PDA

Επιστροφή στο Forum : Περιποίηση!


kostas*
29-05-04, 09:49
Ποια προιόντα χρησιμοποιείτε για να περιποιήστε την Bmw σας και να την κρατάτε καθαρή?? Εμπειρίες από άσχημα προιόντα?

MPOWER
01-06-04, 09:28
Κταπληκτικό σαμπουάν της SONAX με κερί (είναι αυτό που δίνει και η BMW με δικό της λογότυπο Part # 83 12 9 408 919 €9,32) Δεν κάνει πολύ αφρό, και νομίζεις οτι δεν κάνει και δουλειά, αλλά μόλις πάς να το ξεβγάλεις καταλαβαίνεις τη διαφορά!
Επίσης καταπληκτικό συνθετικό πανι της NIGRIN για στέγνωμα, σε πλαστικό κουτάκι που πρέπει διατηρεί το πανάκι συνέχεια νωπό!
Σαπούνι για κουκούλες (cabrio) ανεπιφύλακτα αυτό που δίνει η BMW Part # 83 12 9 408 856 €9,48

Strax
01-06-04, 09:49
Θα συμφωνήσω με τον MPOWER για το σαμπουάν της Sonax ή BMW, το οποίο είναι πολύ καλό και όντως δίνει στο αμάξι κάποια στοιχεία κερώματος. Σχετικά με γυάλισμα χρησιμοποιώ συνήθως προϊόντα της 3Μ τα οποία κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά είναι λίγο δύσκολο να καταλήξεις σε πιο ακριβώς χρειάζεσαι... Δοκίμασα και το γυαλιστικό/κερί που δίνει η BMW (που πάλι πρέπει να είναι Sonax) το οποίο είναι πάρα πολύ απαλό και δίνει σχετικά μικρά αποτελέσματα (πρέπει να είναι πάρα πολύ ψιλό)

Black5
03-06-04, 17:00
Εγώ δοκίμασα ένα καθαριστικό προιόν για τον ουρανό του αυτοκινήτου και μου κρέμασε ο ουρανός..... :mad: :mad: Δεν θυμάμαι τι μάρκα ήταν.....

Strax
04-06-04, 09:08
Αυτό μάλλον είναι που λένε ότι "μου ήρθε ο ουρανός σφονδύλι!" Υποθέτω ότι μάλλον από το βάρος που βράχηκε ξεκόλησσε η ταπετσαρία και κρέμασε. Πρέπει να το έχουμε υπ' όψιν μας πάντως ότι διατρέχουμε τέτοιο κίνδυνο και ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί... :cool:

Black5
04-06-04, 09:54
Αυτό μάλλον είναι που λένε ότι "μου ήρθε ο ουρανός σφονδύλι!"

Αυτό ακριβώς! Κόστος επισκευής 300 ευρώ στον κορφιάτη 170 σε έναν ταπετσέρη που ρώτησα έξω...

stef
05-06-04, 00:55
Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί όλα αυτά περιέχουν και χημικά πρόσθετα!
Πάντως για Overall κέρωμα, πολύ καλή δουλειά κάνει η AutoGlym!
Eγώ χρησιμοποιώ και τα προιόντα της, αλλά έχω δει δουλεία που έχουν κάνει σε διαφορα αυτοκίνητα με κάθε λεπτομέρεια

mpikounis
08-06-04, 07:47
Εχω δει εδω και καιρό που σε βενζινάδικα όταν πλένουν στεγνώνουν τα αυτοκίνητα πρώτα με μια πλαστική/λαστιχένια "σπάτουλα" η οποία διώχνει το νερό απο το 90% του αυτοκινήτου και μετα τα τελειώνουν με πανί.

Πριν μερικές ημέρες αγόρασα αυτη τη "σπάτουλα" και είναι καταπληκτική! Στεγνώνεις το αυτοκίνητο σε ελάχιστο χρόνο και πολύ καλύτερα από το πανί που αφήνει λεκέδες αν δεν προσέξεις. Τα καλύτερα 7€ που έχω δώσει για το καθάρισμα του αυτοκινήτου!

Strax
08-06-04, 10:04
Δοκίμασα και εγώ τη μαγική σπάτουλα που θυμίζει λίγο λάστιχο που σκουπίζουν τζάμια και θα συμφωνήσω. Υπολογίστε γύρω στο 60% μείον στο χρόνο του στεγνώματος, μπορεί και παραπάνω! Πραγματικά άξια τα 7€!!

BMW Power
08-06-04, 13:23
Πολύ ωραία όλα αυτά για τα καθαριστικά και τα πανιά και τα σιλικονούχα στεγνωτικά gadgets όμως είναι πολύ κουραστικά. Απλά βαριέμαι να πλύνω το αυτοκίνητο πλέων οπότε το αναλαμβάνει ο φίλος βενζινάς και κάνει και αρκετά καλή δουλειά. ;)

tasosbmwe30
09-06-04, 01:33
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ Stef ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ Autoglym Einai ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΑΓΟΡΑ!!!ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΛΕΠΙΔΑ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΜΕ ΚΕΡΙ,ΑΛΛΑ......ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!!!

Strax
21-06-04, 08:39
Τα καλύτερα προϊόντα για περιποίηση δέρματος που έχω χρησιμοποιήσει είναι το Tanner's Preserve Leather Cleaner (καθαριστικό) και το Tanner's Preserve Leather Conditioning Cream (Κρέμα)! Πραγματικά έχω δοκιμάσει πάρα πολλά και έχω κατάλήξει σε αυτά με μεγάλη διαφορά! Εκτός από την καταπληκτική μυρωδιά δέρματος που ξαναδίδουν στο σαλόνι, πραγματικά το τρέφουν, το μαλακώνουν απίστευτα και του δίνουν τη χαμένη του ελαστικότητα. Εγώ χρησιμοποιώ το καθαριστικό και για το ταμπλώ με φοβερά αποτελέσματα. Σε πολύ καλά πλυμένο εσωτερικό τα χρησιμοποίησα εχθές μετά από καιρό και πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Το κακό είναι ότι δεν το βρίσκω στην Ελλάδα και τις προμήθειές μου τις έχω φέρει από Αμερική! Ευτυχώς όμως που πια υπάρχει το Ίντερνετ... :D

dimitrisp
27-06-04, 21:30
Παιδες για οσους εχουν κουκουλες προτεινω να χρησιμοποιησουν πρασινο σαπουνι σε κοκους(υπαρχει στα supermarkets).Κανει πραγματικα καλη δουλεια.Εγω το χρησιμοποιω για ολο το αμαξι ακομα και για το δερμα στα καθισματα μετα απο συμβουλη φανοποιου.Δεν περιεχει χημικα ;)

Daskalopoylos
28-06-04, 08:10
Παιδες για οσους εχουν κουκουλες προτεινω να χρησιμοποιησουν πρασινο σαπουνι σε κοκους(υπαρχει στα supermarkets).Κανει πραγματικα καλη δουλεια.Εγω το χρησιμοποιω για ολο το αμαξι ακομα και για το δερμα στα καθισματα μετα απο συμβουλη φανοποιου.Δεν περιεχει χημικα ;)

ΜΕ ΚΟΚΟΥΣ????? Ο ΦΑΝΟΠΟΙΟΣ ΣΟΥ?????? ακομα κρατιεμαι και δεν ολοκληρωνω την αποψη μου θα περιμενω συμληρωματικες πληροφοριες..
Παντος το σαπουνι με κοκους εμενα μου φερνει στο μυαλο κατευθιαν γρατσουνιες στο χρωμα! Την καλητερη λαμψη την ειχα δει σε αυτοκινητο με σκονη σκιπ αλλα εκανε γραμμες στο χρωμα..Παντος δεν μου φενετε ιδια περιπτωση.

Strax
28-06-04, 08:26
Θα σας πρότεινα να μην χρησιμοποιείται σαπούνια/σαμπουάν για το αυτοκίνητό σας που δεν προορίζονται για αυτή τη χρήση. Ο λόγος είναι ότι όλα αυτά είναι συνήθως πολύ ισχυρά (για να αφαιρούν λίπη, λάδια), ελαιοδιαλυτά και κατά συνέπεια αφαιρούν το κερί/wax του αυτοκινήτου. Βέβαια αν δεν έχετε γυαλίσει το αυτοκίνητο δεν τίθεται τέτοιος κίνδυνος, αλλά πάλι δεν χρειάζεται κάτι τόσο ισχυρό στη μπογία του αυτοκινήτου μας.

cmos_ioan
28-06-04, 08:31
Δε μου λέτε μετά το πλύσιμο της κουκούλας πρέπει να την περνάμε με κανένα ειδικό λάδι για να διατηρεί την αδιαβροχοποίηση της καθώς και τη Uv προστασία;

Daskalopoylos
28-06-04, 08:52
Δε μου λέτε μετά το πλύσιμο της κουκούλας πρέπει να την περνάμε με κανένα ειδικό λάδι για να διατηρεί την αδιαβροχοποίηση της καθώς και τη Uv προστασία;

Για αυτο δεν μπορω να σου πω 100% . Απο μεγαλη ομως προσωπικη εμπειρια ετων σε καμπριο (mercedes saab κα) χωρις ειδικη μεταχειριση ποτε δεν περασε νερο μεσα.Αυτο που πρεπει να προσεξεις στο πλυσημο να μην ριχνεις με πιεση νερο, και αν ακομα εχει σκονη,γυρη κτλ να αφηνεις να κυλησει λιγο νερακι και με το χερι να την ακουμπας ισα ισα και φευγει, ποτε δεν την σφουγκαριζεις και ποτε στην βουρτσα του βενζιναδικου. Παντα στο χερι. Μετα δεν την ακουμπας ποτε απο μεσα και ιδικα οταν βρεχει. Και τελος μετα απο πλυσημο,βροχη και γενικα οταν ειναι βρεγμενη και υγρη δεν την ανοιγεις γιατι μουχλιαζει. Μετα απο αυτες τις συμβουλες μη ειδικης μεταχειρισης εμενα ποτε ποτε δεν μου εβγαλε προβλημα.... :D :D :cool:

