Επιστροφή στο Forum : Γερμανικη αξιοπιστια...ο "βασιλιας".......


fatdevil
24-06-08, 23:04
Γερμανικη αξιοπιστια...ο "βασιλιας" που δεν επεστρεψε ποτε διοτη ηταν παντοτε στον θρονο του......

Αφορμη για αυτο το ποστ ειναι τα πολλα συνεχομενα νιαουρισματα που ακουω τα τελευταια χρονια απο ουκ ολιγους ιαπωνεζοφιλους για τα γερμανικα αυτοκινητα, λενε οτι τα γερμανικα ειναι βαρεια, ειναι ακριβα, ειναι αργα , αναξιοπιστα, πολυ ντορος για το τιποτα, οτι ειναι εκεινο ειναι το αλλο και μπλα μπλα εις το τετραγωνον δηλαδη......ενω αυτοι λενε οτι τα ιαπωνικα εχουν σκυλια μοτερ, οτι δεν σπανε δεν χαλανε (δεν στριβουν δεν σταματανε). ειναι φτηνα, ειναι γρηγορα, οτι ειναι το' να, οτι ειναι το αλλο, ειναι ετσι (ειναι γιουβετσι) και μπλα μπλα εις τον κυβον......ας δουνε λοιπον παρακατω τι εστι γερμανικη αυτοκινηση και συγκεκριμενα BMW ( και δεν μιλαω μονο για αξιοπιστια ).....let's roll...BMW X3: Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο της Γερμανίας

Το όνομα του BMW Group ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένο με την κορυφαία ποιότητα. Ο περίοπτος τίτλος «Yellow Angel» που απένειμε στη BMW ο Γερμανικός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου ADAC για την άριστη επίδοσή της στην κατηγορία "Ποιότητα" αποδεικνύει περίτρανα, για μία ακόμα φορά, τις υποδειγματικές αρετές όλων των μοντέλων BMW και MINI.

Η BMW X3, που ψηφίστηκε το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο των Γερμανικών δρόμων από τον παγκοσμίως μεγαλύτερο σύνδεσμο αυτοκινήτου, καταξιώνεται τώρα με το βραβείο «Yellow Angel 2008».

Με τη BMW Σειρά 1 στην τρίτη θέση και το MINI στην τέταρτη, δύο ακόμα μέλη του BMW Group κατατάσσονται μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων μοντέλων σ’ αυτό το διαγωνισμό ποιότητας.

Ο νικητής του βραβείου επιλέγεται με βάση τις ετήσιες στατιστικές ακινητοποίησης οχημάτων λόγω μηχανικής βλάβης, που πραγματοποιεί ο Γερμανικός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου ADAC και τα αποτελέσματα μιας μελέτης ικανοποίησης πελατών από το «ADAC-Motorwelt», επίσημη έκδοση του συνδέσμου.

Σύμφωνα με τις στατιστικές ακινητοποίησης οχημάτων, όλα τα είδη μοντέλων BMW και MINI είναι εξαιρετικά απίθανο να παρουσιάσουν διακοπή λειτουργίας από τεχνική βλάβη.

Οι τεχνικοί αυτοκινήτου του συνδέσμου, που προσφέρουν βοήθεια σε ατυχήματα και περιπτώσεις ακινητοποίησης και συνήθως είναι γνωστοί σαν «Κίτρινοι Άγγελοι» (Yellow Angels), δεν είχαν πολλή δουλειά με τα μοντέλα BMW X3.

Ο ειδικός του συνδέσμου αυτοκινήτου Thomas Kroher έκανε το εξής σχόλιο: «Είναι δύσκολο να καταρρίψεις ένα αποτέλεσμα όπως κάτι παραπάνω από μία βλάβη ανά 1.000 ταξινομημένα οχήματα».

Η BMW X3 στην κορυφή: Αξιόπιστη και επιτυχημένη
Ο φετινός νικητής του βραβείου έλαβε επίσης κορυφαία βαθμολογία σε πολλές άλλες κατηγορίες.

Με ανώτερη αξιοπιστία και υποδειγματική απόδοση, η BMW X3 είναι ο κορυφαίος παίκτης στην κατηγορία της και σε πολλές ακόμα.

Συνολικά 22.197 οχήματα BMW X3 που ταξινομήθηκαν το 2007 (Από Ιανουάριο μέχρι Δεκέμβριο) ανέδειξαν την BMW σε best-seller στην κατηγορία της για μία ακόμα φορά.

Το μικρομεσαίο Sports Activity Vehicle έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις έξοχες δυναμικές επιδόσεις του και ο τίτλος «Yellow Angel» είναι ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία επιτυχίας του μοντέλου.

Ο Dr. Norbert Reithofer ψηφίστηκε «Προσωπικότητα της Χρονιάς 2008»
Ο Dr. Norbert Reithofer, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG έλαβε επίσης το βραβείο «Yellow Angel 2008» από τον Πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, ADAC.

Ο Dr. Norbert Reithofer κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Προσωπικότητα» για την «επιτυχημένη, σταθερή διοίκηση και αξιοπιστία του σαν Διευθυντής Παραγωγής - Chief Production Officer και στη θέση του σαν Πρόεδρος Δ.Σ. του BMW AG, την οποία ανέλαβε το 2006», σύμφωνα με δήλωση του συνδέσμου.

Και συνεχίζει εξηγώντας ότι «ο άνθρωπος από το Penzberg της Γερμανίας άλλαξε όλη τη φιλοσοφία παραγωγής, επιτυγχάνοντας μέγιστη απόδοση και κορυφαία ποιότητα. Το πρόγραμμα του Reithofer είναι σημαντική συμβολή που βοήθησε και ακόμα βοηθά τη BMW AG να παραμείνει στην ίδια ευθεία με τον ανταγωνισμό χωρίς κλείσιμο των εγκαταστάσεων. Όλες οι ενέργειες του Norbert Reithofer, ο οποίος προσήλθε στη BMW το 1987, είχαν πάντα ως προτεραιότητα τα συμφέροντα της μάρκας και των ανθρώπων που εργάζονται με πάθος για την εταιρία».

Λίγο μετά από αυτή την επιτυχία, ο Reithofer ψηφίστηκε ο «πιο αξιόπιστος Γερμανός manager» από τους αναγνώστες της Γερμανικής έκδοσης «Journalist». Για τις άριστες υπηρεσίες του, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG κέρδισε δύο βραβεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

«Yellow Angel»: Σύμβολο Ποιότητας με Πρακτική Αξία
Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ποιότητας του Γερμανικού συνδέσμου αυτοκινήτου βασίζονται στην ανάλυση των στατιστικών ακινητοποίησης οχημάτων λόγω μηχανικής βλάβης, από περίπου 400.000 κλήσεις το χρόνο και μία εκτενή έρευνα ικανοποίησης πελατών που πραγματοποίησε το περιοδικό «ADAC Motorwelt», για τους πελάτες του συνδέσμου.

Η μελέτη αναφέρεται σε σειρές που δεν έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές για τρία συνεχόμενα χρόνια και σημείωσαν ετήσιες πωλήσεις άνω των 10.000 μονάδων στη Γερμανική αγορά.

Η λίστα κατάταξης καταρτίζεται από τον αριθμό των ακινητοποιήσεων λόγω μηχανικής βλάβης ανά 1.000 αυτοκίνητα και ανά model year.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι τα αυτοκίνητα του BMW Group είναι από τα πιο αξιόπιστα της κατηγορίας τους όχι μόνο τη χρονιά της πρώτης τους ταξινόμησης αλλά και τα επόμενα χρόνια.BMW Μ3 Cabrio: Έρχεται με νέο κιβώτιο και διπλό συμπλέκτη

Η είδηση από την παρουσίαση της νέας BMW Μ3 Cabrio δεν έρχεται από τη μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή, ούτε φυσικά από τη μηχανολογική της συγκρότηση, στοιχεία που εξάλλου προέρχονται από την «απλή» 3 Cabrio και την Μ3 Coupe/Sedan, αντίστοιχα, όσο από το νέο κιβώτιο επτά ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη, το οποίο αποτελεί απάντηση στο DSG της VW, το οποίο και αυτό απέκτησε μια επιπλέον σχέση (επτά συνολικά) και θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα. Το Μ DCT, όπως ονομάζεται, θα εξοπλίζει και τις τρεις εκδόσεις της Μ3, coupe, sedan και cabrio και, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι πολύ πιο γρήγορο στις αλλαγές από το υπάρχον SMG, βελτιώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Το κιβώτιο διαθέτει paddles στο τιμόνι και φυσικά επιλογέα, με 11 προγράμματα, 5 στην αυτόματη λειτουργία και 6 στη χειροκίνητη, επιτρέποντας στον V8 κινητήρα των 4 λίτρων (σ.σ. 420 ίππους και 400Nm ροπής) να γυρίσει ακόμη και στις 9.000 σ.α.λ.
Σημαντική διάκριση για την ολοκαίνουργια BMW X6

Γοητεύει και συναρπάζει - και έχει ήδη κερδίσει την πρώτη της λαμπερή διάκριση πριν καν κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά. Η BMW X6 κέρδισε το «EyesOn Design Award» με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής (NAIAS) 2008 στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ).

Κάθε χρόνο, το διάσημο βραβείο απονέμεται κατά τη διάρκεια του NAIAS. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από κορυφαίους σχεδιαστές προερχόμενους από σημαντικούς, διεθνείς κατασκευαστές αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων ο Επικεφαλής Σχεδίασης του BMW Group, Chris Bangle.

Το βραβείο αναγνωρίζει τις πιο καινοτόμες φιλοσοφίες και νέες εξελίξεις σε διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων. Η BMW X6 ξεχώρισε από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της στην κατηγορία SUV. Η επιτροπή επέλεξε το πρώτο Sports Activity Coupe λόγω του πρωτοποριακού και μοναδικού χαρακτήρα του: «Η BMW X6 δηλώνει την υπεροχή της με μία πραγματικά 'προχωρημένη' σχεδίαση, που συνδυάζει τη σπορτίφ κομψότητα μιας μεγάλης BMW Coupe με τη δυναμική εμφάνιση ενός Sports Activity Vehicle της BMW. Κανένα άλλο αυτοκίνητο στον κόσμο δεν επιτυγχάνει αυτό το μοναδικό συνδυασμό». Ο Anders Warming, Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης της BMW, παρέλαβε το ‘EyesOn Design Award’ στο Ντιτρόιτ εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας του BMW Group Design.

Η δημιουργία ασυνήθιστης και γόνιμης σχεδίασης αποτελεί είδος καλής τέχνης και τα πιο πρόσφατα μοντέλα BMW X αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ομάδα σχεδιαστών του BMW Group τα κατάφεραν πέρα για πέρα. Όταν η BMW λανσάρισε το SAV της, έγινε δημιουργός μιας καινοτόμου και πρωτοποριακής κατηγορίας οχημάτων. Το συναρπαστικό εξωτερικό εγκαινίασε νέα πρότυπα και έχει χρησιμοποιηθεί σαν πρότυπο μοντέλο επί πολλά χρόνια.

Τώρα, το BMW Group έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο είδος αυτοκινήτου: το Sports Activity Coupe. Αυτό «παντρεύει» την κομψή, δυναμική γραμμή οροφής με τις off-road ικανότητες των BMW X - η BMW X6 προβάλλει τον άριστο, πρωτοποριακό και γοητευτικό συνδυασμό σχεδιαστικών χαρακτηριστικών. Η εμφάνιση της νέας BMW X6 σηματοδοτεί την εξέλιξη της εντυπωσιακής σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων BMW X, δίνοντας έμφαση στο σπορ στοιχείο και στη φινέτσα.

Το αποκλειστικό επιχείρημα πώλησης της BMW X6 είναι ένας εντελώς νέος συνδυασμός δυναμικής οροφής με μία ψηλή μεσαία γραμμή, εντυπωσιακοί, ανάγλυφοι θόλοι τροχών και ένα κεντρικό σημείο που αποτελεί ξεκάθαρη αναφορά στην τετρακίνηση του αυτοκινήτου.

Η πρωτοφανής δημιουργική αισθητική προδίδει τις θαυμάσιες ικανότητες της ομάδας σχεδίασης της BMW στο χώρο των καινοτομιών. Στη BMW, η επιτυχημένη αισθητική με μία σταθερή, διαχρονική απήχηση είναι το αποτέλεσμα μιας περίπλοκης και συστηματικής διαδικασίας σχεδίασης.

Η BMW X6 αποτελεί ένα αυθεντικό σύνολο υψηλής αισθητικής και προϊοντικής ουσίας. Η φιλοσοφία της, σαν το πρώτο Sports Activity Coupe, συνδυάζει τη σπορ κομψότητα των μεγάλων BMW Coupe με το δυναμισμό των BMW X.

Η σχεδίαση συμβολίζει το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, το οποίο χάρη σε μία πρωτοποριακή τεχνολογία που περιλαμβάνει Δυναμικό Έλεγχο Επιδόσεων, προσφέρει μία μοναδική οδηγική εμπειρία.

Η BMW X6 δημιουργεί ένα σύνδεσμο μεταξύ δυναμικής συμπεριφοράς στο δρόμο - το σήμα κατατεθέν της μάρκας - και μέγιστου ελέγχου σε όλα τα εδάφη. Οι οδηγικές επιδόσεις του νέου μοντέλου ικανοποιούν όλες τις προσδοκίες που προκαλεί η εξωτερική εμφάνιση της BMW X6.


BMW Σειρά 1 Cabrio: Νέα διάσταση στην οδηγική απόλαυση

Αν αγαπάτε την οδηγική απόλαυση και την επαφή με τον ήλιο και τη θάλασσα τότε η BMW Σειρά 1 Cabrio είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Το ανοιχτό δίθυρο μοντέλο συνεχίζει την επιτυχία της BMW Σειράς 1 και δίνει μία νέα διάσταση στη γνώριμη οδηγική εμπειρία με μία BMW Cabrio.

