PDA

Επιστροφή στο Forum : ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ?


silverZ3
25-01-06, 13:32
Εχω ενα προβλημα με την κουκουλα μου... Οταν ειναι κλειστη τριζει.. σαν να εχεις τενεδακια πισω απο το κεφαλι σου.. Εχεις το ''μωρο'' στο καθισμα του συνοδηγου και παρακαλας να μην πεσεις σε καμμια ανωμαλια στο δρομο και αρχιζει απο πισω να κανει τσικ τσικ τσικ τσικ.. και καλα να ειναι η κοπελα σου που το εχει συνηθισει.. αν ειναι κανενα φρεσκο τι κανεις.. το βγαζεις δεκεβρη μηνα ''ανοιχτος''? δεν νομιζω.. ουτε αυτη θα το αντεξει ουτε και εγω.. Την βγαζεις ''κλειστος'' και περιμενεις να ακουσεις ατακες του στυλ.. ''τι κανει ετσι?'' εκεινη ειναι η στιγμη που αρχιζω να αγχωνομαι.. εαν το συνεχισει πρεπει να απαντησεις.. και τι λες?
σκεφτομαι να ριξω κανενα σπρεϋ στις κλειδώσεις τις κουκουλας.. εχετε καμμια ιδεα? τι σπρεϋ θα ειναι αυτο? η αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος.. σας παρακαλω θερμα να μου δωσετε καποια λυση...

MZ3
25-01-06, 14:35
φιλε μου αυτα εχουν τα καμπρια διστηχος..

1 αν θελει ριθμισμα η κουκουλα πρεπει να ψαξεις καποιον εξουσιοδοτημενο που να εχει πειρα σε αυτο το σιγκεκριμενο θεμα

2 επισης καλο ειναι να κοιταξης τα μπουλ τον αμορτισερ που πολλες φορες ειναι υπετοια για τετιους θορηβους καταστρεφονται γρηγορα στα ζ3 λογο κοντης διαδρομης τον πισο αμορτισερ επισης το προβλημα εντινεται οταν ειναι χαμηλομενο το αμαξη

3 καλο ειναι να ψαξης για τιχον ραγισμα σαση εκη που κουμπονη το διαφορικο

καλα αποτελεσματα και γριγορα χορης τσικ τσικ τσικ γιατι θυμαμαι ποσο σπαστικο ειναι :calm:

silverZ3
25-01-06, 14:47
καλησπερα.. mz3

ολα τα παραπανω που ειπες ειναι τσεκαρισμενα.. και θα σου πω και το αλλο.. οταν το αμαξι ειναι ανοιχτο δεν κανει το παραμικρο τσικ τσικ. επομενως ξεχναμε το ραγισματα, αμορτισερ και διαφορικα.. εαν εκανε το τσικ τσικ οταν ηταν και ξεσκεπαστο να εισαι σιγουρος πως για ραγισμα στο σασι θα κοιτουσα πρωτα..(μακρια απο μας)..

Strax
25-01-06, 14:56
Δοκίμασε τα δύο σπρέι λίπανσης/γράσα της Wurth. Το ένα είναι αυτό στο κόκκινο μπουκάλι με σιλικόνη, όπου κάνει για πλαστικά, λάστιχα κλπ και το άλλο είναι Heavy Duty για τα σιδερένια κομμάτια που θες να λιπάνεις. Γενικά κάνουν καταπληκτική δουλειά και αν είσαι υπομονετικός μπορείς να εξαφανίσεις σχεδόν όλους τους θορύβους!

silverZ3
25-01-06, 15:12
το ένα ειναι σπρεϋ σιλικονης και το αλλο είναι γράσο σε σπρεϋ? καλα κατάλαβα STRAX? σε ρωταω επειδη παιζει να τα εχω και τα δυο σπιτι απλα δεν ξερω αν είναι WURTH η μαρκα.
Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες

Strax
25-01-06, 15:29
Το ένα είναι το HHS 2000 που είναι συνθετικό λιπαντικό με την ιδιότητα να κολλάει στις επιφάνειες και να μην φεύγει εύκολα. Δεν περιέχει σιλικόνη.
Το άλλο είναι σπρέι σιλικόνης κατάλληλο κυρίως για πλαστικές επιφάνεις, όπου δεν θες να αφήσεις λεκέδες. Με αυτά τα δύο λιπαίνεις τα σημεία που προκαλούν τους τριγμούς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παρόμοια προϊόντα, αλλά εγώ έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τα συγκεκριμένα.
Θα τα βρεις σε πολλά βενζινάδικα. Νομίζω ότι τα έχει και η Shell στο Olympus Plaza που κάνουμε αρκετές συναντήσεις.

MZ3
25-01-06, 17:18
εγώ επιμένω να ξανακοιτάξεις τα μπουλ τον αμορτισέρ το ότι ακούγονται επειδή είναι κλειστή ι κουκούλα είναι επειδή ο θόρυβος ενκγλοβιζετε μέσα στην καμπίνα μιας και τα μπουλ που κάνουν θόρυβο ειναι ακριβός απο κατο απο τιν ταμεπτσαρια πίσω στο ντουλαπάκι αλλα δεν επιμενο μιας και λες οτι το εχεις ελενξη απλα ποτε δεν ξέρεις επίσης αν βγάλεις τιν ταπετσαρία στο τέρμα πίσω θα ανακάλυψης μια σειρα απο δεκαρισιες βίδες που ειναι μάλλον στήριγμα τις κουκούλας ενα τσεκάρισμα / βίδωμα και εκεί δεν είναι κακό

