PDA

Επιστροφή στο Forum : ΚΡΙΜΑ


TSAF
01-04-08, 12:10
Mε τα δικα μου ματια οι αγώνες αυτοκινήτου της εποχής 60-70-80 δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς της δεκαετίας του '90-00 και αυτό γιατί, πέρα από τα αυτοκίνητα, το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τότε παρα πολύ διαφορετικό.

Ο λόγος ήταν απλός: τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και οι αγώνες ήταν κάτι καινούργιο για τους Ελληνες. Η συντριπτική πλειονότητα έβλεπε για πρώτη φορά αυτοκίνητα σαν τις Λότους Κορτίνα, τις Λάντσια Ακα Εφε, τα Ρενό Γκορντίνι και Αλπίν, αλλά και τις BMW 2002, τις Πόρσε 911, τα DKW F12 και τα NSU ΤΤ και TTS και, γενικά, όλα όσα διάθεταν τις βάσεις για να μετατραπούν σε επιτυχημένα «αγωνιστικά». Οι αγώνες αυτοκινήτου ήταν κάτι το νέο και συναρπαστικό που έκλεβε τις καρδιές των νέων και προκαλούσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων. Οι παλιότεροι θα θυμούνται (με νοσταλγία;) την ανάβαση της «μεγάλης» Πάρνηθας την παλιά Ριτσώνα έξω από τη Χαλκίδα και τον Φιλέρημο στη Ρόδο. Και λέω «με νοσταλγία» γιατί καμία νύχτα, σε κανένα σύγχρονο αγώνα, δεν θυμίζει τις νύχτες πριν από την ανάβαση Πάρνηθας, όπου οι οδηγοί έκαναν δοκιμές και οι φίλοι του σπορ ξενυχτούσαν σχολιάζοντας τα δρώμενα ψήνοντας πάνω στο βουνό και περιμενανε μέχρι το πρωί για να δούνε τους μεγάλους τις εποχής να κόβουνε το βουνό η την πολη στα δυο.

Oλα τα παραπάνω εγώ τα γνώρισα μέσα από διηγήσεις παλιών αγωνιζομενων, από παλιά περιοδικά του πατέρα μου και φυσικά από φίλους του πατέρα μου που κουβαλούσανε την ίδια τρελα με εκεινον για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Mια από τις καλύτερες στιγμές τις ζωής μου ήτανε όταν τερματίσαμε στο historic acropolis το 2002 στην δεύτερη θέση τις κατηγοριας μας στα 1300. Ήτανε ο πρώτος μας αγώνας και προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Tότε κατάλαβα ποσο όμορφοι ήτανε οι αγώνες στην Ελλάδα. Το ιστορικό acropolis μου το έδειξε αυτό.

Κανένας σύγχρονος αγώνας (στην Ελλάδα) δεν μοιάζει με τους αγώνες ταχύτητας στη Ρόδο και στην Κέρκυρα, διοργανώσεις που έπεσαν θύματα της ανικανότητας των «αρχόντων» τού σπορ να πείσουν τις κυβερνήσεις για την αναγκαιότητα των αγώνων, της πολιτικής και, κυρίως, της κομματικής μιζέριας (οι αγώνες είναι σπορ των... πλουσίων) και των περίπου υστερικών κραυγών των οικολογούντων που διαμαρτύρονταν για τον θόρυβο των αγωνιστικών αυτοκινήτων για τη διακοπή της... κυκλοφορίας αλλα και για τα σκουπίδια που αφήνανε οι νέοι τις εποχής στις όμορφες αυτές περιοχές!

Eκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν κάθε χρόνο το Γκραν Πρι που γίνεται στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό. Aλλοι τόσοι θα μπορούσαν (αν τα κόμπλεξ δεν έσπαγαν παγκόσμια ρεκόρ) να παρακολουθούν τους αγώνες ταχύτητας στην Κέρκυρα και στη Ρόδο που σε ομορφιά ξεσκίζουν το monaco και δεν έχουνε τίποτα να ζηλέψουνε από τι μαλακουπολη τις νότιας μεσογείου. Θα μπορούσε η Κέρκυρα και η Ρόδο να είναι γεμάτη στα κότερα και να βλέπαμε και εδώ αγώνα formula 1 η αγώνα τουρισμού. Φαντάζεστε αγώνα τουρισμού στην Ροδο η στην Κέρκυρα με τα τέρατα να τρέχουνε για 24 ώρες. Όλος ο κόσμος θα ήθελε να πάει να δει αυτά τα νησιά. Δεν φταίνε μονο οι ιθύνοντες του σπορ αλλα και οι μαλακες μέσα στα υπεύθυνα υπουργεία.

Παλια τα Ακροπολις τα παρακολουθούσαν χιλιάδες άνθρωποι γιατί το θέαμα ήταν νέο, δυνατό, πρωτότυπο και, αν θέλετε, διδακτικό. Aμα δείτε παλιά video ντοκουμέντα, ξαίρεται από αυτά που είναι θαμμένα-πεταμένα σε τίποτα αποθήκες τις ΕΡΤ θα καταλάβετε τι εννοω για τις παλιές εποχές. Εγω πλέον πιστευω οτι το sport που όλοι αγαπάμε εδώ μέσα έχει καταντήσει καφρίλα και τίποτα άλλο.

