PDA

Επιστροφή στο Forum : Τρακάρισμα Ολική και Αποζημείωση (SOS)


oldcarskickass
07-03-13, 01:52
Παίδες καλησπέρα,

όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε έχω ένα 120D E87.

Το όχημα ενεπλάκη σε ατύχημα με υπαιτιότητα άλλου προ 2 μηνών και μετά από την διαδικασία της πραγματογνωμοσύνης κρίθηκε ότι δεν επισκευάζεται. (πλαγιομετωπική σύγκρουση με 40 το ένα και καμιά 40αριά το άλλο...)

Ευτυχώς πέρα από μικροτραυματισμούς δεν έγινε τίποτα άλλο.

Και τώρα ξεκινάει ο γολγοθάς, οι χριστοπαναγίες και η επιβεβαίωση του κανόνα
ΔΕΝ
ΚΑΝΟΥΜΕ
ΔΟΥΛΕΙΕΣ
ΜΕ
ΦΙΛΟΥΣ

Μετά την καταγραφή του συμβάντος από τροχαία και ασφαλιστικές ο άλλος οδηγός και ιδιοκτήτης απεδέχθει το φταίξιμο του (πέρασε στοπ).


Η πρόταση που έγινε από την άλλη ασφαλιστική ήταν καλή και την δεχτήκαμε (περίπου όσα ζήταγα στην αγγελία, όποιος την είχε προλάβει στο car)

Από εκεί και πέρα μας είπαν ότι θα πάρουμε ένα ποσό από την ασφαλιστική και ένα ποσό (τα σώστρα, διόλου ευκαταφρόνητο) από τον μαντρά ο οποίος θα αγοράσει τη μάζα με παλιοσίδερα.

Η διαδικασία ΘΑ είχε ως εξής.

Θα έπαιρνε ο μαντράς το όχημα, θα τον εξουσιοδοτούσα να κάνει διαγραφή και θα το μεταβίβαζε ως ανταλλακτικά στο όνομά του.

Πηγαίνοντας στην ασφαλιστική (για τρισεκατομυριοστή φορά και ακολουθώντας συμβουλές μέσα από το νετ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ασφαλιστή, ο οποίος μάλιστα την έπεσε και στην πρώην μου με την οποία έχω το αμάξι... επαγγελματίας όχι αστεία... για πολλές χριστοαλλάχβουδοπαναγίες παλούκωμα και καψάλισμα του όσχεου του μέχρις αποκαλύψεως των μπαλακίων) μου είπε ότι για να μπορέσει να εκταμιεύσει το υπόλοιπο ποσό της αποζημείωσης θα πρέπει να έχει το χαρτί ότι το όχημα έχει διαγραφεί.

Το όχημα πλέον βρίσκεται στα χέρια του μαντρά ο οποίος είναι σε αναμονή να του στείλω τις εξουσιοδοτήσεις να προχωρήσει την διαδικασία.

Δεν έχω βρει πουθενά στο νετ (γιατί κοινωνική ζωή μηδέν, ανεργία τάξη και ασφάλεια) πως θα έπρεπε να κινηθώ σε αυτό το βήμα, και πιο συγκεκριμένα, πως είμαι εγώ εξασφαλισμένος (από θέμα χαρτούρας) ότι η ασφαλιστική θα με εξοφλήσει.

Η άλλη ασφαλιστική λέει ότι πρέπει να προσκομίσω τα χαρτιά, ο μαντράς λέει θα τα στείλει αυτός, και εγώ μένω χωρίς κανένα χαρτί στο χέρι.

Θα ήθελα, θα παρακαλούσα (θα έπαιρνα και πίπες αν ήξερα ότι καπνίζετε) να με συμβουλέψετε για το πως θα πρέπει να κινηθώ, ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο μου βήμα. Στέλνω τις εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις (αν θέλετε τις σκανάρω ή μεταφέρω το κείμενο που υπέγραψα) στον μαντρά να προχωρήσει την διαδικασία; ή κάτι άλλο;

Ο ασφαλιστής μου το καλό που του θέλω είναι να έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος γιατί γνωρίζοντας την προσωπική φάση που περνάω φέρθηκε όπως φέρθηκε, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση επικοινωνίας μαζί του.

Εκ των προτέρων ευχαριστώ.

ΥΓ1: τα ονόματα των ασφαλιστικών καθώς και την πορεία συνεργασίας μεταξύ τους θα τα αναφέρω αργότερα, γιατί λόγω του παραπάνω φορτισμένου κειμένου ίσως πω κάτι το οποίο δεν ισχύει.
ΥΓ2: Παίδες οτιδήποτε λεπτομέρειες που δεν αφορούν την διαδικασία θα τις απαντήσω εν ευ θέτω γιατί σε μια εβδομάδα παρουσιάζω - επιτέλους αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία - διπλωματική, είμαι σχεδόν 8 μήνες απλήρωτος και γενικά δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου από την διαδικασία της αποζημίωσης και της σχολής.

Dimpas
07-03-13, 09:27
Καλημέρα φίλε μου !

Σου ευχομαι να πάνε όλα καλά και ελπίζω στο τέλος να πάρεις τα λεφτά που δικαιούσαι !

Λοιπόν, όταν μπλέκεις στην χώρα μας με τις ασφαλιστικές το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σε ρίξουν, να σου δώσουν λιγότερα χρήματα από όσα δικαιούσαι !
Υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να το κάνουν αυτό , αυτός όμως που φταίει στο τέλος είναι ο ριγμένος που δεν τους πήγε στα δικαστήρια !
Λοιπόν το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνει είναι να ρωτήσεις δικηγόρο για το τι δικαιούσαι και τι σου δίνουν αυτοί. Βέβαια την αξία του οχήματός σου και το τι ζητάς απο την ασφαλιστική του άλλου πρέπει να το σκευτείς και να καταλήξεις.

Τώρα, θα κάνω μια προτροπή σε όσους τρακάρουν φταίνε δεν φταίνε !
Μέσα σε 3-4 ώρες από το ατύχημα να πάνε σε Δημόσιο Νοσοκομείο και να βάλουν ένα κολάρο αυχένα ! Την ώρα του ατυχήματος μπορεί να μην νιώθεις πόνο η ζάλη αλλά μετά μπορεί να έχεις τα συμπτώματα !

Στην χώρα που ζούμε και το δίκαιο δεν είναι αυτονόητο , δώσε λίγα χρήματα και κάνε μια νομική ασφάλεια σε ARAG ή DAS κτλ ! Μην εμπιστεύεσαι την νομική προστασία της ασφαλιστικής σου .Υπάρχει ΜΟΝΟ σαν γράμματα γραμμένα σε ένα χαρτί ! Δεν θα σε βοηθήσει όταν την χρειαστείς.

Τώρα τα χαρτιά θα τα πάρεις εσύ , θα τα βγάλεις φωτοτυπίες και θα τα κρατήσεις για το αρχείο σου και μετά τα αυθεντικά θα τα δώσεις στην ασφαλιστική !

Καλό θα είναι κάθε επικοινωνία με την ασφαλιστική σου να γίνεται Εγγράφως για να είσαι μελλοντικά καλυμμένος.

InsaneDriver
07-03-13, 10:38
Αν θυμάμαι σωστά και έχοντας ένα smart που μου βγήκε ολική, ήρθε ο μαντράς το είδε στο συνεργείο αφού το είχε βγάλει ολική η εταιρεία και του υπέγραψα χαρτί για την μεταβίβαση και μου έδωσε στο χέρι τα χρήματά του αυτός.
Θυμάμαι ότι μετά από λίγες ημέρες πήρα τα χρήματα από την ασφαλιστική τα υπόλοιπα και η δουλειά έγινε στο προφορικό μέχρι να τα πάρω.
Δηλαδή, δεν μου είχανε στείλει προσφορά ότι τόσα θα πάρεις από εμάς τόσα από τον μαντρά.
Απλά του μαντρά τα πήρα στο χέρι μόλις υπέγραψα την μεταβίβαση.

Αυτά...

MarinosE46
07-03-13, 18:25
Αν θυμάμαι σωστά και έχοντας ένα smart που μου βγήκε ολική, ήρθε ο μαντράς το είδε στο συνεργείο αφού το είχε βγάλει ολική η εταιρεία και του υπέγραψα χαρτί για την μεταβίβαση και μου έδωσε στο χέρι τα χρήματά του αυτός.
Θυμάμαι ότι μετά από λίγες ημέρες πήρα τα χρήματα από την ασφαλιστική τα υπόλοιπα και η δουλειά έγινε στο προφορικό μέχρι να τα πάρω.
Δηλαδή, δεν μου είχανε στείλει προσφορά ότι τόσα θα πάρεις από εμάς τόσα από τον μαντρά.
Απλά του μαντρά τα πήρα στο χέρι μόλις υπέγραψα την μεταβίβαση.

Αυτά...

και μετά από κάποιες μέρες πρέπει να πήγες στον μαντρά και να πήρες το χαρτί της οριστικής διαγραφής του αυτοκινήτου.

120ihatch
07-03-13, 23:08
Εύχομαι να έχει το θέμα την καλύτερη κατάληξη και να πάρεις τα χρήματα σου.

Προσωπικά σε ευχαριστώ που ανέβασες το θέμα, για να δούμε το παράδειγμα σου και να μην πάθουμε τα ίδια.

Η ασφαλιστική σου νομίζω πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι δεν έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρεις απλά τα χρήματα για τα οποία είχες ασφαλίσει το αμάξι? Το όνομα της ασφαλιστικής αν δεν αναφερθεί ανοιχτά, θα μπορούσα να το έχω παρακαλώ με πμ για να το .... ξανασκεφτώ όταν μου προτείνουν να ασφαλίσω το αυτοκίνητο μου εκεί?


...
Εύχομαι τα καλύτερα και πάλι. Χαλαρά με το θέμα του τύπου που την έπεσε στην κοπέλα, θα βρει το δάσκαλο του.... μην ασχοληθείς καλύτερα μαζί του - δεν αξίζει...


(θετική δεν μπορώ να σου δώσω άλλη.....τα γνωστά με το (αναχρονιστικό κατά την -ταπεινή- άποψη μου) σύστημα των θετικών....)

Bassakos
07-03-13, 23:26
Λευτερη σου ειχα πει να μην μπλεξεις με μαντραδες και μλκιες!!!

σε μια μαντρα/εταιρια ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ επρεπε να πας!
να δωσεις το αμαξι εκει, να παρεις το γαμοχαρτο ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ!

