις 20:00' θα είναι διαθέσιμα.:hello:

bmw330vasilis
30-12-07, 11:35
φιλοι...εγω χρησιμοποιω το ebay απο το 1997...παντα ομως μεσω paypal
Απιστευτη ευκολια η pay pal και πολυ αξιοπιστη.Μια φορα δινεις την καρτα σου,αν χρησιμοποισεις πιστωτικη και μετα δεν εμφανιζεται σε κανενα πωλητη!Το αξιο λογου ειναι οτι σε καλυπτει 100% στις αγορες σου και σας φερνω παραδειγμα οτι αγορασα ενα ρολοι της γυναικας μου απο Αμερικη,πληρωσα μεσω Paypal 500+ ευρω,ο πωλητης μεν ηταν αξιοπιστος και εστειλε το ρολοι στην Ελλαδα με λαθος ομως διευθυνση.Αφου το ρολοι εμεινε στην ΑΘΗΝΑ 15 μερες επεστραφη στον αποστολεα.
Υπαρχει η επιλογη refund στο paypal που ζητας τα λεφτα σου πισω και διευκρινιζεις τον λογο ο οποιος δεν ηταν αλλος εν προκειμενω απο το οτι ο αποστολεας εκανε λαθος τα στοιχεια μου.
Ε....η pay pal, αφου διεξαγη καποια ερευνα και δει οτι εχεις δικιο μεσα σε 20 μερες το πολυ σου επιστρεφει στο ακεραιο τα λεφτα (στην καρτα σου) και κυνηγαει εκεινη το πωλητη χωρις κανενα δικο σου εξοδο,εκτος αν ο ιδιος επιστρεψει απο μονος του το ποσο.Στην περιπτωση μου ηθελε να ξαναπληρωσω εξοδα αποστολης,πραγμα που φυσικα δεν δεχτηκα και ετσι τον υποχρεωσε η εταιρια να μου επιστρεψει τα λεφτα μου στο ακεραιο!!!
Δεκα χρονια ebay και αλλα τοσα pay pal.....δεν το μετανοιωσα ουτε στιγμη!
Προσεξτε ομως ορισμενα πραγματα για να καταληξετα απο που θα ψωνισετε.Την αξιοπιστια του πωλητη καθως και τα feedbacks των αλλων αγοραστων!Προσοχη επισης στα εξοδα αποστολης.Πριν αγορασετε κατι επικοινωνηστε μεσω email με το πωλητη γιατι υπαρχουν παγιδες
Καλη χρονια!!!






αν η καρτα μου δεν ειναι prepaid παιζει να γινει καμια μακακια?

Lil
30-12-07, 23:56
μου δημιουργηθηκαν 2 ακομα αποριες.....

1- υπαρχει καποιος τροπος να βλεπω το Γερμανικο ebay στα αγγλικα γιατι δεν καταλαβαινω και πολλα απο suchen-audi-volkswagen-snitsel....:takecover

2-που μπορω να βρω καποιον μετατροπεα που να μετατρεπει δολαρια και λυρες σε € ? ? ? ? ?

demis_330
31-12-07, 00:06
1) Online μεταφραστες =>

http://www.otenet.gr/otenet/info/systran/
ή
http://babelfish.altavista.com/

2) http://www.xe.com

:hello:

Lil
31-12-07, 08:32
μια αγορα αξιας $280 ποσο περίπου θα πληρωσω τελωνειο?

bill987
31-12-07, 09:19
μια αγορα αξιας $280 ποσο περίπου θα πληρωσω τελωνειο?

Υπολόγισε περίπου 20-22%!!!

silent
31-12-07, 10:48
Lil here you are:

http://imtranslator.net/plugin-tr.asp

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3399

e60///M
31-12-07, 12:06
+999999999999
Πολυ χρησιμα
thanx

bmw330vasilis
01-01-08, 13:28
Αν μπορεις να πεισεις τον αποστολεα να στο στειλει σαν δωρο (GIFT) ή με τιμη κατω απο 20$ δεν πληρωνεις τιποτα τελωνειο....το χω κανει πολλες φορες.Καλυτερα ομως σαν δωρο!!



Υπολόγισε περίπου 20-22%!!!

GIWRGOSPR
01-01-08, 14:04
demis εισαι ο θεος του ebay .....ειλικρινα πλεον δεν το φοβαμαι..εισαι αψογος....

demis_330
01-01-08, 14:44
Αν μπορεις να πεισεις τον αποστολεα να στο στειλει σαν δωρο (GIFT) ή με τιμη κατω απο 20$ δεν πληρωνεις τιποτα τελωνειο....το χω κανει πολλες φορες.Καλυτερα ομως σαν δωρο!!

Πρόσεξε όμως, αν σου το στείλει ως gift=δώρο και η μεταφορά του θα είναι μέσω ταχυμεταφορικής εταιρείας (εννοείται ότι θα προέρχεται από χωρα που θα πρέπει να περάσει εκτελωνισμό), τότε προφανώς δεν θα το συνοδευει τιμολογιο από τον πωλητή, μόνο το χαρτί μεταφοράς που θα γράφει την περιγραφή του και την διευθυνση του παραλήπτη.
Εδώ υπάρχει θέμα ! Αν το υλικό είναι κάποιας αξίας (π.χ. μπροστινά φανάρια) τότε η ταχυμεταφορική εταιρεία θα πρέπει να το εκτελωνίσει, και χωρίς τιμολόγιο για πράγματα που στέλνονται ως gifs=δώρα, υπάρχει προβλημα, ειδικα με την FEDEX.
Άρα, ποτέ μην ζητήσετε να σας αποσταλεί υλικό αξίας (που θα εκτελωνιστεί) μέσω FEDEX και να ζητησετε να το στειλουν ως gif=δωρο, εμένα μου έτυχε τετοια περιπτωση και είχα 2 επιλογές. Ή να επιστραφει το υλικό πισω επειδη δεν μπορούσε να εκτελωνιστει (φωτογραφική μηχανη ο αφεόφοβος είπα να μου την στειλουν ως gif-δώρο :) ) ή να τους έστελνα με φαξ το τιμολογιο του πωλητη και να καταργούνταν το gif=δώρο. Τελικά, επικοινωνησα με τον πωλητη από Αμερική και μου έστειλε το τιμολογιο, το εστειλα στην FEDEX στο αεροδρόμιο, και εκτελωνιστηκαν κανονικά.

Μέσω USPS (United States Postal Service) τα πράγματα είναι πιο απλά, ζητάτε ως gif=δώρο και τις περισσοτερες φορες γλυτώνετε τελωνεία και τέτοιες π@π@ριές.
Τα xenon που παραγγειλα από Κίνα, δεν περασαν τελωνειο, ήρθαν σαν gif=δώρο από τους σχιστομάτηδες.:clap:

demis εισαι ο θεος του ebay .....ειλικρινα πλεον δεν το φοβαμαι..εισαι αψογος....

Thanx GIWRGOSPR, προσπαθώ να σας πω πράγματα για να κανετε ανετα αγορες και με ασφάλεια. :hello:

Lil
01-01-08, 15:14
Πρόσεξε όμως, αν σου το στείλει ως gift=δώρο και η μεταφορά του θα είναι μέσω ταχυμεταφορικής εταιρείας (εννοείται ότι θα προέρχεται από χωρα που θα πρέπει να περάσει εκτελωνισμό), τότε προφανώς δεν θα το συνοδευει τιμολογιο από τον πωλητή, μόνο το χαρτί μεταφοράς που θα γράφει την περιγραφή του και την διευθυνση του παραλήπτη.
Εδώ υπάρχει θέμα ! Αν το υλικό είναι κάποιας αξίας (π.χ. μπροστινά φανάρια) τότε η ταχυμεταφορική εταιρεία θα πρέπει να το εκτελωνίσει, και χωρίς τιμολόγιο για πράγματα που στέλνονται ως gifs=δώρα, υπάρχει προβλημα, ειδικα με την FEDEX.
Άρα, ποτέ μην ζητήσετε να σας αποσταλεί υλικό αξίας (που θα εκτελωνιστεί) μέσω FEDEX και να ζητησετε να το στειλουν ως gif=δωρο, εμένα μου έτυχε τετοια περιπτωση και είχα 2 επιλογές. Ή να επιστραφει το υλικό πισω επειδη δεν μπορούσε να εκτελωνιστει (φωτογραφική μηχανη ο αφεόφοβος είπα να μου την στειλουν ως gif-δώρο :) ) ή να τους έστελνα με φαξ το τιμολογιο του πωλητη και να καταργούνταν το gif=δώρο. Τελικά, επικοινωνησα με τον πωλητη από Αμερική και μου έστειλε το τιμολογιο, το εστειλα στην FEDEX στο αεροδρόμιο, και εκτελωνιστηκαν κανονικά.

Μέσω USPS (United States Postal Service) τα πράγματα είναι πιο απλά, ζητάτε ως gif=δώρο και τις περισσοτερες φορες γλυτώνετε τελωνεία και τέτοιες π@π@ριές.
Τα xenon που παραγγειλα από Κίνα, δεν περασαν τελωνειο, ήρθαν σαν gif=δώρο από τους σχιστομάτηδες.:clap:



Thanx GIWRGOSPR, προσπαθώ να σας πω πράγματα για να κανετε ανετα αγορες και με ασφάλεια. :hello:


κ γω απο χονκ κονγκ μερια εχω βρει κατι τωρα... και ο ανθρωπας φενεται εξυπηρετικότατος.... οταν ειναι να κανω την παραγκελια θα του ζητησω δωρακι

YAziDis
02-01-08, 18:35
Γεια σας. Μιας και συζητάμε για το ebay, θα ήθελα να μου πείτε αν αυτές οι ζάντες που βλέπω, http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-17-Wheels-Rims-SSR-Style-E36-E46-BLACK_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ43957QQihZ002QQit emZ120202711456QQrdZ1QQsspagenameZWDVW
είναι αξιόπιστος ο πωλητής κτλ. Απ'ότι βλέπω είναι Power Seller. Αξίζει λέτε μια τέτοια αγορά;

Nick_compact
02-01-08, 18:37
Γεια σας. Μιας και συζητάμε για το ebay, θα ήθελα να μου πείτε αν αυτές οι ζάντες που βλέπω, http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-17-Wheels-Rims-SSR-Style-E36-E46-BLACK_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ43957QQihZ002QQit emZ120202711456QQrdZ1QQsspagenameZWDVW
είναι αξιόπιστος ο πωλητής κτλ. Απ'ότι βλέπω είναι Power Seller. Αξίζει λέτε μια τέτοια αγορά;

Tα μεταφορικά για τέτοια μεγάλα και βαριά αντικείμενα, από Αμερική, είναι εξωφρενικά!

YAziDis
02-01-08, 19:54
Λες ε; Πόσα λες να είναι τα μεταφορικά; (Τα 105 $ για εντώς Αμερικής δεν εννοεί;) Γιατί πάντως bmw ζάντες 475$ (δηλαδή περίπου 323 ευρώ) μου φάνηκαν πάρα πολύ καλή η τιμή...

demis_330
02-01-08, 20:36
Στέιλε του ένα mail μέσω EBAY και ρώτα τον για Shipping + Handling για Ελλάδα. Βλέπω ότι είναι Αμερική ο τύπος, άρα να περιμένεις να σου πει ακριβή έως εξωφρενική τιμή για τα μεταφορικά, ποιο φτηνή θα είναι πάντως με USPS.
Μπορείς και εσύ να υπολογίσεις περίπου πόσο θα σου κοστίσει, αν πας στο http://www.usps.com , έχει υπολογισμο μεταφορικών, ανάλογα βάρους, διαστασεων και προορισμός.

Επίσης να περιμενεις εκτελωνισμο. :hello:

panagiotisE46ci
02-01-08, 20:40
σορρυ για το of topik αλλα nick αυτη η ζαντα ειναι ΣΟΥΠΕΡ!!!

Lil
04-01-08, 14:02
λεπον επειδη συνεχιζω να παραμενω λιγο ανίδεος:loser:.... αφου ολοκληρωσω ολα τα σταδια εγγραφης στο paypal μετα χρειαζεται να "φορτωσω" τα χρηματα στον λογαριασμο του paypal? και αν ναι πως γινεται αυτο....?

bill987
04-01-08, 14:36
λεπον επειδη συνεχιζω να παραμενω λιγο ανίδεος:loser:.... αφου ολοκληρωσω ολα τα σταδια εγγραφης στο paypal μετα χρειαζεται να "φορτωσω" τα χρηματα στον λογαριασμο του paypal? και αν ναι πως γινεται αυτο....?

Δεν χρειάζεται να φορτώσεις χρήματα, αρκεί να υπάρχουν στην κάρτα που έγραψες στο paypal!!

Lil
04-01-08, 14:38
μαλιστα....
απλα μου βγαζει ενα πινακακι στο my acount με πολλα μηδενικα....και ανχωθηκα....

demis_330
04-01-08, 15:15
Lil_Mike, ο λογαριασμος σου στο Paypal, το πινακάκι PayPal Balance που βλεπεις στην κεντρική σελίδα δεν θα σου δείξει ποτέ πόσα λεφτά έχεις στην κάρτα σου, θα σου δείξει πόσα λεφτά έχεις υπόλοιπο σε σχέση με το PAYPAl.(π.χ. σαν πωλητής, ποσο υπόλοιπο εχεις στο PAYPAL)
Το πινακακι Recent Activity θα σου δείξει όμως τις τελευταίες συναλλαγές σου που έγιναν, έτσι να ξέρεις κάθε στιγμή τι χρεώθηκε, από που χρεώθηκε, πόσο ποσό χρεώθηκε και σε ποιά κάρτα χρεώθηκε.

Αν ολοκλήρωσες την διαδικασία εγγραφης, επιβεβαίωσης του email σου, και την εισαγωγή κάρτας, είσαι εντάξει αλλά θα πρέπει να κάνεις και κάτι τελευταίο.
Για να μπορέσεις να στείλεις χρήματα χωρίς όριο, θα πρέπει να ολοκληρώσεις μια διαδικασία που λέγεται : Expanded Use Number.
Χρεώνεσαι 1,5 ευρώ για μια φορά, και ο σκοπός της χρέωσης είναι για να βεβαιωθεί το Paypal ότι η κάρτα σου ανήκει νόμιμα.Μόλις κάνεις το βήμα Νο1 (χρέωση της κάρτας για το Expanded Use Number), σε 2-3 μέρες θα πρέπει να καλέσεις τηλεφωνικά την εξυπηρέτηση πελατών και να σου δώσει τον τετραψήφιο αριθμό για το PAYPAL.
Μόλις ο υπάλληλος σου το δώσει, κάνεις login στο PAYPAl και βάζεις στο πεδίο βήματος Νο2 τον αριθμό που σου έδωσε η τράπεζα. Έτσι ολοκληρώνεται η διαδικασία της αναγνώρισης της κάρτας από νόμιμο κάτοχο (Verification program)
Το 1,5 ευρώ που σου χρεώθηκε, θα σου επιστραφεί στην κάρτα σου στην επόμενη αγορά που θα κάνεις.
Άρα το PAYPAl δεν σου κρατάει νταβατζιλίκι τίποτα σαν αγοραστής.

