PDA

Επιστροφή στο Forum : Κρεμαγίερα.


kmilioris
30-05-10, 16:40
Μετά από ένα τρακάρισμα που είχα με το Ε81 μου χρειάστηκε να αλλάξω την κρεμαγιερα (έβαλλα μεταχειρισμένη) ψαλίδια και την μια μπουκάλα στο δεξί τροχό. Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά δυστυχώς το τιμόνι μου παγώνει ώρες – ώρες. Ο τύπος που μου πούλησε το ανταλλακτικό μου λέει πως θα πρέπει να αλλάξω και κολόνα κ πως η κρεμαγίερα δεν έχει τίποτα. Έχει κάνεις κάποια ιδέα για το τι μπορεί να είναι? Έχει κάποιος κάποιο παρόμοιο τρακάρισμα για να μου πει αν άλλαξε και κολόνα.?

giannis 116
31-05-10, 01:04
Οταν λες 'παγωνει' τι εννοεις, οτι σου κολλαει ενω στριβεις; Το νιωθεις πιο βαρυ κατα το στριψιμο; Ποτε στο κανει, οταν εισαι ακινητος και προσπαθεις να παρκαρεις, εν κινησει ή και στις δυο περιπτωσεις; Γινε λιγο πιο ακριβης με το τι σου παρουσιαζει.
Υγρα υδραυλικου τιμονιου εχεις τσεκαρει οτι εχει; Ειναι ενα μικρο μαυρο κυλινδρικο δοχειακι μπροστα και πλαι της μηχανης κοντα στο τακακι διαστολων και στο ψυγειο νερου της μηχανης. Η σειρα 1 οταν πρωτοβγηκε ειχε μια 'παιδικη ασθενεια' να χανει υγρα τιμονιου απο ελατωματικο σωληνωμα στην κρεμαγιερα. Μηπως σου εβαλαν κατι τετοιο;.. Μπορεις να δεις αμα χανεις υγρα απ το δοχειο που εγραψα ηδη αλλα και αν δεις λαδια μαζεμενα πανω στην μπροστινη προστατευτικη ποδια. Αυτη φαινεται αν ανοιξεις το καπω και κοιταξεις κατω στη μπροστινη μερια του χωρου μηχανης, μεταξυ μηχανης και ψυγειου. Καπου εκει κατω ειναι εκεινο το σωληνωμα και απο κατω του η ποδια. Γενικα κανε εναν ελεγχο μη χανει υγρα απο καπου, σωληνωματα ή την ιδια την αντλια υδραυλικου. Επισης η αντλια ειναι οκ; Μηπως χτυπηθηκε κι αυτη ή η τροχαλια της; Ο ιμαντας που δινει κινηση στα βοηθητικα της μηχανης ειναι σωστα τοποθετημενος;

Το Νο 1 στο σχεδιο ειναι το δοχειο υδραυλικου υγρου του τιμονιου:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E87/5-doors/Europe/116i-N45/LHD/N/2004/october/browse/steering/oil_carrier_single_parts/

Και το Νο3 σε αυτο το σχεδιο ειναι το σωληνωμα που ηταν ελατωματικο στις πρωτες 1
http://bmwfans.info/parts/catalog/E87/5-doors/Europe/116i-N45/LHD/N/2004/october/browse/steering/hydro_steering_oil_pipes/

Αυτη ειναι η αντλια υδραυλικου
http://bmwfans.info/parts/catalog/E87/5-doors/Europe/116i-N45/LHD/N/2004/october/browse/steering/power_steering_pump/

Τα σχεδια αφορουν Ε87 του 04 αλλα δε νομιζω να υπαρχουν και μεγαλες διαφορες με το δικο σου.

kmilioris
31-05-10, 19:36
Βασικά το σκάλωμα – πάγωμα μου το κάνει εν κινήσει και συνήθως σε στροφή , αριστερή και δεξιά. Όταν λέω πάγωμα εννοώ ότι είναι σαν να προσπαθείς να στρίψεις το τιμόνι και το αμάξι είναι σβηστό.
Το αμάξι μου έχει πλήρως ηλεκτρική κρεγαμίερα και δεν έχει ούτε ένα υδραυλικό πάνω της.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=UB71&mospid=51165&btnr=32_1660&hg=32&fg=12

από ότι ρώτησα σήμερα σε αρκετές αντιπροσωπίες μου είπανε ότι το αμάξι θέλει κολόνα τιμονιού γιατί μετά από τρακαρίσματα τέτοια στραβώνει ο άξονας….. οπότε με βλέπω για αυτό.