και να πας να παρεις τα λεφτα σου! τωρα δεν ξερω τι να σου πω, πηγες σε μαντρα με ανταλλακτικα και περιμενεις απο αυτον να τρεξει να σου διαγραψει το αυτοκινητο ,....

υπομονη ...

kacey
08-03-13, 07:54
Λευτερη σου ειχα πει να μην μπλεξεις με μαντραδες και μλκιες!!!

σε μια μαντρα/εταιρια ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ επρεπε να πας!
να δωσεις το αμαξι εκει, να παρεις το γαμοχαρτο ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ!

και να πας να παρεις τα λεφτα σου! τωρα δεν ξερω τι να σου πω, πηγες σε μαντρα με ανταλλακτικα και περιμενεις απο αυτον να τρεξει να σου διαγραψει το αυτοκινητο ,....

υπομονη ...

Αυτο που λες δεν ειναι σωστο. Ο μαντρας εδωσε χρημα για να ΑΓΟΡΑΣΕΙ το οχημα ως ανταλλακτικα, ως εμπορευμα. Το ποσο το συμφωνησε με την ασφαλιστικη η οποια με αυτο το τροπο γλιτωσε κομματι απο τα χρηματα που εκεινη θα δωσει. Κ ακριβως αυτος ηταν ο σκοπος, να δημιουργησει ωφελος και για την ασφαλιστικη αλλα κ το μαντρα (αλλα με δημιουργια τρεξιματος για τον παθοντα)*.

Η εταιρια ανακυκλωσης δεν θα εδινε τιποτα γιατι απλα διαγραφει το οχημα κ μετα το καταστρεφει. Κ αυτο δεν θα το δεχοταν η εταιρια.

*Για αυτο το λογο λοιπον, αυτο που θα επρεπε να εχει κανει ειναι να πει "κ. Ασφαλιστικη, βασει νομου ειστε υποχρεωμενοι να με εχετε αποζημιωσει μεσα σε τρεις μηνες απο τη δηλωση του συμβαντος. Εδω ειναι τα κλειδια του αυτοκινητου, εδω η αδεια του, στειλ'τε μου κ τι να υπογραψω ΟΤΑΝ ταυτοχρονα θα μου δινεται τα λεφτα αλλα μεχρι εκει, εγω δεν κανω τιποτα αλλο. Το αυτοκινητο ειναι δικο σας θεμα πια κ το αναλαμβανεται εσεις".

gearboxer
08-03-13, 08:28
Η διαδικασία έχει ως εξής:

1) Η ασφαλιστική ορίζει την αποζημίωση και ψάχνει αγοραστή για το κουφάρι
2) Ο μαντράς με την μεγαλύτερη προσφορά κερδίζει το κουφάρι
3) Ο μαντράς έρχεται και μαζεύει το κουφάρι, το φωτογραφίζει και στέλνει στην ασφαλιστική φωτογραφίες
(οι φωτογραφίες πρέπει να ταιριάζουν με αυτές που τραβήχτηκαν μετά το ατύχημα, μην έχουν αλλαχτεί ζάντες κτλ)
4) Μεταβιβάζεις το αυτοκίνητο στον μαντρά ή υπογράφεις τα χαρτιά διαγραφής για ανακύκλωση που θα σου δώσει εισπράττοντας τα χρήματα που στο αγοράζει μετρητά.
5) Ο φάκελλος έχει ολοκληρωθεί και πηγαίνεις να πληρωθείς από την ασφαλιστική το αρχικό ποσό αποζημίωσης μείον αυτό που σου έχει δώσει ο μαντράς για το κουφάρι.
6) Υπογράφεις ότι δεν απαιτείς τίποτα άλλο από την ασφαλιστική και παίρνεις επιταγή ημέρας

zami
08-03-13, 08:38
Οταν μια ασφαλιστικη εταιρεια πραγματογνωματευει ενα οχημα ως ολικα κατεστραμενο,το αποζημιωνει (με την δικη της τιμολογιακη πολιτικη.......) και το αυτοκινητο περιερχεται στην κυριοτητα της για τα περαιτερω.Δηλαδη το παραλαμβανει και κανει αυτα που γραφει ο νομος.Ο νομος λεει οτι το οχημα διαγραφεται οριστικα,δεν μεταβιβαζεται ,δεν πωλείται και δεν διαλυεται για ανταλλακτικα,αυτο απαγορευεται!!τωρα στην πραξη το τι γινεται ,διαφερει.....Το μονο που δεν αλλαζει ειναι οτι μετα την πραγματογνωμοσυνη ειναι υποχρεωση της ασφαλιστικης να ολοκληρωσει τις διαδικασιες και να αποζημιωσει τον παθων, χωρις την εμπλοκή του....Καπου σε μπερδεψανε ή τα μπερδεψες εσυ.Αυτο που μπορεις να κανεις,ως μεσο πιεσης στον μαντρα,ειναι να παρεις μια εταιρει ανακυκλωσης και να του πεις οτι θα περασουν να παρουν το αμαξι σου γιατι εχει καθυστερησει η διαγραφη ,ωστε να την ολοκληρωσουν αυτοι αμεσα...

Nick_compact
08-03-13, 12:15
Στην πράξη οι ασφαλιστικές μεταβιβάζουν τα αυτοκίνητα σε μαντράδες, και αν συμφέρει τα επισκευάζουν κιόλας.. το compact μου το έχω πετύχει 3-4 φορές, παρότι είχα μεικτή και είχε βγει και αυτό ολική και αποζημιώθηκα.
Εμένα μου έκαναν άλλη πουστιά, ενώ όταν έκανα την μεικτή είχα πάνω 15άρες ζάντες, και ένα ραδιοcd της πλάκας, αυτοί το φωτογράφισαν και έστειλαν φωτογραφίες στον μαντρά με τις 17άρες BBS RK που είχα, θολόμπαρες μπρος πίσω, ακριβό ραδιοcd και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Εγώ τα έβγαλα όλα αυτά πρωτού το δώσω και έβαλα τα παλιά πράγματα, και δεν με πλήρωναν αν δεν τα γύριζα στον μαντρά.. επειδή αυτός τους εδωσε μια χ προσφορά για να το αγοράσει με αυτά που είδε... τα οποία πουθενά δεν φαίνονταν στην φωτογράφιση που έγινε κατά την ασφάλιση.. γιατί δεν υπήρχαν καν. Τελικά προκειμένου να πάρω τα λεφτά μου για να προχωρήσω στην αγορά του επόμενου, και όντας πιτσιρικάς (6 χρόνια πριν) τα έδωσα. Αν μου το έκαναν τώρα θα τους γ@%$^σα και για τα πράγματα που μου πήραν παράνομα, και επειδή έφτιαξαν το αμάξι και το έδωσαν σε κυκλοφορία.

BMW Power
08-03-13, 13:46
Όλοι την έχουμε πατήσει με τις ασφαλιστικές.

3 χρόνια έκανα να πάρω αποζημίωση από κλοπή με δικαστήρια κλπ.

kacey
08-03-13, 14:30
Εμένα μου έκαναν άλλη πουστιά, ενώ όταν έκανα την μεικτή είχα πάνω 15άρες ζάντες, και ένα ραδιοcd της πλάκας, αυτοί το φωτογράφισαν και έστειλαν φωτογραφίες στον μαντρά με τις 17άρες BBS RK που είχα, θολόμπαρες μπρος πίσω, ακριβό ραδιοcd και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Εγώ τα έβγαλα όλα αυτά πρωτού το δώσω και έβαλα τα παλιά πράγματα, και δεν με πλήρωναν αν δεν τα γύριζα στον μαντρά.. επειδή αυτός τους εδωσε μια χ προσφορά για να το αγοράσει με αυτά που είδε... τα οποία πουθενά δεν φαίνονταν στην φωτογράφιση που έγινε κατά την ασφάλιση.. γιατί δεν υπήρχαν καν. Τελικά προκειμένου να πάρω τα λεφτά μου για να προχωρήσω στην αγορά του επόμενου, και όντας πιτσιρικάς (6 χρόνια πριν) τα έδωσα. Αν μου το έκαναν τώρα θα τους γ@%$^σα και για τα πράγματα που μου πήραν παράνομα, και επειδή έφτιαξαν το αμάξι και το έδωσαν σε κυκλοφορία.

Εμενα αυτο μου φαινεται λογικο. Τα λεφτα που προσεφερε ο μαντρας, απο τη μερια του, ηταν για το αυτοκινητο ΜΑΖΙ με τα πραγματα. Οποτε

Ασφαλιστικη λεει αξια αυτοκινητου τη στιγμη του ατυχηματος πχ 5000 (αδιαφορο αν εχει πανω τα πραγματα).

Μαντρας λεει δινω 2000 για αυτοκινητο ΜΕ τα πραγματα

Ασφαλιστικη δινει τα υπολοιπα 3000

Αν εσυ το δωσεις στο μαντρα χωρις, αυτος δεν δινει τα 2000 ολοκληρα (λογικοτατο) οποτε η ασφαλιστικη δεν δινει τα υπολοιπα 3000.

Το πως φωτογραφηθηκε το αμαξι κατα τη αρχικη συναψη της ασφαλειας δεν πολυεχει σημασια αφου η αξια που αποζημιωνεσαι υπολογιστηκε κατα τη στιγμη του ατυχηματος.

harristheo
08-03-13, 14:33
Στην πράξη οι ασφαλιστικές μεταβιβάζουν τα αυτοκίνητα σε μαντράδες, και αν συμφέρει τα επισκευάζουν κιόλας.. το compact μου το έχω πετύχει 3-4 φορές, παρότι είχα μεικτή και είχε βγει και αυτό ολική και αποζημιώθηκα.
Εμένα μου έκαναν άλλη πουστιά, ενώ όταν έκανα την μεικτή είχα πάνω 15άρες ζάντες, και ένα ραδιοcd της πλάκας, αυτοί το φωτογράφισαν και έστειλαν φωτογραφίες στον μαντρά με τις 17άρες BBS RK που είχα, θολόμπαρες μπρος πίσω, ακριβό ραδιοcd και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Εγώ τα έβγαλα όλα αυτά πρωτού το δώσω και έβαλα τα παλιά πράγματα, και δεν με πλήρωναν αν δεν τα γύριζα στον μαντρά.. επειδή αυτός τους εδωσε μια χ προσφορά για να το αγοράσει με αυτά που είδε... τα οποία πουθενά δεν φαίνονταν στην φωτογράφιση που έγινε κατά την ασφάλιση.. γιατί δεν υπήρχαν καν. Τελικά προκειμένου να πάρω τα λεφτά μου για να προχωρήσω στην αγορά του επόμενου, και όντας πιτσιρικάς (6 χρόνια πριν) τα έδωσα. Αν μου το έκαναν τώρα θα τους γ@%$^σα και για τα πράγματα που μου πήραν παράνομα, και επειδή έφτιαξαν το αμάξι και το έδωσαν σε κυκλοφορία.

