PDA

Επιστροφή στο Forum : Επίσημη παρουσίαση της νέας Stratos


Driftakos
14-12-10, 08:54
Επίσημη παρουσίαση της νέας Stratos !!!

Όπως είχε ανακοινωθεί, στις 29 και 30 του Νοέμβρη έγινε στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας η επίσημη παρουσίαση της νέας Stratos. Λίγοι τυχεροί ήταν προσκεκλημένοι του Michael Stoschek, του ιδιοκτήτη της νέας Stratos και είδαν από κοντά το νέο supercar. Εκεί ο Stoschek, εκτός των άλλων ανακοίνωσε ότι μπορεί να βγει στην παραγωγή σε πολύ περιορισμένο αριθμό αρκεί να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έρθουν οι ίδιοι σε επικοινωνία με την εταιρία αρκεί να στείλουν έστω ένα mail. (το που, διάβασε το στο δελτίο τύπου).
Από το 2003, ο Stoschek ήθελε να αναβιώσει την θρυλική Lancia Stratos HF του 1970. Το 2008 έγινε η πρώτη επαφή με τον οίκο Pininfarina ώστε αυτός με την σειρά του να αναλάβει την κατασκευή της. Τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις έγιναν γνωστά την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι η νέα Stratos φορά ένα τροποποιημένο σασί της Ferrari F430 Scuderia ενώ φορά και τον κινητήρα της, έναν V8 4.3 λίτρων που αποδίδει 540 άλογα στις 8.200 σ.α.λ με 50 κιλά ροπής στις 3.750 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3.3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9.7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 274 χλμ/ώρα λόγω νέου πίσω άξονα ο οποίος όμως θα βελτιώσει περαιτέρω τις τιμές επιτάχυνσης.
Για πρώτη φορά βλέπουμε και φωτογραφίες από το εσωτερικό της. Δύο πράγματα ξεχωρίζουν, η μαύρη επένδυση Alcantara αλλά και το carbon που βρίσκονται παντού! Υπάρχουν επίσης bucket καθίσματα, τιμόνι προερχόμενο από την Ferrari με λαμπάκια LED για καλύτερες αλλαγές ταχυτήτων ενώ απουσιάζει τελείως ο λεβιές ταχυτήτων αφού έχει τοποθετηθεί ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο me paddles το οποίο έχει ένα μηχανικά ρυθμιζόμενο διαφορικό (Drexler) με τις αλλαγές να γίνονται σε λιγότερο από 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Φυσικά, όπως και η original Stratos, έτσι και αυτή, έχει θήκες για να τοποθετείς τα κράνη.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε και μια Stratos ντυμένη με αγωνιστική περιβολή. Φυσικά δεν ανακοινώθηκε κάτι, αλλά οι φήμες ήδη οργιάζουν ότι ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον η νέα Stratos συμμετάσχει σε κάποιο πρωτάθλημα rally.

http://vimeo.com/17676057

ΠΗΓΗ: http://www.autoblog.gr/2010/12/14/officially-official-new-stratos-presentation-video/