PDA

Επιστροφή στο Forum : ΒΜW Vs Mercedes Vs Audi


EVERGET
04-09-04, 00:43
Γεια σας παιδιά,
Αιτία για το συγκεκριμένο κείμενο αποτέλεσε η οδηγική μου επαφή με δύο γερμανικά μοντέλα, εταιριών άμεσα ανταγωνιστηκών της BMW. Μετά την εμπειρία μου αυτή, βέβαια, κατανόησα οριστικά και αμετάκλητα πως η bmw επιβεβαιώνει το παλιό της διαφημιστηκό σλόγκαν "Άλλη ράτσα" και παραμένει ασυναγώνιστη! Αρχικά ας αναφερθώ στην επαφή μου με ένα ολοκαίνουργο Μercedes Clk 230 Kompressor, ένα τετρακύλινδρο μοντέλο που δεν εισάγεται στην Ελλάδα. Κομψότατο μέσα κι έξω, πολυτελέστατο και με ανάρτηση Brabus που συνδίαζε άριστα άνεση με σπόρ αίσθηση. Εδώ όμως τελιώνουν τα θετικά! Ο κινητήρας φαίνεται τραχής και απολίτιστος ψηλά ενώ τα χαρακτηριστικά του δεν θυμίζουν με τίποτα τα μεταξένια 6κύλινδρα σύνολα της ΒΜW. Επίσης, η σπόρ οδική συμπεριφορά που απαιτείται να έχει ένα coupe όχημα, ειδικά στην sport έκδοση "Avantgarde", απουσιάζει πλήρως εξαιτίας κυρίως της έλλειψης δυνατότητας πλήρους απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών συστημάτων ευστάθιας. Εκεί που προσπαθείς να κινηθείς με γωνίες έρχεται το ηλεκτρονικό σύστημα και σου κόβει την όρεξη ενώ από το τιμόνι απουσιάζει η αίσθηση και η αμεσότητα (σε σχέση πάντα με τα BMW).
Το δεύτερο μοντέλο που έτυχε να οδηγήσω είναι το νέο Αudi A6 2.4 V6. Στη σκέψη πως πρόκειται για 6κύλινδρο μοντέλο ενθουσιάστηκα, στην πράξη όμως απογοητεύτηκα αφού το μοτέρ μου φάνηκε νωθρό για 177Ηp. Ο πωλητής της Audi δικαιολογήθηκε στο παράπονό μου λέγοντας πως το αμάξι είναι νέο και ο κινητήρας άστρωτος (!!!). Επίσης, μου κακοφάνηκε όταν σε μία γρήγορη αλλαγή 2ας σε 3η το σασμάν σκάλωσε πράγμα που στο BMW μου δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ! Τέλος η θέση οδήγησης μου θύμιζε ότι οδηγούσα καράβι ενώ η αίσθηση των χειριστηρίων (τιμόνι, σασμάν, συμπλέκτης) ήταν χλιαρότατη. Πάντως είχε και θετικά αυτό το αυτοκίνητο, μου άρεσε η ποιότητα κατασκευής του αλλά ποιοτηκά πλέον είναι και τα Hyundai! Ποιο απο τα δυο μοντέλα θα έπαιρνα; (με την απειλή πως αλλιώς θα με σκοτώσουν, φυσικά!) Μάλλον το Clk αφού τουλάχιστον είχε άψογη θέση οδήγησης, πολύ ανώτερη ποιότητα κύλισης και είναι πισωκίνητο (έστω και ευνουχισμένο με τα ηλεκτρονικά).
Απολογισμός : Οσο κι αν καθημερινά ακούω από διάφορους "σχετικούς" περί ανωτερότητας των Merc ή των Audi η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα Ultimate driving machines της BMW! Γιατι; Διότι παραμένουν τα μόνα ανόθευτα πισωκίνητα αυτοκίνητα (πλην ορισμένων Ιαπωνικών) τα οποία συνδιάζουν στο zenith ποιότητα, αίσθηση, κρατήματα και σπορ οδική συμπεριφορά. Γι' αυτό άλλωστε στα BMW απενεργοποιούνται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα δυναμικής συμπεριφοράς, διότι δεν είναι ηλεκτρικές συσκευές αλλά μηχανολογικά δημιουργήματα υψηλής εξέλιξης! Πάντως οι μηχανικοί της Mercedes κάτι θα ξέρουν για να μην προσφέρουν δυνατότητα απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών, φαίνεται τα αμάξια τους είναι τοσο "καλοστημένα" μηχανολογικά που χωρίς τα ηλεκτρονικά στις στροφές θα θύμιζαν τα τραγικά ασταθή και άτσαλα Μercedes της δεκαετίας 80-90 (έχω τραυματικές εμπειρίες από ένα Ε190!).
Τελικό συμπέρασμα : ΒΜW, SHEER DRIVING PLEASURE!