Ναι Οκ,
Αλλά ο μαντρας αξιολόγησε τις φωτο του τρακαρισμενου αυτοκινήτου για να δώσει προσφορά οι οποίες προφανώς είχαν πάνω όλες τις μετατροπές που αναφέρεις σε ραδιοcd ζάντες κλπ.
Ο μαντρας δεν εδωσε προσφορά με βάσει τις φωτο της αρχικής ασφάλισης.
Σωστά δεν σου έδιναν τα χρήματα σου. Τέλος αναφορικά και μόνο μπορεί μια ασφαλιστική να μην την συμφέρει να το φτιάξει, αλλά έναν μάντρα με προσωπική εργασία και κόπο και χρόνο να συμφέρει.
Δεν βρίσκω πουθενά λάθος στην περίπτωση σου

Χαρης

harristheo
08-03-13, 14:55
Με πρόλαβε ο kacey

Nick_compact
08-03-13, 15:29
Ναι Οκ,
Αλλά ο μαντρας αξιολόγησε τις φωτο του τρακαρισμενου αυτοκινήτου για να δώσει προσφορά οι οποίες προφανώς είχαν πάνω όλες τις μετατροπές που αναφέρεις σε ραδιοcd ζάντες κλπ.
Ο μαντρας δεν εδωσε προσφορά με βάσει τις φωτο της αρχικής ασφάλισης.
Σωστά δεν σου έδιναν τα χρήματα σου. Τέλος αναφορικά και μόνο μπορεί μια ασφαλιστική να μην την συμφέρει να το φτιάξει, αλλά έναν μάντρα με προσωπική εργασία και κόπο και χρόνο να συμφέρει.
Δεν βρίσκω πουθενά λάθος στην περίπτωση σου

Χαρης

Διάβασε καλά τι έχω γράψει... στα @@ μου τι αξιολόγηση έκανε ο μαντράς! Η σύμβαση ήταν μεταξύ εμού και της τάδε ασφαλιστικής εταιρίας, η οποία ασφάλισε ένα αμάξι όπως φωτογραφίστηκε και εκτιμήθηκε από τον πραγματογνώμονα της κατά την έναρξη. Οι φωτογραφίες δείχνουν ξεκάθαρα την μορφή του αυτοκινήτου που ασφάλισα, και η αξία προφανώς και επηρεάστηκε επίσης. Όφειλα να παραδώσω το αμάξι ΟΠΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ κατά την έναρξη της ασφάλισης από τον εκπρόσωπο της ασφαλιστικής, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΜΑΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΩ, όπως έγινε. Και δεν έπρεπε να με απασχολήσει ΚΑΘΟΛΟΥ το πώς ήθελε ο μαντράς το αμάξι, καθώς απλά έπρεπε να δώσει λιγότερα λεφτά αυτός και παραπάνω η ασφάλεια. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΛΙΚΗ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ;;;;;

Ασφαλιστής είσαι;;;;;

Lil
08-03-13, 16:08
Διάβασε καλά τι έχω γράψει... στα @@ μου τι αξιολόγηση έκανε ο μαντράς! Η σύμβαση ήταν μεταξύ εμού και της τάδε ασφαλιστικής εταιρίας, η οποία ασφάλισε ένα αμάξι όπως φωτογραφίστηκε και εκτιμήθηκε από τον πραγματογνώμονα της κατά την έναρξη. Οι φωτογραφίες δείχνουν ξεκάθαρα την μορφή του αυτοκινήτου που ασφάλισα, και η αξία προφανώς και επηρεάστηκε επίσης. Όφειλα να παραδώσω το αμάξι ΟΠΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ κατά την έναρξη της ασφάλισης από τον εκπρόσωπο της ασφαλιστικής, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΜΑΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΩ, όπως έγινε. Και δεν έπρεπε να με απασχολήσει ΚΑΘΟΛΟΥ το πώς ήθελε ο μαντράς το αμάξι, καθώς απλά έπρεπε να δώσει λιγότερα λεφτά αυτός και παραπάνω η ασφάλεια. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΛΙΚΗ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ;;;;;

Ασφαλιστής είσαι;;;;;

Νικο ναι μεν αλλα, αμα σου εκλεβαν κατι θα ζηταγες τις 17αρες ή τις 15αρες?
αμα η ασφαλιστική σε αποζημιωνε για 15αρες θα εγταγε παλι η ασφαλιστικη?

αμα δήλωνες στην ασφαλιστικη καθε μετατροπη που χες κανει θα ησουν οκ στο να πληρωνες την αναλογη προσαυξηση στο ασφαλιστρο σου?

ουτε εγω τους παω τους ασφαλιστές αλλα ειναι κ αυτοι ελληνες... κ οπως καθε ελληνας, τα θελουν ολα βασει του συμφερώντος τους χωρις να αναλογιζονται σφαιρικα το θεμα...

(οπως και ο γραφων)

harristheo
08-03-13, 16:36
Διάβασε καλά τι έχω γράψει... στα @@ μου τι αξιολόγηση έκανε ο μαντράς! Η σύμβαση ήταν μεταξύ εμού και της τάδε ασφαλιστικής εταιρίας, η οποία ασφάλισε ένα αμάξι όπως φωτογραφίστηκε και εκτιμήθηκε από τον πραγματογνώμονα της κατά την έναρξη. Οι φωτογραφίες δείχνουν ξεκάθαρα την μορφή του αυτοκινήτου που ασφάλισα, και η αξία προφανώς και επηρεάστηκε επίσης. Όφειλα να παραδώσω το αμάξι ΟΠΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ κατά την έναρξη της ασφάλισης από τον εκπρόσωπο της ασφαλιστικής, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΜΑΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΩ, όπως έγινε. Και δεν έπρεπε να με απασχολήσει ΚΑΘΟΛΟΥ το πώς ήθελε ο μαντράς το αμάξι, καθώς απλά έπρεπε να δώσει λιγότερα λεφτά αυτός και παραπάνω η ασφάλεια. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΛΙΚΗ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ;;;;;

Ασφαλιστής είσαι;;;;;

όχι δεν είμαι
και δεν έχω κάτι μαζί σου.
συζήτηση κάνουμε.
το ιδιο ακριβώς είχα πάθει και εγώ με το Honda Type-R που είχα.
βγήκε ολική και πήρα 4.000 από μαντρά και 8.000 από ασφαλιστική.
σημασία ε΄χει πόσα χρήματα μπαίνουν στην τσέπη σου φίλε μου στο τέλος.
επίσης εσύ δεν αποζημιώθηκες από τον μαντρά. λάθος διατύπωση.
ο μαντρας αγόρασε από εσένα την υπάρχουσα κατάσταση του αυτοκινήτου, και αποζημιώθηκες από την ασφαλιστική. διότι το αυτοκίνητο σου τρακαρισμένο με ότι είχε πάνω του εκείνη την στιγμή στοίχιζε €€€ χρήματα.

Όφειλα να παραδώσω το αμάξι ΟΠΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ κατά την έναρξη της ασφάλισης από τον εκπρόσωπο της ασφαλιστικής
έτσι λες εσύ και εν μέρη έχεις δίκιο.
τότε όμως θα έπαιρνες λιγότερα χρήματα από τον μαντρα, και στο σύνολο μαντρά και ασφαλιστική λιγότερο επίσης.
ο μαντράς δεν ξέρει τι συμβόλαιο έχεις και δεν τον ενδιαφέρει. βλέπει αυτό το αυτοκίνητο όπως είναι τώρα.
τέλος για να λέμε τα πράγματα με το ονομάτους κανονικά η ασφαλιστική έπρεπε να παρει από εσένα το αυτοκίνητο σου και αντίστοιχά να το πουλήσει εκείνη στον μαντρά) 2 μεταβιβάσεις τισ οποίες στο τέλοσ θα "χρεωνόσουν" εσύ.ουσιαστικά η ασφαλιστική θα σου έδινε λιγότερα χρήματα ακόμη και λόγο του κόστους της μεταβίβασης, τησ εργασίας, του χώρου αποθήκευσης...κλπ κλπ...
επίσης σου ξαναείπα ολική σημαίνει ότι δεν συμφέρει να επισκευαστεί το αυτοκίνητο. όχι ότι δεν επισκευάζεται. γι αυτό και αποζημιώνεσαι.
ο μαντράς το παίρνει στο όνομά του. και εσύ παίρνεις τα χρήματα σου.

τι θα τ κάνει μαντράς δεν σε ενδιαφέρει.
έμενα για παράδειγμα έγινε αγωνιστικό για χωμάτινο rally.

διάβασε και εσύ καλά τι έχω γράψει.

χάρης

Nick_compact
08-03-13, 17:06
Κόντρα σε όλους... αδυνατείτε να κατανοήσετε κάτι. Είχα μεικτή ασφάλεια, μαζί και ιδία ζημιά. Αποζημιώθηκα για ολική από ζημιά που προκάλεσα ο ίδιος. Όταν έκανα την ασφάλιση, και ζήτησα και ιδίες ζημιές, ήρθε πραγματογνώμονας και εκτίμησε την αξία του οχήματος. Εκτίμησε και φωτογράφισε ακόμα ΚΑΙ τις ζάντες, τον χώρο του κινητήρα και τον χώρο αποσκευών, και εγώ πλήρωνα ασφαλιστήριο βάση της αξίας που εκτίμησε ο πραγματογνώμονας και μετέφερε στην ασφαλιστική. Κάθε χρόνο ο ασφαλιστής υπολόγιζε και μια μικρή μείωση αξίας. Έκανα την ζημιά, και το αμάξι φωτογραφήθηκε εκείνη τη στιγμή, στην κατάσταση που ήταν. ΜΗΠΩΣ έπρεπε να ζητήσω να γίνει αναπροσαρμογή της αξίας εκείνη τη στιγμή προς τα πάνω;;;;; Βέβαια όχι!!! Είμαι λογικός άνθρωπος, και έφερα το αμάξι στην κατάσταση για την οποία το ασφάλιζα, και με την οποία είχε εκτιμήσει ο ασφαλιστής το αυτοκίνητο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Η ασφαλιστική τελικά ΔΕΝ μου αποζημίωσε ΟΥΤΕ ΚΑΝ το ποσό για το οποίο το ασφάλιζε βάση της αξίας που είχε εκτιμήσει μειον την απομείωση με τα έτη, αλλά ΛΙΓΟΤΕΡΑ, και επιπλέον, με εκβίασαν ότι αν δε δώσω τα πράγματα που είχα βάλει στον μαντρά δεν με αποζημίωναν. Έβαλα δηλαδή ένα σκασμό ακριβά πράγματα για να κερδίσει τελικά, ποιός, η ασφαλιστική, αφού ο μαντράς έβαλε μεγαλύτερο ποσό απότι θα έβαζε αν το αμάξι το έπαιρνε στην κανονική του μορφή. ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ;;;!!!

