PDA

Επιστροφή στο Forum : Ας μάθουμε κάτι παραπάνω για τον καρκίνο…


Fairytale
21-06-09, 14:55
Κάθε άνθρωπος έχει έναν μηχανισμό "επισκευής" των κυττάρων που παρουσιάζουν πρόβλημα. Αυτό γίνεται με έκκριση διαφόρων πρωτεινών και είναι διαδικασία πολύ περίπλοκη και εκτός standard ανοσοποιητικού.

Εάν αυτός ο μηχανισμός χαλάσει και η πιθανότητα να χαλάσει είναι μετά τα 50 έτη ηλικίας, τότε δυστυχώς δεν έχει βρεθεί τρόπος επισκευής και σε αυτή την περίπτωση η κατάλληξη είναι μοιραία.

Συνήθως οι περιπτώσεις καρκίνου που την έχουν σκαπουλάρει οφείλονται σε τοπική μή επιθετική διαταραχή του μηχανισμού που οφείλεται σε ιό (ιογενής καρκίνος). Το συμπέρασμα είναι ότι ό,τι και να κάνεις διατροφικά εάν το σύστημα χαλάσει δεν επισκευάζεται. Ο όγκος καρκινογεννών σωματιδίων που εισπνέει ο μέσος άνθρωπος που ζεί σε πόλη με βεβαρημένη ατμόσφαιρα όπως στην Αθήνα ξεπερνά κατά πολύ τον όγκο καρκινογεννών σωματιδίων του μέσου καπνιστή, αντιλαμβάνεστε τί γίνεται. Μια βασική αιτία χαλάσματος του μηχανισμού είναι και η διατροφή σε ότι αφορά μεταλλαγμένα λαχανικά και κρέας. Στην USA που η χρήση μεταλλαγμένων τροφών είναι πολύ διαδεδομένη ένας στους δύο πολίτες πεθαίνει από καρκίνο στο παχύ έντερο.

Σαν προστασία έναντι της βλάβης του μηχανισμού προτείνονται τα παρακάτω:
[1] Μην αφήνετε το άγχος να σας κυριεύει.
[2] Ξεφύγετε από την μολυσμένη ατμόσφαιρα όσο πιό συχνά μπορείτε.
[3] Μην αφήνετε τον εαυτό σας να καταβάλλεται από στεναχώρια ότι και εάν σας έχει τύχει.
[4] Κάνετε Sex.
[5] Χρησιμοποιείτε τα πόδια σας για περπάτημα - όχι τρέξιμο. Περπατάτε εάν μπορείτε περί τα 2 Km την ημέρα.
[6] Οσοι έχετε κήπο ή χωράφι , καλλιεργείστε λαχανικά και εάν δεν μπορείτε οι ίδιοι βάλτε κάποιον να το κάνει. Και οικονομία κάνεις και καλύτερα τρώς.
[7] Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι, μήν χρησιμοποιείτε φαρμακευτικά σκευάσματα αύξησης απόδοσης, πάρτε άδεια ή
κοιμηθείτε. Η μακρόχρονη αίσθηση κούρασης χαλάει το μηχανισμό.
[8] Μην αποφεύγετε το ίδρωμα το καλοκαίρι. Ο ιδρώτας διώχνει τοξίνες. Η ζωή με κλιματισμό εμποδίζει το φυσικό καθάρισμα του οργανισμού. Να χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό με μέτρο.
[9] Γενικά να "ακούτε" το σώμα σας. Οποιαδήποτε επιμένουσα μεταβολή σε αυτά που κάνετε και αισθάνεστε καθημερινά είναι ύποπτη.
[10] Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε άλλα σκευάσματα που προσδίδουν νεανική εμφάνιση, προκαλούν βλάβη στο πάγκρεας και με μακροχρόνια χρήση βλάβη του μηχανισμού.
[11] Οι εύσωμοι και υπέρβαροι να μήν χρησιμοποιούν σκευάσματα αδυνατίσματος. Προκαλούν επίσης βλάβη του μηχανισμού λόγω μεταβολής του μεταβολισμού.
[12] Αποφύγετε όσο μπορείτε την παραμονή σε χώρους με πέραν του ενός ασύρματου εκπομπού από την περιοχή 2.5 GHz και άνω AΦΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ (ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ») ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΤΟ JOHN HOPKINS ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ .

Ενημέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκομείο John Hopkins :
1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.
2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.
3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.
4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.
5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
6. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγιών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.
7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.
8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Tστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.
9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.
10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.
11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν. ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:

α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το
επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα. Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg's aminos ή θαλασσινό αλάτι.
β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.
γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.
δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ).
ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται.

12. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.
13. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.
14. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.
15. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να
χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.
16. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ JOHN HOPKINS, Η.Π.Α.

1. Μην τοποθετείτε πλαστικά δοχεία σε φούρνο μικροκυμάτων.
2. Μην τοποθετείτε δοχεία με νερό στην κατάψυξη.
3. Μην τοποθετείτε πλαστικές μεμβράνες σε φούρνο μικροκυμάτων.

Το Johns Hopkins έστειλε πρόσφατα αυτό το μήνυμα σε ένα από τα ενημερωτικά του δελτία.
C U out there

bimmer-corfu
21-06-09, 20:19
Μπράβο fairytale πολύ καλή ενημέρωση.
Έχει μερικές πραγματικά καλές συμβουλες

Κωνσταντίνος
22-06-09, 11:38
Οντως, αρκετές πληροφορίες και συμβουλές για την ασθένεια της εποχής μας. Δυστυχώς βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι πλέον.
Σε κουβέντα που είχα με γιατρό που εργάζεται στο Νοσοκομείο Αγ.Ανδρέας (Πάτρα) στον τομέα της έρευνας (ογκολογικής) της έκανα μια ερώτηση. Τι ποσοστό άυξησης της ασθένειας έχουμε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Η απάντηση της : "Δεν θέλεις να μάθεις, ειλικρινά" .......................................

ptboul
22-06-09, 14:24
Τι ποσοστό άυξησης της ασθένειας έχουμε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Η απάντηση της : "Δεν θέλεις να μάθεις, ειλικρινά" .......................................

Δε μας ενδιαφέρει. Σημασία έχει να ρίξουμε το φυτοφάρμακο μας να μεγαλώσει η ντομάταhttp://www.clicksmilies.com/s1106/spezial/Fool/repa.gif, μή μας πειράξει την ελιά ο δάκος, να ρίξουμε και λίγο τσιμέντο παραπάνω να παρκάρουμε το αμάξι μας ή να χτίσουμε κανα mall, να ρίξουμε και τα απόβλητά μας στον κάθε Ασωπό - που να τρέχουμε τώρα για άλλα.

Σημασία έχει να βγάλουμε κανα φράγκο τώρα και ας ψοφήσουν μερικοί.

Όσο για τα μεταλλαγμένα; ακόμα (υποτίθεται) δεν έχουν αποδειχθεί οι όποιες αρνητικές συνέπειες από την καταναλωσή τους. Δε πειράζει όμως, και να έχουν, είναι για το καλό μας και αυτά. http://www.clicksmilies.com/s1106/spezial/Fool/mog.gif

nino x3
22-06-09, 18:55
...εχω τη εντυπωση οτι περπατω σε ναρκοπεδιο... και καθε τοσο ακουω τις ναρκες να σκανε διπλα μου,μια ο ενας μια ο αλλος γνωστος και αναρωτιεμαι αν καταφερω εγω να περασω!!!....

Η νοσος αυτη που μαστιζει τις αναπτυσσομενες και ανεπτυγμενες χωρες, τωρα που καθε Ελληνικο σπιτι εχει και καποιο περιστατικο, για αυτη την νοσο ή οποια χτυπησε και την δικη μου πορτα και στο περασμα της αφηνει μονο μοναξια και ......θα μπορουσα να γραψω πολλα και σαν υγειονομικος αλλα και σαν συγγενης "θυματος", ομως το μονο που θα πω ειναι οτι ο χειροτερος κινδυνος αλλα και ο καλυτερος συμμαχος του καρκινου ειναι η αγνοια..
Αυτο λοιπον το thread του fairy οσο απλο και αν σας φαινεται βοηθαει τα μεγιστα αρκει να διαβαστει και να διαδοθει.
Fairy τα συγχαρητηρια μου
...και να θυμαστε....live strong Πολεμηστε τον....

http://www.livestrong.org/site/c.khLXK1PxHmF/b.2660611/k.BCED/Home.htm

tamtamcafe
24-06-09, 18:12
μπραβο νικολα καιρια η ενημερωση και σημαντικη!!!!!!!!!!!!

nino x3
24-06-09, 20:16
....ισως να φταιει και ο χωρος που δεν εχει τοσο φως,ισως και εμεις οι ιδιοι που αποφευγουμε τους "σκοτεινους" χωρους προσπαθωντας να πεισουμε τον εαυτο μας οτι θα'ναι παντα "ημερα" 'η ακομα και εγω να βιαστηκα να μιλησω....
Αλλα θεμα σαν και αυτο που δεν εχει αναγκη απο feedback αλλα η σοβαροτητα και η κρισιμοτητα του αξιζουν μιας καλυτερης αντιμετωπισης απο πλευρας views.
Δεν υπαρχουν πολλα πραγματα στη ζωη που μπορουν να με εκπληξουν αλλα υπαρχουν παρα πολλα τελικα που με απογοητευουν και οταν βλεπω ενα τετοιο θεμα να εχει 94 views και καποια αλλα με ανουσιες κοκορομαχιες 20000 views τοτε ισως .....

o tempora o mores

Fairytale
25-06-09, 02:56
Συγκεκριμένα πράγματα μας απασχολούν σε συγκεκριμένες ηλικίες. Ευτυχώς ή δυστυχώς.
Το forum έχει συγκεκριμένο ηλικιακό προφίλ και αυτό που παρατηρείς είναι απόρροια αυτού του πράγματος. Όταν θα φτάσουν κάποιες ηλικίες να ασχολούνται σοβαρά με αυτά τα θέματα θα είναι γιατί θα είναι πια οι ίδιες target group. Εκείνη η εποχη (δεν ξέρω πόσο μακρυά είναι, πιθανολογώ δύο γενιές δηλ. 60 χρόνια) το πρόβλημα θα είναι εκτός ελέγχου ή λυμένο!
C U out there

Fairytale
25-06-09, 10:20
Ο γιατρός Ευάγγελος Μιχελάκης καρδιολόγος στην Αλμπέρτα του Καναδά, ανακάλυψε ότι η χορήγηση της ουσίας DCA σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο βοηθά δραστικά στην υποχώρηση της ασθένειας!!!
Μάλιστα σε ορισμένες μορφές καρκίνου όπως του πνεύμονα, του στήθους και του εγκεφάλου επιτεύχθηκε συρρίκνωση των καρκινικών όγκων πάνω από 70% !!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!

http://www.youtube.com/watch?v=0qiY93khAYI


C U out there

mitsos_chania
25-06-09, 11:00
"Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ήρθε στην Ελλάδα ένας από τους κορυφαίους ογκολόγους τότε στον κόσμο και πρωτοπόρος στην έρευνα κατα του καρκίνου , ο καθηγητής Γιάννης Γκόλβας που πρωτοστατούσε στις σχετικές έρευνες στο memorial της Ν. Υόρκης .
Η ειρωνεία ήταν ότι και ο ίδιος είχε προσβληθεί από...

καρκίνο του παχέος εντέρου πράγμα που μετά από δύο χρόνια τελικά τον νίκησε. Σε εκείνη την ιστορική επίσκεψη ο μεγάλος Έλληνας γιατρός είχε κάνει μιά ιστορική δήλωση που σήμερα οι διάφοροι ερευνητές ανα την υφήλιο θεωρούν οτι αποτελεί την δίοδο για την κατανόηση της ασθένειας. Tι είχε πεί ? ΄΄ Ο θεός μας έδωσε τη χαρά να γνωρίσουμε το αθάνατο κύτταρο. Αυτό που αναζητούσαν οι αλχημιστές του μεσαίωνα και οι κάθε λογής ερευνητές ανα τους αιώνες. Ποιό είναι αυτό? μα το καρκινικό κύτταρο. Είναι αθάνατο , ο θρίαμβος της επικράτησης κάτι αιώνια ζωντανού επάνω σε κάτι που βιολογικά κάποια στιγμή θα πεθάνει είτε προσβληθεί είτε όχι. Στο χέρι μας είναι να το κατανοήσουμε να το δαμάσουμε και στο τέλος να το εκμεταλλευθούμε. ''

Οι γιαγιάδες μας θεωρούσαν το πίτουρο τροφή για τις κότες. Εμείς, πάλι, έχουμε συνηθίσει τα κατεργασμένα, «ραφιναρισμένα» προϊόντα, από τα οποία οι φυτικές ίνες απουσιάζουν. Ακόμα όμως και οι διατροφολόγοι, μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες, δεν έδειχναν κανένα ενδιαφέρον γι' αυτά τα αδρανή συστατικά των τροφών. Φαίνεται, όμως, ότι αρκετά προβλήματα υγείας που μας ταλαιπωρούν καθημερινά θα ήταν λιγότερο έντονα, αν προσθέταμε στη ζωή μας λίγο... πίτουρο.
Τι είναι όμως οι φυτικές ίνες και ποια τα οφέλη τους στην υγεία μας; Οι φυτικές ίνες ή άπεπτες ίνες είναι υδατάνθρακες οι οποίοι δεν μπορούν να διασπαστούν από το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου γιατί δεν περιέχει τα κατάλληλα ένζυμα ο οργανισμός. Οι φυτικές ίνες χωρίζονται σε υδατοδιαλυτές και μη διαλυτές ίνες. Η διατροφή μας πρέπει να περιέχει και τις δύο μορφές ινών.Οι υδατοδιαλυτές ίνες βρίσκονται στα σιτηρά και στα πίτουρα. Δίνουν όγκο στην τροφή και την βοηθούν να περάσει γρήγορα από το έντερο. Ως αποτέλεσμα, οι ίνες που καταναλώνονται με κατάλληλη ποσότητα νερού βοηθούν στη διόγκωση των τροφών και την αποφυγή της δυσκοιλιότητας. Υπάρχουν δύο θεωρίες για τις υδατοδιαλυτές ίνες σε σχέση με τον καρκίνο του εντέρου. Η πρώτη υποστηρίζει ότι οι ίνες αυτές καθαρίζουν το έντερο αποβάλλοντας όλες τις επιβλαβείς ουσίες οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο του εντέρου. Και η δεύτερη ότι καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες ινών περιορίζεται σημαντικά η πρόσληψη λιπών τα οποία σχετίζονται με τον καρκίνο του εντέρου.Οι μη διαλυτές ίνες εάν αναμιχθούν με υγρά δημιουργούν ένα είδος ζελέ. Βρίσκονται σε συγκεκριμένα φρούτα, όπως στα όσπρια, στον αρακά, στα λαχανικά και στη βρώμη. Υποστηρίζεται ότι οι μη διαλυτές ίνες βοηθούν να χαμηλώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα καθώς και τον κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο. Παρ' όλο που οι μη διαλυτές ίνες αποτελούν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στη διατροφή μας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν μπορούμε να τρώμε ένα μπολ με βρώμη και να περιμένουμε να κατεβούν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα όταν η υπόλοιπη δίαιτά μας είναι πλούσια σε λιπαρά κυρίως κορεσμένα."

πηγη:science4allfree.blogspot

Aceman1925
25-06-09, 11:08
πολύ καλο το θέμα.

Εχω κανει πολλές συζητήσεις στο παρελθόν για αυτο αλλα και κανα δυο αλλα φάρμακα.

Το συγκεκριμένο φαρμακο ή μαλλον η ουσία (dichloro acetate) για την οποία μιλαμε εχει ενοχωποιηθεί στο παρελθόν για καρκινογένεση και πιο συγκεκριμένα στο ανθρώπινο υπαρ.Κάποιοι συμφωνούν καποιοι οχι.Η επιστήμη λεει τα εξής:

Το DCA υπάρχει σε μικρή συγκέντρωση και μέσα στο νερό που πίνουμε. Είναι παραπροϊόν της χλωρίωσης, και για το λόγο αυτό έχει ερευνηθεί πολύ σχολαστικά η τοξικότητά του. Πως γίνεται αυτό? Βάζουν π.χ. 100 ποντίκια να παίρνουν DCA σε συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες, μέχρι που κάποια από αυτά να αρχίσουν να πεθαίνουν. Αυτή η ποσότητα καθορίζει και το επίπεδο της τοξικότητας της ουσίας.
Στην περίπτωση λοιπόν του DCA βρέθηκε πως σε ποσότητες > 1000mg/Kg κάποια ποντίκια εμφάνισαν όγκους στο ήπαρ. Φυσικά, οποιαδήποτε ουσία κι αν ελέγξεις σε τόσο μεγάλη συγκέντρωση είναι βέβαιο πως κάτι θα προκαλέσει.

Θα μιλήσω όμως με τα λόγια μερικών παθωντων.

Εδώ και χρόνια γνωρίζω πως υπάρχουν θεραπείες για κάποια 'είδη' καρκίνου. Δεν θέλουν ή δεν τους συμφέρει να τα 'βγάλουν' στην επιφάνεια. Ακόμη κι αν είναι σε πειραματικά σταδία όπως πάντα (εδώ και χρόνια δλδ το λένε) ισχυρίζονται. Το να δώσουν μια ελπίδα σε κάποιον άνθρωπο που είναι σε κάποια τελικά στάδια δεν είναι κακό, ίσως το θεωρούν παρακινδυνευμένο. Θα μπορούσαν όμως να δουν και να ρωτήσουν ποιος θέλει να το 'υποστεί' και να αφήσουν τους ανθρώπους να κρίνουν μόνοι τους, τους παθόντες.

Κλείνοντας να πω πως πρεπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τέτοια δημοσιεύματα.
Εγώ προσωπικά δεν θα γινόμουν πειραματόζωο.
Ο πνιγμένος όμως από τα μαλλιά πιάνεται και εκεί αποσκοπούν όλοι που τάζουν το φάρμακο για τον καρκίνο.
Αλήθεια, πόσες φορές ακούσαμε ότι βρέθηκε το φάρμακο κ πόσες φορές αυτό ήταν αλήθεια;

Ο καθένας κρίνει κ ενεργεί μόνος του κ αν τα σκευάσματα είναι άφοβα και νομίζει ότι του κάνουν καλό ας τα παίρνει.



Εύχομαι κάποτε να αποφασίσουν πως οι ανθρώπινες ζωές αξίζουν περισσότερο από τις εταιρείες φαρμάκων και τα λεφτά που αφήνουν.


(Όλες οι πληροφορίες που σχετίζεται με το DCA είναι συγκεντρωμένες στη σελίδα www.thedcasite.com Οτιδήποτε στοιχεία υπάρχουν από το 2007 και μετά σχετικα με τη χρήση αυτής της ουσίας (αρνητικά, θετικά, κίνδυνοι, επιστημονικές δημοσιεύσεις, αναφορές επίσημες ή ανεπίσημες, στατιστικές κλπ) θα τις βρειτε σ’ αυτή τη διεύθυνση. Όποιος ενδιαφέρεται σοβαρά θα πρέπει να διαβάσει πολύ προσεκτικά και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.)

bimmer-corfu
25-06-09, 12:15
Το forum έχει συγκεκριμένο ηλικιακό προφίλ και αυτό που παρατηρείς είναι απόρροια αυτού του πράγματος. C U out there


και εμείς είμαστε τα πουρά Νίκο!

DoctorAbo
06-08-09, 09:06
μπραβο νικολα καιρια η ενημερωση και σημαντικη!!!!!!!!!!!!

Μήτσο απο δω και μετά παρακαλούμε να σερβίρεις αλκαλικά γεύματα.
Φασολάκια, χυμούς, και αντί για αλάτι παρακαλούμε να γεμίζεις τις αλατιέρες με κάλιο.

Νίκο τα στοιχεία που παρέθεσες είναι εντυπωσιακά και πάνσωστα. Το αλκαλικό περιβάλλον κάνει θαύματα.

stelmaniac
06-08-09, 09:28
εγω παλι εξισταμαι με το γεγονος οτι ολα τα φαρμακα που θεραπευουν την πασα ασθενεια τα εχουν ανακαλυψει ελληνες που ως συνηθως τους φιμωνουν και δεν τους αφηνουν να σωσουν την ανθρωποτητα...νισαφι πια...
κυριοι επειδη η εποχη που θα κυκλοφορει το φαρμακο για τους καρκινους ευρεως και που θα μπορει να το παρει με συνδρομη και η γιαγιακα απο τη γαστουνη αργει παρα πολυ, το μονο οπλο που εχουμε ειναι η ΠΡΟΛΗΨΗ...αν τον προλαβουμε πριν την επιθεση, ακομα κι αν δεν τον σκοτωσουμε, σιγουρα θα τον εχουμε στα γονατα με το πιστολι μας στο κεφαλι του....

Thronos
06-08-09, 13:14
Αν νομιζεται οτι δε ξερουν τον τροπο να θεραπευσουν την καθε ασθενεια ειστε γελασμενοι...

stauros772000
09-08-09, 03:29
Αν νομιζεται οτι δε ξερουν τον τροπο να θεραπευσουν την καθε ασθενεια ειστε γελασμενοι...
επαυξανω......και αν σκεφτει καποιος,γιατι να μην δωσουν στον κοσμο την θεραπεια,ας αναρωτηθει¨αν ο ιδιος ειχε την θεραπεια,θα την εδινε?εγω παντως,οχι.
εδω,μια λυση για ενα τεχνικο προβλημα που βρισκω στο νετ,και ανακαλυπτω οτι παντα κατι λειπει,προφανως εσκεμενα.

ειμαστε αναλωσιμοι.ειτε ζησουμε ειτε οχι,δεν ενδιαφερει κανεναν.εξαλλου,το λεει και ο ποιητης .....εκτος απο την μανα σου,κανεις δεν σε θυμαται-λυπαται..........
δια τουτο,προληψη και αγιος ο Θεος....ααα.....και για να παρουμε πισω αυτα που δινουμε στα ασφαλιστικα ταμεια και με το παραπανω.............

MichaeL
09-08-09, 13:01
Πολύ ωραίο και ενημερωτικό thread!
Μπράβο στον Fairytale που το ξεκίνησε και στους υπόλοιπους που το συμπλήρωσαν.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πανάκεια ή εγγυημένη συνταγή,
το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τρεφόμαστε και να ζούμε υγιεινά,
δλδ όχι με "light", "0% λιπαρά", "diet" κτλ
αλλά σύμφωνα με το πρότυπο διατροφής και ζωής των παππούδων μας:
Λίγο κρέας, πολύ πρασινάδα*, άσκηση και... έξω καρδιά! :cheers:
Δύσκολο για κάποιον που ζει σε πόλη, αλλά σε αυτήν την :tapedshut ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα...

