PDA

Επιστροφή στο Forum : Ibiza Vaillante


Lil
21-02-08, 18:32
Αφιερωμένο στους ibizoφιλους.... κ χουμε και πολλους εδω μεσα....

Seat Ibiza Vaillante

Το Ibiza Vaillante είναι ένα πρωτότυπο που σχεδίασε η Seat, το οποίο θα παρουσιαστεί στην ερχόμενη έκθεση της Γενεύης.
Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, οι σχεδιαστές της Seat δημιούργησαν το συγκεκριμένο μοντέλο, έχοντας στο νου τους έναν ήρωα comic, το Michel Vaillant, ο οποίος διασκεδάζει με τις αγωνιστικού περιεχομένου περιπέτειες του, χιλιάδες αναγνώστες τα τελευταία 50 χρόνια.

Πότε θα βγει στην παραγωγή;
Ποτέ! Το συγκεκριμένο μοντέλο επινοήθηκε καθαρά για λόγους μάρκετινγκ και δημιουργήθηκε από το Design Centre της Seat στο Μαρτορέλ. Γιʼ αυτό δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή, καθώς μοναδικός σκοπός του είναι να τονίσει το σπορ χαρακτήρα της εταιρείας στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Ο μύθος που προσπαθεί η Seat να δημιουργήσει γύρο από το συγκεκριμένο μοντέλο, αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, γιατί θα είναι ίσως η μοναδική φορά που θα μπορέσουν να το δουν από κοντά.

Luc Donckerwolke διευθυντής σχεδιαστικού τμήματος
«Θελήσαμε να μετατρέψουμε το Ibiza σε comic φιγούρα, μέσω της οποίας θα παρουσιάζεται το αυτοκίνητο σε ένα από τα δημοφιλέστερα cartoon. Η συγκεκριμένη μορφή δημοσίευσης γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο επικοινωνιακή είναι για τις νεαρότερες ηλικίες. Με αυτό τον τρόπο συνδέουμε τον οδηγό του Ibiza με τον ήρωα ενός comic, ο οποίος είναι αρκετά δραστήριος και φανατικός οπαδός της περιπέτειας. Το συγκεκριμένο concept πιστεύουμε πως ταιριάζει αρκετά σε ένα δυναμικό αυτοκίνητο όπως το Ibiza».

Πραγματικό πρωτότυπο
Το Vaillante, είναι υπαρκτό μοντέλο και διαφοροποιείται αρκετά από το κανονικό Ibiza. Εμπρός και πίσω είναι κατά 40 mm πιο φαρδύ, ενώ οι ζάντες αλουμινίου που έχουν χρησιμοποιηθεί έχουν διάμετρο 19 ίντσες και πατάνε πάνω σε ελαστικά διάστασης 235/35.

Οι 240 ίπποι μόνο για το Vaillante
Ένα δυναμικό αυτοκίνητο δε θα μπορούσε παρά να έχει κάτω από το καπό του ένα εντυπωσιακό μηχανικό σύνολο. Ο 1800άρης turbo κινητήρας από το προηγούμενο Leon Cupra, έχει τοποθετηθεί στο νέο αμάξωμα και με τις ανάλογες βελτιώσεις αποδίδει πλέον 240 ίππους. Δηλαδή 15 περισσότερους απʼ ότι στο Leon.

Τι έχει αλλάξει στη σχεδίαση;
Ο λατινικός χαρακτήρας «V» που συμβολίζει τη λέξη Vaillante, είναι πολύ κομψά τοποθετημένος στο αριστερό άκρο της μαύρης σίτας, ενώ στο πίσω μέρος η απόληξη της τελικής εξάτμισης που βρίσκεται στο κέντρο, έχει τρίγωνο σχήμα το οποίο παραπέμπει στο V.

Το αυτοκίνητο γενικότερα έχει μια πιο ογκώδη παρουσία, λόγω των φουσκωμένων φτερών και των νέων αεροδυναμικών βοηθημάτων. Η μεταλλική μπλε απόχρωση που καλύπτει την επιφάνεια του μοντέλου, παραπέμπει στο αγωνιστικό μπλε του αυτοκινήτου που είχε ο Michel Vaillante στις περισσότερες από τις περιπέτειές του.

Για την πίστα
Το πρωτότυπο Ibiza είναι χαμηλότερο κατά 40 mm, και το εσωτερικό του είναι ανάλογο με αυτό ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου ταχύτητας… ίσως και πιο cool. Γιατί εκτός από τον κλωβό ασφαλείας, την απουσία των πίσω καθισμάτων και την ρεζέρβα που βρίσκεται δεμένη στο πίσω μέρος του εσωτερικού, όλα τα κομμάτια είναι τόσο καλά φινιρισμένα, γεγονός που σπάνια συναντάτε σε τέτοιο βαθμό σε αυτοκίνητα πίστας.

Είναι ξεκάθαρο, ότι το συγκεκριμένο show car θα ραγίσει τις καρδιές των οπαδών του επιτυχημένου μοντέλου, οι οποίοι δε θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τη συγκεκριμένη έκδοση. Τουλάχιστον μπορούν να πάρουν ιδέες για το πως θα μπορούσε να βελτιωθεί το δικό τους Ibiza.

Στο τέλος τίποτα δεν πάει χαμένο!
http://www.imageshack.gr/files/ssxd61ppyoznot67q4he.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=ssxd61ppyoznot67q4he.jpg)

http://www.imageshack.gr/files/dasyobpwte855kptj47z.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=dasyobpwte855kptj47z.jpg)

http://www.imageshack.gr/files/bhcxwg5mccm8mw975g17.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=bhcxwg5mccm8mw975g17.jpg)
πηγή: AUTO24

E36 RULES!!
21-02-08, 18:57
Toυμπανάκι!! Μπλε ματ ε??? Πολύ όμορφο!!

E12 520
21-02-08, 18:59
Πανεμορφο ειναι το ατιμο....και εχει και ωραια φουσκωματακια!

Αν το δει ο κολλητος μου με το Top Gun θα λαλησει!

Lil
21-02-08, 23:35
κ εμενα οταν το δε ενας φιλος μου που χει cupra επαθε επιεικος... ΣΟΚ

Octane
27-05-08, 14:16
Ωπ ibizοφιλος ακουσα και...αργησα αλλα ξαναηρθα, ανακαλυπτοντας και αυτο το thread :)
Ειναι τουμπανακι και εδωσε ωραιες ιδεες σε οικους εξωτερικων βελτιωσεων.
Εγω το δικο του το αποχαιρετησα πριν λιγο καιρο παντως...
Βαρεθηκα να περναω Μ3,γι'αυτο :icon_kidr

Παμε για αλλα τωρα :friday: (οχι απαραιτητα γρηγοροτερα :takecover )