EDIT : Γυρίζοντας 6 χρόνια πίσω, θυμήθηκα ότι το ποσό του αυτοκινήτου το είχα πληρωθεί από τον μαντρά απευθείας, 2600 ευρώ, και αν δεν του έδινα τα πράγματα πίσω, ούτε αυτός με πλήρωνε, ούτε η ασφαλιστική προχωρούσε την υπόλοιπη διαδικασία.

harristheo
08-03-13, 17:13
αυτό που λες ειναι σωστό.
αλλά εσύ πήρες τα χρήματα του αυτοκινήτου σου σε αξία εκείνη την στιγμή. με τισ ζαντες κλπ

αλλιώς θα έπαιρνες λιγότερα

το πρόβλημα είναι ότι άλλο αυτοκίνητο είδε ο μαντράς και άλλο του παραδόθηκε.
και σου ξαναλέω, αν δεν είχες τις ζάντες κτλπ άλλο ποσό θα έπαιρνες στο τέλος.
μην μπερδεύεις το ποσό της αποζημίωσης (πραγματικής) με το ποσό της ασφαλιζόμενης αποζημίωσης.

χάρης

Nick_compact
08-03-13, 17:22
αυτό που λες ειναι σωστό.
αλλά εσύ πήρες τα χρήματα του αυτοκινήτου σου σε αξία εκείνη την στιγμή. με τισ ζαντες κλπ

αλλιώς θα έπαιρνες λιγότερα

το πρόβλημα είναι ότι άλλο αυτοκίνητο είδε ο μαντράς και άλλο του παραδόθηκε.
και σου ξαναλέω, αν δεν είχες τις ζάντες κτλπ άλλο ποσό θα έπαιρνες στο τέλος.
μην μπερδεύεις το ποσό της αποζημίωσης (πραγματικής) με το ποσό της ασφαλιζόμενης αποζημίωσης.

χάρης

Αφού δεν πρέπει να τα μπερδεύω τότε γιατί κάνουν εκτιμήσεις Χάρη όταν ασφαλίζεις για ιδία ζημιά; Και τελικά τι διαφορά έχει η ασφαλιζόμενη με την αποζημιούμενη αξία;
Αν είχα κάνει μικρότερη ζημιά, και ήθελαν άλλαγμα οι 2 πανάκριβες ζάντες BBS, η ασφαλιστική τι θα έκανε; Θα κοιτούσε να δει με τι ζάντες το είχα ασφαλίσει ή θα μου πλήρωνε αέρα 2 BBS;
Και τέλος όχι δεν πήρα παραπάνω χρήματα το 2007 από όσα άξιζε το αμάξι. Πήρα λιγότερα και από την ασφαλιζόμενη αξία, η οποία βέβαια επηρέαζε προς τα πάνω πάντα και το ασφάλιστρο μου, και στην ουσία τους χάρισα ένα χιλιάρικο που έκαναν τα πράγματα μεταχειρισμένα τότε.
Τέλος μην μπερδεύουμε ένα αμάξι ασφαλισμένο και για ιδίες ζημιές, με ένα αμάξι με απλή ασφάλιση, όπου η αξία του όντως υπολογίζετε τη στιγμή του ατυχήματος. Εδώ είχε προηγηθεί εκτίμηση από τον ασφαλιστή της εταιρίας. Τι νόημα είχαν όλες οι φωτογραφίες που έβγαλε;;;;

harristheo
08-03-13, 17:32
Αφού δεν πρέπει να τα μπερδεύω τότε γιατί κάνουν εκτιμήσεις Χάρη όταν ασφαλίζεις για ιδία ζημιά; Και τελικά τι διαφορά έχει η ασφαλιζόμενη με την αποζημιούμενη αξία;
Αν είχα κάνει μικρότερη ζημιά, και ήθελαν άλλαγμα οι 2 πανάκριβες ζάντες BBS, η ασφαλιστική τι θα έκανε; Θα κοιτούσε να δει με τι ζάντες το είχα ασφαλίσει ή θα μου πλήρωνε αέρα 2 BBS;
Και τέλος όχι δεν πήρα παραπάνω χρήματα το 2007 από όσα άξιζε το αμάξι. Πήρα λιγότερα και από την ασφαλιζόμενη αξία, η οποία βέβαια επηρέαζε προς τα πάνω πάντα και το ασφάλιστρο μου, και στην ουσία τους χάρισα ένα χιλιάρικο που έκαναν τα πράγματα μεταχειρισμένα τότε.
Τέλος μην μπερδεύουμε ένα αμάξι ασφαλισμένο και για ιδίες ζημιές, με ένα αμάξι με απλή ασφάλιση, όπου η αξία του όντως υπολογίζετε τη στιγμή του ατυχήματος. Εδώ είχε προηγηθεί εκτίμηση από τον ασφαλιστή της εταιρίας. Τι νόημα είχαν όλες οι φωτογραφίες που έβγαλε;;;;


μαζί σου είμαι σε αυτό που λες.
αλλά και πάλι το σημείο που μπερδεύεται το θέμα είναι στο τι είδε ο μαντράς και τι του παραδόθηκε!!!!

σε όλα τα άλλα συμφωνώ

MarinosE46
08-03-13, 17:52
Αφού δεν πρέπει να τα μπερδεύω τότε γιατί κάνουν εκτιμήσεις Χάρη όταν ασφαλίζεις για ιδία ζημιά; Και τελικά τι διαφορά έχει η ασφαλιζόμενη με την αποζημιούμενη αξία;
Αν είχα κάνει μικρότερη ζημιά, και ήθελαν άλλαγμα οι 2 πανάκριβες ζάντες BBS, η ασφαλιστική τι θα έκανε; Θα κοιτούσε να δει με τι ζάντες το είχα ασφαλίσει ή θα μου πλήρωνε αέρα 2 BBS;
Και τέλος όχι δεν πήρα παραπάνω χρήματα το 2007 από όσα άξιζε το αμάξι. Πήρα λιγότερα και από την ασφαλιζόμενη αξία, η οποία βέβαια επηρέαζε προς τα πάνω πάντα και το ασφάλιστρο μου, και στην ουσία τους χάρισα ένα χιλιάρικο που έκαναν τα πράγματα μεταχειρισμένα τότε.
Τέλος μην μπερδεύουμε ένα αμάξι ασφαλισμένο και για ιδίες ζημιές, με ένα αμάξι με απλή ασφάλιση, όπου η αξία του όντως υπολογίζετε τη στιγμή του ατυχήματος. Εδώ είχε προηγηθεί εκτίμηση από τον ασφαλιστή της εταιρίας. Τι νόημα είχαν όλες οι φωτογραφίες που έβγαλε;;;;

Φυσικά και δε θα σου πλήρωναν 2 BBS.Θα σου έδιναν την αξία των ζαντών που είχες και θα έβαζες τη διαφορά.
Το λάθος σου είναι πως έπρεπε να είχες βγάλει τα πράγματα πριν έρθει ο εμπειρογνώμονας και φωτογραφίσει το τρακαρισμένο όχημα.Τότε δε θα σου ζητούσε κανένας πράγματα...

harristheo
08-03-13, 17:56
Φυσικά και δε θα σου πλήρωναν 2 BBS.Θα σου έδιναν την αξία των ζαντών που είχες και θα έβαζες τη διαφορά.
Το λάθος σου είναι πως έπρεπε να είχες βγάλει τα πράγματα πριν έρθει ο εμπειρογνώμονας και φωτογραφίσει το τρακαρισμένο όχημα.Τότε δε θα σου ζητούσε κανένας πράγματα...

ακριβώς αυτό.
αλλά και πάλι συμπληρώνω με τα αρχικά (αλλαγμένα) πράγματα θα έπαιρνε τελικά λιγότερα χρήματα στο τέλος

MarinosE46
08-03-13, 18:02
ακριβώς αυτό.
αλλά και πάλι συμπληρώνω με τα αρχικά (αλλαγμένα) πράγματα θα έπαιρνε τελικά λιγότερα χρήματα στο τέλος

Αυτό εξυπακούεται γιατί το σώσμα του αυτοκινήτου αντί για 2600 που πήρε εν τέλει ο Νίκος από τον Μαντρά,θα άξιζε 1600 πχ χωρίς τα αξεσουάρ.

paganis
08-03-13, 18:19
οταν ασφαλιζουμε ενα οχημα...εχουμε και μια ασφαλιζομενη αξια...
ανεξαρτητα τι φορεσε μεταπειτα το αμαξι...τα λεφτα της αναγραφομενης αξιας...θα επαιρνε..
επρεπε να ειχε βγαλει τα πραγματα απο πριν...διοτι και χωρις αυτα...παλι τα ιδια λεφτα θα εισεπρατε...αν οχι, τοτε θα επαιρνε δικαστικα...

Nick_compact
08-03-13, 18:26
Φαντάσου ότι τελικά και τα έξτρα πράγματα έδωσα και λιγότερα από την ασφαλιζόμενη πήρα.

Dim77
08-03-13, 18:30
Το χειρότερο είναι που από ότι φαίνεται, αυτοκίνητα που βγήκαν ''ολικής καταστροφής'' δηλαδή μη επισκευάσιμα, τελικώς επισκευάζονται και πωλούνται σε αθώους...

Είναι και άλλα που πήγαν για ολική και μετά εμφανίστηκαν στις αγγελίες. Τραγικό.

harristheo
08-03-13, 18:31
Φαντάσου ότι τελικά και τα έξτρα πράγματα έδωσα και λιγότερα από την ασφαλιζόμενη πήρα.

δεν λες που πήρες και κάτι!!!!
αχαχαχαχαχαχαχαχαααααα

zami
08-03-13, 21:47
Το χειρότερο είναι που από ότι φαίνεται, αυτοκίνητα που βγήκαν ''ολικής καταστροφής'' δηλαδή μη επισκευάσιμα, τελικώς επισκευάζονται και πωλούνται σε αθώους...