Η νέα BMW Σειρά 1 Cabrio συνδυάζει τη σπορ κομψότητα με την έξοχη ευελιξία του μοναδικού μικρομεσαίου αυτοκινήτου με πίσω κίνηση. Πέντε υψηλών επιδόσεων και αποδοτικοί κινητήρες (4 βενζίνης και 1 diesel) καλύπτουν όλες τις ανάγκες τις κατηγορίας.

Νέα κριτήρια για σπορ οδηγική απόλαυση εγκαινιάζονται από την κορυφαία της σειράς BMW 135i Cabrio, που αντλεί ισχύ από έναν 3.0 ‘straight six’ κινητήρα 225 kW/306hp, με Twin Turbo και άμεσο ψεκασμό βενζίνης και μπορεί να αναγνωριστεί από το έντονα τροποποιημένο, στάνταρ Αεροδυναμικό Πακέτο Μ.

Η γκάμα κινητήρων ολοκληρώνεται , με έναν ακόμα εξακύλινδρο στη BMW 125i Cabrio, ο οποίος παράγει 160 kW/218 hp, δύο νέους τετρακύλινδρους κινητήρες με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και ισχύ 125 kW/170 hp στη BMW 120i Cabrio και 105 kW/143 PS στη BMW 118i Cabrio καθώς και έναν τετρακύλινδρο diesel νέας γενιάς με 130 kW/177 hp για τη BMW 120d Cabrio.

Η BMW Σειρά 1 Cabrio είναι ένα τετραθέσιο, με ηλεκτροϋδραυλική υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει μέσα σε 22 δευτερόλεπτα - ενώ αν χρειαστεί, μπορεί να λειτουργήσει ενώ το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλή ταχύτητα.

Το πρώτο premium Cabrio στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων αποτελεί εισιτήριο εισόδου στον κόσμο των BMW Cabrio. Παράλληλα, ενσαρκώνει τις αξίες της ‘νεανικότητας’ και της ‘αισθητικής σοφίας’ της μάρκας BMW.

Η BMW Σειρά 1 Cabrio αποπνέει μία αίσθηση σύγχρονης κομψότητας. Το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από μία λεπτή σιλουέτα, τη χαμηλή - παράλληλη προς το δρόμο- μεσαία γραμμή και τις δυναμικές καμπύλες του soft top.

Οδηγός, συνοδηγός και πίσω επιβάτες βιώνουν μία αίσθηση ευρυχωρίας και ελευθερίας που δημιουργείται από την επίπεδη πάνω γραμμή, η οποία είναι χαρακτηριστική για BMW Cabrio. Έτσι απολαμβάνουν πολύ πιο έντονα την εμπειρία της ‘ανοιχτής’ οδήγησης.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της νέας BMW Σειράς 1 Cabrio παραπέμπει στην αισθητική των ανοιχτών αυτοκινήτων της μάρκας και προέρχεται από την ιστορία της BMW στο χώρο των Cabrio.

Εκδόσεις κινητήρων:
BMW 135i Cabrio: ‘straight six’ βενζινοκινητήρας με Twin Turbo
και άμεσο ψεκασμό (High Precision Injection),
κυβισμός: 2979 cm3, ισχύς: 225 kW/306 hp στις 5800 min?1,
μέγιστη ροπή: 400 Nm σε 1300?5000 min?1,
επιτάχυνση [0?100 kmph]: 5.6 δευτερόλεπτα,
τελική ταχύτητα : 250 kmph (με ηλεκτρονικό κόφτη)

BMW 125i Cabrio: εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας με στροφαλοθάλαμο από κράμα μαγνησίου/αλουμινίου, double VANOS και VALVETRONIC,
κυβισμός: 2996 cm3, ισχύς: 160 kW/218 hp στις 6100 min?1,
μέγιστη ροπή: 270 Nm στις 2 500 min?1,
επιτάχυνση [0?100 kmph]: 6.8 δευτερόλεπτα,
τελική ταχύτητα : 238 kmph,
μέση κατανάλωση σύμφωνα με Ε.Ε.: 8.2 lit./100 km,
εκπομπές CO2 σύμφωνα με Ε.Ε.: 194 g/km.

BMW 120i Cabrio: τετρακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας με άμεσο ψεκασμό (High Precision Injection),
κυβισμός: 1995 cm3, ισχύς: 125 kW/170 hp στις 6700 min?1,
μέγιστη ροπή: 210 Nm στις 4250 min?1,
επιτάχυνση [0?100 kmph]: 8.2 δευτερόλεπτα,
τελική ταχύτητα : 218 kmph,
μέση κατανάλωση σύμφωνα με Ε.Ε.: 6.5 lit./100 km,
εκπομπές CO2 σύμφωνα με Ε.Ε.: 155 g/km.

BMW 118i Cabrio: τετρακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας με άμεσο ψεκασμό (High Precision Injection),
κυβισμός: 1995 cm3, ισχύς: 105 kW/143 hp στις 6000 min?1,
μέγιστη ροπή: 190 Nm στις 4 250 min?1,
επιτάχυνση [0?100 kmph]: 9.2 δευτερόλεπτα,
τελική ταχύτητα : 209 kmph

BMW 120d Cabrio: τετρακύλινδρος σε σειρά υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας με άμεσο ψεκασμό common rail, φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου στάνταρ,
κυβισμός: 1995 cm3, ισχύς: 130 kW/177 PS στις 4000 min?1, μέγιστη ροπή: 350 Nm στις 1750? 3000 min?1,
επιτάχυνση [0?100 kmph]: 8.0 δευτερόλεπτα,
τελική ταχύτητα : 223 kmphBMW X6: Tο πρώτο Sports Activity Coupe

Σαν δημιουργός του Sports Activity Vehicle, η BMW παρουσιάζει τώρα το πρώτο στον κόσμο Sports Activity Coupe.

Η BMW X6 προσφέρει μία νέα, πρωτοποριακή ερμηνεία των χαρακτηριστικών και σχεδιαστικών αρετών μιας μεγάλης BMW Coupe. Και ταυτόχρονα είναι η πιο σπορ και δυναμική εκδοχή ενός Μοντέλου BMW X. Και μόνο μέσω της σχεδίασής της, η BMW X6 ‘οπτικοποιεί’ την ανώτερη δυναμική συμπεριφορά και υπεροχή της.

Ατομική και πολυτελής εμφάνιση: Σπορ, εντυπωσιακό εμπρός τμήμα με μεγάλους αεραγωγούς, επιμηκυμένο προφίλ, χαμηλό παρμπρίζ, σαφής έμφαση στους τροχούς σαν μία έκφραση δυναμικής παρουσίας, κλασικές αναλογίες coupe, μεγάλες κυρτές-κοίλες επιφάνειες, σαρωτική γραμμή οροφής που καταλήγει σε ένα δυναμικό πίσω τμήμα.

Η BMW X6 κυκλοφορεί στάνταρ με την ευφυή τεχνολογία τετρακίνησης xDrive AWD της BMW, και είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρει Δυναμικό Έλεγχο Επιδόσεων - Dynamic Performance Control για μοναδική ευελιξία, κατευθυντική ευστάθεια, ακρίβεια και πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.

Η μεταβλητή κατανομή κινητήριας ισχύος διασφαλίζεται, επομένως, όχι μόνο μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα ? μέσω xDrive ? αλλά και χάρη στο Δυναμικό Έλεγχο Επιδόσεων (DPC), μεταξύ των δύο πίσω τροχών, αριστερά και δεξιά. Έτσι επιτυγχάνεται μία έξοχη λειτουργία σταθεροποίησης ακόμα και σε ξαφνικές αλλαγές φορτίου ή χωρίς γκάζι.

Νέα κορυφαία κινητήρια μονάδα: V8 βενζινοκινητήρας με τεχνολογία Twin Turbo και άμεσο ψεκασμό βενζίνης (High Precision Injection), ο πρώτος στον κόσμο οκτακύλινδρος βενζινοκινητήρας με υπερσυμπιεστή και καταλυτικούς μετατροπείς τοποθετημένους στο εσωτερικό του V των κυλίνδρων.

Αυτή η πρωτοποριακή διάταξη διασφαλίζει εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις και εξυπηρετεί για τη μείωση των απωλειών πίεσης στην εισαγωγή και την εξαγωγή. Κυβισμός 4.395 cc, μέγιστη ισχύς 300 kW/407 hp από 5.500?6.400 rpm, μέγιστη ροπή 600 Nm από 1.750?4.500 rpm. Ο πιο αποδοτικός κινητήρας στην κατηγορία του, που υπερκαλύπτει τα πρότυπα εκπομπών ρύπων ULEV II και EU5, BMW EfficientDynamics σε συνδυασμό με μέγιστη ισχύ και επιδόσεις.

Μοναδική γκάμα κινητήριων μονάδων: V8 βενζινοκινητήρας με Twin Turbo (300 kW/407 hp), straight-six με Twin Turbo (225 kW/306 hp), straight-six diesel με Variable Twin Turbo (210 kW/286 hp), straight-six diesel με turbocharger (173 kW/235 hp).

Εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με βελτιστοποιημένες αλλαγές σχέσεων στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων, ταχεία διαδικασία αλλαγής, άνετες αλλαγές, βελτιστοποιημένη κατανάλωση με το στάτη (συμπλέκτη) του μετατροπέα ροπής να φροντίζει για το σχεδόν εκμηδενισμό της ολίσθησης (πατινάρισμα), ηλεκτρονικός επιλογέας ταχυτήτων και μοχλοί αλλαγής στο τιμόνι, προσφέρονται στάνταρ.

Η BMW X6 διαθέτει μία δομή αμαξώματος που μελετήθηκε και σχεδιάστηκε με γνώμονα τη μέγιστη ασφάλεια των επιβατών. Σε συνδυασμό με τα συστήματα παθητικής ασφάλειας, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για έξοχα αποτελέσματα σε όλα τα σχετικά crash-tests σε όλο τον κόσμο.

Η ασφάλεια των επιβατών διασφαλίζεται, μεταξύ άλλων, με ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα, εμπρόσθιους και πλευρικούς αερόσακους καθώς και αερόσακους προστασίας κεφαλής στο πλάι, εμπρός προσκέφαλα που ενεργοποιούνται στις συγκρούσεις. Διπλοί προβολείς Bi-xenon με λειτουργία φώτων ημέρας, φώτα ομίχλης, φώτα φρένων δύο σταδίων, και ελαστικά runflat, όλα προσφέρονται στάνταρ.

Πρωτοποριακή φιλοσοφία αμαξώματος και εσωτερικού: Τετράθυρο coupe με μεγάλη πίσω πόρτα που ανοίγει ψηλά στην οροφή, υψηλής ποιότητας προηγμένο εσωτερικό με σπορ και πολυτελές περιβάλλον, τέσσερα καθίσματα, μεγάλος, μεταβλητός χώρος αποσκευών (570?1.450 litres).

Η σχεδίαση εσωτερικού υπογραμμίζει τον εξαιρετικά σπορ χαρακτήρα της BMW X6. Δερμάτινο σπορ τιμόνι με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών και μοχλούς αλλαγής ταχυτήτων προσφέρεται στάνταρ, κεντρική κονσόλα με μαξιλάρια γονάτων (επιγονατίδες) για τον οδηγό και το συνοδηγό, εμπρός καθίσματα με πολυδιάστατη ρύθμιση, εν μέρει ηλεκτρική, δύο πίσω καθίσματα με ατομική πλευρική στήριξη, τυπικά για coupe και ενσωματωμένα προσκέφαλα.

Ανάρτηση και συστήματα υποστήριξης οδηγού (προαιρετικά) αποκλειστικά για BMW: Adaptive Drive (ενεργητικές αντιστρεπτικές δοκούς και αμορτισέρ), Active Steering, Head-Up Display, Adaptive Headlights (Προσαρμοζόμενοι Προβολείς), Bending Lights (Φώτα Στροφών), High-Beam Assistant, cruise control με λειτουργία πέδησης.

Πλούσια γκάμα λειτουργιών άνεσης και πρωτοποριακές επιλογές ενημέρωσης/ψυχαγωγίας: BMW iDrive με εξατομικευμένα "αγαπημένα" μπουτόν, CD-player συμβατό με MP3, είσοδος AUX στάνταρ, θύρα USB, ηχοσύστημα πολλαπλών καναλιών, σύστημα DVD πίσω, αυτόματο σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, ενεργός εξαερισμός καθισμάτων, κάμερα για οπισθοπορεία, συστήματα πλοήγησης, BMW Assist, BMW Online, BMW TeleServices προαιρετικό.

Κινητήρες:

BMW X6 xDrive50i: V8 βενζινοκινητήρας με Twin Turbo και άμεσο ψεκασμό (High Precision Injection)
Κυβισμός 4.395 cc, μέγιστη ισχύς 300 kW/407 hp από 5.500?6.400 rpm,
μέγιστη ροπή 600 Nm από 1.750?4.500 rpm,
Επιτάχυνση [0?100 km/h] σε 5.4 δευτερόλεπτα,
Τελική ταχύτητα 250 km/h (155 mph),
Μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα 12.5 litres/100 km,
Εκπομπές CO2 σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα 299 g/km.

BMW X6 xDrive35i: Straight-six βενζινοκινητήρας με Twin Turbo και
άμεσο ψεκασμό (High Precision Injection)
Κυβισμός 2.979 cc, μέγιστη ισχύς 225 kW/306 hp από 5.800?6.250 rpm, μέγιστη ροπή 400 Nm από 1.300?5.000 rpm,
Επιτάχυνση [0?100 km/h] σε 6.7 δευτερόλεπτα,
Τελική ταχύτητα 240 km/h (149 mph),
Μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα 10.9 litres/100 km,
Εκπομπές CO2 σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα 262 g/km.

