PDA

Επιστροφή στο Forum : Μεμβράνες παραθύρων


ΦΑΝΗΣ
04-02-06, 23:11
Παιδιά μήπως γνωρίζεται ποιές μεμβράνες είναι καλές?οι οποίες να μην έχουν πρόβλημα σε κανένα πλύσιμο ή στην πολυκαιρία αρχίζουν και βγαίνουν.:scratchch :scratchch :scratchch

God
04-02-06, 23:24
3M και Lumarr....βεβαια οτι πληρωνεις παιρνεις. 160-230 ευρω αναλογα το αμαξι και μαγαζι.

ΦΑΝΗΣ
04-02-06, 23:40
3M και Lumarr....βεβαια οτι πληρωνεις παιρνεις. 160-230 ευρω αναλογα το αμαξι και μαγαζι.Τα τεσσερα παραθυρα και το πισω?

makman
04-02-06, 23:51
Τα τεσσερα παραθυρα και το πισω?

ακριβως ετσι...και καποια απο τις δυο (δεν θυμαμαι ποια) δινει εγγυηση εφ ορου ζωης.

manosm3
04-02-06, 23:58
Η 3Μ δινει εγγυηση εφ' ορου ζωης.

God
05-02-06, 00:34
Eμενα μου ειπαν 3 χρονια η 3Μ και 6 χρονια η Lumarr...

...δεν με χαλαει κανενα απο τα 2.

Fairytale
05-02-06, 01:33
Γνωρίζω 3 εταιρείες: Llumar, Foliatec, 3M
Στο δικό μου έχω Llumar από τον 7/2000 χωρίς κανένα πρόβλημα. Τις έβαλα στο κεντρικό τους κατάστημα στον Κηφισό. Έχουν 6 χρόνια εγύυηση. Φίλοι έχουν βάλει και από τις άλλες 2, χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Τα λεφτά ήταν περίπου τα ίδια, αλλά όχι και οι αποχρώσεις σε κάθε εταιρεία. Δεν τοποθετούνται πια στο μπροστινό παρμπρίζ αν και έμαθα ότι η Foliatec βάζει μια ανοιχτόχρωμη, που την χρεώνει όμως πανάκριβα. Δεν κατάλαβα γιατί!!!
Που θα σε βοηθήσουν:
1. τα πλαστικά και τα μεταλλικά μέρη του σαλονιού δεν θα ζεματάνε. Τα δέρματά σου επίσης.
2. Το air condition θα τις λατρέψει αφού δεν θα δουλεύει υπερωρίες το καλοκαίρι, ειδικά σε ταξίδια.
3. Φήμες τις φέρνουν επίσης να έχουν αντικλεπτικό ρόλο, αφού οι ίνες που περιέχουν δεν αφήνουν τα τζάμια να γίνουν κομμάτια. Δεν το έχω τσεκάρει, ευτυχώς...
Που δεν θα σε βοηθήσουν:
1. στην τσέπη σου, αφού εκτός από την τοποθέτησή τους ίσως χρειαστεί να πληρώσεις και καμμιά κλήση για ''αδιόρατο εσωτερικό αυτοκινήτου'', κυρίως σε περιόδους που θα έχεις πληρωθεί δώρo και τα στρουμφάκια ασχολούνται με τζάμια, φώτα κλπ προσπαθώντας να γεμίσουν καμμιά τρύπα του προυπολογισμού.
2. σε κακοφωτισμένους δρόμους αν θελήσεις να κάνεις όπισθεν και έχεις διαλέξει πολύ σκουρόχρωμες αποχρώσεις.
Έχω περάσει 2 φορές ΚΤΕΟ χωρίς κανένα πρόβλημα. Πάντως βγαίνουν αν το θελήσεις.
Γνώμη μου μην βάλεις κάτι πολύ σκούρο και σίγουρα όχι καθρέπτες αφού επιτρέπονται μόνο για αγωνιστική χρήση. Ελπίζω να σου ξεκαθάρισα το τοπίο.
C U out there

God
05-02-06, 02:21
Τα τεσσερα παραθυρα και το πισω?


Nαι, στο μπροστα απαγορευεται δια ροπαλου. ΟΣΟ διαφανης και να ειναι, θα σε γραψουν.

melodic
05-02-06, 03:10
το μυστηκο στην επιλογη το ποσο σκουρα θα βαλεις....ειναι τι χρωμα εσωτερικο εχεις.... αν το αμαξι μεσα πχ εχει μαυρα καθισματα και πας και βαλεις τιγκα σκουρο...τοτε πας γυρευοντας να φας καμια κληση...

Αν ομως εχεις ανοιχτα(μπεζ πχ) καθισματα και βαλεις μια ψιλοανοιχτη ζελατινα εισαι πιστευω οκ.... η ακομα και λιγο πιο σκουρα.... και μην ξεχνας το κλασικο κολπο οταν σε σταματανε να ανοιγεις οροφη παραθυρα φωτα κτλ...στο μπαμ!!!! βοηθαει αρκετα...

(δεν μπορω να φανταστω το αμαξι μου χωρις φιμε!!!

οσο για τις 2 εταιριες Lumair και 3Μ συμφωνω απολυτα οτι ειναι οι κυριαρχοι του παιχνιδιου....εγω πηγα στην lumair στο κιφησο...Με ραντεβου νομιζω τις φοραω εδω και 3 χρονια...κανενα προβλημα ουτε κληση!!! :+1:

στην τοποθετηση ειναι μαγοι οι ανθρωποι(ακομα και πιο ψηρας αρρωστος κολλημενος με το αμαξι του δεν θα βρει τιποτα αρνητικο)...εχω προσπαθησει να βαλω και μονος μου...σε μικρα τσαμια ψιλοβαζω αλλα στο πισω τζαμι θελει big balls!!!:takecover
Οποτε εφυγες για 3Μ η lumair...!!!! :clap:
Προσοχη μονο στους επιβατες με τα τσιγαρα αν και εχω ακουμπησει τσιγαρο μια φορα για να δω τι παιζει αφησε ενα πολλη μικρο σημαδακι...(εγω που το ξερω το βρησκω μονο)

(Οι ζελατινες τις 3Μ γραφουν το 3Μ σε μερικα σημεια και πρεπει μετα να κατσεις σαν Μ@λ@κ@ς να το αφαιρεσεις με οινοπλευμα)

MTB
05-02-06, 03:46
Όσον αφορά την διάφανη της foliatec έχω την εντύπωση πως γνωρίζω γιατί είναι πανάκριβη...
Αν έχω ακούσει καλά ανάλογα με το φως του ήλιου σκουρένει και εμποδίζει την ακτινοβολία...
¶λλη το πρωί και άλλη το βράδυ που λένε..
Δεν είμαι σίγουρος όμως...

Fanis
05-02-06, 11:05
Llumar έχω βάλει το Golf απο το 1996 και δεν έχω κανένα πρόβλημα και κάνανε άψογη δουλειά στην τοποθέτηση. Επίσης και για τις 3Μ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια....οπότε οπως είπαν και οι συμφορουμίστες, δες και τις δυο (τιμές και χρώματα) και βάλε όποια προτιμάς.

Για τις Llumar δες εδώ (http://www.kin.gr) τιμές και χρώματα.

BMW-Racing
05-02-06, 12:38
ερώτηση..?μήπως λόγω έξτρα βάρος κ πάχους δημιουργεί κάποιο ζόρισμα στα moter των παραθύρων...

melodic
05-02-06, 13:24
ερώτηση..?μήπως λόγω έξτρα βάρος κ πάχους δημιουργεί κάποιο ζόρισμα στα moter των παραθύρων...


Με τιποτα....δεν εχει κανενα προβλημα...

God
05-02-06, 13:36
ερώτηση..?μήπως λόγω έξτρα βάρος κ πάχους δημιουργεί κάποιο ζόρισμα στα moter των παραθύρων...

To παραθυρο ειναι 5 κιλα και η μεμβρανη 50 γραμμαρια...δεν νομιζω τα εξτρα 50 γραμμαρια να ειναι προβλημα για το μοτερ. Πιο πολυ ζοριζεται αν ειναι βρεγμενο το τζαμι! :bananasmi

Nick_compact
05-02-06, 14:43
και εγώ lumar έχω! κανένα παράπονο...Το καλοκαίρι θα καταλάβεις την αξία τους...
Το βράδυ στο παρκάρισμα πρέπει να κατεβάσεις παράθυρο για να δεις πεζοδρόμιο από καθρέπτη,μόνο αυτό είναι το μειονέκτημα.
Οι 3Μ έχουν εγγύηση εφόρου ζωής και οι lumar 5-6 χρόνια δεν θυμάμαι

ΦΑΝΗΣ
06-02-06, 00:31
ΟΚ Παιδια με διαφωτισατε πληρως,μαλλον θα βαλω πρωτου σταδιο μεμβρανες για να μην εχουμε προβλημα ουτε με ΚΤΕΟ ουτε με αστυνομια,απλως μηπως ξερεται η 3Μ ή Lumar εχουν εταιριες στην Θεσσαλονικη?

Eric36
06-02-06, 16:16
ΟΚ Παιδια με διαφωτισατε πληρως,μαλλον θα βαλω πρωτου σταδιο μεμβρανες για να μην εχουμε προβλημα ουτε με ΚΤΕΟ ουτε με αστυνομια,απλως μηπως ξερεται η 3Μ ή Lumar εχουν εταιριες στην Θεσσαλονικη?
Αν είναι να βάλεις 1ο στάδιο μεμβράνη ειδικά τις Llumar,καλύτερα να μη βάλεις καθόλου....τσάμπα λεφτά, θα πληρώσεις τα ίδια και δε θα δεις μεγάλη διαφορά στο τζάμι. Αυτές τις λένε clima select και συνήθως τις βάζουν ίσα ίσα για να κόβει τις UV ακτινοβολίες του ηλίου. Αυτη είναι η γνώμη μου βέβαια και δε θέλω να σε επιρεάσω απλά δεν αξίζει για τα λεφτά (ίσως στο πουν και στη Llumar αυτό). Για κοίτα και της 3Μ που έχει πιο πολλές επιλογές σκουρότητας. Το δικό μου έχει 2η Llummar (6 χρόνια εγγύηση).

Elias_Z3
07-02-06, 07:01
Μια ερωτηση, εγω στο Ζ3 μπορω να βαλω μεμβρανες? Θα εχω προβλημα?

Dark_Niaou
07-02-06, 07:13
τι πρόβλημα να έχεις ρε Ηλία;

Elias_Z3
07-02-06, 07:18
Αφου εχω μονο δυο παραθυρα αν μπει η μεμβρανη δεν θα φαινεται τιποτα μεσα. Μην τις πληρωσω χρυσες.

Dark_Niaou
07-02-06, 07:20
χαχαχα Οχι ρε φίλε... και ο Νίκος με το κομπρεσσορατο δεν έχει; απλά μην βάλεις στο παρμπρίζ

Elias_Z3
07-02-06, 07:25
Το κακο ειναι οτι θα ηθελα να μπει και μια μεμβρανη στο παρπριζ, γιατι το καλοκαιρι τραβαει πολυ ζεστη και στο ταμπλο ψηνω αυγα. Εκτος αν βαλω μπροστα μεμβρανη μονο για την αντινοβολια.

Dark_Niaou
07-02-06, 07:33
βάλε την πιο light

Elias_Z3
07-02-06, 07:41
Μαλλον κατι τετοιο θα γινει. Thanks

doria
07-02-06, 11:49
να σου πω κι εγώ την γνώμη μου...

εγώ είχα βάλει foliatec στο golf και είμουν καταευχαριστημένη και απο άποψη ακτινοβολίας και απο άποψη δουλειάς..το ζητούμενο πρώτα όμως είναι να επιλέξεις τον σωστό μάστορα που θα χαζέψεις με την δουλειά του και θα σου κάνει πολύ καλή και προσεκτική δουλειά και δεν θα σε γδάρει.
Εγώ έχω να σε συστήσω στον δικό μου να σου κάνει και καλήτερη τιμούλα αλλα περνάει foliatec.Αν ενδιαφέρεσαι να δεις την δουλειά του πες μου να σου στείλω το τηλέφωνό του.

Tasulis
09-02-06, 23:03
ΦΙΛΕ ΦΑΝΗ, ΕΑΝ είσαι απο θεσσαλονίκη έχω να σε προτείνω ένα παλικάρι στο ΚΙΛΚΙΣ που κάνει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Λεγεται GLASS FILM FOUNTAS.Οταν μιλάμε για δουλεία μιλάμε για ακρίβεια χειρουργική. ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ. ΟΣΟΙ βάζουν film ελπίζω να πληρώνουν οι ίδιοι και ΟΧΙ οι μπαμπάδες τους.:banned:

MrZ
11-04-06, 19:05
Το κακο ειναι οτι θα ηθελα να μπει και μια μεμβρανη στο παρπριζ, γιατι το καλοκαιρι τραβαει πολυ ζεστη και στο ταμπλο ψηνω αυγα. Εκτος αν βαλω μπροστα μεμβρανη μονο για την αντινοβολια.

Εγώ είχα βάλει στο Escort μεμβράνες της 3Μ,είχα βάλει και μπροστά και μπορώ να πώ ότι κάνει την οδήγηση το βράδυ 10 φορές πιό ξεκούραστη,ειδικά άμα κάνεις ταξίδι.Όλοι οι @#$#@% που έρχονται από το άλλο ρέυμα με τα μεγάλα φώτα που "βαριούνται να σβήσουν" τώρα πλέον δεν ενοχλούν τόσο πολύ,ούτε κινδυνέυεις να βρεθείς σε χανντάκι...επειδή κάποιος σε τύφλωσε.Όμως...απαγορεύεται μπροστά...

Έχεις μεμβράνη και πίσω άρα αυτός που σου ανάβει τα φώτα γίνεται αντιληπτός χωρίς να σε τυφλώνει.Και αυτά που λέτε για το παρκάρισμα το βράδυ...ή το παρακάνατε στη σκουρότητα ή τα φώτα της όπισθεν δεν φέγγουν καλά.Εγώ μια χαρά έβλεπα χωρίς να κατεβάζω τζάμια και άμα θέλετε ανεβάζω και φωτογραφίες στο γκαραζ να δείτε σκουρότητα που είχα.

Μάλλον στο bmw δεν θα μπεί φιμέ...βλέπω όλους όσους έχουν γύρω γύρω και όχι μπροστά και μου κακοφαίνεται.Όχι,προτιμώ να μην έχω καθόλου...

bardull
11-04-06, 22:16
Φοραω λουμαρ εδω και καιρο χωρις κανενα προβλημα.Τα θετικα ηταν δροσια το καλοκαιρι,κρυωνει αμεσως οταν βαζω αιρκοντισιον,δεν σε καιει ο ηλιος.Εχω βαλει και μπροστα την διαφανη και εχει βοηθησει ειδικα στο οτι δεν ψηνεται το ταμπλω.

