PDA

Επιστροφή στο Forum : E60 xdrive


tacos
22-01-12, 18:11
Η τετρακινηση στις Ε60 ειναι μονιμη η μονο οταν χαθει η προσφυση στους πισω?

topmar
22-01-12, 21:00
.....όχι δεν είναι, σύμφωνα με την BMW (http://staging.bmw.com.gr/master_rebrush/en/insights/technology/technology_guide/articles/mm_xdrive.html):

"Τετρακίνηση (xDrive).
Το σύστημα τετρακίνησης xDrive της BMW εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση της BMW σας σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, βελτιώνει την ευελιξία και σας βοηθά να διατηρείτε με ασφάλεια την πορεία σας, ακόμα και στις στροφές με μεγάλη ταχύτητα. .

Το xDrive είναι το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης της BMW: υπό κανονικές συνθήκες, κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα σε αναλογία 40:60, την οποία μεταβάλλει δυναμικά όταν αλλάξει η κατάσταση του οδοστρώματος ή οι συνθήκες οδήγησης.
Λειτουργώντας αστραπιαία και με τρόπο που δεν γίνεται αντιληπτός από τους επιβάτες, το xDrive μπορεί να κατευθύνει το 100% της ροπής σε έναν μόνο άξονα. Το xDrive επιτρέπει στον οδηγό να ξεκινήσει εύκολα, ακόμα και σε ολισθηρές επιφάνειες, διοχετεύοντας τη ροπή στους άξονες με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Στο παρκάρισμα, το σύστημα ανταποκρίνεται στις ανάγκες για μεγαλύτερη ευελιξία στους ελιγμούς με χαμηλή ταχύτητα και ανοίγει τελείως το συμπλέκτη, ώστε το συγκρότημα μετάδοσης της κίνησης να λειτουργεί ιδανικά.
Από τα πρώτα κιόλας σημάδια υποστροφής, μειώνεται η ροπή στον εμπρός άξονα. Εάν το xDrive διαπιστώσει μία τάση υπερστροφής, κατευθύνει μεγαλύτερη ροπή στον μπροστινό άξονα. Χάρη σ' αυτήν τη δυναμική κατανομή της ισχύος, η σταθερότητα του αυτοκινήτου επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα, πριν καν ο οδηγός το αντιληφθεί.
Η οδήγηση σε δρόμους με πολλές στροφές και η δυναμική και γρήγορη οδήγηση μέσα στη στροφή γίνεται περισσότερο απολαυστική με το xDrive: νοιώθετε ότι η BMW σας καθοδηγείται κατά μήκος της στροφής. Το xDrive εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες της ροπής ή μείωση της πρόσφυσης: κάθε kW ισχύος μεταφέρεται αποτελεσματικά στο δρόμο.
Το xDrive ελέγχεται από το Δυναμικό Έλεγχο Ευστάθειας (DSC) και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες των αισθητήρων αυτού του συστήματος για να παρακολουθεί τις συνθήκες του δρόμου. Επιπλέον, χάρη στο DSC, η δύναμη πέδησης εφαρμόζεται όταν παρατηρηθεί ολίσθηση των τροχών και υπάρξει διαφορά στην πρόσφυση μεταξύ των δύο πλευρών του αυτοκινήτου."

tacos
23-01-12, 09:23
Αν καταλαβα σωστα ειναι μονιμη η σχεδον μονιμη.Αλλαζει το ποσοστο μονο αν καποιος αξονας χασει την προσφυση.Μονο στο παρκαρισμα ειναι καθαρα πισοκινητο.-

topmar
23-01-12, 09:52
Αν καταλαβα σωστα ειναι μονιμη η σχεδον μονιμη.Αλλαζει το ποσοστο μονο αν καποιος αξονας χασει την προσφυση.Μονο στο παρκαρισμα ειναι καθαρα πισοκινητο.-

Ναι.....

"το xDrive είναι το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης της BMW: υπό κανονικές συνθήκες, κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα σε αναλογία 40:60, την οποία μεταβάλλει δυναμικά όταν αλλάξει η κατάσταση του οδοστρώματος ή οι συνθήκες οδήγησης."

tacos
23-01-12, 13:26
0.k.Ευχαριστω.-