PDA

Επιστροφή στο Forum : AUDI A7


bimmer-corfu
31-07-10, 17:56
Πριν από μερικές μέρες σας είχαμε αποκαλύψει τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες για το A7 Sportback και μετά την επίσημη πρεμιέρα του νέου μοντέλου της Audi έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία. Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αμάξωμα με έντονα κουπέ σχεδίαση παρά το γεγονός πως μιλάμε για ένα πεντάθυρο μοντέλο με διάταξη 2+2 στο εσωτερικό.
Αισθητικά φαίνεται πως έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό η δυναμική εμφάνιση του πρωτότυπου που είχε παρουσιαστεί στο Detroit ενώ οι διαστάσεις του αμαξώματος φτάνουν τα 4,97 μέτρα σε μήκος, τα 1,91 σε πλάτος και τα 1,42 σε ύψος.

Βάση των διαστάσεων αντιλαμβάνεται κανείς πως το νέο Α7 Sportback τοποθετείται ανάμεσα στα Α6 και Α8 και θα αντιμετωπίσει μοντέλα όπως την Mercedes-Benz CLS και τη BMW 5 GT. Έτσι, στο αυστηρά τετραθέσιο διάκοσμο τον πρώτο λόγο έχει η πολυτέλεια και ο πλούσιος τεχνολογικά εξοπλισμός που περιλαμβάνει την πρόσφατη έκδοση του ΜΜΙ συστήματος που προσφέρει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ένα υπερσύγχρονο multimedia σύνολο από 15 ηχεία μέγιστης ισχύος 1.500 W, σύστημα προβολής στο παρμπρίζ (HUD) και πολλά άλλα καλούδια. Πολλά από αυτά τα συστήματα προέρχονται από το επερχόμενο Α6 καθώς και τα δύο μοντέλα μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη, όπως το πλαίσιο στο οποίο έχει γίνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου.

Για την ώρα το Α7 Sportback εξοπλίζεται με τέσσερις κινητήρες διάταξης V. Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι οι 2.8 FSI και 3.0 TFSI και αποδίδουν 204 και 300 PS αντίστοιχα. H έκδοση με τους 204 PS είναι προσθιοκίνητη και συνδυάζεται με τα αυτόματα κιβώτια Multitronic και S tronic (με τις επτά σχέσεις) ενώ η μεγαλύτερη με τους 300 PS συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης (προέρχεται από το RS5) και αποκλειστικά με το S tronic κιβώτιο.
Η σειρά των πετρελαιοκινητήρων αποτελείται από δύο εκδόσεις 3.0 TDI που αποδίδουν 204 και 245 PS. Αργότερα αναμένεται να δούμε και άλλες εκδόσεις κινητήρων, από το ισχυρότερο A7 Sportback παραγωγής που θα ξεχωρίζει από τα διακριτικά RS μέχρι και μία υβριδική έκδοση!
www.protothema.gr

e60///M
31-07-10, 21:18
Σιγα να μην το πουνε και F16......!!!!

Το μονο που φαινεται να ειναι καλο ειναι το πισω μερος και αυτο μονο στο προφιλ του. Ηθελε λιγο δουλεμα ακομα.

Driver M
31-07-10, 22:13
Θα το προτιμούσα μόνο σε σύγκριση με την panamera (εξωτερικά πάντα).
Κατά τ'άλλα, πρόκειται για A5 sportback+μισό μέτρο μήκος και λιγότερη κομψότητα.
Τίποτα άξιο λόγου...