Christos 330i ///M
11-04-06, 22:19
Kαλησπερα φιλε Φανη επηδει ειμασται απο πολυ κοντα εχω τον καταλληλο για σενα...
Ειναι φιλος μου με 8-9 χρονια εμπειρια δουλευει ολες της μαρκες και παιρνει 120 - 140 e το πολυ το αυτοκινητο κομπλε...
Ειχα βαλει στο Ε36 μου και τωρα σκεφτωμαι να βαλω και στο Ε46 μου..

sheriff
12-04-06, 21:33
Και αυτά που λέτε για το παρκάρισμα το βράδυ...ή το παρακάνατε στη σκουρότητα ή τα φώτα της όπισθεν δεν φέγγουν καλά.Εγώ μια χαρά έβλεπα χωρίς να κατεβάζω τζάμια και άμα θέλετε ανεβάζω και φωτογραφίες στο γκαραζ να δείτε σκουρότητα που είχα.
εγω Αντωνη εχω μεγαλο προβλημα με την οπισθεν το βραδυ.το πισω τζαμι ειναι το πιο σκουρο που υπαρχει και τα πλαινα ενα τονο πιο ανοιχτο.βεβαια εχω βαλει φιλμ και στα φαναρια οποτε...:takecover :takecover :takecover :takecover

ΝΙΚΟΣ Z3schnitzer
13-04-06, 17:07
Το κακο ειναι οτι θα ηθελα να μπει και μια μεμβρανη στο παρπριζ, γιατι το καλοκαιρι τραβαει πολυ ζεστη και στο ταμπλο ψηνω αυγα. Εκτος αν βαλω μπροστα μεμβρανη μονο για την αντινοβολια.

Ηλία εγώ λόγω του ότι έχω μπεζ-μαύρο δέρμα έχω βάλει 2ο στάδιο φιμέ αλλά καφέ. Και μπροστά έχω βάλει για την αντανάκλαση. Όσες φορές με έχουν σταματήσει δεν μου έχουν πει τίποτα. Και είναι πάρα πολύ καλά. ¶ψογα.

dimrai
15-04-06, 00:33
Να προσθέσω και γω λοιπόν το παρακάτω, που μου το έδωσαν γραπτώς όταν φόρεσα μεμβράνες της 3Μ πέρσι το χειμώνα (δηλαδή Δεκ 2004):
{{ Κ.Ο.Κ. άρθρο 81, παρ. 8:
"Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από τον ανεμοθώρακα, ως και η επικόλληση σε αυτόν αντικειμένων που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού"

Ευρωπαϊκή Οδηγία 92/22/ΕΟΚ, άρθρο 9.1.4.1:
"... ο συντελεστής μετάδοσης του φωτός δεν πρέπει στην περίπτωση του μπροστινού παρπρίζ να είναι κατώτερος από 75%"

οπότε:
...τα μπροστινά παρμπρίζ αποτελούνται από δύο τζάμια με επικολλημένη μεμβράνη ανάμεσα. Ετσι επιτυγχάνεται η προστασία των επιβατών από θραύσματα σε περίπτωση ατυχήματος (...όντως, παθών...). Η μετάδοση φωτός ενός μπροστινού παρπρίζ κυμαίνεται από 76% - 85%. Επικολλώντας μεμβράνη εσωτερικά, ο συντελεστής μετάδοσης φωτός θα είναι σε κάθε περίπτωση κατώτερος από 75%. }}

Με διαβεβαίωσαν επίσης οτι ΔΕΝ υπάρχει όριο για τα πλαϊνά και το πίσω τζάμι. Απλώς "προκαλείς..."
Το μπροστά το βάζω με δική μου ευθύνη και δεν με καλήπτει η εταιρία.
Η 3Μ έχει τα Panther cs Black -5 -20 -35 -50 με ανοιχτότερο το -50 και σκουρότερο το -5.
Εχω βάλει εμπρός -50 και σε όλα τα υπόλοιπα -20.
κόστος 35€ κάθε παράθυρο και από 70€ το εμπρός και πίσω. Σύνολο 280€.
Στην αρχή δυσκολεύτηκα μέχρι να το συνηθήσω, μετά όμως δεν χρειάστηκε να ξαναβάλω γιαλιά ηλίου στο αυτοκίνητο μέσα.

That's all for now

s318is
25-04-06, 08:15
Σκέφτομαι να βάλω και εγώ στην μπουμπου μου αλλά θέλω να βάλω και στο μπροστά.

Είχα δει στην έκθεση πριν κατι μήνες την πρώτη της 3Μ και ήταν μια χαρά!!

Πολύ διακριτικό παρά το μαύρο εσωτερικό του αυτοκινήτου της έκθεσης.

Απλά ξέρει κανείς πόσο πάει η κλήση αν σε σταματήσουν τα στρούμφ?

MAC Z4
25-04-06, 10:35
Ρε παιδια γραψτε κανενα τηλεφωνο για τοποθετηση...!

Elias_Z3
27-04-06, 08:54
Χτες ρωτησα για το Ζ3 και παει περιπου στα 130 ευρω μαζι με το πισω τζαμι του hardtop.

millionairesteam
27-04-06, 09:59
φιλαρακια εγω εβαλα llumar ειμαι πολυ ευχαριστημενος αν και ειναι στο πρωτο σταδιο ζελατινας και μου στοιχισαν 200€!στο 530, εκτος μπροστινου και οσες φορες με σταματησαν ΠΟΤΕ!δεν μου ανεφεραν αυτο το θεμα

p_sE36
27-04-06, 12:07
να ρωτησω κι εγω κατι αλλο? στα καμπριο που δεν εχουν πισω τζαμι αλλα πλαστικο τι γινεται? μπαινει εκει ζελατινα? η υπαρχει προβλημα που οταν μαζευεται η οροφη διπλωνει? εχει βαλει κανεις???

Elias_Z3
27-04-06, 13:01
να ρωτησω κι εγω κατι αλλο? στα καμπριο που δεν εχουν πισω τζαμι αλλα πλαστικο τι γινεται? μπαινει εκει ζελατινα? η υπαρχει προβλημα που οταν μαζευεται η οροφη διπλωνει? εχει βαλει κανεις???
Απο οσο ξερω στη ζελατινα δεν μπανει μεμβρανι!

p_sE36
27-04-06, 13:09
ισως να μπαινει καποιο αλλο υλικο που να λυγιζει, δεν εχει βαλει κανενας τιποτα? ...παντως θα ειναι πολυ ασχημο το αποτελεσμα αν εχει σκουρο χρωμα μονο στα πλαινα και μπροστα και πισω τιποτα...

Elias_Z3
27-04-06, 13:13
ισως να μπαινει καποιο αλλο υλικο που να λυγιζει, δεν εχει βαλει κανενας τιποτα? ...παντως θα ειναι πολυ ασχημο το αποτελεσμα αν εχει σκουρο χρωμα μονο στα πλαινα και μπροστα και πισω τιποτα...
Εγω παντως ρωτησα και μου ειπαν οχι.
Τι να κανουμε? Θα αναγκαστουμε να το εχουμε συνεχεια ανοιχτο!;)

ΦΑΝΗΣ
28-04-06, 00:03
Μηπως ξερει κανεις για την μαρκα Protecar εβαλε κανεις τετοιες μεμβρανες?

vtsouX3
28-04-06, 12:34
Έχω βάλει στο Χ3 της 3Μ το -35 σε όλα τα πλαϊνά παράθυρα και στο πίσω παρμπριζ . Κόστος μόνο 180 € . Το αυτοκίνητο μου έχει ανοιχτόχρωμο εσωτερικό γι' αυτό φαίνεται σαν -50 . Φίλος αστυνομικός που το είδε, μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα .

sheriff
28-04-06, 23:13
να ρωτησω κι εγω κατι αλλο? στα καμπριο που δεν εχουν πισω τζαμι αλλα πλαστικο τι γινεται? μπαινει εκει ζελατινα? η υπαρχει προβλημα που οταν μαζευεται η οροφη διπλωνει? εχει βαλει κανεις???
για ψαξτο λιγο παραπανω,προχτες ειδα ενα wrangler soft top που ειχε μεμβρανες.βεβαια δεν ηταν και οτι καλυτερο αισθητικα

konas
27-04-07, 09:29
Παιδια επαναφέρω το thread μιας και ήρθε η ώρα και για το δικό μου αυτοκίνητο. Αφού διάβασα και τα άλλα αντίστοιχα thread είδα τις 3 κυριότερες εταιρείες του χώρου παρακαλώ να μου πείτε τυχόν αρνητικές περιπτώσεις για αποφυγή πχ κακής ποιότητας εφαρμογές - τοποθετήσεις και σε PM αν θέλετε προτεινόμενα μαγαζια για εγκατασταση κατά προτίμηση (χωρίς να ειναι αυτο απαραίτητο) σε Χολαργό, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή, και γύρω περιοχές.

Ευχαριστώ,
Κώστας

stefos
27-04-07, 09:35
Εγώ Κώστα τοποθέτησα χθές στο αυτοκίνητο μου μεμβράνες της Llumar (titanium) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα παιδιά με τελιώσαν σε 1:30 ώρα, και οι μεμβράνες είναι πολύ καλές. Δέν είναι πίσσα μαύρες για να μαζεύεις κλήσεις, και η ορατότητα από μέσα είναι ιδανική. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω με πμ λεπτομέριες..

konas
27-04-07, 09:53
Εγώ Κώστα τοποθέτησα χθές στο αυτοκίνητο μου μεμβράνες της Llumar (titanium) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα παιδιά με τελιώσαν σε 1:30 ώρα, και οι μεμβράνες είναι πολύ καλές. Δέν είναι πίσσα μαύρες για να μαζεύεις κλήσεις, και η ορατότητα από μέσα είναι ιδανική. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω με πμ λεπτομέριες..

Στέφο ΝΑΙ με ενδιαφέρει. Στείλε ΡΜ please.

autodream
27-04-07, 09:55
και εγω τις εχω βαλει εδω και 4.5 χρονια στη LIumar στον Κηφισο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο την ποιοτητα τους και απο την δουλεια τους απλα πρεπει να κλεισεις ραντεβου για να πας.

GIANNIS-320/CABRIOLET
27-04-07, 10:58
Το 2000 είχα βάλει μεμβράνες της 3Μ σε ένα ASTRA SPORT μαύρου χρώματος που είχα. Είχα βάλει λοιπόν το –50 (την πιο ανοιχτή) σε μπροστά ΚΑΙ ΠΙΣΩ και στα πλαϊνά παράθυρα την άμεσος επόμενη σε σκουρότητα. Επειδή το σαλόνι μου ήταν μαύρο δεν υπήρχε καμία διαφορά βλέποντας το γύρο – γύρο. Τώρα αυτό το αυτοκίνητο το έχει ο αδελφός μου (από το 2004).
Οι μεμβράνες είναι ακόμα όπως τις είχα βάλει την πρώτη ημέρα.
Πράγματι απαγορεύονται και δεν απαγορεύονται μόνο οι μπροστά ή οι πίσω… Απαγορεύονται ΟΛΕΣ !!!! Ωστόσο είναι στην διακριτική ευχέρεια του οργάνου για το αν σε γράψει ή όχι. Πρέπει να είναι κάποιος τρελά κολλημένος για να το κάνει …. 7 και χρόνια πάντως που υπάρχει στην οικογένεια το αστράκι, μου έχουν κόψει το 2003 μια και μοναδική κλήση για τις μεμβράνες στον δρόμο Ναυπλίου –¶ργους και αυτό γιατί δεν μου είχαν βρει κάτι άλλο…!!! Κόστος κάπου 10€ τότε. Τα υπέρ και τα κατά τους τα έχετε γράψει, επομένως δεν θα αναφερθώ. Στο μόνο που θα αναφερθώ για να το τονίσω είναι η άνεση του αιρκοντίσιον στο να αποδώσει χωρείς καταπόνηση !!!! Τέλεια τα 3Μ!!!

kimiE46coupe
27-04-07, 11:05
και εγω εβαλα liumar μεμβρανες πριν κανα 6μηνο στον κηφισο.εβαλα τις titanium.το μονο που δεν μου αρεσε ειναι οτι στις ακρες του τσαμιου που εχει κατι γρουμπουλια το τζαμι δεν κολαει η μεμβρανη και φαινεται ψιλοπ@π@ρι@.ακομα να πω οτι η ορατοτητα που εχει τωρα το τζαμι δεν ειναι οπως πριν.υπαρχει μια μικρη διαφορα προς το χειροτερο.αλλα σε γενικες γραμμες συστηνονται.

zaharias
27-04-07, 12:03
Να ρωτησω εγω κατι αλλο ρε παιδια. Οσοι εχετε τοποθετησει ειχαν λυθει οι ταπετσαριες ή οχι και αν υπαρχουν υπερ και κατα. Δηλαδη ειναι καλυτερα να λυθουν γιατι γινεται ετσι πιο σωστη τοποθετηση ή και χωρις να ανοιχθουν, αμα αυτος που τις τοποθετει ειναι γνωστης, ειναι παλι οκ? Παντως εχω βρει στο Αιγαλεω μαγαζι το οποιο τοποθετει 3Μ και δεν λυνει σε κανενα αυτοκινητο ταπετσαριες.

Chalyps
27-04-07, 12:12
zaxarias που στο Αιγάλεω?
Θα μου στείλεις σε παρακαλώ με π.μ ?
Θα βάλω κ εγώ με το που θα παραλάβω την μπουμπού μου...

GIANNIS-320/CABRIOLET
27-04-07, 12:18
Να ρωτησω εγω κατι αλλο ρε παιδια. Οσοι εχετε τοποθετησει ειχαν λυθει οι ταπετσαριες ή οχι και αν υπαρχουν υπερ και κατα. Δηλαδη ειναι καλυτερα να λυθουν γιατι γινεται ετσι πιο σωστη τοποθετηση ή και χωρις να ανοιχθουν, αμα αυτος που τις τοποθετει ειναι γνωστης, ειναι παλι οκ? Παντως εχω βρει στο Αιγαλεω μαγαζι το οποιο τοποθετει 3Μ και δεν λυνει σε κανενα αυτοκινητο ταπετσαριες.

Νομίζω πως είναι σημαντικό αυτός που τις τοποθετεί να ξέρει. Έτσι θα αποφύγεις ζάρες και σημαδάκια. Εμένα δεν μου είχαν λύσει ταπετσαρίες (3Μ) και η δουλεία ήταν άψογη.
Αν κάποιος π.χ. είχε σπασμένο το παρμπρίζ (μακριά από όλους μας) και πήγαινε να το αλλάξει και να βάλει και μεμβράνες, πρώτα θα του βάζανε την μεμβράνη, για λόγους ευκολίας και μετά θα του τοποθετούσαν το παρμπρίζ στο αυτοκίνητο του. Έτσι μου είχε πει ο μάστορας. Επομένως δεν έχει ποιοτική διαφορά.

kimiE46coupe
27-04-07, 12:46
και η liumar δεν λυνει τις ταπετσαριες

jim
27-04-07, 12:53
Έβαλα εγώ 13 του μηνός στην llumar στον Κηφισό 220 εφ όρου ζωής εγγύηση

matrixlord
30-04-07, 07:07
Παιδιά ξέρει κανείς κανέναν καλό για φιμέ στο Ηράκλειο Κρήτης?

zaharias
02-05-07, 10:42
Εγω θελω να βαλω μεμβρανες αλλα εχω μπερδευτει λιγο με τη σκουροτητα. Επειδη το αμαξι ειναι μαυρο με μπεζ εσωτερικο, να βαλω το μεσαιο? Το πολυ ανοιχτο δεν μου αρεσει οπως επεισης και το πισσα!! Μαλλον για 3Μ με βλεπω που εχει περισσοτερες επιλογες σκουροτητας. Σκεφτομαι να βαλω και μπροστα το πιο ελαφρυ, εδω στο νησι δεν τρεχει τιποτα με τα φιμε, δεν εχουν γραψει ποτε κανεναν!

