PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιλογη κεριου


AlexVag
23-06-12, 14:37
Εχθες κερωσα το αυτοκινητο μου και ειδα οτι μου μενει κερι για ακομα μια φορα (ειμαι πολυ σπαταλος τελικα...4 κερωματα με ενα κουτι collinite 915)...οποτε τωρα ψαχνω για κερι...ειμαι αρκετα ικανοποιημενος απο το κερι που εχω αλλα ο μονος τομεας που θεωρω οτι υστερει ειναι η γυαλαδα...θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο κερι που να δινει αρκετη γυαλαδα και να μην ξεπερνα τα 50 ευρω... εχω στο μυαλο μου το mothers california Gold pure Carnauba Wax Paste...σκεφτομουν zymol αλλα ειναι αρκετα ακριβο...

Driver M
23-06-12, 18:22
Φίλε χρησιμοποιείς υπερβολικά πολύ κερί!
Εγώ θα χω κάνει καμια 10ρια κερώματα από σένα και έχω μισό βαζάκι ακόμα (άλλα τόσα σίγουρα δηλαδή)!
Εκτός του ότι δεν συμφέρει οικονομικά να βάζεις τόσο πολύ, ταυτόχρονα κάνεις το σκούπισμά του πολύ πιο δύσκολο και γενικά δεν κερδίζεις το παραμικρό.
Οικονομία απο'δω και μπρος λοιπόν.

Τώρα, επί του θέματος, πάρα πολύ καλά λόγια έχω ακούσει για το vantage της Britemax.
Ρίξτου μια ματιά γιατί στα λεφτά που ψάχνεις δε νομίζω να βρεις κάτι καλύτερο, τουλάχιστον από αισθητικό αποτέλεσμα (γιατί σε αντοχή το 915 είναι απ'τα κορυφαία ανεξαρτήτως τιμής).
http://www.swell.gr/car/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-vmbright.tpl&product_id=665&category_id=19&manufacturer_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=72

AlexVag
23-06-12, 20:38
εφερε και το collinite που παλια δεν το ειχε...εχουμε καμια προσφορα απο αυτο το μαγαζι σαν φορουμ? αν δεν κανω λαθος ειναι καποιος απο εδω... οποτε απο βδομαδα θα του κανω ενα τηλ να μου προτεινει και καποια αλλα πραγματα που θελω...

e60///M
24-06-12, 02:38
Megs εχεις δοκιμασει; Καλα και σε προσιτες τιμες και τα βρισκεις ευκολα. Το nxt στο ασημι σου θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα θεωρω απο το gold και προσθετει στη γυαλαδα που ψαχνεις.

Ειναι καλα, το μονο που υστερουν ειναι η αντοχη τους που μετα τους 3 μηνες αρχιζει και φευγει. Εμφανισιακα περνεις καλο αποτελεσμα ομως.Ειναι το μονο που εχω κρατησει στο ραφι μου απο την ερασιτεχνικη σειρα της megs.

Οπως σου ειπε και ο DriverM (συγνωμη δεν θυμαμαι το ονομα σου) ποσοτητα δεν σημαινει και καλυτερο αποτελεσμα. Χαλας λεφτα και παιδευεσαι να το σκουπισεις με το πανι σου να μπουκωνει συνεχεια. Και γω το ιδιο εκανα στην αρχη.Αν προσπαθησεις να απλωσεις ενα πολυ λεπτο στρωμα το οποιο ομως να ειναι ομορφα δουλεμενο θα εκπλαγεις απο το ποσο ευκολα σκουπιζεται το κερι απο το αυτοκινητο.

ελπιζω να βοηθησα και γω λιγο αν και ολοι το ξερουν το nxt.

Κατι αλλο, το κερι οσο καλυτερα του εχεις προετοιμασει το εδαφος τοσο πιο πολυ θα σε ικανοποιησει. Για αρχη δοκιμασε ενα πυλο...!

Απο εβδομαδα δοκιμαζω dodo supernatural.Ελπιζω να ναι τοσο καλο οσο λενε....

