PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με κεντρικο κλειδωμα


kostas p
18-01-06, 23:59
Γεια σας. θα θελα να σας συγχαρω για το πολυ ωραιο και ενδιαφερον forum.
Ειμαι καινουριος εδω και θα θελα να σας παρακαλεσω αν γινεται να με βοηθησετε σε καποιο προβλημα που μου εχει γινει ενας απιστευτος πονοκεφαλος.
Εχω μια e34 518i μοντελο 91. καποια στιγμη εμεινα απο μπαταρια και απο τοτε αρχισαν ολα.
Δεν ανοιγαν οι πορτες (ουτε του συνοδηγου) με το κλειδι. μετα απο πολυ παιδεμα ανοιξα το καπω και εδωσα ρευμα στην μπαταρια περασαν αρκετες ωρες και αφου φορτισε το προβλημα παρεμεινε.
Βγαζοντας και ξαναβαζοντας τον πολο της μπαταριας καποια στιγμη ανοιξαν οι πορτες αλλα απο τοτε το κεντρικο κλειδωμα δεν λειτουργει σωστα.
Συγκεκριμενα οταν κλειδωνω το αυτοκινητο απο τον συναγερμο (τον εξτρα που διαθετει) οι ασφαλειες κατεβαινουν και ξαναανοιγουν παλι. το ιδιο συμβαινει και αν το κλειδωσω απο το κλειδι.
Επισης τα ηλεκτρικα παραθυρα δεν κλεινουν τελειως αλλα μενει ενα κενο ενος περιπου εκατοστου.
Ειμαι ηλεκτρονικος και γνωριζω καποια πραγματα ( η πιστευα οτι θα ηταν απλα ) αλλα οσο κι αν παιδευτηκα δεν μπορεσα να κανω κατι.
Δεν υπαρχει καμια καμενη ασφαλεια στο κουτι με τις πλακετες κατω απο τα πισω καθισματα.
Η οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ιδιαιτερα ευπροσδεκτη.
Επισης η συσταση καποιου ηλεκτρολογου που να γνωριζει το (απιστευτα προχωρημενο και δυσκολο) ηλεκτρικο κυκλωμα αυτου του αυτοκινητου.
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
Φιλικα Κωστας

kypris
28-01-06, 04:08
το πιο λογικο ειναι ο συναγερμος σου.ο συναγερμος εχει και δικια του μπαταρια και ισως τα εφτυσε,η ειναι στο τελειωμα της και γιαυτο σου κανει παιχνιδακια.λογικα ο ηλεκτρολογος που τον βαλε τον συναγερμο τον εχει συνδεσει καπου στην πλεξουδα μονο με το κεντρικο σου κλειδωμα η και με τα παραθυρα σου δεν ξερω και γιαυτο παιδευεσαι αδικα.φανταζεσαι να στον ειχε συνδεση με τον διακοπτη εκκινησης του αυτοκινητου σου!!!οπως σε βλεπω εσενα θα ειχες αλλαξει μηχανη.!τελος παντων το πιο απλο ειναι να πας σε εκεινον που το εβαλε να το δει,η σε καποιον που να γνωριζει απο συναγερμους να ηρεμησεις. επισης μηπως το κλειδωσες κατα λαθος απο το πορπαγκαζ και προσπαθησες να το ανοιξεις απο καμια πορτα και το μπλοκαρες μονο σου,γιατι καμια φορα μπλοκαρουν ετσι οσα εχουν κεντρικο κλειδωμα.πιστευω να το λυσεις και γραψε μου να μου πεις τι ειχε τελικα..

