PDA

Επιστροφή στο Forum : Μικρά ή μεγάλα προβλήματα της σειράς 1 (ΙΙ)


Σελίδες : [1] 2

kostastnt
07-08-13, 13:30
Καλησπερες!

Εχω ενα θεμα στο 116 ε87 11/2004.. Το aircondition εχει ψοφησει... Παλιοτερα παταγες το max και κρυωνε σε 10 δευτερα το αμαξι και τωρα αργει παρα πολυ να κρυωσει το αμαξι.. Λογικα εχασε φρεον και θα παω να το γεμισω μολις γυρισω απο διακοπες.. Αλλα το ac ξερω οτι ειναι κλειστο κυκλωμα και δεν πρεπει να χανει υγρο.. Τι μπορει να παιζει απο την στογμη που οπτικα δεν βλεπω διαρροες;

giannis 116
07-08-13, 15:53
Καλησπερες!

Εχω ενα θεμα στο 116 ε87 11/2004.. Το aircondition εχει ψοφησει... Παλιοτερα παταγες το max και κρυωνε σε 10 δευτερα το αμαξι και τωρα αργει παρα πολυ να κρυωσει το αμαξι.. Λογικα εχασε φρεον και θα παω να το γεμισω μολις γυρισω απο διακοπες.. Αλλα το ac ξερω οτι ειναι κλειστο κυκλωμα και δεν πρεπει να χανει υγρο.. Τι μπορει να παιζει απο την στογμη που οπτικα δεν βλεπω διαρροες;

Απο καπου εχει χασει το φρεον στανταρ. Δε φαινεται καθαρα διαρροη φρεον, δεν ειναι υγρο οπως πχ λαδι η νερο για να φανει, απαξ κι εχει διαρροη λογω της πιεσης στο κυκλωμα αυτο χανεται στην ατμοσφαιρα. Καπου ειχα γραψει γι αντιστοιχο προβλημα που ειχα κι εγω αλλα δε το βρισκω τωρα, αν το ψαξεις λιγο ισως και να βρεις το ποστ μου. Εμενα μ χε τρυπησει σωληνακι φρεον επειδη τριβοταν με τη μονωση μιας αλλης σωληνας νερου του καλοριφερ. Για να δεις αν ειναι φρεον κι οχι κατι αλλο μπορεις απλα να βγαλεις την ταπα συμπληρωσης απο το ενα σωληνακι, θα το δεις οπως κοιτας τη μηχανη με ανοιχτο καπω στο αριστερο σου χερι. Αν μ ενα κατσαβιδακι πατησεις τη 'μπιλια' που χει μεσα (ανεπιστροφη βαλβιδα) και σου ψεκασει με πιεση φρεον τοτε εχει, αν απλα ξεφυσηξει ξεθυμασμενα ή και δε κανει τιποτα τοτε εχει χασει απο αρκετο εως ολο το φρεον. Ο συμπιεστης οταν βαζεις το κλιμα συμπλεκει τον καταλαβαινεις, απ το ανεβασμα στροφων στο μοτερ σου οταν εισαι ρελαντι πχ...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E87/5-doors/Europe/116i-N45/LHD/N/2004/november/browse/heater_and_air_conditioning/coolant_lines/

Στο παραπανω σχεδιο φαινεται καθαρα η βαλβιδα που σου ειπα, Νο9 με το καπακι της Νο10. Εμενα ειχε τρυπησει ο σωληνας Νο1, αν ειναι επανω στο αλουμινιο κολλιεται και δε χρειαζεται αλλαγη με νεο αρκετα ακριβο. Εγω επειδη ειμαι ψυρας και λιγο...αρρωστος, ενω μου ειπαν στο συνεργειο να το κολλησουν δε δεχτηκα και τα σκασα και τον αλλαξα με καινουριο. Αν εισαι αρκετα παρατηρητικος και τυχερος ισως και να δεις το σημειο της διαρροης απο λαδιά που ισως και να χει σχηματιστει γιατι μαζι με το φρεον στο κυκλωμα υπαρχει και ψυκτελαιο για τη λιπανση του συμπιεστη. Παντως τον ελεγχο διαρροων τον κανουν με ειδικο υγρο και γυαλια κι υπεριωδες φως ή παλιοτερα με λυχνια που αλλαζε το χρωμα της. Σου ευχομαι μονο να μην ειναι σε σημειο μεσα στο ταμπλω, εξατμιστης (εβαπορετα) ή καπου εκει γιατι τοτε εχει σοβαρο ξηλωμα για να γινει δουλεια εκει. Ισως απλα να εχασε το φρεον με τα χρονια και να μη σου βγαζει ψυξη τωρα γιατι λογω μειωμενης ή καθολου ποσοτητας δεν κομπλαρει ο συμπιεστης. Αυτο γινεται ως ασφαλιστικη διαταξη για να μην καει αυτος. Ειπαμε πριν οτι στο κυκλωμα υπαρχει φρεον και λαδακι, αν χαθει αυτο, πεφτει η πιεση του κυκλωματος και αυτοματα δεν συμπλεκει ο συμπιεστης για να μη δουλεψει χωρις φρεον και χαλασει. Οσο το εχεις σερβις ή εστω εναν ελεγχο στον κλιματισμο για πιεσεις φρεον κλπ εχεις κανει ποτε; Απ οτι εχω δει στα bmw δεν υπαρχουν και σοβαρες διαρροες σε σχεση με αλλα αμαξια οπως τα Opel πιο πολυ αλλα και τα VW και αλλα, που θελουν 1 φορα το χρονο συμπληρωμα ολη την ποσοτητα του φρεον απο διαρροες! Στο δικο μου που ειναι και συνομηλικο με το δικο σου αν εξαιρεσεις 2 σοβαρες βλαβες που ειχα 1 σπασιμο συμπιεστη και η τρυπα στο σωληνακι του φρεον, δε χρειαστηκε να συμπληρωσω παρα λιγα γραμμαρια σε αρκετα χρονια, παντως κι εγω το ελεγχα 1 φορα καθε χρονο η καθε 2 χρονια προληπτικα καθε ανοιξη πριν καλοκαιριασει.

Κρατα μας ενημερους για το θεμα σου παντως, ελπιζω να βοηθησα λιγακι.

atfast
07-08-13, 18:46
Ρε μεγαλε Giannis 116 επειδη παρατηρω οτι για ολα τα προβληματα αυτηs τηs φανταστικοκαταπληκτικής σειραs "1" εχειs αποψη , θα ηθελα να ξερω...
Εισαι παθων ολων αυτων των ζημιων ,τιs εχειs λουστει και μαs παραθετειs επισημα λυσειs αντιμετωπισηs αυτων...η..
εισαι καποιοs πεπειραμενοs μηχανικοs στα BMW που τα δουλευει χρονια και εχει εμπειρια σε ολεs τιs βλαβεs???
Bλεπω ξερειs και απο υδραυλικα συστηματα τιμονιων και απο κλιματιστικα αλλα και απο θορυβουs που προερχονται απο μοτερ!!!!
Μπραβο μπραβο , ζηλευω τιs γνωσειs σου...

Κι το ελαφάκι πηδά χαρούμενο στο λουλουδένιο δάσος...

giannis 116
07-08-13, 23:32
...και τα λοιπά.

χμμμ...Ειναι Αυγουστος, κανει και λιγο ζεστη...Βλεπω καποιοι...να πηγαινουν για ban-ιο...

Ναι ειμαι (πολυ)παθων, παραθετω λυσεις που εφαρμοστηκαν για αυτες τις βλαβες, τωρα, επισημα, ανεπισημα, κρυφα, φανερα... δεν τα ξερω εγω αυτα...

Πεπειραμενος μηχανικος μπορεις να πεις οτι ειμαι, οχι ομως της bmw, ναι ξερω κι απο υδραυλικα κι απο κλιματισμο και απο μοτερ και τους θορυβους τους καθως εχω εκπαιδευτει για τετοια και για αλλα πολλα, ειπαμε, πεπειραμενος μηχανικος, εκτος απο παθων με εφαρμοσμενες λυσεις ομως...

Να σαι καλα για τα καλα σου λογια...

Συγγνωμη κιολας, αλλα δε θυμαμαι, εχουμε κανει πουθενα μαζι, φανταροι, σχολειο ή κατι τετοιο;..


Δε συνεχιζω αλλο, το κοβω εδω, εχουν ηδη δρομολογηθει αυτα που πρεπει μετα απο τετοια ποστ...

God
08-08-13, 00:06
Atfast, δεκτό και θεμιτό να έχεις οποιαδήποτε γνώμη θέλεις. Αλλά όταν πρόκειται να εκφραστείς έτσι ξανά, κράτα την για τον εαυτό σου.

Περιττό να πω πως αν υπάρξουν παρόμοιες συμπεριφορές και εκφράσεις θα γίνω κακός και θα έχω και δικαιολογία πως κάνει ζέστη.

Veldrin
08-08-13, 01:13
Μη μασάτε από περίεργους τύπους. Σε περίεργους καιρούς βγαίνουν κάτι τέτοιοι σα τα σαλιγκάρια.

Παιδιά σα το Γιάννη με τη συμπεριφορά τους και τις εμπειρίες τους είναι κόσμημα για το φόρουμ.

Συγνώμη για το οφ-τοπικ.

kostastnt
08-08-13, 12:09
Ο γιάννης οτι εχει πει ως τωρα ειναι 100% μεσα.. Δεν τιθεται θεμα αξιοπιστιας του! Εγω νιωθω πολυ τυχερος που ασχολειται και βοηθαει και τον ευχαριστω πολυ!!

Οσο για τον κλιματισμο δεν ελεγχτηκε ποτε.. Ως φετος το καλοκαιρι απλα δουλευε τελεια και ειμαι της γνωμης αφου δουλευει δεν σχολουμαι ;)

Τωρα που μου ειπες συγκεκριμενα ποιο σωληνακι φταιει θα το ελεγξω πιο σχολαστικα και βλεπουμε..

Θα ενημερωνω!!

Γιαννη ευχαριστω και παλι!

giannis 116
08-08-13, 13:42
Κωστα, μια πρωτη ενδειξη αν εχει ή δεν εχει φρεον ειναι απ τη βαλβιδα που ειπαμε. Αν εχει και δε σου ψυχει τοτε ισως πας σε πιο σοβαρα, οπως πχ εγκεφαλος κλιμα, καποια ηλεκτρομαγνητικη, κατι τετοιο τελος παντων, ηλεκτρικης φυσης που ειναι σαφως πιο σοβαρο και ακριβο απο ενα τρυπιο σωληνωμα ή μια μικρη διαρροη. Τελευταιο αφηνω βλαβη του συμπιεστη του ιδιου που στο απευχομαι, ειναι ισως η ακριβοτερη βλαβη που μπορει να συμβει στον κλιματισμο. Αν και εκτιμηση δικη μου ειναι οτι λογω των χρονων, απο καπου εστω και λιγο θα υπηρχε μια απειροελαχιστη διαρροη που ηρθε η ωρα και η πιεση στο κυκλωμα δεν ειναι αρκετη ωστε να ψυχει κι ισως ουτε καν κομπλαρει ο συμπιεστης λογω αυτης της χαμηλης πιεσης. Πηγαινε το συνεργειο βεβαια να στο δουν και κρατα μας ενημερους για το θεμα αυτο.
Επανω στο ιδιο ηθελα να συμπληρωσω οτι αν και δεν προβλεπεται ετησιος ελεγχος κλιματισμου, καλο θα ηταν απο μονοι μας να το τσεκαρουμε, αν οχι καθε χρονο, καθε 2 χρονια, ανοιξη, εκει κατα το Μαιο, πριν σφιξουν οι ζεστες κι αρχισουμε να το δουλευουμε, ενα τσεκαρισμα, πιεσεις στο κυκλωμα, φιλτρο κλιματισμου αν απαιτειται αλλαγη και απολυμανση στη σερπαντινα της εβαπορετας για να μη μυριζει κι ασχημα η καμπινα. Εγω αυτο κανω κι ειμαι κομπλε απο συνηθη χρηση, εξαιρουνται οι βλαβες ετσι! Και το δουλευω και πολυ απο Μαιο ως και Σεπτεμβρη!

Για τα 'παρατραγουδα' που προηγηθηκαν, δε θελω να πω κατι αλλο παρα ευχαριστω τη διαχειριση του φορουμ γαι τις αμεσες ενεργειες και τους συμφορουμιτες, αν κι εντελως αγνωστοι μεταξυ μας για τα καλα λογια. Αυτια δε χαιδευω, ουτε εχω αναγκη να γλυψω κανεναν αλλα ουτε και να επιτεθω, δεν υπαρχουν και λογοι αλλωστε, τι ειμαστε, το αποδεικνυουν περιτρανα τα γραπτα μας που μενουν...Εδω ειμαστε και για να βοηθαει ο ενας τον αλλον οσο μπορει, εκτος αλλων.

Αυτα, καλη κι απροβληματιστη συνεχεια σε ολους τους bmw-δακηδες, ειτε εχουν ασσους ειτε...Μ6! Και καλο καλοκαιρι σε ολους!

kostastnt
09-08-13, 16:43
Φιλτρο κλιματισμου αλλαζω καθε χρονο μονος μου ετσι κι αλλιως.. Μεσα στο Σκ θα δοκιμασω την μπιλια να δω αν εχει υγρο οπως ειπες και μετα βλεπουμε..

Η σερπαντινα που ειναι; Ειναι προσβασιμη ευκολα για να την ριχνω κανα καθαριστικο κλιματιστικου μια στο τοσο;

giannis 116
09-08-13, 17:38
Φιλτρο κλιματισμου αλλαζω καθε χρονο μονος μου ετσι κι αλλιως.. Μεσα στο Σκ θα δοκιμασω την μπιλια να δω αν εχει υγρο οπως ειπες και μετα βλεπουμε..

Η σερπαντινα που ειναι; Ειναι προσβασιμη ευκολα για να την ριχνω κανα καθαριστικο κλιματιστικου μια στο τοσο;

Δεν ειναι καθολου ευκολα προσβασιμο, ειναι φαντασου μεσα απ το ταμπλω, για απολυμανση υπαρχουν ειδικα σπρευ ή υγρα που τα αναμιγνυουν με νερο σε ψεκαστηρες ή ακομα κι 'αμπουλες' που τις ριχνουν απ την κατω πλευρα των αεραγωγων στα ποδια τοθυ συνοδηγου σκεψου, βαζουν φουλ κλιμα σε κλειστη ανακυκλωση για καποια ωρα με κλειστα παραθυρα, αυτο αναρροφαται απ τον ανεμιστηρα και παει παντου σε σερπαντινα και αεραγωγους και η βρωμικη υγρασια στο τελος αποβαλλεται απ τις υδροροες του κλιματισμου. Στο περιπου περιεγραψα τη διαδικασια, ισως αλλοι φιλοι εδω μεσα την εχουν κανει και ξερουν καλυτερα, εγω επειδη...βαριεμαι πραγματικα το παω συνεργειο, μου τσεκαρουν και την πιεση φρεον ουτως η αλλως και κανουν και την απολυμανση.

Σε συνεργειο αν το πας θα στα κανουν ολα κομπλε...

MarinosE46
10-08-13, 07:27
Δεν ειναι καθολου ευκολα προσβασιμο, ειναι φαντασου μεσα απ το ταμπλω, για απολυμανση υπαρχουν ειδικα σπρευ ή υγρα που τα αναμιγνυουν με νερο σε ψεκαστηρες ή ακομα κι 'αμπουλες' που τις ριχνουν απ την κατω πλευρα των αεραγωγων στα ποδια τοθυ συνοδηγου σκεψου, βαζουν φουλ κλιμα σε κλειστη ανακυκλωση για καποια ωρα με κλειστα παραθυρα, αυτο αναρροφαται απ τον ανεμιστηρα και παει παντου σε σερπαντινα και αεραγωγους και η βρωμικη υγρασια στο τελος αποβαλλεται απ τις υδροροες του κλιματισμου. Στο περιπου περιεγραψα τη διαδικασια, ισως αλλοι φιλοι εδω μεσα την εχουν κανει και ξερουν καλυτερα, εγω επειδη...βαριεμαι πραγματικα το παω συνεργειο, μου τσεκαρουν και την πιεση φρεον ουτως η αλλως και κανουν και την απολυμανση.

Σε συνεργειο αν το πας θα στα κανουν ολα κομπλε...

να συμπληρώσω πως έχω παρατηρήσει πως κατά την απολύμανση με την αμπούλα βγάζουν το φίλτρο καμπίνας.Δεν έχω ρωτήσει ποτέ όμως το γιατί...

giannis 116
10-08-13, 11:03
να συμπληρώσω πως έχω παρατηρήσει πως κατά την απολύμανση με την αμπούλα βγάζουν το φίλτρο καμπίνας.Δεν έχω ρωτήσει ποτέ όμως το γιατί...

Λογικα για να μην καθονται πανω στο φιλτρο υγρασια και οι μυκητες κι οι ακαθαρσιες που προκειτε να καθαριστουν και να απομακρυνθουν απ τη σερπαντινα, καπως ετσι γινεται και στα οικιακα αιρ κοντισιον, τα φιλτρα βγαινουν και πρωτα απ ολα για να μπορει να ψεκασει το χημικο ο ψυκτικος στη σερπαντινα που ειναι απο μεσα!

MarinosE46
10-08-13, 17:20
Λογικα για να μην καθονται πανω στο φιλτρο υγρασια και οι μυκητες κι οι ακαθαρσιες που προκειτε να καθαριστουν και να απομακρυνθουν απ τη σερπαντινα, καπως ετσι γινεται και στα οικιακα αιρ κοντισιον, τα φιλτρα βγαινουν και πρωτα απ ολα για να μπορει να ψεκασει το χημικο ο ψυκτικος στη σερπαντινα που ειναι απο μεσα!

Είναι μια λογικότατη εξήγηση αυτή...

kostastnt
13-09-13, 20:14
Προς ενημέρωση τελικά σήμερα πήγα για το κλιματιστικό.. Βάλαμε φρέον και συνήλθε αλλά υπάρχει θεματάκι με τον κομπρέσσορα.. Προς το παρών είναι σχετικά οκ, αλλά σιγά σιγά τα φτύνει..

Για καινούριο από Ελλάδα η τιμή είναι 1400.. Για καινούριο από Γερμανία είναι 1000.. Για ιμιτασιόν από Γερμανία/Αγγλία/Ολλανδία μάρκας NRF 400-500..

Τι κάνουμε τώρα? Μεταχειρισμένο είναι ρίσκο γιατί δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι και ο μάστορας είπε οτι οπτικά δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά.. Πρέπει να μπει στο αμάξι για να δεις αν είναι οκ σίγουρα..

Αν δεν ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά του γνήσιου με το ιμιτασιόν δεν θα το σκεφτόμουν.. Αλλά σκέφτομαι ότι ο μαμά έβγαλε μια 10ετία.. Ο ιμιτασιόν αν με βγάλει 5 χρόνια μια χαρά θα είναι..

Καμιά γνώμη από κάποιον που το έχει πάθει αυτό?

Επίσης ξέρει κανείς κανάν καλό φανοποιό/μπογιατζή Θεσσαλονίκη? Είχα ένα μικροατυχηματάκι και με καλύπτει η ασφάλεια του άλλου.. Μου είπανε για έναν Αβραάμ στο ωραιόκαστρο.. Καμιά γνώμη για αυτόν ή για άλλον οπουδήποτε στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης?

Giorgos 116i
14-09-13, 10:40
αφου σε καλύπτει η ασφάλειά του αλλου γιατι δεν το πας σε μια αντιπροσωπεια να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο..?

Driver M
14-09-13, 12:08
αφου σε καλύπτει η ασφάλειά του αλλου γιατι δεν το πας σε μια αντιπροσωπεια να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο..?
Απο που κι ως που θα εχει το κεφαλι του ησυχο για φαναρτζοδουλεια σε αντιπροσωπεια?
Στισ περισσοτερες περιπτωσεις οι δουλειες τους στον τομεα αυτο ειναι απο μετριες εως κακες και σχεδον ποτε δεν συγκρινονται με τους καλους φανοποιους.

GEORGE 1974
14-09-13, 14:07
Προς ενημέρωση τελικά σήμερα πήγα για το κλιματιστικό.. Βάλαμε φρέον και συνήλθε αλλά υπάρχει θεματάκι με τον κομπρέσσορα.. Προς το παρών είναι σχετικά οκ, αλλά σιγά σιγά τα φτύνει..

Για καινούριο από Ελλάδα η τιμή είναι 1400.. Για καινούριο από Γερμανία είναι 1000.. Για ιμιτασιόν από Γερμανία/Αγγλία/Ολλανδία μάρκας NRF 400-500..

Τι κάνουμε τώρα? Μεταχειρισμένο είναι ρίσκο γιατί δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι και ο μάστορας είπε οτι οπτικά δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά.. Πρέπει να μπει στο αμάξι για να δεις αν είναι οκ σίγουρα..

Αν δεν ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά του γνήσιου με το ιμιτασιόν δεν θα το σκεφτόμουν.. Αλλά σκέφτομαι ότι ο μαμά έβγαλε μια 10ετία.. Ο ιμιτασιόν αν με βγάλει 5 χρόνια μια χαρά θα είναι..

Καμιά γνώμη από κάποιον που το έχει πάθει αυτό?

Επίσης ξέρει κανείς κανάν καλό φανοποιό/μπογιατζή Θεσσαλονίκη? Είχα ένα μικροατυχηματάκι και με καλύπτει η ασφάλεια του άλλου.. Μου είπανε για έναν Αβραάμ στο ωραιόκαστρο.. Καμιά γνώμη για αυτόν ή για άλλον οπουδήποτε στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης?

Για κοιτα και εδώ μήπως και βρείς κάτι μερες που είναι ..
http://viewitem.eim.ebay.gr/COMPRESSORE-CLIMA--BMW--1-E81-E87--120d--Nuovo-/190841393547/item

kostastnt
14-09-13, 20:41
Για κοιτα και εδώ μήπως και βρείς κάτι μερες που είναι ..
http://viewitem.eim.ebay.gr/COMPRESSORE-CLIMA--BMW--1-E81-E87--120d--Nuovo-/190841393547/item

Δεν κάνει.. Εϊναι για diesel..

Σε εμένα ταιριάζει από e87,e82,e90,e92 από 1600-2000 κυβικά και μοντέλα 2004-2009 περίπου για βενζίνη..

Για φαναρτζοδουλειά σε αντιπροσωπεία? Ούτε μία στο εκατομύριο :)

bimmerm
15-09-13, 14:44
η δικια μου εμπειρια φιλε παντως σε αντιπροσωπεια ηταν πολυ καλη !

giannis 116
25-09-13, 15:39
Τελευταια ο συμπιεστης κλιμα κανει πολυ ανησυχητικο και εκνευριστικο θορυβο, μιλαμε για πολυ 'νιαουρισμα' σε ολο το φασμα στροφων ειτε δουλευει το κλιμα ειτε οχι. Υπαρχει πιθανοτητα καποιος να επισκευαζει τετοια πραγματα σε συμφερουσα τιμη βεβαια απο το να τον αλλαξω με αλλον;
Ο συμπιεστης ειναι της Denso και ειχε μπει καινουριος το 2007 σε αντιπροσωπεια στην Αθηνα οταν ειχε σπασει ο Valeo που ειχε απ το εργοστασιο.

Ποιους θεωρειτε τοπ συνεργεια εντος Αττικης για θεματα κλιματισμου αυτοκινητου;..Θα με βοηθουσε πολυ τετοια πληροφορια.

Εν τω μεταξυ σε αλλα 'μετωπα' αλλαχτηκαν 2 κλαπετα εξαερισμου του πορτ μπαγκαζ, δεξια κι αριστερα απο μεσα στον πισω προφυλακτηρα, κατω απ τα πισω φαναρια ειναι αυτα, ειχαν ξεραθει τοσο που ειχαν σχεδον διαλυσει και εβαζε αναθυμιασεις απ την εξατμιση πιο πολυ και σκονη στο εσωτερικο. Καμμια 30αρια ευρω κοστος και τα δυο αυτα και αλλαχτηκε και η προσοψη στο rcd professional, ειχε σχεδον παραδωσει πνευμα το συνολο των πιξελς του, 130 ευρω σε ηλεκτρονικο στην Αθηνα.

kostastnt
25-09-13, 22:21
Τελικά έχει θέμα το κλιματιστικό σε αυτό το αμάξι..

Γιάννη εγώ έψαχνα για κανέναν μπας και επισκευάζει τον κομπρέσσορα και κατευθείαν όλοι είπαν ότι δεν επισκευάζεται καν.. Οπότε ρώτα για αρχή αν επισκεύαζεται μην τυχόν και δεν επισκευάζεται καν αξιοπρεπώς..

BMW Power
26-09-13, 08:17
Φίλος προσπάθησε να τον επισκευάσει, έδωσε 185 ευρώ αλλά τελικά δεν δούλεψε.

Του είπαν πολλές εκδοχές, ότι δεν φτιάχτηκε σωστά, ότι δεν καθάρισε το κύκλωμα αυτός που τον εγκατέστησε, ότι φταίει ο ποπάυ που δεν του έκτσε το βράδυ η όλιβ κλπ. Τελικά για την τσέπη του ανθρώπου η προσπάθεια επισκευής του κόστισε συνολικά πολύ παραπάνω από το να είχε αγοράσει εξ αρχής έναν καινούριο, γιατί εκεί κατέληξε.

giannis 116
26-09-13, 17:58
Εχει τυχει κι εχω ασχοληθει μεσω της δουλειας μου αρκετα θα λεγα με κλιματισμο κι ειδικοτερα με συμπιεστες κλιματισμου περιστροφικου τυπου και παλιοτερα και με παλινδρομικους κι εχω καταληξει σε καποια συμπερασματα για αυτα τα μηχανηματα απο προσωπικη πειρα αν και δεν ειμαι ψυκτικος αλλα εχοντας μιλησει και με ειδικους τεχνικους ψυκτικους επανω σε αυτα.

Οι περιστροφικοι συμπιεστες κλιμα ισως να παιρνουν επισκευη αλλα αν υπολογιστει το κοστος της θεωρειται ασυμφορο αυτο. Μαλιστα οι περισσοτερες εταιριες κλιματισμου απλα σου λενε οτι δεν εχουν τμημα επισκευων και αναγκαζεσαι και πετας τον παλιο, αγοραζεις καινουριο, να μου πειτε κι οι εταιριες κλεφτες θα γινουν;!

Συνηθεστερες βλαβες σε αυτα τα 'κερατα' ειναι οτι με τον καιρο αποκτουν ελευθεριες τα κουζινετα, φωλιες, ρουλεμαν ή οπως στηριζονται οι αξονες των ατερμονων κοχλιων που συμπιεζουν το φρεον και ειτε απομακρυνονται μεταξυ τους, ειτε (στις πιο πολλες περιπτωσεις) χτυπαει ο ενας τον αλλον, παθαινει ζημια η 'ελίκωση' και οπως και να χει και στις δυο περιπτωσεις δε συμπιεζεται σωστα το φρεον ή και καθολου αρα μειωμενη ή καθολου αποδοση.
Μεγαλο ρολο παιζουν και τα λαδια, περισσοτερο λαδι παει παντου στο κυκλωμα με αποτελεσμα ζημιες σε θερμοεκτονωτικες κυριως βαλβιδες αλλα και μειωση της αποδοσης λογω επικαθισης φιλμ ψυκεταλαιου σε σωληνωματα, βαλβιδες, 'σερπαντινες' κλπ. Λιγοτερο ή πολυκαιρισμενο και 'καμμενο' λαδι απο υψηλες θερμοκρασιες στο φρεον στην εξαγωγη του συμπιεστη μπορουν μεχρι κκαι να κολλησουν το μηχανημα. Σε μεγαλες εγκαταστασεις τα λαδια αλλαζονται μαλιστα, διαθετει και φιλτρο στο κυκλωμα, αλλαζεται κι αυτο αλλα ειναι εργασιες που για να γινουν δεν ειναι οπως πχ σε μια μηχανη, ανοιγεις μια ταπα απο κατω σουρωνει, κλεινεις, ανοιγεις ταπα απο πανω βαζεις. Θελει απομονωσεις τμηματικα το δικτυο για να βγαλεις το φιλτρο, κενα μετα και δε συμμαζευεται χρονοβορες διαδικασιες με κινδυνο παντα να παρει αερα το κυκλωμα που και παλι θα σου μειωσει την αποδοση.

Για να επισκευαστει λοιπον ενας τετοιος συμπιεστης θελει, ισως αλλους ατερμονες, τσιμουχες, κουζινετα ή ρουλεμαν , ευθυγραμμιση με το μοτερ, νεο κομπλερ και δεσιμο με απιστευτη ακριβεια και προσοχη και σχολαστικοτητα, γι αυτο προφανως και δεν συμφερουν οι επισκευες. Αμα συνυπολογισουμε εργατικα και υλικα, η ανακυκλωση μου φαινεται πιο λογικη του παλιου!
Σε αντιθεση με τους παλινδρομικους που δουλευαν ασταματητα και με βαλβιδες κολλημενες μεχρι και με πιστονια σπασμενα αλλα 'βαραγαν' απεθαντα! Και επαιρναν κι επισκευη σαν ενα μοτερ! Παλια ομως αυτα!

Τελος παντων, οπως και να χει εκανα μια ερωτηση μηπως κι υπηρχε κανας 'γκουρου' των κλιμα στην Αττικη να περναγα πιο πολυ απο περιεργεια να ακουγα τι ειχε να μου πει κι αυτος κι ας εχω καταληξει στο μυαλο μου σχεδον σιγουρο οτι θα αλλαχτει μολις βρεθει ενας μεταχειρω συμπιεστης απο 'αξιοπιστη' πηγη. Ως τοτε το ψαχνουμε κι απλα ευχομαι μη σπασει αυτος που εχω τωρα πριν βρεθει αλλος!

rapid_fast
26-09-13, 20:50
Τελευταια ο συμπιεστης κλιμα κανει πολυ ανησυχητικο και εκνευριστικο θορυβο, μιλαμε για πολυ 'νιαουρισμα' σε ολο το φασμα στροφων ειτε δουλευει το κλιμα ειτε οχι.

Σας διάβασα και χαμογελάω..
Δεν έχει βλάβη το εργαλείο..
Ρουλεμάν έχει..

giannis 116
27-09-13, 19:09
Σας διάβασα και χαμογελάω..
Δεν έχει βλάβη το εργαλείο..
Ρουλεμάν έχει..

Ωραια λοιπον, παμε στη σημαντικη ερωτηση... Επισκευάζεται αυτο; Δηλαδη, αλλαζεται το ρουλεμαν;.. Αν ναι, αναλαμβανει καποιος εντος Αττικης τετοιες εργασιες;..

rapid_fast
02-10-13, 15:54
Ωραια λοιπον, παμε στη σημαντικη ερωτηση... Επισκευάζεται αυτο; Δηλαδη, αλλαζεται το ρουλεμαν;.. Αν ναι, αναλαμβανει καποιος εντος Αττικης τετοιες εργασιες;..

Ναι αλλάζει το ρουλεμάν..

giannis 116
05-10-13, 08:59
Ναι αλλάζει το ρουλεμάν..

Ok, σ ευχαριστω, αν και καθυστερημενα, για την απαντηση σου. Θα βοηθουσε πολυ να μου προτεινε καποιος κανα σωστο συνεργειο που να αναλαμβανει τετοιου ειδους εργασιες. Εως τωρα εχω ακουσε για εναν στη Μεταμορφωση. Τον ξερει κανεις?.. Κανας αλλος αλλου εντος Αττικης;..

giannis 116
05-11-13, 22:56
Quiz...

Αναψε το check engine (κιτρινο) μονο στο καντραν κι οχι σαν ενδειξη στο BC. Στροφες κραταει, ρελαντι μια χαρα, ρεταρισμα κανενα, δυναμη εχει, επιταχυνει απροβληματιστα, οκ δεν το εσκισα κι ολας αλλα εχει την ιδια αισθηση με πριν αναψει. Στο BC check OK...

Τι εχουμε;..

Μου το εμφανισε αφου το ανοιξα λιγακι μετα απο μερες ειτε ακινησιας ειτε πολυ χαλαρης οδηγησης κυριως μικρες αποστασεις μεσα στην πολη. Οχι επανω στο ανοιγμα αλλα μετα, πηγαινοντας αρκετα χαλαρα. Βενζινη απλη 95αρα απο βενζιναδικο που βαζω τελευταια σχεδον παντα χωρις να εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα.

Ακουω γνωμες...

Dim77
05-11-13, 23:34
Κάποια στιγμιαία βλάβη.
Αν δεν συνεχίσει, θα σβήσει μετά από 2 μέρες νομίζω.

giannis 116
06-11-13, 19:27
Κάποια στιγμιαία βλάβη.
Αν δεν συνεχίσει, θα σβήσει μετά από 2 μέρες νομίζω.

Το πηγα σ ενα συνοικιακο γενικο συνεργειο αργα τ απογευμα σημερα. Δεν ειχα χρονο να παω σε εξειδικευμενο τουλαχιστον συνεργειο BMW. Ειχε ενα διαγνωστικο Bosch. Tο σφαλμα που ειχε καταγραψει ηταν γηρανση καταλυτη. Το χω ξαναδει αυτο παλιοτερα κι ειχε φυγει απο μονο του. Ισως να φταιει η βενζινη. Το εσβησε το σφαλμα, εβαλα μετα απο ας πουμε αξιοπιστο βενζιναδικο 100αρα, εκανα λιγα χλμ χαλαρα αλλα και πιο 'δυνατα', μου το ξαναβγαλε, οταν πηγαινα χαλαρα, οχι πανω σε ζορι. Οποτε βρω λιγο χρονο θα το παω σε εξειδικευμενο (τουλαχιστον) BMW συνεργειο να δουμε τι θα μου πουν. Μου το εβγαλε με το που πατησα τα 240.000.
Λετε να ειναι καταλυτης ή/και λ;..

bimmerm
06-11-13, 20:49
συνηθως ομως αυτα το δειχνουν με το ρελαντι,ενω εσυ δεν εχεις προβλημα.

BMW S1
06-11-13, 22:00
Συμβουλή που μου είχε δώσει φίλος μηχανικός.
Αφού ζεστάνεις καλά το όχημα σου , σταμάτα , βάλε 1 , πατημένος ο συμπλέκτης και πάτα τέρμα το γκάζι μεχρι τους κόφτες , άσε το γκάζι , επανέλαβε άλλες 2-3 φόρες και ότι είναι θα το καθαρίσει. εμένα τις προάλλες έβαλα μπροστά και ξεκίνησε το τρέμουλο στο ρελαντί. έσβησα αμέσως, πριν προλάβει να διαγνωση σφάλμα και το εμφανίσει.
- έβαλα 1η ,
- πατημένος ο συμπλέκτης ,
- τέρμα γκάζι μέχρι τον κόφτη ,
και ολα οκ!!! Αυτό γίνεται λόγο κακής καύσης της βενζίνης . εγώ έτσι έχω σωθεί.
(πολλαπλασιαστη θα θες, έτσι θα σου πούν....)

giannis 116
06-11-13, 22:41
Θα περιμενω αν ειναι να καψω ολο το ρεζερβουαρ και να ξαναβαλω καλη βενζινη γιατι σημερα ειχα λιγο κατω απ τη μεση και συμπληρωσα με καλη βενζινη να δουμε τι θα γινει. Ελπιζω να φυγει και πιο πριν. Αυτο που λες με το ρελαντι το ιδιο ειναι να γινει και εν κινησει και με 'φορτιο' αν ειναι δυνατο, πχ με κλιμα να δουλευει και σε μια μεγαλη ανηφορικη ευθεια γεμισμα ολες οι ταχυτητες.

Πολλαπλασιαστες δε λενε για το δικο μου, ειναι προ φ/λ και δεν ειχε ποτε θεμα με αυτους, ειχε με ολα τα αλλα! Γι αυτο το σφαλμα μου λενε συνηθως αισθητηρα λ ή/και καταλυτη.

MZ3
06-11-13, 23:07
http://www.youtube.com/watch?v=iQNSCnpxqcM


απο το 6.45 και μετα δες το και κανε τον σταυρο σου να εχει κανενας μαστορας η καποια αντιπροσοποια αυτο το μαραφετη που τα καθαριζει ολα μεσα στον κηνητηρα

εχει και πηστηρια τα καυσαερια της εξατμησης

BMW S1
07-11-13, 09:33
καλημέρα. καλα , και το δικο μου προ φ. ειναι... αυτο θα σου πουν!!!

giannis 116
12-11-13, 22:35
Μετα απο λιγα χλμ με την καλη βενζινη εφυγε σημερα απο μονη της η ενδειξη, οπως και να χει πηγα συνεργειο εγινε διαγνωση και τι ειχες Γιαννη, αυτος ειμαι εγω! :peepwall: τι ειχα παντα...Λες και ηξερα τι θα δειξει το διαγνωστικο, σφαλμα καταγεγραμμενο 2 φορες μαλιστα για καταλυτη, γηρανση καταλυτη, πτωση αποδοσης του, καπως ετσι.

Επισης...Ενα φαντασμα απ τα παλια που μαλλον δεν εφυγε ποτε απλα δεν εχει ενοχλησει απο καποια στιγμη και μετα.
Σφαλμα MAF Sensor καταγεγραμμενο καμμια 150αρια φορες...Επισης εχουμε δει κι αυτο το εργο οταν κατα καιρους ρεταρε, δε κραταγε ρελαντι κι αναβαν διαφορα λαμπακια κι ενδειξεις, μεταξυ αλλων και τσεκ εντζιν...
Γι αυτο εχει αλλαχτει ο ιδιος ο αισθητηρας 2-3 φορες, εγκεφαλος (κακώς, αλλα που να ξερα κι εγω..) και τελος καλωδιωση μοτερ, που απο εκει και μετα σταματησαν τα προβληματα. Το σφαλμα ομως υπαρχει ακομα στον εγκεφαλο κι ας μην εχω αλλα θεματα.
Και ρωτω τωρα...Να τον ξαναλλαξω τον αισθητηρα;..Φοβαμαι παλι τζαμπα. Να κανω update εγκεφαλου αν υπαρχει καποια νεοτερη version του firmware μηπως και φυγει αυτο το ηλεκτρονικο φαντασματακι;..Και τα δυο μαζι; Να το αφησω οπως εχει και να το αγνοησω; Να το βγαλω και να το καθαρισω τον σενσορα;..Δε ξερω γι αυτο τι να πω...
Αυτο που σκεφτομαι τωρα ειναι να μην κανω απολυτως τιποτα, αρκετα σκαλισα και πολλες φορες εκανα κακο στ αμαξι και στην τσεπη και τα νευρα μου.

Τι λετε εσεις;..

MZ3
12-11-13, 23:58
δες αν εχει βγαλει κανενα update στιν version που λες και εσυ και να σβησουν τα σφαλματα

υπαρχει περίπτωση να μην ειχαν σβηστεί?

συνηθως με την αλλαγη εγγεφαλου τραβανε τα αρχεια απο τον παλιο και τα περνανε στον νεο
ειναι πιο ευκολο παρα να τα κανουν απο την αρχη

το οτι δεν ειχες ξανα προβλημα δεν ειναι τυχαίο μαλον δουλευουν ολα οκ

με τον καταλυτη ριξε κανα ξεκαπνισμα ισος βοηθηση

giannis 116
13-11-13, 12:27
Το ξεκαπνισα καλα. Να σου πω την αληθεια δεν εχω ουτε την ορεξη, ουτε το χρονο, ουτε το χρημα να τραβιεμαι παλι σε συνεργεια. Αφου δε δημισουργει προβληματα απλα το ξεχναω. Τα σφαλματα ειχαν σβηστει κι επανεμφανιστηκαν. Στο διαγνωστικο βγαζει σε ποια ενδειξη χλμ ερχεται το μηνυμα και ποσες φορες καταγραφεται, ηταν ολα προσφατα σχετικα.

giannis 116
14-11-13, 18:56
Επανεμφανιστηκε το τσεκ εντζιν... :mad:

'Η στο ρεζερβουαρ μεσα εχω ακομα ζουμια περιεργα ή οντως καταλυτης ή/και λ ειναι για πεταμα... Εβαλα 100αρα απο αλλο βενζιναδικο τωρα, εκανα καποια χλμ, εκει το μηνυμα. Οταν βρω λιγο χρονο παλι παμε παλι για σβησιμο μετα διαγνωσης...

bimmerm
14-11-13, 21:11
gianni δεν ξερω αν βοηθαει,στο πρωην αυτοκινητο μου ειχα 200.000 χιλμ. με τον ιδιο καταλυτη αλλα τα τελευταια 60.000 μου εβγαζαν καρτα με το ζορι,στο οριο.αλλα εκεινο δεν λαμπακια να πεταει !οποτε μαλλον και πολυ σου αντεξε!περαστικα οτι και να ειναι,εισαι πλεον σπανιο ειδος!!!

kostastnt
15-11-13, 00:13
Είναι λογικό ο καταλύτης να ψοφάει στις 200.000? Σαν λίγο δεν είναι?

Και μετά τι αλλάζουμε? Προφανώς καταλύτη μαμά δεν το συζητάω από τιμή σε τι ποσό θα φεύγει.. Μπαίνει άλλος αλλά σε εξατμισά που να δουλεύει σωστά όμως το αμάξι?

peter79
15-11-13, 08:37
Είναι λογικό ο καταλύτης να ψοφάει στις 200.000? Σαν λίγο δεν είναι?

Και μετά τι αλλάζουμε? Προφανώς καταλύτη μαμά δεν το συζητάω από τιμή σε τι ποσό θα φεύγει.. Μπαίνει άλλος αλλά σε εξατμισά που να δουλεύει σωστά όμως το αμάξι?

πόσο να πάει ο καταλύτης αν τα 200.000 ΚΜ είναι λίγα????

άλλα οχήματα βγάζουν σφάλμα καταλύτη στα 30-40.000 ΚΜ, ναι , υπάρχουν κ τέτοια....

rapid_fast
15-11-13, 08:48
πόσο να πάει ο καταλύτης αν τα 200.000 ΚΜ είναι λίγα????

άλλα οχήματα βγάζουν σφάλμα καταλύτη στα 30-40.000 ΚΜ, ναι , υπάρχουν κ τέτοια....

320.000 Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι..

kostastnt
15-11-13, 11:23
Απλά μου φαίνεται περιέργο για μια "μάρκα" που θεωρείται ποιοτικότερη να έχει τέτοια θέματα όταν σε citroen, mercedes και lancia που ρώτησα σε φίλους με αμάξια με περισσότερα από 200K km δεν έχουν θέματα ούτε με ρύπους ούτε με καταλύτες..

george kimosabe
17-11-13, 17:09
καλησπερα παιδια ειμαι καινουριος στην παρεα και θελω να ρωτησω καποια πραγματα και πιο πολυ τον Γιάννη που πιστευω πως θα γνωρίζει..πηρα την σειρα 1 μοντελο του 08 με 70000,, εδω και λιγο καιρο νοιωθω τρεμουλο εντονο στο αμαξι οταν το βαζω εμπρος και ειναι κρυο.. ανεβαζει πανω απο 1000 στροφες και μετα απο λιγο αφου ζεσταθει πεφτει στισ 600 με 700 και ηρεμει.. μιλαμε για εντονο τρεμουλο .. το αλλο ειναι οταν ξεκιναω σε αναβαση το αμαξι κομπιαζει τρελα νοιωθεις πως θα σβήσει πως δεν θα αβεβει την ανηφόρα κανα 2 φορες που το πιεσα μου αναψε ενδηξη κινητηρα κιτρινη... φοβηθηκα και το πηγα απο κει που το πηρα μου ειπαν πολλαπλασιαστης στο τεταρτο κυλινδρο.. το αλλαξαν και μετα απο 3 μερες παλι τα ιδια...τι να κανω ???

george kimosabe
17-11-13, 17:13
επίσης η πρωτη και η δευτερα κουμπώνουν πολυ δύσκολα ,, θελει πιεση για να κουμπώσουν... και αν το αμαξι το δώσεις ξερες γκαζιες στο ρελαντι ανεβαζει κομπιαστικα κολλαει δεν εχει ανεβαστικη ροη το στροφομετρο και ζοριζεται πολυ. και παλι μου αναψε η ενδηξη το κινητηρα.. τι φταίει σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!!!!

Veldrin
17-11-13, 18:18
Λάδια σαζμάν για το κιβώτιο, για το τρέμουλο σα συμπεριφορά με τις στροφές είναι φυσιολογικό, κοίτα όμως τις βάσεις μηχανής.

Όσο για τους πολλαπλασιαστές πρέπει να αλλάζει όλη η τετράδα για να αποφεύγεται ακριβώς αυτό που σου συνέβη. Είχαν θέματα με πολλαπλασιαστές τα Ε87 3/07 έως τέλος σειράς και η μόνη λύση ήταν αυτή.

Για το κόμπιασμα θυμάμαι το έψαχνε ο Γιάννης, κάνε ένα κόπο να κοιτάξεις πιο πίσω στις σελίδες.

bimmerm
17-11-13, 19:09
να προσθεσω στα πολυ σωστα λογια του veldrin μαζι με τους πολ/στες να κοιταξουν και τα μπουζι.

george kimosabe
20-11-13, 12:50
Σας ευχαριστω πολυ παιδια .. το πηγα στον τρικαλιώτη μου είπαν οτι το αμαξι ειχε ανακληση απο την bmw για τους πολλαπλασιαστες μου τους αλλαξαν αυτοι και τους 4 και μου αλλαξαν επισεις και τα μπουζι... εχει τεραστια διαφορα πλεον το αμαξι δεν κομπιαζει και αρπαζει πιο ομαλα χωρις κενα.. το τρεμουλο εχει ελαχιστοποιηθει.. πιστευω πως πλέον είναι στα φυσιολογικά του ,,, σας ευχαριστω πααρα πολυ.. το μονο που πλήρωσα ειναι τα μπουζι.. τα κιβώτιο δεν ξέρω γιατι αλλα τωρα κουμπώνουν πιο ομαλα οι ταχύτητες,, και παλι ευχαριστω

BMW S1
20-11-13, 12:58
Ξέρουμε ποια αυτοκίνητα είναι στην ανάκληση? ευχαριστώ!

giannis 116
25-11-13, 20:38
Μετα απο 1 σχεδον βδομαδα χρησης, το λαμπακι δεν εσβησε απο μονο του, ξαναπηγα συνεργειο, ειχε καταγραψει παλι σφαλμα για καταλυτη, πτωση αποδοσης του. Μαλλον δε γλιτωνω και αυτο το εξοδο... Προσανατολιζομαι για γνησιο BMW μεταχειρισμενο απο μοτερ με λιγα χλμ, οχι καινουριο, ουτε αφτερμαρκετ. Τι λετε κι εσεις;..

MZ3
26-11-13, 09:42
Μετα απο 1 σχεδον βδομαδα χρησης, το λαμπακι δεν εσβησε απο μονο του, ξαναπηγα συνεργειο, ειχε καταγραψει παλι σφαλμα για καταλυτη, πτωση αποδοσης του. Μαλλον δε γλιτωνω και αυτο το εξοδο... Προσανατολιζομαι για γνησιο BMW μεταχειρισμενο απο μοτερ με λιγα χλμ, οχι καινουριο, ουτε αφτερμαρκετ. Τι λετε κι εσεις;..

εννοείτε μονο μεταχειρα σε τιμη σκότωμα
και απο αλλο μοντελο να βρεις και να κανει αξιζει να δοκιμάσεις

μονο μην τους ρωτας ποσα χιλιομετρα θα εχει ο καταλύτης γιατι θα σε κοροϊδεύουν ολοι

και ουτε να βιαζεσαι στο ψαξιμο, παντα καποιος αλλος εχει κατι καλυτερο σε πιο καλη τιμη

kostastnt
27-11-13, 16:00
Χθες έμεινα απο μπαταρία.. Η μπαταρία είναι η εργοστασιακή με κλεισμένα ακριβώς 9 χρόνια και 120.000km..

Έμεινε από λάθος μου γιατί ήμουν στο αμάξι μέσα με αναμμένα φώτα θέσης, υαλοκαθαριστήρες και ράδιο τουλάχιστον μισή ώρα..

Με έδωσε ρεύμα η οδική, πήγα μια βόλτα 20-30km για να φορτίσει και πιο μετά θα την μετρήσω να δω τι έκανε που ήταν όλη μέρα σβηστό..

Σκέφτομαι να βάλω καμιά bosch silver σειρά s5 στα 55ah μιας και πλέον είναι σε εξευτελιστικές τιμές με 60ευρω που βρήκα..

Η μανίσια το ματάκι που λένε τι είναι? Σε εμένα έχει 3 κύκλους παράλληλους με το μήκος του αμαξιού. Οι μπροστά 2 είναι γκρί και ο πίσω μπλε.. Τι σημαίνει αυτό?

Επίσης η μαμά είναι 46άρα, οπότε να υποθέσω η 55άρα θέλει ρύθμιση από διαγνωστικό?

nikosdov116i
27-11-13, 16:32
Χθες έμεινα απο μπαταρία.. Η μπαταρία είναι η εργοστασιακή με κλεισμένα ακριβώς 9 χρόνια και 120.000km..

Έμεινε από λάθος μου γιατί ήμουν στο αμάξι μέσα με αναμμένα φώτα θέσης, υαλοκαθαριστήρες και ράδιο τουλάχιστον μισή ώρα..

Με έδωσε ρεύμα η οδική, πήγα μια βόλτα 20-30km για να φορτίσει και πιο μετά θα την μετρήσω να δω τι έκανε που ήταν όλη μέρα σβηστό..

Σκέφτομαι να βάλω καμιά bosch silver σειρά s5 στα 55ah μιας και πλέον είναι σε εξευτελιστικές τιμές με 60ευρω που βρήκα..

Η μανίσια το ματάκι που λένε τι είναι? Σε εμένα έχει 3 κύκλους παράλληλους με το μήκος του αμαξιού. Οι μπροστά 2 είναι γκρί και ο πίσω μπλε.. Τι σημαίνει αυτό?

Επίσης η μαμά είναι 46άρα, οπότε να υποθέσω η 55άρα θέλει ρύθμιση από διαγνωστικό?
Ναι η καινούργια θέλει ρύθμιση για να ξέρει ο εγκέφαλος οτι είναι 55άρα για να την φορτίζει.

kostastnt
27-11-13, 16:45
Μέτρησα την μαμά και μου γράφει 12,2volt.. άρα μάλλον την πούλεψε οπότε θα αλλαχτεί..

Ανάμεσα σε bosch silver και exide premium υπάρχει καμιά προτίμηση?

Μου είπαν ότι οι exide είναι καλές για αυτό ρωτάω..

george kimosabe
27-11-13, 19:49
παιδιά μετά απο μιά βδομάδα αφού άλλαξα μπουζί και πολλαπλασιαστές χωρίς να μου βγάλει ένδηξη κινητήρα .. οταν το δίνω ξερές γκαζιές με κενλη και σταματημένος αργεί να αρπάζει μετα το πάτημα του γκαζιού και ακουω ενα εντονο (( τσινγκ)) !!!! επίσεις ακούγεται λές και έχει τρίπια εξάτμηση..τι μπορει να είναι?? αα και πάλι να πω το τρέμουλο υπάρχει οποτε το αμάξι είναι κρύο και το μάζω μετα απο μία ημερα ακινησίας εμπρος μιλάμε γα πολυ τρέμουλο... μεχρι να ζεσταθει.. σας μιλαω για ενα αμαξι bmw σειρα 1 του 8 ... σας ευχαρστω πολύ για την υπομονή σας που με ακούτε και ευχαριστω προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!!

giannis 116
01-12-13, 14:50
Το ρημαδοαμαξο εχει βαλθει να μου σπασει τα νευρα κι εγω καμμια μερα να το σπασω το ιδιο απ τα νευρα μου! Στα καλα καθουμενα σταματησε να δουλευει ο ανεμιστηρας του κλιματισμου κι ετσι δεν ειχα θερμανση στην καμπινα ουτε μπορουσα να ξεθαμπωσω τα τζαμια! Ημουν με χαρτομαντηλο να σκουπιζω παρμπριζ και τζαμι οδηγου! Απ τα νευρα μου ηθελα να κλαψω! Καπως ετσι ημουν με το παλιο μου Καντετ, μπορει να μη ξεθολωνε καλα αλλα δεν ειχε σταματησει ποτε να δουλευει ο ανεμιστηρας του καλοριφερ του κι ας ηταν 30 χρονων! Οχι μολις 9 που ειναι τωρα η 116! Λες και με το που καβατζαρισε τα 240.000χλμ του μαμηθηκε εντελως ομως!

Τσεκαρα ολες τις σχετικες με το κλιμα ασφαλειες, ολες ηταν ενταξει, προσπαθησα να τις πατησω πιο καλα μεσα στις θεσεις τους, μεχρι σκατζαρα ασφαλειες ιδιων A με αλλες απο αλλους καταναλωτες που σιγουρα δουλευαν, τιποτα! Μου ρθε να αρχισω ή να ξηλωνω πλαστικα με τα χερια, ή να πλακωσω στις μπουνιες το ταμπλω!:(

Οι υπολοιπες λειτουργιες του κλιμα δουλευαν ΟΛΕΣ μια χαρα, ο συμπιεστης κομπλαρε, τα κλαπετα γυριζαν αναλογως το τι αερισμο ηθελα (ανακυκλωση, αυτοματη ανακυκλωση, ξεθαμπωμα), η οθονη δουλευε μια χαρα, μεχρι και το ηλ.αντλιακι για το ζεστο νερο του καλοριφερ για θερμανση αν το οχημα ειναι σταματημενο με το μοτερ σβηστο, δουλευε. Μονο ο γ@μοανεμιστηρας δεν επαιρνε!
:pth:
Μου ειχε τυχει το ιδιο οταν ηταν καινουριο τ αμαξι, μαλιστα ηταν στην εγγυηση κι εγω Γερμανια. Οταν το πηγα χωρις να το ψαξω πρωτα στην τοπικη αντιπροσωπεια, ο Γερμανος τεχνικος υπευθυνος χωρις να το ψαξει και πολυ, απ ευθειας παρηγγειλε ανεμιστηρα να τον αλλαξει. Το ιδιο απογευμα το εψαξα λιγακι μονος μου γιατι δε μου πηγαινε καλα να αρχισουν ξηλωματα σε καινουριο αμαξι και διαπιστωσα πως καποιες ασφαλειες δεν παταγαν σωστα στη θεση τους και ο ανεμιστηρας ξεκινησε οποτε ακυρη η αλλαγη του. Ο Γερμανος...ποναει χερι-κοψει χερι!

Τωρα ομως εκανα αυτα συν λιγα ακομα με τις ασφαλειες οπως περιεγραψα πριν αλλα τιποτα, νεκρος ο ανεμιστηρας.
Απο αυριο ξανα συνεργειο...

Εχει αρχισει σοβαρα να μου τη δινει αυτη η κατασταση...
Τοσες βλαβες μαζεμενες δεν ειχαν βγαλει το Καντετ του 78 που ειχα, το Μικρα του 92 του πατερα μου, το Χιουνται Αξεντ του 2000 της αδερφης μου με χρησεις...'βίτσα' κι οχι πολλα πολλα χαιδεματα ολα τ αμαξια...
Βεβαια τα προαναφερθεντα αμαξια, δεν ειναι και σοι αμαξια γιατι ειναι Κινεζοκορεατογιαπωνεζοσχιστοματικα κι ενα σαπιο παλιοΟπελ...Δεν εχουν το στατους, την οδηγικη απολαυση και το ονομα της BMW...Μη χε...ραιτισω...

:thumbsdow :angryfire

giannis 116
01-12-13, 16:34
Μέτρησα την μαμά και μου γράφει 12,2volt.. άρα μάλλον την πούλεψε οπότε θα αλλαχτεί..

Ανάμεσα σε bosch silver και exide premium υπάρχει καμιά προτίμηση?

Μου είπαν ότι οι exide είναι καλές για αυτό ρωτάω..

Για μπαταρια θα σου προτεινα τη μαμα εργοστασιακη κι ας την πληρωσεις παραπανω. Γι αυτο και σε εβγαλε τοσο καιρο. Καποια πραγματα τελικα εχω καταληξει οτι καλυτερα να τα παιρνεις εργοστασιακα, για καποιο λογο ειναι απλα ανωτερα απο τα αντιστοιχα παρομοια αφτερμαρκετ κι ας ειναι καλες μαρκες. Ενα απο αυτα ειναι η μπαταρια, αλλο που εχω προσεξει ειναι οι υαλοκαθαριστηρες και τριτο το φιλτρο ενεργου ανθρακα κλιματισμου! Επειδη εχω περιραματιστει κι εχουν πειραματιστει και συνεργειατζηδες αθελα μου ή ακομα εχοντας και βλακωδης επιγνωση τι κανω, εχω καει, εχω ξαλαφρωθει αρκετα στην τσεπη αλλα εχω βγαλει καποια συμπερασματα. Για μπαταρια θα σου προτεινα μονο μαμα, για να σε βγαλει αλλο τοσο. Σωστα γραφτηκε πιο πανω πως αν αλλαχτει η μπαταρια με αλλη διαφορετικης χωρητικοτητας θα πρεπει μεσω διαγνωστικου να 'δηλωθει' στον εγκεφαλο ωστε να γινεται σωστα η φορτιση της. Εχει να κανει με τον εξελιγμενο 'αυτοματο' του 'δυναμο' (alternator). Και ετσι παρατεινεται η διαρκεια ζωης της.

giannis 116
01-12-13, 16:36
παιδιά μετά απο μιά βδομάδα αφού άλλαξα μπουζί και πολλαπλασιαστές χωρίς να μου βγάλει ένδηξη κινητήρα .. οταν το δίνω ξερές γκαζιές με κενλη και σταματημένος αργεί να αρπάζει μετα το πάτημα του γκαζιού και ακουω ενα εντονο (( τσινγκ)) !!!! επίσεις ακούγεται λές και έχει τρίπια εξάτμηση..τι μπορει να είναι?? αα και πάλι να πω το τρέμουλο υπάρχει οποτε το αμάξι είναι κρύο και το μάζω μετα απο μία ημερα ακινησίας εμπρος μιλάμε γα πολυ τρέμουλο... μεχρι να ζεσταθει.. σας μιλαω για ενα αμαξι bmw σειρα 1 του 8 ... σας ευχαρστω πολύ για την υπομονή σας που με ακούτε και ευχαριστω προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!!

Αφου τα συμπτωματα ειναι αρκετα φρεσκα απο την αλλαγη που του εγινε ξαναπηγαινε το πισω στο συνεργειο να το δουν παλι. Καποιος αισθητηρας 'ετοιμαζεται' αυτη τη φορα, τι να πω...

george kimosabe
01-12-13, 16:46
Γιαννη αμαν ρε φίλε είναι δυνατόν ... μήπως να διάβαζα καλύτερα αυτο το ste πριν παρω την bmw !!!!! εμενα κανει σαν το τρακτερ του συγχωρεμένου παππου μου οταν το βαζω εμπρος και ειναι κρύο ... πρεπει να κανω κανενα χλμ για να ζεσταθει και να δουλευει σωστα...

giannis 116
01-12-13, 18:37
Γιαννη αμαν ρε φίλε είναι δυνατόν ... μήπως να διάβαζα καλύτερα αυτο το ste πριν παρω την bmw !!!!! εμενα κανει σαν το τρακτερ του συγχωρεμένου παππου μου οταν το βαζω εμπρος και ειναι κρύο ... πρεπει να κανω κανενα χλμ για να ζεσταθει και να δουλευει σωστα...

Πηγαινε το πισω στο συνεργειο πριν σου παθει καμμια μεγαλυτερη ζημια.

giannis 116
01-12-13, 20:27
Το ρημαδοαμαξο εχει βαλθει να μου σπασει τα νευρα κι εγω καμμια μερα να το σπασω το ιδιο απ τα νευρα μου! Στα καλα καθουμενα σταματησε να δουλευει ο ανεμιστηρας του κλιματισμου κι ετσι δεν ειχα θερμανση στην καμπινα ουτε μπορουσα να ξεθαμπωσω τα τζαμια! Ημουν με χαρτομαντηλο να σκουπιζω παρμπριζ και τζαμι οδηγου! Απ τα νευρα μου ηθελα να κλαψω! Καπως ετσι ημουν με το παλιο μου Καντετ, μπορει να μη ξεθολωνε καλα αλλα δεν ειχε σταματησει ποτε να δουλευει ο ανεμιστηρας του καλοριφερ του κι ας ηταν 30 χρονων! Οχι μολις 9 που ειναι τωρα η 116! Λες και με το που καβατζαρισε τα 240.000χλμ του μαμηθηκε εντελως ομως!

Τσεκαρα ολες τις σχετικες με το κλιμα ασφαλειες, ολες ηταν ενταξει, προσπαθησα να τις πατησω πιο καλα μεσα στις θεσεις τους, μεχρι σκατζαρα ασφαλειες ιδιων A με αλλες απο αλλους καταναλωτες που σιγουρα δουλευαν, τιποτα! Μου ρθε να αρχισω ή να ξηλωνω πλαστικα με τα χερια, ή να πλακωσω στις μπουνιες το ταμπλω!

Οι υπολοιπες λειτουργιες του κλιμα δουλευαν ΟΛΕΣ μια χαρα, ο συμπιεστης κομπλαρε, τα κλαπετα γυριζαν αναλογως το τι αερισμο ηθελα (ανακυκλωση, αυτοματη ανακυκλωση, ξεθαμπωμα), η οθονη δουλευε μια χαρα, μεχρι και το ηλ.αντλιακι για το ζεστο νερο του καλοριφερ για θερμανση αν το οχημα ειναι σταματημενο με το μοτερ σβηστο, δουλευε. Μονο ο γ@μοανεμιστηρας δεν επαιρνε!

Μου ειχε τυχει το ιδιο οταν ηταν καινουριο τ αμαξι, μαλιστα ηταν στην εγγυηση κι εγω Γερμανια. Οταν το πηγα χωρις να το ψαξω πρωτα στην τοπικη αντιπροσωπεια, ο Γερμανος τεχνικος υπευθυνος χωρις να το ψαξει και πολυ, απ ευθειας παρηγγειλε ανεμιστηρα να τον αλλαξει. Το ιδιο απογευμα το εψαξα λιγακι μονος μου γιατι δε μου πηγαινε καλα να αρχισουν ξηλωματα σε καινουριο αμαξι και διαπιστωσα πως καποιες ασφαλειες δεν παταγαν σωστα στη θεση τους και ο ανεμιστηρας ξεκινησε οποτε ακυρη η αλλαγη του. Ο Γερμανος...ποναει χερι-κοψει χερι!

Τωρα ομως εκανα αυτα συν λιγα ακομα με τις ασφαλειες οπως περιεγραψα πριν αλλα τιποτα, νεκρος ο ανεμιστηρας.
Απο αυριο ξανα συνεργειο...

Εχει αρχισει σοβαρα να μου τη δινει αυτη η κατασταση...
Τοσες βλαβες μαζεμενες δεν ειχαν βγαλει το Καντετ του 78 που ειχα, το Μικρα του 92 του πατερα μου, το Χιουνται Αξεντ του 2000 της αδερφης μου με χρησεις...'βίτσα' κι οχι πολλα πολλα χαιδεματα ολα τ αμαξια...
Βεβαια τα προαναφερθεντα αμαξια, δεν ειναι και σοι αμαξια γιατι ειναι Κινεζοκορεατογιαπωνεζοσχιστοματικα κι ενα σαπιο παλιοΟπελ...Δεν εχουν το στατους, την οδηγικη απολαυση και το ονομα της BMW...Μη χε...ραιτισω...

:thumbsdow :angryfire


Επειδη δε μπορουσα να το αφησω ετσι και με ετρωγε απο χθες πολυ, μετα κι απο συμβουλες ενος πολυ καλου μηχανικου το ξαναπιασα πριν λιγο και...

Problem solved! :clap:

Χρειαστηκε ελαχιστη ωρα, 3 βιδες να βγει το καπακι κατω απ το ντουλαπακι, λιγο κουνημα στη φυσα που πανε τα καλωδια του ανεμιστηρα και ξεκινησε ο ρημαδης! Προφανως δεν εκανε καλη επαφη ή με κραδασμους κλπ ξεκουμπωσε λιγο και δεν ξεκιναγε...Το γλιτωσαμε κι αυτη τη φορα!

Επι τη ευκαιρια μαζεψα λιγο και το καπακι στο ντουλαπακι που ειχε κρεμασει σα βρακι, το ρυθμισα και κλεινει τωρα σωστα.

kostastnt
02-12-13, 22:03
Γιάννη έβαλα τελικά την bosch s5 με τα 54ah 530en.. Την πήρα 69ευρώ επιστρέφοντας την παλιά μου, οπότε απο τιμή έσκιζε.. Η εργοστασιακή δεν ρώτησα καν πόσο πάει, αλλά η αλήθεια είναι ότι το αμάξι δεν δούλεψε και καθόλου.. Από τα 120.000km τα 100.000km είναι εθνικής μόνο.. Τα υπόλοιπα γίνονται όποτε ξεμένω από άλλο αμάξι και αναγκαστικά πρέπει να κινούμαι πόλη.. Προτιμώ bosch γιατί έβαλα στο άλλο αμάξι την απλή της bosh (σειρά s3) και αντέχει σαν σκυλί.. 1,5 χρόνο την δούλευα με πρόβλημα στην μίζα, έπαιρνε μπρος με την 3η-4η μιζιά και ακόμα αντέχει σαν τρελή! Οπότε bosch για μένα στις μπαταρίες!

Ο μάστορας μου επέμενε ότι δεν πρέπει να δηλωθεί μιας και δεν έχω οθόνη.. Μόνο στα 2007 και μετά θέλει δήλωμα.. Τον ξαναρώτησα και ξαναεπέμενε οπότε δεν δηλώσαμε κάτι αλλά απλά σβήσαμε τα σφάλματα που έμεινα από μπαταρία.. Να επιμείνω ξανά? Αν και τον εμπιστεύομαι 100%...

Για υαλοκαθαριστήρα στα 6 χρόνια έβαλα 2 φορές γνήσιους, αλλά τώρα δοκίμασα πίσω τον swf (θυγατρική της valeo) και τον πήρα 12 Ευρώ.. Καμια βδομάδα που τον δουλεύω είναι αστέρι και κυρίως δεν κάνει θόρυβο που ο παλιός έκανε..

Όσο για φίλτρο κλιματιστικού παίρνω ιμιτασιόν με 25ευρώ από στρατουδάκη ένα ενεργού άνθρακα και νομίζω κάνει καλή δουλειά..

giannis 116
04-12-13, 00:42
Γιάννη έβαλα τελικά την bosch s5 με τα 54ah 530en.. Την πήρα 69ευρώ επιστρέφοντας την παλιά μου, οπότε απο τιμή έσκιζε.. Η εργοστασιακή δεν ρώτησα καν πόσο πάει, αλλά η αλήθεια είναι ότι το αμάξι δεν δούλεψε και καθόλου.. Από τα 120.000km τα 100.000km είναι εθνικής μόνο.. Τα υπόλοιπα γίνονται όποτε ξεμένω από άλλο αμάξι και αναγκαστικά πρέπει να κινούμαι πόλη.. Προτιμώ bosch γιατί έβαλα στο άλλο αμάξι την απλή της bosh (σειρά s3) και αντέχει σαν σκυλί.. 1,5 χρόνο την δούλευα με πρόβλημα στην μίζα, έπαιρνε μπρος με την 3η-4η μιζιά και ακόμα αντέχει σαν τρελή! Οπότε bosch για μένα στις μπαταρίες!

Ο μάστορας μου επέμενε ότι δεν πρέπει να δηλωθεί μιας και δεν έχω οθόνη.. Μόνο στα 2007 και μετά θέλει δήλωμα.. Τον ξαναρώτησα και ξαναεπέμενε οπότε δεν δηλώσαμε κάτι αλλά απλά σβήσαμε τα σφάλματα που έμεινα από μπαταρία.. Να επιμείνω ξανά? Αν και τον εμπιστεύομαι 100%...

..

Ενταξει, bosch... bosch! Δικο σου σαφεστατα ειναι το αμαξι αλλα και η τσεπη! Ουτως ή αλλως νομιζω πως η bosch ειναι ενας απ τους κατασκευαστες που δινει μπαταριες και στην bmw οποτε, οκ.

Οσο για τον μαστορα...ασχολιαστο, αλλαξε μαστορα απλα!

Εμενα τ αμαξι ειναι κατασκευης Οκτ του 04 χωρις οθονες, i drive κλπ ηλεκτρονικα εξτραδακια...
Οταν αλλαξα τη μαμα μπαταρια εκει περιπου στην 7ετια με αλλη επισης bmw αλλα μεγαλυτερης χωρητικοτητας στο συνεργειο, οχι εξουσιοδοτημενο-επισημο, μου την 'περασαν' στον εγκεφαλο κανονικοτατα και μαλιστα μπροστα μου και μου εδειξαν τι επιλογες χωρητικοτητων εχει γι αυτο τ αμαξι αναλογα του εξοπλισμου τους.
Αν θυμαμαι καλα ειχε απ το εργοστασιο 45 αμπερωρια που ειναι και η μικροτερη και βαλαμε 55 νομιζω, επειδη εχω καποια εξτρα οπως ηλιοροφη και φωτα ξενον.
Για την ακριβεια μου την αλλαξε κι επειδη δεν ειχε χρονο να κουμπωσει και διαγνωστικο επειδη ειχε το μηχανημα σε αλλο αμαξι πανω και θα με καθυστερουσε, εφυγα και πηγα αλλη μερα γι αυτη τη δουλεια και μονο!
Οποτε ΝΑΙ πρεπει να δηλωθει οπωσδηποτε.
Για να στο εξηγησω κι οσο πιο απλα γινεται, οι μπαταριες σε τετοια μοτερ που εχουν συγχρονη τεχνολογια ελεγχονται συνεχως για την ταση τους και την κατασταση φορτισης-εκφορτισης απο εγκεφαλο. Αυτος ελεγχει ποτε να 'κοβει' η γεννητρια (δυναμο, alternator) πες το οπως θες, ωστε να φορτιζει μεν σωστα η μπαταρια και να υπαρχει και οικονομια καυσιμου αν δεν απαιτειται φορτιση το δυναμο να μη 'δινει' αλλο. Ολα αυτα ομως απαιτουν και προυποθετουν ο εγκεφαλος να ξερει την χωρητικοτητα της μπαταριας γιατι πχ αν εχεις μια μπαταρια χ αμπερωρια, ο εγκεφαλος ξερει οτι εχει μια μπαταρια με χ αμπερωρια να φορτισει, θα δινει εντολη στο δυναμο, οταν φτασει αυτη την τιμη θα κοψει. Αν τωρα βαλεις μια με y αμπερωρια, οπου y μεγαλυτερο του χ, το δυναμο θα κοψει οταν φτασει στην τιμη...χ που ειναι μικροτερη του y, κι ετσι η μπαταρια θα κανει συνεχως ατελεις φορτισεις με αποτελεσμα τη μειωση της διαρκειας ζωης της...

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι να καταλαβεις και να εγινα σαφης και κατανοητος και να μη σε μπερδεψα πιο πολυ! Προσπαθησα να το κανω οσο πιο λιανα γινεται!
Τωρα αν πας και τα πεις αυτα στο 'μαστορα' σου ισως και να σου πει 'τι ειν αυτα που μου λες, που πηγες και τα διαβασες αυτα, ποιος στα ειπε, εγω ξερω' κ.α. νεο-Ελληνικα... Απο κει και μετα τι να σου πω, οτι ειπα και στην αρχη του ποστ, δικο σου τ αμαξι, δικια σου η αποφαση!

giannis 116
04-12-13, 00:55
Για υαλοκαθαριστήρα στα 6 χρόνια έβαλα 2 φορές γνήσιους, αλλά τώρα δοκίμασα πίσω τον swf (θυγατρική της valeo) και τον πήρα 12 Ευρώ.. Καμια βδομάδα που τον δουλεύω είναι αστέρι και κυρίως δεν κάνει θόρυβο που ο παλιός έκανε..

Όσο για φίλτρο κλιματιστικού παίρνω ιμιτασιόν με 25ευρώ από στρατουδάκη ένα ενεργού άνθρακα και νομίζω κάνει καλή δουλειά..

Βρηκες πισω αφτερμαρκετ?! Μαλλον πρεπει να ναι καινουριοι! Εγω δεν εβρισκα αφτερ πουθενα κι απο κανεναν! Μονο μαμα. Μπροστα ειχα δοκιμασει της bosch aerotwin και ηταν απλα τραγικοι! Δεν καθαριζαν καλα, 'ξεπαταγαν' στις μεγαλες ταχυτητες, κολλαγαν, εκαναν θορυβο και χαλασαν μεσα σε ουτε ενα χρονο. Οποτε ξανα μαμα και παλι μαμα κι ας κανουν ενα σκασμο λεφτα, λες και οι bosch ηταν φθηνοι...Τουλαχιστον οι μαμα κρατανε και χρονια εκτος κι αν τους βιασεις στη χρηση με πολυ χωμα, βρωμια, εντομα μα κυριως παγο που και παλι εχουν εκπληκτικη αντοχη!

Φιλτρο κλιμα καμπινας εβαλα ενα αφτερμαρκετ Βαλεο ενεργου ανθρακα δεν εχω μεινει ικανοποιημενος, μεσα σχεδον σε ενα χρονο χρησης ειναι σα να μη φιλτραρει πλεον και περνανε ολο και πιο πολλες αναθυμιασεις μεσα, ενω με το μαμα κραταγε χρονια και φιλτραρε ακομα και ντουμανι διπλα σε νταλικα σε πολυ ικανοποιητικο βαθμο, οποτε μαλλον θα το σουταρω και θα του βαλω ξανα ενα γνησιο να τελειωνει...

kostastnt
04-12-13, 01:23
Θα του το ξαναπω αν ειναι... Η μαμα μπαταρια εγραφε 46ah αλλα η bmw την λεει 50αρα με το partnumber της..

Θα προσπαθησω μεσα στην βδομαδα να το ξεκαθαρισω!!

ευχαριστω γιαννη!!

απο εδω πηρα τον υαλοκαθαριστηρα: http://www.mytoutou.gr/manufacturers/bmw/5114/17928/2050338/

εμφανισιακα ειναι ιδιος με τον μαμα.. στισ ακρες που εχει κατι λαμακια ειναι διαφορετικος, οπως και ενα πλαστικο του ειναι γυαλιστερο ενω στον μαμα ειναι ματ.. αλλες διαφορες δεν ειδα οπτικα.. στην χρηση μια χαρα ως τωρα..

giannis 116
04-12-13, 01:34
Θα του το ξαναπω αν ειναι... Η μαμα μπαταρια εγραφε 46ah αλλα η bmw την λεει 50αρα με το partnumber της..

Θα προσπαθησω μεσα στην βδομαδα να το ξεκαθαρισω!!

ευχαριστω γιαννη!!

απο εδω πηρα τον υαλοκαθαριστηρα: http://www.mytoutou.gr/manufacturers/bmw/5114/17928/2050338/

εμφανισιακα ειναι ιδιος με τον μαμα.. στισ ακρες που εχει κατι λαμακια ειναι διαφορετικος, οπως και ενα πλαστικο του ειναι γυαλιστερο ενω στον μαμα ειναι ματ.. αλλες διαφορες δεν ειδα οπτικα.. στην χρηση μια χαρα ως τωρα..

Παρακαλω δεν κανει τιποτα, κι εγω ευχαριστω για την πληροφορια, ναι ετσι καπως γυαλιστεροι ηταν της Bosch ενω οι μαμα ειναι ματ λαστιχο. Θα το κοιταξω κι εγω για τον πισω καθαριστηρα γιατι μαλλον εχει ερθει η ωρα του μετα τοσα χρονια.

george kimosabe
05-12-13, 15:28
παιδια καλησπερα.. το πηγα στην bmw το αμαξι και μου είπαν πως για το τρέμουλο που εχει καθε πρωι που το βαζω εμπρος και ειναι κρυα η μηχανη φταίνε και τα 4 μπεκ ψεκασμου καθος επίσεις και ενα ( λάμδα) καπου πισω στην εξάτμηση ειναι αυτο.. σύνολο μου είπαν 1000 ευρω!!!!!!!! το παλικαρι μου ειπε θα στείλει μηνυμα στην bmw και θα μου πει εαν γίνεται να κόψουν κάτι.. ειναι δυνατόν 1000 ευρω??? και εκπτωση να κάνουν ποσο δηλαδη θα ειναι παλι πολλα μου φαίνονται... τι κανουμε σε αυτη την περίπτωση?????????? εεε?? !!!! κοντευω να σκάσω ρε παίδια ειναι δυνατον?

giannis 116
05-12-13, 19:36
παιδια καλησπερα.. το πηγα στην bmw το αμαξι και μου είπαν πως για το τρέμουλο που εχει καθε πρωι που το βαζω εμπρος και ειναι κρυα η μηχανη φταίνε και τα 4 μπεκ ψεκασμου καθος επίσεις και ενα ( λάμδα) καπου πισω στην εξάτμηση ειναι αυτο.. σύνολο μου είπαν 1000 ευρω!!!!!!!! το παλικαρι μου ειπε θα στείλει μηνυμα στην bmw και θα μου πει εαν γίνεται να κόψουν κάτι.. ειναι δυνατόν 1000 ευρω??? και εκπτωση να κάνουν ποσο δηλαδη θα ειναι παλι πολλα μου φαίνονται... τι κανουμε σε αυτη την περίπτωση?????????? εεε?? !!!! κοντευω να σκάσω ρε παίδια ειναι δυνατον?

Κανονικα σε τετοιες περιπτωσεις σε αυτα τα μοτερ με ελλατωματικα μπεκ, μπουζι, πολλαπλασιαστες και αισθητηρες (λ, ΝΟχ) κλπ, νομιζω οτι υπηρχαν ανακλησεις οχηματων ή εστω αντικαταστασεις των βεβλαμενων εξαρτηματων σε πλαισια εγγυησεων ακομα κι αν τα οχηματα δεν ειναι στην εγγυηση. Εσενα επειδη δεν εχω παρακολουθησει το θεμα σου, στα ειχαν ξαναλλαξει αυτα σε καποια μορφη εγγυησης παλιοτερα ή οχι;.. Οπως και να εχει, και να τα ειχες πληρωσει, ολα αυτα εχουν εγγυηση νομιζω 1 χρονο. Οποτε κανονικα θα πρεπει να σου αντικαταστησουν οτι τουλαχιστον σου ειχαν αλλαξει δωρεαν! Ψαξτο, ρωτα και προστασια καταναλωτη ή κατι τετοιο ή απλα αλλαξε συνεργειο, βρες καποιο που διατιθεται να στα αλλαξει σε πλαισια εγγυησης.

george kimosabe
06-12-13, 19:58
Καλησπέρα Γιάννη φίλε μου το αμάηι το πήρα πρίν ενα μήνα ειναι του 8 μεταχειρισμένο το 116. πηγα στην bmw στην αρχη μου αλλαξαν μπουζι και τα πληρωσα 40 ευρω μου είπαν πως έχω ανακληση στους πολλαπλασιαστες
τους αλλαξα και αυτους δωρεαν ασχετα που το αμαξι δεν ειναι στην εγγυηση εχεις δικαιο σε αυτο εγω απλα δεν το γνωριζα.. τις προαλλες που πηγα για το προβλημα που σε ειπα.. μου λεει το παλικαρι ειναι 1000 ευρω οι 4 ψεκαστηρες και ο αισθητηρας νοχ λ δεν το καταλαβα καλα αυτο ... μου λεει θα παρω στην bmw και θα σου πω τι μπορεις να γλητώσεις μετα απο 4 ημερες μου είπε για τους ψεκαστήρες δεν θα πληρώσεις τιποτα αλλα θα πληρώσεις για τον αισθητήρα.. λεω οκ ασε τον αισθητήρα για μετα τα χριστούγεννα και αλλαξε μου δωρεάν τα μπεκ και μου λεει ειναι 145 τα μηχανικά .. τι να έκανα τα έδωσα.. μηπως έπρεπε να μην τα δώσω και αυτά??? αν ξέρεις πες μου εγώ δεν το γνώριζα,,,!!! σ ευχαριστώ παντος που ασχολείσαι ,, το θέμα ειναι πως δεν αλλαξα τον αισθητήρα και θέλω να βρω ενα αλλο συνεργείο πο φθηνό για να το περάσω δεν θελω να δώσω 450 ευρω στα καλα καθούμενα..

george kimosabe
06-12-13, 20:02
ξέχασα να σου πω και οι πολλαπλασιαστες και τα μπουζι και τα μπεκ αφου τα αλλαξα εκει εχουν 2 χρονια εγγυηση αυτος ηταν και ο βασικος λογος που πηγα στην bmw .. το προβλημα μου είναι πως αυτος που το είχε δεν ξερω που το πηγαινε μιας και το παιδι μτου συνεργειου μου ειπε πως δεν βρήσκει τον αρηθμο πλαισιου μου στα συνεργεια της bmw οποτε δεν το πηγε ποτε εκει αυτος που το ειχε.. αλλα μου εξηγησε πως περα απο τα συνηθησμενα γι αυτον προβληματα της σειρας ενα το αμαξι είναι παντακαθαρο..

rapid_fast
06-12-13, 20:39
το παλικαρι μου ειπε θα στείλει μηνυμα στην bmw και θα μου πει εαν γίνεται να κόψουν κάτι.. ειναι δυνατόν 1000 ευρω??? και εκπτωση να κάνουν ποσο δηλαδη θα ειναι παλι πολλα μου φαίνονται... τι κανουμε σε αυτη την περίπτωση?????????? εεε?? !!!! κοντευω να σκάσω ρε παίδια ειναι δυνατον?
τις προαλλες που πηγα για το προβλημα που σε ειπα.. μου λεει το παλικαρι ειναι 1000 ευρω οι 4 ψεκαστηρες και ο αισθητηρας νοχ λ δεν το καταλαβα καλα αυτο ... μου λεει θα παρω στην bmw και θα σου πω τι μπορεις να γλητώσεις μετα απο 4 ημερες μου είπε για τους ψεκαστήρες δεν θα πληρώσεις τιποτα αλλα θα πληρώσεις για τον αισθητήρα.. λεω οκ ασε τον αισθητήρα για μετα τα χριστούγεννα και αλλαξε μου δωρεάν τα μπεκ και μου λεει ειναι 145 τα μηχανικά .. τι να έκανα τα έδωσα..

To ένα απο το άλλο έχουν μια μέρα διαφορά..
Οπως είναι γραμμένο το πρώτο, περιμένεις απάντηση.
Οπως είναι γραμμένο το δεύτερο έχουν περάσει σε 20 ώρες 4 ημέρες και μία για επίσκεψη
στο συνεργείο 5..
145 ευρώ για εργασία αλλαγής μπέκ είναι υπερβολικά. (νομίζω)

giannis 116
07-12-13, 11:06
145 ευρώ για εργασία αλλαγής μπέκ είναι υπερβολικά. (νομίζω)

Κι εμενα μου φαινονται πολλα... Μπορεις να μου στειλεις πμ σε ποιο συνεργειο πηγες;

Οσο για τους αισθητηρες που λες, αυτοι συνηθως ειναι ακριβοι και κανουν εκει περιπου 350-500ευρω, μπορεις να ψαξεις να βρεις αισθητηρα οχι μαμα BMW αλλα της Bosch, συνηθως αυτη η εταιρια τους φτιαχνει και χρεωνεται πιο χαμηλα, οχι ομως και τζαμπα, μη νομιζεις! Ρωτα το μηχανικο σου και γι αυτο. Παντως αν ειναι βεβλαμενος ο αισθητηρας πρεπει να αλλαχτει αλλιως παλι θα χεις προβληματα αλλα και υψηλη καταναλωση, ισως να μη μπορεις να βγαλεις και καρτα καυσαεριων κι αλλα τετοια. Ασε αμα μπλεξεις με αυτα τα ρημαδια σου τρωνε τη ψυχη και το πορτοφολι δυστυχως! Επισης διαπιστωση ειναι οτι αμα ξεκινησουν προβληματα με μπεκ παιρνει 'τραινο' και πολλαπλασιαστες, μπουζι κι αισθητηρες καυσαεριων, ειναι σαν το ενα να συμπαρασερνει το αλλο σε βλαβη!

kostastnt
07-12-13, 18:35
Ο λ είναι φθηνός πλέον έξω.. Μόνο εγώ σαν μακάκας τον είχα πληρώσει 300-400 μέσα στην αντιπροσωπεία.. Βρες ένα καλό εξειδικευμένο bmw και άλλαξε εκεί τον λ..

george kimosabe
08-12-13, 15:51
λοιπον παιδια.. σας ευχαριστω που μου απαντατε και θα ξανα πω για να το ξεκαθαρισω.. μετα την απαντηση της αντιπροσωπειας οτι θα πληρώσω μονο τα μηχανκα 145 ευρω και θα μου καλύψουν το κόστος των μπεκ τα αλλαξα και τα πλήρωσα επίσεις πριν κανενα μηνα αλλαξα δωρεαν στην ιδια αντιπροσωπεια και πολλαπλασιαστες ολους δωρεαν και αυτους αφου οπως μου είπε ηταν σε ανάκληση,, αυτο που ειχα πληρώσει ηταν τα μπουζι που έκαναν 40 ευρω.. τωρα πλεόν μου μένει ο αισθητηρας νοχ αν καταλαβα καλα.... και σκεφτομαι μιας και είναι το τελευταιο για να είμαι ήσυχος και να πάρω και τα 2 χρονια εγγύηση απο την εταιρία να το αλλάξω εκεί η να παω κάπου αλλου για πιο φθηνά!!!! Γιάννη φίλε μου σε καθε τι που άλλαξα απο την αντιπροσωπεία θα εχω 2 χρονια εγγύηση αυτο δεν είναι καθησυχαστικό πλεον αν ξανα βγάλει κατι σε αυτα τα υλικά απλα θα παω να τα αλλάξουν!!! θεσσαλονικη ειμαι στον τρικαλιώτη πηγα

george kimosabe
08-12-13, 15:54
και επίσεις να προσθέσω πως δεν μου έχει βγάλει ακόμα ενδηξη κινητήρα για τον αισθητηρα καυσαερίων νοχ δουλευει μια χαρα το αμαξι.. να τον αλλάξω σιγουρα η να τον αφήσω μεχρι να μου βγάλει ενδηξη!!! ειναι σοβαρό το προβλημα θα προκαλέσω μεγαλύτερη ζημια εαν δεν τον αλλάξω ακόμα?

giannis 116
08-12-13, 16:17
Αν σου ειπαν οτι ειναι να αλλαχτει, αλλαξε τον να τελειωνεις και με αυτον τι να πω!

giannis 116
11-12-13, 17:22
Ο ανεμιστηρας της καμπινας ξανασταματησε χθες βραδυ, βρηκε κι αυτος την πιο κρυα μερα! Λες και το κανει επιτηδες και σταματαει ειτε οταν βρεχει ειτε οταν κανει κρυο! Μηχανηματα του σατανα ετσι να με βουρλιζουνε! Ξανα σημερα ανοιγμα το καπακι απο κατω, δεν κοιταξα καν τις ασφαλειες, εβγαλα τη φυσα την ξαναβαλα επαιξε. Λες κι εχουν χαλαρωσει οι επαφες ξερω γω! Αμα μου το ξανακανει λεω να κλεισω λιγο τις επαφες με κανα μικρο κατσαβιδακι ή να το πιασω και με καμμια ισχυρη μονωτικη για να σταματησει να μου σπαει τα νευρα. Βεβαια αυτη τη φορα η διαδικασια εγινε σε πολυ λιγο χρονο, practice makes better που λενε και οι Αγγλοσαξονες!
Η σημερινη εργασια αποκαλυψε κι αλλη μια βλαβη, εκει που ημουν χωμενος κατω απ το ταμπλω, διαπιστωσα πως η μοκετα και το πατακι του συνοδηγου ηταν βρεγμενα ελαφρως. Σα να μου βρωμαγε μουχλα μετα απο βροχες αλλα δεν ειχα δωσει σημασια μηπως και ειχα καμμια διαρροη και μετα βρωμαγε στεγνωνωντας οπουδηποτε, αν και μου ειχε περασει απ το μυαλο, δεν το ειχα ερευνησει.
Σημερα εμφανιστηκε αυτο κατα λαθος.
Μου ειχε συμβει το ιδιο αλλα στην πλευρα του οδηγου το 2009 και με πολυ μεγαλυτερη διαρροη οποτε αυτη τη φορα ημουν ψυχραιμος, προετοιμασμενος καπως και ψυλλιασμενος απο που μπορει να πηρε τα νερα.
Εριξα κανα δυο μπουκαλια νερο στην πορτα και αμεσως εδειξε οτι εχανε νερο απ το κατω μερος του πλαστικου της πορτας του συνοδηγου και σουρωνε μεσω των πλαστικων του μαρσπιε απο μεσα στο πατακι.
Αυτο ειναι ξεκαθαρο οτι φταιει η μεγαλη τσιμουχα που εχει μεσα η πορτα και στεγανοποιει το νερο να μην παιρνει τον δρομο που πηρε τωρα και να το οδηγει προς τις υδροροες της πορτας. Αυτες οι τσιμουχες με τα χρονια ξεραινονται ή/και ξεκολλανε με αποτελεσμα πλημμελη στεγανοτητα.
Απ οσο θυμαμαι δεν ειναι και πολυ ακριβη και αλλαζεται σχετικα γρηγορα κι ευκολα. Παρηγγειλα μια να την αλλαξω...

MZ3
11-12-13, 18:44
Ο ανεμιστηρας της καμπινας ξανασταματησε χθες βραδυ, βρηκε κι αυτος την πιο κρυα μερα! Λες και το κανει επιτηδες και σταματαει ειτε οταν βρεχει ειτε οταν κανει κρυο! Μηχανηματα του σατανα ετσι να με βουρλιζουνε! Ξανα σημερα ανοιγμα το καπακι απο κατω, δεν κοιταξα καν τις ασφαλειες, εβγαλα τη φυσα την ξαναβαλα επαιξε. Λες κι εχουν χαλαρωσει οι επαφες ξερω γω! Αμα μου το ξανακανει λεω να κλεισω λιγο τις επαφες με κανα μικρο κατσαβιδακι ή να το πιασω και με καμμια ισχυρη μονωτικη για να σταματησει να μου σπαει τα νευρα. Βεβαια αυτη τη φορα η διαδικασια εγινε σε πολυ λιγο χρονο, practice makes better που λενε και οι Αγγλοσαξονες!
Η σημερινη εργασια αποκαλυψε κι αλλη μια βλαβη, εκει που ημουν χωμενος κατω απ το ταμπλω, διαπιστωσα πως η μοκετα και το πατακι του συνοδηγου ηταν βρεγμενα ελαφρως. Σα να μου βρωμαγε μουχλα μετα απο βροχες αλλα δεν ειχα δωσει σημασια μηπως και ειχα καμμια διαρροη και μετα βρωμαγε στεγνωνωντας οπουδηποτε, αν και μου ειχε περασει απ το μυαλο, δεν το ειχα ερευνησει.
Σημερα εμφανιστηκε αυτο κατα λαθος.
Μου ειχε συμβει το ιδιο αλλα στην πλευρα του οδηγου το 2009 και με πολυ μεγαλυτερη διαρροη οποτε αυτη τη φορα ημουν ψυχραιμος, προετοιμασμενος καπως και ψυλλιασμενος απο που μπορει να πηρε τα νερα.
Εριξα κανα δυο μπουκαλια νερο στην πορτα και αμεσως εδειξε οτι εχανε νερο απ το κατω μερος του πλαστικου της πορτας του συνοδηγου και σουρωνε μεσω των πλαστικων του μαρσπιε απο μεσα στο πατακι.
Αυτο ειναι ξεκαθαρο οτι φταιει η μεγαλη τσιμουχα που εχει μεσα η πορτα και στεγανοποιει το νερο να μην παιρνει τον δρομο που πηρε τωρα και να το οδηγει προς τις υδροροες της πορτας. Αυτες οι τσιμουχες με τα χρονια ξεραινονται ή/και ξεκολλανε με αποτελεσμα πλημμελη στεγανοτητα.
Απ οσο θυμαμαι δεν ειναι και πολυ ακριβη και αλλαζεται σχετικα γρηγορα κι ευκολα. Παρηγγειλα μια να την αλλαξω...



έτσι έτσι
μπαίνεις στο κλίμα
εκτός απο καλό οδηγό που σε κάνει μια bmw σε κάνει και καλό μάστορα και είσαι πλέον γνώστης της αυτοκινησεις και μικρά θεματακια δεν σε φοβίζουν πλεον και τα ξεπετάς μόνος σου

απλά πρέπει να χαιρεσε
μην σε ξανακούσω να γκρινιαξεις για τυχών επόμενη βλάβη!!

kapetanios
19-12-13, 14:16
Μάγκες το πούλησα το καταραμένο αμάξι καλά ηταν 75000 χλμ κ 5 χρόνια συνεχούς ταλαιπωρίας.Επιτέλους λευτεριά!!!!!

giannis 116
20-12-13, 18:03
Μάγκες το πούλησα το καταραμένο αμάξι καλά ηταν 75000 χλμ κ 5 χρόνια συνεχούς ταλαιπωρίας.Επιτέλους λευτεριά!!!!!

Tωρα αμα σου πω οτι δε ζηλευω, ψεματα θα πω! Αν επιτρεπεται ποσο το εδωσες και που, σε ιδιωτη, μαντρα, ανταλλαγη με κατι αλλο; Αν δε θες να τα γραψεις δημοσια στειλε μου πμ γιατι ειμαι στις σκεψεις αντικαταστασης του και εγω.
Τι οχημα πηρε τη θεση του αν πηρες κατι αλλο;

Στα δικα μου θεματα, βγηκε η επενδυση της πορτας και βρηκαμε οτι η μονωση στο κατω μερος της ειχε ξεκολλησει. Ξανακολληθηκε κι ελπιζω να μην εχουμε παλι διαρροες.

BMW Power
20-12-13, 22:00
Τις τελευταίες μέρες βλέπω ενα ίδιο με το δικό σου πολύ κοντά στο σπίτι μου.
Σε πια περιοχή κατοικεί ο νέος ιδιοκτήτης?

nikosdov116i
14-01-14, 08:04
Καλημέρα παιδιά.Έχει ασχοληθεί κανείς τώρα τελευταία με μπαταρία?Έχω την BOSCH Silver 60Ah αυτή τη στιγμή και είναι η δεύτερη.Ποια προτίνεται και πόσο κάνει περίπου?

kostastnt
14-01-14, 13:01
Πριν λίγο καιρό έβαλα bosch s5 55ah 69 ευρώ..

nikosdov116i
14-01-14, 20:10
Πριν λίγο καιρό έβαλα bosch s5 55ah 69 ευρώ..

Απο που αν επιτρέπεται?

gogos523
24-02-14, 20:05
Παιδια 8α η8ελα να ακουσω απο καποιον που εχει η ειχε αντιμετωπισει το προβλημα που εχω τωρα στο 118d με το σασμαν του...Ειναι το Ε87 με τα 143 αλογα.Το προβλημα που εχω ειναι οτι οταν ειναι κρυο το αμαξι και βαλω μεσα την πρωτη ασχετα που την παιρνει μετα απο 3-4 φορες σωστα οταν παω να ξεκινησω την πεταει αμεσως.Διαβασα οτι ενα μεγαλο ποσοστο ειχε αυτο το προβλημα και η μονη λυση ηταν αλλαγη σασμαν.Οταν ζεστενεται το αμαξι 3 στης δεκα φορες την πεταει.Τωρα που εχει καλητερεψει ο καιρος δεν ειναι εντονο το προβλημα.Διαβασα πολλα στο google και καποιοι ελεγαν οτι τους βοη8ησε αλλαγη βαλβολινες.Ειχε καποιος παρομοιο προβλημα?
Αν οντως χρειαζομαι αλλαγη σασμαν να κοιαξω για μεταχειρισμενο?Οποιος μπορει να βοη8ησει ας μου δωσει μια απανηση.

giannis 116
24-02-14, 21:54
Παιδια 8α η8ελα να ακουσω απο καποιον που εχει η ειχε αντιμετωπισει το προβλημα που εχω τωρα στο 118d με το σασμαν του...Ειναι το Ε87 με τα 143 αλογα.Το προβλημα που εχω ειναι οτι οταν ειναι κρυο το αμαξι και βαλω μεσα την πρωτη ασχετα που την παιρνει μετα απο 3-4 φορες σωστα οταν παω να ξεκινησω την πεταει αμεσως.Διαβασα οτι ενα μεγαλο ποσοστο ειχε αυτο το προβλημα και η μονη λυση ηταν αλλαγη σασμαν.Οταν ζεστενεται το αμαξι 3 στης δεκα φορες την πεταει.Τωρα που εχει καλητερεψει ο καιρος δεν ειναι εντονο το προβλημα.Διαβασα πολλα στο google και καποιοι ελεγαν οτι τους βοη8ησε αλλαγη βαλβολινες.Ειχε καποιος παρομοιο προβλημα?
Αν οντως χρειαζομαι αλλαγη σασμαν να κοιαξω για μεταχειρισμενο?Οποιος μπορει να βοη8ησει ας μου δωσει μια απανηση.

Αλλαξε βαλβολινες στο κιβωτιο σε πρωτη φαση, πες και στο συνεργειο να σου ελεγξουν και το μηχανισμο στον επιλογεα, εχει ενα εξαρτημα, νομιζω φουρκετα λεγεται που καποιες φορες ισως και να φερει προβληματα, αν και δε το νομιζω, ισως οι βαλβολινες απλα να θελουν αλλαγη και θα σαι οκ. Επισης ποσα χλμ εχει τ'αμαξι, ποιας χρονολογιας ειναι; Παντως πολυ καλο το μοτερ σου, θα θελα πολυ να το ειχα στο δικο μου! Ωραιος! :)

MarinosE46
24-02-14, 22:00
Αν πεταει ταχύτητες δε θα γίνει τίποτα με τις βαλβολίνες.αν ήταν με νττίζα μπορεί με ρύθμιση να διόρθωνε αλλά τώρα δύσκολα...

gogos523
24-02-14, 22:06
154χιλιαδες εχει αυτη την στιγμη...Χρονολογια ειναι ιουνιο η ιουλιο 2008 ποιο μηνα ακριβως δεν 8υμαμαι...Καποιοι κατοχοι ειχαν πει οτι με αλλαγη βαλβολινες δεν τους το παρουσιασε αργοτερα.θα κανω σε πρωτη φαση την αλλαγη και 8α δω πως 8α ειναι τα πραγματα...Βεβαια στα περισσοτερα γερμανικα φορουμ που διαβασα αυτο το προβλημα τους το εφιαχνε μεχρι το πολυ 70-90 χιλιαδες χιλιομετρα..Εμενα το αμαξι ολα α χιλιομερα τα ειχε κανει ο κατοχος του σε aytobahn.Στην χειροτερη παμε για σασμαν? :-(

MarinosE46
24-02-14, 22:11
κάνε πρώτα την αλλαγή των βαλβολίνων.Αν δεν στρώσει(που δεν το πιστεύω) ευθύνεται είτε η φουρκέτα,είτε ο επιλογέας που σημαίνει πως θα ανοίξεις σασμάν...

gogos523
24-02-14, 22:14
Το κακο ειναι ομως οπου και να εχω ψαξει για ανταλακτικα για το σασμαν δεν βρισκω τιποτα.Πουλανε ολοκληρο σασμαν.Ειδικα στο ebay.de οπου ψαχνω./Εχεις καμια ιδεα ?

MarinosE46
24-02-14, 22:18
δυστυχώς όχι.κάνε τις ενέργειες που πρέπει,μην προεξοφλούμε άδικα ότι έχει ζημιά και αν χρειαστείς βοήθεια όλο και κάποιο μέλος κάτι θα έχει υπόψη...

giannis 116
24-02-14, 22:24
Ρωτα σε ενα καλο συνεργειο σε πρωτη φαση, επειτα προχωρα στις βαλβολινες, δεν ειναι ουτε ακριβο ουτε μπελας-χρονοβορο, ουτε εχεις ρισκο να παθει αλλη ζημια αν εχει ηδη. Καπου ειχα διαβασει οτι τετοια κολπα τα κανουν κιβωτια κι οταν θελει αλλαγη ο συμπλεκτης, εχει φαγωθει τοσο ωστε δε συμπλεκει σωστα μοτερ-συμπλεκτης-κιβωτιο γι αυτο και πεταει τις ταχυτητες. Μηπως τελικα δεν ειναι κιβωτιο αλλα θες σετ συμπλεκτη;..
Πως το νιωθεις τ αμαξι, 'σκορτσαρει' σε εκκινησεις; Εχει και ροπη το ντηζελ!
Μηπως καποιος καποτε το ψιλοεκαψε το 'αμπραγιάζ' σε κανα χιονισμενο δρομο ή κατι τετοιο;..
Εχει αλλαξει ποτε συμπλεκτη;..

Ρωτα για ολα αυτα το συνεργειο σου και αναλογως πραξε. Κρατα μας ενημερους ομως, ετσι!

gogos523
24-02-14, 22:24
Ελπιζω το μεχρι το Σαββατο να βρω χρονο να παω να το κοιταξουν το αμαξι.Οτι εχει ζημια εχει φιλε.Τι ζημια ακριβως 8α το μα8ουμε.Ευχαριστω για τις απαντησεις.8α επανελ8ω!

Το αμαξι ξεκιναει κανονικα χωρις κανενα προβλημα.Μονο την πρωτη μου πεταει.Ολες οι υπολοιπες μπαινουν πολυ χαλαρα.Δεν νομιζω να εχει αλλαξει συμπλεκτη γιατι το αμαξι ελαχιστα κυκλοφορησε μεσα σε πολη απ οσο μου ειπε ο πρωην ιδιοκτητης.Κα8ε μερα εκανε 150-170 χιλιομερα σε autobahn για την δουλεια του.Οπως τον ειχα δει τον ιδιοκτητη μου φανηκε ηρεμος οδηγος και οχι ατσουμπαλος.8α πω στο συνεργειο να σεκαρουν και συμπλεκτη.Για οτι νεοτερα εχω 8α σας ενημερωσω μεχρι την Κυριακη!

giannis 116
24-02-14, 22:38
Ελπιζω το μεχρι το Σαββατο να βρω χρονο να παω να το κοιταξουν το αμαξι.Οτι εχει ζημια εχει φιλε.Τι ζημια ακριβως 8α το μα8ουμε.Ευχαριστω για τις απαντησεις.8α επανελ8ω!

Το αμαξι ξεκιναει κανονικα χωρις κανενα προβλημα.Μονο την πρωτη μου πεταει.Ολες οι υπολοιπες μπαινουν πολυ χαλαρα.Δεν νομιζω να εχει αλλαξει συμπλεκτη γιατι το αμαξι ελαχιστα κυκλοφορησε μεσα σε πολη απ οσο μου ειπε ο πρωην ιδιοκτητης.Κα8ε μερα εκανε 150-170 χιλιομερα σε autobahn για την δουλεια του.Οπως τον ειχα δει τον ιδιοκτητη μου φανηκε ηρεμος οδηγος και οχι ατσουμπαλος.8α πω στο συνεργειο να σεκαρουν και συμπλεκτη.Για οτι νεοτερα εχω 8α σας ενημερωσω μεχρι την Κυριακη!

Ο προηγουμενος ιδιοκτητης ηταν Γερμανος ή αλλης εθνικοτητας που εμενε εκει; Εχει σημασια που ρωταω...Κι εγω εχω μεινει εκει κι ειδα τα χουγια διαφορων και αυτοχθονων Γερμανων και παροικουντων εκει...Επισης το τι μουφες μπορει να πει ενας που πουλαει τ αμαξι του ειναι απιστευτο. Ειδικα αν ειναι επαγγελματιας, μαντρας ή αν καταγεται απο Νοτια και Ανατολικη Ευρωπη. Για Τουρκους, Αραβες, Συρους κλπ, αστο...Την εχω πατησει απο μαντρα και μαλιστα Γερμανο, οι Γερμανοι δεν ειναι ντε και καλα τιμιοι, αλλοι γνωστοι μου την πατησαν απο Τουρκους κλπ. Το αμαξι ειναι 2ο χερι, δηλαδη πριν απο εσενα το χε ο τυπος στη Γερμανια απο καινουριο;..Οχι οτι βεβαια εχουν και τοση σημασια ολα αυτα πλεον με το θεμα που μας περιγραφεις, απλα να χω μια εικονα του ιστορικου του αυτοκινητου...

kostastnt
25-02-14, 00:41
Απο που αν επιτρέπεται?


Τώρα είδα το μνμ :(

Από τον "Παύλο-φθηνές μπαταρίες" την έβαλα.. Αλλά ζήτησε πίσω και την δικιά μου αλλιώς θα με χρέωνε 5 ευρώ παραπάνω..

gogos523
25-02-14, 05:41
Ο προηγουμενος ιδιοκτητης ηταν Γερμανος ή αλλης εθνικοτητας που εμενε εκει; Εχει σημασια που ρωταω...Κι εγω εχω μεινει εκει κι ειδα τα χουγια διαφορων και αυτοχθονων Γερμανων και παροικουντων εκει...Επισης το τι μουφες μπορει να πει ενας που πουλαει τ αμαξι του ειναι απιστευτο. Ειδικα αν ειναι επαγγελματιας, μαντρας ή αν καταγεται απο Νοτια και Ανατολικη Ευρωπη. Για Τουρκους, Αραβες, Συρους κλπ, αστο...Την εχω πατησει απο μαντρα και μαλιστα Γερμανο, οι Γερμανοι δεν ειναι ντε και καλα τιμιοι, αλλοι γνωστοι μου την πατησαν απο Τουρκους κλπ. Το αμαξι ειναι 2ο χερι, δηλαδη πριν απο εσενα το χε ο τυπος στη Γερμανια απο καινουριο;..Οχι οτι βεβαια εχουν και τοση σημασια ολα αυτα πλεον με το θεμα που μας περιγραφεις, απλα να χω μια εικονα του ιστορικου του αυτοκινητου...

Δεν το πήρα από μάντρα. Γερμανός το παιδί 28-30 σε ηλικία. Το Service book είναι όλο μέσα στην Bmw autohaus Augsburg. Σίγουρα και οι Γερμανοί κάνουν λαμογιες ειδικά στο εμπόριο αυτοκινήτων! Πρώτη άδεια ήταν σε μια εταιρία αυτοκινήτων το είχε ο γιος του αφεντικού απλά η άδεια ήταν στο όνομα της εταιρίας, δεύτερος κάτοχος ο Γερμανός από τον οποίο το πήρα. Αυτός που μου το πούλησε το αγόρασε με 6χιλ χιλιόμετρα! Εγώ του το αγόρασα με 146. Δεν τον έκοψα για ατσουμπαλο τον Γερμανό μιας και δεύτερο αμάξι είχε ένα Ττ rs. Οπότε αν έχεις δεύτερο Αμάξι ΤΤ πρέπει να είσαι χαζός για να λιώνεις τον άσσο! Αλλά ποιος ξέρει ίσως το ελιωνε και τον άσσο! Απλά διαβαζοντας έβγαλα συμπέρασμα ότι η σειρά Ε8χ και ε9χ είχαν πολλά προβλήματα με σασμάν

rapid_fast
25-02-14, 10:13
Δισκο πλατώ έχεις αλλάξει ποτέ??
Οταν είσαι με χιλιόμερα και βάζεις πρώτη στην πετάει?
Οταν είσαι με σκασμένη πρώτη και αφήνεις το γκάζι στην πετάει??

giannis 116
25-02-14, 11:02
Απλά διαβαζοντας έβγαλα συμπέρασμα ότι η σειρά Ε8χ και ε9χ είχαν πολλά προβλήματα με σασμάν

Με σασμαν δε μπορω να πω οτι εβγαλε προβληματα, να μου πεις για αλλα να σου πω ναι, αλλα σασμαν κι ειδικα χειροκινητα δε θα το λεγα. Δες κι αυτο που εγραψε κι ο Rapid Fast...

gogos523
25-02-14, 11:10
Δισκο πλατώ έχεις αλλάξει ποτέ??
Οταν είσαι με χιλιόμερα και βάζεις πρώτη στην πετάει?
Οταν είσαι με σκασμένη πρώτη και αφήνεις το γκάζι στην πετάει??

Αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης άλλαξε δεν το γνωρίζω αυτό. εγώ έχω κάνει 8χιλιαδες χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο... Όταν τσουλαει το αμάξι max 10km/h και βάζω την πρώτη την παίρνει πολύ ομαλά και δεν την πετάει καθόλου μόλις ξεκινήσω. Ούτε στο δεύτερο σου ερώτημα δεν συμβαίνει αυτό δηλαδή να την πετάξει.Μόνο όταν είναι σταματημένο το αμάξι έχω νεκρό και βάλω πρώτη δυσκολεύεται να την πάρει αμέσως,όταν την πάρει 3 στης δέκα δεν θα την πετάξει

rapid_fast
25-02-14, 11:21
Εγώ θα πρότεινα να ανεβάσεις το κιβώτιο σε μια ράμπα,
να αλλάξεις την κομμένη αριστερή βάση, και να ελέγξεις την ντίζα του επιλογέα..
(τώρα, αν θα γλυτώσει με βάση σασμάν, ή θα έχεις και βάση κινητήρα δεν ξέρω)

gogos523
25-02-14, 11:29
Εγώ θα πρότεινα να ανεβάσεις το κιβώτιο σε μια ράμπα,
να αλλάξεις την κομμένη αριστερή βάση, και να ελέγξεις την ντίζα του επιλογέα..
(τώρα, αν θα γλυτώσει με βάση σασμάν, ή θα έχεις και βάση κιβωτίου δεν ξέρω)

Ελπίζω μέχρι Παρασκευή να γυρίσω από το δρομολόγιο και το αργότερο Σάββατο να περάσω από το συνεργείο να το δει το παιδί.Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

120ihatch
25-02-14, 14:22
Ελπίζω μέχρι Παρασκευή να γυρίσω από το δρομολόγιο και το αργότερο Σάββατο να περάσω από το συνεργείο να το δει το παιδί.Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις!



ναι φιλε, να το δει μηχανικος και να το φτιαξεις, οταν ομως το φτιαξεις, ΜΠΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ.

οι περισσοτεροι κανουν μια ερωτηση, τα υπολοιπα μελη που γνωριζουν μερικα πραγματα εχουν ολη τη διαθεση να βοηθησουν και γραφουν πιθανες λυσεις, αλλά αυτοί που ρώτησαν δεν ξαναμπαινουν να γραψουν τι ηταν τελικα :icon_toil

gogos523
25-02-14, 14:38
Φυσικά και θα σας ενημερώσω. Ίσως στην πορεία βοηθήσει άλλο μέλος αν βρεθεί με παρόμοιο πρόβλημα. Απλά όπως είπα επειδή λείπω δρομολόγιο θα σας ενημερώσω Σάββατο η από Δευτέρα

gogos523
01-03-14, 13:36
Χαιρετώ την παρέα... Πριν λίγο γύρισα από το συνεργείο! Το κοίταξε το παιδί το αυτοκίνητο και είπε ότι έχει κομμένη βάση σασμάν.Μου άλλαξε και στα γρήγορα βαλβολινες, καλό θα κάνει κακό δεν θα κάνει η αλλαγή. Τώρα από Δευτέρα θα μπει μια μέρα συνεργείο για να γίνει η αλλαγή της βάσης.
Από περιέργεια πέρασα και από την bmw που έχουμε εδώ και μίλησα με έναν μηχανικό.Του εξήγησα το πρόβλημα μου και η απάντηση του ήταν χωρίς καν να δει το αμάξι η να το οδηγήσει έστω ένα τετράγωνο ότι θέλω αλλαγή σασμάν.Κόστος? Μαζί με ταα περαστικά 3.300€.

6ylinder
01-03-14, 13:49
Από περιέργεια πέρασα και από την bmw που έχουμε εδώ και μίλησα με έναν μηχανικό.Του εξήγησα το πρόβλημα μου και η απάντηση του ήταν χωρίς καν να δει το αμάξι η να το οδηγήσει έστω ένα τετράγωνο ότι θέλω αλλαγή σασμάν.Κόστος? Μαζί με ταα περαστικά 3.300€.

Ε...είναι προφανές. Στη BMW θα το πας το αμάξι. ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ._:smashtard:icon02:

gogos523
01-03-14, 13:50
Ναι ναι τους έδωσα και προκαταβολή για να το ξεκινήσουν από σήμερα το αμάξι...

giannis 116
01-03-14, 20:23
Ωραια, μπραβο, καλα νεα θα λεγα. Αυτο για την αντιπροσωπεια, απλα ασχολιαστο... :pth:

gogos523
01-03-14, 20:41
Ωραια, μπραβο, καλα νεα θα λεγα. Αυτο για την αντιπροσωπεια, απλα ασχολιαστο... :pth:

αυτο για την αντιπροσωπεια επειδη τυχαινει να γνωριζω δυο παιδια γερμανους με το ιδιο αμαξι ο ενας 118d και ο αλλος 123d χειροκινητα καπου στις 80.000 χιλιομετρα τους ειχε εμφανισει το ιδιο προβλημα.Ειχανε παει στην bmw για να τους πουνε το προβλημα τους και τους ειχανε πει ακριβως τα ιδια οπως και εμενα σημερα.Δηλαδη χωρις καν να δουνε το αμαξι η να το οδηγησουν οτι χρειαζονται αλλαγη σασμαν.Βεβαια και τα δυο τα παιδια το επισκευσαν το αμαξι τους σε συνεργειο οπου και η ζημια τους ηταν απλα η βαση του σασμαν.
Η απαντηση της bmw απλα αδικαιολογητη! :screwy:

Φυσικα τα νεα για την περιπτωση μου ειναι πολυ καλα...Απο εβδομαδα 8α μπει συνεργειο και 8α εχω πλεον το κεφαλι μου ησυχο..

giannis 116
01-03-14, 20:46
αυτο για την αντιπροσωπεια επειδη τυχαινει να γνωριζω δυο παιδια γερμανους με το ιδιο αμαξι ο ενας 118d και ο αλλος 123d χειροκινητα καπου στις 80.000 χιλιομετρα τους ειχε εμφανισει το ιδιο προβλημα.Ειχανε παει στην bmw για να τους πουνε το προβλημα τους και τους ειχανε πει ακριβως τα ιδια οπως και εμενα σημερα.Δηλαδη χωρις καν να δουνε το αμαξι η να το οδηγησουν οτι χρειαζονται αλλαγη σασμαν.Βεβαια και τα δυο τα παιδια το επισκευσαν το αμαξι τους σε συνεργειο οπου και η ζημια τους ηταν απλα η βαση του σασμαν.
Η απαντηση της bmw απλα αδικαιολογητη! :screwy:

Φυσικα τα νεα για την περιπτωση μου ειναι πολυ καλα...Απο εβδομαδα 8α μπει συνεργειο και 8α εχω πλεον το κεφαλι μου ησυχο..

Που λες για Γερμανους και αντιπροσωπειες μου θυμησες τωρα προσωπικη εμπειρια με αντιπροσωπεια σε πολη της Γερμανιας, δεν ξεκιναγε ο ανεμιστηρας της καμπινας ενω ολα τα αλλα στο κλιμα δουλευαν ρολοι στο δικο μου, τους το λεω, μου λενε να παραγγειλουμε ανεμιστηρα ν αλλαξουμε, βεβαια τ αμαξι ακομα σε εγγυηση, στα τετοια μου που λεμε, αλλα επειδη δε μου πηγαινε καλα καινουριο αμαξι να ξηλωνανε οτιδηποτε το απογευμα πριν τους το παω ψαχνω λιγο τις ασφαλειες και δεν παταγε αυτη του ανεμιστηρα καλα! Οι τυποι δεν ειχαν δει καν τις ασφαλειες!

gogos523
01-03-14, 20:54
Που λες για Γερμανους και αντιπροσωπειες μου θυμησες τωρα προσωπικη εμπειρια με αντιπροσωπεια σε πολη της Γερμανιας, δεν ξεκιναγε ο ανεμιστηρας της καμπινας ενω ολα τα αλλα στο κλιμα δουλευαν ρολοι στο δικο μου, τους το λεω, μου λενε να παραγγειλουμε ανεμιστηρα ν αλλαξουμε, βεβαια τ αμαξι ακομα σε εγγυηση, στα τετοια μου που λεμε, αλλα επειδη δε μου πηγαινε καλα καινουριο αμαξι να ξηλωνανε οτιδηποτε το απογευμα πριν τους το παω ψαχνω λιγο τις ασφαλειες και δεν παταγε αυτη του ανεμιστηρα καλα! Οι τυποι δεν ειχαν δει καν τις ασφαλειες!

Μου αρέσει που πολλές φορές κατηγορούμε τους Έλληνες μηχανικούς για τέτοια θέματα.Αλλά όσο καιρό ασχολούμαι με τα αυτοκίνητα εντατικά και αυτά τα λίγα που γνωρίζω έχω δει ότι και οι Γερμανοί είναι πολλοί οι οποίοι τζάμπα βρίσκονται σε αυτόν τον κλάδο! Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Απλά βρίσκω πολλές φορές αδικαιολογητη τη ν αντίδραση κάποιων...

kostastnt
23-03-14, 12:01
Αλλάχτηκε και στην προηγούμενη αλλαγή λαδιών μια φλάντζα στο φίλτρο λαδιού.. Το άτιμο είχα λάδια στις 124.000 και στις 124.010 μου άναψε λαμπάκι για συμπλήρωση.. Λέω τον ήπιαμε αν καίει λάδια από τις 124.000.. Πάω συνεργείο αμέσως για αλλαγή και ευτυχώς μόλις ανοίξαμε το καπό ήταν όλα μέσα στο λάδι από αυτή την φλάντζα..

Από τότε έκανα 1500km και η στάθμη είναι όλοσωστη ευτυχώς!!

Δείτε κι ένα θέμα που άνοιξα για αέριο σε 116 εδώ: http://www.bmw-motorsport.gr/forums/showthread.php?t=32008

giannis 116
14-07-14, 23:06
Ενα θεματακι που ηθελα να μοιραστω με το φορουμ ειναι το εξης:

Καποιες στιγμες στη ζωη του αυτοκινητου εχω παρατηρησει οτι αν το σβησω, το αφησω να κρυωσει αρκετες ωρες το μοτερ και το ξαναβαλω ακουγεται ενας θορυβος σαν κροταλισμα ή σαν μεταλλικο 'σουρσιμο' θα λεγα, καπως ετσι θα το περιεγραφα. Αρχικα ψαχτηκα με ρουλεμαν, ραουλακια, καστανιες, τροχαλιες, τη μιζα και την επαναφορα του γραναζιου της κλπ κλπ. Τελικα κατεληξα στο εξης: Προσεξα οτι μου το παρουσιαζει οταν το μοτερ εχει σχετικα χαμηλη σταθμη λαδιου. Τοση ωστε να μην εχει αναψει ακομα το '+1l' στο bc, αλλα στην αντιστοιχη ενδειξη σταθμης εκει ηταν χαμηλα, οριακα πριν το '+1l'. Σα να λεμε αν ειχε βεργα, στο κατω σημαδι. Οταν συμπληρωσω 1λιτρο ή και λιγοτερο λαδι, 750-500ml, τοτε σταματαει αυτος ο θορυβος ή περιοριζεται δραστικα.
Οποτε νομιζω οτι με χαμηλη σταθμη λαδιου κι αφου εχει κατσει σβηστο το μοτερ ωρες, αρα εχουν σουρωσει τα λαδια απ τα ψηλοτερα σημεια, αυτος ο θορυβος που ακουγεται σα μεταλλικο θροισμα εντονο, ισως ειναι η καδενα στη γλιστρα της χωρις επαρκη ποσοτητα λαδιου! Και με το που στροφαρει το μοτερ αρα κι η αντλια λαδιου, παει λαδι παντου και δεν κανει κανενα θορυβο μετα.
Θα θελα και τις γνωμες σας, ειδικα των εμπειροτερων σε αυτο, παντα ειναι ευπροσδεκτες και καλοδεχουμενες ολες οι γνωμες και πολυ χρησιμες φυσικα. Ευχαριστω προκαταβολικα γι αυτες.

kostastnt
15-07-14, 00:42
Δεν είχαμε μια ανάκληση υποτίθεται για τεντωτήρα καδένας πριν 4-5 χρόνια? Υποτίθεται αυτό το θόρυβο έλυνε..

Τώρα που το λες μου τον κάνει κι εμένα μια στο τόσο, αλλά δεν έδωσα σημασία.. Παίζει να ισχύει αυτό που λες με την στάθμη λαδιού γιατί έχω μια υποψία ότι το ακούω σε συγκεκριμένο μέρος που παρκάρω και είναι κατηφορικό.. Αύριο θα το δοκιμάσω και θα σου πω!

giannis 116
15-07-14, 08:36
Τον ειχα αλλαξει κι εγω αυτον τον τεντωτηρα που λες. Δεν εκανε θορυβο ομως ουτε με τον παλιο, αρχικο τεντωτηρα! Οποτε λογικα πρεπει να ακουγεται η καδενα που 'γρατζουναει' πανω στις γλιστρες λογω ελλιπως λιπανσης. Ακουγεται για να καταλαβεις κατι σαν 'χρρρρρ' κατα την εκκινηση και μετα δεν ξανακουγεται τιποτα. Κι αν σβησω και ξαναναψω, δε θα ακουστει. Τοτε ομως εχει λαδι αρκετο παντου. Δοκιμασε με ικανοποιητικη σταθμη λαδιου στο μοτερ σου να δεις αν θα ακουστει κατι.

MarinosE46
15-07-14, 19:26
Σίγουρα είναι ο τεντωτήρας της καδένας.Μετά από λίγα δευτερόλεπτα που γεμίζει με λάδι σταματάει ο ήχος.

LefterisK
15-07-14, 20:42
Δεν είχαμε μια ανάκληση υποτίθεται για τεντωτήρα καδένας πριν 4-5 χρόνια? Υποτίθεται αυτό το θόρυβο έλυνε..
...

μπορεις να δωσεις μερικα παραπανω στοιχεια; για ποιους κινητηρες ηταν αυτη η ανακληση; δεν νομιζω να εχει αλλαχθει κατι στον δικο μου (Ν46Β20 , 2007)
ευχαριστω

giannis 116
15-07-14, 22:39
μπορεις να δωσεις μερικα παραπανω στοιχεια; για ποιους κινητηρες ηταν αυτη η ανακληση; δεν νομιζω να εχει αλλαχθει κατι στον δικο μου (Ν46Β20 , 2007)
ευχαριστω

Ειναι αρκετα παλια ιστορια κι αφορα τις πρωτες σειρες 1 και 3 του 2004 και 05. Ρωτα για σιγουρια σε καποια αντιπροσωπεια να σου πουν. Αν δεν κανω λαθος απ το 07 και μετα που βγηκαν τα φ/λ μοντελα αλλαξαν και τα μοτερ με αλλα, νεοτερα, οποτε αυτο το θεμα δεν το ειχαν.
Σε καποια απ τα παλια μοτερ ειχαν καρφωσει βαλβιδες λογω δυσλειτουργιας του τεντωτηρα της καδενας των εκκεντροφορων. Ξεχρονιζε το μοτερ, πηδαγε δοντι η καδενα και γινοταν πανικος με αποτελεσματα καταστροφικα για τα μοτερ.
Εγω ημουν τυχερος, δε με ειχε ειδοποιησει καμμια αντιπροσωπεια που πηγαινα ανελλιπως απ την αγορα του καινουριο το 04 εως και το 07-08 που εκτοτε τους εκοψα και τυχαια στην Κρητη πηγα αναγκαστικά ξανα σε αντιπροσωπο το 09 και εκει μου το σφυριξε το παραμυθι και μου τον αλλαξε δωρεαν τοτε.
Σκεφτομαι μονο οτι η τυχη μου ηταν να εχω το παλιο μοτερ με το θεμα στον τεντωτηρα, να εχω δει μαλιστα και κανα δυο κατεστραμενα μοτερ σαν το δικο μου σε αλλα συνεργεια απο 3αρες, με λιγοτερα απο μενα χλμ και ευτυχως δε μου κατσε το 'λαχειο' να χα κι εγω δραματα!

kostastnt
16-07-14, 12:06
Γιάννη αυτό με την κατηφόρα δεν ισχύει τελικά.. Τυχαία το κάνει.. Το είχε κάνει πριν 5-6 μέρες και υπέθεσα ήταν από αυτό.. Τώρα δεν το ξανακάνει με τίποτα.. Θα δοκιμάσω και ανηφόρες τώρα γιατί έχω την υποψία ότι παίζει ρόλο η κλίση..

Όσο για την ανάκληση πρώτη φορά που πήγα αντιπροσωπεία μόλις το αμάξι κατέβηκε Ελλάδα μου το είπαν από μόνοι τους και δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα..

LefterisK
16-07-14, 13:59
Ειναι αρκετα παλια ιστορια κι αφορα τις πρωτες σειρες 1 και 3 του 2004 και 05. Ρωτα για σιγουρια σε καποια αντιπροσωπεια να σου πουν. Αν δεν κανω λαθος απ το 07 και μετα που βγηκαν τα φ/λ μοντελα αλλαξαν και τα μοτερ με αλλα, νεοτερα, οποτε αυτο το θεμα δεν το ειχαν.
Σε καποια απ τα παλια μοτερ ειχαν καρφωσει βαλβιδες λογω δυσλειτουργιας του τεντωτηρα της καδενας των εκκεντροφορων. Ξεχρονιζε το μοτερ, πηδαγε δοντι η καδενα και γινοταν πανικος με αποτελεσματα καταστροφικα για τα μοτερ.
Εγω ημουν τυχερος, δε με ειχε ειδοποιησει καμμια αντιπροσωπεια που πηγαινα ανελλιπως απ την αγορα του καινουριο το 04 εως και το 07-08 που εκτοτε τους εκοψα και τυχαια στην Κρητη πηγα αναγκαστικά ξανα σε αντιπροσωπο το 09 και εκει μου το σφυριξε το παραμυθι και μου τον αλλαξε δωρεαν τοτε.
Σκεφτομαι μονο οτι η τυχη μου ηταν να εχω το παλιο μοτερ με το θεμα στον τεντωτηρα, να εχω δει μαλιστα και κανα δυο κατεστραμενα μοτερ σαν το δικο μου σε αλλα συνεργεια απο 3αρες, με λιγοτερα απο μενα χλμ και ευτυχως δε μου κατσε το 'λαχειο' να χα κι εγω δραματα!

ευχαριστω Γιαννη για τις πληροφοριες...μαλλον αντικατασταθηκε το ανταλλακτικο με αλλο νεοτερο στο εργοστασιο αν θυμαμαι καλα οπως λες...απλα πρεπει να δω με το δικο μου τι εχει γινει..
ο "παλιος" με τον πολλαπλο ειναι μια χαρα δοκιμασμενος :)
τα lci με τον Ν43 και τον αμεσο ψεκασμο πρεπει να ηρθαν ελλαδα προς το τελος του '08
ο πολλαπλος φορεθηκε στις 3αρες 05-08, αν δν κανω λαθος ο αμεσος μπηκε αρκετα πιο γρηγορα στον ασσο

giannis 116
16-07-14, 18:36
ευχαριστω Γιαννη για τις πληροφοριες...μαλλον αντικατασταθηκε το ανταλλακτικο με αλλο νεοτερο στο εργοστασιο αν θυμαμαι καλα οπως λες...απλα πρεπει να δω με το δικο μου τι εχει γινει..
ο "παλιος" με τον πολλαπλο ειναι μια χαρα δοκιμασμενος :)
τα lci με τον Ν43 και τον αμεσο ψεκασμο πρεπει να ηρθαν ελλαδα προς το τελος του '08
ο πολλαπλος φορεθηκε στις 3αρες 05-08, αν δν κανω λαθος ο αμεσος μπηκε αρκετα πιο γρηγορα στον ασσο

Μια επισκεψη σε αντιπροσωπεια θα σου λυσει την απορια λογικα! Για τα μοτερ κι εγω δεν τα θυμαμαι ολα με λεπτομερειες. Σιγουρα ξερω για τους ασσους οτι το 07 κυκλοφορησε φλ μοντελο με τον Ν45Β16 κινητηρα, με τα 115 αλογα, τον ιδιο δηλαδη με την αρχικη σειρα 1. Ποτε μπηκαν οι αμεσου ψεκασμου, δε μπορω να το πω με σιγουρια αν ηταν 07, 08 ή 09.

Veldrin
18-07-14, 02:23
Όπως το θυμάσαι είναι Γιάννη. Βγήκε το FL με τον παλιό αρχές 07 και γύρω στον Απρίλιο με Ιούλιο του ίδιου έτους απο ότι θυμάμαι μπήκε ο καινούριος.

giannis 116
06-08-14, 20:22
Αλλο ενα θεμα που το αφηνα και στο τελος με αφησε ειναι ο ανεμιστηρας της καμπινας.
Εδω και καποιους μηνες ειχε ξεκινησει και μου κανε εμφανη κολπα, ειχα γραψει σχετικα και σε παλιοτερα ποστ. Συν εδω και ισως λιγα χρονια καταγραφονταν σποραδικα μηνυματα σε τυχαιες διαγνωσεις σχετικα με δυσλειτουργιες σε αυτον.

Τα συμπτωματα ηταν να μην ξεκιναει καθολου ή να σβηνει αποτομα ενω λειτουργει κανονικα ή να εχει διακυμανσεις στην ενταση του αερα χωρις να αυξομειωνω εγω την ενταση καθολου. Σε ορισμενη ενταση ακουγοταν και θορυβος απ τους αεραγωγους σαν 'κελαηδημα-τιτιβισμα' απ τον ανεμιστηρα. Προσφατα μαλιστα ερχοταν και στην καμπινα μυρωδια απο καμμενο ή λιωμενο πλαστικο, ειδικα κατα την εκκινηση.

Με βγαλσιμο το καπακι που τον καλυπτει κατω απ το ντουλαπακι στα ποδια του συνοδηγου και με βγαλσιμο και ξανα κουμπωμα τη φύσα ξεκιναγε, ή αμα ετρωγε καμμια γερη σφαλιαρα το καπακι απο κατω παλι ξεκολλαγε! Σημερα εσβησε και παρα τις μπουνιες που εφαγε απο κατω το πλαστικο καλλυμα απλα δεν ξαναξεκινησε ποτε...

Πηγα στο συνεργειο, το λυσανε και τα ευρηματα ηταν τα εξης: Καμμενα και λιωμενα τα βυσματα σε καλωδιο τροφοδοσιας, στον ανεμιστηρα τον ιδιο, αλλα και στη ρυθμιστικη αντισταση που ελεγχει τις στροφες του. Στα καλωδια τροφοδοσιας μαλιστα η ζημια ειχε φτασει μερικα εκατοστα και στα καλωδια, κυριως σε αυτο της γειωσης. Καψιμο και λιωσιμο αρκετα σοβαρο. Απο εκει βρωμαγε καμμενο σαφως...Τα βυσματα δεν σωνονται με τιποτα καθως εχουν γινει μια αμορφη μαζα λιωμενου πλαστικου, τα καλωδια εως ενα μηκος εχουν κοπει και λιωσει απο συρματα εως 'μπλεντάζ'... Απορω πως δεν καηκε ασφαλεια για να μη γινουν αυτα και θεωρω πως ημουν τυχερος που δε χρειαστηκε να αδειασω τον πυροσβεστηρα μεσα στο ταμπλω! Ειναι και ξηρας κονεως, αντε μετα ολα τα ηλεκτρικα κι ηλεκτρονικα αχρηστα!

Στο συνεργειο ο ηλεκτρολογος ειπε οτι θα ψαξει να βρει ιδιο βυσμα απο καποιο τρακαρισμενο ή απο μεταχειρισμενα ανταλλακτικα, ομοιως ανεμιστηρα και αντισταση. Θα κολληθει νεο βυσμα σε 'υγιη' καλωδια που εχουν μεινει, και θα μπουν και τα υπολοιπα και λογικα θα δουλεψουν σωστα και χωρις αλλους μπελαδες. Ελπιζω μονο να βρεθουν ολα αυτα σχετικα συντομα και να μπουν και να δουλεψουν οκ, οχι τιποτα αλλο, ειναι και νταλα καλοκαιρι, πολλα μαγαζια ειναι κλειστα και φοβαμαι μη δυσκολευτουμε στην ευρεση ανταλλακτικων. Θα ξερω αυριο μεσημερι λογικα...

Να πω την αληθεια ηταν ενα θεμα το οποιο το ηξερα και το αφηνα επιτηδες με προοτπικη να βγαλω μονος μου τον ανεμιστηρα και να προσπαθησω να τον επισκευασω μονος μου, με τη βοηθεια συναδελφων μου ηλεκτρολογων, να του αλλαξω ψηκτρες, να το φυσηξω, να το καθαρισω με electroclean και φυσημα μ'αερα και να τον ξαναβαλω. Ομως συνεχεια το αφηνα και το αφηνα και να που με αφησε πρωτο! Ειναι ειρωνια! Ισως το μοναδικο εξαρτημα που ηξερα και απο μονος μου αλλα και απο κουβεντες με μηχανικους οτι οντως θελει ή αλλαγη ή επισκευη κι εγω αδιαφορησα και να που εγινε η βλαβη τωρα. Οκ οχι κατι τραγικο αλλα ειναι σπασιμο να τρεχεις σε συνεργεια Αυγουστιατικο και να σου σκανε κι εκτακτα εξοδα, οσο μικρα κι αν ειναι τελικα, ενω εχει ηδη σκασει ο...ΕνΦΙΑ και αλλο επισης σημαντικο, να κανει ζεστη, να βραζω και να μην εχω ουτε καν αερισμο, οχι κλιματισμο μεσα στο αυτοκινητο!

Για οτι νεοτερα θα σας ενημερωσω.

BMW Power
07-08-14, 08:13
Να πω την αληθεια ηταν ενα θεμα το οποιο το ηξερα και το αφηνα επιτηδες με προοτπικη να βγαλω μονος μου τον ανεμιστηρα και να προσπαθησω να τον επισκευασω μονος μου.

Είναι κλασικό ότι αφήνοντας μια βλάβη ή μια περίεργη "συμπεριφορά" αδιερεύνητη, θα γίνει πολύ χειρότερη ζημιά.

Veldrin
07-08-14, 09:39
Και εκεί που το έχω πάει για τις καθιερωμένες αντικαταστάσεις διετίας (φίλτρα, υγρά) + τα ετήσια λάδια προέκυψε... Ρουλεμάν δεξιού πίσω τροχού. Ο τροχός τζόγαρε και την επόμενη μέρα έφευγα για ταξίδι. Ούτε σε λακούβες είχα πέσει φέτος ούτε τίποτα. 4 χιλιάδες χιλιόμετρα είχα κάνει όλα κι όλα αυτό το χρόνο (το αυτοκίνητο το πάω για έλεγχο κάθε Ιούλιο).

Αντικατάσταση, κουστούμι για όλα μαζί 450 ευρώ, ταπί και ψύχραιμος αλλα τουλάχιστον γλίτωσα πιθανές σοβαρότερες ιστορίες. Με τις υγείες μου.

Το αυτοκίνητο έχει 62 χιλ χλμ.

giannis 116
08-08-14, 13:39
Εγινε η επισκευη σημερα, βρεθηκαν μεταχειρισμενα ανταλλακτικα, ειχαν σφραγιδες πανω με ημερομηνιες 2006-07, κολληθηκε η νεα φυσα, μπηκε πανω ο ανεμιστηρας με την αντισταση, αλλαχτηκε κι η ασφαλεια που ειχε καει κι αυτη τελικα και μου φανηκε πολυ λογικο, δουλευουν ολα μια χαρα τωρα κι εγω ξαλαφρωθηκα κατα 150 ευρω στη σούμα... :(

BMW Power
08-08-14, 13:44
κόστος ανταλλακτικών/εργασίας 150
δροσερός άσσος ανεκτίμητο :)

giannis 116
08-08-14, 20:57
κόστος ανταλλακτικών/εργασίας 150
δροσερός άσσος ανεκτίμητο :)

Καλα ναι, δε το συζητω! Σαφεστατα οτι κλιμα φουλ στ αμαξι ειναι κατι παραπανω απο επιτακτικο να δουλευει!
Τις προαλλες μαλιστα φευγοντας απ το συνεργειο χωρις κλιμα, επιασε και μια βροχη και ηταν οτι χειροτερο! Ουτε παραθυρο δε μπορουσα να σκασω! Μη σου τυχει! Ενταξει τωρα, ελπιζω μη βγει τιποτα αλλο!

LefterisK
08-08-14, 23:35
κόστος ανταλλακτικών/εργασίας 150
δροσερός άσσος ανεκτίμητο :)

:clap:
χαχαχα...σωστος :D

nikosdov116i
31-08-14, 19:31
Καλησπέρα παιδιά.Ξέρει κανείς πως σβήνει το SERVICE στο καντράν αυτό που δείχνει το αυτοκίνητο στη ράμπα για σήκωμα?

SUPERCHARGER
01-09-14, 09:57
πρεπει να σηκωσεις το αυτοκινητο στην ραμπα για να σβησει, και μια που θα ειναι εκει πανω, κανε και τις εργασιες για τις οποιες αναψε.................

nikosdov116i
01-09-14, 16:25
Καλησπέρα παιδιά.Ξέρει κανείς πως σβήνει το SERVICE στο καντράν αυτό που δείχνει το αυτοκίνητο στη ράμπα για σήκωμα?

Λέμε χωρίς να το σηκώσω.Να το κάνω μόνος χωρίς συνεργείο.

giannis 116
01-09-14, 17:27
Aυτη η ενδειξη σερβις ειναι για γενικο ελεγχο οχηματος και περιλαμβανει καποια συγκεκριμενα 'τσεκαρισματα', υπαρχει σχετικη λιστα σε ολα τα συνεργεια. Δεν κανεις καποια προγραμματισμενη αντικατασταση αναλωσιμων. Αν κανεις μια αναζητηση στο φοφορυμ ισως να βρεις οδηγιες ή ακομα και βιντεο που να δειχνει πως, δε θυμαμαι ακριβως αυτη τη στιγμη για να σου πω. Ειναι παντως ομοια διαδικασια με reset καθε αλλης ενδειξης σερβις στο BC σε σειρα 1.
Στην τελικη γκουγκλαρε το και νομιζω να το βρεις ευκολα..

nikosdov116i
03-09-14, 07:54
Λέμε χωρίς να το σηκώσω.Να το κάνω μόνος χωρίς συνεργείο.

Για την πληροφόρησο όλων των συμφοριτών με 116i το service σβήνει βάζοντας το αυτοκίνητο μπροστά και πατόντας το κουμπί στο κοντέρ για τα χιλιόμετρα συνεχόμενα βγάζει την ένδειξη με κίτρινο που θέλει reset και το σβήνεις με το κουμπί του BC εκεί που είναι και τα φλάς.

giannis 116
11-11-14, 21:45
2 θεματακια που αντιμετωπισα σημερα, αλλα οχι τιποτα ανησυχητικα ηταν τα εξης:

α) Αλλαζω κλειδι και χρησιμοποιω το αλλο, τα αλλαζω ανα 6μηνο για να μην ξεφορτιζουν.
Ξεκλειδωνει κανονικα, με το που το βαζω στη σχισμη, αν και ξεκλειδωσε το τιμονι, ενεργοποιησε τα ηλεκτρονικα, αναψε κανονικα το μοτερ, εβγαλε κιτρινη ενδειξη μπαταριας κλειδιου. Αν και δεν μου το χε ξανακανει ποτε, κανενα απ τα δυο κλειδια, δεν ανησυχησα κι εφοσον το αμαξι δουλευε κομπλε απλα ξεκινησα κι εφυγα. Μετα ουτε απο συνολικα 1 ωρα οδηγησης με στασεις, το μηνυμα εφυγε.
Λογικα το κλειδι που εκλεισε, μαζι με τ αμαξι, αυτες τις μερες τα 10 χρονια, προλαβε και ξεφορτισε μερικως, οχι τραγικα ωστε να μη δουλεψει, ουτε να μην ξαναπαρει τα πανω του με φορτιση στη σχισμη, αλλα ισα να αναψει μηνυμα χαμηλης τασης της μπαταριας του.
Πλεον ειναι οκ, κανενα μηνυμα.
Μαλλον θα τα σκατζαρω πιο συχνα, ισως ανα 3μηνο για να μην εχω αυτα τα φαινομενα. Οσο και να το κανουμε η παλαιοτητα παιζει τεραστιο ρολο, ειδικα στις μπαταριες. Το ξερω απ τη δουλεια μου απο 1ο χερι!

β) 2ο θεματακι. Ενω εχει ηδη αναψει η ενδειξη της ρεζερβας για τη βενζινη και εδειχνε αυτονομια κατω απο 50χλμ, λιγα χλμ πριν φτασω στο κοντινοτερο βενζιναδικο και σε ανοιχτο δρομο, ευθεια, πατωντας γκαζι με 5η το αμαξι κομπιασε αισθητα. Ηταν σαν κατι να το κοντραρε και δε μπορουσε να επιταχυνει, ή πηγαινε να αναπτυξει κι αλλη ταχυτητα και σαν κατι να το σταματαγε.
Αφησα το γκαζι για να μη το ζορισω, ουτως η αλλως δεν ειχα και πολυ βενζινη για τρεξιμο, δεν υπηρχε και λογος βιασυνης απο μερους μου. Λιγο παρακατω ο δρομος ανηφορισε, ενω εδειχνε αυτονομια 30χλμ και βαλε, επεσε σε μονοψηφιο αριθμο και μετα παυλες! Ο δεικτης στον πατο! Με 2α-3η σιγα σιγα στην ΛΕΑ και αλαρμ, για να μη μεινω σε αλλη λωριδα, μου κανε καποια κομπιασματα, δεν το ζορισα καθολου, μετα κατηφορα με 5η χωρις γκαζι για να μην καιει, ευτυχως βρηκα βενζιναδικο, εβαλα βενζινη, επειτα ολα καλα. Του κανα κανα δυο δοκιμες, επιταχυνε μια χαρα με ολες τις ταχυτητες.
Να σημειωσω πως στα κομπιασματα δε μου αναψε κανενα λαμπακι, καμμια ενδειξη και γενικα δεν ειχα καθολου check engine ή αναλογη ενδειξη.
Φιλτρο βενζινης με ρυθμιστη πιεσης καυσιμου, που ειναι ενσωματωμενος, εχω αλλαξει πριν 100.000χλμ περιπου, τωρα ειμαι στις 259.000χλμ. Λετε να θελει παλι αλλαγη μην παρω καμμια αντλια στο χερι;..Μηπως αυτα ειναι συμπτωματα για αντλια;..Αντλια δεν εχω αλλαξει ποτε..

Ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο και για τις απαντησεις σας.

LefterisK
12-11-14, 08:21
γιαννη εγω προσπαθω να χρησιμοποιω κ τα 2 κλειδια πολυ πιο συχνα, συνηθως ανα βδομαδα ενω μια φορα ειχα ξεχασει να τα σκανταρω κανα μηνα. βεβαια, επειδη ειμαι ακομα ανεργος (αεργος δηλωνω πλεον), το αμαξι δεν κινειται κ πολυ οποτε ουσιαστικα ειναι σαν να κανω χρηση του καθε κλειδιου μια φορα τη βδομαδα...

LefterisK
12-11-14, 08:35
να σε ρωτησω, το φιλτρο βενζινης σου ειναι μεσα στη δεξαμενη καυσιμου; γτ σαν ανταλλακτικο για τις βενζινοκινητες Ε90 δεν υπαρχει..
παντως, αντλια καυσιμου μπορεις ευκολα να μετρησεις με ενα πιεσομετρο και να δεις για αρχη την πιεση της. πρεπει να το κανεις πρωι πρωι κ να εχει μεινει στασιμο το αμαξι για αρκετες ωρες ωστε να εισαι σιγουρος οτι μετρας σωστα. γενικα η αντλια ψυχεται και λιπαινεται με το καυσιμο γιαυτο προτεινεται να μην αδειαζει η δεξαμενη απο αυτο.

giannis 116
13-11-14, 17:52
Αν δεν κανω λαθος, ναι, το φιλτρο ειναι στο ρεζερβουαρ και παει πακετο με τον ρυθμιστη πιεσης καυσιμου. Υπαρχει σαν ανταλλακτικο φυσικα, απλα απ τη BMW θεωρειται 'maintenance free', βεβαια με τις βενζινες στην Ελλαδα, καλο για μενα, θα ταν να αλλαζεται καθε 100.000χλμ πχ..

LefterisK
17-11-14, 00:12
ναι γιαννη, ευχαριστω. το βρηκα στο realoem κ ειδα οτι παει πακετο με τον ρυθμιστη πιεσης. σαν ανταλλακτικο μονο του το φιλτρο δεν υπαρχει οπως π.χ. στα diesel οχηματα Ε9χ κ στο μανιουαλ επισης δεν αναφερεται καν (εχει σημειωμενο ενα "τικ" μονο στα ντιζελ ξανα, ενω στα βενζινης ειναι κενο το σχετικο τετραγωνο στο φιλτρο καυσιμου).
δεν ξερω για τα χλμ που λες, παντως καλο εκανες σιγουρα!

Driver M
17-11-14, 16:14
Kαι πόσο πάει αυτό ρε παιδιά?

LefterisK
18-11-14, 18:05
ας μιλησει καλυτερα ο γιαννης που το αγορασε κ το αλλαξε, εγω δεν γνωριζω.
παντως απο το realoem βλεπω οτι ο κωδικος ειναι ο 16117170090 (για Ε90 320ι)
και στο ebay βρηκα αυτο:
http://www.ebay.co.uk/itm/POMPE-CARBURANT-16117170090-A2C53025285Z-/111326778034?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item19eb97d2b2

giannis 116
19-11-14, 17:39
A, τωρα, δε θυμαμαι καθολου καθως αλλαχτηκε πριν 2-3 χρονια τουλαχιστον! Θυμαμαι παντως οτι δεν ηταν και 'τζαμπα', γιατι παει με τον ρυθμιστη πιεσης και χρεωνεται παραπανω απο αντιστοιχο αλλο νορμαλ-μόνο φιλτρο, οπως ηταν τα φιλτρα καυσιμου σε παλιοτερα αμαξια ή τα φιλτρα πετρελαιο. Ρωτηστε σε καποιο ανταλλακτικατζηδικο ή σε αντιπροσωπεια να παρετε καμμια τιμη.

kostastnt
10-12-14, 01:01
Ένα προβληματάκι που διαγνώστηκε ψιλοτυχαία..

Εδώ και λίγες βδομάδες το αμάξι ανέβαζε κατανάλωση.. Καλοκαίρι που ήμουν αποκλειστικά εθνική και επαρχιακούς δρόμους χωρίς φανάρια ήμουν στα 7-8λίτρα αλλά με τρέξιμο.. Μπαίνει φθινόπωρο και λίγο πόλη και σταδιακά η κατανάλωση ανέβαινε.. Τελικά πριν 2-3 βδομάδες η κατανάλωση εκτινάχτηκε στα 11λίτρα χωρίς καθόλου τρέξιμο αλλά με πόλη.. Λέω ίσως θερμοκρασίες, ίσως σκατοβενζίνες και το ξεχνάω.. Συνδέω τυχαία ένα Autocom φίλου και μας βγάζει MAF.. Έλεγε κάτι για 7 διακοπές και είχε κάτι χιλιόμετρα γραμμένα που ήταν πολύ κοντά σε αυτά που γράφει το κοντέρ..

Ψάχνω λίγο για maf και απότι κατάλαβα είναι πολύ πιθανό αυτό να φταίει για την κατανάλωση μου.. Προφανώς και θα γίνει κανονική διάγνωση σε συνεργείο BMW για επιβεβαίωση.. Ερώτηση τώρα.. Ο καινούριο έχει 400-500Ευρώ.. Bosch γνήσιος 90-100Ευρώ.. Λέω να βάλω τον bosch αν χρειαστεί.. Εσείς θα τον προτιμούσατε? Ξέρουμε ο μαμά από ποιά εταιρεία είναι?

MarinosE46
12-12-14, 17:46
Ένα προβληματάκι που διαγνώστηκε ψιλοτυχαία..

Εδώ και λίγες βδομάδες το αμάξι ανέβαζε κατανάλωση.. Καλοκαίρι που ήμουν αποκλειστικά εθνική και επαρχιακούς δρόμους χωρίς φανάρια ήμουν στα 7-8λίτρα αλλά με τρέξιμο.. Μπαίνει φθινόπωρο και λίγο πόλη και σταδιακά η κατανάλωση ανέβαινε.. Τελικά πριν 2-3 βδομάδες η κατανάλωση εκτινάχτηκε στα 11λίτρα χωρίς καθόλου τρέξιμο αλλά με πόλη.. Λέω ίσως θερμοκρασίες, ίσως σκατοβενζίνες και το ξεχνάω.. Συνδέω τυχαία ένα Autocom φίλου και μας βγάζει MAF.. Έλεγε κάτι για 7 διακοπές και είχε κάτι χιλιόμετρα γραμμένα που ήταν πολύ κοντά σε αυτά που γράφει το κοντέρ..