yiannis2002
01-04-08, 12:48
Άνοιξες μεγάλο θέμα Δημήτρη.
Οι αγώνες δεν είναι οι ίδιοι, και οι άνθρωποι όπως και οι προτεραιότητες τους αλλάζουν.
Τις δεκαετίες 60-70 υπήρχαν αρκετές επίσημες ομάδες "αντιπροσωπειών", ήταν η NSU με τον Υψηλάντη, η όπελ με τον Γέρο και τον Σιρόκο και τον Μέξη αργότερα, η Μότορ Ελλάς , η Βιότα κτλ, παρότι "επαγγελματικές" είχαν μια ερασιτεχνική αύρα αγάπης για το σπόρ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Ελλάδα ούτε μια συμμετοχή κεντρικής αντιπροσωπείας σε οποιοδήποτε είδος αγώνα και να κοιτάξουμε. Φταίνε πολλά, φταίει η έλλειψη αναγκαίας πλέον προβολής, φταίει ότι δεν είναι ελκυστικό το σπόρ για πολλούς λόγους, φτάιει ότι οι αγώνες είναι Μικυ Μάους, φταίει ότι ο κόσμος δεν πάει να δεί (και τι να δεί...)
Οι αγώνες , όπως τους γνώρισες και τους γνώρισα, από τις ίδιες πηγές δεν υπάρχουν πιά. Ακόμα και το αγαπημένο μας ιστορικό ακρόπολις που προσπαθεί να μας φέρει πίσω σ εκείνες τις εποχές, δεν τα καταφέρνει. Λίγο χώμα, λίγη νύχτα, τεράστιες απλές σε εθνική οδό. Τρίχες κατσαρές. Καμία σχέση. Καλά κάνει ο Χ.Α. και προσπαθεί αλλά φταίνει και οι αγωνιζόμενοι που πιέζουν για ευκολο κύπελλο.Αυτα για τα ιστορικά ραλλυ που είναι ο πιο αγνός τομέας (ακόμα).
Αναβάσεις - ταχύτητα δεν τ αγγίζω, ο νονός έδωσε άφεση αμαρτιών στο εσκορτ φόρμουλα ένα (κλοπυράιτ από αλλο φόρουμ). Της μαιμούς το κάγκελο.Και πάμε στα σύγχρονα. Αγωνες πρωταθλήματος σαν τα σπριντ του παρελθόντος, μπαμ μπαμ, χωρίς θέαμα, χωρίς κόντρα, χωρίς το κάτι παραπάνω που έδιναν έστω οι Τζίγγερ και Ιαβέρης. Ανευ ουσίας λοιπόν.
Σιρκουί πόλεως, ουουουυ ξέχνα το θα σου πουν μόλις το ψιθυρίσεις εκεί στη Μεσογείων, αντιδρούν οι Δήμαρχοι, οι οικολόγοι, οι λαικές αγορές, οι περιπτεράδες, τα περιστερια, το σύμπαν όλο. Ετσι θάφτηκε το σιρκουί Νέας Σμύρνης, μια φορά έγινε, και η ιδέα για την Καστέλλα, το Ελληνικο Μόντε Κάρλο.
Λύσεις? πολλές...ποιός έχει κέφι? ποιός έχει δύναμη? ποιός έχει κουράγιο να πιέσει και με ποιόν τρόπο?
Εγινε το πρώτο τράιαλ στα Μέγαρα, θεσμός φτηνός και φυτώριο. Ακόμα ούτε επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν δώσει και πάνε αρκετές μέρες...προβολή μηδέν...από παντού. Πως να το ξέρεις? πως να πας? γιατί να πάς?
Ανάβαση Νίκαιας του ΣΙΣΑ, την προηγούμενη εβδομάδα, με την ασπίδα της μεγάλης του γένους λέσχης, 90 συμμετοχές, με ιδανικό χρόνο...χωρίς κλουβιά κράνη κτλ χύμα...ψοφάει ο κόσμος για φτηνό αγώνα, αμα γίνει το μπάμ θα κλείσουν σπίτια όμως και θα πάμε ενα βήμα πιο πίσω, ενα μέτρο πιό βάθος...εχει χαθεί η μπάλα, ο σύνδεσμος διακόσμηση, φαγωμάρα, κινήσεις? καμία...τρέηλερ? 5000 ευρώ πρόστιμο...μιλησε κανείς? όχι...
θες να τρέξεις? πάμε έξω? πάμε ιταλία να δείς αγώνες μέσα σε πόλεις? να πληρώνεις ότι παίρνεις? και σε προβολή και σε αγώνα και σε κ@υλα στην τελική...αλλιώς καθόμαστε εδώ και κλαίμε τη μοίρα μας και ψιθυρίζουμε στα πηγαδάκια...

TSAF
01-04-08, 13:52
Δεν παει ετσι ρε φιλε. Μαλλον δεν καταλαβες τι θελω να πω

yiannis2002
01-04-08, 13:58
Αυτο που κατάλαβα και διόρθωσε με αν κάνω λάθος, είναι πως οι αγώνες λόγω καφρίλας και νοοτροπίας έχουνε πάρει την κάτω βόλτα και πλέον δεν έχουνε καμία σχέση με το παρελθόν.
Ευκαιρίες χαθήκανε, το κλίμα χάλασε κτλ.
Αν καταλαβα καλά, συμφωνώ, και δυστυχώς δεν θα φτιάξει το πράγμα σύντομα, οπότε δεν βλέπω τον λόγο να τρέξω εδώ, αν και θα το κάνω. Θα προτιμούσα να τρέξω έξω. That's my point.

TSAF
01-04-08, 14:06
και καλα θα κανεις. Το θεμα ειναι αν μπορουμε μεσο καμιας λεσχης να ξαναχτισουμε κατι.

yiannis2002
01-04-08, 14:09
Αυτο είναι ενα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν λίαν συντόμως σε συνδιασμό με όλα τ αλλα που αναφέραμε ότι θα κάνουμε. Τουλάχιστον αν μπορέσουμε, να κάνουμε ενα δυο αγώνες όπως τους γουσταρουμε.
Αστο να το συζητησουμε από κοντά σε κανα 2 βδομάδες.