Περιμένω τις δικές σας εμπειρίες και σχόλια!!!

Z3 Fat Bastard
04-09-04, 07:14
Ο ανθρωπος μιλησε και τα ειπε οπως επρεπε !!!!

Εμενα αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι οτι στο Ε30 του 1984 το οποιο υπαρχει στην οικογενεια απο πρωτο χερι και εχει κανει 350,000 + χλμ ΔΕΝ ΤΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ εκτος απο το κασετοφωνο το οποιο ειναι aftermarket !!

Επισης προσφατα εκανα ενα σχετικα μεγαλο ταξιδι με το αυτοκινητο (750 χλμ σε μια μερα) και μπορω να πω με σιγουρια ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

BMW Power
04-09-04, 12:43
Τελικό συμπέρασμα : ΒΜW, SHEER DRIVING PLEASURE!



Όντως όπως λέει και ο fat bastard τα είπες όλα. Το πιο βασικό θέμα για εμένα είναι η οδική συμπεριφορά. Το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα των τριών εταιριών όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο και ότι τα BMW στρίβουν μακράν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μου φτάνει. ;)

Ray
11-09-04, 18:06
Tόσο η οδήγηση όσο και η εμφάνιση κατά τη γνώμη μου γέρνουν ασύγκριτα υπέρ της βαυαρής κυρίας...
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
Δυο εικόνες ακόμα περισσότερες..!!
καλές οι μερσεντούλες και τα αουντάκια αλλα δείτε τα δίπλα στις κούκλες...πίκραααααα.......!!
BMW RULZ :D :D :D

aVog
12-09-04, 12:58
Tόσο η οδήγηση όσο και η εμφάνιση κατά τη γνώμη μου γέρνουν ασύγκριτα υπέρ της βαυαρής κυρίας...
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
Δυο εικόνες ακόμα περισσότερες..!!
καλές οι μερσεντούλες και τα αουντάκια αλλα δείτε τα δίπλα στις κούκλες...πίκραααααα.......!!
BMW RULZ :D :D :D
Δεν διαφωνω καθόλου και το ξέρεται πολύ καλα όσοι έχετε διαβάσει αλλα ποστ μου, αλλά σίγουρα θα ήταν πιο δικαιο να βάζαμε το Μ3 δίπλα στο RS4 ή S4 έστω και μετά βγάζαμε πάλι το ίδιο αποτέλεσμα χι χι χι :eek:

stef
12-09-04, 14:12
Kαλά τα Audi για εμένα είναι πολύ πιο σπορ από τα Benz!
Μάλιστα θα έλεγα πως βγάζει τα πιο όμορφα station !
Αλλά μέχρι εκεί!Το αγωνιστικό ταμπεραμέντο της BMW και ο συνδυασμός πολυτέλειας αλλά και ευχαρίστησης στην οδήγηση πoυ σου δίνει 1 BMW δεν συγκρίνεται με καμία από τις 2 άλλες μάρκες!
Η αίσθηση του τιμονιού και η αλλαγή των ταχυτήτων του βαυαρικού αυτοκινήτου είναι μακράν μπροστα!

Fanatic
12-09-04, 16:45
Ασχετο λιγο αλλα απο περιεργεια,φιλε stef εσυ τι αμαξι οδηγεις??Δεν νομιζω να εχεις γραψει καπου,η μου διαφευγει?

Octane
12-09-04, 17:16
Ασχετο λιγο αλλα απο περιεργεια,φιλε stef εσυ τι αμαξι οδηγεις??Δεν νομιζω να εχεις γραψει καπου,η μου διαφευγει?

Στελιο μαντεψε :D !!


stef να σου πω την αληθεια,καλα τα κιβωτια των BMW αλλα εγω προτιμω των AUDI!!(Ελπιζω να μη με πεταξουν απ'το club μ'αυτα που λεω!! :rolleyes: )
+προσφατο δυστυχως συμβαν:Ο δισκος μου τα'φτυσε + εχω σχεδον 30000χλμ,χωρις παιχνιδια με συμπλεκτη+χωρις τρελες εκκινησεις(το πολυ 3000στροφες+αυτο μια στο τοσο)!!
[Οσα AUDI + VW ειχα ως τωρα(2 polo,1 lupo+1 A4 210ps),δεν ειχαν ζητησει ποτε κατι τετοιο,με διπλασια χιλιομετρα + πολυ πιο σκληρη χρηση απ'αυτη της compact!!]
Ευτυχως καλυπτονται τα εξοδα απ'την εγγυηση!!Να το πω ατυχια + μεμονομενο συμβαν???