Ψάχνω λίγο για maf και απότι κατάλαβα είναι πολύ πιθανό αυτό να φταίει για την κατανάλωση μου.. Προφανώς και θα γίνει κανονική διάγνωση σε συνεργείο BMW για επιβεβαίωση.. Ερώτηση τώρα.. Ο καινούριο έχει 400-500Ευρώ.. Bosch γνήσιος 90-100Ευρώ.. Λέω να βάλω τον bosch αν χρειαστεί.. Εσείς θα τον προτιμούσατε? Ξέρουμε ο μαμά από ποιά εταιρεία είναι?
είναι σχεδόν σίγουρο πως ο MAF ευθύνεται για αυτή την αύξηση κατανάλωσης.Λογικά το διαγνωστικό ίσως σου βγάζει βλάβη και στον Λ.Ο bosch για ε46 που τον άλλαξα το καλοκαίρι κόστιζε 210 ευρώ.100 κόστιζε ο magneti marelli.Τον δοκίμασα αλλά δεν έστρωνε στο ρελαντί.Ο εργοστασιακός MAF για το δικό μου(316 m43) ήταν petersburg αν θυμάμαι καλά...

kostastnt
13-12-14, 11:56
Ο λ είχε αλλαχτεί το 2010 αν θυμάμαι καλά.. Ήταν κλασσικό θέμα στα πρώτα πρώτα ε87 (κατασκευής 2004)..

Δευτέρα θα μάθουμε..

Πάντως έχει 2 μέρες που πήγαινα υπερβολικά αργά, με αλλαγές ολόσωστες χωρίς απότομες επιταχύνχσεις κτλ και η κατανάλωση όντως πήγε ξανά στα 11+.. Δηλαδή αποδεδειγμένα υπάρχει θέμα..

Driver M
13-12-14, 14:27
Ο maf δεν καθαριζεται?
Μονο αλλαγη παιρνει?

LefterisK
13-12-14, 23:02
νομιζω οτι ο maf καθαριζεται, αλλα αυτο αξιζει να γινει πριν την βλαβη του, μετα εαν χαλασει δεν νομιζω οτι ο καθαρισμος μπορει να βοηθησει το συγκεκριμενο ανταλλακτικο, τουλαχιστον μακροπροθεσμα.
εβλεπα βιντεακια περι καθαρισμου στο γιουτιουμπ κ ολοι κρατουσαν κατι maf μεσα στην μπιχλα κ το χωμα ετσι αποφασισα κ εγω να το βγαλω να τον καθαρισω κ βασικα αστραφτε μετα απο 6+ χρονια...ο μονος λογος που το εκανα ηταν γτ καποια στιγμη μου επεσε παραπανω λαδι στο ελευθερο φιλτρο μου κ οπως ειχα ανοιξει το φιλτροκουτι να το πλυνω το ειδα μεσα στα λαδια κ λεω παει ο maf τον επνιξα, αλλα τελικα ηταν μπομπα

kostastnt
15-12-14, 11:04
Τι να καθαρίσω? Το άνοιξα να το δω και λάμπει μέσα.. Χνουδάκι ελαφρύ είχε, αλλά χωματίλα ή λαδίλα δεν είχε.. Φεύγω για συνεργείο να δούμε τι θα πουν κι εκεί..

rapid_fast
15-12-14, 11:32
Τον MAF τον καθαρίζουν μόνο αυτοί που δεν αλλάζουν φίλτρο αέρα,
ή αυτοί που δεν έχουν συμπίεση και τους επιστρέφουν λάδια στην εισαγωγή..
Κατά τα άλλα, το ΜΑΦ δεν λερώνει...

kostastnt
16-12-14, 11:01
Έγινε διάγνωση χθες με GT1 αλλά δεν έβγαζε maf.. Είχε μόνο ένα σφάλμα cas a122 βραχυκύκλωμα hall.. Τα σβήσαμε και πήγα βόλτα με βενζίνη από άλλο βενζινάδικο.. Εδώ και 1 χρόνο έβαζα αποκλειστικά στο ίδιο βενζινάδικο που άνοιξε πριν 1 χρόνο.. Το καλοκαίρι επειδή ήμουν αλλού έβαζα αλλού και δεν είχα θέμα..

Μετά από χθεσινή βόλτα και κατανάλωση στην πόλη 9 λίτρα πιστεύω ότι είναι όντως η βενζίνη.. Θα το παρακολουθώ και ενημερώνω.. Αύριο έτσι κι αλλιώς έχω ΚΤΕΟ οπότε θα δω και τι καυσαέρια θα έχει..

peter79
16-12-14, 14:35
Έγινε διάγνωση χθες με GT1 αλλά δεν έβγαζε maf.. Είχε μόνο ένα σφάλμα cas a122 βραχυκύκλωμα hall.. Τα σβήσαμε και πήγα βόλτα με βενζίνη από άλλο βενζινάδικο.. Εδώ και 1 χρόνο έβαζα αποκλειστικά στο ίδιο βενζινάδικο που άνοιξε πριν 1 χρόνο.. Το καλοκαίρι επειδή ήμουν αλλού έβαζα αλλού και δεν είχα θέμα..

Μετά από χθεσινή βόλτα και κατανάλωση στην πόλη 9 λίτρα πιστεύω ότι είναι όντως η βενζίνη.. Θα το παρακολουθώ και ενημερώνω.. Αύριο έτσι κι αλλιώς έχω ΚΤΕΟ οπότε θα δω και τι καυσαέρια θα έχει..

τσέκαρε τη πεταλούδα/κλαπέτο που υπάρχει στην εισαγωγή αέρα του κινητήρα. αυτή όταν χαλάσει δεν μπορείς να τη διαγνώσεις με το διαγνωστικό καθώς δεν ενάβει βλάβη κάπου αλλά ευθύνεται για μεγάλη κατανάλωση. συνήθως χαλάει το μοτέρ που την ανοιγοκλείνει ή ίδια η πεταλούδα χαλαρώνει και κάνει θόρυβο. στη φωτό είναι το νούμερο 17. δεν ξέρω τι μοτέρ φοράς και αν έχεις τέτοιο...

kostastnt
16-12-14, 15:56
Έχει πεταλούδα και θα το τσεκάρω αυτό που είπες.. Θα αλλάξω και φίλτρο αέρα προληπτικά μπας και παραβρώμισε το καλοκαίρι.. Επισυνάπτω φωτό της εισαγωγής και της πεταλούδας μπας και υπάρχει καμιά άλλη ιδέα..

http://ills.bmwfans.info/a2v0.png
http://ills.bmwfans.info/3pl9.png

peter79
17-12-14, 10:10
Έχει πεταλούδα και θα το τσεκάρω αυτό που είπες.. Θα αλλάξω και φίλτρο αέρα προληπτικά μπας και παραβρώμισε το καλοκαίρι.. Επισυνάπτω φωτό της εισαγωγής και της πεταλούδας μπας και υπάρχει καμιά άλλη ιδέα..

http://ills.bmwfans.info/a2v0.png
http://ills.bmwfans.info/3pl9.png

η πεταλούδα που ανέφερα παραπάνω είναι άλλη και είναι στη πολλαπλή εισαγωγής!
αυτή που εννοείς εσύ είναι η πεταλούδα γκαζιού στο ποτενσιόμετρο γκαζιού.

kostastnt
17-12-14, 10:56
Αυτή εννοείς?

http://ills.bmwfans.info/alww.png

peter79
17-12-14, 12:49
Αυτή εννοείς?

http://ills.bmwfans.info/alww.png

oxi, δες τη φωτό που έχω βάλει...

ξαναλέω οτι ίσως το δικό σου να μην έχει αν είναι παλαιότερης χρονολογίας απο τα πρώτα

giannis 116
24-12-14, 11:01
Καλημερα και καλα Χριστουγεννα να εχετε ολοι.

Αλλο ενα θεματακι που ηθελα να παραθεσω ειναι το εξης:

Τον τελευταιο καιρο εχω διαπιστωσει οτι η χροια του κινητηρα εχει γινει πιο 'τραχεια' και πιο 'αγρια' απ οτι ηταν αρχικα. Ακουγεται πιο θορυβωδης και 'αγριος', ειδικοτερα οσο αυξανονται οι στροφες. Παραλληλα κι επισης οσο αυξανονται οι στροφες του μοτερ, βλεπω και νιωθω, αν ακουμπησω και αρκετους κραδασμους στο λεβιε των ταχυτητων. Πιο αισθητο ειναι το φαινομενο απο 4500σαλ και πανω. Τρεμουλο στο τιμονι δεν εχω καθως κι ειδικα μετα την αλλαγη που εκανα στο αριστερο ημιμπαρο, ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση που ηθελε, πλεον πηγαινει 'βελουδο', απο θεμα κραδασμων απο τιμονι, αξονες και τροχους.

Εχω αλλαξει δισκο πλατω και βολαν εδω και δυο χρονια περιπου κι εχω αλλαξει και βαλβολινες κιβωτιου, διαφορικου οχι πριν και τοσο πολυ καιρο.
Υπαρχει περιπτωση το βολαν ή/και το σετ συμπλεκτη να μην 'εκατσε' σωστα και να μεταδιδονται κραδασμοι και να ζοριζει-μουγκριζει το μοτερ;.. Το μοτερ τραβαει απροβληματιστα κι απο καταναλωση ειμαι καλα, κατω απο 10 μεσα στην πολη με ηρεμη οδηγηση.

Τελος ενα ακομα που εχω παρατηρησει ειναι οτι 'γλυφει' λιγο λαδακι απ το μοτερ απ την πλευρα της μεταδοσης, τσιμουχα στροφαλου προφανως;.. Δεν εχω μεγαλη διαρροη, δηλαδη να τρεχει ή να σταζει, απλα μου εχει λερωσει την πλαστικη ποδια κατω απο εκεινο το σημειο. Το παρατηρησαμε στο συνεργειο κατα την τελευταια αλλαγη λαδιων. Υπαρχει περιπτωση κατι εκει να εχει ελευθεριες και να περιστρεφεται ατσαλα, να μου εχει φαει την τσιμουχα και να μεταδιδει και κραδασμους;..

giannis 116
27-12-14, 14:00
Επανερχομαι σε αυτο το θεμα. Θα ελεγχθουν οι βασεις μηχανης και κιβωτιου, αλλα καποιος, καμμια αλλη ιδεα μηπως;.. :embarassm

nikosdov116i
06-01-15, 19:19
Θα'θελα φίλοι μου συμforites να σας χαιρετίσω για το λόγο ότι δεν είμαι πια από χθές κάτοχος BMW 116i.Σίγουρα αυτό το αυτοκίνητο θα μου λείψει αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γείνει στο μέλον.Πάντως θα προτιμούσα το επόμενο να είναι πετρέλαιο.Τέλος πάντων ας μην πολυλογώ.Θα είμαι ενεργό μέλος και θα βοηθάω οσω μπορώ.Εις το επανιδείν.

giannis 116
06-01-15, 19:56
Το εδωσες ε;..Δεν πειραζει, σου ευχομαι να αποκτησεις συντομα οτι εσυ επιθυμεις!
Αν θελεις, μπορεις να γραψεις λιγα λογια το ιστορικο του. Ποτε το πηρες, καινουριο, μτχ, ποσο, ποσο το κρατησες, χρονολογια του, ποσα χλμ και τελικα γιατι, που και ποσο το εδωσες; Με ενδιαφερει καθως και εγω δεν εχω ξεγραψει ακομα την ιδεα πωλησης και του δικου μου για να παρω ενα μικροτερο, πολης.
Θα με βοηθουσαν οι απαντησεις σου.

nikosdov116i
07-01-15, 09:38
Το εδωσες ε;..Δεν πειραζει, σου ευχομαι να αποκτησεις συντομα οτι εσυ επιθυμεις!
Αν θελεις, μπορεις να γραψεις λιγα λογια το ιστορικο του. Ποτε το πηρες, καινουριο, μτχ, ποσο, ποσο το κρατησες, χρονολογια του, ποσα χλμ και τελικα γιατι, που και ποσο το εδωσες; Με ενδιαφερει καθως και εγω δεν εχω ξεγραψει ακομα την ιδεα πωλησης και του δικου μου για να παρω ενα μικροτερο, πολης.
Θα με βοηθουσαν οι απαντησεις σου.

Καλημέρα φίλε giannis και Χρόνια Πολλά.Το είχα πάρει 02/2005 καινούργιο ήταν η Exclusive έκδοση και με κάτι έξτρα μου είχα κοστίσει 29500€.Είχε 89000χλμ δεν μου παρουσίασε ποτέ τίποτα,το πρόσεχα σαν τα μάτια μου,το είχα πάντα στο γκαράζ και συχνά σκεπασμένο με κουκούλα.Το έδωσα 7700€ και οι λόγοι ήταν και οικονομικοί και γιατί υπάρχει και δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια.Να σου πώ την αλήθεια δεν μου περνάει απ'το μυαλό αυτή τη στιγμή να πάρω κάτι μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.Βασικά βαρέθηκα να πληρώνω για ένα αυτοκίνητο το οποίο κάθετε και δεν μπορώ να το χαρώ όπως εγώ θέλω.

giannis 116
08-01-15, 20:21
Απολυτα κατανοητο. Μια χαρα το εδωσες πιστευω. Με το καλο, οποτε θελησεις εσυ για το επομενο.

giannis 116
09-01-15, 18:09
Τελικα με το θεμα που ειχα με το τρεμουλο στο λεβιε ταχυτητων ηταν βασεις κιβωτιου και ο ελαστικος συνδεσμος αξονα-κιβωτιου, ειδικα αυτος ειχε αρχισει και κοβοταν. Ειχε σκισιματα γυρω γυρω εκει που ειναι οι τρυπες που περνανε οι βιδες και ειχε γινει πολυ μαλακος και ελαστικος σε σχεση με τον καινουριο.
Αλλαχτηκαν ολα με καινουρια και πλεον η αισθηση του λεβιε επανηλθε στα φυσιολογικα επιπεδα απο αποψης τρεμουλου.

Eλέγχθηκε και η μεσαια τριβη, απ οτι ειπαν στο συνεργειο ηταν οκ και δεν ηθελε αλλαγη.

Μου ξαναναψε και το check engine, μονο το λαμπακι μοτερ στο καντραν, δεν αναψε καθολου στο Board Computer ενδειξη βλαβης, ουτε ειχε αλλα παρατραγουδα με ρεταρισματα κλπ. Αμεσως εβαλα ενα καθαριστικο στο ρεζερβουαρ (Wynn's injector cleaner) και γεμισα με Shell V Power Racing, το εκαψα, ξαναγεμισα με την ιδια βενζινη, περασα και ΚΤΕΟ μαλιστα, χωρις να εχω σβησει το λαμπακι με διαγνωστικο, ημουν περιεργος να δω αν θα βγαλει καρτα και τι θα γραψει και εβγαλε διχως κανενα θεμα.

Επειδη το λαμπακι ειχε μεινει, σημερα που πηγα για να μου αλλαξουν τα 'λαστιχακια' που προανεφερα, μου εσβησαν και την ενδειξη με το διαγνωστικο. Η διαγνωση εδειξε παλι αισθητηρα λ.

Λογικα θα προηλθε και αυτη τη φορα, απο παλιοβενζινη που ομως ειχα γεμισει απο υποτιθεται αξιοπιστο βενζιναδικο με μεγαλη κινηση κιολας, στην περιοχη του Σκαραμαγκα.
Οποιος θελει να του πω ποιο ακριβως πρατηρειο με π.μ.
Το συγκεκριμενο βενζιναδικο εφαγε απο μενα, 2 καταγγελιες στα καπακια, μια γιατι κατάφορα με εκλεψε στην ποσοτητα και η 2η φυσικα για την ποιοτητα του καυσιμου τους.
Για την ποσοτητα κι ενω δεν ειχα παει 'πάτος'-εντελως αδειος, αρα υπηρχε ποσοτητα βενζινης ανω των 5-8 λιτρων στο ρεζερβουαρ, γεμισα και εδειξε η αντλια 52 λιτρα, ενω στο εγχειριδιο γραφει μαξ ποσοτητα 50 λιτρα. Αφου εγραψα περιπου 200χλμ με αυτη τη βενζινη κυριως σε Αττ. Οδο και εθνικη, μου αναψε και το τσεκ εντζιν.
Δεν ξερεις απο που να φυλαχτεις με τους απατεωνες πια!

Να σημειωθει οτι για την εργασια για τα 'λαστιχακια', επρεπε να λυθει η εξατμιση, μια που ηταν σηκωμενο τ αμαξι και με λυμενη εξατμιση, ριξανε μια ματια και μεσα στον καταλυτη, τον ειδα κι εγω. Φαινοταν σε πολυ καλη κατασταση, ειχε ενα χρωμα προς λευκο, δεν ειχε μουτζουρα ή μαυριλες, σκονη ή αιθαλη, ουτε ιχνος λαδιλας και οι κυψελες του φαινονταν μια χαρα, χωρις ραγισματα, σπασιματα, λιωσιματα, βουλωμενες κλπ. Εχω τραβηξει και μια φωτο θα την ανεβασω να δειτε.

LefterisK
10-01-15, 01:28
το τρεμουλο με το λεβιε -αν ειναι αυτο που καταλαβαινω ως αυξημενος τζογος- το εχω δει σε bmw με αρκετα χιλιομετρα...
αυτο με τους βενζινοπωλεις ειναι το κατι αλλο πλεον. το αμαξι μου εκοψε απο οταν ηρθα ελλαδα και θερμοκρασιακα ειμασταν τα ιδια με εξω..

giannis 116
10-01-15, 09:24
το τρεμουλο με το λεβιε -αν ειναι αυτο που καταλαβαινω ως αυξημενος τζογος- το εχω δει σε bmw με αρκετα χιλιομετρα...
αυτο με τους βενζινοπωλεις ειναι το κατι αλλο πλεον. το αμαξι μου εκοψε απο οταν ηρθα ελλαδα και θερμοκρασιακα ειμασταν τα ιδια με εξω..

Οταν λες εκοψε τι εννοεις, το αισθανεσαι σα να μην τραβαει μηπως;..

giannis 116
20-01-15, 19:33
Aνεβαζω μια φωτο απ τον καταλυτη μου! Αυτο το πραμα εχει στην πλατη του 10χρονια και κανα 3μηνο περιπου ζωης και κατι παραπανω απο 262.000χλμ. Δεν ξερω αν διακρινονται καλα οι κυψελες. Εστω απο αυτο που φαινεται θα θελα να μου πουν οι περισσοτερο εμπειροι και γνωστες πως το βλεπουν...

LefterisK
21-01-15, 11:57
Οταν λες εκοψε τι εννοεις, το αισθανεσαι σα να μην τραβαει μηπως;..

ναι, θυμαμαι οταν εφτασα εκει μεσα στην 1η βδομαδα το αμαξι ζωντανεψε ενα τικ κ εγινε λιγακι πιο προθυμο. οταν γυρισα ελλαδα παλι μεσα στην 1η-2η βδομαδα εγινε οπως το θυμομουν, λιγακι πιο απροθυμο. και παντα μεσα σε σχετικα παρομοιες συνθηκες θερμοκρασιας (εξαιρωντας φυσικα το 95-100% υγρασιας του "νησιου" ).
αυτο μπορει να μην το καταλαβει ενας τριτος, αλλα ο οδηγος το νιωθει.

giannis 116
21-01-15, 12:13
Σε καταλαβαινω απολυτα, οπως το ιδιο δεν μπορω εγω να εξηγησω και να καταλαβει ενας 3ος πως γινεται και ακομα και στην Ιταλια πχ που κι αυτη δε φημιζεται για τις βενζινες της, τουλαχιστον στο προσφατο παρελθον, και παλι τ αμαξι ηταν και πιο ζωντανο και πιο οικονομικο σε σχεση με χρηση βενζινης στην Ελλαδα. Για βενζινες σε Γερμανια, Αυστρια κλπ δε θελω να το θυμαμαι καν! Η νυχτα με τη μερα, τ αμαξι ηταν λες κι ειχε αλλο μοτερ! Ειδικα αυτη η Αραλ η 100αρα, αντιστοιχη ΒP Ultimate, ηταν...Καυσιμο πυραυλων! Ακομα και με 5η και φορτωμενος και τραβαγε τ αμαξι, οχι οπως τωρα που με 1ες, 2ες και το νιωθω να μη τραβαει να ψιλορεταρει και ενιοτε να χω και κανα τσεκ εντζιν!
Αστα, τι να λεμε τωρα εδω στο Ελλαδισταν! :shakehead

giannis 116
17-04-15, 15:18
Καλησπέρες...

Ενω νομιζα οτι ειχα ξενοιαξει απο προβληματα εφοσον ειχε καιρο να με ταλαιπωρησει με το οτιδηποτε κι ενω τελικα ηταν να το δωσω, λογω του οτι δε βρηκα κατι αξιολογο για τα στανταρ που ειχα θεσει, για να το αντικαταστησω, ειπα να το κρατησω τελικα, του εκανα κι ολα τα σερβισακια του που ηταν να γινουν, τακακια, υγρα φρενων, λαδια, φιλτρα κλπ και ΤΣΟΥΠ, σημερα μου την εκανε παλι και μαλλον μιλαμε για χοντρη ζημια...

Κολλησε το σκιαδιο της ηλιοροφης, μετα ξεκολλησε, αλλα εκανε κινηση οχι τοσο ελευθερη και οταν πηγα να την ανοιξω, απ την αριστερη ραγα, λες και κατι εσπασε, τσακισε και παρεσυρε μαζι του ο μηχανισμος κατα την κινηση το λαστιχο που εχει που ειναι σαν 'φυσαρμονικα', κολλησε η ηλιοροφη μισανοιχτη, τελικα καταφερα τουλαχιστον να την κλεισω και μου μειναν στο χερι απ το μηχανισμο, το προαναφερθεν λαστιχο, ενα λαμακι, σαν οδηγο-ράγα κι ενα κομματι τεφλον που ουτε ξερω απο που ειναι αυτο ή τι κανει. Λογικα καποιο κομματι αντιτριβικο-'γλισιέρα' του μηχανισμου θα ηταν.

Τραβηξα 2-3 φωτος, δεν ξερω αν φαινεται καθαρα η ζημια. Δεν εκανα αλλη κινηση φοβουμενος μη μου κολλησει σε καμμια μισανοιχτη θεση, απο βδομαδα συνεργειο, με βλεπω να σκαω κανα μισθο περιπου ετσι κερατιάτικα!

Παραθετω και τις φωτος να δειτε, οτι φαινεται απ το χάλι αυτό...

Λογικα πηγαινει αλλαγη ολος ο μηχανισμος 'κασέτα' της ηλιοροφης σωστα;.. Κανα χιλιαρικακι ευκολα;..

Α8hnaios
18-04-15, 16:13
Oχι και 1000ρικο ρε Γιαννη.. εμενα ειχε φυγει ο ταμπλας απο κατω απο το τζαμι,σε 46αρι..

Πηγα σε αντιπροσωπια 125 Ευρω εκανε το σετακι και κανα 30αρι νομιζω εργατικα!

Πηγενε να ρωτησεις...

giannis 116
18-04-15, 16:21
Λοιπον επειδη δε μου πηγαινε η καρδια να παω σε συνεργειο απ ευθειας και να μου πουν κανα 1-1μιση χιλιαρικο για την επισκευη της ηλιοροφης, εκατσα και το ψαξα λιγο με ηρεμια και ψυχραιμια σημερα μονος μου. Τι εγινε, τι εφταιξε, τι μπορω να κανω...

Διαπιστωσα τα εξης:
Το σκιαδιο εχει δυο κλιπς-'ολισθητηρες' μπροστα, ενα δεξια, ενα αριστερα. Το Νο.16 στο σχεδιο.
Για καποιο λογο το δεξι δε λειτουργει σωστα, εχει αποκτησει ελευθεριες-τζογο και κολλαει. Οταν λοιπον μου κολλησε και δεν εκλεινε, εγω το αφησα ανοιχτο κι εκανα τη βλακεια και πατησα το κουμπι να ανοιξει η οροφη.
Κάνοντας κινηση προς τα πισω ο μηχανισμος της οροφης κι εφοσον το κλιπ-'γλιστρα' που προανεφερα ειχε μαγκωσει, κρατησε κολλημενο το κατω τμημα της λαστιχενιας 'φυσαρμόνικας' με το Νο.17 στο σχεδιο.
Εφοσον ομως το τζαμι της ηλιοροφης συνεχιζε και εκανε την κινηση προς τα πισω, το λαστιχο απ τη φυσαρμονικα τσακισε και σκιστηκε πρωτα στο πανω μερος, το οποιο ειναι τοποθετημενο στο γυαλι της οροφης και κατοπιν κατω που ειναι στη ραγα της κασετας της οροφης κι ετσι απο 1 κομματι μου εμειναν στο χερι...3!
Η φυσαρμονικα που ειναι το μεσαιο κομματι και 2 λαστιχα σαν τσιμουχες που το ενα κουμπωνει στη ραγα κατω και υποτιθεται πρεπει να ολισθαινει και μια τσιμουχα πανω που πρεπει να συμπαρασυρεται απο το γυαλι της οροφης κατα τις κινησεις.
Δηλαδη το πανω τμημα-τσιμουχα κουμπωνει σε μεταλλικο μερος του σκελετου του γυαλιου της οροφης, σε αυτο ειναι κολλημενη και η τσιμουχα στεγανοτητας της, η φυσουνα δουλευει προφανως για καλυμα αεροδυναμικο και για να μη μπαινουν μεσα ξενα αντικειμενα, σκονη, νερο, μυγακια κλπ οταν η οροφη ειναι σε θεση ανακλιση.
Οταν η οροφη ανοιγει τελειως, το πανω μερος συμπαρασερνει το μεσαιο και το κατω μια που ειναι ολα μαζι κολλημενα και κρυβεται μαζι με το γυαλι πισω στην κασετα.
Εφοσον τωρα το σκιαδιο εμποδισε την σωστη ολισθηση αυτου, βρηκε κοντρα και μαμήθηκε!

Τωρα, απ οτι βλεπω δινονται κωδικοι για ολα αυτα τα κερατιλικια ξεχωριστα.
Οποτε εκτιμω οτι αντικαθιστανται ολα με σαφως μικροτερο κοστος απ το ν αλλαξω κασετα και μηχανισμο και γυαλι, ολα κομπλε κι επισης εφοσον εκανα δοκιμες, χωρις τη δεξια φυσουνα, ειχα βγαλει ολες τις τσιμουχες απ τις θεσεις τους, πλεον ουτως η αλλως ηταν αχρηστες, και η ηλιοροφη ανοιγε, εκλεινε, ερχοταν σε ανακλιση, ολα κομπλε κι ολα κανονικα χωρις προβληματα. Το σκιαδιο με λιγο προσοχη ανοιγοκλεινε ανετα, αν κι ενιωθα απ τη δεξια πλευρα εκανε 'κολπα', ειχε τζογο, ψιλοκολλαγε, αλλα χωρις το φιλετο της τσιμουχας της φυσουνας να το εμποδιζει εκανε κινηση κι αυτο και με το χερι και αυτοματα, απροβληματιστα.

Σκεφτομαι μεχρι να παραγγειλω τα εξαρτηματα αυτα και να κανω μια προσπαθεια να το φτιαξω και μονος μου ακομα καθως απ οτι βλεπω θα χρειαστω μονο το δεξι κλιπ-γλιστρα και τη δεξια φυσουνα. Εκει που κολλαω ειναι πως δεν ξερω πως να βγαλω το σκιαδιο για να αλλαξω το κλιπ! Απ οτι το παρατηρησα, ειναι μηχανισμος με ελατηριο και σα να ειδα και σαν κουμπωματα που λογικα αυτο θα κουμπωνει και θα ξεκουμπωνει. Μπορει καποιος με περισσοτερες γνωσεις απο μενα να δωσει καμμια ιδεα γι αυτο;..Αλλιως αν ειναι τοσο επιφοβο κι επικινδυνο να του κανω χειροτερη ζημια, θα το παω συνεργειο και θα δουμε κι εκει τι θα μου πουν...

Μια σημειωση μονο.
Στα κομματια που εβγαλα, ανεβασα φωτο και στο προηγουμενο ποστ, ηταν κι ενα κομματι σπασμενου, στρεβλωμενου τεφλον. Κατι μου λεει οτι αυτο προερχεται μεσα απο το κλιπ καθως δεν παρατηρησα καποιο κομματι τεφλον απ την καλη αριστερη πλευρα της οροφης, ουτε σε καποιο αλλο σημειο, οσο βλεπει το ματι. Επισης δε νομιζω να ειχαν να ολισθαινει μεταλλο με μεταλλο. Το κλιπ, οσο φαινεται ειναι μεταλλικο, αλλα πιο μεσα στη ραγα δε μπορουσα να κοιταξω. Κι αυτο εκτιμω οτι εκανε τη ζημια. Ελιωσε, εσπασε για καποιο λογο, ισως πχ λογω συσσωρευσης βρωμιας στη γλυστρα, λογω κοντρας του μηχανισμου αυτο εφυγε τελειως και γι αυτο δεν κουμπωνει σωστα, οπως πρεπει στη ραγα κι εγινε η στραβη.
Τι λετε κι εσεις, οσοι εχετε περισσοτερη γνωση κι εμπειρια;..Βεβαια αμα δεν ανοιχτει να δουμε τελικα τι εφταιξε μονο υποθεσεις μπορω να κανω.Η...αυτοψια θα δειξει λοιπον! Ελπιζω να μην καταληξει σε..νεκροτομη και κηδεια γιατι δεν ειμαστε για τετοια τετοιες εποχες!

Παραθετω και το σχετικο σχεδιο. Γνωμες αποψεις, ειδικα απο πιο εμπειρους και γνωστες θα μου ηταν πολυτιμες. http://www.etk.cc/bmw/EN/search/selectCar/E87/SH/BMW+116i/ECE/54/54_0341/

Ευχαριστω προκαταβολικα και να με συγχωρειτε για το μακρυσκελες ποστ...

Α8hnaios
18-04-15, 16:51
Σκεφτομαι μεχρι να παραγγειλω τα εξαρτηματα αυτα και να κανω μια προσπαθεια να το φτιαξω και μονος μου ακομα καθως απ οτι βλεπω θα χρειαστω μονο το δεξι κλιπ-γλιστρα και τη δεξια φυσουνα. Εκει που κολλαω ειναι πως δεν ξερω πως να βγαλω το σκιαδιο για να αλλαξω το κλιπ! Απ οτι το παρατηρησα, ειναι μηχανισμος με ελατηριο και σα να ειδα και σαν κουμπωματα που λογικα αυτο θα κουμπωνει και θα ξεκουμπωνει. Μπορει καποιος με περισσοτερες γνωσεις απο μενα να δωσει καμμια ιδεα γι αυτο;..Αλλιως αν ειναι τοσο επιφοβο κι επικινδυνο να του κανω χειροτερη ζημια, θα το παω συνεργειο και θα δουμε κι εκει τι θα μου πουν....

Eπειδη σε καταλαβαινω (σε σχεση με το οικονομικο) Δες στο παρακατω λινκ αν μπορεις να την ανοιξεις..

Εγω το ανακαλυψα αφοτου ειχα κανει την επισκευη στο εξουσιοδοτημενο..

http://www.lincomatic.com/e46sunroof/e46sunroof.html

Νομιζω ο μηχανισμος και η φιλοσοφια ειναι ιδια σε 46 και σε 87..

Καλη επιτυχια.... :dblthumb2

giannis 116
18-04-15, 20:06
Eυχαριστω για την απαντηση και για τη βοηθεια.
Του εριξα μια ματια, εχει καποιες διαφορες με του ασσου συν οτι μου φαινεται μανικι και επιφοβη η διαδικασια μην κανω καμμια λαλακια! Θα περασω απο βδομαδα απο καποιο συνεργειο να δω τι θα μου πουν κι εκει...
Θενξ και παλι!

fourna7
21-04-15, 01:22
Καλησπερα, σχεδον καθε φορα που παταω φρενα (ειτε ηρεμα ειτε πιο βιαια) ακουγεται ενα ελαφρυ (ΟΧΙ το γνωστο οξυ διαπερασικο και ακρως εκνευριστικο) σφυριγμα. Η πρωτη μου σκεψη ηταν για τακακια, ωστοσο ο υπολογιστης λεει οτι αντεχουν ακομα 5000 κμ. καμια αλλη ιδέα μεχρι να το παω για κοιταγμα?

Driver M
21-04-15, 15:03
Δεν ειναι πολλα τα 5.000χλμ για να μην σφυριζουν τα τακακια.
Ουτε ειναι θεσφατο οι ενδειξεις του αισθητηρα.

Αρα οντως μαλλον τακακια ειναι ή εχουν κανει δοντι οι δισκοι.

giannis 116
30-04-15, 16:09
Με την ηλιοροφη μαλλον φτηνα θα τη γλιτωσω καθως σα να εβγαλα ακρη σημερα κι ηταν καλα τα νεα απ το συνεργειο.Οπως φαινεται δεν ειναι κατι, θα αλλαχτει η λαστιχενια τσιμουχα-φυσουνα, θα ελεγχθει και το σκιαδιο και γενικα η οροφη και δε νομιζω να θελει τιποτα αλλο. Ο μηχανισμος διαπιστωθηκε οτι λειτουργει κανονικα σε ολες τις λειτουργιες.
Λογω φορτου εργασιας του συνεργειου, μαλλον βλεπω να το φτιαχνω απ την παραλλη βδομαδα, δεν ειναι κατι επειγον ομως εφοσον η ηλιοροφη λειτουργει κανονικα και στεγανοποιει χωρις καποιο αλλο θεμα.

Ομως...
Μου εκανε κατι κολπακια τ αμαξι σημερα που με παραξενεψε και μ εβαλε παλι σε προβληματισμους...

Ειχα να το κινησω περιπου μια βδομαδα, ειχε μεινει μεσα σε κλειστο γκαραζ.
Σημερα το πηρα, κινηθηκα μεσα στην πολη με καποια κινηση σε ορισμενα σημεια, ως εκει κανενα προβλημα, λειτουργουσε ρολοι, εβαλα και το κλιμα λογω ζεστης, μια χαρα κι αυτο.

Του εβαλα ενα 20ευρω βενζινη, απλη αμολυβδη απο τυχαιο Shell βενζιναδικο σε κεντρικη λεωφορο με αρκετη κινηση.

Συνεχισα κι εκανα καποια χιλιομετρα μεσα στην πολη παλι και σε καποια φαση το ενιωθα με οποιαδηποτε ταχυτητα, πιο πολυ με τις μικρες ταχυτητες, απο σταματημενος με 1η, εν κινησει με λιγα χιλιομετρα στην κινηση με 2α και 3η, ηταν σα να ηταν το μοτερ 'κουφιο', μπουκωμενο, η σα να εσυρα πισω τρεηλερ με βαριδια.
Δεν ανεβαζε στροφες με 'κεφι' οπως εκανε παντα, τις ανεβαζε με 'σκαλοπατια', διακοπτομενα, σα να εκοβε κατα το ανεβασμα και ακουγοταν απο το μοτερ ενα μουγκρητο που δε θυμαμαι να το εχω ακουσει κατα την αυξηση στροφων.
Απο ρελαντι εως και 4000 στροφες μιλαμε ηταν ταφος, σουρνοταν, δεν ανεβαζε το στροφομετρο, δεν επιταχυνε τ αμαξι.
Λες και καποια αορατη δυναμη το κραταγε ή λες κι οδηγουσα μοτερ 1400αρι ατμοσφαιρικο, σε αυτο το βαρος αμαξωματος. Εκλεισα το κλιμα μηπως ηταν η ιδεα μου και επιβαρυνε το κλιμα την κατασταση, αλλα και χωρις κλιμα τα ιδια..

Απο 4-4μιση χιλιαδες στροφες και πανω, το μοτερ τραβαγε ικανοποιητικα και του εκανα σε ανοιχτο δρομο και δοκιμη μεγιστης ταχυτητας και την επιανε και τη διατηρουσε χωρις προβλημα.

Να σημειωσω οτι κανενα λαμπακι, τσεκ εντζιν ή οποιαδηποτε αλλη ενδειξη δεν ειχα σε ολη αυτη τη διαρκεια, ουτε ντουμανια και καυσαερια απ την εξατμιση.
Σχεδον το φουλαρω επειτα σε αλλο βενζιναδικο που ξερω οτι ειναι αξιοπιστο, ΕΚΟ κατοσταρα κι επεστρεψα σπιτι.
Δεν εκανα αλλη δοκιμη.

Σιγουρα θα παει για διαγνωση να δω τι τρεχει, γιατι δεν...τρεχει, αλλα καμμια ιδεα απο εδω θα μου ηταν χρησιμη οπως παντα αλλωστε!
Παλι να με συγχωρειτε για ποστ σεντονι και σας ευχαριστω προκαταβολικα για τυχον απαντησεις σας.

giannis 116
04-05-15, 01:24
Tελικα ηταν θεμα βενζινης προφανως. Το δουλεψα σημερα αρκετα με την 100αρα ΕΚΟ και πηγε πολυ καλα. Μαλλον η 95αρα απ το συγκεκριμενο Shell πρεπει να ταν μαπα. Θα φαει καταγγελια αυριο.

giannis 116
29-05-15, 10:27
Λοιπον, το προβλημα με την 'απροθυμια' του μοτερ επανηλθε, ακριβως οπως και την προηγουμενη φορα!
Το ρεζερβουαρ στο 1/4, δεν ειχε αναψει λαμπακι ακομα, ηταν γεμισμενο αρκετες φορες απο αποδεδειγμενα αξιοπιστο βενζιναδικο και στην αρχη μεσα στην κινηση κι επειτα σε πιο ανοιχτο δρομο κι ελαφρως ανηφορικο να μην ανεβαζει στροφες, να μουγκριζει και το αυτοκινητο να επιταχυνει λες κι ειχα 2 κυλινδρους λιγοτερους ή μισο τονο να τραβαω απο πισω.
Λαμπακι, τσεκ εντζιν, ρεταρισματα, τιποτα, καμμια αλλη ενδειξη ή συμπτωμα.
Δεν το ζορισα, ουτε το ετρεξα αυτη τη φορα, απλα γυρισα σπιτι και το κλειδωσα. Σημερα θα το ξαναγεμισω και καλη 100αρα βενζινη, παλι απ το ιδιο καλο βενζιναδικο, θα του ριξω και κανα προσθετο καθαριστικο στο ρεζερβουαρ και βλεπουμε.

Το μυαλο μου παει τωρα, ειτε στο φιλτρο βενζινης, ειτε στην αντλια βενζινης.
Το φιλτρο το εχω αλλαξει ηδη μια φορα, προληπτικα απο μονος μου, ενω το εχουν 'maintenance free', βεβαια τωρα πρεπει να χει πανω απο 100-150 χιλιαδες χιλιομετρα κι αυτο στην πλατη του.
Αντλια δεν εχει χρειαστει να αλλαξω ποτε, αυτη τη στιγμη ειναι σχεδον 11 χρονων με 268.000χλμ
Ομοιως μπεκ, δεν εχω αλλαξει ποτε κανενα κι ειναι ολα απ το εργοστασιο. Εαν ηταν μπεκ δε θα μου εκανε κι αλλα, οπως αδυναμια εκκινησης ενω κρυο, ρεταρισματα, τσεκ εντζιν κλπ;..

Δικη μου εκτιμηση, χωρις να το δει καποιος μηχανικος ακομα, οτι ειτε το φιλτρο εχει βουλωσει, το ρεζερβουαρ εχει πιασει πολυ μουργα-ιζημα κι οταν πεφτει η σταθμη του ρεζερβουαρ επιβαρυνεται κι αλλο η κατασταση. Ειτε η αντλια και λογω βρωμιας στο ρεζερβουαρ και βουλωμενου φιλτρου, εστω και μερικως, ζοριζεται κι ειναι ετοιμη να παραδωσει πνευμα.

Καπου ειχα διαβασει οτι γινεται να μετρησουν πιεση καυσιμου μετα την αντλια και πριν τα μπεκ. Αυτο ισχυει, γινεται, μπορω να το κανω ωστε να εχω μια πρωτη εικονα πριν ξεκινησουμε και ανοιγουμε ρεζερβουαρ;..

Καθε ιδεα, προταση σας θα μου ειναι πολυτιμη.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

BMW Power
29-05-15, 12:13
Το φιλτρο το εχω αλλαξει ηδη μια φορα, προληπτικα απο μονος μου, ενω το εχουν 'maintenance free', βεβαια τωρα πρεπει να χει πανω απο 100-150 χιλιαδες χιλιομετρα κι αυτο στην πλατη του.

Γιάννη δεν λέω ότι φταίει αυτό, αλλά είναι πάρα πολλά τα 100.000+ για αλλαγή φίλτρου.

giannis 116
29-05-15, 16:02
Κι εγω αυτο σκεφτομαι. Κατι να δουμε οτι φταιει αυτο, η αντλια η κατι αλλο; Να μετρησουμε πιεση καυσιμου στη μπεκιερα;.. Σημερα το εβγαλα μια βολτα, μιλαμε σουρνεται, ψοφιμι, δεν ανεβαζει στροφες στις μικρες μεσαιες καθολου καλα! Σα σαλιγκαρι ειναι! Χελωνα! Το μοτερ ειναι λες κι εχει βαριδια!

LefterisK
30-05-15, 08:37
δεν ειναι ετσι αφου το φιλτρο καυσιμου οπως σωστα λεει ο γιαννηες δεν θελει αλλαγη οπως στα ε46. τουλάχιστον ετσι υποστηριζει η bmw. εννοω με αυτο οτι δεν σημαινει ντε κ καλα να το αλλαζουμε πριν τα 100κ. οσον αφορα την αντλια καυσιμου της μετρουν πιεση συνηθως πρωι πρωι αφου το αμαξι εχει μεινει παρκαρισμενο αρκετες ωρες π.χ. απο προηγουμενο μεσημερι. με μπεκ δεν ξερω τι παιζει. μ ειχε πει εξειδικευμενο οτι ειναι ευαισθητα κ δεν πρεπει να τα ξεβουλωσεις με υπερηχους γτ παθαινουν ζημιες μετα. βαλε το στο dis μην τυχον βγει ακρη απο εκει βασικά. παντως να φταιει φτωχη καυση κανονικα οπως λες θα αναβε λαμπάκι. μπορει λοιπον οντως να τα εχει παιξει το φίλτρο σου. υπαρχουν καθαριστικα στο εμποριο που τα ρχινεις στη δεξαμενη καυσιμου. δες μηπως αυτα κανουν κατι αρχικα. προσεξε να παρεις αυτο που ειμαι π.χ. για μια φορα το χρονο κ οχι κατι πιο light που ειναι για καθε γεμισμα.

BMW Power
01-06-15, 08:16
Λευτέρη το έχουμε ξαναπεί, το lifetime σημαίνει 100.000 χλμ.

LefterisK
01-06-15, 21:29
δεν ξερω Δημητρη, δεν λεω οτι δεν εχεις δικιο, αλλα lifetime και 60κ μιλια για αγγλακι κ κυριως αμερικανακι μαλλον δεν θα ακουστει καθολου καλα στα αυτια τους...κ ειναι νο1 κ νο2 αγορες οι συγκεκριμενες χωρες, ανεκαθεν. ξαναγραφω οτι δεν λεω πως δεν εχεις δικιο απλα δν μου καθεται καλα.

giannis 116
01-06-15, 22:10
Οταν το αλλαξα στις περιπου 100χιλ.χλμ, δε θυαμαμαι ακριβως, πρεπει να δω το βιβλιο σερβις που γραφω τα παντα, οτι αλλαζεται, το φιλτρο ειχε πανω του μουργα. Ηταν σαν μια κοκκινωπη γλιτσα, σαν καφεκοκκινο ιζημα, λασπη, λες κι ηταν μεσα σε χωμα ή σκουρια.
Σκεφτειτε πως απ τα 100.000χλ ας πουμε που ειχε το φιλτρο οταν αλλαχτηκε, τα...70.000χλμ ηταν με καυσιμα, 'Ευρωπαικα', που το χειροτερο που θα χε βαλει ηταν Ιταλικη βενζινη απλη 95αρα, καθως επειδη εμενα Β.Γερμανια τοτε, βενζινες εβαζα κατα 90% Γερμανια και το υπολοιπο 10% Δανια, Σουηδια, Ελβετια, Αυστρια κι Ιταλια.
Φανταστειτε τοσα χλμ με εγγυημενα καλες βενζινες, ειδικα οι Γερμανικες, πολυ λιγο Ελληνικες βενζινες κι ηταν σ αυτα τα χάλια!
Τωρα που μιλαμε εχει πανω απο 150.000χλμ με 100% Ελληνικες βενζινες να εχουν περασει τονοι απο μεσα του, εκτιμω οτι ισως να θελει κι ολο το ρεζερβουαρ πλυσεις, μην πω και καθαρισμα τουλαχιστον, αν οχι και η αντλια!
Το κινησα λιγο σημερα τα ιδια με μια μικρη υπονοια βελτιωσης, αν και σιγουρα δεν παει καλα τ'αμαξι. Κανει ενα κενο εκει στις 2-4μιση χιλιαδες στροφες με πιο εντονη 'γουβα', σα σκαλοπατι που κολλαει και δεν ανεβαζει με τιποτα στις 3-4 χιλιαδες στροφες, απ τις 4.300-4μιση χιλαδες ξεκολλαει και ανεβαζει κι επιταχυνει πιο καλα. Ειναι κι επικινδυνο, σε προσπεραση ακομα και με κατεβασματα ειναι χάρος, σουρνεται!

Υπαρχει περιπτωση να ειναι μηπως VANOS, λεω τωρα και κατι αλλο...

giannis 116
01-06-15, 22:43
Λοιπον επειδη δε μου πηγαινε η καρδια να παω σε συνεργειο απ ευθειας και να μου πουν κανα 1-1μιση χιλιαρικο για την επισκευη της ηλιοροφης, εκατσα και το ψαξα λιγο με ηρεμια και ψυχραιμια σημερα μονος μου. Τι εγινε, τι εφταιξε, τι μπορω να κανω...

Διαπιστωσα τα εξης:
Το σκιαδιο εχει δυο κλιπς-'ολισθητηρες' μπροστα, ενα δεξια, ενα αριστερα. Το Νο.16 στο σχεδιο.
Για καποιο λογο το δεξι δε λειτουργει σωστα, εχει αποκτησει ελευθεριες-τζογο και κολλαει. Οταν λοιπον μου κολλησε και δεν εκλεινε, εγω το αφησα ανοιχτο κι εκανα τη βλακεια και πατησα το κουμπι να ανοιξει η οροφη.
Κάνοντας κινηση προς τα πισω ο μηχανισμος της οροφης κι εφοσον το κλιπ-'γλιστρα' που προανεφερα ειχε μαγκωσει, κρατησε κολλημενο το κατω τμημα της λαστιχενιας 'φυσαρμόνικας' με το Νο.17 στο σχεδιο.
Εφοσον ομως το τζαμι της ηλιοροφης συνεχιζε και εκανε την κινηση προς τα πισω, το λαστιχο απ τη φυσαρμονικα τσακισε και σκιστηκε πρωτα στο πανω μερος, το οποιο ειναι τοποθετημενο στο γυαλι της οροφης και κατοπιν κατω που ειναι στη ραγα της κασετας της οροφης κι ετσι απο 1 κομματι μου εμειναν στο χερι...3!
Η φυσαρμονικα που ειναι το μεσαιο κομματι και 2 λαστιχα σαν τσιμουχες που το ενα κουμπωνει στη ραγα κατω και υποτιθεται πρεπει να ολισθαινει και μια τσιμουχα πανω που πρεπει να συμπαρασυρεται απο το γυαλι της οροφης κατα τις κινησεις.
Δηλαδη το πανω τμημα-τσιμουχα κουμπωνει σε μεταλλικο μερος του σκελετου του γυαλιου της οροφης, σε αυτο ειναι κολλημενη και η τσιμουχα στεγανοτητας της, η φυσουνα δουλευει προφανως για καλυμα αεροδυναμικο και για να μη μπαινουν μεσα ξενα αντικειμενα, σκονη, νερο, μυγακια κλπ οταν η οροφη ειναι σε θεση ανακλιση.
Οταν η οροφη ανοιγει τελειως, το πανω μερος συμπαρασερνει το μεσαιο και το κατω μια που ειναι ολα μαζι κολλημενα και κρυβεται μαζι με το γυαλι πισω στην κασετα.
Εφοσον τωρα το σκιαδιο εμποδισε την σωστη ολισθηση αυτου, βρηκε κοντρα και μαμήθηκε!

Τωρα, απ οτι βλεπω δινονται κωδικοι για ολα αυτα τα κερατιλικια ξεχωριστα.
Οποτε εκτιμω οτι αντικαθιστανται ολα με σαφως μικροτερο κοστος απ το ν αλλαξω κασετα και μηχανισμο και γυαλι, ολα κομπλε κι επισης εφοσον εκανα δοκιμες, χωρις τη δεξια φυσουνα, ειχα βγαλει ολες τις τσιμουχες απ τις θεσεις τους, πλεον ουτως η αλλως ηταν αχρηστες, και η ηλιοροφη ανοιγε, εκλεινε, ερχοταν σε ανακλιση, ολα κομπλε κι ολα κανονικα χωρις προβληματα. Το σκιαδιο με λιγο προσοχη ανοιγοκλεινε ανετα, αν κι ενιωθα απ τη δεξια πλευρα εκανε 'κολπα', ειχε τζογο, ψιλοκολλαγε, αλλα χωρις το φιλετο της τσιμουχας της φυσουνας να το εμποδιζει εκανε κινηση κι αυτο και με το χερι και αυτοματα, απροβληματιστα.

Σκεφτομαι μεχρι να παραγγειλω τα εξαρτηματα αυτα και να κανω μια προσπαθεια να το φτιαξω και μονος μου ακομα καθως απ οτι βλεπω θα χρειαστω μονο το δεξι κλιπ-γλιστρα και τη δεξια φυσουνα. Εκει που κολλαω ειναι πως δεν ξερω πως να βγαλω το σκιαδιο για να αλλαξω το κλιπ! Απ οτι το παρατηρησα, ειναι μηχανισμος με ελατηριο και σα να ειδα και σαν κουμπωματα που λογικα αυτο θα κουμπωνει και θα ξεκουμπωνει. Μπορει καποιος με περισσοτερες γνωσεις απο μενα να δωσει καμμια ιδεα γι αυτο;..Αλλιως αν ειναι τοσο επιφοβο κι επικινδυνο να του κανω χειροτερη ζημια, θα το παω συνεργειο και θα δουμε κι εκει τι θα μου πουν...

Μια σημειωση μονο.
Στα κομματια που εβγαλα, ανεβασα φωτο και στο προηγουμενο ποστ, ηταν κι ενα κομματι σπασμενου, στρεβλωμενου τεφλον. Κατι μου λεει οτι αυτο προερχεται μεσα απο το κλιπ καθως δεν παρατηρησα καποιο κομματι τεφλον απ την καλη αριστερη πλευρα της οροφης, ουτε σε καποιο αλλο σημειο, οσο βλεπει το ματι. Επισης δε νομιζω να ειχαν να ολισθαινει μεταλλο με μεταλλο. Το κλιπ, οσο φαινεται ειναι μεταλλικο, αλλα πιο μεσα στη ραγα δε μπορουσα να κοιταξω. Κι αυτο εκτιμω οτι εκανε τη ζημια. Ελιωσε, εσπασε για καποιο λογο, ισως πχ λογω συσσωρευσης βρωμιας στη γλυστρα, λογω κοντρας του μηχανισμου αυτο εφυγε τελειως και γι αυτο δεν κουμπωνει σωστα, οπως πρεπει στη ραγα κι εγινε η στραβη.
Τι λετε κι εσεις, οσοι εχετε περισσοτερη γνωση κι εμπειρια;..Βεβαια αμα δεν ανοιχτει να δουμε τελικα τι εφταιξε μονο υποθεσεις μπορω να κανω.Η...αυτοψια θα δειξει λοιπον! Ελπιζω να μην καταληξει σε..νεκροτομη και κηδεια γιατι δεν ειμαστε για τετοια τετοιες εποχες!

Παραθετω και το σχετικο σχεδιο. Γνωμες αποψεις, ειδικα απο πιο εμπειρους και γνωστες θα μου ηταν πολυτιμες. http://www.etk.cc/bmw/EN/search/selectCar/E87/SH/BMW+116i/ECE/54/54_0341/

Ευχαριστω προκαταβολικα και να με συγχωρειτε για το μακρυσκελες ποστ...



Λοιπον, γυρναω λιγο 'πισω στο χρονο', καθως ειχα αφησει σε εκκρεμοτητα το θεμα με την ηλιοροφη.
Γραφω τωρα γι αυτο καθως σημερα επιτελους βγηκε ακρη.
Το ιστορικο του πως βγηκε ακρη εχει ως εξης:

Το παω σε μεγαλο εξουσιοδοτημενο στην Αθηνα. Μιλαω με το τμημα φανοποιειου. Τους εξηγω πως και τι, τους δειχνω τα σπασμενα κομματια που τα ειχα κρατησει ολα, το συζηταμε τι μπορει να φταιει.
Μου ειπαν θα αλλαξουν μονο τη λαστιχενια 'φυσαρμονικα' οπως κι εγινε. δΔεν υπηρχε ανταλλακτικο στην Ελλαδα, παραγγελθηκε, μετα απο λιγες μερες , πηγα μου το αλλαξαν, το παρελαβα τ'αμαξι, με το που φευγω απ το συνεργειο, κανω μια δοκιμη μονος μου, χραπ! Ξανακοβεται, τα ιδια! Με κολλημενο το τζαμι και τσακισμενη τη νεα φουσκα, πισω στο συνεργειο, μιλαμε σα να εκανα ενα γυρο το τετραγωνο.
Το βλεπει ο τεχνικος, φυσικα και δεχεται οτι οντως εξακολουθει και υφισταται δυσλειτουργια στην οροφη, την ξεκολλαει, βγαζει τα 3 κομματια που χε γινει η φυσαρμονικα, οπως η αρχικη βλαβη δηλαδη.
Αυτη τη φορα παραγγελνει παλι τη φυσαρμονικα να αλλαχτει, προφανως γιατι ειχε σκιστει, αλλα και τους οδηγους που ειχα αναφερει αρχικα στο πιο πανω ποστ με το σχεδιο, για το σκιαδιο, τους οποιους τους ειχα υποδειξει και στο συνεργειο οτι ισως να προκαλουσαν αυτο, αλλα δεν αλλαχτηκαν.
Τελος παντων, παλι επειδη ανταλλακτικα δεν υπηρχαν στην Ελλαδα, παραγγελνονται και 1 βδομαδα παλι μετα, πηγα σημερα, αλλαχτηκε παλι η φυσουνα και οι βασεις οδηγοι του σκιαδιου και δουλεψε σαν καινουριο στην κυριολεξια!
Το σκιαδιο πριν μου εκανε κατι κολληματα, 'σκαλοπατακια' και σκαλωνε και γι αυτο προφανως και μου κανε τη ζημια. Οι οδηγοι του ειχαν φαγωθει κι ειχαν λιωσει, ειχε αποκτησει ελευθεριες και παταγε μονοπαντα με αποτελεσμα να γινει οτι εγινε.

Ελπιζω να μη με ξαναενοχλησει η ηλιοροφη.

Κοστος όλου αυτου, πέριπου 31 ευρω, υλικα, εργασια, φπα. Πληρωθηκαν την 1η φορα. Τη 2η φορα και προς τιμην τους, αν και λογικα ειναι υποχρεωμενοι, λογω εγγυησεων, δε μου πηρε τιποτα.
Που λεει ο λογος θα μπορουσε σημερα, να ειχε χρεωσει τους οδηγους του σκιαδιου που αλλαχτηκαν 1η φορα σημερα και δεν ειχαν αλλαχτει την προηγουμενη και τελικα αυτα φταιγανε,αλλα τα περασε ολα σαν εγγυηση και σημερα δεν ειχα κανενα κοστος και για μενα μπραβο τους, τους τιμα σαν αντιπροσωπεια και ετσι θα επρεπε να δουλευουν ολα τα επισημα!
Επισης θα θελα να πω μπραβο τους που δεχτηκαν χωρις να πω εγω κατι, παρα μονο που το ειδαν τ'αμαξι, οταν τους το επεστρεψα την 1η φορα, οτι οντως εξακολουθουσε να υπαρχει το προβλημα και κατσανε και ασχοληθηκαν και το εφτιαξαν χωρις περαιτερω χρεωση δικη μου. Να δουλευαν ολα τα συνεργεια κι οι υπηρεσιες ετσι...

Μοναδικο θα λεγα μελανο σημειο, αν και δε φταιει γι αυτο ο αντιπροσωπος ειναι η ανυπαρξια υλικων κι ανταλλακτικων στην Ελλαδα. Απ οτι καταλαβαινω ανταλλακτικα μη αναλωσιμα και που δε χρησιμοποιουνται συχνα, δε στοκαρονται και γενικα υπαρχει μια ελλειψη και λογω του γενικοτερου κλιματος στην αγορα λογω κρισης, μνημονιου, αβεβαιοτητας κλπ. Οποτε μπορει να ημουν αρκετες μερες στο περιμενε μεχρι να ρθουν τα ανταλλακτικα, αλλα δε μπορει κανεις να κατηγορησει την αντιπροσωπεια γι αυτο. Βλεπουμε πως εχει πατωσει η αγορα τον τελευταιο καιρο.
Απλα σαν σημειωση αυτο για να ξερει ο κοσμος, οτι αν χρειαστει καποιος καποιο υλικο, ανταλλακτικο απ την αντιπροσωπεια, οχι τοσο συνηθισμενο, θα περιμενει λιγακι.

Τελος καλο με την ηλιοροφη λοιπον, εκτιμω. Μενει να δουμε με το θεμα του στροφαρισματος του μοτερ τι θα βρεθει...Θα σας κραταω ενημερους και γι αυτο.

giannis 116
03-06-15, 15:22
Υπαρχει περιπτωση να ειναι μηπως VANOS, λεω τωρα και κατι αλλο...

Δεν ελεγα 5+1 νουμερα την περασμενη Κυριακη;!

Το πηγα σημερα, το βαλανε στο διαγνωστικο και εμφανισε βλαβη VANOS εισαγωγης.

Αλλαξαν μεταξυ τους τη βαλβιδα του VANOS εισαγωγης με αυτην της εξαγωγης και το προβλημα παρεμεινε στο εισαγωγης.
Επειτα αλλαξανε με καινουρια τα O Rings και στις δυο βαλβιδες και καθαρισαν με καθαριστικο υγρο και πιεση μεσα τις βαλβιδες.

Η βλαβη εξακολουθουσε να υπαρχει μετα απο δοκιμη. Το καταλαβαινες και στο δρομο, το εβγαζε και το διαγνωστικο.

Απ'οτι ειπαν, το πιο πιθανο ειναι να εχει χαλασει το μηχανικο μερος του VANOS εισαγωγης που ειναι πιο μεσα απ την ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα.
Στο σχεδιο τα Νο.14 και 5 http://www.etk.cc/bmw/EN/search/selectCar/E87/SH/BMW+116i/ECE/11/11_3189/
Αλλάζεται μαζι και η βίδα στο σχεδιο Νο.15.

Γνησια καινουρια και εισαγωγης και εξαγωγης, αυτοι οι μηχανισμοι κοστιζουν κατι λιγοτερο απο 900 ευρω.

Ειπαμε με το συνεργειο μηπως και βρουμε μεταχειρισμενα απο καποιο μοτερ και δοκιμασουμε αυτα με σαφως λιγοτερο κοστος.
Σκοπος μου ειναι να αλλαξω και εισαγωγης και εξαγωγης τους μηχανισμους, με μεταχειρισμενους, μαζι με καινουριες βιδες και καινουριο τεντωτηρα καδενας. Ελπιζω μονο να μη βρουμε τιποτα αλλα σε καδενα και 'κόκκαλα'-γλίστρες, γιατι τοτε θα τα αλλαξω ολα με καινουρια να χω το κεφαλι μου ησυχο. Μηχανισμους VANOS, βιδες, τεντωτηρα, καδενα, κοκκαλα-γλιστρες και οτι φλατζα, ο ρινγκ κλπ απαιτηθουν.

Οποτε στο περιμενε να βρεθουν μεταχειρισμενοι μηχανισμοι VANOS και μετα παμε, λυνοντας και βλεποντας τι μας περιμενει παρακατω...

giannis 116
24-06-15, 16:18
Update γιατι ειχαμε εξελιξεις πολλες ολη αυτη την περιοδο που δεν εχω γραψει, δυστυχως οχι καλες.

Update I:

Το αυτοκινητο εμεινε μια βδομαδα μεσα στο συνεργειο. Αλλαχτηκαν τα 'στροφεια' των VANOS και εισαγωγης κι εξαγωγης με αλλα μεταχειρισμενα. Αλλαχτηκαν ολοι οι μηχανισμοι και ηλεκτρομαγνητικες βαλβιδες vanos απο αλλο αμαξι-δοτη με την ιδια μηχανη.
Εξακολουθησε να κανει το ιδιο προβλημα.
Εγινε περαιτερω διερευνηση απο ηλεκτρονικο και διαπιστωθηκε οτι κατι δεν παει καλα στον εγκεφαλο της μηχανης, ο οποιος δινει την τροφοδοσια στην ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα του VANOS εισαγωγης και γι αυτο αυτο δε λειτουργει καθολου και δεν εφταιγαν τα μηχανικα του μερη, ουτε το πηνιο της ηλεκτρομαγνητικης.
Το πορισμα ηταν οτι το αμαξι χρειαζεται εγκεφαλο...Εγινε ερευνα αγορας για μεταχειρισμενο εγκεφαλο, δε βγηκε ακρη καμμια. Αλλοι δεν ειχαν, αλλοι ειχαν αλλα δεν επαιρναν το ρισκο να δωσουν καμμια μορφη εγγυησης οτι θα δουλεψει μετα απο αντιγραφη προγραμματος του εγκεφαλου που φοραει τωρα και του του imobiliser και μπαιναμε μετα σε περιεργα κι επικινδυνα μονοπατια.

Update II:

Το πηρα τ' αμαξι οπως ηταν με τον παλιο εγκεφαλο και το προβλημα να εξακολουθει και το πηγα σε αλλο συνεργειο, μεγαλο επισημο αυτη τη φορα, να παρω αλλη μια γνωμη και απο αυτους.
Τ' αμαξι ειναι μεσα απο χθες το πρωι κι ολη μερα σημερα, απ οτι μου ειπαν το σφαλμα στο vanos ειδαν οτι δεν υφισταται πια, αλλα υπηρξε και τους βγαζει τωρα μονιμο σφαλμα στον καταλυτη.
Θα τον κατεβασουν να δουν μεσα τις κυψελες αν ειναι σπασμενες ή μπουκωμενες..
Ρωταω τωρα, υπαρχει περιπτωση το ενα να εφερε το αλλο, δηλαδη κακη λειτουργια vanos, κακα καυσαερια, βλαβη καταλυτη;..
Οκ το μπουκωμα αυτο και η αδυναμια ν ανεβασει στροφες πες οτι μπορει να προερχεται και απο καταλυτη, αλλα δε μου ειχε αναψει ποτε καποια ενδειξη, λαμπακι, τσεκ εντζιν που συνηθως αναβει απο λ κι ασχημα καυσαερια...

Τι να πω εχω αρχισει να απογοητευομαι παλι και να σκεφτομαι παλι την αντικατασταση του με καποιο καρούλι, απλα να κανω τη δουλεια μου...

Σας παρακαλω πολυ, οποιος εχει καποια, την παραμικρη ιδεα κι ειδικοτερα τους πιο γνωστες κι ειδικους επι τετοιων θεματων, με γνωσεις κι εμπειρια, αν μπορειτε να γραψετε και τις δικες σας ιδεες-προτασεις, πιθανες λυσεις, θα μου ηταν πολυτιμη βοηθεια, γιατι εχω πελαγωσει πραγματικα και με τα υποτιθεται καλα συνεργεια, γι αλλη μια φορα δε βγαζω ακρη και χανω χρονο, παλι χρημα και πολυ διαθεση!

Σας ευχαριστω προκαταβολικα...

MZ3
24-06-15, 18:41
εγω το μονο που μπορώ να σου πω ειναι οτι εισαι λαθος στην επιλογη αυτοκινητου

300.000 χιλιομετρα και συνεχιζουμε δεν το λες και πηρα ενα αυτοκίνητο να κανω την δουλεια μου
θα πρεπει καπως τα κριτιρια σου να αλλαξουνε λιγο

1 να παρεις δοκιμασμενο αξιοπηστο μοντελο και οχι ενα που δεν εχει κυκλοφοριση
οποτε δεν ξερεις και τι θα βγαλει

2 να παρεις και 5-6 γνωμες απο κατοχους ταξι η εστω απο επαγγελματιες που κανουν
αντίστοιχα χιλιομετρα

εύχομαι να λυθουν συντομα τα προβληματα σου

giannis 116
24-06-15, 23:06
εγω το μονο που μπορώ να σου πω ειναι οτι εισαι λαθος στην επιλογη αυτοκινητου

300.000 χιλιομετρα και συνεχιζουμε δεν το λες και πηρα ενα αυτοκίνητο να κανω την δουλεια μου
θα πρεπει καπως τα κριτιρια σου να αλλαξουνε λιγο

1 να παρεις δοκιμασμενο αξιοπηστο μοντελο και οχι ενα που δεν εχει κυκλοφοριση
οποτε δεν ξερεις και τι θα βγαλει

2 να παρεις και 5-6 γνωμες απο κατοχους ταξι η εστω απο επαγγελματιες που κανουν
αντίστοιχα χιλιομετρα

εύχομαι να λυθουν συντομα τα προβληματα σου

Οταν το αγορασα ηταν σχεδον 11 χρονια πριν, τωρα ειμαι 36, τοτε 25.
Αλλα μυαλα, διαφορετικος τροπος σκεψης και κριτικης. Εντελως διαφορετικες υποχρεωσεις και οικονομικη κατασταση!
11 χρονια λοιπον πριν, στις χρυσες εποχες των Ολυμπιακων αγωνων, του Euro και...της Παπαριζου, ενας μεσος Ελληνας, αλλαζε αμαξι σε λιγοτερο απο 5ετια, οποτε δεν ειχα σκοπο τοτε να το κρατησω 10 χρονια και βαλε.
Τα χρονια περασαν ομως, τα μυαλα αλλαξαν, αλλα ηταν αργα, οι συνθηκες αλλαξαν προς το χειροτερο και το 'παντρευτηκα' το ρημαδι!
Ακομη, αν και ειχε περασει απ τη σκεψη μου μηπως να μην το επαιρνα, γιατι δεν ειχε κυκλοφορησει και δεν ηξερα αν θα μου εβγαζε παιδικες ασθενειες, καθυσηχασα τον εαυτο μου λεγοντας οτι ειναι BMW, μεγαλο ονομα, τεραστια φιρμα, μαρκα με πρεστιζ, υποτιθεται με αξιοπιστα μηχανηματα κι οτι αυτα τα πραγματα συμβαινουν σε Κορεατικα μονο...Που να ξερα.
Βεβαια να πω και του στραβου το δικιο, τα προβληματα ξεκινησαν μετα την παρελευση της εγγυησης, απ τον 3ο χρονο κι επειτα. Τα 2 πρωτα του χρονια, μονο βενζινη και τα σερβις του!
Οποτε καταληγω στο να το σκοτωσω και να παρω τυχαιο φτηνο καρουλι με 4 ροδες να τσουλαει, να κανω τη δουλεια μου μονο. Ουτως η αλλως ταξιδια εκτος εχουν κοπει.
Ή να το κρατησω, να επισκευασω την παρουσα βλαβη και να συνεχισω να το οδηγαω φοβουμενος την επομενη βλαβη κ.ο.κ.

Οσο για τα ταξι, δεν εχω δει πουθενα ταξι σειρα 1, για την ακριβεια δεν εχω δει πουθενα απο κοντα ταξι bmw, οποτε μαλλον ακυρη η προταση. Ειναι σα να συγκρινουμε λεμονια με μελιτζανες, ενα ταξι Τογιοτα, Σκοντα ή Μερσεντες που ειναι ως επι το πλειστον, με μια bmw σειρα 1, για την οποια ειναι και το θεμα.

Για να συνοψισουμε.
Πλεον της φιλοσοφικης συζητησης περι αξιοπιστιας, πρωτοβγαλτες σειρες, αδοκιμαστα αμαξια, παιδικες ασθενειες, ταξι κλπ, καποια προταση, ιδεα επι του/των προβληματων τα οποια εχω αναφερει, αν θα μπορουσα να διαβασω, θα μου ηταν πολυ χρησιμη.
Ευχαριστω και παλι.

giannis 116
25-06-15, 22:15
Σημερινο update. Εχει καταντησει σαν..τα eurogroup, σηριαλ!

Αλλη μια μερα σημερα μεσα τ αμαξι χωρις αποτελεσμα κι επισης χωρις καμμια ενημερωση. Τους ξαναπηρα τηλεφωνο απο μονος μου, οπως εκανα και χθες. Επανεμφανιστηκε το προβλημα με το vanos εισαγωγης κι εχει παραμεινει το προβλημα με τον καταλυτη. Τον καταλυτη δε τον κατεβασαν να τον δουν, ουτε εχουν λυσει να ψαξουν παραμεσα για χρονισμο ή κατι αλλο. Ηθελα να ξερα τι ψαχνουν και ποσο χρονο θελει;! Μιλαμε παει απο την Τριτη και ξημερωνει Παρασκευη! Το διαστημικο λεωφορειο να καναν διαγνωση θα χε βγει ακρη εκτιμω!
Πραγματικα εκνευριζομαι κι απογοητευομαι!
Καταλαβαινω οτι αυτα θελουν χρονο κι ησυχια και ψαξιμο και σε ενα μεγαλο συνεργειο που περνανε 10αδες αμαξια δε μπορει ολο το συνεργειο να ναι ολη μερα πανω απ το δικο σου, αλλα ελεος καποια στιγμη! Και σιγα το πολυπλοκο μοντελο! Λες κι ειναι κανα Μ τελευταιας γενιας με πολλαπλασιους εγκεφαλους και ηλεκτρονικα πανω!
Αυριο θα παω απο εκει να μιλησω κατ ιδιαν γιατι απ το τηλεφωνο ακρη δε βγαζω.
Τι να πω, παλι σκασιμο γμτ!

giannis 116
26-06-15, 20:40
Τελικο πορισμα μετα απο το ψαξιμο και στο μεγαλο επισημο εξουσιοδοτημενο συνεργειο:
Ομοιο με το πορισμα που ειχε βγαλει το μη εξουσιοδοτημενο, αλλα εξειδικευμενο, που το ειχα παει αρχικα. Ακριβως τα ιδια!
Καποιο προβλημα στην πλακετα του εγκεφαλου δε δινει το σημα-την εντολη να τροφοδοτηθει η ηλεκτρομαγνητικη του μηχανισμου του VANOS εισαγωγης.
Λυση η ιδια που προταθηκε και απο τα αλλα συνεργεια και ηλεκτρονικους, δηλαδη αλλαγη εγκεφαλου.

Για καινουριο εγκεφαλο, 'φιλικη' τιμη στα 1200ευρω, ανταλλακτικο, εργασια, φπα, στο μεγαλο επισημο εξουσιοδοτημενο.

Μου πεσαν τ'αυτια το πηρα τ'αμαξι, εφυγα.

Για μεταχειρισμενο απο το αλλο συνεργειο τιποτα, κανενα νεο.

Πιθανες λυσεις τωρα:

1. Δινω κατι παραπανω απο ενα μηνιατικο μου στο μεγαλο επισημο και βαζω καινουριο κι εχω κι εγγυηση.

2. Ψαχνω απο μονος μου στο ιντερνετ και ψωνιζω απο εκει εναν μεταχειρισμενο. Μου αντιγραφουν προγραμμα και ιμομπιλαιζερ στο μη εξουσιοδοτημενο, αλλα εξειδικευμενο, απ το δικο μου εγκεφαλο στον μεταχειρισμενο. Δινω λιγοτερο απ τα μισα απ το να το εβαζα καινουριο στο επισημο συνεργειο, αλλα ρισκαρω να χω θεματα παλι στον εγκεφαλο, αλλα και στο ιμομπιλαιζερ. Παντα τετοιες εργασιες εχουν ορισμενα ρισκα. Με 'σκιωδεις' κι ασαφεις εγγυησεις να συμπληρωσω. Δηλαδη με κινδυνο να εχω δωσει περιπου 500ευρω και να μην κανω δουλεια και φτου κι απ την αρχη.

3. Το δινω 4-5χιλιαρικα το πολυ και παιρνω αλλο αυτοκινητο, μεταχειρισμενο φυσικα, ενα φτηνο καρουλι, να εχει 4 ροδες να τσουλαει απλα.

4. Οπως ειναι μπλε,παιρνω φορα στο νεο μωλο Δραπετσωνας που εχω κοντα και το φουνταρω..Επειτα κανω τη δουλεια μου μ'ενα ποδηλατο που εχω παροπλισμενο κατω στο υπογειο...

5. Δεν κανω τιποτα απο τα παραπανω, το κραταω οπως ειναι, απλα αντικαθιστώ το σηματακι 116i πισω με 114i και ομολογκαρω την πρωτη Ε87 114i, διοτι τωρα παει λες και εχω 200 κυβικα λιγοτερα ή καμμια 10-15αρια αλογα λιγοτερα...Να γνωριζουν οι απο πισω οτι το προπορευομενο bmw, δεν παει...2, οχι 1!

:mad:

'Ντας βάς' που λένε κι οι φίλοι μας οι Γερμανοι. Αυτά δηλαδή... :cool:

ΥΓ: Θα ηθελα να σημειωσω πως στο μεγαλο εξουσιοδοτημενο-επισημο συνεργειο, παροτι ειχαν τ αμαξι μεσα απ την Τριτη ως και σημερα και το εψαξαν ενδελεχως, τελικα δε μου πηραν τιποτα! Δε με χρεωσαν για τις διαγνωσεις, τις δοκιμες και τις διαφορες μετρησεις που εκαναν, τιποτα! Οποτε απλα πηγα σημερα, μου ειπαν το πορισμα, πηρα τ αυτοκινητο, εφυγα, καμμια χρεωση!
Να πω την αληθεια περιμενα να πληρωσω καποια εργατικά ή καποια χρεωση για τις διαγνωσεις, δεν ειχα την αξιωση ή την απαιτηση, επειδη τους πηρε τοσες μερες ή επειδη δε μπορει να γινει κατι αμεσα να φτιαχτει, να μη πληρωσω τιποτα. Να ειμαστε και ρεαλιστες ετσι.. Τελικα δεν πληρωσα τιποτα!
Μπορει να με λυπηθηκαν οταν ειδαν τα μουτρα μου μολις μου ειπαν για το 1200αρι, τι να πω! :wacko
Παντως μπραβο τους απο μενα. Να λεμε και τα καλα κι οχι μονο να ειμαστε αρνητικοι κι επικριτικοι κι αυτο το γραφω εγω που μπορω να πω πως γεννηθηκα αρνητικος! Το καλο να λεγεται. Τους τιμαει σα 'μαγαζι' και συνεργειο. Ετσι κερδιζεις και κρατας πελατες.

