PDA

Επιστροφή στο Forum : Ευρωπαϊκά POI σε destinator


bimmer-corfu
08-04-09, 17:18
Σε αυτό το thread θα δείτε πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε σε destinator 7 σημεία ενδιαφέροντος (POI – Points Of Interest) από Ευρώπη.

Το πιο καλό δωρεάν site για Ευρωπαϊκά σημεία ενδιαφέροντος είναι το www.poiplaza.com αλλά επειδή το destinator δεν είναι διαδεδομένο πρόγραμμα πλοήγησης στο εξωτερικό (στην Ελλάδα είναι γιατί τρέχει τους καλύτερους χάρτες) πρέπει να κατεβάσουμε τα σημεία που μας ενδιαφέρουν και να τα μετατρέψουμε σε αρχεία που μπορεί να διαβάσει το destinator (αρχεία dat).
Για τη μετατροπή θα χρειαστούμε το δωρεάν πρόγραμμα POIEDIT από τη σελίδα www.poiedit.com
Πάμε www.poiedit.com
Στα αριστερά της αρχικής σελίδας πατήστε download και μετά download poiedit 2007.2 English, όταν κατεβεί κάντε την εγκατάσταση του προγράμματος.

Πάμε μετά www.poiplaza.com και στα αριστερά της αρχικής σελίδας έχει pois σε κατηγορίες ή ανά χώρα κτλ. Ας πούμε ότι θέλουμε να περάσουμε στο destinator τα σημεία BMW μοτοσικλέτες στην Ιταλία, πάμε countries, Europe, Italy, BMW-moto και κάνουμε κλικ πάνω του. Πατάμε download , πατάμε destinator asc και αποθηκεύουμε το αρχείο στον υπολογιστή μας.

Όταν κατεβεί το αποσυμπιέζουμε και μετά ανοίγουμε το πρόγραμμα poiedit. Πατάμε file, open, πάμε στη τοποθεσία που έχουμε αποθηκεύσει το αρχείο που κατεβάσαμε από το poiplaza και λογικά το πρόγραμμα ‘βλέπει’ το αρχείο I-BMW-Moto, πατάμε άνοιγμα και τότε ανοίγει ένα παράθυρο πάνω στο είδη ανοιχτό με ένα κατεβατό σημείων που περιλαμβάνει το αρχείο I-BMW-Moto. Πατάμε file, save as, δίνουμε τοποθεσία αποθήκευσης το φάκελο που έχει είδη το αρχείο I-BMW-Moto και στο αποθήκευση ως αλλάζουμε το προεπιλεγμένο Generic Ascii (.asci) σε Destinator Binary (.dat) και πατάμε αποθήκευση.

Κλείνουμε το πρόγραμμα και πάμε στο σημείο αποθήκευσης. Αντιγράφουμε το αρχείο .dat που δημιουργήσαμε και το αρχείο .bmp (το αρχείο εικόνας δηλαδή). Μετά τα κάνουμε επικόλληση στη συσκευή πλοήγησης και συγκεκριμένα στη διαδρομή \DestinatorApps\Destinator\UserData\Favourites.
Αν ο φάκελος έχει και αρχείο ήχου το αντιγράφουμε στο φάκελο ήχων της συσκευής.

Ανοίγουμε τη συσκευή και το πρόγραμμα πλοήγησης και θα δούμε ότι στο φάκελο Αγαπημένα υπάρχει πια και το νέο μας αρχείο, το τσεκάρουμε αν θέλουμε να μας ειδοποιεί…

ptboul
09-04-09, 09:20
Ευχαριστούμε Bimmer και πολύχρονος με υγεία - χαρά και να γεμίσεις το thread με πολλά ταξίδια! :yipee:

bimmer-corfu
09-04-09, 12:51
Ευχαριστώ πολύ!!!