PDA

Επιστροφή στο Forum : ανακατασκευή σκαραβαιου του 1959


paganis
18-04-12, 12:09
μιας και σε αλλο μου θεμα...εγινε η αναφορα στον σκαραβαιο μου...και καπως εγινε μυλος ..ειπα να ανοιξω ξεχωριστο θεμα., ωστε να αναφερω τις εξελιξεις στο νεο μου προτζεκτ!

οποτε θα κανω copy paste ολες τις απαντησεις των χρηστων και τις δικες μου...και ξεκιναμε ενα καινουριο θεμα

paganis
18-04-12, 12:10
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από BMW2002tii Εμφάνιση μηνυμάτων
γνώμη μου χωρις να εχω ιδιαίτερη σχεση με το αντικείμενο είναι να ρωτήσεις σε συνεργεία/λαμαρινάδικα που πανε για κλείσιμο... (είναι αρκετά δυστυχως η ευτυχως στην περίπτωση σου) μηπως και μπορέσεις να βρείς καποιο μεταχειρισμένο σε καλη τιμή. Επισης αν καποιος θελει να αναβαθμίσει το δικό του εξοπλισμό (παλι σε αντιστοιχα μαγαζιά) μπορεις να προτεινεις μια λογικη τιμή για αυτό που εχει ήδη... Για συγκεκριμένα μοντέλα ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν και γι αυτο καποιοι εδω μέσα να σου προτείνουν.






Υ.Γ photo απο τον σκάθαρο θελουμε!!!!
ειναι μπορντό το κελεπουρι.

paganis
18-04-12, 12:11
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kplc16 Εμφάνιση μηνυμάτων
ειναι μπορντό το κελεπουρι.
κατι ξερεις εσυ....!!!!!!
αν και δεν ειναι ακριβως μπορντο...αλλα κοκκινο , που μετα απο αρκετες δεκαετιες...εχει κοψει!

http://imageshack.us/photo/my-images/441/p1010227p.jpg/

δυστηχως ο προηγουμενος ιδιοκτητης (ητανε στην κατοχη του απο το 62, οπου το αγορασε μεταχειρισμενο 60.000δρχ. δηλαδη οσο ενα τεσσαρι εκεινη την εποχη),,εχει βαλει φαναρι πινακιδας και φαναρια απο μεταγενεστερο μοντελο....αλλα οταν με το καλο τελειωσω θα βαλω αυτα που ειχε αρχικα,,,ειναι πολυ ομορφο με το μικρο γυσο και τα οριτζιναλ φαναρια!

http://imageshack.us/photo/my-images...1010228gw.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images...1010237ad.jpg/

ελπιζω μεχρι το καλοκαιρι...να τον εχω, οπως τον θελω!

paganis
18-04-12, 12:12
πανέμορφος! Πραγματικα σου ευχομαι να τον τελειωσεις και να τον φτιάξεις οπως τον εχεις φανταστει... προσπάθησε μονο να βαλεις πανω του μονο τα δικα του ανταλλακτικα γιατι το 90% τουλαχιστον απο τα σκαθαρια ειναι mix&match! Συνήθως λογω ευκολίας, αγνοιας, οικονομιας κλπ ειναι πλεον ιδιαίτερα σπανιο φαινόμενο να δεις ενα "σωστο" σκαθαρι!

paganis
18-04-12, 12:12
ειμαι αρκετα τυχερος...μιας και περα απο τα βασικα αναλλωσιμα, δεν χρειαζεται κατι επιπλεον, ωστε να φυγει απο το οριτζιναλ, μιας και ειναι στις επιδιωξεις μου!
ο συγκεκριμενος..,.ηταν παρατημενος για 11 χρονια, σε πυλωτη...και δεν εχει πολλα σαπια! το μοτερακι του θα κατεβει και θα γινει εκτενης ελενχος! σημειωτεον , πηρε μπροστα μονο με κερασμα βενζινης και μια μπαταρια!
τα μονα αφτερμαρκετ ,που θα χρειαστει ειναι τσιμουχες παραθυρων , ταπετσαρια ουρανου , μοκετες και φυσικα τον νεο του χρωμα...! ισως και ενας αριστερος αεραγωγος...αν δεν καταφερω να επιδιωρθωσω καποια σαπια που εχει! στο χρωμα....ειμαι μεταξυ 4 επιλογων
α) laguna seca e46 m3
b) ασημο-θαλασσι του τελευταιου σκαραβαιου
γ) θαλασσι του νεου φορντ κα
δ) θαλασσι του μινι κουπερ σ μεχρι 2006
οπως και να χει, σε μπλε αποχρωση θα γινει...και υπαρχει και η σκεψη της διχρωμιας στα πλαγια με λευκο της οροφης του μινι!
Απάντηση με παράθεση

paganis
18-04-12, 12:13
Ρε συ Λευτερη αυτο ειναι ωραιο!
Στο μυαλο μου φανταζε διαφορετικο.

Με το καλο να ξεκινησεις και καλη επιτυχια!

paganis
18-04-12, 12:15
Δεν μπορω να τον δω. Κριμα.
__________________
http://www.rallybugs.com/CSBeetle.htm
[/SIGPIC]
WRC is for boys
GROUP B WAS FOR MEN

paganis
18-04-12, 12:16
ενω τις ανεβασα κανονικα τις εικονες...δυστυχως κατι γινεται με το ιματζσακ...και δεν τις εμφανιζει τωρα! θα προσπαθησω να τις ξανα ανεβασω!
Απάντηση με παράθεση

paganis
18-04-12, 12:16
τωρα τις εμφανιζει παλι κανονικα!
να και μερικες ακομα...

http://imageshack.us/photo/my-images/705/p1010233b.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/834/p1010234z.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/811/p1010235s.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/545/p1010239t.jpg/

αυτην την στιγμη βρισκετα σε φαση ανακατασκευης...εχουν δηλαδη ξυλωθει τα παντα απο μεσα και τα φτερα..εχουν κοπει ολα τα σαπια ...και γινεται προετοιμασια ξεκαβουκωματος! οταν λοιπον ξεχωρισω σασι και κουβουκλιο....εκει θα αρχισει η πραγματικη δουλεια!

paganis
18-04-12, 12:17
-φτερα θα κρατησω τα δικα του ...τα 2 θα χρειαστουν ομως φαναρτζοδουλεια , παρολλα αυτα θελω να κρατησω τα δικα του, δεν ειναι σε ασχημη κατασταση!
καπο μηχανης ειναι το γνησιο..οπου ανηγει η βενταλια στο κατω μερος...παρατηρησε την φωτογραφια!

http://imageshack.us/photo/my-images/846/p1010243u.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images...1010244pu.jpg/

σαλονι...δεν σκοπευω να το αλλαξω, μιας και ειναι σε ικανοποιητικη κατασταση μπρος-πισω

http://imageshack.us/photo/my-images/560/p1010232r.jpg/

τα μαρσπιε εχουν καποιο θεμα,,,,αλλα πιστευω πως μπορουμε να τα γλυτωσουμε...σκοπος μου ειναι να κρατησω οσο περισσοτερα πραγματα εργοστασιακα, αν οχι,...θα αγορασω ενα σετακι...δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα!

αυτα που οπωσδηποτε θα αλλαξω ειναι φλας μπροστα, φαναριερα και φαναρια πισω!

ευχαριστω και για την προσφορα βοηθειας,,,,αν χρειαστω κατι θα σου στειλω πμ!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paganis : 18-01-12 στις 19:11

paganis
18-04-12, 12:18
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από paganis Εμφάνιση μηνυμάτων
στο χρωμα....ειμαι μεταξυ 4 επιλογων
α) laguna seca e46 m3
b) ασημο-θαλασσι του τελευταιου σκαραβαιου
γ) θαλασσι του νεου φορντ κα
δ) θαλασσι του μινι κουπερ σ μεχρι 2006
οπως και να χει, σε μπλε αποχρωση θα γινει...και υπαρχει και η σκεψη της διχρωμιας στα πλαγια με λευκο της οροφης του μινι!

Η προσωπική μου άποψη και χωρίς να θέλω να σε επηρρεάσω ειναι κράτα το δικό του χρώμα! σκέψου πολύ καλα την επιλογή που θα κάνεις στο χρώμα μιας και αν εχεις σκοπό να τον αποκαταστησεις στην αρχικη του μορφή ειναι κρίμα να αλλαξεις το χρώμα. Σε μελλοντικη πώληση χανει σιγουρα σε αξία και επίσης ένας "συγχρονος" κωδικός χρωματος σε παλιο αυτοκίνητο δεν δείχνει πάντα τόσο καλα οπτικά. Το laguna seca ειναι κι εμένα ισως το αγαπημένο μου χρώμα ...ΑΛΛΑ σε 46αρι!
__________________

paganis
18-04-12, 12:19
το αρχικο του χρωμα ηταν κοκκινο κεραμυδι...βαφτηκε καποια στιγμη πρασινο( αηδια) και πριν καμια 15αρια χρονια...ο πρωην ιδιοκτητης ,του εκανε μια ανακατασκευη (για αυτο δεν εχει και πολλα σαπια)και τον επανεφερε στο αρχικο του χρωμα(αυτο που βλεπετε)...! ηταν στις πρωτες μου επιλογες ενα εντονο κοκκινο που εβγαινε για τον σκαραβαιο...αλλα η αληθεια ειναι πως ψαχνωντας στον ιντερνετ σε ανακατασκευες...μου κολλησε το θαλασσι!
το ξερω πως συγχρονο χρωμα σε παλιο αμαξι φαινεται καπως...αλλα εχω δει και καποιους σκαραβαιους ,που πραγματικα τους χαζευεις παρολλο τον συγχρονο κωδικο χρωματος!
επιπλεον η ανακατασκευη...θα γινει ως την τελευταια λεπτομερεια απο μενα!

paganis
18-04-12, 12:21
Καλή επιτυχία με το σκάρο,μήν ξεχνάς να μας να ανεβάζεις φωτό να βλέπουμε την εξέλιξη,και περιμένω εντυπώσεις απο την αργκόν.
__________________
MPOWER,because size does matter

paganis
18-04-12, 12:21
Oπως νομιζεις παντως για την ιστορια να ξερεις οτι τα 62αρια φορανε καπο πισω με μικρο κεραμιδι. Οσο αφορα τα φτερα μην μπλεξεις με φανοποια γιατι δεν θα ειναι ποτε σωστα λόγω σχήματος. Υπαρχουν αρκετα μαγαζια στο εξωτερικο με NOS - new old stock πραγματα και οι τιμες τους ειναι αρκετα νορμαλ.
Επισης κοιταξε καλα στην ρεζερβα, τους μπροστα και πισω θολους χαμηλα, το πατωμα στην μπαταρια και φυσικα στους αεραγωγους που λογικα θα εχεις καποια θεματακια.


PS: Στην φωτο ειναι το πρωτο σκαθαρι του πατερα μου. Ηταν του 1961 1200 αγορασμενο απο το Wolfsburg. Στη φωτογραφια ξεκιναει γενικη επισκευη η οποια εγινε το 1978 στο Μοναχο.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα: scan0001.jpg Εμφανίσεις: 22 Μέγεθος: 194,5 KB

paganis
18-04-12, 12:22
οταν εννοεις μικρο κεραμυδι...εννοεις το φως της πινακιδας?? αν ναι....θα αλλαχτει με το κανονικο του! εχω και τα χαρτια την αγορας του,το 62...οπου αναφερεται η χρονολογια πρωτης αδειας στην ελλαδα το 1960! απο σαπια...δεν εχει καθολου στους μπροστα θολους, μπροστα και στο πατωμα!
σαπια εχει στον αεραγωγο οδηγου...εκει μαλλον θα παμε για ολικη αντικατασταση...μιας και θα γινει η δουλεια! κατω απο το πισω καθισμα..δεξια...στην γωνια εκει που τελειωνει ο θολος...επισης στην αριστερη υδρορροη οροφης...και για μενα ειναι το σημαντικοτερο , διοτι παρολλο που ειναι μονο 2 μικρες τρυπες ,θα πρεπει να εξαλειψω την αιτια και οχι απλα μονο το συμπτωμα(σαπια)! οσο για τα φτερα...αν δεν γινουν τελεια...θα παω για καινουρια-μεταχειρισμενα...αλλα για μενα αξιζει η προσπαθεια ,,να κρατησω οσο μπορω τα οριτζιναλ!
Απάντηση με παράθεση

paganis
18-04-12, 12:23
οι πρωτες μου εντυπωσεις..ειναι οι καλυτερες! οπως εγραψα και πριν...ειναι παρα πολυ ευκολη στον χειρισμο και με λιγη εξασκηση θα κενταω! πιστευω...πως εκανα μια παρα πολυ καλη αγορα...μιας και ειναι κατηγοριας inverter, με αποδοση 60% στα 200 amp, ειναι ενα εργαλειο ισως επαγγελματικο...μιας και πολλοι του χωρου (φανοποιοι, σιδεραδες...κτλ) ..κανουν την δουλεια τους, οπως οπως τους αρκετα υποδεεστερα μηχανηματα! τωρα για τιμες...οποιος θελει με πμ...απλα θα πω οτι η τιμη της ηταν χονδρικη και το ιδiο μηχανημα το εβρισκα απο εξωτερικο 1200 ευρω με μεταφορικα χωρις την μπουκαλα!
να και μερικες εικονες απο την προετοιμασια του σκαρου
http:// Uploaded with ImageShack.us
http://img853.imageshack.us/img853/8830/p1010017sw.jpg

εδω περασμενο με ενα χερι σταθεροποιητη σκουριας..για διατηρηση των μεταλλικων μερων, για πολλα χρονια ακομη...

http://imageshack.us/photo/my-images/685/p1010023zn.jpg/

Uploaded with ImageShack.us

paganis
18-04-12, 12:25
Ωραία πράγματα,μεγάλη ικανοποίηση οι αναπαλαιώσεις,σε σχετικά καλή κατάσταση δείχνει ο σκάρος.
__________________
MPOWER,because size does matter

paganis
18-04-12, 12:26
παρολλο που ηταν εγκατελειμενος ,για 11 χρονια σε ημιυπαιθριο χωρο...σε σχεση με αντιστοιχες αναπαλαιωσεις που μελεταω,,,βρισκεται σε αρκετα καλη κατασταση! περα απο καποια τοπικα σαπακια..οπου εχουν κοπει με τον τροχο..και θα αντικατασταθουν με μικρα κομματια μαυρης λαμαρινας...μονο ο αεραγωγος οδηγου θα χρειαστει αντικατασταση και ισως μερος του! ο ''Χαρηδιμος'' , οπως φωναζε τον σκαρο ο προηγουμενος ιδιοκτητης (για 50 συναπτα ετη)...θα βρεθει καποια στιγμη παλι στους δρομους...με την γνησια ομορφια του και για πολλα χρονια ακομα!
Απάντηση με παράθεση

paganis
18-04-12, 12:27
μιας και το προτζεκτ προχωραει , αργα μεν ...αλλα σταθερα,,ας κανω μια ενημερωση πανω στο θεμα !
αγορασα και ηλεκτρονικη μασκα απο το καταστημα που πηρα την μιγκ!
το αμαξι...το ξεκαβουκωσα μονος μου, με την βοηθεια ενος μικρου υδραυλικου γρυλλου..και πλεον προετοιμαζω το πατωμα! ξυσιμο, ασταρωμα 2 χερια εποξικο, 2 χερια γεμιστικο ασταρι και 2 χερια βαφη ειδικη για σασι! νομιζω ουτε σε συνεργειο..δεν θα ειχε δωθει τοση σημασια στην προετοιμασια..και την εργασια βαφης!
http://img854.imageshack.us/img854/6801/p1010012sh.jpg
By paganislefteris at 2012-04-04

http://img804.imageshack.us/img804/2251/p1010013g.jpg
By paganislefteris at 2012-04-04

http://img571.imageshack.us/img571/489/p1010017t.jpg
By paganislefteris at 2012-04-04
http://img560.imageshack.us/img560/4586/p1010019ud.jpg


By paganislefteris at 2012-04-04

paganis
18-04-12, 12:34
Mπραβο ρε φιλε!!! Μ**ναρος θα γινει ο σκαραβεουλας.. Μολις ολοκληρωσεις την προεργασια θα ερθω να αναλαβω τα βαψιματα για να γινει τελειο
Απάντηση με παράθεση

paganis
18-04-12, 12:35
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nickolas_s2k Εμφάνιση μηνυμάτων
Mπραβο ρε φιλε!!! Μ**ναρος θα γινει ο σκαραβεουλας.. Μολις ολοκληρωσεις την προεργασια θα ερθω να αναλαβω τα βαψιματα για να γινει τελειο
δεν ερχεσαι καλυτερα στην προεργασια..να δουλεψεις κανα σβουρακι??? μου εχει φυγει ο πατος στο τριψιμο...τα βαψιματα, ειναι η πιο ξεκουραστη εργασια..! αντε ρε φιλε και οταν με το καλο το τελειωσω...να σαι σιγουρος οτι θα ειναι Μ**ναρος....
Απάντηση με παράθεση

paganis
18-04-12, 12:36
ερχομαι και στα τριψιματα αλλα επειδη με βλεπω να ασχολουμαι με τα ζ αντι να τριβουμε σε βλεπω να με κυνηγας με τα γυαλοχαρτα..
Απάντηση με παράθεση

paganis
18-04-12, 12:36
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nickolas_s2k Εμφάνιση μηνυμάτων
ερχομαι και στα τριψιματα αλλα επειδη με βλεπω να ασχολουμαι με τα ζ αντι να τριβουμε σε βλεπω να με κυνηγας με τα γυαλοχαρτα..
οκ...οποτε θες,,,ελα να τα πουμε! κερναω καφεδακι.

paganis
18-04-12, 12:37
Aγορά κάποιας αμμοβολής σε προσιτή τιμή,δεν θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα;
Απάντηση με παράθεση Multi-Quote This Message Γρήγορη απάντηση σε αυτό το μήνυμα

paganis
18-04-12, 12:37
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bmw_soldier Εμφάνιση μηνυμάτων
Aγορά κάποιας αμμοβολής σε προσιτή τιμή,δεν θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα;
2 σβουρακια...των 4 ευρω εκαστο ...εκαναν την δουλεια, αρκετα πιο οικονομικο! βεβαια εφαγα αρκετες ωρες ...αλλα οπως και να χει , την αμμοβολη δεν θα την ξαναχρειαστω και ειναι ενα μηχανημα που δεν θα μου βγαλει τα λεφτα της!εξαλλου μια αμμοβολη που θα μου εβγαζε δουλεια...θελει και μεγαλο κομπρεσσερ-καζανι...ανεβαζοντας πολυ το κοστος! προτιμησα λοιπον να αξιοποιησω τον ελευθερο μου χρονο και να το κανω the hard way...

paganis
18-04-12, 12:38
Μπράβο ρε φίλε,πολύ μερακλίδικη δουλειά κάνεις.
__________________
MPOWER,because size does matter

paganis
18-04-12, 12:38
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mike21 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπράβο ρε φίλε,πολύ μερακλίδικη δουλειά κάνεις.
να σαι καλα Mike...το παλευω οσο μπορω!

