PDA

Επιστροφή στο Forum : E30 γενικη επισκευη-ανανέωση


Bavarian Power
04-04-09, 14:06
Καλησπερα παιδια,

Ξερει κανεις που μπορω να φτιάξω το εσωτερικο του Ε30.
Δηλαδη: ταμπλό, καθίσματα, ταπετσαρίες, πλαστικα κ.α....

Ευχαριστώ

God
04-04-09, 14:08
Σε οποιονδήποτε καλό ταπετσέρη, γενικότερα. Τα κάνουν όλα, αρκεί να πληρώνονται καλά...

Bavarian Power
04-04-09, 14:22
Σε οποιονδήποτε καλό ταπετσέρη, γενικότερα. Τα κάνουν όλα, αρκεί να πληρώνονται καλά...

τα πλαστικα ο ταπετσερης τα φτιάχνει?
που έχει καλούς?

God
04-04-09, 16:33
τα πλαστικα ο ταπετσερης τα φτιάχνει?
που έχει καλούς?

Tα πλαστικά δεν φτιάχνονται. Ανάλογα με την περίπτωση τα αλλάζεις με καινούργια ή αν μπορούν να ντυθούν από πάνω με δερματίνη-δέρμα από τον ταπετσέρη έχει καλώς.

Καλούς έχει παντού. Εσύ που μένεις είναι το θέμα, γιατί το να σου πω εγώ κάποιον που γνωρίζω πχ στον Ρέντη και εσύ να μένεις στην Πάτρα είναι άτοπο!

petroscf
05-06-09, 17:11
Ειδικά άν έχεις θέμα με το ταμπλώ σου, (σκασίματα από ηλιακή ακτινοβολία κλπ) νομίζω ότι αν και λίγο δύσκολα, πρέπει ακόμα να μπορείς, αν το ψάξεις λίγο, να βρείς για Ε30. Λογικά θα είναι "κουφάρι", δηλ. θα συνδέσεις εσύ (ο ηλεκτρολόγος δηλ.) μετά επάνω όλα τα δικά σου ηλεκτρικά.
Για δερμάτινη επένδυση όλου του ταμπλώ, έχω ακούσει από ταπετσιέρηδες και θετικά, και αρνητικά: Δηλ, άλλος μου έχει πει ότι το αναλαμβάνει, και άλλος ότι ναι μεν το αναλαμβάνει, αλλά δεν το προτείνει, γιατί πιστεύει ότι σε λίγο καιρό με τους ήλιους που θα φάει θα το "πετάξει" το δέρμα, ό,τι κόλλες και να έχει χρησιμοποιήσει. Όσο για το κόστος του να επενδύσεις με δέρμα όλο το ταμπλώ, πρέπει να υπολογίσεις: Απεγκατάσταση από τον ηλεκτρολόγο, δουλειά ταπετσιέρη και επανεγκατάσταση από ηλεκτρολόγο.
Εχω δεί μια φορά στο δρόμο μια Ε21 με το ταμπλώ της ντυμένο με δέρμα. (ήταν μπέζ πολύ ανοιχτό-ζαχαρί). Από όσο κατάφερα να το χαζέψω, ήταν πάρα πολύ καλή δουλειά, αλλά σε κάποια σημεία που το ταμπλώ της Ε21 "λεπταινει" πάρα πολύ, εκεί δεν μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα, γιατί με το ντύσιμο "χόντραινε" και η αισθητική του διαφοροποιείτο πάρα πολύ σε σχέση με το ταμπλώ της Ε21 που ξέρουμε.
Όσον αφορά τα λοιπά πλαστικά (π.χ. armrests κλπ), ένας καλός μηχανικός με μεράκι, ή εσύ ο ίδιος, μπορείς ψάχνοντας στα παλιά να βρείς κομμάτια όπως ακριβώς τα θέλεις σε απίστευτα καλή κατάσταση!!(έχω ανάλογη εμπειρία και με αυτοκίνητο πολύ παλιότερο από το δικό σου, οπότε για σένα θα είναι και ευκολότερο να βρείς)
Αυτά. Δεν ξέρω αν σε κούρασα με την τεράστια απάντηση, αλλά τουλάχιστον ελπίζω να βοήθησα κάπως.
Καλή επιτυχία με το restauration της Ε30!!!