PDA

Επιστροφή στο Forum : O rapid ξεπερνάει χαλαρά τον Άλμπερτ...


rapid_fast
23-09-11, 20:24
Πουλάκια μου,
θυμάστε που σας είχα πει οτι η θεωρία της σχετικότητας του Αινστάιν είναι ένα μάτσο
μπούρδες, και ότι δεν ισχύει η θεωρία του για την ταχύτητα του φωτός και την άπειρη ενέργεια
που έχει κάποιο αντικείμενο κινούμενο με αυτήν??
Σήμερα επιβεβαιώθηκε και επίσημα, και τρέμει η πλάση όλη...
Με φάγατε τότε, σήμερα σας κατασπαράζω εγώ...
Γύρισε ο τροχός, και φυσικά είμαι ο μοναδικός παγκοσμίως που αμφισβήτησα
τεκμηριωμένα τον Αλβέρτο...(πα πα πα πα πα):bullhorn:
Όλα τα θεμέλια των αστροφυσικών / φυσικών και λοιπών "επιστημόνων" είναι λάθος...
Αν κάποιος αντμίν μπορεί βρεί το παλιό θρέντ, ας πετάξει και αυτό μέσα εκεί...

stelmaniac
23-09-11, 23:40
οι επιστημονες ειχαν προειδοποιησει ρε εδω και πολλα χρονια πως με βαση την ενιαια θεωρια, δεν μπορουν να ειναι σωστες και η σχετικοτητα αλλα και η κβαντομηχανικη, καποια δηλαδη πρεπει να ειναι λαθος αφου η πρωτη εφαρμοζεται σε κοσμολογικο περιβαλλον ενω η δευτερη στο μικροκοσμο...εσυ ομως που το διαβασες το νεο????

rapid_fast
24-09-11, 00:25
οι επιστημονες ειχαν προειδοποιησει ρε εδω και πολλα χρονια πως με βαση την ενιαια θεωρια, δεν μπορουν να ειναι σωστες και η σχετικοτητα αλλα και η κβαντομηχανικη, καποια δηλαδη πρεπει να ειναι λαθος αφου η πρωτη εφαρμοζεται σε κοσμολογικο περιβαλλον ενω η δευτερη στο μικροκοσμο...εσυ ομως που το διαβασες το νεο????

Ειδα τις ταχύτητες που έπιασαν τα σωματίδια στο σέρν..
Σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας, στην ταχύτητα του φωτός, οποιοδήποτε
σώμα έχει άπειρη ενέργεια, άρα δεν μπορεί να πάει πιο γρήγορα..
Είναι τοπ μπάρριερ η ταχύτητα του φωτός..
Αρα το λιλί του έλεγε ο αινστάην...
Πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε στο χρόνο 100%...
Αρα, δεν υπάρχουν εξωγήινοι, εμείς είμαστε τα ούφο, και ταξιδεύουμε στο χρόνο απο το
μέλλον...
2 σε ένα...

stelmaniac
24-09-11, 00:52
η εξηγηση σου παραειναι απλη ωστε να κανει εναν ολοκληρο αιωνα να διαψευσει τη θεωρια...μαλλον μπερδευεις τη μαζα με την ενεργεια και τα 300 χιλιαδες με τα 90 δισεκατομμυρια χιλιομετρα/δευτερολεπτο...(εκτος βεβαια κι αν κανεις πλακα)

rapid_fast
24-09-11, 17:12
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/09/2011&id=312459

Georgios...
26-09-11, 16:04
Η διαφορα ειναι απειροελαχιστη (60 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου) για να αμφισβητησουν τον αλβερτο... και δεν εχει αποδειξει κανεις ακομη τιποτα επισημα..... χρειαζονται κι αλλες δοκιμες, απο αλλους επιστημονες, μεχρι να τεκμηριωθει επισημα αυτο.

stelmaniac
26-09-11, 16:19
Η διαφορα ειναι απειροελαχιστη (60 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου) για να αμφισβητησουν τον αλβερτο... και δεν εχει αποδειξει κανεις ακομη τιποτα επισημα..... χρειαζονται κι αλλες δοκιμες, απο αλλους επιστημονες, μεχρι να τεκμηριωθει επισημα αυτο.