Πως θα σου επιστrαφει πισω to 1,5 ευρώ ?
Αν σε μια επόμενη αγορά σου, θα πρέπει να πληρώσεις 50 ευρώ για κάτι, θα χρεωθεί η κάρτα σου 48,5 ευρώ και το 1,5 ευρώ θα το βάλει το PAYPAL σαν επιστροφή. ;)

Ελπίζω να βοήθησα, αν θέλεις κάποια άλλη βοήθεια Lil_Mike, εδώ είμαι ! :)

Lil
04-01-08, 15:20
Lil_Mike, ο λογαριασμος σου στο Paypal, το πινακάκι PayPal Balance που βλεπεις στην κεντρική σελίδα δεν θα σου δείξει ποτέ πόσα λεφτά έχεις στην κάρτα σου, θα σου δείξει πόσα λεφτά έχεις υπόλοιπο σε σχέση με το PAYPAl.(π.χ. σαν πωλητής, ποσο υπόλοιπο εχεις στο PAYPAL)
Το πινακακι Recent Activity θα σου δείξει όμως τις τελευταίες συναλλαγές σου που έγιναν, έτσι να ξέρεις κάθε στιγμή τι χρεώθηκε, από που χρεώθηκε, πόσο ποσό χρεώθηκε και σε ποιά κάρτα χρεώθηκε.

Αν ολοκλήρωσες την διαδικασία εγγραφης, επιβεβαίωσης του email σου, και την εισαγωγή κάρτας, είσαι εντάξει αλλά θα πρέπει να κάνεις και κάτι τελευταίο.
Για να μπορέσεις να στείλεις χρήματα χωρίς όριο, θα πρέπει να ολοκληρώσεις μια διαδικασία που λέγεται : Expanded Use Number.
Χρεώνεσαι 1,5 ευρώ για μια φορά, και ο σκοπός της χρέωσης είναι για να βεβαιωθεί το Paypal ότι η κάρτα σου ανήκει νόμιμα.Μόλις κάνεις το βήμα Νο1 (χρέωση της κάρτας για το Expanded Use Number), σε 2-3 μέρες θα πρέπει να καλέσεις τηλεφωνικά την εξυπηρέτηση πελατών και να σου δώσει τον τετραψήφιο αριθμό για το PAYPAL.
Μόλις ο υπάλληλος σου το δώσει, κάνεις login στο PAYPAl και βάζεις στο πεδίο βήματος Νο2 τον αριθμό που σου έδωσε η τράπεζα. Έτσι ολοκληρώνεται η διαδικασία της αναγνώρισης της κάρτας από νόμιμο κάτοχο (Verification program)
Το 1,5 ευρώ που σου χρεώθηκε, θα σου επιστραφεί στην κάρτα σου στην επόμενη αγορά που θα κάνεις.
Άρα το PAYPAl δεν σου κρατάει νταβατζιλίκι τίποτα σαν αγοραστής.

Πως θα σου επιστrαφει πισω to 1,5 ευρώ ?
Αν σε μια απόμενη αγορά σου, θα πρέπει να πληρώσεις 50 ευρώ για κάτι, θα χρεωθεί η κάρτα σου 48,5 ευρώ και το 1,5 ευρώ θα το βάλει το PAYPAL σαν επιστροφή. ;)

Ελπίζω να βοήθησα, αν θέλεις κάποια άλλη βοήθεια Lil_Mike, εδώ είμαι ! :)

εχω ολοκληρωσει και το Expanded Use Number εβαλα και τον κωδικο και οκ...τωρα μπορω να αγοράσω?????:clap:

κατι τελευταιο...(προς το παρων).... τι λογαριασμο προτεινεις????
personal or premier????

demis_330
04-01-08, 16:35
Εγώ έχω φίλε Lil_Mike Premier λογαριασμό, που ξέρεις καμμιά φορά, μπορεί να θέλω να πουλήσω κάτι ! ;)

Μπορείς να αρχίσεις να αγοράζεις !!! :)

vasilis-E36
04-01-08, 19:21
ρε παίδια....θέλω να φέρω ένα αυτοκίνητο για ανταλλακτικά απο Αμερική, θα μας γονατίσουν τα τελωνεία έτσι;

sakkunen
11-02-08, 17:51
Απο τι ποσό και πάνω χρεώνεσαι τελωνείο απο Αμερική?
Έχω παραγγείλει κάτι με 65 ευρώ.

Lil
11-02-08, 18:05
Απο τι ποσό και πάνω χρεώνεσαι τελωνείο απο Αμερική?
Έχω παραγγείλει κάτι με 65 ευρώ.

απο 150€ και πανω

ΔημητρηςΜ3
11-02-08, 18:06
φιλε εχω βρει ενα 330 με smg/ 2006 απο U.S.A τα λεφτα ειναι ξευτιλα αλλα το τελωνειο ξυριζει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γνωριζει κανεις κατι!!!!

BILL007
11-02-08, 18:10
Ρε παιδιά εδώ λέγαμε για το ebay...Sorry κιόλας αλλά πως καταλήξαμε να μιλάμε για τελωνεία και ολόκληρα αμάξια???Μην ξεφεύγουμε... :D Φίλε μου αμα το φέρεις ως ανταλλακτικά δεν πληρώνεις τελωνείο ή αμα πληρώνεις είναι ελάχιστο!Αμα ρωτήσεις ενα εκτελωνιστή ή ψάξεις εδώ στο φόρουμ σε αντίστοιχες συζητήσεις θα το δεις...:D:D

santo
11-02-08, 18:13
απο 150€ και πανω
Εδώ στο τελωνείο ότι τους κάτσει.. ανάλογα εάν έρχεται με UPS ή US Postal Service (ΕΛΤΑ)..
Για την UPS το κατώτατο όριο είναι 50 €, για τα ελτά ίσως τα 100-150 €.

kter20
11-02-08, 18:13
Ο νόμος λέει απο 45 δολάρια και πάνω.... αλλά δέν ισχύει σχεδόν ποτέ.
Δλδ και 200 δολάρια να κάνει αυτό που παράγγειλες μπορεί να μήν περάσει καθόλου απο τελωνείο...έχει μεγάλη σημασία το μέγεθος του πακέτου και το πόσο άτυχος είσαι :-)

Dimzan
11-02-08, 20:43
παιδια εγω να πω πως για χρηση στο ιντερνετ η πιο "βολικη" και ευχρηστη καρτα ειναι αυτη της πειραιως. εγω την ειχα απο μισθοδοσια αλλα πλεον την εχω για αγορες απο το νετ και μονο. η τρομερη ευκολια της ειανι οτι μπορεις να ζητησεις απο την τραπεζα κωδικους και να σ δωσει online banking (η οπως λεγεται αυτο).
πολυ ευχρηστο να κανεις την πληρωμη ας πουμε σε ενα site και αμεσα να μπαινεις στο site της πειραιως και να βλεπεις οτι οντως εφυγε αυτο το ποσο... αυτα απο μενα

οσο για τα τελωνεια εγω ξερω οτι σε ξυριζουν μετα τα 100 ευρω. μια φορα την πατησα και τραβιομουν στο αεροδρομιο να βγαλω ακρη... και να φανταστειτε τα πραγματα εκαναν 160 ευρω πληρωσα τους δασμους ΚΑΙ 60 ευρω διαδικαστικα... αυτα απο μενα...

PONTIOS CABRIO
11-02-08, 21:26
ενα μεγαλο μπραβο στον ντεμη για τιs πληροφοριεs
συγχαρητηρια φιλε μου α ψ ο γ ο s:rockon::rockon::rockon:

thanassis
12-02-08, 18:37
μια ακόμη συμβουλή όσον αφορά το feedback......
αν κάτι στραβώσει ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ feedback..... επικοινωνείτε με τον πωλητή και μπορεί να επιστρέψει τα χρήματα σας πίσω χωρίς να το αρνηθεί...... αν όμως του κάνετε αμέσως αρνητικό feedback ΧΑΣΑΤΕ!!!!!

επίσης για μετατροπές νομισμάτων υπάρχει η πιο εύκολη λύση που είναι το google
δηλαδή πληκτρολογείτε: 100 usd to euro
και σας εμφανίζει το αποτέλεσμα, αντίστοιχα και με άλλα νομίσματα.....

taou
22-02-08, 20:35
Παιδιά κέρδισα αυτό http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170192924810 με μια προσφορά που έκανα 1 ευρώ, αλλά ο πωλητής δεν απαντάει στα email που του στέλνω. Να του το πληρώσω μέσω paypal και μετά πρέπει να το στείλει υποχρεωτικά;

Λakedaimonas
22-02-08, 21:10
Άμα κάνω μια αγορά από χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης πληρώνω τελωνείο??(συγνώμη αν ακούγεται ηλίθια η ερώτηση αλλά είμαι άσχετος στο on-line μπαξινγκ)

bill987
22-02-08, 21:11
Άμα κάνω μια αγορά από χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης πληρώνω τελωνείο??(συγνώμη αν ακούγεται ηλίθια η ερώτηση αλλά είμαι άσχετος στο on-line μπαξινγκ)

Όχι φίλε μου δεν πληρώνεις τελωνείο αμα είναι απο χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης! (εκτός από αυτοκίνητα χιχι)!!!

maris7
22-02-08, 21:46
φιλε μονο απο αμερικη μην παραγγειλεις γιατι θα πληρωσεις τον κουκο αηδονι οπως εγω εκτος απο την τιμη του aero lip πληρωσα μεταφορικα-τελωνειο-κουριερ και μου ηρθε οσο και στην ελλαδα τσαμπα ο κοπος

demis_330
22-02-08, 21:57
Παιδιά κέρδισα αυτό http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170192924810 με μια προσφορά που έκανα 1 ευρώ, αλλά ο πωλητής δεν απαντάει στα email που του στέλνω. Να του το πληρώσω μέσω paypal και μετά πρέπει να το στείλει υποχρεωτικά;

Κανονικά θα πρέπει να τον πληρώσεις και μετα ειναι υποχρεωμενος να σου το στειλει, δημοπρασια ηταν και οσο εκλεισε, εκλεισε. Αν ηταν, θα το εβαζε με "αμεση αγορά" μονο.

Πριν ομως κανεις οτιδηποτε με πληρωμη, έχεις ένα θεματακι που δεν σου απανταει στα μαιλ σου. Αυτό ειναι αρνητικο, γραψε του ενα μαιλ οτι ειναι αδυνατη η επικοινωνια μαζι του και φταιει αυτος γι αυτο, πες του οτι θα του το πληρωσεις (1 ευρω + μεταφορικά) και αν δεν σου το στειλει, θα λαβεις ολα τα νομιμα μετρα εναντιον του...:chair:και μετα βλέπεις...:smiley_ab

taou
23-02-08, 06:48
Κανονικά θα πρέπει να τον πληρώσεις και μετα ειναι υποχρεωμενος να σου το στειλει, δημοπρασια ηταν και οσο εκλεισε, εκλεισε. Αν ηταν, θα το εβαζε με "αμεση αγορά" μονο.

Πριν ομως κανεις οτιδηποτε με πληρωμη, έχεις ένα θεματακι που δεν σου απανταει στα μαιλ σου. Αυτό ειναι αρνητικο, γραψε του ενα μαιλ οτι ειναι αδυνατη η επικοινωνια μαζι του και φταιει αυτος γι αυτο, πες του οτι θα του το πληρωσεις (1 ευρω + μεταφορικά) και αν δεν σου το στειλει, θα λαβεις ολα τα νομιμα μετρα εναντιον του...:chair:και μετα βλέπεις...:smiley_ab

To κακό απ' ότι βλέπω στις αρνητικές του αξιολογήσεις είναι ότι ένα λέει "Κακός Ebayer , δεν έχει στείλει κανενα μηνυμα για να επιβεβαιώσει, δεν θελει να σας πουλησει σε αυτή την τιμή"

taou
23-02-08, 06:56
Δεν είμαι και τέλειος στα αγγλικά, αλλά του έστειλα ακόμα ένα μήνυμα, γράφοντας του "Good morning, sending a message again to get a response. I won the switch of the mirror and I would like to tell me transport you to pay for the switch.
Although this time I have no answers to make a negative rating."

drohos
23-02-08, 08:41
φιλε μου ξεκινα τις διαδικασίες πληρωμή και επέλεξε get total from the seller,έτσι θα πρέπει να σου έρθει η forma πίσω αναγράφοντας τα μεταφορικά,αλλα μάλλον δεν θα γίνει τίποτα και ίσως ρίξει σε εσένα τα αρνητικό feedback γιατί στην δημοπρασία γραφει ότι στέλνει μονο στην γερμανία οποτε αυτός είναι καλυμμένος από πλευρά του,αν πάντως του κανεις αρνητικό feedback πριν πληρώσεις λογικά θα το σβήσει το ebay,και από ότι βλέπω δεν δέχεται και πληρωμές μέσω paypal

taou
23-02-08, 12:23
Φτου!
Μου απάντησε τελικα
"i dont send it to greek when you have friends in german i can make it with then bye"

thanassis
23-02-08, 16:08
φίλε αναφέρει ότι στέλνει ΜΟΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!! τον πλήρωσες ή όχι??? αν τον πλήρωσες πρέπει να σου επιστρέψει τα λεφτά πίσω.....

taou
24-02-08, 08:28
Δεν τον πλήρωσα αλλά θα του δώσω διεύθυνση στη Γερμανία να τα στείλει. Δεν γίνεται;
Το πρόβλημα είναι ότι δεν δέχεται μέσω paypal. Σ' αυτή την περίπτωση τι γίνεται;

demis_330
24-02-08, 08:39
Δεν τον πλήρωσα αλλά θα του δώσω διεύθυνση στη Γερμανία να τα στείλει. Δεν γίνεται;
Το πρόβλημα είναι ότι δεν δέχεται μέσω paypal. Σ' αυτή την περίπτωση τι γίνεται;

Αν δεν δεχεται Paypal, τον πληρωνεις με τον τροπο που δεχεται και το γραφει στη δημοπρασια.

Ρωτα τον ομως αν υπαρχει δυνατοτητα να τον πληρωσεις με Paypal, μερικοι δεν το γραφουν, αλλα εχουν την δυνατοτητα.

:hello:

taou
24-02-08, 08:53
το πρόβλημα είναι οτι ο τρόπο "Überweisung" που λέει, δεν έχω ιδέα τι είναι!

demis_330
24-02-08, 08:55
Überweisung = transfer.

Άρα εννοεί να του στειλεις λεφτα μεσω τραπεζας.

thanassis
24-02-08, 12:38
φίλε το καλύτερο είναι να συννενοηθείς μαζί του, αν γίνεται και χέρι-χέρι ακόμη καλύτερα..... αν τύχει δηλαδή να είναι στην ίδια πόλη με τον γνωστό σου

taou
24-02-08, 15:45
Λες να τα κάνει όλα αυτά ενώ η δημοπρασία έκλεισε στο 1 ευρώ;;;;!!!!
Μακάρι!

thanassis
24-02-08, 15:53
Λες να τα κάνει όλα αυτά ενώ η δημοπρασία έκλεισε στο 1 ευρώ;;;;!!!!
Μακάρι!