( αν εισαι σε πιο προχωρημενο σταδιο και αυτα που σου εγραψα τα ξερεις ηδη να με συγχωρας απλα βοηθεια παω να δωσω οχι να το παιψω αουης :P )

AlexVag
24-06-12, 13:58
οντως βαζω αρκετο κερι...θελω να το βλεπω πανω στο αυτοκινητο...χαχα...παντως την τελευταια φορα λογω ζεστης χρησιμοποιησα πολυ περισσοτερο γιατι ειχε γινει πολυ μαλακο...περναω παντα πυλο πριν το κερωμα... απο megs χρησιμοποιω αλλα προιοντα αλλα οχι κερι...ειχα δει το nxt αλλα τα παιδια εδω μου προτειναν το collinite...η αληθεια ειναι οτι δεν με ενδιαφερει και τοσο η αντοχη του κεριου γιατι το κερωνω αρκετα συχνα...καθε 1.5 μηνα τουλαχιστον...και κατι τελευταιο...το παλιο κερι αν δεν θελουμε να περασουμε πηλο με τι το βγαζουμε? εγω πλενω 2 φορες με σαπουνι πιατων αλλα εχω ακουσει για καθαρο οινοπνευμα η κατι τετοιο...

e60///M
24-06-12, 14:03
oχι οινοπνευμα με τιποτα.

Μια χαρα ava, fairy palmolive 1-2 φορες και εισαι τζετ.

Θα ελεγα βεβαια οτι ισως ειναι και υπερβολη ο 1.5 μηνας.

Driver M
24-06-12, 17:40
Φίλε Ε60Μ, τα κεριά της Megs δεν βγάζουν με τίποτα πάνω από 1, το πολύ 1,5 μήνα.
Εμφανισιακά το ΝΧΤ2 πράγματι είναι μια χαρά, αλλά για τα λεφτά του υπάρχουν μακράν καλύτερες προτάσεις, ιδίως αν κάποιος δώσει και 15-20 ευρώ παραπάνω.
Άσε που το ΝΧΤ είναι ουσιαστικά sealant και όχι κανονικό κερί και θα έπρεπε να κρατάει πολύ περισσότερο.
Το gold πάλι είναι τραγικό απ'όλες τις απόψεις οπότε δεν το συζητάω καν.

Αlexvag, όπως σου είπε ο φίλος από πάνω οινόπνευμα δεν κάνει να χρησιμοποιείς για ΚΑΝΕΝΑ λόγο στο αμάξωμα.
Με άβα φεύγει το κερί μια χαρά.

Τώρα, κέρωμα μ'ένα καλό κερί σαν το 915 δεν υπάρχει λόγος να γίνεται σε λιγότερο από 2,5-3 μήνες.
Αντέχει άνετα τόσο, όπως και το vantage που σου προτείνω.

Και το supernatural hybrid είναι πολύ καλό κερί, συνδυασμός φυσικού με sealant, αλλά για 70 ευρώ που κοστίζει περίπου στα 200ml είναι λιγάκι τσιμπημένο.
Γενικά δεν τα πολυπάω τα προϊόντα της dodo καθώς είναι λίγο υπερεκτιμημένα, πάντως σίγουρα το κερί αυτό δεν είναι κακό.

ps Άρη με λένε φίλε.

e60///M
24-06-12, 17:57
χαχα Κωνσταντινος εδω!

Gold class μια φορα πηρα, αλλα το nxt σταματαει να κανει ικανοποιητικο beading λιγο μετα τους 2.5 μηνες οποτε στους 3.5 πρεπει να ξαναπεραστει.

Ειμαι πεπεισμενος πλεο οτι το κλιμα παζει και το ρολο του καθως το Bmw του πατερα μου που ειναι 5 μερες της εβδομαδας Ελευσινα ολο το χρονο δεν διαρκει το κερι πανω του. Στην επαρχια το καυσαεριο δεν ειναι σε τοσο μεγαλες ποσοτητες. Ισως γιαυτο οι Αθηναιοι ειστε πιο αυστηροι στα κριτηρια οσον αφορα τη διαρκεια.