BMW X6 xDrive35d: Straight-six diesel με Variable Twin Turbo και ψεκασμό καυσίμου common rail τρίτης γενιάς
Κυβισμός 2.993 cc, μέγιστη ισχύς 210 kW/286 hp στις 4.400 rpm,
μέγιστη ροπή 580 Nm στις 1.750?2.250 rpm,
Επιτάχυνση [0?100 km/h] στις 6.9 δευτερόλεπτα,
Τελική ταχύτητα 236 km/h (146 mph),
Μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα 8.3 litres/100 km,
Εκπομπές CO2 σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα 220 g/km.


BMW X3 Vs Subaru Tribeca: Χωράφια; οχι, ευχαριστώ!

Κομψοί και Συβαρίτες, αυτοί οι δύο αντίπαλοι δεν νιώθουν άνετα εκτός ασφάλτου και συμπεριφέρονται σαν αυθεντικά σεντάν πολυτελείας.

ΒΜW Χ3 3.0 SD Vs Subaru Tribeca 3.0

Τα παντός δρόμου πολυτελείας είναι της μόδας και οι πωλήσεις τους έχουν πάρει την ανιούσα, με συνέπεια να μπαίνουν στο χορό ολοένα και νέες μάρκες. Η Subaru, γνήσια ειδικός σε συστήματα τετρακίνησης, δεν ήταν δυνατόν να μην εκμεταλλευτεί την καλή της εικόνα στο αμερικανικό κοινό, με συνέπεια, και κυρίως γι αυτή τη γιγαντιαία αγορά, να δημιουργήσει το Tribeca, με πρωτότυπο σχεδιασμό για τα δεδομένα της αγοράς της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Όσον αφορά τον ωφέλιμο χώρο, το πλεονέκτημα το έχει αναμφισβήτητα το Subaru, με ένα χώρο σχεδιασμένο για επτά επιβάτες, με θύμα, ως συνήθως, το χώρο των αποσκευών. Η BMW είναι αξιοπρεπής σε αυτόν τον τομέα, χωρίς όμως να διακρίνεται ιδιαίτερα για την ευρυχωρία ούτε του χώρου των επιβατών ούτε αυτού των αποσκευών. Η Χ3 έχει μετατραπεί στο «σπορ» αυτής της κατηγορίας, και στο ήδη θαυμάσιο σασί της έχει προστεθεί τώρα ο εντυπωσιακός κινητήρας τουρμποντίζελ 3.0 sd σχεδόν 300 ίππων, που την καθιστούν όχημα μοναδικό, με εξαιρετικές αποδόσεις και εκπληκτική ικανότητα. Το Subaru διατίθεται μόνο με τον εξακύλινδρο boxer βενζινοκινητήρα της μάρκας, έναν κινητήρα πολύ ευχάριστο και με καλή απόδοση, αλλά που μπροστά στην ισχύ του τουρμποντίζελ «θηρίου» της BMW είναι χαμένος από χέρι. Παρ όλα αυτά, ο κύριος περιορισμός του ιαπωνικού μοντέλου σε ό,τι αφορά τις παροχές του είναι το ράθυμο κιβώτιο αυτόματης αλλαγής ταχυτήτων. Αρκετά βραδύ στις αντιδράσεις του, ιδίως στις ρεπρίζ, «καπελώνει» και βλάπτει την απόδοση του κινητήρα. Σε αυτό προστίθεται η υψηλή του κατανάλωση καθώς και ένα μικρό ντεπόζιτο καυσίμων, που περιορίζει πολύ την αυτονομία του.

Διαφορετικές φιλοδοξίες
Πέρα όμως από τους κινητήρες, οι αναρτήσεις κάνουν τη μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο μοντέλων. Το Χ3, σαν καλή BMW, έχει ένα εντυπωσιακής αποτελεσματικότητας σασί, οι αναρτήσεις της όμως είναι τόσο σκληρές, που φτάνουν να γίνουν άβολες όταν το οδόστρωμα δεν είναι εντελώς επίπεδο και σε άριστη κατάσταση. Το Tribeca, πιο συμβατικό και αμερικάνικο, έχει ρυθμίσεις πολύ πιο μαλακές, που επιτρέπουν κάποιες πλεύσεις του αμαξώματος, οι οποίες δεν προτρέπουν μεν για πιο επιθετική οδήγηση, διατηρούν όμως ένα υψηλό επίπεδο άνεσης όταν το οδόστρωμα είναι φθαρμένο και σε κακή κατάσταση και, κυρίως, όταν εγκαταλείπουμε την άσφαλτο για να μπούμε σε κάποιο δασικό δρόμο. Εδώ δείχνει τα δόντια του και αποδεικνύεται πολύ καλύτερα προσαρμοσμένο σε αυτό το έδαφος από την Χ3. Αυτή η τελευταία είναι τόσο σκληρή και με τόσο μικρές διαδρομές αναρτήσεων, που εξαντλείται με ευκολία και κακομεταχειρίζεται χωρίς οίκτο την άνεση των επιβατών.Από κανέναν από τους δύο αντιπάλους δεν μπορεί να ζητήσει κανείς τίποτα περισσότερο από το να κυκλοφορήσουν σε πίστες λίγο-πολύ σε καλή κατάσταση. Δεν έχουν υποπολλαπλασιαστή σχέσεων, ούτε καν μπλοκάρισμα του κεντρικού διαφορικού για να αντιμετωπίσουν λίγο πιο απαιτητικές ζώνες. Τα πάντα επαφίονται στην ηλεκτρονική, εξαιρετικά αποτελεσματική αυτή της BMW μεν, χωρίς όμως να επαρκεί για να υπερβεί τον περιορισμό που επιβάλλουν οι σκληρές αναρτήσεις της.-


Αυτα τα ολιγα προς το παρον και στα πολυ πεταχτα (και για να μην φλουνταρω την εισαγωγη σταματω εδω).....τα υπολοιπα "αρθρακια" (και εχω βρει μπολικα) μολις βρω λιγο χρονο θα τα ποσταρω αμεσα.
Καλο διαβασμα σε ολους και καλο καλοκαιρι.

Με εκτιμηση.
fatdevil, president of the greek national antijapan team

:icon18:

Geo_3D
25-06-08, 01:42
Κοιτα,στην θεωρια ολα ειναι τα καλυτερα και καμια εταιρια δεν θα σου πει οτι εχει προβλημα καποιο αμαξι της.

Η πραξη ομως διαφερει κατα πολυ.Εδω μεσα μπορεις να βρεις αρκετα προβληματα της αγαπημενης μας μαρκας,και δεν ειναι απλα,αλλά επαναλαμβανομενα,οπως πχ στην σειρα 1 που μου ηρθε προχειρα στο μυαλο.

Καλο το μαρκετινγκ,ωραια τα παραμυθακια γιατι αυτα μας αρεσουν να ακουμε,αλλά δεν χρυσωνεται ετσι το χαπι;)

fatdevil
25-06-08, 02:01
Κοιτα,στην θεωρια ολα ειναι τα καλυτερα και καμια εταιρια δεν θα σου πει οτι εχει προβλημα καποιο αμαξι της.

Η πραξη ομως διαφερει κατα πολυ.Εδω μεσα μπορεις να βρεις αρκετα προβληματα της αγαπημενης μας μαρκας,και δεν ειναι απλα,αλλά επαναλαμβανομενα,οπως πχ στην σειρα 1 που μου ηρθε προχειρα στο μυαλο.

Καλο το μαρκετινγκ,ωραια τα παραμυθακια γιατι αυτα μας αρεσουν να ακουμε,αλλά δεν χρυσωνεται ετσι το χαπι;)


Καλα ολα αυτα που λες, αλλα για πες μου κατι τωρα.
Ποιος απο τους δυο κανει καλο μαρκετινγκ, λεει χαριτωμενα παραμυθακια και χρυσωνει το βιαγκρα?, ο καλος μας φιλος ιαπωνας η ο καυλ**ρης γερμανος?.

Geo_3D
25-06-08, 02:07
Everybody;)

H θεωρια με την πραξη που σου ειπα ισχυει για ολους

fatdevil
25-06-08, 02:30
Everybody;)

H θεωρια με την πραξη που σου ειπα ισχυει για ολουςΘες να απαντησεις διπλωματικα και οχι ουσιαστικα απο οτι βλεπω, δεκτον.

randombk
25-06-08, 07:48
Με εκτιμηση.
fatdevil, president of the greek national antijapan team

:icon18:[/QUOTE]

XAXAAAAAAAAAA !!! WRAIOS! ++++++++++++1111111111

asot
25-06-08, 08:26
fatdevil, Καμιά διαφωνία με τα γραφόμενα
ΟμωςΚανόνες forum - Copyright
Παρακαλώ μην αντιγράφετε ολόκληρο το κείμενο από email ή άρθρα, και μην αντιγράφετε posts από άλλα forums. Μπορείτε να γράψετε μια σύντομη περίληψη.
Οτιδήποτε αντιγραφεί ολόκληρο και δεν είναι γραμμένο από εσάς θα διαγράφεται άμεσα χωρίς προειδοποίηση.
Δεν νομίζω να γραψες μονος σου κείμενο 3200 λέξεις για να υπερασπιστείς την BMW...


Κάνε τουλάχιστον μια αναφορα στην πηγή του άρθρου σου...

STR
25-06-08, 09:24
Κοιτα,στην θεωρια ολα ειναι τα καλυτερα και καμια εταιρια δεν θα σου πει οτι εχει προβλημα καποιο αμαξι της.

Η πραξη ομως διαφερει κατα πολυ.Εδω μεσα μπορεις να βρεις αρκετα προβληματα της αγαπημενης μας μαρκας,και δεν ειναι απλα,αλλά επαναλαμβανομενα,οπως πχ στην σειρα 1 που μου ηρθε προχειρα στο μυαλο.

Καλο το μαρκετινγκ,ωραια τα παραμυθακια γιατι αυτα μας αρεσουν να ακουμε,αλλά δεν χρυσωνεται ετσι το χαπι;)

Δεν εχω να προσθεσω τιποτα αλλο...

Απλα δεν υπαρχει βασιλιας πλεον στην συγκεκριμενη κατηγορια!!!

billys.bmw
25-06-08, 12:10
δεν λεω τα ιαπονεζικα εχουν πολυ νευρο καλα μοτερ
αλλα ο γερμανοσ σε δεινει ασφαλεια πολυτελεια και πολλες φορες δυναμη
συμφωνω με τον φιλο μας τον fatdevil
εχω να προσθεσω κατι...οταν βλεπω καποια βιντεο με "κοντρεσ" σε πιστα εχουν καποια bmw και καποια ιαπονεζικα που σε σχεση με τα bmw που βαζουν δεν ειναι τιποτα και τα κανουν πςω και καλα ειναι καλυτερα και δεν εχουν καλα φρενα και μα μου σου του

Geo_3D
25-06-08, 12:27
Θες να απαντησεις διπλωματικα και οχι ουσιαστικα απο οτι βλεπω, δεκτον.

Θες να συνεχισεις να φορας παρωπιδες και μην κανεις το search που σου ειπα,δεκτον.

Dark_Niaou
25-06-08, 12:27
BMW και ξερό ψωμί..... Αυτό μου θυμίζει.....

Dimzan
25-06-08, 13:50
BMW και ξερό ψωμί..... Αυτό μου θυμίζει.....

μου θυμιζεις την υπογραφη μου χιχι....

Lil
25-06-08, 16:06
βγαλτε τις παροπήδες ρεεεε!!!!!!

την έχω συχαθεί αυτην την ιστορία!!

έχουμε bmw γιατι τις γουσταρουμε εμεις όχι γιατι είναι τα καλύτερα αμαξια στον κόσμο!!! κανένα μα κανένα αμαξι δεν δικαιούτε αυτόν τον τίτλο...
ΟΛΑ τα αμάξια έχουν αδυναμίες.... κανενα δεν είναι τελειο και "μ@μαω και δέρνω"....
έλεος....

ας βγουν οι παροπήδες λοιπόν
και ας κρατάμε τις ισσοροπίες γιατι θα έρθει η ώρα που θα "πέσουμε" απότομα και θα πονέσουμε!!!!

όταν κριτηκάρουμε κατι οι "καποιους" πρέπει να ξέρουμε να δεχόμαστε και κριτικη.....!
για κάτι τέτοια ποστο σαν το παραπάνω κράζουν τους κατόχους bmw σε άλλα φόρουμς οτι την έχουν δει κτλ κτλ κτλ.... με την στάση μερικών από εμάς τους δίνουμε το ερέθισμα!

και γώ εχω φιλαράκι με cupra που τρωγώμαστε όλη μέρα , κάθε μέρα,,,
ΑΛΛΑ
όταν η όλη φάση ξεφεύγει από τα όρια του χαβαλέ και της πλάκας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα......

σταματήστε να σνομπάρετε! και γίνεται λατρεις της αυτοκίνησης όχι της bmw, της benz της porsche, κτλ κτλ κτλ
μόνο τότε θα καταλάβεται και θα σεβαστείτε αυτο που έχεται αλλά και αυτο που περνάτε ή σας περνάει!!!!

respect λοιπόν σε καθε japanι (από σταρλετάκι μέχρι lexus και GTR)
respect σε κάθε βαυαρό (από 316 μέχρι m3 και gt3)
respect σε κάθε pug
σε κάθε λάτρη της αυτοκίνησης.....

Αρκεί να ξέρουν γιατί έχουν το αμάξι που έχουν!!!!
κάντε όλοι αυτην την ερρώτηση στον εαυτό σας....
με την πρώτη "Ωριμη" απάντηση που θα δώσετε....
ελπίζω να θυμηθείτε αυτα που ασς είπα....


υ.γ. Είναι άλλο να είσαι ηγέτης και άλλο να θές να ηγειθείς!!!!!!!1

konas
25-06-08, 16:24
Ετσι. Χωρις παρωπιδες.
BMW ειχα, εχω και θα εχω. ΚΑΙ ΜΙΝΙ cooper. Γιατι τα γουσταρω.
Αλλά.... οσες σκ@τ%βλαβες (και μαλιστα σπαστικες - δυσκολες στην ανευρεση - επιδιόρθωση) ειχα στα BMW & MINI, δεν ειχα ποτε σe 3 SEAT που ειχα παλιοτερα, ουτε καν στο γέρικο Χιουνται του πατερα μου.
Και για να μην αρχισει κανεις τα περίεργα.

Επαναλαμβανω:
BMW ειχα, εχω και θα εχω. ΚΑΙ ΜΙΝΙ cooper. Γιατι τα γουσταρω.

DASMANIA
26-06-08, 01:05
εγω θα πω κατι απλο////

εχετε δει πολλα φερραρι με 300.000 χιλιομετρα?

STR
26-06-08, 08:46
εγω θα πω κατι απλο////

εχετε δει πολλα φερραρι με 300.000 χιλιομετρα?


Κατσε να δουμε και κανα Ε46 Μ3 με 300,000χλμ με το πρωτο τους μοτερ και μετα βλεπουμε...
Δεν ειπε κανεις οτι η φερραρι ειναι πιο αξιοπιστη...Απλα στην αυτοκινηση δεν ισχυει πια το οτι πληρωνεις παιρνεις,τουλαχιστον απο πλευρας αξιοπιστιας!!!

Chalyps
26-06-08, 09:28
Η δικιά μου πείρα λέει το εξής....
Αγοράζοντας ΒΜW είσαι απο του τύπους που απαιτούν πολλά απο το προιόν που αγοράζουν.
Ξέρεις και έχεις γνώση με το τι γίνεται με τους υπόλοιπους αλλά καταλήγεις πως αυτό που προσφέρει η ΒΜW δεν το προσφέρει ΚΑΝΕΙΣ!
Τι είναι αυτό?
Τίποτα γενικό..... όπως πχ αξιοπιστία....
Δίνει απλά αυτό που του ζητά ο ιδικτήτης της
Δίνει ΑΠΟΛΛΑ!!!!
Πως το καταλαβαίνουμε αυτό????Θα σας πω!
Δείξτε μου , πείτε μου έναν που οδήγησε bmw και να είπε , οτι κάτι του λειπε.....
Τώρα σε μια κοινότητα , θα αναφερθούν πολλά μείων ....αλλά υπάρχει πουθενά στον κόσμο φόρουμ αυτοκινήτου που έχει να πει μόνο την μιά πλευρά ?

BILL007
26-06-08, 09:38
όσο από το νέο κιβώτιο επτά ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη, το οποίο αποτελεί απάντηση στο DSG της VW, το οποίο και αυτό απέκτησε μια επιπλέον σχέση (επτά συνολικά) και θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα. Το Μ DCT, όπως ονομάζεται, θα εξοπλίζει και τις τρεις εκδόσεις της Μ3, coupe, sedan και cabrio και, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι πολύ πιο γρήγορο στις αλλαγές από το υπάρχον SMG, βελτιώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Το κιβώτιο διαθέτει paddles στο τιμόνι και φυσικά επιλογέα, με 11 προγράμματα, 5 στην αυτόματη λειτουργία και 6 στη χειροκίνητη, επιτρέποντας στον V8 κινητήρα των 4 λίτρων (σ.σ. 420 ίππους και 400Nm ροπής) να γυρίσει ακόμη και στις 9.000 σ.α.λ.

Εγω ξέρω ότι η BMW αγόρασε πατέντες απο το DSG της Group Vag για να πατήσει πάνω το νεό της project για το "καινούργιο" κιβώτιο:D

σταματήστε να σνομπάρετε! και γίνεται λατρεις της αυτοκίνησης όχι της bmw, της benz της porsche, κτλ κτλ κτλ
μόνο τότε θα καταλάβεται και θα σεβαστείτε αυτο που έχεται αλλά και αυτο που περνάτε ή σας περνάει!!!!...υ.γ. Είναι άλλο να είσαι ηγέτης και άλλο να θές να ηγειθείς!!!!!!!

:+1: Στα άνωθεν


Πάντως γενικά πολύ ωραίος ύμνος για την εταιρία μας...Αλλά ας έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά και ας μην ευησυχάζουμε...:D

Lil
26-06-08, 20:14
Δείξτε μου , πείτε μου έναν που οδήγησε bmw και να είπε , οτι κάτι του λειπε.....


(μπορεί να σου φανεί γελοίο αλλα....) Ποτηροθήκη....

am20279
26-06-08, 21:22
(μπορεί να σου φανεί γελοίο αλλα....) Ποτηροθήκη....

Χα,χα. :rofl2: Σωστός!!!
Και το δικό μου δεν έχει ποτηροθήκη και ενώ την πάτησα μια φορά με καφέ, ακόμη δεν έχω βάλει!

Nick_compact
26-06-08, 22:00
Aυτό για το κιβώτιο είναι αλήθεια, και πραγματικά ξενέρωσα που κατέφυγαν σε αυτήν την λύση-αντιγραφή από Group VAG, και εγκατέλειψαν το SMG2 και 3.

Geo_3D
27-06-08, 00:46
Μια διευκρινηση.....
Το κιβωτιο διπλου συμπλεκτη ειναι πατεντα της PORSCHE,η οποια την εδωσε στo VW GROUP για να δοκιμαστει σε απλα καθημερινα αυτοκινητα πρωτα

MaSt0RaS
27-06-08, 01:27
(μπορεί να σου φανεί γελοίο αλλα....) Ποτηροθήκη....

εχει το δικο μου χαχαχα

fatdevil
12-08-08, 13:01
Θες να συνεχισεις να φορας παρωπιδες και μην κανεις το search που σου ειπα,δεκτον.


Επειδη δεν φοραω παρωπιδες, επειδη αυτα που λεω δεν τα βγαζω απο το ταπεινο μου μυαλουδακι και επειδη you asked for it.......


Το Ward's 10 Best Engines είναι μια ετήσια λίστα από τους δέκα καλύτερους κινητήρες που κυκλοφορούν στην Αμερική σύμφωνα με το περιοδικό Ward's AutoWorld. Η λίστα αυτή ξεκίνησε το 1994 και συνεχίστηκε έκτοτε μέχρι σήμερα. Οι κινητήρες πρέπει να βρίσκονται σε αυτοκίνητα παραγωγής και να έχουν πριν το πρώτο τετράμηνο του έτους. Επιπλέον η αξία του αυτοκινήτου που θα έχει αυτόν τον κινητήρα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 54.000 δολάρια τουλάχιστον για την λίστα του 2007.

Για 2 μήνες οι συντάκτες του περιοδικού περνούν τα αυτοκίνητα από μια πληθώρα τεστ σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης και όχι μόνο. Βασικό ρόλο παίζει η ιπποδύναμη, η ροπή, ο θόρυβος του κινητήρα καθώς και τα τεχνικά μέρη του κινητήρα.

Οι κινητήρες VQ της Nissan είναι οι μόνοι που βρίσκονται κάθε χρόνο σε αυτή την λίστα.
Η λιστα


Κατασκευαστής Χώρα προέλευσης Χωρητικότητα κινητήρα Τύπος Κινητήρας


2008


Audi Γερμανία Γερμανία 2.0 L I4 FSI turbocharged DOHC
BMW Γερμανία Γερμανία 3.0 L I6 N54B30
Mercedes-Benz Γερμανία Γερμανία 3.0 L V6 Turbodiesel
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.6 L V8 Modular
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 3.6 L V6 High-Feature
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 6.0 L V8 Vortec OHV Hybrid
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 J35
Mazda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.3 L I4 DISI turbocharged DOHC
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.7 L V6 VQ37VHR
Toyota Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 2GR-FSE


2007


Audi Γερμανία Γερμανία 2.0 L I4 FSI turbocharged DOHC
BMW Γερμανία Γερμανία 3.0 L I6 N52B30
BMW Γερμανία Γερμανία 3.0 L I6 N54B30
Mercedes-Benz Γερμανία Γερμανία 3.0 L V6 Bluetec Turbodiesel
Chrysler Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.7 L V8 Hemi Magnum
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.6 L V8 Modular
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 3.5 L V6 Duratec 35
Mazda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.3 L I4 DISI turbocharged DOHC
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 VQ35HR
Toyota Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 2GR-FSE


2006


Audi Γερμανία Γερμανία 2 L I4 FSI turbocharged DOHC
Audi Γερμανία Γερμανία 4.2 L V8 DOHC
BMW Γερμανία Γερμανία 3.0 L I6 Model N52B30 Naturally Aspirated, magnesium-aluminium block, Double-VANOS, Valvetronic
Chrysler Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.7 L V8 Hemi Magnum
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.6 L V8 Modular SOHC
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 2 L I4 Ecotec LSJ supercharged DOHC
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 2.8 L V6 High-Feature turbocharged DOHC
Mazda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.3 L I4 MZR DISI turbocharged DOHC
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 VQ35DE
Toyota Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 DOHC 2GR-FSE


2005


Audi Γερμανία Γερμανία 4.2 L V8 DOHC
Audi Γερμανία Γερμανία 3.2 L V6 DOHC FSI
Mercedes-Benz Γερμανία Γερμανία 3.2 L I6 DOHC CDI Turbodiesel
Chrysler Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.7 L V8 Hemi
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.6 L V8 Modular SOHC
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.2 L I6 Atlas LL8
Honda/Acura Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 J35
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 J30 IMA Hybrid
Mazda Ιαπωνία Ιαπωνία 1.3 L Wankel engine RENESIS
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 VQ35DE


2004


Audi Γερμανία Γερμανία 4.2 L V8 DOHC
BMW Γερμανία Γερμανία 3.2 L I6 S54
Chrysler Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.7 L V8 Hemi
Cummins Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.9 L I6 Cummins turbodiesel
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.2 L I6 Atlas LL8
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 J30
Mazda Ιαπωνία Ιαπωνία 1.3 L Wankel engine RENESIS
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 VQ35DE
Subaru Ιαπωνία Ιαπωνία 2.5 L H4 STi EJ257""
Toyota Ιαπωνία Ιαπωνία 1.5 L I4 1NZ-FXE Hybrid Synergy Drive


2003


BMW Γερμανία Γερμανία 3.2 L I6 S54
BMW Γερμανία Γερμανία 3.0 L I6 M54
Chrysler Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.7 L V8 Hemi
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 6.0 L V8 Power Stroke turbodiesel
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.2 L I6 Atlas LL8
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.0 L I4 K20
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 J30
BMW MINI Γερμανία Γερμανία 1.6 L I4 supercharged
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 VQ35DE
Volkswagen Γερμανία Γερμανία 1.8 L I4 DOHC turbo


2002


BMW Γερμανία Γερμανία 3.2 L I6 S54
BMW Γερμανία Γερμανία 3.0 L I6 M54
DaimlerChrysler Γερμανία Γερμανία/Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.0 L V8 SOHC
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.4 L V8 Modular SOHC
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.2 L I6 Atlas LL8
Isuzu Ιαπωνία Ιαπωνία 6.6 L V8 Duramax Turbodiesel
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.0 L I4 K20
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.5 L V6 VQ35DE
Porsche Γερμανία Γερμανία 2.7 L Flat-6 DOHC
Volkswagen Γερμανία Γερμανία 1.8 L I4 DOHC turbo


2001

Audi Γερμανία Γερμανία 1.8 L I4 5-valve turbo
Audi Γερμανία Γερμανία 2.7 L V6 twin-turbo
BMW Γερμανία Γερμανία 3.0 L I6 M54
DaimlerChrysler Γερμανία Γερμανία/USA 3.2 L V6 SOHC
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.4 L V8 Triton
Isuzu Ιαπωνία Ιαπωνία 6.6 L V8 Duramax Turbodiesel
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.0 L I4 F20C
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 VQ30DE
Porsche Γερμανία Γερμανία 2.7 L Flat-6 DOHC (Used in Boxster models)
Toyota Ιαπωνία Ιαπωνία 1.5 L I4 1NZ-FXE Toyota Hybrid System


2000

Audi Γερμανία Γερμανία 2.7 L V6 twin turbo
BMW Γερμανία Γερμανία 3.2 L I6 DOHC
DaimlerChrysler Γερμανία Γερμανία/USA 3.2 L V6 SOHC
Jaguar Ηνωμένο Βασίλειο 3.9 L V8 AJ-V8
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.4 L V8 Triton
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 3.5 L V6 DOHC LX5
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.0 L I4 F20C
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 VQ30DE
Porsche Γερμανία Γερμανία 3.2 L Flat-6 DOHC
Toyota Ιαπωνία Ιαπωνία 4.0 L V8 1UZ-FE DOHC


1999

Alfa Romeo Ιταλία Ιταλία 2.0 L I4 TwinSpark VVT DOHC
BMW Γερμανία Γερμανία 3.2 L I6 DOHC
Chrysler Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.7 L V8 PowerTech SOHC
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 3.5 L V6 DOHC LX5
Mercedes-Benz Γερμανία Γερμανία 3.2 L V6 SOHC
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 VQ30DE
General Motors USA 5.7 L V8 LS1


1998

BMW Γερμανία Γερμανία 3.2 L I6 DOHC
BMW Γερμανία Γερμανία 2.5 L I6 M52
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 2.5 L V6 Duratec SVT
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.4 L V8 Triton
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.7 L V8 LS1
Mazda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.3 L V6 KJ-ZEM
Mercedes-Benz Γερμανία Γερμανία 3.2 L V6 SOHC
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 VQ30DE
Toyota Ιαπωνία Ιαπωνία 4.0 L V8 1UZ-FE DOHC
Volkswagen Γερμανία Γερμανία 1.8 L I4 DOHC turbo


1997


Audi Γερμανία Γερμανία 1.8 L I4 1.8T, DOHC 5-valve turbo
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 5.4 L V8 Triton
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 3.8 L V6 3800 Series II
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 VQ30DE
Mazda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.3 L V6 KJ-ZEM
Volkswagen Γερμανία Γερμανία 1.9 L I4 TDI
BMW Γερμανία Γερμανία 3.2 L I6 DOHC Double-Vanos
BMW Γερμανία Γερμανία 4.4 L V8 DOHC
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.6 L V8 DOHC
Cadillac Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.6 L V8 Northstar, DOHC


1996

BMW Γερμανία Γερμανία 740IL 4.0 L V8 Quad-Cam 32V M60
BMW Γερμανία Γερμανία 2.8 L I6 M52
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 2.5 L V6 Duratec 25
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.6 L V8 Modular DOHC
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 3.8 L V6 3800 Series II
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.6 L V8 Northstar
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.2 L I4 F22
Mazda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.3 L V6 KJ-ZEM
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 VQ30DE
Saab Σουηδία Σουηδία 2.3 L I4 LPT B234
Toyota Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 1MZ-FE DOHC


1995

BMW Γερμανία Γερμανία 740IL 4.0 L V8 Quad-Cam 32V M60
BMW Γερμανία Γερμανία 2.8 L I6 M52
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 2.5 L V6 Duratec 25
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 3.8 L V6 3800 Series II
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες 4.6 L V8 Northstar
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.2 L I4 F22
Mazda Ιαπωνία Ιαπωνία 2.3 L V6 KJ-ZEM
Nissan Ιαπωνία Ιαπωνία 3.0 L V6 VQ30DE
Saab Σουηδία Σουηδία 2.3 L I4 LPT B234
Volkswagen Γερμανία Γερμανία 2.8 L V6 VR6


20th Century

BMW Γερμανία Γερμανία I6 M06
Cadillac Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες V8 L-Head
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες I4 Model T
Ford Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες V8 Flathead
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες V6 3800
General Motors Ηνωμένες Πολιτείες Ηνωμένες Πολιτείες V8 Small-block
Honda Ιαπωνία Ιαπωνία I4 ED CVCC
Porsche Γερμανία Γερμανία Flat-6
Toyota/Lexus Ιαπωνία Ιαπωνία V8 UZ
Volkswagen Γερμανία Γερμανία Flat-4 E-motor


Αυτην την λιστα την εχω βαλει και σαν θεμα, εισαι ευπροσδεκτος να πουμε και απο εκει....

fatdevil
12-08-08, 13:14
βγαλτε τις παροπήδες ρεεεε!!!!!!

την έχω συχαθεί αυτην την ιστορία!!

έχουμε bmw γιατι τις γουσταρουμε εμεις όχι γιατι είναι τα καλύτερα αμαξια στον κόσμο!!! κανένα μα κανένα αμαξι δεν δικαιούτε αυτόν τον τίτλο...
ΟΛΑ τα αμάξια έχουν αδυναμίες.... κανενα δεν είναι τελειο και "μ@μαω και δέρνω"....
έλεος....

ας βγουν οι παροπήδες λοιπόν
και ας κρατάμε τις ισσοροπίες γιατι θα έρθει η ώρα που θα "πέσουμε" απότομα και θα πονέσουμε!!!!

όταν κριτηκάρουμε κατι οι "καποιους" πρέπει να ξέρουμε να δεχόμαστε και κριτικη.....!
για κάτι τέτοια ποστο σαν το παραπάνω κράζουν τους κατόχους bmw σε άλλα φόρουμς οτι την έχουν δει κτλ κτλ κτλ.... με την στάση μερικών από εμάς τους δίνουμε το ερέθισμα!

και γώ εχω φιλαράκι με cupra που τρωγώμαστε όλη μέρα , κάθε μέρα,,,
ΑΛΛΑ
όταν η όλη φάση ξεφεύγει από τα όρια του χαβαλέ και της πλάκας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα......

σταματήστε να σνομπάρετε! και γίνεται λατρεις της αυτοκίνησης όχι της bmw, της benz της porsche, κτλ κτλ κτλ
μόνο τότε θα καταλάβεται και θα σεβαστείτε αυτο που έχεται αλλά και αυτο που περνάτε ή σας περνάει!!!!

respect λοιπόν σε καθε japanι (από σταρλετάκι μέχρι lexus και GTR)
respect σε κάθε βαυαρό (από 316 μέχρι m3 και gt3)
respect σε κάθε pug
σε κάθε λάτρη της αυτοκίνησης.....

Αρκεί να ξέρουν γιατί έχουν το αμάξι που έχουν!!!!
κάντε όλοι αυτην την ερρώτηση στον εαυτό σας....
με την πρώτη "Ωριμη" απάντηση που θα δώσετε....
ελπίζω να θυμηθείτε αυτα που ασς είπα....


υ.γ. Είναι άλλο να είσαι ηγέτης και άλλο να θές να ηγειθείς!!!!!!!1


Εγω φιλε δεν δεινω κανενα respect σε κανενα ιαπωνικο υπερκατσαρολι, γιατι πλεον στα 31 μου εμαθα να ξεχωριζω ποιος κατασκευαζει παιχνιδακια και ποιος σοβαρα αυτοκινητα.
Και δεν με νοιαζει τι λενε στα αλλα φορουμ, εμενα με νοιαζει εδω τι λεγεται και τι αντιλεγεται.

stelmaniac
12-08-08, 13:39
Εγω φιλε δεν δεινω κανενα respect σε κανενα ιαπωνικο υπερκατσαρολι, γιατι πλεον στα 31 μου εμαθα να ξεχωριζω ποιος κατασκευαζει παιχνιδακια και ποιος σοβαρα αυτοκινητα.
Και δεν με νοιαζει τι λενε στα αλλα φορουμ, εμενα με νοιαζει εδω τι λεγεται και τι αντιλεγεται.

Ειναι τουλαχιστον ανωριμοτητα απο μερους μας να καταδικαζουμε και να απορριπτουμε μια ολοκληρη χωρα με μεγαλη υλικοτεχνικη υποδομη οπως η Ιαπωνια ελαφρα τη καρδια.(Να θυμηθουμε πως την ιδια εποχη που η Μπεμβε κατασκευαζε κινητηρες αεροσκαφων, η Μιτσουμπισι πετουσε με τα ΖERO) Ειμαι εξισου φανατικος αντιιαπωνας με σενα αλλα σαν ωριμος ομιλιτης που προσπαθω να γινω,ειμαι υποχρεωμενος να δεχτω πως και η Ιαπωνια,ενιοτε,προσεφερε πραγματικα καλα αυτοκινητα στον κοσμο...

+1 στο υπεροχο ποστ του Μανου που με εξεπληξε ευχαριστα...

stefanos_cool
12-08-08, 14:07
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι;;; Βγάζει κι άλλη εταιρία αυτοκίνητα εκτός από την bmw;;;
Πλάκα κάνω φυσικά! Όλα τα αμάξια (ή σχεδόν όλα) σήμερα είναι καλά, πολλά από αυτά καλύτερα και από τα bmw, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάποιος που έχει bmw την έχει απλά και μόνο διότι είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα! Κατά την ταπεινή μου 15 ετή εμπειρία ιδιοκτήτη bmw, η bmw που έχω κάθε φορά μου δίνει κάτι παραπάνω απ΄οτι κάποιο άλλο αυτοκίνητο, επίσης κατά την ταπεινή μου άποψη τα bmw δεν είναι απλά ένα σύνολο μηχανολογικών, ηλεκτρικών κλπ. εξαρτημάτων αλλά ένα αρμονικό σύνολο όλων των παραπάνω συν το ότι έχουν ψυχή, οπότε στα έμψυχα πρέπει να δίνεις για να παίρνεις!!!!
Κάποτε γράφανε (ίσως και τώρα μερικά) στα διαφημιστικά τους, "απόλυτο μηχάνημα οδήγησης"
Για μένα ήταν είναι και θα είναι για πάντα!!!

fatdevil
12-08-08, 14:24
Ειναι τουλαχιστον ανωριμοτητα απο μερους μας να καταδικαζουμε και να απορριπτουμε μια ολοκληρη χωρα με μεγαλη υλικοτεχνικη υποδομη οπως η Ιαπωνια ελαφρα τη καρδια.(Να θυμηθουμε πως την ιδια εποχη που η Μπεμβε κατασκευαζε κινητηρες αεροσκαφων, η Μιτσουμπισι πετουσε με τα ΖERO) Ειμαι εξισου φανατικος αντιιαπωνας με σενα αλλα σαν ωριμος ομιλιτης που προσπαθω να γινω,ειμαι υποχρεωμενος να δεχτω πως και η Ιαπωνια,ενιοτε,προσεφερε πραγματικα καλα αυτοκινητα στον κοσμο...

+1 στο υπεροχο ποστ του Μανου που με εξεπληξε ευχαριστα...


Ναι φιλε εχεις δικιο, ειναι ανωριμο να καταδικαζεις μια χωρα η οποια δεν εφτιαξε ποτε μα ποτε κατι δικο της στο χωρο της αυτοκινησης.
Μια ζωη (φθηνα) αντεγραφαν, αντιγραφουν και θα αντιγραφουν για πολυ καιρο αυτοκινητοβιομηχανιες σαν την BMW.
Δεν παει πολυ καιρος απο τοτε που οι ιαπωνες "κατασκοποι" ξεπεταγοντουσαν με μια μεζουρα στο χερι μεσα απο αυτοκινητα της BMW σε διεθνεις εκθεσεις.
Και στο φιναλε, μηπως κατα τυχη ξερεις να μου πεις μια ιαπωνικη εφευρεση στο χωρο του αυτοκινητου?.

fatdevil
12-08-08, 14:26
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι;;; Βγάζει κι άλλη εταιρία αυτοκίνητα εκτός από την bmw;;;
Πλάκα κάνω φυσικά! Όλα τα αμάξια (ή σχεδόν όλα) σήμερα είναι καλά, πολλά από αυτά καλύτερα και από τα bmw, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάποιος που έχει bmw την έχει απλά και μόνο διότι είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα! Κατά την ταπεινή μου 15 ετή εμπειρία ιδιοκτήτη bmw, η bmw που έχω κάθε φορά μου δίνει κάτι παραπάνω απ΄οτι κάποιο άλλο αυτοκίνητο, επίσης κατά την ταπεινή μου άποψη τα bmw δεν είναι απλά ένα σύνολο μηχανολογικών, ηλεκτρικών κλπ. εξαρτημάτων αλλά ένα αρμονικό σύνολο όλων των παραπάνω συν το ότι έχουν ψυχή, οπότε στα έμψυχα πρέπει να δίνεις για να παίρνεις!!!!
Κάποτε γράφανε (ίσως και τώρα μερικά) στα διαφημιστικά τους, "απόλυτο μηχάνημα οδήγησης"
Για μένα ήταν είναι και θα είναι για πάντα!!!+1 για το ωραιο αρθρο σου.

stefanos_cool
12-08-08, 14:31
+1 για το ωραιο αρθρο σου.

Σ ευχαριστώ, αλλά τι σημαίνει το +1?? Είμαι νέος (όχι σε ηλικία) στο forum!!!

fatdevil
12-08-08, 14:35
Σ ευχαριστώ, αλλά τι σημαίνει το +1?? Είμαι νέος (όχι σε ηλικία) στο forum!!!

+1 ενας ποντος επιδοκιμιασιας για κατι που αρεσε σε καποιον.

stefanos_cool
12-08-08, 14:38
+1 ενας ποντος επιδοκιμιασιας για κατι που αρεσε σε καποιον.

καλό!!! +1 λοιπόν και από μένα!

stelmaniac
12-08-08, 14:58
Ναι φιλε εχεις δικιο, ειναι ανωριμο να καταδικαζεις μια χωρα η οποια δεν εφτιαξε ποτε μα ποτε κατι δικο της στο χωρο της αυτοκινησης.
Μια ζωη (φθηνα) αντεγραφαν, αντιγραφουν και θα αντιγραφουν για πολυ καιρο αυτοκινητοβιομηχανιες σαν την BMW.
Δεν παει πολυ καιρος απο τοτε που οι ιαπωνες "κατασκοποι" ξεπεταγοντουσαν με μια μεζουρα στο χερι μεσα απο αυτοκινητα της BMW σε διεθνεις εκθεσεις.
Και στο φιναλε, μηπως κατα τυχη ξερεις να μου πεις μια ιαπωνικη εφευρεση στο χωρο του αυτοκινητου?.

Φτιαξε το γκαραζ και βαλε το αυτοκινητο σου μεσα. Μονο μην εισαι...ατυχος και εχεις Ε46(δε μ αρεσουν οι αντιπαραθεσεις αλλα τη θελεις την εκπληξη σου!!). Και μη μου πεις πως δεν ξερεις να ανεβαζεις φωτο!!

fatdevil
12-08-08, 15:23
Φτιαξε το γκαραζ και βαλε το αυτοκινητο σου μεσα. Μονο μην εισαι...ατυχος και εχεις Ε46(δε μ αρεσουν οι αντιπαραθεσεις αλλα τη θελεις την εκπληξη σου!!). Και μη μου πεις πως δεν ξερεις να ανεβαζεις φωτο!!


Δεν καταλαβαινω το υφος σου, γιατι θες να βαλω φωτο το αμαξι μου?.
Και μηπως διακρινω μια νευρικοτητα στην γραφη σου?.
Και δεν εχω Ε46, Ε200 εχω.

Speedy
12-08-08, 19:27
Να πω και εγω κατι.

Ειχα το honda civic vti,ειχα και το integra type -r πολυ καλα αυτοκινητα απο θεμα αξιοπιστιας!!
Τo integra ηταν αλλου στην κυριολεξια δεν ξερω αν εχει καποιος οδηγησει αλλα μιλαμε για καταπληκτικο αυτοκινητο,δεν ειναι τυχαιο που στην αγγλια το περιοδικο evo το εβγαλε αυτοκινητο ολων των εποχων!!

Προσφατα αγορασα μια bmw e36 coupe 1600cc εχω μεινει αφωνος με το αυτοκινητο!!!
Αλλη αισθηση,κανενα γιαπωνεζικο που ειχα δεν ειχε αυτην την αισθηση δεν ξερω για lexus και καποιθα αλλα...μιλαω για αυτα που εχω οδηγησει.
Το αυτοκινητο ειναι καταπληκτικο στο μονο που υστερει ειναι η δυναμη αλλα αυτο φτιαχνεται,τωρα καταλαβα γιατι οι Γερμανοι ειναι ακριβοι στα αυτοκινητα τους.
Απλα επειδη ολα σημερα θυσιαζονται στον βωμο της ταχυτητας και της δυναμης οι γερμανοι σου λενε πληρωσε και παρε Μ,AMG RS kαι δεν ξερω και εγω τι αλλο...για τους αλλους θα βολευτουν με ενα ποιοτικο και ασφαλες 1600,1800..
Αυτα απο εμενα.

