PDA

Επιστροφή στο Forum : F1 στην Ελλάδα??? Όχι ευχαριστούμε.


Eric36
10-07-05, 18:34
Πρίν λίγο καιρό η FIA εξέφρασε επίσημα σε αρμοδίους του υπουργείου πολιτισμού,το ενδιαφέρον να επενδύσει στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει κατασκευή πίστας αγώνων και εμπορικών χώρων. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν...αρνητική!!!!!!!
Μάλιστα το υπουργείο επικαλέστηκε ''περιβαλλοντικούς λόγους'' ως δικαιολογία. Απ ότι φαίνεται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου τα συμφέροντα είναι μεγάλα για κάποιους που έχουν ήδη μοιράσει την πίτα.
Το θέμα πάντως μένει ακόμη ανοιχτό αφού οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.




>>>Μήπως τα θέματα που αφορούν τη Formula 1 θα πρεπε να μπούνε σε 1 μόνο thread?

papajim
10-07-05, 19:02
Παντως δε μπορω να καταλαβω αυτη την εμμονη στη μη κατασκευη πιστας. Κι αν το ελληνικο δεν αρεσει για περιβαντολογικους λογους (λεμε τωρα), υπαρχει η λυση της Βοιωτιας,η οποια εχει προταθει εδω και μια δεκαετια. Κι ενω συνεχιζουμε να τρωγομαστε μεταξυ μας για το που,το αν και το γιατι, ξεχνωντας οτι ειμαστε ενας λαος πορωμενος με τα αυτοκινητα, μη μπορωντας να συνειδητοποιησουμε τα τεραστια κερδη που θα χε μια τετοια κινηση για τη χωρα μας, η Τουρκια ετοιμαζεται σε λιγες βδομαδες να φιλοξενησει το πρωτο της granprix.
Μας αφησαν πισω αυτη τη φορα,πολυ πισω. :shakehead

mpikounis
11-07-05, 08:09
Εγω νομιζω οτι ολες αυτες οι συζητησεις περι πιστας F1 στην Ελλαδα ειναι αστειες. Η FIA προσπαθει (και καταφερνει) εδω και μερικα χρονια να μεταφερει τους αγωνες εκτος Ευρωπης σε χωρες που η διαφημιση τσιγαρων (#1 sponsor) δεν απαγορευεται. Για ποιο λογο να κανει αγωνα στην Ελλαδα που ειναι μελος της ΕΕ και μοιραζεται τους νομους για τη διαφημιση;

Φοβαμαι πως αυτα που ακουμε ειναι φημες που αφηνουν μερικοι να διαρευσουν μονο και μονο για να γινεται συζητηση. Και να φτιαξουμε πιστα F1 φοβαμαι πως δεν θα υπαρχει αγωνας στο παγκοσμιο πρωταθλημα..

Strax
11-07-05, 09:22
Είναι πάρα πολύ δύσκολo να έρθει η F1 στην Ελλάδα ακόμα και αν φτιαχτεί η πίστα, αλλά όχι αδύνατον. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν θα είναι πλέον τα τσιγάρα, αφού από του χρόνου δεν θα επιτρέπεται διαφήμιση τσιγάρων σε καμμία χώρα. Το πρόβλημα είναι ότι η F1 θέλει να επεκταθεί σε νέες αγορές εκτός Ευρώπης, αφού η Ευρώπη έχει πλέον κορεστεί...

bimmer-corfu
11-07-05, 10:15
Εγώ άκουσα τον Αβραμόπουλο να λέει στη τηλεόραση ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει επαφές με FIA κτλ για την κατασκεύη (και ένταξη στο πρωτάθλημα) πίστας F1 στην Πάτρα αν θυμάμαι καλά

manosm3
11-07-05, 10:25
Εγώ άκουσα τον Αβραμόπουλο να λέει στη τηλεόραση ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει επαφές με FIA κτλ για την κατασκεύη (και ένταξη στο πρωτάθλημα) πίστας F1 στην Πάτρα αν θυμάμαι καλά

Φουμαρα!! Σε καποιο drive ειχαν ρωτησει εναν απο τους υπευθυνους της fia για την επαφη των Ελληνων υπουργων με τη fia, με σκοπο τη κατασκευη πιστας και εκεινος λεει: "Δεν εχουμε μιλησει ποτε!"

melos86
11-07-05, 13:00
Και αφου δεν ερχεται η F1 στην Ελλαδα τοτε θα πρεπει να παμε εμεις στην F1.... Εκλεισα μαζι με τον αδερφο μου, τον ξαδερφο μου και κατι φιλους εκδρομη στην Τουρκια!! Εισητηρια silver 3... Τα αλλα ειχαν τελειωσει!