δεν τον συμφέρει για 1 ευρώ να πάρει αρνητικό feedback!!!

taou
24-02-08, 19:25
δεν τον συμφέρει για 1 ευρώ να πάρει αρνητικό feedback!!!

Ναι αλλά κι ο διακόπτης κανονικά έχει περίπου 50 ευρώ! :chair:

thanassis
25-02-08, 02:07
Απ ότι ξερω,αν έχει ορίσει επιθυμητή τιμή το 1 ευρώ,είναι υποχρεωμένος να στο δώσει...
αυτό έκανε σαν καινούριο 50 ευρώ,είναι καινούριο ή μτχ;

KATSARAIOS
25-02-08, 05:01
Φτου!
Μου απάντησε τελικα
"i dont send it to greek when you have friends in german i can make it with then bye"

με αυτο του το μηνυμα ο πωλητης σου λεει οτι το στελνει στην Γερμανια αλλα με τιμη αγορας(buy),οποτε αν σε ενδιαφερει πραγματικα πες του ποσο θελει για αμεση αγορα (sofort kaufen)και μπορει να σου πει ποσο θελει για να στο δωσει.
εχω παρει και εγω ετσι πραγματα ,οταν τους ρωτας απευθειας την τιμη καποιοι στελνουν στην Ελλαδα .

sakkunen
25-02-08, 19:51
Τα πραγματάκια που έρχονται απο το Αμέρικα πώς τα παραλαμβάνω?Τελωνείο?Με παίρνουν τηλ?

demis_330
25-02-08, 20:17
Αν έρθουν με USPS (Αμερικανικο ταχυδρομειο), θα τα παραλαβεις σπο το ταχυδρομειο που ανηκεις αφου πρωτα σου στειλουν γραπτη ειδοποιηση.

Αν ειναι σχετικα μικρη η συσκευασια, μπορει ο ταχυδρομος να σου το φερει ο ιδιος σπιτι.

Αν έχουν εκτελωνιστει, θα πληρωσεις το τελωνειο στο ταχυδρομειο με την παραλαβη του πακετου.

Αν έρθουν με ταχυμεταφορική, θα σου τα φερουν σπιτι σου :hello:

sakkunen
26-02-08, 10:32
Μάλιστα...Από τις 22-02 έχουν έρθει και ακόμα καμία ειδοποίηση...:greenboun

Fanis
26-02-08, 12:39
Τα πραγματάκια που έρχονται απο το Αμέρικα πώς τα παραλαμβάνω?Τελωνείο?Με παίρνουν τηλ?

1. Εάν έρθουν με USPS και Tracking Number, τότε στα παραδίδουν τα Courier των ΕΛΤΑ (Porta Porta)...το tracking number δουλέυει και στο site τους. Εάν η αξία είναι μεγαλύτερη από $50, τότε κατά 90% θα πληρώσεις φόρο (τελωνείο). Εάν είναι χωρίς Tracking Number συνήθως σου στέλνουν ειδοποίηση και πας και παραλαμβάνεις από το Ταχυδρομείο της γειτονιάς σου.

2. Εάν έρθουν με Courier, τότε για μικρή αξία (μέχρι $50) θα σου έρθει σπίτι σου. Για μεγαλύτερη αξία θα πληρώσεις Φόρο και επίσης θα σε χρεώσει και η εταιρία Courier έξοδα για την διαδικασία εκτελωνισμού.

sakkunen
26-02-08, 14:23
Ο τελώνης χρεώνει με φόρο την αξία του προϊόντος+ το κόστος της μεταφοράς ή μόνο το προϊόν?:thinkerg:

nikolas318is
01-03-08, 10:03
Αγόρασα πρόσφατα 3 πολύ μικρά ελατήρια (στυλό)από την Αμερική αξίας 2,5$ το 1 πλήρωσα στην FedEx 130 ευρώ μεταφορικά και μου ζήτησαν 150 ευρώ τελωνείο. τελικά τα εκτελώνισα μονός μου με 57 ευρώ.
Γνωρίζεται εάν υπάρχει τελωνείο και για πράγματα από Αγγλία?

bill987
01-03-08, 10:04
Αγόρασα πρόσφατα 3 πολύ μικρά ελατήρια (στυλό)από την Αμερική αξίας 2,5$ το 1 πλήρωσα στην FedEx 130 ευρώ μεταφορικά και μου ζήτησαν 150 ευρώ τελωνείο. τελικά τα εκτελώνισα μονός μου με 57 ευρώ.
Γνωρίζεται εάν υπάρχει τελωνείο και για πράγματα από Αγγλία?

Όπως έχουμε ξαναπεί, για πράγματα από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αγγλία - Γερμανία κ.τ.λ.) ΔΕΝ υπάρχει τελωνείο!!

MrZ
01-03-08, 18:17
Αν ειναι σχετικα μικρη η συσκευασια, μπορει ο ταχυδρομος να σου το φερει ο ιδιος σπιτι.


Έχω πρόβλημα,ο ταχυδρόμος φέρνει δέματα και τα παρατάει σε μια κολώνα δίπλα στην εξώπορτα χωρίς ούτε καν να χτυπήσει κουδούνι.Αν είναι φάκελος τον στριμώχνει στο γραμματοκιβώτιο με τα 3/4 να εξέχουν.Σε φίλο μου του στράβωσαν(άκουσον άκουσον) το γραμματοκιβώτιο για να χωρέσουν μέσα μανιτάρια μηχανής(τα οποία και γρατζουνήθηκαν από την προσπάθεια).

Εφόσον ΔΕΝ ΧΩΡΆΝΕ δεν είναι υποχρεωμένος να μου αφήσει ειδοποίηση για να τα παραλάβω από το ταχυδρομείο?

Έχω το φόβο μην έρθει δέμα και περάσει κανείς και το πάρει πρίν το πάρω χαμπάρι.Και εγώ ακόμα θα περιμένω.

Εκτός από το να ζητάω να μου τα στέλνουν συστημένα με επιβάρυνση στην τιμή και από το να στήσω καρτέρι στον ταχυδρόμο και να τον σαπίσω:icon02: μπορώ να βρώ ποιός ήταν υπηρεσία τη μέρα που βρήκα στο δρόμο τα πράγματά μου και να τον καταγγείλω κάπου?Έχω την εντύπωση ότι δεν ξεκινάει από το τοπικό μου ταχυδρομείο αλλά από κάπου πιό "κεντρικά".

demis_330
01-03-08, 19:18
Το καλύτερο που μπορεις να κανεις ειναι να πας να τα παρεις μονος σου απο το ταχυδρομειο πριν αυτα ερ8ουν σπιτι σου, απ οτι ξερω απο τα κεντρικα καταληγουν στα τοπικα ταχυδρομεια και εκει γινεται η διανομη.

Βασικα με απλο ταχυδρομειο παραδιδονται πρωινες ωρες μεχρι το μεσμερι (ο κλασικος ταχυδρομος)...οποτε και κλεινουν.

Υπαρχει ομως περιπτωση να ερ8ουν με express ταχυδρομειο...περαν το ωραριου.

Για το προβλημα που αντιμετωπιζεις, εγω θα εστηνα καρτερι να δω εστω και μια φορα τον ταχυδρομο ποιος ειναι και απο που τα κανει διανομη.....2 λογακια αυτοπροσωπως και μετα στο ταχυδρομειο για αλλα 2 λογακια...μπορει και 4 λογακια εκει :D

Αν δεν βγαλεις ακρη, κανε μια μηνυση...ηδη θα ξερεις απο που ποιο ταχυδρομειο γινονται διανομη.

MrZ
02-03-08, 13:57
Το καλύτερο που μπορεις να κανεις ειναι να πας να τα παρεις μονος σου απο το ταχυδρομειο πριν αυτα ερ8ουν σπιτι σου, απ οτι ξερω απο τα κεντρικα καταληγουν στα τοπικα ταχυδρομεια και εκει γινεται η διανομη.


Τα χαμηλής αξίας αντικείμενα και κάποιοι sellers που θέλουν να κρατάνε τις τιμές χαμηλά δεν δίνουν tracking number οπότε δεν μπορώ να ξέρω πότε θα φθάσει το δέμα στο ταχυδρομείο μου...Άσε που φέυγω για δουλειά πρίν ανοίξει το ταχυδρομείο,οπότε πρέπει κάποια στιγμή να τη σκαπουλάρω από τη δουλειά να πεταχτώ να το πάραλάβω και ξανά στη δουλειά...Πάλι καλά που είναι η mother στο σπίτι και τσεκάρει αν παράτησε τίποτα ο ταχυδρόμος στο γραμματοκιβώτιο-ή και δίπλα τώρα πια...-

stratos
02-03-08, 15:00
Για το προβλημα που αντιμετωπιζεις, εγω θα εστηνα καρτερι να δω εστω και μια φορα τον ταχυδρομο ποιος ειναι και απο που τα κανει διανομη.....2 λογακια αυτοπροσωπως και μετα στο ταχυδρομειο για αλλα 2 λογακια...μπορει και 4 λογακια εκει :D


Αυτό μιά φορά δούλεψε με το τσουτσέκι που τα έφερνε σπίτι. Τα έβαζε επίτηδες σε άλλο γραμματοκιβώτιο και πάντα μου τα έφερναν οι γείτονες. Όσπου μια μέρα :nutkick: και δεν το ξαναέκανε.

Αν μπορείς να βάζεις συστημένο και να πηγαίνεις να το παραλαμβάνεις μόνος σου. Αν παραγγήλεις κάτι 100$ μην ληπυθείς ακόμα 10$ που σου εγγυούνται και ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας

sakkunen
03-03-08, 20:18
Ο τελώνης χρεώνει με φόρο την αξία του προϊόντος+ το κόστος της μεταφοράς ή μόνο το προϊόν?:thinkerg:


Λέω δλδ, αν πάρω κάτι που κάνει 20 ευρώ στην απόδειξη, αλλά η μεταφορά του κοστίζει 200 ευρώ. τι γίνεται?:greenboun

gyiama
12-03-08, 11:48
παιδια εχω το εξησ θεματακι με την καρτα μου.εχω προπληρωμενη καρτα απο την eurobank και εχει μεσα χρηματα κανονικα και ειναι ενεργη.εχω κανονικα λογαριασμο στο e bay και χθεσ πηγα να κανω και στο pay pal ολα καλα με το λογαριασμο αλλα οταν πηγα να βαλω την καρτα μου μου εβγαλε μηνυμα οτι η καρτα εχει ληξει.η καρτα μου ληγει τον 3ο του 2009 και πηγα σημερα στην τραπεζα και την ξαναελεγξα και ειναι ολα οκ και μου ειπαν να αλλαξω την ημερομηνια που ληγει η καρτα αλλα γιατι λεει πολλεσ φορεσ τα site αντι να παρουν πχ το 03/2009 το παιρνουν αναποδα σαν 09/2003 αλλα στο pay pal δεν μπορεισ να βαλεισ αναποδα τουσ αριθμουσ γιατι σου βγαζει πχ 03 2009 δεν γινεται να το γραψεισ αλλιωσ αλλα συνεχιζει ν αμου βγαζει ακομα οτι η καρτα εχει ληξει.γνωριζει κανενασ κατι για αυτο το θεμα?εχει τυχει σε κανενα?pleeeeeeease help:help::help::help:

asot
12-03-08, 12:08
Κάνε check τα στοιχεία σου στο PayPal > My account > Profile > Add/Edit Credit card και επαλήθευσε τα στοιχεία που έχεις βάλει...

thanassis
12-03-08, 14:00
παιδια εχω το εξησ θεματακι με την καρτα μου.εχω προπληρωμενη καρτα απο την eurobank και εχει μεσα χρηματα κανονικα και ειναι ενεργη.εχω κανονικα λογαριασμο στο e bay και χθεσ πηγα να κανω και στο pay pal ολα καλα με το λογαριασμο αλλα οταν πηγα να βαλω την καρτα μου μου εβγαλε μηνυμα οτι η καρτα εχει ληξει.η καρτα μου ληγει τον 3ο του 2009 και πηγα σημερα στην τραπεζα και την ξαναελεγξα και ειναι ολα οκ και μου ειπαν να αλλαξω την ημερομηνια που ληγει η καρτα αλλα γιατι λεει πολλεσ φορεσ τα site αντι να παρουν πχ το 03/2009 το παιρνουν αναποδα σαν 09/2003 αλλα στο pay pal δεν μπορεισ να βαλεισ αναποδα τουσ αριθμουσ γιατι σου βγαζει πχ 03 2009 δεν γινεται να το γραψεισ αλλιωσ αλλα συνεχιζει ν αμου βγαζει ακομα οτι η καρτα εχει ληξει.γνωριζει κανενασ κατι για αυτο το θεμα?εχει τυχει σε κανενα?pleeeeeeease help:help::help::help:

στην ανάγκη διέγραψε την από το paypal και κάνε ξανά verify..... την κάρτα την έχεις χρησιμοποιήσει ξανά στο paypal έτσι???

gyiama
13-03-08, 08:23
οχι παιδια δεν την εχω ξαναχρησημοποιησει πρωτη φορα ειναι που δοκιμασα να κανω λογαριασμο και ολα καλα μεχρι το σημειο που βαζεισ τα στοιχεια τησ καρτασ εκει μου βγαζει οτι η καρτα ειναι αποκλεισμενη απο την τραπεζα.και να κανω edit το acount δεν μπορω να αλλαξω κατι αφου δεν εχει παρει τα στοιχεια τησ καρτασ

thanassis
13-03-08, 08:30
οχι παιδια δεν την εχω ξαναχρησημοποιησει πρωτη φορα ειναι που δοκιμασα να κανω λογαριασμο και ολα καλα μεχρι το σημειο που βαζεισ τα στοιχεια τησ καρτασ εκει μου βγαζει οτι η καρτα ειναι αποκλεισμενη απο την τραπεζα.και να κανω edit το acount δεν μπορω να αλλαξω κατι αφου δεν εχει παρει τα στοιχεια τησ καρτασ

έχεις καταθέσει μέσα λεφτά στην κάρτα σου??? πριν πόσες μέρες??? μέσω τράπεζας(ταμείο) ή ΑΤΜ??? πόσα αν επιτρέπεται???

gyiama
13-03-08, 11:29
εχω κανει καταθεση 30ε απο την μερα που την εβγαλα την καρτα και χθεσ που πηγα στην τραπεζα και την τσεκαρανε μου ειπαν οτι ειναι οκ και ενεργη κανονικα και το ποσο που εχει μεσα.αλλα το paypal συνεχιζει να μου την βγαζει ληγμενη

GMarts
13-03-08, 15:27
εχω κανει καταθεση 30ε απο την μερα που την εβγαλα την καρτα και χθεσ που πηγα στην τραπεζα και την τσεκαρανε μου ειπαν οτι ειναι οκ και ενεργη κανονικα και το ποσο που εχει μεσα.αλλα το paypal συνεχιζει να μου την βγαζει ληγμενη

Μην το ψαχνεις,απλα βαλε μια καρτα κανονικη(πιστωτικη και οχι προπληρωμενη).
Παιδευομουνα καννα δυο μηνες και τιποτα.(prepaid Κυπρου)
Μαλλον δεν κανουν αποδεκτες αυτου του ειδους τις καρτες στο paypal.

zmy5710
13-03-08, 16:03
Μην το ψαχνεις,απλα βαλε μια καρτα κανονικη(πιστωτικη και οχι προπληρωμενη).
Παιδευομουνα καννα δυο μηνες και τιποτα.(prepaid Κυπρου)
Μαλλον δεν κανουν αποδεκτες αυτου του ειδους τις καρτες στο paypal.
μεγα λαθος και εγω προπληρομενη εχω της eurobank και εχω κανει πολλες αγορες μεσω paypall και ουδεν προβλημα και συνεχιζω και κανω:thumbsdow

gyiama
13-03-08, 16:34
Ε τι στο καλο γινεται ρε γμτ και δεν την δεχεται τη δικια μου?δεν μπορω να καταλαβω και μαλλον και ουτε και αυτοι στη eurobank μπορουν να καταλαβουν μιασ και ειναι λιγο ψιλοασχετοι με το θεμα internet.