Chalyps
02-05-07, 11:23
Σε αυτό το site που πρόκειται για συνεργείο τοποθέτησης 3M , υπάρχουν και οι διαθέσιμες αποχρώσεις της φίρμας....

www.nikitas.gr

GIANNIS-320/CABRIOLET
02-05-07, 11:32
Σε αυτό το site που πρόκειται για συνεργείο τοποθέτησης 3M , υπάρχουν και οι διαθέσιμες αποχρώσεις της φίρμας....

www.nikitas.gr



Μπράβο ρε φίλε … Σε αυτόν είχα πάει …:dblthumb2

zaharias
02-05-07, 12:10
Σε αυτό το site που πρόκειται για συνεργείο τοποθέτησης 3M , υπάρχουν και οι διαθέσιμες αποχρώσεις της φίρμας....

www.nikitas.gr
Eυχαριστω πολυ κουκλε!

/// M
02-05-07, 13:59
εγω εχω βαλει λουμαρ και φολιατεκ αναμεσα στις 2 προτιμω τισ φολιατεκ εχεουν πιο μεγαλη ευκρινεια αλλα ειδα και 3μ απο φιλο και πιστευω ειναι ακομα καλητερες γαι εμενα 1 3Μ :ylsuper: 2φολιατεκ 3 λουμαρ

bmw maniac
08-05-07, 13:36
Έβαλα 3Μ με 180 ευρώ και εφόρου ζωής εγγύηση και απλά τα σπάνε!

E46 POWER
10-05-07, 18:53
ρε παιδια τις johnsons τισ ξερετε??? καμια γνωμη γι αυτες?

Ghost_
15-05-07, 22:18
Εγώ πάντως παιδιά έχω βάλει στο δικό μου Llumar και δεν εχω κανένα παράπονο....

gyiama
18-05-07, 08:37
ρε παιδια γνωρίζει κανείς που υπάρχει μαγαζί που να τοποθετεί μεμβράνεσ της 3Μ στην θεσ/νικη?εχο πσάκσει όλο τον κόσμο και δεν βρήκα κανένα

optostyle
18-05-07, 09:03
Μηπως εχει καπου στη Λαγκαδα ??? autoglass??

Stormrider
18-05-07, 11:41
ρε παιδια τις johnsons τισ ξερετε??? καμια γνωμη γι αυτες?

:icon_toil

Σοβαρα τωρα, και γω την ιδια ερωτηση εχω...ως ευτηχης κατοχος Johnnson :p

n3xuz
21-05-07, 18:56
Επαναφερω κι εγω τωρα το θεμα γιατι παω το σαββατο να βαλω μαλλον lummar...ξερει κανεις να μου πει την διαφορα φωτεινοτητας αναμεσα στις alu light, Titanium και clima select...? ποιες ειναι επιπεδο 2, οι μετριες δηλαδη?

greekart
21-05-07, 20:58
H madigo αμερικανικη εφορου ζωης εγγυηση.Τα εχω και εγω κανενα προβλημα.

konas
22-05-07, 07:52
Επαναφερω κι εγω τωρα το θεμα γιατι παω το σαββατο να βαλω μαλλον lummar...ξερει κανεις να μου πει την διαφορα φωτεινοτητας αναμεσα στις alu light, Titanium και clima select...? ποιες ειναι επιπεδο 2, οι μετριες δηλαδη?

Ολες σου οι απορίες θα λυθουν εδώ:
http://www.kin.gr/home_new.html#

Κοίταξε και στο link 'virtual car' για να καταλάβεις πως θα είναι. Εγω έβαλα τις titanium που μάλλον ειναι αυτές που ζητάς.
Πολύ ευχαριστημένος, χωρίς να ειναι σκοτεινές και χωρις να αλλάζουν την υπάρχουσα απόχρωση των κρυστάλλων.
Όμως να ξέρεις έχει μεγάλη σημασία η τοποθέτηση για καλή εφαρμογή, αν και οι τεχνικοί της Llumar έχουν περάσει σχετική εκπαίδευση.

gyiama
23-05-07, 15:57
Μηπως εχει καπου στη Λαγκαδα ??? autoglass??

Οχι φίλε optostyle δυστυχώς η autoglass εχει τησ lumar.Ρε παιδιά κάποιοσ που να περνάει 3Μ μεμβράνεσ στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ?????????

E46 POWER
27-05-07, 22:46
τις τζονσονς τελικα κανεις:confused: δεν τι ξερει?

dimitro$
29-05-07, 13:12
Για τοποθέτηση μεμβρανών προς Πάτρα μερια???ξέρει κανείς? ήταν να βάλω 3Μ στην Αθήνα, είχα κλεισει και ραντεβού...αλλά δυστυχώς δε με πήρε η ώρα....

xaros
29-05-07, 22:09
κουλοι ειναι ολοι εκει

dimitro$
30-05-07, 15:40
φίλε xaros τι λες???? να το αποφύγω??? ....πωωωω μ@λ@κι@ που δεν προλαβα στην Αθήνα??

Nikos M5
30-05-07, 16:03
φίλε xaros τι λες???? να το αποφύγω??? ....πωωωω μ@λ@κι@ που δεν προλαβα στην Αθήνα??


Με ραντεβου ειναι υποθεση 2 ωρων μονο.

Καντο την επομενη φορα που θα εισαι Αθηνα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

dimitro$
30-05-07, 18:54
κοιτα, Νικο...το Θέμα μου είναι το καλοκαίρι...το 30άρι μου θα ανέβει Αθήνα τέλη Ιουλίου..και 'γω τις θέλω για τώρα που αρχίζει και καίει ο ήλιος!! το ξέρω...το καλό πράγμα αργεί να 'ρθει..αλλά ΔΕ πιστεύω όλοι μα όλοι εδώ στην Πάτρα να είναι κουλοί!!!(λέμε τώρα...)

xaros
30-05-07, 19:55
φίλε xaros τι λες???? να το αποφύγω??? ....πωωωω μ@λ@κι@ που δεν προλαβα στην Αθήνα??

εχεις pm σε 5 λεπτα

sakkunen
08-04-08, 23:32
Έχει βάλει κάποιος τις V-Kool?Τι λένε?

super duper
09-04-08, 08:07
Παιδιά μήπως γνωρίζεται ποιές μεμβράνες είναι καλές?οι οποίες να μην έχουν πρόβλημα σε κανένα πλύσιμο ή στην πολυκαιρία αρχίζουν και βγαίνουν.:scratchch :scratchch :scratchch

η 3Μ είναι όπωςεχουν αναφερει και τα υπολοιπα παιδια οι καλυτερες.δίονουν εγγυησηεφ ορου ζωής και δια τουλογου το αληθές εγω τις εχω περασει στο αμάξι μου 4 χρονια χωρις κανενα προβλημα

καλημερα

ΦΑΝΗΣ
09-04-08, 20:42
η 3Μ είναι όπωςεχουν αναφερει και τα υπολοιπα παιδια οι καλυτερες.δίονουν εγγυησηεφ ορου ζωής και δια τουλογου το αληθές εγω τις εχω περασει στο αμάξι μου 4 χρονια χωρις κανενα προβλημα

καλημεραΕυχαριστώ φιλαράκι για το ενδιαφέρον σου,αν και πέρασαν κοντά 2 χρόνια από τότε πού τις έβαλα,και πληροφοριακά έβαλα κάτι Αμερικάνικες,χωρίς μέχρι τώρα κάποιο πρόβλημα.....

AlexVag
06-04-10, 11:07
παιδια επαναφερω το θεμα γιατι αποφασισα και εχω να βαλω μεμβρανες λογω δερματων και καλοκαιριου...ειμαι απο Θεσσαλονικη...θελω να βαλω 3Μ και δεν εχω βρει πουθενα...ξερετε κανεναν μαστορα που να δουλευει 3Μ? lumar ξερω οτι υπαρχει καταστημα...στην γειτονια μου υπαρχει ενα καταστημα autoglass αλλα αυτοι βαζουν μονο μια μαρκα που δεν την ξερω...την aswf...την εχει βαλει κανεις?

κυριακος
06-04-10, 11:56
Σχετικά με το ενδιαφέρον θέμα <Επικαλυμμένες Μεμβράνες και Νομιμότητα τους> μήπως γνωρίζει κάνεις τι πραγματικά ισχύει και να ανάρτηση τον νομό που τις διέπει?
Όχι δηλαδή τι ακούμε από τα καταστήματα της γειτονίας.

Έχω την εγκύκλιο του 2006 του Υπουργείου Μ και Ε όπου τότε ήταν σε μεταβατικό στάδιο άλλα ξεκαθάριζε ότι απογαρευετε ρητός η τοποθέτηση τους στον μπροστινό υαλοπίνακα άλλα και στα μπροστινά παράθυρα εκτός και μονό εκτός αν:
1)Τα τζάμια ήταν φιμε από το εργοστάσιο,δηλαδή όχι μεμβράνες επικαλυμμένες
2)Αν είχες χαρτί από Ιατρό που αναφέρει σοβαρές φωτοδερματοπαθειες οι όποιες δεν επιβεβαιώνονται από απλό ιατρό του ΙΚΑ άλλα από επιμελητή Κλινικής όπου φυσικά εξυπονοητε ότι θα υπαρχή φάκελος και νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Συνεπώς το χάρτη πιστοποιήσεις που αναφέρει ότι είναι πιστοποιημένες από κράτος μέλος της ΕΕ δεν αρκεί για να βάλεις και στα μπροστά παράθυρα οδηγού συνοδηγού.

Τώρα γνωρίζει κάποιος τον τελικό νομό πως έχει διαμορφωθεί και αν μπορεί να τον ανάρτηση?
Ίσως κάποιος που έχει περάσει πρόσφατα ΚΤΕΟ αν τον ζήτησε τον έχουν γραπτός(όχι προφορικός)

ΥΓ υψηλόβαθμος Αστυνομικός σε συζήτηση που είχα εκείνη την περίοδο του 2006 μου είπε:
<εμείς γράφουμε κανονικά για μεμβράνες> και για να έχουμε το μπλοκάκι και την δυνατότητα να πιστοποιούμε την κλήση και να την υποστηρίξουμε στο Δικαστήριο ,τότε πολύ άπλα έχουμε το δικαίωμα να βεβαιώνουμε τις κλήσεις για μεμβράνες.

AlexVag
06-04-10, 12:31
η απαντηση υπαρχει εδω http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/el_GR/EU-Transportation/Home/ProdInfo/AutomotiveManufacturing/ κανεις ρε παιδια? εχουν διαφορα οι 3M με τις lumar...καπου διαβασα οτι με τις 3M βλεπεις καλυτερα απο μεσα...

Emar
06-09-10, 20:06
Έχει τοποθετήσει κανείς μεβράνες σε e 90; εγώ έβαλα της global και έγιναν γρατσουνιές!
η απάντηση του συνεργείου είναι ότι σε κάποια μοντέλα χρειάζεται τροποποίηση η τσιμούχα
του παραθύρου! μου είπε αν θέλω να μου τις βγάλει και να μου επιστρέψει τα χρήματα(220)
Επίσης μου είπε ότι και στη σειρά 1 υπάρχει πρόβλημα...
Ξέρει κανείς κάτι σχετικό;

κυριακος
06-09-10, 20:25
Aφου είναι γνωστό το <<πρόβλημα>> με τις τσιμουχες του Ε90 τότε γιατί δεν στο είπαν πριν στις περάσει τις μεβρανες ότι θα έχεις πρόβλημα με γρατσουνιές, λόγο τσιμούχας στο Ε90 ??????

Το να είχε η δίκη σου τσιμούχα πιάσει λάσπες και σκόνη επειδή εσύ το τρέχεις σε χωματόδρομους με λάσπες σαν 4x4 άντε να το καταλάβω.
¶λλα και πάλι πριν τις τοποθετήσουν δεν θα έπρεπε να ελέγξουν την τσιμούχα?

Πάρε τα λεφτά αν στα δίνουν και φύγε.

Συμπέρασμα την επόμενη φόρα όποιος βάλει μεμβράνες πριν πληρώσει να ανοιγοκλείσει πολλές φορές τα παράθυρα του!

ziaba
07-09-10, 07:31
Ένας φίλος μου έχει βάλει στ 90αρι 3M και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Κτεο εννοείται ότι δε περνάει πρέπει να βάλεις κάποιον κ πάλι με δυσκολία θα σ το περάσει

alen77
07-09-10, 09:51
Έχουμε στο avensis από το 2003 σε όλα τα τζάμια. Έχει περάσει κανονικά όλα τα ΚΤΕΟ και όσες φορές μας έχουν σταματήσει για έλεγχο δεν έχουν ασχοληθεί καν. Υπάρχει βέβαια και ιστορικό με θέμα υγείας αλλά χωρίς χαρτιά γιατρού (κάποια στιγμή πρέπει να τα βγάλουμε και αυτά για να ήμαστε απολύτως νόμιμοι). Νομίζω ότι είναι καθαρά στην κρίσει του οργάνου αν θα σε γράψει ή όχι.

x318big
07-09-10, 10:14
Ένας φίλος μου έχει βάλει στ 90αρι 3M και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Κτεο εννοείται ότι δε περνάει πρέπει να βάλεις κάποιον κ πάλι με δυσκολία θα σ το περάσει
Κτεο φιλε περνας κανονικα ,εχοντας βεβαια ενα χαρτι που σου δινουν οταν τις εγκαθιστουν.
Εγω εχω ,λογω ατυχηματος και τις 2 εταιρειες 3Μ kai liumar ΚΑΙ ειναι εξισου καλες και οι 2.
μπορουν να σε γραψουν για πλακα αν και συνηθως δεν το κανουν,οταν βλεπεις μπλοκο ,πρεπει να κατεβαζεις το παραθυρο σου ,για να μπορουν να σε δουν.

ziaba
07-09-10, 12:35
Εμένα ήταν παντός δε περνούσαν πριν 2 βδομάδες λένε βγήκε μια εγκύκλιος να μην περνάν κανέναν απο κτεο(για δημόσιο μιλάω πάντα) με φιμε κ αναγκάστηκα να τα βγάλω εκείνη τ ώρα κ πέρασα.Τώρα εσάς εαν είναι φιμε με πολύ μικρό επέτρεπομενο δέκτη σκιάσης εννοωειται ότι περνάν

rapid_fast
07-09-10, 14:12
Θα κάνω την κορυφαία ερώτηση του αιώνα..
Εάν πάω να περάσω ΚΤΕΟ, έχοντας αφαιρέσει το εμπρός παράθυρα, θα με περάσουν???
Εάν πάω, με κατεβασμένα απο βλάβη εμπρός παράθυρα, θα με περάσουν??

