PDA

Επιστροφή στο Forum : Επισκευή απο γραντζουνιές κτλ.


mimis
17-05-10, 19:28
Βολτάροντας στον κυβερνοχώρο βρηκα το παρακάτω προϊόν

http://www.salesafter.eu/BMW-Care-Products/exterior-cleaning/Original-BMW-Paint-scratch-remover-set.html

Ξέρει κάποιος αν είναι αποτελεσματικό???:scratchch

Αντών///is
17-05-10, 20:51
Ναι φίλε μου, το έχω χρησιμοποιήσει εγώ.
Το προϊόν αυτό αποκαθιστά γραμμικές γρατζουνιές στο βερνίκι και μόνο. Δεν αποκαθιστά φθορές στην βαφή.
Σε περίπτωση βαθειών και μεγάλων / εκτεταμμένων γρατζουνιών, η επανειλημμένη επάλειψη της αλοιφής έχει ως αποτέλεσμα ελαφρότατο "ξάνοιγμα" του χρώματος, το οποίο σε εκτεταμμένη επιφάνεια μπορεί να είναι ορατό στον προσεκτικό παρατηρητή και είναι πιο αισθητό όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα.

Το σετ είναι αυτό: http://bmwfans.info/accessories/products/workshop_consumables/bmw_paint_scratch_remover/
Αποτελείται από ένα σωληνάριο αλοιφής γυαλίσματος, ένα σωληνάριο αλοιφής φινιρίσματος και ένα πανί εφαρμογής. Επιπλέον περιέχεται ένα εργαλείο σαν στρογγυλή σφραγίδα με τρία ανταλλακτικά πολύ ψιλά "γυαλόχαρτα", για επισκευή πιο βαθειών χαρακιών. Όλα μαζί με οδηγίες χρήσης σε ένα πλαστικό κουτάκι.

Το σετ μπορείς να το αγοράσεις και από δω, σε οποιοδήποτε έμπορο ανταλλακτικών BMW. Δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερα πιο ακριβό - κανά 20άρικο το είχα πάρει νομίζω, πριν από ένα χρόνο όμως...

mimis
18-05-10, 14:29
Ησουν απόλυτα κατατοπιστικός! Σ' ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση:hello:

Αντών///is
18-05-10, 16:27
Ησουν απόλυτα κατατοπιστικός! Σ' ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση:hello:
Φίλε μου δεν κάνει τίποτα... Γι' αυτό είμαστε εδώ!

Να προσθέσω μόνο πως αυτό που κάνει ουσιαστικά το προϊόν είναι να εξομαλύνει τις γρατζουνιές. Μετά την "επισκευή", αν κοιτάξεις από πολύ κοντά και με τον κατάλληλο - και δυνατό - φωτισμό βέβαια, θα παρατηρήσεις πως οι γρατζουνιές, εκεί που αρχικά ήσαν "χαράδρες", έχουν μείνει ανεπαίσθητες "κοιλάδες". Αυτό βέβαια ισχύει περισσότερο όσο πιό βαθειά ήταν η αρχική γρατζουνιά. Αν η γρατζουνιά ήταν ανεπαίσθητη ("τρίχα"), μπορεί να μην δεις και τίποτα μετά.

Επίσης όσο πιο έντονη είναι η αρχική γρατζουνιά, τόσο περισσσότερο τρίψιμο απαιτείται είτε με την γυαλιστική αλοιφή, είτε με το "γυαλόχαρτο". Εκεί υπάρχει ο κίνδυνος του αποχρωματισμού (ή ακριβέστερα της αλλοίωσης της απόχρωσης) που έγραψα στο προηγούμενο post μου. Χρησιμοποιώντας το "γυαλόχαρτο" - που είναι πιο "επιθετικό", δεν νομίζω πως θα μπορέσεις να αποφύγεις την αλλοίωση, γι' αυτό καλό είναι να αποφεύγεις να το χρησιμοποιείς καταμεσίς μιάς μεγάλης επιφάνειας (π.χ. καπώ, πόρτα), αλλά να περιορίζεις τη χρήση του σε "'άκρες" ή τελειώματα (π.χ. φτερό κοντά στην καμπύλη του θόλου). Χρησιμοποιώντας την γυαλιστική αλοιφή, μπορείς κάθε λίγο να ελέγχεις το πανί με το οποίο κάνεις την επάλειψη. Μόλις δεις την επιφάνεια του πανιού να χρωματίζεται από το χρώμα του αμαξιού σου, μπορείς να σταματήσεις το γυάλισμα - αρκεί ο βαθμός της αποκατάστασης (η εξομάλυνση) που θα έχει επιτευχθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή να θεωρείς πως είναι ικανοποιητικός. Αλλοιώς θα κρίνεις εσύ αν θα συνεχίσεις προσεκτικά λίγο ακόμα, ελέγχοντας συνέχεια το αποτέλεσμα (και το πανί!) :D