Αν με ικανοποιησει θα δοκιμασω και το hybrid και μετα θα δω ποιο θα παρω σε κανονικο μεγεθος.Εχω παρει το δειγμα να δοκιμασω....χαχα

AlexVag
24-06-12, 18:29
καλα το dodo ειναι αλλου απο θεμα τιμης...θα περιμενω να στοκαρει το 915 το swell και αν αργησει θα χτυπησω το vantage...αυτο που κανω εγω για να γυαλιζει ειναι να το πλενω με σαμπουαν που εχει κερι... πραγματικα δινει λαμψη περισσοτερη απο αυτην που εχει το αμαξι με σκετο κερι...ποση ποσοτητα κεριου βαζετε? ισα ισα να θαμπωσει το χρωμα? στην αρχη το απλωνω σε λεπτες στρωσεις αλλα μετα σκεφτομαι οτι ειναι λιγο και βαζω και αλλο μεχρι να φαινεται καλα οτι εχει κερι επανω...και προσπαθω να κερωσω και μετα την επομενη μερα να το κερωσω αλλη μια φορα...αλλα δεν προλαβαινω παντα... α τελικα για ισοπροπυλικη αλκοολη ειχα διαβασει για να βγει το κερι...αλλα μου φαινεται καπως...

e60///M
24-06-12, 18:36
κανονικα πρεπει να μην βλεπεις οτι εχει κερι...

Ε νταξει υπερβολη, ισα που να ειναι θαμπο.

Driver M
24-06-12, 19:07
H ΙPA (ισοπροπ. αλκοόλη) πράγματι αφαιρεί το κερί αλλά γενικά μου φαίνεται υπερβολή η χρήση της.
Η χρησιμοποίησε πυλό (που καλο είναι κανα 2 φορές το χρόνο να χρησιμοποιείς έτσι κι αλλιώς) ή βάλε υγρό πιάτων κατά το πλύσιμο και είσαι οκ.
Και καθαριστικές αλοιφές υπάρχουν που δίνουν και καλύτερη πρόσφυση στο κερί υπάρχουν, σαν την srp (που καλύπτει και λίγη αράχνη) της autoglym και κάνουν καλή δουλειά.

Τέλος, το κερί πρέπει ίσα ίσα να φαίνεται όταν το περνάς. Θέλει δηλαδή πολύ λεπτή στρώση.
Άρα μην ξανακάνεις δεύτερο πέρασμα γιατί δεν έχεις βάλει λίγο.
Έτσι κι αλλιώς να ξέρεις πως είτε βάλεις μια στρώση είτε 10, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις καθώς η λαμαρίνα μπορεί να απορροφήσει ένα συγκεκριμένο ποσό κεριού και το υπόλοιπο απλά καταλήγει στο μικροϊνών όταν το σκουπίζεις.
Άδικος κόπος λοιπόν και περιττή κατανάλωση προϊόντος, τίποτα παραπάνω.

Κωνσταντίνε, καλά έκανες και πήρες pot αφού έτσι δοκιμάζεις πριν να καταλήξεις σε κάτι.
Δοκίμασε την επόμενη φορά και το raceglaze 55. Έχει σχεδόν παρόμοια τιμή με το snh και είναι αρκετά ποιοτικότερο, αφού πρόκειται για καθαρόαιμο φυσικό κερί.

Πάντως όποιος φίλος σκέφτεται να αγοράσει κερί και δεν θέλει να δώσει πολλά λεφτά, να πάει στο collinite 915.
Είναι μια χαρά σε όλα και απ'ότι βλέπω υπάρχει πλέον σε τιμή σκότωμα, κάτω από 30 ευρώ, σε ποσότητα που διαρκεί χρόνια.
Αξίζει πραγματικά!

stef
25-06-12, 21:20
Πολύ κερί χαλάς και χωρίς λόγο
Πολύ κακώς για εμενα
Πρέπει να μάθεις ότι δεν χρειάζεται πολύ κερί η λαμαρίνα αλλά ίσα ίσα όπως ακριβώς στα λέει ο Άρης (Driver M)
Aπό εκεί και μετά υπάρχουν και φτηνές προτάσεις για Zymol οι οποίες είναι καλές
Αλλά και πάλι το κερί που σου πρότεινε ο Άρης είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό!!