MrZ
14-09-10, 17:29
Γιατί δεν βγάζεις μόνο τις μπροστά(παράνομες πλέον...) μεμβράνες και αφού περάσεις ΚΤΕΟ άνετα και νόμιμα πάς και βάζεις ότι επιτρέπεται ή αν θέλεις ξαναβάζεις την ίδια σκουρότητα που είχες πρίν αφού πλέον θα έχεις ΚΤΕΟ.Μπορείς βέβαια αν έχεις κανένα φιλαράκι με ίδιο αυτοκίνητο ή φίλο με ανταλλακτικά να αλλάξεις τα τζάμια σου προσωρινά για τον έλεγχο και μετά τα ξαναβάζεις.:scratchch

sak1100
14-09-10, 18:17
Έχει τοποθετήσει κανείς μεβράνες σε e 90; εγώ έβαλα της global και έγιναν γρατσουνιές!
η απάντηση του συνεργείου είναι ότι σε κάποια μοντέλα χρειάζεται τροποποίηση η τσιμούχα
του παραθύρου! μου είπε αν θέλω να μου τις βγάλει και να μου επιστρέψει τα χρήματα(220)
Επίσης μου είπε ότι και στη σειρά 1 υπάρχει πρόβλημα...
Ξέρει κανείς κάτι σχετικό;

Καλησπέρα, εγώ έβαλα LLUMAR στο Ε90 και δεν έκανε καμία γρατσουνιά

Emar
25-09-10, 14:58
Ευχαριστώ όσους απάντησαν.

(Αρχική Δημοσίευση από Emar
Έχει τοποθετήσει κανείς μεβράνες σε e 90; εγώ έβαλα της global και έγιναν γρατσουνιές!
η απάντηση του συνεργείου είναι ότι σε κάποια μοντέλα χρειάζεται τροποποίηση η τσιμούχα
του παραθύρου! μου είπε αν θέλω να μου τις βγάλει και να μου επιστρέψει τα χρήματα(220)
Επίσης μου είπε ότι και στη σειρά 1 υπάρχει πρόβλημα...
Ξέρει κανείς κάτι σχετικό;)

Ρώτησα εκεί που βάζουν τις LUMAR και μου είπαν ότι πρέπει να βγει η εσωτερική λαστιχένια τσιμούχα. Έκεί που μου έβαλαν τις GLOBAL επιμένουν ότι η προσθήκη μια επιπλέον τσιμούχας με βελούδο (χωρίς αφαίρεση κάποιας) θα λύσει το πρόβλημα. Και τα δύο καταστήματα έχουν βάλει άπειρες τσιμούχες και μάλιστα το μαγαζί με τις LUMAR
το προτείνει και h BMW της περιοχής.(μένω επαρχία)

Οπότε:
1. Μήπως στις Ε90 σας έχουν βγάλει τις τσιμούχες και δεν το ξέρετε;
2. Τι να κάνω; αυτή τη στιγμή πήρα τα χρήματα πίσω χωρίς να τις βγάλω. Απλά
πρέπει να αποφασίσω τι να κάνω.

Σκέφτομαι να πάρω τηλ την LUMAR Αθήνας να ρωτήσω.

κυριακος
25-09-10, 19:19
Θα κάνω την κορυφαία ερώτηση του αιώνα..
Εάν πάω να περάσω ΚΤΕΟ, έχοντας αφαιρέσει το εμπρός παράθυρα, θα με περάσουν???
Εάν πάω, με κατεβασμένα απο βλάβη εμπρός παράθυρα, θα με περάσουν??

χαχαχα Καλό άλλα δεν πιάνει.
Με του που σε δουν ότι έχεις στα πίσω τζάμια μεμβράνες θα σου πουν να σηκώσεις τα μπροστινά παράθυρα,αν αρνηθείς θα το κάνει ο μηχανικός έτσι και αλλιώς όταν θα το πάρει στα χέρια του το αμαξι και στην τελική και τζάμια να μην έχεις μπροστά θα σου ζήτηση έτσι και αλλιώς χαρτί για τις πίσω μεμβράνες.
Αποτέλεσμα θα είναι να κόψις παράβολο τσάμπα και να μην σε περάσουν.

Να κάνω και εγώ την ερώτηση: αν δεν έχεις τζάμια στις πόρτες,σε κόβουν στο ΚΤΕΟ?

rapid_fast
26-09-10, 14:00
Το παρμπρίζ και το πίσω είναι υποχρεωτικά σίγουρα..
Τα πλευρικά όχι..

zami
26-09-10, 15:35
χαχαχα Καλό άλλα δεν πιάνει.
Με του που σε δουν ότι έχεις στα πίσω τζάμια μεμβράνες θα σου πουν να σηκώσεις τα μπροστινά παράθυρα,αν αρνηθείς θα το κάνει ο μηχανικός έτσι και αλλιώς όταν θα το πάρει στα χέρια του το αμαξι και στην τελική και τζάμια να μην έχεις μπροστά θα σου ζήτηση έτσι και αλλιώς χαρτί για τις πίσω μεμβράνες.
Αποτέλεσμα θα είναι να κόψις παράβολο τσάμπα και να μην σε περάσουν.

Να κάνω και εγώ την ερώτηση: αν δεν έχεις τζάμια στις πόρτες,σε κόβουν στο ΚΤΕΟ?

Εγω πάντως περασα το 2007 και το 2009 κανονικοτατα ΚΤΕΟ με μεμβρανες σε ολα τα τζαμια πλην του μπροστινου.το 07 στην Θεσνικη και το 09 στην Αθήνα.κανενα προβλημα ,ουτε καν μου το αναφερανε....
δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι μες στο 2010

KAZA
26-09-10, 18:32
Απαγορεύεται οποιαδήποτε απόχρωση μεμβράνης στο παρμπρίζ στα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού ! Στα υπόλοιπα μπορείς να βάλεις και την πιο ματ μεμβράνη χωρίς χαρτιά . Απαγορεύονται και οι μεμβράνες τύπου καθρέπτη ΠΑΝΤΟΥ!

κυριακος
26-09-10, 18:34
Εγω πάντως περασα το 2007 και το 2009 κανονικοτατα ΚΤΕΟ με μεμβρανες σε ολα τα τζαμια πλην του μπροστινου.το 07 στην Θεσνικη και το 09 στην Αθήνα.κανενα προβλημα ,ουτε καν μου το αναφερανε....
δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι μες στο 2010

Δηλαδή θες να πεις ότι δεν γνωρίζεις ότι η νομοθεσία είναι αυστηρή στο θέμα των μεμβρανών?
Από το 2006 που είχα την πρώτη μου εμπειρία με μεμβράνες ήταν αυστηρά.
Όλοι λίγο πολύ έχουμε τις κακές εμπειρίες μας με τη δυσκολία στο ΚΤΕΟ για τις μεμβράνες.
Η περίπτωση σου μάλλον είναι εξαίρεση.
Το 2009 σε πιο Κτεο των Αθηνών πέρασες έτσι άνετα?

Έχω ζήτηση σε προηγούμενο post κάποιος από τους γνωρίζοντες το θέμα των μεμβρανών να μας δώσει πληροφορίες συγκεκριμένες για το τι ισχύει τώρα και να παράθεση και την Πηγή-Νομο από την όποια θα αντλήσει τις πληροφορίες που θα μας γράψει.
Δεν ασχολήθηκε κάνεις βλέπω.
Θα δω τι θα κάνω εγώ και αν προλάβω θα αναρτήσω την εγκύκλιο που ολοκληρώθηκε στο θεμα αυτο μετά το 2006

κυριακος
26-09-10, 18:36
Απαγορεύεται οποιαδήποτε απόχρωση μεμβράνης στο παρμπρίζ στα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού ! Στα υπόλοιπα μπορείς να βάλεις και την πιο ματ μεμβράνη χωρίς χαρτιά . Απαγορεύονται και οι μεμβράνες τύπου καθρέπτη ΠΑΝΤΟΥ!

¶ρχισες σωστά άλλα στο τέλος είσαι λάθος.
Για τα πίσω πλαϊνά τζάμια χρειάζεται χαρτί που να λέει ότι οι μεμβράνες είναι πιστοποιημένες από κράτος μέλος της ΕΕ

KAZA
26-09-10, 19:12
¶ρχισες σωστά άλλα στο τέλος είσαι λάθος.
Για τα πίσω πλαϊνά τζάμια χρειάζεται χαρτί που να λέει ότι οι μεμβράνες είναι πιστοποιημένες από κράτος μέλος της ΕΕ

Πέρασε ο κολλητός μου πριν 1 μήνα ΚΤΕΟ (σε ιδιωτικό) με πίσσα ματ μεμβράνες εκτός από παράθυρα οδηγού συνοδηγού και το παρμπρίζ φυσικά και δεν του είπαν απολύτως τίποτα !
Τώρα βέβαια μπορεί να είναι η εξαίρεση ή να ήταν και τυχερός που έπεσε σε ….. δεν βαριέσαι αδελφάκι μου ….. αν και κάνουν σωστό έλεγχο , τις μεμβράνες θα τις θεωρούν λεπτομέρειες και μάλλον γιαυτο δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία .
Όμως όπως πολύ σωστά λες πρέπει να έχουμε πληροφορίες συγκεκριμένες για το τι ισχύει τώρα από το Νόμο !

κυριακος
26-09-10, 19:21
Σωστός ΚΑΖΑ

Εδώ είναι η εγκύκλιος του 2007 που τότε με ενδιέφερε και είχα ασχοληθεί και την παραθέτω.
Είχε κοινοποιηθεί και σε όλα τα ΚΤΕΟ της Ελλάδας. Και σε εκείνα που περάσαμε εύκολα μεμβράνες και στα άλλα που περάσαμε δύσκολα
Σύντομα θα βρούμε και την εξελίξη της η όποια συγουρα δεν θα είναι πιο χατιρική από την παλαιότερη.
Είπαμε άλλωστε ότι ακόμα βεβαιώνει κλήσης η τροχαία

ΥΓ οι υπογραμμίσεις δεν τονίζουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα άπλα προϋπήρχαν.
Διαβάζοντας την παράγραφο 2 γίνεται κατανοητό οτι και στην περίπτωση των πίσω υαλοπινάκων χρειάζεται χαρτί.
και διαβαζόταν την παράγραφό 1 λέει ότι δεν επιτρέπονται μπρωστα μεμβράνες σε καμία περίπτωση πλην ιατρικών παθήσεων και πλην των λωρίδων 10Cm.
Τυχόν απορίες που κρύβονται πάντα σε μια εγκύκλιο που είναι γραμμένη συνοπτικά θα ξεδιαλύνουν με ένα τηλεφώνημά.
Είχα και εγώ

Bimmer
26-09-10, 20:16
Σωστός ο Κυριάκος!

Ας έχουμε και το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B 1069 - 10.06.2008) προκειμένου να γνωρίζουμε τι (πρέπει να) ισχύει.

κυριακος
26-09-10, 20:54
Σωστός ο Κυριάκος!

Ας έχουμε και το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B 1069 - 10.06.2008) προκειμένου να γνωρίζουμε τι (πρέπει να) ισχύει.

Τέλειος!
Αυτό έψαχνα..αυτό ψάχνουμε όλοι δηλαδή

rapid_fast
26-09-10, 21:07
Ναι,
έχει κάποιος σκληρυνση κατά πλάκας, δεν κάνει να τον βλέπει ο ήλιος,
και θα πρέπει να δείξει την ασθένεια σε κάθε κτέο, και σε κάθε πολιτσμάνο..
Και το ιατρικό απόρρητο πάει στράφι..
Υπάρχει και γνωμοδότηση απο την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για το θέμα..

zami
27-09-10, 18:06
Δηλαδή θες να πεις ότι δεν γνωρίζεις ότι η νομοθεσία είναι αυστηρή στο θέμα των μεμβρανών?
Από το 2006 που είχα την πρώτη μου εμπειρία με μεμβράνες ήταν αυστηρά.
.
Η περίπτωση σου μάλλον είναι εξαίρεση.
Το 2009 σε πιο Κτεο των Αθηνών πέρασες έτσι άνετα?


Οχι βρε Κυριάκο ,δεν λέω πως δεν ξερω το θέμα η την αυστηροτητα του.μεταφερω την εμπειρία μου ως προς το κτεο.(Αθήνα -εξοδος 4 αττικής οδου-ασπροπυργος)
και εμενα με εχουν σταματησει για μεμβράνες 3 φορές ,την μια με γραψανε 30ευρω,τις αλλες δυο οχι.πρίν σταματησω αναβα τα εσωτερικά φωτα και εννοειται οτι παντα φοραω ζωνη......
Εχω μαυρα τζάμια απο το 1998 και στα 4 αυτοκίνητα που εχω αλλαξει.Παράθεσα μονο τις εμπειρίες απο τα BMW που ειναι και σχετικά προσφατες.Μαλιστα μολις στρωσουν λιγο τα οικονομικα ,θα βάλω και στο ε39......

Dim77
27-09-10, 22:33
Συγνώμη, αλλά ο τελευταίος νόμος που είχε βγεί πριν ένα χρονο και κάτι έλεγε για τα εμπρός πλαϊνά παράθυρα ότι μπαίνει μεμβράνη με ποσοστό διαπερατότητας φωτός 70% και πάνω.
Είχαν βγάλει και ειδικό μοντέλο στη Llumar.

Κολλάνε και τα αυτοκόλλητα και έδιναν και ειδική βεβαίωση με το μοντέλο που έχουν τα εμπρός παράθυρα και τα ποσοστά διαπερατότητας φωτός για όλα τα μοντέλα των μεμβρανών (φυσικά έπρεπε να έχεις μόνο το 70+ στα μπροστά).

Είχε απαγορευτεί ρητά όμως οποιαδήποτε μεμβράνη στο μπροστινό παρμπρίζ.

Έχει αλλάξει ΠΑΛΙ κάτι?

Dim77
27-09-10, 22:43
Βλέπω στο ΦΕΚ αυτό μέσα στην γενική πολυλογία (του ΦΕΚ):

¶ρθρο 2
Όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες
οχημάτων
1. Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των
εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχη−
μάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης
του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και
τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει
πλευρικούς καθρέφτες.
2. Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν
υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του
παρόντος άρθρου ως προς το συντελεστή μετάδοσης
φωτός των πίσω πλευρικών υαλοπινάκων και του οπί−
σθιου ανεμοθώρακα.


Και αν δούμε και εδώ:

2. Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρό−
σθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέ−
ρωθεν της θέσης του οδηγού, η επικόλληση μεμβρα−
νών οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης
φωτός των εδαφίων (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρου
2 της παρούσας. Επιτρέπεται, όμως:
α) Η επικόλληση «λωρίδας» μεμβράνης πλάτους έως
10 εκατοστών (μετρούμενη από την πάνω πλευρά του
υαλοπίνακα) για την αντιθαμβωτική προστασία του
οδηγού και
β) Η επικόλληση μεμβράνης περιορισμού υπεριώδους
ακτινοβολίας.
3. Στους υπόλοιπους υαλοπίνακες του οχήματος γί−
νεται αποδεκτή η επικόλληση μεμβράνης σύμφωνα με
τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 4 της πα−
ρούσας.
4. Δεν επιτρέπεται σε κανένα υαλοπίνακα οχήματος
η επικόλληση μεμβρανών τύπου καθρέφτη. Ως τέτοιες
θεωρούνται μεμβράνες με συντελεστή ανάκλασης με−
γαλύτερο του 25%.


