PDA

Επιστροφή στο Forum : Το MINI ταξιδεύει στη χώρα του Αϊ Βασίλη.


BMW Power
08-11-12, 11:01
Το MINI ταξιδεύει στη χώρα του Αϊ Βασίλη.

08.11.2012

https://mediapool.bmwgroup.com/download/edown/pressclub/publicq?actEvent=scaleZoom&dokNo=P90087834&imageWidth=600&quality=80

MINI a Rovaniemi. Santa Claus ha deciso di abbandonare la sua slitta per una fantastica MINI Coupé (12/2011).

Το “MINI Goes to Santa Claus” είναι ένα διεθνές project που ενσαρκώνει την αντισυμβατική φύση του ΜΙΝΙ, το οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά στην πρόκληση του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες.

MINI και Παγκόσμια Βραβεία Γκίνες.
Ένα κονβόι από ΜΙΝΙ θα ταξιδέψει στο Rovaniemi στον Αρκτικό Κύκλο για να παραδώσει στον Αϊ Βασίλη γράμματα μικρών και μεγάλων από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, το ΜΙΝΙ θα διεκδικήσει μία θέση στo Επίσημο Ρεκόρ Γκίνες, επιθυμώντας να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη λίστα ευχών προς τον Αϊ Βασίλη.

Σ’ αυτή την αποστολή, το ΜΙΝΙ έχει επιστρατεύσει συνολικά 16 αγορές και πολλές χώρες, ικανές να εντυπωσιάσουν ακόμα και τον Αϊ Βασίλη, ο οποίος γνωρίζει πολλά από παγκόσμιες περιοδείες.
Οι Ευρωπαϊκές αγορές που συμμετέχουν στο project είναι Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία. Εκτός Ευρώπης, εμπλοκή θα έχουν επίσης Ρωσία, ΗΠΑ και Σιγκαπούρη.

Στο δρόμο για τον Αρκτικό Κύκλο.
Το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, η οικογένεια ΜΙΝΙ θα ξεκινήσει από τα Κεντρικά Γραφεία του BMW Group στο Μόναχο για ένα ταξίδι ‘one-way’ μέχρι το Rovaniemi. Η διαδρομή καλύπτει πάνω από 3000 χλμ. και διασχίζει τις πιο όμορφες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Κοπεγχάγη και η Στοκχόλμη.

Η οικογένεια MINI .
Τα MINI που συμμετέχουν στο οδοιπορικό είναι το MINI Clubman με το γνώριμο πλούσιο χώρο αποσκευών, το MINI Countryman με άριστες off-road ικανότητες, το MINI Hatchback με την αξεπέραστη αίσθηση go-kart, το MINI Coupe με την εξαιρετική οδική συμπεριφορά, το MINI Roadster με την κορυφαία οδηγική απόλαυση και το MINI Cabrio που υπόσχεται την απόλυτη topless εμπειρία.

Το νέο MINI Paceman .
Το νέο MINI Paceman, το τελευταίο μέλος της οικογένειας MINI θα υποδεχτεί το κονβόι των ΜΙΝΙ φτάνοντας στο Rovaniemi.
Το πανίσχυρο και συναρπαστικό MINI Paceman χαρακτηρίζεται από ένα καινοτόμο συνδυασμό σπορ και εκφραστικού σχεδιασμού. Είναι το πρώτο Sports Activity Coupe στην compact premium κατηγορία και διαθέτει αναμφισβήτητα μοναδική προσωπικότητα. Το MINI Paceman είναι το έβδομο μοντέλο της οικογένειας ΜΙΝΙ.

