PDA

Επιστροφή στο Forum : z3 nera


Mini-PowerS
07-05-04, 08:00
ixa ena z3 prin poli kairo. empaze nera me to kilo kathe fora pou evrexe, thelo na rotiso ean ixe kanenas ta idia provlimata

mpikounis
07-05-04, 08:15
ixa ena z3 prin poli kairo. empaze nera me to kilo kathe fora pou evrexe, thelo na rotiso ean ixe kanenas ta idia provlimata

Το πρόβλημα με το νερό είναι δυστυχώς standard σχεδόν σε όλα τα cabrio. Το Z3 πάσχει ιδιαιτέρως (όπως όλα τα cabrio των οποίων τα λάστιχα της κουκούλας είναι εκτεθιμένα στον ήλιο όταν αυτή είναι ανοιχτή) και βάζει νερό από το σημείο που το λάστιχο της κουκούλας ενώνεται με το λάστιχο του μπαρμπριζ. Σωστα;

Δυστυχώς η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση των λάστιχων της κουκούλας. Με καινούργια λάστιχα, αν τα προσέχεις (υπάρχουν ειδικές κρέμες για να διατηρούνται μαλακά) δεν θα έχεις πρόβλημα για πολύ καιρό.

Paris P
07-05-04, 09:04
Αγαπητέ admin. επέτρεψέ μου να διαφωνίσω εν μέρη μαζί σου. Δεν έχουν όλα τα cabrio πρόβλημα με τα νερά (τουλάχιστον αν οι υδροροές τους είναι καθαρές από φύλλα, χώμα κτλ). Το πρόβλημα της Ζ3 είναι γνωστό (βάζει νερό από μπροστά) και πιστέυω ότι έχει διορθωθεί τουλάχιστον στα τελευταία μοντέλα.

Σε συγκριτιτικό που είχε γίνει από περιοδικό τον Σεπτέμβριο '03 (δεν θυμάμαι ποιό) αναφερόταν ρητώς ως disavantage αυτή η αδυναμία όπως επίσης και για το fiat αν δεν κάνω λάθος.

Καθώτι λάτρης των γερμανικών, όταν αποφάσισα να αγοράσω roadster, η πρώτη μου επιλογή ήταν Z3 (2,0 - 6V) την οποία είχα στα χέρια μου 15 περίπου ημέρες. Για να είμαι ειλικρινής αν και με γοήτευε σαν αυτοκίνητο, το πρόβλημα της στεγανότητας καθώς και ο 'βαρύς' κινητήρας με αποθάρυναν και κάτέληξα στο MR2. Σημείωσε ότι και ο μηχανικός μου (BMW) μου συνεστησε να αποφύγω τη Ζ3. Ίσως να είχε δίκιο ... :rolleyes:

mpikounis
07-05-04, 09:24
Αγαπητέ admin. επέτρεψέ μου να διαφωνίσω εν μέρη μαζί σου. Δεν έχουν όλα τα cabrio πρόβλημα με τα νερά (τουλάχιστον αν οι υδροροές τους είναι καθαρές από φύλλα, χώμα κτλ). Το πρόβλημα της Ζ3 είναι γνωστό (βάζει νερό από μπροστά) και πιστέυω ότι έχει διορθωθεί τουλάχιστον στα τελευταία μοντέλα.

Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι οταν αγοράζεις cabrio αυτοκίνητο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για λίγο νερό.. Κάποια αυτοκίνητα (όπως το Ζ3) έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα γιατι ξεραίνονται τα λάστιχα τους (επειδή τα βλέπει ο ήλιος όταν είναι ανοιχτά). Αυτό το πρόβλημα το είχα και με ενα Porsche 944 Cabrio (και με Z3!). Συμφωνώ οτι κάποια αυτοκίνητα πιο καινούργια δεν έχουν τόσο πρόβλημα (ελπίζω το Ζ4 να είναι οκ!) αλλά όσο οδηγώ cabrio είμαι προετοιμασμένος να δω και λίγο νεράκι μέσα...