Είναι και άλλα που πήγαν για ολική και μετά εμφανίστηκαν στις αγγελίες. Τραγικό.

Ακριβως αυτο εννουσα στο δικο μου ποστ...Η εννοια της ολικης καταστροφης σημαινει ειτε "μη επισκευασιμο για λογους ασφαλειας" ειτε "επισκευασιμο με κοστος μαγαλυτερο της αντικειμενικης αξίας"...Πειτε αν θα θελατε καποιος δικος σας ή εσεις να εχετε ενα αμαξι που ηταν στις παραπανω δυο κατηγοριες οποιαδηποτε στιγμη.....

kefalismos
08-03-13, 23:41
Παντως να ξερετε ότι πχ αν έχεις 2 πανάκριβες ζάντες οι οποιες κοπουν στην τράκα , δε στις πληρώνει η ασφαλιστική . Θα σου δώσει χρήματα για 2 στοκ εργοστασιακές ζάντες όπως πρωτοαγοράστηκε , οι οποίες μπορεί να είναι οι ακριβότερες που δίνει η εταιρία (κ πάλι χλωμό) αλλά τις δικές σου δεν τις αποζημιώνουν .
Σου λέει τα extra λευτά που εδωσες για αυτές τις ζάντες , τα έχασες , να μην τα είχες δώσει , άσχετα αν υπήρχαν όταν στο πρωτοασφάλισα. Δε το γνώριζες αυτό ? Άσε που θα σου πει ότι εσύ καλώς την αγόρασες 3000 χιλιάρικα την 4 αδα , αρα απαιτείς 1500 από μας . Αλλα αυτήν την μεταχειρισμένη ζάντα εγώ την κρίνω για 300 το κομμάτι ότι εχει αξία τώρα στην τρακα ( που δεν ισχύει φυσικά αλλα ετσι παει ) οπότε σου δίνω 600 . Αν εσύ θες να ξαναβάλεις τις παλιές σου , πλήρωσε τη διαφορά και βάλτες ... Αλλιώς επειδή δεν βρίσκω εγώ αυτές τις ζάντες να στις βάλω , πάρε τα λευτά και κάνε ότι νομίζεις ! Οπότε οι πιο πολλοί πάνε και βάζουνε κάτι σε μαμά μετα καινούργιο , δηλ δινουν συγκατάθεση , που επαρκούν τα λευτά και το αφήνουν έτσι .
Το ίδιο γίνεται και για πηγή και για φιμέ τζάμια . Ούτε σου πληρώνουν 600 ευρώ πηγή , ούτε δικαιολογούνται φιμέ τζάμια , ούτε πχ αν είχες κάνει όλο το αμάξι με ζελατίνα καρμπον... Μαμά στα κάνουν όλα . Όλα αυτα αναγράφονται στα ψιλά γράμματα ...

Για πηγή και για ζάντες βέβαια μπορείς να κάνεις 2η ασφάλιση μέσα στο ασφαλιστήριο και να καλύπτεσε κανονικά , προσκομίζοντας τιμολόγια και αποδείξεις αγορας που να αναγράφουν το ποσό . Και αλλάζει η ασφάλιση , γίνεται ασφάλιση σε σταθερές τιμές με υψηλότερο κόμιστρο εναντι αυτου με της μειουμενη αξια ... Αλλα κανεις δε το κανει λόγω οικονομικού ή αγνοιας . Δε τα λένε αυτά οι ασφαλιστες... Οπότε την πατάνε όλοι μη γνωρίζοντας σε περίπτωση που κάτι συμβεί .

Τα λέω αυτά για να ξέρετε περίπου τι γινεται και να κινήστε έξυπνα απο δω και στο εξης :)

Dimpas
08-03-13, 23:57
Η έξυπνη κίνηση είναι μία !
Την έχω πεί και παραπάνω !
Την υγεία σου Πάνω απο όλα ! Πάνε σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ , βάλε κολάρο για μία εβδομάδα, πάρε και ένα χαρτί-γνωμάτευση του νοσοκομείου.
Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ΟΛΑ τα παραπάνω που γράφτηκαν στα ποστ !
Γιατί ο Δικαστής στο Δικαστήριο που θα κάνεις θα σου κόψει καλό κουστούμι για τους πονοκεφάλους και τις ζαλάδες που θα έχεις σε όλη σου την ζωή εξ αιτίας του ατυχήματός .
Νομίζω ότι ποιό σαφής δεν μπορώ να είμαι

kacey
09-03-13, 04:20
Οσον αφορα τα εξτρα, το εξηγω πιο πανω κ ειναι απλο κ κατανοητο. Ισως να το ξαναδιαβαζαν μερικοι. Για το παρακατω:

Το χειρότερο είναι που από ότι φαίνεται, αυτοκίνητα που βγήκαν ''ολικής καταστροφής'' δηλαδή μη επισκευάσιμα, τελικώς επισκευάζονται και πωλούνται σε αθώους...

Είναι και άλλα που πήγαν για ολική και μετά εμφανίστηκαν στις αγγελίες. Τραγικό.

εξαρταται το ποσο τραγικο ειναι. Μπορει ενα αυτοκινητο να βγαινει ολικη επειδη δεν συμφερει οικονομικα η επισκευη του την ασφαλιστικη, οχι δηλαδη κατ΄αναγκη επειδη ειναι "μη επισκευασιμο"*. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να το παρει καποιος επαγγελματιας του χωρου πχ φανοποιος κ να το επισκευασει με σαφως μικροτερο κοστος, ωστε τωρα πια να συμφερει η επισκευη του.

Δηλαδη δεν ειναι ολες οι ολικες, επικινδυνα στραβα κλπ οχηματα. Στην Αγγλια πχ βγαζουν ολικη καταστροφη ενα αυτοκινητο με τρακαρισμα τυπου "φτερο/φαναρι/προφυλακτηρα/πορτα" (κατι δηλαδη που σαφεστατα ειναι επισκευασιμο) πολυ απλα επειδη δεν συμφερει, κυριως λογω υψηλου κοστους εργατοωρας.

Καποιος ανεφερε οτι η νομοθεσια οριζει οτι εφ΄οσον ενα αυτοκινητο χαρακτηριστει ως μη επισκευασιμο = ολικη, ΠΡΕΠΕΙ να διαγραφει κ να αποσυρθει απο τη κυκλοφορια. Αν ισχυει κατι τετοιο τοτε προφανως ο λογος για τον οποιο βγηκε ολικη ειναι ασχετος.

oldcarskickass
09-03-13, 12:11
*Παίδες να πω ότι έχω διαβάσει όλες τις συμβουλές σας, δεν έχω καθόλου χρόνο να τις απαντήσω σχολιάσω ώστε να εμπλουτιστεί και το φόρουμ.

Χίλια ευχαριστώ για την συμμετοχή μέχρι στιγμής.

Θα έχω χρόνο να κάτσω να τις μελετήσω και να απαντήσω από εβδομάδα.

Έχω πάρει τα μέτρα μου και είμαι ένα στάδιο πριν, όλο το άγχος προέρχεται γιατί την διαδικασία την έκανα εγώ και η κοπελιά μου χωρίς τη βοήθεια του ασφαλιστή μου (δεν νομίζω ότι η ασφαλιστική μου έχει μερίδιο ευθύνης γιατί με τηλέφωνο ενεργοποίησα τη νομική προστασία η οποία είναι σε standby)

oldcarskickass
09-03-13, 21:41
Αν θυμάμαι σωστά και έχοντας ένα smart που μου βγήκε ολική, ήρθε ο μαντράς το είδε στο συνεργείο αφού το είχε βγάλει ολική η εταιρεία και του υπέγραψα χαρτί για την μεταβίβαση και μου έδωσε στο χέρι τα χρήματά του αυτός.
Θυμάμαι ότι μετά από λίγες ημέρες πήρα τα χρήματα από την ασφαλιστική τα υπόλοιπα και η δουλειά έγινε στο προφορικό μέχρι να τα πάρω.
Δηλαδή, δεν μου είχανε στείλει προσφορά ότι τόσα θα πάρεις από εμάς τόσα από τον μαντρά.
Απλά του μαντρά τα πήρα στο χέρι μόλις υπέγραψα την μεταβίβαση.

Αυτά...


Κάπως έτσι έγινε και εδώ...

Λευτερη σου ειχα πει να μην μπλεξεις με μαντραδες και μλκιες!!!

σε μια μαντρα/εταιρια ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ επρεπε να πας!
να δωσεις το αμαξι εκει, να παρεις το γαμοχαρτο ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ!

και να πας να παρεις τα λεφτα σου! τωρα δεν ξερω τι να σου πω, πηγες σε μαντρα με ανταλλακτικα και περιμενεις απο αυτον να τρεξει να σου διαγραψει το αυτοκινητο ,....

υπομονη ...
Δεν έμπλεξα ρε Κώστα, απλά ένα κομμάτι του ολικού ποσού το παίρνω από μαντρά και το υπόλοιπο από την ασφαλιστική.

Αυτο που λες δεν ειναι σωστο. Ο μαντρας εδωσε χρημα για να ΑΓΟΡΑΣΕΙ το οχημα ως ανταλλακτικα, ως εμπορευμα. Το ποσο το συμφωνησε με την ασφαλιστικη η οποια με αυτο το τροπο γλιτωσε κομματι απο τα χρηματα που εκεινη θα δωσει. Κ ακριβως αυτος ηταν ο σκοπος, να δημιουργησει ωφελος και για την ασφαλιστικη αλλα κ το μαντρα (αλλα με δημιουργια τρεξιματος για τον παθοντα)*.

Η εταιρια ανακυκλωσης δεν θα εδινε τιποτα γιατι απλα διαγραφει το οχημα κ μετα το καταστρεφει. Κ αυτο δεν θα το δεχοταν η εταιρια.

*Για αυτο το λογο λοιπον, αυτο που θα επρεπε να εχει κανει ειναι να πει "κ. Ασφαλιστικη, βασει νομου ειστε υποχρεωμενοι να με εχετε αποζημιωσει μεσα σε τρεις μηνες απο τη δηλωση του συμβαντος. Εδω ειναι τα κλειδια του αυτοκινητου, εδω η αδεια του, στειλ'τε μου κ τι να υπογραψω ΟΤΑΝ ταυτοχρονα θα μου δινεται τα λεφτα αλλα μεχρι εκει, εγω δεν κανω τιποτα αλλο. Το αυτοκινητο ειναι δικο σας θεμα πια κ το αναλαμβανεται εσεις".