Μία ξεχωριστή προσωπικότητα στην εκδήλωση: Rauno Aaltonen .
Ένας ακόμα διακεκριμένος καλεσμένος θα υποδεχτεί τα ΜΙΝΙ κατά την άφιξή τους: Ο Rauno Aaltonen, νικητής του Ράλι Μόντε-Κάρλο 1967 που έγραψε ιστορία, οδηγώντας ένα κλασικό Mini. Στον Αρκτικό Κύκλο ο Rauno θα κάνει επίδειξη το απαράμιλλου ταλέντου του στο τιμόνι ενός νέου MINI Paceman.
-Τέλος Δελτίου Τύπου-

BMW Power
28-11-12, 08:35
H Οικογένεια ΜΙΝΙ ξεκίνησε το ταξίδι της προς το Ροβανιέμι.

27.11.2012

https://mediapool.bmwgroup.com/download/edown/pressclub/publicq?actEvent=scaleZoom&dokNo=P90108417&imageWidth=600&quality=80

Έχοντας διανύσει τα πρώτα 600 χλμ. η Οικογένεια ΜΙΝΙ έφτασε στο Μόναχο όπου και επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της BMW και το BMW Welt. Ο Επικεφαλής Elf Raffaele ξενάγησε την Οικογένεια MINI.
Μετά τη χθεσινή στάση στο Μόναχο, το ταξίδι προς Ροβανιέμι συνεχίστηκε με πορεία προς τη Νυρεμβέργη, τη Γερμανική πόλη που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ετήσια Έκθεση Παιχνιδιών στο κόσμο. Πραγματικά, μια θαυμάσια ευκαιρία για να ολοκληρωθεί το πακέτο με τις ευχές παιδιών και ενηλίκων με τελικό προορισμό το Ροβανιέμι σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ευχολίστα που έχει παραδοθεί ποτέ στον Άγιο Βασίλη.
Αργά το βράδυ και έχοντας καλύψει περίπου 700 χλμ., η Οικογένεια MINI έφτασε στο Αννόβερο. Μετά από μία νύχτα ξεκούρασης, η Οικογένεια ΜΙΝΙ επέστρεψε στο δρόμο, αυτή τη φορά κατευθυνόμενη προς Κοπεγχάγη.

Νωρίς το πρωί, η Οικογένεια ΜΙΝΙ αναχώρησε σήμερα από το Αννόβερο για το Ροβανιέμι, διασχίζοντας το Δάσος Eilenriede, το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Η πρώτη από τις στάσεις του MINI Goes to Santa Claus ήταν στο Φλένσμπουργκ, τη Γερμανική πόλη που βλέπει στη Βαλτική Θάλασσα κοντά στα σύνορα με τη Δανία. Στο Φλένσμπουργκ, η Οικογένεια MINI επισκέφθηκε τη διάσημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης που μετατρέπονται σε πεζόδρομους που διακοσμούνται ανάλογα και φιλοξενούν διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Μετά τη στάση στο Φλένσμπουργκ, το καραβάνι MINI Goes to Santa Claus συνέχισε με πορεία προς Κοπεγχάγη, την πρώτη πόλη στον κόσμο που θα διασφαλίσει ‘μηδενικούς ρύπους’ μέχρι το 2025. Ήταν εμβληματική για την επίσκεψη του MINI, καθώς ανέκαθεν βρισκόταν στο προσκήνιο σε θέματα οικολογικής βιωσιμότητας.
Ταξιδεύοντας στη Δανία, η Οικογένεια MINI πέρασε από τις τέσσερις μεγάλες γέφυρες της χώρας – αυτή που συνδέει το Jutland με το Funen, και τη ζεύξη Falster - Mon, που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να διασχίσει όλη τη χώρα χωρίς να χρειαστεί να πάρει ferry boat. Οι άλλες δύο και πιο εντυπωσιακές, είναι κρεμαστή γέφυρα Funen-Zealand – μία ζεύξη της Great Belt Bridge, που διασχίζει ένα κομμάτι θάλασσας μήκους σχεδόν 20 χλμ., και η Γέφυρα του Oresund, που συνδέει το νησί Zealand με τη Σουηδία.
Η τελευταία έχει μήκος περίπου 16 χλμ., από τα οποία τα τέσσερα περνάνε μέσα τούνελ και τα 7,8 χλμ. υποστηρίζονται από πυλώνες. Πραγματικό μηχανολογικό αριστούργημα.