Dim77
18-04-12, 12:40
Συμβαίνει κάτι παράξενο που δεν έχω καταλάβει σε αυτό το thread? :nixweiss:

paganis
18-04-12, 12:41
δουλεια δεν ειχαμε και δουλεια βρηκαμε!! πριν ακομα τελειωσω τον πρωτο μου σκαραβαιο....απεκτησα και τον 2ο....
http://img338.imageshack.us/img338/3653/p1010055di.jpg

By paganislefteris at 2012-04-17
http://img40.imageshack.us/img40/3056/p1010051wn.jpg

By paganislefteris at 2012-04-17
http://img39.imageshack.us/img39/7931/p1010056em.jpg

By paganislefteris at 2012-04-17
http://img338.imageshack.us/img338/3870/p1010057c.jpg

By paganislefteris at 2012-04-17
Απάντηση με παράθεση

paganis
18-04-12, 12:44
Συμβαίνει κάτι παράξενο που δεν έχω καταλάβει σε αυτό το thread? :nixweiss:

τωρα που το βλεπω...μαλλον ναι! θελησα να κανω διαχωρισμο των 2 θεματων που εχουν προκυψει με τα προτζεκτ ..μιγκ και ανακατασκευη σκαραβαιου...! οποτε εκανα copy paste τις απαντησεις που αναφερονται στον σκαραβαιο...σε νεο θεμα...αλλα δυστυχως εγινε νεο μπαχαλο...μια και δεν φαινονται απο ποιον προερχονται οι απαντησεις!
αν μπορουσες να το εφτιαχνες καπως Δημητρη ...θα σου ημουν υποχρεως...

Dim77
18-04-12, 13:14
τωρα που το βλεπω...μαλλον ναι! θελησα να κανω διαχωρισμο των 2 θεματων που εχουν προκυψει με τα προτζεκτ ..μιγκ και ανακατασκευη σκαραβαιου...! οποτε εκανα copy paste τις απαντησεις που αναφερονται στον σκαραβαιο...σε νεο θεμα...αλλα δυστυχως εγινε νεο μπαχαλο...μια και δεν φαινονται απο ποιον προερχονται οι απαντησεις!
αν μπορουσες να το εφτιαχνες καπως Δημητρη ...θα σου ημουν υποχρεως...

Έχεις κάνει λάθος με τα quote αν κατάλαβα καλά.
Θα προσπαθήσω να το φτιάξω κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο. :help: :help:

paganis
18-04-12, 14:31
μερικες ακομα φωτο απο τον νεο μου σκαραβαιο...με ετος κατασκευης 1964! τους ζευγαρωσα..

http://img684.imageshack.us/img684/6133/p1010058nd.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-04-17

http://img696.imageshack.us/img696/7302/p1010059f.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-04-17

http://img337.imageshack.us/img337/5288/p1010061v.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-04-17

http://img94.imageshack.us/img94/4348/p1010062fn.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-04-17

paganis
07-06-12, 11:59
το προτζεκτ με το σκαραβαιο του 60..προχωραει σιγα σιγα.! εχω βαψει πατωμα..αναρτησεις και μοτερ...και τις επομενες μερες θα μονταριστουν!
συνεχεια λοιπον θα εχει το καβουκι...οπου εχει γινει το απαραιτητο ξεσαπισμα..εκτος απο εναν αεραγωγο,οπου προσφατα παρεληφθει. θα γινει τριψιμο...περασμα με ασταρι...στοκαρισμα οπου χρειαζεται,,και τελικως χρωμα μονης..και αντιστοιχης εποχης!
φτανοντας λοιπον στο χρωμα...εχω καταληξει μεταξυ καποιων...οποτε θα ηθελα την γνωμη σας..
α)
http://img256.imageshack.us/img256/995/image00035b.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/256/image00035b.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
b)http://img849.imageshack.us/img849/2471/azureblue.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/849/azureblue.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
c)
http://img41.imageshack.us/img41/4758/capriblue1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/41/capriblue1.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Stunt Mike
26-06-12, 00:25
Γαλαζιο οπως το 3ο αλλα με τις ζαντες και πορτες του 1ου(κοκκινου-ασπρου).....

teo21
26-06-12, 01:21
Εγω θα ελεγα estoril blue και τις ζαντες τις δικες του!

paganis
27-06-12, 18:17
η αποφαση παρθηκε...το χρωμα θα ειναι το capri blue ,της 3ης φωτο! οι λογοι ειναι η εξης
-ηθελα ενα χρωμα της εποχης του
-το σαλονι ειναι μπλε αποτε θα ταιριαζει
-εχω μια ιδιαιτερη αδυμαμια στο θαλασσι χρωμα
-θεωρω οτι του παει πολυ...προσδιδοντας του αρχοντια

επισης τα whitewalls για τα λαστιχα αγορασθηκαν(το λευκο περιγραμμα)....και πιστευω το αμαξι να ειναι ετοιμο σε κανα 2μηνο...
μαλιστα το αμαξι της 3ης φωτο ειναι ακριβως το ιδιο μοντελο με το δικο μου....με τα φλας στην κολωνα της πορτας και τα μικρα παραθυρα...οποτε παιρνετε μια καλη ιδεα, του πως θα μοιαζει στο τελος....

kplc16
27-06-12, 18:21
ειτε 2, ειτε 3 ειναι φανταστικα χρωματα!!!Και τα δυο

paganis
28-06-12, 09:40
στην ανακατασκευη του σκαραβαιου...μεγαλο προβλημα ειναι η ανευρεση γνησιων ανταλλακτικων(απο 60' και κατω)...ιδιαιτερα και σε λογικες τιμες!
σκοπος μου..να χρησιμοποιηθουν μονο γνησια ανταλλακτικα και οχι reprodaction...εγχειρημα δυσκολο, αλλα το παλευω!
νεο μου αποκτημα γνησιες semaphores (φλας στις κολωνες) ..αρκετα δυσκολο να βρεις απο Ελλαδα ή εξωτερικο...(λειπει το ενα πλαστικο πορτοκαλι τζαμακι...αλλα υπαρχει ως γνησιο ανταλλακτικο)

http://img856.imageshack.us/img856/9899/p1010302g.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-06-27

http://img822.imageshack.us/img822/3057/p1010304k.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-06-27

εχω ηδη βρει γνησιο γυσο-μυτη( φως πινακιδας)...και ψαχνω ακομα τα γνησια πισω φωτα ..οπως της φωτογραφιας...
αν εχει κανεις καμια ακρη ...ας στειλει κανα μυνημα...

paganis
19-07-12, 23:08
σε αντιστοιχιση πινακων με χρονολογιες κατασκευης...ανακαλυψα σημερα, πως ο σκαραβαιος μου ειναι του 1959 ιουνιο.! ακομα πιο παλιος δηλαδη και πιο σπανιος...μιας και τα καλα δειγματα κατω απο το 1960 ειναι λιγα πλεον!
οποτε ,αν θα μπορουσε καποιος μοντ..να αλλαξει τον τιτλο σε ''ανακατασκευη σκαραβαιου 1959''

georgepap
20-07-12, 00:04
Μπραβο σου πραγματικα!!!
Πολυ μου αρεσει ο σκαραβαιος σου που ειναι και τοσο παλιος...!!!
Εχω και εγω εναν (πρωτο χερι απ'τον παππου μου)μοντ' ιουν/1970.
Ειναι γενικα σε καλη κατασταση,τον εχω μεσα σε αποθηκη και ''κοιμαται''
μεχρι να ερθει η ωρα της ανακατασκευης του.
Συνεχισε την ανακατασκευη του δικου σου οσο μπορεις
μοιράζοντας τη μαζί μας..καλη επιτυχια!!!!

paganis
20-07-12, 18:16
Μπραβο σου πραγματικα!!!
Πολυ μου αρεσει ο σκαραβαιος σου που ειναι και τοσο παλιος...!!!
Εχω και εγω εναν (πρωτο χερι απ'τον παππου μου)μοντ' ιουν/1970.
Ειναι γενικα σε καλη κατασταση,τον εχω μεσα σε αποθηκη και ''κοιμαται''
μεχρι να ερθει η ωρα της ανακατασκευης του.
Συνεχισε την ανακατασκευη του δικου σου οσο μπορεις
μοιράζοντας τη μαζί μας..καλη επιτυχια!!!!

ευχαριστω για τα καλα σου λογια! ευχομαι συντομα ,να καταφερεις και εσυ μια καλη ανακατασκευη( οταν ερθει η ωρα ,,,αν χρειαστει κατι , εδω ημαστε)
επισης , μετα τον 59αρι...θα παρει σειρα ο λευκος του 65 ...και μετα ετοιμαζω κατι ακομα καλυτερο...αλλα μακροχρονιο...

paganis
23-07-12, 18:19
αυτες τις μερες γινανε καποιες εργασιες στον σκαρο ,,οποτε θα ενημερωσω με φωτογραφικο υλικο..λιαν συντομως!
ας παρετε ενα πρωτο δειγμα...απο κατι το οποιο για μενα ηταν σημαντικο...ωστε να διατηρησω την αυθεντικοτητα του σκαρου μου!
ο προηγουμενος ιδιοκτητης για 50+ χρονια..καποια στιγμη εκλεισε τα εργοστασιακα φλας στις κολωνες.! το σημα κατατεθεν..για εναν ευρωπαικο σκαραβαιο του 59...πηγε περιπατο λοιπον!
επρεπε λοιπον να βρω (με αρκετη δυσκολια...αλλα και πολλη τυχη)...ενα ζευγαρι γνησιες semaphores(φλας)...και με αρκετη δεξιοτεχνια...να ανοιξω τις κολλημενες φωλιες για τα φλας...και να τα εγκαταστησω!
εχουμε λοιπον....το πριν
http://img843.imageshack.us/img843/4213/p1010013eu.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-07-23

και το μετα
http://img696.imageshack.us/img696/4298/p1010015wa.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-07-23
http://img407.imageshack.us/img407/9187/p1010016q.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-07-23

zami
25-07-12, 09:53
Συγχαρητήρια για το εγχείρημά σου ,το μεράκι αλλά και την υπομονή σου.Να ξέρεις οτι πολλοί απο εδω μέσα σε ζηλεύουμε......καλή δύναμη για την συνεχεια!Οταν το μεράκι περισσευει το τελικό αποτέλεσμα είναι προδεδικασμένο.......

