PDA

Επιστροφή στο Forum : BMW 116 - Audi A3 - Alfa Romeo 147


GiotisSL
14-06-09, 22:37
Γειά σας παιδιά,
Καλώς σας βρήκα!

Θα ήθελα να με βοηθήσετε/να μου πείτε τη γνώμη σας για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα...

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 3...
Κατ' αρχήν να τονίσω πως ενδιαφέρομαι για αυτοκίνητο με ταχύτητες...

Έχω οδηγήσει το BMW σε αυτόματο (δεν είχε άλλο στην αντιπροσωπεία).
Μου φάνηκε πολύ καλό...


Θα είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο...

Σίγουρα έχω οδηγήσει πάρα πολλά ως τώρα αλλά θα είναι το πρώτο που θα είναι δικό μου και όχι των γονιών μου ή φίλων κλπ...


Τί λέτε;

Κωνσταντίνος
14-06-09, 22:54
Στο forum εδώ, οι συμβουλές θα είναι να επιλέξεις το 116, στο αντίστοιχο forum των Alfisti, να επιλέξεις την 147 και στο forum του Audi club, το Α3.
Εγώ θα σου πρότεινα να οδηγήσεις και τα 3, και να βγάλεις συμπέρασμα μόνος σου.
Το 116 κυρίως διαφοροποιείται απο τα υπόλοιπα 2 (αλλά και απ΄ολο τον υπόλοιπο ανταγωνισμό), στην πίσω κίνηση. Είναι το μοναδικό στην κατηγορία του που έχει αυτό το (ακριβού κόστους παραγωγής) πλεονέκτημα.
;)

Dimzan
14-06-09, 23:10
Καλωσηρθες.

Τα παντα ειναι αναλογως τι ψαχνεις. Το καθενα εχει τα πλεονεκτηματα του και τα μειονεκτηματα του και τα δικα του προσωπικα χαρακτηριστικα. Το θεμα ειναι ποιο ταιριαζει πιο πολυ στο στυλ οδηγησης σου και στα δικα σου στανταρ.

Ενδεικτικα αναφερω τι χαρακτηριζει το καθενα:

116 : Πισωκινητο, στα 1600 κανεις παιχνιδι μονο με 1η αντε 2α αλλα να γλυστραει κατω. Μετριες επιδοσεις κινητηρα, καληποιτητα κατασκευης αλλα μπορουσε και καλυτερη. Το ιδιο και η αξιοπιστια. Με efficiend dynamics εχει και τρομερη καταναλωση, πραγματικα.

Α3 : Ωραιο-κουνουριο-μουρατο να το παρκαρεις απ τα μπουζουκια και να κυκλοφορεις κυριλε να κοιτανε και οι γυναικες. Αργο και αυτο σε επιδοσεις, ουδετερο και λογω κινησης εμπρος. Αν δεν εισαι γκαζιαρης και δεν ψαχνεσαι στο θεμα χωνομαι μπαινω στριβω κλπ σου ταιριαζει οδηγικα. Απο αξιπιστια δεν ξερω τι παιζει αλλα πανω κατω σαν το bmw θα ειναι. Για καταναλωση επισης δεν ξερω τι παιζει.

147 : Ωραιο (εμενα δηλ μ αρεσει) - σπορ και εναλλακτικα κυριλε. Αρκετα καλες επιδοσεις και ωραια αισθηση. Μπροστινοκινητο και αυτο αλλα αν το ψαχνεις σε θεμα στροφες θα σου αρεσει πιο πολυ απο Α3. Απο αξιοπιστια η αλφα εχει μεγαλο μειονεκτημα (κι ας με βρισει ο stallion) και για μενα αυτο ειναι μεγαλος ανασταλτικος παραγοντας.


Απο τιμη θεωρω οτι και τα 3 ειναι παραλογα ακριβα αλλα αφου το χεις παρει αποφαση εσυ ξερεις καλυτερα.

GiotisSL
14-06-09, 23:12
Σίγουρα θα driftaroume ε!

Για λάστιχα απ' ότι διάβασα εδώ (και δεν πολυκατάλαβα - μάλλον μπερδεύτηκα) οι περισσότεροι προτιμούν τα εργοστασιακά λάστιχα από τα runflat (αυτά με τη διπλή στρώση είναι τα runflat σωστά;)...

Εγώ που σκέφτομαι να αλλάξω ζάντες και ελαστικά;
Τι γίνεται;

Τι προτείνουν οι πιο έμπειροι;

stelmaniac
14-06-09, 23:16
Στο forum εδώ, οι συμβουλές θα είναι να επιλέξεις το 116, στο αντίστοιχο forum των Alfisti, να επιλέξεις την 147 και στο forum του Audi club, το Α3.
Εγώ θα σου πρότεινα να οδηγήσεις και τα 3, και να βγάλεις συμπέρασμα μόνος σου.
Το 116 κυρίως διαφοροποιείται απο τα υπόλοιπα 2 (αλλά και απ΄ολο τον υπόλοιπο ανταγωνισμό), στην πίσω κίνηση. Είναι το μοναδικό στην κατηγορία του που έχει αυτό το (ακριβού κόστους παραγωγής) πλεονέκτημα.
;)

Ολοσωστα. Οδηγησε και τα τρια και κρινε μονος σου ποιο ταιριαζει στις αναγκες και στα γουστα σου...Αλλωστε οποιος και να σε συμβουλεψει στο τελος θα εκπληρωσεις τη δικη σου επιλογη...Καλη επιλογη...:D

GiotisSL
14-06-09, 23:18
Για το BMW έλεγα από την αρχή αλλά μου μπήκαν ιδέες...

Άλλωστε γι' αυτό μπήκα σε αυτό το φόρουμ γιατί μάλλον πάω προς το BMW...
Αλήθεια είναι πως μου αρέσουν πολύ τα Golf αλλά έχει γεμίσει ο τόπος εδώ (Κύπρο) και έπειτα δεν είναι το ίδιο να έχεις μια μπέμπα με το να έχεις ένα γκολφάκι!

Όπως και να 'χει προτιμώ τη μπέμπα! :)

Dimzan
14-06-09, 23:18
Κατσε ακομα δεν το πηρες και θα ντριφταρεις κι ολας. :D Βασικα αν κανεις ενα καλο ψαξιμο θα βρεις απαντησει για τη σειρα 1.

Επισης μιας και μυριζομαι πως αν το παρεις θα βαλεις πανω κατι ζανταρες ΝΑ (με το συμπαθειο) θα σε ενημερωσω πως οσο ανεβαινεις διασταση μειωνονται οι επιδοσεις, μαζι και το ντριφταρισμα που θα ψαχνεις.


Οπως ολοι ειπαν -και συμφωνω φυσικα- πρεπει να το οδηγησεις για να κρινεις.

