PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΡΕΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ


ankor
09-04-08, 10:55
Αφου περασα απο αρκετα εξουσιοδοτημενα του κ..λου συνεργεια αφου πληρωσα γυρω στα 5.000 ευρω το αυτοκινητο γινοταν χειροτερο αντι καλυτερο.Επι τηs ουσιas η μια απο τιs 2 ηλεκτροβαλβιδεs του vanos τα ειχε παιξει.ΚΟΣΤΟΣ ? 300 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ!!!!! Νομιζω οτι εχω αλλο αυτοκινητο.Στο ρελαντι νομιζειs οτι ειναι σβηστο σαs μιλαω ειλικρινα παρ οτι εχω πολυ αγριουs εκκεντροφορουs (απ οτι μου ειπαν τα παιδια που εφτιαξαν το αυτο) Η δυναμη του μοτερ? τι να σαs πω κολλημενοs με το παραμικρο χαιδεμα του γκαζιου στο καθισμα.ΑKOYS ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ (ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΟΤΑΛΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ.............) ΑΠΟ ΤΙΣ 1.800 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ.......ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ( ΠΑΤΑΓΕΣ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΓΕ.....) Εκει που παραδεχτηκα το συνεργειο ηταν το εξηs: ΑΚΟΥΝ το μοτερ μεσα σε 20 λεπτα μου λενε ειναι αυτο στοιχιζει τοσο (xωριs συμβουλια χωριs να φουσκωνουν και να ξεφουσκωνουν) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.ΧΩΡΙΣ ΑΣΠΡΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ( ΣΠΑΝΟΣ) ΕΓΩ....ΠΟΥ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ(ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ) ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΩΝ.....(ΣΙΤΤΑΣ ΦΛΑΣΚΗΣ)...ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ.(Π.Χ ΣΠΕΙΡΩΜΑ ΒΙΔΑΣ 150 ΕΥΡΩ!!!!!!) ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ Μαγαζια ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ "κυριοι".Ετσι ανοιγω και εγω συνεργειο και αν αρχισω σημερα και τελειωσω σε κανα μηνα ψαχνονταs ε που θα παει θα τη βρω τη βλαβη.....τελοs παντων για να μην κουραζω ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΑΣ ΗΡΕΜΑ.Φιλικα Αντωνηs Kορινθοs.

KATSARAIOS
09-04-08, 11:01
Αφου περασα απο αρκετα εξουσιοδοτημενα του κ..λου συνεργεια αφου πληρωσα γυρω στα 5.000 ευρω το αυτοκινητο γινοταν χειροτερο αντι καλυτερο.Επι τηs ουσιas η μια απο τιs 2 ηλεκτροβαλβιδεs του vanos τα ειχε παιξει.ΚΟΣΤΟΣ ? 300 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ!!!!! Νομιζω οτι εχω αλλο αυτοκινητο.Στο ρελαντι νομιζειs οτι ειναι σβηστο σαs μιλαω ειλικρινα παρ οτι εχω πολυ αγριουs εκκεντροφορουs (απ οτι μου ειπαν τα παιδια που εφτιαξαν το αυτο) Η δυναμη του μοτερ? τι να σαs πω κολλημενοs με το παραμικρο χαιδεμα του γκαζιου στο καθισμα.ΑKOYS ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ (ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΟΤΑΛΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ.............) ΑΠΟ ΤΙΣ 1.800 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ.......ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ( ΠΑΤΑΓΕΣ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΓΕ.....) Εκει που παραδεχτηκα το συνεργειο ηταν το εξηs: ΑΚΟΥΝ το μοτερ μεσα σε 20 λεπτα μου λενε ειναι αυτο στοιχιζει τοσο (xωριs συμβουλια χωριs να φουσκωνουν και να ξεφουσκωνουν) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.ΧΩΡΙΣ ΑΣΠΡΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ( ΣΠΑΝΟΣ) ΕΓΩ....ΠΟΥ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ(ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ) ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΩΝ.....(ΣΙΤΤΑΣ ΦΛΑΣΚΗΣ)...ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ.(Π.Χ ΣΠΕΙΡΩΜΑ ΒΙΔΑΣ 150 ΕΥΡΩ!!!!!!) ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΜΠ.........ΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.Ετσι ανοιγω και εγω συνεργειο και αν αρχισω σημερα και τελειωσω σε κανα μηνα ψαχνονταs ε που θα παει θα τη βρω τη βλαβη.....τελοs παντων για να μην κουραζω ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΑΣ ΗΡΕΜΑ.Φιλικα Αντωνηs Kορινθοs.φιλε για ποιο μοτερ μιλαμε?

ankor
09-04-08, 11:06
εχω το 3λιτρο (S50 B30)

rigas
09-04-08, 14:15
Χαιρομαι που πλεον βρηκες λυση στο προβλημα σου.

