PDA

Επιστροφή στο Forum : κουκούλο cabrio 318i


JFRAGOS
25-08-09, 20:47
Καλησπέρα σας!Μόλις αγόρασα ένα 318i Cabrio!Είναι το δεύτερο αμάξι bmw που αγοράζω και θέλω να μου πει κάποιος αν γνωρίζει με ποιο τρόπο μπορούμε να πλύνουμε αποτελεσματικότερα την κουκούλα!
Ευχαριστώ!

bmw330vasilis
25-08-09, 21:17
θα βοηθουσε να μας πεις.......το Ε36 ...το Ε46.....ποιο απο τα 2 πηρες....οχι οτι υπαρχει διαφορα στο πλυσιμο.....εκτος αυτου.....εχει καποια συγκεκριμενη βρωμια η κουκουλα...συντηρηση θες να κανεις....αδιαβροχοποιηση....ειναι σε καλη κατασταση???

JFRAGOS
25-08-09, 21:45
θα βοηθουσε να μας πεις.......το Ε36 ...το Ε46.....ποιο απο τα 2 πηρες....οχι οτι υπαρχει διαφορα στο πλυσιμο.....εκτος αυτου.....εχει καποια συγκεκριμενη βρωμια η κουκουλα...συντηρηση θες να κανεις....αδιαβροχοποιηση....ειναι σε καλη κατασταση???
πήρα το Ε46 μοντέλο 10/04. Η κουκούλα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά τι χρειάζεται να την κάνω? Πρέπει να την πλένω συχνά? Αν ναι να χρησιμοποιώ νερό ή απλά να την περνάω με ένα πανάκι? Μπορεί να μου κάποιος την διαδικασία? Πιο πολύ αναφέρομαι στην συντήρηση.

bmw330vasilis
25-08-09, 22:20
....ακουσε φιλε μου....προφανως εχουμε το ιδιο αυτοκινητο....το εχω 5 χρονια και η κουκουλα μου ειναι σαν καινουργια.....!
ΠΟΤΕ πλυσιμο με ζεστο νερο......δια ροπαλου!
ΠΟΤΕ πλυσιμο με σαπουνια που σαπουνιζεις το αυτοκινητο!
ΠΟΤΕ νερο ζεστο....ή και με πιεση....!

Οταν πλενεις το αυτοκινητο σου.......θα ξεπλενεις με νερακι με το λαστιχο απλα και μονο την κουκουλα!Οχι σαπουναδες οπως σου ειπα.......και οχι ζεστα νερα ......μονο κρυο νερο χωρις απορρυπαντικα.....!Αυτα οσον αφορα την καθημερινη συντηρηση!!

Τωρα.....2 φορες τον χρονο .....καλο ειναι να την περνας ενα αδιαβροχοποιητικο υλικο.....για στεγανοτητα και αντοχη ακομα και στον ηλιο....!Εγω προσωπικα την περναω Σεπτεμβρη και Μαιο!Ειναι απλη διαδικασια με ψεκασμο του εκαστοτε προιοντος και μετα σκουπισμα ελαφρο με πανακι για να παει παντου το υγρο......ΠΡΟΣΟΧΗ μ αυτο το υγρο να αφαιρειται αμεσως απο τζαμια ή λαμαρινα ....που ειναι αδυνατον να μην πεσει με το ψεκασμα!!

Προιοντα στεγνανοποιησης υπαρχουν παρα πολλα στην αγορα....με πρωτο της μαμα BMW που πωλειται στις αντιπροσωπειες.....ενα αλλο αμερικανικο που δεν θυμαμαι το ονομα του....και της AUTOGLYM....που χρησιμοποιω εγω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος........Μετα την στεγανοποιηση....το νερο φευγει σαν μπιλιες απο πανω χωρις να ποτιζει την κουκουλα!!!
Επισης καλο ειναι αν μπορεις να παρεις και ενα hardtop για τον χειμωνα που βοηθαει στην απολυτη προστασια της γιατι ειναι φυλαγμενη (οχι κλειστη και τεντωμενη) και δεν κινδυνευει απο βροχες και ηλιο!
Αν εχεις καποια βρωμια υπαρχουν αναλογα προιοντα των εν λογω εταιρειων .....αλλα ποτε ευτυχως δεν χρειαστηκε σε μενα....ακομα και κουτσουλια....φευγει αμεσως με νωπο πανακι.....!
Τουλαχιστον μια φορα τον μηνα ή και πιο συντομα ανοιγοκλεινε την κουκουλα ακομα και κατα τους χειμερινους μηνες....για να κινουνται οι μηχανισμοι και να μην καθονται τα λαδια......!