MZ3
25-01-06, 17:26
Να πω και κάτι που θυμήθηκα τώρα σε ζ3 φιλου μου που δεν ήθελε τπτ απο τα παραπάνω που έγραψα μετα απο πολλά γκριτς γκρατς που έκανε διαπίστωσα οτι ο θόρυβος προερχότανε απο πάνω το κεγαλι το οδιγου μερια που διπλώνει ι κουκούλα όποτε και έριξα ενα σπρέι σιλικόνης τις για επαφές τριξίματα τις (γκρ δεν θυμάμαι δοκίμασε κάτι επώνυμο ) παντος το σημείο εινα μικρο πλαστικακη εκι που εχει τους μηχανισμούς πάνω και αριστερά απο το κεφαλή του οδηγού και το σπρέι ριξετο με μισάνοιχτη οροφή για να πάει εκεί που πρέπει

silverZ3
26-01-06, 09:28
καλημερα MZ3. εχθες ημουν 3 ωρες στο γκαραζ και περασα ολες τις βιδες της κουκουλας με σπρεϋ λιπανσης αυτο που βαζουν και στις βιδες οταν σκουριαζουν.. επισης ειχα μια μεγαλη βιδα που την ειχα παρει δωρο μεσα στο τασακι του αυτοκινητου που ποτε δεν ειχα καταλαβει που μπαινει.. εχθες το διαπιστωσα.. η βιδα αυτη ηταν η δεξια βαση της κουκουλας.. εκει πανω στηριζεται ολη η κουκουλα απο την δεξια μερια και αυτην την βιδα μου πηρε 1μιση ωρα για να την βαλω.. αφου λοιπον την εβαλα και καθαρισα ολες τις ενωσεις και βιδωσα και την αριστερη βιδα(της βασης) που επαιζε ηρθα η στιγμη να την κλεισω.. ηταν απιστευτο.. ειδα για πρωτη φορα την κουκουλα κλειστη και τεντωμενη.. το πλαστικο παραθυρο ηταν ''τσιτα'' και ολη η κουκουλα ''χαρτι'' . δεν το εχω βγαλει ακομα απο το γκαραζ ακομα για να δω τι εγινε με τον θορυβο αλλα θελω να πιστευω πως πρεπει να εχει φτιαξει.. ποσο πιο ομορφο δειχνει τωρα με κλειστη την κουκουλα δεν περιγραφεται..
μακαρι μα εφτιαξε και ο θορυβος μακαρι...

silverZ3
26-01-06, 09:36
το σημειο με το πλαστικακι που ειναι ακριβως? μηπως λες ενα πλαστικακι που ειναι παραπολυ μικρουλι και ειναι και στις 2 μεριες? ειναι γυρω στον 1εκατοστο αυτο που σου λεω και βρισκεται νομιζο στο πρωτο διπλωμα που κανει.. αυτο με τις δεκαρισιες βιδες δεν το καταλαβα.. πως θα την βγαλω την ρημαδα την ταπετσαρια?

MZ3
26-01-06, 12:12
μαλον αυτο το πλαστικακη που λες ενοω και προερχετε αρκετος θορηβος απο κει (αν ειναι απο εκει το δικο σου ) λιγο σπρεει και εκει δεν ειναι κακο οσο για τις βιδεσ τις κουκουλας αστο σαν τελευτεα λυση γιατι απο οτι εχω διαπιστοση ι ταπετσαρια μετα ποτε δεν ξαναμπενη ακριβος οπος ηταν πρην και φεναιτε πσιλοτσαλακομενη
ελπηζω να σταματισε ο θοριβως με τιν βιδα που εβαλες :cheers:

silverZ3
27-01-06, 08:50
ααααααααααααααα ααααααααααα αααααα κραυγη απογνωσης ηταν αυτη και οχι χαρας... εχθες το εβγαλα.. βολτα.. και τιποτα δεν εχει σταματησει ο θορυβος.. πρεπει να εχει μειωθει ελαχιστα αλλα σιγουρα δεν ειναι το αποτελεσμα που περιμενα.. εμφανισιακα φαινεται τελεια η κουκουλα και πιο ''δεμενη'' αλλα ο θορυβος υπαρχει ακομα για να μου θυμιζει πως πρεπει να χαλασω και αλλες εργατοωρες γιαυτο το θεμα.. τα νευρα μου.. ολοκληρη βιδα βασης εβαλα και τιποτα..

p_sE36
27-01-06, 11:15
ααααααααααααααα ααααααααααα αααααα

AAAXAXAXA, καλη φαση!!! απιθανη η κραυγη απογνωσης!!!!:D
εχω να προτεινω τα εξης: πηγαινε παρε ενα καλο λιπαντικο (σπρευ-γρασσο), οχι αντισκωριακο-λιπαντικο που εβαλες, πχ αυτο που σου υπεδειξε ο Strax, καθαρισε καλα τις βιδες απο το αντισκωριακο και ριξε με το καινουριο στις βιδες και σε ολες τις κλειδωσεις και οπου εφαπτουν τα μεταλλα του μηχανισμου της κουκουλας, ανοιγοκλεισε την μερικες φορες και μετα κλειστη και πηγαινε βολτα, αν εξακολουθησει μαλλον πας για ρυθμισμα (εχω προτασεις και γι'αυτο), μολις εχεις το αποτελεσμα ενημερωσε για να δουμε τι κανουμε!

vasilisZ3
27-01-06, 13:32
Σχετικά με ρύθμιση της κουκούλας τι ξέρουμε? Τι κάνουνε ακριβώς? Κόστη?