M3Convertible
01-04-08, 15:30
Εγώ θυμάμαι στα rally ότι υπήρχαν πολύ μεγάλες διαφορές σε χρόνους ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο ή δεύτερο και τρίτο.
Στη Formula 1 το ανάποδο υπήρχαν μικρές διαφορές.
Τώρα και στις δύο περιπτώσεις ισχύει το αντίθετο.
Να υποθέσω τα «ηλεκτρονικά»
Η μαγεία έχει χαθεί……
Όπως και το Ελληνικό (LGAT) για τη δημιουργία ενός τεράστιου πάρκου και μίας πίστας προδιαγραφών F1.

TSAF
01-04-08, 15:42
δεν χρειαζεται το Ελληνικο. Αυτο που χρειαζεται για να γυρισει ο κοσμος ειναι circuit πολης.

yiannis2002
01-04-08, 15:47
Υπάρχει και το σχέδιο και οι πόλεις.
Οπως επανήλθε το τατόι από το πάθος του Ανδριόπουλου, που εβαλε λυτούς και δεμένους και το κανει πράξη εις διπλούν, ετσι μπορούμε να κάνουμε αγώνες σε πόλεις. Οπως παλιά, όπως σε όλο τον κόσμο.

TSAF
01-04-08, 15:53
ναι ρε φιλε, να δω εναν αγωνα στην Κερκυρα θελω καλοκαιρι με τρελο advertising

yiannis2002
01-04-08, 15:59
Υπήρχαν ιδέες και για αλλού...ειχαν πέσει πολλές πόλεις στο τραπέζι,
αν το πάρουμε ιστορικά
εχει γινει σε Κερκυρα
Ροδο
Νεα Σμύρνη
στη βιομηχανική του Βόλου -δεκαετία του 80...

Πόλεις και διαδρομές υπάρχουν, αλλά μηπως ζητάμε πολλά σε μια χώρα που το αιγίνιο-σκουπιδότοπος ανακυρηχθηκε υδροβιότοπος????

TSAF
01-04-08, 16:07
το ατου ειναι η τοπικη αυτοδιοικηση σε τετοια θεματα. Κερκυρα θελω και τερματισμο στα ανακτωρα

yiannis2002
01-04-08, 16:17
Δημήτρη σκέψου ενα πρωτάθλημα που θα είχε μέσα
αναβαση Πάρνηθα
αναβαση κρεμαστό λαγό 9αυτο με επιφυλαξη εχω χρόνια να πάω)

χαμός, 300 συμμετοχες θα ειχανε
την Πάρνηθα τωρα που την καψανε δεν υπάρχει λογος να μην την τρέχουμε...
για αυτο σου λέω λύσεις γι αγωνες έχουμε, ποιός όμως θα κάνει το βήμα ειναι το θέμα...

TSAF
01-04-08, 16:28
ρε φιλε εγω προσωπικα δεν θελω 300 συμμετοχες. Εγω θελω ενα circuit και βαζω την Κερκυρα γιατι η Ιταλια ειναι διπλα και θα γινει χαμος απο ποιοτητα.

yiannis2002
01-04-08, 16:30
Κοιτα ανέφερα τις συμμετοχές γιατί και ο αριθμός και η ποιότητα επηρεάζουν τα πάντα. Δες τι χαμός θα γίνει στο Τατόι πχ που τελικα φτάσανε τις 100 και μείναν πάρα πολλοί απ έξω.

Συμφωνω για Κέρκυρα προσφέρεται από ολες τις πλευρές.

Nikos M5
01-04-08, 18:17
Δυστηχως ειμαστε ελληνες.... ο πιο αντιεπαγγελματιας και αναξιοπιστος λαος της ευρωπης σε ολα τα επιπεδα.
Μην ονειρευεστε αγωνες και σιρκουι πολεων, μην πιστευετε σε επιστροφη των φιλαθλων στις ειδικες.
Το πρωτο διοτι ετσι δε γουσταρουν οι νταβατζηδες που εχουμε αφησει και μας κυβερνουν εδω και 35 χρονια μετα τη μεταπολιτευση (ειναι πιο χουντες απο τους χουντικους βεβαια μιας και 35 χρονια αποφασιζουν και διαταζουν, ενω οι αλλοι το εκαναν για 7) και μεσα σε αυτους που κυβερνουν βαζω και την τοπικη αυτοδιοικηση καθως και τα τσιρακια τους .
Και αυτο γιατι τη σημερον τιποτα δε γινεται αν δε υπαρχει στη μεση ο παραγοντας ΚΟΝΟΜΑ... ο καθε δημαρχακος η τοπικος παραγοντας θα κουνηθει μονο αν κονομησει .
Ξεχαστε τις αγνες προθεσεις των ανθρωπων των '60ς, '70ς κλπ. τωρα η καθε Κατινα το παιζει οικολογος χωρις να γνωριζει τι σημαινει αυτο που πρεσβευει ..... απ την αλλη η μαμα που ενοχλειται απο το θορυβο της πιστας η του αγωνα προτιμα να βλεπει το παιδι της να ρουφαει κοκες , χαπια και γαρα γιατι αυτα δεν κανουν φασαρια...
Δευτερον, μην ελπιζετε σε επιστροφη των φιλαθλων. Αυτες οι καταστασεις αρρωστησαν βαρεια το 1986 και πεθαναν καποια στιγμη τη δεκαετια του '90.
Δυσκολο να πεισεις τα νεα παιδια για αυτο που εζησες εσυ ως σπορος τη δεκαετια του '70 η '80. Και ειναι λογικο αλλωστε , αν δεν εχεις ο ιδιος εμπειρια απο κατι ευκολα λες οτι ο "τυπος ειναι γραφικος με αυτα που λεει , με τις ιστοριες του για τα παλια κλπ κλπ " .
Οσο για τους οργανωτες και τους αγωνιζομενους ...ποιος να τρεξει και ποιος να παει να τους δει ρε παιδια ?
Το λαμογιο, του λαμογιου, το λαμογιο, ω λαμογιο..... εδω ο αλλος με το Κοσγουορθ θεωρησε οτι αδικηθηκε και εκλεισε την ειδικη με το ετσι γουσταρω και το ετσι θελω ασχετα αν μπορει να ειχε και δικιο......
Αν κοιταξουμε δε σε επιπεδο WRC η playstation καλυτερα θα δουμε οτι οι ειδικες διαλεγονται και διεξαγονται με βαση την τηλεοπτικη τοποθετηση και καλυψη και οχι με το αν παρουσιαζουν ενδιαφερον αυτοκινητιστικα.
Οπως και πολλα αλλα πραγματα της καθημερινης ζωης, η TV εχει βαλει πολυ χοντρα το χερακι της στα χαλια που βλεπουμε στους αγωνες .
Γι αυτο φυλαξτε στοργικα οτι υλικο εχετε απο παλια διοτι με αυτο θα πεθανουμε .

yiannis2002
01-04-08, 20:35
Δυστηχως ειμαστε ελληνες.... ο πιο αντιεπαγγελματιας και αναξιοπιστος λαος της ευρωπης σε ολα τα επιπεδα.
Μην ονειρευεστε αγωνες και σιρκουι πολεων, μην πιστευετε σε επιστροφη των φιλαθλων στις ειδικες.
Το λαμογιο, του λαμογιου, το λαμογιο, ω λαμογιο.....

Γιατι ρε Νίκο τα λες αυτάαααα?
μήπως επειδή ειχανε στο καλεντάρι τις Σέρρες και η πίστα δεν το ήξερε?
και ήταν ρεζερβέ από ρουμάνους...
μήπως επειδή στέλνουν τον κόσμο για διημερο αγωνα στη ρόδο μετα από 7 μηνες απραξίας? μηπως επειδή λένε πως το υπουργείο δεν δίνει την τρίπολη την στιγμη που το υπουργείο εδωσε τατόι και μάλιστα εις διπλούν?
μήπως επειδή καταφέρανε και σταμάτησε το ενιαίο και τα κάπ, και διώξανε όλες τις εταιρείες? μήπως επειδή κάποτε φτιάχναν κατηγορίες για βαφτιστήρια βλ. όπεν?
μήπως επειδή κάποιοι μ@λάκες πάνε και πληρώνουν για να τρέξουν?
μήπως γεμίσαμε με ξερόλες που κάνανε κακό και ας μην έχουνε δεί μπάκετ ούτε σε φώτο?
μήπως τελικά κάποια στιγμή πρέπει να πέσουν κλωτσιές?
μήπως επειδή εξετάζονται ενστάσεις και ξεχνάνε τα παραρτήματα απ έξω?
μήπως κάποιοι έπρεπε να κάτσουν στις δουλειές τους και ν αφησουν το σπόρ ήσυχο?
μήπως κάποιοι σε κάποιες συνεδριάσεις θα έπρεπε να μιλάνε κιόλας και όχι μόνο να πιάνουν χώρο? δυστυχώς ειναι πολλά τα ερωτηματικά και τα ξέρουμε καλά...σήψη και σιχαμάρα, ειδικά σε ταχύτητα και αναβάσεις.

stauros772000
01-04-08, 21:11
εχετε πλακα ................αφου τα ξερετε.............τι τα σκαλιζετε????????????????????
αν εχετε την εντυπωση,οτι θα γινει πραγματικοτητα,κατι απο αυτα που ονειρευεστε....................τοτε κοιμαστε τον υπνο του δικαίου.......
Την δε χρονικη αυτη στιγμη,σε παγκοσμιο επιπεδο,ο μηχανοκινητος αθλητισμος,δεν ειναι στα καλυτερα του.ενα παραπανω για την ελλαδιτσα μας,που οταν επρεπε να γινει κατι,οχι μονο δεν εγινε αλλα αντιθετως,καποιοι προσπαθησαν να πνιξουν(και πολλες φορες τα καταφεραν) τις προσπαθειες αυτων που αγαπουσαν το σπορ αυτο(γενικα).
και ενω τοτε υπηρχαν οι "αιμοδοτες"που τα εχωναν κανονικα ,για την μουρλα τους(μιλαω βεβαια για τα "ΚΟΡΟΙΔΑ" τους αγωνιζομενους,μιας και υπηρξα και εγω),και ελεγες"καποιος το στηριζει το σπορ",τωρα δεν υπαρχουν οι ρομαντικοι τρελοι.με το κοστος να εχει εκτιναχθει στα υψη,και χωρις ελπιδα σπονσορα,δεν γινετε αλλιως......και ετσι,βγαινουν στην απεξω οι βασικοι υποστιρικτες,του σπορ,οι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ.... που χωρις αυτους,οχι αγωνες,ουτε αυτο-μοτο κατασκευες δεν εξελισοντε-αναπτυσοντε.(την f1 οποιος την θεωρει
πλεον μηχανοκινητο αθλητισμο,γελαστικε ασχημα)

υ.γ τα ειπα οσο πιο γενικα μπορουσα ,γιατι αν απαριθμουσα τα προβληματα σε καθε οργανωση-προσπαθεια αγωνα,θα αρχιζα τα βρισιδια...........
απο την στιγμη που 10 απο εμας,δεν μπορουν να διοργανωσουν μινι πρωταθλημα,παρα μονο αν τα ακουμπησουν χοντρα στην ελληνικη αρχη,και παλι παιζει........δεν αξιζει να το κυνηγαμε..........

yiannis2002
01-04-08, 21:18
Φίλε Σταύρο δεν πάει ακριβώς έτσι,η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, γιατί όπως και να το κάνεις το αγαπάμε, και μας διακρίνει και ενας ελαφρύς μαζοχισμός εφόσον ασχολούμεθα και συνεχίζουμε να τρέχουμε ('η εστω να προσπαθούμε να ξανατρέξουμε).
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η κατάσταση ειναι πολύ άσχημη, και επανέρχομαι στην αρχική μου άποψη, καλύτερα 2 αγώνες έξω σαν άνθρωπος παρά 10 μέσα.

Οσον αφορά το αν 10 από εμας δεν μπορούν να οργανώσουν πρωτάθλημα, δες σχετικά ανεξάρτητες οργανώσεις σαν το κύπελλο ΣΙΣΑ ή τους αγώνες της Microcar και θα δείς πως όλα είναι εφικτά, αλλά το δύσκολο είναι να μαζευτουν και να μείνουν μαζεμένοι οι 10.
Κατά τ άλλα...άστα να πάνε.

TSAF
02-04-08, 09:36
ΕΥΓΕ ΜY FRIEND, COUNT ME IN

Nikos M5
02-04-08, 17:21
Γιατι ρε Νίκο τα λες αυτάαααα?
μήπως επειδή ειχανε στο καλεντάρι τις Σέρρες και η πίστα δεν το ήξερε?
και ήταν ρεζερβέ από ρουμάνους...
μήπως επειδή στέλνουν τον κόσμο για διημερο αγωνα στη ρόδο μετα από 7 μηνες απραξίας? μηπως επειδή λένε πως το υπουργείο δεν δίνει την τρίπολη την στιγμη που το υπουργείο εδωσε τατόι και μάλιστα εις διπλούν?
μήπως επειδή καταφέρανε και σταμάτησε το ενιαίο και τα κάπ, και διώξανε όλες τις εταιρείες? μήπως επειδή κάποτε φτιάχναν κατηγορίες για βαφτιστήρια βλ. όπεν?
μήπως επειδή κάποιοι μ@λάκες πάνε και πληρώνουν για να τρέξουν?
μήπως γεμίσαμε με ξερόλες που κάνανε κακό και ας μην έχουνε δεί μπάκετ ούτε σε φώτο?
μήπως τελικά κάποια στιγμή πρέπει να πέσουν κλωτσιές?
μήπως επειδή εξετάζονται ενστάσεις και ξεχνάνε τα παραρτήματα απ έξω?
μήπως κάποιοι έπρεπε να κάτσουν στις δουλειές τους και ν αφησουν το σπόρ ήσυχο?
μήπως κάποιοι σε κάποιες συνεδριάσεις θα έπρεπε να μιλάνε κιόλας και όχι μόνο να πιάνουν χώρο? δυστυχώς ειναι πολλά τα ερωτηματικά και τα ξέρουμε καλά...σήψη και σιχαμάρα, ειδικά σε ταχύτητα και αναβάσεις.

Γαιννακο μου, ειμαστε ανθρωπακια σε ολα τα επιπεδα και σε ολες τις δραστηριοτητες μας και σε αυτο δεν εξαιρω ουτε τον εαυτο μου .
Ειμαστε ελληναριό και φαινεται απο το γεγονος οτι εν ετη 2008 ο πρωθυπουργος λεγεται καραμανλης και ο αρχηγος της αξ. αντ. λεγεται Παπανδρεου.
Η χωρα αυτη ειναι 35 χρονια πισω σε ολα ...... ΣΕ ΟΛΑ.
Το μονο που αλλαξε ειναι οτι πεσανε χρηματα σε περισσοτερα χερια , ποσοτικα και οχι ποιοτικα βεβαια, εγινε ενα ρετους εμφανισιακα αλλα κατα βαθος ειμαστε οι ιδιοι ελληναρες που ειμασταν 2 γενιες πισω.
Πριν μερικα χρονακια , ελληνα πιτσιρικα αγωνιζομενο στα καρτ ο οποιος μοιραζε τσαι στον Μπατον ...ναι ναι στον Τζεισον Μπατον της Φ1... τον πλησιασε αγγλικη εταιρια που κανει μανατζεμεντ νεων πιλοτων και ζητησε απο το μπαμπα του τα δικαιωματα του μικρου για 5 χρονια (ο μικρος τοτε ηταν 17 χρονων) με ποσοστα 80-20 στις εισπραξεις απο σπονσορες, διαφημησεις κλπ (80 ο μανατζερ και 20 ο μικρος).
Φαντασου οτι στα 23 του ο τυπακος θα ηταν ελευθερος συμβολαιου, θα ειχε παρει ολη την βοηθεια και τεχνογνωσια των αγγλων (ε..κατι ξερουν και αυτοι) και θα ηταν σε θεση να χτυπησει μεγαλες πορτες με οτι αυτο συνεπαγεται.
Αποτελεσμα..... ο μπαμπας ο μαγκας, ο ξερολας, ο *****, ο τα θελω ολα και τα ξερω ολα ειπε " τι λετε ρε που θα σας δωσω εγω τον γιο μου για 20% για 5 χρονια ρε ?? Να πατε αλλου να βρειτε κοροιδα..."
Οι αγγλοι βεβαια βρηκαν και ανεδειξαν αλλο ταλεντακι ενω ο εν λογω πιτσιρικας τρεχει στο ελληνικο πρωταθλημα και παρακαλαει για κανενα σετακι σλικς τις αντιπροσωπειες ελαστικων. Οσο για το μπαμπα του ********** και καθεται κατω απο τις ελιες και βλεπει αναβασεις.
Α ξεχασα εχουμε και εκπομπη με αγωνες στην τηλεοραση ....... ο Στρατος λαιβ απο το σπιτι του Στεφανου μπροστα απο την πισινα με τα μπαμπού.

stauros772000
02-04-08, 17:48
Γαιννακο μου, ειμαστε ανθρωπακια σε ολα τα επιπεδα και σε ολες τις δραστηριοτητες μας και σε αυτο δεν εξαιρω ουτε τον εαυτο μου .
Ειμαστε ελληναριό και φαινεται απο το γεγονος οτι εν ετη 2008 ο πρωθυπουργος λεγεται καραμανλης και ο αρχηγος της αξ. αντ. λεγεται Παπανδρεου.
Η χωρα αυτη ειναι 35 χρονια πισω σε ολα ...... ΣΕ ΟΛΑ.
Το μονο που αλλαξε ειναι οτι πεσανε χρηματα σε περισσοτερα χερια , ποσοτικα και οχι ποιοτικα βεβαια, εγινε ενα ρετους εμφανισιακα αλλα κατα βαθος ειμαστε οι ιδιοι ελληναρες που ειμασταν 2 γενιες πισω.
Πριν μερικα χρονακια , ελληνα πιτσιρικα αγωνιζομενο στα καρτ ο οποιος μοιραζε τσαι στον Μπατον ...ναι ναι στον Τζεισον Μπατον της Φ1... τον πλησιασε αγγλικη εταιρια που κανει μανατζεμεντ νεων πιλοτων και ζητησε απο το μπαμπα του τα δικαιωματα του μικρου για 5 χρονια (ο μικρος τοτε ηταν 17 χρονων) με ποσοστα 80-20 στις εισπραξεις απο σπονσορες, διαφημησεις κλπ (80 ο μανατζερ και 20 ο μικρος).
Φαντασου οτι στα 23 του ο τυπακος θα ηταν ελευθερος συμβολαιου, θα ειχε παρει ολη την βοηθεια και τεχνογνωσια των αγγλων (ε..κατι ξερουν και αυτοι) και θα ηταν σε θεση να χτυπησει μεγαλες πορτες με οτι αυτο συνεπαγεται.
Αποτελεσμα..... ο μπαμπας ο μαγκας, ο ξερολας, ο γαμαω, ο τα θελω ολα και τα ξερω ολα ειπε " τι λετε ρε που θα σας δωσω εγω τον γιο μου για 20% για 5 χρονια ρε ?? Να πατε αλλου να βρειτε κοροιδα..."
Οι αγγλοι βεβαια βρηκαν και ανεδειξαν αλλο ταλεντακι ενω ο εν λογω πιτσιρικας τρεχει στο ελληνικο πρωταθλημα και παρακαλαει για κανενα σετακι σλικς τις αντιπροσωπειες ελαστικων. Οσο για το μπαμπα του πηρε απ τα τρια το μακρυτερο και καθεται κατω απο τις ελιες και βλεπει αναβασεις.
Α ξεχασα εχουμε και εκπομπη με αγωνες στην τηλεοραση ....... ο Στρατος λαιβ απο το σπιτι του Στεφανου μπροστα απο την πισινα με τα μπαμπού.


τα ειπες ολα..................;)

yiannis2002
02-04-08, 17:57
Τα είπες όλα Νίκο...

TSAF
03-04-08, 09:16
καλησπέρα σας από το πρωτάθλημα ελλάδας για άλλη μια φορα για άλλη μια χρονια by Stratous
ο υποφαινόμενος.

simosz
03-04-08, 09:42
3 αηδονια δεν φερνουν την ανοιξη....
Δυστυχως....
Δυστυχως συμφωνω με τους περισσοτερους και αυτο ειναι που με συνταρασει περισσοτερο.
Ακομα και πιστα να γινει εκει που θα γινει επιτελους αν και οταν, θα βρουμε τροπο εμεις οι "εξυπνοι" (Ελληνες) να την κανουμε σαν τα μουτρα μας.
Ειμαστε μακρια παιδια πολυ μακρια απο την Ευρωπη και ασ λεγομαστε Ευρωπη..το ξερω καλα λογω δουλειας, και το γαμωτο ειναι οτι δεν φαινεται φως στην ακρη του τουννελ......

M3Convertible
03-04-08, 10:03
Έχω 30 στρέμματα καμπίσια στη Λαμία και κάθονται.

Μαζέψτε χρήματα να μπάξουμε άσφαλτο στο χωράφι, και κάντε εκεί μέσα ότι θέλετε, Δήμαρχος, Παπάς, Δάσκαλος, Πρόεδρος κλπ είναι δικά μας παιδιά και καλά με λίγο «κοντοσούβλι» δεν θα πουν τίποτα.

Ευγενική χορηγία M3Convertible!!!

TSAF
03-04-08, 10:11
εγώ δεν έχω πρόβλημα, μέσα είμαι και βάζω και λεφτά. Μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση και να οργανώσουμε κάτι πολύ καλο και σωστό. Από τώρα σου λέω ότι και ο γιάννης είναι μέσα

yiannis2002
03-04-08, 10:14
Είμαι μέσα, και λεφτά βάζω, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο η πίστα, αλλά και τα ραλλύ.

M3Convertible
03-04-08, 10:21
Με βάλατε σε σκέψεις……

TSAF
03-04-08, 10:23
Eγώ στο ξαναλέω ότι εγώ και ο γιάννης είμαστε μέσα standare από τώρα. Και δεν μιλάω να κάνουμε "καλιβοπιστα" σαν την μαλακια τον μεγάρων αλλα για κάτι σωστό.

M3Convertible
03-04-08, 10:26
Eγώ στο ξαναλέω ότι εγώ και ο γιάννης είμαστε μέσα standare από τώρα. Και δεν μιλάω να κάνουμε "καλιβοπιστα" σαν την μαλακια τον μεγάρων αλλα για κάτι σωστό.

Έχεις pm :)

oldcarskickass
03-04-08, 14:18
Έχω 30 στρέμματα καμπίσια στη Λαμία και κάθονται.

Μαζέψτε χρήματα να μπάξουμε άσφαλτο στο χωράφι, και κάντε εκεί μέσα ότι θέλετε, Δήμαρχος, Παπάς, Δάσκαλος, Πρόεδρος κλπ είναι δικά μας παιδιά και καλά με λίγο «κοντοσούβλι» δεν θα πουν τίποτα.

Ευγενική χορηγία M3Convertible!!!