AlexVag
17-06-13, 20:23
παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα αδικα εχετε να μου προτεινετε καποιο καταστημα να προμηθευτω κερι? ξεμεινα :chair: ειδα στο swell αλλα δεν εχει κατι που να μου εκανε το κλικ στην τιμη που ψαχνω (40-50 ευρω)

mike21
17-06-13, 22:50
Το california mother είναι απίστευτο,μακραν το καλύτερο απο καμια εικοσαρια που εχω δοκιμασει

AlexVag
17-06-13, 22:56
Τωρα που το λες εχω το συγκεκριμενο κερι...ηταν μεσα σε ενα σετ πηλου που πηρα αλλα δεν του εδωσα σημασια...κερωσα το αμαξι με αυτο μια φορα μεχρι να ερθει το κερι που ειχα παρει απο εξωτερικο...το κτατησα μια εβδομαδα το πολυ....εχεις δοκιμασει το collinite 915?

bimmerm
18-06-13, 13:26
αν θες κατι που μπορεις να βρεις πολυ ευκολα σε μαγαζια εδω και ειναι πολυ καλο και οικονομικο παρε autoglym high definition!!!

AlexVag
18-06-13, 13:39
Γενικα θα ηθελα να μου πειτε καποια eshop να δω τι εχουν και να αποφασισω για να μην δωσω παλι τα λεφτα μου στα αμερικανακια του ebay. Η τελευταια αγορα μου ηταν απο swell αλλα πλεον δεν εχει κατι που να μου ταιριαζει...ειδα ενα κερι που εχω διαβασει καλα λογια αλλα στα 60 ευρω μου φαινεται ακριβουτσικο...ηταν το bouncer's vanilla ice

Giorgos 116i
18-06-13, 13:54
http://www.ketselidis.gr/categories.asp?catid=60 εδω φίλε μου μπορεί να βρεις κάτι

AlexVag
18-06-13, 14:58
βλεποντας τις τιμες μαλλον θα μου φανε τα λεφτα τα αμερικανακια...

Εχει δοκιμασει κανενας το lusso oro wax? ειμαι αναμεσα σε

1)collinite 915
2) autoglym hd
3)lusso oro

Με ενδιαφερει κυριως η εμφανιση γιατι ετσι και αλλιως κερωνω καθε μηνα σχεδον

Giorgos 116i
18-06-13, 15:23
δεν το εχω κερώσει καμια φορα μονος μου γιατι δεν ξερω και δεν θελω να το κανω καμια ζημιά θα το παω τωρα σε εναν γνωστο για κερωμα και γυαλισμα με κοστος κοντα στα 200 ευρω περιπου

Driver M
18-06-13, 16:21
βλεποντας τις τιμες μαλλον θα μου φανε τα λεφτα τα αμερικανακια...

Εχει δοκιμασει κανενας το lusso oro wax? ειμαι αναμεσα σε

1)collinite 915
2) autoglym hd
3)lusso oro

Με ενδιαφερει κυριως η εμφανιση γιατι ετσι και αλλιως κερωνω καθε μηνα σχεδον
Aν σ'ενδιαφέρει κυρίως η εμφάνιση, τότε πας με κλειστά μάτια στο lusso oro.

Τα άλλα 2 είναι πολύ καλά κεριά, με κορυφαία αντοχή, απλά στο οπτικό αποτέλεσμα το oro είναι καλύτερο (αν και το πολύ ανα 2μηνο θέλει πέρασμα ξανά).