Εχεις δικιο αλλα η σχετικοτητα μιλα για ταχυτητα φωτος στο τετραγωνο ητοι 90 δις χιλιομετρα/δευτ. οποτε 60 δισ/στα ειναι τεραστια διαφορα σε τετοιες ταχυτητες....
Το θεμα ειναι οτι μαλλον ενας εκ των Αινσταιν και Πλανκ εχει δικιο και οχι και οι δυο....

rapid_fast
27-09-11, 06:57
Και 1 ms τον αιώνα να είναι η διαφορά της ταχύτητας, μας αρκεί..
Διότι η θεωρία της σχετικότητας λέει πώς στην ταχύτητα του φωτός, ο χρόνος είναι
μηδέν. Αρα δεν γίνεται να πάς πιο γρήγορα..
Και επειδή προφανώς μπορείς, αυτό που έτρεξε τόσο ταξίδεψε στο χρόνο

Dim77
27-09-11, 10:26
Η μόνη χρήσιμη αυτή τη στιγμή ανακάλυψη της ανθρωπότητας, θα είναι ...ανακάλυψη των χρημάτων που ...υπάρχουν άλλωστε όπως είχαμε ακούσει πριν 2 χρόνια ακριβώς.

Κατά τα άλλα, είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα ανακάλυψη και δείχνει ότι καλό είναι να μην θέτουμε ''απόλυτα μέγιστα, ή απόλυτα όρια''...

rapid_fast
18-11-11, 20:56
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231138315


Τα νετρίνα επιμένουν να κινούνται ταχύτερα από το φως στο τούνελ του πειράματος OPERA σε πείσμα των «διαφωνούντων». Οι νέες πιο «ενισχυμένες» μετρήσεις που έγιναν στον επιταχυντή του CERN επιβεβαίωσαν τας αρχικά αποτελέσματα, τα οποία φαίνονται σιγά σιγά να χάνουν τον «απίστευτο» χαρακτήρα τους και να παγιώνονται όλο και περισσότερο.

Η είδηση στις 22 Σεπτεμβρίου ότι τα υποατομικά σωματίδια μπορούν να ξεπεράσουν – έστω και για 60 νανοδευτερόλεπτα – την ταχύτητα του φωτός, αψηφώντας τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν αναστάτωσε την επιστημονική κοινότητα προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις και αμφισβητήσεις. Ακόμη και ορισμένα μέλη της ίδιας της ερευνητικής ομάδας είχαν προτιμήσει να μην συνυπογράψουν τη σχετική ανακοίνωση διατηρώντας ορισμένες επιφυλάξεις.

Ύστερα από τις τελευταίες μετρήσεις ωστόσο οι ερευνητές δηλώνουν πλέον βέβαιοι για τα αποτελέσματά τους. Τόσο ώστε να τα υποβάλουν προς αξιολόγηση προκειμένου να δημοσιευθούν σε ευρωπαϊκή επιστημονική επιθεώρηση, τη φορά αυτή με την υπογραφή περισσότερων μελών της ομάδας.

Μικρότερες δέσμες

Οι περισσότερες αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί για τα πρώτα αποτελέσματα είχαν επικεντρωθεί σε δύο κυρίως σημεία. Το ένα αφορούσε το περιθώριο λάθους των στατιστικών αναλύσεων. Το δεύτερο αφορούσε το γεγονός ότι, επειδή τα νετρίνα κινούνταν σε μακρές (σχετικά μεγάλης διάρκειας) δέσμες, δεν μπορούσε να εξακριβωθεί με απόλυτη βεβαιότητα αν τα σωματίδια που έφθαναν στο «τέρμα» της διαδρομής στο Γκραν Σάσο ήταν τα ίδια με εκείνα που είχαν ξεκινήσει από την «αφετηρία» στη Γενεύη.

Στη δεύτερη σειρά πειραμάτων, που διεξήχθησαν από την 21η Οκτωβρίου ως τις 6 Νοεμβρίου, οι ερευνητές μείωσαν τη διάρκεια των δεσμών προσδίδοντας μεγαλύτερη ακρίβεια. Οι 20 συγκρούσεις που παρακολούθησαν μπορεί να ωχριούν αριθμητικά μπροστά στις 16.000 που είχαν καταγραφεί στα τρία χρόνια του αρχικού πειράματος, είναι όμως πολύ πιο «σίγουρες». Και επιβεβαιώνουν όλες τις προηγούμενες.

Επίσης τα μέλη της ερευνητικής ομάδας ήλεγξαν ξανά τις στατιστικές τους αναλύσεις και επιβεβαίωσαν ότι το περιθώριο λάθους είναι ακριβώς 10% –τόσο δηλαδή ώστε να είναι αποδεκτό. Οι δυο αυτές επιβεβαιώσεις προσδίδουν νέο κύρος στα αποτελέσματα του OPERA.