TSAF
25-07-12, 10:31
Ωραια δουλεια!!! αλλα απο οτι βλεπω θα χρειαστεις και πορτες γιατι αυτες δεν ειναι απο 59αρι.

paganis
25-07-12, 12:13
Συγχαρητήρια για το εγχείρημά σου ,το μεράκι αλλά και την υπομονή σου.Να ξέρεις οτι πολλοί απο εδω μέσα σε ζηλεύουμε......καλή δύναμη για την συνεχεια!Οταν το μεράκι περισσευει το τελικό αποτέλεσμα είναι προδεδικασμένο.......

σ ευχαριστω για τα καλα λογια! το ξεκινησα ως μια απλη επαναβαφη...αλλα στην πορεια το αγαπησα αυτο που κανω..οποτε καταβαλω καθε δυνατη προσπαθεια ,ωστε να βγει σαν καινουριος και αυτο τρωει τρελλες ωρες...τοσο σαν εργασια αλλα και σαν μελετη -ευρεση ανταλλακτικων! απο μερακι εχω πολυ...χρημα και χρονος μας λειπει..οποτε σιγα σιγα...και ελπιζω καποια στιγμη να τον βγαλω στον δρομο...

paganis
25-07-12, 12:19
Ωραια δουλεια!!! αλλα απο οτι βλεπω θα χρειαστεις και πορτες γιατι αυτες δεν ειναι απο 59αρι.

παρολλο που ειμαι ερασιτεχνης ,προσπαθω το αποτελεσμα να ειναι επαγγελματικο!
οσο για τις πορτες( φανταζομαι στα χερουλια θα αναφερεσαι)...επειδη το εχω ψαξει το θεμα..το αμαξι ειναι κατασκευης μεταξυ ιουνιου-ιουλιου 1959...και ειναι στην περιοδο οπου αλλαξαν τα χωνευτα χερουλια με αυτα που φοραω...! τουλαχιστον αυτο μου ανεφερε καποιος που ασχολητε με ανταλλακτικα σκαραβαιων...

TSAF
25-07-12, 12:24
Να ξερεις οτι τα αυτοκινητα με semaphores δεν ειχανε ποτε τετοιες πορτες (χερουλια)!!

Κeep up the good work

paganis
25-07-12, 12:30
Να ξερεις οτι τα αυτοκινητα με semaphores δεν ειχανε ποτε τετοιες πορτες (χερουλια)!!

Κeep up the good work

να σαι καλα φιλε μου! τωρα που το ανεφερες ..θα το ξανατσεκαρω...και αν ειναι λαθος...θα διορθωθει...!
οπου βλεπεις λαθος...πεσ το...

TSAF
25-07-12, 13:05
να σαι καλα φιλε μου! τωρα που το ανεφερες ..θα το ξανατσεκαρω...και αν ειναι λαθος...θα διορθωθει...!
οπου βλεπεις λαθος...πεσ το...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ να βοηθησω οσο μπορω για τα σκαθαρια!!!!

rapid_fast
25-07-12, 14:32
Θα πώ κάτι άσχετο τώρα..
Νομίζω οτι πλέον απαγορεύεται να έχεις δυναμικά μεταβαλλόμενο πλάτος οχήματος
οπότε τα φλάς που προεξέχουν κατά την λειτουργία τους καθιστούν το όχημα απαγορευμένο
στην ευρωπαϊκή ένωση.
Και νομίζω η οδηγία έλεγε οτι απαγορεύεται άσχετα με το αν μεταβάλλεται το πλάτος
στη μέγιστη ή όχι τιμή του..

Μου αρέσει πολύ το project σου..:love:

paganis
25-07-12, 14:39
το συγκεκριμενο μοντελο ειναι ευρωπαικο.Το αντιστοιχο αμερικανικο ,εκεινης της εποχης δεν ειχε φλας στις κολωνες...αλλα κανονικα φλας στα φτερα μπρος-πισω! επισης ειναι ενα σημαντικος παραγοντας σπανιοτητας του μοντελου..μιας και παραχθηκε μολις για 2 και κατι χρονια...σε αντιθεση με τους υπολοιπους!

TSAF
25-07-12, 14:46
αμα δεν βρεις πορτες, πες μου. Εχω κατι καλα κονε σε Αγγλια - Αμερικη!!!

paganis
25-07-12, 14:49
εχω καποια καλα κονε και απο εδω Ελλαδα...που πλεον οι τιμες τους ειναι πολυ χαμηλοτερες απο το εξωτερικο! σκεψου.. ο ιδιος στελνει πλεον πραγματα-αυτοκινητα εξωτερικο...!αν δεν βρω...απο εδω , θα σε εχω στα υποψην ...

paganis
28-07-12, 20:00
ψαχνωντας τις αλλαγες που εχουν γινει στον σκαραβαιο μου..ανακαλυψα πως οι σκαροι πριν του 60,,φοραγαν 120αρι κοντερ! στον δικο μου...ο παππους φαινεται πως το ειχε αλλαξει με 140αρι.! εφαγα τον τοπο λοιπον...να βρω ενα γνησιο μεταχειρισμενο 120αρι...και τελικα το βρηκα! αγορασθηκε λοιπον...ωστε να ερθει ακομα περισσοτερο στο εργοστασιακο...

sv2qo
01-08-12, 19:27
Συγχαρητήρια και καλό κουράγιο

paganis
01-08-12, 21:04
Συγχαρητήρια και καλό κουράγιο

σ ευχαριστω! η αληθεια ειναι οτι μοιαζει λιγο με το γεφυρι της αρτας! τελειωνεις πχ το ξεσαπισμα...και μετα βλεπεις στο επομενο βημα ..οτι εχει και αλλου σαπια,, και αντε ξανα τα ιδια...! εχει τρομερη δουλεια...και μιας και ειμαι ψειρας...μου παιρνει πολυ χρονο...αλλα οπως ειπες εχω οπλιστει με υπομονη ...και κουραγιο..

paganis
07-08-12, 14:18
σε αναζητηση μου για τις πορτες,,ειδα οτι η μονη διαφορα ειναι τα χερουλια! οποτε η λυση ειναι να κλεισω την μικρη τρυπα(πατουρα για το χερουλι) και να αντικαταστησω τα χερουλια με τα γνησια!αρκετα φθηνη σαν λυση και χωρις καμια διαφορα με το εργοστασιακο!
1 χερουλι για τις δοκιμες μου..πιθανοτατα θα το παραλαβω μεσα στην επομενη βδομαδα!
ακομα μια καινουρια παραλαβη ηταν γνησια λαστιχα παραθυρων ...απο μια λανθασμενη παραγγελια μεσα απο την καρεντα, απο γνωστο πριν μερικα χρονια..

paganis
12-08-12, 11:21
αυτην την βδομαδα, προχωρησα λιγακι με τα τριψιματα! βγηκαν στην επιφανεια ακομα μερικες σκουριες και σαπια , οπου αφαιρεθηκαν! τις σκουριες, τις επιμεληθηκα 2 χερια με αφαιρετικο σκουριας και οσες παρεμειναν, περαστηκαν ενα χερι ειδικο σταθεροποιητη σκουριας!
http://img692.imageshack.us/img692/7726/p1010447gc.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-09
http://img20.imageshack.us/img20/4762/p1010470yx.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-12
http://img232.imageshack.us/img232/6107/p1010471a.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-12
http://img715.imageshack.us/img715/4247/p1010474r.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-12

paganis
12-08-12, 11:26
http://img854.imageshack.us/img854/4346/p1010480m.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-12
http://img842.imageshack.us/img842/5544/p1010483br.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-12
http://img12.imageshack.us/img12/6442/p1010485d.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-12
http://img855.imageshack.us/img855/3610/p1010486f.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-12

μενει ακομα μια μερα για τριψιματα κυριως για φινιρισμα..και μετα θα γινει το ασταρωμα , μιας και προεχει η προστασια της ακαλυπτης πλεον λαμαρινας!
στην πορεια θα κολληθουν ..τα κομματια που λειπουν(η αφαιρεμενη σαπια λαμαρινα)...καθως και ο αριστερος νεος αεραγωγος που ηδη τον εχω στα χερια μου...

georgepap
12-08-12, 11:44
Υπομονη και επιμονη!!!!
Μπραβο σου!!!

paganis
12-08-12, 12:52
thanks ...νομιζω οτι του αξιζει...δεν κυκλοφορουν και πολλα 59αρια, πλεον!

mike21
12-08-12, 12:57
Ειλικρινά απολαμβάνω τη δουλειά που κάνεις,μπράβο για άλλη μία φορά.

petroscf
12-08-12, 17:19
Σούπερ ο σκαραβαίος, συγχαρητήρια!!

paganis
13-08-12, 15:55
σημερα παρελαβα , ενα γνησιο γυσο (φαναρι πινακιδας)της hella για το σκαθαρι μου! πλεον δυσκολα βρισκεις γνησια πραγματα και οσο μπορω τα κυνηγαω ...
http://img689.imageshack.us/img689/1694/p1010494t.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-13
http://img98.imageshack.us/img98/4135/p1010493l.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-13
http://img171.imageshack.us/img171/4527/p1010492w.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-08-13

rapid_fast
13-08-12, 17:00
Μπήκες σε μεγάλο λούκι....:bowdown:
Καλό κουράγιο!!!

paganis
15-08-12, 10:06
εχθες περασα ενα χερι εποξικο ασταρι..ολα τα σημεια που ειχαν μεινει ακαλυπτα απο τα τριψιματα!
σειρα εχει τωρα η κολληση με την μιγκ..ολων των κομματιων που λειπουν , οταν με το καλο γυρισω απο τις διακοπες..και κατοπιν στοκαρισμα-τριψιμο και βαψιμο 2 χερια με γεμιστικο ασταρι και ξανα παλι βρεγμενο τριψιμο !
μπορει να ειναι κουραστικο...αλλα καθε φορα που τελειωνω μια εργασια και φτανω ακομα περισσοτερο στον σκοπο μου...νιωθω τεραστια ευχαριστηση!

