PDA

Επιστροφή στο Forum : E93 M3 Αφαίρεση στιγμάτων & γυάλισμα / κέρωμα


S38B38 Monsta
09-05-11, 21:47
Άλλο ένα σπέσιαλ όχημα σήμερα για λίγη περιποίηση.

Το αυτοκίνητο έτυχε να κάτσει κάτω από δέντρα και γέμισε ένα κολλώδες -μπλιαξ- μαύρο υγρό που στέγνωσε και πέτρωσε. Στη προσπάθεια του ιδιοκτήτη να τα αφαιρέσει με ειδικό σπρέι για ρετσίνια, το καρουμπαλάκι που είχε κάνει το στίγμα έφυγε μεν, όμως έμεινε το σημάδι του πάνω στο βερνίκι. Επίσης πάνω στη προσπάθειά του, το έτριψε λίγο παραπάνω απ όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να κάνει και μερικές θαμπάδες. Ευτυχώς δεν συνέχισε και το έφερε για περαιτέρω εξέταση.

Επειδή έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις από στίγματα από δέντρα, ενημερώνω ότι είναι πολύ επικίνδυνα και λίγες φορές έχουμε καταφέρει να αφαιρέσουμε ΚΑΙ το στίγμα που αφήνουν πάνω στο βερνίκι.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν.....

α) ΜΗ παρκάρετε κάτω από δέντρα διότι καραδοκεί επιπλέον κίνδυνος εκτός της παραδοσιακής κουτσουλιάς.

β) Τα στίγματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται καθόλου εύκολα και αν δεν αφαιρεθούν ΑΜΕΣΩΣ και προλάβουν να στεγνώσουν, θέλουν τη φροντίδα κάποιου που ξέρει τι κάνει.


Θα αρχίσω από το κλασικό claying για να πάρετε μια ιδέα τι είχε πάνω του τ αμάξι. Το clay bar ήταν ολοκαίνουριο. Φυσικά τα στίγματα, όπως είπα και παραπάνω, έμειναν πάνω στο βερνίκι, η πλαστελίνη απλά τα 'κούρεψε'.


Το αυτοκίνητο λοιπόν έχριζε κι άλλη δουλειά.


Η συνέχεια λίιιιιγο αργότερα :)

S38B38 Monsta
10-05-11, 20:52
Σήμερα ολοκληρώθηκε το project.

Τα νέα είναι πολύ καλά. Καταφέραμε να αφαιρέσουμε ΚΑΙ τα σημάδια που είχαν αφήσει τα στίγματα αυτά. Το αυτοκίνητο έχει επανέλθει στο 100% και βέβαια όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι!!!!!


Οι δύο παρακάτω φωτογραφίες αποκομίζουν το 'πριν' (η πρώτη) και το 'μετά' (η δεύτερη) σε ένα σημείο του καπό.


Επιπλέον εκεί όπου βλέπετε τον κόκκινο κύκλο είναι ένα από τα πολλά σημάδια της 'άχνας' βερνικιού από μία τοπική βαφή / επισκευή που είχε γίνει στο παρελθόν στο αυτοκίνητο. Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, ΔΕΝ κάνουμε ποτέ τοπικές βαφές σε οριζόντιες επιφάνειες ακόμα κι αν το κατάστημα διαθέτει φούρνο. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό και θα φαίνεται το 'σβήσιμο' του βερνικιού, παρέα με την άχνα που έχει κάτσει από πάνω.

S38B38 Monsta
10-05-11, 20:54
Και μία αναμνηστική από το κυριλέ ΤΕΡΑΣ.

Thanks for looking!

giorgosz3
13-05-11, 09:59
παιδια.....για ρετσινια μια ειναι η λυση! ελαιόλαδο! και δωρεάν και χωρις κανένα απολύτως κίνδυνο....λιγάκι υπομονή μόνο...

stef
13-05-11, 10:00
Ωραία δουλεία Κώστα!

graf-art-7
13-05-11, 14:58
Facelift το m3 παντως...!!!!

ermis1975
16-05-11, 11:51
Για ρετσίνι στο κάθισμα ποιά είναι η λύση?... Θα μου πείτε πώς μπήκε εκεί?... Κάποιος κάθησε στο ρετσίνι και το μετέφερε στο ύφασμα.

P.S
16-05-11, 14:16
Για ρετσίνι στο κάθισμα ποιά είναι η λύση?... Θα μου πείτε πώς μπήκε εκεί?... Κάποιος κάθησε στο ρετσίνι και το μετέφερε στο ύφασμα.
Στο καθισμα φιλε Ερμη δεν μπορεις να βαλεις ελαιολαδο και να το αφαιρεσεις γι αυτη την περιπτωση υπαρχει ειδικο καθαριστικο το οποιο αφαιρει τσιχλες και τετοιου ειδους λεκεδες απο το υφασμα.

Ενας αλλος τροπος που μπορεις να αφαιρεσης την τσιχλα μονος σου ειναι χρησιμοποιωντας ενα παγακι το οποιο την παγωνει και σιγα σιγα με υπομονη την αφαιρεις...δοκιμασε να κανεις το ιδιο και με το ρετσινι αν δεις οτι δεν γινεται τιποτα τοτε η αλλη λυση ειναι αυτη που χρησιμοποιω εγω που δεν ειναι αλλη απο το σπρευ G502 που αφαιρει τσιχλες,κολες κ.π.α.!!