KATSARAIOS
12-08-08, 22:37
μονο οι Γερμανοι φτιαχνουν αυτοκινητα.
ΤΕΛΟΣ.
οι υπολοιποι ειναι κλεφτες και απατεωνες που πουλανε απλα κατσαρολακια.
ΤΕΛΟΣ.
και φυσικα οι Ελληνες ειμαστε οι τιμητες και οι κριτες ολων.
ΤΕΛΟΣ

stelmaniac
13-08-08, 05:48
μονο οι Γερμανοι φτιαχνουν αυτοκινητα.
ΤΕΛΟΣ.
οι υπολοιποι ειναι κλεφτες και απατεωνες που πουλανε απλα κατσαρολακια.
ΤΕΛΟΣ.
και φυσικα οι Ελληνες ειμαστε οι τιμητες και οι κριτες ολων.
ΤΕΛΟΣ

Αψογος...:+1:

fatdevil
13-08-08, 06:20
μονο οι Γερμανοι φτιαχνουν αυτοκινητα.
ΤΕΛΟΣ.
οι υπολοιποι ειναι κλεφτες και απατεωνες που πουλανε απλα κατσαρολακια.
ΤΕΛΟΣ.
και φυσικα οι Ελληνες ειμαστε οι τιμητες και οι κριτες ολων.
ΤΕΛΟΣ


:+1: και απο εμενα λοιπον στην ειρωνια...

ermis1975
13-08-08, 07:24
"Αξιοπιστία" είναι μεγάλο κεφάλαιο.. Όλα εξαρτώνται και απο τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου αλλά και τη χρήση. Αν το πηγαίνεις μόνιμα σε επίσημο service και όταν λέει ο κατασκευαστής, τότε το πιο πιθανό είναι να μη πάθει τίποτα για πάρα πολλά χρόνια. Αν το δουλεύεις συνέχεια στα κόκκινα έχεις πολλές πιθανότητες κάτι να πάθει. Αυτό πιστεύω ισχύει για όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Επίσης αν είναι μεταχειρισμένο, εισαγωγής, και δε ξέρεις το ιστορικό του τότε μιλάμε για "τύχη". Μηχάνημα είναι και θα χαλάσει αν δε το προσέχεις. Είτε είναι κινέζικο, είτε Γερμανικό.

Geo_3D
13-08-08, 09:18
"Αξιοπιστία" είναι μεγάλο κεφάλαιο.. Όλα εξαρτώνται και απο τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου αλλά και τη χρήση. Αν το πηγαίνεις μόνιμα σε επίσημο service και όταν λέει ο κατασκευαστής, τότε το πιο πιθανό είναι να μη πάθει τίποτα για πάρα πολλά χρόνια. Αν το δουλεύεις συνέχεια στα κόκκινα έχεις πολλές πιθανότητες κάτι να πάθει. Αυτό πιστεύω ισχύει για όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Επίσης αν είναι μεταχειρισμένο, εισαγωγής, και δε ξέρεις το ιστορικό του τότε μιλάμε για "τύχη". Μηχάνημα είναι και θα χαλάσει αν δε το προσέχεις. Είτε είναι κινέζικο, είτε Γερμανικό.

:rofl2::rofl2::rofl2:
Προς φιλο fatdevil και ermis1975
Συγνωμη για την εκφραση,αλλα την λεω πολυ καλοπροαιρετα και οποιαδηποτε στιγμη σε καποια συναντηση απο κοντα ειμαι προθυμος να σας την εξηγησω με στοιχεια

Ειστε βαθια νυχτωμενοι!!!

ermis1975
13-08-08, 10:46
Τυχαίνει να είχα και Γερμανικό BMW (11 χρόνια) Και Κορεάτικο Hyundai άλλα 11. Και πέρασαν και Γαλλικά απο τα χέρια μου. Με σωστή και τακτική συντήρηση "αποφεύγεις" τα παρατράγουδα! Δε λέω κάποιες μικροζημιές παρουσίασαν, με μικρό κόστος επισκευής, που ποτέ δεν έτυχε να ακινητοποιηθούν. Αν δεν το συντηρούσα σωστά τότε πιστεύω τα προβλήματα θα ήταν περισσότερα. Ολοι φτιάχνουν αυτοκίνητα.. φυσικά και όχι μόνο οι Γερμανοί. Το θέμα είναι οτι στην αγορά υπάρχουν πολλοί που λενε οτι "φτιάχνουν" τα πάντα και με μικρό κόστος!

race535
13-08-08, 11:10
εγω θα πω κατι απλο////

εχετε δει πολλα φερραρι με 300.000 χιλιομετρα?


Αν και παλιο ποστ θα ηθελα να απαντησω.

Φιλε DASMANIA δεν εχω γνωρισει ακομα κανεναν που να ειναι τοσο ΗΛΙΘΙΟΣ να δωσει μερικες εκατονταδες χιλιαδες ευρο για ενα εξωτικο αυτοκινητο και να πηγαινει με αυτο καθε μερα στην δουλεια του η να το δουλευει σαν Ταξι!!:screwy:

Καθε αυτοκινητο κατασκευαζεται για ορισμενους σκοπους!
Οι κινητηρες Diesel κατασκευαζονται για πανω απο 300.000 χλμ και πολλοι απο αυτους δεν τα καταφερνουν απροβληματιστα μαλιστα!!!

Και για του λογου του αληθες. Ναι τις προαλλες ειδα ενα Ferrari 355 ενος συναδελφου με 300.000 ΄χλμ στο κοντερ:icon11: Το μοτερ δουλευε αλλα ηθελε φυσικα ανακατασκευη.Το δευτερο 355 του εχει αισιος 200.000 χλμ και με πολυ καλη συντηρηση δουλευει ακομα αψογα!
Στο δικο μου αυτοκινητο μεσα σε 4 μηνες εχω κανει 20.000 χλμ.Δυστηχως μεσα σε αυτο το χρονικο διαστημα μου εκαψε 2 ασφαλειες και μια λαμπα!!

Αυτο θα πει αξιοπιστια ;)

nikos_E34
13-08-08, 11:35
παρωπιδες δεν φορω , δεν ειμαι γαιδουρι
στα 31 σου χρονια εμαθες να κανεις κοπι-πειστ περιοδικα του χωρου και να τρως αμασητα οτι προπαγανδα σου προσφερουν..μπορει να μην ειναι θεμα αυτοκινησης αλλα να μιλαμε για κατι αλλο καθως παρατηρω και μια δοση ειρωνιας στους υπολοιπους που δεν πεφτουν απο τον πλανητη αρη ειχαν και αλλα αυτοκινητα εκτος απο μπεεμβε. η μπεεμβε και μερσεντες για να πιασουν την αξιοπιστια των γιαπωνεζικων αντιστοιχων μοντελων πρεπει να φανε πολλα ψωμια.εχω γνωστους απο εδω με σειρα 1...τους εχουν ξεσκισει στα προβληματα.και ποσοι αλλοι ειναι με προβληματα αλλα δεν μπαινουν στο νετ η δεν θελουν να ομολογησουν διοτι δεν ειναι και το καλυτερο να εχεις σκασει ενα καρο λεφτα για ενα κοψοκωλιασμενο BMW και να βγαινει μαπα το καρπουζι..θυμαμαι μονο στο τοπ γκιαρ ειχανε κανει μια φορα λογο για τα προβληματα της σειρας 1 και την τιμη στην οποια προσφερονται..στο τελος ο κλαρκσον εβγαλε μια φωτο με ενα κοπρανο και το σηματακι bmw επανω και ειχε απολυτο δικιο.
συγκεκριμενα για το Χ3 ειδα τεστ 100.000 χλμ του αουτομπιλτ και αναμεσα στους συμπιεστες κλιματισμου και κομενοι ιμαντες διναμο ανεφεραν οτι υπηρχαν προβληματα οπως σκουρια σε βαθια σημεια του αυτοκινητου , λαστιχα πορτων , μηχανισμοι παραθυρων και το κορυφαιο το τιμονι που ξεφτισε το μαυρο χρωμα και εμεινε το ασπρο πλαστικο απο κατω..σαν κινητηρας ναι πολυ καλα πηγε αλλα τι να το κανω?και εγω εχω ενα φιατ εδω και ποσα χρονια ,τριζει κανει δειχνει αλλα το μοτερ 250.000 χλμ δεν καιει γραμαριο λαδι και δεν με εχει αφησει ποτε..ηλεκτρικα δεν κουνηθηκαν καθολου τιποτα! αλλα ενα φιατ γνωστου καινουριο εκοψε βαση μηχανης στα 20.000 χλμ..η κοπελια μου δουλευει στη μερσεντες και παρεδωσαν πριν 2 μηνες ενα S500 ολοκαινουριο και παει να φυγει ο ιδιοκτητης χαρουμενος και βλεπει κατω απο το αμαξι μια λιμνη λαδια..εχασε τα λαδια του το σαζμαν...

για το θεμα ντιζαιν..λοιπον...θυμαστε τι λεγατε πριν χρονια οταν ο κρις μπανγκλ εμφανισε την 7αρα?στο ιδιο στυλ βγηκαν το 5αρι και το τριαρι..ολοι λεγατε οτι μιαζει με κορεατικο απο μπρος και πισω..τωρα τι εγινε? βγηκε πριν ενα χρονο 2 το καινουριο σονατα και ριχνει κατω σε σχεδιαση οποιοδηποτε BMW σε αυτη την κατηγορια...το νεο μοντεο και πασατ γ@!#$μανε κανονικα..

συνεπως ειναι ολα θεμα παγκοσμιοποιησης. δεν εχει πλεον ιταλικο,γερμανικο κλπ ολα τα φτιαχνουν να αντεχουν 5-10 χρονια και φτανει τοσο..θυμαμαι ειχα διαβασει ενα αρθρο σε ενα περιοδικο που εκαναν τεστ αξιοπιστιας σε ενα 520 Ε34 και σε ενα 520 Ε39...το Ε39 ειχε πατωσει σε συγκριση με το Ε34..τοτε εφτιαχναν αξιοπιστα αμαξια..και η μερσεντες εφτιαχνε τοτε το 190 και 124 που ειναι θηρια τοσα χρονια...εκει βλεπεις αμαξια να αντεχουν 0 συντηρηση και λαδια να αλλαζεις οποτε το θυμηθεις και οτι λαδι βρεις μπροστα σου...δεν εχω κρατησει τα παλια ανταλακτικα που πεταξα οταν αλλαζα αναρτησεις ρουλεμαν λαμδα μπουζοκαλωδια να δεις τι εγραφαν πανω.. Bosch , SKF , Lemforder γιατι εχουν τετοια αφουν ειναι ιταλικο αμαξι?

λες φιλε μου οτι ειμαστε νευρικοι και εχουμε υφακι κλπ..δεν ειμαστε και εμεις ολη μερα σε ενα γραφειο με το φραπε και το κλιματισμο και στην πασιεντζα αναμεσα αντε να κανουμε κανα κοπι-πειστ για να μπω και εγω στην "καστα" των αθανατων μπεεμβετζηδων..περιμεναμε κριτικη και καποια αντικειμενικοτητα που για τα 31 σου χρονια πρεπει να ειναι καλα ανεπτυγμενα ειδαλλως δεν εχει νοημα..ολοι ξερουμε να αντιγραφουμε απο το νετ και να εχουμε υφακι του στυλ "ειστε ολοι μλκες εδω η αληθεια του Κυριου ,μετανοειτε!"...εφ΄οσον εισαι 31 φερσου σαν 31..πες μας τι αμαξια ειχες και ασε τα περιοδικα του τυπου..ο Τυπος τον καιρο μας ειναι μεσο φτηνης προπαγανδας και απευθυνεται στη μαζα..ασχολειτε με το νεο κλιπ της βανδη και δεν ασχολειται με τα ταμεια που εχουν χρεοκοπησει..ασχολειτε με το γαλα (μαζι και μια μεριδα λαου εδω στο δικτυο) και δεν ασχολειται με το ρυζι,το κρεας,τα οποροκηπευτικα,τα ΜΜΜ , τα δανεικα και αγυριστα στις τραπεζες , μισθοι που δεν εχουν ανεβει απο το 1997 , πληθωρισμος , ανεργια.

εν κατακλειδι εχω να συμπληρωσω οτι το τελευτεο ωραιο μπεεμβε ηταν η Ε46 μετα επηλθε το χαος..δεν γινεται να βγαζεις χεβι μεταλ αμαξια και στο τελος να τα κανεις σκυλαδικα και ΕΜΟ! δεν γινεται να εχεις την Ε39 και να βγαζεις το εκτρωμα την Ε60 η την Ε38 και να βγαζεις μια μλκια ΝΑ ! με το συμπαθειο...και σαν να μη φτανουν ολα αυτα να σε π2#$@ στα προβληματα...προτιμω να συνεχισω να οδηγω το φιατακι μεχρι τουλαχιστον να βρω κανα Ε39 η Ε34 σε πολη καλη κατασταση...αυτα κυριε φαντντεβιλ (καμια σχεση με φατ μπασταρντ?) ολα ωραια και καλα αυτα που γραφεις αλλα εμενα και μερικους αλλους δεν μας πειθεις...αφου δεν μας πειθεις μη μας χλευαζεις τουλαχιστον διοτι :chair:

saikoE39
13-08-08, 11:57
Καλα μην χεσ@ με την γερμανικη αξιοπιστια,,,,καθως και με οποια αλλη αξιοπιστια...

stelmaniac
13-08-08, 11:59
Νικο μην ασχολεισαι γιατι το μονο που πετυχαινεις ειναι να τον κανεις δημοφιλεστερο.Εγω επαψα να ασχολουμαι...Αυτα ξερει ο ανθρωπος, αυτα λεει...

ermis1975
13-08-08, 12:00
Ηρεμία... Ας είμαστε ρεαλιστές... Τα αυτοκίνητα τα φτιάχνουν για να αντέχουν κάποια χρόνια και οι κινητήρες τους έχουν όρια ζωής, πολύ μικρότερα απο αυτά που διαφημίζουν. Δεν οδηγούμε υπο άριστες συνθήκες, όπως στα θεωρητικά τεστ. Αν μια μηχανή άντεχε για πάντα, και ένα αμάξι δε σκούριαζε ποτέ και είχε εφόρου ζωής εγγύηση τότε θα είχαμε γεμίσει αμάξια 20ετίας και κανείς δε θα αγόραζε καινούριο. Ολα έχουν ενα όριο.