Vassilis E46 Cabrio
18-08-12, 10:42
Ρίχνω κι εγώ μία ιδέα στο τραπέζι....

36787

paganis
26-08-12, 12:59
Ρίχνω κι εγώ μία ιδέα στο τραπέζι....

36787

η αξια του προτζεκτ..ειναι στο να παραμεινει ή σε καποια σημεια που δεν ηταν , να γινει γνησιο! αν θελησω να αρχισω τα παντρεματα...θα τα κανω σε αλλη καροτσα και οχι σε μια του 59..!
οταν με το καλο τελειωσω , το συγκεκριμενο προτζεκτ...θα ασχοληθω με κατι πιο ''πειραγμενο''..

paganis
03-09-12, 21:26
σημερα αφαιρεθηκε ο σαπιος αριστερος αεραγωγος...! μια δουλεια, τελικα καθολου ευκολη..
το πριν
http://img688.imageshack.us/img688/3734/p1010497i.jpg
By paganislefteris (http://profile.imageshack.us/user/paganislefteris) at 2012-09-03
και το μετα
http://img38.imageshack.us/img38/3193/p1010513o.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/38/p1010513o.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
υπολογιζω πως θελω ακομα 2 μερες καθαρης εργασιας για λαμαρινοδουλειες...και μετα ξεκινα το τελικο σταδιο ασταρωματος-τριψιματος....για να γινει το βαψιμο!

paganis
19-09-12, 19:39
απο σημερα ο σκαρος ..αναπαυεται σε κλειστο γκαραζ..μιας και πλεον μπηκαμε στην τελικη ευθεια,,,του τριψιματος και του βαψιματος!
σημερα ασχοληθηκα με τις λαμαρινοδουλειες ,.και πλεον θελω ακομα μια , για να τελειωσω με τις λαμαρινες! ελπιζω τις επομενες βδομαδες...να τον βγαλω απο μεσα ...κουκλι....
http://imageshack.us/a/img534/9599/p1010569p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/534/p1010569p.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

http://imageshack.us/a/img854/3206/p1010570l.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/854/p1010570l.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://imageshack.us/a/img515/185/p1010573w.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/515/p1010573w.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

http://imageshack.us/a/img545/2589/p1010574e.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/545/p1010574e.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

petroscf
20-09-12, 08:19
Paganis θα μας τρελλάνεις !!!!

Super το εργαλείο, στο είπα? στο είπα!!!

panos 316T
20-09-12, 09:23
Λευτέρη έχεις αλλάξει level ...:icon11:

BMW Power
20-09-12, 11:39
Αυτό ακριβώς που λέει ο Πάνος!!!

1.000 Μπράβο Λευτέρη

paganis
20-09-12, 15:19
ευχαριστω για τα καλα σας λογια!
να εξηγησω ,οτι μεσα στον κλειστο χωρο ...θα γινει ολη η προετοιμασια για την βαφη.

κατοπιν θα μονταριστει με το πατωμα...και θα το παω σε φουρνο..που θα τον εχω νοικιασει για ενα σαββατοκυριακο...

sv2qo
20-09-12, 20:42
Καλό κουράγιο και συγχαρητήρια!

proroad
20-09-12, 23:16
Πολύ καλή δουλεια !! Μπράβο καλο κουράγιο!!!

Driftakos
21-09-12, 08:14
έχεις βαλθεί να μας κάψεις... keep up the good work

paganis
21-09-12, 19:10
εδω και καιρο , ειχα εντοπισει εναν σκαρο του 58 σε αθλια κατασταση....αλλα με 2 πολυτιμα για μενα εξαρτηματα επανω!
σημερα λοιπον...βρηκα τον ιδιοκτητη του ..και αγορασα το γνησιο τιμονι και την φλασιερα , που τοσο ηθελα και μου ελειπε!
καποιος μπορει να πει, οτι το τιμονι ειναι σε ασχημη κατασταση...αλλα ολα επισκευαζονται ...και κυριως φθηνα!
ενημερωτικα να πω οτι οσο και αν εψαξα ...δεν εβρισκα το τιμονι κατω απο 250 ευρω (σε μετρια κατασταση...και την φλασιερα ακομα παραπανω! ευτυχως στην συγκεκριμενη περιπτωση ...την βγαλαμε φθηνα
http://imageshack.us/a/img209/6039/p1010580j.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/209/p1010580j.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Nickolas_s2k
22-09-12, 13:21
λοιπον εχεις ξεφυγει βρισκεις γεροντακια και τα εκμεταλευεσαι για να τους παρεις ανταλακτικα.. χαχαχαχαχαχ παρολα αυτα τερμα τα πολλα λογια..ποτε βαφουμε να ανεβω να γινει σωστη δουλεια?

paganis
22-09-12, 21:42
στην συγκεκριμενη περιπτωση...μου ειπε απλα παρε οτι θες απο πανω ακομα και ολον...και δωσμου οτι νομιζεις!
του εδωσα λοιπον ενα συμβολικο ποσο...τον ευχαριστησα και θεωρω οτι φερθηκα εντιμα...ενω καποιος αλλος , μιας και ο σκαρος , ηταν χρονια εγκατελειμενος σε ενα ανοικτο οικοπεδο..θα πηγαινε και θα τα ξηλωνε..χωρις αδεια...και φυσικα σαν κλεφτης...!
επισης το σημαντικο της υποθεσης...ειναι πως στον συγκεκριμενο σκαρο ...ειχε αφαιρεθει οποιοδηποτε αξιολογο ανταλλακτικο απο επανω....αλλα το τιμονι και η φλασιερα ηταν εκει ξηλωμενα... πεταμενα στο πατωμα...σαν να με περιμεναν....

Nickolas_s2k
22-09-12, 23:45
περα απο το χαβαλε ομως φιλε γινεται πολυ καλη δουλεια και αυτο οφειλεται στο μερακι σου και στην υπομονη σου..και στην ελενη που δεν σου εχει ανοιξει ακομα το κεφαλι..

paganis
23-09-12, 11:17
περα απο το χαβαλε ομως φιλε γινεται πολυ καλη δουλεια και αυτο οφειλεται στο μερακι σου και στην υπομονη σου..και στην ελενη που δεν σου εχει ανοιξει ακομα το κεφαλι..

για αυτο και εγω το επομενο προτζεκτ...η κατασκευη μιας ρεπλικα porshe 356 widebody... θα αποτελεσει το δωρο μου για εκεινη...(λιγο στο χρωμα τα χαλαμε..το θελει κοκκινο...αλλα τι να κανω????).....

Nickolas_s2k
23-09-12, 11:22
χαχαχαχα για να δικαιολογεις τις τωρινες σου πραξεις με τις ανακατασκευες..ταζεις μελλοντικα δωρα εεε για να τη σκαπουλαρεις..τα οποια δωρα παρεπιπτοντως εσυ θα χαιρεσαι παλι!

paganis
23-09-12, 11:38
χαχαχαχα για να δικαιολογεις τις τωρινες σου πραξεις με τις ανακατασκευες..ταζεις μελλοντικα δωρα εεε για να τη σκαπουλαρεις..τα οποια δωρα παρεπιπτοντως εσυ θα χαιρεσαι παλι!

βρε συ...ηδη εχω τον δοτη σκαραβαιο για το συγκεκριμενο προτζεκτ...κριμα ειναι να μην αξιοποιηθει ! εξαλλου τι εγω ...τι η Ελενη???...μια οικογενεια ειμαστε...

Nickolas_s2k
23-09-12, 11:42
ναι ναι λες και δε σε ξερω... :):):)

paganis
23-09-12, 12:10
αυτη ειναι η αρρωστια μου...ηδη εχω το πατωμα...τα καθισματα...μηχανηματα για την επεξεργασια της λαμαρινας (κουρμπαδορο, στραντζα, κυλινδρο κτλ)... και ψαχνω τον χωρο ....διοτι οι γειτονες εχουν αρχισει και εκνευριζονται...
http://www.carpictures.com/vehicle/07DGC274501553/Porsche-356-Speedster-Wide-Body-Replica-1957#
αυτο και τελος....

jkourkoulis
23-09-12, 19:09
αυτη ειναι η αρρωστια μου...ηδη εχω το πατωμα...τα καθισματα...μηχανηματα για την επεξεργασια της λαμαρινας (κουρμπαδορο, στραντζα, κυλινδρο κτλ)... και ψαχνω τον χωρο ....διοτι οι γειτονες εχουν αρχισει και εκνευριζονται...
http://www.carpictures.com/vehicle/07DGC274501553/Porsche-356-Speedster-Wide-Body-Replica-1957#
αυτο και τελος....

Σου δίνω χώρο μόλις 300 χλμ από την Αθήνα για όσο χρόνο χρειαστεί αρκεί να μου φτιάξεις και εμένα ένα. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω αλλά το μόνο που ξέρω να κάνω είναι να πλένω το αυτοκίνητο (όχι πολύ καλά) και να το οδηγώ! :P

TSAF
24-09-12, 08:48
Μονο για τον φιλο μου τον Pagani

http://www.vintech-p550.blogspot.gr/

paganis
24-09-12, 19:33
Μονο για τον φιλο μου τον Pagani

http://www.vintech-p550.blogspot.gr/

Ευχαριστω ΤSAF ..πολυ ομορφο και απιστευτα ποιοτικη δουλεια...ελπιζω να μην χασω τον υπνο μου και για αυτο..γιατι πραγματικα εχω εθιστει με τους σκαραβαιους και τις μετατροπες!
μακαρι να ειχα τα σωστα μηχανηματα τον χρονο και το χρημα...για καποιο αντιστοιχο προτζεκτ...