MPOWER
28-06-04, 08:57
Υπάρχει ένα υγρό της Bmw που το διαλύεις με νερό και περνάς την κουκούλα και την αδιαβροχοποιεί! Γίνεται σαν καινούρια και το νερό κυλάει ή δημιουργεί σταγόνες πάνω στην κουκούλα – δεν απορροφάται το νερό. Θέλει λίγο προσοχή στη χρήση γιατί δεν πρέπει να τρέξει στη λαμαρίνα ή στα τζάμια του αυτοκινήτου γιατί επειδή περιέχει σιλικόνη, αφήνει σημάδι όπου τρέχει! Δεν κάνει κακό , αλλά αργεί να φύγει! :confused:

Impregnating Agent 250ml part#83 12 9 407 802

Υ.Γ. Υπάρχει ένα κιτάκι περιποίησης για Cabrio που περιλαμβάνει καθαριστικό πίσω τζαμιού (πλαστικού), το αδιαβροχοποιητικό της κουκούλας, και ένα ειδικό καθαριστικό σαπούνι για την κουκούλα!
ΚΙΤ Part # 83 12 9 407 806

Z3 Fat Bastard
28-06-04, 09:58
Υπάρχει ένα κιτάκι περιποίησης για Cabrio που περιλαμβάνει καθαριστικό πίσω τζαμιού (πλαστικού), το αδιαβροχοποιητικό της κουκούλας, και ένα ειδικό καθαριστικό σαπούνι για την κουκούλα!
ΚΙΤ Part # 83 12 9 407 806

Απο προσωπικη εμπειρια το ΚΙΤ που αναφερει ο φιλος mpower ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!! Ιδιαιτερα το αδιαβροχοποιητικό κανει τρομερη δουλεια και γενικα η χρηση του ειναι πολυ απλη !

;)

cmos_ioan
28-06-04, 12:58
Ok παίδες ευχαριστώ πολύ.

Πρέπει απ' ότι φαίνεται είναι απαραίτητο...

dimitrisp
01-07-04, 18:51
ΜΕ ΚΟΚΟΥΣ????? Ο ΦΑΝΟΠΟΙΟΣ ΣΟΥ?????? ακομα κρατιεμαι και δεν ολοκληρωνω την αποψη μου θα περιμενω συμληρωματικες πληροφοριες..
Παντος το σαπουνι με κοκους εμενα μου φερνει στο μυαλο κατευθιαν γρατσουνιες στο χρωμα! Την καλητερη λαμψη την ειχα δει σε αυτοκινητο με σκονη σκιπ αλλα εκανε γραμμες στο χρωμα..Παντος δεν μου φενετε ιδια περιπτωση.



Δεν εχει σκληρους κοκους σαν το skip κτλ.Απλα ειναι πρασινο σαπουνι τριμμενο.Κανε μια δοκιμη και θα δεις.Μη χρησημοποιησεις πολυ και διαλυσε το καλα στο νερο για να ξεπλενεται ευκολα. :)

M5-Matzos
02-07-04, 08:06
Εγώ δοκίμασα ένα προιόν της Auto Glim ρευστή σιλικόνη γαλάκτομα για πλαστικά και είναι πολύ καλό. Αυτό που με προβληματιζει πολύ είναι τι πρεπει να χρησιμοποιώ για εξωτερικό πλύσιμο γιατί έχω προσέξει ότι και το σφουγγάρι και η βούρτσα κάνουν χαρακιές ????????

Strax
02-07-04, 08:33
Λογικά με το σφουγγάρι δεν έχεις πρόβλημα, αρκεί να είναι καθαρό από σκόνες, χώματα! Μάλλον, οι γρατζουνιές (πολύ πολύ λεπτές, ψιλές) υπάρχουν ήδη από παλιά πλυσίματα με βούρτσα, ταλαιπωρία από ήλιο και φαίνονται πολύ περισσότερο στα σκούρα χρώματα και όταν το αμάξι είναι καθαρό. Η λύση είναι ένα καλό κέρωμα/γυάλισμα το οποίο θα μεταμορφώσει το αμάξι σου, ειδικά αν δεν έχει γίνει ποτέ κάτι ανάλογο. Εγώ είχα καταλήξει σε μια κρέμα της 3Μ την οποία είχα πάρει από Αμερική, αλλά δυστυχώς τελείωσε. Από τότε έχω χρησιμοποιήσει διάφορες με τελευταία μια αντίστοιχη κρέμα της BMW (Sonax) από την οποία όμως δεν πήρα αυτά που ήθελα. Βρες την πιο ψιλή αλοιφή της 3Μ και λογικά θα πετύχεις αυτό που θες!

Strax
02-07-04, 08:47
Μια πολύ καλή επιλογή είναι το "3M One Step Cleaner Wax Light Oxidation Remover" με το οποίο πετυχαίνεις περίπου "Removes most fine scratches, light oxidation, swirl marks and minor stains. Leaves deep rich waxed finish. Excellent for hand or machine use. Clear coat safe."
Άμα δεις ότι ΄τα σημάδια δεν υποχωρούν μπορείς να δοκιμάσεις και το Medium Oxidation remover". Ενδεικτική τιμή Αμερικής γύρω στα 11$!

tasosbmwe30
02-07-04, 09:46
Υπαρχει μηπως καποια εταιρια(πχ. autoglym) που να αναλαμβανει αυτο κερωμα/υαλισμα σε ολοκληρο το αυτοκινητο,για να ζωντανεψει το χρωμα?κια αν ναι?ποια ειναι,που βρισκεται και αν ξερεις περιπου ποσο στοιχιζει μια τετοια "περιποιηση"????

BMW Power
02-07-04, 10:20
Υπαρχει μηπως καποια εταιρια(πχ. autoglym) που να αναλαμβανει αυτο κερωμα/υαλισμα σε ολοκληρο το αυτοκινητο,για να ζωντανεψει το χρωμα?κια αν ναι?ποια ειναι,που βρισκεται και αν ξερεις περιπου ποσο στοιχιζει μια τετοια "περιποιηση"????


Τάσο η autoglym αναλαμβάνει την συνολική περιποίηση του αυτοκινήτου με τα προϊόντα της αλλά η διαδικασία είναι αρκετά ακριβή. Την τελευταία φορά που είχα ρωτήσει ήταν περίπου στα 300 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Πάρε τηλέφωνο στο 2109959606 για λεπτομέρειες.

Strax
02-07-04, 11:14
Υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να το κάνουν. Εγώ πριν 2 εβδομάδες πήρα την απόφαση και δοκίμασα μια καινούρια πρόταση της Dupont με τεφλόν σε ένα μαγαζί στα Μελίσσια. Πρώτα πολύ καλό πλύσιμο, στέγνωμα, ένα χεράκι πολύ ψιλη αλοιφή και μετά το προϊόν με το τεφλόν. Υποτίθεται ότι διαρκεί πολύ περισσότερο από το κανονικό κερί (γύρω στους 6 μήνες ή 50 πλυσίματα). Δεν το ανέφερα, γιατί έχουν περάσει 2 εβδομάδες και δεν το έχω πλύνει από τότε, αλλά απ' ότι βλέπω δουλεύει! Θα σας ενημερώσω και θα το δείτε από κοντά στο meeting. Κόστος 75€.

aVog
02-07-04, 12:41
strax 75 euro κοστίζει να δούμε το αμάξι σου με το τεφλον????
(χιουμορ αριστοφανικο...)

BMW Power
02-07-04, 12:46
strax 75 euro κοστίζει να δούμε το αμάξι σου με το τεφλον????
(χιουμορ αριστοφανικο...)


Προφανώς!!!!
Πήρε BMW και έγινε άνθρωπος, έριξε και ένα teflon πάνω,
Και τώρα μας χρεώνει.

Έτσι είναι το κεφάλαιο…….αδυσώπητο. :D

Strax
02-07-04, 13:04
75 Ευρόπουλα Introductory Offer! Limited Time Offer! Πάρε Πάρε Πάρε!!

vour
02-07-04, 15:21
Κταπληκτικό σαμπουάν της SONAX με κερί (είναι αυτό που δίνει και η BMW με δικό της λογότυπο Part # 83 12 9 408 919 €9,32) Δεν κάνει πολύ αφρό, και νομίζεις οτι δεν κάνει και δουλειά, αλλά μόλις πάς να το ξεβγάλεις καταλαβαίνεις τη διαφορά!
Επίσης καταπληκτικό συνθετικό πανι της NIGRIN για στέγνωμα, σε πλαστικό κουτάκι που πρέπει διατηρεί το πανάκι συνέχεια νωπό!
Σαπούνι για κουκούλες (cabrio) ανεπιφύλακτα αυτό που δίνει η BMW Part # 83 12 9 408 856 €9,48

Συμφωνώ απόλυτα με τα υλικά που προτείνει ο MPOWER. Έχω χρησιμοποιήσει ό,τι σαπούνι, σαπούνι με κερί, υγρό κερί, γυαλιστικό, κρέμες, αλοιφές σκληρό κερί κτλ. που υπάρχει διαθέσιμο στα μαγαζιά με είδη αυτοκινήτων και έχω καταλήξει στα ακόλουθα:

1. Αν το αυτοκίνητο είναι πολύ λερωμένο (π.χ. λάσπες απο βροχή, χώμα κ.α.) χρησιμοποιώ το υγρό σαπούνι με κίτρο της NIGRIN. Αφού ξεβγάλω το σαπούνι, περνάω ένα "χέρι" με το Wash and Wax της NIGRIN.