εγώ δεν έχω πρόβλημα, μέσα είμαι και βάζω και λεφτά. Μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση και να οργανώσουμε κάτι πολύ καλο και σωστό. Από τώρα σου λέω ότι και ο γιάννης είναι μέσα

Είμαι μέσα, και λεφτά βάζω, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο η πίστα, αλλά και τα ραλλύ.

Με βάλατε σε σκέψεις……

Eγώ στο ξαναλέω ότι εγώ και ο γιάννης είμαστε μέσα standare από τώρα. Και δεν μιλάω να κάνουμε "καλιβοπιστα" σαν την μαλακια τον μεγάρων αλλα για κάτι σωστό.

Έχεις pm :)


ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ!!!!!!!

Ελπίζω μόνο αυτοί που παρακαλάνε τόσο καιρό για πίστα αν γίνει κάτι να το στηρίξουν!!!

ΜΑΚΑΡΙ ειλικρινά να είχα την οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρω!!!!!!

ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΤΟ!

M3Convertible
03-04-08, 14:32
ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ!!!!!!!

Ελπίζω μόνο αυτοί που παρακαλάνε τόσο καιρό για πίστα αν γίνει κάτι να το στηρίξουν!!!

ΜΑΚΑΡΙ ειλικρινά να είχα την οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρω!!!!!!

ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΤΟ!

Τα τηλέφωνα έγιναν.
Θα ακολουθήσει καφές για τα υπόλοιπα.
:dblthumb2

lkm86
03-04-08, 15:04
Έχω 30 στρέμματα καμπίσια στη Λαμία και κάθονται.

Μαζέψτε χρήματα να μπάξουμε άσφαλτο στο χωράφι, και κάντε εκεί μέσα ότι θέλετε, Δήμαρχος, Παπάς, Δάσκαλος, Πρόεδρος κλπ είναι δικά μας παιδιά και καλά με λίγο «κοντοσούβλι» δεν θα πουν τίποτα.

Ευγενική χορηγία M3Convertible!!!

μπράβο ρε Κώστα,
να πιάσει τόπο τουλάχιστον το χωράφι στη LaMia Citta!

M3Convertible
03-04-08, 16:03
μπράβο ρε Κώστα,
να πιάσει τόπο τουλάχιστον το χωράφι στη LaMia Citta!

Αφού το λες και εσύ τότε…..
Να γίνει!!!
:cheers:

yiannis2002
03-04-08, 16:07
Υψος επένδυσης? νομική μορφή? εκμετάλευση? πολλά είναι αυτά που θα πρέπει να ξεκινήσετε να λέτε στον καφέ, αλλιώς θα καταλήξει σαν το αιγίνιο, μετα είναι η προβολή, η συνεργασία της τοπικής λέσχης ώστε ν αναλάβει αγώνες στην πίστα , οι λέσχες των αθηνών που το έχουν μονωπώλιο κτλ.
Ο Τσαφ τα ξέρει αρκετά καλά αυτα τα θέματα, και εγω είμαι μέσα για το οτιδήποτε, όχι για τον καφέ λόγω εξωτερικού, αλλά για τα υπόλοιπα.

TSAF
03-04-08, 16:11
Και εσυ θα εισαι εκει, η κουβεντα θα γινει καλοκαιρι και ολα θα παρουνε το δρομο τους

M3Convertible
03-04-08, 18:28
Υψος επένδυσης? νομική μορφή? εκμετάλευση? πολλά είναι αυτά που θα πρέπει να ξεκινήσετε να λέτε στον καφέ, αλλιώς θα καταλήξει σαν το αιγίνιο, μετα είναι η προβολή, η συνεργασία της τοπικής λέσχης ώστε ν αναλάβει αγώνες στην πίστα , οι λέσχες των αθηνών που το έχουν μονωπώλιο κτλ.
Ο Τσαφ τα ξέρει αρκετά καλά αυτα τα θέματα, και εγω είμαι μέσα για το οτιδήποτε, όχι για τον καφέ λόγω εξωτερικού, αλλά για τα υπόλοιπα.

Υπάρχει διαθέσιμος χώρος, εύκολα προσβάσιμος 7km έξω από την πόλη της Λαμίας.
Αυτό αποτελεί την πιο βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, σύμφωνα πάντα με τη βοήθεια των ειδικών και έν γένει ανθρώπων που γνωρίζουν το θέμα.

Προέχει να γίνει μία επίσκεψη από τους ενδιαφερόμενους και αποτύπωση του χώρου.
Όλα τα υπόλοιπα γίνονται.
:) :)

Nikos M5
04-04-08, 12:53
Ρε δεν καθεστε φρονιμα λω εγω μη βγει μεσα απο τα χορτα κανενας αγροτης / κυνηγος μαζι με το γιο του και σας αρχισει στις πιστολιες...... (θυμαστε τι εγινε περυσι )

M3Convertible
04-04-08, 18:25
Ρε δεν καθεστε φρονιμα λω εγω μη βγει μεσα απο τα χορτα κανενας αγροτης / κυνηγος μαζι με το γιο του και σας αρχισει στις πιστολιες...... (θυμαστε τι εγινε περυσι )

Καλό καλό.
Γεια σου Νίκο.
Χαίρομαι πολύ που νομίζεις ότι φοβάμαι τις "Κάννες"

http://www.jaunted.com/files/admin/perreault_cannes.jpg

Λakedaimonas
04-04-08, 19:50
Λεφτά για κάτι τόοοοοοοοοοοσο μεγάλο δεν έχω αλλά ο καλός θεός μου έδωσε μυαλό.


1) Δεν χρειάζεστε ειδική άδεια για την δημιουργία μιας πίστας αγώνων?

