PDA

Επιστροφή στο Forum : ΡΕΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


soul231206
14-04-11, 18:09
ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟ ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΥΚΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Κ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΤΙ ΦΥΛΛΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΑΝ ΤΑ ΤΡΑΒΑΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΩΛΛΟΔΕΙΣ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΕΠΛΥΜΑ ΣΕ ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟ ΠΑΝΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΘΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΨΙΜΟ?

giannis 116
14-04-11, 19:27
Η λευκα ειναι οντως μπελας. Δοκιμασε να το πλυνεις ξανα με νερο και σαμπουαν αυτοκινητου και σφουγγαρι αλλα οπως σου παν με ζεστο νερο. Ε, δε χρειαζεται να ναι και βραστο! Τοτε θα χεις προβληματα σιγουρα με χρωμα, ισως σπασει κανα τζαμι ή ξεκολλησει καμια τσιμουχα αμα πεσει καυτο νερο πανω. Εγω κανω το εξης και ποτε δεν εχω προβλημα. Σ ενα κουβα 2/3 ζεστο νερο θερμοσιφωνα, 1/3 κρυο βρυσης και 1 καπακι σαμπουαν. Μετα απο πολυ καλο πλυσιμο με νερο με πιεση με το λαστιχο (ή πιεστικο) και μετα με το σφουγγαρι και θα φυγουν. Μονο μη τ αφησεις γιατι μετα μενουν και φευγουν δυσκολα και μη δοκιμασεις με χημικα και πολυ σκληρο τριψιμο γιατι θα χαλασεις το χρωμα σιγουρα.
Μονο σε παρακαλω γραφε με μικρα, θα στο πουν κι αλλοι αν συνεχιζεις να γραφεις με κεφαλαια ειναι σα να φωναζεις.

stef
14-04-11, 19:52
Tar & bug χρειάζεσαι!!!!
Της Gunk
Που μένεις?

Συμπέρασμα: Προσέχουμε πάντα που παρκάρουμε
Καλύτερα πιο μακρυά και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο

Driver M
15-04-11, 13:00
Επειδή το σαμπουάν αυτοκινήτου ενδέχεται να μην είναι αρκετά ισχυρό για να αφαιρέσει τα ρετσινια αυτά, προσέθεσε και λίγο καθαριστικό για τα πιάτα.
Πλύνε το αυτοκίνητο και αν δεν υποχωρήσουν, τότε χρησιμοποίησε πηλό και λογικά θα είναι οκ.

Εννοείται πως μετά θα πρέπει να ξανακερώσεις (αν φυσικά κερώνεις το αυτοκίνητό σου) καθώς με τη διαδικασία αυτή θα αφαιρεθεί σίγουρα το κερί.

P.S
15-04-11, 13:05
Αν ειναι ρετσινι και ειναι φρεσκο η λυση φιλε μου ειναι το ελαιολαδο...βαζεις σε ενα βαμβακι λιγο ελαιολαδο και τριβεις το σημειο που ειναι το ρετσινι και απλα μετα σκουπιζεις καλα ωστε να φυγει τελειως το λαδι απο πανω για να μην κολλαει η σκονη.

Το ελαιολαδο εχει την ιδιοτητα να διαλυει την κολλα που περιεχει το ρετσινι και το απομακρυνης χωρις ιχνος ζημιας στο χρωμα.!!

Αν ειναι λευκα και ειναι φρεσκια τοτε πλυσιμο με πιεστικο ζεστου νερου οσο γινεται ποιο συντομα και ενα καλο σαπουνισμα και εισαι ο.κ και λεω οσο γινεται ποιο συντομα ωστε να μην προλαβη να κολληση επανω για τα καλα η λευκα και γινει ενα σωμα με το χρωμα γιατι τοτε μετα θα πρεπει να ακολουθησης αλλη διαδικασια για να την αφαιρεσης απο το αμαξωμα.!

gyiama
15-04-11, 15:14
και οπως εχω ξαναγραψει το πιο παλο και πιο ευκολο ειναι σε ενα βαμβακακι λιγο οινοπνευμα καθαριζουμε το ρετσινι μετα με ενα υγρο πανακι σκουπιζουμε καλα να φυγουν τυχων υπολειμματα απ το οινοπνευμα και ετοιμος!!!!!!!!

Driver M
15-04-11, 15:16
και οπως εχω ξαναγραψει το πιο παλο και πιο ευκολο ειναι σε ενα βαμβακακι λιγο οινοπνευμα καθαριζουμε το ρετσινι μετα με ενα υγρο πανακι σκουπιζουμε καλα να φυγουν τυχων υπολειμματα απ το οινοπνευμα και ετοιμος!!!!!!!!

To οινόπνευμα κάνει πράγματι δουλειά αλλά είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να κάνει κακό στο χρώμα (θόλωμα).
Το συνιστώ μόνο ως τελευταία λύση, εκτός κι αν πρόκειται να αφαιρέσουμε ρετσίνια απ'το παρμπρίζ (και γενικά γυάλινες επιφάνειες) που δεν υπάρχει πρόβλημα.

BILL VUZAS
15-04-11, 19:03
Είχα το ίδιο πρόβλημα,μετά από 4-5 πλυσίματα απλά είχαν μειωθεί.
Τυχαία κάποια στιγμή δοκίμασα με λίγο σάλιο και ώς εκ θαύματος διαλυόταν η κιτρινίλα!!!
Βέβαια λίγο δύσκολο να καθαρίσεις όλο το αυτοκίνητο με....σάλιο.
Τελικά είχα από πολύ παλιά ένα ισχυρό πανάκριβο υδατοδιάλυτο υγρό και καθάρισα το αυτοκίνητο.Δυστυχώς το είχα εδώ και 20 χρόνια,ήταν για καθαρισμό πιστολιών βαφής λούστρων,πολύ καλό.Θα υπάρχει κάτι στην αγορά ή στην φύση αφθονο όπως το ελαιόλαδο.

soul231206
16-04-11, 01:24
Eυχαριστω παιδια για την βοηθεια σας τελικα ακολουθησα την ηπια λυση του καθαρισματος με ζεστο νερο και βαμβακερο πανι και λιγο σαμπουαν αυτοκινητου,αφου πρωτα επλυνα ολο το αυτοκινητο ξεκινα να καθαριζω την κολλα και εφυγε με σχετικη ευκολια θα ελεγα προφανως γιατι ηταν φρεσκο αλλα δεν ειδα τι εκανε στο χρωμα αν το θολωσε γιατι δεν το ξαναεπλυνα και δεν μπορω να δω αν αφησε θωλουρα θα το ξαναπλυνω και θα σας πω, παντως η αποψη μου ειναι οτι αν ειναι φρεσκο βγαινει πολυ ευκολα.

soul231206
16-05-11, 21:02
παιδια τελικα ολα καλα με το χρωμα δεν εμεινε τιποτα!!! ευτιχως.

street-runner
17-12-11, 00:16
To οινόπνευμα κάνει πράγματι δουλειά αλλά είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να κάνει κακό στο χρώμα (θόλωμα).
Το συνιστώ μόνο ως τελευταία λύση, εκτός κι αν πρόκειται να αφαιρέσουμε ρετσίνια απ'το παρμπρίζ (και γενικά γυάλινες επιφάνειες) που δεν υπάρχει πρόβλημα.

ποτε οινοπνευμα θυμαμαι καποτε που ειχαν επιχειρησει οι δικοι μου να αφαιρεσουν απο το καπο κατι στιγματα το κανανε χαλια και το πηγαν για γυαλισμα μετα :S

giorgosz3
17-12-11, 09:22
παιδιά σε ρετσίνι βάλτε ελαιόλαδο....εγω είχα ξεραμένο ρετσίνι ημερών...πέτρα είχε γίνει, με λαδάκι φεύγει, βάλτε σε μια πετσέτα λίγο λάδι και τρίψτε κυκλικά με υπομονή, αυτό σιγά σιγά θα αρχίσει να μαλακώνει και να φεύγει...