PDA

Επιστροφή στο Forum : Race of Champions 2008: Πρωταθλητής των Πρωταθλητών ο Loeb


TSAF
15-12-08, 10:34
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η χρόνια για τον Sebastien Loeb, αφού μετά την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου τίτλου στο WRC, o Γάλλος οδηγός αναδείχθηκε σήμερα και Πρωταθλητής των Πρωταθλητών στο Wembley. Όλοι οι μεγάλοι αστέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έδωσαν το παρών στη μεγάλη γιορτή με την οποία ουσιαστικά πέφτει και η αυλαία της χρονιάς, στο μοναδικό αυτό event που διοργανώνει εδώ και 22 χρόνια πλέον η Michelle Mouton. Φέτος, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν επάνω στον πολυπρωταθλητής της Formula 1, Michael Schumacher, αλλά και φυσικά στον Sebastien Loeb, οι οποίοι και όλοι περίμεναν να τους δουν αντιμέτωπους στον μεγάλο τελικό.

Όμως, ο Γερμανός πιλότος, αν και πέρασε το εμπόδιο του Tom Krinstensen στην πρώτη φάση, τέθηκε εκτός από τον Colin Edwards στα προημιτελικά! Έτσι, στον μεγάλο τελικό, ο Sebastien Loeb αντιμετώπισε τον David Coulthard, ο οποίος στην εκδήλωση έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Βλέπετε, ο Σκοτσέζος που φέτος έδωσε τέλος στην καριέρα του στην Formula 1, ήθελε να συνδυάσει την αποχώρηση του με τον συγκεκριμένο τίτλο. Αρχικά, πέρασε το εμπόδιο του Gareth McHale οδηγώντας τα λιλιπούτεια, αλλά με περίσσια ισχύ, Abarth 500 Asseto Corse, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε τον Αμερικανό πρώτην Πρωταθλητή του drift, Tanner Faust. Στη συνέχεια, είχαν μία σπουδαία μάχη με τον Πρωταθλητή του Nascar, Carl Edwards, με τον Coulthard να βγαίνει εκτός και να χτυπά το KTM X-Bow του στην τελευταία στροφή, αλλά να καταφέρνει να τερματίζει με τον εμπρός δεξί τροχό τραυματισμένο.