1α) Μήπως οι πολεοδομικές διατάξεις της περιοχής απαγορεύουν την δημιουργία των εν λόγω εγκαταστάσεων?
1β) Μήπως πλακώσουν ένα κάρο "οικολόγοι" και σας τα κάνουν τσουρέκια?
1γ) Μήπως αυτοί οι οικολόγοι για να σας αφήσουν στην ησυχία σας θέλουν "μπαξίσι" (το λέω γιατί το έχω ζήσει προσωπικά)


2) Τι ειδικές πιστοποιήσεις απαιτούνται για θέματα ασφαλείας τόσο των αγωνιζομένων όσο και των θεατών αλλά και των κατασκευών που θα περιέχονται στο χώρο?


3) Τι άσφαλτος θα πέσει, τι ποιότητας και ποιο το κόστος συντήρησης αυτής αλλά και του εξοπλισμού?


4)Ποιο το αρχικό κεφάλαιο και ποιος ο ορίζοντας απόσβεσης του αρχικού κεφαλαίου εκκίνησης?


5) Διαφήμιση?


Τα παραθέτω σε μορφή ερωτήσεων διότι έτσι μου ήρθαν. Πάτε να κάνετε κάτι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙΑ και μακάρι να τα καταφέρετε. Θα σκεφτώ και άλλα. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο να βοηθήσω παρά θέτοντας ερωτήσεις ώστε να είσαστε καλλύμενοι από όσο πιο πολλά θέματα είναι δυνατόν.

yiannis2002
04-04-08, 22:06
Λεφτά για κάτι τόοοοοοοοοοοσο μεγάλο δεν έχω αλλά ο καλός θεός μου έδωσε μυαλό.


1) Δεν χρειάζεστε ειδική άδεια για την δημιουργία μιας πίστας αγώνων?

Eίναι ενα θεμα πολύ ρευστό, αδεια θέλεις γα κτίριο όχι για να ρίξεις άσφαλτο

1α) Μήπως οι πολεοδομικές διατάξεις της περιοχής απαγορεύουν την δημιουργία των εν λόγω εγκαταστάσεων?

Να απαγορεύεται η ασφαλτόστρωση ιδιωτικού χώρου, δύσκολο.

1β) Μήπως πλακώσουν ένα κάρο "οικολόγοι" και σας τα κάνουν τσουρέκια?

Αυτο ειναι ενα ενδεχόμενο, είτε από οικολόγους είτε από κυνηγούς.

1γ) Μήπως αυτοί οι οικολόγοι για να σας αφήσουν στην ησυχία σας θέλουν "μπαξίσι" (το λέω γιατί το έχω ζήσει προσωπικά)

Μέσα στα ενδεχόμενα

2) Τι ειδικές πιστοποιήσεις απαιτούνται για θέματα ασφαλείας τόσο των αγωνιζομένων όσο και των θεατών αλλά και των κατασκευών που θα περιέχονται στο χώρο?

Δεν υπάρχει κατι προσδιορίσμένο.

3) Τι άσφαλτος θα πέσει, τι ποιότητας και ποιο το κόστος συντήρησης αυτής αλλά και του εξοπλισμού?

Αυτό είναι ενα θέμα με πολλές παραμέτρους, υπάρχουν ειδικοί τάπητες και πολλά άλλα

4)Ποιο το αρχικό κεφάλαιο και ποιος ο ορίζοντας απόσβεσης του αρχικού κεφαλαίου εκκίνησης?

Ειναι ενα από τα θέματα προς συζήτηση

5) Διαφήμιση?

Μπορούμε να την εξασφαλίσουμε αλλά σε συνδιασμό με τοπικούς παράγοντες , ειναι μακρύ θέμα πρός συζήτηση και αυτό, οπωσδήποτε μπορούμε να την υποστηρίξουμε πιστεύω μέχρι ενός σημείου.


Δεν είναι η πρώτη φορά που θα εμπλακώ σε συζήτηση για αυτό το θέμα και δεν είναι τόσο βουνό όσο μοιάζει.
Άλλωστε, τα Μεγαρα τα οποία άνοιξαν το δρόμο στην Ελλάδα, αποτελούν καθαρά όραμα και δημιουργία ενός μόνο ατόμου, ο οποίος και καλά εκανε τα εφτιαξε και τα επέβαλε.

M3Convertible
04-04-08, 22:17
Όλοι οι προβληματισμοί πάντως αποτελούν μέρος και της δικής μου σκέψης, παρ’ αυτά είμαι αισιόδοξος και με αρκετή θέληση…

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Η ιστορία θα δείξει.

Λakedaimonas
04-04-08, 22:41
Απλά σκεφτόμουν ότι μπορεί να σκεφτώ κάτι που σας διέφυγε....καλή συνέχεια. :dance::dance:

yiannis2002
04-04-08, 22:42
Απλά σκεφτόμουν ότι μπορεί να σκεφτώ κάτι που σας διέφυγε....καλή συνέχεια. :dance::dance:

Kαλά έκανες...κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!! :)

M3Convertible
04-04-08, 22:45
Kαλά έκανες...κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!! :)

Σωστά!!! :)

yiannis2002
16-04-08, 21:54
Aναφορά στην αρχή του θέματος.
Το θεμα με τα τρεηλερ λύθηκε, αλλά μενει το θέμα που θα γίνει αγώνας,
στον διπλο στη ρόδο, που προέκυψε στο έτσι... δεν θελει να πάει κανεις πλήν των Ρόδιων...η Τρίπολη επιμένουν πως δεν παίζει τη στιγμή που γίνονται αγώνες με μοτοσυκλέτες εκει κανονικά...τα μέγαρα δεν έχουν ημερομηνία...
δυστυχώς δεν έχει κανείς τα κότσια να σηκώσει τα τηλέφωνα και να κάνει εναν αγώνα πρωταθλήματος στο τατόι ή στην τρίπολη ή ακόμα να βάλει αχυρόμπαλες την Κυριακή στην Χ πόλη και να κάνει αγώνα...