MarinosE46
26-06-15, 21:43
Τελικο πορισμα μετα απο το ψαξιμο και στο μεγαλο επισημο εξουσιοδοτημενο συνεργειο:
Ομοιο με το πορισμα που ειχε βγαλει το μη εξουσιοδοτημενο, αλλα εξειδικευμενο, που το ειχα παει αρχικα. Ακριβως τα ιδια!
Καποιο προβλημα στην πλακετα του εγκεφαλου δε δινει το σημα-την εντολη να τροφοδοτηθει η ηλεκτρομαγνητικη του μηχανισμου του VANOS εισαγωγης.
Λυση η ιδια που προταθηκε και απο τα αλλα συνεργεια και ηλεκτρονικους, δηλαδη αλλαγη εγκεφαλου.

Για καινουριο εγκεφαλο, 'φιλικη' τιμη στα 1200ευρω, ανταλλακτικο, εργασια, φπα, στο μεγαλο επισημο εξουσιοδοτημενο.

Μου πεσαν τ'αυτια το πηρα τ'αμαξι, εφυγα.

Για μεταχειρισμενο απο το αλλο συνεργειο τιποτα, κανενα νεο.

Πιθανες λυσεις τωρα:

1. Δινω κατι παραπανω απο ενα μηνιατικο μου στο μεγαλο επισημο και βαζω καινουριο κι εχω κι εγγυηση.

2. Ψαχνω απο μονος μου στο ιντερνετ και ψωνιζω απο εκει εναν μεταχειρισμενο. Μου αντιγραφουν προγραμμα και ιμομπιλαιζερ στο μη εξουσιοδοτημενο, αλλα εξειδικευμενο, απ το δικο μου εγκεφαλο στον μεταχειρισμενο. Δινω λιγοτερο απ τα μισα απ το να το εβαζα καινουριο στο επισημο συνεργειο, αλλα ρισκαρω να χω θεματα παλι στον εγκεφαλο, αλλα και στο ιμομπιλαιζερ. Παντα τετοιες εργασιες εχουν ορισμενα ρισκα. Με 'σκιωδεις' κι ασαφεις εγγυησεις να συμπληρωσω. Δηλαδη με κινδυνο να εχω δωσει περιπου 500ευρω και να μην κανω δουλεια και φτου κι απ την αρχη.

3. Το δινω 4-5χιλιαρικα το πολυ και παιρνω αλλο αυτοκινητο, μεταχειρισμενο φυσικα, ενα φτηνο καρουλι, να εχει 4 ροδες να τσουλαει απλα.

4. Οπως ειναι μπλε,παιρνω φορα στο νεο μωλο Δραπετσωνας που εχω κοντα και το φουνταρω..Επειτα κανω τη δουλεια μου μ'ενα ποδηλατο που εχω παροπλισμενο κατω στο υπογειο...

5. Δεν κανω τιποτα απο τα παραπανω, το κραταω οπως ειναι, απλα αντικαθιστώ το σηματακι 116i πισω με 114i και ομολογκαρω την πρωτη Ε87 114i, διοτι τωρα παει λες και εχω 200 κυβικα λιγοτερα ή καμμια 10-15αρια αλογα λιγοτερα...Να γνωριζουν οι απο πισω οτι το προπορευομενο bmw, δεν παει...2, οχι 1!

:mad:

'Ντας βάς' που λένε κι οι φίλοι μας οι Γερμανοι. Αυτά δηλαδή... :cool:

ΥΓ: Θα ηθελα να σημειωσω πως στο μεγαλο εξουσιοδοτημενο-επισημο συνεργειο, παροτι ειχαν τ αμαξι μεσα απ την Τριτη ως και σημερα και το εψαξαν ενδελεχως, τελικα δε μου πηραν τιποτα! Δε με χρεωσαν για τις διαγνωσεις, τις δοκιμες και τις διαφορες μετρησεις που εκαναν, τιποτα! Οποτε απλα πηγα σημερα, μου ειπαν το πορισμα, πηρα τ αυτοκινητο, εφυγα, καμμια χρεωση!
Να πω την αληθεια περιμενα να πληρωσω καποια εργατικά ή καποια χρεωση για τις διαγνωσεις, δεν ειχα την αξιωση ή την απαιτηση, επειδη τους πηρε τοσες μερες ή επειδη δε μπορει να γινει κατι αμεσα να φτιαχτει, να μη πληρωσω τιποτα. Να ειμαστε και ρεαλιστες ετσι.. Τελικα δεν πληρωσα τιποτα!
Μπορει να με λυπηθηκαν οταν ειδαν τα μουτρα μου μολις μου ειπαν για το 1200αρι, τι να πω! :wacko
Παντως μπραβο τους απο μενα. Να λεμε και τα καλα κι οχι μονο να ειμαστε αρνητικοι κι επικριτικοι κι αυτο το γραφω εγω που μπορω να πω πως γεννηθηκα αρνητικος! Το καλο να λεγεται. Τους τιμαει σα 'μαγαζι' και συνεργειο. Ετσι κερδιζεις και κρατας πελατες.
1.είναι πολύ ακριβή αλλά η πιο σωστή λύση με 2 χρονάκια εγγύηση.
2.Είναι πολλά τα χρήματα για τέτοιο ρίσκο και ταλαιπωρία εκ νέου.
3.Προτίμησε τον μώλο της ΔΕΗ στην Ιχθυόσκαλα.Εχει άπλα και θα πάρεις περισσότερη φόρα...
4.Με τέτοιο θέμα θα χάσει κατά πολύ από την αξία του σε ενδεχόμενη μεταπώληση.Τα 5000 ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας για αυτοκίνητο που δε δουλεύει όπως πρέπει.
5.Από προσωπική πείρα θα έλεγα να μην το κάνεις γιατί το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο και κάποια στιγμή θα μαζευτούν τόσα που δε θα μπορέσεις να το συνεφέρεις...

giannis 116
27-06-15, 07:57
1.είναι πολύ ακριβή αλλά η πιο σωστή λύση με 2 χρονάκια εγγύηση.
2.Είναι πολλά τα χρήματα για τέτοιο ρίσκο και ταλαιπωρία εκ νέου.
3.Προτίμησε τον μώλο της ΔΕΗ στην Ιχθυόσκαλα.Εχει άπλα και θα πάρεις περισσότερη φόρα...
4.Με τέτοιο θέμα θα χάσει κατά πολύ από την αξία του σε ενδεχόμενη μεταπώληση.Τα 5000 ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας για αυτοκίνητο που δε δουλεύει όπως πρέπει.
5.Από προσωπική πείρα θα έλεγα να μην το κάνεις γιατί το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο και κάποια στιγμή θα μαζευτούν τόσα που δε θα μπορέσεις να το συνεφέρεις...

Δηλαδη με αλλα λογια...Ζησε Μαη να φας τριφυλλι!
Δε βγαινει ακρη, θα κανω δημοψηφισμα, οπως η κυβερνηση μας! :drive2:

MZ3
27-06-15, 12:55
σου εκανε κανεις update στον εγγεφαλο μην καλυτερεψη κατι?
θα ξεκινουσα απο εκει ισσος να φτιαξει με το φλασαρισμα

μετα θα εβαζα μεταχειρησμενο αλλα αν δεν φταίει ο εγγεφαλος θα σου πουνε μετα ο μεταχειρισμενος
εγγεφαλος φταει και ειναι χαλασμενος, οποτε αντε μετα να βγαλεις ακρι

σε καθε περιπτοση θα εβρισκα κανενα ηλεκτρονικο μηπως και εφτιαχνε τον δικο μου
δεν θα κατεθετα ευκολα τα οπλα, υπομονή θελει και καταληλες ενεργιες

το οτι δεν παει σημα στο καλοδιο του βανος το εχετε μετρηση ε?

tsalin
27-06-15, 15:07
Εγώ θα εμπιστευόμουν την διάγνωση του εξουσιοδοτημένου. Νομίζω ότι είναι και οι μόνοι θα δώσουν και εγγύηση στο αν θα δουλεύει το αυτοκίνητο ή όχι την επόμενη ημέρα. Κάθε άλλη λύση (εκτός της ιχθυόσκαλας) ενέχει ρίσκο!

Επίσης από ένα γρήγορο ψάξιμο που είχα κάνει πριν λίγο καιρό για αντίστοιχης χρονολογίας Ε87 -και χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο- νομίζω ότι τοποθετείς τον πήχη αρκετά ψηλά. Νομίζω ότι αν θέλεις να το πουλήσεις αξιοπρεπώς, πρέπει να το φτιάξεις -έστω και με μεταχειρισμένο εγκέφαλο- και στη συνέχεια να το διώξεις... με το ρίσκο να σε κυνηγάει ο επόμενος βεβαίως βεβαίως -αν δεν παίζει όπως πρέπει.

LefterisK
28-06-15, 11:42
Εγω θα πηγαινα σε σοβαρο εξειδικευμενο κ αφου εκανε διαγνωση για εγκεφαλο θα πηγαινα σε μεταχειρο..το σοβαρο εξειδικευμενο αν σ βαλει μαπα εγκεφαλο θα στον αλλαξει, ετσι τουλαχιστον εκτιμω εγω

giannis 116
28-06-15, 12:41
σου εκανε κανεις update στον εγγεφαλο μην καλυτερεψη κατι?
θα ξεκινουσα απο εκει ισσος να φτιαξει με το φλασαρισμα

μετα θα εβαζα μεταχειρησμενο αλλα αν δεν φταίει ο εγγεφαλος θα σου πουνε μετα ο μεταχειρισμενος
εγγεφαλος φταει και ειναι χαλασμενος, οποτε αντε μετα να βγαλεις ακρι

σε καθε περιπτοση θα εβρισκα κανενα ηλεκτρονικο μηπως και εφτιαχνε τον δικο μου
δεν θα κατεθετα ευκολα τα οπλα, υπομονή θελει και καταληλες ενεργιες

το οτι δεν παει σημα στο καλοδιο του βανος το εχετε μετρηση ε?

Και τα δυο συνεργεια, εξουσιοδοτημενο και μη, ηταν απολυτοι στο οτι δεν ειναι θεμα λογισμικου, αλλα καρτας και επαναπρογραμματισμο να καναμε δεν θα καταφερναμε κατι.

Εχω ηδη βρει εναν ηλεκτρονικο στον Πειραια στη Ρετσινα που επισκευαζει ηλεκτρονικα αυτοκινητων μονο. Μιλησα μαζι του στο τηλεφωνομ, ισως κι αυριο κιολας να παω απο το μαγαζι του να τα πουμε κι απο κοντα, να δουμε τι μπορει να κανει κι αυτος.
Εχω μιλησει και με ακομα εναν ηλεκτρονικο αυτοματισμων, μου εδωσε καποιες πληροφοριες. Το ψαχνω ακομα, δεν το εχω παρατησει.

Μετρηθηκαν ολα τα καλωδια ενα ενα, που αφορουν το VANOS. Ελεγχθηκαν ολες οι φυσες, ολες οι επαφες, ολα τα πιν, σε καλωδιωση και πανω στο κελυφος του εγκεφαλου. Το προβλημα ξεκιναει 'πολυ πριν, πολυ νωρις', προερχεται απο την πλακετα την ιδια. Ολα τα υπολοιπα ειναι οκ. Μαλιστα πολλα, αλλαχτηκαν απο αλλο αυτοκινητο με ιδιο μοτερ που ηταν οκ και επεμενε το προβλημα.

giannis 116
28-06-15, 12:46
Εγώ θα εμπιστευόμουν την διάγνωση του εξουσιοδοτημένου. Νομίζω ότι είναι και οι μόνοι θα δώσουν και εγγύηση στο αν θα δουλεύει το αυτοκίνητο ή όχι την επόμενη ημέρα. Κάθε άλλη λύση (εκτός της ιχθυόσκαλας) ενέχει ρίσκο!

Επίσης από ένα γρήγορο ψάξιμο που είχα κάνει πριν λίγο καιρό για αντίστοιχης χρονολογίας Ε87 -και χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο- νομίζω ότι τοποθετείς τον πήχη αρκετά ψηλά. Νομίζω ότι αν θέλεις να το πουλήσεις αξιοπρεπώς, πρέπει να το φτιάξεις -έστω και με μεταχειρισμένο εγκέφαλο- και στη συνέχεια να το διώξεις... με το ρίσκο να σε κυνηγάει ο επόμενος βεβαίως βεβαίως -αν δεν παίζει όπως πρέπει.

Ακομα το ψαχνω με ηλεκτρονικους, μηπως και καταφερουν και το επισκευασουν.Διαβασα μαλιστα οτι καποια 335 ειχαν ορισμενα προβληματα με τον εγκεφαλο κι ενω ηταν κατι πολυ απλο το οποιο μπορουσε να αντικατασταθει πανω στην πλακετα, η BMW αλλαζε και χρεωνε φυσικα ολοκληρους καινουριους εγκεφαλους, καποιοι πιο 'γατες' το ψαξανε, το βρηκανε και με ελαχιστα λεφτα και κοπο τους επισκευαζαν. Μακαρι να βρω κι εγω μια παρομοια ακρη.
Κοιταω καποια μικρα καρουλια στο car. Δε σκεφτομαι να το (ξανα)βαλω αγγελια ακομα, οχι αμεσα τουλαχιστον.
Επισης για το φουνταρισμα κρατιεμαι, εχω πιο σοβαρα να αγχωθω, οπως τι θα μας ξημερωσει αυριο μεθαυριο με την κατασταση στην Ελλαδα, με δημοψηφισματα, οικονομικα κλπ...

giannis 116
28-06-15, 12:53
Εγω θα πηγαινα σε σοβαρο εξειδικευμενο κ αφου εκανε διαγνωση για εγκεφαλο θα πηγαινα σε μεταχειρο..το σοβαρο εξειδικευμενο αν σ βαλει μαπα εγκεφαλο θα στον αλλαξει, ετσι τουλαχιστον εκτιμω εγω

Σωστα, συμφωνω. Εχω κανει τη διαγνωση 2 φορες σε συνεργεια που εμπιστευομαι, επισημο και οχι. Ειναι βεβαιο οτι φταιει η πλακετα. Θα το ψαξω λιγο ακομα με ηλεκτρονικους μπας και μπορεσει κανας γατος να το φτιαξει, αν δεν, τοτε θα δω τι θα κανω.
Προς το παρον καμμια κινηση που θα ειναι κοστοβορα γιατι βλεπω να ερχεται φουρτουνα απο βδομαδα, εχω ψιλοπηξει με την κατασταση πολιτικη κι οικονομικη και τ αμαξι μπαινει σε 2η-3η μοιρα.

MarinosE46
28-06-15, 19:45
Προς το παρον καμμια κινηση που θα ειναι κοστοβορα γιατι βλεπω να ερχεται φουρτουνα απο βδομαδα, εχω ψιλοπηξει με την κατασταση πολιτικη κι οικονομικη και τ αμαξι μπαινει σε 2η-3η μοιρα.
Πολύ σωστά πράττεις!

giannis 116
12-07-15, 21:30
Καλησπερα σας.
Επανερχομαι στο θεμα με το VANOS.
Ως τωρα δεν εκανα κατι με αυτο, το αυτοκινητο το δουλευω κανονικα, δεν εχει αλλαξει κατι. Συμπεριφερεται το ιδιο ασχημα.
Σκεφτομαι να παω σε καποιο μαγαζι που επισκευαζουν ηλεκτρονικα αυτοκινητου, μηπως και μπορεσουν κατι εκει.
Οπως εγραψα και παραπανω βρηκα ενα στον Πειραια, αλλα εκει πρεπει να του παω τον εγκεφαλο εγω καθως δε βαζει χερι στ'αμαξι, ουτε εχει καποιο διαγνωστικο. Μου ειπε πως αν παω τον εγκεφαλο, θα τον ανοιξει απλα και θα ελεγξει οτι μπορει στην πλακετα. Αυτο.
Εκανα και μια αναζητηση στο ιντερνετ, βρηκα αρκετα μαγαζια εντος Αττικης. Απ οτι ειδα οι περισσοτεροι απο αυτους εχουν διαγνωστικα, μηχανηματα και πας τ'αμαξι κι ασχολουνται αυτοι, να διαγνωσουν τον εγκεφαλο πανω στ'αμαξι κι επειτα να τον βγαλουν και να τσεκαρουν την πλακετα 'στον παγκο' που λεμε.

Το θεμα τωρα ειναι ποιον να εμπιστευτω, καθως δεν μου χει τυχει ποτε κατι τετοιο, ωστε να χρειαστω ενα τετοιο μαγαζι!

Γι αυτο και ρωταω εσας, αν καποιος γνωριζει καποιο μαγαζι να μου προτεινει να παω να παρω μια ιδεα κι απο εκει. Μην παω εντελως στα τυφλα στο πρωτο τυχαιο μαγαζι και κανω και χειροτερη ζημια απ οτι εχει ηδη τ αμαξι!

Ευχαριστω προκαταβολικα.

LefterisK
13-07-15, 19:55
γιαννη μακαρι να ξεμπλεξεις οσο πιο οικονομικα και τελειωτικα γινεται...
εγω προσωπικα θα εψαχνα για εξειδικευμενο αποκλειστικα σε "συγχρονους" εγκεφαλους ή σε εξειδικευμενο bmw που να διαθετει πολυ καλο ηλεκτρονικο. συγγνωμη που δεν μπορω να σε βοηθησω

giannis 116
14-07-15, 15:15
γιαννη μακαρι να ξεμπλεξεις οσο πιο οικονομικα και τελειωτικα γινεται...
εγω προσωπικα θα εψαχνα για εξειδικευμενο αποκλειστικα σε "συγχρονους" εγκεφαλους ή σε εξειδικευμενο bmw που να διαθετει πολυ καλο ηλεκτρονικο. συγγνωμη που δεν μπορω να σε βοηθησω

Eχω βρεθει σε αδιεξοδο. Το εψαξα χθες σε καποιους στην Αθηνα. Ο ενας μου ειπε ή αλλαξε τον με καινουριο στο Σπανο να χεις κι εγγυηση ή παρατα το οπως ειναι, κρατα το ετσι οπως ειναι ή σκοτωσε το. Ο αλλος δεν εβγαλε ακρη. Ο παράλλος με παρεπεμψε σε δυο πολυ καλους και γνωστους ηλεκτρονικους, οι οποιοι ειχαν ασχοληθει κι αυτοι αρχικα κι επισης δεν ειχαν βγαλει ακρη κι αυτοι ειχαν προτεινει αλλαγη.
Πελάγωμα δηλαδή...

Ασε οτι νομιζω θελει και συμπληρωση φρεον, σα να μην εχει καλη αποδοση το αιρ κοντισιον. Σα να ακουγα και τον ανεμιστηρα του βεντιλατερ να βουιζει, ισως ρουλεμαν;..

Αστα βραστα, με ξενερωνει καθε μερα...

LefterisK
14-07-15, 23:27
μαστορας που να σου λεει τι να κανεις το δικο σου αυτοκινητο δλδ κρατα το ή σκοτωσε το επειδη δεν ξερει τι του γινεται δεν ειναι μαστορας αλλα π@π@ρας και καραγκιοζης.
ετσι οπως τα γραφεις, και αφου οι 2 καλοι γνωστοι ηλεκτρονικοι το εψαξαν και προτειναν αλλαγη τοτε η αλλαγη ειναι μονοδρομος! βρες μεταχειρισμενο ειτε απο εδω εξειδικευμενο να σου δωσει και 1 ετος ή 6 μηνες εγγυηση ειτε απο εξωτερικο γερμανια-αγγλια και τον κωδικοποιεις εδω...
ετσι θα εκανα εγω φυσικα...εσυ να κανεις οτι βρισκεις πιο λογικο για εσενα και την τσεπη σου, φυσικα το να το πουλησεις ειναι 1 λυση αλλα κατ'εμε θα πρεπει να το πεις στον επομενο ιδιοκτητη.

giannis 116
16-07-15, 02:42
Aπο εξωτερικο το ξεχναω καθως μολις ειχα βρει εναν απο Γερμανια με μολις 100 ευρω, ξεκινησαν τα πανηγυρια με capital controls και κλειστες τραπεζες και σταματησαν καθε συναλλαγες μεσω paypal στο ebay, οποτε περιοριζομαι στα κλειστα συνορα της ΕλλΕηνικης Σοβιετιας.
Τις προαλλες ειδα μια αγγελια στο car για ενα τρακαρισμενο 116 του 06 και πηρα τηλεφωνο να του ζητησω τον εγκεφαλο και δεν το δινει ανταλλακτικα αλλα ολο οπως ειναι και σε τιμη αν θυμαμαι καλα ολο τ αμαξι περιπου 3500ευρω, δηλαδη ελεος! Τσαντιστηκα! Κι εγω σκεφτομαι να το δωσω ετσι τωρα στα 4, κι ο αλλος με τ αμαξι 'τουρτα' 3μιση χιλιαρικα, ημαρτον!

MZ3
16-07-15, 04:41
μπορεις να ψαχνεις και απο ε90 εγγεφαλο που φορουσε την μηχανη σου απο οτι εριξα μια ματια ιδια ειναι

http://realoem.com/bmw/enUS/partxref?q=12147557810

rapid_fast
16-07-15, 09:22
για εμένα δυστυχώς η αντικατάσταση του εγκεφάλου είναι μονόδρομος..
Μην ψάχνεις για επισκευή..
Στη θέση σου, θα έψαχνα για μεταχειρισμένο πλήρες μοτέρ, (πανω κατω χίλια κάνει)
θα χρησιμοποιούσα τον εγκέφαλο μετα απο την τυπική χακεριά, και θα κρατούσα το
υπόλοιπο στην αποθήκη ανταλλακτικών μου...

giannis 116
16-07-15, 09:34
Ναι κοιταζω και απο 3αρα Ε90 σαφως, αλλα και το ολοκληρο μοτερ δεν ακουγεται κακη ιδεα, αν εξαιρεσει κανεις οτι αυτη την εποχη ειναι γενικα δυσκολα οικονομικα!
Θα δουμε, το ψαχνω παντως.
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

MZ3
16-07-15, 15:42
39963

σου κανει αυτος? αν οχι στειλε μου τα δικα σου νουμερα ισως να μπορεσω να σε βοηθήσω

giannis 116
16-07-15, 15:45
Επανερχομαι σ ενα παλιοτερο θεμα, εως τωρα να σημειωθει οτι δεν εχω κανενα νεο για τον εγκεφαλο. Το πιο παλιο θεμα λοιπον ηταν ο κλιματισμος. Εδω κι αρκετο καιρο ακουγοταν ο συμπιεστης κλιμα να βουιζει, ειδικα αν ηταν φορτωμενος, οπως κανει ενα ηλεκτρικο μοτερ. Αρκετα θορυβωδης, τον ακουγα μεχρι μεσα στην καμπινα με κλειστα τζαμια.
Τελευταια που σφιξαν κι οι ζεστες διαπιστωσα πως το κλιμα δεν ειχε ικανοποιητικη αποδοση, δεν κατεβαζε θερμοκρασια γρηγορα στην καμπινα κι ο αερας που ερχοταν απ τις γριλιες, δε τον ελεγες και παγωμενο ακομα κι αν το ειχα στη λειτουργια για μεγιστη ψυξη.
Πηγα σημερα και μου τσεκαραν το φρεον, ενω επρεπε να ειχε μισο κιλο ολο το κυκλωμα, το μηχανημα εβγαλε οτι ειχε μεσα περιπου 135 γραμμαρια.
Συμπληρωθηκε λοιπον φρεον και ψυκτελαιο κι οταν το βαλαμε για δοκιμη με χαρα διαπιστωσα, εκτος οτι η καμπινα εγινε παγος πολυ γρηγορα, και με το μοτερ στο ρελαντι, τ αμαξι παρκαρισμενο, σταματησε κι ο θορυβος απ τον συμπιεστη!
Δε βουιζε πλεον, δε σφυριζε, ηταν εντελως αθορυβο!

Πριν παω στο συνεργειο ειχα μετρησει θερμοκρασια αερα στις γριλιες κι επαιζε 9-10 βαθμους, σημερα εδειξε 6 και κατεβαινε ραγδαια!
Οποτε ηθελε, χρειαζοταν οντως φρεον, αλλα και λαδι για τον συμπιεστη κι ετσι τωρα δουλευει αριστα!

Βεβαια το ειχα αφησει κι εγω το θεμα κλιμα, ειχα να ελεγξω ποσοτητα φρεον, πανω απο 4 χρονια σιγουρα!

Οποτε παει αυτο, μενει το θεμα εγκεφαλου που μας δυσκολευει η κακη κατασταση με κλειστες τραπεζες και πνιγμενη αγορα και δυσκολιες στις εισαγωγες απο εξωτερικο και διαδικτυακες αγορες, στην ευρεση ανταλλακτικου.

giannis 116
17-07-15, 10:24
39963

σου κανει αυτος? αν οχι στειλε μου τα δικα σου νουμερα ισως να μπορεσω να σε βοηθήσω

Καλησπερα. Τωρα ειδα αυτο το ποστ. Χθες που εγραψα το ποστ για το φρεον και το κλιμα δε μου το ειχε εμφανισει για καποιο λογο.
Απ οτι ειδα τωρα στον καταλογο με τα ανταλλακτικα δεν ειναι εναλλακτοι οι δυο εγκεφαλοι μεταξυ τους κι ας κανει αυτος που ποσταρες για 3αρα με Ν45 μοτερ. Εχει κι αλλο 'τυπο' απ οτι ειδα, ειναι ΕΚ924 ενω ο δικος μου ΕΚΒ945.

Ο αρ. πλαισιου μου ειναι PT42630 και το part no. του εγκεφαλου ειναι DME ΕKB945 7545046 ή 7545047. Βεβαια ειδα οτι υπαρχουν πολλα διαφορετικα part nos. αναλογως με την ημερομηνια κατασκευης τους. Λογικα θα κανει εγκεφαλος απο σειρα 1 Ε87 116i κατασκευης απο 2004-2006, ή 3αρας Ε90 2005-2006.
Αν βρεις κατι θα σου ειμαι υποχρεος!

Ευχαριστω πολυ!

MZ3
18-07-15, 20:22
2 -3 dme ειχε αλλα τελικα δεν ηταν κανενας συμβατος
mv 945 κατι τετοιο εβγαζε τους επομενους οποτε δεν
υπομονη απο δευτερα αν ανοιξη καμια τραπεζα για να παρεις απο ebay

tsalin
19-07-15, 12:12
2 -3 dme ειχε αλλα τελικα δεν ηταν κανενας συμβατος
mv 945 κατι τετοιο εβγαζε τους επομενους οποτε δεν
υπομονη απο δευτερα αν ανοιξη καμια τραπεζα για να παρεις απο ebay

Το να ανοίξουν οι τράπεζες είναι ένα θέμα... το να αρθούν τα capital controls για να ψωνίσεις από το ebay είναι δυστυχώς ένα κάτι άλλο πολύ διαφορετικό και σύνθετο... Από Χριστούγεννα -με καλούς οιωνούς- και βλέπουμε...

MZ3
19-07-15, 12:30
το ξερω απλα το λεω ετσι να αυξήσω γενικοτερα την αισιοδοξια γιατι παμε κατα διαολου

giannis 116
19-07-15, 13:42
Eυχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και οτι ασχοληθηκες τοσο.
Για αγορες μεσω ιντερνετ δυσκολο το βλεπω.
Αν εμφανιστει καποιος συμβατος εγκεφαλος θα σου ημουν πολυ υποχρεος αν με ενημερωνες!

Ξαναγράφω, ο αρ.πλαισιου του αμαξιου ειναι PT42630.
Ο εγκεφαλος ειναι της Bosch DME EKB945 με part no. 7545046 ή 7545047. Βεβαια οπως εγραψα και πιο πριν, υπαρχουν αρκετα διαφορετικα part nos. γι αυτο τον εγκεφαλο.
Προκειτε για μοτερ Ν45Β16Α σειρας 1 Ε87 116i χρονολογιων 2004-2006 ή σειρας 3 Ε90 316i 2005-2006.

Ευχαριστω και παλι.

giannis 116
06-08-15, 18:45
Eρώτηση κρίσεως:
Αν αναβουν μαζι, το dtc με θαυμαστικο και ο αισθητηρας πιεσης ελαστικων και τα δυο κιτρινα τι σημαινει;..

MZ3
07-08-15, 01:36
πολλα μπορει να συμενουν αυτα τα δυο

το dtc dsc δουλευει μετρωντας τον κυκλο του καθε τροχου
ετσι καταλαβενει αν φυγει το αμάξι απο καποια πλευρα ποιον τροχο απο τους πισω ενδεχωμενος να τον πιαση με το φρενο για να ξαναερθει στην επιθυμητή πορεια το αμάξι

με τον ιδιο τροπο υπολογιζει και την πιεση ελαστηκων
αν σε καποιον αξονα ανιχνευτή περισσοτερες στροφες ο ενας τροχος απο τον αλλον σου αναβει το λαμπακι πιεσης ελαστικών, γιαυτο μολις βαλουμε αερα στα λαστιχα πρεπει να το ξανασεταρουμε να παρει σωστες ρυθμησεις

στην περιπτοση σου ενδέχεται να εχεις καποιον αισθητηρα που μετραει τον κυκλο της ροδας να ειναι off (καπου στο ακρο ειναι βιδωμενος)

θα μπορουσε να ειναι και οτιδήποτε αλλο οπως καποια ασφαλεια η καμια επαφη καλοδιου,η ακομα και χαλασμενος εγγεφαλος abs/dtc σιγουρα το διαγνωστικο θα σου πει
καλύτερα

παντως αν υπαρχει βλαβη ειναι λογικο να ειναι και τα δυο λαμπακια αναμενα


μπορει να συμενει οτι θελει και ενα καλυμπραρισμα το συστημα μεσω διαγνωστικου και να μην υπαρχει βλαβη
αν ειχες θεμα με καποιο ελαστικο το φυσιολογικο θα ηταν να αναβει μονο τον ελαστικόν (το λαμπακι)

giannis 116
31-08-15, 22:35
Για να μην αφηνω εκκρεμοτητες, τελευταια ενημερωση για τις πιο προσφατες εξελιξεις επι του θεματος με τον εγκεφαλο:

Ο παλιος βεβλαμενος εγκεφαλος, βγηκε, πηγε σε ηλεκτρονικο στην Αθηνα κι αλλαχτηκε ενα τσιπακι το οποιο κατα τα λεγομενα του ηταν καμμενο.
Οταν μπηκε παλι στ αμαξι δε λειτουργησε, παρα την επισκευη του. Οταν λεω δε λειτουργησε εννοω πως στην προτερη, αρχικη κατασταση, το αμαξι ξεκιναγε και πηγαινε, απλα δεν επιταχυνε. Πλεον δεν εκκινουσε καν. Για τον λογο αυτο δεν πληρωθηκε ο ηλεκτρονικος.
Παραγγελθηκε αλλος εγκεφαλος, απο Γερμανια, μεταχειρισμενος, κοστος 214ευρω.
Εγινε προσπαθεια να δουλεψει και ο ενας και ο αλλος εγκεφαλος, με χρηση διαγνωστικου και διαφορων προγραμματων. Τον επισκευασμενο δε τον διαβαζε καν το διαγνωστικο. Σα να μην υπηρχε καν στο αυτοκινητο συνδεδεμενος. Με τον μεταχειρισμενο δε μπορουσε να κωδικοποιηθει, ωστε να συνεργαστει και να λειτουργησει με το ιμομπιλαιζερ του αυτοκινητου.

Φορτωθηκε και πηγε σε συνεργειο, μη εξουσιοδοτημενο, αλλα εξειδικευμενο, με τη φημη του πολυ καλου στα bmw.
Ελεγθηκαν εκει και οι 2 εγκεφαλοι, μπηκε πανω ο αρχικος, επισκευασμενος, ο οποιος σε συντομο χρονικο διαστημα, της ταξης των 10 λεπτων-ενος τεταρτου και μετα τη συνδεση σε διαγνωστικο μηχανημα, εκει στο συνεργειο τελικα το αυτοκινητο δουλεψε. Ξεκινησε η μηχανη κανονικα, εγιναν δοκιμες εν κινησει στο αυτοκινητο, οντως ειχε αλλαξει η συμπεριφορα του προς το καλυτερο, ειχε επανελθει στην αρχικη κατασταση που ειχε πριν εμφανιστει η βλαβη. Τελος ξαναγινε ελεγχος με το διαγνωστικο και δεν εμφανισε καμμια απολυτως βλαβη. Ολες οι προηγουμενες, με κυρια το VANOS εισαγωγης, ειχαν εξαφανιστει. Κοστος 120ευρω. Να υπενθυμισω πως επισημο εξουσιοδοτημενο μου ζηταγε, 'φιλικη τιμη', 1200ευρω για καινουριο, με εγγυησεις φυσικα.
Μου εμεινε αμανατι ο μτχ εγκεφαλος απο Γερμανια.

Το τι ακριβως εκανε εκει στο συνεργειο και δουλεψε τελικα, δεν το γνωριζω, καθως ο υπευθυνος του συνεργειου κι αυτος που εκανε την εργασια, οταν τον ρωτησα τι εκανε, ηταν μαλλον απροθυμος να μου πει και απαντησε με γενικοτητες, του στυλ, το εβαλα πανω, το διαβασε το διαγνωστικο, το εκανα και δουλεψε. Δεν επεμεινα, μου φτανει που το κανε και δουλεψε σωστα οντως! Προφανως και πολλοι τεχνικοι δεν προδιδουν ετσι ευκολα τα μυστικα της δουλειας τους. Εμενα μου περισσευει!

Επειτα του εκανα κι αλλες δοκιμες, με συνεπιβατη, με κλιματισμο, σε ανηφορικους δρομους και το αυτοκινητο τραβαγε ομαλα και γραμμικα, χωρις κομπιασματα, χωρις 'πνιξιμο' και μπουκωμα. Εγινε δοκιμη μεγιστης ταχυτητας με ικανοποιητικα αποτελεσματα. Δοκιμασα ολα τα υπολοιπα συστηματα του αυτοκινητου, παραθυρα, φωτα, ηλιοροφη, κλιματισμο, ραδιοφωνο, κανενα προβλημα απολυτως πουθενα.

Να σημειωθει πως λογω του οτι ανοιξα αυτη τη δουλεια τη βδομαδα πριν απο το 15Αυγουστο, εμεινα χωρις αυτοκινητο τελικα σχεδον ενα μηνα. Πληρωσα πολλα σε ταξι για καποιες μετακινησεις μου διοτι δεν εχω 2ο οχημα, αυτοκινητο ή μηχανη. Το σκασιμο που περασα βλεποντας το αυτοκινητο να μη μπορει να ξεκινησει και να μενω αμανατι Αυγουστιατικο ηταν ανεκτιμητο.
Ειμαι μολις ενα βημα να κανω κατι που επρεπε εδω και καιρο να ειχα κανει, αλλα η βλακεια του συναισθηματισμου μου, με σταματησε και δεν το εκανα τελικα. Να το δωσω επιτελους, οσο οσο, να το σκοτωσω και να παρω κατι αλλο, ενα μικρό καρούλι, κατα προτιμηση Γιαπωνεζικο, απλα να κανω τη δουλεια μου. Πραγματικα βαρεθηκα να ειμαι με το αγχος, τι θα μου βγαλει και ποτε ξανα και ποσο θα μου κοστισει σε χρονο, χρημα και διαθεση.
Οσο ευχαριστηση κι αν νιωθω οταν το οδηγαω, οταν αυτο δουλευει και οποτε δουλευει σωστα, αλλο τοσο σπαω τα συκωτια μου και πεταω τα λεφτα μου, σε ενα πηγαδι χωρις πατο και πολλες φορες οπως και τωρα, μενω χωρις οχημα το οποιο χρειαζομαι τοσο!

ΥΓ Οποιος θελει να του πω που πηγα τον εγκεφαλο, που πηγα τ αμαξι, ποια συνεργεια ειχαν εμπλοκη με ολη αυτη την...Οδυσσεια, που τελικα εβγαλα ακρη, με πμ ευχαρίστως.

Αυτα τα ολιγα,με συγχωρειτε για το σεντονι.

Dim77
01-09-15, 07:41
Να το δωσω επιτελους, οσο οσο, να το σκοτωσω και να παρω κατι αλλο, ενα μικρό καρούλι, κατα προτιμηση Γιαπωνεζικο, απλα να κανω τη δουλεια μου. Πραγματικα βαρεθηκα να ειμαι με το αγχος, τι θα μου βγαλει και ποτε ξανα και ποσο θα μου κοστισει σε χρονο, χρημα και διαθεση.
Οσο ευχαριστηση κι αν νιωθω οταν το οδηγαω, οταν αυτο δουλευει και οποτε δουλευει σωστα, αλλο τοσο σπαω τα συκωτια μου και πεταω τα λεφτα μου, σε ενα πηγαδι χωρις πατο και πολλες φορες οπως και τωρα, μενω χωρις οχημα το οποιο χρειαζομαι τοσο!



Γιάννη, λυπάμαι για την ταλαιπωρία σου. Μια μικρή παρατήρηση που ήθελα να την κάνω από καιρό και έλεγα άστο (πάλι), μην ανακατεύεσαι κλπ...

Αναφέρεσαι συχνότατα στο πονεμένο θέμα σου για τα ''καρούλια''....

Ένα γιαπωνέζικο, ένα κορεάτικο....δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου.

Αν είχες ένα ιαπωνικό καρούλι 10-20ετίας με 250.000χλμ, ξέρεις τι θα είχες?