Μην ξεχασω να σου πω.......οτι για 5 χρονια που εχω το αμαξι....αυτο που την κρατα καινουργια ειναι το κουκουλωμα με μιση ή ολοκληρη κουκουλα οταν ειναι εκτεθειμενο στον ηλιο.....!!!!
Ετσι νομιζω οτι για παρα πολυ καιρο ακομα θα την διατηρησω καινουργια....ευχομαι και για σενα το ιδιο!!!

stelmaniac
25-08-09, 23:01
θα ειμαι συντομος οπως παντα:
το καλυτερο μεσο για να διατηρησεις μια υφασματινη κουκουλα σε βαθος χρονου ειναι το...χαρντ τοπ...
βαζοντας χαρντ τοπ κατα τους χειμερινους μηνες,κρατας και μηχανισμο αλλα και κουκουλα σε καλη κατασταση. το χαρντ τοπ βοηθα το μηχανισμο να διατηρηθει διοτι ειναι καλυτερο η κουκουλα να μενει διπλωμενη παρα τεντωμενη....
το δευτερο θεμελιωδες ειναι το κλειστο γκαραζ....η εκθεση της κουκουλας σε ανοιχτους χωρους ειναι αντιστροφως αναλογη της αντοχης της ποιοτητας της....

bmw330vasilis
25-08-09, 23:59
το αλλο ....μιας και το θυμηθηκα ειναι της raggtopp.............επισης πολυ καλο....με καλυτερες κριτικες θα ελεγα....αλλα δεν το χω δοκιμασει.......!

performance
29-08-09, 11:04
O 330 vasilihs τα ειπε πολυ καλα.
Εγω ειμαι με το δευτερο cabrio, πρωτα με ε36 και μετα με ε46.(12 χρονια συνολο)
Η aytoglym ειναι κορυφη και εγω χρησιμοποιω το καθαριστικο πριν το συντηρητικο-αδιαβροχοποιηση.Υπαρχει ετοιμο κιτ με τα δυο υλικα καθως και με το ειδικο σφουγγαρακι.
ΜΑΚΡΥΑ απο ηλιο!!!
Εγω εφτιαξα μιση κουκουλα και ποτε μα ποτε δεν αφησα το αυτοκινητο στον ηλιο χωρις να βαλω τη μιση κουκουλα.
Αν θελω απλα να το ξεπλυνω τοτε με νερακι και μετα με δερμα ωστε να τραβηξω τα πολλα νερα,και να στεγνωσει πολυ γρηγοροτερα.
ΠΟΤΕ δεν κλεινουμε τη κουκουλα βρεγμενη.
Αν εχουμε παρκαρει βραδυ και τοτε πιασει υγρασια,κλεινουμε αλλα οποσδηποτε δεν μενει υγρη και κλειστη για πολυ ωρα.
Αν μιλαμε για ε36 τοτε ΠΟΛΥ προσοχη στο πλαστικο "τζαμι",καθαριζουμε παντα με νερο,ουτε απλο ξεσκονισμα δεν επιτρεπετε,γρατζουνιζεται πολυ ευκολα αλλα παλι υπαρχει ειδικη κρεμα που εξαφανιζει αυτες τις γρατζουνιες.

Αυτα ,ελπιζω να βοηθησα.

κυριακος
31-08-09, 18:09
Καλησπέρα σας!Μόλις αγόρασα ένα 318i Cabrio!Είναι το δεύτερο αμάξι bmw που αγοράζω και θέλω να μου πει κάποιος αν γνωρίζει με ποιο τρόπο μπορούμε να πλύνουμε αποτελεσματικότερα την κουκούλα!
Ευχαριστώ!

Όλα τα παραπάνω τυρησετα κατά γραμμα.

Πιο συγκεκριμένα προϊόν εγγυημένο που πλένεις άφοβα το πανι σου από διάφορες ακαθαρσίες όπως ρετσινιά-λεκέδες από γάτες-ακαθαρσίες απο πετούμενα κλπ είναι:

1)Soft top cleaner με κωδικό BMW 83 12 9 408 856 Τιμή 9.84ε+φπα
Βρεχείς την τέντα ψεκάζεις λίγη ποσότητα ομοιόμορφα ,αφήνεις για 3λεπτα και μετά με νερό κάνεις τον αφρό,τριβείς(χαϊδεύεις )ελαφρά με μια πολύ πολύ απαλή βούρτσα και έχεις κάνει δουλεία εγγυημένη.
Τα υπολείμματα του τριψυματος-ξεπλύματος Να Μην παραμείνουν στα τζάμια η στο αμάξωμα

2)Convertible care kit με κωδικό BMW 83 12 0 395 085 Τιμή 65ε τελική.
Αυτό είναι ένα σετ από 5 προϊόντα όπου τα 2 είναι περιποιήσεις για υφασμάτινη οροφή ,περιεχέι και το πιο πάνω καθαριστικο, και επίσης περιέχει και την υγρή σιλικόνη αδιαβροχοποιησεις.
Αυτό βοηθάει το πανι πρώτον να μην χάσει το Πέλος του από τις καιρικές συνθήκες και δεύτερον με την σιλικόνη κάνει αδιαβροχοποιηση οπότε οι μικρές ποσότητες νερού(βροχής) μετατρέπονται σε χάντρες και κυλάνε πάνω στο πανι.
Εννοείτε βέβαια οτι και από μονό του το πανι είναι απόλυτα αδιάβροχο και ακαφτο μέχρι ενός βαθμού.Δηλαδή αν δεν βάλεις και την σιλικόνη δεν συμαινεί οτι θα πλημμυρίσεις άλλα καλό ειναι να την εφαρμόζεις.