PDA

Επιστροφή στο Forum : Τράνταγμα από σασμάν και κόλλημα παραθύρου!!!


kavouras20
22-08-11, 13:38
Δυστυχώς τώρα που πήγα διακοπές είχα κάποια παρατράγουδα με το αμάξι.
Το πρώτο έχει να κάνει με το σασμάν. Την Παρασκευή ξεκίνησα από το σπίτι με την επιλογή DS στο σασμάν και πήγαινα ελάχιστα πατημένος.
Μόλις βγήκα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, μετά από κανένα τέταρτο πορείας, ενώ ήμουν με 140 - 150 χλμ/ώρα, δοκίμασα να αλλάξω εν κινήσει από DS σε D. Είχα ρωτήσει και μου είχαν πεί πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο ήμουν επιφυλακτικός. Ήθελα όμως να το αλλάξω γιατί ήθελα να πάω πιο χαλαρά χωρίς όμως να σταματήσω.
Περνω ανάσα, το αλλάζω, και μου ανεβάζει απο 4η σε 5η. Ωραία λέω μια χαρά όλα.
Λίγο πιο κάτω χρειάστηκε να πατήσω λίγο γκάζι. Εδώ έγινε όλο το σκηνικό. Μόλις πήγε να κατεβάσει από 5η σε 4η ακούω ένα ΓΚΑΑΑΠ δυνατό, και το αυτοκίνητο τραντάχτηκε λές και πέρασε πάνω από λακκούβα. Ώπααα λεω, αφήνω το γκάζι...ανεβάζει κανονικά από 4η σε 5η. Ξαναπατάω πάλι γκάζι, ξανά ΓΚΟΥΠ, ξανά τράνταγμα! Λεω πάει...το πήραμε στη μασχάλη το σασμάν! Κάνω δεξιά και σταματαω σε ένα παρκινγκ. Σβήνω και επανεκκινώ την μηχανή.
Κάνω το σταυρό μου και ξεκινάω στο D αυτή τη φορά χωρίς να το αλλάξω. Δεν μου ξαναέκανε τίποτα μέχρι τώρα.

Το δευτερό έχει να κάνει με το παράθυρο του οδηγού. Σε όλο το ταξίδι μέχρι το εξοχικό δούλευε μια χαρά. Την επόμενη μέρα που χρειάστηκε να πάρω το αυτοκίνητο, βάζω μπροστά και πατάω το κουμπί βαθιά, για να κατέβει το παράθυρο τελείως. Δεν προλαβαίνει να κάνει 20 πόντους και ακούω έναν περίεργο ήχο από τον μηχανισμό μέσα, και σταμάτησε το παράθυρο. Μόλις πατάω το κουμπί ακούω το μοτέρ να γυρίζει αλλά το παράθυρο δεν κινείται. Επίσης να προσθέσω ότι το παράθυρο πλέον το ανεβοκατεβάζω με τα χέρια πανεύκολα.
Και όλα αυτά βρήκε να μου τα κάνει τώρα που πήγα 3 μέρες στο χωριό... :banghead:

rapid_fast
22-08-11, 14:49
Κανονικά δε θα έπρεπε να έχεις θέμα...
Εχεις όμως πρόβλημα.. Μπορεί και να είναι απο σινεμπλόκ διαφορικού ο ήχος..
Με το παράθυρο, πας για αναβατόριο.. 140 υπολόγιζε, περασμένο..

Dimitris ///M
22-08-11, 14:54
Το παράθυρο ή αναβατόριο είναι ή έχει λασκάρει το μοτέρ απο μέσα και δεν εφάπτεται με το αναβατόριο...

Όσο για το σασμάν δεν ξέρω φίλε μου.....

zaharias
22-08-11, 16:50
Ποτε δεν συμπαθησα τα αυτοματα σασμαν.. Δυσευρετα (σαν ανταλλακτικα μεταχειρισμενα) και πανακριβα.. Και η επισκευη τους κοστιζει και ειναι και λιγοι αυτοι που ξερουν να τα επισκευαζουν..
Διαβαζω στο fanatics για διαφορα προβληματα, οπως να μην μπαινει η οπισθεν κτλ..

Οπως λεει ο rapid ξεκινα απο τα οικονομικα.. Τσεκαρε συνεμπλοκ κτλ..
Καλο ειναι να αλλαξεις και λαδια+φιλτρο στο σασμαν..

kavouras20
01-09-11, 13:48
Ήθελα να σας πω τι έγινε εντέλει με τα θέματά μου για να είναι πιο ολοκληρωμένο το θέμα μας.
Λοιπον: Όσο αφορά το παράθυρο, την γλίτωσα φθηνά διότι τελικά μόλις το ανοίξαμε διαπιστώσαμε ότι δεν είχε σπάσει ούτε γρύλος ούτε τίποτα, απλα μάλλον, κάποιος παλιά το είχε ξαναανοίξει και δεν είχε σφίξει καλά καποιες βίδες με αποτέλεσμα να φύγει απο την θέση του το παράθυρο και να γίνει αυτό που έγινε. Την έβγαλα σχεδόν τσάμπα.
Όσο αφορά το σασμάν μου είπανε σε 2 διαφορετικά συνεργεία ότι είναι μια χαρα και δεν χρειάζεται να αλλάξω λάδια και σίτα η φίλτρο όπως τέλος πάντων λέγεται αυτό. Μου είπαν ότι μπορεί απλά να μπερδέφτηκε μόλις το άλλαξα και να τα έκανε αυτα που έκανε, ωστόσο αν μου το ξανακάνει ποτέ, τότε το κοιτάμε πάλι.

kavouras20
01-09-11, 23:40
Έψαξα στο YouTube και βρήκα ένα βίντεο με ένα Ε46 το οποίο έκανε το ίδιο πράγμα με το δικό μου. Θα σας παραθέσω το link για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ. Θα πρέπει να το ακούσετε δυνατά για να προσέξετε τα τραντάγματα που ακούγονται. http://www.youtube.com/watch?v=LRkUQgDhu-Y

rapid_fast
01-09-11, 23:42
Έψαξα στο YouTube και βρήκα ένα βίντεο με ένα Ε46 το οποίο έκανε το ίδιο πράγμα με το δικό μου. Θα σας παραθέσω το link για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ. Θα πρέπει να το ακούσετε δυνατά για να προσέξετε τα τραντάγματα που ακούγονται. http://www.youtube.com/watch?v=LRkUQgDhu-Y

Αυτά που ακούγονται ειναι απο τον κεντρικο

kavouras20
01-09-11, 23:52
Αυτά που ακούγονται ειναι απο τον κεντρικο

Από τον κεντρικό? Τι εννοείς? Αν δεις το βίντεο στο YouTube και διαβασεις τα σχόλια από κάτω, ο άνθρωπος δεν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο.