PDA

Επιστροφή στο Forum : Λαμπάκι κινητήρα και SMG


drharry
05-08-11, 19:26
Καλησπέρα σε όλους. Ονομάζομαι Χάρης και είμαι κάτοχος μίας M3 e46 SMG II του 2003. Το αυτοκίνητο το έχω 5 χρόνια, έχει κάνει περίπου 112000 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα και πρέπει να πω ότι ήμουν ανέκαθεν πολύ σχολαστικός στη συντήρησή του.
Μέχρι σήμερα το μεσημέρι... Ήμουν σταματημένος έξω από το σταθμό Λαρίσης και περίμενα για μισή ώρα κάποιον να έρθει. Δεν είχα σβήσει τη μηχανή και είχα αναμμένο και το air condition... Όταν ξεκίνησα, λίγα λεπτά αργότερα, συνέβησαν τα εξής: άναψε το λαμπάκι του κινητήρα και λίγο αργότερα το λαμπάκι του SMG. Σταμάτησα για λίγο και όταν ξαναξεκίνησα το λαμπάκι του κινητήρα ήταν ακόμα αναμμένο, το δε λαμπάκι του SMG ένω είχε σβήσει άναψε μετά από περίπου 5 λεπτά. Το τελευταίο πράγμα που συνέβη είναι ότι κάποια στιγμή, έν κινήσει, το αυτοκίνητο μπήκε σε νεκρά και για λίγα μέτρα μέχρι να ξαναβάλει ταχύτητα ήταν ακυβέρνητο... Τώρα βρίσκεται παρκαρισμένο στο γκαράζ και ανάβει μόνο το λαμπάκι του κινητήρα. Δεν δοκίμασα να το πάω βόλτα μέχρι να πάω σε συνεργειο τη Δευτέρα να δω τί συμβαίνει. Έχει κανείς καμιά ιδέα σε τί μπορεί να οφείλεται αυτό το φαινόμενο; Θα μου άρεσε να έχω μια πρώτη άποψη μέχρι να πάω τη Δευτέρα στο συνεργείο. Είναι και πολλές οι μέρες! Ελπίζω να μη σας κούρασα. Ευχαριστώ!

Leonidas_Thess
05-08-11, 19:46
Μου μυριζεται αισθητηρας ταχυτητας στο SMG μιας και φιλος ειχε τα ιδια συμπτωματα. Κοστος περιπου της βαλβιδας 350 Ευρω και οτι σου παρει ο μηχανικος.

drharry
05-08-11, 19:49
Υπάρχει περίπτωση να το προκάλεσα εγώ που δεν έσβησα τη μηχανή και περίμενα μισή ώρα;

giannis_compact
05-08-11, 19:59
Υπάρχει περίπτωση να το προκάλεσα εγώ που δεν έσβησα τη μηχανή και περίμενα μισή ώρα;

Δεν πιστεύω να προκλήθηκε από αυτό!Πάντως συμφωνώ με αυτό που είπε ο Λεωνίδας παραπάνω για το SMG!

BMW_330i
05-08-11, 20:01
Υπάρχει περίπτωση να το προκάλεσα εγώ που δεν έσβησα τη μηχανή και περίμενα μισή ώρα;

αυτο δεν ειναι σιγουρο. αλλα γιατι μιση ωρα με αναμμενη μηχανη και μαλιστα με air σε λειτουργια δεν βρισκω τον λογο.το air δουλευει και τραβα δυναμη απο τον κινητηρα αν οντως προηλθε απο αυτο τοτε για καποιον αισθητηρα το βλεπω.

rapid_fast
05-08-11, 20:55
Υπάρχει περίπτωση να το προκάλεσα εγώ που δεν έσβησα τη μηχανή και περίμενα μισή ώρα;
Θα σου απαντήσω απλά...
Οχι...

chief
05-08-11, 21:08
Αντλία SMG ειναι.

bmwfan
06-08-11, 11:52
Ανοιξε τον διακόπτη και περίμενε με ένα ρολόι και πές μου περίπου πόσο χρόνο κάνει η αντλία του smg να δουλέψει.
Τι εννοώ. Όταν ανοίγεις πόρτα ή διακόπτη μηχανής δουλέυει για κάποια δευτερόλεπτα ή αντλία του smg (την έχεις ακούσει, έτσι???)Όταν σταματήσει λοιπόν μετρα σε πόσο χρόνο θα (ξαναρχίσει να δουλευει η αντλια) χάσει την πίεση η υδραυλική μονάδα του smg .

Μηχανικά και χωρίς διάγνωση είναι το μόνο που μπορείς να δείς τώρα..