Τελικα αυτο το VANOS ειναι δικοπο μαχαιρι.

:D

fast-enough
09-04-08, 15:41
Ποιο είναι το συνεργείο αν επιτρέπεται?

swstos330Ci318is
09-04-08, 15:46
Απορω πως τοσες γνωστες αντιπροσωπιες δεν κοιταξαν το vanos ειδικα οταν το μοτερ ειναι Μ3 Ε36 που και η κουτση Μαρια ξερει οτι βγαζουν προβλημα εκει. Ελεος!!!

rigas
09-04-08, 17:02
Αν και το 3.2 φιμιζεται για το προβλημα με το VANOS με βαζει λιγο σε σκεψεις να κανω προληπτικο ελεγχο και εγω.

Στο τεστ VANOS αν ειναι προβληματικο θα φανει.

Και οπως ειπαν και τα παιδια, τι στο καλο εναν ελεγχο στο VANOS κανεις...??? Μα κανεις.

spirosg
09-04-08, 17:11
Aντε ρε Αντώνη... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ηρέμισες και σύ. Ελπίζω να τελείωσε η ταλαιπωρία σου, οριστικά και αμετάκλητα. Πάντως, όπως και τα άλλα παιδιά, έτσι απορώ και γώ.....πώς γίνεται τόσα συνεργεία να μην το πήρανε χαμπάρι οτι επρόκειτο γiα vanos? Δε χρειάζεται να σαι και κάνας αρχιμηχανικός με περγαμηνές και παράσημα για να πάει το μυαλό σου στο αυτονόητο...
Και γώ που δεν φημίζομαι για τις τεχνικές μου γνώσεις......όταν μιλήσαμε την πρώτη φορά σου είπα "για βάνος μου ακούγεται".
Συμπέρασμα : ΠΡΟΣΟΧΗ που εμπιστεύεστε την περιουσία σας παιδιά.... δεν είναι μόνο οτι πετάς χρήματα απ το παράθυρο....αλλα αυτό το μόνιμο ξενέρωμα που έχεις, ξέροντας οτι το αμάξι σου είναι άρρωστο και σύ πληρώνεις συνεχώς αλλα χωρίς να μπορείς να βρείς το πρόβλημα....είναι μαρτύριο. Το έζησα και το κατανοώ...γι αυτό χαίρομαι μια φορά παραπάνω που ο Αντώνης βρήκε τη λύση.

taksidiotis
10-04-08, 07:05
τι ειναι αυτο το vanos ρε παιδια,για δωστε μου τα φωτα σας,εχω μια m3 e46 smg γυρω στους 6 μηνες,εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος

ankor
10-04-08, 10:30
Παιδια εκει που τρελλαινεσαι ειναι που σε κοροιδευουν μπροs στα ματια σου οι profesor...Nα σου λενε ειναι αχρονιστο το αυτοκινητο γι αυτο τα κανει αυτα.ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.ΡΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΠΩΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΣΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ VAVOS?) Iσωs ειναι καμμια καινουργια μεθοδοs και πρεπει να ενημερωσουμε το εργοστασιο τηs B.M.W. να πανε εκει οι ανθρωποι γιατι εδω με τετοιεs γνωσειs ΧΑΡΑΜΙΖΟΝΤΑΙ.......(ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Η NASA)...Τι να πω ρε παιδια.Στο συνεργειο που μου εφτιαξαν το αυτοκινητο οταν το πηγα επειδη ηταν τοσο καραμπινατο το ρεταρισμα και η ασταθεια του ρελαντι ξερετε τι εκαναν? ενω δουλευε το μοτερ εβγαλαν απο το vanos πρωτα την μια φισα-καλωδιο και μετα την αλλη.(Aμεσωs εκει πηγαν στο vanos)Η μια φισα ανταποκρινοταν η αλλη ηταν νεκρη.ΜΟΝΟ 2 ΚΙΝΗΣΕΙΣ και μετα το εβαλαν στην διαγνωση.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΕΒΓΑΖΕ..........ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΗΤΑΝ ΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ.....Ευτυχωs που βρηκα αυτουs τουs ανθρωπουs γιατι ημουν ετοιμοs να αλλαξω εκκεντροφορουs προγραμμα και δεν ξερω τι αλλο θα εβγαινε στην πορεια.ΚΟΙΝΩΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ.ΑΥΤΑ.Οποιοs φιλοs αποφασισει να παει (ΑΧΡΗΑΣΤΟΙ ΝΑ'ΝΑΙ) το μονο που δεν θελουν ειναι να εισαι μεs τα ποδια τουs "oπωs εγω".Φιλικα Αντωνηs.

