PDA

Επιστροφή στο Forum : Θορυβος απο μηχανη


panagakiss
10-12-09, 17:45
Σημερα το πρωι, οπως πηγαινα Χαλκιδα, σε καποια φαση της διαδρομης ακουγα ενα ψιλοτριξιμο, αλλα φανταστηκα πως ηταν φυσικο μιας και οι ταχυτητες κυμαινονταν στα 200+/-. Οταν εκοψα ταχυτητα δεν ακουγα κατι. Αργοτερα που πηγα για καφε, φευγοντας, ενιωσα να κανει ενα τριξιμο ανα διαστηματα, το οποιο το ενιωθα και στο ποδι μου. Σκεφτηκα μηπως ηθελαν συμπληρωμα τα λαδια, επειδη ειχα κανει αλαγη σχετικα προσφατα, αλλα τα λαδια ηταν μια χαρα. Φτανοντας σπιτι λοιπον (ακομα Χαλκιδα), ανοιξα το καπο να δω απο που ερχεται αυτος ο ηχος, και παρατηρησα ενα "τικ-τικ-τικ.." που νομιζω πριν δεν το εκανε. Παιζει να εχει σταβωσει καποια βαλβιδα ή κατι παρομοιο? δεν θα το εμφανιζε στο καντραν σαν προβλημα της μηχανης? Αυριο που γυρναω Αθηνα θα το παω για ελεγχο, αλλα μεχρι τοτε θελω να ακουσω μια αποψη να ξερω τι να περιμενω περιπου..

giannis 116
10-12-09, 18:45
Μπορεις να τσεκαρεις τα εξης τουλαχιστον οπτικα και ακουστικα:
-Την εξατμιση μηπως εχει λυθει καμια βιδα, παξιμαδι, εχει τρυπησει πουθενα ή εχει κοπει καμια βαση της
-Τις βασεις της μηχανης, αν αυτη την ωρα που δουλευει τη δεις και τρεμει-ταλαντωνεται υπερβολικα στο ρελαντι και οταν πατας γκαζι με νεκρα
-Ολες τις τροχαλιες και το/τα λουρι/λουρια, μηπως καμια τροχαλια εχει χαλασει ή μηπως εχει φυγει λουρι απ τη θεση του. Αυτα θα τα δεις με το μοτερ σταματημενο αν καμια τροχαλια ειναι φουκωμενη-παραμορφωμενη και το λουρι δε πατα σωστα και με το μοτερ να δουλευει αν τα δεις να στρεφουν παραταιρα κι οχι ομοιομορφα. Οι τροχαλιες ειδικα του στροφαλου αλλα και του συμπιεστη AC εχουν 'βεβαρυμενο ποινικο μητρωο' βλαβων σε διαφορες σειρες. Μαλιστα αρκετες βλαβες εχουν αναλυθει και εδω στο φορουμ. Με μια αναζητηση θα βρεις αναλογα θεματα.
-Ελεγξε και ολα τα περιφερειακα του μοτερ οπως ψυγειο, δοχειο διαστολων, ανεμιστηρα, διαφορα καλυματα, καλωδιωσεις, φαναρια κλπ μηπως και εσπασε καμια βαση ή εφυγε καμια βιδα ή παξιμαδι που συγκρατει κατι και ετσι συντονιζει και κανει αυτους τους θορυβους.

Καλα ξεμπερδεματα!

dimis_gr
10-12-09, 20:03
να τσεκάρεις και την πεταλούδα σου....είναι πολύ ύποπτη μερικές φορές

panagakiss
10-12-09, 20:21
να τσεκάρεις και την πεταλούδα σου....είναι πολύ ύποπτη μερικές φορές

Ειχα βαλει προσφατα μια φιλτροχοανη, και επιδη με τη χοανη εκανε κατι κομπιασματα, μου ειπαν πως τραβαγε πολυ αερα και μπουκωνε.. Λετε να εχει να κανει? Τη χοανη την εχω ακομα πανω. Τωρα που γυρισα απο βολτα (με αλλο αμαξι) το εβαλα μια μπρος να τσεκαρω αν κανει παλι τον ηχο.. Δεν ακουσα κατι τωρα, αλλα ισως τωρα δεν το κανει επιδη ειναι παγωμενο.. ισως παλι, να μην το ακουσα καλα λογω της βροχης.. (ριχνει καρεκλοποδαρα εδω)

leyteris
10-12-09, 20:25
το τικ-τικ μπορει να ειναι υδραυλικο ωστηριο,καδενα χρονισμου,βαση μηχανης,μπορει και δυναμο αλλα πιο υποπτα ειναι τα δυο πρωτα.

dimis_gr
10-12-09, 20:27
δυστηχώς αν δεν ακούσω πόσο κάνει αυτό το τικ τικ δεν μπορώ να σου πω. το μόνο που μπορών να σου πω είναι ότι και το δικό μου ένα βράδυ μου φάνηκε ότι έκανε ένα τικ τικ αλλά τελικά μου είπε ο μηχανικός ότι δεν είναι τπτ και ότι το κάνει η πεταλούδα

billarassss
10-12-09, 21:41
δυστηχώς αν δεν ακούσω πόσο κάνει αυτό το τικ τικ δεν μπορώ να σου πω. το μόνο που μπορών να σου πω είναι ότι και το δικό μου ένα βράδυ μου φάνηκε ότι έκανε ένα τικ τικ αλλά τελικά μου είπε ο μηχανικός ότι δεν είναι τπτ και ότι το κάνει η πεταλούδα

Το ιδιο ειπε και σε μενα..