Marioz
13-08-08, 12:09
Συμφωνώ με LIL MIKE & BILL007.....χαχαχαχαχαχαα..........απορώ που κάνουμε και κουβέντα με τέτοια άρθρα......

έχεις δει φεραρι παρκαρισμένη στο δρόμο? Εχεις δει φεραρι με τρεηλερ, μπαγκαζιέρα, τροχόσπιτο?Εχεις δει φεραρι με 2 καθισματάκια μωρού και ανοιχτο πορτμπαγκαζ δεμένο με λάστιχα? Εχεις δει φεράρι να μεταφέρει επιπλα γραφείου υπολογιστές? Εχεις δει φεράρι με εργαλειοθήκη? Εχεις δει φεράρι με απλωμένα τιμολόγια σφραγίδες, 2 κινητα, λαπτοπ, τσαντα με χαρτια και οδόραμα στο παρμπριζ? Εχεις δει φεραρι σε καμπινγκ? Εχεις δει φεραρι ταξί?Εχεις δει φεραρι σε πυλωτή? Να σου σπάει τα νεύρα ο συναγερμός στις 3 τα ξημερώματα?

Marioz
13-08-08, 12:10
φεραρι με γατάκια στο καπό?

ermis1975
13-08-08, 12:40
Εχω δεί Ferarri παρκαρισμένη σε 1 στενό...να εξέχει τόσο που να λές...σε λίγο θα πέσουν πάνω της! Επίσης παρατημένη σε μια γωνία! Ρε παιδιά...όποιος έχει ferrari...φυσικά δε την έχει για καθημερινό αμάξι.. Πού να το πάς στα σαμαράκια, τις λακκούβες και τους χωματόδρομους?.. Αντε για καμια παραλιακή και εθνική (ασφαλτος μόνο) τα έχουν. Και φυσικά για μόστρα...και χρήμα τους περισεύει και για ασφάλειες μεικτές και για να κάθεται και να περιμένει ΣΚ.

nikos_E34
13-08-08, 17:10
ρε στελμανιακ οτι θελει ας λεει ο καθενας ουτε εγω ουτε κανενας αλλος εχει προβλημα..αλλα το υφακι "ειστε βλακες εγω ειμαι ο πρεζιντεντ" σιγα μεγαλε...αραξε τα κυβικα σου , μιλα καπως καλυτερα διοτι το οτι ειμαστε στο δικτυο δεν σημαινει οτι πρεπει να μιλαμε με τετοιο υφακι σαν να ειμαστε στην καφετερια διοτι :chair: :nod:

κατα δευτερον δεν ειπε κανενας τιποτα για την γερμανικη αξιοπιστια..ειναι να μη σου τυχει μλκια αμαξι...οπως και η συντηρηση του να ειναι σωστη οπως πχ. λεει ο κατασκευαστης 15000 χλμ αλλαζε εσυ στα 10 με 8000 χλμ τα λαδακια..κακο δεν κανεις..αυτα τα παραμυθια με τα καινουρια λαδια κλπ τα ακουω βερεσε.απο τη στιγμη που καιει βενζινη το αμαξι το λαδι "δηλητιριαζετε" να το πω ετσι απο τα υπολιματα καυσης..αφηστε τα παραμυθια που σας λενε οτι η ταδε βενζινη εχει λιπαντικες ιδιοτητες και καθαριζει τον κινητηρα..τιποτα δεν καθαριζει..απλως δεν αφηνει τοσα πολλα υπολοιπα..η δε λιπαντικη ιδιοτητα που το εχουν κανει πιπιλα δεν εχει τετοια η αμολυβδη βενζινη.απο τοτε που αφαιρεσαν το μολυβδο..για τεστ σταξτε λιγο βενζινη στο χερι σας και με τα δαχτυλα τριψτε το..σαν νερο που εξατμιζεται γρηγορα ειναι...επομενως το λαδι καλα ειναι να το αλλαζετε πριν τα 10.000 χλμ αν κινειστε κυριως εντος πολης

το αλλο που εχω να πω ειναι παλι θα κολλησω στο Χ3 ειναι οι ηλιθιες δικαιολογιες που εστελνε η BMW πχ στο θεμα του τιμονιου..οτι τα χερια σας ηταν βρωμικα και τριφτηκε..που να εβλεπαν το τιμονι του Ε34 παντα με βρωμικα χερια και το καθαριζα με χημικα και δεν ξεφτισε ουτε κατα διανοια..οι δε συμπιεστες? αστοχια υλικου απο τον προμηθευτη μας
ηλεκτρικα παραθυρα?αλλαξαμε προμηθευτη...
μαλλον δεν εχουν αλλαξει τον ντιλερ τους διοτι το τζιβανι που καπνιζουν εκει μεσα ειναι ληγμενο με DDT :peepwall:

Geo_3D
13-08-08, 17:46
Βασικα δεν καταλαβαινω γιατι εχετε κολλησει στο θεμα κινητηρα.
Το οτι εχει η bmw καποιους κορυφαιους κινητηρες δεν το αμφισβητει κανεις.
ΑΜΑΞΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Ειναι και αλλα,μικρα ή μεγαλα πραγματα που ουδεμια σχεση εχουν με τον κινητηρα.Γιαυτα η αξιοπιστια δεν μετραει δηλαδη???

stelmaniac
13-08-08, 18:46
Βασικα δεν καταλαβαινω γιατι εχετε κολλησει στο θεμα κινητηρα.
Το οτι εχει η bmw καποιους κορυφαιους κινητηρες δεν το αμφισβητει κανεις.
ΑΜΑΞΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Ειναι και αλλα,μικρα ή μεγαλα πραγματα που ουδεμια σχεση εχουν με τον κινητηρα.Γιαυτα η αξιοπιστια δεν μετραει δηλαδη???

Εσυ κανονισε να παμε να βραχουμε και να πιουμε κανα καφε που εχουμε λιωσει εδω μεσα και αστα τα αλλα...(σου χω μιλησει και σε αλλο θρεντ και κανεις το κοροιδο!!):jumpgirl:

Stallion3.2
14-08-08, 11:44
παιδιά διάβασα ολόλκληρο το Thread και συμφωνώ απόλυτα με όσουν υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει 'εθνική' η ακόμα και 'ειδική' αξιοπιστία. όλα τα σύγχρωνα αυτοκίνητα ανάλογα με την κατηγορία τους κατασκευάζονται με τα αντίστοιχα sτandαrds και από εκεί και πέρα είναι απλά να μην σου κάτσει! τώρα το τι λένε και γράφουν τα περιοδικά δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι είναι καοθοδηγούμενα απο το τμήμα μάρκετινγκ και το διαφημιδτικό πακέτο των εργοστασίων. αφήστε το, εμείς οι κάτοχοι alfa romeo είμαστε πολύ ριγμένοι σε αυτό το θέμα! είναι απίστευτος ο σχεδόν ρατσισμός που δεχόμαστε απο κατόχους άλλων αυτοκινήτων μόνο και μόνο γιατί δεν άνοιξαν τα στραβά τους. και εμείς έχουμε προβλήματα αλλά στο μέσο όρο...η ρετσινιά όμως δεν λέει να φύγει. είχα μία 156 με 100.000 χλμ που την έσκιζα κάθε μέρα και δεν έκανε τσικ, έχω μία gt που της έχω πιεί το αίμα και επίσης και ο κουμπάρος μου έχει μία 525 που της άλλαξε δύο μοτέρ αλλά δεν μου λέει κάτι αυτό, θα μπορούσε να είναι ανάποδα! καλό είναι να υποστηρίζουμε τα αυτοκινητά μας (εγώ την alfa και εσείς την bmw) αλλά να βλέπουμε και λίγο παραπέρα. πχ εγώ θαυμάζω μία m3 CLS αλλά πιστέυω ότι και ένας σώφρον bmwδάκιας δεν θα έμενε ασυγκίνητος απο την εμφάνιση και τον ήχο μία GTA η μιας 8C Competizione, αυτά

fatdevil
18-08-08, 19:20
Νικο μην ασχολεισαι γιατι το μονο που πετυχαινεις ειναι να τον κανεις δημοφιλεστερο.Εγω επαψα να ασχολουμαι...Αυτα ξερει ο ανθρωπος, αυτα λεει...

1) Δεν με νοιαζει η δημοτικοτητα.
2) Δεν σε αναγκασε κανεις με το ζορι να ασχοληθεις εξ αρχης για να παψεις τωρα.
3) Ξερω πολλα πολλα παρα πανω απο οσα νομιζεις.....εχω καλο δασκαλο....και ειναι μελος εδω......μπορω ανετα να βαλω πολλα θρεντακια που να θαβουν κυριολεκτικα τις ιαπωνικες υπερτοστιερες και αλλα τοσα για τα γερμανικα, στοχος μου δεν ειναι να τις μετρησουμε για να δουμε ποιος την εχει ποιο μεγαλη αλλα να βγαλουμε ολοι μας τις τσιμπλες απο τα ματια μας.

fatdevil
18-08-08, 19:23
ρε στελμανιακ οτι θελει ας λεει ο καθενας ουτε εγω ουτε κανενας αλλος εχει προβλημα..αλλα το υφακι "ειστε βλακες εγω ειμαι ο πρεζιντεντ" σιγα μεγαλε...αραξε τα κυβικα σου , μιλα καπως καλυτερα διοτι το οτι ειμαστε στο δικτυο δεν σημαινει οτι πρεπει να μιλαμε με τετοιο υφακι σαν να ειμαστε στην καφετερια διοτι :chair: :nod:

:

Εαν πουλαω εγω υφακι εσυ τι πουλας τωρα?....νταηλικι και υπεροψια?....και μια χαρα ειμαι αραγμενος στα κυβικα μου.....και εχω μπολικα απο δαυτα.

stelmaniac
18-08-08, 19:48
1) Δεν με νοιαζει η δημοτικοτητα.
2) Δεν σε αναγκασε κανεις με το ζορι να ασχοληθεις εξ αρχης για να παψεις τωρα.
3) Ξερω πολλα πολλα παρα πανω απο οσα νομιζεις.....εχω καλο δασκαλο....και ειναι μελος εδω......μπορω ανετα να βαλω πολλα θρεντακια που να θαβουν κυριολεκτικα τις ιαπωνικες υπερτοστιερες και αλλα τοσα για τα γερμανικα, στοχος μου δεν ειναι να τις μετρησουμε για να δουμε ποιος την εχει ποιο μεγαλη αλλα να βγαλουμε ολοι μας τις τσιμπλες απο τα ματια μας.

Αν ο δασκαλος σου,σου εμαθε οτι κανενα Ιαπωνικο αυτοκινητο δεν αξιζει τοτε ειναι το ιδιο αφελης με σενα,πιστεψε με. Και δε λεει κατι που ειναι μελος του φορουμ, και παλι πιστεψε με....

Εδω που ηρθες προσπαθησε να μην κανεις τον εξυπνο αλλα να μαθαινεις οπως κανω και γω...

Geo_3D
18-08-08, 19:51
Βασικα δεν καταλαβαινω γιατι εχετε κολλησει στο θεμα κινητηρα.
Το οτι εχει η bmw καποιους κορυφαιους κινητηρες δεν το αμφισβητει κανεις.
ΑΜΑΞΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Ειναι και αλλα,μικρα ή μεγαλα πραγματα που ουδεμια σχεση εχουν με τον κινητηρα.Γιαυτα η αξιοπιστια δεν μετραει δηλαδη???

?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????

fatdevil
18-08-08, 20:55
Αν ο δασκαλος σου,σου εμαθε οτι κανενα Ιαπωνικο αυτοκινητο δεν αξιζει τοτε ειναι το ιδιο αφελης με σενα,πιστεψε με. Και δε λεει κατι που ειναι μελος του φορουμ, και παλι πιστεψε με....

Εδω που ηρθες προσπαθησε να μην κανεις τον εξυπνο αλλα να μαθαινεις οπως κανω και γω...


