PDA

Επιστροφή στο Forum : αλυσιδες χιονιου


stefanos9
04-05-09, 19:03
Μιας και η πρωτη μου μπεμπα (116i) και πισωκινητο car ...

Οταν ξαναρθουν τα χιονια τον επομενο χειμωνα...


Τις αλυσιδες τις φοραω πισω υποθετω ? ?:idea:

και απενεργοποιω DTC πρωτου σταδιου υποθετω also !

Τhx!

nino x3
04-05-09, 19:10
Μιας και η πρωτη μου μπεμπα (116i) και πισωκινητο car ...

Οταν ξαναρθουν τα χιονια τον επομενο χειμωνα...


Τις αλυσιδες τις φοραω πισω υποθετω ? ?:idea:

και απενεργοποιω DTC πρωτου σταδιου υποθετω also !

Τhx!

Στεφανε καλοκαιρι ερχεται.... κοιτα να χαρεις τη μπεμπα σου - τη θαλασσα και τον ηλιο και οταν με το καλο ερθει ο χειμωνας τα ξαναλεμε για αλυσιδες.

stefanos9
04-05-09, 19:11
Τhx !

e kala ok, λεμε τωρα...

απλα το ειχα απορια...

Δεν ξερει κανεις ?!:icon_toil

bimmer-corfu
04-05-09, 20:16
Δεν απενεργοποιείς τίποτα
Μόνο αν δε μπορείς να ξεκινήσεις επειδή σε κόβει πολύ, κάνεις αυτό που λες

giannis 116
04-05-09, 21:37
Λοιπον, επειδη το δικο μου 116 το'χα δουλεψει επι 3 χειμωνες στη Βορεια Γερμανια κι εχοντας τοτε κανει και ταξιδια σε Σκανδιναβικες χωρες (Δανια, Σουηδια) και χωρες κεντρικης Ευρωπης (Ελβετια, Αυστρια), η εμπειρεια μου απ τα χιονια ειναι η εξης:
Κατ αρχην αλλαζα τα λαστιχα με χειμερινα απο Νοεμβρη ως τελη Απριλη λογω του οτι ηταν υποχρεωτικο. Τα χειμερινα λαστιχα ηταν σε 16αρες ζαντες ενω τα 'καλοκαιρινα' ηταν σε 17αρες.
Ενταξει τωρα δε σου λεω να αγορασεις ενα εξτρα σετ λαστιχα για να τα χρησιμοποιησεις ελαχιστα εκτος κι αν μενεις Βορεια Ελλαδα ή σε ορεινη περιοχη που εχει περισσοτερα χιονια και παγους.
Αλυσιδες ειχα αγορασει απ τη BMW, δε θυμαμαι ποσο, πανε χρονια..Με τα χειμερινα δε χρειαστηκε να τις βαλω ποτε αν και τις ειχα 'προβαρει' για να συνηθισω ο ιδιος αμα χρειαζοταν να τις βαλω. Απλα οποτε περναγα απο διαδρομες που σε ορισμενες περιπτωσεις ηταν υποχρεωτικο να τις φορεσεις (πχ Αλπεις σε συγκεκριμενα σημεια και με βαρεια χιονοπτωση ή παγο), τις ειχα παντα στ αμαξι. Εσυ δε χρειαζεται να τις παρεις ντε και καλα απ τη ΒΜW, σιγουρα θα ναι ακριβοτερες απ το εμπορειο, ψαξε σε κανα καταστημα με αξεσουαρ αυτοκινητου, διαλεξε αλυσιδες σε διαστασεις που να κανουν για τα λαστιχα σου κι αυτο ειναι ολο. Απο εταιριες που φτιαχνουν αλυσιδες αυτοκινητων δε ξερω παντως να σου προτεινω.
Τωρα για το DTC, αν θυμαμαι καλα, στο εγχειριδιο του αυτοκινητου υπαρχει σχετικο που αναφερει πως για οδηγηση σε χιονι ή παγο με αλυσιδες προτεινεται να πατηθει το κουμπι μια φορα, δλδ να ειναι ενεργοποιημενο αλλα με καποια υστερηση η δραση του. Μια φορα μου ειχε χρειαστει με τα χειμερινα οταν πατησα σε βαθυ χιονι χωρις αλυσιδες και δε μπορουσα να ξεκινησω, με το DTC πατημενο μια φορα (οχι πληρως απενεργοποιημενο) και με πολυ ελαφρυ γκαζι ξεκολλησα. Παντως πληροφοριακα το DTC ειτε πληρως ειτε μερικως ενεργοποιημενο, δε κανει τιποτα παρα να αναβοσβηνει συνεχεια οταν εισαι με καλοκαιρινα λαστιχα και χωρις αλυσιδες.

sakkunen
04-05-09, 22:34
Δεν απενεργοποιείς τίποτα
Μόνο αν δε μπορείς να ξεκινήσεις επειδή σε κόβει πολύ, κάνεις αυτό που λες

Επίσης μπορεί ν' αράξει στο σημείο μέχρι να λιώσουν τα χιόνια, ν έρθει η άνοιξη κτλ κτλ.
Αναφέρεται σε κίνηση με αλυσίδες οπότε απενεργοποιεί το πρώτο στάδιο dtc.
Σε κίνηση με εναλλακτικού τύπου αλυσίδων, ( autosocks ) προτείνουν το dtc on. Κυρίως όμως επειδή με άγαρμπες κινήσεις στο γκάζι μπορούν να τις βγάλουν απο τη θέση τους.

Αν περιμένει να δεί οτι τον κόβει το σύστημα θα είναι αργά, γι' αυτό κ γώ τα χω στο off always κ βάζω βάρος στο πορτ μπαγκάζ.