Το γκολφ που ανεφερες ειναι πολυ πιο φτηνο και πιο γρηγορο απο τη μπεμπα. Δεν ειναι ομως πισωκινητο. Υπενθυμιζω, ειναι αναλογα τι ψαχνεις. Προσωπικα δε θα επαιρνα bmw επειδη ειναι πισωκινητη αλλα σε μικρη κατηγορια κυβικων. Ο λογος ειναι οτι το παιχνιδι τελειωνει εκει που τελειωνει και η πρωτη. Θα επαιρνα bmw επειδη ειναι ομορφο και πιο ποιοτικο εσωτερικα και μονο αν δε με νοιαζουν τα αλλα θα το παιρνα σε μικρη κατηγορια κυβικων..

Φιλικα στο λεω για να μην πεις μετα οτι θελω γκαζι, τι να κανω για να το βλετιωσω, δεν παει πολυ κλπ κλπ. Διοτι ειναι και αμαξι που δεν παιρνει αλογα ουτε συμφερει μετατροπη.

alexk
15-06-09, 01:24
άουντι Α3 είναι κορυφή, το 116 καλό μεν αλλά bmw

GiotisSL
15-06-09, 01:52
Δεν ξέρω ρε παιδιά τι να σας πω...
Πολύ όμορφο design πάντως!
Μου αρέσει αυτό το αυτοκίνητο...

Δεν λέω πως θα τρέχω συνέχεια, απλά εκεί που μπορώ σε αυτοκινητόδρομους βασικά γιατί αλλού έχει γεμίσει ο τόπος με κυρτώματα ή σκαψίματα στον δρόμο και ειδικά εδώ που μένω.

Έξω απ' το σπίτι μου δεν μπορείς να παρκάρεις στα 150 μέτρα λόγω έργων!

Σίγουρα η καλύτερη λύση είναι τρακτέρ για τους δρόμους εδώ :Ρ
αλλά είπα να έχω μια ελπίδα πως σε 1 χρόνο όλα θα φτιάξουν!


Τι αλλαγές προτείνετε να κάνω;
Να τα κάνω απ' την αρχή τα βασικά και μετά βλέπουμε...

Μιλώ για ελαστικά, ζάντες, εσωτερικά...

Έχω δει πακέτα... Μου είπαν για το comfort package...

Τι λέτε;

michaelp900
15-06-09, 02:05
Εγω λεω για Α3.Εκανε τωρα και το facelift και ειναι πολυ ομορφο με καλες επιδοσεις.
Για ποιoν κινητηρα λες στα audi και στο 147?

georgiou
15-06-09, 02:29
Καλωσηρθες.



147 : Απο αξιοπιστια η αλφα εχει μεγαλο μειονεκτημα (κι ας με βρισει ο stallion) και για μενα αυτο ειναι μεγαλος ανασταλτικος παραγοντας.



Dimzan τελείως φιλικά...


θα παρέμβω στα λογια σου που εχω κάνει quote!!

θες να πείς ότι bmw ειναι αξιόπιστα???
επιτρέπεται αυτοκίνητα 100.000Ε να σκίζουν πατώματα,να χρειάζονται ανακλήσεις??
2 απο τα πιο κραυγαλέα!!!

δεν προσπαθώ να πείσω οτι τα alfa δεν ειναι ζημιάρικα...
εγώ σε alfa μεγάλωσα εχουν περάσει απο την οικογένεια 4 συνολικά αυτοκίνητα alfa romeo και δεν είχε κάποιο το παραμικρό κουσούρι που να μας τρέχει στο μάστορα κάθε 3 και λίγο [αυτό το λέω γιατί εχουν και το λένε όλοι!!!]


αυτά!!!

υ.σ. και το επόμενο αμάξι μου bmw θα είναι!!!

απλά ειναι μαγεία η πίσω κίνηση!!!!

stef
15-06-09, 06:37
Α3 : Ωραιο-κουνουριο-μουρατο να το παρκαρεις απ τα μπουζουκια και να κυκλοφορεις κυριλε να κοιτανε και οι γυναικες. Αργο και αυτο σε επιδοσεις, ουδετερο και λογω κινησης εμπρος. Αν δεν εισαι γκαζιαρης και δεν ψαχνεσαι στο θεμα χωνομαι μπαινω στριβω κλπ σου ταιριαζει οδηγικα. Απο αξιπιστια δεν ξερω τι παιζει αλλα πανω κατω σαν το bmw θα ειναι. Για καταναλωση επισης δεν ξερω τι παιζει.

Αργό σε επιδόσεις το Α3....?
Εαν είναι αργό το Α3, τότε η 116 τι είναι βρε παιδιά?
Το Α3 είναι μακράν πιο γρήγορο!

bimmer-corfu
15-06-09, 07:52
Δεν υπάρχει διεθνής έρευνα (επαναλαμβάνω διεθνής-ξέρω γιατι επαναλαμβάνω) που να δείχνει audi και alfa πιο αξιόπιστες απο BMW και η 116 με efficient dynamics είναι πια πολύ αξιόπιστη.
Απο εκεί και πέρα όπως αναφέρθηκε είναι ανάλογα τι θες αν και η προσωπική μου γνώμη είναι ότι συνολικά καλύτερο είναι το Α3 και μετά η 116 που το μοναδικό της πλεονέκτημα είναι η πίσω κίνηση και η αξιοπιστία.

bill987
15-06-09, 08:11
Εγώ ανάμεσα σε αυτά θα έπαιρνα το Α3 (14tsi) αρκετά πιο γρήγορο από την bmw και μουράτο είναι και όλα τα έχει!

stef
15-06-09, 08:30
Σκέψου να έπερνες και 1,8 TSI...;)

px300
15-06-09, 09:48
Κοίτα όπως και να το κάνεις το 116 είναι φοβερό αλλά αργό και μετά από κάποιο διάστημα μπορεί να αναθεματίζεις όπως πολλοί από εμάς τους 16άριδες. Κακά τα ψέματα αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Α3 είναι πιο σωστή λύση. Την πίσω κίνηση θα την ευχαριστηθείς λίγο σε κανένα γλιστερό δρόμο.
Τώρα...... άμα περιμένεις λίγο και βγάλει η ΒΜW τους turbo που φημολογείται ότι θα βγάλει είναι άλλο θέμα.
Όσο για την αξιοπιστία για όλα έχω ακούσει και άσχημα πράγματα και μάλιστα πρόσφατα για τον 1.6 122ps πολύ άσχημα αλλά... άμα θες αξιοπιστία πάρε ιάπωνα και ξέχνατα αυτά.
Καλή τύχη σε ότι και αν πάρεις .... σου εύχομαι ναναι ένα ωραίο 120άρι!:ylsuper:

GiotisSL
15-06-09, 12:36
Αφήνω τα άλλα και...
Τελικά καταλήγω στο BMW 116...