Το φάρμακο κατά του καρκίνου (αν και όποτε το ανακαλύψουν) θα γίνει ευρέως διαθέσιμο,
μόνο αν βρεθεί άλλη ανίατη ασθένεια, με τις ίδιες προοπτικές εκμετάλευσης, να αντικαταστίσει τον καρκίνο...

*Σημ. Βέβαια σήμερα, με τόσα φυτοφάρμακα, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα...:(

Zer0cooL
12-08-09, 22:18
Εκ των "εσω", οσο μπορω, και με οσα εχω δει και καταλαβει για τις φαρμακοβιομηχανιες ενα εχω να πω....ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΑ!!!
Μονο αν αναλογιστει κανεις πως ο καθε φαρμακευτικος κολοσσος, εχει ιδιοκτητες που μονος σκοπος του ειναι το απειρο χρημα (ναι για τετοια μεγεθη μιλαμε...) και τιποτα αλλο, φτανει για να καταλαβει πως ουδωλος, η ας μην ειμαι τοσο ακραιος, ελαχιστα νοιαζεται για το τι καλο θα προκαλεσει το φαρμακο που βγαζει στην επιφανεια, και μεγιστα για το κερδος αυτου! Το αν υπαρχουν φαρμακα που θεραπευουν ως σημερα ανιατες ασθενειες, ειμαι σιγουρος και ναι, ισως οχι στην τελικη τους μορφη αλλα το ποτε θα βγουν εξαρταται μονο απο το μεγιστο οικονομικο οφελος!
Για να μην επεκταθω στο γεγονος των καινουριων "αχρηστων" σχεδον σκευασματων, που πληρωνοντας τεραστια χρηματα σε στημενες μελετες τα παρουσιαζουν σε συνεδρια ως θαυματουργα...

ThaNOS E46coupe
25-12-10, 01:38
1000++++1000 στον νίκο για τη δημιουργία αυτού του θέματος δέν ήξερα οτι υπάρχει.....είχα σκοπό να κάνω μια αρχή για αυτό το θέμα εδώ και μερικές ημέρες...παρόλα που πριν 11 χρόνια πέρασα και εγώ αυτό το δύσκολο μονοπάτι της ζωής πραγματικά δέν γνώριζα τόσα πολλά ..που κανονικα θα έπρεπε να ξέρω...ήμουν τότε μόλις 14άρων.και νοσιλέυτηκα στο αγλαϊα κυριακού το 1999...λόγω προβλημάτων μετά απο το πρώτο χειρουργείο που μου έγινε για να πάρουν δείγμα για βιοψία ώστε να μπορέσουν να προχωρίσουν στη σωστή θεραπεία ο θύμος αδένας ερεθήστηκε και δέν μπορούσα να αναπνέυσω. μπήκα στην εντατική του παίδων για 18 ημέρες. τις 15 απο τις 18 ήμουν σε καταστολή και διασωληνωμένος...ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.....μόνο τις καλές στιγμές...και ήταν αρκετες...Εγώ ήμουν τυχερός και γλήτωσα... λυπάμαι μόνο για μερικούς απο τους φίλους μου που δέν τα κατάφεραν...ακόμη και τώρα που σας γράφω δακρύζω...να πώ ένα μεγάλο αντίο στο Γιώργο Βαρβαρέσο απο την ελευσίνα τον Δημήτρη Λιώκη απο την αθήνα και το σταμάτη...δέ θυμάμαι επίθετο...και αρκετά άλλα παιδιά που δέν έχω μάθει νέα τους....ας είναι καλα εκέι που βρίσκωνται...