Fraist
13-03-08, 17:26
εχω κανει καταθεση 30ε απο την μερα που την εβγαλα την καρτα και χθεσ που πηγα στην τραπεζα και την τσεκαρανε μου ειπαν οτι ειναι οκ και ενεργη κανονικα και το ποσο που εχει μεσα.αλλα το paypal συνεχιζει να μου την βγαζει ληγμενη

Εγώ δουλεύω δύο χρόνια με Attica gift card (prepaid card) card χωρίς κανένα πρόβλημα. Το έχω ακούσει πάλι το πρόβλημα με άλλες prepaid cards.

dimtz
13-03-08, 17:41
Καλησπερα παληκαρια και εγω προπληρωμενη εχω της eurobank και κανω κανονικα αγορες, αλλο με ετυχε τωρα και δε ξερω αν μπορειτε να με βοηθησετε, περιμενω ενα προιον εδω και τρεις μηνες αλλα τιποτα, εχω πληρωσει με paypal, μπορειτε να μου πειτε που ακριβως παω για να ενοχλησω αυτους στο paypal??? με τον πωλητη δεν βγαζω ακρη, επικοινωνησα πολλες φορες αλλα τιποτα............................................ .

zmy5710
13-03-08, 19:13
Ε τι στο καλο γινεται ρε γμτ και δεν την δεχεται τη δικια μου?δεν μπορω να καταλαβω και μαλλον και ουτε και αυτοι στη eurobank μπορουν να καταλαβουν μιασ και ειναι λιγο ψιλοασχετοι με το θεμα internet.
μηπως εχεις συμπληρωση τη φορμα στο paypal λαθος?καποιο νουμερο σουεχει ξεφυγη?η τι τυπος καρτας για κανε ενα τσεκ.

gyiama
13-03-08, 19:33
οχι ρε παιδια το εχω δοκιμασει 150 φορεσ και δεν γινεται να κανω λαθοσ με εναν τροπο μπαινουν τα νουμερα και οι ημερομηνιεσ δεν γινεται να βαλεισ αλλα.θα κανω αλλη μια προσπαθεια να δω τι γινεται.αλλα μαλλον δεν βλεπω φωσ!!!!!!

thanassis
13-03-08, 19:36
οχι ρε παιδια το εχω δοκιμασει 150 φορεσ και δεν γινεται να κανω λαθοσ με εναν τροπο μπαινουν τα νουμερα και οι ημερομηνιεσ δεν γινεται να βαλεισ αλλα.θα κανω αλλη μια προσπαθεια να δω τι γινεται.αλλα μαλλον δεν βλεπω φωσ!!!!!!

Πες μας λίγο, τι κάρτα ακριβώς είναι????
Visa? Mastercard? (Visa λογικά, αλλά.....)
το τριψήφιο νουμεράκι που βρίσκεται πίσω από την κάρτα το συμπλήρωσες????
είναι 3 τα στοιχεία που χρειάζεσαι...... τον τεράστιο αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό που προανέφερα.....

demis_330
13-03-08, 19:38
Παιδιά κουλάρετε και δεν θέλω να ακούω τέτοια περί prepay και πιστωτικών !

Πρώτον, ΔΕΝ σας συνιστώ να βγάλετε κανονική κάρτα και να την βάλετε για τις αγορές σας στο PAYPAL.
Χρησιμποποιείτε μονο προπληρωμενες κάρτες απο Eurobank, Αττικής και Κύπρου.

Ποιος σας είπε ότι το Paypal δεν δέχεται αυτες τις προπληρωμενες κάρτες ?

Τις δεχεται και τις παραδεχεται και το συστημα τις αναγνωριζει !

Τωρα, ΑΝ εσεις για κάποιο λογο προσπαθησατε να κανετε ανεπιτυχές προσπαθειες login ή σε προσπαθεια να βάλετε μια νεα προπληρωμενη κάρτα στο σύστημα του Paypal και κανατε κατι λάθος και το λαθος επαναληφθηκε, να ξερετε ότι υπάρχουν πολύ σκληρά μετρα σε τετοιες ανεπιτυχης προσπαθειες και για την ασφάλεια την δικια σας και του συστηματος, η κλειδωνεται ο λογαριασμος ή κομπλαρεται η κάρτα από το συστημα και δεν την δέχεται.
Σε αυτην την περιπτωση (επειδη ετυχε σε γνωστο μου, άπειρο σχετικα περι Internet) αναγκάστηκα να επικοινωνησω με το Paypal για τον λογαριασμο του, αλλά η κάρτα παραμενει εκτος συστηματος και αναγκάστηκε να βγάλει νεα προπληρωμενη καρτα. (η κάρτα μπορουσε να ξεκομπλαριστει απο το Paypal, αν έστελνα σε φωτοτυπια την ταυτοτητα του για διακριβωση στοιχειων, το οποιο δεν εκανα για διαφορους λογους που δεν μπορω να πω...)

Για τους φιλους που εχουν πληρωσει κατι που κερδισαν σε μια δημοπρασια στο ΕΒΑΥ και δεν το εχουν λαβει ακομα, διαβαστε προσεκτικα εδω, πριν προχωρησετε στην καταγγελια στο ΕΒΑΥ και μετα στο PAYPAL, αν έχει αγοραστει μεσω PAYPAL.

http://pages.ebay.com/help/tp/isgw-buyer-protection-steps.html

Επίσης, σας πληροφορώ ότι έχω λάβει μερος στην προσπαθεια του ΕΒΑΥ για αναγνώριση-δίωξη μαιμού δημοπρασιών, και μέχρι στιγμης εχω βρει και έχω καταγγείλει στο ΕΒΑΥ γύρω στις 40 δημοπρασιες με 100% επιτυχια.

Επίσης, έτυχε σε φίλο μου να αγορασει κατι και να μην το στειλουν, μετα απο δικια μου παρεμβαση, πηρε τα λεφτα του πισω και ο αγοραστης διωκεται νομικα απο το ΕΒΑΥ ! :D

gyiama
13-03-08, 19:55
παιδια τα εβαλα ολα κανονικα ενταξει δεν ειμαι μπουφοσ εντελωσ εβαλα τουσ αριθμουσ κανονικα εβαλα και τον 3ψηφιο αριθμο που εχει και οπωσ ειπα μου βγαζει οτι η καρτα ειναι μπλοκαρισμενη απο την τραπεζα και οχι απο το paypal ειναι VISA η καρτα.απο την πρωτη κιολασ στιγμη μου εβγαλε αυτο το μηνυμα οχι μετα απο προσπαθειεσ.στην τραπεζα οταν πηγα αφου πηρε καπου η κοπελα εκει τηλ. τησ ειπαν οτι βλεπουν μια προσπαθεια να μπει η καρτα καπου στο internet και τησ ειπαν οτι ισωσ να φταιει αυτο με την ημερομηνια οτι την παιρνει αναποδα το συστημα γιατι λεει πολλεσ φορεσ εχει τυχει κατι τετοιο.

E46 POWER
14-03-08, 09:57
βγαλε μια αλλη καρτα prepay και τελος..τι να παιδευεσαι αδικα..κανε και μια ακυρωση σε αυτη να καθαρισεις.

gyiama
14-03-08, 10:28
και τα χρηματα που εχω μεσα ρε παιδια τι θα γινουν?ενταξει δεν ειναι πολλα αλλα δεν ειναι βλακεια να τα χασω?

daglas
14-03-08, 10:38
Αναληψη δεν μπορεις να κανεις απο το ΑΤΜ ?

gyiama
14-03-08, 11:00
οχι δεν μου εχουν δωσει pin και δεν θυμαμαι τοτε που την εβγαλα κατι μου ειχαν πει για αυτο το θεμα αλλα δεν θυμαμαι καθολου

stratos
15-03-08, 00:56
Λοιπόν , εγώ έχω κάνει ένα λογαριασμό στην ALPHA BANK που έχει λίγα χρήματα μέσα. Έβγαλα και κάρτα ανάληψης απο το ΑΤΜ. Έβαλα στην paypal τον αριθμό της κάρτας ανάληψης και όλα είναι OK. Γιατί κουράζεστε τόσο με prepayd και άλλα τέτοια?

YAziDis
04-04-08, 06:47
Παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση; Μόλις αγοράσεις το stuff, και πληρώσεις, για να σου στείλει αυτός το προϊόν σου θα πρέπει πρώτα να αφήσεις το feedback ή μετά μόλις το παραλάβεις;

mixalhs
04-04-08, 07:18
Παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση; Μόλις αγοράσεις το stuff, και πληρώσεις, για να σου στείλει αυτός το προϊόν σου θα πρέπει πρώτα να αφήσεις το feedback ή μετά μόλις το παραλάβεις;

Μολις το πραλαβεις και ολα πανε καλα του αφηνεις feedback.Αλλιως δεν κανεις τιποτα!

YAziDis
04-04-08, 07:49
Ok, και εγώ ακόμη δεν του'γραψα, απλά ήθελα να σιγουρευτώ 100% για να μην περνάνε τζάμπα οι μέρες. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση φίλε μου :)

zaharias
03-11-08, 18:03
Καλησπερα παιδες...

Εχω αγορασει κατι απο Αμερικη την Παρασκευη (31/10 δηλαδη), μου ηρθε με mail η αποδειξη και απο το paypal και απο τον πωλητη...

Παω σημερα στην τραπεζα να βαλω καποια χρηματα για μια αλλη αγορα που θελω να κανω και τα χρηματα υπηρχαν ακομη μεσα (!!!) , (της προηγουμενης αγορας το ποσο εννοω)...

Αφου ηρθε αποδειξη και απο το paypal καθως και απο τον πωλητη, δεν θα επρεπε να εχουν μεταφερθει τα χρηματα στο λογ/σμο του πωλητη?

Aceman1925
03-11-08, 18:06
Καλησπερα παιδες...

Εχω αγορασει κατι απο Αμερικη την Παρασκευη (31/10 δηλαδη), μου ηρθε με mail η αποδειξη και απο το paypal και απο τον πωλητη...

Παω σημερα στην τραπεζα να βαλω καποια χρηματα για μια αλλη αγορα που θελω να κανω και τα χρηματα υπηρχαν ακομη μεσα (!!!) , (της προηγουμενης αγορας το ποσο εννοω)...

Αφου ηρθε αποδειξη και απο το paypal καθως και απο τον πωλητη, δεν θα επρεπε να εχουν μεταφερθει τα χρηματα στο λογ/σμο του πωλητη?
Mπες στο paypal και δες στις συναλλαγες σου αν υπαρχει μεταφορα του ποσου στο λογαριασμο του

panose30
03-11-08, 18:12
εμενα παιδια μου ειπανε ενα κολπακι για να μην πληρωνεις φορουσ κτλ.για μικρα φορτια ο πωλητης το δηλωνει σαν δωρο και οταν το παιρνεις δεν πληρωνεις φορους..ετσι μου ειπανε

zaharias
03-11-08, 18:21
εμενα παιδια μου ειπανε ενα κολπακι για να μην πληρωνεις φορουσ κτλ.για μικρα φορτια ο πωλητης το δηλωνει σαν δωρο και οταν το παιρνεις δεν πληρωνεις φορους..ετσι μου ειπανε

Ναι, ετσι ειναι Πανο.. (για αγορες απο Αμερικη συνηθως)

zaharias
03-11-08, 18:26
Mπες στο paypal και δες στις συναλλαγες σου αν υπαρχει μεταφορα του ποσου στο λογαριασμο του

Εχεις δικιο Χρηστο, μπηκα τωρα και ειδα οτι αφαιρεθηκε το ποσο και ελεγε ...Last updated 11/3/2008... οποτε μαλλον μεταφερθηκαν... Θα παω αυριο και τραπεζα να τσεκαρω...

Ευχαριστω φιλε...

Aceman1925
03-11-08, 18:26
εμενα παιδια μου ειπανε ενα κολπακι για να μην πληρωνεις φορουσ κτλ.για μικρα φορτια ο πωλητης το δηλωνει σαν δωρο και οταν το παιρνεις δεν πληρωνεις φορους..ετσι μου ειπανε

απο αγορες στο .de & .co.uk δεν εχεις προβλημα.
οπως και να στο στειλει οσα και να σου στειλει.

panose30
03-11-08, 18:30
απο αγορες στο .de & .co.uk δεν εχεις προβλημα.
οπως και να στο στειλει οσα και να σου στειλει.

δλδ και για μεγαλα φορτια πχ ζαντες δεν τηα πληρωσω φορους?το de&co uk τι ειναι ακριβως /.κατι σαν e bay?

Aceman1925
03-11-08, 18:35
δλδ και για μεγαλα φορτια πχ ζαντες δεν τηα πληρωσω φορους?το de&co uk τι ειναι ακριβως /.κατι σαν e bay?

Οτι μα οτι και να φερεις απο Ε.Ε δεν στο σταματανε.οτι ειναι εξω απο Ε.Ε και ειναι μεγαλο πακετο εχεις φοβο να σε εκτελονησουν.

www.ebay.com ειναι κατα βαση αμερικη αρα μπορει να εκτελωνιστεις.

www.ebay.co.uk ειναι αγγλια αρα παιρνεις οτι θες και οσα θες.

www.ebay.de ειναι γερμανια αρα και απο κει παιρνεις οτι θες.

panose30
03-11-08, 18:41
Οτι μα οτι και να φερεις απο Ε.Ε δεν στο σταματανε.οτι ειναι εξω απο Ε.Ε και ειναι μεγαλο πακετο εχεις φοβο να σε εκτελονησουν.

www.ebay.com ειναι κατα βαση αμερικη αρα μπορει να εκτελωνιστεις.

www.ebay.co.uk ειναι αγγλια αρα παιρνεις οτι θες και οσα θες.

www.ebay.de ειναι γερμανια αρα και απο κει παιρνεις οτι θες.

ευχαριστω παρα πολυ .με διαφωτισες

Aceman1925
03-11-08, 18:44
ευχαριστω παρα πολυ .με διαφωτισες

τιποτα πανο.
Αυτο που πρεπει να βλεπεις για να εισαι σιγουρος ειναι εκει που λεει "Item location".
Υπαρχουν καποιοι πωλητες απο αμερικη για παραδειγμα που βαζουν πραγματα στο γερμανικο.

thanassis
03-11-08, 18:48
και το αντίστροφο, γενικώς καλό είναι να ψάχνεις σε όλα για κάτι που κοστίζει π.χ. πάνω από 100€

Aceman1925
03-11-08, 19:13
και το αντίστροφο, γενικώς καλό είναι να ψάχνεις σε όλα για κάτι που κοστίζει π.χ. πάνω από 100€

με λιγα λογια μπαινεις στο www.global.ebay.com το οποιο εχει ολα τα ebay μαζι και ψαχνεις απο κει.:dblthumb2

zaharias
25-03-11, 13:30
Παιδες, με αγορες απο δημοπρασιες εχει ασχοληθει κανεις να δωσει τα φωτα του..??

stef
25-03-11, 13:54
Μία φορά μόνο!
Πες μου τι ακριβώς ..?

thanassis
25-03-11, 14:06
τι εννοείς Ζαχαρία?
να σου πω κάποιες συμβουλές! βλέπεις τα αντικείμενα των οποίων οι δημοπρασίες λήγουν σε λίγες ώρες και τα βάζεις στο μάτι (δεν τα χτυπάς 2-3-4-5 μέρες πριν γιατί ανεβαίνει η τιμή και χάνεις το αντικείμενο)
επίσης πολλές φορές οι πωλητές έχουν δικά τους άτομα που κάνουν αυτή την δουλειά, να ανεβάζουν την τιμή δηλαδή για να μην το πάρει κάποιος χαμηλά και να φαίνεται ότι και καλά το θέλουν πολλοί!

αν λοιπόν σκόπευες να δώσεις μέχρι 100€ και λήγει σε 2 μέρες και είναι στα 10€, αν εσύ βάλεις τώρα 100€ μέχρι να λήξει μπορεί να πάει στα 200€ γιατί θα το δουν πολλοί και θα το θέλουν
περιμένεις λοιπόν 2 ώρες πριν λήξει που γίνεται και το μεγάλο μπάχαλο, βλέπεις ότι ήταν αρχικά στα 10€ για παράδειγμα και τώρα είναι στα 50€ και λες εγώ θέλω να δώσω μέχρι 100€
βάζεις λοιπόν 100€ (το οποίο είναι η ανώτερη προσφορά που θέλεις να κάνεις) οπότε αρχίζει και ανεβαίνει η τιμή ως εξής:
ήταν 50€ και ανεβαίνει ανά κάποια συγκεκριμένα ποσά, πχ 1€
οπότε πάει στα 51€
αν κάποιος έβαλε παρά πάνω θα πάει στα 52€, μετά θα υπερισχύσεις εσύ με 53€ και ούτω κάθε εξής μέχρι να βγουν οι υπόλοιποι από το κόλπο, δηλαδή αν έκανε ο άλλος 60€ προσφορά εσένα θα πάει στα 61€
αν έβαλε όμως 105€ σε πατάει!
το κόλπο είναι λοιπόν να βάζεις το ποσό από πριν που σκοπεύεις να δώσεις ώστε με auto bid να ανέβει μέχρι αυτό και μάλιστα να βάζεις ποσό το οποίο να μην είναι στρόγγυλο, πχ 103€ και όχι 100€ ώστε να μην μπορεί να φανταστεί ποιο είναι το άνω όριό σου!
έτσι μπορείς να κερδίσεις πολλά σε καλή τιμή, επίσης ψάχνεις σε όλα τα ebay γιατί μπορεί κάποιος ευρωπαίος να πουλάει κάτι στο αμερικάνικο και οι αμερικάνοι να μην το θέλουν και να μην το έχουν δει πολλοί από Ευρώπη!
δεν ξέρω τι άλλες λεπτομέρειες θα ήθελες και θα σε βοηθούσαν, πες μου να σε βοηθήσω

stef
25-03-11, 14:22
Πολύ πολύ σωστός!
Με πρόλαβε ο Θανάσης μιας και ο Ζαχαρίας δεν μας είχε πει τι ακριβώς θέλει και δεν είχα γράψει

zaharias
25-03-11, 16:39
Ευχαριστω για τις απαντησεις..:)
Οχι, δεν εχω βαλει κατι στο ματι τωρα.. (ειχα δει αλλες φορες που χαζευα στο ebay και ειχα την απορια, γιατι ειχα πειραματιστει και παντα τελευταια στιγμη το εχανα..) Ηθελα να το ρωτησω στο θρεντ απο καιρο, απλα το ξεχνουσα..
Τα περισσοτερα απο αυτα που μου λετε τα ξερω, γιατι εχω δοκιμασει να "χτυπησω" κατι σε δημοπρασια και ειχα δει πως ειναι..
Αυτο με το auto bid το ειχα διαβασει καπου και δεν το εχω πολυκαταλαβει ακομη (πως δουλευει).. Θα βρω κατι και θα το δω στη πραξη..

Κωνσταντίνος
25-03-11, 16:45
Υπάρχουν κάτι πολύ χρήσιμα προγραμματάκια που λέγονται auto bidder. Του ρυθμίζεις εσύ το ποσό που έχεις θέσει ως όριο που θέλεις να διαθέσεις, και αυτό αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Έίχα ένα τέτοιο χρησιμοποιήσει πριν 2-3 χρόνια, δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς.
Όσοι αχολείστε με το ebay ψάξε τα λίγο.

sakkunen
27-06-11, 20:57
Θέλω να φέρω από Αμερική ένα μπιχλιμπίδι που στην Ελλάδα είναι παράνομο. Γίνεται έλεγχος στο τελωνείο ? Ανοίγουν τη συσκευασία κ το βλέπουν ή απλά του λέω του πωλητή ν αλλάξει περιγραφή ?

AlexVag
27-06-11, 22:40
Κοιτα εγω επειδη ασχολουμαι με τον μοντελισμο εχω φερει παρα πολλα μικρα δεματακια και δεν εχω καταλαβει να μου εχουν ανοιξει κατι...ωστοσο δεν ξερω αν τα περνανε απο μηχανημα που βλεπουν το σχημα τους...αυτα που ειναι παρανομα δεν τα στελνουν ελλαδα πχ σπρει πιπεριου...κ εγω σκεφτομουν να φερω κατι αλλα το αφησα τελικα...

fz21
27-06-11, 22:46
Θέλω να φέρω από Αμερική ένα μπιχλιμπίδι που στην Ελλάδα είναι παράνομο. Γίνεται έλεγχος στο τελωνείο ? Ανοίγουν τη συσκευασία κ το βλέπουν ή απλά του λέω του πωλητή ν αλλάξει περιγραφή ?

http://blog.kraksimo.gr/?p=60660

δεν ξερω αν ειναι αληθεια αλλα μετα απο αυτο κατι μαχαιρια και αλλες παρομοιες μαλακιτσες.σκεφτομαι αν θα τα φερω.... :bugeye:
ψαξτο λιγο μιας και ποτε δεν ξερεις με το ελλαντα....!

donE36geo
27-06-11, 23:00
δεν ξέρω αν εδω είναι το σωστό topic, αλλά συνεχίζω.:nod:
ετοιμάζομαι να κάνω μια αγορά διαφόρων ειδών και αξεσουάρ απο e-bay (γερμανία) για Ε-36.
Αν προκύπτει ενδιαφέρον και απο αλλους κατόχους να ανοιξουμε ένα θέμα με τα αξεσουάρ που θέλουμε ετσι ώστε να πετύχουμε καλύτερες τιμές αφ'ενός και να μοιραστουμε τα έξοδα αποστολής αφ'ετ'ερου.:cheers:

sakkunen
28-06-11, 16:44
Κοιτα εγω επειδη ασχολουμαι με τον μοντελισμο εχω φερει παρα πολλα μικρα δεματακια και δεν εχω καταλαβει να μου εχουν ανοιξει κατι...ωστοσο δεν ξερω αν τα περνανε απο μηχανημα που βλεπουν το σχημα τους...αυτα που ειναι παρανομα δεν τα στελνουν ελλαδα πχ σπρει πιπεριου...κ εγω σκεφτομουν να φερω κατι αλλα το αφησα τελικα...

Σπρέϊ έχω φέρει χωρίς θέμα από Αμέρικα.

http://blog.kraksimo.gr/?p=60660

δεν ξερω αν ειναι αληθεια αλλα μετα απο αυτο κατι μαχαιρια και αλλες παρομοιες μαλακιτσες.σκεφτομαι αν θα τα φερω.... :bugeye:
ψαξτο λιγο μιας και ποτε δεν ξερεις με το ελλαντα....!

Ωχ, τι έπαθε ο φουκαράς !

e60///M
28-06-11, 19:56
Τι λετε τωρα ρε............;

Καλα τα υπολοιπα εινα μαλακες και σκεφτονται οτι ο καθενας ειανι εγκληματιας αλλα οτι στερησε απο το δημοσιο 35 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΡΩ!!!!

Ε οχι ρε παιδια μας δουλευουνε οχι αλλη κοροιδια ρε πουστη μου!!

LEO328
15-10-11, 13:39
σαν ασχετος απο ebay που τωρα θελω να αρχισω να ψωνιζω ηθελα να ρωτησω τα εξης:
-ποιος ειναι ο πιο αξιοπιστος και ασφαλης τροπος να ψωνιζω?γιατι μαλλον θα παρω την prepaid card της κυπρου.ειναι ασφαλης αυτη η καρτα η' εχετε να προτεινετε αλλη?
-εαν φερω ενα αντικειμενο εκτος Ε.Ε. ποια ειναι τα κριτηρια που ισχυουν για να μην πληρωσω φορο?π.χ. θελω να φερω ενα obc kit (το μεγαλο) που μαζι με τα μεταφορικα απο καναδα στοιχιζει 113ε περιπου.θα εχω προβλημα η' κανονικα θα πληρωσω?
ευχαριστω προκαταβολικα!

zaharias
15-10-11, 14:42
σαν ασχετος απο ebay που τωρα θελω να αρχισω να ψωνιζω ηθελα να ρωτησω τα εξης:
-ποιος ειναι ο πιο αξιοπιστος και ασφαλης τροπος να ψωνιζω?γιατι μαλλον θα παρω την prepaid card της κυπρου.ειναι ασφαλης αυτη η καρτα η' εχετε να προτεινετε αλλη?
-εαν φερω ενα αντικειμενο εκτος Ε.Ε. ποια ειναι τα κριτηρια που ισχυουν για να μην πληρωσω φορο?π.χ. θελω να φερω ενα obc kit (το μεγαλο) που μαζι με τα μεταφορικα απο καναδα στοιχιζει 113ε περιπου.θα εχω προβλημα η' κανονικα θα πληρωσω?
ευχαριστω προκαταβολικα!

Ο πιο αξιοπιστος τροπος να πληρωνεις ειναι το Paypal.. Βγαζεις μια prepaid (εγω εχω Eurobank, αλλοι εχουν Πειραιως) οπου θελεις και "ταιριαζεις" το λογ/σμο της καρτας με το λογ/σμο του ebay κι ετσι αυτοματα οταν εχεις αγορασει κατι, για να ολοκληρωσεις την αγορα σου σε βγαζει στο site του Paypal οπου και εκει γινεται το τελικο checkout..
Απο εκει και περα, αξιοπιστος θεωρειται ενας πωλητης οταν εχει feedback πανω απο 98,8%..
Αν θελεις να φερεις κατι απο χωρα εκτος Ε.Ε. καλο πριν να εχεις ανταλλαξει καποια mail με τον πωλητη και να του εχεις πει αν μπορει να σου κοψει μικροτερο τιμολογιο και να το μαρκαρει σαν δωρο (gift).. Τα πολυ μεγαλα αντικειμενα τα ξεχνας.. Επισης Fedex, UPS κτλ εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να περασουν τελωνειο.. Με USPS (Αμερικανικο Ταχυδρομειο, απλος τροπος) εχεις πολυ λιγοτερες..

Εγω ειχα φερει ενα ΜΑΦ γνησιο και το τιμολογιο ηταν γυρω στα 300 ευρω με USPS και το τσακωσαν και εφαγα στο κωλο 105 ευρω τελωνειο..
Φερνω ενισχυτη Alpine ολοκαινουργιο παλι με USPS περιπου 300 ευρω κι εκεινος, αλλα με μικροτερο τιμολογιο + gift και πληρωσα απλα 3 ευρω επειδη παρουσιαστηκε το δεμα στο τελωνειο..

Οτι θελεις, εδω ειμαστε Λεω..

KAZA
15-10-11, 18:04
σαν ασχετος απο ebay που τωρα θελω να αρχισω να ψωνιζω ηθελα να ρωτησω τα εξης:
-ποιος ειναι ο πιο αξιοπιστος και ασφαλης τροπος να ψωνιζω?γιατι μαλλον θα παρω την prepaid card της κυπρου.ειναι ασφαλης αυτη η καρτα η' εχετε να προτεινετε αλλη?
-εαν φερω ενα αντικειμενο εκτος Ε.Ε. ποια ειναι τα κριτηρια που ισχυουν για να μην πληρωσω φορο?π.χ. θελω να φερω ενα obc kit (το μεγαλο) που μαζι με τα μεταφορικα απο καναδα στοιχιζει 113ε περιπου.θα εχω προβλημα η' κανονικα θα πληρωσω?
ευχαριστω προκαταβολικα!

Συμφωνώ με ότι σου λέει ο Zaharias παραπάνω , απλά να συμπληρώσω πως είναι και θέμα τύχης …… Τον Δεκέμβριο του 2010 μου έστειλαν από το Michigan με USPS ένα obc kit (με τα 13 κουμπιά) το είχε μαρκάρει ως gift και είχε γράψει στις λεπτομέρειες – περιγραφή used auto parts. Όλα μαζί αγορά και μεταφορικά ήταν περίπου 130 ευρώ , ήρθε παραμονή Χριστουγέννων και όταν το παρέλαβα από τα ΕΛΤΑ δεν πλήρωσα τίποτα άλλο! Προφανώς εάν ισχύει κάτι τέτοιο που λέει ο Zaharias στο τέλος για 3 ευρώ λόγο του ότι παρουσιάστηκε το δέμα του τελωνείο ….. εγώ τότε ήμουν τυχερός και δεν πέρασε!

LEO328
16-10-11, 09:01
ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες!
ετσι οπως που τα λετε για το συγκεκριμενο δε πιστευω να εχω προβλημα παρολο που ειναι εκτος Ε.Ε για 2 λογους:
-ειναι μεταχειρσμενο αντικειμενο
-η αξια του με τα μεταφορικα ειναι μικρη (155 δολαρια=113ε).
οτι λαθος ειπα διορθωστε με γιατι ειμαι πρωταρης με ebay....
ζαχο εχεις π.μ.

thanassis
17-10-11, 08:45
καλημέρα φίλε και από μένα!
η αξία του αντικειμένου δεν την λες μικρή (για τελωνείο δηλαδή)
με UPS/Fedex απλά ΞΕΧΝΑ το, πάνω από 20€ αξίας πληρώνει γύρω στα 115€ με το καλημέρα τελωνείο!

με USPS είσαι 50/50 αν θα το τσακώσουν ή όχι, αλλά και να το τσακώσουν μπορεί να πληρώσεις κάτι ψιλά οπότε δεν είναι θέμα
αν είναι ιδιώτης και όχι κατάστημα που χτυπάει ΦΠΑ πες του να το στείλει σαν broken auto part for repair (ότι και καλά θα το επισκευάσεις) και με αξία πχ $50 οπότε να μην το δώσουν σημασία (πουθενά να μην έχει σήμα ή να μην αναγράφεται η φίρμα BMW)
και πολύ πιθανό να το περάσεις έτσι

εγώ έφερα κανά 2 φορές κάποια κιτ Κ&Ν από αμέρικα που ήταν σε τεράστια κούτα ολοκαίνουρια και πλήρωσα τα 3€ μόνο

LEO328
17-10-11, 11:02
τελικα ποιο ειναι το οριο ρε παιδια οσον αφορα την τιμη για το τελωνειο?
ερωτηση:οταν λεμε οριο και καλα να μην φας φορο ενοουμε τιμη μαζι με τα μεταφορικα?
π.χ. λεμε οριο στα 150ε.150ε αξια ντικειμενου η' μαζι με τα μεταφορικα?

kostas1.6
17-10-11, 11:31
Στη βάση επιβολής του δασμού περιλαμβάνονται και τα μεταφορικά. Το όριο είναι γύρω στα 50 € μου φαίνεται. Όσα λένε τα παιδιά είναι σωστά, απλά είναι και θέμα πωλητή, αλλά και τύχης. Πάντα, εκτός ΕΕ παραγγέλνω με απλό ταχυδρομείο, αρκεί να έχει tracking number. Δεν έχω πληρώσει ποτέ τελωνείο. Δύο φορές πήρα από Ασία με fedex αντικείμενα αξίας άνω των 300 € κάθε φορά, γιατί επέμενε ο πωλητής ότι τα στέλνει Ευρώπη χωρίς πρόβλημα και ούτε και τότε πλήρωσα τελωνειο. Τα 3 € τα ΕΛΤΑ έχω καταλάβει ότι τα βάζουν στην τύχη, γιατί μόνο μια φορά τα πλήρωσα και μάλιστα σε αντικείμενο αξίας 30€. Τέλος, αν η κούριερ τα περάσει τελωνείο, που λέγεται ότι το κάνουν πάντα αν είναι ασφαλισμένη η πραγματική αξία του δέματος, γιατί έχουν δικούς τους εκτελωνιστές, θα πληρώσεις πολλά παραπάνω από τους δασμούς γιατί χρεώνουν και αυτοί κάτι έξοδα εκτελωνισμού. Μπορείς όμως να πάς, με κάποια ταλαιπωρία και χαμένο χρόνο και βενζίνες, ο ίδιος στο αεροδρόμιο και το εκτελωνίσεις και να γλιτώσεις ένα μεγάλο ποσό από αυτά που θα σου χρέωνε στο σύνολο η κούριερ.

thanassis
17-10-11, 11:52
Στη βάση επιβολής του δασμού περιλαμβάνονται και τα μεταφορικά. Το όριο είναι γύρω στα 50 € μου φαίνεται. Όσα λένε τα παιδιά είναι σωστά, απλά είναι και θέμα πωλητή, αλλά και τύχης. Πάντα, εκτός ΕΕ παραγγέλνω με απλό ταχυδρομείο, αρκεί να έχει tracking number. Δεν έχω πληρώσει ποτέ τελωνείο. Δύο φορές πήρα από Ασία με fedex αντικείμενα αξίας άνω των 300 € κάθε φορά, γιατί επέμενε ο πωλητής ότι τα στέλνει Ευρώπη χωρίς πρόβλημα και ούτε και τότε πλήρωσα τελωνειο. Τα 3 € τα ΕΛΤΑ έχω καταλάβει ότι τα βάζουν στην τύχη, γιατί μόνο μια φορά τα πλήρωσα και μάλιστα σε αντικείμενο αξίας 30€. Τέλος, αν η κούριερ τα περάσει τελωνείο, που λέγεται ότι το κάνουν πάντα αν είναι ασφαλισμένη η πραγματική αξία του δέματος, γιατί έχουν δικούς τους εκτελωνιστές, θα πληρώσεις πολλά παραπάνω από τους δασμούς γιατί χρεώνουν και αυτοί κάτι έξοδα εκτελωνισμού. Μπορείς όμως να πάς, με κάποια ταλαιπωρία και χαμένο χρόνο και βενζίνες, ο ίδιος στο αεροδρόμιο και το εκτελωνίσεις και να γλιτώσεις ένα μεγάλο ποσό από αυτά που θα σου χρέωνε στο σύνολο η κούριερ.

Κώστα είναι ακριβώς όπως τα είπες,
το κέρδος σου ομως θα είναι στο σύνολο 50€, δηλαδή αν σε χρεώνουν 120€ θα πληρώσεις τελικά 70€ αν σε χρεώνουν 150€ θα πληρώσεις τελικά 100€

η fedex και ups έχουν σαν χρέωση εκτελωνισμού ας πούμε 80€ από τα οποία γλιτώνεις τα 50€ και πληρώνεις τα υπόλοιπα 30€
γενικώς είναι μην μπλέξεις, να προσέχεις πάντα τι γράφει η αγγελία στο ebay και να μην λέει fedex και ups για International Shipping
επίσης πάντα κοιτάζομαι τι αναφέρει περί τελωνείου (αναφέρονται ως taxes, custom fees κλπ)
επίσης πολλά καταστήματα ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ να βάλουν ψεύτικη απόδειξη, σε κάποιο όμως ο πωλητής ήταν γάτος και έκανε το εξής, αγόρασα 2 προϊόντα από το κατάστημά του με 2 τιμολόγια στο paypal οπότε αυτός έβαλε το μικρό τιμολόγιο στο πακέτο οπότε πέρασε σαν αξίας 45€
πολλοί άλλοι σου λένε θα σου βάλω μικρή απόδειξη, (σου λένε οκ βασικά σε ότι ζητήσεις)
και μόλις το λάβεις βλέπεις ότι όχι μόνο έχει ένα γιγάντιο τιμολόγιο που αναγράφει την τιμή, αλλά το έχει ασφαλίσει και με αυτήν την αξία ή μεγαλύτερη (φανταστείτε ένα πακέτο δηλωμένης αξίας $200, ότι τιμολόγιο και να βάλεις γνωρίζουν πόσο αξίζει για τον αποστολέα άρα λογικά και για τον παραλήπτη ακόμη και σκουπίδια να έχει μέσα)

KAZA
22-11-11, 18:46
Δεύτερη παραγγελία από Αμερική για Ε30 2 Δεκεμβρίου και παραλαβή 18 Δεκεμβρίου:

Χειρολαβή οδηγού ( εσωτερικά ) + το περίγραμμα + βάσεις για πίσω προσκέφαλα. Κόστος όλα 60$ δηλαδή 42 ευρώ περίπου + 40$ δηλαδή 28 ευρώ μεταφορικά!

Το δέμα δεν είχε τσεκαρισμένο την ένδειξη Gift οπότε πέρασε τελωνείο και στα ΕΛΤΑ έδωσα 3 ευρώ!

zaharias
22-11-11, 18:53
Δεύτερη παραγγελία από Αμερική για Ε30 2 Δεκεμβρίου και παραλαβή 18 Δεκεμβρίου:

Χειρολαβή οδηγού ( εσωτερικά ) + το περίγραμμα + βάσεις για πίσω προσκέφαλα. Κόστος όλα 60$ δηλαδή 42 ευρώ περίπου + 40$ δηλαδή 28 ευρώ μεταφορικά!

Το δέμα δεν είχε τσεκαρισμένο την ένδειξη Gift οπότε πέρασε τελωνείο και στα ΕΛΤΑ έδωσα 3 ευρώ!

Μια χαρα.. Ειχε μικρη αξια.. Ισως αν ηταν 150 (ευρω ή δολαρια, τι ισχυει δεν θυμαμαι) να ειχες "θεμα"...

kostas1.6
22-11-11, 19:38
(...) γενικώς είναι μην μπλέξεις, να προσέχεις πάντα τι γράφει η αγγελία στο ebay και να μην λέει fedex και ups για International Shipping
επίσης πάντα κοιτάζομαι τι αναφέρει περί τελωνείου (αναφέρονται ως taxes, custom fees κλπ)
επίσης πολλά καταστήματα ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ να βάλουν ψεύτικη απόδειξη, σε κάποιο όμως ο πωλητής ήταν γάτος και έκανε το εξής, αγόρασα 2 προϊόντα από το κατάστημά του με 2 τιμολόγια στο paypal οπότε αυτός έβαλε το μικρό τιμολόγιο στο πακέτο οπότε πέρασε σαν αξίας 45€
πολλοί άλλοι σου λένε θα σου βάλω μικρή απόδειξη, (σου λένε οκ βασικά σε ότι ζητήσεις)
και μόλις το λάβεις βλέπεις ότι όχι μόνο έχει ένα γιγάντιο τιμολόγιο που αναγράφει την τιμή, αλλά το έχει ασφαλίσει και με αυτήν την αξία ή μεγαλύτερη (φανταστείτε ένα πακέτο δηλωμένης αξίας $200, ότι τιμολόγιο και να βάλεις γνωρίζουν πόσο αξίζει για τον αποστολέα άρα λογικά και για τον παραλήπτη ακόμη και σκουπίδια να έχει μέσα)

Για το λόγο αυτό εγώ εκτός ΕΕ συνήθως προτιμώ μόνο πωλητές από τους οποίους υπάρχει ένα σεβαστό feedback από ευρώπη, όπου συνήθως υπάρχουν και αναφορές σχετικά με το αν έμεινε το δέμα τελωνείο ή όχι και το πόσο συνεννοήσιμος ήταν.

KAZA
22-11-11, 20:11
Μια χαρα.. Ειχε μικρη αξια.. Ισως αν ηταν 150 (ευρω ή δολαρια, τι ισχυει δεν θυμαμαι) να ειχες "θεμα"...

Διάβασε και ένα άλλο μου post και δες τώρα τι λέω …….

Συμφωνώ με ότι σου λέει ο Zaharias παραπάνω , απλά να συμπληρώσω πως είναι και θέμα τύχης …… Τον Δεκέμβριο του 2010 μου έστειλαν από το Michigan με USPS ένα obc kit (με τα 13 κουμπιά) το είχε μαρκάρει ως gift και είχε γράψει στις λεπτομέρειες – περιγραφή used auto parts. Όλα μαζί αγορά και μεταφορικά ήταν περίπου 130 ευρώ , ήρθε παραμονή Χριστουγέννων και όταν το παρέλαβα από τα ΕΛΤΑ δεν πλήρωσα τίποτα άλλο! Προφανώς εάν ισχύει κάτι τέτοιο που λέει ο Zaharias στο τέλος για 3 ευρώ λόγο του ότι παρουσιάστηκε το δέμα του τελωνείο ….. εγώ τότε ήμουν τυχερός και δεν πέρασε!

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις :
1)Είσαι τυχερός πάντα και δεν περνάει τελωνείο ανεξάρτητος ποσού
2)Τώρα δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω , άρα ανεξαρτήτου ποσού θα περάσεις τελωνείο

Αλλιώς δεν εξηγείτε , η πρώτη μου παραγγελία ήταν διπλάσια σε κόστος από την δεύτερη , αλλά στην πρώτη ήταν τσεκαρισμένο Gift ενώ στην δεύτερη ήταν Merchandise (εμπορεύματα) και φυσικά η κούτα είχε σφραγίδα από το τελωνείο ενώ η πρώτη όχι.

BeMyWife
22-11-11, 20:21
Καλησπέρα

Σχετικά με το θέμα "τελωνείο και ταχυδρομείο"

Για δέματα που διακινούνται μεταξύ της Ελλάδας και Τρίτων εκτός της Κοινότητας χωρών, τηρούνται τελωνειακές διατυπώσεις, ενώ για την διακίνηση τους μεταξύ των Κρατών Μελών της Κοινότητας δεν μεσολαβεί Τελωνείο.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά την εισαγωγή ταχυδρομικών δεμάτων είναι:
Τιμολόγιο (για εταιρεία) ή απόδειξη αγοράς (για ιδιώτη) που πρέπει να συνοδεύει τα εμπορικού χαρακτήρα είδη – εγκλείεται στα δέματα ή το προσκομίζει, αφού ειδοποιηθεί ο παραλήπτης.
( Declaration) του αποστολέα, η οποία πρέπει να συνοδεύει το δέμα είτε είναι εμπορικού ή όχι χαρακτήρα. Πρέπει να επικολλάται στο δέμα και να παρέχει πληροφορίες σαφής και αναλυτικές για το είδος, την αξία και τη φύση της αποστολής δηλαδή εάν πρόκειται για δώρο ή για εμπορικό είδος.

Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών;


Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα :

α) για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,
β) τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 350 € υπόκεινται σε κατ ́ αποκοπή δασμό 3,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση την δασμολογική κατάταξη του είδους.
γ) τα είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 350 €, τελωνίζονται κανονικά, καταβάλλοντας τους δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις.

Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός εάν πρόκειται για είδη, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει συνολικά τα 22 €.

Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές, που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών.

http://www.gsis.gr

Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει ελεύθερα ότι έχει να κάνει με τελωνείο

KAZA
22-11-11, 20:39
Καλησπέρα

Σχετικά με το θέμα "τελωνείο και ταχυδρομείο"

Για δέματα που διακινούνται μεταξύ της Ελλάδας και Τρίτων εκτός της Κοινότητας χωρών, τηρούνται τελωνειακές διατυπώσεις, ενώ για την διακίνηση τους μεταξύ των Κρατών Μελών της Κοινότητας δεν μεσολαβεί Τελωνείο.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά την εισαγωγή ταχυδρομικών δεμάτων είναι:
Τιμολόγιο (για εταιρεία) ή απόδειξη αγοράς (για ιδιώτη) που πρέπει να συνοδεύει τα εμπορικού χαρακτήρα είδη – εγκλείεται στα δέματα ή το προσκομίζει, αφού ειδοποιηθεί ο παραλήπτης.
( Declaration) του αποστολέα, η οποία πρέπει να συνοδεύει το δέμα είτε είναι εμπορικού ή όχι χαρακτήρα. Πρέπει να επικολλάται στο δέμα και να παρέχει πληροφορίες σαφής και αναλυτικές για το είδος, την αξία και τη φύση της αποστολής δηλαδή εάν πρόκειται για δώρο ή για εμπορικό είδος.

Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών;


Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα :

α) για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,
β) τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 350 € υπόκεινται σε κατ ́ αποκοπή δασμό 3,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση την δασμολογική κατάταξη του είδους.
γ) τα είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 350 €, τελωνίζονται κανονικά, καταβάλλοντας τους δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις.

Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός εάν πρόκειται για είδη, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει συνολικά τα 22 €.

Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι: ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές, που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών.

http://www.gsis.gr

Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει ελεύθερα ότι έχει να κάνει με τελωνείο

Ναι φίλε μου συμφωνώ σε όλα και απόδειξη είχε και αναλυτικά έγραφε τι περιέχει το δέμα με την αξία του κάθε αντικειμένου ξεχωριστά και μετά ένα σύνολο και τσεκαρισμένο το Merchandise (εμπορεύματα)!