2. Αν το αυτοκίνητο δεν είναι πολύ λερωμένο (π.χ. έχει μόνο λιγη σκόνη) χρησιμοποιώ το υγρό σαπούνι με κερί της SONAX (Xtreme Polish & Wax 2).

3. Για τις ζάντες καλά είναι τα υγρά της Armor All, της Nigrin και της SONAX (Xtreme Wheel Cleaner). Για να προστατέψω τα λάστιχα, τα περνάω μιά φορά κάθε 6-8 εβδομάδες μα σιλικονέλαιο.

4. Για το γυάλισμα - κέρωμα του αυτοκινήτου πολύ καλό αποτέλεσμα έχει το Nigrin Hard wachs politur που είναι υγρή κρέμα. Την απλώνω με το γυαλιστικό βαμβάκι της NIGRN και μόλις στεγνώσει την αφαιρώ πάλι με το βαμβάκι και μετά τρίβω απαλά όλο το αυτοκίνητο με ένα μαλακό βαμβακερό πανί.

5. Όσο για τα δερμάτινα καθίσματα, τα υλικά της AUTO GLYM είναι τα μόνα που έχω χρησημοποιήσει και το αποτέλεσμα ήταν πάνω από ικανοποιητικό. Για λεκέδες στα δέρματα, και για βαθύ καθάρισμα του εσωτερικού (δέρματα και μοκέττες) πήγα σε ειδικό μαγαζί που κάνει καθαρισμούς σαλονιών. Λίγο ακριβό (€200 για τον καθαρισμό του σαλονιού, των μοκεττών, των επενδύσεων στις πόρτες, του ουρανού και του χώρου αποσκευών, σε σειρά 7) αλλά το αυτοκίνητο άλλαξε όψη.

Ελπίζω να σας φανούν χρήσημες οι πληροφορίες μου και για περισσότερες λεπτομέριες θα τα πούμε από κοντά στην 2η συνάντηση!

dimitrisp
02-07-04, 15:47
Λογικά με το σφουγγάρι δεν έχεις πρόβλημα, αρκεί να είναι καθαρό από σκόνες, χώματα! Μάλλον, οι γρατζουνιές (πολύ πολύ λεπτές, ψιλές) υπάρχουν ήδη από παλιά πλυσίματα με βούρτσα, ταλαιπωρία από ήλιο και φαίνονται πολύ περισσότερο στα σκούρα χρώματα και όταν το αμάξι είναι καθαρό. Η λύση είναι ένα καλό κέρωμα/γυάλισμα το οποίο θα μεταμορφώσει το αμάξι σου, ειδικά αν δεν έχει γίνει ποτέ κάτι ανάλογο. Εγώ είχα καταλήξει σε μια κρέμα της 3Μ την οποία είχα πάρει από Αμερική, αλλά δυστυχώς τελείωσε. Από τότε έχω χρησιμοποιήσει διάφορες με τελευταία μια αντίστοιχη κρέμα της BMW (Sonax) από την οποία όμως δεν πήρα αυτά που ήθελα. Βρες την πιο ψιλή αλοιφή της 3Μ και λογικά θα πετύχεις αυτό που θες!

Που μπορω να βρω την 3Μ?εχω ψαξει και δεν τη βρισκω..

Strax
05-07-04, 08:59
Και εγώ έχω δυσκολία στο να βρω αυτό που θέλω στην Ελλάδα και έκανα απόπειρα να παραγγείλω από Αμερική. Ήθελαν να χρεώσουν μεταφορικά 100$ οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν προχώρησα στην παραγγελία. Αλλά έχω ένα φίλο που νομίζω ξέρει που μπορούμε να τα βρούμε. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν στην Ελλάδα έρχονται όλα τα προϊόντα ή μόνο οι επαγγελματικές (για φαναρτζήδες) αλοιφές!

aVog
05-07-04, 09:45
Σαββατοκύριακο ήμουν εξωχικό και ευχαριστίθικα πλύσιμο αυτο. άλλωστε εκεί δεν έχεισ και καμπόσα να κάνεισ. Δοκίμασα και έπληνα λοιπον την κουκουλα μου με την σκουπα την ηλεκτρικη. μπορώ να πω οτι έκανε αρκετά καλή δουλειά. άλλωστε το πρόβλημα ουσιαστικά σε κάποιον που έχει μάυρη κουκούλα είναι η σκόνη. Εύγε σε εκείνον που το σκέφτηκε και μας το είπε.

Z3 Fat Bastard
05-07-04, 10:44
Αγαπητε Avog,

Χαιρομαι που χρησιμοποιησες την ηλεκτρικη σκουπα στη κουκουλα και ειδες διαφορα. Μην ξεχνας οτι το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν καταπονειται η κουκουλα με το τροπο αυτο !!!!!

Στο Ζ3 που δεν εχω καλυμα οταν ανοιγει η κουκουλα μαζευεται σκονη και στο μεσα μερος της κουκουλας. Προσφατα εβαλα και εκει σκουπα και παλι δουλευει πολυ καλα !!!! ;)

European Champion Z3 Fat Bastard

Z3 Fat Bastard
27-08-04, 14:04
Επαναφερω το συγκεκριμενο thread στο προσκηνιο διοτι τωρα που τελειωνει το καλοκαιρι θα χρειαστει να γινει μια καλη περιποιηση στα αμαξια μας.

Επισης πιστευω οτι πρεπει να το δουν και τα νεα μελη (ειναι ψιλο παλιο thread) ωστε να ενημερωθουν αλλα και να μας πουν τις δικες τους εμπειριες :)

Και καλα πλυσιματα !!!!

laMePOWER
30-08-04, 14:12
Τώρα κατάλαβα τη μανία σας να πλένετε τα αμαξια σας... να αποφεύγονται τα παρακάτω....

vasilisZ3
05-10-04, 17:14
Απο προσωπικη εμπειρια το ΚΙΤ που αναφερει ο φιλος mpower ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!! Ιδιαιτερα το αδιαβροχοποιητικό κανει τρομερη δουλεια και γενικα η χρηση του ειναι πολυ απλη !

;)
Φιλε μου καλησπέρα...από που μπορώ να προμηθευτώ κ γω το συγκεκριμένο κιτ?

S38B38 Monsta
05-10-04, 18:05
Επειδή το Πανεπιστήμιο στην Αμερική το έβγαλα χάρη της κινητής μου μονάδας γυαλίσματος / κερώματος (επί 6 χρόνια) πιστεύω ότι δικαιούμαι και γω να πω τη γνώμη μου.

Χμμμ έχουμε και λέμε ....αλοιφές, αλοιφές και αλοιφές....

Οι καλύτερες από πλευράς ΧΡΗΣΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ και ΣΧΕΣΗΣ ΤΙΜΗΣ είναι με διαφορά οι αλοιφές / προϊόντα της AUTOGLYM. Ειδικά αν περάσετε μετά την SUPER RESIN POLISH και το υγρό σκληρό κερί (HIGH GLOSS PROTECTION) θα μείνετε άφωνοι. Αν το αμάξι γίνει με αλοιφαδόρο και σας το κάνει επαγγελματίας έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και τη μεγαλύτερη διάρκεια του κεριού στο χρώμα του αυτοκινήτου σας. Αλλά μπορείτε να μόνοι σας.
ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η κρέμα καθαρισμού δέρματος (Leather Cleaner) και η κρέμα περιποίησης δέρματος (Leather Condtioner). Εκτός από το άριστο αποτέλεσμα που τρέφει το δέρμα, κάνει πάλι τα δέρματα να μοσχοβολάνε όπως όταν ήταν καινούρια!!!!!


Οι αλοιφές της 3Μ είναι γενικά καλές, ΑΛΛΑ είναι πολύ δύσκολες στη χρήση (προσοχή μη τυχόν την αφήσετε να στεγνώσει) ενώ η διάρκεια τους πολύ μικρή, αφού συνήθως μετά τα πρώτα 2-3 πλυσίματα το αμάξι έιναι πάλι όπως πριν.

Τα προϊόντα της SONAX είναι απλά average. Ούτε καλά, ούτε κακά. Προσέξτε όμως την απαράδεκτη κρέμα για τα δέρματα. ΔΕΝ θα τη συνιστούσα!

Στον ίδιο παρονομαστή βάζω και τα προϊόντα της PORZELAK. Αλλά επίσης προσοχή στις αλοιφές για τα πλαστικά αφού έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε πετρέλαιο που δεν είναι ότι καλύτερο για το αυτοκίνητο (μακροχρόνια), άσε που βρωμάνε...

Αρκετά καλύτερα είναι τα προϊόντα της MEGUIARS αμερικάνικη εταιρεία με μεγάλη εμπειρία και παράδοση στις αλοιφές, αλλά ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ σχεδόν απαγορευτικό το κόστος τους, σε σημείο να ΜΗ δικαιολογείται το αποτέλεσμα.

Καλά επίσης τα προϊόντα της ARMOR ALL, αλλά όχι για επαγγελματική χρήση.

Κορυφαίες είναι οι αλοιφές της ZYMOL, αλλά 1ον δεν εισάγονται από USA και 2ον ναι είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ (και στην USA). ΑΡΙΣΤΟ όμως αποτέλεσμα με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε carnauba wax.

Επίσης πολύ καλές οι αλοιφές της P21S που όμως πάλι δεν εισάγονται.