giannis 116
01-06-10, 11:46
Ναι σωστα, τα μεταγενεστερα μοντελα εχουν ηλεκτρικο τιμονι, αν και ειχα την εντυπωση πως εχουν συνδυασμο ηλεκτρικου και υδραυλικου αλλα δεν επιμενω γιατι δε τα γνωριζω και καλα. Οποτε ολα δειχνουν οτι πας για κολωνα τιμονιου. Μα καλα, οταν στο εφτιαξαν μετα το τρακαρισμα αυτο δε το τσεκαραν; Μου ειχε τυχει κι εμενα παντως αλλα οχι σε BMW, μετα απο τρακαρισμα και επισκευη να εχω ενα ακρομπαρο στραβο απ τη στουκα και δεν το ειχαν αλλαξει και μου το αλλαξαν μετα και μαλιστα μου ζηταγαν και τα ρεστα οτι ηταν απο λακουβα ενω ηταν καθαρα στο σημειο που ειχα τρακαρει.

kmilioris
10-07-10, 21:06
Επανέρχομαι με το πρόβλημα που κοντεύει να μου γίνει εφιάλτης, μετά από την αντικατάσταση της κολώνας τιμονιού εξακολουθώ και έχω το ίδιο πρόβλημα συν ότι πλέον δεν δουλεύει η κλειδαριά του τιμονιού καλά και κάνει τα γνωστά προβλήματα με το κλείδωμα…(πάλι καλά που δεν πέταξα την παλιά για να αλλάξω τον μηχανισμό) Βασικά έχω τόσο πολύ απελπιστεί που μου έρχεται να το πατάξω από τον γκρεμό κ να πάω να πάρω κάνα άλλο.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να έχει κοπεί κάποιο καλώδιο από τα ρεύματα της κρεμαγίερας και με τις δονήσεις να μην κάνει επαφή καλή…?

giannis 116
11-07-10, 05:48
Βασικα το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να το πας εκει που σου αλλαξαν κολωνα τιμονιου και να απαιτησεις να βρουν λυση στο προβλημα σου ειναι δεν ειναι τ αμαξι στην εγγυηση. Δεν αλλαζουν ενα εξαρτημα ετσι και οχι μονο δε φτιαχνει το προβλημα που ειχε αλλα δημιουργειται και αλλο!
Αν δε βγαλεις ακρη μ αυτους που σου χαλασαν τ αμαξι πες μου να σου προτεινω κανα δυο καλα συνεργεια να βγαλεις ακρη...

kmilioris
20-07-10, 17:32
Τελικά καταφέραμε να βρούμε το πρόβλημα. Είχαν γδαρθεί τα καλώδια που πήγαινε στην κραμαγίερα με αποτέλεσμα όταν κουνιότανε το μοτέρ να κάνουνε σώμα και να μην δίνουν ρεύμα. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο εγκέφαλος δεν έγραφε κανένα λάθος…!!!

kmilioris
10-08-10, 14:23
Και ναι συνεχίζω και έχω το ίδιο πρόβλημα, πριν 2 μέρες που έκανα χιλιόμετρα στο αμάξι μου έκανε τα ίδια (μένει από τιμόνι, προσωπικά καταλαβαίνω ότι δεν έχει ρεύμα και επανέρχεται από μόνο του κάποια στιγμή). Μου την έδωσε το σήκωσα μόνος μου ξήλωσα τα καλώδια από την κρεμαγίερα μέχρι το κουτί που είναι οι εγκέφαλοι και μόνωσα όλα τα καλώδια από την αρχή….. Αποτέλεσμα μάταιος κόπος τα ίδια μου κάνει…
Μέχρι στιγμής έχω αλλάξει κραμαγίερα (έβαλα μεταχειρισμένη), κολώνα τιμονιού, όλα τα ψαλίδια , το άκρο και η μπουκάλα είναι καινούργια και η καλωδίωση δεν έχει κόψιμο….
Έχει κανείς καμιά ιδέα?
Παίζει το μοτέρ της κρεμαγίερας να στέλνει χαιρετίσματα και να μου τα κάνει αυτά?
Πάντως έχω να πω ότι αυτό το αμάξι μου έχει βγάλει την ψυχή… έλεος δηλαδή

giannis 116
10-08-10, 15:02
Εχεις πμ. Ελπιζω να βγαλεις ακρη συντομα...

kmilioris
26-04-11, 10:16
Το όλο πρόβλημα στο αμάξι δεν ήτανε τίποτα περισσότερο από ένα απλό βύσμα πάνω στην μπαταρία του αμαξιού που δίνει ρεύμα στην κρεμαγίερα... το βρήκα μόνος μου με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και 2 ώρες δουλεία.... η αντιπροσωπία μου έλεγε οτι θέλω κρεμαγίερα..... κόστος 0,70euro

SerafeimS3
26-04-11, 12:21
τελικά εάν δεν το ψάχνεις μόνος σου ή δεν έχεις κάποιον "δικό σου" όλοι προσπαθούν να σε κλέψουν..!Μπράβο σου πάντως που το βρήκες και την γλίτωσες πολύ φθηνά..