PDA

Επιστροφή στο Forum : M3 E46 vs Honda S2000


BMWER
31-12-04, 01:32
Καλοί φίλοι χρόνια πολλά


Εδω και κάμποσο καιρό δεν εμπλεκόμουνα σε διάφορες πικάντικες ιστορίες
αυτοκινητικού ρεπερτορίου (περισσότερο γιατι οι ζημίες στην γρια δεν αντιμετο
πίζονται εύκολα και λιγότερο γιατι δεν ψήνομαι)και ομολογώ οτι μετα τα πρώτα 1000 χμ στρωσιματος που μου έτυχε να κάνω σε μια γερμανίδα ξετσίπωτη έκδοση με πανί, όπως και να έχει περίμενα να μου βρεθεί καμιά ευκαιρία για να ζεστάνω τα αίματα.
Ετσι και έγινε.Πριν δυο βράδια γυρνώντας απο το γραφείο καλό βράδυ
αποφάσισα να επιστρέψω σπίτι χρησιμοποιόντας την αμαρτωλή παραλιακή λεωφόρο.
Η συνάντηση έγινε στα φανάρια στο τροκαντερό εγω πρώτος στο φανάρι
με αριστερά μου τις δυο λωρίδες να γεμίζουν δύο κυρίες με τα αυτοκίνητα τους ασφαλώς χωρίς καμία διαθεση να εμπλακουν σε τίποτα με τίποτα.Και να
πισω μου διακρίνω την χαρακτηριστική φιγούρα του Honda η οποία συνοδεύονταν και απο ηχο προερχόμενο απο σίγουρα όχι μαμα εξάτμιση.
Ξεκινώ με λίγο προκληση για να δω εαν ο γιαπωνέζος τσιμπαει και να γραδάρω τι παίζει απο πίσω και πράγματι το γάντι έπεφτε κάτω....
διανυσαμε το δρόμο στο σχηματισμο της εκκινίσης μέχρι που φτάσαμε στα φανάρια μετά το Θέατρο ο ένας δίπλα στον αλλο με το σηματοδότη στο κόκκινο.Στάση κοφτές ματιές το DSC εκτός........πράσινο και go!!!! απο την αρχή του πήρα μια διαφορά κοντά 2 καρότσες η οποία δεν μίκρινε για κανένα
λόγο στην συνέχεια μεχρι τα επόμενα φανάρια στου ΠΡΑΠΑ.Εκει κατεβάσαμε τα παράθυρα για την γνωστη καλοπροέρετη συνομιλία που οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι συνήθως κανουν .Κάλα πας του λέω, 280hp μου λέει αλλά και
εσυ πρέπει να φοράς πρόγραμμα ,οχι του απαντώ να φανταστέις (και είναι αλήθεια) οτι τώρα άλλαξα μέταλλα και μόλις το έστρωσα!!!!!!!!
Παιδιά το αυτοκίνητο με ευχαρίστησε 100% η επιτάχυνση συνεχής και αυξα
νόμενη το κούμπομα των ταχυτήτων ακριβές και σίγουρο και ο ήχος μάλαμα
όπως τον ευχαριστηθηκαμε απο τα αυτοκίνητα των φίλων μας στην 4η συνάντηση τι να πω χάρμα.
Τώρα που θα την αφήσω να βρει τον επόμενο εραστή της μετα τα 1000
άνοστα χιλιόμετρα του στρωσήματος αλλα με τα 250 μέτρα περιπέτειας αδρεναλίνης και φουσκώματος ................................δεν ξέρω αν θα την αφήσω!!!!!!!!!!

Strax
31-12-04, 11:00
Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά S2000 με 280 ατμοσφαιρικά άλογα, οπότε το kill σου αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον μια και ήρθε και από ξετσίπωτη Μ3! Είμαι σίγουρος ότι ο οδηγός του S2000 περίμενε διαφορετική κατάληξη για τη μονομαχία σας, για αυτό και μετά έψαχνε να βρει τι "πρόγραμμα" φοράς! Εκτός και να δεν έχει υπολογίσει καλά τα άλογα που έχει με αποτέλεσμα οι προσδοκίες του για νίκη ενάντια σε Ε46 Μ3 να αποδεικνύονται φρούδες ξανά και ξανά! Αχ, μας έφτιαξες πρωί πρωί! Μπράβο, κράτα τη σημαία ψηλά! :bowdown:

m3e36!!!
31-12-04, 12:50
Καλοί φίλοι χρόνια πολλά


Εδω και κάμποσο καιρό δεν εμπλεκόμουνα σε διάφορες πικάντικες ιστορίες
αυτοκινητικού ρεπερτορίου (περισσότερο γιατι οι ζημίες στην γρια δεν αντιμετο
πίζονται εύκολα και λιγότερο γιατι δεν ψήνομαι)και ομολογώ οτι μετα τα πρώτα 1000 χμ στρωσιματος που μου έτυχε να κάνω σε μια γερμανίδα ξετσίπωτη έκδοση με πανί, όπως και να έχει περίμενα να μου βρεθεί καμιά ευκαιρία για να ζεστάνω τα αίματα.
Ετσι και έγινε.Πριν δυο βράδια γυρνώντας απο το γραφείο καλό βράδυ
αποφάσισα να επιστρέψω σπίτι χρησιμοποιόντας την αμαρτωλή παραλιακή λεωφόρο.
Η συνάντηση έγινε στα φανάρια στο τροκαντερό εγω πρώτος στο φανάρι
με αριστερά μου τις δυο λωρίδες να γεμίζουν δύο κυρίες με τα αυτοκίνητα τους ασφαλώς χωρίς καμία διαθεση να εμπλακουν σε τίποτα με τίποτα.Και να
πισω μου διακρίνω την χαρακτηριστική φιγούρα του Honda η οποία συνοδεύονταν και απο ηχο προερχόμενο απο σίγουρα όχι μαμα εξάτμιση.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
ΤΟ S2000 ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΡΟΤΟΜΗ ΚΑΙ 18ΑΡΙΑ?

Nick_compact
31-12-04, 13:05
όλοι πάντα θα κυνηγούν ένα Μ3.....

Dark_Niaou
31-12-04, 13:38
ΚΑλημέρα και χρόνια πολλά και καλά!!!
Θα ήθελα να δώσω τα ΕΥΓΕ!!! Στον φίλο μας που για άλλη μια φορά έδειξε τι πάει να πεί Γερμανική Δύναμη στα Ιαπωνάκια!! (Εθνικιστής μέχρι τέλους)
:nod: :nod:

Octane
31-12-04, 14:13
Kαλα ολα αυτα αλλα πιστευετε οτι πραγματικα τιθεται θεμα συγκρισης του ενος αυτοκινητου με το αλλο???Αν εφαγε μονο "κοντα δυο καροτσες" + ημουν μπροστα θα του εδεινα συγχαρητηρια + οχι μονο εκεινου αλλα θα εστελνα + αναλογο γραμμα 1)στη Honda + 2)στο βελτιωτη που το ανεβασε στα 280 ατμοσφαιρικα!!
Ευγε στο S2000!!! :p
Νick_compact οσο για το "ολοι παντα θα κυνηγουν ενα Μ3...",αν αυτο ειναι ενα ατμοσφαιρικο S2K σε "αποσταση βολης"("κοντα δυο καροτσες"),για μενα "την εχει ηδη περασει"!! :hello:

Βλεπω να'ρχονται πολλα :smashtard !!Ωχ!!

P.S.Einen Guten Rutsch an alle!!

manosm3
01-01-05, 14:00
ειμαι 15 κ μενω βριλησσια. την ημερα της γιορτης μου με ρωτησε ο μπαμπας μου αν θελω να παω μια βολτα με την 325. φυσικοτατα την πηρα κ οπως εκοβα βολτες στη μακεδονιας ειδα 1 fabia που περναει γκαζωτο απ το 1ο λυκειο που πηγαινω το οποιο ετρεχε εκεινη τη στιγμη κ ειπα οτι ειναι 1 καλη ευκαιρια να μυηθω στο σπορ κ να τον ντροπιασω λιγο. του κολλαγα του αναβα φωτα κ στη διασταυρωση με τη μακεδονιας πηγα διπλα του. εκεινος εριχνε ξερογκαζιες μολις πηγα διπλα του κ οταν ειδα οτι μπορουσα να φυγω, ξεκινησαμε γρηγορα μαζι αλλα του ριξα ΠΑΡΑ πολυ! μετα ειχε κατσει δεξια κ απλουστατα το βουλωσε κ πηγαινε σα τη γιαγια μου που δεν οδηγει! μπορει η κοντρα να ηταν ανιση αλλα για μενα δεδομενου της ηλικιας μου κ ως πρωτη κοντρα μ αρεσε κ δε θα την ξεχασω.

melos86
01-01-05, 17:05
Οσο και αν θελω να φανω ρομαντικος... αυτο που εκανες ειναι απαραδεκτο και πολυ περισσοτερο επικινδυνο για εσενα αλλα και για ορισμενους συνανθρωπους σου!! Ε, δεν ειναι δυνοτον 15 χρονων και να οδηγεις αυτοκινητο μονος σου και μαλιστα με την αδεια του πατερα σου... αυτο σε ενα βαθμο χαρακτηριζεται ανευθυνοτητα!!! Τι να πω...
Μην με περηξηγησεις... καλοπροαιρετα ειναι τα σχολια μου!

Nick_compact
01-01-05, 19:53
φίλε octane συμφωνώ,και το θαυμάζω,ένα ατμοσφαιρικό ΔΙΛΙΤΡΟ ΜΕ ΜΟΝΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ,έστω και βελτιωμένο να είναι τόσο κοντά σε ένα 3.2L ΕΞΑΠΕΤΑΛΟΥΔΟ είναι μεγάλο κατόρθωμα και δεν κολακεύει τόσο την Μ3 όσο το S2000!Όμως κάποιο άλλο που "το οδηγεί όχι ο ιδιοκτήτης αλλά γνωστός από τα παλιά κοντράκιας με νίτρο και πρώτο στάδιο(315ps)" πάλι τσαι πίνει από τα Μ3 Ε46 έστω και οριακά.Και ακόμα και εκείνο το compressor S2K που είχε περάσει από το power και ήταν αν θυμάμαι κάπου 340 ps τσαι πίνει από το Μ3 Ε46!Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το Μ3 Ε46!!!όχι μόνο σε απόλυτη επιτάχυνση(κόντα) αλλά γενικά σε όλους τους τομείς!και αν οι διαφορές από στάση είναι μικρές λυπάμαι τον υποψήφιο οδηγό S2000 που θα ανοίξει με Μ3 από τα 80-100 πχ....

manosm3
01-01-05, 20:08
δε σε παρεξηγω αλλα αν λαβεις υπ οψιν οτι μερικοι εχουν παρει διπλωμα χωρις ουτε καν να μπουν σε αυτοκινητο αυτο πως μπορει να χαρακτηριστει; εγω τουλαχιστον εχω καρτ απ την 3η δημοτικου μεχρι κ σημερα που παω 1η λυκειου κ εχω μαθει καποια στοιχειωδη πραγματα γυρω απ την οδηγηση και εμαθα να οδηγω στις τελευταιες ταξεις του δημοτικου. χωρις να λεω οτι ειμαι απ τους καλυτερους οδηγους δυστυχως θα μπορουσαμε να καταληξουμε στο συμπερασμα, οτι εφ οσον καποιοι καθονται πισω απ το τιμονι μετα την εκδοση της αδειας οδηγησεως για 1η φορα,, ειμαι καλυτερος απο εκεινους κ ειλικρινα λυπαμαι βαθυτατα γι αυτο.

melos86
01-01-05, 21:16
Σε αυτο δεν εχεις και αδικο... :(

alpinakias
01-01-05, 22:48
μη κάνουμε και τα Honda θεούς τώρα.
όταν έβγαζε η BMW 16v με 238 άλογα evo2 Μ3 η Honda τι έκανε? μιλάμε κάπου στο 1987..???
αν γνωρίζει κάποιος τα 320iS είναι απλή καρότσα e30 με Μ3 μηχανή 2000 κυβικά με 192 άλογα.
ένα τέτοιο έχει ένα φιλαράκι και τελευταία τύχαμε ένα civic TYPE R με 200 άλογα (και αυτό φίλου είναι). τo honda ήπιε πολλά τσαγάκια. ήτανε ένα μάθημα από ένα βαβαρεζικο 16V παρακαλώ με τεχνολογία 20 χρόνων.