Σε λίγο καιρό θα ανοίξω κέντρο περιποίησης αυτοκινήτων (DETAIL CENTER) στα Β. Προάστεια και θα φροντίσω να σας ενημερώσω εγκαίρως.

Επίλογος:

AUTOGLYM = Άριστο αποτέλεσμα, ευκολία στη χρήση και πολύ καλύ τιμή!!

S38B38 Monsta
05-10-04, 18:19
Α και ένα tip που τώρα θυμήθηκα:

Μακριά από πλυντήρια που γράφουν 'Πλύσιμο με ΖΕΣΤΟ νερό'. Γιατί θα ερωτηθεί κανείς. Διότι λοιπόν αν πράγματι το αυτοκίνητο πλυθεί με ΖΕΣΤΟ νερό, ότι ίχνος κεριού έχει πάνω του, με το ΖΕΣΤΟ νερό απλά θα εξαφανιστεί και εσείς θα λέτε 'Μα τι έπαθε το χρώμα του αυτοκινήτου μου???'.

Τώρα ο τυπάς που έχει το μαγαζί θα τρίβει τα χέρια του στη γωνία, αφού είναι έτοιμος να σας πει ότι το αμάξι σας είναι χάλια και χρειάζεται ΑΜΕΣΑ ΚΕΡΩΜΑ!!!!!!!!!



EDIT: Επίσης ΜΑΚΡΙΑ από πλυντήρια με ΒΟΥΡΤΣΑ, δεν χρειάζεται να εξηγήσω το λόγο βέβαια, ενώ το καλύτερο μακράν πλύσιμο το κάνει η AUTOGLYM με ειδικό αφρό που ψεκάζεται πάνω στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια ξεπλένεται πάλι με ειδικό πιεστικό αφηνωντάς το πεντακάθαρο. Έτσι ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΡΙ / ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!!

mtm-online
05-10-04, 23:37
Εγω χρησιμοποιω SWISSOL και απλα ειναι απιστευτα τα αποτελεσματα.Ειδικα το κερι εχει πανω απο 40% carnauba και εχει τρελο αποτελεσμα.Το μονο μειονεκτημα οτι ειναι πανακριβα.
Κωστα οσο για το ζεστο νερο εχεις δικιο, εχω ακουσει οτι το καλυτερο ειναι να ειναι το νερο χλιαρο.Σωστα?

aVog
06-10-04, 08:09
, ενώ το καλύτερο μακράν πλύσιμο το κάνει η AUTOGLYM με ειδικό αφρό που ψεκάζεται πάνω στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια ξεπλένεται πάλι με ειδικό πιεστικό αφηνωντάς το πεντακάθαρο. Έτσι ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΡΙ / ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!!

Εδω και πολύ καιρό πλένω το αυτοκινητο μου σε ενα ΒΡ στην γειτωνια μου, απο τοτε που γνωρισα AUTOGLYM εχω αλλάξει εξολοκληρου φυλοσοφια πλυσιματος (ισως και επειδη πριν δεν είχα καποια συγκεκριμένη ΧΙΧΙ). Οταν είδα πρωτη φορά το σχεδιο αυτο με τον αφρό έπαθα πλάκα, αξίζει τον κόπο να τον δοκιμάσετε κα μετα θα δείτε πιστέυω την διαφορά. Πρέπει μετά το πλύσιμο να πιάσεται θόλο για να καταλάβεται ποιότητα στο πλύσιμο.
Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση (αν και είναι η δουλεια μου χιχιχιχι ;) )αλλά αξίζει τον κόπο!

Dark_Niaou
06-10-04, 08:55
Εδω και πολύ καιρό πλένω το αυτοκινητο μου σε ενα ΒΡ στην γειτωνια μου, απο τοτε που γνωρισα AUTOGLYM εχω αλλάξει εξολοκληρου φυλοσοφια πλυσιματος (ισως και επειδη πριν δεν είχα καποια συγκεκριμένη ΧΙΧΙ). Οταν είδα πρωτη φορά το σχεδιο αυτο με τον αφρό έπαθα πλάκα, αξίζει τον κόπο να τον δοκιμάσετε κα μετα θα δείτε πιστέυω την διαφορά. Πρέπει μετά το πλύσιμο να πιάσεται θόλο για να καταλάβεται ποιότητα στο πλύσιμο.
Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση (αν και είναι η δουλεια μου χιχιχιχι ;) )αλλά αξίζει τον κόπο!

Φίλε Avog που μπορούμε να βρούμε ΄τετοια προ'ι'όντα; Σε βενζινάδικα ή σε καταστήματα; εκεί που πας το δικό σου για πλύσιμο χρησιμοποιούν τέτοια προϊόντα;;;;

S38B38 Monsta
06-10-04, 10:37
Εγω χρησιμοποιω SWISSOL και απλα ειναι απιστευτα τα αποτελεσματα.Ειδικα το κερι εχει πανω απο 40% carnauba και εχει τρελο αποτελεσμα.Το μονο μειονεκτημα οτι ειναι πανακριβα.
Κωστα οσο για το ζεστο νερο εχεις δικιο, εχω ακουσει οτι το καλυτερο ειναι να ειναι το νερο χλιαρο.Σωστα?



Όσο αφορά το carnauba, όλα καλά και άγια, αρκεί να μη περιμένεις τέλεια αποτελέσματα τη περίοδο από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο. Ο λόγος είναι ότι το carnauba δεν αντέχει σε θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς με αποτέλεσμα να λιώνει. Έτσι μετά από λίγα μόλις πλυσίματα (2-3) το καλοκαίρι, το αμάξι θέλει ξανά μανά γυάλισμα. Τα καλύτερα αποτελέσματα και σε διάρκεια θα τα δεις τους μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου, όπου εκεί όλα τα προιόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε carnauba απλά δεν παίζονται.

Όσο για το νερό επιμένω στο κρύο με πιεστικό μηχάνημα.

S38B38 Monsta
06-10-04, 10:45
Φίλε Avog που μπορούμε να βρούμε ΄τετοια προ'ι'όντα; Σε βενζινάδικα ή σε καταστήματα; εκεί που πας το δικό σου για πλύσιμο χρησιμοποιούν τέτοια προϊόντα;;;;


Άγγελε, προϊόντα της AUTOGLYM θα τα βρεις στο No-Limits :) (αν θες να κάνεις το αμάξι μόνος σου), αλλά και σύντομα σε δικό μου χώρο στα Β. Προάστεια όπου θα στο κάνουμε εμείς, ενώ εσύ θα απολαμβάνεις το καφεδάκι σου και θα βλέπεις DVD :)

Dark_Niaou
06-10-04, 10:50
Άγγελε, προϊόντα της AUTOGLYM θα τα βρεις στο No-Limits :) (αν θες να κάνεις το αμάξι μόνος σου), αλλά και σύντομα σε δικό μου χώρο στα Β. Προάστεια όπου θα στο κάνουμε εμείς, ενώ εσύ θα απολαμβάνεις το καφεδάκι σου και θα βλέπεις DVD :)

Mmm να μία καλή πρόταση που άκουσα σήμερα....
Φίλε Κώστα εγώ χρησιμοποιώ το Auri Gold που διαφημίζει η TV και μπορώ να πώ πως είμαι πολύ ευχαριστημένος!!! αλλά ποτέ δεν λέω όχι σε καινούρια προϊόντα!! Πόσο μάλλον όταν δεν κάθομαι εγώ να τα περνάω....

S38B38 Monsta
06-10-04, 11:16
Mmm να μία καλή πρόταση που άκουσα σήμερα....
Φίλε Κώστα εγώ χρησιμοποιώ το Auri Gold που διαφημίζει η TV και μπορώ να πώ πως είμαι πολύ ευχαριστημένος!!! αλλά ποτέ δεν λέω όχι σε καινούρια προϊόντα!! Πόσο μάλλον όταν δεν κάθομαι εγώ να τα περνάω....

Χμμμ τα προϊόντα της AUTOGLYM καινούρια? Η εταιρεία στη Βρετανία ξεκίνησε το 1960κάτι :) και στην Ελλάδα η αντιπροσωπεία λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια. :)

Black5
06-10-04, 12:46
Πράγματι η Αutoglym έχει πολύ καλά προιόντα!! Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι αυτό για τα δερμάτινα καθίσματα. Τα ξέραινε κάπως, σαν να μην τα έθρεφε. Το καλύτερο είναι αυτό που πήρα από την Carrera ίσως κι επειδή είναι ειδικά για τα δέρματα που βάζουν αυτοί. Κατάστημα έχει και στην Θηβών στο Αιγάλεω.....

S38B38 Monsta
06-10-04, 12:58
Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι αυτό για τα δερμάτινα καθίσματα. Τα ξέραινε κάπως, σαν να μην τα έθρεφε.

