PDA

Επιστροφή στο Forum : Μεταλλικός Θόρυβος


kyriakos33
11-09-06, 10:05
Γεια χάρα σε όλους.
Εδώ και περίπου 3,5 βδομάδες εχω πάρει μια 116i και από την πρώτη μέρα που την πήρα ακούγεται ένας μεταλλικός θόρυβος από το μπροστά μέρος και συγκεκριμένα από τους τροχούς. Αυτό το ακούω σε μικρές κυρίως λακούβες και με κάποια ταχύτητα. Σε σαμαράκια για παράδειγμα δεν ακούγεται αλλά σε καπάκια των υπονόμων όταν έχουν διαφορά από τον δρόμο ακούγεται.
Πρέπει να αναφέρω ότι είμαι στην διαδικασία στρωσίματος και έχω περίπου 800 Km στο αυτοκίνητο.
Στα 500 Km περίπου αποφάσισα να το πάω να το δουν στο συνεργείο της αντιπροσωπείας από όπου πήρα. Μπήκα λοιπόν με τον μηχανικό μέσα και το άκουσε. Έβγαλε λοιπόν τον τροχό και μου είπε ότι ο ήχος είναι από το λαμάκια των φρένων γιατί δεν έχουν πατήσει ακόμα και δεν έχουν δέσει. Μου γράσαρε λοιπόν λίγο το σημείο εκέινο και όντως δεν το κάνει όσο συχνά οσο πριν. Με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα σημαντικό πρόβλημα και μου πρότεινε να κάνω κάποια Km να δέσει το αυτοκίνητο καθώς είναι πολύ καινούργιο ακόμα και δεν έχει πολλά Km και αν συνεχίζει ο θόρυβος να το ξαναπάω να το δούνε.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν έχει παρουσαστεί σε κανένα αυτός ο θόρυβος σε καινούργιο αυτοκίνητο.

MPOWER
11-09-06, 10:12
Έτυχε να έχω για 5 μέρες ένα 116 απο τα πρώτα που βγήκαν και μάλιστα ολοκαίνουριο και παρατήρησα το ακριβώς ίδιο πρόβλημα/θόρυβο αλλα σίγουρα δεν ειναι σοβαρό και προέρχεται απο το λαμάκι των φρένων!

kyriakos33
11-09-06, 10:25
Thanks Mpower,
χαίρομαι που ακούω ότι είναι κάτι συνιθισμένο και το άκουσες και εσύ!

MPOWER
11-09-06, 10:31
Αν θυμάμαι καλά μπορεί να στο κάνει (για να βεβαιωθείς οτι είναι αυτό που λέμε) και αν κλωτσήσεις δυνατά το λάστιχό σου ενώ το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο!

pvalavan
14-09-06, 11:29
Εγώ που έχω το ίδιο αυτοκίνητο και έχω κάνει 6.500χλμ έχω παρατηρήσει θόρυβο "σαν κτύπημα" όταν πέφτω σε λακκούβες, από το εμπρός δεξί σημείο μόνο.
Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει πάντα και ειδικά τελευταία δεν το έχω παρατηρήσει.

stauros772000
20-09-06, 09:04
ειναι το λαμακι που πιεζει τα τακακια με την δαγκανα.βγαλε τροχο και με ενα γερο μυτοτσιμπιδο αυξισε την πιεση.εγω εβγαλα το λαμακι και το στραβωσα
περισοτερο,αλλα δυσκολευτικα λιγο παραπανο κατα την τοποθετηση του

kyriakos33
20-09-06, 09:16
ειναι το λαμακι που πιεζει τα τακακια με την δαγκανα.βγαλε τροχο και με ενα γερο μυτοτσιμπιδο αυξισε την πιεση.εγω εβγαλα το λαμακι και το στραβωσα
περισοτερο,αλλα δυσκολευτικα λιγο παραπανο κατα την τοποθετηση του

Thanks για την πρόταση, αλλά δεν μου πάει η καρδία να το κάνω ακόμα καθώς είναι πολύ καινούργιο ακόμα. Επίσης είμαι της άποψης εφόσον έχω την εγγύηση ακόμα να μην πειράξω τίποτα μόνος μου γιατί μετά μπορεί να τρέχω.

Για την ιστορία πάντως το έψαξα λίγο το πρόβλημα στο internet και είδα ότι αρκετά αυτοκίνητα της σειράς 1 έχουν παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα και όπως αναφέρουν είναι κάποιο πρόβλημα στο brake housing και μπορεί να παρατηρηθεί σε έναν ή περισσότερους τροχούς (μπροστά ή πίσω). Πάντως οι περισσότεροι που το έχουν πάει σε συνεργεία του είπαν για το λαμάκι και τα τακάκια που βρίσκουν μεταξύ τους και παράγουν αυτόν τον μεταλλικό θόρυβο όπως πολύ σωστά είπες και εσύ. Επίσης έχει παρατηρηθεί σε αμάξια που άλλαξαν τακάκια ή σύστημα φρένων και δεν είχαν πρόβλημα πριν την αλλαγή αυτή.
Θα περιμένω να τελειώσω το στρώσιμο και αν συνεχίζει θα πάω αλλη μια φορά στο συνεργείο να δω τι μπορεί να γίνει.

God
20-09-06, 10:28
100% τα φρενα ειναι, αν καταλαβα καλα απο την περιγραφη. Τον ιδιο θορυβο κανει και το δικο μου αυτοκινητο (που καμια επαφη παρα το σημα εχει με το δικο σου!) απο τοτε που του αλλαξα δισκοπλακες και τακακια ολα μαζι. Τα τακακια πολλες φορες εχουν 'μποσικα'.