Αλλά το πρώτο μου δέμα που ήταν κι αυτό από Αμερική μεγαλύτερης αξίας δεν πέρασε τελωνείο , αλλά ήταν τσεκαρισμένο το Gift άρα αυτή η περίπτωση κατατάσσετε στην σημείωση;

BeMyWife
22-11-11, 20:52
Πλέον το +70% που αγοράζει απο 3ες χώρες κατά την εισαγωγή δηλώνουν gift, samples,κλπ. Οι τελώνες το έχουν πάρει χαμπάρι αλλα λόγω έλλειψης προσωπικού είναι πολυ μικρός ο αριθμός δεμάτων που περνούν από έλεγχο.

*Μιλάμε πάντα για ταχυδρομικά δέματα

alex z3
23-11-11, 00:42
Πολύ αναλυτικός και κατατοπιστικός. Προσωπικα είχα βαθειά μεσάνυχτα για το τι παίζει με το e-bay.

Αλέξανδρος

ziaba
23-11-11, 07:27
Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός εάν πρόκειται για είδη, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει συνολικά τα 22 €.

Πως υπολογίζουμε τις επιβαρύνσεις?

BeMyWife
23-11-11, 08:15
Το τελωνείο σαν βάση για να βγάλει δασμούς και φόρους υπολογίζει πάντα την αξία + ναύλο + ασφάλεια. Από κει και πέρα μετατρέπει την αξία του τιμολογίου σε euro και έπειτα πολλαπλασιάζει το φπα (23%) + τον δασμό που αναλογεί αναλόγος το εμπόρευμα. Γενικά σε κάθε εισαγωγή που περνάει από τελωνείο υπολογίζουμε περίπου ενα 26% - 28% στην αξία του εμπορεύματος σε euro για να έχουμε μια εικόνα για το ποσό που θα καταβάλουμε.

ziaba
23-11-11, 09:46
δηλ για να το υπολογισω χοντρά χοντρά, αμά πάρω κάτι με 300 ευρω + 28%, στ τέλος θα πληρώσω 384ευρω κ τπτ άλλο έτσι?

BeMyWife
23-11-11, 09:53
Αν το δέμα σου σταλεί με ταχυδρομείο και ο δασμος δεν είναι μεγαλύτερος απο 3%-4% τότε το ποσό που αναλογεί είναι τα 84 euro.
Aν έρθει με κούριερ το ποσό αλλάζει καθώς εκεί υπάρει επιβάρυνση για έκδοση διατακτικής και εργατικά αποθήκης. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΟΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

ziaba
23-11-11, 10:01
δηλ αμά έρθει με courier πόσα τα % συν να υπολογίζω?

BeMyWife
23-11-11, 10:13
Παίζει ρόλο η μεταφορική που θα επιλέξεις, αυτή τη στιγμή στο Ελ Βενιζέλος έχουμε 4 κούριερ (ups, tnt, dhl, fedex) η κάθε μια απο αυτές έχει διαφορετικό τιμολόγιο, πέρα από αυτό εκτός τη δασμοφορολογική επιβάρυνση το τελικό κόστος το διαμορφώνει και ποιός θα κάνει τον εκτελωνισμό. Αν επιλέξεις εκτελωνιστή των κούριερ, ανεξάρτητο εκτελωνιστή ή αν το κάνεις μόνος σου.

ziaba
23-11-11, 11:22
στ χειρότερη πόσα % συν θα πληρώσω?

BeMyWife
23-11-11, 12:14
Αν πας μόνος είσαι περίπου στα +/-50 euro(των κούριερ) + δασμούς και φόρους
Αν βάλεις εκτελωνιστή των κούριερ είναι περίπου +/-100 euro
Aν βάλεις άλλο εκτελωνιστή έχεις τα +/-50 euro + την αμοιβή του + το κόστος μεταφοράς στον τόπο που θα του πείς.
Αν θες τη γνώμη μου τα κουριερ δεν συμφέρουν, ναι μεν τα έχεις σε 4 μέρες στην Ελλάδα αλλά το κόστος μερικές φορές ξεπερνάει την αξία του εμπορεύματος. Τα κούριερ συμφέρουν σε μεγάλες ποσότητες και ειδικά σε εμπορικές συναλαγές ετσι ώστε τα έξοδα που δημιουργούντε περνάν στην τελική αξία του εμπορεύματος που βγαίνει στη βιτρίνα.

KAZA
23-11-11, 19:53
Το τελωνείο σαν βάση για να βγάλει δασμούς και φόρους υπολογίζει πάντα την αξία + ναύλο + ασφάλεια. Από κει και πέρα μετατρέπει την αξία του τιμολογίου σε euro και έπειτα πολλαπλασιάζει το φπα (23%) + τον δασμό που αναλογεί αναλόγος το εμπόρευμα. Γενικά σε κάθε εισαγωγή που περνάει από τελωνείο υπολογίζουμε περίπου ενα 26% - 28% στην αξία του εμπορεύματος σε euro για να έχουμε μια εικόνα για το ποσό που θα καταβάλουμε.

Μπερδεύτηκα τώρα ….. πάμε πάλι :confused:

Το δέμα μου στάλθηκε σαν εμπόρευμα με αξία αναγραφόμενη πάνω στο δέμα 60$ δηλαδή 43 ευρώ περίπου + μεταφορικά 45$ δηλαδή 32 ευρώ περίπου δεν αναφερόταν πουθενά πάνω στο δέμα – χαρτιά το κόστος των μεταφορικών (ήταν με USPS).

Άρα αν κατάλαβα καλά θα έπρεπε στα ΕΛΤΑ να πληρώσω : 60$+45$=105$ δηλαδή 75 ευρώ , στη συνέχεια (75Χ23%)/100%=17,25 ευρώ

Ή επειδή δεν αναγραφόταν τα μεταφορικά πουθενά : 60$ δηλαδή 43 ευρώ περίπου , στην συνέχεια (43Χ23%)/100%=9,89 ευρώ

Εγώ όμως πλήρωσα στα ΕΛΤΑ 3 ευρώ μόνο! Τι δεν κατάλαβα …..; :smashtard

BeMyWife
23-11-11, 20:41
Φίλε μου στο τελωνείο δεν πλήρωσες μια γιατί δεν πέρασε το δέμα από έλεγχο. Τα 3 euro είχαν τελωνειακό παραστατικό ;
Σου έδωσαν καμία απόδειξη που να λέει ότι πχ ο BeMyWife κατέβαλε 3 ευρώ στο υπουργείο οικονομικών για τελωνισμό εμπορευμάτων χ αξιάς ;
Tα 3 ευρώ είναι παπάτζα της εταιρείας που αναλαμβάνει να σου παραδώσει το δέμα στην πόρτα σου στην προκειμένη περίπτωση αυτό το κάνουν οι "ταχυμεταφορές ελτα"

KAZA
23-11-11, 21:22
Φίλε μου στο τελωνείο δεν πλήρωσες μια γιατί δεν πέρασε το δέμα από έλεγχο. Τα 3 euro είχαν τελωνειακό παραστατικό ;
Σου έδωσαν καμία απόδειξη που να λέει ότι πχ ο BeMyWife κατέβαλε 3 ευρώ στο υπουργείο οικονομικών για τελωνισμό εμπορευμάτων χ αξιάς ;
Tα 3 ευρώ είναι παπάτζα της εταιρείας που αναλαμβάνει να σου παραδώσει το δέμα στην πόρτα σου στην προκειμένη περίπτωση αυτό το κάνουν οι "ταχυμεταφορές ελτα"

Το δέμα έχει σφραγίδα πάνω που γράφει ‘’Α Τελωνείο εισαγωγών & εξαγωγών Θες/νίκης Τμήμα Ταχ. Δεμάτων απλουστευμένη διαδικασία ΕΛΕΥΘΕΡΟ ‘’ Οπότε υποθέτω ότι πέρασε τελωνείο γιατί το άλλο δέμα δεν είχε τέτοια σφραγίδα.

Το δέμα δεν παραδόθηκε στην πόρτα μου , εγώ πήγα να το πάρω με το ειδοποιητήριο που μου έδωσε ο ταχυδρόμος , πάνω σε αυτό έγραψα αριθμό ταυτότητας και υπογραφή , μου ζήτησε 3 ευρώ του τα έδωσα δεν μου έδωσε τίποτα άλλο και έφυγα!

Άρα τι θεωρείτε ότι έγινε τελικά πέρασε ή δεν πέρασε τελωνείο; :banghead:

thanassis
29-11-11, 07:48
Το δέμα έχει σφραγίδα πάνω που γράφει ‘’Α Τελωνείο εισαγωγών & εξαγωγών Θες/νίκης Τμήμα Ταχ. Δεμάτων απλουστευμένη διαδικασία ΕΛΕΥΘΕΡΟ ‘’ Οπότε υποθέτω ότι πέρασε τελωνείο γιατί το άλλο δέμα δεν είχε τέτοια σφραγίδα.

Το δέμα δεν παραδόθηκε στην πόρτα μου , εγώ πήγα να το πάρω με το ειδοποιητήριο που μου έδωσε ο ταχυδρόμος , πάνω σε αυτό έγραψα αριθμό ταυτότητας και υπογραφή , μου ζήτησε 3 ευρώ του τα έδωσα δεν μου έδωσε τίποτα άλλο και έφυγα!

Άρα τι θεωρείτε ότι έγινε τελικά πέρασε ή δεν πέρασε τελωνείο; :banghead:

όλα περνούν τελωνείο, αυτό πέρασε ελεύθερο (δεν ήταν στον δειγματοληπτικό έλεγχο που κάνουν μάλλον γιατί δεν τους γυάλισε) κόλλησαν το αυτοκόλλητο και συνέχισε!
τι το θυμιάζεις όμως αφού την έβγαλες στο τζάμπα?

KAZA
29-11-11, 21:10
όλα περνούν τελωνείο, αυτό πέρασε ελεύθερο (δεν ήταν στον δειγματοληπτικό έλεγχο που κάνουν μάλλον γιατί δεν τους γυάλισε) κόλλησαν το αυτοκόλλητο και συνέχισε!
τι το θυμιάζεις όμως αφού την έβγαλες στο τζάμπα?

Για την ιστορία και μόνο γιατί ο φίλος BeMyWife το κατέχει και μπορεί να μας λύσει κάποιες απορίες με το θέμα τελωνίου.
Επίσης να δούμε τελικά εάν πλέον δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω στις μέρες μας όπως ειπώθηκε και από ένα μέλος του forum , γιατί το προηγούμενο δέμα μου δεν είχε ούτε αυτή την σφραγίδα όπως λες εσύ ότι πέρασε σαν δήγμα.

rapid_fast
30-11-11, 01:43
Το δέμα έχει σφραγίδα πάνω που γράφει ‘’Α Τελωνείο εισαγωγών & εξαγωγών Θες/νίκης Τμήμα Ταχ. Δεμάτων απλουστευμένη διαδικασία ΕΛΕΥΘΕΡΟ ‘’ Οπότε υποθέτω ότι πέρασε τελωνείο γιατί το άλλο δέμα δεν είχε τέτοια σφραγίδα.

Το δέμα δεν παραδόθηκε στην πόρτα μου , εγώ πήγα να το πάρω με το ειδοποιητήριο που μου έδωσε ο ταχυδρόμος , πάνω σε αυτό έγραψα αριθμό ταυτότητας και υπογραφή , μου ζήτησε 3 ευρώ του τα έδωσα δεν μου έδωσε τίποτα άλλο και έφυγα!

Άρα τι θεωρείτε ότι έγινε τελικά πέρασε ή δεν πέρασε τελωνείο; :banghead:

Πέρασε τελωνείο, αλλά δεν είχε εκτελωνισμό..
Αλλιώς θα έσκαγες 25 ευρώ εκτελωνιστή, θα άνοιγες μερίδα εκτελωνισμού,
θα πλήρωνες 23% φπα επι της αξίας, και πρόσθετα απο 4% και πάνω δασμούς..

BeMyWife
30-11-11, 09:13
Καλημέρα σας

Όπως σωστά έγραψε ο rapid fast το δέμα σου πέρασε από το τελωνείο αλλά δεν διατυπωθήκαν οι ενέργειες για να καταβληθούν οι δασμοί και οι φόροι που αναλογούν κατά την εισαγωγή. Το γιατί είναι ένα θέμα που πρέπει να ανησυχεί όλους μας....

Στα ταχυδρομικά δέματα δεν μεσολαβεί εκτελωνιστής έκτος και αν τον εξουσιοδοτήσει ο δικαιούχος του εμπορεύματος.
Μερίδα εκτελωνισμού δεν υπαρχει στο τελωνείο εκτός και αν εννοείς τη διασάφηση.
Ο εκτελωνιστής σαν ελεύθερος επαγγελματίας έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί την αμοιβή του, όπως κάνει λογιστής, ο συμβολαιογράφος, ο ηλεκτρολόγος, κτλ

Το 23% (φπα) δεν το γλειτώνεις, οι δασμοί ξεκινούν από 0% και φτάνουν μέχρι 14% αναλογα το είδος του εμπορεύματος που εισάγεις

Φιλικά

zaharias
30-11-11, 11:15
Σκεφτομαι να φερω μια ψηφιακη απο Αμερικη με USPS.. Πρεπει να μιλησω με το πωλητη ομως πρωτα να δω αν μπορει να τη στειλει με μικροτερο τιμολογιο και σαν gift.. Να φοβαμαι (παλι)..??

thanassis
30-11-11, 13:18
Σκεφτομαι να φερω μια ψηφιακη απο Αμερικη με USPS.. Πρεπει να μιλησω με το πωλητη ομως πρωτα να δω αν μπορει να τη στειλει με μικροτερο τιμολογιο και σαν gift.. Να φοβαμαι (παλι)..??

