PDA

Επιστροφή στο Forum : Μπαίνει αέρας


tottasp
07-01-10, 03:52
Είναι λογικό το γεγονός ότι μπαίνει αέρας απο τις πόρτες όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήση (120-140 χλμ) τον οποίο αισθάνεσαι να βγαίνει απο το κουμπί ρύθμισης των καθεπτών, των παραθύρων και απο τις θήκες μικροαντικειμένων που υπάρχουν? Και δεν μιλάω για κάτι ελάχιστο.. Σε πιο μεγάλες ταχύτητες αρχίζω να κρυώνω!!! Συμβαίνει κ σε εσάς?? Εχω βάλει φιμέ και επειδή μου ανοίξαν την ταπετσαρία της πόρτας, δεν ξέρω μήπως έχουν κάνει αυτοί καμία ταρζανιά! Πάντως το ίδιο αντιμετοπίζω και με την πόρτα του συνοδηγού.

nfot
07-01-10, 05:24
Μεχρι ενος σημειου ειναι φυσιολογικο, το εχω παρατηρησει κι εγω. Και δεν εχω φυμε.

rapid_fast
07-01-10, 10:40
Δεν ξέρω ποιοι το έχουν αυτό, αλλά σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό...

giannis 116
07-01-10, 10:48
Φιλε μου το ιδιο συμβαινει και στο δικο μου και χωρις να εχω βαλει φιμε. Αν και μια φορα ειχε ανοιχτει η επενδυση της πορτας του οδηγου για να αλλαχτει μια τσιμουχα στεγανοποιησης απο μεσα. Πιστευω πως εφοσον δεν σου φερνει νερο μεσα ή κατι τετοιο δε νομιζω να υπαρχει λογος ανυσηχιας. Βεβαια θα ρωτησω και το μηχανικο μου γι αυτο. Ειναι να αλλαξω αυτο το διακοπτη ισως κι απο βδομαδα οποτε αν εχω κατι νεοτερο γι αυτο το θεμα του αερα θα σας ενημερωσω.

stavros
07-01-10, 10:48
Η πόρτα έχει πλαίσιο για το κρύσταλλο ή είναι coupe?

Σε μένα, 320 coupe, στην αρχή ένοιωθα να μπαίνει αέρας στο αριστερό μου χέρι στο ύψος του μπράτσου. Όλα αυτά μετά τα 210-220km. Η αίσθηση αλλά και ο ήχος ήταν έντονα αισθητά.

Τώρα πλέον αρχίζω να ακούω τον αέρα και μετά τα 170-180. Στην αρχή από την κορυφή του παραθύρου του οδηγού και μετά όσο αυξάνεται η ταχύτητα από την πόρτα.

giannis 116
07-01-10, 10:50
Εμενα εχει πλαισιο το παραθυρο...

mcecl1
07-01-10, 19:15
Εγω παντως που εχω τριθυρο και οι πορτες δεν εχουν πλαισιο δεν εχω αντιληφθει κατι τετοιο τετοιο...

κυριακος
07-01-10, 19:53
Λοιπόν για να γίνει ξεκάθαρο και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες το συκγκεριμενο σύμπτωμα έχει γίνει αντιληπτό και από πολλούς άλλους οδηγούς και αυτοκίνητων άλλης μάρκας, όταν αυτοί πέρασαν μεμβράνες η για κάποιο λόγο ξεκούμπωσαν ταπετσαρία η καθρέφτες
Δεν το συζητάμε είναι κάτι μη ανεκτό στην οδήγηση και απαράδεκτο.
Οφείλετε σε κακή επανατοποθέτηση της ταπετσαρίας -τσιμουχες κλπ.
Το πως μπορει να γίνει κάτι τέτοιο μάλλον το ξέρουν όλοι εκείνοι οι ταπετσερηδες και φανοποιοί που για να ξεκουμπώσουν μια ταπετσαρία από την πόρτα πχ Ε36-Ε46 την ξηλώνουν βάζοντας κόντρα κατσαβίδι μεταξύ πόρτας και ταπετσαρίας.Τα σημάδια που θα μαρτυράνε αυτή την <Εξελιγμένη> μέθοδό θα είναι ορατά στο χρώμα εσωτερικά της πόρτας.

zami
07-01-10, 20:04
+100 στον Κυριάκο..
εγω πάντως που δεν έχω πλαίσιο για το τζάμι ,
που έχω βάλει φιμέ και τέλος
που έχω ξηλώσει τις ταπετσαρίες (ειδικά του συνοδηγού) πανω απο 10 φορές και τις δυο απο αυτές μονος μου,δεν έχω τετοιο θεμα.......

βεβαια μετα απο τις δυο τρεις πρωτες φορές ,μόλις δεν μου αρέσει κατι στο κούμπωμα της ταπετσαρίας ,αλλάζω αμέσως τα μικρά λευκά κουμπωματα.....