Ωχ ωχ ωχ τώρα με στεναχώρησες. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι κορυφαίο και δεν μπορώ να καταλάβω πως τα ξέρανε :confused:

Σε τι κατάσταση ήταν τα καθίσματα? Ξέρεις, το δέρμα είναι ζωντανός οργανισμός και λερώνει όπως και το ύφασμα. Για να έχεις λοιπόν τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει πρώτα να 'προετοιμάσεις' το δέρμα με τη καθαριστική αλοιφή (Leather Cleaner) και μετά να τα περάσεις με τη Leather Conditioner. Επίσης όλα αυτά τα χημικά προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης και δεν πρέπει να εκτίθονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Χωρίς να προσπαθώ να σε διαψεύσω, επιμένω ότι η περίπτωσή σου είναι μοναδική και άξια προσοχής. Έχω κάνει εκατοντάδες σαλόνια (πολύ ταλαιπωρημένα από cabrio) τα οποία έγιναν αγνώριστα μετά το treatment και μοσχομύριζαν σαν καινούρια.

tasosbmwe30
06-10-04, 14:05
Ωχ ωχ ωχ τώρα με στεναχώρησες. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι κορυφαίο και δεν μπορώ να καταλάβω πως τα ξέρανε :confused:

Σε τι κατάσταση ήταν τα καθίσματα? Ξέρεις, το δέρμα είναι ζωντανός οργανισμός και λερώνει όπως και το ύφασμα. Για να έχεις λοιπόν τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει πρώτα να 'προετοιμάσεις' το δέρμα με τη καθαριστική αλοιφή (Leather Cleaner) και μετά να τα περάσεις με τη Leather Conditioner. Επίσης όλα αυτά τα χημικά προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης και δεν πρέπει να εκτίθονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Χωρίς να προσπαθώ να σε διαψεύσω, επιμένω ότι η περίπτωσή σου είναι μοναδική και άξια προσοχής. Έχω κάνει εκατοντάδες σαλόνια (πολύ ταλαιπωρημένα από cabrio) τα οποία έγιναν αγνώριστα μετά το treatment και μοσχομύριζαν σαν καινούρια.



συμφωνω κι εγω....προκειται για μεμονομενη περιπτωση!!!!!!εγω τα συγκεκριμενα(και τα 2) τα χρησιμοποιω εδω και εναμιση χρονο και στο δικο μου και στου πατερα μου(που εχει εργοστασιακο δερμα) με πολυ καλα αποτελεσματα!!!

Υ.Γ.
το μονο που με ενοχλει λιγο ειναι που στην αρχη(μεχρι να το πιει το δερμα) γλιστρανε τα καθισματα.....!!!!!

S38B38 Monsta
06-10-04, 14:09
συμφωνω κι εγω....προκειται για μεμονομενη περιπτωση!!!!!!εγω τα συγκεκριμενα(και τα 2) τα χρησιμοποιω εδω και εναμιση χρονο και στο δικο μου και στου πατερα μου(που εχει εργοστασιακο δερμα) με πολυ καλα αποτελεσματα!!!

Υ.Γ.
το μονο που με ενοχλει λιγο ειναι που στην αρχη(μεχρι να το πιει το δερμα) γλιστρανε τα καθισματα.....!!!!!


Ναι Τάσο μου, κανονικά πρέπει να το αφήσεις αρκετή ώρα (για να μη σου πω όλο το βράδυ) να αποροφηθεί η αλοιφή από το δέρμα και όχι από .....τα ρούχα σου :)

stef
06-10-04, 16:40
Παιδιά εδώ και 7 χρόνια χρησιμοποιώ προιόντα της Autoglym!
Τι να λέμε τώρα!Το αυτοκίνητο πλένεται αποκλειστικά από εμένα με πιεστικό της Κarcher 130 bar και οι θόλοι μου είναι πεντακάθαροι χωρίς την βοήθεια του πλυντηρίου...! ;)
Γενικότερα είμαι κα΄τα τον πλυντηρίων!Το αμάξι πλένεται 2 φορές την εβδομάδα και κερώνεται 3-4 φορές τον χρόνο

Black5
06-10-04, 17:30
Σε τι κατάσταση ήταν τα καθίσματα? Ξέρεις, το δέρμα είναι ζωντανός οργανισμός και λερώνει όπως και το ύφασμα. Για να έχεις λοιπόν τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει πρώτα να 'προετοιμάσεις' το δέρμα με τη καθαριστική αλοιφή (Leather Cleaner) και μετά να τα περάσεις με τη Leather Conditioner. Επίσης όλα αυτά τα χημικά προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης και δεν πρέπει να εκτίθονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τα δερμάτινα είναι 3 ετών και σε αρκετά καλή κατάσταση. Δεν είπα ότι έγιναν χειρότερα απλά ότι τα καθαριστικά της Carrera μου έδιναν καλύτερο αποτέλεσμα. Τα έκανα πρώτα με ελαφρώς βρεγμένο πανί μετά με την αλοιφή και μετά με το Conditioner. Υ.Γ. Θέλει και καλό τρίψιμο της Autoglym για να μην αφήσει ασπρίλες. Επαναλαμβάνω ότι ήταν καλύτερο από άλλα προιόντα εκτός από αυτά που μου έδιναν εκεί που τα έβαλα......

mikep
02-11-04, 20:36
Προϊοντα Swissol που μπορω να βρω?Καποιο καταστημα....?

BMW5S
03-01-05, 13:58
Εχει κανει κανεις περασμα του αυτοκινητου του με τεφλον?
Εχω δει οτι υπαρχει τεφλον 3% και 12%. Ξερει κανεις τις διαφορες τους?
Γνωρίζει κανεις το κοστολογιο για ενα εξωτερικο περασμα του αυτοκινητου και εαν εχει αποτελεσμα ?

mtm-online
03-01-05, 14:59
Προϊοντα Swissol που μπορω να βρω?Καποιο καταστημα....?

ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.www.swizol.de

p_sE36
21-02-05, 22:00
Γεια χαρα σε ολους, επαναφερω το θεμα της περιποιησης εξ'αιτιας μιας κουβεντας που ακουσα σημερα σε ενα φανοποιειο, την ωρα που πηγε ενας να καθαρισει το αμαξι του με ενα πετσι ελαφρα βρεγμενο και ο φανοποιος τον σταματησε φωναζοντας οτι το στεγνωμα με δερμα ειναι ο,τι χειροτερο γιατι κανει γρατζουνιες, και του συστησε να χρησιμοποιει αποκλειστικα wettex (αυτο της κουζινας) γιατι δεν αφηνει καθολου σημαδια... ποια ειναι γνωμη σας γι'αυτο???

ISSSSS
21-02-05, 22:21
ΕΓΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(ΑΚΟΥ ΜΕ ΒΙΤΕΞ)ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΓΚΟΝΙΤ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΛΑΤΑ????? :icon18:

ΜΙΧΑΛΗΣ
22-02-05, 14:23
ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ''ΠΕΤΣΙ'' ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟ!ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟ PRAKTICER ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 10ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΔΙΟΤΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ, ΕΧΕΙ ΥΦΗ ΠΙΟ ΑΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ VITEX ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ! ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΔΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ! ;)

BMW2002tii
22-02-05, 17:57
κορυφαιο πετσι στεγνωματος (αν και δεν ειναι 100% δερμα) το CANEBO (μπορει και να το γραψα λαθος το ονομα). και απο θεμα αποροφητικοτητας και διαρκειας. επισης οπως εχουν πει και καποιοι νωριτερα η σιλικονατη λεπιδα της autoglym. απο την ιδια εταιρια απιστευτα αποτελεσματα ειδα και με το γυαλιστικο για τα χρωμιωμενα μερη.

moutraklas
15-03-05, 14:43
Παιδιά, είπα να επαναφέρω λίγο το θέμα περιποίησης μια και έρχεται καλοκαιράκι και θα ασχολούμαστε πιο πολύ και πιο συχνά με το πλύσιμο αλλά και γιατί καλό είναι (αφού περιέχει μερικές χρήσιμες πληροφορίες) να μη χαθεί στα βάθη των threads...
Ήθελα όμως και να ρωτήσω κάποια πραγματάκια:
1. προϊόντα της autoglym για τα δέρματα που τα αγοράζεις?
2. τη λεπίδα στεγνώματος (έτσι αναφέρεται πιο πάνω, εγώ δεν την έχω δει ποτέ, εκτός κι αν είναι κάτι σαν αυτό που υπάρχει για τα τζάμια - αλήθεια δεν υπάρχει κίνδυνος για γρατζουνιές από αυτό το μαραφέτι?) που την αγοράζεις?
3. για κουκούλες και ζελατίνες από cabrio, τι χρησιμοποιείτε? τα επίσημα της BMW κάνουν δουλειά και πόσο κοστίζουν? Βρήκα και αυτό το site: www.renovointernational.com Τα ξέρει κανείς αυτά τα προϊόντα?

manosm3
15-03-05, 14:48
Η λεπιδα μοιαζει με αυτο που κοβουν τις πιτες, (τυροπιτες, μπουγατσες κλπ) μονο που ειναι παραλληλογραμη και ολο λαστιχο εκτος απο το μερος που την κρατας! Την ειχα δει στο πλυντηριο που ειναι κοντα σου στη λεωφ. Πεντελης!

aVog
15-03-05, 15:05
Η λεπίδα είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο κατά την αποψή μου, και σίγουρα δεν έχεις καθόλου φόβο για γρατζουνιές. Άλλςστε την κρατάς στο ΄χερι και νοιώθεις που σκαλώνει και που όχι.
Ημουν ταξίδι ΣΚΔ Θεσ/κη, και Ξάνθη με το εργαλείο και τώρα που γύρισα του έριξα μια περιποίηση και ΜΑΜΑει.

