PDA

Επιστροφή στο Forum : Υγρασία στο πάτωμα


pkouk
28-01-10, 22:32
Καλησπέρα παιδιά.Είμαι κάτοχος ενός 320si και θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα πρόβλημα που διαπίστωσα τις τελευταίες μέρες. το αμάξι φυλάσσεται σε γκαράζ και με χρησιμοποιείται ελάχιστα. Χρειάστηκε για 2 μέρες να το παρκάρω έξω από το σπίτι λόγω εργασιών στο υπόγειο. Διαπίστωσα λοιπόν μετά από αυτές τις 2 μέρες που αξίζει να σημειωθεί ότι έβρεχε, αρκετή υγρασία στο πάτωμα του συνοδηγού και συγκεκριμένα στο τελείωμα της μοκέτας και κοντά στο σημείο που ενώνει με την πόρτα(πλάι από τα διακριτικα 320si στο σκαλοπάτι της πόρτας). μπορεί κάποιος να μου δώσει καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? υπάρχει περίπτωση να θέλει αλλαγή το λάστιχό της πόρτας και να "γλείφει" από κει η βροχή?

zaharias
28-01-10, 22:49
Η πορτα εχει καποιες τρυπες (νεροδιωχτες), μπορει καποια απο αυτες να εχει φραξει..
Επισης, αν εχει ανοιχθει η ταπετσαρια (για τον οποιοδηποτε λογο), μπορει να μην εχει κολλησει καλα το μονωτικο που εχει απο μεσα και να βαζει απο κει υγρασια..
Ποσο καιρο εχεις το αμαξι? Ειχες ποτε ξανα τετοιο προβλημα?

Αντών///is
28-01-10, 22:51
υπάρχει περίπτωση να θέλει αλλαγή το λάστιχό της πόρτας και να "γλείφει" από κει η βροχή?
Καλωσόρισες φίλε!
Δεν αποκλείεται να είναι αυτό που έγραψες, αλλά, κατά τη γνώμη μου, το πιθανότερο είναι να χρειάζεται ρύθμιση η πόρτα.
Στο συνεργείο (φανοποιείο) θα κάνουν δοκιμές ρίχνοντας νερό με πίεση στην επίμαχη περιοχή και θα εντοπίσουν την αιτία.

giannis 116
28-01-10, 22:56
Ειχα παρομοιο προβλημα στην 116 αλλα απ την πλευρα του οδηγου! Τελικα ηταν μια τσιμουχα μεσα στην πορτα που ειχε ξεκολλησει. Διαπιστωσα απο που περιπου περναει νερο ριχνοντας με ενα μπουκαλι νερο πανω στην πορτα σε διαφορα σημεια και τελικα περναγε νερο οταν επεφτε πανω στον καθρεφτη και το μπρατσο του. Το πηγα συνεργειο, μου εβγαλαν την επενδυση της πορτας και βρηκαν μια τσιμουχα ξεκολλημενη, την αλλαξαν με νεα κ απο τοτε ολα καλα. Απλα πηγαινε το σε ενα συνεργειο και δε νομιζω να ναι κατι αλλο απ αυτο.

pkouk
28-01-10, 23:13
Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια. Πάντως το αμάξι το έχω 3 χρόνια και δεν μου ξαναπαρουσιαστήκε το πρόβλημα. Μου κάνει εντύπωση ότι το πάτωμα είναι βρεγμένο σε μία μόνο περιοχή διαστάσεων περίπου μιας παλάμης και δεν έχω διαπιστώσει τουλάχιστον με το μάτι ίχνη διαρροής τόσο στην πόρτα όσο και στα υπόλοιπα πλαστικά. Πιθανόν το νερό περνάει από κάπου εσωτερικά που δεν φαίνεται.

oldcarskickass
28-01-10, 23:21
Έχεις ηλιοροφή;

Είναι πιθανό να έχουν βουλώσει οι νεροχύτες.

giannis 116
28-01-10, 23:21
Κι εμενα τη διαρροη την εμφανισε οταν το αυτοκινητο ειχε κλεισει τα 4 χρονια, τοσο περιπου και λιγο πιο πολυ ηταν το βρεξιμο στο πατακι του οδηγου. Απλα δε στεγανοποιουσε η τσιμουχα μεσα στην πορτα και αντι τα νερα να τα διωχνει προς τις υδροροες της πορτας και να τα κραταει εκτος αυτοκινητου, τα περναγε μεσα. Φαινοταν καθαρα οταν επεφτε νερο συγκεκριμενα στο μπρατσο του καθρεπτη, νερο σουρωνε απ το ιδιο σημειο που λες κι εσυ στα πλαστικα του παρσπιε απο μεσα και εβρεχε το πατακι.

pkouk
28-01-10, 23:28
Φίλε oldcarskickass έχω ηλιοροφή αλλά δεν μπορώ να την συσχετίσω με το βρέξιμο στο πατάκι. Από την περιγραφή του Γιάννη θεωρώ το πιθανότερο να συμβαίνει και σε μένα κάτι παρόμοιο.

giannis 116
28-01-10, 23:39
Για να τσεκαρεις οτι ουτε απ την ηλιοροφη ειναι ριξε απλα νερο σ αυτην και δες αν θα σου φερει νερα μεσα, το χα κανει και αυτο εριξα νερα σε ηλιοροφη αλλα και στο παρ μπριζ και δεν εφερε νερα.

oldcarskickass
29-01-10, 00:01
Εγώ πάντως σε 3 αυτοκίνητα που έχω με ηλιοροφή και βρεγμένο πατάκι (Ε30, Ε36, Ε87) το πρόβλημα ήταν βουλωμένοι νεροχύτες γιαυτό το ανέφερα.

Και συν τοις άλλοις είναι το πιο ανέξοδο να επιδιορθώσεις.

Απλά βάζεις ένα δυνατό σύρμα και το βάζεις βγάζεις. (Ε30 και Ε36 στο Ε87 το έκαναν δωρεάν στο σέρβις)

giannis 116
29-01-10, 00:03
oldcars κι εγω αυτο φοβομουν στην αρχη πως ειναι νεροχυτες, εβαλα συρμα και στης ηλιοροφης και στης πορτας αλλα τελικα δεν ηταν.

jimmakoss E30
29-01-10, 04:29
Εμενα πηγαν να μου ανοιξουν το αμαξι με κατσαβιδι!! στην πορτα του συνοδηγου και μπαινει νερο οταν βρεχει η οταν πλενω το αμαξι. Επισης εχω full υγρασια στν καροτσα και μαλλον φταιει οτι το αριστερο φαναρι πισω εχει μια τρυπα. Αλλα πιστευω οτι ηρθε η ωρα να αλλαξω και ολες τις τσιμουχες. Ποσο μπορει να κοστισει μια στεγανοποιηση της προκοπης (σε Ε30)
Σορι αν ειμαι λιγο off...