Τι αλλαγές προτείνετε;

NINJA2
15-06-09, 12:40
Εκανες την καλιτερη επιλογη,Παντα απο αποψη μεταπολησης.
Απλα δωσε βαση στον εξοπλισμο που θα βαλης !καπχια πραγματα δεν μπενουνε μετα !.

ΓΙΑΝΝΗΣ
15-06-09, 12:47
Εγω στο δικο μου το εχω αυτοματο και ειμαι τρομερα ευχαριστημενος, αλλα το εχουμε σαν δευτερο και ειναι παντα μεσα στην κινηση οποτε ειναι τρομερα ξεκουραστο!!. Βαλε αν μπορεις ηλιοροφη και αυτοματο κλιμα, απο ζαντες δεν θα σου πω γιατι ειναι καθαρα δικο σου γουστο....οπως και ολα τα αλλα

Εχει αρκετα εξτρα και πρεπει να δεις τι ειναι αυτο για το οποιο δεν θα μετανιωσεις αργοτερα γιατι δεν το εβαλες.

m-power_01
15-06-09, 13:17
Γνωμη μου. Μακρια απο 147 -αντε να μην πω οτι εχει προβλημα αξιοπιστιας-να ριξω το επιχειρημα οτι αλλαζει μοντελο
τωρα αναμεσα απο α3 και 116 αν θελω να μιλησω αντικειμενικα θα σου πω οποιο σου αρεσει (χωρις να θελω να σε μειωσω εισαι μικρος και δεν μπορεις να πεις οτι με το καλημερα θα τα ξεζουμισεις και θα δεις τις διαφορες,πρεπει να εχεις οδηγησει αρκετα αυτοκινητα,να εχεις κανει χλμ και τα σχετικα,καθετι στην ωρα του)
Αν με ρωτησεις υποκειμενικα θα σου πω 116 με κλειστα ματια...απο την αποψη οτι το α3 μαμα(τιποτα αφτερμαρκετ) δεν εχει αισθηση ,τιποτα ομως σαν να παιζεις gt4. Δεν ειπα οτι δεν στριβει και τα σχετικα...μιλησα για αισθηση!

ptboul
15-06-09, 13:58
Καλώς ήρθες και από εμένα

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 3...


Οδηγική άποψη πέραν του άσσου δεν έχω για τα αυτοκίνητα της επιλογής σου (τον οποίο και βρήκα κορυφαίο στη κατηγορία του).

Αν ωστόσο θέλεις ένα premium μοντέλο με σπορ εμφάνιση, συμπεριφορά και εξαιρετικά προσιτή τιμή κοίταξες το Scirocco με τα 122 και 160 άλογα στα 1.400cc με 22.000 & 23.500ευρώ αντίστοιχα? Ποιοτικό, ασφαλές και γρήγορο :scratchch

konas
15-06-09, 14:04
Καλώς ήρθες και από εμένα



Οδηγική άποψη πέραν του άσσου δεν έχω για τα αυτοκίνητα της επιλογής σου (τον οποίο και βρήκα κορυφαίο στη κατηγορία του).

Αν ωστόσο θέλεις ένα premium μοντέλο με σπορ εμφάνιση, συμπεριφορά και εξαιρετικά προσιτή τιμή κοίταξες το Scirocco με τα 122 και 160 άλογα στα 1.400cc με 22.000 & 23.500ευρώ αντίστοιχα? Ποιοτικό, ασφαλές και γρήγορο :scratchch

Θα υπερθεματισω!!! Μάλιστα η οδηγικη μου άποψη (εχω οδηγησει και τον ασσο και το scirocco ) ειναι υπερ του scirocco.

oldcarskickass
15-06-09, 14:30
Και εγώ το Scirocco Θα έπαιρνα.

Αν δε σου αρέσει και θες αίσθηση (και αισθησιασμό) πάρε Ε30 και τα ρέστα................... παγωτά.:kissass:

[/thread]

stefanos9
15-06-09, 15:53
To Audi παντως ειναι τελειως ουδετερο οδηγικα.Σαν να παιζεις GT sto playstation.

Εγω παραλιγο να αγοραζα το Α3 1.8Τ (με την επιταγη στο χερι ημουνα !) (οχι ετοιμοπαραδοτο οπως το ηθελα και χωρις εκπτωση ερχοταν 27000 το μαλι, αλλα με το που το εκανα τεστ drive....εκλεισα τη 116 το ιδιο βραδι που τη βρηκα ετοιμοπαραδοτη ~7000 κατω και στο χρωμα που ηθελα.:party::party:

Παντως τεστ drive μεταξι Volvo C30, Saab 93, 308cc, Audi A3 1.8T.....μετα τη μπεμπα τα ξεχναγες..

bimmer-corfu
15-06-09, 16:06
οδηγικά φίλε πραγματικά η BMW είναι αλλού αλλά αν δεν έχεις και τόσο το μικρόβιο της πραγματικής οδήγησης πήγαινε σε AUDI.
Η μπέμπα είναι αλλού λόγο πίσω κίνησης και δεν λέω μόνο για παντιλίκια αλλά τιμόνι, ζύγισμα, ε και κανα παντιλικάκι άμα γλυστράει χιχιχι

giannis 116
15-06-09, 23:18
Θα υπερθεματισω!!! Μάλιστα η οδηγικη μου άποψη (εχω οδηγησει και τον ασσο και το scirocco ) ειναι υπερ του scirocco.

Αν το Σιροκο ηταν πισωκινητο, θα χα αλλαξει την 116 γι αυτο.

Action Man
15-06-09, 23:22
Μάλλον την Alfa θα έπαιρνα,και με τα ρέστα(είναι πολύ φθηνότερη από τα άλλα δύο) autodelta...:nutkick:

giannis 116
15-06-09, 23:23
To Audi παντως ειναι τελειως ουδετερο οδηγικα.Σαν να παιζεις GT sto playstation.

Εγω παραλιγο να αγοραζα το Α3 1.8Τ (με την επιταγη στο χερι ημουνα !) (οχι ετοιμοπαραδοτο οπως το ηθελα και χωρις εκπτωση ερχοταν 27000 το μαλι, αλλα με το που το εκανα τεστ drive....εκλεισα τη 116 το ιδιο βραδι που τη βρηκα ετοιμοπαραδοτη ~7000 κατω και στο χρωμα που ηθελα.:party::party:

Παντως τεστ drive μεταξι Volvo C30, Saab 93, 308cc, Audi A3 1.8T.....μετα τη μπεμπα τα ξεχναγες..

