PDA

Επιστροφή στο Forum : Αντε να δούμε πάλι


Nick_E60_GR
05-10-09, 11:55
Με ευκαιρία τις εκλογές και τη νέα κυβέρνηση.

Γνωρίζοντας ...όπως όλοι, από πριν το αποτέλεσμα και χωρίς αυτή τη φορά να έχω ψηφίσει μεγάλο κόμμα.

Όλοι οι ειδικοί λένε ότι το αποτέλεσμα ήταν απόρροια διαμαρτυρίας λόγω έλλειψης ελπίδας προς την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει στη διάθεσή της καμία περίοδο χάριτος.

Πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα "αυτοκίνηση"?

Θα αποσυρθεί άμεσα η δυσβάσταχτη για πολλούς έκτακτη εισφορά που τόσο κατηγορήθηκε απ' όλη την αντιπολίτευση?
Θα ισχύσουν τα νέα "οικολογικά" τέλη τα οποία η νέα κυβέρνηση χαρακτήριζε ως έκτακτο χαράτσι?
Θα επιτρέψουν το καθεστώς που αιφνιδίως δημιουργήθηκε με το κόστος στα διόδια μόλις 5 μέρες πριν τις εκλογές??
Θα ελέγξουν άμεσα την κατάσταση στα καρτέλ της βενζίνης?
Θα προστατέψουν άμεσα την τσέπη του αγοραστή/ιδιοκτήτη αυτοκινήτου από τα καρτέλ των τραπεζών και των ασφαλειών?
Θα σταθεροποιήσουν την αγορά αυτοκινήτου χωρίς να βάζουν τρικλοποδιές αλλάζοντας το καθεστώς δασμολόγησης της εισαγωγής τους κάθε λίγο και λιγάκι?
Θα αποκλείσουν τα καταλυτικά αυτοκίνητα παλαιότερης τεχνολογίας από την κυκλοφορία στις πόλεις με δεδομένη την οικονομική δυσχέρεια και την αδυναμία αγοράς αυτοκινήτου νέας τεχνολογίας?

και γενικά, χωρίς διάθεση αντιπολιτευτική ή οτιδήποτε άλλο, πως πιστεύετε ότι θα αντιμετωπιστεί η αυτοκίνηση με τα νέα δεδομένα?

Fairytale
05-10-09, 12:13
Αύριο θα έπρεπε να κατατεθεί το σχέδιο προυπολογισμού!
Δεν νομίζω ότι με καμμία "δημιουργική λογιστική" θα έβγαινε... παρόλα τα προυπολογισμένα σε αυτόν νούμερα (απόρροια των μέτρων που αναφέρεις).
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να παρθεί κάτι πίσω από όλα αυτά. Εδώ δεν φτάνουν ούτε αυτά!

Συμβάσεις με εταιρείες τέτοιου μεγέθους όπως αυτές που έχουν πάρει την εκμετάλλευση των Ε.Ο. παζαρεύονται εύκολα μόνο στα λόγια. Το κράτος έχει συνέχεια (δυστυχώς).

Για το μόνο που τρέφω ελπίδες είναι για το καρτέλ των καυσίμων και αυτό όχι για τις τιμές τόσο, όσο για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου και της νοθείας. Και αυτό γιατί η κατάσταση εχει ξεφύγει τόσο ώστε έχουν φρυάξει οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες.

Οι τράπεζες είναι αποδεδειγμένα πάνω από κυβερνήσεις!
C U out there

stefanos_cool
05-10-09, 12:19
Οι τράπεζες είναι αποδεδειγμένα πάνω από κυβερνήσεις!
C U out there

και οι δημοσιογράφοι!!!:tapedshut

thomelef
05-10-09, 12:28
χωρίς βιομηχανία εξαγωγές και αυτό το τεράστιο χρέος στη πλάτη της η ελλάδα, μη περιμένετε να πάρει ανάσα ο έλληνας απο το φορολογικό σύστημα.
κύριοι η ελλάδα οδέυει πρως τη καταστροφή και οι μόνοι που μπορούν να τη στηρίξουν είναι οι απλοί έλληνες δλδ εμείς.
πως;; με τη τσέπη μας φυσικά.

Nick_E60_GR
05-10-09, 12:32
και οι δημοσιογράφοι!!!:tapedshut

Α, καλά ...οι πρώτοι φορο-φυγάδες... και μαυρο-εισπράκτορες

fanisk
05-10-09, 12:38
χωρίς βιομηχανία εξαγωγές και αυτό το τεράστιο χρέος στη πλάτη της η ελλάδα, μη περιμένετε να πάρει ανάσα ο έλληνας απο το φορολογικό σύστημα.
κύριοι η ελλάδα οδέυει πρως τη καταστροφή και οι μόνοι που μπορούν να τη στηρίξουν είναι οι απλοί έλληνες δλδ εμείς.
πως;; με τη τσέπη μας φυσικά.

Πως ακριβως θα γινει αυτο ομως αφου οι περισσοτεροι φοροδιαφευγουν?
Αρκετοι λενε "δουλευω ολη μερα για να παιρνει τα μισα το κρατος, και δεν μου παρεχει τιποτα?", αλλα ειναι φαυλος κυκλος..οσο δεν δηλωνει ο κοσμος τα πραγματικα εισοδηματα του, ωστε να φορολογηθει για αυτα, τοσο θα μεγαλωνει το προβλημα.

Τρεχα γυρευε δηλαδη!

bmw330vasilis
05-10-09, 12:39
και σου λεει κ ο Ελληνας?

γιατι να τα δηλωνω?...ξερω να τα φαω και μονος μου...αντι να μου τα τρωνε οι γνωστοι αγνωστοι!

nino x3
05-10-09, 12:39
Ημουνα νιος και γερασα... τα ιδια και τα ιδια τα δημοσιονομικα δεν αντεχουν , περιμεντε ωσπου να μπουμε στην ΟΝΕ ,λιτοτητα για μια τεραετια Κοκ..και φυσικα οι κυβερνησεις εναλλασσονται κι ολοι βρισκουν καμμενη γη και μια πολυ καλη δικαιολογια... Ισως καποια στιγμη θα επρεπε να παψουμε ολα αυτα να τα θεωρουμε δεδομενα,μηπως τελικα ολα αυτα ειναι....
Στο φιναλε 10-11.000.000 ,ειμαστε..λιγοτεροι απο την Νεα Υορκη
Φιλε μου δεν ξερω ποσα απο τα παραπανω που ανεφερες θα κρατησει ή θα αλλαξει η νεα κυβερνηση, μακαρι να αποδειξει και εμπρακτως το κοινωνικο της προσωπο.. μεχρι τοτε οτι κανουμε ως τωρα και λεγεται Ιωβειος Υπομονη.

Κωνσταντίνος
05-10-09, 12:52
Ιστορικά, όλες οι νέες κυβερνήσεις τα χαράτσια που έβρισκαν απο τις προηγούμενες τα διατηρούσαν.
Βλ. περαίωση, συνάφεια κ.τ.λ
Τους βολεύει μια χαρά και δεν έχουν πολιτικό κόστος αφου δεν τα επέβαλαν αυτοί, αλλά τα βρήκαν

Nick_E60_GR
05-10-09, 13:00
Ιστορικά, όλες οι νέες κυβερνήσεις τα χαράτσια που έβρισκαν απο τις προηγούμενες τα διατηρούσαν.
Βλ. περαίωση, συνάφεια κ.τ.λ
Τους βολεύει μια χαρά και δεν έχουν πολιτικό κόστος αφου δεν τα επέβαλαν αυτοί, αλλά τα βρήκαν

Ναι, μόνο που αυτή τη φορά, βασικά στηρίχτηκε σε αυτά ώστε να δώσει την ελπίδα που λέμε... υπέρ των μικρομεσαίων (τομές/θεσμικές αλλαγές)

YAziDis
05-10-09, 13:12
Δυστυχώς κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα συμφωνήσω και εγώ με τον Κωνσταντίνο.
Πιστεύω ότι τίποτε απ'όλα αυτά δε θα κόψουν και θα'χουν την δικαιολογία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το κακό είναι πως για να ανακάμψει ο τόπος και για να μειωθούν τα δημόσια ελλήματα, χρειάζεται:
1) σκληρή πολιτική
2) οι #$%#$% να μην τρώνε λεφτά απ'το κράτος.

Κατα τα άλλα πάλι εμείς θα την πληρώνουμε, και πάντα θα γίνεται ένας φαύλος κύκλος. Δε γίνεται απ'τη μια μέρα στην άλλη να'χουμε και την πίτα ολόκληρη, και το σκήλο χορτάτο.

Την μόνη περίπτωση που βρίσκω πιθανό να γίνει, είναι να παρατείνουν για ένα διάστημα όλες τις εξαγγελίες που είχε βγάλει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά μετά από 1 χρόνο να επανέλθουν.

(μιλάω πάντα για τη προσωπική μου άποψη-κρίση)

Fanis
05-10-09, 13:13
Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι, σε κανέναν τομέα. Τα οικονομικά είναι κουκιά μετρημένα...όσο ωραία και να τα παρουσιάζει κάποιος, στο διαταύτα όλοι είναι ''υποχρεωμένοι'' να ακολουθήσουν σχεδόν την ίδια πολιτική.

Η μόνη λύση, που δυστυχώς ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει να εφαρμόσει, είναι να φορολογηθεί το Μαύρο χρήμα και ειδικά από μεγάλες εταιρίες και ιδιώτες. Δεν μιλάω τόσο για τα 5-10.000 / χρόνο που βγάζει μαύρα κάποιος αλλά τα 5-10.000 / ημέρα που βγάζουν κάποιοι.

InsaneDriver
05-10-09, 13:18
Όταν 16.000 μόνο Έλληνες δηλώνουν πάνω από 100.000 εισόδημα και άλλοι 2.000 δηλώνουν τις πισίνες των σπιτιών τους, τι να πεις.

2.000 πισίνες έχει μόνο στη μύκονο...

Γενικά δεν περιμένω τίποτε από κανέναν. Αν δεν δουλέψω μόνος μου, δεν θα με σώσει κανένας πολιτικός.

stratos
05-10-09, 13:42
Θελετε να λύσετε το πρόβλημα και να πάρει ο τόπος μια ανάσα? Τότε ας αναρωτηθούμε για τα εξής: Η φορολογική δήλωση μεγαλοδικηγόρου της Αθήνας δεν ξεπέρασε τα 12.000 euro. Επίσης. σχεδόν κανένας γιατρός που διαθέτει ιατρείο ιδιοτικό δεν κάνει φορολογική δήλωση μεγαλήτερη των 15.000 euro.

Υπάρχουν και άλλοι (πχ η οικογενειακή μου επιχείρηση) όπου για να λάβω χρήματα πρέπει να κόψω τιμολόγια. Συνολική φορολογία για τον τζίρο που κάνουμε + φπα περίπου ίση με 52 %.....

Συνολικές επιστροφές για να αγοράσω κανένα μηχάνημα, να βάλω ακόμα έναν υπάλληλο κτλ = @@ πήραμε

stelmaniac
05-10-09, 14:23
οταν οποιοσδηποτε πολιτικος δελφινος προεκλογικα μια ζωη σου λεει ψεμματα και συ καθε φορα τον πιστευεις,αυτο πως ονομαζεται?
γεια σου ελληνα με τις ελπιδες σου...μεσα σε εξι χρονια ενα σαπιο καθεστως που επεσε μετα βδελυγμιας(υποτιθεται),τωρα επανερχεται να κυβερνησει με νεες ελπιδες....!!!!!
εγω ομως την εχω την απαντηση ετοιμη: ''το μη χειρον βελτιστον ρε φιλαρακι,ολοι λαμογια ειναι,τι να κανεις?''

thomelef
05-10-09, 16:49
λοιπόν για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα.
φοροφυγάς δε γενιέται κανένας έλληνας. τον αναγκάζουν να γίνει.
τεμπέλης δε γενιέται κανένας έλληνας. απλά τους μαθαίνουν να είναι κάνοντας τους να περιμένουν να καβατζοθούν σε καμία υπηρεσία(και καλά κάνουν αφού για ένα σταυρό μπορούν να φτιάξουν τη ζωή τους).
όταν όλη η ελλάδα βρίσκεται στο σφυρί και μας παίρνουν εταιρείες που θα έπρεπε να είναι κερδοφόρες για το λόγο ότι πουλάνε αέρα (οτε) και τπτ άλλο.
όταν ο οσε μας βάζει 800.000 ευρώ την ημέρα μέσα.
όταν τεράστια κρατικά κεφάλαια δίνονται σε ξένες εταιρείες για την κατασκευή έργων αφήνοντας ψίχουλα για τη δικιά μας βιομηχανία(ότι έχει απομείνει δλδ) που στο τέλος και αυτή τρομάζει να πληρωθεί.
όταν η ίδια η ελληνική αστυνομία κυκλοφορεί με ξένων εταιρειών αυτοκίνητα γιατί την ελβο την κατάντησαν εταιρεία ανταλακτικών για παλαιοληθικά οχήματα του στρατού της πυροσβεστικής και της συγκοινωνίας.
όταν οι φαρμακοπιοι δε πληρώνονται απο το ικα τα φάρμακα των ασφαλισμένων που οι εργόδότες πληρώνουν κάθε μήνα με αποτέλεσμα να αφήνουν συνταξιούχους και εργαζόμενους με προβλήματα υγείας σοβαρά και μη.
όταν η μοναδική ελληνική αεροπορική εταιρεία παραλίγο να περάσει σε χέρια ξένα επειφή δε μπορούν ή επειδή τους βολέυει να μη μπορούν να καταλάβουν οτι με μαθηματική ακρίβεια θα πτωχέυσουν την εταιρεία απο τα τεράστια έξοδα που δημιουργησαν μέσα σε αυτή.
όταν οι ίδιοι αυτοι οι καλοί άνθρωποι δημιουργούν οφ σορ εταιρείες για το μέλον των παιδιών τους για ένα καλύτερο άυριο.
όταν όταν όταν όταν.
με τόσα όταν πάνε οι πόροι μας παληκάρια τους πείραν άλλοι και εμείς νομίζουμε ακόμα ότι φταίει ο έλληνας φορολογούμενος με αυτά που κρίβει.
κύριοι συνέλθετε εδώ μιλάμε για τραγικά πράγματα και όχι για πισίνες αδήλωτες και μικροτιμολόγια μειωμένα.
ο έλληνας πρέπει κάποτε να καταλάβει οτι περνιέται για εξυπνος ενώ στην ουσία είναι ένας μεγάλος ΜΑΛΑΚΑΣ(συγνώμη αλλά συγχήστικα)

Fanis
05-10-09, 17:21
@ thomelef: Συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά τις εταιρίες και την κατάντια της Ελληνικής οικονομίας και παραγωγής. Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει. Ό,τι γίνεται γίνεται με την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης και σίγουρα για την κατάντια δεν φταίει μόνο η φοροδιαφυγή....όμως μιλάμε για (στην καλύτερη περίπτωση) 50% του ΑΕΠ οτι είναι το ύωος της φοροδιαφυγής!!! Αυτό που δεν ανέχομαι είναι:

- Γιατροί να βγάζουν 10-20.000 / μήνα και να μην δηλώνουν τίποτα.
- Μεγαλοξενοδόχοι να βγάζουν 2-3 εκατομμύρια τον χρόνο και να δηλώνουν 200-300 χιλιάδες.
- Νυχτερινά κέντρα να δηλώνουν 1-2.000 την βραδία (όταν μόνο τον τραγουδιστή τον πληρώνουν 5.000) και να έχουν προσωπικά χωρίς ασφάλιση και εισφορές.
- Και γενικα όλη αυτή την φοροδιαφυγή...μιλάμε για τεράστια ποσά.

Δεν έχω αντίρρηση ο άλλος να βγάζει και 100.000 / μήνα...αλλά να τα δηλώνει. Και πρώτοι και καλύτεροι οι Πολιτικοί, που είναι οι Νο.1 που φοροδιαφεύγουν....εδώ γνωστή πολιτικός, βουλευτής και πρώην υπουργός ζήτησε από εταιρία φίλου μου να μην της κόψει τιμολόγιο για να γλυτώσει το ΦΠΑ...!!! :bugeye:

thomelef
05-10-09, 17:57
ασφαλώς και είναι έτσι όπως τα λές και δε θα μπορούσα να συμφωνήσω παραπάνω μαζί σου.
απλά αυτό που λέω είναι οτι όλα αυτά είναι σταγόνες στον ωκεανό.
και απο την άλλη το κράτος δε προσφέρει απολύτως τπτ για να επιβάλει τις φορολογίες που θέλει.
το θέμα δεν είναι η φοροδιαφυγή παιδιά το θέμα είναι να έχει πόρους το κράτος να βγάζει τα έξοδα του και να απαλύνει το φορολογούμενο απο τις εισφορές που θέλει να του επιβάλει.
δε μπορεί να δανείζονται για να καλύπτουν παλιά χρέη και να μην υπάρχει περιτέρω ανάπτυξη.
δε μπορεί μία χώρα σα τη δικιά μας με 10.000.000 πλυθησμό χωρίς βιομηχανία -εξαγωγές - έργα - δρόμους - παιδεία - περίθαλψη κτλ, να έχει ίδιο χρέος με την ιταλία η οποία είναι απο τις πιο αναπτυγμένες χώρες της ευρώπης με παγκόσμια εξαγωγή και πόρους που έρχονται απο άλλα κράτη με δημόσια έργα και με ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
εδώ μιλάμε για κρατική καταστροφή που γυρισμό δεν έχει και καμία αληθινή φορολογική δήλωση δε σώζει.
κατάφεραν να μας καταστρέψουν οι βλάκες.

tmilatos
05-10-09, 18:08
Αποψη μου ειναι παιδια να αφησουμε στην ακρη τα πολιτικα, γιατι αν αρχισουμε ολοι να λεμε τι φταιει σ'αυτη τη χωρα, μονο τα πιο "χοντρα" να αναφερει κανεις, θα ξεπερασει το θρεντ χαλαρα τις 150 σελιδες και δεν θα καταληξουμε πουθενα. Χωρια που σιγουρα καπου στη πορεια θα χασουμε τη μπαλα και θα χαλασουμε τις καρδιες μας ΣΙΓΟΥΡΑ.


-Θεοφιλος-

Nick_E60_GR
05-10-09, 19:03
Εγώ παιδιά πιστεύω ότι αν δεν κυκλοφορούσε μαύρο χρήμα, ή αν με κάποιο τρόπο είχαν τη δυνατότητα να το βρουν και να το ελέγξουν, τα πράγματα θα ήταν τρισχειρότερα, γιατί, που θα πάει το μαύρο χρήμα? Θα το φυλάξεις στο σεντούκι?
Ή θα το καταναλώσεις σε αγορές υλικών αγαθών, ή θα το κάνεις μετοχές και ομόλογα να αυγατίσει. Ότι και να το κάνεις, στην αγορά θα μπει και θα φορολογηθεί μέσα απ' τη διαδικασία της αγοράς ή της επένδυσης...

Οπότε μη μας τρελαίνουν ότι όλα οφείλονται στη μικρο-φοροδιαφυγή. Δεν το πίστευα ούτε θα το πιστέψω ποτέ.

Το κακό είναι ότι οι μεγαλοκαρχαρίες της ελληνικής οικονομίας τα διώχνουν έξω, ή τα μετατρέπουν σε off shore επενδύσεις, κάνοντάς τα νόμιμα ...και πάνω απ' όλα αφορολόγητα. Αλλά μιλάμε γιά λεφτά, για πολλά λεφτά κι όχι για 10 -15000 το χρόνο που μπορεί να κρύψει ένας μικρο-επαγγελματίας ..ο οποίος αν δεν τα έκρυβε θα είχε ψοφήσει εξ' αρχής με αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην ...κατά τ' άλλα τίμια αυτή χώρα, όπου τα πιράνχας και τα τρωκτικά έχουν τόσες παροχές, δικαιώματα και δύναμη, ώστε όποτε γουστάρουν ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις....

Μεγαλοκαρχαρίες: οι γνωστοί άγνωστοι που είναι πάντα φίλοι με όλες τις κυβερνήσεις...
Πιράνχας: Τράπεζες (κοινώς: τοκογλύφοι με την επιβράβευση του κράτους)
Τρωκτικά: Δημόσιος τομέας με το δυσανάλογα υπεράριθμο προσωπικό που πληρώνεται για να κοιμάται και ....όποτε χρειάζεται να στηρίζει ...το συμφέρον του.

Κατάληξη? Eίμαστε καταδικασμένοι να ζούμε για να πληρώνουμε τα έξοδα του δημοσίου και να μπαλώνουμε τις μαύρες τρύπες που δημιουργούν 30 χρόνια τώρα ασταμάτητα ...οι άμεσοι συνεργάτες και προμηθευτές του.

Φυλακή θα πάει κανείς από αυτούς? ΟΧΙ! Θα πληρώσει ποτέ κανείς? ΟΧΙ!
Οπότε συνεχίζουμε έτσι ..κι όποιος αντέξει...

Nick_E60_GR
05-10-09, 19:29
Αποψη μου ειναι παιδια να αφησουμε στην ακρη τα πολιτικα, γιατι αν αρχισουμε ολοι να λεμε τι φταιει σ'αυτη τη χωρα, μονο τα πιο "χοντρα" να αναφερει κανεις, θα ξεπερασει το θρεντ χαλαρα τις 150 σελιδες και δεν θα καταληξουμε πουθενα. Χωρια που σιγουρα καπου στη πορεια θα χασουμε τη μπαλα και θα χαλασουμε τις καρδιες μας ΣΙΓΟΥΡΑ.


-Θεοφιλος-

Να σου πω κάτι? Είναι οι πρώτες εκλογές που ενώ η νίκη ήταν σαρωτική, δεν άκουσα ούτε μια κόρνα ούτε φασαρία ούτε τίποτε εδώ που μένω, ενώ άλλες φορές γινόταν κακός χαμός... και μένω αρκετά κοντά σε κεντρικό δρόμο.

Αυτό με καθησυχάζει και μου δείχνει ότι ο Έλληνας πλέον έχει απαιτήσεις, είναι βιαστικός στο να δει πράγματα και τιμωρεί, όπου κι αν ανήκει πολιτικά. Δεν βλέπω λοιπόν το λόγο να χαλάσουμε τις καρδιές μας γιατί όλοι θέλουμε να δούμε κάτι καλύτερο, ότι κι αν ψηφίσαμε.

Το θέμα είναι με τα ΙΧ ...θα μας πιουν κι αυτοί το αίμα ή θα το μαλακώσουν το πράγμα?

EVANGELOS
05-10-09, 19:36
H διαφορά στα ποσοστά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!!

Κατά τη γνώμη μου στην Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει για 2 πλάσιο χρόνο 2 πλάσια "λάθη" ώστε να βρεθεί εκεί

που η ΝΔ φτάνει στο μισό χρόνο με τα μισά "λάθη"

Κατά βάση οι Έλληνες είναι ... ΠΑΣΟΚ !!

Έτσι είναι είτε μας αρέσει είτε όχι !

Συνεπώς ελπίζω το ΠΑΣΟΚ με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανοχή των πολιτών (που πάντα είχε) να προχωρήσει στην εφαρογή των απαραίτητων πολιτικών !

bimmer-corfu
05-10-09, 19:38
Να σου πω κάτι? Είναι οι πρώτες εκλογές που ενώ η νίκη ήταν σαρωτική, δεν άκουσα ούτε μια κόρνα ούτε φασαρία ούτε τίποτε εδώ που μένω, ενώ άλλες φορές γινόταν κακός χαμός... και μένω αρκετά κοντά σε κεντρικό δρόμο.

Αυτό με καθησυχάζει και μου δείχνει ότι ο Έλληνας πλέον έχει απαιτήσεις, είναι βιαστικός στο να δει πράγματα και τιμωρεί, όπου κι αν ανήκει πολιτικά. Δεν βλέπω λοιπόν το λόγο να χαλάσουμε τις καρδιές μας γιατί όλοι θέλουμε να δούμε κάτι καλύτερο, ότι κι αν ψηφίσαμε.

Το θέμα είναι με τα ΙΧ ...θα μας πιουν κι αυτοί το αίμα ή θα το μαλακώσουν το πράγμα?

στο κέντρο της Κέρκυρας εκεί που άλλες φορές άναβαν φωτιές, πυροτεχνήματα κτλ απο τις 19.30 έως τις 22.30 πέρασε μόνο ένα αμάξι με σημαία ΠΑΣΟΚ και κόρναρε!!! Ούτε φωνές, ούτε σημαίες, ούτε κόρνες, ούτε φωτιές, ούτε τουφεκιές ούτε τίποτα. Πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση και τώρα ακούω ότι τα ίδια έγιναν και αλλού

Nick_E60_GR
05-10-09, 19:39
H διαφορά στα ποσοστά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!!

Κατά τη γνώμη μου στην Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει για 2 πλάσιο χρόνο 2 πλάσια "λάθη" ώστε να βρεθεί εκεί

που η ΝΔ φτάνει στο μισό χρόνο με τα μισά "λάθη"

Κατά βάση οι Έλληνες είναι ... ΠΑΣΟΚ !!

Έτσι είναι είτε μας αρέσει είτε όχι !

Συνεπώς ελπίζω το ΠΑΣΟΚ με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανοχή των πολιτών (που πάντα είχε) να προχωρήσει στην εφαρογή των απαραίτητων πολιτικών !

Το πιστεύω αυτό που λες (οτι οι Έλληνες είναι πασοκ), ασταθείς κεντρώοι θα έλεγα εγώ, όμως τα περιθώρια για λάθη έχουν στενέψει όσο ποτέ ..είμαστε υπό μόνιμη επιτήρηση.. Νομίζω τα λάθη πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο ..αλλιώς σε 2 χρόνια πάλι εδώ θα είμαστε ...και μην λέω και πολλά...

manosm3
05-10-09, 19:48
H διαφορά στα ποσοστά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!!

Κατά τη γνώμη μου στην Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει για 2 πλάσιο χρόνο 2 πλάσια "λάθη" ώστε να βρεθεί εκεί

που η ΝΔ φτάνει στο μισό χρόνο με τα μισά "λάθη"

Κατά βάση οι Έλληνες είναι ... ΠΑΣΟΚ !!

Έτσι είναι είτε μας αρέσει είτε όχι !

Συνεπώς ελπίζω το ΠΑΣΟΚ με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανοχή των πολιτών (που πάντα είχε) να προχωρήσει στην εφαρογή των απαραίτητων πολιτικών !
Κι εσυ αν μπορουσες θα ψηφιζες ΠΑΣΟΚ στην Α' Πειραια :thefinger

EVANGELOS
05-10-09, 19:50
Κι εσυ αν μπορουσες θα ψηφιζες ΠΑΣΟΚ στην Α' Πειραια :thefinger

To λιοντάρι ... τα σπάει λέμε !!! ... κάνε το κονέ με τη ξαδέρφη και θα γίνω και φαν της πράσινης ανάπτυξης !!!

Leonidas_Thess
05-10-09, 20:01
Παιδιά καλα τα λετε αλλά δεν πιστευω οτι θα γινουν αλλαγες .

Το πολυ πολυ το πρασινο σημα να το ονομασουν κατι αλλο και να μας το πλασαρουν και η ιστορια συνεχιζεται.

Εγω την αποψη μου θα σας την πω

ΚΑΙ ΟΙ 300 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ

ΤΕΛΟΣ

Πατσίκας Βασίλειος
05-10-09, 20:27
και στη λαρισα χθεσ κανενας πανυγυρισμος!!!!!!!!!!!σαν να μην εγιναν εκλογες!!!!

YAziDis
05-10-09, 21:05
H διαφορά στα ποσοστά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!!

Κατά τη γνώμη μου στην Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει για 2 πλάσιο χρόνο 2 πλάσια "λάθη" ώστε να βρεθεί εκεί

που η ΝΔ φτάνει στο μισό χρόνο με τα μισά "λάθη"

Κατά βάση οι Έλληνες είναι ... ΠΑΣΟΚ !!

Έτσι είναι είτε μας αρέσει είτε όχι !

Συνεπώς ελπίζω το ΠΑΣΟΚ με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανοχή των πολιτών (που πάντα είχε) να προχωρήσει στην εφαρογή των απαραίτητων πολιτικών !

Όπως και να'χει σε αυτή την κοινότητα υπάρχει μεγάλος μέσος όρος ηλικίας.
Προσωπικά με βάση αυτά τα τα οποία είπες θα σου απαντήσω σαν 23χρονος και με πράγματα που βλέπω στους άλλους της ηλικίας μου:

Πλέον κανεις δεν είναι τίποτα. Η πλειοψηφία ψηφίζει με βάση τα πολιτικά πιστεύω της οικογένειας του, όπου αν τους ρωτήσεις γιατί ψηφίζεις αυτο το κόμμα γυρνάνε και σου λένε είτε "Η Ελλάδα ήταν καλύτερα επί ΠΑΣΟΚ" είτε "Η Ελλάδα πήγε κατα διαόλου με το ΠΑΣΟΚ"

Η μειοψηφία απ'την άλλη, έχει πιάσει το μήνυμα το οποίο λέει "Η Ελλάδα δε θα αλλάξει ποτέ. Δυστυχώς μας έχουν κάνει να υποστηρίζουμε αυτόν τον οποίο θα κάνει το Λιγότερο Κακό"
Και επιπλέον πρέπει να προβληματιστούμε οι γραβατάκιδες για το 30% της αποχής που πλέον τείνει να γίνει και πολιτική άποψη.


Πλέον από εδώ και πέρα, και ξεκινάει από την πλέον καινούργια κυβέρνηση, ο λαός θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις, οπότε η περίοδος χάριτος, νομίζω πως τείνει να τελειώσει.
Ο σύγχρονος Έλληνας έζησε και τα δύο κόμματα σε κυβέρνηση, οπότε πλέον δεν θα χαρίσει εύκολα.

Προσωπική μου άποψη πάντα. Δε ξέρω αν πρέπει να βγω αληθινός ή ψεύτης.

Και το καλύτερο για το τέλος. Μπορεί ο καθένας κάλιστα να βγάλει το συμπέρασμα ότι δε θα πάμε εύκολα μπροστά από τη στιγμή που τις περισσότερες φορές τα 2 μεγάλα κόμματα προσπαθούν να αποδείξουν ότι το άλλο είναι χειρότερο....

Και όλα αυτά από ένα νέο που έχει όλη τη ζωή μπροστά του και νιώθει ότι είναι μόνος σε αυτό τον τόπο....

Καληνύχτα Ελλάδα......

InsaneDriver
05-10-09, 21:42
Μπορεί ο τύπος να είναι ψευτοράπερ και να μην τον πάω μία ως προς το δήθεν στυλάκι που έχει,αλλά το τραγούδι είναι 100% Ελλάδα.
Όλα πέρα για πέρα αληθινά...
http://www.youtube.com/watch?v=QfjxOV4lPo4

Κωνσταντίνος
05-10-09, 22:35
Ένας τύπος οδηγεί στην Εθνική οδό. Ξαφνικά μένει από βλάβη. Σκέπτεται ότι δεν έχει οδική βοήθεια και αποφασίζει να κάνει οτοστόπ για να πάει στην πιο κοντινή πόλη να βρει συνεργείο κλπ.
Σταματάει ένα φορτηγό εξηγεί στον οδηγό τι θέλει και αυτός προθυμοποιείται να τον πάει. Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτάει τι ψηφίζει κι αυτός με καμάρι του απαντά:
- "Ν.Δ.!"
Φρενάρει ο άλλος απότομα και του λέει:
- "Κατέβα γρήγορα από το αυτοκίνητό μου ρε μαλ...α!"
Τι να κάνει ο τύπος, κατεβαίνει και ξανά πάλι οτοστόπ. Σταματάει ένα αυτοκίνητο, εξηγεί στον οδηγό την πορεία του κι αυτός προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτάει τι ψηφίζει. Αυτός με καμάρι του απαντά Ν.Δ., φρενάρει πάλι απότομα ο οδηγός και του λέει:
- "Κατέβα γρήγορα από το αυτοκίνητό μου ρε ηλίθιε!!!"
Απορημένος ο τύπος τι να κάνει, κατεβαίνει και ξανά πάλι οτοστόπ.
Σταματάει ένα αυτοκίνητο με μια γκομενάρα, της εξηγεί τι θέλει κι αυτή προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις, η γκομενάρα τον ρωτάει τι ψηφίζει, αυτός σκέπτεται και της απαντά:
- "ΠΑΣΟΚ!"
- "Μπράβο!!", του απαντά αυτή χαρούμενη, :και εγώ ΠΑΣΟΚ ψηφίζω!" και συνεχίζουν τη συζήτηση και την πορεία τους χαρούμενοι.
Μετά από τις συζητήσεις αρχίζουν τα χαμουρέματα. Σταματούν ξαναμμένοι στο πρώτο ξενοδοχείο, πηγαίνουν σε δωμάτιο... κλπ.
Σε κάποια στιγμή λέει η γκομενάρα στον τύπο:
- "Ξέρεις εμένα όταν το κάνω μου αρέσει να τρώω και καμία σφαλιάρα..."
Τι να κάνει ο τύπος, μέσα σε όλα αρχίζει και ρίχνει και καμιά φάπα. Καθώς απέναντι από το κρεβάτι ήταν ο καθρέπτης, κοιτάζει ο τύπος, βλέπει τι κάνει, σηκώνει τα χέρια ψηλά και λέει:
- "ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΡΕ ΣΥ, ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΑΜ...Ω ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ!"

Nick_E60_GR
05-10-09, 22:38
Ένας τύπος οδηγεί στην Εθνική οδό. Ξαφνικά μένει από βλάβη. Σκέπτεται ότι δεν έχει οδική βοήθεια και αποφασίζει να κάνει οτοστόπ για να πάει στην πιο κοντινή πόλη να βρει συνεργείο κλπ.
Σταματάει ένα φορτηγό εξηγεί στον οδηγό τι θέλει και αυτός προθυμοποιείται να τον πάει. Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτάει τι ψηφίζει κι αυτός με καμάρι του απαντά:
- "Ν.Δ.!"
Φρενάρει ο άλλος απότομα και του λέει:
- "Κατέβα γρήγορα από το αυτοκίνητό μου ρε μαλ...α!"
Τι να κάνει ο τύπος, κατεβαίνει και ξανά πάλι οτοστόπ. Σταματάει ένα αυτοκίνητο, εξηγεί στον οδηγό την πορεία του κι αυτός προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτάει τι ψηφίζει. Αυτός με καμάρι του απαντά Ν.Δ., φρενάρει πάλι απότομα ο οδηγός και του λέει:
- "Κατέβα γρήγορα από το αυτοκίνητό μου ρε ηλίθιε!!!"
Απορημένος ο τύπος τι να κάνει, κατεβαίνει και ξανά πάλι οτοστόπ.
Σταματάει ένα αυτοκίνητο με μια γκομενάρα, της εξηγεί τι θέλει κι αυτή προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις, η γκομενάρα τον ρωτάει τι ψηφίζει, αυτός σκέπτεται και της απαντά:
- "ΠΑΣΟΚ!"
- "Μπράβο!!", του απαντά αυτή χαρούμενη, :και εγώ ΠΑΣΟΚ ψηφίζω!" και συνεχίζουν τη συζήτηση και την πορεία τους χαρούμενοι.
Μετά από τις συζητήσεις αρχίζουν τα χαμουρέματα. Σταματούν ξαναμμένοι στο πρώτο ξενοδοχείο, πηγαίνουν σε δωμάτιο... κλπ.
Σε κάποια στιγμή λέει η γκομενάρα στον τύπο:
- "Ξέρεις εμένα όταν το κάνω μου αρέσει να τρώω και καμία σφαλιάρα..."
Τι να κάνει ο τύπος, μέσα σε όλα αρχίζει και ρίχνει και καμιά φάπα. Καθώς απέναντι από το κρεβάτι ήταν ο καθρέπτης, κοιτάζει ο τύπος, βλέπει τι κάνει, σηκώνει τα χέρια ψηλά και λέει:
- "ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΡΕ ΣΥ, ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΑΜ...Ω ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ!"

χεχε ναι μου το έστειλαν κι εμένα, είχε κυκλοφορήσει και το 2004... αντίστροφα

Nick_E60_GR
06-10-09, 19:06
Μόλις άκουσα ότι 15 μέρες πριν τις εκλογές (όταν πρωτο-δημοσιεύτηκαν οι νέες αυξήσεις) είχαν δεσμευτεί ότι θα παρέμβουν άμεσα στο θέμα της αύξησης των τιμών των διοδίων ...σήμερα σε ερώτηση που τους έγινε για το θέμα των διοδίων, είπαν ότι η "πράσινη ανάπτυξη" επιβάλλει την αποθάρρυνση της χρήσης του ΙΧ αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει ..την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια πριν καν ξεκινήσουν......

KATSARAIOS
06-10-09, 19:16
Μόλις άκουσα ότι 15 μέρες πριν τις εκλογές (όταν πρωτο-δημοσιεύτηκαν οι νέες αυξήσεις) είχαν δεσμευτεί ότι θα παρέμβουν άμεσα στο θέμα της αύξησης των τιμών των διοδίων ...σήμερα σε ερώτηση που τους έγινε για το θέμα των διοδίων, είπαν ότι η "πράσινη ανάπτυξη" επιβάλλει την αποθάρρυνση της χρήσης του ΙΧ αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει ..την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια πριν καν ξεκινήσουν......

ειναι πολλα τα ΛΕΦΤΑ Νικοοοοοοοοοοοοο
εμεις σαν μεγαλυτεροι πια τα χουμε φαει στη μαπα ,τι περιμενες αγορινα?
και που σαι ακομα

MrZ
06-10-09, 20:16
Εγώ πάντως -όπως και φίλοι μου- έχουμε δεί τον τόπο μας σε περιόδους και Πασοκ και ΝΔ.Αφού είδαμε ότι με κανένα από τα 2 δεν πάμε καλά,αποφασίσαμε να δώσουμε αλλού την ψήφο μας.Αλλά που;Καταλήξαμε να ψηφίζουμε για την πλάκα...2 ψήφοι δεν θα κάνουν τη διαφορά,δυστυχώς.


Και επειδή έχουμε και μουσική υπόκρουση,ορίστε και κάτι από μένα:
http://www.youtube.com/watch?v=92N-2PPSFR0
http://www.youtube.com/watch?v=-Gmz7HlCAlk

stefanos_cool
06-10-09, 20:48
http://www.youtube.com/watch?v=3WGNm4lRVZc

MrZ
06-10-09, 21:55
Τελευταίο...
http://www.youtube.com/watch?v=YfUAsBPXvmo

Nick_E60_GR
08-10-09, 22:33
Ακούσατε δηλώσεις?? Τα τέλη παραμένουν ως έχουν, η έκτακτη εισφορά επίσης, τα δήθεν περιβαλλοντικά όπως τα ξέρουμε, ..σκέφτονται να ξαναδούν το θέμα με τα διόδια.

oldcarskickass
08-10-09, 23:44
λοιπόν για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα.
φοροφυγάς δε γενιέται κανένας έλληνας. τον αναγκάζουν να γίνει.
τεμπέλης δε γενιέται κανένας έλληνας. απλά τους μαθαίνουν να είναι κάνοντας τους να περιμένουν να καβατζοθούν σε καμία υπηρεσία(και καλά κάνουν αφού για ένα σταυρό μπορούν να φτιάξουν τη ζωή τους).
όταν όλη η ελλάδα βρίσκεται στο σφυρί και μας παίρνουν εταιρείες που θα έπρεπε να είναι κερδοφόρες για το λόγο ότι πουλάνε αέρα (οτε) και τπτ άλλο.
όταν ο οσε μας βάζει 800.000 ευρώ την ημέρα μέσα.
όταν τεράστια κρατικά κεφάλαια δίνονται σε ξένες εταιρείες για την κατασκευή έργων αφήνοντας ψίχουλα για τη δικιά μας βιομηχανία(ότι έχει απομείνει δλδ) που στο τέλος και αυτή τρομάζει να πληρωθεί.
όταν η ίδια η ελληνική αστυνομία κυκλοφορεί με ξένων εταιρειών αυτοκίνητα γιατί την ελβο την κατάντησαν εταιρεία ανταλακτικών για παλαιοληθικά οχήματα του στρατού της πυροσβεστικής και της συγκοινωνίας.
όταν οι φαρμακοπιοι δε πληρώνονται απο το ικα τα φάρμακα των ασφαλισμένων που οι εργόδότες πληρώνουν κάθε μήνα με αποτέλεσμα να αφήνουν συνταξιούχους και εργαζόμενους με προβλήματα υγείας σοβαρά και μη.
όταν η μοναδική ελληνική αεροπορική εταιρεία παραλίγο να περάσει σε χέρια ξένα επειφή δε μπορούν ή επειδή τους βολέυει να μη μπορούν να καταλάβουν οτι με μαθηματική ακρίβεια θα πτωχέυσουν την εταιρεία απο τα τεράστια έξοδα που δημιουργησαν μέσα σε αυτή.
όταν οι ίδιοι αυτοι οι καλοί άνθρωποι δημιουργούν οφ σορ εταιρείες για το μέλον των παιδιών τους για ένα καλύτερο άυριο.
όταν όταν όταν όταν.
με τόσα όταν πάνε οι πόροι μας παληκάρια τους πείραν άλλοι και εμείς νομίζουμε ακόμα ότι φταίει ο έλληνας φορολογούμενος με αυτά που κρίβει.
κύριοι συνέλθετε εδώ μιλάμε για τραγικά πράγματα και όχι για πισίνες αδήλωτες και μικροτιμολόγια μειωμένα.
ο έλληνας πρέπει κάποτε να καταλάβει οτι περνιέται για εξυπνος ενώ στην ουσία είναι ένας μεγάλος ΜΑΛΑΚΑΣ(συγνώμη αλλά συγχήστικα)


Φίλε μου έχεις μεγάλο δίκιο σε πολλά από όσα λες.

ΑΛΛΑ ο κάθε ένας κάνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τις επιλογές του.

Πιστεύω ότι οι εταιρείες / βιομηχανίες που ανήκουν ή άνηκαν στο δημόσιο έφτασαν στην κατάσταση που έφτασαν επειδή ΓΕΝΙΕΣ επί ΓΕΝΩΝ ελλήνων μεγάλωναν και έταζαν τα παιδιά τους στον Άγιο Δημόσιο, όπου ΤΙΠΟΤΑ δεν προσφέρεις και είσαι και μόνιμος.


Όταν μάλιστα προστατεύεσαι από την απόλυση, ε λογικό είναι να τα γράφεις στα @@ σου και να μην παράγεις τίποτα, απλά και μόνο να ζητάς και να απαιτείς.

Πάει καιρός που έχω να μπω σε μια δημόσια υπηρεσία (μας γλύτωσε το e banking) και να δω ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ άτομα να δουλεύουν όπως θα έπρεπε.-

Άρα ΔΕΝ το έφτασε το Δημόσιο (ούτε καμία δημόσια επειχήρηση ή εταιρεία) το κράτος σε αυτή την κατάσταση, αλλά η ίδια η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ και ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ του Έλληνα, που προτιμά να είναι ζητιάνος και ψευτοεπαναστάτης κομμουνιστής εκ του ασφαλούς, αντί να προσφέρει και να ΚΕΡΔΙΖΕΙ το μεροκάματό του, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό.

Το ΙΚΑ φίλε μου τώρα αρχίζει να ρετάρει... τα άλλα ταμεία είναι οφ εδώ και κανά χρόνο...
Εγώ παιδιά πιστεύω ότι αν δεν κυκλοφορούσε μαύρο χρήμα, ή αν με κάποιο τρόπο είχαν τη δυνατότητα να το βρουν και να το ελέγξουν, τα πράγματα θα ήταν τρισχειρότερα, γιατί, που θα πάει το μαύρο χρήμα? Θα το φυλάξεις στο σεντούκι?
Ή θα το καταναλώσεις σε αγορές υλικών αγαθών, ή θα το κάνεις μετοχές και ομόλογα να αυγατίσει. Ότι και να το κάνεις, στην αγορά θα μπει και θα φορολογηθεί μέσα απ' τη διαδικασία της αγοράς ή της επένδυσης...

Οπότε μη μας τρελαίνουν ότι όλα οφείλονται στη μικρο-φοροδιαφυγή. Δεν το πίστευα ούτε θα το πιστέψω ποτέ.

Το κακό είναι ότι οι μεγαλοκαρχαρίες της ελληνικής οικονομίας τα διώχνουν έξω, ή τα μετατρέπουν σε off shore επενδύσεις, κάνοντάς τα νόμιμα ...και πάνω απ' όλα αφορολόγητα. Αλλά μιλάμε γιά λεφτά, για πολλά λεφτά κι όχι για 10 -15000 το χρόνο που μπορεί να κρύψει ένας μικρο-επαγγελματίας ..ο οποίος αν δεν τα έκρυβε θα είχε ψοφήσει εξ' αρχής με αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην ...κατά τ' άλλα τίμια αυτή χώρα, όπου τα πιράνχας και τα τρωκτικά έχουν τόσες παροχές, δικαιώματα και δύναμη, ώστε όποτε γουστάρουν ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις....

Μεγαλοκαρχαρίες: οι γνωστοί άγνωστοι που είναι πάντα φίλοι με όλες τις κυβερνήσεις...
Πιράνχας: Τράπεζες (κοινώς: τοκογλύφοι με την επιβράβευση του κράτους)
Τρωκτικά: Δημόσιος τομέας με το δυσανάλογα υπεράριθμο προσωπικό που πληρώνεται για να κοιμάται και ....όποτε χρειάζεται να στηρίζει ...το συμφέρον του.

Κατάληξη? Eίμαστε καταδικασμένοι να ζούμε για να πληρώνουμε τα έξοδα του δημοσίου και να μπαλώνουμε τις μαύρες τρύπες που δημιουργούν 30 χρόνια τώρα ασταμάτητα ...οι άμεσοι συνεργάτες και προμηθευτές του.

Φυλακή θα πάει κανείς από αυτούς? ΟΧΙ! Θα πληρώσει ποτέ κανείς? ΟΧΙ!
Οπότε συνεχίζουμε έτσι ..κι όποιος αντέξει...

Πρέπει κάποια στιγμή αυτό το Δημόσιο να ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΘΕΙ και να καταλάβει ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ότι το δημόσιο είναι ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ, είναι δλδ μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ μάζα λαού, η οποία πέρα από starΧ/σμο έχει και έλλειψη παιδείας, γιατί με το να μην προσφέρεις στο συνάνθρωπο σου είναι σα να σκάβεις ο ίδιος τον λάκκο σου.
Και αυτό γιατί οποιαδήποτε συνδιαλαγή γίνεται με το δημόσιο το κέρδος είναι στο κράτος, άρα και στον πολίτη. Χοντρά χοντρά αλλά έτσι είναι.
Το πιστεύω αυτό που λες (οτι οι Έλληνες είναι πασοκ), ασταθείς κεντρώοι θα έλεγα εγώ, όμως τα περιθώρια για λάθη έχουν στενέψει όσο ποτέ ..είμαστε υπό μόνιμη επιτήρηση.. Νομίζω τα λάθη πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο ..αλλιώς σε 2 χρόνια πάλι εδώ θα είμαστε ...και μην λέω και πολλά...

Αμαθείς κεντρώοι θα έλεγα, και μάλιστα το αμαθείς κατ επανάληψη.

Όσο αισιόδοξος είμαι για τη νέα κυβέρνηση (δε φανερώνω πολιτική προτίμηση) δε μπορώ να κρύψω ότι και πάλι θα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ας ελπίσουμε όχι κατά πολύ.

Και οι περιστάσεις δε καθορίζονται από το τι θέλω εγώ και εσύ (δλδ ο κάθε άχρηστος και άσχετος που θεωρεί σαν καλό μια Α οικονομική κατάσταση) αλλά από μια γενικά καλύτερη ποιότητα ζωής και πολιτισμού.

giannis_E-46
09-10-09, 01:14
Φίλε μου έχεις μεγάλο δίκιο σε πολλά από όσα λες.

ΑΛΛΑ ο κάθε ένας κάνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τις επιλογές του.

Πιστεύω ότι οι εταιρείες / βιομηχανίες που ανήκουν ή άνηκαν στο δημόσιο έφτασαν στην κατάσταση που έφτασαν επειδή ΓΕΝΙΕΣ επί ΓΕΝΩΝ ελλήνων μεγάλωναν και έταζαν τα παιδιά τους στον Άγιο Δημόσιο, όπου ΤΙΠΟΤΑ δεν προσφέρεις και είσαι και μόνιμος.


Όταν μάλιστα προστατεύεσαι από την απόλυση, ε λογικό είναι να τα γράφεις στα @@ σου και να μην παράγεις τίποτα, απλά και μόνο να ζητάς και να απαιτείς.

Πάει καιρός που έχω να μπω σε μια δημόσια υπηρεσία (μας γλύτωσε το e banking) και να δω ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ άτομα να δουλεύουν όπως θα έπρεπε.-

Άρα ΔΕΝ το έφτασε το Δημόσιο (ούτε καμία δημόσια επειχήρηση ή εταιρεία) το κράτος σε αυτή την κατάσταση, αλλά η ίδια η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ και ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ του Έλληνα, που προτιμά να είναι ζητιάνος και ψευτοεπαναστάτης κομμουνιστής εκ του ασφαλούς, αντί να προσφέρει και να ΚΕΡΔΙΖΕΙ το μεροκάματό του, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό.

Το ΙΚΑ φίλε μου τώρα αρχίζει να ρετάρει... τα άλλα ταμεία είναι οφ εδώ και κανά χρόνο...


Πρέπει κάποια στιγμή αυτό το Δημόσιο να ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΘΕΙ και να καταλάβει ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ότι το δημόσιο είναι ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ, είναι δλδ μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ μάζα λαού, η οποία πέρα από starΧ/σμο έχει και έλλειψη παιδείας, γιατί με το να μην προσφέρεις στο συνάνθρωπο σου είναι σα να σκάβεις ο ίδιος τον λάκκο σου.
Και αυτό γιατί οποιαδήποτε συνδιαλαγή γίνεται με το δημόσιο το κέρδος είναι στο κράτος, άρα και στον πολίτη. Χοντρά χοντρά αλλά έτσι είναι.


Αμαθείς κεντρώοι θα έλεγα, και μάλιστα το αμαθείς κατ επανάληψη.

Όσο αισιόδοξος είμαι για τη νέα κυβέρνηση (δε φανερώνω πολιτική προτίμηση) δε μπορώ να κρύψω ότι και πάλι θα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ας ελπίσουμε όχι κατά πολύ.

Και οι περιστάσεις δε καθορίζονται από το τι θέλω εγώ και εσύ (δλδ ο κάθε άχρηστος και άσχετος που θεωρεί σαν καλό μια Α οικονομική κατάσταση) αλλά από μια γενικά καλύτερη ποιότητα ζωής και πολιτισμού.

το ΙΚΑ φιλε δεν εχει αρχισει να ρεταρει και ξερω καλα τι σου λεω. απλα μην περιμενεις να ναι και πλεονασματικο αλλα τα αποθεματικα του τα εχει. τεσπα σε forum αυτοκινητων ειμαστε προς τι ολες αυτες οι συζητησεις και οι προβληματισμοι?

Πατσίκας Βασίλειος
09-10-09, 01:16
το ΙΚΑ φιλε δεν εχει αρχισει να ρεταρει και ξερω καλα τι σου λεω. απλα μην περιμενεις να ναι και πλεονασματικο αλλα τα αποθεματικα του τα εχει. τεσπα σε forum αυτοκινητων ειμαστε προς τι ολες αυτες οι συζητησεις και οι προβληματισμοι?
για να ξερουμε τι μας γινεται και μας τους νεωτερους...........

giannis_E-46
09-10-09, 01:20
για να ξερουμε τι μας γινεται και μας τους νεωτερους...........

φιλαρακι 26 ειμαι δεν νομιζω πως εχουμε μεγαλη διαφορα. απο δω δεν μαθενεις τιποτα να μαθεις να σχηματιζεις μονος σου αποψη. εδω το πιο πιθανο ειναι να αρχισουν να σφαζονται σε λιγο..........:lamer:

Alexandros18
09-10-09, 01:26
Με συγχωρειτε για το μικρο της ηλικιας μου μιας και δεν εχω μεγαλη εμπειρια στα πολιτικα.
Μολις καταλαβουμε ολοι οτι τα 2 μεγαλα κομματα ειναι μια βιτρινα και οτι στην ουσια ειναι ενα παιχνιδι για
να ασχολουντα τα μεγαλα κεφαλια, αλλα και οι υπολοιποι που ψηφιζουν νομιζοντασ οτι θα ερθει αλλαγη, ολα θα ειναι καλυτερα..

Πατσίκας Βασίλειος
09-10-09, 01:27
φιλαρακι 26 ειμαι δεν νομιζω πως εχουμε μεγαλη διαφορα. απο δω δεν μαθενεις τιποτα να μαθεις να σχηματιζεις μονος σου αποψη. εδω το πιο πιθανο ειναι να αρχισουν να σφαζονται σε λιγο..........:lamer:
φυσικα και η ηλικια δεν παζει τοσο μεγαλο ρολο αλλα το ποσο ενημερωμενος ειναι ο καθενας....αλλα γενικοτερα μπορεις να μαθεις πραματα τα οποια μεχρι τωρα αγνοουσες.......οσο για το αν σφαζονται εδω μεσα.......μαχη κανονικη γινεται καθε φορα οταν δεν υπαρχει συμπνοια αποψεων..........

oldcarskickass
09-10-09, 11:18
το ΙΚΑ φιλε δεν εχει αρχισει να ρεταρει και ξερω καλα τι σου λεω. απλα μην περιμενεις να ναι και πλεονασματικο αλλα τα αποθεματικα του τα εχει. τεσπα σε forum αυτοκινητων ειμαστε προς τι ολες αυτες οι συζητησεις και οι προβληματισμοι?

Η καθυστέρηση πληρωμών στους φαρμακοποιούς είναι σημάδι ομαλής λειτουργίας;

stelmaniac
09-10-09, 14:15
φιλαρακι 26 ειμαι δεν νομιζω πως εχουμε μεγαλη διαφορα. απο δω δεν μαθενεις τιποτα να μαθεις να σχηματιζεις μονος σου αποψη. εδω το πιο πιθανο ειναι να αρχισουν να σφαζονται σε λιγο..........:lamer:

Μπορειτε να μαθετε πολλα πραγματα αρκει να το θελετε....

oldcarskickass
09-10-09, 18:12
Γιατί ρε παιδιά πείτε μου ΕΝΑ μέρος όπου ΔΕΝ γίνεται μάχη όταν υπάρχει διαφορά απόψεων.

thomelef
09-10-09, 19:33
παρακαλώ το θρέντ να κυλίσει ομαλά όπως κυλάει εδώ και μέρες απο τότε που άνοιξε.
το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και προσωπικά εγώ θέλω ή να προβληματιστώ ή να διαφωνήσω ή να συμφωνήσω με όλα αυτά που θα διαβάσω.
το θέμα είναι ενδιαφέρον - σημαντικό - επίκαιρο και μας αφορά όλους.
ολντ καρς φίλε συμφωνώ μαζί σου στην απάντηση που έδωσες στο πόστ μου απλά θέλω να επισημάνω ότι το ψάρι βρομάει απο το κεφάλι.
αν ο έλληνασ λειτουργεί όπως λειτουργεί είναι επειδή του έμαθαν να λειτουργεί έτσι.
επίσεις διαφωνώ ότι η ελλάδα είναι ο λαός της. αν ίσχυε αυτό πιστεύω πως θα είμασταν στα σκόπια για να διεκδηκίσουμε πίσω το τίτλο της μακεδονίας που ουσιαστικά επίσημα και παγκοσμίως με το έτσι θέλω χάσαμε.
απλά είμαστε αμέτοχοι στα πάντα, κλέμε και βρίζουμε στο γυαλί, βολευόμαστε εν μέροι με το σύστημα και όλα παίρνουν το δρόμο τους.

KATSARAIOS
09-10-09, 19:36
ειναι κλεφτες
πηγα μεχρι τον Ωροπο και ενω πριν πληρωνες 2.85 στην εξοδο και τιποτα στην εισοδο (διοδια Καπανδριτιου) τωρα το κανανε 1.85 εξω και 1.85 μεσα δηλαδη 85 λεπτα παραπανω για την ιδια χρηση του δρομου εως να μπουν και τα αντιστοιχα διοδια στις εξοδους της εθνικης που θα πληρωνουμε βαση χλμ.
ειναι κλεφτες και αλητες μας τον πιανουν κανονικα .....καλη αρχη

thomelef
09-10-09, 19:39
πάντως η κατάργηση του μακεδονίας θράκης ήταν ένα καλό βήμα πιστεύω(το πιο άχρηστο υπουργείο).
πολά άχρηστα έξοδα απο εκεί.
απο εκεί και πέρα η φορολογία θα είναι τσουχτερή πάλι μη περιμένετε καλύτερη μεταχήρισητο κενό που δημιούργησαν και οι 2 κυβερνήσεις είναι πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που βαστάει η πλάτη μας.

Κωνσταντίνος
09-10-09, 19:53
Η κατάργηση 40 κρατικοδίαιτων επιτροπών και η προκύρηξη διαγωνισμού για τις Διοικήσεις των ΔΕΚΟ επίσης καλά σημάδια
Ειδωμεν..............................

thomelef
09-10-09, 20:09
α να δούμε τι θα κάνουν πάλι και αυτοί οι μλκς.
πάντως ο παπανδρεου έχει φτιάξει καλό τιμ.

stelmaniac
10-10-09, 14:40
Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΕΜΕΤΟΣ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ 400+......
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΧΝΟΥΝ.

Ξεκινω τον εμετο μου σε πρασινο χρωμα επειδη το πρασινο ειναι το επικαιρο εκλογικο χρωμα. Φυσικα εχω και εμετους σε αλλα χρωματα τους οποιους και θα παρουσιασω αν συνεχισετε να μ' εκνευριζετε. Ξεκαθαριζω ετσι τη θεση μου για να μη μου προσαψει καποιος το χαρακτηρισμο του αντιφρονουντως τον Πασοκων ή και γω δεν ξερω τινος απατεωνα πολιτικου. Παμε λοιπον...
Να που εκλεισε τον κυκλο της και η ΝΔ πολυ γρηγοροτερα απ' οτι αρχικα περιμενε ο αηδιασμενος προ 6ετιας ψηφοφορος νεοελληνας που αποφασισε να διωξει το Πασοκ και να ανεβασει στην εξουσια τον χοντρουλη ανηψιο του ''εθναρχη''για να τον βγαλει απ'το τελμα. 6 χρονια μετα ομως ολοι νοσταλγουνε το ιδιο πασοκ και τον λυτρωτη γιωργακη που αυτος κι αν προερχεται απο σοι πολιτικων Θεων-ηρωων του τοπου!!. Ηρθε ο γιωργακης να μας χαρισει χουβαρνταλιδικα τα καλα που μας χαρισε ο Σωτηρας Θεος πατερας του στις αρχες της δεκαετιας του 80...Ο καθυστερημενος ελληνικος λαος μαζι με τη μνημη του χρυσοψαρου που διαθετει διεγραψε παντελως απο αυτη οπως ειναι φυσικο για ενα χρυσοψαρο την ολικη καταστροφη που υπεστη το ελλαδισταν απο τις δυναμεις της ΑΛΛΑΓΗΣ του 1981 απο τον υπερκατασκοπο της CIA...Ακουστε τι ξεχασατε:
Αφου η CIA απεσυρε τη χουντα την οποια η ιδια ειχε επιβαλλει στο ελλαντα προκειμενου να μη μεταβληθει σε αγγλικο προτεκτορατο, εκπονησε το επομενο σχεδιο της που αφορουσε την αποστολη του ελληνα τεχνοκρατη ταλιμπαν Α.Παπανδρεου για να ολοκληρωσει την καταστροφη και της ελλαδας μεσω της εισβολης των πολυεθνικων της και του υπερδανεισμου. Την κατασταση της ελλαδας πριν το πασοκ θα την σχολιασουμε σε αλλο εμετο αφου τωρα ξερναμε πρασινα, ΑΛΛΑ οταν ο παπανδρεου παρελαβε την ελλαδα,η τελευταια ηταν μια χωρα φτωχη μεν, μα ελαχιστα χρεωμενη, μια χωρα που διεθετε υγεια, παιδεια, βαρια βιομηχανια,δημοσια διοικηση, αστυνομια,ελαχιστη διαφθορα, την πρωτη ναυτιλια του κοσμου και ευρωπαικη αξιοπρεπεια αφου απετελεσε ιδρυτικο μελος της τοτε ΕΟΚ(οχι τυχαια). Μηπως λοιπον μπορειτε να θυμηθειτε ποιος καταντησε την ελλαδα μητροπολη της σαπιλας,της διαφθορας,της κλεψιας,της ρεμουλας,του ρουσφετιου και των κηφηνων του δημοσιου??
Οι παλαιοτεροι απο μενα γνωριζουν πολυ καλυτερα οτι ενας μισθωτος μπορουσε να συντηρησει οικογενεια μονο με το μισθο του αφου τοτε ελαχιστες γυναικες ηργαζοντο και υπηρχαν τα ''οικιακα'' Επισης μπορουν να μας πληροφορησουν ποτε εισηχθησαν τα φακελακια στην υγεια διαλυοντας την
ποιος γεμισε ραντζα τα νοσοκομεια?
ποιος αφαιρεσε τις στολες απο τα σχολεια μετατρεποντας τα σε οικους μοδας και ανοχης?
ποιος εμαθε τον πολιτη να κλεβει χωρις να φοβαται το κρατος,τον πελατη,τον συνανθρωπο?
ποιος διαβρωσε την αστυνομια και το στρατο?
ποιος εξοντωσε την κραταια ελληνικη βιομηχανια? Η ελλαδα διεθετε υφαντουργια,ξυλεια,αυτοκινητοβιομηχανια,χαλυβουργι α,υαλουργια,εριουργια,αγροτικη αναπτυξη,ναυτιλια,φαρμακοβιομηχανια (θυμαστε τη διαφημιση με τα εισαγομενα και την καμπανια εναντιον τους επειδη ΟΝΤΩΣ τα ελληνικα ηταν εφαμιλλα των ευρωπαικων)...Τωρα η μοναδικη μας βιομηχανια ειναι τα η φορολογια με παραρτηματα τα σκανδαλα και εναν εξευτελισμενο τουρισμο....
ποιος μετετρεψε την ελλαδα απο ιδρυτικο μελος της ευρωπης σε κατσαριδα αυτης?
ποιος πολιτικοποιησε τα σχολεια με νεολαιες τραμπουκων και εφερε τον συνδικαλισμο στην εργασια γεμιζοντας την κηφηνες τεμπεληδες που υποκρινοντο τους προστατες των εργαζομενων?
ποιος αλλοιωσε το δημοσιο και εκανε μοδα το μεσο και τη ρεμουλα γεμιζοντας τις υπηρεσιες με αχρηστα κομματοσκυλα με τα σημερινα αποτελεσματα? Κατα τη δεκαετια του 70 τον πατερα μου τον παρακαλουσαν να μπει στο δημοσιο(ΟΣΕ) και δεν μπηκε προφασιζομενος οτι οι μισθοι ηταν χαμηλοτεροι απο τον ιδιωτικο τομεα(ηταν αληθεια). Αργοτερα βεβαια το ματανοιωσε πικρα αν και βαμμενος πασοκος και πρωην κομμουνιστης.
ποτε αλλοτε τα γουρουνια οι πολιτικοι εμπαιναν στη βουλη ξεβρακωτοι και σε εναν χρονο ηταν ηδη εκατομμυριουχοι?
ποιος διδαξε τη διαφθορα και το ρουσφετι?
ΠΟΙΟΣ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ?(πολυ γελιο η διαλυση της 1 μηνα πριν την ολυμπιαδα..!!!)
ποιος τα εφαγε ολα? Η αυξηση των μισθων και των συνταξεων ηταν η μεγαλυτερη κομπινα του αιωνα....
ποιος εκανε μοδα τα δανεια και τις πιστωτικες χρεωνοντας ΟΛΟ τον ελληνικο λαο σταδιακα αφου πια ο καθενας μπορει να αγορασει ο,τι θελει....
ποιος αλλοιωσε για παντα την ελληνικη κουλτουρα,νοοτροπια και συνηθεια?
ποιος αφανισε την ιδιωτικη πρωτοβουλια?
ποιος εισηγαγε το λαδωμα παντου διαβρωνοντας τους παντες?
εδω που τα λεμε δεν ηταν και δυσκολο να γινουν ολα αυτα...ελληνες ειμαστε επομενως επιρρεπεις στη λαμογια...

α ρε αντρεα, το πτωμα σου ακομα και τωρα κοσμει τις ακρες των πεζοδρομιων και των στυλων της ΔΕΗΣ...
σε λιγα χρονια θα γεμισουν τις πλατειες με το ονομα σου..ισως και κανενα αεροδρομιο....
με τις υγειες σας....

KATSARAIOS
10-10-09, 14:44
πάντως η κατάργηση του μακεδονίας θράκης ήταν ένα καλό βήμα πιστεύω(το πιο άχρηστο υπουργείο).
πολά άχρηστα έξοδα απο εκεί.
απο εκεί και πέρα η φορολογία θα είναι τσουχτερή πάλι μη περιμένετε καλύτερη μεταχήρισητο κενό που δημιούργησαν και οι 2 κυβερνήσεις είναι πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που βαστάει η πλάτη μας.

μην εισαι σιγουρος φιλε μου οτι για αυτο το καταργησανε,οπως και το υπουργειο Αγαιου...
αρχισανε τις παραχωρησεις απλως με βαθυτερες προεκτασεις για τα 2 γνωστα εθνικα μας θεματα με τα γειτονακια μας ,μετα απο συνεννοηση φυσικα με τους γνωστους "μπαμπαδες"μας.

oldcarskickass
10-10-09, 17:10
παρακαλώ το θρέντ να κυλίσει ομαλά όπως κυλάει εδώ και μέρες απο τότε που άνοιξε.
το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και προσωπικά εγώ θέλω ή να προβληματιστώ ή να διαφωνήσω ή να συμφωνήσω με όλα αυτά που θα διαβάσω.
το θέμα είναι ενδιαφέρον - σημαντικό - επίκαιρο και μας αφορά όλους.
ολντ καρς φίλε συμφωνώ μαζί σου στην απάντηση που έδωσες στο πόστ μου απλά θέλω να επισημάνω ότι το ψάρι βρομάει απο το κεφάλι.
αν ο έλληνασ λειτουργεί όπως λειτουργεί είναι επειδή του έμαθαν να λειτουργεί έτσι.
επίσεις διαφωνώ ότι η ελλάδα είναι ο λαός της. αν ίσχυε αυτό πιστεύω πως θα είμασταν στα σκόπια για να διεκδηκίσουμε πίσω το τίτλο της μακεδονίας που ουσιαστικά επίσημα και παγκοσμίως με το έτσι θέλω χάσαμε.
απλά είμαστε αμέτοχοι στα πάντα, κλέμε και βρίζουμε στο γυαλί, βολευόμαστε εν μέροι με το σύστημα και όλα παίρνουν το δρόμο τους.


Σωστός φίλε μου, αλλά αν υπάρχουν έστω και ψύγματα λογικής αυτό πρέπει να αλλάξει.

Στέλλιο... τα σέβη μου, αλλά καλό είναι πέρα από τις ρητορικές ερωτήσεις (που είναι γνωστές οι απαντήσεις), να υπάρχει τεκμηρίωση για τα περί CIA κτλ κτλ.

Αν δεν ήθελε ο λαός να γίνουν αυτά που έγιναν ας μη τα έκανε ο ίδιος, ας μη ζητούσε / δεχόταν ρουσφέτια κτλ κτλ. Ας μη δέχονταν την ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ όσο καλό και αν του έκανε, και τότε και ο Ανδρέας Παπανδρέου θα του περίσσευε.

δλδ δε θέλουμε μέσα και βύσματα για να πάρουμε μια θέση κτλ κτλ κτλ, αλλά όταν το όλο σύστημα ρουσφετιών δουλεύει ΥΠΕΡ ΜΑΣ τα παραβλέπουμε όλα;

Για εμένα το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ μειονέκτημα του σύγχρονου ελληνα είναι η ΕΛΛΕΙΨΗ αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας και παιδείας.

Γιατί και εγώ δε θέλω να μου φάει τη θέση ένας άχρηστος σωστά;

Αλλά με την ΙΔΙΑ λογική δε μπορώ και ΕΓΩ να φάω τη θέση κάποιου που αξίζει.

ΔΕΝ είναι φαύλος κύκλος.- Η όλη μ@λ@κ@2 ξεκινάει από το άτομο και ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ στο άτομο. Το θέμα είναι να καταλάβουμε το δεύτερο μέρος (ότι δλδ καταλήγει σε εμάς).

YAziDis
11-10-09, 03:25
Αυτό περί CIA κτλ κτλ, θα'θελα να το δω και εγώ εμπειριστατομένο...

manosm3
11-10-09, 12:34
Αυτο για τη CIA μην περιμενετε να το δειτε πουθενα απο επισημες πηγες. Αμα θελετε μπορειτε να ψαξετε στο ιντερνετ και να βρειτε πληροφοριες. Φημες λενε οτι και μια τωρινη βουλευτης (παραλιγο υφυπουργος) τους βοηθουσε.
Μου κανει εντυπωση που δεν εχετε ξανακουσει κατι τετοιο.
(το μονο που δε βαριομουν να σχολιασω :))

YAziDis
11-10-09, 14:59
Γενικά αυτά τα από πίσω θα έχουν ενδιαφέρον από εδώ και πέρα.
Όλοι ξέρουμε ότι η φαμίλια "Παπανδρέου" είναι πιο κοντά στους Αμερικάνους, και τώρα με τη συμφωνία που είχε υπογράψει ο Καραμανλής με τους Ρώσους για τον αγωγό, ενδιαφέρον θα'χει τι θα γίνει από εδώ και πέρα, δεδομένου ότι είχε το συγκεκριμένο είχε πειράξει πολύ τους Αμερικάνους... Άντε να δούμε.

giannis_E-46
11-10-09, 15:28
Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΕΜΕΤΟΣ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ 400+......
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΧΝΟΥΝ.

Ξεκινω τον εμετο μου σε πρασινο χρωμα επειδη το πρασινο ειναι το επικαιρο εκλογικο χρωμα. Φυσικα εχω και εμετους σε αλλα χρωματα τους οποιους και θα παρουσιασω αν συνεχισετε να μ' εκνευριζετε. Ξεκαθαριζω ετσι τη θεση μου για να μη μου προσαψει καποιος το χαρακτηρισμο του αντιφρονουντως τον Πασοκων ή και γω δεν ξερω τινος απατεωνα πολιτικου. Παμε λοιπον...
Να που εκλεισε τον κυκλο της και η ΝΔ πολυ γρηγοροτερα απ' οτι αρχικα περιμενε ο αηδιασμενος προ 6ετιας ψηφοφορος νεοελληνας που αποφασισε να διωξει το Πασοκ και να ανεβασει στην εξουσια τον χοντρουλη ανηψιο του ''εθναρχη''για να τον βγαλει απ'το τελμα. 6 χρονια μετα ομως ολοι νοσταλγουνε το ιδιο πασοκ και τον λυτρωτη γιωργακη που αυτος κι αν προερχεται απο σοι πολιτικων Θεων-ηρωων του τοπου!!. Ηρθε ο γιωργακης να μας χαρισει χουβαρνταλιδικα τα καλα που μας χαρισε ο Σωτηρας Θεος πατερας του στις αρχες της δεκαετιας του 80...Ο καθυστερημενος ελληνικος λαος μαζι με τη μνημη του χρυσοψαρου που διαθετει διεγραψε παντελως απο αυτη οπως ειναι φυσικο για ενα χρυσοψαρο την ολικη καταστροφη που υπεστη το ελλαδισταν απο τις δυναμεις της ΑΛΛΑΓΗΣ του 1981 απο τον υπερκατασκοπο της CIA...Ακουστε τι ξεχασατε:
Αφου η CIA απεσυρε τη χουντα την οποια η ιδια ειχε επιβαλλει στο ελλαντα προκειμενου να μη μεταβληθει σε αγγλικο προτεκτορατο, εκπονησε το επομενο σχεδιο της που αφορουσε την αποστολη του ελληνα τεχνοκρατη ταλιμπαν Α.Παπανδρεου για να ολοκληρωσει την καταστροφη και της ελλαδας μεσω της εισβολης των πολυεθνικων της και του υπερδανεισμου. Την κατασταση της ελλαδας πριν το πασοκ θα την σχολιασουμε σε αλλο εμετο αφου τωρα ξερναμε πρασινα, ΑΛΛΑ οταν ο παπανδρεου παρελαβε την ελλαδα,η τελευταια ηταν μια χωρα φτωχη μεν, μα ελαχιστα χρεωμενη, μια χωρα που διεθετε υγεια, παιδεια, βαρια βιομηχανια,δημοσια διοικηση, αστυνομια,ελαχιστη διαφθορα, την πρωτη ναυτιλια του κοσμου και ευρωπαικη αξιοπρεπεια αφου απετελεσε ιδρυτικο μελος της τοτε ΕΟΚ(οχι τυχαια). Μηπως λοιπον μπορειτε να θυμηθειτε ποιος καταντησε την ελλαδα μητροπολη της σαπιλας,της διαφθορας,της κλεψιας,της ρεμουλας,του ρουσφετιου και των κηφηνων του δημοσιου??
Οι παλαιοτεροι απο μενα γνωριζουν πολυ καλυτερα οτι ενας μισθωτος μπορουσε να συντηρησει οικογενεια μονο με το μισθο του αφου τοτε ελαχιστες γυναικες ηργαζοντο και υπηρχαν τα ''οικιακα'' Επισης μπορουν να μας πληροφορησουν ποτε εισηχθησαν τα φακελακια στην υγεια διαλυοντας την
ποιος γεμισε ραντζα τα νοσοκομεια?
ποιος αφαιρεσε τις στολες απο τα σχολεια μετατρεποντας τα σε οικους μοδας και ανοχης?
ποιος εμαθε τον πολιτη να κλεβει χωρις να φοβαται το κρατος,τον πελατη,τον συνανθρωπο?
ποιος διαβρωσε την αστυνομια και το στρατο?
ποιος εξοντωσε την κραταια ελληνικη βιομηχανια? Η ελλαδα διεθετε υφαντουργια,ξυλεια,αυτοκινητοβιομηχανια,χαλυβουργι α,υαλουργια,εριουργια,αγροτικη αναπτυξη,ναυτιλια,φαρμακοβιομηχανια (θυμαστε τη διαφημιση με τα εισαγομενα και την καμπανια εναντιον τους επειδη ΟΝΤΩΣ τα ελληνικα ηταν εφαμιλλα των ευρωπαικων)...Τωρα η μοναδικη μας βιομηχανια ειναι τα η φορολογια με παραρτηματα τα σκανδαλα και εναν εξευτελισμενο τουρισμο....
ποιος μετετρεψε την ελλαδα απο ιδρυτικο μελος της ευρωπης σε κατσαριδα αυτης?
ποιος πολιτικοποιησε τα σχολεια με νεολαιες τραμπουκων και εφερε τον συνδικαλισμο στην εργασια γεμιζοντας την κηφηνες τεμπεληδες που υποκρινοντο τους προστατες των εργαζομενων?
ποιος αλλοιωσε το δημοσιο και εκανε μοδα το μεσο και τη ρεμουλα γεμιζοντας τις υπηρεσιες με αχρηστα κομματοσκυλα με τα σημερινα αποτελεσματα? Κατα τη δεκαετια του 70 τον πατερα μου τον παρακαλουσαν να μπει στο δημοσιο(ΟΣΕ) και δεν μπηκε προφασιζομενος οτι οι μισθοι ηταν χαμηλοτεροι απο τον ιδιωτικο τομεα(ηταν αληθεια). Αργοτερα βεβαια το ματανοιωσε πικρα αν και βαμμενος πασοκος και πρωην κομμουνιστης.
ποτε αλλοτε τα γουρουνια οι πολιτικοι εμπαιναν στη βουλη ξεβρακωτοι και σε εναν χρονο ηταν ηδη εκατομμυριουχοι?
ποιος διδαξε τη διαφθορα και το ρουσφετι?
ΠΟΙΟΣ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ?(πολυ γελιο η διαλυση της 1 μηνα πριν την ολυμπιαδα..!!!)
ποιος τα εφαγε ολα? Η αυξηση των μισθων και των συνταξεων ηταν η μεγαλυτερη κομπινα του αιωνα....
ποιος εκανε μοδα τα δανεια και τις πιστωτικες χρεωνοντας ΟΛΟ τον ελληνικο λαο σταδιακα αφου πια ο καθενας μπορει να αγορασει ο,τι θελει....
ποιος αλλοιωσε για παντα την ελληνικη κουλτουρα,νοοτροπια και συνηθεια?
ποιος αφανισε την ιδιωτικη πρωτοβουλια?
ποιος εισηγαγε το λαδωμα παντου διαβρωνοντας τους παντες?
εδω που τα λεμε δεν ηταν και δυσκολο να γινουν ολα αυτα...ελληνες ειμαστε επομενως επιρρεπεις στη λαμογια...

α ρε αντρεα, το πτωμα σου ακομα και τωρα κοσμει τις ακρες των πεζοδρομιων και των στυλων της ΔΕΗΣ...
σε λιγα χρονια θα γεμισουν τις πλατειες με το ονομα σου..ισως και κανενα αεροδρομιο....
με τις υγειες σας....

:+1:συμφωνω και επαυξανω. 800000 διορισμοι στο δημοσιο απο το 1981 μεχρι το 1989. ολοκληρος κομματικος στρατος. εργα και ημερες του πασοκ για οσους δεν γνωριζουν εδω http://www.realpasok.tk/

Nick_E60_GR
11-10-09, 15:54
:+1:συμφωνω και επαυξανω. 800000 διορισμοι στο δημοσιο απο το 1981 μεχρι το 1989. ολοκληρος κομματικος στρατος. εργα και ημερες του πασοκ για οσους δεν γνωριζουν εδω http://www.realpasok.tk/

Αυτά δεν τα αμφισβητεί κανείς πια, όλοι τα ξέρουμε, υπάρχουν μέσα στα σόϊα μας. Γιατί να πάει κάποιος να γίνει εργάτης ή ιδιωτικός υπάλληλος, όταν αν γραφτεί σε μια τοπική και βοηθήσει ουσιαστικά, μπορεί να μπει οικογενειακώς στο Δημόσιο???
Το μεγάλο θέμα είναι ότι αυτή τη φορά περιμένουμε από τα λόγια τους κάτι αντίθετο, ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό και με χειροπιαστά δείγματα άμεσα!!!!

giannis_E-46
11-10-09, 16:01
Αυτά δεν τα αμφισβητεί κανείς πια, όλοι τα ξέρουμε, υπάρχουν μέσα στα σόϊα μας. Γιατί να πάει κάποιος να γίνει εργάτης ή ιδιωτικός υπάλληλος, όταν αν γραφτεί σε μια τοπική και βοηθήσει ουσιαστικά, μπορεί να μπει οικογενειακώς στο Δημόσιο???
Το μεγάλο θέμα είναι ότι αυτή τη φορά περιμένουμε από τα λόγια τους κάτι αντίθετο, ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό και με χειροπιαστά δείγματα άμεσα!!!!

θυμησου το 2004 τι ελεγε ο καραμανλης και οι υπουργοι του στο πρωτο υπουργικο συμβουλιο ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ και μην επαναλαβουμε τα λαθη του πασοκ με σκανδαλα και απο αυριο δουλεια για τον τοπο και θυμησου τι ακριβως λεγανε στο πρωτο του πασοκ πριν μια εβδομαδα. καρμπον ακριβως τα ιδια μονο τα προσωπα αλλαξαν........

Nick_E60_GR
11-10-09, 16:10
θυμησου το 2004 τι ελεγε ο καραμανλης και οι υπουργοι του στο πρωτο υπουργικο συμβουλιο ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ και μην επαναλαβουμε τα λαθη του πασοκ με σκανδαλα και απο αυριο δουλεια για τον τοπο και θυμησου τι ακριβως λεγανε στο πρωτο του πασοκ πριν μια εβδομαδα. καρμπον ακριβως τα ιδια μονο τα προσωπα αλλαξαν........

Πολύ σωστά αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος!!
Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου όμως είναι το αντίστοιχο του "σεμνά και ταπεινά" το "σηκώνουμε τα μανίκια" ...τα μανίκια τα σηκώνει και ο γιατρός πριν κάνει κλίσμα.....

stefanos_cool
11-10-09, 16:23
Αυτά δεν τα αμφισβητεί κανείς πια, όλοι τα ξέρουμε, υπάρχουν μέσα στα σόϊα μας. Γιατί να πάει κάποιος να γίνει εργάτης ή ιδιωτικός υπάλληλος, όταν αν γραφτεί σε μια τοπική και βοηθήσει ουσιαστικά, μπορεί να μπει οικογενειακώς στο Δημόσιο???
Το μεγάλο θέμα είναι ότι αυτή τη φορά περιμένουμε από τα λόγια τους κάτι αντίθετο, ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό και με χειροπιαστά δείγματα άμεσα!!!!

Θα περιμένουμε πολύ...



Πολύ σωστά αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος!!
Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου όμως είναι το αντίστοιχο του "σεμνά και ταπεινά" το "σηκώνουμε τα μανίκια" ...τα μανίκια τα σηκώνει και ο γιατρός πριν κάνει κλίσμα.....

Γενικά φημίζομαι για την αισιοδοξία μου και για την υπομονή μου…
αλλά δεν βλέπω να αλλάζει κάτι, μακάρι να κάνω λάθος!

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων μιας και δεν μου αρέσουν οι πολιτικές συζητήσεις
και ειδικά σε φόρουμ, αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο για το αυτοκινητιστικό
κομμάτι "της πίτας" για τους νέους μας "κυβερνήτες" της χώρας.

...τα μανίκια τα σηκώνει και ο γιατρός πριν κάνει κλίσμα.....

Αυτό φοβάμαι και εγώ Νίκο!!!

oldcarskickass
11-10-09, 17:28
Πολύ σωστά αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος!!
Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου όμως είναι το αντίστοιχο του "σεμνά και ταπεινά" το "σηκώνουμε τα μανίκια" ...τα μανίκια τα σηκώνει και ο γιατρός πριν κάνει κλίσμα.....


Και ο κτηνίατρος πριν γκαστρώσει την γελάδα.

Το θέμα είναι ότι την αγελάδα την αρμέγει ο βοσκός... και ότι ο βοσκός επίσης καλεί το γιατρό...:whip:

manosm3
11-10-09, 18:03
Γενικά αυτά τα από πίσω θα έχουν ενδιαφέρον από εδώ και πέρα.
Όλοι ξέρουμε ότι η φαμίλια "Παπανδρέου" είναι πιο κοντά στους Αμερικάνους, και τώρα με τη συμφωνία που είχε υπογράψει ο Καραμανλής με τους Ρώσους για τον αγωγό, ενδιαφέρον θα'χει τι θα γίνει από εδώ και πέρα, δεδομένου ότι είχε το συγκεκριμένο είχε πειράξει πολύ τους Αμερικάνους... Άντε να δούμε.

Aυτο ακυρωθηκε λογω της Βουλγαριας.

Driver M
11-10-09, 19:00
H αισιοδοξία και η ελπίδα είναι καλό πράγμα. Και τουλάχιστον ακόμα που είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τη νεα κυβέρνηση, μπορούμε να είμαστε αισοόδοξοι. Μακάρι βέβαια να είμαστε και σε ένα χρόνο από τώρα και σε 2 κ.ο.κ. Πάντως δε χρειάζεται πολύς καιρός για να καταλάβει κανείς αν μια κυβέρνηση έχει σχέδιο, όραμα, κοινωνικό πρόσωπο κλπ. αφού η όλη αυτή νοοτροπία φαίνεται μέσα και από απλές κινήσεις. Εγώ προσωπικά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, γιατί πιστεύω ότι παρακάτω δεν πάει. Έτσι θα είμαι και σε 4 χρόνια, αν το ΠΑΣΟΚ τα σκ@τώσει, με την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, γιατί και πάλι θα πιστεύω ότι παρακάτω δεν θα υπάρχει και πάει λέγοντας.

Το ότι έχουμε πιάσει πάτο σαν χώρα το ξέρουμε όλοι μας, όχι μόνο μέσα από την τηλεόραση και τους αριθμούς που μας προβάλλουν τα ΜΜΕ και η ΕΕ, αλλά από την καθημερινότητά μας: από τη βενζίνη που αρνείται πεισματικά να πέσει η τιμή της όσο και να έχουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου διεθνώς, από τα διόδια που αυξάνονται με τη δικαιολογία ότι ΘΑ γίνουν καλύτεροι δρόμοι, με τα καρτέλ που υπάρχουν από τπ γάλα μέχρι και τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων και άλλα πολλά που τα ξέρουμε όλοι.

Το αν θα διορθωθεί αυτή η κατάσταση από την νεοεκλεχθείσα κυβέρνηση μένει να το δούμε. Δεν ποντάρω ούτε υπέρ ούτε κατά. Διατηρώ όμως την αισιοδοξία μου γιατί πιστεύω ότι πλέον τα πράγματα είναι οριακά και αν δε διορθωθεί ούτε και τώρα η κατάσταση τότε θα έχουμε ριζικές αλλαγές. Και νομοτελειακά να το δει κανείς, ό,τι έχει αρχή έχει και τέλος και η διαφθορά, η ανευθυνότητα, η αδικία και η ανικανότητα (πρέπει να) οδεύουν σιγά σιγά προς το τέλος τους. Αλλιώς μέλλον δεν υπάρχει. Και μόνο όταν η κατάσταση τελματώσει, έρχονται οι μεγάλες αλλαγές. Συνεπώς, είτε αλλάξει τώρα η κατάσταση τώρα πιο ήπια, είτε στο μέλλον πιο ριζικά, εμείς δεν πρέπει να χάνουμε τα όνειρα και τις ιδέες μας. Γιατί αυτές θα φέρουν την αλλαγή και αυτό φοβούνται όσοι προσπαθούν να διαιωνίσουν τη σημερινή θλιβερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος ολόκληρος και ακόμα περισσότερο η χώρα μας.

YAziDis
11-10-09, 20:31
Aυτο ακυρωθηκε λογω της Βουλγαριας.

Τι ακυρώθηκε Μάνο; Δεν κατάλαβα...



Και κάτι ακόμα, που ειλικρινά όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, μ'αρέσει να πονηρεύομαι
Δε ξέρω αν είναι τυχαίο, ή αν γενικά παίζεται κάτι στο παρασκήνιο, κάτι που φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να το μάθουμε, αλλά:

Ο Καραμανλής τον Δεκέμβριο του 2004 (9 μήνες μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία) πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα μετά από πολλά χρονιά. Σ΄ αυτή την επίσκεψη τίθενται τα θεμέλια δημιουργίας μιας εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Ρωσίας. Κάνει άνοιγμα στον Β. Πούτιν και από κοινού δημιουργούν τον άξονα Αθήνας-Μόσχας . Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση των δυο ηγετών στο Κρεμλίνο ο Β. Πούτιν τονίζει πως οι σχέσεις των δυο χωρών βελτιώθηκαν θεαματικά από τη στιγμή που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 ο Β. Πούτιν επισκέπτεται την Ελλάδα. Δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια οι δυο ηγέτες συναντιόνται και συσφίγγουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς των δυο ( ομόδοξων ) χωρών. Μετά από πέντε μήνες, τον Φεβρουάριο του 2006 σκάει σαν βόμβα η υπόθεση των υποκλοπών. Κάποιοι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα ανώτατων στρατιωτικών, υπουργών ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού. Όπως στη συνεχεία αποδείχτηκε οι παρακολουθήσεις γίνονταν από μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή στην οποία βρίσκεται και η αμερικανική πρεσβεία, πράγμα διόλου απρόσμενο αν σκεφτεί κανείς ότι λίγες χώρες διαθέτουν την υψηλή τεχνολογία για τέτοιου είδους παρακολουθήσεις…(εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα είναι το μεγαλύτερο μετά το Κάιρο)

Τον Μάρτιο του 2007 ο Πούτιν έρχεται ξανά στη Αθήνα να υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Έναν αγωγό που επί 15 χρόνια ήταν στα χαρτιά.

Τον Σεπτέμβρη του 2007 η ΝΔ ξανακερδίζει τις εκλογές παρά τις φωτιές που κατέκαψαν την χώρα το καλοκαίρι…
Στις 17-18/12/2007 ο Καραμανλής πραγματοποιεί την δεύτερη επίσημη επίσκεψη του στη Μόσχα σαν πρωθυπουργός. Όλοι οι αναλυτές μιλούν για μια σχέση μοντέλο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.
Δυο μέρες μετά , στις 20/12/07 , σκάει βόμβα μεγατόνων η υπόθεση Ζαχόπουλου….. Όπως αποδείχτηκε στο τέλος ήταν απλά μια ροζ ιστορία με παρασκήνιο και εκβιασμούς….

Το 2008 είναι χρονιά σταθμός για την Ελλάδα και την εξωτερική μας πολιτική.
Στις 2-4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
Παρά τις αφόρητες πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία, ο πρωθυπουργός αρνείται και ασκεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων, πράγμα που προκαλεί την οργισμένη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Λίγες μέρες αργότερα ο Καραμανλής αναβαίνει ξανά στη Μόσχα. Αυτή τη φορά για να υπογράψει την κατασκευή ενός άλλου αγωγού, του South Stream, πουν θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Η Ελλάδα μπαίνει για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.
Τη σημασία αυτών των συμφωνιών δυστυχώς λίγοι την έχουν καταλάβει. Όλοι μένουν στα ενεργειακά και οικονομικά οφέλη. Εδώ θα προσπαθήσουμε να θέσουμε μια άλλη διάσταση του ζητήματος. Όλοι οι αγωγοί περνούν από τον ευαίσθητο χώρο της Β. Ελλάδας , μια περιοχή που την διεκδικούν πολλοί …Ποιος όμως θα τολμήσει να χτυπήσει την (βόρεια) Ελλάδα την στιγμή που οι αγωγοί είναι υπό την προστασία της Ρωσίας ; Μ αυτόν τον τρόπο λοιπόν εξασφαλίζεται η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας…

Ένα μήνα αργότερα (Ιούνιος 2008) έρχεται στη Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο «Θεσσαλονικιός» Σαρκοζί στη ομιλία του στη βουλή των Ελλήνων αναφέρει: «Ελλάς-Γαλλία νέα συμμαχία», παραφράζοντας αυτό που χρόνια πριν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντ’ εστεν είχαν κάνει πράξη. Η Ελλάδα δημιουργεί παράλληλα έναν ακόμα άξονα στην εξωτερική της πολιτική, τον άξονα Αθήνας-Παρισιού.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Ν.Δ. απαλάσεται από την ευθύνη για τη συμμετοχή στελεχών της σε σκάνδαλα… Άλλο όμως αυτό και άλλο να διαφεντεύουν τη χώρα μας οι ξένοι…Και δυστυχώς αυτοί αποφάσισαν. Αποφάσισαν να αλλάξει η κυβέρνηση. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 την είχε προαναγγείλει-προς έκπληξη όλων- ο τότε υφυπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Κρίστοφερ 6 μήνες πριν καν προκηρυχθούν εκλογές;;

Και κάτι τελευταίο, παρακάτω παραθέτω αυτούσιες τις δηλώσεις του πρωην Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα Andrey Vdovin που έκανε σε ελληνικό ιστότοπο στις 12/12/08: "Είμαι βέβαιος ότι δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα δάνεια, αλλά στις επενδύσεις και εμπόριο, που μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες της Ρωσίας και της Ελλάδος πραγματικό αμοιβαίο όφελος. Ακριβώς αυτό έχουν ως στόχο οι προσπάθειες και της ρωσικής ηγεσίας και της κυβέρνησης του κ. Κ .Καραμανλή." Ο Ρώσος πρέσβης προχωρά σε έμμεση στήριξη της κυβέρνησης, αφού την αναφέρει ως κυβέρνηση Καραμανλή, αποφεύγοντας το αόριστο και διπλωματικό "ελληνική κυβέρνηση" που συνηθίζεται στα κείμενα των διπλωματών.


Ειλικρινά τα παραπάνω μου σχόλια αφορούν αυτούς που θέλουν να πονηρευτούν. Δε ξέρω κατά πόσο κρύβονται από πίσω άτομα, αλλά αυτά είναι τα γεγονότα όπου κάποιους όπως και εμένα μπορούν να τους προβληματίσει αυτά τα γεγονότα.

Anyway... Προσωπικά πάντως θα επικεντρωθώ στο γεγονός πως οι άνθρωποι σαν μονάδες κάνουν τη διαφορά, όπως και ο/οι κάθε βουλευτές.


Sorry για τα off topic, αλλά ήδη το θέμα έχει ξεφύγει απ'το να συζητιέται μόνο για το αυτοκίνητο.
Επίσης δε θέλω να χαρακτηριστώ κάπως. Προσωπικά δεν υποστιρίζω κανέναν.

manosm3
11-10-09, 20:33
Τι ακυρώθηκε Μάνο; Δεν κατάλαβα...





O αγωγος. Η Βουλγαρια ειπε οτι δε θελει να συνεχιστει γιατι δεν τη συμφερει.

YAziDis
11-10-09, 20:43
α ωραία πράγματα.... Άντε να δούμε ...

Κωνσταντίνος
11-10-09, 21:39
Aυτο ακυρωθηκε λογω της Βουλγαριας.

Για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρ/λη λες ?
Δε νομίζω. Θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις κάτι τέτοιο. Δεν ανέφεραν κάτι σχετικό

manosm3
12-10-09, 01:58
Για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρ/λη λες ?
Δε νομίζω. Θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις κάτι τέτοιο. Δεν ανέφεραν κάτι σχετικό

Δες εδω (http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_4951.html) (10)

330CI
12-10-09, 02:39
και σου λεει κ ο Ελληνας?

γιατι να τα δηλωνω?...ξερω να τα φαω και μονος μου...αντι να μου τα τρωνε οι γνωστοι αγνωστοι!

Το χειρότερο είναι οτι πληρώνουμε σαν μ@λ@κες και αυτά τα λεφτά αντί να πάνε στους σκοπούς για τους οποίους προορίζονται (βλέπε:υγεία, παιδεία, έργα κλπ) πάνε στην τσέπη των επιτήδειων για μίζες, ρεμούλες, σκάνδαλα κλπ κλπ. Κάποτε ένιωθα απέχθεια και μίσος για τους φοροφυγάδες, τώρα πιά τους λέω μάγκες. Και αυτό γιατί το κράτος (=ποιό κράτος;)στα 37 μου χρόνια δεν έχει καταφέρει να με πείσει οτι μπορεί να διαχειριστεί δυο δεκάρες, παρά με κλέβει ασύστολα και απομυζά το μόχθο μου και είναι συνεταίρος στον κόπο μου, χωρίς όμως να είναι αρωγός στην καθημερινότητά μου.
Μπήκαμε το '80 στην τότε ΕΟΚ και είμασταν τελευταίοι. 30 χρόνια μετά έχουν μπεί άλλοι τόσοι και περισσότεροι και πάλι τελευταίοι είμαστε. Νισάφι πιά!

BMW523i
13-10-09, 10:18
Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ Θέμα 1ον: Αξιοκρατία στις προσλήψεις και τις προαγωγές στο Δημόσιο, με προγραμματισμό και υπαγωγή όλων των συμβάσεων -και των συμβάσεων έργου- στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ. Θέμα 2ον: Μαχαίρι στο σπάταλο κράτος με μείωση του υπέρογκου στόλου των 57 και πλέον χιλιάδων κρατικών αυτοκινήτων, που κοστίζουν τουλάχιστον 350 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στο... πτωχό ελληνικό κράτος...

Σε έρευνα του ΕΜΠ καταγρά-φηκαν 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις των κρατικών οχημάτων κάθε ημέρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων μετακινήσεων που πραγματοποιούνται
Είναι οι τομές των 100 ημερών που σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και προσωπικά ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος γι' αυτό τον σκοπό είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, καθηγητή Γιώργο Βέη, και το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ενώ σήμερα θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό ειδικά για το θέμα των κρατικών αυτοκινήτων, που φτάνουν σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του υπουργείου Εσωτερικών (Δεκέμβριος 2006) τα 57.654 οχήματα, που κοστίζουν 350 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στους φορολογούμενους Ελληνες και συμπληρώνουν το κυκλοφοριακό χάος με 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις την ημέρα μόνο στο λεκανοπέδιο της Αθήνας.

Ο στόλος των κρατικών αυτοκινήτων είναι υπέρογκος, ρυπογόνος και πολύ ακριβός για τον κρατικό κορβανά, αφού μόνο τα λεγόμενα υπουργικά αυτοκίνητα, που είναι περίπου 260 Κία, στοιχίζουν στο Δημόσιο περί το ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Σχεδόν όλα είναι πολυτελή, υψηλού κυβισμού και παρουσιάζουν συχνές και ακριβές βλάβες. Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών πληρώνει κάθε χρόνο 400.000 ευρώ μόνον σε ανταλλακτικά. Στο κονδύλι αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα έξοδα εργασίας των συνεργείων, περίπου 150.000 ευρώ, και 170.000 ευρώ για βενζίνη. Το υπέρογκο κόστος στον τομέα των καυσίμων είχε ενοχλήσει και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούσαν ότι η συγκεκριμένη δαπάνη ανέρχεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και ότι ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες εμφανίζονταν να καταναλώνουν τις διπλάσιες ή και τις τριπλάσιες ποσότητες καυσίμων που δικαιολογούσαν οι υπηρεσιακές τους ανάγκες και υπήρχε βάσιμη υποψία ότι το 1/3 του ποσού των καυσίμων κατέληγε σε αυτοκίνητα... ιδιωτών. Σημαντική συμβολή στους ρύπους και το κυκλοφοριακό της Αθήνας έχουν επίσης τα κρατικά αυτοκίνητα, αφού σε έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το τμήμα Συγκοινωνιολόγων του Πολυτεχνείου της Αθήνας, καταγράφηκαν 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις των κρατικών οχημάτων κάθε ημέρα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων μετακινήσεων που πραγματοποιούνται. Η ίδια έρευνα ανέβαζε τις μετακινήσεις των υπουργικών αυτοκινήτων στην Αθήνα σε ένα εκατομμύρια 250 χιλιάδες μετακινήσεις.

Υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ είναι η τομή που σχεδιάζεται να γίνει στις προσλήψεις, με παράλληλη απλούστευση των διαδικασιών του συστήματος. Οι προσλήψεις θα είναι αυστηρά προγραμματισμένες ανά υπουργείο, θα γίνονται κάθε χρόνο και την ευθύνη θα έχει το ΑΣΕΠ. Η επιλογή θα πραγματοποιείται έπειτα από διαγωνισμό συνολικά για όλους τους κλάδους των δημοσίων υπαλλήλων και όλες τις ειδικότητες.

Για πρώτη φορά επίσης ένας σημαντικός αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών θα επιλεγεί ύστερα από προκήρυξη ανάμεσα σε υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης που με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθούν. Προτεραιότητα στις θέσεις αυτές θα δοθεί σε πτυχιούχους αποφοίτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό παραμένουν αναξιοποίητοι.

Την επιλογή με κριτήρια ΑΣΕΠ στα λεγόμενα stage ζήτησε και η ΑΔΕΔΥ, στη συνάντηση που είχε με τους κυρίους Γιάννη Ραγκούση και Ντίνο Ρόβλια. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι το ΑΣΕΠ πρέπει να έχει την ευθύνη για όλες τις προσλήψεις και υπογράμμισε ότι ένας ανεξάρτητος φορέας πρέπει να αναλάβει την αξιολόγηση και την επιλογή των στελεχών στη δημόσια διοίκηση με κριτήρια αξιοκρατικά, ώστε να αποφεύγεται η λαφυραγώγηση του κράτους από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Επιφυλακτικός δηλώνει επίσης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στην προφορική συνέντευξη, καθώς, όπως τονίζει, το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει αποδείξει ότι διαθέτει την κουλτούρα να την αξιοποιήσει. Οσον αφορά το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ ζήτησε να έχει την ευθύνη του σχεδιασμού το υπουργείο Εσωτερικών και όχι το υπουργείο Οικονομικών και να συνυπολογίζεται στον πληθωρισμό και το μέσο κόστος ζωής. *

enet.gr

YAziDis
13-10-09, 10:50
Και μετά πλήρωνε μαλ*** τις μετακινήσεις των κρατικών υπαλλήλων και τις βενζίνες που βάζουν στα αυτοκίνητά τους.

Άξιο λόγου είναι ότι το καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά, στη Γερμανία είχε γίνει ντόρος που μια υπουργός αν θυμάμαι καλά είχε κάνει ταξίδι μέχρι την Ισπανία με την υπηρεσιακή της λιμουζίνα, και όλα τα κανάλια και ο λαός καταδικάζανε αυτή την πράξη.