Strax
15-03-05, 15:20
Η λεπίδα (ή σπάτουλα) όπως την λέω εγώ σου κερδίζει γύρω στα 10 λεπτά από τον χρόνο πλυσίματος, οπότε την υπεραγαπάμε! Δεν υπάρχει κανένας φόβος στη χρήση της αρκεί να είμαστε λίγο προσεχτικοί. Να της ρίχνουμε ένα πλυσιματάκι πριν τη χρησιμοποιήσουμε, έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι είναι πεντακάθαρη από πετραδάκια, σκόνη ή τυχόν άλλα ξένα αντικείμενα. Κατά τ' άλλα θέλω να πω ότι έχω υπεραγαπήσει το τεφλόν. Κάθε φορά που πλένω το αμάξι είναι πραγματικά μια μικρή απόλαυση!

theo28
15-03-05, 15:42
Αυτήν την λεπίδα την βρίσκεις σε βενζινάδικα; και αν ναι πως την ζητάς χωρίς να σου δώσουν αντί για εργαλείο καθαρισμού κανένα μαχαίρι.

tasosbmwe30
15-03-05, 16:08
την λεπιδα της aytoglym....την πηρα απο το κεντρικο καταστημα που ειναι καπου στη γλυφαδα(δεν ξερω που ακριβως...μπορει να σε βοηθησει καποιος αλλος σ'αυτο) οπου εχει και χωρο για να πλενει τα αμαξια!!!ηταν αρκετα ακριβουτσικη....αλλα κανει πολυ καλη δουλεια!!!!!για να πω ομως και του στραβου το δικιο.....οταν ακουω αυτο το θορυβο που κανει σε σημεια οπου το νερο εχει ηδη στεγνωσει.......με πιανει η καρδια μου(που να ειχα και κανενα καινουριο bmw!!!!????)

Y.Γ. strax τι εννοεις οταν λες τεφλον????και σε τι βοηθαει ακριβως(επανω απο την βαφη ετσι?)

p_sE36
15-03-05, 16:15
ζητα τη λεπιδα στεγνωματος απο σιλικονη, θα καταλαβουν, επισης εχω δει να την πουλανε στο praktiker, σε μαγαζια telemarketing και σε ειδη αυτοκινητου που εχουν και τα υπολοιπα προιοντα autoglym.. για την κουκουλα υπαρχει το κιτ της bmw με ολα τα σχετικα , μπορεις ομως να τα παρεις και ξεχωριστα αν θες, το σαπουνι για την κουκουλα μπορεις να το αντικαταστησεις και με καποιο μαλακο ουδετερο σαπουνι , χωρις να χρειαζεται να το χρησιμοποιεις σε καθε πλυσιμο αν δεν υπαρχει ιδιεταιρος λογος, εννοειται πως δε θελει πλυσιμο με βουρτσα, τριψιμο κλπ, και βεβαια πολυ καλη δουλεια κανει το impregnating agent της bmw οπως αναφερουν πιο πανω και τα αλλα παιδια, θελει λιγο υπομονη για να το περασεις και προσοχη να μην τρεξει και στεγνωσει στο χρωμα!

stef
15-03-05, 16:42
Πλένω το αυτοκίνητο κάθε βδομάδα και το κερώνω 2 φορές το χρόνο!
Τον επόμενο μήνα είναι η ώρα της Autoglym να κάνει την δουλειά της!
Έχω όλα τα κεριά και το περνάω 3 χέρια μόνος μου!

Autoglym:Λαμίας 1 & Αεροπορίας - Αργυρούπολη τηλ.210-9959606

Εαν όμως θέλετε να δείτε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ(δεν υπερβάλλω) ο τύπος σου φυσάει όλο το αυτοκίνητο τις γωνίες με αέρα μετά το πλύσιμο για να μην στάξουν σταγόνες!! (τόσο τρέλλα μιλάμε)
τσεκαρισμένο από πολλούς "ψειριάριδες" θα πάτε:

Johnny Washer: Λεω.Κοτζιά 20 Κάτω Ηλιούπολη, 210-9926717

Θα ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ από την σχολαστικότητά του!
Kάνει τα πάντα, κερώματα, καθαρισμούς και ό,τι βάζει ο νους σας!

konstantinos
15-03-05, 16:56
Το σκεφτομουν και εγω για την autoglym.Με ραντεβου πας νομιζω?Ποτε δεν το εχω κερωσει.Ειναι ομως σε γκαραζ και δεν εχει ξεθωριασει πολυ.

stef
15-03-05, 16:58
Το σκεφτομουν και εγω για την autoglym.Με ραντεβου πας νομιζω?Ποτε δεν το εχω κερωσει.Ειναι ομως σε γκαραζ και δεν εχει ξεθωριασει πολυ.

Πήγαινε στον άλλον και θα με θυμηθεις...!

konstantinos
15-03-05, 17:04
Το κερωνει κιολας?

stef
15-03-05, 17:08
Νομίζω το αναφέρω!
Πήγαινε απλά να χαζέψεις δουλειά του κ έλα πες μου μετά!

m_power_lunatic
15-03-05, 18:03
Σκεφτηκα να γραψω και τις δικιες μου εμπειριες και αποψεις επι του θεματος.Καταρχην θελω να πιστευω οτι ολοι πλενουμε τα BMW-δικα μας εμεις οι ιδιοι και οχι στα βενζιναδικα.....απαγορευεται δια ροπαλου ακομα και εαν ειναι στο χερι.Κανενας μα κανενας δεν θα το πλυνει και δεν θα το προσεξει οπως εμεις......και εδω το θεμα δεν χωραει κουβεντα οσο επαγγελματιας και εαν ειναι ο αλλος.Δεν φοραμε ρολογια,δαχτυλιδια οταν πλενουμε το μωρο μας-εδω βγαινουν off ολοι οι επαγγελματιες-και ποτε δεν κανουμε κυκλικες κινησεις με το σφουγγαρι παρα μονο παραλληλες στην επιφανεια που πλενουμε-αλλο ενα σημειο που βγαινουν off οσοι την γλυτωσανε παραπανω!!!!Οσο αναφορα τα προιοντα περιποιησης της εν λογω εταιρειας τα AUTOGLYM ειναι οντως αριστα και απο προσωπικη εμπειρια ενα γενικο γυαλισμα-κερωμα εξωτερικο-μαζι με ζαντες και πλαστικα- και καθαρισμος και περιποιηση του εσωτερικου χωρου-δερματινα Μ3-κοστισανε περισυ 400EURO αλλα μου κανανε δωρο τον καθαρισμο και την περιποιηση του χωρου του κινητηρα.Τα προιοντα της ενω λογω εταιρειας για τον καθαρισμο των εσωτερικων χωρων ειναι αριστης ποιοτητας ενω για γυαλισμα εξωτερικο και κερωμα θα προτεινα τα επαγγελματικα προιοντα της 3Μ!!!Προσωπικα γυαλιζω στο χερι μονος μου το Μ3 μου δυο φορες τον μηνα-στην αρχη και στο τελος-το οποιο ειναι υπερβολη αλλα για εμενα ειναι και μερακι οποτε καποιος αλλος μπορει να το κανει αραιοτερα....μια φορα τον μηνα αρκει νομιζω!!Προσοχη σε οσους βαζουν γυαλιστικα στα ελαστικα τους εαν δεν θελουν ξαφνικα να αποκτησουν +150 PS!!!!!Μονο στην εξωτερικη επιφανεια των ελαστικων και με μετρο. Να μην ξεχασω να αναφερω οτι κατα την ταπεινη μου γνωμη στο ταμπλο και στο τιμονι απαγορευονται οποιαδηποτε γυαλιστικα.....ενα καθαρο σφουγγαρακι και ενα στεγνο πανακι κανουνε θαυματα.Μια καλη ιδεα για τον καθαρισμο της σκονης απο τους αγωγους του καλοριφερ ειναι η χρησιμοποιηση μιας παλιας οδοντοβουρτσας ενω για τον αψογο καθαρισμο των γυαλινων επιφανειων επιβαλλεται η χρηση λευκου οινοπνευματος σε συνδυασμο με ενα καθαρο πανακι.Οταν πλενουμε και καθαριζουμε το BMW-δακι μας ειναι καλο να ριχνουμε μια ματια και στις λαστιχενιες τσιμουχες γυρω απο τα πλαισια της πορτας οι οποιες με την παροδο του χρονου ξεραινονται και η αντικατασταση τους ειναι πανακριβη σε μερικα μοντελα!!!Ενδεικτικα αναφερω οτι στο 320 ci αλλαξα την αριστερη εναντι 400 EURO!!!!!Γλυτωστε αυτο το εξοδο χρησιμοποιωντας λιγη βαζελινη αραια και που το χειμωνα και πιο συχνα το καλοκαιρι.Μια φορα το καλοκαιρι και αρκετα συχνοτερα το χειμωνα επιβαλλεται ο καθαρισμος του κατω μερους του μωρου μας και ειδικοτερα στο σημειο των τροχων,αμορτισερ κτλ.Θα επανερθω και με αλλα tips για την περιποιηση του μωρου μας....καλα πλυσιματα!!! :wub:

Strax
16-03-05, 08:33
Y.Γ. strax τι εννοεις οταν λες τεφλον????και σε τι βοηθαει ακριβως(επανω απο την βαφη ετσι?)

Περνιέται ένα χέρι αντίστοιχο με το κέρωμα. Το πλεονέκτημα του είναι ότι ενώ με το απλό κερί η γυαλάδα κρατάει 10-15 μέρες και μάλιστα με φθίνουσα πορεία, το συγκεκριμένο προϊόν τη διατηρεί και σε εκπλήσσει κάθε φορά που πλένεις το αυτοκίνητο για σίγουρα 6+ μήνες.

tasosbmwe30
16-03-05, 23:24
Περνιέται ένα χέρι αντίστοιχο με το κέρωμα. Το πλεονέκτημα του είναι ότι ενώ με το απλό κερί η γυαλάδα κρατάει 10-15 μέρες και μάλιστα με φθίνουσα πορεία, το συγκεκριμένο προϊόν τη διατηρεί και σε εκπλήσσει κάθε φορά που πλένεις το αυτοκίνητο για σίγουρα 6+ μήνες.