AlexVag
18-06-13, 17:46
Δυστυχως δεν μπορω να βρω καπου το lusso oro...υπαρχει καποιος που ξερει που μπορω να το βρω;

bimmerm
18-06-13, 22:04
κοιταξε επειδη και εγω ενδιαφερομαι πολυ για την περιποιηση του δικου μου,θα σου πω τι εχω διαβασει σε ελληνικα και ξενα σαιτ.
δεν ξερω αν ειπωθηκε απο εσενα πιο πριν αλλα παιζει ρολο και το χρωμα του αυτοκινητου σου σχετικα με το αν θα αναδειξει το κερι-καρναουμπα το χρωμα.αν ειναι ασπρο τοτε καλυτερα ενα σιλαντ...με κερι δεν θα δεις και μεγαλη διαφορα και θα κραταει και λιγοτερο.το σιλαντ ξενοιαζεις για ενα εξαμηνο περιπου.σιλαντ = συνθετικο κερι.

τα παρακατω ομως 2 κερια ειναι πολυ καλα και σε διαρκεια και σε αποτελεσμα
ειδικα το δευτερο εχει πολυ καλη αντοχη στον χρονο .ολα αυτα μετα απο δοκιμες που εχω διαβασει οτι εκαναν .

1)collinite 915

2) autoglym hd

το lusso oro ενω ειναι ενα καλι κερι σε αντιθεση με τα πιο πανω εχει καποιους που απαγοητευθηκαν απο το δεσιμο του και την αντιδραση του να διωχνει το νερο.

θεωρω οτι οι 2 πρωτες επιλογες ειναι και οι καλυτερες.το πρωτο ικανοποιει τους χρηστες του εδω και χρονια .το δευτερο ειναι αυτο που κερδιζει συνεχεια πελατες κυριως γιατι ειναι απο τα λιγα κερια που εχουν μεγαλυτερη αντοχη στον χρονο απο τα αλλα ,σε αυτην την κατηγορια τιμης αγορας.

αν θες ελληνικα σαιτ ειναι εκτος απο τα αλλα 2 που αναφερθηκαν και το http://auto-star.gr/

παντως δεν καταλαβαινω γιατι ψωνιζεις απο αμερικη αφου η αγγλια εχει τα παντα.σε 2 μερες ειναι στην πορτα σου.

http://www.cleanyourcar.co.uk/

http://www.shinearama.co.uk/

εχει και αλλα αν ψαξεις.

AlexVag
18-06-13, 23:42
εχου σκουρο ασημι. Στη λιστα μπηκε και το chemical guys pete's 35..
τελικα με βλεπω για collinite παλι μιας και εχει αισθητα χαμηλοτερη τιμη απο αυτο της autoglym

Ευχαριστω

stef
18-06-13, 23:50
Απίστευτο δέσιμο με τα χρώματα και την λαμαρίνα των BMW έχουν τα Zymol
Προσωπικά είμαι ΥΠΕΡ-ευχαριστημένος απο το Zymol Glasur!

AlexVag
19-06-13, 00:10
προς το παρον λεω να μεινω σε τιμες κατω των 50 ευρω. Τελικα για αλλαξη προτιμησα να παρω το pete's 53. Λενε οτι απο εμφανιση ειναι πολυ καλο. Θα το δοκιμασω και θα σας πω...απο Δευτερα θα το εχω.

petroscf
19-07-13, 09:00
Με αλοιφαδόρο ή με συνθετικά βαμβάκια αλοίφετε το κερί ?
Προτείνετε να αγοράσω έναν αλοιφαδόρο?

Driver M
19-07-13, 13:17
Με αλοιφαδόρο ή με συνθετικά βαμβάκια αλοίφετε το κερί ?
Προτείνετε να αγοράσω έναν αλοιφαδόρο?
Mε σφουγγαράκι (το λεγόμενο application pad).
Με αλοιφαδόρο περνιούνται μόνο τα υγρά συνθετικά κεριά, ενώ αυτά που αναφέρθηκαν εδώ είναι σκληρά και θέλουν χειροκίνητο πέρασμα.
Γενικά, το κερί καλό είναι να περνιέται με το χέρι, γιατί έτσι δένει καλύτερα, ενώ με τον αλοιφαδόρο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών συχνά δεν κάθεται σωστά πάνω στη λαμαρίνα και δεν κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε.