Αξιόπιστο τεστ συνέπειας

«Μετρήσεις οι οποίες είναι τόσο λεπτές και έχουν τόσο βαθιές επιπτώσεις στη Φυσική απαιτούν εξαιρετικά εξονυχιστική επανεξέταση» δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Φερνάντο Φερόνι, πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής της Ιταλίας, ενός από τους φορείς που συμμετέχουν στο πείραμα.

«Το πείραμα OPERA, χάρη σε μια ειδικά προσαρμοσμένη δέσμη ακτίνων πραγματοποίησε ένα σημαντικό τεστ συνέπειας του αποτελέσματός του» συμπλήρωσε ο φυσικός, προσθέτοντας: «η θετική έκβαση αυτού του τεστ μας κάνει πιο σίγουρους για το αποτέλεσμά μας, αν και η τελική λέξη θα ειπωθεί μόνον αν ανάλογα τεστ γίνουν σε άλλους επιταχυντές».

Η νέα «σιγουριά» για τα αποτελέσματα του πειράματος είναι έκδηλη και στο γεγονός ότι αυτή τη φορά τα αποτελέσματα συνυπογράφονται και από μέλη της ερευνητικής ομάδας που αρχικά είχαν εκφράσει επιφυλάξεις.

«Η μέτρηση φαίνεται αξιόπιστη» δήλωσε ένας εξ αυτών, ο Λούκα Στάνκο του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής της Ιταλίας, μιλώντας στο περιοδικό «New Scientist». «Δεχθήκαμε πολλές επικρίσεις και οι περισσότερες από αυτές καταρρίπτονται» τόνισε ο φυσικός, προσθέτοντας ωστόσο ότι, αν και υπέγραψε το προσχέδιο της μελέτης, εξακολουθεί να πιστεύει ότι η δημοσίευσή της πριν από τη διεξαγωγή άλλων πειραμάτων είναι πρόωρη.

konc
21-11-11, 23:11
sorry.. ήμουν σίγουρος, αλλά η άποψη του konc δεν μετράει (ευτυχώς) σε τέτοια θέματα
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=38572&type=7

Δεν το υπογράφω, προς Θεού, αλλά μου αρέσει που τέτοια θέματα "παίζουν" εδωμέσα :D

rapid_fast
24-11-11, 20:15
sorry.. ήμουν σίγουρος, αλλά η άποψη του konc δεν μετράει (ευτυχώς) σε τέτοια θέματα
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=38572&type=7

Δεν το υπογράφω, προς Θεού, αλλά μου αρέσει που τέτοια θέματα "παίζουν" εδωμέσα :D
Εμένα μου άρεσε αυτό..
Λέμε ότι περιμένουμε ένα σώμα που ταξιδευει πιο γρήγορα απο το φώς, να έχει και
μεγαλύτερη ενέργεια..
Απο που το περιμένουμε?? απο αυτό που είπε ο Αισταιν..
Ομως ο αισταιν είπε οτι για να πιάσουμε την ταχύτητα του φωτός, θέλουμε και
άπειρη ενέργεια..
Προφανώς και δεν χρειαζόμαστε, αφου την πιάσαμε.. Τουλάχιστον αυτη, όπως όλοι παραδέχονται...
Προφανώς, και δεν χρειαζόμαστε άπειρη ενέργεια για να φτάσουμε στην ταχύτητα του φωτός.. (αποδεδειγμένο πλέον)
Προφανώς λοιπόν και ένα σώμα που ταξιδευει πιο γρήγορα, δεν ειναι δεσμευτικό οτι θα έχει
μεγαλύτερη ενέργεια, παρά μόνο, αν ακολουθήσουμε κατά γράμμα αυτά που είπε ο αινσταιν..
Όπως και να το δείς αφού τα φωτόνια δεν έχουν άπειρη ενέργεια, αυτά που είπε τοτε ο αινσταιν ήταν απλά κάτι το οποίο δεν μπορούσε να αποδειχτεί για πολλά πολλά χρόνια...
Αναθεώρηση λοιπόν...
Πλέον αποδείχτηκε το ανακριβές...:icon_toil

Georgios...
29-04-12, 02:13
Οπως θα περιμεναν αρκετοι τελικα δεν ισχυει ουτε αυτη η ""ανακαλυψη"" απο τους σημερινους επιστημονες. ΛΑΘΟΣ βρεθηκε οπως καταλαβαινουμε...........

http://physicsgg.wordpress.com/2012/02/22/τα-νετρίνα-δεν-κινούνται-γρηγορότερα/

ο ALBERT παλι στη κορυφη..............