E36-Hartge
07-01-10, 22:18
Στο Coupe είχα το ίδιο πρόβλημα αλλα έλειπε απο μέσα η επένδυση της πόρτας.
Μετά την αλλαγή κανένα πρόβλημα.

halkida116mpack
08-01-10, 00:48
Ουτε σε εμενα συμβαινει αυτο ακομα και σε πιο μεγαλες ταχυτητες απο 140 που ειπες....

pantelis
08-01-10, 03:39
Σε εμενα συμβαινει αλλα προερχεται απο το εξωτερικο λαστιχο που εφάπτεται στο κάτω μερος η πορτα με το τζαμι σε τριθυρο χωρις φιμε γιατι εχει ξεκολλησει και αφηνει τον αερα να περναει στο εσωτερικο της πορτας κανει θορυβο στα 140 και ερχεται και λιγο μεσα αλλα οχι και να κρυώνω.... πήγα στην bmw το πάτησε με ενα κατσαβίδι αλλα φυσικα τιποτα και θα ξαναπαω..... αλλα οχι μονο φυσικό δεν ειναι κακοτεχνία θα το ελεγα!!!!!

pantelis
08-01-10, 03:40
σκεφτομαι και εγω για φιμε να πω την αμαρτια μου....

giannis 116
08-01-10, 10:31
Παντως οταν ξηλωσαν την επενδυση της πορτας του οδηγου στο δικο μου για να αλλαξουν το λαστιχο στεγανοποιησης απο μεσα, η δουλεια εγινε σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο απο πολυ εμπειρο μηχανικο τον οποιο τον εμπιστευομαι και μπροστα μου. Η δουλεια απ οτι ειδα εγινε σωστα, καλα και νοικοκυρεμενα και δεν ειχε 'κατσαβιδιασματα'. Τωρα αν κατι δε πηγε καλα και το δικο μου απειρο ματι δε πηρε ειδηση τιποτα δεν ξερω. Θα το κοιταξω κι εγω το θεμα ομως και θα σας ενημερωσω.

tottasp
08-01-10, 16:22
Αρα τελικά στους μισους συμβαίνει κ στους άλλους μισούς όχι? Η αλήθεια είναι ότι έκανα την βλακεία κ άφησα το αμάξι να μ περάσουν τα φιμέ, χωρίς να είμαι εγώ μπροστα. Γενικά μου κάνανε πολύ τσαπατσούλικη δουλειά. Τα φιμέ τον πρώτο καιρό στην υργασία όταν ανέβαζες το παράθυρο τσιρίζανε και το χειρότερο, κάτι κάνανε τα αλάνια κ όταν τραντάζεται το αμάξι βγαίνει ένας ήχος απο την πάνω γωνία της πόρτας του οδηγού σαν να έχει πέσει μια βίδα κ τρίζει.. Θα το πάω στην BMW να μου πουν κ αυτοί τί γίνεται με τον αέρα. Πάντως όταν είχα ρωτήσει για τον θόρυβο, μου λέγαν κάτι κουφά ότι πρέπει να αλλάξω το μοτεράκι του παραθύρο κλπ, πράγμα π ποτέ δν έκανα γιατί εκτός απο πανάκριβο, μου φάνηκε κ εντελώς άσχετο.

nfot
08-01-10, 16:31
Να διευκρινησω, οτι οταν λεω αερας, δεν εννοω κατι δυνατο.
Για να γινει αισθητος, πρεπει η εξωτερικη θερμοκρασια να ειναι αρκετα χαμηλη, να εχει θερμανθει το εσωτερικο και με ταχυτητα πανω απο 50 χαω, ας πουμε, να βαλει καποιος το χερι του στο διακοπτη των παραθυρων. Αυτο εννοω φυσιολογικο.

pantelis
09-01-10, 00:26
tottasp αν δεν εχει περασει καιρος πιασε αυτους που σου περασαν τα φιμε μπας και βρεις μια ακρη και αυτη την φορα μεινε εκει μπροστα τους αν δεχτουν το σφαλμα και πανε να το φτιαξουν!!!!!!!!

tottasp
11-01-10, 01:00
tottasp αν δεν εχει περασει καιρος πιασε αυτους που σου περασαν τα φιμε μπας και βρεις μια ακρη και αυτη την φορα μεινε εκει μπροστα τους αν δεχτουν το σφαλμα και πανε να το φτιαξουν!!!!!!!!

Φίλε Παντελή έχει περάσει ένας χρόνος, ούτε με θυμούντε, ούτε τους θυμάμε.. Το περίεργο όμως είναι οτι σήμερα με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, δεν έμπαινε τίποτα.. Υπάρχει πείπτωση να έχει σχέση με τον εξωτερικό αέρα (μποφορ!)? Αυτο που ειπατε παραπάνω περι εξωτερικής θερμοκρασίας έχει βάση, αλλα νομίζω ότι απλά θα έμπαινε κ θα ήταν πιο ζεστός ο αέρας. Σήμερα πάντως δεν έμπαζε απολύτος τίποτα.. Έχουν προσωπικότητα αυτά τα BMW τελικά!! :p: