PDA

Επιστροφή στο Forum : Κρατικοδιαιτοι στον εισαγγελεα


KATSARAIOS
22-12-09, 23:26
ΑΠΟ ΤΟ zougla.gr
"Με μια κατάθεση φωτιά που δόθηκε χθες στην Εισαγγε, άνοιξε πλέον και επίσημα ο «χορός» ενώπιον της δικαιοσύνης των στοιχειοθετημένων καταγγελιών για το μεγάλο φαγοπότι στην δημόσια τηλεόραση. Οι υπόλοιπες καταθέσεις που θα επακολουθήσουν αφορούν στην προκαταρκτική εξέταση, που έχει παραγγείλει στην κ.Φάκου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννης Σακελλάκος, μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, που προβλήθηκαν από τις εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» αλλά και από την εφημερίδα VETO, σχετικά με την πιθανολογούμενη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος που βγήκε από τα ταμεία του μεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Με έναν τόμο από χαρτιά και κοστολόγια στα χέρια της, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, η πρώτη μάρτυρας (που είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ) για περισσότερες από τρεις ώρες ανέλυε στην εισαγγελική λειτουργό την αλόγιστη «διανομή» των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, σε πέντε τηλεοπτικές παραγωγές του αόρατου στην Ελλάδα δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ -πιο γνωστού και ως ERT World, που στοιχίζει στην τσέπη μας 3 εκατομμύρια ευρώ το εννεάμηνο, ούτε καν το δωδεκάμηνο.

Κατά πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η πρώτη (αλλά πολύ ουσιαστική) κατάθεση αφορούσε σε αυτό ακριβώς το παραμάγαζο της εργασιακής καλοπέρασης που έχει στηθεί εδώ και χρόνια στην Διεύθυνση Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών (ERT WORLD), στο οποίο έχουν βρει επαγγελματικό καταφύγιο -με ακαθόριστο πλαίσιο αξιοκρατικής επιλογής- ευνοούμενοι της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας. Φίλοι, σύζυγοι, αδέρφια, ξαδέρφια, μπατζανάκηδες, συνταξιούχοι και «κουρασμένοι» της ιδιωτικής τηλεόρασης. Δουλειές με φούντες, δηλαδή, που με προκάλυμμα το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έχουν στήσει -μεταξύ άλλων- και γνωστές τηλεπαρουσιάστριες (μπιζνεσγούμεν, silver girls, που εκμεταλλεύονται τους κρατικούς πομπούς για να αυξήσουν τις πελατειακές τους σχέσεις στις εταιρείες δημοσίων σχέσεων της ελεύθερης αγοράς, οι οποίες είναι στο όνομά τους). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε να πληροφορηθεί από την μάρτυρα, εάν όλα όσα εδώ και χρόνια εκτυλίσσονται στη πλάτη του ελληνικού λαού, γίνονταν με την ανοχή και ίσως την υποστήριξη συγκεκριμένων διευθυντικών στελεχών.

Διευθυντές και σύμβουλοι

Από στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr (μερικά από τα οποία κατατέθηκαν χθες στην Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου, ενώ κάποια άλλα πρόκειται να κατατεθούν τις επόμενες μέρες), συνάγεται το συμπέρασμα ότι το γωνιακό μαγαζάκι της δημόσιας δορυφορικής τηλεόρασης, που το πληρώνουμε από το υστέρημά μας και, αν βρισκόμαστε στην ημεδαπή, για να το δούμε πρέπει να δώσουμε ένα κάρο λεφτά για εγκατάσταση ειδικής κεραίας, από το 2004 και μετά διευθύνεται από τον κ.Νίκο Κούρτη.

Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προηγούμενος διευθυντής έπαιρνε μισθό 3.000 ευρώ, ο αφιχθείς από την ΕΤ3 νέος διευθυντής πήρε ως μισθό 7.000 ευρώ. Από το οργανόγραμμα δεν προβλεπόταν θέση αναπληρωτή διευθυντή. Το φρόντισε όμως κι αυτό ο κ. Ρουσόπουλος. Η σύζυγος του Γιώργου Χουλιάρα, πρώην εντεταλμένου συμβούλου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Οικονομίδου, με την απόφαση 4248/23-1-2007 ανέλαβε την θέση.

Σε θέση συμβούλου τοποθετήθηκε και ο αδερφός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, Μάνου Αντώναρου, με μισθό 5.000 ευρώ. Δεύτερος σύμβουλος ανέλαβε ο Μίμης Παπαναγιώτου, την συμβολή του οποίου τιμούμε -αλλά για έναν 85χρονο συνταξιοδοτημένο δημοσιογράφο το ποσό των 9 έως 10 χιλιάδων ευρώ κρίνεται υπερβολικό.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται θέλουν ως τρίτο σύμβουλο τον γνωστό ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλο. Το κονκλάβιο των υπό την διεύθυνση προσώπων περιλαμβάνει και την κ. Ελένη Κανελλοπούλου ως προϊσταμένη, η οποία εντελώς τυχαία είναι σύζυγος του πρώην προσωπικού οπερατέρ του Κώστα Καραμανλή.

Πέντε μεικτές παραγωγές του 1960

Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος παρατηρείται στις πέντε πάμπτωχες και με θεματολογία όμοια με αυτήν του μεταπολιτευτικού «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» παραγωγές, που γυρίζονταν σε κάτι καλαμιές του Αμαρουσίου. Οι εκπομπές της ERT WORLD σχεδόν δεν βλέπονται και όποιοι τις βλέπουν δεν μετρώνται σε τηλεθέαση γιατί βρίσκονται στις πέντε άκρες της γης. Αυτές είναι:

«Εδώ Αθήνα»: Ημίωρη. Από Δευτέρα έως Πέμπτη. Παρουσιάστρια η Εύα Μπούρα. Στοιχίζει 100 χιλιάδες τον μήνα, δηλαδή ένα εκατομμύριο περίπου τον χρόνο. Με τη διαφορά ότι η ΕΡΤ βάζει όλα τα έξοδα παραγωγής και η P. K. Productions του Παναγιώτη Κέκα μόνον την κασέτα παραδίδει στο κανάλι για να «παίξει». Στο κόστος δεν περιλαμβάνεται βέβαια ο μισθός της παρουσιάστριας, όπως και σε κάθε εκπομπή.

Δεύτερη παραγωγή για τον κ.Κέκα (προφανώς και τίθεται ηθικό και δεοντολογικό θέμα για έναν παραγωγό με δύο προγράμματα) είναι το Nostalgia. Παρουσιάστρια, η πρώην παρτενέρ του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντέννα, η Μαρία Μπαλοδήμου. Κοστίζει πάνω από 14.000 την εβδομάδα.

Ακολουθούν η «Οδύσσεια» -ζωντανό πρόγραμμα χρηστικού περιεχομένου, που παρουσιάζεται από την Αφέντρα Βαλσαμακίδου και τον Γιώργο Αλαφογιώργο-, και τα «Πορτρέτα» -με παρουσιαστή τον πρώην διευθυντή ειδήσεων Τάκη Χατζή με μισθό 7.180 το μήνα, του οποίου το όνομα είχε συσχετιστεί με περίεργα sms προς καλλίγραμμες παρουσιάστριες ειδήσεων της ΝΕΤ.

Ενδιαφέρον προκαλούν τα στοιχεία για την πέμπτη εκπομπή της ERT WORLD -το «Ελληνικό Πανόραμα», με παρουσιάστρια την κ. Ειρήνη Νικολοπούλου. Για την εκπομπή αλλά και την παρουσία της ίδιας στην ΕΡΤ έχει γίνει πολύς λόγος. Το κόστος της εκπομπή της (που «φεσώνει» τον ελληνικό λαό με περίπου 800.000 ευρώ τον χρόνο) είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά σε όσα δημοσίως έχουν καταμαρτυρήσει για την πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων. Η κ. Νικολοπούλου, εκτός από υπάλληλος της ΕΡΤ είναι και μέτοχος (επικεφαλής) στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας About media. Κατά καιρούς (θέμα που ανέδειξε και η τηλεοπτική «Ζούγκλα»), υποψηφίοι πελάτες στην εν λόγω εταιρεία της έχουν φιλοξενηθεί στην εκπομπή της για τους απόδημους. Συνεργάζεται με εργολάβους που αναλαμβάνουν έργα του Δημοσίου (Αττική οδός, ΤΡΑΜ, SIEMENS, ΗΣΑΠ κ.λπ.), αλλά για την μέχρι σήμερα διοίκηση της ΕΡΤ δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα ασυμβίβαστου και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς της δημοσιογράφου. Λέγεται ότι, πέραν των δημοσίων σχέσεων που κάνει μέσα στο ραδιομέγαρο για την εταιρεία της, λαμβάνει ως μηνιαίο μισθό 20.000 ευρώ για να λέει επιπλέον και ένα δελτίο ειδήσεων. Στους διαδρόμους του μεγάρου της Αγίας Παρασκευής ψιθυρίζεται ότι η Ειρήνη Νικολοπούλου πληρώνει τον «μακιγιέρ των επωνύμων» Αχιλλέα Χαρίτο με 500 ευρώ για να την βάφει, αλλά όχι από την τσέπη της, χρεώνοντας τα έξοδα στο... φιλόπτωχο ταμείο της δημόσιας τηλεόρασης. Τον γρίφο της Νικολοπούλου προσπάθησε να λύσει το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ο φάκελός της, κατά πληροφορίες, βρισκόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό καταχωνιασμένος στο γραφείο του προεδρεύοντα Πάνου Σόμπολου. Όλως τυχαίως, η δημοσιογράφος συμμετείχε στο ψηφοδέλτιό του για τις αρχαιρεσίες του συνδικαλιστικού σωματείου."
22/12/09 zougla.gr

Εις υγεια μας που πληρωνουμε την ΕΡΤ

george316
23-12-09, 07:47
ακριβως αυτό λεω και εγω φιλε μου.
το πραγματικο προβλημα μας δεν ειναι οτι ενας δημοσιογραφος παιρνει 20.000 ευρω το μηνα...αυτα δα δηλωνει γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως..φορολογειται γιατι δε γινεται αλλιωςε.
το θεμα ειναι κατω απο το τραπεζι τι συμβαινει..
τα 20.000 που αναφερεις ειναι τα τσιγαρα και οι τσιχλες της.αντε και καμμια βενζινα!