που το εκανες αυτο?και ποσο κοστισε περιπου???

manosm3
15-05-05, 17:45
Ρε παιδια τιποτα για τις ρετσινες; Πως βγαινουν εκτος απο βενζινη;

Υ/Γ: δεν εχω διαβασει ολο το τοπικ. Συγχωρηστε με αν επαναλαμβανω κατι που εχει ηδη ειπωθει!

sotpar
15-05-05, 17:54
Πού μπορώ να βρώ προιόντα για κέρωμα του αυτοκινήτου με Teflon
(εκτός US και UK)
(είναι η εμπορική ονομασία του PTFE της Dupont - της εταιρίας που το εφήυρε το 1930 περίπου)

Μετά από λιγο ψάξιμο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι η καλύτερη λυση για την προστασία του χρώματος του αυτοκινήτου χωρίς να χρειάζεται η συχνή εφαρμογή της.

Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για να ασχοληθώ με το αυτοκινητό μου, η συγκεκριμένη λύση φαίνεται η καλύτερη

Τα διάφορα προιόντα ισχυρίζονται διάρκεια 1-5 χρόνια, σε σχέση με τους 2-3 μήνες που κρατά το φυσικό κερί.

επίσης κάπου είδα ότι υπάρχουν προιόντα με συγκέντρωση 5% και 15% σε PTFE.

Έχω βρεί μερικά προιόντα (2-3) στο Ιντερνετ -ακριβούτσικα- αλλά τα ποσά που ζητούν για αποστολή είναι εξωφρενικά.
(π.χ. http://www.5starshine.com/ )

Έχει δοκιμάσει κανείς παρόμοια προιόντα;
Αν ναί, πού μπορώ να τα βρώ; :icon11:

manosm3
15-05-05, 22:33
Αγγελε πες ο,τι μας ειχες πει για το τεφλον!

manosm3
11-06-05, 13:13
2 ερωτησεις!

Το κερι καλυπτει, εστω εν μερη, τις "αραχνες" του χρωματος;

Ποια κρεμα προτεινετε για την περιποιηση των μικρογρατσουνιων;

stef
12-06-05, 12:47
Λοιπόν χτες έκατσα όλη την ημέρα και πέρασα το αμάξι με προιόντα περιοποίησης της Autoglym!
3 χέρια συνολικά και το αποτέλεσμα είναι άριστο!
Έκατσα και το χάζευα το πρωί στο γκαράζ και το αμάξι λαμποκοπούσε! :nod: :nod:

manosm3
12-10-05, 15:51
Πειτε μου αν υπαρχει κατι που να βγαζει το ρετσινι! Εκτος απο κρεμες autoglym etc.. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ! Εχει πεσει στο 206 τοσο πολυ οσο το προφιλ του κεφαλιου μου! Αφηνει σταμπα αν μεινει για μερες;

moutraklas
13-10-05, 10:28
Πειτε μου αν υπαρχει κατι που να βγαζει το ρετσινι! Εκτος απο κρεμες autoglym etc.. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ! Εχει πεσει στο 206 τοσο πολυ οσο το προφιλ του κεφαλιου μου! Αφηνει σταμπα αν μεινει για μερες;

Μπα.. όχι :pth:

Δοκίμασε γυαλόχαρτο τεσσάρι... :icon18:

Χωρίς πλάκα, πάρε από ένα βενζινάδικο ένα ειδικό υγρό και ξεκίνα τρίψιμο. Και μετά κλάψε...

kostas*
13-10-05, 10:52
2 ερωτησεις!

Το κερι καλυπτει, εστω εν μερη, τις "αραχνες" του χρωματος;

Ποια κρεμα προτεινετε για την περιποιηση των μικρογρατσουνιων;
Εχει βγαλει η autoglym μια καινουρια κρεμα ειδικα για τις αραχνες την οποια συστηνω ανεπιφυλακτα.

manosm3
13-10-05, 12:23
Μπα.. όχι :pth:

Δοκίμασε γυαλόχαρτο τεσσάρι... :icon18:

Χωρίς πλάκα, πάρε από ένα βενζινάδικο ένα ειδικό υγρό και ξεκίνα τρίψιμο. Και μετά κλάψε...
Σοβαρεψου ρε μεγαλος ανθρωπος! Μιλαμε για τεραστια ποσοτητα!!!!!!:icon11: Πειτε κατιιι!

Strax
13-10-05, 12:31
Πειτε μου αν υπαρχει κατι που να βγαζει το ρετσινι! Εκτος απο κρεμες autoglym etc.. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ! Εχει πεσει στο 206 τοσο πολυ οσο το προφιλ του κεφαλιου μου! Αφηνει σταμπα αν μεινει για μερες;

Πρέπει να βιαστείς και να το βγάλεις. Το ρετσίνι το διαλύει το οινόπνευμα, αλλά αν είναι πολύ έχεις πρόβλημα. Γιατί εκτός από αυτό που θα βγάλεις, πολύ από το ρετσίνι απλώνεται. Θα χρειαστείς αρκετά χέρια με καλή κρέμα μετά για να επαναφέρεις το χρώμα.

saikoE39
13-10-05, 13:01
Πειτε μου αν υπαρχει κατι που να βγαζει το ρετσινι! Εκτος απο κρεμες autoglym etc.. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ! Εχει πεσει στο 206 τοσο πολυ οσο το προφιλ του κεφαλιου μου! Αφηνει σταμπα αν μεινει για μερες;
Επειδη ειμαι καλο παιδι....ελα αυριο στο βενζιναδικο και κατι θα κανουμε.(θα με πληρωσεις)....

stefanos68
13-12-05, 11:54
Θα ήθελα και εγώ να πω δυο λόγια σχετικά με την περιποίηση του αυτοκινήτου.
Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως είμαι επαγγελματίας και επομένως δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία του ποια είναι καλή και κακή αλοιφή.
Από την πείρα που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια για να χαρακτηρίσουμε κάτι καλό η κακό θα πρέπει να το εφαρμόσουμε όπως το λέει ο κατασκευαστής και όχι όπως μας βολεύει εμάς.
Για να συγκρίνουμε λοιπόν δυο εταιρείες πιστεύω πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκρίνουμε όχι απλά μεμονωμένα προϊόντα τους αλλά να εφαρμόσουμε ολοκληρωμένα την διαδικασία γυαλίσματος – κερώματος που προτείνουν και μετά να συγκρίνουμε αποτελέσματα (κάτι που απαιτεί κόστος).

Βασικό είναι το τι θέλουμε και πόσο είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε.
Ένα γυάλισμα κέρωμα πχ δεν αποτελείτε σε καμία περίπτωση από 2 φάσεις και μόνο. Τις γνωστές χοντρή και ψιλή αλοιφή και τέλος. Αυτού του είδους γυάλισμα κέρωμα είναι καθαρά εμπορικό και το ζητούν οι έμποροι διότι οι άνθρωποι θέλουν να πουλήσουν το αυτοκίνητο και βασικά να φαίνεται γυαλισμένο αδιαφορώντας για την διάρκεια. (για περισσότερη διάρκεια όχι ζεστό νερό μετά το κέρωμα όπως πολύ σωστά έγραψε ένας φίλος παραπάνω).
Αυτή η διαδικασία (1,5 ώρα το πολύ)χρεώνεται στον έμπορο 35 – 40 € και γι’ αυτό τον λόγω την ονομάζουμε εμπορική.
Η ίδια διαδικασία χρεώνεται 75 έως 90 € σε ιδιώτη από κάποια καταστήματα - βενζινάδικα κτλ
Η επαγγελματική διαδικασία γυαλίσματος κερώματος κατά την γνώμη μου περιλαμβάνει 4 αλοιφές και μετά το κερί και μιας και λέμε για κερί να ζητάτε το σκληρό κερί και όχι χρωμοκεριά. Αυτή η διαδικασία χρεώνεται 150 € έως 200 €
όπως πολύ σωστά έγραψε πως πλήρωσε ο M Power Lunatic σίγουρα όμως πολλοί δεν έχουν αυτήν την οικονομική άνεση. Η τιμή δικαιολογείται διότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε την πολυτέλεια που σου προσφέρουν σαν κατάστημα, τις περισσότερες φορές μεγάλο, με πλακάκια κάτω, τζαμαρίες, το Όνομα, τα ενοίκια που πληρώνουν μπορεί και το Franchise που κοστίζει αρκετά, ε όλα αυτά είναι στην τιμή.
Κάποιοι θα σας ζητήσουν να αφήσετε και για μια μέρα το αυτοκίνητο, όχι πολλοί άλλα λίγοι. Το αφήνω ασχολίαστο….
Δεν αναφέρω τίποτε για τον εσωτερικό καθαρισμό διότι έγραψα αρκετά και δεν θέλω να σας κουράσω άλλο.
Κλείνω με μια προσφορά λόγω των Χριστουγέννων
Τα 3 πρώτα μέλη από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που θα μου στείλουν e-mail στο info@auto-cosmetic.gr και ενδιαφερθούν τους προσφέρω γυάλισμα- κέρωμα (επαγγελματική διαδικασία πάντα) + εσωτερικό καθαρισμό (ολοκληρωτικό) στην τιμή των 130 € και τα δύο μαζί, σαν τιμή γνωριμίας ώστε να γνωρίσετε τι μπορεί να προσφέρει ένας επαγγελματίας χωρίς να χρειάζεται να πληρώνετε βιτρίνα. Εφ΄ όσον διαθέτετε χώρο η εργασία μπορεί να γίνει και στον χώρο σας και να επιβλέπετε την όλη διαδικασία.
Θα ακολουθήσει προσφορά για όλα τα supporting members και σίγουρα όχι στην τιμή 400 € για ολοκληρωτική περιποίηση (κέρωμα-Γυάλισμα & Εσωτερικό Καθαρισμό) αλλά κάτω των 200€.
Για οποιαδήποτε απορία msn messenger ή mail

alexcsl
30-01-06, 14:28
Το χρώμα του Μ5 ήτανε αρκετά θαμπό. Το πήγα σε κάποιον
που κάνει γυαλίσματα-κερώματα και το χρώμα επανήλθε
ικανοποιητικότατα.