1) Ο "δασκαλος" μου μοναχα αφελης δεν ειναι πιστεψε με!.
2) Δεν κανω τον εξυπνο.....τον δικηγορο του διαβολου καταντησα να κανω απο οτι καταλαβα σε ενα site που αφορα BMW αυτοκινητα και γερμανικα επι το πλειστον!.
3) Και ο "δασκαλος" δεν μου ειπε ξερα ενα.......τα ιαπωνικα δεν αξιζουν....και τελειωσαμε.......δεν αξιζουν για τα λεφτακια τους ειπε σε γενικα πλαισια......και με απειρα επιχειρηματα για τα λεγομενα του και οχι ετσι τυχαια στον αερα.

yiannis2002
18-08-08, 21:19
Συγνωμη κύριοι που παρεμβαίνω στην συζήτηση, αλλά οι αφορισμοί γενικώς δεν οδηγουν πουθενά.
Το να πείς ότι τα γιαπωνέζικα, δεν αξίζουν τα λεφτά τους, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Θα προτιμούσα ν ακούσω ότι το τάδε ή το δείνα, δεν αξίζει τα λεφτά του για τους ταδε λόγους.
Τα γενικά πλαίσια είναι για συζήτηση καφενείου με φραπέ και τάβλι, όσο ειδήμων και να είναι αυτός που το είπε.
Είμαι μπεμβεδάκιας από κούνια, μεγάλωσα μεσα στα μπεεμβε, τα έμαθα, τα αγαπησα και θα τ αγαπάω, αλλά από σπόντα είχα και γιαπωνέζικο και μάλιστα αρκετά low profile που ήτανε απείρως καλύτερο από το Bmw που μπορουσα να πάρω στ αντιστοιχα λεφτά, και που ητανε εκπληκτικά αξιόπιστο παρόλο το σκίσιμο που έτρωγε ολη μέρα.
Η αυτοκίνηση δεν έχει πρόσωπο, και οι "εθνικές σχολές" πεθάνανε από την δεκαετία του 90.
Ας ακούσουμε λοιπόν κάποια από τ απειρα επιχειρήματα για το ότι τα ιαπωνικά δεν αξίζουν.

stefanos_cool
18-08-08, 21:27
Ρε παλικάρια...όλα τα αυτοκίνητα είναι καλά!!! Εμένα η παρέα μου με θεωρεί κολλημένο bmwδάκια, όμως δεν μπορώ να αμφισβητήσω και το προτερήματα άλλων κατασκευαστών όπως π.χ. των Ιαπωνικών!
Στο φινάλε δεν γίνεται να τα έχουμε όλα;;;
Επίσης θέλω να πω (αν και νέος στο forum) ότι καλό είναι να βλέπουμε τα πράγματα χωρίς παροπήδες και να μαθαίνουμε από τους παλαιότερους!
Τολμώ να πω ότι είμαι πτυχιούχος μηχανολόγος Μ.Ε.Κ κι όμως ακούω συμβουλές μικρότερων σε ηλικία και εμπειρία διότι σε κάποια πράγματα είναι πολύ πιο ψαγμένοι από εμένα.
Συμφωνώ απόλυτα με τον stelmaniac και χωρίς παρεξήγηση!!!

Φιλικότατα,

Στέφανος

stefanos_cool
18-08-08, 21:31
Συγνωμη κύριοι που παρεμβαίνω στην συζήτηση, αλλά οι αφορισμοί γενικώς δεν οδηγουν πουθενά.
Το να πείς ότι τα γιαπωνέζικα, δεν αξίζουν τα λεφτά τους, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Θα προτιμούσα ν ακούσω ότι το τάδε ή το δείνα, δεν αξίζει τα λεφτά του για τους ταδε λόγους.
Τα γενικά πλαίσια είναι για συζήτηση καφενείου με φραπέ και τάβλι, όσο ειδήμων και να είναι αυτός που το είπε.
Είμαι μπεμβεδάκιας από κούνια, μεγάλωσα μεσα στα μπεεμβε, τα έμαθα, τα αγαπησα και θα τ αγαπάω, αλλά από σπόντα είχα και γιαπωνέζικο και μάλιστα αρκετά low profile που ήτανε απείρως καλύτερο από το Bmw που μπορουσα να πάρω στ αντιστοιχα λεφτά, και που ητανε εκπληκτικά αξιόπιστο παρόλο το σκίσιμο που έτρωγε ολη μέρα.
Η αυτοκίνηση δεν έχει πρόσωπο, και οι "εθνικές σχολές" πεθάνανε από την δεκαετία του 90.
Ας ακούσουμε λοιπόν κάποια από τ απειρα επιχειρήματα για το ότι τα ιαπωνικά δεν αξίζουν.

Ά ψ ο γ ο ς ! ! !

thanassis
20-08-08, 20:30
φεραρι με γατάκια στο καπό?

λογικό το βρίσκω, μιας και τα γατάκια κάθονται όπου είναι ζεστά, αλλά η φεράρι έχει κινητήρα πίσω (μη βαράτε ρε παιδιά) :banhim::rofl2:

πχ εγώ θαυμάζω μία m3 CLS αλλά πιστέυω ότι και ένας σώφρον bmwδάκιας δεν θα έμενε ασυγκίνητος απο την εμφάνιση και τον ήχο μία GTA η μιας 8C Competizione, αυτά

φιλικά πάντα, θα εννοείς CSL (Coupe Sport Lightweight), προς αποφυγή παρεξηγήσεων!!!και ας μπούμε στο θέμα, εγώ έχω ένα Ε36 316 και ένας φίλος ένα άθλιο Toyota Aygo, το οποίο δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ντουλαπάκι, κεντρικό κλείδωμα,ABS,στροφόμετρο και πολλά πολλά άλλα ενώ το δικό μου το γερμανικό και τέλειο όχημα τα έχει.... το "παρτάλι" λοιπόν του παιδιού είναι 1000cc και το δικό μου 1600cc και για να τον φτάσω πρέπει να ξεκινήσω με 1->5000rpm, καρφωτή δευτέρα,καρφωτή τρίτη και να φάω τον συμπλέκτη μου ενώ εκείνος πηγαίνει κανονικά.....
επίσης το άχρηστο και κακοσχεδιασμένο αυτοκίνητο έχει ελάχιστη ασφάλεια, τέλη κυκλοφορείας, ελάχιστο κόστος service ενώ το δικό μου γκουχ γκουχ γκουχ, σε κάθε γκουχ που κάνει κάθε δίμηνο θέλει και 200ευρω.....όχι ψαλίδι, όχι συνεμπλόκ, όχι σωληνάκι από δω, όχι μαρκούτσια από κει......
ακόμη το Aygo με ένα ντεπόζιτο βγάζει γύρω στα 500-600χλμ ενώ το δικό μου γύρω στα 500....με τη διαφορά ότι εμένα έχει 65λίτρα ντεπόζιτο και εκείνο 30λίτρα, και σ εκείνο βάζεις μια φορά την εβδομάδα 20 ευρώ και πάει ενώ στο δικό μου 20 ευρώ σε κάθε βόλτα....

stefanos_cool
20-08-08, 20:53
λογικό το βρίσκω, μιας και τα γατάκια κάθονται όπου είναι ζεστά, αλλά η φεράρι έχει κινητήρα πίσω (μη βαράτε ρε παιδιά) :banhim::rofl2:φιλικά πάντα, θα εννοείς CSL (Coupe Sport Lightweight), προς αποφυγή παρεξηγήσεων!!!και ας μπούμε στο θέμα, εγώ έχω ένα Ε36 316 και ένας φίλος ένα άθλιο Toyota Aygo, το οποίο δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ντουλαπάκι, κεντρικό κλείδωμα,ABS,στροφόμετρο και πολλά πολλά άλλα ενώ το δικό μου το γερμανικό και τέλειο όχημα τα έχει.... το "παρτάλι" λοιπόν του παιδιού είναι 1000cc και το δικό μου 1600cc και για να τον φτάσω πρέπει να ξεκινήσω με 1->5000rpm, καρφωτή δευτέρα,καρφωτή τρίτη και να φάω τον συμπλέκτη μου ενώ εκείνος πηγαίνει κανονικά.....
επίσης το άχρηστο και κακοσχεδιασμένο αυτοκίνητο έχει ελάχιστη ασφάλεια, τέλη κυκλοφορείας, ελάχιστο κόστος service ενώ το δικό μου γκουχ γκουχ γκουχ, σε κάθε γκουχ που κάνει κάθε δίμηνο θέλει και 200ευρω.....όχι ψαλίδι, όχι συνεμπλόκ, όχι σωληνάκι από δω, όχι μαρκούτσια από κει......
ακόμη το Aygo με ένα ντεπόζιτο βγάζει γύρω στα 500-600χλμ ενώ το δικό μου γύρω στα 500....με τη διαφορά ότι εμένα έχει 65λίτρα ντεπόζιτο και εκείνο 30λίτρα, και σ εκείνο βάζεις μια φορά την εβδομάδα 20 ευρώ και πάει ενώ στο δικό μου 20 ευρώ σε κάθε βόλτα....

Φίλε Θανάση,

καλά τα λες...και υπάρχουν κι άλλα πολλά μείον σε σχέση με το "άθλιο"...

Αλήθεια γιατί δεν το πουλάς και να βάλεις και 3-4 χιλ. ευρώ και να πάρεις το άθλιο;;

λέμε τώρα!

Πλάκα κάνω ...και ελπίζω να την δέχεσαι!!!

Καλό το Aygo...αλλά για 2ο αμάξι!!!

Είχα και γω μια ε36 318 και το σκυλομετάνιωσα που την έδωσα!!!!!!

Φιλικά,

Στέφανος

thanassis
20-08-08, 21:13
Φίλε Θανάση,

καλά τα λες...και υπάρχουν κι άλλα πολλά μείον σε σχέση με το "άθλιο"...

Αλήθεια γιατί δεν το πουλάς και να βάλεις και 3-4 χιλ. ευρώ και να πάρεις το άθλιο;;

λέμε τώρα!

Πλάκα κάνω ...και ελπίζω να την δέχεσαι!!!

Καλό το Aygo...αλλά για 2ο αμάξι!!!

Είχα και γω μια ε36 318 και το σκυλομετάνιωσα που την έδωσα!!!!!!

Φιλικά,

Στέφανος

Στέφανε εννοείται ότι δέχομαι την πλάκα!!! και δέχομαι και πως εχουν τα πράγματα, αλλά κάποια στιγμή φτάνεις σε κάποιο σημείο να λες γιατί να καίει και να μην πηγαίνει, και όταν βγαίνεις βόλτα καταντάει βαρετό να σκέφτεσαι το πόσα θα κάψεις ενώ ο άλλος να μην το σκέφτεται ποτέ....
τουλάχιστον αν κάποια στιγμή βάλω κανένα is ή κανένα 2άρι μοτέρ θα καίει αλλά θα πηγαίνει κάπως καλύτερα....

επίσης δέχομαι ότι τα ιαπωνικά δεν πρόκειται να μου βγάλουν τίποτα, και θα ξεχνάω πως λέγεται αυτός που έχει το συνεργείο.....

πίστεψέ με, αν ήταν στο χέρι μου να το πουλήσω και να πάρω κάτι άλλο θα το έκανα, γιατί βλέπω ότι είναι ασύμφορο για ένα φοιτητή.... όχι όμως ότι δεν θα το μετανιώσω αν το κάνω... αλλά τα γούστα πληρώνονται και ισχύει πάντα αυτό.....

Φιλικά,
Θανάσης

stefanos_cool
20-08-08, 21:33
Στέφανε εννοείται ότι δέχομαι την πλάκα!!! και δέχομαι και πως εχουν τα πράγματα, αλλά κάποια στιγμή φτάνεις σε κάποιο σημείο να λες γιατί να καίει και να μην πηγαίνει, και όταν βγαίνεις βόλτα καταντάει βαρετό να σκέφτεσαι το πόσα θα κάψεις ενώ ο άλλος να μην το σκέφτεται ποτέ....
τουλάχιστον αν κάποια στιγμή βάλω κανένα is ή κανένα 2άρι μοτέρ θα καίει αλλά θα πηγαίνει κάπως καλύτερα....

επίσης δέχομαι ότι τα ιαπωνικά δεν πρόκειται να μου βγάλουν τίποτα, και θα ξεχνάω πως λέγεται αυτός που έχει το συνεργείο.....

πίστεψέ με, αν ήταν στο χέρι μου να το πουλήσω και να πάρω κάτι άλλο θα το έκανα, γιατί βλέπω ότι είναι ασύμφορο για ένα φοιτητή.... όχι όμως ότι δεν θα το μετανιώσω αν το κάνω... αλλά τα γούστα πληρώνονται και ισχύει πάντα αυτό.....

Φιλικά,
Θανάσης

Αν θέλεις άκουσε την γνώμη μου (χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σωστή), βάλε ένα μεγαλύτερο κινητήρα με τα παρελκόμενά του (φρένα,αναρ/σεις) ίσως ενα δίλυτρο 6κίλυνδρο και πάρε για την δουλειά σου ένα 1000ράκι και θα είσαι κούκλος!

Εγώ έχω την μπέμπα για τις βόλτες μου και ένα μικρούλη(πεζω 106 κιντ) για τις αστικές μετακινήσεις και πίστεψέ με ότι είμαι οκ και μάλιστα ψάχνομαι να την κάνω τρίλυτρη ή μ5!

Όσο μου καίει το μικρό σε μια βδομάδα, θέλω με την μπέμπα πήγαινε έλα για μπάνιο.. αλλά είναι επιλογή μου και δεν το μετανιώνω...κάθε άλλο!!!

Σχετικά τώρα με τις βλάβες , είναι και πόσο ψάχνεσαι, αν τα θέλεις όλα στην εντέλεια όλο και κάτι θα βρίσκεις!
Έχω ένα συνάδελφο με το ίδιο αμάξι με το δικό μου, όλα μαμά, και συνέχεια μου την λέει ότι είμαι γκαντέμης που έχω συχνά προβλήματα κλπ. ενώ το δικό του δεν του παρουσιάζει τίποτα εδώ και χρόνια! Πάει συνεργείο μόνο για λάδια κλπ.
Προχτές που την οδήγησα ανακάλυψα ότι έχει τα ίδια ίσως και περισσότερα προβλήματα από την δική μου, απλά τον τύπο δεν τον ενδιαφέρει και ούτε κάθεται να το ψειρίζει κάθε μέρα όπως κάνω εγώ.
Οπότε για μένα όλα είναι σχετικά. Και εγώ όταν δεν ασχολούμαι δεν μου βγάζει τίποτα, κάθε Αύγουστο όμως που δεν έχω άλλη ασχολία παρά μόνο την μπέμπα μου... κοντεύω να κάνω διακοπές μαζί με τον μηχανικό μου!!!!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Στέφανος

Marioz
21-08-08, 11:22
[quote=thanassis;212052]λογικό το βρίσκω, μιας και τα γατάκια κάθονται όπου είναι ζεστά, αλλά η φεράρι έχει κινητήρα πίσω (μη βαράτε ρε παιδιά) :banhim::rofl2:

χαχαχαχαχαχαχαχα

άρα φιλαράκο η φερράρι έχει το ΚΑΠΟ ΠΙΣΩ και το Πορτ μπαγκάζ ΜΠΡΟΣΤΑ....σωστά?

και το ΚΑΠΟ είναι πάντα ζεστό ...... και το γατάκι?