Αυτό το εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο στην περίπτωσή μου ΔΕΝ έγινε, ΟΛΕΣ τις διαδικασίες τις κίνησα εγώ και η συνιδιοκτήτης. Με ΟΤΙ συνέπεια μπορεί αυτό να έχει όταν το βλέπει η άλλη εταιρεία...

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1) Η ασφαλιστική ορίζει την αποζημίωση και ψάχνει αγοραστή για το κουφάρι
2) Ο μαντράς με την μεγαλύτερη προσφορά κερδίζει το κουφάρι
3) Ο μαντράς έρχεται και μαζεύει το κουφάρι, το φωτογραφίζει και στέλνει στην ασφαλιστική φωτογραφίες
(οι φωτογραφίες πρέπει να ταιριάζουν με αυτές που τραβήχτηκαν μετά το ατύχημα, μην έχουν αλλαχτεί ζάντες κτλ)
4) Μεταβιβάζεις το αυτοκίνητο στον μαντρά ή υπογράφεις τα χαρτιά διαγραφής για ανακύκλωση που θα σου δώσει εισπράττοντας τα χρήματα που στο αγοράζει μετρητά.
5) Ο φάκελλος έχει ολοκληρωθεί και πηγαίνεις να πληρωθείς από την ασφαλιστική το αρχικό ποσό αποζημίωσης μείον αυτό που σου έχει δώσει ο μαντράς για το κουφάρι.
6) Υπογράφεις ότι δεν απαιτείς τίποτα άλλο από την ασφαλιστική και παίρνεις επιταγή ημέρας

Είμαι μετά κόπων και βασάνων στην φάση (4).

Για τους υπόλοιπους αποζημιώθηκα Α ΚΡΙ ΒΩ Σ το ποσό που ήταν ΕΞΑΡΧΗΣ ασφαλισμένο το όχημα (το οποίο για κάποιο παράξενο λόγο, μάλλον η αρχική τιμή αγοράς και το ποσοστό απομείωσης κάθε χρόνο...) ήταν πάνω κάτω το ίδιο με τον πίνακα του Auto Tρίτη για μεταχειρισμένα 120D.

Εκεί μάλιστα πήγε να παίξει θέμα, γιατί έκανε η άλλη εταιρεία να κουνηθεί επειδή στο ασφαλιστήριο μου το αμάξι ήταν γραμμένο σαν πρώτη κυκλοφορία το 06 ενώ η άδεια ήταν του 09 (εισαγωγή από Γερμανία). Με το που το άκουσα ψιλο θόλωσα, δεν θυμάμαι τι έγινε παρακάτω, αλλά κάτι αναφέρθηκε για πίνακες παλαιότητας και ότι θα αποζημειωθώ (επειδή έχει ηλικία >5 έτη) βάσει του πίνακα του Auto Τρίτη (που ήθελα να αποφύγω).

Μετά την είδα λίγο δεξίς ψάλτης κατά την φάση της Ανάστασης ήρθαν στα ίσια τους και ζήτησαν συγνώμη.

Σε ΚΑΘΕ χαρτί που λάμβανα - έδινα έχω επικυρωμένα φωτοαντίγραφα.

oldcarskickass
26-03-13, 21:42
Προχωράει το θέμα, υπήρχε μια καθυστέρηση στη μεταβίβαση γιατί έστειλα μέσω γενικής ταχυδρομικής τα χαρτιά στον βαρνάβα και αυτά έφτασαν στα άγραφα (true story).

Τα πήρε ο μαντράς και μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η μεταβίβαση ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού από την άλλη ασφαλιστική, το όνομα της οποίας θα πω στο τέλος της διαδικασίας. (καθώς και τις δικής μου, ο ασφαλιστής μου είναι free lancer οπότε δε νομίζω ότι πρέπει να χρεωθεί η ασφαλιστική το φταίξιμο για τον μη επαγγελματισμό του)

kostastnt
26-03-13, 23:05
Συγχαρητήρια για την υπομονή σου καταρχήν και καλά ξεμπερδέματα!!

Είχα κι εγώ ψιλοαντίστοιχη φάση.. Μου ανοίγουν το αμάξι και μου παίρνουν aftermarket οθόνη.. Η ασφάλεια παρόλο που πλήρωνα κάλυψη έλεγε ότι δεν την καλύπτει κτλ.. Φωτογραφίες και τέτοια δεν υπήρχαν όταν ασφαλίστηκε το αμάξι..

Αφού πουλάγανε τρέλα καμιά βδομάδα τους πάω προσφορά 1000+ για το πιο ακριβό μαμά εργοστασιακό cd-player.. Και τους λέω δώστε μου τα 600 (ως εκεί είχα κάλυψη) αφού δεν δίνετε τα 300 της aftermarket.. Και με 1-2 παναγίες την επόμενη μέρα παρέλαβα επιταγή ημέρας και πήρα τα 300..

Νομίζω ότι όταν το παίζουν τρελοί εσύ πρέπει να γίνεις 2 φορές πιο τρελός για να κερδίσεις με τα λαμόγια στις ασφαλιστικές..

oldcarskickass
26-03-13, 23:36
ΧΑΧΑΧ σιγά μην δίνανε 1000άρικο για πηγή.

Το θέμα δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα αλλά το πως φτάνει κανείς μέχρι εκεί, και χωρίς την βοήθεια κάποιου σωστού επαγγελματία η φάση είναι δύσκολη.

kostastnt
27-03-13, 13:30
ΧΑΧΑΧ σιγά μην δίνανε 1000άρικο για πηγή.

Το θέμα δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα αλλά το πως φτάνει κανείς μέχρι εκεί, και χωρίς την βοήθεια κάποιου σωστού επαγγελματία η φάση είναι δύσκολη.

Συμφωνώ απόλυτα!

Πλέον για αυτό δεν ασχολούμαι με ασφαλιστές και πάω μόνος μου στις ασφάλειες.. Παίρνω προσφορές από οποιονδήποτε τυχαίο μου πασάρουν μέσα στην ασφάλεια (ο οποίος παίρνει το δικαίωμα συμβολαίου, παρόλο που μόνος μου τους βρήκα), παίρνω τους όρους, τα ξεψαχνίζω και μετά αποφασίζω.. Σε ασφαλιστή δεν είναι να βασίζεσαι.. Σίγουρα υπάρχουν και αστέρια στον κλάδο, αλλά ώς τώρα δεν τα έχω εντοπίσει :)

gupakos
15-03-14, 14:11
Θα ήθελα τις συμβουλές σας.

Χθες βράδυ, έπεσε στο αμάξι μου (παρκαρισμένο, Ζ3 2.0 του 2000) άλλο αμάξι κάνοντας σημαντική ζημιά, στο μπροστινό κομμάτι αλλά όχι στη μηχανή. Έγιναν επι τόπου οι δηλώσεις και αποδοχή από τον άλλον ότι φταίει και η φωτογράφιση από το συνεργάτη της ασφαλιστικής μου (hellasdirect). Το αμάξι είναι στο συνεργείο. Εκτίμηση ζημιάς (3-4,000, εξαρτάται από τα ανταλλακτικά, τελικές εργατοώρες κτλ), η ασφαλιζόμενη αξία στο συμβόλαιο μου είναι 4,900, και στο car.gr οι δύο αγγελίες για ακριβώς το ίδιο μοντέλο/χρονολογία δίνουν μέσο όρο 5,900.

Θέλω να το φτιάξω σε κάθε περίπτωση, αν και το συνεργείο μου εκτιμά ότι μπορούν (αν θέλω) να το βγάλουν ολική - κάτι όμως που δεν με ενδιαφέρει (προς το παρόν).

Ερώτησεις: τι πρέπει να προσέξω; Μπορεί η ασφαλιστική μου να αρνηθεί να πληρώσει την επισκευή ακόμα και αν αυτή είναι λιγότερη π.χ. 500 ευρω λιγότερη από την ασφαλιζόμενη αξία και να το βγάλει ολική; Αν συμβεί κάτι τέτοιο μπορώ εγώ να αρνηθώ και να επιμείνω; Αν τελικά δεχτώ ολική μπορώ να ζητήσω την εμπορική αξία (σύμφωνα με το car ή autortiti) του αυτοκινήτου ή είμαι αναγκασμένος να δεχτώ εκείνη του συμβολαίου (φαντάζομαι με κάποια απομείωση);

Ευχαριστώ πολύ και εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.

Dimpas
15-03-14, 23:43
Την πάτησες !
Έχεις δικηγόρο ?
Αν ναι θα το φτιάξεις αλλιώς....
Κλάφτο !

MarinosE46
16-03-14, 06:58
πιστεύω πως και ο εμπειρογνώμονας της ασφαλιστικής αυτού που έπεσε πάνω σου,μόλις πάει στο συνεργείο και το φωτογραφίσει και μάθει τα κοστολόγια ανταλλακτικών και εργασίας,θα προτείνει να βγει το αυτοκίνητο ολική λόγω μη συμφέρουσας επισκευής.Αν δεχτούν να το φτιάξεις θα επιμείνουν είτε για μεταχειρισμένα ή ημιτασιόν ανταλλακτικά...
Υπάρχει και η περίπτωση να σε αποζημιώσουν λιγότερα χρήματα για ολική και να σου αφήσουν το αυτοκίνητο για ''σώσμα'' ώστε να το πουλήσεις και να βγάλεις κάποια χρήματα.

gupakos
16-03-14, 08:45
Την πάτησες !
Έχεις δικηγόρο ?
Αν ναι θα το φτιάξεις αλλιώς....
Κλάφτο !

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις. Φαντάζομαι ότι βλέπεις κάποιον κίνδυνο, αν θες μου λες και εμένα.

πιστεύω πως και ο εμπειρογνώμονας της ασφαλιστικής αυτού που έπεσε πάνω σου,μόλις πάει στο συνεργείο και το φωτογραφίσει και μάθει τα κοστολόγια ανταλλακτικών και εργασίας,θα προτείνει να βγει το αυτοκίνητο ολική λόγω μη συμφέρουσας επισκευής.Αν δεχτούν να το φτιάξεις θα επιμείνουν είτε για μεταχειρισμένα ή ημιτασιόν ανταλλακτικά...
Υπάρχει και η περίπτωση να σε αποζημιώσουν λιγότερα χρήματα για ολική και να σου αφήσουν το αυτοκίνητο για ''σώσμα'' ώστε να το πουλήσεις και να βγάλεις κάποια χρήματα.