Στη συνέχεια, το MINI έφτασε στην Κοπεγχάγη όπου επισκέφθηκε το Luna Park και το Tivoli Gardens, το διάσημο ψυχαγωγικό πάρκο που είναι επίσης το οποίο εγκαινιάστηκε το 1843 και που αποτελεί το παλιότερο πάρκο στον κόσμο.
Πρόκειται για μία μεγάλη πράσινη όαση στο κέντρο της πόλης που πλαισιώνεται από δάση και κατοικείται από άγρια ζώα. Στο Tivoli Park, ο χορός ξεκίνησε με την Οικογένεια MINI να γιορτάζει τα Χριστούγεννα.
Το ψυχαγωγικό πάρκο αποτελεί μέρος του Tivoli Gardens που σέβεται πλήρως το οικοσύστημά του. Οι Κήποι που αυτή τη στιγμή επεκτείνονται τηρώντας παραδόσεις και χωρίς να επηρεάζεται η ξεχωριστή ατμόσφαιρα που χαρακτήριζε το αρχικό σχέδιο. Σαν ιδρυτής ο Georg Carstensen δήλωσε, «το Tivoli Gardens δεν θα πεθάνει ποτέ».
Μετά την Κοπεγχάγη, η οικογένεια ΜΙΝΙ αναχωρεί αύριο για Στοκχόλμη.
-Τέλος Δελτίου Τύπου-

BMW Power
03-12-12, 09:38
H Οικογένεια ΜΙΝΙ διένυσε το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού της, φτάνοντας τον τελικό προορισμό της.

30.11.2012

https://mediapool.bmwgroup.com/download/edown/pressclub/publicq?actEvent=scaleZoom&dokNo=P90108797&imageWidth=600&quality=80

MINI goes to Santa Claus - Il viaggio verso Rovaniemi - 6° giorno Προβολή όλων των πολυμέσων
Τελευταίο σκέλος του ταξιδιού και το MINI goes to Santa Claus αναχώρησε από την πρωτεύουσα της Δανίας, αυτή τη φορά με κατεύθυνση τη Στοκχόλμη. Στο ξεκίνημα της χθεσινής ημέρας, η Οικογένεια ΜΙΝΙ πέρασε από το Nyhavn, το παλιό λιμάνι της Κοπεγχάγης και μία από τις σημαντικότερες τουριστικές ατραξιόν της πόλης με ιδιαίτερο, τοπικό χρώμα. Τελείως συμπτωματικά και επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία, το ΜΙΝΙ πέρασε μπροστά από το Μουσείο Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες. Ως γνωστό, το MINI goes to Santa Claus κατευθύνεται προς το Ροβανιέμι, έχοντας στόχο να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, με τη μεγαλύτερη λίστα ευχών που έχει παραδοθεί ποτέ στον Αϊ Βασίλη.

Η Οικογένεια MINI διέσχισε την Oresund Bridge που με άνοιγμα 490 μέτρων είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης. Εγκαινιάστηκε την 1η Ιουνίου του 2000 παρουσία του Βασιλιά Καρόλου XVI Γουσταύου της Σουηδίας και της Βασίλισσας Μαργαρίτας ΙΙ της Δανίας. Η Oresund Bridge θεωρείται από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά αρχιτεκτονικά projects, πραγματικό κατασκευαστικό θαύμα. Μέσω αυτής της Ζεύξης επιτεύχθηκε η απευθείας σύνδεση Δανίας και Σουηδίας, κάτι που έχει επιφέρει σημαντική αύξηση εμπορικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.
Η γέφυρα οδηγεί την από βορρά ερχόμενη κυκλοφορία στο Lernacken, νότια του Malmö, και έχει συνολικό μήκος 7.845 m. Με ύψος βασικού πυλώνα 203,5 m είναι η υψηλότερη ανθρώπινη κατασκευή στη χώρα. Μαζί με την Great Belt Bridge, παρέχουν απευθείας οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ Σκανδιναβικής χερσονήσου και Ευρωπαϊκής ηπείρου.
Μετά από μία στάση για ξεκούραση στη Jönköping, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην επαρχία Smäländ και τη δέκατη μεγαλύτερη της Σουηδίας, η Οικογένεια MINI συνέχισε το ταξίδι μέσα από επιβλητικά δάση προς τη Στοκχόλμη όπου έφτασε τις βραδινές ώρες.