oldcarskickass
10-04-08, 14:52
τι ειναι αυτο το vanos ρε παιδια,για δωστε μου τα φωτα σας,εχω μια m3 e46 smg γυρω στους 6 μηνες,εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος

Μεταβάλλει τον χρονισμό των βαλβίδων ανάλογα με το φορτίο (άνοιγμα της πεταλούδας, ή πόσο πατάς το γκάζι δλδ) του μοτέρ.

taksidiotis
10-04-08, 16:31
μαλιστα,δεν θελω να μαθω ποσο εχει παντως,φανταζομαι πανω απο 2000

E36 M POWER
11-04-08, 10:50
και το δικο μου κατι παρομοιο παρουσιαζει (με καθε επιφυλαξη!) και το παω στο εξουσιοδοτημενο και δεν εχω ακουσει ακομα τη λεξη vanus εκει μεσα!!! δεν ξερω ομως και αν ειναι απο εκει!!! μαλιστα οταν του ειπα μια μερα οτι πηγα το αμαξι σε ενα φιλο και το βαλαμε τον εγκεφαλο στη πριζα και εβγαλε καπια σφαλματα ο υπολογιστης μου ειπε κιολας να το παω στο φιλο μου!!!
η ουσια ειναι οτι θελω να φτιαχτει το αμαξι μου αλλα θελω να εχει και την υπογραφη του εξουσιοδοτημενου συνεργειου!!! ειναι πιο πολυ προσωπικο το θεμα γιατι αισθανομαι πιο ανετα!!!

ankor
11-04-08, 16:19
και εγω που εχω τα τιμολογια απο τα εξουσιοσοτημενα συνεργεια τι εκανα?μηπωs δουλευε το μοτερ?

oldcarskickass
11-04-08, 18:24
και το δικο μου κατι παρομοιο παρουσιαζει (με καθε επιφυλαξη!) και το παω στο εξουσιοδοτημενο και δεν εχω ακουσει ακομα τη λεξη vanus εκει μεσα!!! δεν ξερω ομως και αν ειναι απο εκει!!! μαλιστα οταν του ειπα μια μερα οτι πηγα το αμαξι σε ενα φιλο και το βαλαμε τον εγκεφαλο στη πριζα και εβγαλε καπια σφαλματα ο υπολογιστης μου ειπε κιολας να το παω στο φιλο μου!!!
η ουσια ειναι οτι θελω να φτιαχτει το αμαξι μου αλλα θελω να εχει και την υπογραφη του εξουσιοδοτημενου συνεργειου!!! ειναι πιο πολυ προσωπικο το θεμα γιατι αισθανομαι πιο ανετα!!!

Μα αυτό ακριβώς θα κάνεις θα πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, άλλο πράμα η αντιπροσωπεία και άλλο το εξουσιοδοτημένο και επίσης άλλο το εξειδικευμένο.

ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ έχει ΚΑΘΕ δικαίωμα ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ για ΣΦΡΑΓΙΔΑ στο service book και η ΚΑΘΕ αντιπροσωπεία ΕΧΕΙ την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να την λαμβάνει αυτή τη σφραγίδα σαν εγγύηση εργασίας.-


Το προσωπικό θέμα που λες επέτρεψε μου με κάθε σεβασμό αλλά είναι κόλλημα ΜΟΝΟ στο κεφάλι σου και πρέπει να το βγάλεις!

Και εξάλλου το θέμα ΔΕΝ είναι η από ΠΟΥ προέρχεται η σφραγίδα (δλδ από αντιπροσωπεία ή από εξουσιοδοτημένο συνεργείο) αλλά να ΥΠΑΡΧΕΙ.

Και στην τελική το ΚΑΛΥΤΕΡΟ θα είναι να φτιάξεις το μοτέρ σου και από την στιγμή που έχεις τέτοια αντιμετώπιση από την αντιπροσωπεία (δλδ ότι τα πράματα που είδες εσύ με τα ΜΑΤΙΑ σου μέσω του υπολογιστή ΔΕΝ μετράνε και καλά) ΜΗΝ ξαναπας.