Για την επισκευή, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά - εξάλλου με βάση και αυτό βγαίνει το κόστος τόσα. Γιατί όμως η ασφαλιστική να προτείνει (κ να επιμείνει) ολική στην οποία είναι πιθανόν να δώσουν τα ίδια (περίπου) λεφτά αν εγώ θέλω να το φτιάξω;

rapid_fast
16-03-14, 10:43
Για την επισκευή, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά - εξάλλου με βάση και αυτό βγαίνει το κόστος τόσα. Γιατί όμως η ασφαλιστική να προτείνει (κ να επιμείνει) ολική στην οποία είναι πιθανόν να δώσουν τα ίδια (περίπου) λεφτά αν εγώ θέλω να το φτιάξω;
Και τα ίδια χρήματα να σου δώσουν σαν αποζημίωση, θα τους μείνει το αυτοκίνητο σου
και θα το πουλήσουν για ανταλλακτικά..
Αν η ασφαλιστική πεί ολική, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα..
Μόνο να το φτιάξεις μόνος σου και πληρώνεις όλα τα έξοδα απο την τσέπη σου,
χωρίς φυσικά να περιμένεις φράγκο απο την ασφαλιστική..

gupakos
16-03-14, 12:05
Και τα ίδια χρήματα να σου δώσουν σαν αποζημίωση, θα τους μείνει το αυτοκίνητο σου
και θα το πουλήσουν για ανταλλακτικά..
Αν η ασφαλιστική πεί ολική, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα..
Μόνο να το φτιάξεις μόνος σου και πληρώνεις όλα τα έξοδα απο την τσέπη σου,
χωρίς φυσικά να περιμένεις φράγκο απο την ασφαλιστική..

Το καταλαβαίνω αυτό που λες και έχει απόλυτο νόημα. Απλά τα δεδομένα έχουν ως εξής: στο car έχει μέσο όρο 5,900 (ίδιο μοντελο, κυβικά, χρονολογία), στο συμβόλαιο αξία 4,900 και το κόστος επισκευής (έστω) 3,500. Δεν μπορώ πραγματικά να επιμείνω για επισκευή και όχι ολική; Εννοείται ότι θα το κυνηγήσω και νομικά και ότι χρειάζεται απλά θα ήθελα ψύχραιμα και αντικειμενικά να 'χτίσω' επιχειρήματα με βάση και την εμπειρία των μελών του φόρουμ.

Με βάση τα όσα έχω διαβάσει από το νετ και στο φόρουμ, εφόσον το κόστος επισκευής είναι χαμηλότερο π.χ. στο 70-80% της εμπορικής αξίας, τότε είναι μαχητό το να επιμείνεις για επισκευή. Τι πιστεύετε;

oldcarskickass
16-03-14, 12:56
Εγώ θα έλεγα πριν αποφασίσεις το οτιδήποτε, αυτά τα οχήματα που λες να πας να τα δεις να δεις και σε τι κατάσταση είναι. Αν είναι τουλάχιστον ατρακάριστα, εγώ θα δεχόμουν να το πάρουν ολική και να βάλω και κάποια χρήματα ώστε να πάρω ένα λιγότερο τρακαρισμένο (ή και καθόλου όχημα)

KAZA
16-03-14, 22:54
Το καταλαβαίνω αυτό που λες και έχει απόλυτο νόημα. Απλά τα δεδομένα έχουν ως εξής: στο car έχει μέσο όρο 5,900 (ίδιο μοντελο, κυβικά, χρονολογία), στο συμβόλαιο αξία 4,900 και το κόστος επισκευής (έστω) 3,500. Δεν μπορώ πραγματικά να επιμείνω για επισκευή και όχι ολική; Εννοείται ότι θα το κυνηγήσω και νομικά και ότι χρειάζεται απλά θα ήθελα ψύχραιμα και αντικειμενικά να 'χτίσω' επιχειρήματα με βάση και την εμπειρία των μελών του φόρουμ.

Με βάση τα όσα έχω διαβάσει από το νετ και στο φόρουμ, εφόσον το κόστος επισκευής είναι χαμηλότερο π.χ. στο 70-80% της εμπορικής αξίας, τότε είναι μαχητό το να επιμείνεις για επισκευή. Τι πιστεύετε;

Φίλε μου δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά δες πως έχουν τα πράγματα θα πάρεις ότι έχουν αποφασίσει αυτοί εξ αρχής είτε το επισκευάσεις είτε δεχτείς ολική …..
Τώρα αυτά περι car και διάφορες αγγελίες δεν ξέρω σε ποιον πλανήτη ισχύουν ….
Το αμάξι του αδελφού μου τον Αύγουστο του 2013 μέση τιμή στο car 2300 …..
Γνωστή αντιπροσωπία το βγάζει ασύμφορο το διπλάσιο περίπου , κατά την ταπεινή μου γνώμη επίτηδες …. Παίρνουν χαρτζιλίκι από τους εμπειρογνώμονες – πραγματογνώμονες ….
Στο τέλος πείρε 1800 και καλά να είμαστε …..
Από όλοι αυτή την ιστορία κατάλαβα ότι άπαξ και εμπλακείς σε τροχαίο ακόμη και να μην φταις ΕΧΑΣΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ το καλύτερο (αυτό θα κάνω την επόμενη φορά που θα μου συμβεί κάτι αντίστοιχο ) θα σπάσω τα μούτρα αυτού που έπεσε επάνω μου θα τον στείλω νοσοκομείο και άσε να κυνηγάει κι αυτός εμένα άπαξ και έμεινα χωρίς αυτοκίνητο εγώ στα καλά καθούμενα και αφού δεν πρόκειται να αποκατασταθεί με τις ασφαλιστικές τα λέμε ….
Υ.Γ. Όταν λες στο συμβόλαιο σου 4900 …. Έχεις μικτή ; Γιατί κι εγώ έχω 4000 το Ε30 αλλά τα @ρχ@δ@α μου θα πάρω ….

gupakos
17-03-14, 09:03
Έχω και εγώ τις επιφυλάξεις μου για το τι μπορεί να συμβεί, αλλά θα το κυνηγήσω όσο χρειαστεί - με δεδομένο ότι το κόστος επισκευής (φαίνεται να) είναι χαμηλότερο από την αξία του αυτοκινήτου, θα το παλέψω μέχρι όσο πάει - απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος λόγος να επιμείνουν στο να μη φτιαχτεί το αμάξι ακόμα και αν τα λεφτά (είτε σε επισκευή είτε σε όλική) είναι ~τα ίδια (συγκρίνοντας "κόστος επισκευής" και "αποζημείωση ολικής μείον σώστρα").

Το 4,900 είναι η αξία που η ίδια η ασφαλιστική έβγαλε βάσει πινάκων ότι αξίζει το αμάξι όταν το αμάξι αφαλίστηκε πριν 2 μήνες - η hellasdirect δε σε αφήνει να ασφαλίσεις σε διαφορετική αξία το αμάξι σου, παρά μόνο ότι βγαίνει αυτόματα από το σύστημά τους.

Εν ολίγοις, καλό (μου) κουράγιο....

Dimpas
17-03-14, 11:02
Εγώ βλέπω αυτές τις επιλογές

Α:
Πέρνεις ότι σου δώσουν και με τα χρήματα αγοράζει κάτι με 4 ρόδες ( το ίδιο ή κάτι άλλο )

Β:
Βρίσκεις άλλο φαναρτζίδικο που με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά θα πέσει το κόστος και η ασφαλιστική δεν θα το βγάλει ολική αλλά θα στο φτιάξει.

Γ:
Επιθυμείς να το επισκευάσεις με γνήσια ανταλλακτικά στην αντιπροσωπεία.Βρίσκεις γάτα δικηγόρο και το τραβάς από τα μαλλιά για να πάς στο δικαστήριο.Αυτό προϋποθέτει χρόνο και κόπο και ΛΕΦΤΑ ! ή μια νομική ασφάλεια ανεξάρτητη από την ασφάλεια αυτοκινήτου σου .


Διαλέγεις και παίρνεις λοιπόν

chrisgiapz3
17-03-14, 11:15
Καλό κουράγιο φίλε μου... Άκρη δε θα βγάλεις.
Πριν ένα μήνα παραβίασαν στοπ και έπεσαν πάνω μου
και μου διέλυσαν την αριστερή πλευρά μπροστά.
Με τα πολλά κατάφερα να φτάσω το κόστος στα 3500
και οι ασφαλιστικές δίνουν 2000 για να το φτιάξω και 2500 για ολική.
Σήμερα ξεκίνησα να το φτιάχνω με δικά μου έξοδα
και τα υπόλοιπα στα δικαστήρια...
τσάμπα οι ασφάλειες και οι φιλικοί διακανονισμοί...
1 μήνα χωρίς αμάξι, χωρίς να φταίω και αυτοί στον κόσμο τους,
τηλέφωνα συνέχεια και μόνο καθυστέρηση και σπάσιμο νεύρων για το τίποτα..

gupakos
17-03-14, 11:54
Με τα πολλά κατάφερα να φτάσω το κόστος στα 3500
και οι ασφαλιστικές δίνουν 2000 για να το φτιάξω και 2500 για ολική

Z3 έχεις; Μοντέλο/χρονολογία; Τα 2,500 μου φαίνονται λίγα για Ζ3 (ακόμα και για 1996 μοντέλο), αλλά μπορεί να είναι και έτσι. Σε ποια ασφαλιστική το έχεις;

Αν κατάλαβα καλά εσύ πήρες τα 2,000 και θα τους ζητήσεις τα υπόλοιπα (άλλα 1,500);

Σε σχέση με τις παραπάνω τρεις επιλογές (Α, Β, Γ) σκέπτομαι το εξής: υπό την έννοια ότι με λιγότερα από όσα θέλει το συνεργείο μου δεν θέλω να συμβιβαστώ και να το φτιάξω, γιατί θέλω να γίνει σωστή δουλειά, αν πράγματι δε δεχτεί η ασφαλιστική, τότε θα εκτιμήσω την κατάσταση και θα πράξω αναλόγως.

KAZA
17-03-14, 12:30
Έχω και εγώ τις επιφυλάξεις μου για το τι μπορεί να συμβεί, αλλά θα το κυνηγήσω όσο χρειαστεί - με δεδομένο ότι το κόστος επισκευής (φαίνεται να) είναι χαμηλότερο από την αξία του αυτοκινήτου, θα το παλέψω μέχρι όσο πάει - απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος λόγος να επιμείνουν στο να μη φτιαχτεί το αμάξι ακόμα και αν τα λεφτά (είτε σε επισκευή είτε σε όλική) είναι ~τα ίδια (συγκρίνοντας "κόστος επισκευής" και "αποζημείωση ολικής μείον σώστρα").