Ξεκινώντας αισίως το πέμπτο σκέλος αυτής της περιπέτειας, ο θίασος MINI goes to Santa Claus αναχώρησε από Στοκχόλμη με προορισμό την Umea, τελευταία στάση του ταξιδιού προς Ροβανιέμι. Στη διαδρομή τα ΜΙΝΙ πέρασαν μπροστά από το Nobel Palace όπου γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες για το στολισμό του διάσημου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Δύο ακόμα ΜΙΝΙ περίμεναν πανέτοιμα στα κεντρικά γραφεία του BMW Group Β. Ευρώπης στη Στοκχόλμη και προστέθηκαν στο στόλο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των μοντέλων σε δέκα – αναμφισβήτητα μία Πολυμελής Οικογένεια ΜΙΝΙ.

Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, τα ΜΙΝΙ αντάλλασσαν σημαντικές πληροφορίες μέσω ασύρματης επικοινωνίας πάνω στον οδική χάρτη που οδηγεί στο Ροβανιέμι.
Στη συνέχεια, η Οικογένεια MINI σταμάτησε στο Månkarbo, ένα μαγευτικό παραμυθένιο χωριό με κόκκινα σπιτάκια, σήμα κατατεθέν της Σουηδίας.
Εδώ οι κάτοικοι συνηθίζουν να τοποθετούν χαριτωμένα φαναράκια στα περβάζια των παραθύρων δίνοντας μία νότα λάμψης στο όλο σκηνικό σε μία περιοχή όπου λόγω γεωγραφικού πλάτους το ηλιακό φως είναι σπάνιο αυτή την εποχή του χρόνου. Στο όλο σκηνικό προστέθηκε η μαγεία του χιονιού που έπεφτε πυκνό και σύντομα εξελίχθηκε σε χιονοθύελλα! Μετά από πολλές ώρες οδήγησης, προς το βράδυ η Οικογένεια MINI έφτασε στην Umeå.

Σήμερα, αφήνοντας την Umeå, η Οικογένεια ΜΙΝΙ μπήκε στην τελική ευθεία πορείαπρος το Ροβανιέμι και στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Η Umeå είναι μια πανέμορφη πόλη με θέα τον Κόλπο της Μπότνια. Με τους 100.000 κατοίκους της, είναι η πιο πολυπληθής πόλη στη Βόρεια Σουηδία. Το 2014 Umeå έχει προγραμματιστεί να ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Το MINI Goes to Santa Claus, πέρασε το Gammelstad, βρίσκεται σε ένα νησί στο δέλτα του ποταμού Lule. Το 1996 η πόλη ανακηρύχτηκε παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.
Το κέντρο της Gammelstad υπάρχει μια πέτρινη εκκλησία χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, περιβάλλεται από 424 ξύλινα σπίτια, χτισμένα να δίνουν καταφύγιο σε πιστούς, οι οποίοι διαφορετικά δεν θα ήταν σε θέση να φθάσουν σπίτι πριν το βράδυ. Δεδομένου ότι η Gammelstad είναι πολύ κοντά στον Αρκτικό κύκλο, κατά την χειμερινή περίοδο ο ήλιος δύει πολύ νωρίς μέσα στην ημέρα.
Με άφιξη στο Τόρνιο, την πόλη όπου συναντώνται η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία, έκανε επίσημη είσοδο η Οικογένεια MINI στο φινλανδικό έδαφος. Καλύπτοντας πάνω από 3.500 χιλιόμετρα, η οικογένεια MINI τελικά έφτασε στο Ροβανιέμι.