Αυτά είναι ΑΠΛΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ και ηλιθι@οτητα της ΕΚΑΣΤΟΤΕ αντιπροσωπείας.-

Spyros
11-04-08, 19:50
Να πω και εγω τα δικα μου. Το πρωτο bmw που πηρα το πηρα απο την αντιπροσωπια της bmw. Το κρατησα 2 χρονια και ανακαλυψα αργοτερα οτι ηταν τρακαρισμενο και ξαναβαμενο. 8 μηνων μεταχ αυτοκινητο ηταν και μου το πλασαραν σαν ευκαιρια.Τεσπα. Τωρα εχω ενα Μ3 Ε36 cabrio το οποιο το πηρα 2λιτρο, το εκανα 28αρι και εδω και κανα χρονο το εχω κανει Μ3 αλλα φουλ μετατροπη. Απο 2λιτρο που ηταν και ολες τις μετατροπες δεν το πηγα ποτε σε καποιο bmw μαγαζι. Ολα τα εκανα και τα κανω σε ενα παλικαρι που εχει συνεργειο αγαπαει τις bmw και τους πελατες και τα παμε καλα. Ειχα προβληματα και εγω με το αμαξι, παντα βρισκαμε λυση μερα η νυχτα οποτε τον χρειαστηκε ηταν διπλα μου, και οποτε ηταν κατι που ηταν απο την μετατροπη δεν μου επερνε χρηματα. Ουτε μεγαλα μαγαζια, ουτε φανφαρες, αλλα καλο παιδι και αγαπι για τα αμαξια. Το αμαξι δουλευει χαρτι και ειμαι μια χαρα.
Ευχαριστω

E36 M POWER
12-04-08, 11:18
ενταξη παιδια δεν αντιλεγω!!! αλλα σκεφτητε οτι ενας που ειδικευετε σε μια μαρκα αυτοκινητων μολις ακουσει το παραμικρο υποτιθετε οτι ξερει τα παντα σε αυτο! θα μου πεις τωρα Μ3 Ε36 ειδανε πολλα τα ματια τους; αλλο θεμα... το θεμα ειναι οτι ειναι ενα μοτερ παραξενο κατα την γνωμη μου και δεν θελω να του γκιζουν μηχανικοι της γειτονιας!!!

rigas
16-07-08, 23:12
Σημερα αλαχτηκε το VANOS controller με ενα αλλο.

Αποτελεσμα το αμαξι να πηγενει και στα χαμηλα.

Εχουμε και ενα τελευταιο setup με MAF και "λ" αισθητηρες.

Η διαγνωση εγεινε στον Μανιατη στην Αργυρουπολη.

:ices_ange

nikos_E34
17-07-08, 11:23
καλα ειναι να μπει το συνεργειο το συγκεκριμενο στα "καλα" ωστε οταν χρειαζεται καποιος να πηγαινει εκει...σπειρωμα βιδας 150 ευρω? χμμ... εγω αν θελετε κανω για 20 ευρω τη βιδα ρε παιδια οτι διασταση θελετε οτι σπειρωμα θελετε..τι χρεωνουν ρε θεε μου ελεος..τι τα ηθελα τα πτυχια επρεπε να αγορασω ενα τορνο και να τα τα γκαφρα...φιλε οπως ο ιδιος καταλαβες στο καθε συνεργειο παιρνουν τη σαρα και τη μαρα , κουμπωνουν το κομπιουτερ και αν βγει σφαλμα εχει καλως αν οχι παρε να εχεις...στη μπεμπα την προηγουμενη ειχα προβλημα με αισθητηρα λαμδα...πηγα στην αντιπροσωπεια εδω επειδη εκει που εφευγα απο τον καφε το αμαξι δεν κραταγε ρελαντι ψοφαγε στα ψηλα κλπ...παω στην αντιπροσωπεια βαζουν διαγνωστικο "εβγαλε προβλημα ο αισθητηρας λαμδα αλλα τωρα δουλευει κανονικα" και οντως δουλευε..."μαλλον το κομπιουτερ τα εφτυσε" επειδη εκανε διακοπες...φευγω απο εκει παω σε ενα φιλο ηλεκτρολογο κοιταει απο κατω και τι μου λεει "σε 10 λεπτα τελειωνω τη δουλεια ,ραντεβου σπιτι σου και φτιαξε ενα φραπε γλυκο με γαλα" ερχεται ο τυπος...καπου καποτε πιαστηκε το καλωδιο του αισθητηρα λαμδα και ξηλωθηκαν τα καλωδια στην κυριολεξια...μιση ωρα του πηρε του παιδιου να περασει νεα καλωδια (τα αγοραμε πυριμαχα) και τα πιασαμε στο σασι ωστε να μην πηγαινοερχονται και πιαστουν παλι...μιση ωρα βγαλαμε τους πολους της μπαταριας και βουαλα! 2 φραπεδες και 10 ευρω καλωδια κλπ... φακ δεμ!