Συμπέρασμα όπως καταλαβαίνω:
1) Δεν επιτρέπεται σε κανένα τζάμι η μεμβράνη τυπου καθρέπτη.
2) Στα πίσω τζάμια και παρμπρίζ βάζεις αρκετά σκούρες μεμβράνες
3) Στα εμπρός πλαϊνά μπαίνουν μόνο μεμβράνες με διαπερατότητα φωτός άνω του 70%
4) Στο παρμπρίζ εμπρός μόνο μεμβράνη με διαπερατότητα φωτός άνω του 75%

Σημείωση: Σε όλες τις μεμβράνες πλέον βάζουν το αυτοκόλλητο με τον τύπο της μεμβράνης (στο βάζουν και εκ των υστέρων αλλά να συμβαδίζει η μεμβράνη με αυτά που υποδεικνύει ο νόμος), παίρνεις και τις βεβαιώσεις με τους τύπους μεμβρανών της εταιρείας και επισυναπτόμενο πάλι το ίδιο αυτοκόλλητο.
(Ξεχωριστές βεβαιώσεις για τα εμπρός και πίσω τζάμια αν έχουν διαφορετικές μεμβράνες).

Αν τα έχεις αυτά σωστά, γιατί να σε γράψουν?

KAZA
29-09-10, 18:48
Βλέπω στο ΦΕΚ αυτό μέσα στην γενική πολυλογία (του ΦΕΚ):

¶ρθρο 2
Όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες
οχημάτων
1. Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των
εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχη−
μάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης
του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και
τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει
πλευρικούς καθρέφτες.
2. Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν
υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του
παρόντος άρθρου ως προς το συντελεστή μετάδοσης
φωτός των πίσω πλευρικών υαλοπινάκων και του οπί−
σθιου ανεμοθώρακα.


Και αν δούμε και εδώ:

2. Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρό−
σθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέ−
ρωθεν της θέσης του οδηγού, η επικόλληση μεμβρα−
νών οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης
φωτός των εδαφίων (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρου
2 της παρούσας. Επιτρέπεται, όμως:
α) Η επικόλληση «λωρίδας» μεμβράνης πλάτους έως
10 εκατοστών (μετρούμενη από την πάνω πλευρά του
υαλοπίνακα) για την αντιθαμβωτική προστασία του
οδηγού και
β) Η επικόλληση μεμβράνης περιορισμού υπεριώδους
ακτινοβολίας.
3. Στους υπόλοιπους υαλοπίνακες του οχήματος γί−
νεται αποδεκτή η επικόλληση μεμβράνης σύμφωνα με
τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 4 της πα−
ρούσας.
4. Δεν επιτρέπεται σε κανένα υαλοπίνακα οχήματος
η επικόλληση μεμβρανών τύπου καθρέφτη. Ως τέτοιες
θεωρούνται μεμβράνες με συντελεστή ανάκλασης με−
γαλύτερο του 25%.


Συμπέρασμα όπως καταλαβαίνω:
1) Δεν επιτρέπεται σε κανένα τζάμι η μεμβράνη τυπου καθρέπτη.
2) Στα πίσω τζάμια και παρμπρίζ βάζεις αρκετά σκούρες μεμβράνες
3) Στα εμπρός πλαϊνά μπαίνουν μόνο μεμβράνες με διαπερατότητα φωτός άνω του 70%
4) Στο παρμπρίζ εμπρός μόνο μεμβράνη με διαπερατότητα φωτός άνω του 75%

Σημείωση: Σε όλες τις μεμβράνες πλέον βάζουν το αυτοκόλλητο με τον τύπο της μεμβράνης (στο βάζουν και εκ των υστέρων αλλά να συμβαδίζει η μεμβράνη με αυτά που υποδεικνύει ο νόμος), παίρνεις και τις βεβαιώσεις με τους τύπους μεμβρανών της εταιρείας και επισυναπτόμενο πάλι το ίδιο αυτοκόλλητο.
(Ξεχωριστές βεβαιώσεις για τα εμπρός και πίσω τζάμια αν έχουν διαφορετικές μεμβράνες).

Αν τα έχεις αυτά σωστά, γιατί να σε γράψουν?

Χάθηκα κάπου στην μετάφραση …… Στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα μπαίνει μεμβράνη με διαπερατότητα φωτός άνω του 75% ή λωρίδα μεμβράνης πλάτους έως 10 εκατοστών ;
Ή επιτρέπεται ΚΑΙ μεμβράνη η οποία να είναι μόνο για προστασία από υπεριώδες ακτίνες και να αφήνει να περνά πάνω από το 75% το φως ;

Fairytale
29-09-10, 18:56
Πλάκα δεν έχει μην μπορείς να βγάλεις άκρη;

Φαντάσου τώρα οτι το ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων δηλ. το σύνολο νόμων και διατάξεων που διέπουν την φορολόγηση επιχειρήσεων είναι στην Ελλάδα ένα πόνημα 25 σελίδων, για την ερμηνία του οποίου χρειάστηκαν 4 τόμοι των 1.000 σελίδων δηλ. έχουμε 4.000 σελίδες παρόμοιων αντιφατικών κανονισμών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων και τη συναλλαγή με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Το αντίστοιχο στις ΗΠΑ είναι μόλις 40.
C U out there

Dim77
29-09-10, 20:06
Κοίτα τι γίνεται, είναι λίγο περίεργο και ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα το καταλάβουμε επακριβώς.

Στο πρώτο κομμάτι του ποστ που λέει πόσο τις εκατό επιτρέπεται να είναι ο υαλοπίνακας (προσοχή βλέπεις?) δε λέει για μεμβράνες...λέει ότι ο συντελεστής μετάδοσης φωτός πρέπει να είναι άνω του ΧΧΧ% για τον υαλοπίνακα (για το ...τζάμι).

Στο άλλο κομμάτι κάτω, λέει ότι απαγορεύεται να μπουν μεμβράνες που μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης φωτός σε παρμπρίζ και 2 εμπρόσθια πλαϊνά τζάμια, αλλά στο (β) ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ τις μεμβράνες για περιορισμό της υπεριώδους ακτιβοβολίας (UV).

Αν τα ανακατέψεις, βλέπεις ότι μπορείς να βάλεις στην πράξη στα 2 μπροστινά πλαϊνά τζάμια κάτι σαν τις μεμβράνες της Llumar (που έβαλα εγώ) μοντέλο UV99 με περιορισμό της υπεριώδους ακτινοβολίας κατά 99 % (θέτει σαν όριο ο νομος τουλάχιστον το 98% για να θεωρηθούν μεμβράνες περιορισμού της UV) και συντελεστή μετάδοσης φωτός νομίζω 73% (θα το κοιτάξω αργότερα στις βεβαιώσεις που μου είχαν δώσει).


Δες και εδώ
http://www.llumar.gr/displayITM1.asp?ITMID=20

Νομοθεσία
Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 29039/2123/07/28-5-08, Κ.Υ.Α. (1069 ΒΆ) επιτρέπεται η τοποθέτηση μεμβρανών, εγκεκριμένες από χώρα μέλους της Ε.Ε., στα πίσω πλαϊνά παράθυρα και στο πίσω παρμπρίζ.

Στις πόρτες οδηγού και συνοδηγού ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός καθορίστηκε στο 70% (επιτρέπεται η τοποθέτηση μεμβράνης περιορισμού υπεριώδους ακτινοβολίας).

Οδηγοί που έχουν σχετικό «Πόρισμα Εξέτασης» από Δ.ΙΕ. μπορούν τα τοποθετούν και τις υπόλοιπες μεμβράνες στα παράθυρα οδηγού συνοδηγού

Προτείνουμε την τοποθέτηση μεμβρανών που πληρούν την ισχύουσα νομοθεσία.

Φυσικά δεν κάνω διαφήμιση, και οι άλλες εταιρείες θα έχουν αντίστοιχα προϊόντα, απλά εγώ llumar έβαλα, από εκεί το μελέτησα. (τις είχα βάλει και με ειδοποίησαν όταν άλλαξε ο νόμος να πάω να βάλω τις UV99 στα 2 μπροστινά).

κυριακος
29-09-10, 22:18
Βλέπω στο ΦΕΚ αυτό μέσα στην γενική πολυλογία (του ΦΕΚ):


Αν τα έχεις αυτά σωστά, γιατί να σε γράψουν?

θα σε γράψουν γιατί πχ ο τροχονόμος δεν είναι εξοπλισμένος με φωτόμετρο και δεν μπορεί να μέτρηση την φωτοδιαπερατοτοιτα της μεμβράνης

Dim77
30-09-10, 01:17
θα σε γράψουν γιατί πχ ο τροχονόμος δεν είναι εξοπλισμένος με φωτόμετρο και δεν μπορεί να μέτρηση την φωτοδιαπερατοτοιτα της μεμβράνης

Δεν χρειάζεται. Θα σου πώ στη δική μου περίπτωση για να καταλάβεις.

Έχω 2 βεβαιώσεις.
Μια για τα πίσω τζάμια και το πίσω παρμπρίζ της llumar με το ίδιο αυτοκόλλητο που έχουν κολλημένο στα τζάμια (σε κάθε τζάμι) και πινακάκι που υποδυκνείει στη γκάμα των μεμβρανών της εταιρείας το ποσοστό διαπερατότητας φωτός.

Μια άλλη για τα εμπρός τζάμια (ίδια με την άλλη), αλλά γράφει UV99 στον τύπο της μεμβράνης και έχει και το αυτοκόλλητο επισυναπτόμενο (που έχουν και τα δυο μπροστινά τζάμια με τον τύπο της μεμβράνης).

Αυτά τα χαρτιά είναι ότι χρειαζόταν για έλεγχο.

Σημείωση...αυτά τα χαρτιά (για τις 2 μπροστινές μεμβράνες) στα δίνουν (όπως κολλάνε και τα αυτοκόλλητα στα τζάμια και τη βεβαίωση) ΜΟΝΟ αν έχεις βάλει τις σωστές μεμβράνες (UV99)...Αλλιώς σου δίνουν μόνο για πίσω που μπορείς να βάλεις και κατάμαυρες.

Dim77
30-09-10, 18:43
Να η βεβαίωση που χρειάζεται.

Προσέξτε το χώρο για το αυτοκόλλητο το οποίο επικολλάται σε κάθε παράθυρο που έχει μεμβράνη.

Μετά έχει κατηγορίες, Εμπρόσθιοι πλευρικοί υαλοπίνακες , οπίσθιο ανεμοθώρακα, και πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες.

Σε αυτά τσεκάρονται με ΝΑΙ οι υαλοπίνακες που φέρουν την ίδια μεμβράνη με το αυτοκόλλητο αναφοράς.

Κατόπιν υπάρχει ο πίνακας που αναφέρονται τα % για όλες τις μεμβράνες της εταιρείας (φαντάζομαι όλες οι εταιρείες θα έχουν κάτι αντίστοιχο).

Εαν δεν έχεις UV99 και στα πίσω πλευρικά και παρμπρίζ τότε σου δίνουν ένα για τις εμπρός μεμβράνες με UV99 (και ΟΧΙ τσεκαρισμένο στα άλλα), και άλλο χαρτί για τα πίσω τζάμια που έχει το αυτοκόλλητο με το μοντέλο της μεμβράνης και ΝΑΙ στα πίσω τζάμια (και όχι στα εμπρός πλευρικά).

Το χαρτί από πίσω, γράφει εκτός των εγγυήσεων...και το νόμο.

Αν τα έχεις σωστά, δεν σε γράφει κανείς. Αφού νόμος υπάρχει πλέον και δεν είναι όπως παλιότερα. (ήταν ακόμα πιο γενικό και αόριστο με αποτέλεσμα, να απαγορεύονται όλα...και να σε γράφουν κατά την προσωπική τους βούληση).

Στα καταστήματα τοποθέτησης μεμβρανών μπορούν να σας κατατοπίσουν ακόμα καλύτερα.

Φυσικά όταν κάποιος θέλει να βάλει κάτι άλλο εκτός της 1 και μόνο νόμιμης για τα εμπρός πλευρικά, είναι ξεκρέμμαστος. (Αφού δεν δίνει κανείς βεβαίωση, ούτε και βάζει άλλα αντί άλλων αυτοκόλλητα).

zami
30-09-10, 18:53
Δεν χρειάζεται. Θα σου πώ στη δική μου περίπτωση για να καταλάβεις.

Έχω 2 βεβαιώσεις.
Μια για τα πίσω τζάμια και το πίσω παρμπρίζ της llumar

Μια άλλη για τα εμπρός τζάμια (ίδια με την άλλη), αλλά γράφει UV99

Αυτά τα χαρτιά είναι ότι χρειαζόταν για έλεγχο.

Σημείωση...αυτά τα χαρτιά στα δίνουν ΜΟΝΟ αν έχεις βάλει τις σωστές μεμβράνες (UV99

πολύ λογικό ακούγεται.Δεν υπάρχει λόγος να σε γραψουν εαν τηρείς τον Νομο.Τωρα στο πρακτικό της υπόθεσης...μήπως μπορείς να ανεβάσεις καποια φωτό με κλειστα τα παραθυρα ,κατα προτιμηση προφίλ, για να δουμε πως ακριβως φαίνεται το uv99 ?????

Dim77
30-09-10, 18:59
Ότι φωτογραφία και να δείς, δεν θα καταλάβεις παρά μόνο αν τις δείς από κοντά.

Στα καταστήματα έχουν συνήθως δείγματα, αλλά και σε αυτοκίνητα τοποθετημένες συνήθως.

Είναι πολύ ανοικτές, οπτικά είναι σχεδόν σαν να μη φοράει μεμβράνη το παράθυρο, η απόχρωση τους είναι πολύ μικρή. Αλλά απορροφάει την υπεριώδη ακτινοβολία.

Για μένα το πρακτικό της υπόθεσης είναι μόνο η αποτελεσματικότητα στην απορρόφηση της UV ακτινοβολίας και μείωση της θερμοκρασίας του εσωτερικού. Χαίρομαι που δεν είναι ''μαύρες''.

coyote
27-05-11, 10:10
αρα να παω στον οπτικό μου να μου γράψει ότι τα μάτια μου εχουν πρόβλημα?

Dim77
27-05-11, 11:33
αρα να παω στον οπτικό μου να μου γράψει ότι τα μάτια μου εχουν πρόβλημα?

Μα γιατί? Αφού ο νόμος επιτρέπει μεμβράνες με διαπερατότητα φωτός άνω του 70% στα εμπρός πλαϊνά παράθυρα. Εκτός αν θέλεις πιο σκούρες.

Και πάλι νομίζω η διαδικασία είναι πιο σύνθετη.