konc
30-01-06, 17:45
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Αποσυνδέθηκε η μπαταρία για κάποιο service και έκτοτε θέλει κόλπα για να κλειδώσει. Πατάς το συναγερμό, οι ασφάλειες κατεβαίνουν και ξαναανεβαίνουν, ο συναγερμός όμως έχει μπει. Κλειδώνεις με το κλειδί, πάλι το ίδιο. Το αμάξι είναι ε36 του 96. Κάτι γίνεται εδώ και μας ξεφεύγει, αν κάποιος έχει καμιά ιδέα (ή αν εσύ kosta εχεις βρει τη λύση) ας το πει! Προσωπικά έχω κλείσει/ανοίξει το συναγερμό απο το κλειδάκι του αλλά τίποτα. Με τα παράθυρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

kostas p
30-01-06, 22:36
Γεια σας παιδια. Αργησα λογω ταξιδιου ολιγων ημερων.
Κατ αρχην θελω να σας πω ευχαριστω για τη βοηθεια.και τον φιλο makman για το μυνημα.(τωρα το ειδα κι αυτο).
Αυτα τα προβληματα ειχα κι εγω ανεβαιναν οι κλειδαριες και ξανακατεβαιναν δεν μπορουσα να το κλειδωσω σωστα (ακομη και στα παραθυρα ειχα προβλημα) και ολα αυτα με το που εμεινα απο μπαταρια.
Πιστευω οτι εγινε το εξης. προσπαθωντας να ανοιξω την πορτα του συνοδηγου με μηχανικο πλεον τροπο δηλαδη απλα με το κλειδι εφοσον δεν υπηρχε ρευμα - κατι συνεβη στα διακοπτακια της κλειδαριας (καποιο κολησε ) και εστελνε συνεχως ταση στην πλακετα που ειναι κατω απο το πισω καθισμα.
Ετσι μετα απο μεγαλη ταλαιπωρια (ακομη και πλακετα αγορασα) διαπιστωσα οτι αν εβγαζα την μεσαια καφε ασφαλεια 7.5 amper που ειναι διπλα στην πλακετα που ελεγχει το κεντρικο κλειδωμα τοτε εκλειναν σωστα τα παραθυρα κλειδωναν οι πορτες και το μοναδικο προβλημα που εμενε ηταν στο ξεκλειδωμα οι ασφαλειες ανεβαιναν και κατεβαιναν παλι. ακολουθωντας το καλωδιο που εδινε αυτη η ασφαλεια ειδα οτι το εστελνε σε ολες τις κλειδαριες.
Ετσι λοιπον στην πορτα του συνοδηγου βγαζοντας το κιτρινο φις που ειναι διπλα στην κλειδαρια το προβλημα λυθηκε.
Το αφησα ετσι γιατι δεν με ενδιαφερει να κλειδωνει και να ξεκλειδωνει το αυτοκινητο απο αυτην την πορτα.
Περασα μια απιστευτη ταλαιπωρια και ηταν κατι τοσο απλο.τουλαχιστον ομως τωρα κατανοησα πληρως το συγκεκριμενο ηλεκτρικο κυκλωμα και τον τροπο λειτουργειας του οπως και πολλα αλλα που εχουν σχεση με τον συναγερμο το κεντρικο κλειδωμα τα παραθυρα τον εσωτερικο φωτισμο ακομη και οι υαλοκαθαριστηρες ελεγχονται απο εκει. απο τις πλακετες που ειναι κατω απο το πισω καθισμα.
Τελειωνοντας θα θελα να πω οτι εντυπωσιαστηκα πολυ με τα ηλεκτρονικα του αυτοκινητου (περαν της ποιοτητας κατασκευης του). ειμαι ηλεκτρονικος στο επαγγελμα και δεν μπορουσα με τιποτα να φανταστω οτι θα εβρισκα σε αυτοκινητο πλακετες με τοσο προχωρημενα ηλεκτρονικα κυκλωματα.
Δυσκολευομαι να φανταστω τι μπορει να εχουν τα νεοτερα μοντελα.
Αν τωρα μετα απ αυτα μπορω να βοηθησω καποιον με παρομοιο προβλημα - πολυ ευχαριστως.
Και παλι σας ευχαριστω. φιλικα Κωστας.