TSAF
25-09-12, 09:30
μια απο τα ιδια για αυτο και εχω ξοδεψει τοσα πολλα λεφτα στα δικα μου τα σκαθαρια. Καλα τα BMW αλλα τα σκαθαρια εχουν κατι το οποιο δεν μπορω να το εξηγησω.

paganis
25-09-12, 19:16
μια απο τα ιδια για αυτο και εχω ξοδεψει τοσα πολλα λεφτα στα δικα μου τα σκαθαρια. Καλα τα BMW αλλα τα σκαθαρια εχουν κατι το οποιο δεν μπορω να το εξηγησω.

οπως το ειπες ...τα σκαθαρια , εχουν κατι το οποιο δεν μπορω να εξηγησω....και παραπεμπει σε συμπτωματα αλκοολισμου!
εκει που λες οτι τελειωσες...κατι προκυπτει και θες και αλλα...!
πχ μεσα στην βδομαδα....θα παρω ακομα εναν ...του 57...δυστηχως οχι οβαλ...για 2 μηνες παραγωγη..!
εχω κολλησει ασχημα...

rapid_fast
25-09-12, 20:12
Ξέρετε κάτι...
Λέμε και λέμε για τα κουβαδάκια μας με τα 200 400 800 και 7000 άλογα,
τα κρατήματα, την ηχομόνωση, τις ανέσεις....
Τα πραγματικά αυτοκίνητα όμως, είναι κάτι σκαραβαίοι, κάτι καντέτ κάτι σανμπιμ
και δεν συμμαζεύεται...

paganis
25-09-12, 20:28
Ξέρετε κάτι...
Λέμε και λέμε για τα κουβαδάκια μας με τα 200 400 800 και 7000 άλογα,
τα κρατήματα, την ηχομόνωση, τις ανέσεις....
Τα πραγματικά αυτοκίνητα όμως, είναι κάτι σκαραβαίοι, κάτι καντέτ κάτι σανμπιμ
και δεν συμμαζεύεται...

δεν μπορουμε να συγκρινουμε τα συγχρονα οχηματα με τα παλαιοτερα....θα ηταν αδικο !
οι εργοστασιακοι σκαραβαιοι υστερουν σε ολους τους τομεις...αλλα η αισθηση οταν οδηγω καποιον απο τους δικους μου...ειναι υπεροχη! ειναι ενα γλυκο ταξιδι πισω στο χρονο...τοτε που ο χρονος κυλουσε πιο αργα και ολα ηταν πιο ηρεμα...
ασχολουμε πολλα χρονια με βελτιωσεις και μετατροπες πιο συγχρονων αυτοκινητων...αλλα μονο τωρα νοιωθω...οτι αυτο που κανω θα πιασει τοπο...οτι πραγματικα με ευχαριστει...και οτι εν τελη δινω νεα ζωη...σε ενα αντικειμενο ...οχι και τοσο αψυχο...
ισως στην επομενη συναντηση να ερθω με καποιον σκαρο...να δειτε οτι πραγματικα αυτα τα οχηματα ειναι υπεροχα και αξιζουν την προσοχη μας...

paganis
06-10-12, 16:53
ειχαμε μερικες εργασιες στον σκαρο...οποτε ανεβαζω μερικες φωτο.
αλλαξα μερικες σαπιες λαμαρινες, με νεες...τις οποιες απλα εχω πονταρει και τοποθετησα και τον αριστερο αεραγωγο..
δεν ειναι το τελικο σταδικο...μιας και απαιτει γαζι με την αργκον στις ενωσεις...και τριψιμο με τροχο..ωστε να λειανθει...
οποτε εχω ακομα δουλιτσα για να τελειωσω με τις λαμαρινες...
αλλα οπως και να χει ...ειναι ενα δειγμα της δουλειας που απαιτειται....
http://imageshack.us/a/img402/7772/p1010597y.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/402/p1010597y.jpg/)
http://imageshack.us/a/img821/6720/p1010603h.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/821/p1010603h.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://imageshack.us/a/img89/2696/p1010604q.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/89/p1010604q.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://imageshack.us/a/img651/4513/p1010607f.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/651/p1010607f.jpg/)

paganis
06-10-12, 17:01
http://imageshack.us/a/img18/5543/p1010608k.jpg
http://imageshack.us/a/img208/7166/p1010610pa.jpg

απο βδομαδα η συνεχεια μιας και τελειωσε και η μπουκαλα με το αταλ..

paganis
18-10-12, 11:12
σημερα πηρα την γεματη μπουκαλα..και ξεκινησα τις κολλησεις..
εχω τελειωσει με τα γαζια στα περισσοτερα σημεια....και αποφασισα να κοψω αλλα δυο υποπτα σημεια στους θολους...ωστε να εχω προσβαση απο μεσα ...για να τα δουλεψω σωστα!
δυστηχως οι υποψιες μου ...βγηκαν βασιμες ...και το εσωτερικο των πανελ...ειχε και εκει σκουριες...οποτε κοπηκαν τα ''αρρωστα σημεια'' και οταν ευκαιρισω θα τα φτιαξω μονος μου στην στραντζα..
οπως βλεπω μια σωστη ανακατασκευη...ενος παλιου αυτοκινητου...δεν τελειωνει ευκολα και πολλα απροοπτα παρουσιαζονται...βγαζοντας σε απο το χρονοδιαγραμμα που εχεις θεσει..
συνεχιζω ακαθεκτος....εστω για μια φορα την εβδομαδα...πιστευοντας πως σε κανα 2 βδομαδες...θα το παω για φουρνισμα...
εδω ο κομμενος πλεον δεξιος θολος...και τα κολλημενα κομματια λαμαρινας εκατερωθεν
http://imageshack.us/a/img542/4197/p1010635w.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/542/p1010635w.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
εδω ο κομμενος αριστερος θολος....
http://imageshack.us/a/img835/2840/p1010627o.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/835/p1010627o.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
καποια γαζια στον δεξιο θολο απο μεσα...πιστευω για κολλησεις πρωταρη...καλα τα πηγαμε...
http://imageshack.us/a/img100/9671/p1010629l.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/100/p1010629l.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

παω να συνεχισω....

paganis
28-10-12, 11:56
στα πλαισια μιας προσπαθειας για ενημερωση ..των φιλων του σκαραβαιου..συγκεντρωσα καποιο υλικο απο της εως τωρα πορεια ..της δικης μου ανακατασκευης..ωστε να συνεισφερω και εγω στην προσπαθεια
εδω λοιπον εχω συγκεντρωμενες , καποιες φωτο απο τα διαφορα σταδια...τα σημεια που ''ποναει'' ενας σκαραβαιος...αλλα και τροπους χειρισμου τους...
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4957920154080.2199862.1481282400&type=1

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
05-11-12, 20:11
Μπραβο φιλε!! πολυ καλη δουλεια!!

e30 1984
05-11-12, 20:50
καλή δουλειά μπράβο γιά το μεράκι σου !!!

paganis
05-11-12, 21:20
να στε καλα παιδια...εχει γινει το παθος μου...και οντως πλεον πιστευω , πως γινεται αρκετα καλη δουλεια..

paganis
16-12-12, 14:44
μετα απο μεγαλο διαστημα απραξιας..λογω φορτου εργασιας, επιτελους τελειωσα με την λαμαρινοδουλεια..και πλεον ο σκαραβαιος μου δεν εχει το παραμικρο ιχνος σκουριας...
επισης μετα απο αρκετα μεγαλο διαστημα αναζητησης...βρηκα και τα τελευταια 2 κομματια του παζλ...ωστε να ολοκληρωσω την εργοστασικη εμφανιση του ''χαριδημου''...
τα γνησια ..χερουλια τυπου ψυγειου παγου
http://imageshack.us/a/img84/5234/p1010035dk.jpg
και τα γνησια πισω φαναρια hella..που εχουν γινει δυσευρετα και πανακριβα πλεον..( ιμιτασιον στην Προβατοπουλου εχουν 380 ευρω το ζευγαρι.)...
http://imageshack.us/a/img542/9365/p1010037s.jpg

επιπλεον την περασμενη εβδομαδα...πηρα μια μεγαλυτερη μπουκαλα για κοργκον 200atm 6κυβικων...μιας και η δυαρα.,,,,δεν φτουραγε πανω απο 1-2 μερες...

TSAF
17-12-12, 09:32
snowflakes ε? Εχω και εγω ενα ζευγαρι NOS στο γκαραζ μου μαζι με ενα W καπο. Τα εχω για την συνταξη μου στην ακρη!!!

paganis
17-12-12, 10:57
snowflakes ε? Εχω και εγω ενα ζευγαρι NOS στο γκαραζ μου μαζι με ενα W καπο. Τα εχω για την συνταξη μου στην ακρη!!!
Δημητρη για τον σκαρο μου...οπως εχω πει, ψαχνομαι οσο δεν παει...και θα βαλω πανω μονο οτι ειναι το σωστο...
τα ανταλλακτικα που εχεις, φυλαξε τα μηπως τα χρησιμοποιησεις σε καποια ανακατασκευη οβαλ...ή απλα διοτι πιανουν αρκετα λεφτα στην αγορα και αποτελουν επενδυση!(το καπο αυτην την στιγμη εχει κανα 500ρικο..αργοτερα αξια ανεκτιμητη)
αν χρειαστεις..βρηκα πηγη απο Ελλαδα...που ειχε καμποσα γνησια ζευγαρια snowflakes...την στιγμη που οι ''επαγγελματιες'' δεν ειχαν ουτε ενα...και για τα ρεπρο(που εχουν μεγαλη διαφορα απο τα γνησια)...η Προβατοπουλου ηθελε 190ευρω το ενα( δεν μπορω να φανταστω ποσο θα ηθελε για τα γνησια)///

paganis
17-12-12, 14:58
εδω και ενα χρονο που ασχολουμαι με την ανακατασκευη του σκαρου μου...περα απο τις χρονοβορες εργασιες...ειναι και το κομματι ανευρεση γνησιων ανταλλακτικων
μετα απο ενα χρονο λοιπον καταφερα να συγκεντρωσω ολα τα κομματια..που ο προηγουμενος ιδιοκτητης επι 50 συναπτα ετη..ειχε αλλαξει
ο καταλογος...ηταν μεγαλος...και μερικα απο τα σημαντικοτερα ηταν τα εξης..
- κοντερ 120χλμ
- τιμονι
-φλασιερα
-σεμαφορες
-γυσο πινακιδας
-πισω φαναρια
-χερουλια πορτων κτλ..
η διαδικασια ηταν χρονοβορα και κοστοβορα...αλλα με υπομονη και επιμονη...ολα βρισκονται και σε σχετικα καλες τιμες
με στεναχωρια βλεπω αλλα ανακατασκευασμενα οχηματα..με ανταλλακτικα αλλης εποχης...καλο θα ηταν λοιπον...οσοι ασχολουνται σοβαρα με το αντικειμενο..να δειξουν λιγο παραπανω αγαπη στα σκαθαρια τους...ωστε να μην βλεπουμε το θλιβερο φαινομενο του mix & match

BMW2002tii
17-12-12, 16:59
περιμένω να το δω τελειωμενο! απ οτι φαίνεται θα ειναι εξαιρετικο το αποτελεσμα!

χαζεύοντας στο διαδύκτιο για σκαθαρακια πετυχα και αυτη τη φωτο:

http://2.bp.blogspot.com/-bQLGkrp4X0A/UBvzHHnBOEI/AAAAAAAAEoA/tei5zUzFu-g/s1600/vw-cutaway01.jpg

οτι πρεπει για εκτυπωση και καδραρισμα στο γκαραζ σου!:cheers:

paganis
17-12-12, 17:03
περιμένω να το δω τελειωμενο! απ οτι φαίνεται θα ειναι εξαιρετικο το αποτελεσμα!

χαζεύοντας στο διαδύκτιο για σκαθαρακια πετυχα και αυτη τη φωτο:

http://2.bp.blogspot.com/-bQLGkrp4X0A/UBvzHHnBOEI/AAAAAAAAEoA/tei5zUzFu-g/s1600/vw-cutaway01.jpg

οτι πρεπει για εκτυπωση και καδραρισμα στο γκαραζ σου!:cheers:

πολυ ωραιο...εχω και τον καταλληλο ανθρωπο να μου το τυπωσει σε μεγεθος αφισας..

paganis
23-01-13, 20:17
μετα απο 2 χερια εποξικο ασταρι...και δυο γεμιστικο...περασα και ενα χερι μαυρη βαφη για σασσι...και αυριο το δευτερο...
ετσι πιστευω οτι θωρακισα ,το κατω μερος του σκαρου μου...για πολλα πολλα χρονια...
http://img407.imageshack.us/img407/5700/p1010120k.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/407/p1010120k.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img802.imageshack.us/img802/8498/p1010119f.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/802/p1010119f.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

αντε....στοκαρισμα και γυαλοχαρταρισμα μενει...

TSAF
23-01-13, 21:18
ωραια δουλεια, προσπαθησε να αλλαξεις ολες τις βιδες με αλλες inox

paganis
25-01-13, 14:13
της εχω αγορασει εδω και μηνες..
οτι βιδα βγηκε...τις πηγα σε ενα κεντρο βιδας......και πλεον τις εχω σχεδον ολες σε ινοξ..εκτος ελαχιστων που εβγαναν μονο σε μαυρες..

jkourkoulis
25-01-13, 18:59
Πραγματικά σε ζηλεύω για τα "χέρια" που έχεις...

johnye30is
25-01-13, 19:26
ωραιος !!!!!! βαλε πιο πολλες φωτο !!!!!!!!!!!!!

paganis
27-01-13, 09:54
σας ευχαριστω παιδια....απο βδομαδα θα βγαλω και νεες φωτο απο την προετοιμασια στοκαρισματος τριψιματος...

paganis
02-03-13, 18:57
λιγα μεινανε...ενα τελικο τριψιμο και ασταρωμα...και φουρνισμα για το νεο του θαλασσι χρωματακι...
http://img692.imageshack.us/img692/7686/p1010140r.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/692/p1010140r.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

zografias
03-03-13, 03:26
τι έπαθε ο ποθητός προφυλακτήρας του Ζ??

paganis
03-03-13, 07:45
τι έπαθε ο ποθητός προφυλακτήρας του Ζ??

τιποτα...απλα ειναι ασταρωμενος...δεν τον εχω βαψει .
περιμενω να παω στον φουρνο...να τον βαψω και αυτον μαζι...

paganis
29-04-13, 15:12
αφου μπηκα στην διαδικασια, να τον κανω οσο μπορω γνησιο...μου ελειπε ενα μοτερακι 1100 μονομπλοκ..της αντιστοιχης εποχης.
βρεθηκε λοιπον...(δεν ειναι ευκολο...και κοστιζει κανονικα πανω απο 1,5χιλ..)...και σιγα σιγα θα το ανοιξω...για να γινει καινουριο...
http://img12.imageshack.us/img12/7189/p1010262k.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/12/p1010262k.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

petroscf
30-04-13, 09:32
Liiiiiiiiiiiiiiiiiike!!!!

paganis
30-04-13, 15:10
Liiiiiiiiiiiiiiiiiike!!!!

εγω να δεις ποσο το γουσταρω! αφου μολις το ειδα ,,,μετα βιας συγκρατιομουνα μην το φορτωσω πριν μου πει τιμη και με βαρεσει στο κεφαλι...(και πιανουν οντως πολυ καλη τιμη)
βεβαια το συγκεκριμενο μοτερ..μιας και ειναι ελαχιστα πλεον...πολυ δυσκολο στην συντηρηση του..και ολιγον ψωφιο...θα φτιαχτει κυριως για να υπαρχει στην αποθηκη..και οποιαδηποτε στιγμη θεωρησω οτι πρεπει να μπει επανω, θα μπει..
επισης ,εντυπωση μου εκανε το βαρος του..αφου μονος μου το φορτωσα στο αμαξι...ενω το 1200 δυο ατομα , ειχαμε δυσκολευτει...
στον σκαραβαιο θα παραμεινει εστω και προσωρινα το 1200 μοτερ που βρισκεις ανταλλακτικα...και παει πορεια, σχετικα ανετα.

BMW2002tii
04-06-13, 14:38
http://www.thisiscolossal.com/2013/05/the-beetle-sphere-an-actual-1953-vw-beetle-formed-into-a-perfect-sphere-by-ichwan-noor/

sorry για το :icon36: αλλά ευτυχώς που υπαρχουν και καποιοι που σκέφτονται σαν κι εσενα και όχι σαν τον (μπιιιιιπ) τον "καλλιτέχνη"

αλήθεια, πως προχωραει ο σκάθαρος???

paganis
04-06-13, 22:12
http://www.thisiscolossal.com/2013/05/the-beetle-sphere-an-actual-1953-vw-beetle-formed-into-a-perfect-sphere-by-ichwan-noor/

sorry για το :icon36: αλλά ευτυχώς που υπαρχουν και καποιοι που σκέφτονται σαν κι εσενα και όχι σαν τον (μπιιιιιπ) τον "καλλιτέχνη"

αλήθεια, πως προχωραει ο σκάθαρος???

εεεεε...οχι τον μαλακα! εγω και οσοι ασχολουματε με τους σκαραβαιους...λυσαμε για εναν οβαλ σκαραβαιο και ευχομαστε να τον αποκτησουμε ...και αυτος τον εκανε σκραπ,,στο ονομα της ''τεχνης''..
δυστυχως...ο καθε ανωμαλος, ψυχαναγκαστικος ανικανος με παντελως ελειψη καλαισθησιας..κανει μεροκαματο...αλλους ακομα χειροτερους απο αυτον..αφουν τον πληρωνουν κιολας..

οσο για τον σκαραβαιο..ειναι κλεισμενος στο γκαραζ μεχρι να παραλαβω καποια λαστιχα ,,να προχωρησω με την βαφη και να ενωσω πατωμα με καβουκι..
ελπιζω συντομα να προχωρησει λιγακι...και να μην ξανακολλησω..μιας και τα εξοδα ειναι μεγαλο προβλημα σε τετοιες ανακατασκευες...

paganis
03-07-13, 16:39
το πριν ...
http://imageshack.us/a/img692/89/8xeh.jpg
και το μετα...
http://imageshack.us/a/img811/2241/0pbq.jpg

BMW Power
04-07-13, 07:55
Μπράβο Λευτέρη, είναι μεγαλύτερη η χαρά να το φτιάχνεις μόνος σου

paganis
15-07-13, 14:40
η μεγαλη στιγμη πλησιαζει.
μετα απο διαστημα ενος χρονου..πατωμα και καβουκι, θα ξαναγινουν ενα.

http://imageshack.us/a/img826/7603/1rk3.jpg

m_power_lunatic
15-07-13, 14:58
Tελειο το χρωμα,μου θυμiζει AUDI RS2 ή LAGUNA SECA.

Ποιος εβαψε και ποσο???Αν θες με P.M.

P.S Να κλεισουμε κανενα deal να σου δωσω την Μ3 Ε30 για ανακατασκευη??:icon11:

paganis
15-07-13, 15:11
to χρωμα ειναι απο το καταλογο της vw και λεγεται gulf blue.
το αμαξι το εβαψα μονος, σε κλειστο γκαραζ...αφου επλυνα τα παντα με πιεστικο, εκλεισα τις εισοδους και εφτιαξα μια ιδιοκατασκευη για εξαερισμο.
με θερμοκρασια στους 35 βαθμους...η μονη διαφορα με το βαψιμο στον φουρνο..ειναι οι περιπου διπλοι χρονοι στο περασμα της επομενης στρωσης.
επειδη ειδα αρκετους ''μαστορες''...και τις δουλειες τους..αποφασισα να το τολμησω και το αποτελεσμα με δικαιωσε...
φυσικα ειχα καλο επαγγελματικο πιστολι ,κομπρεσσερ 200lt ...καλη προετοιμασια λαμαρινας και το χρωμα εστρωνε απο μονο του ( max mayers, ultra shine)

m_power_lunatic
15-07-13, 15:21
Mπραβο ππου το εβαψες μονος σου,χιλια μπραβο!!!

Απο την εμπειρια σου στον χωρο του κλασσικου και των ανακατασκευων,θες να αναφερεις καποια ονοματα με πολυ καλο χερι και δουλειες??

Στειλε PM για να μην γινει διαφημιση.

paganis
15-07-13, 15:28
επειδη ειδα αρκετα δειγματα...απο τα ιδια ατομα, ειδα καλες και κακες δουλειες.
επειδη ομως παιδευομαι ενα χρονο με το καβουκι..και δεν ηθελα να δω ασχημη δουλεια πανω του...γιατι μετα θα ειχαμε δραματα...αποφασισα να το κανω μονος μου και ας μη το εκανα τελεια...αρκει και μονο να εχω εγω την ευθυνη και αν δεν εβγαινε σωστο να το ξανακανα , μεχρι να βγει τελειο.
δεν μπορω να συστησω λοιπον κανεναν...γιατι αν ειχα, θα το ειχα στειλει εκει..και δεν θα ρισκαριζα.

petroscf
16-07-13, 23:18
Μπράβο Λευτέρη, πολύ καλή δουλειά!

paganis
17-07-13, 13:17
την περασμενη βδομαδα...βολταροντας στα στενα της αιγινας...ανακαλυψα το μοντελο που λειπει απο την συλλογη μου...
βεβαια δεν ειναι στην κανονικη κλιμακα...ειναι μολις 18/1 ( ψαχνω ομως και σε κανονικη διασταση).
κατα συμπτωση ειναι στο χρωμα που μολις εβαψα τον σκαραβαιο του 1959..οποτε ενας ακομα λογος να τον αγορασω.
οριστε λοιπον...ο νεος μου σκαρος..
http://imageshack.us/a/img43/9003/u46a.jpg
http://imageshack.us/a/img593/8/olct.jpg

paganis
20-09-13, 20:43
σημερα αξιωθηκα να προχωρησω ακομα λιγο..το καβουκι λοιπον εκλεισε και αρχισα να μονταρω τα περιφερειακα.
σας συστηνω λοιπον τον ανανεωμενο Χαριδημο...
http://imageshack.us/a/img163/7482/wp2n.jpg
http://imageshack.us/a/img818/3181/mrf5.jpg
φυσικα θελει πλυσιμο και ενα καλο κερωμα...για να γυαλισει τελειως.
επισης βαζω επιτηδες την φωτογραφια του περασμενου τζαμιου με το νεο λαστιχο και την παλια γνησια λωριδα χρωμιου...μιας και καποιοι τζαμαδες και μηχανικοι χρονια στον σκαραβαιο...επεμεναν πως αποκλειεται να τα περασω μονος μου...και καποιος θα εσκιζε το πτυχιο του. Μαλιστα και για τα δυο τζαμια δεν εφαγα πανω απο μια ωρα ...
http://imageshack.us/a/img202/5642/g2qr.jpg
περασα και το απεναντι και μου μενουν τα 2 παμπριζ...

panos 316T
20-09-13, 23:13
πσσσσ τι λες ρε μαστορα !

ακομα ενα "πολλα μπραβο ρε Λευτερη" !

georgepap
20-09-13, 23:28
Eνα μεγαλο μπραβο!!!!

paganis
21-09-13, 13:19
ευχαριστω παιδια. τωρα πρεπει να μαζεψω κανα ψιλο...για να παρω και τα τελευταια ανταλλακτικα..και κατοπιν να παει στον ταπετσερη για ουρανο και μοκετες. (τα τζαμια θα ξαναβγουν για να κατσει σωστα η ταπετσαρια.)
κοντα ειμαι...αλλα πλεον ,τιθεται θεμα εξοδων και πρωτεραιοτητων...

TSAF
23-09-13, 12:41
ωραιοοοοοοοο, εχεις κανει τοση δουλεια, αμαρτια να το αφησεις με τους στραβους προφυλακτηρες

paganis
23-09-13, 14:26
ωραιοοοοοοοο, εχεις κανει τοση δουλεια, αμαρτια να το αφησεις με τους στραβους προφυλακτηρες

δεν ειναι αυτοι που θα μεινουν επανω, αν και μπορω να τον ισιωσω σε μεγαλο βαθμο..θα φυγουν γιατι, το σωστο ειναι οι blade και οχι οι αμερικανικοι ,μιας και το δικο μου ειναι ευρωπαικο με semaphores.
εχω 2 μπροστινους blade...αλλα δεν εχω για πισω, ψαχνω να βρω γνησιο μεταχειρισμενο ...διοτι οι reproduction ειναι σαν τσιγαροχαρτο και θελω μονο γνησια ανταλλακτικα στον δικο μου.

TSAF
23-09-13, 14:39
και το παλιο το 63 που ειχα εγω Αμερικανικο ηταν. Προσωπικα μου αρεσουν παραπανω αλλα εσυ εισαι το αφεντικο οποτε εσυ κανονιζεις.

paganis
23-09-13, 15:09
και το παλιο το 63 που ειχα εγω Αμερικανικο ηταν. Προσωπικα μου αρεσουν παραπανω αλλα εσυ εισαι το αφεντικο οποτε εσυ κανονιζεις.

και εμενα μου αρεσουν περισσοτερο οι αμερικανικοι..αλλα δεν ειναι οι σωστοι για αυτο το μοντελο.(βεβαια ακομα το αναλυω , μεσα μου)
το αστειο ειναι πως για πισω εχω ακομα 2 σετ αμερικανικους...αλλα για μπροστα 2 blade..

εντωμεταξυ οι καλες αντιγραφες των αμερικανικων (που και παλι δεν εχουν καμια σχεση με το γνησιο) εχουν ενα 400αρι ο ενας...χωρις τις βασεις.

TSAF
24-09-13, 09:24
http://www.bbt4vw.com/nl/

απο τα πιο σοβαρα μαγαζια στον χωρο και με πολλα NOS πραγματα

paganis
24-09-13, 09:28
τον ξερω τον Bob της bbt...εχουμε αλλαξει email και εχω και φιλαρακι που ειναι κολλητος του.
οντως η πιο σοβαρη εταιρια πανω στον χωρο.

Dimpas
24-09-13, 15:21
Φίλε πολύ όμορφο....
Στον ταπετσιέρη που πάω έτυχε να βρώ έναν με μαμά ηλιοροφή ! Πρέπει να είναι αρκετά σπάνιοι με ηλιοροφή !
Έβγαλα και μερικές φωτό από κάτω τα λούκια και τις ράγες !
Να τις βάλω ? Τις χρειάζεσαι μήπως ?

paganis
24-09-13, 15:30
οτι εχει να κανει με σκαραβαιο..και βεβαια μπορεις να το ανεβασεις εδω.

Dimpas
24-09-13, 17:03
Φωτό απο το εσωτερικό ενώς σκαραβαίου με ηλιοροφή
http://imageshack.us/a/img822/3237/7fty.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/822/7fty.jpg/)

http://imageshack.us/a/img46/5889/i0x5.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/46/i0x5.jpg/)

http://imageshack.us/a/img198/945/md0i.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/198/md0i.jpg/)

http://imageshack.us/a/img593/4676/84ql.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/84ql.jpg/)

paganis
24-09-13, 17:22
αυτου του τυπου οι οροφες εμπαιναν στους μεταγενεστερους..οντως δεν ειναι συχνο, αλλα δεν ειναι και σπανιο.
υπαρχει αλλου τυπου συρομενη υφασματινη οροφη..που λεγεται ραγκ τοπ..και εμπαινε στους παλαιοτερους

paganis
30-11-13, 13:55
λιγο ακομα και τελειωσα..
το μοτερακι ρυθμιστηκε,...τα φρενα θελουν σεταρισμα και ταπετσερη για ουρανο και μοκετες.
http://imageshack.us/a/img202/4462/h79x.jpg
http://imageshack.us/a/img713/5586/vgm6.jpg

BMW2002tii
01-12-13, 15:10
:cheers:

πανεμορφο!

paganis
01-12-13, 18:45
σε οτιδηποτε αφιερωνεις χρονο και αγαπη...παντα γινεται ομορφο.
τωρα τελειωνω και με τα ηλεκτρολογικα του , ωστε το αμαξι να βγει στο δρομο το συντομοτερο και αργοτερα θα ασχοληθω με τις λεπτομερειες ,ωστε να γινει ακομα καλυτερο .
στο θεμα του εσωτερικου, αποφασισα αυτα που ειναι σε αποδεκτη κατασταση(καθισματα,ταπετσαριες κτλ) να κρατηθουν με την γνησια πατινα τους..ωστε οταν το οδηγω, να νιωθω κατι απο την εποχη που προερχεται.

gregE36
10-12-13, 06:55
μπραβο σου ειναι απιστευτο

georgepap
10-12-13, 08:13
Ενα μεγαλο μπραβο!!!
Ο σκαρος γινεται πολυ ομορφος!

Lil
10-12-13, 11:46
Μπραβο Λευτερη! απιστευτο το αποτελεσμα! μπραβο για το μερακι σου

paganis
10-12-13, 22:37
ευχαριστω παιδια, για τα καλα σας λογια!