Κάποια στιγμή που είμασταν με τον Πάνο σε ένα πλυντήριο,
διαπιστώσαμε ότι κυρίως οι πάνω επιφάνειες του αυτοκινήτου
μου έχουν μία πολύ σκληρή υφή, και αρκετά μικρά λευκά
σημαδάκια.

Είδε το αυτοκίνητό μου ο stefanos68 που έχει την auto cosmetic,
και μου είπε ότι το χρώμα έχει ένα στρώμα βρωμιάς επάνω
το οποίο μπορεί να οφείλεται σε βιομηχανική ρύπανση,
ή και έκθεση σε διάφορες ουσίες όπως ρετσίνια, κτλ.

Οπότε, το Μ5 περάστηκε εξ' ολοκλήρου με την διαδικασία της
πλαστελίνης (εκατοστό-εκατοστό τρίψιμο) και στην
συνέχεια με την κανονική διαδικασία του γυαλίσματος-κερώματος.

Η διαφορά είναι τρομερή, το αυτοκίνητο έχει αποκτήσει
την λεία υφή που έχει ένα καινούριο, και το χρώμα
τονίστηκε ακόμα περισσότερο. Τα χρήματα που έδωσα
είναι 180ε + ΦΠΑ. Ευχαριστώ τον Στέφανο για το 6ωρο
που αφιέρωσε στο αυτοκίνητό μου, και για την υπομονή
στις συνεχείς ερωτήσεις μου.

stefanos68
31-01-06, 21:26
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

BMW-Racing
05-02-06, 13:30
Mήπως ξέρουμε κάποιο τρόπο να βγάζουμε τις κουτσουλιές από τις κουκούλες αλλά κυρίως από την λαμαρίνα της μπέμπας μας,έτσι ώστε να μην μας αφήνουν σημάδια...Πιστεύω πως μετά δύσκολα βγαίνει...?

melodic
05-02-06, 15:37
Mήπως ξέρουμε κάποιο τρόπο να βγάζουμε τις κουτσουλιές από τις κουκούλες αλλά κυρίως από την λαμαρίνα της μπέμπας μας,έτσι ώστε να μην μας αφήνουν σημάδια...Πιστεύω πως μετά δύσκολα βγαίνει...?

δεν βγαινει δυσκολα απλα δεν βγαινει καθολου...πρεπει οι κουτσουλιες να αφαιρουνται οσο πιο γρηγορα γινετε..

BMW-Racing
05-02-06, 18:34
ποιός είναι ο καλύτερος καί πιο αποτελεσματικός τρόπος..?

VIC
05-02-06, 23:14
χωρίς να θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου από τον επίσημο που πήρα την μπέμπα μου, μου είχαν πει αζαξ σε βρεγμένο πανί, ελαφρύ τρίψιμο και έπειτα άφθονο νερό. για να πω την αλήθεια εγώ δεν το ακολουθώ αυτό, απλά το πλένω με τον κλασικό τρόπο νερό σαπούνι σφουγγάρι.

papajim
05-02-06, 23:55
Εγώ χρησιμοποιώ μόνο νερό.Βάζω μπόλικο για κανα5λεπτο να μουλιάσει όσον το δυνατό καλύτερα και μετά το τρίβω απαλά με σφουγγάρι ή με χαρτί.Αν δω πως έχει παρακολλήσει,παρατείνω το μούλιασμα.
Δυστυχώς κανα2 σημαδάκια δεν τα έχω αποφύγει,ιδίως από πολυκαιρισμένες κουτσουλιές...Είναι δύσκολο να τις δεις αμέσως όλες,ιδίως σε σκουρόχρωμο αυτοκίνητο!!

loukas-5
06-02-06, 13:00
Απο την εμπειρία μου...Πανάκι ή χαρτί κουζίνας αρκετο...το μουλιαζουμε σε καυτο νερο...το αφηνουμε 10-15 λεπτά πανω...δοκιμαζουμε αν φευγει..απαλα..αν οχι στο καπακι αλλο χαρτι ή πανι παλι με καυτο νερο...αλλα 10 λεπτά...σε μενα εφευγε παντα μετα... αν δεν φυγει και τώρα αρχισε τα χημικά ή στειλτο σε καποιον που να γνωριζει απο χημικα...

stefanos68
06-02-06, 17:11
Όπως έγραψε και ο Melodic την κουτσουλιά πρέπει να την βγάλουμε άμεσα και όταν λέμε άμεσα το εννοούμε. Επίσης να ξέρετε ότι οι κουτσουλιές διαφέρουν δηλαδή κάποιες έχουν παραπάνω οξύ και μπορούν σε πολύ λιγότερο χρόνο να μας δημιουργήσουν πρόβλημα στο χρώμα. Εγώ για να βγάλω κουτσουλιά μουλιάζω την κουτσουλιά όσο μπορώ καλύτερα(σαμπουάν και νερό) και με την πίεση(πιεστικό) βλέπω αν μείνουν υπόλοιπα, αν ναι τότε κάνω το ίδιο ξανά και ξανά χωρίς να χρησιμοποιώ νύχι, σφουγγάρι ή χαρτί (κίνδυνος να χαράξουμε το χρώμα) θα επιμείνετε με την πίεση και κάποια στιγμή θα φύγει, είναι θέμα υπομονής. Τέλος αν στο χρώμα του αυτοκινήτου επέλθει ελαφριά οξείδωση από κουτσουλιά τότε οι πιθανότητες να επαναφέρουμε το χρώμα είναι στο 20 %. Θα ψάξω και θα βρω κάποιες φωτό που έβγαζα παλιά να δείτε τι μπορεί να κάνει μια κουτσουλιά. Και μιας και μιλάμε για κουτουλιές ας αναφέρουμε και το ρετσίνι που είναι και αυτό πολύ διαδεδομένο. Το ρετσίνι αν είναι «φρέσκο» βγαίνει πολύ εύκολα με άφθονο νερό και με πιεστικό ακόμη καλύτερα. Αν στεγνώσει υπάρχει χημικό που το βγάζει και το εφαρμόζουμε τοπικά με βαμβακάκι, μπατονέτα ή πολύ μαλακό πανάκι.
Ελπίζω να βοήθησα

MTB
06-02-06, 23:16
Όχι άζαξ, όχι βενζίνη, όχι οινόπνευμα πάνω στις BMW...
Ζεστό νεράκι και απαλά...
Αλλιώς θα χαλάσετε είτε μπογιά είτε το γυάλισμα...

BMW-Racing
21-02-06, 20:37
Εχει κάνει κανείς πλύσιμο στη μπέμπα του στην Autoglum?

Magda325
27-02-06, 23:09
για την σιλικονούχα σπάτουλα που αναφέρθηκε στις πρώτες σελίδες έχω να πω ότι κάνει πολύ καλή δουλειά...την χρησιμοποιούσα και γω πολύ το καλοκαίρι εκεί που δούλευα... :)

bmw318con
03-04-06, 10:52
Eχω μια ερωτηση,αν μπορει καποιος ας βοηθησει!
Εχω μια κουκλα 318 cabrio 2004μοντ.Το μονο μειον που ανεχομαι εδω και λιγο καιρο ειναι οτι μου τριζει η κουκουλα πισω δεξια στο παραθυρο το μικρο για αρχη και εν συνεχεια και σε αλλα σημεια.Τι μπορω να κανω για να εξαλειψω αυτο το θορυβο γιατι οπως καταλαβαινετε ειναι πολυ κουραστικο.
Ευχαριστω εκ των προτερων!

steliosx
03-04-06, 12:16
ζεστό νερό όταν έχεις κάνει κέρωμα και γυάλισμα στη bebe δεν της κάνει κακό; εγώ το αποφεύγω συστηματικά το ζεστό γι'αυτό το λόγο!

stefanos68
07-04-06, 18:28
ζεστό νερό όταν έχεις κάνει κέρωμα και γυάλισμα στη bebe δεν της κάνει κακό; εγώ το αποφεύγω συστηματικά το ζεστό γι'αυτό το λόγο!

Το ζεστό νερό φυσικά και δεν είναι ότι καλύτερο σε περίπτωση που είναι γυαλισμένο ή κερωμένο το αυτοκίνητο. Η απορεία σου για το ζεστό νερό πηγάζει σίγουρα από αυτό που έγραψε ο ΜΤΒ, αλλά σίγουρα Ο ΜΤΒ εννοεί τοπική χρήση του ζεστού νερού για την κουτσουλιά και μόνο.

BMW-Racing
08-04-06, 13:07
Μήπως χρησιμοποιεί κανείς προιόντα autoglym στη μπέμπα του?παρακαλώ τις εμπειρίες κ τα συμπεράσματα σας...

Fanis
10-04-06, 22:12
Χρησιμοποιώ Autoglym εδώ και 4 μήνες (καθαριστικό και συντηρητικό δέρματος, σαμπουάν και κερί για σκούρα χρώματα και καθαριστικό ζαντών) και είμαι πολύ ευχαριστημένος....τα προτείνω, εάν ψάχνεις κάτι σε λογικές τιμές.

konstantinos
10-04-06, 22:15
Ηθελα απο καιρο να ρωτησω....βλεποντας στην τηλεοραση διαφημιση για το Auri gold, το εχει δοκιμασει κανεις?αξιζει?