Paris P
07-05-04, 09:35
Παρέλαβε εχθές ο φίλος μου ο Γιώργος τη Ζ4 (3,0) και του μίλησα ήδη για το forum. Να ένα test sample :D

BMW Power
07-05-04, 12:03
Συμφωνώ με τον mpikouni ότι αγοράζοντας ένα cabrio ή roadster στην περίπτωση μας, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για λίγο νεράκι. Ειδικά μιας και τα λάστιχα χρειάζονται συντήρηση την οποία σχεδόν κανείς δεν κάνει.
Η εμπειρία μου όμως από ένα miata του ’99 δεν άφησε καμία αμφιβολία για την ποιότητα της οροφής. Δεν έβαλε ποτέ νερό στα 4 χρόνια, εκτός από μια φορά που ο συνοδηγός δεν έκλεισε καλά το δεξί κλείστρο της κουκούλας. :mad:

Z3 Fat Bastard
07-05-04, 15:47
Αγαπητοί Κύριοι,

Απλά σας ενημερώνω οτι τα νερά στο Ζ3 (δικό μου με 22000 χλμ, always garaged, μοντελο 96) δεν εμφανιζονται καθε φορα που βρεχει. Εχει τυχει να ριχνει "καρεκλες" και να μην περναει ουτε σταγονα, αλλα εχει τυχει και να ψιλοβρεχει και να εχουμε νερα στο συνοδηγο!

Anyway, πιστευω οτι παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες (κλεισιμο οροφης, θερμοκρασια περιβαλλοντος οταν βρεχει) και αλλα.

Και για να τελειωνουμε, τουλαχιστον εμεις εχουμε οροφη να ανοιξουμε. Αλλοι αναγκαζονται να παρουν mini για να εχουν οροφη , γιατι προσφατα δωσανε 150000 € και κοιτανε πανω και βλεπουν ταπετσαρια.

Αυτα!

paularas
25-07-04, 22:05
Pantws sto z4 opou to exw apo ton febrouario pote den exw brei ( akomi ) nera mesa sto amaksi . Mono mia fora pou apla den eixa prolabei na to kleisw enw arxise na brexei kai odigousa ( eprepe na brw kapou na to stamatisw deksia ) kai braxike to eswteriko tou alla meta to problima itan to oti mexri na to katharisw apo ta simadia/lekedes itan oligon diskolo...

stef
05-08-04, 18:42
Είναι θέμα συντήρησης και συχνής αλλάγής στις τσιμούχες! (1 φορά στα 2 χρόνια)

vasilisZ3
05-10-04, 18:02
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε αν αλλάζουν τα παλινα λαστιχα της οροφής που κουμπωνουν πάνω στο τζάμι όταν κλείνει η κουκούλα...γιατι μπάζει απο κει νερα....και φαντάζομαι ότι είναι θέμα των πλαστικων λαστιχων που ειναι ψιλοφθαρμένα...
Ξερει κανεις τιποτα αλλο? και πως και που παω για αδιαβροχοποιηση κουκουλασ?

aVog
06-10-04, 07:52
Οπως έχω προαναφέρει είχα απο το 99' Ε36 κάμπριο και μέχρι τον μαρτιο που το άλλαξα είχα δεί πολυ λιγες φορές νερό (οταν λέμε νερό εννοουμε στραγόνες) μέσα στο αυτοκίνητο. Και όλες αυτες οι φορές σε άσχετη φάση. Τωρα με το Ζ4 δεν έχει τύχει αλλά ακόμα και να τύχει δεν είναι κάτι κραυγαλέο και θα το θεωρήσω φυσιολογικό, Καμπριο δεν θέλαμε μάγκες!!!
ΛΟΥΣΤΙΤΕ ΤΟ !!! :eek:

ZHTA
31-10-04, 16:55
καταρχην καλησπερα,

εχω ενα Ζ3 μοντ2002 1,9
δυο χρονια τωρα δεν εχει μπει ουτε σταγονα στο αμαξι και κανω αρκετα χλμ
το μονο προβλημα που εχω εγω στη κουκουλα ειναι οτι ξεθωριαζει και αφηνει ασπρες σταμπες σαν να εχει πετροπλυθει