Αυτοκίνητο φίλε....που θα δούλευε. Όχι καρούλι. Τίμιο. Δεν θα σου πούλαγε πολυτέλεια, επιδόσεις, κύρος. Αλλά θα είχες αυτοκίνητο. Δε φταίει η BMW ή η οποιαδήποτε εταιρεία.
Μπορεί να είχες ένα άλλο 116 που να μην πάθαινε αυτά. Ίσως είναι και θέμα τύχης (ή ατυχίας). Πιθανώς και των συνεργείων. Που από την Toyota που ξέρω κατά το μεγαλύτερο μέρος αντιπροσωπειών και απλών συνεργείων έχουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα στο να επισκευάσουν πραγματικά μια βλάβη και όχι να είναι απλώς εξπερ στην τυπική συντήρηση (χαίρω πολύ). Και οι τιμές είναι μισές.

Καρούλι είναι το 750 που είναι ασυντήρητο ή σαραβαλιασμένο. Όχι το καινούριο i10 ή micra. Καρούλι είναι μια S500 που μένει συνεχώς και είναι 9 στους 12 μήνες συνεργείο και δε βρίσκουν τι έχει. Καρούλι είναι το A8 που φτιάχνουν το ένα και χαλάει το άλλο μετά από 3 μέρες.

Αλλά το να δίνεις άπειρα χρήματα, χρήματα με τα οποία θα μπορούσες να πάρεις άλλο αυτοκίνητο για να κάνεις τη δουλειά σου, ειδικά όταν δεν σου περισσεύουν, είναι λάθος.

Φιλικά εντελώς...

Υ.Γ. Εσύ ξέρεις τι θέλεις να κάνεις παραπάνω. Απλά αυτό το ποστ το έχω γράψει, σβήσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες που μοιράζεσαι τα προβλήματα σου και μάλλον δεν κάνει κακό να δείς και την άλλη άποψη (πιο ψυχρή).

rapid_fast
01-09-15, 09:20
Το έχω ξαναπεί..
Θα το πώ ακόμα μια φορά, μάλλον θα είναι και η τελευταία..
Το δύσκολο δεν είναι να αγοράσεις μια BMW..
Το δύσκολο είναι να τη συντηρήσεις σωστά..
Και όταν λέω σωστά.. Ολα μέσα στην αντιπροσωπεία, και όλα γνήσια ανταλλακτικά..
Κουτσά στραβά, στην Ελλάδα το 99% είχε την δυνατότητα να δώσει απο 6.000 μέχρι 120.000 να αγοράσει BMW καινούριο ή μεταχειρισμένο.
Απο αυτούς όμως, ούτε το 1% δεν έχει πλέον να διαθέσει τα χρήματα που απαιτεί το BMW για να συντηρηθεί σωστά..
Εγώ την εβδομάδα του δεκαπεντάυγουστου πήγα να αλλάξω το διακόπτη απο τα ηλεκτρικά παράθυρα.. 58 ο γνήσιος 22 ο ιμιτασιον..
Εβαλα επάνω τον γνήσιο, τον δοκίμασα, και στο ανέβασμα έσπασε το πίσω αναβατόριο..
126 το γνήσιο, 60 το ιταλικό...
Πίσω αριστερά αλλάζω το αμορτισέρ.. 110 ευρώ..
Ο κεντρικός κάνει κλικ κλικ θέλει αλλαγή στον σύνδεσμο 75 ευρω..
Το τελικό καζανάκι σάπισε και θέλει αλλαγή.. 480 γνήσιο.. 180 το ιμιτασιον..
Μια μέρα πρίν είχα περάσει 420 ευρώ τα λάστιχα..
Συγγνώμη που το λέω, αλλά χρειάζεται πραγματικά τεράστιο εισόδημα για να κατέχει BMW κάποιος..

BMW Power
01-09-15, 09:30
Συγγνώμη που το λέω, αλλά χρειάζεται πραγματικά τεράστιο εισόδημα για να κατέχει BMW κάποιος..

Ακριβώς έτσι είναι για αυτό και είναι πολύ πιο συμφέρων να αγοράζεις καινούριο αυτοκίνητο συνέχεια με δόσεις και να έχεις μια δόση για πάντα από το εισόδημά σου για το αυτοκίνητο και πάντα εγγύηση. Αυτό κάνουν σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες πλέον με την βοήθεια του leasing των τραπεζών βλέπε bmw bank vw bank κλπ.

Dim77
01-09-15, 09:33
Ακριβώς έτσι είναι για αυτό και είναι πολύ πιο συμφέρων να αγοράζεις καινούριο αυτοκίνητο συνέχεια με δόσεις και να έχεις μια δόση για πάντα από το εισόδημά σου για το αυτοκίνητο και πάντα εγγύηση. Αυτό κάνουν σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες πλέον με την βοήθεια του leasing των τραπεζών βλέπε bmw bank vw bank κλπ.

Για αυτό και δικαιολογούν την έκπτωση ποιότητας όλο και περισσότερο.

BMW Power
01-09-15, 10:04
Ακριβώς!!! και είναι όλοι χαρούμενοι έτσι.

Οι εταιρίες έχουν δια βίου πωλήσεις και οι αγοραστές συνεχώς νέα αυτοκίνητα.

Αν σου βγάλει την πενταετία χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα είσαι θεός!!!!

LefterisK
01-09-15, 10:13
Με το leasing καλώς ή κακώς δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο κάτι που ένας με μεράκι και αγάπη για τα τετράτροχα θα το ζυγίζει πάντα διαφορετικά.

BMW Power
01-09-15, 10:18
Μπορείς και να το κρατήσεις στο τέλος της μίσθωσης πληρώνοντας την εξαγορά του αλλά γιατί να μην πάρεις το νέο μοντέλο αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία?

Τα αυτοκίνητα που έχουμε οι περισσότεροι είναι απλά της σειράς τα "ειδικά" θα τα πληρώσεις αδρά βλέπε gts, csl, M3 E30 κλπ.

LefterisK
01-09-15, 10:26
Αυτό ακριβώς εννοώ. Όταν θα το αλλάζεις με ένα άλλο σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα μπαίνεις στη διαδικασία να ασχολείσαι μαζί του. Αυτό φυσικά είναι κάτι που το ζυγίζει μικρή μερίδα αγοραστών.

giannis 116
01-09-15, 14:47
Θα συμφωνησω απολυτα με τα προηγουμενα γραφομενα.
Μια διευκρινηση, οταν γραφω 'καρουλι' εννοω μικρου κυβισμου αυτοκινητο, πολης, εως 1300κ.εκ.
Το ξερω πως θα δουλευει και θα ειναι πιο αξιοπιστο απο αυτο που με εχει πεθανει ως τωρα. Εχω μαλιστα παραδειγμα μεσα στην οικογενεια μου. Της αδερφης μου ενα Χιουνται 15ετιας, το οποιο το καημενο το εχω λυπηθει πως του φερεται και πως δεν το προσεχει καθολου μα καθολου κι ομως δουλευει και παει μια χαρα και δεν εχει μεινει ουτε μια φορα!
Επισης ισχυει για μενα προσωπικα οτι οταν το ειχα παρει, η οικονομικη κι επαγγελματικη μου κατασταση, ηταν πολυ καλυτερη απ οτι ειναι τωρα και για τα πρωτα του χρονια, τα παντα γινονταν σε αντιπροσωπιες. Τουλαχιστον την 1η 3ετια ηταν απροβληματιστο και μεσα στην 5ετια που αρχισε κι εβγαζε θεματα, το πηγαινα παντα αντιπροσωπια. Αν δεν επεστρεφα απ το εξωτερικο, ειτε θα συνεχιζα και θα το φροντιζα σε αντιπροσωπιες, ειτε θα το ειχα αλλαξει με ενα καινουριο. Ομως γυρισα στην Ελλαδα και τα τελευταια 4-5 χρονια, ειδικα τα οικονομικα δεν πανε καλα, οποτε και που το εχω κρατησει ως τωρα, μαλλον πολυ ειναι!
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τα σχολια σας.

dk365
19-10-15, 09:42
Καλημέρα σε όλους, γράφω πρώτη φορά στο forum, δυστυχώς λόγω προβλημάτων.

Έχω μια 116i F20 και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον κινητήρα. Συγκεκριμένα τελευταία κατά διαστήματα κομπιάζει, κρεμάει με άλλα λόγια και δεν τραβάει. Συνήθως με χαμηλές στροφές και μεγάλη σχέση Αν αφήσω το γκάζι και το ξαναπατήσω συνέρχεται αμέσως. Παρομοίως έχω δοκιμάσει να κατεβάσω σχέση και πάλι το πρόβλημα εξαφανίζεται. Το χει κάνει 5-6 φορές. τελευταία συχνότερα. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;

Επίσης κατά καιρούς το τιμόνι τρίζει, καταλαβαίνω από αυτά που διαβάζω ότι δεν είμαι ο μόνος, εντόπισε κανείς την λύση;

Ευχαριστώ!

MZ3
19-10-15, 16:20
δεν εισαι στην εγγυηση? ακομα και αν εχει λήξη η εγγυηση να πας στην αντιπροσοποια γιατι πολες φορες τα φτιαχνουν εκτος εγγυησης χωρις κοστος

rapid_fast
19-10-15, 19:48
Καλημέρα σε όλους, γράφω πρώτη φορά στο forum, δυστυχώς λόγω προβλημάτων.

Έχω μια 116i F20 και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον κινητήρα. Συγκεκριμένα τελευταία κατά διαστήματα κομπιάζει, κρεμάει με άλλα λόγια και δεν τραβάει. Συνήθως με χαμηλές στροφές και μεγάλη σχέση Αν αφήσω το γκάζι και το ξαναπατήσω συνέρχεται αμέσως. Παρομοίως έχω δοκιμάσει να κατεβάσω σχέση και πάλι το πρόβλημα εξαφανίζεται. Το χει κάνει 5-6 φορές. τελευταία συχνότερα. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;

Επίσης κατά καιρούς το τιμόνι τρίζει, καταλαβαίνω από αυτά που διαβάζω ότι δεν είμαι ο μόνος, εντόπισε κανείς την λύση;

Ευχαριστώ!

Σου ανάβει κάποιο λαμπάκι όταν στο κάνει αυτό???

dk365
20-10-15, 09:19
δεν εισαι στην εγγυηση? ακομα και αν εχει λήξη η εγγυηση να πας στην αντιπροσοποια γιατι πολες φορες τα φτιαχνουν εκτος εγγυησης χωρις κοστος

Όχι, δεν είμαι στην εγγύηση δυστυχώς, το πήρα τέλη του 11, από τα πρώτα και έχει λήξει προ πολλού. Τώρα για τα εκτός εγγύησης, όταν το πήγα σε γνωστή αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης 1 μέρα (!) μετά τη λήξη της εγγύησης μου βγάλαν τη ψυχή για να φτιάξουν ένα θεματάκι ήσσονος σημασίας. Τώρα ούτε να φανταστώ δεν θέλω. Πάλι στην αντιπροσωπεία θα πάω βέβαια, όχι όμως για να γλιτώσω κόστος...

dk365
20-10-15, 09:20
Σου ανάβει κάποιο λαμπάκι όταν στο κάνει αυτό???

Όχι, κανένα λαμπάκι δυστυχώς.

giannis 116
24-12-15, 10:43
Επιστροφή με άλλο ένα θεματάκι. Χθες κατα την εκκινηση και μετα απο παραπανω απο μια μερα ακινησιας, εκανε ρεταρισμα, αναψε για λιγο το check engine, μετα εσβησε και εστρωσε και το ρεταρισμα. Το πηγα απ ευθειας στο μηχανικο. Η διαγνωση εδειξε αφλογιστια στον 2ο κυλινδρο για 1 φορά. Αλλάχτηκε ο πολλαπλασιαστής του για να μην εχουμε τιποτα απροοπτα μεσα στις γιορτες. Κοστος 40 ευρω.

giannis 116
06-02-16, 22:29
Και μια τελευταια 'καταχωρηση' στο μεγαλο αυτο θρεντ, για τα προβληματα της σειρας 1.

Σημερα τ αμαξι μου πουληθηκε, λιγες μερες ομως πριν, μου εκανε κατι 'κολπα'.
Μετα απο καμια μερα ακινησιας εκτος γκαραζ και με λιγο κρυο κι υγρασια, δεν ξεκιναγε. Εδινε μιζαρισμα, αλλα δεν ειχα αναφλεξη. Μετα απο καποιες προσπαθειες, καταλαβαινα πως εδιναν αναφλεξη στην αρχη ενας, μετα δυο και τελος 3 κυλινδροι και ξεκινησε με 3 το μοτερ. Το πηγα ρεταροντας συνεργειο κι τα μηνυματα στο διαγνωστικο εγραφαν αφλογιστια σε πανω απο εναν κυλινδρους και αφλογιστια στον Νο2 κυλινδρο. Οχι οτι επρεπε να το πει το διαγνωστικο για να το καταλαβω βεβαια! Αφου σβηστηκαν τα μηνυματα, μολις ξαναβαλαμε μπροστα, ολα καλα.
Η εκτιμηση ηταν οτι ισως κολλανε τα μπεκ, εφοσον εχει αλλαχτει προσφατα ο πολλαπλασιαστης του 2ου κυλινδρου μετα απο παρομοιο συμπτωμα, στον συγκεκριμενο ομως κυλινδρο. Ισως μετα απο καθαρισμο με υπερηχους να μην ξανακανε αυτο το προβλημα. Αν ομως μετα απο ελεγχο για σωστο ψεκασμο βγαιναν off, θα ηθελαν αλλαγη.

Οπως και να χει, οπως εγραψα και πριν, εφυγε απο μενα. Ευχομαι να ναι απροβληματιστο στο νεο του ιδιοκτητη.

Εδω κλεινει για μενα κι ενα μεγαλο κεφαλαιο, πολυετους συμμετοχης με ανταλλαγη αποψεων, ιδεων, πληροφοριας και λυσεων, σχετικα με προβληματα της σειρας 1.
Σιγουρα θα μπαινω στο φορουμ να παρακολουθω. Αν καποιον μπορω να βοηθησω σε οτιδηποτε σχετικα με τ αμαξι του, θα ναι χαρα μου. Βεβαια ευχομαι απροβληματιστοι να ναι ολοι και τα μονα ποστ να ναι για βελτιωσεις, προσθηκες, αισθητικες και λειτουργικες και βολτες!
Επειδη ομως μηχανηματα ειναι και χαλανε και παλι ευχομαι οτι βγει, αν βγει, να ναι οσο γινεται λιγοτερο 'οδυνηρο' απο ολες τις αποψεις!

Θα συνεχισουμε να τα λεμε σιγουρα. Καλη συνεχεια να χετε κυριοι! :dblthumb2

rapid_fast
07-02-16, 03:42
Και μια τελευταια 'καταχωρηση' στο μεγαλο αυτο θρεντ, για τα προβληματα της σειρας 1.
Σημερα τ αμαξι μου πουληθηκε. .
Θα συνεχισουμε να τα λεμε σιγουρα. Καλη συνεχεια να χετε κυριοι! :dblthumb2

Σε ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις γράψει και σε όσα έχει βοηθήσει, και θα εξακολουθείς
να βοηθάς με το αρχείο που έχεις αφήσει παρακαταθήκη...

fourna7
07-02-16, 16:02
Φιλε Γιάννη σε ευχαριστώ κι εγώ προσωπικά για τη συμβολή σου ως τώρα τόσο στην αγορά όσο και σε διάφορα θέματα που με έχουν απασχολήσει όσο συνυπάρχω με τον άσσο μου. Καλή συνέχεια εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσεις να βοηθάς με τις γνώσεις σου.
:nod::nod:

giannis 116
08-02-16, 02:12
Φυσικα θα εξακοκουθω να παρακολουθω και να βοηθαω οπου κι οσο μπορω μετα την εμπειρια που απεκτησα με αυτο το αμαξι. Κατι σαν...Long term test οχημα, σε ολες πραγματικα τις συνθηκες, με το μονο κακο, να πληρωνω εγω απ την τσεπη μου ολο το λογαριασμο! Καλα θα ηταν να το εκανα για καποια εταιρια πχ, αλλα αυτα μονο σε ονειρα! :peepwall:

Veldrin
08-02-16, 04:33
Έτυχε να μπώ μετά από καιρό, και είδα το μήνυμα σου Γιάννη. Ευχαριστώ για όλα, οι συμβουλές σου ήταν πάντα υπερπολύτιμες. Μεγάλο κεφάλαιο έκλεισες (και καλά έκανες γιατί ταλαιπωρήθηκες)!

Όσο για τον άσσο μου σκέφτομαι επίσης να τον πουλήσω, μιας και μένω μόνιμα πιά στην Αγγλία, το αριστεροτίμονο είναι no-go και έχω κάνει lease για εδώ ένα Lexus CT200h το οποίο είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

nikosdov116i
08-02-16, 07:38
Βλέπω σιγά σιγά να αποσύρονται πολλοί απο τον άσσο(και εγώ πριν ένα χρόνο το έδωσα)και αυτό δεν είναι καλό.Να δούμε αν μπορέσουμε ποτέ να ξαναπάρουμε ένα καλό αυτοκίνητο.

LefterisK
08-02-16, 17:21
ευχαριστουμε γιαννη. θα τα λεμε ελπιζω κι απο εδω.

giannis 116
08-02-16, 19:00
Βλέπω σιγά σιγά να αποσύρονται πολλοί απο τον άσσο(και εγώ πριν ένα χρόνο το έδωσα)και αυτό δεν είναι καλό.Να δούμε αν μπορέσουμε ποτέ να ξαναπάρουμε ένα καλό αυτοκίνητο.

Θα βγω λιγο εκτος θεματος, αλλα θα μου επιτρεψετε. Ο φιλος εχει πολυ μεγαλο δικιο που το λεει αυτο. Οντως δεν ειναι καλό και επισης για να ειμαι ρεαλιστης, δε νομιζω στην Ελλαδα με αυτες τις συνθηκες και αυτες τις προοπτικες να καταφερω ξανα κατι τετοιο. Η αληθεια ειναι πως ουτε τοτε το ειχα καταφερει στην Ελλαδα, αλλα στη Γερμανία! Τις καλες δηλαδη εποχες και παλι, επρεπε να βγω εξωτερικο να δουλεψω και τελικα πηρα ενα καλο, για τα δεδομενα μου, αμαξι! Ομοιως κι ακομα πιο πολυ με τις σημερινες συνθηκες και τις αυριανες προοπτικες που δεν τις βλεπω και καθολου ευχαριστες, για να γινει το ιδιο, μαλλον θα πρεπει να ξανα-ξενιτευτω, που η ιδεα, ασχετως του αυτοκινητου, γυριζει στο μυαλο μου εδω και καιρο ολο και πιο εντονη. Φυσικα αν ειναι να φυγω, δεν θα το κανω για να ξαναγορασω ενα καλο αμαξι! Αλλα αν γινει και εχω τη δυνατοτητα δεν θα πω και οχι! Θα ημουν βλακας αν ελεγα οχι!

Και για να το κλεισω εδω, θυμαμαι σε ενα παλιοτερο ποστ, αλλης σειρας, ο Rapid ειχε γραψει κι αυτος σοφες κουβεντες που τις θυμαμαι. Συνοψιζοντας ειχε γραψει πως οι χρυσες εποχες εκει απο 1998-2009, τελειωσαν και πολλοι καταφεραμε και πηραμε μεσα σ εκεινη την περιοδο μπεμβε, ή οποιοδηποτε αλλο 'πρημιουμ' οχημα, τωρα που ζορισε η κατασταση, οπως και να το κανουμε, για πολλους, τα κουκια δε βγαινουν. Ποσο δικιο!
Επειδη λοιπον τα δικα μου κουκια ζορισαν πολυ, για να μην κανω αυτο που κοροιδευω καποιους που εχουν φεσια, εξοδα, οικονομικο στριμωξιδι γενικα, αλλα εχουν κουρσα, ε εγω την κουρσα την αφησα. Προτιμω να μαι με καρουλι και να παρω μια ανασα, παρα με κουρσα και να πνιγομαι!

Το ξερω, ξεφυγα και να με συγχωρειτε. Εχω σκοπο να ανοιξω ενα ξεχωριστο νημα που μπορουμε να το συζητησουμε ολο αυτο, γιατι ομολογουμενως, ειναι μεγαλη κουβεντα!

Καλο σας βραδυ ! :cheers:

nikosdov116i
09-02-16, 07:25
Θα βγω λιγο εκτος θεματος, αλλα θα μου επιτρεψετε. Ο φιλος εχει πολυ μεγαλο δικιο που το λεει αυτο. Οντως δεν ειναι καλό και επισης για να ειμαι ρεαλιστης, δε νομιζω στην Ελλαδα με αυτες τις συνθηκες και αυτες τις προοπτικες να καταφερω ξανα κατι τετοιο. Η αληθεια ειναι πως ουτε τοτε το ειχα καταφερει στην Ελλαδα, αλλα στη Γερμανία! Τις καλες δηλαδη εποχες και παλι, επρεπε να βγω εξωτερικο να δουλεψω και τελικα πηρα ενα καλο, για τα δεδομενα μου, αμαξι! Ομοιως κι ακομα πιο πολυ με τις σημερινες συνθηκες και τις αυριανες προοπτικες που δεν τις βλεπω και καθολου ευχαριστες, για να γινει το ιδιο, μαλλον θα πρεπει να ξανα-ξενιτευτω, που η ιδεα, ασχετως του αυτοκινητου, γυριζει στο μυαλο μου εδω και καιρο ολο και πιο εντονη. Φυσικα αν ειναι να φυγω, δεν θα το κανω για να ξαναγορασω ενα καλο αμαξι! Αλλα αν γινει και εχω τη δυνατοτητα δεν θα πω και οχι! Θα ημουν βλακας αν ελεγα οχι!

Και για να το κλεισω εδω, θυμαμαι σε ενα παλιοτερο ποστ, αλλης σειρας, ο Rapid ειχε γραψει κι αυτος σοφες κουβεντες που τις θυμαμαι. Συνοψιζοντας ειχε γραψει πως οι χρυσες εποχες εκει απο 1998-2009, τελειωσαν και πολλοι καταφεραμε και πηραμε μεσα σ εκεινη την περιοδο μπεμβε, ή οποιοδηποτε αλλο 'πρημιουμ' οχημα, τωρα που ζορισε η κατασταση, οπως και να το κανουμε, για πολλους, τα κουκια δε βγαινουν. Ποσο δικιο!
Επειδη λοιπον τα δικα μου κουκια ζορισαν πολυ, για να μην κανω αυτο που κοροιδευω καποιους που εχουν φεσια, εξοδα, οικονομικο στριμωξιδι γενικα, αλλα εχουν κουρσα, ε εγω την κουρσα την αφησα. Προτιμω να μαι με καρουλι και να παρω μια ανασα, παρα με κουρσα και να πνιγομαι!

Το ξερω, ξεφυγα και να με συγχωρειτε. Εχω σκοπο να ανοιξω ενα ξεχωριστο νημα που μπορουμε να το συζητησουμε ολο αυτο, γιατι ομολογουμενως, ειναι μεγαλη κουβεντα!

Καλο σας βραδυ ! :cheers:

Μπράβο φίλε.Πιστεύω οι περισσότεροι εδώ είμαστε στην ίδια θέση.Πότε όμως δεν ξέρεις τι γίνεται.Ας μείνουμε με τα όνειρα.

Fanatic
09-02-16, 08:18
Ετσι πληροφοριακα. Μετα τον ασσο, τι??

giannis 116
09-02-16, 19:06
Eνα μικρό 'καρούλι', κατα προτιμηση Γιαπωνεζοκορεάτη, εως 1300κεκ, του 2007-08 κι επειτα. Ενα οικονομικο αμαξι δηλαδη, σε καταναλωση, σερβις, τελη, ασφαλειες, ανταλλακτικα, απλά να κάνω τη δουλειά μου, βασικες μετακινησεις απο και προς την εργασια μου, κανα σουπερμαρκετ για ψωνια και λιγες βολτες, 99% εντος Αττικης. Ουτως η αλλως και με την 116 οι βολτες ηταν κι αυτες το ιδιο, συν πως εχει κι η κοπελα μου ενα Οπελ Κορσα 1400αρι και μοιραζουμε τις διαδρομες. Τωρα αν φτιαξει καποια στιγμη ή κατασταση ή αν κανω εγω κατι για μενα να την φτιαξω μονος μου, για το μελλον, εχει ο Θεος, υγεια να εχουμε και βλεπουμε...

BMW Power
10-02-16, 08:08
Μπράβο Γιάννη πήρες την σωστή απόφαση.

Fanatic
10-02-16, 13:11
Eνα μικρό 'καρούλι', κατα προτιμηση Γιαπωνεζοκορεάτη, εως 1300κεκ, του 2007-08 κι επειτα. Ενα οικονομικο αμαξι δηλαδη, σε καταναλωση, σερβις, τελη, ασφαλειες, ανταλλακτικα, απλά να κάνω τη δουλειά μου, βασικες μετακινησεις απο και προς την εργασια μου, κανα σουπερμαρκετ για ψωνια και λιγες βολτες, 99% εντος Αττικης. Ουτως η αλλως και με την 116 οι βολτες ηταν κι αυτες το ιδιο, συν πως εχει κι η κοπελα μου ενα Οπελ Κορσα 1400αρι και μοιραζουμε τις διαδρομες. Τωρα αν φτιαξει καποια στιγμη ή κατασταση ή αν κανω εγω κατι για μενα να την φτιαξω μονος μου, για το μελλον, εχει ο Θεος, υγεια να εχουμε και βλεπουμε...

Παρε κανενα Yaris μεταχειρο

Ασε που θα ειναι και πιο γρηγορο απο την 116 :idea: :icon_pai:

rapid_fast
10-02-16, 14:42
Εγώ θα συμφωνήσω με τον αγαπημένο μας αντμίν οτι η
απόφαση του Γιάννη είναι η πιο σωστή..
Δυστυχώς, τα έξοδα των αυτοκινήτων της bmw είναι πλέον απαγορευτικά για το
100,0% των μέσων κατοίκων της Ελλάδας μιας και το εισόδημα έχει πέσει στις 11.300,00 ευρω.

giannis 116
10-02-16, 15:49
Παρε κανενα Yaris μεταχειρο

Ασε που θα ειναι και πιο γρηγορο απο την 116 :idea: :icon_pai:

Πολλά μικρά είναι πιο γρηγορα απ την 116! Αλλα οκ, δεν το κανω για αυτο ετσι! :drive2:

kostastnt
02-03-16, 21:44
Γιάννη σε ευχαριστώ κι εγώ για τις τόσες φορές που με βοήθησες!! Καλοτάξιδο το επόμενο!

Να αναφέρω και ένα πρόβλημα που συνέβη στο δικό μου πρωτοχρονιά.. να θυμίσω ε87, 11/2004 116..

Ξεκινάω πρωί πρωί προ-πρωτοχρονιά και η μηχανή κάνει σαν τρακτέρ.. κροτάλισμα γερό αλλά όχι σαν να γίναν όλα μπίλιες μέσα.. Σαν να χτυπάνε μέταλλα με μέταλλα αλλά ήρεμα.. το αφήνω λίγο και παρατηρώ στροφές και σταματάει ο θόρυβος.. επιτόπου συνδέω διαγνωστικό (autocom και gt1 κλώνο) να δω για καμια βλάβη και δεν δείχνει τίποτα.. Λέω για να πάω μια δοκιμή.. Κάνω τη δουλειά μου και όλα καλά.. Κανένα λαμπάκι εντωμεταξύ..

Πρωί πρωτοχρονιάς ξαναβάζω μπρος ξανά τα ίδια.. Πιο έντονος ο ήχος και παίζουν και οι στροφές.. δεν το κουνάω καν γιατί κατάλαβα ότι πάει για κράου.. Δεν μπορώ να περιγράψω τον ήχο αλλά όσοι ξέρετε θα καταλάβετε.. ανάβουν και μερικά λαμπάκια και το σβήνω.. τα διαγνωστικά δεν γράψαν πάλι τίποτα..

πάω συνεργείο μετά τις γιορτές με οδική και ανοίγουμε καπάκι.. η καδένα οριακά δεν τα έκανε μέσα όλα βίδες.. οι γλύστρες δεν υπήρχαν πλέον.. είχαν γίνει 4-5 μεγάλα κομμάτια και πολλά μικρά που κατέληξαν στο κάρτερ.. το ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι δεν πήδηξε δόντι και δεν υπήρχε άλλη ζημιά εκτός από τις γλύστρες.. αν πήδαγε δόντι θα κλαίγαμε μοτέρ απλά..

Η ζημιά ήταν οικονομικά στο μισό χιλιάρικο αλλά ταυτόχρονα έγιναν και άλλες δουλείες (μεγάλο σέρβις και κάτι τζιτζιλιμίντζιλι που ήταν για αλλαγή).. η τιμή είναι φιλική επειδή με το συνεργείο συνεργαζόμαστε και σε άλλες δουλειές.. Μπήκαν γνήσια ανταλλακτικά bmw (φλάντζες, τεντωτήρας, γλύστρες κτλ..)..

το αμάξι είχε κάνει ανάκληση τεντωτήρα.. επέλεξα να τον ξαναλλάξω προληπτικά.. αυτός που έβγαλα είχε το καινούριο part number.. Στο συνεργείο όμως μου είπαν ότι υπήρχε και ανάκληση για να μπει ένα μεταλλάκι που κρατάει την αλυσίδα σε περίπτωση που γίνει αυτό που έπαθα εγώ.. Το μεταλλάκι σε εμένα δεν υπήρχε και ούτε ποτέ έμαθα για τέτοια ανάκληση.. Το βάλαμε φυσικά και αυτό..

Το συμπέρασμα είναι ότι για μένα δεν επιτρέπετε τέτοια ζημιά.. το αμάξι έχει 150.000km.. τα πρώτα 50-60.000 είναι στη γερμανία σε εθνικές και σέρβις στην bmw.. τα επόμενα km έγιναν ελλάδα μόνο σε εθνικές.. το αμάξι ζήτημα να έχει 5.000-10.000km στην πόλη γιατί απλά χρησιμοποιώ άλλο αμάξι.. Τα σέρβις στην ελλάδα τα πρώτα έγιναν αντιπροσωπεία με γνήσια λάδια.. τα επόμενα έγιναν με castrol edge... και λάδια κάθε 7.000-10.000 ή κάθε χρόνο.. όχι κάθε 30.000 που λέει η bmw.. άρα μιλάμε ξεκάθαρα για κατασκευαστική αστοχία και προβληματικά ανταλλακτικά.. δεν είναι θέμα συντήρησης και χρήσης..

Γενικά το αμάξι είναι η δεύτερη μεγάλη ζημιά που βγάζει.. η πρώτη ήταν ο λ που η αντιπροσωπεία δεν έβρισκε τι έχει και ο γιάννης μου είχε πει να κάνουν update τον εγκέφαλο και θα δείξει το σωστό σφάλμα, τον λ δηλαδη.. τότε είχε βγει πάλι στα 500 η ζημιά.. ευτυχώς δεν έβγαλε κάτι άλλο και για αυτό δεν το πουλάω και ούτε πρόκεται..

Ο ήχος του μοτέρ πλέον άλλαξε πολύ.. είναι το ήσυχο αμάξι που αγοράστηκε πρίν 10 χρόνια.. τόσο καιρό ήταν πιο θορυβώδες αλλά η διαφορά ήταν αμελητέα στα αυτιά μου επειδή σταδιακά έγινε πιο θορυβώδες.. τώρα όμως ησύχασε απότομα..

nassosbmw1
03-03-16, 08:20
Εγώ θα συμφωνήσω με τον αγαπημένο μας αντμίν οτι η
απόφαση του Γιάννη είναι η πιο σωστή..
Δυστυχώς, τα έξοδα των αυτοκινήτων της bmw είναι πλέον απαγορευτικά για το
100,0% των μέσων κατοίκων της Ελλάδας μιας και το εισόδημα έχει πέσει στις 11.300,00 ευρω.

Καλημέρα.
Μιας και το θέμα αμάξι "πονάει" λίγο,θα το πάω λίγο διαφορετικά,κι ας ακουστεί σα παράπονο:
Μια φίρμα σαν τη BMW/Merc/κλπ δικαιολογεί άραγε τόσες και τέτοιες βλάβες; Επιτρέπεται σε αυτοκίνητο σχεδόν διπλάσιας τιμής από τον ανταγωνισμό να βγάζει βλάβες χειρότερες και από τα παλιά φιατάκια; Δε λέω, αυξημένο το κόστος συντήρησης,αλλά για συντήρηση και αναλώσιμα όχι για αστείες βλάβες -που δεν είναι τελικά καθόλου αστείες-κάθε τρεις και λίγο...Δεν εννοείται δηλαδή να "καίγονται" (στο 10χρονο πια 116 μου) εγκέφαλοι,πολλαπλασιαστές,MAF και διαφόρων λογιών αισθητήρες κάθε τρεις και λίγο,(και να μην έχει κάψει ούτε μια λάμπα πορείας!!!...) και η εξήγηση να είναι "χαλάνε αυτά"...Πλήρωσες όμως αδρά τα ωραία σου λεφτάκια για ένα ποιοτικό αυτοκίνητο και ασφαλές αυτοκίνητο μεν,αλλά κυρίως για να ξεφύγεις από το βραχνά του "κάθε τρεις και λίγο συνεργείο" δε...και όχι με το BMW να κάνεις και κουμπαριές με το μάστορα,και να ξέρεις όλα τα άτομα στα συνεργεία της Αθήνας με το μικρό τους όνομα!....
Εκτός αν έχει άλλο πρεστιζ να λες κάθε τρεις και λίγο "έχω (πάλι μες τη βδομάδα)το μπεμβε στο συνεργείο...":ylsuper::boink:
Και δεν είναι τόσο η βλάβη,ούτε το κόστος τελικά...ΟΚ να πληρωθεί σε ένα ακριβό αμάξι ένα ακριβό ανταλλακτικό,με την επερχόμενη φθορά του,την ακριβή του εργατώρα γιατί ο μηχανικός είναι εκπαιδευμένος στο αμάξι σου και θα βάλει/βγάλει πράγματα χωρίς να λερώσει ή να γρατζουνίσει κάτι, κλπ.
Το άσχημο είναι το ξενέρωμα που τρως 1ον όταν ξεμένεις,και 2ον όταν νιώθεις πως αρκετά χρήματα είναι απλώς "κερατιάτικα"...

MarinosE46
03-03-16, 15:21
Καλημέρα.
Μιας και το θέμα αμάξι "πονάει" λίγο,θα το πάω λίγο διαφορετικά,κι ας ακουστεί σα παράπονο:
Μια φίρμα σαν τη BMW/Merc/κλπ δικαιολογεί άραγε τόσες και τέτοιες βλάβες; Επιτρέπεται σε αυτοκίνητο σχεδόν διπλάσιας τιμής από τον ανταγωνισμό να βγάζει βλάβες χειρότερες και από τα παλιά φιατάκια; Δε λέω, αυξημένο το κόστος συντήρησης,αλλά για συντήρηση και αναλώσιμα όχι για αστείες βλάβες -που δεν είναι τελικά καθόλου αστείες-κάθε τρεις και λίγο...Δεν εννοείται δηλαδή να "καίγονται" (στο 10χρονο πια 116 μου) εγκέφαλοι,πολλαπλασιαστές,MAF και διαφόρων λογιών αισθητήρες κάθε τρεις και λίγο,(και να μην έχει κάψει ούτε μια λάμπα πορείας!!!...) και η εξήγηση να είναι "χαλάνε αυτά"...Πλήρωσες όμως αδρά τα ωραία σου λεφτάκια για ένα ποιοτικό αυτοκίνητο και ασφαλές αυτοκίνητο μεν,αλλά κυρίως για να ξεφύγεις από το βραχνά του "κάθε τρεις και λίγο συνεργείο" δε...και όχι με το BMW να κάνεις και κουμπαριές με το μάστορα,και να ξέρεις όλα τα άτομα στα συνεργεία της Αθήνας με το μικρό τους όνομα!....
Εκτός αν έχει άλλο πρεστιζ να λες κάθε τρεις και λίγο "έχω (πάλι μες τη βδομάδα)το μπεμβε στο συνεργείο...":ylsuper::boink:
Και δεν είναι τόσο η βλάβη,ούτε το κόστος τελικά...ΟΚ να πληρωθεί σε ένα ακριβό αμάξι ένα ακριβό ανταλλακτικό,με την επερχόμενη φθορά του,την ακριβή του εργατώρα γιατί ο μηχανικός είναι εκπαιδευμένος στο αμάξι σου και θα βάλει/βγάλει πράγματα χωρίς να λερώσει ή να γρατζουνίσει κάτι, κλπ.
Το άσχημο είναι το ξενέρωμα που τρως 1ον όταν ξεμένεις,και 2ον όταν νιώθεις πως αρκετά χρήματα είναι απλώς "κερατιάτικα"...
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο ''ποιοτικό και ασφαλές αυτοκίνητο'' και στην ''ακριβή εργατοώρα λόγω εκπαίδευσης,βρωμιάς και γραντζουνιών''.Δηλαδή ένα hyundai i30 (Τυχαίο το παράδειγμα) δεν είναι ασφαλές αυτοκίνητο?Η θα πας στην hyundai και οι τεχνικοί θα είναι ανεκπαίδευτοι και θα πάρεις πίσω ένα αμάξι με μαύρες δαχτυλιές στο τιμόνι και γρατζουνιές?
Τα υπέρογκα ποσά που ζητάνε σε κάποιες μάρκες για αυτοκίνητα της σειράς όπως είναι ένα 116 ή 316 κλπ είναι καθαρή εκμετάλλευση του κολλήματος που έχουν κάποια άνθρωποι με ένα brand και το υποτιθέμενο κύρος της έλικας ή του αστεριού της Μερκ και λοιπά.