E36 RULES!!
26-07-05, 09:29
ΠΑΤΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ......
Ξεκίνησαν εταιρείες τη χρηματοδότηση (άσχετα με την κυβέρνηση) για πίστα στη χαλανδρίτσα!!!!!
Patras, Tripolis & BMW RULE!!!!!

m3power
07-08-05, 11:46
Λοιπον σημερα διαβασα σε μια κυριακατικη εφημεριδα οτι ερχεται ο μπερνι εκλεστον το αφεντικο και εμνευστης της φορμουλα 1 στις 21 αυγουστου στην αθηνα για συνναντηση με τον κ.καραμανλη και για να δει το χωρο απο κοντα που εχουν προτεινει για την διεξαγωγη των αγωνων.

παρα το οχι του ΥΠΕΧΩΔΕ και του γιωργου σουφλια ολα ειναι ανοικτα ακομα διοτι εχει προταθει και η ενναλακτικη λυση στην περιοχη της ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ!!!!!

επισης δεν θα διεξαχθουν μονο αγωνες φορμουλα 1,αλλα και μηχανων,και σκαφων υψηλων ταχυτητων!!!!!!(ωρε μανα μου,τσαντιρι θα στησω). :yippee:

η επενδυση που εχει προταθει ειναι υψους 30 εκατομυριων αλλα αφορα τον χωρο του ελληνικου!!και εκτιμαται οτι γυρω στους 120.000 τουριστες θα επισκεπτονται την χωρα μας το 15νθημερο που θα γινονται οι αγωνες.

η προταση δεν περιλαμβανει την διεξαγωγη γκραν πρι,αλλα θα ειναι θεμα διαπραγματευσης αν συμφωνησουνε στην χωροθετηση..


οι λογοι ειναι περιβαντολογικοι και θεωρει οτι θα υπαρξει εμλποκη με το ΣΤΕ,καθοτι προσφατα εκδοθηκε αποφαση επειτα απο προσφυγη κατοικων για την απομακρυνθηκε το ΚΑΡΤA απο τον ΑΛΙΜΟ!!!

Αυτα τα ολιγα......

Fanatic
12-09-05, 14:50
http://www.sportsnews.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1181

bmw m3 girl
05-10-05, 19:39
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18298&m=N11&aa=1

manosbmw318ie30
05-10-05, 22:41
Τώρα τους έπιασε ο πόνος για πίστα F1; Αφού κάνανε οι γείτονες, τρέχουμε σαν κατίνες να φτιάξουμε και εμείς. :loser:

Αν είναι οι ερασιτέχνες που ονομάζουμε πολιτικούς (γενικά μιλάω για όλους) να κάνουν πίστα F1 επειδή φτιάξανε οι Τούρκοι, τότε δε τη γουστάρω! Με θίγει και με υποβιβάζει! Τόσα χρόνια τί κάνανε; Και βεβαίως το Ελληνικό θα γίνει πίστα, όσο εγώ θα γίνω Χριστόδουλος!!! Οι μασέλες των εργολάβων είναι ακονισμένες για το ξεκκοκάλισμα του φιλέτου του Ελληνικού εδώ και καιρό!!!! :flipa:

Η F1 έχει χαθεί για την Ελλάδα εδώ και χρόνια, όταν είχαμε την ευκαιρία. Τώρα, θα γίνει μόνο και μόνο για να κονομήσουν κάποιοι. Αυτή είναι η άποψή μου και αν κανείς πολιτικάντης έχει αντίθετη άποψη, ας μου :kissass:

mixalhs
08-10-05, 15:58
ΠΑΤΡΙΣ 8/10/2005

Στέλεχος της Φόρμουλα 1 στο Ηράκλειο για την πίστα.


Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της (προτεινόμενης) πίστας της Φόρμουλα 1 στο Ηράκλειο, καθώς από χθες βρίσκεται στην πόλη μας η κ. Μόνικα Σβαρτζ, στέλεχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας της F-1 με σκοπό να επισκεφθεί την επίμαχη περιοχή στις Κάτω Γούβες.

Η κ. Μόνικα Σβαρτζ ήρθε στην Κρήτη κατόπιν προσλήσεως του νομάρχη κ. Σαρρή (αντάλλαξαν σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία) ο οποίος της ζήτησε να επισκεφθεί την περιοχή όπου μπορεί να γίνει χειμερινή πίστα για Φόρμουλα 1, που ως γνωστόν όμως διεκδικούν και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η κ. Σβαρτζ αποδέχτηκε την πρόσκληση, έφτασε χθες και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον κ. Σαρρή και τους αρμόδιους αντινομάρχες για να επισκεφθούν την περιοχή στις Κάτω Γούβες. Εάν δεν την θεωρήσει κατάλληλη την περιοχή το θέμα θα κλείσει πάραυτα, εάν το θεωρήσει κατάλληλο μέρος και σε συνδυασμό με τις υποδομές της Κρήτης (τουρισμός κλπ)., τότε θα υπάρξει σοβαρή διεκδίκηση για την ελληνική πίστα.

papajim
08-10-05, 17:04
Δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτη η υλοποιηση μιας πιστας στη Κρητη,γιατι οσο μεγαλη και αν ειναι,δεν παυει να προκειται για νησι με ολα τα προβληματα (προσβασης κυριως) που μπορει να υπαρχουν.:nixweiss: