PDA

Επιστροφή στο Forum : Λάστιχα για E60


djalma
15-11-09, 16:41
Χαιρετώ το forum..

Χθες έβγαλε το board computer ότι έσκασε το λάστιχο στο 5.30xi. Πήγα στον λαστιχά και το είδαμε μαζί το λάστιχο για να δούμε τι πάτησε ο πατέρας. Τελικά κάποιο καλόπαιδο είχε κάνει μια χαρακιά στο ένα μπροστινό λάστιχο με μαχαίρι. Ήταν ξεκάθαρα από μαχαίρι γιατί πήγε να το σκίσει από αλλού το λάστιχο (είχε χαρακιές) αλλά δεν τα κατάφερε. Ευτυχώς ήταν runflat το ελαστικό και δεν έσκασε εκείνη την στιγμή μιας και πολλά ακούγονται για αυτού του είδους το "κόλπο" (σου σκάνε το λάστιχο και σε ληστεύουν όταν κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο για να το ελέγξεις). Είχαμε χειμωνιάτικα εύκαιρα και είπαμε να τα αλλάξουμε και να παραγγείλουμε άλλα λάστιχα καλοκαιρινά τον Μάρτη. Όμως, σήμερα διαπίστωσα ότι επειδή τα χειμερινά είναι για καταστάσεις χειμώνα Γερμανίας, έχουν κάτι αυλάκια σαν των τρακτέρ και για αυτόν τον καιρό που κάνει δεν είναι τα κατάλληλα. Θα τα ξαναλλάξουμε και θα βάλουμε καινούρια 4άδα καλοκαιρινά (ένα λάστιχο από τα πίσω είχε επίσης πρόβλημα οπότε δεν μπορώ να παραγγείλω μόνο 2). Αυτό που θα ήθελα από εδώ, είναι να μου πείτε γνώμες για κάποιο ελαστικό που να είναι πολύ καλό (το κόστος δεν μας απασχολεί). Τα προηγούμενα λάστιχα ήταν τα Dunlop Sport sp1 και οι διαστάσεις μπρος πίσω 245/40 (ή 45)/ R18 και φοράει το m pack με τις αντίστοιχες ζάντες. Είναι το 5.30xi μοντέλο 03/2008. Με τα Dunlop πήγαινε αρκετά καλά και ζεσταινόντουσαν και σχετικά γρήγορα.

fanisk
15-11-09, 17:42
Δοκιμασε αν θες τα Good Year Eagle F1 Asymmetric. Κοστος περιπου 170€ το ενα απο Ελλαδα, 100-120€ απο Γερμανια/Αγγλια.

Πολυ καλο λαστιχο, μολις ζεσταθει πρεπει να προσπαθεις πολυ για να γλιστρησεις! Και στη βροχη αρκετα καλο!

topmar
15-11-09, 19:15
Καλησπέρα κι από μένα,

εκτός των προαναφερθέντων θα προσθέσω εγώ και τα Pirelli P-Zero Nero εγώ (τα αγόρασα για το δικό μου σε 225/45R17) όπως και τα Continental Sport Contact 3...

Διάβασε και κριτικές χρηστών των ελαστικών εδώ (http://www.tyretest.com/)

djalma
15-11-09, 21:38
Για τα Goodyear έχω ακούσει πολλές και καλές απόψεις, όπως και για τα Continental Sport Contact 3. Τα Pirelli P-zero Nero δεν τα ξέρω αλλά θα τα ψάξω... Πάντως, και τα Potenza που έχω εγώ στο z4 καλά μου φαίνονται, αλλά σε βροχή δεν πολύ κρατάνε καλά... Ίσως φταίει και το δεξί μου πόδι βέβαια γι'αυτό :p: .