Ζαχαρία 3 πράγματα θα τον ρωτήσεις

1)με ποιον τρόπο θα το στείλει
2)με ποιον τρόπο θα το στείλει
3)με ποιον τρόπο θα το στείλει

αν το στείλει με Fedex,UPS,DHL και γράψει πραγματική αξία την πάτησες!
αν το στείλει με usps και γράψει ότι είναι refurbished ή broken parts ή κάτι τέτοιο δεν θα του δώσουν καν σημασία ακόμη και αν έχει ασφάλεια 200€
κυρίως αυτό παίζει, βάζουν μεγάλη ασφάλεια στις ιδιωτικές οπότε γνωρίζουν πόσο να το εκτελωνίσουν

BeMyWife
30-11-11, 13:30
Ζαxαρία
Λίγοι είναι οι Αμερικανοί έμποροι που δέχονται να κάνουν υποτιμολογίσεις.
Από κει και πέρα δεν είναι δυνατόν η κάμερα να έχει εμπορική αξία και ταυτόχρονα να δηλώνεται ως gift ή broken parts ( υπαρχει εταιρεία να ασφαλίζει σπασμένα αντικείμενα) ; επίσης δεν είναι δυνατόν το εμπορικό κατάστημα του “bemywife” στο Αμέρικα να στείλει δώρο στον Ζαχαρία στην Ελλάδα χωρίς να εκδώσει παραστατικό ή να εκδώσει έστω και μειωμένο (εκεί η κάθε παράβαση πληρώνεται ακριβά, χωρίς πλακά κόβουν κώ..ους). Το λογικό είναι να πάει κάποιο πρόσωπο που ζει Αμερική στο κατάστημα να πληρώσει την αξία της κάμερας να βγάλει τα παραστατικά που δηλώνουν αξία και έπειτα να το ταχυδρομήσει ως ιδιώτης προς ιδιώτη σαν δώρο. Τότε έχεις πολλές πιθανότητες να παραλάβεις το δέμα σου ατελώς.
Μην ξεχνάμε πως σε περίπτωση που το δέμα χαθεί ή καταστραφεί κατά τη μεταφορά τότε η αποζημίωση βγαίνει βάση της αξίας που έχουμε δηλώσει πάνω στη φορτωτική η οποία δεν μπορεί να διαφέρει από την απόδειξη αγοράς (για ιδιώτες) ή το commercial invoice (για επαγγελματίες)
Επίσης τα δώρα μπορούν να ασφαλιστούν ως δώρα μόνο με εξωτερικές ασφαλιστικές εταιρείες. Οι αεροπορικές δεν αναλαμβάνουν.

thanassis
30-11-11, 13:53
Ζαχαρία εγώ αγόρασα 3 φορές από Αμερική κιτ εισαγωγής Κ&Ν (μεγάλα κουτιά που έγραφαν K&N Perfomance με μεγάλα γράμματα) την μια φορά ήρθαν ξεχωριστά τα 2 κουτιά, την άλλη 1 μόνο του παράγγειλα και την 3η φορά 2 φίλτρα σε ένα κουτί και με έσκισαν γιατί τα έστειλε με Fedex ο πωλητής :gaysex:

zaharias
30-11-11, 20:25
Ζαχαρία εγώ αγόρασα 3 φορές από Αμερική κιτ εισαγωγής Κ&Ν (μεγάλα κουτιά που έγραφαν K&N Perfomance με μεγάλα γράμματα) την μια φορά ήρθαν ξεχωριστά τα 2 κουτιά, την άλλη 1 μόνο του παράγγειλα και την 3η φορά 2 φίλτρα σε ένα κουτί και με έσκισαν γιατί τα έστειλε με Fedex ο πωλητής :gaysex:

Περσυ τετοια εποχη ειχα παρει ενα MAF γνησιο απο getbmwparts μαζι με κατι αλλα ψιλολοιδια.. Το τιμολογιο ηταν 300+ ευρω (δεν θυμαμαι ακριβως) και ερχοταν με USPS.. Μετα απο 1+μηνα καθυστερηση, πληρωσα 105 ευρω τελωνειο.. ΜΕΤΑ απο αυτο (κοντα στη Πρωτοχρονια μου ηρθε) εφερα εναν ενισχυτη Alpine καινουργιο, περιπου ιδια αξια με το MAF, παλι με USPS, αυτη τη φορα ομως με μικροτερο τιμολογιο (δεν θυμαμαι ποσό) και πληρωσα απλα 3 ευρω.. Δεν εχω φερει απο Αμερικη κατι εκτος USPS..

Ευχαριστω ολους για το χρονο και τις συμβουλες σας!! :)

sofron
03-12-11, 10:31
Έχω και εγώ αγοράσει πολλές φορές από ebay, amazon κλπ από Αμερική.

Σχετικά με αγορές απο Αμερική όπου το site ή ο πωλητής δε στέλνει το προϊόν στην Ελλάδα βρήκα λύση! Μία πολύ οικονομική λύση είναι η http://www.viaddress.com/. Με μηδενική συνδρομή μπορείτε να έχετε μία εικονική διεύθυνση στην Αμερική, να αγοράσετε προϊόντα από sites όπως το amazon, ebay κλπ. Τα προϊόντα αρχικά αποστέλλονται στο viaddress και στη συνέχεια τα στέλνουν στη διεύθυνση σας στην Ελλάδα.Πολύ εύκολα κια με απόλυτη ασφάλεια !

m_power_lunatic
03-12-11, 10:37
Με προλαβες φιλε!!!!!!!!!!!!!!

+100000000000000000000000

Αυτο θα εβαζα και εγω!

zaharias
03-12-11, 15:50
Έχω και εγώ αγοράσει πολλές φορές από ebay, amazon κλπ από Αμερική.

Σχετικά με αγορές απο Αμερική όπου το site ή ο πωλητής δε στέλνει το προϊόν στην Ελλάδα βρήκα λύση! Μία πολύ οικονομική λύση είναι η http://www.viaddress.com/. Με μηδενική συνδρομή μπορείτε να έχετε μία εικονική διεύθυνση στην Αμερική, να αγοράσετε προϊόντα από sites όπως το amazon, ebay κλπ. Τα προϊόντα αρχικά αποστέλλονται στο viaddress και στη συνέχεια τα στέλνουν στη διεύθυνση σας στην Ελλάδα.Πολύ εύκολα κια με απόλυτη ασφάλεια !

Με προλαβες φιλε!!!!!!!!!!!!!!

+100000000000000000000000

Αυτο θα εβαζα και εγω!

Ελα ρε!!!!

Τσεκαρισμενο δηλαδη, εχετε αγορασει..??

Καλο φαινεται..

HULK
03-12-11, 19:40
Απο Βουλγαρια εχουμε τελωνειο?

Veldrin
04-12-11, 00:31
Απο Βουλγαρια εχουμε τελωνειο?

Για αγορά απο οποιαδήποτε χώρα της ευρωπαικής ένωσης δεν υπάρχει τελωνείο στις χρεώσεις.

kvrettos
04-12-11, 16:07
Καλησπέρα σε όλους,
Τώρα με τις γιορτές καλή λύση είναι η αγορά δώρων από την Αμερική. Οι τιμές είναι φθηνότερες και με τη χρήση λογαριασμού PayPal τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Εγώ για της γιορτές αγόρασα και είναι φθηνά και γρήγορα.

Δεν χρειάζεται διεύθυνση στην Αμερική τα καθώς το website της VIAddress (http://www.viaddress.com) σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις τις αγορές σου από την Ελλάδα μια και η εγγραφή γίνεται σε αυτούς χωρίς συνδρομή.

Καλές γιορτές

zaharias
07-12-11, 15:48
Αντιγραφη απο το site:

"Do quoted shipping rates include Import Duties and Taxes?

While our shipping rates include all shipping and handling costs, you may still be responsible for certain Import Duties and Taxes levied against your shipment by your country. Viaddress is not responsible for any delays in shipping associated with customs difficulties. For more information, we suggest contacting your local customs office.

Can I declare another value on my items in order to lower Import Duties and Taxes?

You may declare whatever value you want on your items from your account area on Viaddress.com. That will be value that we declare on your package when we forward it to you. We always recommend declaring a reasonable value to avoid unnecessary delays or penalties when the package arrives at your country."

Οποτε, για να καταλαβω.. Με την "εικονικη" διευθυνση και με τη μειωση της αξιας των εμπορευματων, γλυτωνουμε το τελωνειο ή και ΠΑΛΙ υπαρχουν πιθανοτητες..??

thanassis
08-12-11, 08:19
υπάρχει κάποιο "μέλος" του bmw-motorsport που να έχει χρησιμοποιήσει το viaddress.com εκτός από τους 2 κομήτες??? ΠΡΟΣΟΧΗ! έκαναν εγγραφή για να ποστάρουν και μόνο το site!

zaharias
08-12-11, 09:36
υπάρχει κάποιο "μέλος" του bmw-motorsport που να έχει χρησιμοποιήσει το viaddress.com εκτός από τους 2 κομήτες??? ΠΡΟΣΟΧΗ! έκαναν εγγραφή για να ποστάρουν και μόνο το site!

Σωστος... Το κοιτουσα κι εγω χθες..!!

Dim77
08-12-11, 11:09
Προσοχή με το ίντερνετ παιδιά...:thefinger

Μην πατήσετε κανέναν αχινό :D :smashtard
http://www.youtube.com/watch?v=ov1VVG_ZLJg
http://www.youtube.com/watch?v=bFM5g8Fs7j0

Όσο και αν μου τη σπάνε αυτές οι διαφημίσεις, έχουν ένα δίκαιο.

Για αυτό πάντως, αναφέρθηκε και ο lunatic, αλλά ας το επιβεβαιώσει αυτός ή κάποιος άλλος γνωστός στο φόρουμ ότι το έχει χρησιμοποιήσει...

thanassis
08-12-11, 11:48
σου την σπάνε γιατί σου φαίνονται αυτονόητα, δυστυχώς δεν είναι για όλους όμως....και πολλοί την πατάνε

zaharias
13-12-11, 16:26
Εχετε δικιο παιδες.. (για το βιντεο που εβαλε ο Dim λεω)


Ο Lunatic ΔΕΝ εχει ψωνισει.. απλα βλεπει οτι συζητιεται-διαφημιζεται πολυ το συγκεκριμενο site.. Μιλησαμε στο τηλ με τον Γιαννη, απλα ξεχασε να το γραψει στο συγκεκριμενο θρεντ..

Εγω ανταλλασω καποια mail μαζι τους αυτες τις μερες (θα τα ανεβασω αυτουσια οταν παρω τις απαντησεις που θελω) και απο εκει και περα, ισως κανω μια μικρη αγορα, δοκιμαστικα..
Σιγουρα ενα πολυ ΒΑΣΙΚΟ της υποθεσης, ειναι οτι δεχονται paypal..



Κατι αλλο.. Αγορασε κανεις τωρα, πολυ προσφατα κατι απο Αμερικη.. Υπηρχε κανενα προβλημα..?? Ολα ΟΚ? Με τι του ηρθε το δεμα? Τι αξια ειχε?

Διαβαζω οτι εχουν λιγο σφιξει τα πραγματα με το τελωνειο και θελω να δω κατα ποσο ισχυει.. ή ειναι ραδιο αρβυλα..

kplc16
13-12-11, 20:20
zaχο σφιξαν τα πραγματα.Δηλαδη αν παραγγειλεις ιphone και να συμφωνισει ο πωλητης να δειλωσει lower price oi τελωνιακοι θα θεωρησουν κοστος τη κανονικη τιμη+μεταφορικακλπ
καλυτερα ευρωπη

zaharias
13-12-11, 22:47
zaχο σφιξαν τα πραγματα.Δηλαδη αν παραγγειλεις ιphone και να συμφωνισει ο πωλητης να δειλωσει lower price oi τελωνιακοι θα θεωρησουν κοστος τη κανονικη τιμη+μεταφορικακλπ
καλυτερα ευρωπη

Μαλλον στα πολυ "συνηθισμενα" πραγματα γινεται.. Οπως το iphone που ειπες..
Επισης σαν δικαιολογια μου ειπαν οτι παιζει πολυ και η επισκευη.. (repair) Επειδη το gift εχει γινει πολυ συνηθισμενο.. :D

kplc16
13-12-11, 23:12
Μαλλον στα πολυ "συνηθισμενα" πραγματα γινεται.. Οπως το iphone που ειπες..
Επισης σαν δικαιολογια μου ειπαν οτι παιζει πολυ και η επισκευη.. (repair) Επειδη το gift εχει γινει πολυ συνηθισμενο.. :D

πλεον εκτος ευρωπαικης ενωσης προτιμω πραγματα ταοποια η χρηση και η τιμη αφηνουν αδιαφορους τους τελωνιακους.:nod:

Dimitris ///M
26-03-12, 01:50
Θέλω να φέρω κάτι πράγματα για το βαπόρι μου.

Μην φανταστείτε βαριά πράγματα.
Φλάς, φανάρια, κάτι πλακέτες, πλεξούδες συναγερμού κλπ τέτοια.

Ξέρω οτι πρέπει να βγάλω μια χρεωστική κάρτα αλλά τίποτα άλλο.
Αν μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει θα ήμουν υπόχρεος.

Επίσης κάτι άλλο, τι είναι καλύτερο? ebay.de ή ebay.co.uk?

KAZA
26-03-12, 15:05
Θέλω να φέρω κάτι πράγματα για το βαπόρι μου.

Μην φανταστείτε βαριά πράγματα.
Φλάς, φανάρια, κάτι πλακέτες, πλεξούδες συναγερμού κλπ τέτοια.

Ξέρω οτι πρέπει να βγάλω μια χρεωστική κάρτα αλλά τίποτα άλλο.
Αν μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει θα ήμουν υπόχρεος.

Επίσης κάτι άλλο, τι είναι καλύτερο? ebay.de ή ebay.co.uk?

Για να μη τα γράφουμε πάλι διάβασε αυτό το post του Ζαχαρία (με ένα παράδειγμα) κι αν δεν σε καλύπτει κάτι συμπληρώνουμε ….

Ο πιο αξιοπιστος τροπος να πληρωνεις ειναι το Paypal.. Βγαζεις μια prepaid (εγω εχω Eurobank, αλλοι εχουν Πειραιως) οπου θελεις και "ταιριαζεις" το λογ/σμο της καρτας με το λογ/σμο του ebay κι ετσι αυτοματα οταν εχεις αγορασει κατι, για να ολοκληρωσεις την αγορα σου σε βγαζει στο site του Paypal οπου και εκει γινεται το τελικο checkout..
Απο εκει και περα, αξιοπιστος θεωρειται ενας πωλητης οταν εχει feedback πανω απο 98,8%..
Αν θελεις να φερεις κατι απο χωρα εκτος Ε.Ε. καλο πριν να εχεις ανταλλαξει καποια mail με τον πωλητη και να του εχεις πει αν μπορει να σου κοψει μικροτερο τιμολογιο και να το μαρκαρει σαν δωρο (gift).. Τα πολυ μεγαλα αντικειμενα τα ξεχνας.. Επισης Fedex, UPS κτλ εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να περασουν τελωνειο.. Με USPS (Αμερικανικο Ταχυδρομειο, απλος τροπος) εχεις πολυ λιγοτερες..

Εγω ειχα φερει ενα ΜΑΦ γνησιο και το τιμολογιο ηταν γυρω στα 300 ευρω με USPS και το τσακωσαν και εφαγα στο κωλο 105 ευρω τελωνειο..
Φερνω ενισχυτη Alpine ολοκαινουργιο παλι με USPS περιπου 300 ευρω κι εκεινος, αλλα με μικροτερο τιμολογιο + gift και πληρωσα απλα 3 ευρω επειδη παρουσιαστηκε το δεμα στο τελωνειο..

Οτι θελεις, εδω ειμαστε Λεω..

Το αν είναι από Γερμανία , Αγγλία , Αμερική ….. είναι θέμα δικό σου … δηλαδή σύγκρινε τιμές , δες πόσες μέρες θέλει για να έρθει , δες το feedback του πωλητή που παίζει για μένα το μεγαλύτερο ρόλο , σε τι κατάσταση είναι το αντικείμενο που θέλεις …. Βάλτε όλα αυτά κάτω και αποφασίζεις …..

Γνώμη μου σε γενικές γραμμές να προτιμάς Ευρώπη για να μην έχεις θέμα τελωνείου , Αμερική μόνο για μικρού κόστους πράγματα ή αν είναι ανάγκης και δεν το βρίσκεις αλλού …..

Dimitris ///M
26-03-12, 15:15
Αχά! Δεν είχα δει το θέμα παιδιά συγνώμη!

Ωραία με καλύπτει το πόστ του Ζάχου! Ευχαριστώ!