Οπότε, αν θες απλά κέρωμα, όχι δεν χρειάζεσαι σε καμια περίπτωση αλοιφαδόρο.
Για γυάλισμα πάλι, η αγορά του είναι μονόδρομος.

bimmerm
20-07-13, 09:47
αρη αυτο ειναι κανονας?οτι τα σκληρα κερια περνιουνται με το χερι-σφουγγαρακια και οχι με αλοιφαδορο?
εγω σε εναν που ρωτησα να μου περασει hd-autoglym μου ειπε με αλοιφαδορο.ειναι κακος τεχνιτης?

Driver M
20-07-13, 13:34
αρη αυτο ειναι κανονας?οτι τα σκληρα κερια περνιουνται με το χερι-σφουγγαρακια και οχι με αλοιφαδορο?
εγω σε εναν που ρωτησα να μου περασει hd-autoglym μου ειπε με αλοιφαδορο.ειναι κακος τεχνιτης?
Nαι.

Το ότι τα σκληρά κεριά περνιούνται με το χέρι είναι κανόνας.
Μόνο συνθετικά υγρά κεριά μπορούν να περαστούν με αλοιφαδόρο.

GIANNHS M
21-07-13, 16:20
εχεις ακουσει για τις γυαλιστικες αλοιφες FARECLA.αγγλικο προιον κ με πολυ καλες κριτικες.εγω αυτη εχω χρησιμοποιησει σε κανα δυο αμαξια κ εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος.η γυαλιστικη ειναι η G10 το οποιο μπουκαλι εχει 30 ευρω.την περνας αυστηρα με το χερι!ψαξου λιγο....υπαρχουνε κ βιντεο να δεις κ να διαβασεις!

Driver M
21-07-13, 22:09
εχεις ακουσει για τις γυαλιστικες αλοιφες FARECLA.αγγλικο προιον κ με πολυ καλες κριτικες.εγω αυτη εχω χρησιμοποιησει σε κανα δυο αμαξια κ εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος.η γυαλιστικη ειναι η G10 το οποιο μπουκαλι εχει 30 ευρω.την περνας αυστηρα με το χερι!ψαξου λιγο....υπαρχουνε κ βιντεο να δεις κ να διαβασεις!
To παιδί ψάχνει κερί.
Η γυαλιστική αλοιφή είναι αυτό που λέει η λέξη, για να γυαλίζει και να διορθώνει ατέλειες, δεν προστατεύει όπως το κερί.

GIANNHS M
21-07-13, 23:05
To παιδί ψάχνει κερί.
Η γυαλιστική αλοιφή είναι αυτό που λέει η λέξη, για να γυαλίζει και να διορθώνει ατέλειες, δεν προστατεύει όπως το κερί.

ενταξει....:lamer:.....πιθανον να εχει κ κερι....ας τσεκαρει....κρατα οτι εχει καλο ονομα ειδικα στους επαγγελματιες!!!!στα πρακτικερ κλπ δεν θα τη βρει!

Driver M
22-07-13, 00:36
ενταξει....:lamer:.....πιθανον να εχει κ κερι....ας τσεκαρει....κρατα οτι εχει καλο ονομα ειδικα στους επαγγελματιες!!!!στα πρακτικερ κλπ δεν θα τη βρει!
Δεν θεωρούνται ιδιαίτερα καλές σαν αλοιφές οι farecla.
Απλά είναι οικονομικές και τις προτιμούν ορισμένοι.
Για detailing όμως υπάρχουν πολύ καλύτερες εταιρείες όπως οι menzerna και οι meguiars που είναι πιο ακριβές μεν αλλά δεν χρειάζεται κανείς να πάρει μεγάλες ποσότητες, αφού είναι υπεραρκετές για ερασιτεχνική χρήση.
Είναι και πιο ευκολοδούλευτες και προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα.
Δεν λέω ότι οι farecla δεν κάνουν δουλειά, απλά υπάρχουν και πολύ ποιοτικότερες γυαλιστικές αλοφές.