Πρέπει να πάς σε οφθαλμίατρο (όχι οπτικό), και δεν ξέρω αν χρειάζεται βεβαίωση από οφθαλμιατρείο κρατικού νοσοκομείου. Υπάρχει νομίζω στον ΚΟΚ στο σχετικό άρθρο αναφορά για αυτό (βεβαίωση προβλήματος φωτοευαισθησίας που απαιτεί την ύπαρξη μεμβρανών).

Driver M
27-05-11, 12:11
Πρέπει να περνάς ανα 2 χρόνια από κρατική επιτροπή να σου επικυρώνει πως πράγματι έχεις πρόβλημα υγείας και χρειάζεσαι τις μεμβράνες.
Παράλληλα νομίζω ότι πρέπει να δίνεις και κάποιο μικρό παράβολο κάθε φορά που περνάς.
Δεν μπορείς απλά να πάρεις ένα χαρτί γιατρού, πιθανόν φίλου σου, και να είσαι νόμιμος.

Κατά συνέπεια, αν βάλεις στα μπροστινά τζάμια σκουρόχρωμες μεμβράνες, δεν πρόκειται να αποφύγεις το ρίσκο να σε γράψουν.
Και όσο πιο σκούρες, τόσο πιο πιθανό είναι.

ttjohn
27-05-11, 14:33
H madico ειναι απο τις πιο παλιες αμερικανικη εταιρια μεμβρανων.Βγαζει για μπροστινο παμπριζ ειδικη με φτεινοτητα 90% και πληρη προστασια απο τον ηλιο.Ειναι μονο για μπροστα.Αυτην την μαρκα εχω βαλει στο ΤΤ μου.Στο προηγοπυμενο αμαξι ειχα lumar και global.

giannis 116
27-05-11, 14:42
H madico ειναι απο τις πιο παλιες αμερικανικη εταιρια μεμβρανων.Βγαζει για μπροστινο παμπριζ ειδικη με φτεινοτητα 90% και πληρη προστασια απο τον ηλιο.Ειναι μονο για μπροστα.Αυτην την μαρκα εχω βαλει στο ΤΤ μου.Στο προηγοπυμενο αμαξι ειχα lumar και global.

Φαινεται πολυ σκουρο με το ματι;.. Απο ελεγχους και ΚΤΕΟ, ειχες ποτε προβλημα μ αυτη τη μεμβρανη; Ειναι ευκολο μηπως να βαλεις καμια φωτο να δω πως φαινεται;..

ttjohn
27-05-11, 15:20
Γιαννη τα πλαινα τζαμια που βλεπεις και το πισω παρμπριζ ειναι μεσαιας σκουροτητας απλα επιδη το ΤΤ εχει μικρα τζαμια πλαι δεν μπαινει πολυ φως και φαινεται πιο σκουρο.Το μπροστα παρμπριζ δεν το καταλαβαινεις οτι εχει μεμβρανη γι αυτο και εχει 90% φωτεινοτητα αλλα κανει πολυ δουλεια.Επισης υπαρχει χαρτι και για κτεο πιστοποιημενο και για το μπροστα αλλα και για τα αλλα.Θελεις να σου στειλω με πμ το τηλ του μαγαζιου που βαζει madico να ρωτησεις οτι απορειες εχεις???

giannis 116
27-05-11, 18:59
Στειλε ενα πμ να τον εχω κι αυτον στα υποψιν.

ttjohn
27-05-11, 21:08
Συντομα και στο 116 θα βαλω τις ιδιες μεμβρανες με το ΤΤ.Ο αδερφοσμου που εβαλε πριν ενα μηνα στο οπελ αστρα 5πορτο του πηρε 250 ευρο και με την μπροστινη μεμβρανη που μονο αυτη εχει 90 ευρο.

Makis_
28-05-11, 10:01
Προχώρα άφοβα.
Η madico είναι από τις καλύτερες στο χώρο… όχι ότι εγώ δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις Llumar που έβαλα σε δυο μικρά πόλης που έχω και χρησιμοποιούνται κάθε μέρα..
Και τις έχω χρόνια τώρα και με ΚΤΕΟ κανένα πρόβλημα.
Όσο για το μπροστινό τζάμι θα θέσω το ερώτημα:
Εγώ που το Χ5 έχει από μαμά μεμβράνη στο παρμπρίζ πώς κατοχυρώνομαι απέναντι στον αστυνομικό που θέλει να με γράψει?
Και φυσικά όπως καταλαβαίνετε όλοι οι ενδοιασμοί για μεμβράνη στο παρμπρίζ όλων όσων θέλουν να τοποθετήσουν και φοβούνται, αναστέλλονται εφόσον κυκλοφορούν νόμιμα εργοστασιακά παρμπρίζ με μεμβράνη…

kostasdc
28-05-11, 11:32
Γνωμη μου ειναι να βάλεις 3Μ. Είναι οι μόνες με εγγυηση εφ'ορου ζωης...
και προσεξε ...αν τυχον χτυπα ξυλο σου σπασει καποιο τζαμι μετα απο 2-3 χρόνια, ειναι υποχρεωμένη η εταιρεία αν δει οτι το φιμε φιλμ που παει να τοποθετησει στο σπασμενο τζαμι δεν ταιριαζει σε θεμα αποχρωσης με τα υπολοιπα του αυτοκινητου (λογω του οτι τα αλλα ίσως να εχουν ξεθωριασει λιγο απο τον ηλιο) να σου αλλαξει ΟΛΑ τα φιμε που ειναι ξεθωριασμενα με 0 κοστος! Καμια αλλη εταιρεια δεν το κανει αυτο!

ttjohn
28-05-11, 14:34
Γνωμη μου ειναι να βάλεις 3Μ. Είναι οι μόνες με εγγυηση εφ'ορου ζωης...
και προσεξε ...αν τυχον χτυπα ξυλο σου σπασει καποιο τζαμι μετα απο 2-3 χρόνια, ειναι υποχρεωμένη η εταιρεία αν δει οτι το φιμε φιλμ που παει να τοποθετησει στο σπασμενο τζαμι δεν ταιριαζει σε θεμα αποχρωσης με τα υπολοιπα του αυτοκινητου (λογω του οτι τα αλλα ίσως να εχουν ξεθωριασει λιγο απο τον ηλιο) να σου αλλαξει ΟΛΑ τα φιμε που ειναι ξεθωριασμενα με 0 κοστος! Καμια αλλη εταιρεια δεν το κανει αυτο!

Ολες οι μαρκες δινουν εφορου ζωης.Δεν υπαρχει περιπτωση να σου ξεθωριασει μεμβρανη.

bmwdakias85
28-05-11, 17:35
3Μ ειναι οι καλυτεροι εγω αυτο πρωτεινω...

kostasdc
28-05-11, 18:07
Ολες οι μαρκες δινουν εφορου ζωης.Δεν υπαρχει περιπτωση να σου ξεθωριασει μεμβρανη.


Πριν 1 εβδομαδα πηγα το 36αρι σε ΦΙΛΟ μου , εμπορο της 3Μ για να ξαναβαλω τις 2 μπροστινες μεμβρανες που εβγαλα οταν περασα κτεο. Αυτα που σου γραφω ειναι ότι ακριβως μου ειπε!!
Οταν λεω ξεθωριασει δεν εννοω να γινει ασπρη! Προς Θεου!
Απλα αν πας τωρα το αμαξι σου (που εχει σε ολα του τα κρυσταλλα ιδιο κωδικο μεμβρανες) και του πεις βγαλει μου τη πισω δεξια και ξαναβαλτη μου (ιδιο κωδικο) ετσι απλα για να το τεσταρεις..θα δεις οτι ΧΡΩΜΑΤΙΚΑ εστω και ελαχιστα ΔΕΝ θα ειναι το ιδιο με ολες τις υπολοιπες...
Αυτο η 3Μ στο εγγυαται...και προσωπικα το λαμβανω αρκετα υποψιν μου! :dblthumb2

S38B38 Monsta
28-05-11, 19:34
Οταν λεω ξεθωριασει δεν εννοω να γινει ασπρη! Προς Θεου!




Η κακής ποιότητας μεμβράνη δεν ξεθωριάζει, ούτε γίνεται άσπρη. Αλλάζει απόχρωση και από γκρι, μπορεί να γίνει μωβ.

xristaras
30-05-11, 09:00
καλημερα παιδες,

εβαλα και εγω μεμβρανες στο Ε46 κουπε και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, κοβουν και ειναι και διακριτικες. Εβαλα τις αμερικανικες ASWF μια χαρα και ειναι και πιο οικονoμικες απο τις 3Μ και llumar με εγγυηση εφ ορου ζωης

LefterisK
02-06-11, 10:09
πλεον η πλειοψηφια των μεμβρανων δινει εγγυηση εφ'ορου ζωης του οχηματος, τουλαχιστον για καποια απο τα προιοντα της, δλδ για καποια σειρα των προιοντων της (αν οχι για ολα δλδ).

σχετικα με την χορηγηση ιατρικης βεβαιωσης ειναι οπως τα λεει και ο δημητρης ειναι (dim77) δλδ απαιτειται βεβαίωση από οφθαλμιατρείο κρατικού νοσοκομείου οτι χριζεις λογω υγειας σκουροχρωμες μεμβρανες στο οχημα σου

giannis 116
23-01-12, 22:51
Μπορειτε να μου στειλετε με πμ, για να μη φανει και διαφημιση, ποιους θεωρειτε κορυφαιους εγκαταστατες μεμβρανων στην Αττικη?
Απ οτι διαβασα κορυφαιες θεωρουνται οι Llumar, 3M, Foliatec καθως και η οχι και τοσο γνωστη Madico. Εαν ειναι δυνατον να μου στειλετε πληροφοριες για αντιπροσωπους-εγκαταστατες αυτων των εταιριων μεμβρανων.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

BMW-Racing
25-01-12, 20:13
Ολες οι επομενες μεμβρανες ειναι καλες.Αυτο που πρεπει να βρεις ειναι : α) η καλυτερη τιμη (β) η αποχρωση που σου ταιριαζει εσενα για να ειναι κ εμφανισιακο ωραιο το αμαξι σου (γ) γραπτη εγγυηση εφ ορου ζωης για την ποιοτητα κ την αντοχη των μεμβρανων .Αυτα κατα την γνωμη μου...

Dim77
16-07-12, 12:47
Να σου πώ, αν εσύ πάρεις κατάμαυρη μεμβράνη γιατί έχεις κάποιο ιατρικό λόγο τι σχέση έχει το μαγαζί?
Το μαγαζί μπορεί να πουλάει διάφορα πράγματα νόμιμα.

Εσύ τα χρησιμοποιείς παράνομα.

Η νιτρομπουκάλα ας πούμε μπορεί να πωλείται νόμιμα, αλλά δε σημαίνει ότι είναι νόμιμα τοποθετημένη.

Και ένας V8 Chevy 427 πωλείται νόμιμα. Εγώ μπορώ να πάω και να πάρω έναν. Αλλά αν τον βάλω στο αυτοκίνητο και το κυκλοφορήσω στο δρόμο είμαι παράνομος.

Και εξατμίσεις μια χαρά βάζεις νόμιμη...αν πείς του μάστορα να σου βγάλει το μεσαίο ή να κάνει σαν Gr.A τι φταίει αυτός? Σου είπε ότι είναι νόμιμο? Χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούν με χειροποίητες εξατμίσεις χωρίς να τους δημιουργήσει κανείς πρόβλημα.

Και οι aftermarket οι racing εξατμίσεις πωλούνται κανονικά και σου τονίζουν ότι είναι για αγωνιστική χρήση μόνο και είναι υπ'ευθύνη σου.

LEO328
16-07-12, 13:09
με λιγα λογια αυτοι τα πουλανε νομιμα και εγω αμα τα βαλω ειμαι παρανομος....

κανονικα φιλε μητσο αν δεν εχω το χαρτι απο το γιατρο μαζι μου να μην μου την βαλει την καταμαυρη μεμβρανη.δηλδ πρωτα αγοραζω μεμβρανη και μετα αποκταω ξαφνικα προβλημα ιατρικο?
οταν πας και αγοραζεις οπλο δεν σου ζητανε αδεια οπλοφοριας?λεω κατι παραλογο?;)
οταν εγω παω σε ενα καταστημα και του πω οτι με αυτην την σκουροτητα (μεσαια) μεμβρανη αν θα εχω προβλημα με την τροχαια και μου απανταει οχι και την τοποθετω και μου δινει μονο εγγυηση κ.λ.π. ,μετα αμα μου πει η τροχαια οτι δεν ειμαι νομιμος ποιος φταιει?εγω που την τοποθετησα η' αυτος που μου την πουλησε για νομιμη?προκειται μετα εγω να βρω το δικιο μου?εγω θα την πληρωσω.
αλλο αμα ξερω απο πριν οτι δεν ειναι νομιμο....
δεν ειναι τοσο απλα τα πραματα....θα επρεπε να ελεγχονται περισσοτερο απο το κρατος διαφορα προιοντα που βγαινουν στην αγορα....
και στο κατω-κατω οι σκουρες μεμβρανες σε ι.χ. τις τοποθετουν οχι σε αγωνιστικα.αρα φταιει και το κρατος που τους δινει το δικαιωμα.....(αλλο να βαλω μια μεμβρανη η΄μια μπουκα και αλλο νιτρο κ.λ.π. δεν ειναι το ιδιο....που ξερω εγω ποια μεμβρανη ειναι η' δεν ειναι νομιμη κ.λ.π.).το θεμα ειναι οτι ο οδηγος-αγοραστης δεν προστατευεται καθολου απο το κρατος σε τελικη αναλυση.....
υ.γ. μου αρεσουν οι συζητησεις με dim77...:D

Dim77
16-07-12, 13:23
Λεωνίδα, το μαγαζί δεν είναι αστυνομία να κάτσει να σε ελέγξει...

Επιτρέπεται 75% διαπερατότητα εμπρός, βάζεις αυτοκολητάκι και πίσω όσο θέλεις.

Παίρνεις και 2 ειδικά χαρτιά που λένε εμπρός πλευρικοί υαλοπίνακες τάδε μοντέλο 75% διαπερατότητα και πίσω δείνα μοντέλο (πχ.).

¶λλο η απόδειξη και η εγγύηση. Απλά το 75% είναι πολύ διαφανές και δε το θέλει κανείς.

Στα αγωνιστικά μπαίνουν οι καθρέπτες...αυτοί είναι εντελώς παράνομοι σε πολιτικό αμάξι.

Οι μεμβράνες και η εξάτμιση δεν είναι όπλο. Δεν είναι αντίστοιχο παραδειγμα.
Ένα καλύτερο παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι αυτό:

Εσύ μπορεί να πάς να πάρεις ένα μαχαίρι κουζίνας από μαγαζί νόμιμα και μετά να με σφάξεις. Το μαγαζί με τα κουζινικά θα φταίει?

Ο άλλος πουλάει 5 μεμβράνες και η μια είναι νόμιμη για εμπρός τζάμια (πίσω είναι ΟΛΕΣ νόμιμες), του λές βάλε αυτήν και δε βαριέσαι....Ε μετά μπορεί να πετυχεις σε αστυνομικό που να μη βαριέται όμως.

Και η εξάτμιση συνήθως δεν κάνει θόρυβο παραπάνω από το επιτρεπόμενο.