Το 4,900 είναι η αξία που η ίδια η ασφαλιστική έβγαλε βάσει πινάκων ότι αξίζει το αμάξι όταν το αμάξι αφαλίστηκε πριν 2 μήνες - η hellasdirect δε σε αφήνει να ασφαλίσεις σε διαφορετική αξία το αμάξι σου, παρά μόνο ότι βγαίνει αυτόματα από το σύστημά τους.

Εν ολίγοις, καλό (μου) κουράγιο....

Ο λόγος που επιμένουν για να μη φτιαχτεί το αμάξι σου είναι για να το κάνουν κομμάτια εάν έχεις κάποιον γνωστό με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά (μαγαζί) θα στο αναλύσει πλήρως και θα δεις πως εάν πάρουν το δικό σου π.χ. 1000 θα βγάλει 2500 ….
Το ποσό δεν μπορεί να είναι το ίδιο , επισκευή με ολική.
Τους συμφέρει ολική γιατί πχ η επισκευή είναι 2000 και η ολική 2500 έχεις 2 επιλογές , τους το μεταβιβάζεις οπότε θα πάρεις 2500 στο χέρι και το αμάξι δικό τους ή 1800 και το πάς εσύ και πέταμα και ότι βγάλεις …. Που εσένα θα σε δαγκώσουν στο λέω ….
Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο αλλά και η any time αφού βάλεις έτος κατασκευής μοντέλο κ.τ.λ. έχει μέχρι ένα όριο που μπορεί να ασφαλιστή το αμάξι. Εγώ έβαλα το μέγιστο που μου έβγαζε εν γνώσει μου ότι θα πάρω τα @ρχ@δ@ μου ….
SOS SOS SOS
1ον Τα λεφτά που θα πάρεις εξαρτάτε από το τι θα γράψει ο εμπειρογνώμονας – πραγματογνώμονας στην έκθεση που θα στείλει στα κεντρικά μετά το παιχνίδι χάνετε ότι κι αν κάνεις.
2ον Ο εμπειρογνώμονας – πραγματογνώμονας (εγώ να μη σου πω πως τον χαρακτηρίζω) έρχεται για πλάκα όπου του υποδείξεις και καλά πάνε το αμάξι όπου θέλεις εσύ ….. Βγάζει τις φωτογραφίες του τις στέλνει στα δικά τους συνεργαζόμενα συνεργεία και σου λέει πόσα δίνουν για επισκευή , γιατί τα 2000 π.χ. είναι δική τους κοστολόγηση …
3ον Εάν επιλέξεις την δικαστική οδό (το καλύτερο για εμένα από την στιγμή που έχεις δεύτερο αμάξι) ο δικηγόρος δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με την ασφάλεια του άλλου αλλά ούτε και με την δική σου.

KAZA
17-03-14, 12:31
Καλό κουράγιο φίλε μου... Άκρη δε θα βγάλεις.
Πριν ένα μήνα παραβίασαν στοπ και έπεσαν πάνω μου
και μου διέλυσαν την αριστερή πλευρά μπροστά.
Με τα πολλά κατάφερα να φτάσω το κόστος στα 3500
και οι ασφαλιστικές δίνουν 2000 για να το φτιάξω και 2500 για ολική.
Σήμερα ξεκίνησα να το φτιάχνω με δικά μου έξοδα
και τα υπόλοιπα στα δικαστήρια...
τσάμπα οι ασφάλειες και οι φιλικοί διακανονισμοί...
1 μήνα χωρίς αμάξι, χωρίς να φταίω και αυτοί στον κόσμο τους,
τηλέφωνα συνέχεια και μόνο καθυστέρηση και σπάσιμο νεύρων για το τίποτα..

Όπως τα λέει ο φίλος ….. :+1:

chrisgiapz3
17-03-14, 12:34
Ζ3 του 1997 1.9 αλλά δε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι είναι του διχίλιαρου
η αξία του. Υποκειμενικό μεν αλλά όλοι (πλην των ασφαλιστικών) το ίδιο λένε.
στην axa είμαι εγώ και ο υπαίτιος international life.
δεν πήρα τίποτα από κανέναν. δικά μου έξοδα για να το φτιάξω
συν τα όποια δικαστικά θα προκύψουν.
ευτυχώς μάνα και θεία είναι δικηγόροι οπότε δεν ήθελε πολύ σκέψη.
σε 10 χρόνια θα ξεμπλέξουμε? ας είναι όσα θέλουν.
για 2500 δεν τους το δίνω. μόνο ένα 600αρι έδωσα το σεπτέμβρη για κουκούλα

BMW Power
17-03-14, 12:52
Αν πας μέσω της δικαστικής οδού θα σου πάρει χρόνο αλλά θα δικαιωθείς.

Πάρε όμως τώρα ένα έγγραφο από κάποια αντιπροσωπία που θα αναγράφει την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου.

Εγώ με αυτό το χαρτί ουσιαστικά πήρα τα χρήματα που άξιζε το αυτοκίνητό μου μετά από κλοπή.

gupakos
17-03-14, 14:16
Αν πας μέσω της δικαστικής οδού θα σου πάρει χρόνο αλλά θα δικαιωθείς.

Πάρε όμως τώρα ένα έγγραφο από κάποια αντιπροσωπία που θα αναγράφει την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου.

Εγώ με αυτό το χαρτί ουσιαστικά πήρα τα χρήματα που άξιζε το αυτοκίνητό μου μετά από κλοπή.

Στην αντιπροσωπεία πως ακριβώς βγάζουν αυτό το χαρτί; Εννοώ με ποια στοιχεία υπολογίζουν την αξία του αυτοκινήτου;

Επειδή υπάρχει η δυνατότητα για εταιρικό αμάξι, το σκέφτομαι να το κυνηγήσω μέχρι τέλους υπό την έννοια ότι δεν πιέζομαι χρονικά αφού αμάξι θα βρω. Απλά να σημειώσω ότι όλα είναι στο διερευνητικό ακόμα γιατί δεν έχω πάρει απάντηση από την ασφαλιστική, άρα υπάρχουν ελπίδες (αρκετά λίγες βέβαια, με όσα ακούω) να λυθεί 'φιλικά' το θέμα.

BMW Power
17-03-14, 14:52
Με το VIN και τα χλμ. υπολογίζουν την αξία αλλά δεν έχει σημασία η διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα.
Να πάρεις ένα χαρτί από τον Σπανό, Σφακιανάκη κλπ. ότι η αξία του αυτοκινήτου είναι Χ ποσό. Το οποίο βέβαια είναι περισσότερο από αυτά που σου δίνουν.

Αν πιστεύεις ότι αξίζει την διαφορά κάνε το. Εμένα ήταν πολύ μεγάλη και μιας και είχα εταιρικό αυτοκίνητο, πήγα δικαστικώς.

120ihatch
17-03-14, 15:32
Φίλοι, κάνω μικτή στο αυτοκίνητο πολλά χρόνια τώρα και μέχρι σήμερα δεν έχει χρειαστεί.

Ασφάλεια κάνω στη μινέττα.
Έχεις κανείς εμπειρία από τη συγκεκριμένη εταιρία ? (πληρώνει δηλαδή) ή όλες είναι πάνω-κάτω ίδια σκ@τ@? (οπότε να πάω σε κάτι πιο οικονομικό την επόμενη φορά?)

KAZA
17-03-14, 15:41
Αν πας μέσω της δικαστικής οδού θα σου πάρει χρόνο αλλά θα δικαιωθείς.

Πάρε όμως τώρα ένα έγγραφο από κάποια αντιπροσωπία που θα αναγράφει την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου.

Εγώ με αυτό το χαρτί ουσιαστικά πήρα τα χρήματα που άξιζε το αυτοκίνητό μου μετά από κλοπή.

Με το VIN και τα χλμ. υπολογίζουν την αξία αλλά δεν έχει σημασία η διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα.
Να πάρεις ένα χαρτί από τον Σπανό, Σφακιανάκη κλπ. ότι η αξία του αυτοκινήτου είναι Χ ποσό. Το οποίο βέβαια είναι περισσότερο από αυτά που σου δίνουν.

Αν πιστεύεις ότι αξίζει την διαφορά κάνε το. Εμένα ήταν πολύ μεγάλη και μιας και είχα εταιρικό αυτοκίνητο, πήγα δικαστικώς.

........ :+1: :+1: :+1:

KAZA
17-03-14, 15:47
Φίλοι, κάνω μικτή στο αυτοκίνητο πολλά χρόνια τώρα και μέχρι σήμερα δεν έχει χρειαστεί.

Ασφάλεια κάνω στη μινέττα.
Έχεις κανείς εμπειρία από τη συγκεκριμένη εταιρία ? (πληρώνει δηλαδή) ή όλες είναι πάνω-κάτω ίδια σκ@τ@? (οπότε να πάω σε κάτι πιο οικονομικό την επόμενη φορά?)

Άποψη μου κάνε την πιο οικονομική … τα λεφτά μας σκορπάμε γιατί μπορεί εγώ να έχω την καλή διάθεση να σε αποζημιώσω επειδή φταίω αλλά κουμάντο κάνει η ασφαλιστική και σε παιδεύει με τα δικά μου χρήματα που της ακουμπάω για χρόνια …..

Dimpas
17-03-14, 20:14
Ζ3 του 1997 1.9 αλλά δε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι είναι του διχίλιαρου
η αξία του. Υποκειμενικό μεν αλλά όλοι (πλην των ασφαλιστικών) το ίδιο λένε.
στην axa είμαι εγώ και ο υπαίτιος international life.
δεν πήρα τίποτα από κανέναν. δικά μου έξοδα για να το φτιάξω
συν τα όποια δικαστικά θα προκύψουν.
ευτυχώς μάνα και θεία είναι δικηγόροι οπότε δεν ήθελε πολύ σκέψη.
σε 10 χρόνια θα ξεμπλέξουμε? ας είναι όσα θέλουν.
για 2500 δεν τους το δίνω. μόνο ένα 600αρι έδωσα το σεπτέμβρη για κουκούλα

Απλά για ιστορικούς λόγους η International life μου έφαγε απο ανάλογη 100% ( όχι Z3) ζημιά 600€!
Τότε δεν είχα νομική ασφάλεια ( ανεξάρτητη ) . ΤΩΡΑ ΕΧΩ !