Κι εγω που οποτε βέπω A3 1.8T πηζω που δεν εχω τη ροπη και την ιπποδυναμη του... Μαλλον το χω υποβαθμισει πολυ τ αμαξι μου βλεποντας τον υπερτροφοδοτουμενο ανταγωνισμο...
Παντως ειχε τυχει μια περιοδο κι ημουν στη δουλεια με αλλους 2 συναδελφους, εγω με την 116, κι οι αλλοι 2, ο ενας με την 147 1.6 120PS κι ο αλλος με Α3 Sportback 1.6l 16V 102PS κι απο αμεσες συγκρισεις που ειχαμε, η 116 υπερειχε σχεδον παντου.

GiotisSL
15-06-09, 23:41
116 με κλειστά μάτια!
Το αυτοκίνητο δεν συγκρίνεται!

Οδήγησα και τα 3 σήμερα γιατί τα έχουν φιλαράκια μου.

Δεν συγκρίνεται το τιμόνι της μπέμπας με τα άλλα - ΤΕΛΟΣ.

Πολύ καλό στις στροφές και πολύ καλό κράτημα σε σχέση με τα άλλα.

Το Α3 μου κίνησε λίγο την περιέργεια και με έκανε να σκεφτώ αλλά όταν είδα τη διαφορά στο κράτημα της μπέμπας λέω ΤΕΛΟΣ - ΜΠΕΜΠΑ.

Και τα 3 με καμιά διαφοροποίηση σε μηχανή ή λάστιχα ή οτιδήποτε.

Εργοστασιακά όλα.


Με το 116 ένιωθα πως αν του έλεγα "Στρίψε!" θα έστριβε :Ρ

Πολύ ωραίο, μου άρεσε με πολύ διαφορά...

Alexandros18
16-06-09, 01:27
Φιλε και γω πρωτο αμαξι πηρα και δεν εχει ουτε 1 μηνα..χωρισ ποτε να ειμαι κολλημενοσ με bmw διαλεξα 116 χωρισ πολυ ψαξιμο μιασ και το Α3 δεν ξερω αλλα μου φενεται πολυ γκολφ και γενικα αποστειρομενο..Το αλφα ρομεο νταξει καλο...αλλα πολυ παλιο να αλλαξει επιτελους.
Γενικα με τελειωσ αντικειμενικη αποψη σου λεω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενοσ με την μπεμπα μιασ και θυμιζει ανωτερη κατηγορια..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ...ΣΙΓΑ ΤΟ Α3..ΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ...ΚΑΙ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑΧΗΤΗΤΑ...Ε ΠΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ SKODA OCTAVIA GT ΚΑΙ ΤΡΕΞΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.... LOL

GiotisSL
16-06-09, 02:40
Για αλλαγές τι έκανες;

Επέλεξες κάποιο πακέτο;

Alexandros18
16-06-09, 13:56
εκτοσ απο χενον ηλιοροφη και δερμα εχω ολα τα αλλα..
απο αντοπρωσοπεια εβαλα και αεροτομη.. και τωρα ζαντολαστιχα θα αλλαξω και ισωσ \ελατηρια..κ επειδη ειναι ασπρο ενα ελαφρυ φιμε στα τζαμια που του παει.Αλλα ακομα ειναι
πολυ νωρισ θα το χαρω οπωσ ειναι και οταν αρχιζω να το ψηλοβαριεμαι βλεπουμε το ιδιο
προτινω και σε σενα

panagakiss
16-06-09, 15:20
Για αλλαγές τι έκανες;

Επέλεξες κάποιο πακέτο;

Φιλε μου, χωρις να θελω να σε αναστατωσω τωρα που κατεληξες, απλα πρεπει να εχεις μια σφαιρικη αποψη για το πως ειναι τα πραγματα πριν δοσεις τοσα λεφτα. Αν εχεις σκοπο να το βελτιωσεις (και δεν εννοω να το ανεβασεις 6-8 hp) τοτε διαλεξες λαθος κινητηρα. Δεν ξερω και πολλα απο ασσους αλλα νομιζω οτι οι "μικροι" (τετρακυλινδροι) φορανε κι αυτοι valvetronic, οι οποιοι ειναι ευχη και καταρα.
Με λιγα λογια περα απο φιλτρο, προγραμμα κι εξατμιση δεν νομιζω οτι παιρνει κατι ακομα.
Βεβαια μπορει να κανω και λαθος γιατι οπως ειπα δεν ξερω απο ασσους..

Σίγουρα θα driftaroume ε!

Φιλε μου και παλι δεν θελω να σε ξενερωσω αλλα το drift απαιτει και καποια ταδε αλογα..
Sorry που σε ξενερωνω ετσι αλλα καλυτερα να τ' ακουσεις τωρα παρα οταν θα εχεις ηδη παρει το αμαξι.

Φιλικα, Τακης.

Spyros
16-06-09, 15:28
Εγω παλι θα επερνα το Α3 για παρα πολλους λογους. Οπως και εκανα βεβαια πουλωντας το Ε36 Μ3 που ειχα και αγοραζοντας το s3. Απλα με δοκιμη που εκανα με το s3 ξεχασα εντελως το Μ3.

panagakiss
16-06-09, 15:41
Εγω παλι θα επερνα το Α3 για παρα πολλους λογους. Οπως και εκανα βεβαια πουλωντας το Ε36 Μ3 που ειχα και αγοραζοντας το s3. Απλα με δοκιμη που εκανα με το s3 ξεχασα εντελως το Μ3.

Χαθηκε να κανεις δοκιμη με M3 e46? :p:
Ε.. νταξει.. κι εσυ συγκρινεις τωρα 265 αλογα με εκατον κατι..

stef
16-06-09, 15:44
Η Audi στα μικρά κυβικά απλά δεν παίζεται
Ποιότητα, κύρος, επιδόσεις όλα σε ένα πακέτο.
Και όσον αφορά τα Skoda καμία σχεση από πλευράς ποιότητας!
Μιλάμε για το πιο value for money αυτοκίνητο από τα 3 που αναφέρετε

nino x3
16-06-09, 18:21
εσυ αγοραζεις αμαξι εσυ επιλεγεις σε κανεναν αλλο δεν πεφτει λογος.
διαβασε τεχνικα χαρακτηριστικα,οδηγησε και αποφασισε, συνηθως λενε το οτι πληρωνεις παιρνεις εδω ισως ειναι η μοναδικη φορα που παιρνεις λιγοτερα απο οτι πληρωνεις και αυτο ισχυει και στα τρια μιας και ειναι υπερβολικα ακριβα για την κατηγορια τους(ειδικα αν θελεις να προσθεσεις καποια extra).Τωρα μπορεις να πεις σε αυτη την κατηγορια και τυπο αμαξωματος ποσες επιλογες εχει κανεις?ομολογουμενως λιγες!
Εμενα προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο το 116 και τις λιγες ημερες που το ειχα στα "χερια" μου,μου αφησε καλες εντυπωσεις,Αυτο ομως ειναι τελειως υποκειμενικο και δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερο απο τα αλλα δυο.
Για την 147 δεν μπορω να εχω αποψη, το α3 ειναι καλο αλλα με μεγαλο κοστος συντηρησης after sale το 116 δε αν σου "βγει" καλο (γιατι παλαιοτερα εβγαλε αρκετα μικροπροβληματακια κανε:search: στο forum) θα μεινεις απολυτα ευχαριστημενος μεχρι την επομενη μπεμπα.