Από την άλλη πλευρά, ο Loeb παραλίγο να βρεθεί εκτός αγώνα από την πρώτη φάση, όταν στην πρώτη στροφή του αγώνα με αντίπαλο τον Πρωταθλητή του WTCC, Yvan Muller, βγήκε από την πίστα χάνοντας πολύτιμο χρόνο! Στη συνέχεια, όμως, κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να προκριθεί στα προημιτελικά, όντας ενάντια στα προγνωστικά. Αμέσως μετά, ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τέθηκε αντιμέτωπος με τον οδηγό της Toro Rosso στην Formula 1, Sebastien Vettel, καταφέρνοντας στο τιμόνι του buggy RX 150 να επιβληθεί με χαρακτηριστική άνεση. Στα ημιτελικά, ο Seb είχε να αντιμετωπίσει τον τρεις φορές Πρωταθλητή του WTCC, Andy Priaulx, και οδηγώντας τα 500 Abarth Asseto Corse, κατάφερε να επικρατήσει και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Εκεί, με αντίπαλο τον David Coulthard, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη μάχη οδηγώντας τα buggy του ROC, απόδοσης 170 ίππων, ενώ στη συνέχεια ο Σκοτσέζος πήρε επανέκαμψε κερδίζοντας στο τιμόνι των KTM X-Bow! Έτσι, η τελευταία μάχη με τα buggy του ROC, και πάλι, ήταν αυτή που έκρινε τον μεγάλο νικητή, που δεν ήταν άλλος από τον Sebastien Loeb. Μάλιστα, ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, δήλωσε πανευτυχής στο τέλος, ότι αφιερώνει αυτή τη νίκη στην κόρη του, η οποία ήταν και η τρίτη που πετυχαίνει στο Race of Champions, όντας ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο στην ιστορία του θεσμού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διαδρομή που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του Wembley δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλόξενη για τους οδηγούς, αφού οι έξοδοι, εκ των οποίων η κάθε μία είχε σαν αποτέλεσμα και ποινή πέντε δευτερολέπτων δεν έλειψαν. Ο Michael Schumacher, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η διαδρομή είναι πολύ στενή και τεχνική. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, αφού δεν συγχωρείτε το παραμικρό λάθος και είναι πολύ εύκολο να καταλήξεις στον τοίχο. Είναι δύσκολο για εμάς τους οδηγούς, αλλά θεαματικό για τους θεατές». Μάλιστα, ένα από τα σημαντικά γεγονότα –για τους φίλους του WRC- ήταν ότι για πρώτη φορά ο Sebastien Loeb οδήγησε ένα Ford Focus RS WRC προδιαγραφών ’07, και όπως είναι φυσικό όλοι ήθελαν να μάθουν τις εντυπώσεις του. «Είναι καλό αυτοκίνητο, έτσι δείχνει τουλάχιστον. Βασικά, δεν μπορώ να πω ότι καθόμουν καλά, ενώ δεν μπόρεσα να βρω και να συνηθίσω τα φρένα του». Πάντως, η πρώτη του επαφή με το αυτοκίνητο έγινε στο Nations Cup, όπου και η εμπειρία του ήταν πικρή, αφού υποχρεώθηκε σε ήττα από τον Mattias Ekstrom. Στη μάχη των Εθνικών Ομάδων, λοιπόν, οι Γερμανοί κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσουν τον συγκεκριμένο τίτλο. Οι Michael Schumacher και Sebastien Vettel κατάφεραν να επικρατήσουν επί του Δανού Tom Krinstensen και του Σουηδού Mattias Ekstrom, οι οποίοι και απάρτιζαν την ομάδα της Σκανδιναβίας. Στον πρώτο αγώνα, ο Schumacher επικράτησε επί του Krinstensen στο τιμόνι των ROC buggy, την ώρα που ο Mattias Ekstrom παρά μία μικρή έξοδο στην πρώτη στροφή, κατάφερε να ισοφαρίσει με το KTM X-Bow, κερδίζοντας τον Vettel. Έτσι, οι Schumacher και Ekstrom έλυσαν τις διαφορές των δύο ομάδων στον τελευταίο αγώνα, οδηγώντας τα buggy του ROC, με τον Γερμανό πολυπρωταθλητή της Formula 1 να κερδίζει με σημαντική διαφορά, χαρίζοντας τον τίτλο στην Γερμανία. Οι Γερμανοί, είχαν αποκλείσει νωρίτερα τους Ιρλανδούς και τους Σκωτσέζους, ενώ οι Σκανδιναβοί τους Γάλλους (που με τους Loeb και Muller ήταν ανάμεσα από τα φαβορί) και την Autosport Μ. Βρετανία, αποτελούμενη από τους Button και Priaulx.

Στο περιθώριο του αγώνα, πραγματοποιήθηκε μία σειρά από εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την παρουσία του Lewis Hamilton, ο οποίος έκανε μερικούς γύρους στο τιμόνι μίας McLaren SLR Roadster, ενώ τελικά για λόγους ασφαλείας, δεν έδωσε την ιδιότυπη μάχη με τον Ολυμπιονίκη ποδηλάτη Chris Hoy. Πάντως, οι Βρετανοί δεν έδωσαν βροντερό παρών στο Wembley, με πάρα πολλές θέσεις να μένουν κενές. Πάντως, οι οδηγοί δεν έχασαν το κέφι τους και διασκέδασαν τόσο οι ίδιοι, προσπαθώντας να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό θέαμα σε όσους βρίσκονταν στις κερκίδες, αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τη νέα χρονιά και μακάρι να έχουμε περισσότερους εκπροσώπους από τους αγώνες Ράλλυ, αλλά και ακόμα πιο λαμπρά αστέρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

---www.rally.gr---