Τελοσπάντων...αν θέλεις να επιμένεις μπορείς να επιμένεις και να φταίει ο άλλος...αν θες να είσαι νόμιμος υπάρχει τρόπος και να μην μπορεί να σου πεί κανένας τίποτα.
Εγώ ας πούμε έχω τις νόμιμες μεμβράνες με τα ειδικά χαρτιά που περιγράφουν τη διαπερατότητα.
Αν τα εξηγήσω όμορφα και ωραία σε όποιον αστυνομικό με ελέγξει, δεν θα με γράψει.

Αν του λές ''ε δε φαίνονται, δεν υπάρχει νόμος, δεν ήξερα, μου τις έβαλε ο σατανάς''....:bricks1:

konc
16-07-12, 13:43
Να επισημάνω επίσης ότι όσο και αν πολλές φορές δικαίως θέλουμε να φωνάξουμε
"Και που να το ξέρω εγώ αυτό?"
ο ΚΟΚ ξεκάθαρα αναφέρει πως δεν δικαιολογείται άγνοιά του ;) Σου λέει κόψε το λαιμό σου και βρες τρόπο να ξέρεις τι είναι παράνομο και τι όχι.

rapid_fast
16-07-12, 14:13
Μπορώ να αγοράσω μεμβράνη πίσω παραθύρων, απο το λίντλ,
και να την εγκαταστήσω μόνος μου..
Φυσικά στο κουτί λέει, οτι είναι μόνο για πίσω παράθυρα..
Εγώ θα την βάλω μπροστά.. Φταίει το λίντλ..
Μπορούσα να αγοράσω μορφίνες, με το βιβλιάριο υγείας του πατέρα μου..
Κατόπιν θα μπορούσα να τις πιώ εγώ, και να τραγουδάω...
Συμπέρασμα..
Τα παράθυρα μου είναι πιο σκούρα απο το επιτρεπόμενο..
Θα μπορούσα απλά να τα έχω βάψει με μαυρο σπρέι..
Η να βάλω τον βαφέα μου να το κάνει για εμένα...
Φταίνε όλοι, εκτός απο εμένα..
Ετσι είναι.. εγώ αθώος..
(και στο ΚΤΕΟ που πλήρωσα για να με περάσουν και να παραβλέψουν τις μεμβράνες
φταίει ο υπάλληλος που τα "αρπάζει"...)

LEO328
16-07-12, 19:43
ενταξει παιδια απο οτι καταλαβα ολοι ειναι νομιμοι εκτος απο τους οδηγους τι να πω.....
εγω παντως με τις μεμβρανες περναω κτεο κανονικα.....(και οταν λεω κανονικα εννοω χωρις λαδωμα...μονος μου το παω....).αμα με σταματησει τροχαια και παει να με γραψει θα χουμε σοου.....θα του πω εφοσον γραφει το ονομα του ελεκτη πανε πιασε αυτον που το περασε.....εφοσον δεν ειμαι νομιμος τοτε πως μου το περασαν?παλι εγω φταιω?ειλκρινα δεν καταλαβαινω...
παρομοιο θεμα ειναι η καρτα καυσαεριων.εγω βζαζω καρτα κανονικα...(στο κτεο).
αμα παει να με γραψει για καυσαερια τοτε τι την βγαζω την καρτα?ετσι για να περναει η ωρα?....και παει λεγοντας...

δεν περιμενω απο καποιον να συμφωνησει μαζι μου απλα μου λετε οτι τα δικα μου παραδειγματα ειναι λαθος....

δηλδ οταν η εταιρεια σου λεει (εγγραφως) οτι οτι μονο η τοποθετηση στο εμπρος παρπριζ ειναι παρανομη χωρις να αναφερει πουθενα για το ποιες σκουροτητες ειναι νομιμες και ποιες οχι και οτι και στα 2 μπροστινα παραθυρα ειναι παρανομη (παλι δεν αναγραφει τιποτα τετοιο) φταιω εγω που δεν ειναι παντογνωστης και δεν ξερω τον κ.ο.κ. ενω αυτοι δικαιολογονται που εχουν το θρασος να σουν δινουν εγγραφως κατι το οποιο ΔΕΝ ισχυει? χαχαχαχα μαλλον ζω σε αλλον πλανητη και ολοι οι υπολοιποι στη γη.......:D

rapid_fast
16-07-12, 20:12
ενταξει παιδια απο οτι καταλαβα ολοι ειναι νομιμοι εκτος απο τους οδηγους τι να πω.....
εγω παντως με τις μεμβρανες περναω κτεο κανονικα.....(και οταν λεω κανονικα εννοω χωρις λαδωμα...μονος μου το παω....).αμα με σταματησει τροχαια και παει να με γραψει θα χουμε σοου.....θα του πω εφοσον γραφει το ονομα του ελεκτη πανε πιασε αυτον που το περασε.....εφοσον δεν ειμαι νομιμος τοτε πως μου το περασαν?παλι εγω φταιω?ειλκρινα δεν καταλαβαινω...
παρομοιο θεμα ειναι η καρτα καυσαεριων.εγω βζαζω καρτα κανονικα...(στο κτεο).
αμα παει να με γραψει για καυσαερια τοτε τι την βγαζω την καρτα?ετσι για να περναει η ωρα?....και παει λεγοντας...

δεν περιμενω απο καποιον να συμφωνησει μαζι μου απλα μου λετε οτι τα δικα μου παραδειγματα ειναι λαθος....

Τι λές γίγαντα..
Πηγαίνεις κτέο χωρίς μεμβράνες ή με ανοιχτόχρωμες,
περνας,και την επόμενη τοποθετείς άλλες και φταίει ο ελεγκτής??
Η περνάς κανονικά τον έλεγχο καυσαερίων, μετά απο 1 μήνα χαλάει το ΜΑΦ και μας
δηλητηριάζεις, δεν το αλλάζεις επειδή είσαι γνωστός ματζίρης που τα χώνει μόνο σε
μετατροπές και μπαξίματα, και σου φταίει το κράτος???
Δε σε γράφουν αν έχεις κάρτα καυσαερίων σε ισχύ, ακόμα και αν βγάζεις φουκοσίμα..
Απλά κερδίζεις σύσταση για επισκευή..
Αν δεν έχεις όμως κάρτα...:owned:

Lambros
16-07-12, 21:13
Τι λές γίγαντα..
Πηγαίνεις κτέο χωρίς μεμβράνες ή με ανοιχτόχρωμες,
περνας,και την επόμενη τοποθετείς άλλες και φταίει ο ελεγκτής??
Η περνάς κανονικά τον έλεγχο καυσαερίων, μετά απο 1 μήνα χαλάει το ΜΑΦ και μας
δηλητηριάζεις, δεν το αλλάζεις επειδή είσαι γνωστός ματζίρης που τα χώνει μόνο σε
μετατροπές και μπαξίματα, και σου φταίει το κράτος???
Δε σε γράφουν αν έχεις κάρτα καυσαερίων σε ισχύ, ακόμα και αν βγάζεις φουκοσίμα..
Απλά κερδίζεις σύσταση για επισκευή..
Αν δεν έχεις όμως κάρτα...:owned:

Αν η απόδειξη πληρωμής μεμβρανών είναι νωρίτερα από την απόδειξη πληρωμής ΚΤΕΟ (που για τέτοια κατάσταση λέει ο ΛΕωνίδας)???

LEO328
16-07-12, 21:31
Τι λές γίγαντα..
Πηγαίνεις κτέο χωρίς μεμβράνες ή με ανοιχτόχρωμες,
περνας,και την επόμενη τοποθετείς άλλες και φταίει ο ελεγκτής??
Η περνάς κανονικά τον έλεγχο καυσαερίων, μετά απο 1 μήνα χαλάει το ΜΑΦ και μας
δηλητηριάζεις, δεν το αλλάζεις επειδή είσαι γνωστός ματζίρης που τα χώνει μόνο σε
μετατροπές και μπαξίματα, και σου φταίει το κράτος???
Δε σε γράφουν αν έχεις κάρτα καυσαερίων σε ισχύ, ακόμα και αν βγάζεις φουκοσίμα..
Απλά κερδίζεις σύσταση για επισκευή..
Αν δεν έχεις όμως κάρτα...:owned:

δεν ξερω πως περνανε κτεο οι αλλοι και ουτε με νοιαζει.....εγω εκφραζω προσωπικες ερωτησεις που αφορουν εμενα..με μενα μιλας ασε τι κανει ο καθενας.....με το συμπαθειο παντα...
εγω ξαναλεω οτι περασα κτεο με τις μεμβρανες που φοραει τωρα το αυτοκινητο.
οι μεμβρανες εχουν το λογοτυπο της εταιριας πανω.η εγγυηση εχει ημερομηνια τοποθετησης οπως επισης και το κτεο....απο τοτε εχω περασει 3 φορες κτεο.αυτο δεν αποδυκνιει κατι?
δηλδ ρε παναγιωτη πρεπει να τραβαω βιντεο την ωρα που το περνανε με τις μεμβρανες πανω και να φαινεται η ημερομηνια του βιντεο για να ειμαι καλυμμενος?αν ναι πολυ ευχαριστως.το κανω.αλλο που δεν θελω....:ylsuper:
εγω δεν μιλησα για μαφ.....ο μαφ οταν χαλασει αρχιζεις και εχεις καποιες παρενεργειες στο αμαξι....δεν ειναι κατι που χαλαει και δεν εχεις κανενα συπτωμα για να το καταλαβεις..τωρα αν εσυ που εισαι κατοχος δεν το τσεκαρεις απο μονος σου και τα γραψεις στα παπακια σου φυσικα φταις εσυ....
εγω το αμαξι μου το εχω στην εντελεια πρωτα και μετα κοιταω τα μπαξιματα.καμια σχεση....
τα λεφτα που εχω δωσει ειδικα απο τοτε που μπηκα εδω μεσα για συντηρηση πιστεψε με λιγοι τα εχουν δωσει.εδω πηγα και εσκασα 500ε για ωστηρια που λιγοι τα φτιαχνουν...και δεν φταιει ο κοσμος.απλα δεν υπαρχουν λεφτα.οχι οτι εμενα μου περισυεουν απλα ειμαι αρρωστος με το αυτοκινητο μου και τα χω γραψει αναλυτικα τι εχω κανει...(μιλησες στον ενικο γιαυτο απαντησα.....).
πριν κακως δεν ασχολιομουν περισσοτερο.εδω μεσα εμαθα πολλα πραματα για την σωστη συντηρηση του αυτοκινητου.πιστευω οτι κακως εθεσες για τετοιο παραδειγμα εμενα και αν εχεις τετοια εντυπωση για μενα κακως την εχεις....εχω βρει βλαβες χωρις να τις εχει παρει πρεφα ο μηχανικος και ας μην εχω μηχανικες γνωσεις.πρωτος εγω θα παω στο συνεργειο τρεχωντας.πιστεψε με....(με το συμπαθειο παντα :D).
οσο για την καρτα οκ.ετσι μαλιστα!....ειναι δικαιο....κυριε μου εχετε ταδε χρονο να ξαναελεγχτειι το οχημα σας σε κτεο με χαρτι που θα σας δωσουμε.ετσι ναι.οχι ομως αφου εχω καρτα σε ισχυ παρε προστιμο....μου λυθηκε και αυτη η απορια παντως με την καρτα....ευχαριστω.;)
ολα αυτα σε φιλικο κλιμα παντα φιλτατε παναγιωτη....

kefalismos
16-07-12, 22:33
Παίδες μην μπερδεύεστε . Πρέπει να καταλάβετε κάτι . Η κλήση κόβεται για παράπτωμα που διαπιστώθηκε εκείνη τη στιγμή . Δεν τον νοιάζει τον άλλον χτες το αυτοκίνητο ήταν άψογο .
Η κλήση λέει ότι την τάδε μέρα και τάδε ώρα διαπιστώθηκε το τάδε παράπτωμα που βάση του κοκ τημωρείται με χρηματικό πρόστημο Χ . Όλα τα άλλα που διάβασα πιο πάνω απλά περισσεύουν .

Και για να απαντήσω και στο ερώτημα

"Αν η απόδειξη πληρωμής μεμβρανών είναι νωρίτερα από την απόδειξη πληρωμής ΚΤΕΟ"

Πήγες μια μέρα πριν το κτέο τις έβγαλες , το πέρασες , έβαλες άλλες , χτύπησες μετά τις παλιές ημερομηνίες και όλα καλά . Και να μην έγινε έτσι , μπορεί να έγινε αλλιώς . Μπορεί και να μην το είδε ο ελενκτής . Μπορεί το οτιδήποτε . Απλά δε τον νοιάζει .Η κλίση λέει τάδε ώρα τάδε μέρα στο τάδε σημείο διαπιστώθηκε αυτό . Ούτε γιατί , ούτε άλλα γεγονότα , ούτε τίποτα . Διαπίστωση είναι η κλίση .

¶λλος μπορεί να πει για το οποιοδήποτε θέμα μα με έχουν σταματήσει άλλες 5 φορές , και κανείς δε μου είπε τίποτα . Δεν έχει σημασία . Αυτός το είδε , και στην φοράει , εφόσον διαπράτεται παρατυπία. Τέλος .

rapid_fast
16-07-12, 23:11
δεν ξερω πως περνανε κτεο οι αλλοι και ουτε με νοιαζει.....εγω εκφραζω προσωπικες ερωτησεις που αφορουν εμενα..με μενα μιλας ασε τι κανει ο καθενας.....με το συμπαθειο παντα...
εγω ξαναλεω οτι περασα κτεο με τις μεμβρανες που φοραει τωρα το αυτοκινητο.
οι μεμβρανες εχουν το λογοτυπο της εταιριας πανω.η εγγυηση εχει ημερομηνια τοποθετησης οπως επισης και το κτεο....απο τοτε εχω περασει 3 φορες κτεο.αυτο δεν αποδυκνιει κατι?
δηλδ ρε παναγιωτη πρεπει να τραβαω βιντεο την ωρα που το περνανε με τις μεμβρανες πανω και να φαινεται η ημερομηνια του βιντεο για να ειμαι καλυμμενος?αν ναι πολυ ευχαριστως.το κανω.αλλο που δεν θελω....:ylsuper:
εγω δεν μιλησα για μαφ.....ο μαφ οταν χαλασει αρχιζεις και εχεις καποιες παρενεργειες στο αμαξι....δεν ειναι κατι που χαλαει και δεν εχεις κανενα συπτωμα για να το καταλαβεις..τωρα αν εσυ που εισαι κατοχος δεν το τσεκαρεις απο μονος σου και τα γραψεις στα παπακια σου φυσικα φταις εσυ....
εγω το αμαξι μου το εχω στην εντελεια πρωτα και μετα κοιταω τα μπαξιματα.καμια σχεση....
τα λεφτα που εχω δωσει ειδικα απο τοτε που μπηκα εδω μεσα για συντηρηση πιστεψε με λιγοι τα εχουν δωσει.εδω πηγα και εσκασα 500ε για ωστηρια που λιγοι τα φτιαχνουν...και δεν φταιει ο κοσμος.απλα δεν υπαρχουν λεφτα.οχι οτι εμενα μου περισυεουν απλα ειμαι αρρωστος με το αυτοκινητο μου και τα χω γραψει αναλυτικα τι εχω κανει...(μιλησες στον ενικο γιαυτο απαντησα.....).
πριν κακως δεν ασχολιομουν περισσοτερο.εδω μεσα εμαθα πολλα πραματα για την σωστη συντηρηση του αυτοκινητου.πιστευω οτι κακως εθεσες για τετοιο παραδειγμα εμενα και αν εχεις τετοια εντυπωση για μενα κακως την εχεις....εχω βρει βλαβες χωρις να τις εχει παρει πρεφα ο μηχανικος και ας μην εχω μηχανικες γνωσεις.πρωτος εγω θα παω στο συνεργειο τρεχωντας.πιστεψε με....(με το συμπαθειο παντα :D).
οσο για την καρτα οκ.ετσι μαλιστα!....ειναι δικαιο....κυριε μου εχετε ταδε χρονο να ξαναελεγχτειι το οχημα σας σε κτεο με χαρτι που θα σας δωσουμε.ετσι ναι.οχι ομως αφου εχω καρτα σε ισχυ παρε προστιμο....μου λυθηκε και αυτη η απορια παντως με την καρτα....ευχαριστω.;)
ολα αυτα σε φιλικο κλιμα παντα φιλτατε παναγιωτη....
Ε, για αυτό στα έγραψα σε ενικό ρε Λέο, γιατί σε ξέρουμε τι ψείρας είσαι..
Απλά ήταν σαρκαστικό το θέμα, καθότι ο νόμος είναι μπουρδέλο όπως και το κράτος
και σου φορτώνει την ευθύνη για το οτιδήποτε αδίκως..
Και σε αφήνει στην ίδια μοίρα, μην πώ σε έχει σε χειρότερη, με αυτόν που βγάζει πίσω
καυσαέρια με μπλέ και πράσινους κόκους...