Τώρα οι προετοιμασίες ξεκινούν για τη συνάντηση της Οικογένειας ΜΙΝΙ με τον Αϊ-Βασίλη.
-Τέλος Δελτίου Τύπου-

BMW Power
05-12-12, 12:28
MINI sets a world record approved by Guinness World Records™ for the longest wish list ever delivered to Santa Claus.

05.12.2012

https://mediapool.bmwgroup.com/download/edown/pressclub/publicq?actEvent=scaleZoom&dokNo=P90109108&imageWidth=600&quality=80

Maria Conti, Spokesperson MINI Italy, receives the Guiness World Record for MINI for the longest wish list ever delivered to ... Show all media
In its usual unconventional style, MINI has completed its Christmas mission. The MINI Goes to Santa Claus project has made it possible for MINI to set a Guinness World Records record, collecting 75.954, the biggest number of wishes ever delivered to Santa Claus. The delivery directly to the hands of Santa Claus of the longest wish list in the world (3798,5 metres) took place today at the Santa Claus Post Office in Rovaniemi. The wish list was put together by joining the wishes end-to-end and using a special paper that has a minimal impact on the environment.

The MINI Goes to Santa Claus project
A fleet of eight MINIs traveled from one end of Europe to the other, heading for the Arctic Circle in order to deliver to Santa Claus the Christmas wishes written by children and adults the world over. To set a Guinness World Records record, MINI got a total of 16 countries involved in the collection of the wishes: Germany, Italy, United Kingdom, Portugal, Belgium, Bulgaria, Greece, Poland, Slovenia, Czech Republic, Hungary, Romania, Slovakia, Russia, United States of America and Singapore.

The MINI Family’s journey to Rovaniemi
Saturday, 24 November, the MINI Family departed from the headquarters of the BMW Group in Munich with Rovaniemi as its destination. Along the way, covering more than 3,500 km, the MINI Family passed through some of Europe’s most beautiful cities, such as Copenhagen and Stockholm, where the collection of the wishes continued.

The new MINI Paceman
The new MINI Paceman, the seventh model in the MINI family, welcomed the MINI Goes to Santa Claus caravan upon its arrival in Rovaniemi. With its unique personality, the MINI Paceman offers an innovative combination of sporty and extroverted design. It is the first Sports Activity Coupé in the premium compact segment and is available with the MINI ALL4 four-wheel drive system.


An outstanding guest: Rauno Aaltonen
In Rovaniemi the MINI Family was welcomed by a very special guest: Rauno Aaltonen. The Finnish driver showed off his exceptional talent at the wheel of a new MINI Paceman, bringing to life for the international press the MINI Ice Driving Experience. Rauno Aaltonen won the European Rally Championship in 1965 and, thanks to his incomparable driving style and the intelligent choice of tyres, he was victorious in the historic 1967 Monte Carlo Rally behind the wheel of a classic Mini. Rauno Aaltonen has also been nicknamed "the Flying Finn" and "the Rally Professor", and he has to his name an incredible number of prizes, awards, and accolades.


In collaboration with Rovaniemi
To realize the MINI Goes to Santa Claus event, MINI could count on the collaboration of the city of Rovaniemi, "the Official Hometown of Santa Claus" and "the Heart of Lapland". Rovaniemi is located on the 66
parallel inside the Arctic Circle, about 800 km from Helsinki and 2,600 km from the North Pole. The city is situated between the Ounasvaara and Kokalovaara hills, at the confluence of the river Kemijoki and its tributary, the Ounasjoki. The name "Rovaniemi" has often been thought to be of Lapp origin, since in the Sami language "roavvi" means a wooded hill; whereas in the Finnish language "rova" means a "pile of stones" or "rock". The capital of Lapland is a magic city. As a matter of fact, although Christmas comes but once a year, in Rovaniemi it is possible to run into Santa Claus every day of the year.