PDA

Επιστροφή στο Forum : New BMW F1 Team!!!!


Strax
22-06-05, 17:25
H BMW τόλμησε τελικά και αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Sauber. Από το 2006 κιόλας θα πάρει το μοναχικό δρόμο στην F1!! Για να δούμε πόση ανηφόρα θα έχει ο δρόμος της...

sakatis
22-06-05, 17:41
kapws pio analytika...

Από το 2006, η γερμανική κατασκευάστρια αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει αυτόνομα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Αρωγός στο εγχείρημα αυτό η Sauber, την οποία και θα εξαγοράσει, ώστε να τρέχει με το δικό της μονοθέσιο από του χρόνου.

Το χρονικό της υπόθεσης ξεκινάει από τα αρκετά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις σχέσεις της Williams με την BMW. Οι δύο πλευρές, αν και θα έπρεπε να αποτελούν ενιαίο κομμάτι, συχνά ρίχνουν η μία στην άλλη τις ευθύνες της αποτυχίας των τελευταίων τριών ετών, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να αναζητήσουν μία διαφορετική διέξοδο στον χώρο.

Η Sauber προσέφερε το έδαφος, καθώς αποτελεί μία από τις ομάδες που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει για καιρό ακόμα τα χρέη. Η συνεργασία με τη Ferrari έχει θέσει ορισμένες καλές βάσεις και αυτό εκτίμησαν στην BMW, ώστε να κάνουν την πρόταση στον Peter Sauber. Ο Ελβετός κατέχει το 1/3 της ομάδας, ενώ το υπόλοιπο μερίδιο ανήκει στην Credit Suisse.

Το πλάνο της εξαγοράς αναφέρει ότι ο Sauber θα μείνει με 20% των μετοχών, αλλά θα έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο, ενώ μέσα σε τρία χρόνια, η BMW θα έχει καρπωθεί το υπόλοιπο 80% της ομάδας. Ο έλεγχος του management, πάντως, θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2006. Το όνομα, οι οδηγοί, αλλά και άλλα στοιχεία της ομάδας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, κάτι που αναμένεται εν ευθέτω χρόνο.

"Για πρώτη φορά στην ιστορία, η BMW θα αγωνίζεται ανεξάρτητη στη Formula 1. Με το πακέτο της διαχείρισης να ανήκει στην BMW, θα αναλάβουμε από τη νέα χρονιά και το υπόλοιπο πακέτο, που θα περιλαμβάνει το σασί, τα ελαστικά και τους οδηγούς", αναφέρει σε ανακοίνωσή της ο γερμανικός κολοσσός.

"Τα αποτελέσματα που σημείωσε η Sauber αξίζουν τον σεβασμό σε σχέση με το περιορισμένο μπάτζετ", ήταν το σχόλιο του αθλητικού διευθυντή της BMW, Mario Theissen.

Το πρόβλημα, πλέον, έγκειται στην Williams και την εταιρεία που θα την προμηθεύει κινητήρες. Οι πρώτες ενδείξεις δεν δείχνουν ότι θα αλλάξει κάτι, αφού οι άνθρωποι της BMW τονίζουν ότι θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Το συμβόλαιο που «δένει» τις δύο πλευρές λήγει το 2009.

"Δυστυχώς, οι σχέσεις μεταξύ μας ήταν αρκετά εχθρικές για πολύ καιρό. Αυτό κάνει τα πράγματα αρκετά δύσκολα και δεν έχει καμία σχέση με τις παλαιότερες συνεργασίες μας με την Renault και τη Honda", έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Williams, Frank Williams, για τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2000 και ως αποκορύφωμα είχε την δεύτερη θέση το 2002.

Action Man
22-06-05, 18:47
BMW F1 TEAM!!!!
MAY THE FORCE BE WITH YOU!!!! :smiley_ab

Eric36
22-06-05, 21:48
BMW F1 TEAM!!!!
MAY THE FORCE BE WITH YOU!!!! :smiley_ab

...και αν μου επιτρέπεις αγαπητέ Action Man να διορθώσω λίγο >>> MAY THE //M POWER FORCE BE WITH YOU!

billisci
22-06-05, 22:23
Κρίμα πάντως ρε παιδιά γιατί έχω δώσει ένα κάρο λεφτά για ρούχα καπελάκια και κάθε είδους σκατουλάκια που έγραφαν BMW WILLIAMS F1 TEAM. Τώρα φτου κι απ την αρχή. :banghead: :angryfire :banghead:

mixalhs
22-06-05, 22:57
Το χρημα να κανει κυκλους. :deal:

BMW Power
23-06-05, 08:54
Επιτέλους!!!!

Αν και ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος, με χαροποιεί πολύ αυτή η εξέλιξη.
Τουλάχιστον αν κάτι δεν πηγαίνει καλά από εδώ και πέρα θα ξέρουμε ότι φταίει μόνο η BMW!!!

