PDA

Επιστροφή στο Forum : Η "Ανάσταση" του M3


mpikounis
07-06-04, 11:54
Εδώ και περίπου 1 χρόνο είχα στο γκαράζ μου ένα M3 E30 original του φίλου MPOWER το οποίο το έβλεπα σιγά-σιγά να σκονίζεται μέχρι που δεν έβλεπα πλέον χρώμα (είχε αρχίσει να χάνει και το σχήμα του από τη σκόνη που είχε!).

Αποφασίσαμε λοιπόν εχθές να το καθαρίσουμε και να το μεταφέρουμε στο γκαράζ ενός άλλου φίλου το οποίο είναι άδειο και πάνω από όλα καθαρό από σκόνη.

Η διαδικασία ήταν απλή:

Βάζουμε τη μπαταρία που είχαμε αποσυνδέσει πριν ένα χρόνο,
Ξεκινάμε με τα δύο αυτοκίνητα να πάμε για πλύσιμο,
Πλένουμε το Μ3,
και τέλος το πηγαίνουμε στο γκαράζ
Όλα καλά λοιπόν, σε 1 ωρίτσα θα έχουμε τελειώσει, λέμε!

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν διαπιστώσαμε ότι δεν έχουμε αποσυνδέσει τη μπαταρία (η οποία ήταν έτσι κι αλλιώς χαλασμένη!) και δεν είχαμε μαζί μας καλώδια (ούτε τρόπο να πλησιάσει άλλο αυτοκίνητο στους πόλους της μπαταρίας του Μ3 που είναι πίσω!). Σαν πρώτη λύση σκεφτήκαμε και μεταφέραμε τη μπαταρία του Ζ4 στο Μ3 ώστε να το βγάλουμε απο το γκαράζ και μετά στα γρήγορα να συνδέσουμε τη δική του μπαταρία ελπίζοντας ότι δεν θα προλάβει να σβήσει κατά τη διάρκεια της αλλαγής!

Έπρεπε να έχουμε μαγνητόφωνο να ηχογραφήσουμε το θόρυβο που έκανε το Μ3 όταν ξεκίνησε έχοντας περάσει σχεδόν 1 χρόνο ακίνητο στο γκαράζ.

Αφού λοιπόν όλα πήγαν όπως τα θέλαμε και το Μ3 ξεκίνησε (έστω και με 1 κύλινδρο να δουλεύει!), και αφού βγήκαν οι περισσότεροι γείτονες στα μπαλκόνια τους να μας βρίσουν για το θόρυβο που κάναμε Κυριακή μεσημέρι... διαπιστώνουμε ότι το Μ3 ανεβάζει θερμοκρασία και αναγκαστικά πρέπει να το σβήσουμε!

Μια γρήγορη ανάλυση της κατάστασης, και περίπου 8 λίτρα νερό στο ψυγείο έδωσαν τη λύση στην υπερθέρμανση. Τα καλώδια που φέραμε (για να μην ξαναβγάζουμε τη μπαταρία του Ζ4) έδωσαν τη λύση και στην επανεκκίνηση του μοτέρ και ξεκινήσαμε να πάμε για πλύσιμο!

Στη διαδρομή το μοτέρ του Μ3 άρχισε σιγά-σιγά να δουλεύει. Ένας - ένας οι κύλινδροι έδωσαν το παρών και το αυτοκίνητο άρχισε να μας θυμίζει γιατί θεωρείται "κλασσικό" και ένα από τα διασκεδαστικότερα αυτοκίνητα ..ever!

Το πλύσιμο τελείωσε γρήγορα, και το αυτοκίνητο, αφού πήραμε μερικές φωτογραφίες έφτασε στο νέο του σπίτι!



* Ευχαριστούμε τον Z3 Fat Bastard για τις υπεροχες φωτογραφιες

Z3 Fat Bastard
07-06-04, 12:03
Αγαπητέ Φίλε,

Καταπληκτικη δουλεια και οντως το Μ3 ειναι απο τα All Time Classics. Πάντα στη διάθεση του club για φωτο και αλλα.

Z3 Fat Bastard

Strax
07-06-04, 14:29
Πράγματι το M3 E30 είναι κλασσικό πια αυτοκίνητο και ακόμα και τώρα καταλαβαίνεις τον Μ χαρακτήρα, όπως ουσιαστικά αυτό χάραξε. Βρίσκεται πλέον σε ιδανικό γκαράζ (να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας) και μπαίνουμε σε διαδικασία "ενεργοποίησής του! Ε, Mpower?

DRIFTER
07-06-04, 16:07
Κάτι τέτοια ακούω και........ :rolleyes:

Fanatic
07-06-04, 19:08
re paidia exete tetoia autokinita pou merikoi apo emas tha skotonan na exoun kai eseis ta afinete skonismena se skoteina garaz????ama den to thelete pantos ego dexomai tin dorea :D :D :D ...ante paidia na arxisete na to kukloforeite!! :cool:

M5-Matzos
08-06-04, 09:45
m-power ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑ ΜΠΑΣΙΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΟΥΝΕΛ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ, ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ.

MPOWER
08-06-04, 09:54
Προσπαθώ να μην τα θυμάμαι γιατι ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΩ :mad:

DRIFTER
08-06-04, 12:43
Nai alla egw den ta xerw....opote gia peite giati me trwei i periergeia

Action Man
11-05-05, 16:25
Tι γινεται τωρα με το Μ3?

BMW Power
12-05-05, 09:34
Tι γινεται τωρα με το Μ3?

:bs: Με φράουλες

santo
12-05-05, 10:03
:icon11: Πηχτό?? Τι εννοείς??