LEO328
17-07-12, 06:38
Παίδες μην μπερδεύεστε . Πρέπει να καταλάβετε κάτι . Η κλήση κόβεται για παράπτωμα που διαπιστώθηκε εκείνη τη στιγμή . Δεν τον νοιάζει τον άλλον χτες το αυτοκίνητο ήταν άψογο .
Η κλήση λέει ότι την τάδε μέρα και τάδε ώρα διαπιστώθηκε το τάδε παράπτωμα που βάση του κοκ τημωρείται με χρηματικό πρόστημο Χ . Όλα τα άλλα που διάβασα πιο πάνω απλά περισσεύουν .

Και για να απαντήσω και στο ερώτημα

"Αν η απόδειξη πληρωμής μεμβρανών είναι νωρίτερα από την απόδειξη πληρωμής ΚΤΕΟ"

Πήγες μια μέρα πριν το κτέο τις έβγαλες , το πέρασες , έβαλες άλλες , χτύπησες μετά τις παλιές ημερομηνίες και όλα καλά . Και να μην έγινε έτσι , μπορεί να έγινε αλλιώς . Μπορεί και να μην το είδε ο ελενκτής . Μπορεί το οτιδήποτε . Απλά δε τον νοιάζει .Η κλίση λέει τάδε ώρα τάδε μέρα στο τάδε σημείο διαπιστώθηκε αυτό . Ούτε γιατί , ούτε άλλα γεγονότα , ούτε τίποτα . Διαπίστωση είναι η κλίση .

¶λλος μπορεί να πει για το οποιοδήποτε θέμα μα με έχουν σταματήσει άλλες 5 φορές , και κανείς δε μου είπε τίποτα . Δεν έχει σημασία . Αυτός το είδε , και στην φοράει , εφόσον διαπράτεται παρατυπία. Τέλος .

ωραια αρα ερχομαστε στα λογια μου φιλε......
εγω την επομενη θα τραβηξω βιντεο με το κινητο για παν ενδεχομενο (επειδη το ξερω οτι ο καθενας γραφει για οτι του κατεβει-αλλες φορες δικαια αλλες αδικα) και ας μου πει μετα σε γραφω για μεμβρανες η' για το τελικο..(αυτα που φοραω εδω και 6 χρονια πανω στο αμαξι εχοντας περασει 3 φορες κτεο με αυτα...).θα χουμε σοου σε λεω...:party:

Ε, για αυτό στα έγραψα σε ενικό ρε Λέο, γιατί σε ξέρουμε τι ψείρας είσαι..
Απλά ήταν σαρκαστικό το θέμα, καθότι ο νόμος είναι μπουρδέλο όπως και το κράτος
και σου φορτώνει την ευθύνη για το οτιδήποτε αδίκως..
Και σε αφήνει στην ίδια μοίρα, μην πώ σε έχει σε χειρότερη, με αυτόν που βγάζει πίσω
καυσαέρια με μπλέ και πράσινους κόκους...

:+1:
αυτο το νοημα ηθελα να βγει.
ειπαμε την επομενη θα πεσουν τα βιντεα στο κτεο...(ρομπα θα γινω αλλα δεν μαμιεται.καλυτερα ρομπα παρα ο καθενας τροχαιος το μακρυ και το κοντο του..).
τουλαχιστον να εχω αποδεικτικο στοιχειο απο πλευρας εξωτερικης εμφανισης του αυτοκινητου....
στα υπολοιπα (χαρτια-παραβασεις οδηγικες-μηχανικες παραβασεις) σκισε μου τα ραματα αμα φταιω οπως και στους υπολοιπους.....:icon02:

kefalismos
17-07-12, 09:42
Δεν αξίζει ρε συ λέον. Ο άνθρωπος θα σου πει εγώ στην κόβω και πάνε δικαστήριο να αποδίξεις ότι είναι νόμιμη . Το δικαστήριο μετά 2 χρόνια θα αποφανθεί μέτρηση διαπερατότητας φωτεινότητας με φωτόμετρο για να αποφασίσει , θα βγεις κάτω από 70% ( ή όσο είναι ) , θα πληρώσεις και τη κλίση με τους τόκους , και το δικάστήριο.
Δεν υπάρχει νόημα , κατά τη γνώμη μου μην τρέχεις κάτι που δεν μπορείς να αθωοθείς . Εκτός αν έχεις το άσπρο φιλμ μπροστά .

Κ εγώ ελαφρύ φιμέ φοράω , περνάω κτέο αλλά ξέρω ότι άμα πέσει φωτόμετρο απλά δεν ... Οπότε σε τυχόν έλεγχο το παίζω ανήξερος για το νόμο , λέω ότι με περάσαν και κτέο , ότι δε το γνώριζα , και το παλεύω να μην μου τη ρήξει λόγω άγνειας . Αν μου τη ρήξει κουβέντα όμως !

Gregory-36-235
17-07-12, 10:46
Κ εντάξει! Λιγο πολυ η κατάσταση με τα φιμε ειναι λιγο θολή! Με τα νιτρα τι γινεται;; Εκει δεν υπαρχουν διαβαθμισεις! Ξέρω απο φίλο μπατσο πως ειναι τσιτα παράνομο η χρήση τους! Αυτα κανονικά δεν θα επρεπε να εχουν αποσυρθεί εστω απο την Ελλάδα;; Μηπως η νομοθεσία συμφέρει κ αυτούς που τα εισάγουν αφού εμείς πληρώνουμε κ το προϊόν κ την εγκατάσταση αλλα κ την κλήση αργότερα;;

LEO328
17-07-12, 10:50
Δεν αξίζει ρε συ λέον. Ο άνθρωπος θα σου πει εγώ στην κόβω και πάνε δικαστήριο να αποδίξεις ότι είναι νόμιμη . Το δικαστήριο μετά 2 χρόνια θα αποφανθεί μέτρηση διαπερατότητας φωτεινότητας με φωτόμετρο για να αποφασίσει , θα βγεις κάτω από 70% ( ή όσο είναι ) , θα πληρώσεις και τη κλίση με τους τόκους , και το δικάστήριο.
Δεν υπάρχει νόημα , κατά τη γνώμη μου μην τρέχεις κάτι που δεν μπορείς να αθωοθείς . Εκτός αν έχεις το άσπρο φιλμ μπροστά .

Κ εγώ ελαφρύ φιμέ φοράω , περνάω κτέο αλλά ξέρω ότι άμα πέσει φωτόμετρο απλά δεν ... Οπότε σε τυχόν έλεγχο το παίζω ανήξερος για το νόμο , λέω ότι με περάσαν και κτέο , ότι δε το γνώριζα , και το παλεύω να μην μου τη ρήξει λόγω άγνειας . Αν μου τη ρήξει κουβέντα όμως !

το πραγμα ξεκιναει στραβα απο την αρχη.ας μου πει απο την αρχη το εξουσιοδοτημενο καταστημα της εταιριας ποιες εινια οι νομιμες και ποιες οχι να τελειωνουμε...αλλα δεν...οτι να ναι...να φαινεσαι λεει απο μεσα και ξερω γω...βγαλε ακρη...
γιαυτο λεω κ@λ@χανειο κρατος....με τις υγειες μας...δεν ξαναασχολουμαι αλλο με το θεμα....περαστικα μας...:smokin::p:

Dim77
17-07-12, 11:38
Βεβαίωση για μεμβράνες. (http://www.bmw-motorsport.gr/forums/showthread.php?p=395959#post395959)

Όλα τα υπόλοιπα είναι ''άλλα λόγια να αγαπιόμαστε'' και να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους. Υπάρχει νομικό πλαίσιο εδώ και μερικά χρόνια.

Υ.Γ. Εγώ είχα στα 2 εμπρός πλαϊνά τις UV visual που με 55% δεν είναι νόμιμες δυστυχώς. Που να είχα τις τιτανιουμ που διαλέγουν 9 στους 10. Έβαλα τις UV99 (73%) και είμαι νόμιμος, αλλά ΔΕΝ έχουν τόσο καλό αποτέλεσμα όπως οι UV visual

Δεν γίνεται να έχεις αυτό που θέλεις και να είσαι νόμιμος με τις μεμβράνες. Πίσω βάζεις και τις very dark με 5% μετάδοση φωτός νόμιμα.

ditris
17-07-12, 15:17
ενταξει παιδια απο οτι καταλαβα ολοι ειναι νομιμοι εκτος απο τους οδηγους τι να πω.....
εγω παντως με τις μεμβρανες περναω κτεο κανονικα.....(και οταν λεω κανονικα εννοω χωρις λαδωμα...μονος μου το παω....).αμα με σταματησει τροχαια και παει να με γραψει θα χουμε σοου.....θα του πω εφοσον γραφει το ονομα του ελεκτη πανε πιασε αυτον που το περασε.....εφοσον δεν ειμαι νομιμος τοτε πως μου το περασαν?παλι εγω φταιω?ειλκρινα δεν καταλαβαινω...

δηλδ οταν η εταιρεια σου λεει (εγγραφως) οτι οτι μονο η τοποθετηση στο εμπρος παρπριζ ειναι παρανομη χωρις να αναφερει πουθενα για το ποιες σκουροτητες ειναι νομιμες και ποιες οχι και οτι και στα 2 μπροστινα παραθυρα ειναι παρανομη (παλι δεν αναγραφει τιποτα τετοιο) φταιω εγω?

Λεωνίδα τις μεμβράνες μου(διαπερατότητας παντου 30%) τις τοποθετησα το 2009.Τοτε που ρωτησα στο καταστημα μουπαν ξεκαθαρα οτι μπρος επιτρεπεται 75% και πίσω οτι θελεις.Απλα δεν βαζει κανεις 75% εμπρος γιατι πολυ απλα ειναι σαν να μην εχει.Και οταν τον ρωτησα τι νοημα εχει το χαρτι..μουπε απλα πως ειναι γ να πιστοποιει γ τι διαπερατοτητα εχουν οι μεμβρανες.Επιτρεπονται κατω του 75% μονο αν εχεις χαρτι γιατρου δημοσιου νοσοκομειου..που να λεει πως εχεις προβλημα στην οδηγηση με τον ηλιο και αυτο το χαρτι δεν στο δινουν ευκολα!Στα ιδιωτικα κτεο οπως χαρακτηριστικα μουπε δεν σε κοβουν.... διοτι θελουν πελατεια(ποσο μαλιστα τωρα στους χαλεπους αυτους καιρους!) και κανουν τα στραβα ματια..καονοντας πως ποτε δεν ειδαν πως φορας φιμε!

Υ.Γ 1)Συμφωνω απολυτα με dim...σε αυτα πουγραψε στο τελευταιο ποστ!Εξαλλου δεν μπορεις να κατηγορησεις(γιατι τοποθετουν σκουρες μεμβρανες εμπρος!) το καταστημα γιατι αυτο θα σου ισχυριστει πως εσυ επεμεινες να βαλεις τετοια σκουροτητα...που το πιστοποιει εξαλλου και το συνοδευτικο χαρτι......
2)Ζουμε Λεω σε 'ζουγκλα"....ο καθενας μονο του πρεπει να προστατευεται...δεν ηξερες? γιατί δεν ρωταγες ...που λενε

bimmerm
06-05-13, 11:47
βλεπω καποια αυτοκινητα με φιμε σε χρωμα καπως γκρι-μπλε.βγαζει μια ελαφρα μπλε αποχρωση οπως τα γυαλια ηλιου.αυτα τα τζαμια ειναι εργοστασιακα η' υπαρχουν και μεμβρανες σε τετοια αποχρωση?ρωταω γιατι μου αρεσε η αποχρωση που βγαζει και φαινεται πολυ πιο ομορφο στον ηλιο .

kefalismos
06-05-13, 19:05
βλεπω καποια αυτοκινητα με φιμε σε χρωμα καπως γκρι-μπλε.βγαζει μια ελαφρα μπλε αποχρωση οπως τα γυαλια ηλιου.αυτα τα τζαμια ειναι εργοστασιακα η' υπαρχουν και μεμβρανες σε τετοια αποχρωση?ρωταω γιατι μου αρεσε η αποχρωση που βγαζει και φαινεται πολυ πιο ομορφο στον ηλιο .

Μεμβράνες είναι . Εγώ έχω σε ελαφρύ πράσινο .

MarinosE46
06-05-13, 19:08
έχει και κάτι μεμβράνες που καφετίζουν ελαφρά.Ενας έλεγχος στο νετ θα σου λύσει όλες τις απορίες!

JOHNBMWGT
07-05-13, 10:13
Έχει βάλει κανείς σε e88 μεμβράνες lummar και αν είναι ευχαριστημένος.

MarinosE46
07-05-13, 15:47
Τόσο η 3Μ όσο και η llumar έχουν μεμβράνες διαφορετικής ποιότητας.Πλέον η llumar δίνει για την απλή σειρά 10ετή εγγύηση και έχει κόστος 169 ευρώ για σεντάν e46.
Για την καλύτερη ποιοτικά μεμβράνη της δίνει εφ όρου ζωής εγγύηση και κοστίζει πάλι για σεντάν ε46 230 ευρώ.
Η llumar έχει και τη δυνατότητα θωράκισης με 55ο ευρώ αλλά δε νομίζω πως ενδιαφέρει κανέναν μας.
Φίλε Φάνη,για το δικό σου που είναι τζιπ,υπολόγισε κάτι παραπάνω από τις προαναφερθείσεις τιμές.