ISSSSS
23-06-05, 10:33
ΜΠΡΑΒΟ!τωρα θα καραγουσταρουμε F1! :dance:

manosbmw318ie30
23-06-05, 10:53
Το μόνο που πρέπει να προσέξει η BMW τώρα είναι το κόστος. Άλλο να δίνεις κινητήρες και άλλο να φροντίζεις για τα πάντα. Πρέπει να προσέξει να μη ξεφύγει, διότι τότε θα τη βλάψει γενικά. :calm:


Και άλλο βεβαίως τα DTM & WTCC και άλλο η Φ1.

santo
23-06-05, 11:51
Επιτέλους η BMW έκανε την κίνηση που όλοι περιμέναμε..
Καλη επιτυχία στην αγαπημένη μας εταιρία!!
:bowdown:

GIORGOS
23-06-05, 11:54
Μακαρι να πανε ολα καλα και να ειναι στις πρωτες θεσεις.

handball-n11
24-06-05, 09:47
Δεν ξερω παιδια εγω παλι εχω ενα πολυ κακο προαισθημα για τουσ νεους κανονισμους!!! Πιστευω πως παραειναι ριζικη η αλλαγη. Το μελλον εινια απροβλεπτο μετα τις νεες μεταριθμυσεις τισ F.I.A :nixweiss: :nixweiss:

thomas
24-06-05, 10:13
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Άντε να φτιάξεις ομάδα, σχεδιαστές, μηχανικούς, team manager και το κυριότερο οδηγούς!!! Ο δρόμος για την κορυφή είναι μακρύς. Δείτε την Toyota με απίστευτο bugdet, τεράστια ομάδα και πάλι παιδεύεται. Μακάρι να βγεί σε καλό και να μην επηρεάσει τα αυτοκίνητα δρόμου της BMW, αν τελικά γίνουν περικοπές στο bugdet R&D για αυτά.
Δεν νομίζω ότι η BMW χρειάζεται διαφήμιση μέσω της F1. Δεν είναι Ferrari που οι αγώνες είναι όλη η ιστορία της. Ούτε Willimams που είναι μόνο μια αγωνιστική ομάδα, και κέντρο εξέλιξης. Αλλά τελικά ούτε Toyota και Renault που χρειάζεται το image της F1 για διαφημιστικούς σκοπούς.

papajim
07-07-05, 22:24
Τωρα που η BMW αγορασε τη Sauber...
Το μονο σιγουρο ειναι οτι δημιουργει πολλα προβληματα στη williams η οποια ισως και να μεινει χωρις μηχανη και αναγκαστει να χρυσοπληρωνει ακομα περισσοτερο καποιον καινουριο προμηθευτη (να προκειται για τη bmw δε νομιζω γιατι ο κυριος frank williams ειναι αρκετα υπερηφανος και θα συμφωνησει κι αυτος για τη λυση του συμβολαιου στο τελος της χρονιας).
Σε οτι αφορα τη BMW ως νεα ομαδα, πιστευω οτι θα εχει καλυτερο μελλον απο τη επιεικως δυσκολη και τραγικη πορεια της Jaguar. Αν και νομιζω οτι σιγουρα θα χρειαστει 2-3 χρονια εμπειρια οπως η toyota μεχρι να δειξει καλα δειγματα. Σιγουρα η εξελιξη του αυτοκινητου θα ειναι καλυτερη και πιο γρηγορη απ'οτι συνεβαινε μεχρι σημερα στη sauber, κυριως λογω του οικονομικου υποβαθρου της εταιριας. Γνωμη μου ομως ειναι οτι εκτος απο καποια χτυπητη μεταγγραφη οδηγου, ειναι απαραιτητη και η προσληψη μερικων εμπειρων τεχνικων και μηχανηκων απο αλλες ομαδες.Σιγουρα καποιοι της williams θα ακολουθησουν γιατι θα το δουν ως προκληση, αλλα μαλλον θα χρειαστει και καποιο μεγαλο ονομα του χωρου.
Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι ειναι κορυφαια κινηση της εταιριας, η οποια για ακομα μια φορα αφηνει πισω σε πρωτοβουλια τη merc...Βεβαια, για να λεμε του στραβου το δικιο, μια χαρα ειναι η merc με τη McLaren ενω η bmw ειχε αναγκη απο μια αλλαγη γιατι η williams ποτε δεν καταφερε τα τελευταια χροναι να πρωταγωνιστει..γι αυτο και την εκαναν montoya και schumi junior.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι εγω-κλασσικος ferrarikos k schumacherikos- μαλλον θα αρχησω να αλλαζω προτιμησεις :)
Λιγη υπομονη παιδια και θα δουμε θαυματα σε κανα-2 χρονια. Ο κινητηρας υπαρχει και γ@μ@ει, θα σουλουπωσουν και το ρουχαλακι του και :yippee: :dance: θα χουμε γλεντια. Ελαααααααα :cheers:

Kostas Christ
08-07-05, 10:19
Δεν υποστηριζω τη BMW λογω williams αλλα, αν γινει κατι τετοια Forza μπεμπα