EVERGET
16-06-09, 18:34
Εγώ λέω λευκό scirocco σε αυτή την κατηγορία που είναι και κουκλί! Η 147 είναι πλέον πολύ παλιά, το 116 πολύ αργό και το audi πολύ μετριοπαθές.

stelmaniac
16-06-09, 19:06
Απλα με δοκιμη που εκανα με το s3 ξεχασα εντελως το Μ3.

Ειναι απολυτα φυσικο αφου μπηκες στη διαδικασια να συγκρινεις 2 αυτοκινητα με τουλαχιστον 10-12 χρονια διαφορα τεχνολογιας...:bigthumb:

Stallion3.2
16-06-09, 19:31
θα κάνω την έκληξη! Αυτή τη στιγμή ο μόνος λόγος να πάρει κανείς 147 είναι η πάρα πολύ καλή τιμή της λόγω επικείμενης αντικατάστασης απο την νέα Milano αργότερα φέτος. η 147 σταμάτησε να παράγεται εδώ και ένα μήνα περίπου και τα μόνα διαθέσιμα είναι αυτά του στοκ και είναι πολύ καλά εξοπισμένα σε λογικότατες τιμές. αν είναι κανείς συνειτοποιημένος ότι θα πάρει ένα μικρομεσαίο με καταπληκτική οδικά χαρακτηριστικά, φοβερά φρένα και ιδιαίτερο design, αλλά με ξεπεραμένο κινητήρα, σε τιμή καλού μικρού (φανταστείτε ότι με Navi κανει 16 χιλιάρικα...) αλλά θα χάσει αξία πολύ σύντομα λόγο του νέου μοντέλου go for it. αλλά επειδή απ'ότι κατάλαβα θα είναι το πρώτο σου αμάξι και δεν είσαι και αλφίστας μάλλον δεν σου κάνει. απο την άλλη το ηλεκτρικό τιμόνι της σειράς 1 σου έκανε εντύπωση έναντι ενός απο τα καλύτερα υδραυλικά ever οπότε μάλλον δεν είσαι και ιδιαίτερα σπορ....μάλλον το Α3 θα σου ταίριαζε γάντι, αλλά ότι και να πάρεις καλοτάξιδο και να το χαίρεσαι!

Stallion3.2
16-06-09, 19:33
Εγω παλι θα επερνα το Α3 για παρα πολλους λογους. Οπως και εκανα βεβαια πουλωντας το Ε36 Μ3 που ειχα και αγοραζοντας το s3. Απλα με δοκιμη που εκανα με το s3 ξεχασα εντελως το Μ3.

τα έχω οδηγήσει και τα δύο. το S3 δίπλα στην m3 απλά δεν υπάρχει... there's no replacement for displacement! χθες στην Αττική Οδό έκανα άλογο ένα τέτοιο... όπως και να το κάνεις τα λίγα κυβικά κάποια στιγμή υποκλίνωνται!




υ.γ. Δεν το λέω για να σε πικάρω γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ επειδή ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΑΝΙΣΤΑΝ και εγώ αν δώσω την gt σε 1.8/2.0 turbo θα πάω.......

panagakiss
16-06-09, 20:37
Εγω παλι, εχω να πω το εξης:
Εισαι 17 χρονων (δεν το παω σε κυριγμα.. εγω 19 ειμαι) και σκεφτεσαι να παρεις πρωτο αμαξι του κουτιου (αν καταλαβα καλα) ανω των 20.000 ευρω. Πρωφανως οι δικοι σου εχουν μια ταδε οικονομικη ανεση.. Και φτανω εκει που θελω να καταληξω.. Γιατι θες να παρεις το 1600cc και δεν παιρνεις καποιο πιο δυνατο? Αν τρως κραξιμο απ' τους δικους σου για το οτι θα τρεχει κλπ τοτε σε καταλαβαινω γιατι κι εγω οταν ηταν να παρω το δικο μου (143hp), η μανα μου μου ελεγε "αυτο το αμαξι ειναι πανω απο 100 αλογα..ειναι πυραυλος! :nono: ". Ε, εκει τι να της πεις μ'αυτα που ακους?!?!? :banghead:

bimmer-corfu
16-06-09, 22:40
. Δεν ξερω και πολλα απο ασσους αλλα νομιζω οτι οι "μικροι" (τετρακυλινδροι) φορανε κι αυτοι valvetronic, οι οποιοι ειναι ευχη και καταρα.
Με λιγα λογια περα απο φιλτρο, προγραμμα κι εξατμιση δεν νομιζω οτι παιρνει κατι ακομα.
Βεβαια μπορει να κανω και λαθος γιατι οπως ειπα δεν ξερω απο ασσους.

Φιλικα, Τακης.

Δεν είναι valvetronic

Alexandros18
16-06-09, 22:59
Εγω παλι, εχω να πω το εξης:
Εισαι 17 χρονων (δεν το παω σε κυριγμα.. εγω 19 ειμαι) και σκεφτεσαι να παρεις πρωτο αμαξι του κουτιου (αν καταλαβα καλα) ανω των 20.000 ευρω. Πρωφανως οι δικοι σου εχουν μια ταδε οικονομικη ανεση.. Και φτανω εκει που θελω να καταληξω.. Γιατι θες να παρεις το 1600cc και δεν παιρνεις καποιο πιο δυνατο? Αν τρως κραξιμο απ' τους δικους σου για το οτι θα τρεχει κλπ τοτε σε καταλαβαινω γιατι κι εγω οταν ηταν να παρω το δικο μου (143hp), η μανα μου μου ελεγε "αυτο το αμαξι ειναι πανω απο 100 αλογα..ειναι πυραυλος! :nono: ". Ε, εκει τι να της πεις μ'αυτα που ακους?!?!? :banghead:

προφανωσ ο ο 17χρονοσ φιλοσ δεν ενδιαφερεται για τα γκαζια του αυτοκινητου γιαυτο καταληγει σε αυτα τα 3 αλλα τον νοιαζει η ανεση και η ποιοτητα...δηλαδη εγω που εχω 1600 και μου φενονται τερμα ικανοποιητικα τι να κανω?
Να ντρεπομαι που ειμαι 19 και δεν με νοιαζουν τα αλογα? Και επειδη πιστευω οτι περισσοτεροι με αασο προσβαλονται που οι περισσοτεροι κατοχοι bmw σνομπαρουν επειδηκτικα τον ασσο αφηστε καλυτερα να μιλισουν αυτοι που εχουν και μια εμπειρια οσο να ναι ρε αδερφε..και οι αλλοι που κρινουν απο εμφανιση ας μην γραφουν καλυτερα.. :banghead:

giannis 116
16-06-09, 23:49
προφανωσ ο ο 17χρονοσ φιλοσ δεν ενδιαφερεται για τα γκαζια του αυτοκινητου γιαυτο καταληγει σε αυτα τα 3 αλλα τον νοιαζει η ανεση και η ποιοτητα...δηλαδη εγω που εχω 1600 και μου φενονται τερμα ικανοποιητικα τι να κανω?
Να ντρεπομαι που ειμαι 19 και δεν με νοιαζουν τα αλογα? Και επειδη πιστευω οτι περισσοτεροι με αασο προσβαλονται που οι περισσοτεροι κατοχοι bmw σνομπαρουν επειδηκτικα τον ασσο αφηστε καλυτερα να μιλισουν αυτοι που εχουν και μια εμπειρια οσο να ναι ρε αδερφε..και οι αλλοι που κρινουν απο εμφανιση ας μην γραφουν καλυτερα.. :banghead:

Καλο ειναι ν ακουγονται ολες οι αποψεις. Ξερω πως αρκετοι φιλοι της BMW τη σειρα 1 απο θεμα εμφανισης και μονο δε τη γουσταρουν καθολου, περι ορεξεως που λεμε... Σεβαστες οι αποψεις τους. Εγω ειμαι 30 χρονων κι αν μου ελεγαν να διαλεγα αμαξι, παλι ασσο θα παιρνα αλλα λιγο πιο δυνατο απ την 116i προ f/l που εχω. Με μια 118i πιστευω θα μουν καλυμενος.
Τωρα το τι αμαξι παιρνει ο καθενας, προσωπικες επιλογες ειναι αυτες.

panagakiss
16-06-09, 23:52
προφανωσ ο ο 17χρονοσ φιλοσ δεν ενδιαφερεται για τα γκαζια του αυτοκινητου γιαυτο καταληγει σε αυτα τα 3 αλλα τον νοιαζει η ανεση και η ποιοτητα...δηλαδη εγω που εχω 1600 και μου φενονται τερμα ικανοποιητικα τι να κανω?
Να ντρεπομαι που ειμαι 19 και δεν με νοιαζουν τα αλογα? Και επειδη πιστευω οτι περισσοτεροι με αασο προσβαλονται που οι περισσοτεροι κατοχοι bmw σνομπαρουν επειδηκτικα τον ασσο αφηστε καλυτερα να μιλισουν αυτοι που εχουν και μια εμπειρια οσο να ναι ρε αδερφε..και οι αλλοι που κρινουν απο εμφανιση ας μην γραφουν καλυτερα.. :banghead:

Φιλε Αλεξανδρε δεν το ειπα γιατι σνομπαρω τα "μικρα" BMW ή τους ασσους.. ισα ισα που ο ασσος μ'αρεσει και πολυ σαν αμαξι. Επισης και το compact μου "μικρο" το θεωρω γιατι δεν ειναι και κανα κτηνος με τον κινητηρα που φοραει. Απλα το ειπα γιατι ο φιλος ειπε πως θελει driftαρει κιολας που και που, και επειδη κανω drift και σε πιστες κλπ, ξερω πως δεν ειναι αρκετα δυνατο γι' αυτην τη δουλεια..

Φιλικα το λεω κι οχι για να του χαλασω τα ονειρα :)

kloukakis
17-06-09, 00:25
φιλε GiotisSL για το Α3 δεν ξέρω, την 147 την ήθελα για καιρο, την πηρε τελικα ο κολητος μου και μου την έδωσε να της πιω το αιμα και το εκανα. τελικη επιασα 210 με 3 ατομα μου αρεσε πολυ ο οδηγικο της χαρακτηρας και το τιμινι της. σε στροφες ειναι φοβερη και πολυ παιχνιδιαρα, ακουει οτι της πεις. σε ασφαλεια ειναι παρα πολυ καλη γιατι οταν ο @@ας ο κολητος μου την τουμπαρε με 130 και πεσαμε σε διερχομενο στο αντιθετο ρευμα βγηκαμε ολοι σοοι και αβλαβεις(εγω καθόμουν πισω και δεν φοραγα ζωνη γιατι κοιμομουν). την 116 ενος αλλου φιλου μου δεν την ετρεξα σε τετοια επιπεδα αλλα μου αρεσε πολυ και αυτη! ιδικα στη εθνικη πας με 160 και νομιζεις οτι εισαι ακινητος!! δεν ξερω αν στριβει οπως η 147 αλλα ο κώλος φευγει ευκολα οταν θέλεις και μπορεις να παιχζεις σε ποιο ασφαλη ταχυτητες. απο δυναμη εχω την εντυπωση οτι πανε το ιδιο αλλα σου δινουν αλλη αισθηση λογο κινησης. και οι δυο εχουν φοβερο τιμονι. η 147 δεν ειχε βγαλει προβληματα παρα το λιωσημο που εφαγε.
το μονο παραπωνο που εχει ο ιδιοκτητης της 116 ειναι οτι του καει 11 με 12 λιτρα μεικτα, και δεν ειναι ατομο που τρεχει.
εγω προσωπικα ηθλελα εν τελη πισωκινητο.
πιστευω πως το πρωτο που εχεις να αποφασισεις ειναι η κινηση. μετα ολα μπαινουν σε εναν δρομο. αν επαιρνα μπροστοκινητο θα επαιρνα 147. αυτα μπορω να σου πω εγω

kostase28
17-06-09, 00:27
Ο ασσος ειναι αξιολογο αυτοκινητο τεχνολογικο και πανω απ ολα bmw,απ αυτα τα τρια που ειχε να διαλεξει ο φιλος μας πολυ καλως διαλεξε τον ασσο.Δεν θα το μετανοιωσει.Τα περι σνομπαρισματος της σειρας 1 απο κατοχους αλλων σειρων bmw,νομιζω οτι ισως εκει εξω υπαρχουν καποια κολλημενα στο μυαλο ατομα που το κανουν μονο και μονο επειδη πρωτη φορα στην ζωη τους καβαλησαν bmw και νομιζουν οτι επιασαν τον παπα απ τ'αρχ.....α! Ο ασσος δεν υπολειπεται σε τιποτα απ τις αλλες σειρες bmw...

oldcarskickass
17-06-09, 00:28
φιλε GiotisSL για το Α3 δεν ξέρω, την 147 την ήθελα για καιρο, την πηρε τελικα ο κολητος μου και μου την έδωσε να της πιω το αιμα και το εκανα. τελικη επιασα 210 με 3 ατομα μου αρεσε πολυ ο οδηγικο της χαρακτηρας και το τιμινι της. σε στροφες ειναι φοβερη και πολυ παιχνιδιαρα, ακουει οτι της πεις. σε ασφαλεια ειναι παρα πολυ καλη γιατι οταν ο @@ας ο κολητος μου την τουμπαρε με 130 και πεσαμε σε διερχομενο στο αντιθετο ρευμα βγηκαμε ολοι σοοι και αβλαβεις(εγω καθόμουν πισω και δεν φοραγα ζωνη γιατι κοιμομουν). την 116 ενος αλλου φιλου μου δεν την ετρεξα σε τετοια επιπεδα αλλα μου αρεσε πολυ και αυτη! ιδικα στη εθνικη πας με 160 και νομιζεις οτι εισαι ακινητος!! δεν ξερω αν στριβει οπως η 147 αλλα ο κώλος φευγει ευκολα οταν θέλεις και μπορεις να παιχζεις σε ποιο ασφαλη ταχυτητες. απο δυναμη εχω την εντυπωση οτι πανε το ιδιο αλλα σου δινουν αλλη αισθηση λογο κινησης. και οι δυο εχουν φοβερο τιμονι. η 147 δεν ειχε βγαλει προβληματα παρα το λιωσημο που εφαγε.
το μονο παραπωνο που εχει ο ιδιοκτητης της 116 ειναι οτι του καει 11 με 12 λιτρα μεικτα, και δεν ειναι ατομο που τρεχει.
εγω προσωπικα ηθλελα εν τελη πισωκινητο.
πιστευω πως το πρωτο που εχεις να αποφασισεις ειναι η κινηση. μετα ολα μπαινουν σε εναν δρομο. αν επαιρνα μπροστοκινητο θα επαιρνα 147. αυτα μπορω να σου πω εγω



Το ότι βγήκατε ζωντανοί από τουμπάρισμα με 130 δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια της άλφα, αλλά με το ότι μάλλον ο χάρος είχε πάει για τσίπουρα εκείνη την ημέρα και μεράκλωσε.

stelmaniac
17-06-09, 07:46
Δεν είναι valvetronic

Τι ακριβως δεν ειναι valvetronic?

bimmer-corfu
17-06-09, 07:51
Τι ακριβως δεν ειναι valvetronic?

Οι τετρακύλινδροι βενζίνη που φοράει τώρα η σειρά 1 δεν είναι valvetronic.
Ο 1.6 ποτέ δεν υπήρξε. Ο 2.0 ένα καιρό υπήρξε valvetronic με 150 άλογα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπήκε στην 1 (πρέπει όμως)

stelmaniac
17-06-09, 07:53
Οι τετρακύλινδροι βενζίνη που φοράει τώρα η σειρά 1 δεν είναι valvetronic.
Ο 1.6 ποτέ δεν υπήρξε. Ο 2.0 ένα καιρό υπήρξε valvetronic με 150 άλογα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπήκε στην 1 (πρέπει όμως)

Ενταξει...γιατι αλλο καταλαβα εγω....:whip:

JuNiOr_
17-06-09, 09:18
Το ότι βγήκατε ζωντανοί από τουμπάρισμα με 130 δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια της άλφα, αλλά με το ότι μάλλον ο χάρος είχε πάει για τσίπουρα εκείνη την ημέρα και μεράκλωσε.

+1... http://www.youtube.com/watch?v=hsNgIkpVaUM
αν και με οτι και να σαι στα 130,δυσκολα τι γλιτωνεις..

GiotisSL
18-06-09, 12:34
Εγω παλι, εχω να πω το εξης:
Εισαι 17 χρονων (δεν το παω σε κυριγμα.. εγω 19 ειμαι) και σκεφτεσαι να παρεις πρωτο αμαξι του κουτιου (αν καταλαβα καλα) ανω των 20.000 ευρω. Πρωφανως οι δικοι σου εχουν μια ταδε οικονομικη ανεση.. Και φτανω εκει που θελω να καταληξω.. Γιατι θες να παρεις το 1600cc και δεν παιρνεις καποιο πιο δυνατο? Αν τρως κραξιμο απ' τους δικους σου για το οτι θα τρεχει κλπ τοτε σε καταλαβαινω γιατι κι εγω οταν ηταν να παρω το δικο μου (143hp), η μανα μου μου ελεγε "αυτο το αμαξι ειναι πανω απο 100 αλογα..ειναι πυραυλος! :nono: ". Ε, εκει τι να της πεις μ'αυτα που ακους?!?!? :banghead:

Ρε φίλε το αυτοκίνητο θα το πάρουμε για τη μητέρα μου (δήθεν) και το θέλει καινούργιο γιατί το τελευταίο που αγοράσαμε μας βγήκε γεμάτο προβλήματα, γρατζουνιές κλπ κλπ...

Και αφού μεταχειρισμένο εδώ έχει 16-17 000 γιατί να μην δώσουμε ακόμα 3 και να το πάρουμε καινούργιο ;

Αφού τα περισσότερα που πουλιούνται εδώ είναι γεμάτο προβλήματα...

Θα δούμε όμως...

bmw 1 coupe
18-06-09, 13:42
Παίδες, θα σας πω και εγώ την άποψη μου. Το 2005 πήρα το 116 dynamic ναι εκείνο το "κούτσουρο' με τα 115 hp, έχει ιμόνι κράτημα και αξιόπιστο έχει 110.000 χιλιάδες και μόνο τα προβλεπόμενα. Οδήγησα και Α3 και 147 στα 1600cc οκ αξόλογα μεν αλλα αδιάφορα κυρίως το Α3. Μετά επειδή ήθελα άλογα σε νορμάλ πλαίσια πήρα και τον Άσσο σε κουπέ πετρέλαιο..... Με τα bmw δεν ήμουν κολημμένος προσωπικά παρά το γεγονός ότι ο πατέρας μου τα λατρεύει από το 1984...Τώρα πλέον το λέω ανοικτά κόλησα και εγώ. Άρα υποκειμενικά ΠΑΡΕ Άσσο με κλειστά μάτια

panagakiss
18-06-09, 14:44
Ρε φίλε το αυτοκίνητο θα το πάρουμε για τη μητέρα μου (δήθεν) και το θέλει καινούργιο γιατί το τελευταίο που αγοράσαμε μας βγήκε γεμάτο προβλήματα, γρατζουνιές κλπ κλπ...

Και αφού μεταχειρισμένο εδώ έχει 16-17 000 γιατί να μην δώσουμε ακόμα 3 και να το πάρουμε καινούργιο ;

Αφού τα περισσότερα που πουλιούνται εδώ είναι γεμάτο προβλήματα...

Θα δούμε όμως...

Α οκ τοτε.. Με τα τελευταια δεδομενα κι εγω ψηφιζω ασσο! :ylsuper:

nchatzi
18-06-09, 14:57
Πριν ένα χρόνο περίπου ήμουνα σε παρόμοιο δίλημμα και τελικά κατέληξα σε ένα τρίπορτο 116.

Άποψη μου:

Α3: Το καλύτερο "άρπαγμα" από τα τρία λόγω turbo. Oυδέτερο ως αδιάφορο τιμόνι. Εξωτερικά ωραίο,

εσωτερικά "μουντό". Είμαι 30 και μου φαίνεται "μπαρμπαδίστικο"...Μεταπωλητικά περίπου στα ίδια

με 116. Από κατανάλωση δεν ξέρω ακριβώς, έχω ακούσει καλά λόγια. Έχω ακούσει για ακριβά ανταλλακτικά.

147: Πανέμορφο αυτοκίνητο,φοβερό νεανικό design μέσα-έξω και αυτό το μοναδικό κόκκινο της alfa

που απλά "δεν υπάρχει"! Οδηγικά άψογο, νομίζω από προσθιοκίνητα υπολείπεται μόνο του Focus.

Αγοραστικά ευκαιρία λόγω τέλους του μοντέλου, με το που θα το πάρεις βέβαια θα κάνει

10000...Από γκάζια στα ίδια περίπου στα ίδια με 116, κερδίζει μέχρι την 3η(ιταλία) και χάνει

μετά(λόγω μακριάς 5ης).Κατανάλωση,δυστυχώς, ότι καίνε τα άλλα δύο +2 λίτρα/100χλμ

116: Το βρίσκω νεανικό σε design. Τιμόνι κορυφαίο από τα τρία σε ακρίβεια και αίσθηση. Για επιδόσεις νομίζω είναι το 2ο από τα τρία. Χαμηλή κατανάλωση, λόγω 6ης και efficient dynamics. Μεταπωλητικά στα ίδια με Α3. Κόστος συντήρησης normal.

Αν ψάχνεις για "κωλίδια" κτλ το 116 κάνει, αλλά είναι κυρίως θέμα οδοστρώματος και όχι τόσο δύναμης. Στους δρόμους της Ελλάδας(παντού "γυαλί") πετάς άνετα με 1η-2η. Στην Κύπρο, από όσα είδα από ποιότητα δρόμων, μην περιμένεις και πολλά...Παρεπιπτόντως στην 147 τα "συστήματα" δεν απενεργοποιούνται...με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, από όσο θυμάμαι, στην Κύπρο έχετε μια αδυναμία στα αυτόματα. Αν πάρεις αυτόματο, λογικά το Α3 θα "δίνει" πολύ καλύτερα από τα άλλα δύο, και δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μεταβληθεί η κατανάλωση. Επίσης αυτόματο αυτών των κυβικών και πισω-γλέντια(!) δεν πάνε μαζί νομίζω...

stefanos9
18-06-09, 23:03
Μεταπωλητικά ενα ΒΜW δεν ειναι στα ίδια με Αudi, ειναι λιγο πιο πανω η μπεμπα.

bimmer-corfu
18-06-09, 23:05
Μεταπωλητικά ενα ΒΜW δεν ειναι στα ίδια με Αudi, ειναι λιγο πιο πανω η μπεμπα.

... αν αντέξουν πολλά χρόνια όλα αυτά τα νέα τουρμπάτα audi ας έχουν και κακή μεταπωλητική αξία αλλά δεν τα βλέπω ...

GiotisSL
19-06-09, 02:21
Φίλε όπως είπες στην Κύπρο οι περισσότεροι παίρνουν αυτόματο γιατί απλά δεν ξέρουν ταχύτητες και γενικά ο χαρακτήρας των περισσότερων στην Κύπρο είναι "μπες και μη σε νοιάζει τίποτα" δηλαδή νομίζουν ότι οι δρόμοι είναι δικοί τους! Εσείς βλέπετε συχνά 13χρονους-15χρονους να οδηγούν mercendes slk ή bmw καινούργια;

Και από αστυνομία;

Όποιος δεν έχει μέσο...

Τεσπα λίγο άσχετο αυτό.


Πάντως εγώ προσωπικά προτιμώ ταχύτητες γιατί έχω ψυχολογικό με τα φρένα.

Νομίζετε θα ήταν καλύτερο να πάρουμε μεταχειρισμένο;
Δύσκολο όμως να βρεις μεταχειρισμένο 116 με ταχύτητες!

Σχεδόν όλα είναι αυτόματα όσα πουλιούνται...

michaelp900
19-06-09, 02:33
Κοιτα να δεις.
Εχω χειροκουνα και αυτοματιλα
Το πρωτο στο πολο και το αλλο στο bmw
Με το πρωτο κανω καφριλες και νοιοθω σιγουρια οταν θελω να κατεβασω ταχυτητα.
Το Bmw το εχω χαλαρα και ετσι.
Με το αυτοματο θα νομιζεις οτι δε θα προλαβεις να σταματησεις αλλα θα σταματας μια χαρα.
Απλα πατας φρενο πιο νωρις
Αν αγοραζα μικρο αμαξι θα επελεγα χειροκουνα.Αυτοματο δεν λεει σε μικρο-σπορτ αμαξι.

konstantinosz4s23i
10-09-09, 01:45
θα σου προτεινα με κλειστα ματια το α3..ειχα τα προηγουμενα 3 χρονια το 1.6fsi me 115hp εκδοση ambition..απο θεμα γκαζι δεν ελεγε και πολλα απλα κινουνταν αξιοπρεπως..απο θεμα πατηματος στον δρομο-ποιοτητα κατασκευης ειναι κατα την γνωμη μου οτι καλυτερο στην κατηγορια..μπες αν θελεις σε ενα 116 σε μια 147 και οταν μπεις σε α3 θα καταλαβεις ποσο παραπανω βρισκεται η κατασκευη του..τα μαλακα πλαστικα τα καθισματα στν σπορ εκδοση και γενικα ολος ο διακοσμος..με κλειστα ματια α3..
εκφραζω την αποψη μου παιδια!!και εγω bmw εχω τωρα!!απλα σε αυτη την κατηγορια μου αρεσει καλυτερα το α3..προς αποφυγη παρεξηγησεων! αν οχι α3 με την μια σειρα 1 τριπορτο και σε λευκο..τελειο..