PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερωτησεις για εγκεφαλο


giannis 116
09-05-10, 14:52
Μετα το προβληματακι που ειχα προσφατα και τη διαγνωση που εδειξε οτι εφταιγε ο εγκεφαλος, εχω γραψει σε αναλογο θεμα, ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις περι εγκεφαλου αυτοκινητου.
Προς το παρον δεν αλλαζω τιποτα αλλα η πιθανοτητα αλλαγης του εγκεφαλου ειναι υπαρκτη. Το αυτοκινητο δεν εχει εγγυηση εδω και αρκετο καιρο οποτε ολο το κοστος θα το επωμιστω εγω αν τυχει κατι.
Εκανα μια μικρη ερευνα αγορας σε μεγαλο εισαγωγεα ανταλλακτικων στην Αθηνα, στον γνωστο, στη Λενορμαν, και δεν ειχε μεταχειρισμενο. Για καινουριο μου εδωσε μια τιμη 1200€ και τοτε επαθα εγω εγκεφαλικο!
Εψαξα και λιγο στο ebay, επισης δεν βρηκα κατι.
Σε περιπτωση τωρα (μακρυα απο μας) που θα χρειαστει αλλαγη, μπορειτε να με βοηθησετε απο που αλλου μπορω να ψαξω να βρω; Ο μηχανικος μου ειπε πως ισως η μονη λυση θα ειναι να βρουμε απο καποιο τρακαρισμενο με ανεπαφο τον εγκεφαλο του, να παρουμε αυτον, να σβησουμε το προγραμμα του και να περασουμε του δικου μου ωστε να λειτουργει τ αμαξι και με το immobilizer να μην εχουμε θεματα ουτε με αλλα ηλεκτρονικα συστηματα.
Τωρα σε περιπτωση που δε βρισκουμε μεταχειρισμενο, υπαρχει καποιος εδω στην Ελλαδα ή στο εξωτερικο γενικοτερα που να κατασκευαζει εγκεφαλους;
Πχ αν καποιος φτιαχνει αγραφους εγκεφαλους για βελτιωσεις, θα μπορεσει να φτιαξει εναν σαν το δικο μου και αν ναι ποσο θα μου ζητησει;
Απ οτι τον ειδα ηταν μια πλακετα με κυκλωματα, επεξεργαστες, τσιπακια κλπ σ ενα αλουμινενιο κουτι με φις που κουμπωνουν πανω βυσματα που καταληγουν κοτσιδες καλωδια. Οκ υψηλη τεχνολογια ειναι, αλλα ρε παιδια 1200€? Πολλα δεν ειναι;!
Ελπιζω ποτε ξανα να μη βγαλει προβλημα ειδικα εκει αλλα κανω μια ερευνα για να μη ψαχνω τελευταια στιγμη αν κατσει η στραβη.
Ο εγκεφαλος ειναι ο: Basic control unit DME EKB945 Το τελευταιο part no. που δινει ειναι το 12 14 7 568 427 και χρησιμοποιηθηκε σε 116i Ε87 και 316i Ε90 με κινητηρα Ν45.
Καθε βοηθεια, προταση δεκτη.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

dmyl
10-05-10, 00:09
Εψαξες και στο Ebay.de ??? στειλε μυνηματα σε εχους εχουν αυτοκινητα για SCRAP (Salvage Parts) και σιγουρα μετα απο καποιο σχετικο ψαξιμο να βρεις καποιον με κανα 300 ευρω.

Ακομα θα βρεις και απο διελυμενα οχηματα απο το Ebay.co.uk αλλα σαφως λιγοτερα

giannis 116
11-05-10, 21:25
Σε Ευρωπαικα e bay δε βρηκα κατι, εβαλα κι ενα φιλο μου να ψαξει κ αυτος αλλα τιποτα. Καλη η ιδεα σου παντως με τα τρακαρισμενα αυτοκινητα, θα το κοιταξω κι αυτο ελπιζω να ειναι αχρειαστο παντως!
Σ ευχαριστω και παλι για τη (μοναδικη) απαντηση σε ενα καθαρα τεχνικο θεμα.