Nick_compact
01-01-05, 23:09
Την εποχή αυτή φίλε alpinakia η Honda έβγαζε το CRX vtec 1.6L 150 hp.Και αυτό μονοπετάλουδο.(όπως όλα τα Honda).Από την άλλη η BMW ξεπερνούσε κατά λίγο την ειδική απόδοση του CRX με το 320iS και με το Ε30 Μ3 2.5 238 ps επιστρατεύοντας όμως τετραπετάλουδες εισαγωγές.Γιατί γυρίζεις όμως τόσο πίσω;αυτή τη στιγμή κανένα μοτέρ BMW δεν πλησιάζει την ειδική απόδοση των 120 ps ανα λίτρο του S2000 και τις 8900 rpm.Η Μ3 CSL έχει 110 για παράδειγμα ενώ η απλή 105.5.Στο θέμα μοτέρ θεωρώ την Honda ισότιμη με την BMW,και μαζί βρίσκονται στην κορυφή.Αν και στην Formula 1 το μοτέρ της BMW είναι άπιαστο. :)

Fanatic
02-01-05, 01:15
Ρε παιδια χαλαρωστε!!Η honda χρησιμοποιει την ιδια τεχνολογια που υπαρχει και στα διτροχα!!Ψιλα ο κοφτης οπως και ψηλα ολη η ροπη!!600cc μηχανες πλεον βγαζουν ανετα 100+ αλογακια!Επιπλεον μην ξεχναμε οτι ειναι ποοοοοοολυ πιο ευκολα να βγει καλυτερη αναλογια ιππων/λιτρο σε κινητηρες μικρους!Γι'αυτο και τα rallye-saxo με μεγαλη ευκολια βγαζουν μονοπεταλουδα 100 ιππουσ/λιτρο!Το m3 e30 για την εποχη του ηταν παρα πολυ μπροστα και κανεις δεν το αμφησβιτει,πλεον ομως η bmw εχει στραφει σε μεγαλους κυβισμους,απο τους οποιους ειναι δυσκολοτερο να βγαλεις πολλα αλογα σε αναλογια κυβικων!Η BMW ///Μ ομως το εχει καταφερει και πανω απο ολα αξιοπιστα και χωρις να χανει πουθενα οσον αφορα ροπη απο χαμηλα,αλογα,ευστροφια.Αυτο την κατατασει κατα την γνωμη μου πρωτη των πρωτων στα ατμοσφαιρικα συνολα! :bowdown: Ευχαριστω!!

Dark_Niaou
02-01-05, 09:57
αξιοπιστα;;;;

Ρε φίλε Στέλιο προσέχουμετι λέμε...βλέπε recalls

Nick_compact
02-01-05, 11:11
Πες τα Άγγελε...Στην Ε46 Μ3 την ακούνε τα κουζινέτα,στην Ε36 Μ3 3.2 ο μηχανισμός του Vanos και στις Ε30 Μ3 μετά από σκληρή χρήση την άκουγαν οι μπιέλες...Δεν θα το έλεγα αξιοπιστία αυτό.Ο κυβισμός δεν παίζει ρόλο στην επίτευξη μεγάλης ειδικής απόδοσης αλλά ο κυβισμός κάθε κύλινδρου ξεχωριστά.Έτσι λοιπόν η Μ3 με το S2000 δεν έχουν και τόση διαφορά καθότι 2 λιτρα δια 4 είναι 500 κ.εκ. για κάθε κύλινδρο ενώ για την Μ3 540 κ.εκ. με πιο σταθερή παροχή ισχύος όμως λόγω των δύο επιπλέον κύλινδρων.Όμως καθε κατασκευαστής έχει τον τρόπο του αφού η Honda έχει ακολουθήσει την κλασική σχεδίαση μεγάλη διάμετρος μικρή διαδρομή τρελό στροφάρισμα ενώ η BMW το αντίθετο χάρην της ροπής στις χαμηλομεσαίες(μα τότε θα μου πεις το Μ43 σου γιατί δεν αποδίδει 100 ps στο λίτρο που έχει διάμετρο 84 διαδρομή 72;;;γιατί ακόμα πιο σημαντικό ρόλο παίζει η σχεδίαση των αυλών και της πολλαπλής εισαγωγής σε συνάρτηση με το σύστημα εξαγωγής).Όπως και να'χει και οι δύο κινητήρες είναι κορυφαίοι πάντως.

Nick_compact
02-01-05, 11:22
Και μια και μιλάμε για ειδικές αποδόσεις ξέχασα οτί το Honda τα άλογα που υπόσχεται τα αποδίδει και πάνω σε δυναμόμετρο κάτι που δεν ισχύει και με τα Μ που έχουν θεωρητικά μεγαλύτερη απόδοση από 100 ps στο λίτρο.Το S50B32 παίζει λίγο πάνω από 300 και το S54 κάπου 325 αν θυμάμαι.

tasosbmwe30
02-01-05, 12:55
:offtopic: ρε φιλε Nick compact......μα την παναγια ρε φιλε κατι φορες σκευτομαι οτι εχεις γραφτει στο forum μονο και μονο για να "αμφισβητεις" τα bmw(με ωραιο ομολογουμενως τροπο)!!!!!!!!!!????????τι εχεις παθει ρε ρε φιλε?????μια με το focus rs....μια με το honda s2000?????γιατι δεν αγοραζεις ενα απο τα δυο αφου τα θεωρεις πιο καλα απο bmw και να γραφτεις στα αντιστοιχα forum να μη μας στεναχωρεις και εμας??!!!φιλικα παντα!!!!

Υ.Γ. η αποψη αυτη ειναι προσωπικη και δεν εκφραζει κανενα αλλο μελος του forum!!!!ζητω συγνωμη απο τα υπολοιπα μελη του forum αν ημουν εριστικος(ετσι γραφεται???) αλλα δεν αντεχω αλλο....και ειδικα οταν ακουω τετοια πραγματα και ειδικα για την αξιοπιστια των μοτερ που βγαζει η BMW!!!!!!!ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!! :shakehead :nixweiss:

Fanatic
02-01-05, 12:56
Οκ ισως η αξιοπιστια ειναι λιιιιιιιιιγο υπο αμφισβητηση αν και δεν ειναι τοσο δραματικα τα πραγματα...το οτι μερικα μοτερ μπορει να βγαλανε μια αστοχια (ειτε για το vanos στο ε36 Μ3 ειτε λογω μα..κιας του προμηθευτη των μεταλλων στον s54-πραγμα που ολα δειχνουν να διορθωθηκαν) δεν μας κανει να αλλαξοπιστουμε κιολας!!!!Δυσκολα θα βρεθει μοτερ τοσο υψηλης αποδοσης που να μην βγαζει κιχ....και δεν μιλαω μονο για τα ///M!Φιλος καλος που εχει συνεργειο HONDA εξουσιοδοτημενο μου ανεφερε τις προαλες οτι ουκ ολιγα s2000 εχουν ερθει με σπασμενα μοτερ για αλλαγη εντος εγγυησης!Εχει το καλο των επτα ετων βεβαια ενας hondaκιας...Απλως εμεις που ειμαστε bmwδακιδες και ψαχνουμε και ακουμε τα κακα σπανια ακουμε και αλλων εταιριων...honda,ferrari τα ιδια παθαινουν ανα καιρους...

Octane
02-01-05, 13:33
honda,ferrari τα ιδια παθαινουν ανα καιρους...

Ασε Στελιο,οι Ferrari θελουν ανακατασκευη μοτερ καθε 20000χλμ οποτε...μιλαμε για αξιοπιστια εντος αυτου του οριου ;) !!Τελεια αυτοκινητα αλλα οχι για καθε μερα!!

Octane
02-01-05, 13:42
:offtopic: ρε φιλε Nick compact......μα την παναγια ρε φιλε κατι φορες σκευτομαι οτι εχεις γραφτει στο forum μονο και μονο για να "αμφισβητεις" τα bmw(με ωραιο ομολογουμενως τροπο)!!!!!!!!!!????????τι εχεις παθει ρε ρε φιλε?????μια με το focus rs....μια με το honda s2000?????γιατι δεν αγοραζεις ενα απο τα δυο αφου τα θεωρεις πιο καλα απο bmw και να γραφτεις στα αντιστοιχα forum να μη μας στεναχωρεις και εμας??!!!φιλικα παντα!!!!

Υ.Γ. η αποψη αυτη ειναι προσωπικη και δεν εκφραζει κανενα αλλο μελος του forum!!!!ζητω συγνωμη απο τα υπολοιπα μελη του forum αν ημουν εριστικος(ετσι γραφεται???) αλλα δεν αντεχω αλλο....και ειδικα οταν ακουω τετοια πραγματα και ειδικα για την αξιοπιστια των μοτερ που βγαζει η BMW!!!!!!!ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!! :shakehead :nixweiss:

Φιλε Τασο δε νομιζω οτι ο Nick αμφισβητησε τις bmw(αφου ειναι + κατοχος)απλα ειπε καποια πραγματα που αληθευουν για τα οποια αν καποιος πιστευει το αντιθετο,τοτε απλα δε γνωριζει...!
Ενταξει,το forum ειναι της bmw αλλα ο φανατισμος ποτε δεν εκανε καλο σε κανενα!!Να κλεινουμε τα ματια δηλαδη + να "φωναζουμε" bmw!?!?!?"Σαν τα προβατα"?

Φιλε Nick ολα οσα εγραψες ηθελα να τα γραψω + με προλαβες!! :cheers:

Fanatic
02-01-05, 13:44
Πανο οταν κατεβεις θα στα ψαλω ενα χερακι!! :soapbox:

Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι δυνατον να υπαρχει αντιλογος τοοοοσο πολυ απο υποστηρικτες bmw!!Για το Μ3 λεει ο alpinakias και ακουμε για το crx!Για αξιοπιστια και μαματα μοτερια bmw λεω εγω για σπασμενα και αναξιπιστα μου λενε!Παλιοτερα για στροφιλικια και κρατιματα και ερχεται στο προσκηνιο τουρμπισιο προσθιοκινητο με τιμονι ''ξυραφι''!!Δλδ ρε παιδια το θεμα εχει γινει καπως περιεργο...καλη η αντικειμενικοτητα δεν λεω αλλα εδω ειμαστε bmw φορουμ οπου ειμαστε για να δοξαζουμε τους βαυαρους και οχι να ψαχνουμε ευκαιρια να την μειωσουμε με χαζες συγκρισεις! :icon11:

Υ.Γ Μπορω να εχω ενα μοτερ με πολλα αλογα...πολλα κυβικα..ροπες πολλες απο χαμηλα και να ουρλιαζει ψιλα????????...HONDA:ΟΧΙ!!!

Αν ειναι θα πεταξω ενα μοτερ απο hayabusa στο Ε21 και θα εχω να λεω οτι :p εχω απο ενα 1300αρι μοτερ 170 τοσα αλογα...μεγαααααλο κατορθωμα η τεχνολογια μηχανων... :drive2:

Octane
02-01-05, 13:52
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το Μ3 Ε46!!!όχι μόνο σε απόλυτη επιτάχυνση(κόντα) αλλά γενικά σε όλους τους τομείς!

1)Τον τομεα της αξοπιστιας τον ανελυσες παραπανω,οποτε... :shakehead
2)Αν ο αλλος τομεας ειναι οι χωροι,τοτε ναι,η Μ3 εχει καλυτερους χωρους απ'το S2K!!
3)Γενικα γινεται μια συγκριση 2 τελειως διαφορετικων αυτοκινητων,οποτε δεν εχει νοημα η ολη φαση,ποσο μαλλον οταν οι κινητηρες ειναι 2 ατμοσφαιρικοι,ο ενας 2 + ο αλλος 3+ λιτρων!!Σε αυτον τον τομεα(επιδοσεων)η οποια μικρη διαφορα ειναι υπερ του S2K!! :smiley_ab

Octane
02-01-05, 13:56
Πανο οταν κατεβεις θα στα ψαλω ενα χερακι!! :soapbox:

Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι δυνατον να υπαρχει αντιλογος τοοοοσο πολυ απο υποστηρικτες bmw!!Για το Μ3 λεει ο alpinakias και ακουμε για το crx!Για αξιοπιστια και μαματα μοτερια bmw λεω εγω για σπασμενα και αναξιπιστα μου λενε!Παλιοτερα για στροφιλικια και κρατιματα και ερχεται στο προσκηνιο τουρμπισιο προσθιοκινητο με τιμονι ''ξυραφι''!!Δλδ ρε παιδια το θεμα εχει γινει καπως περιεργο...καλη η αντικειμενικοτητα δεν λεω αλλα εδω ειμαστε bmw φορουμ οπου ειμαστε για να δοξαζουμε τους βαυαρους και οχι να ψαχνουμε ευκαιρια να την μειωσουμε με χαζες συγκρισεις! :icon11:

Χαχαχαχαχα!!
Βασικα η συζητηση ψιλοξεφυγε + εγινε "BMW Vs HONDA"!!
Εγω απλα ειπα στην αρχη συγχαρητηρια στη Honda για το συγκεκριμενο μοτερ + στον μηχανικο που το βελτιωσε + μετρησε μονο 2 καροτσες απ'την Μ3!!
Για ποιο τουρμπισιο μιλας???

Xs-man
02-01-05, 14:55
Ακόμα και αν στα 0-100 μια Μ3 κερδιζει με μικρή διαφορα από S2000 δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πολλά άλογα φαίνονται στα πολλά km.

Ας ανοίξουν 100-150 η καλύτερα από 150-.... Εκεί η αεροδυναμική αντίσταση έχει τον πρώτο λόγο και όχι ποσο ελαφρύ είναι το Honda για να κάνει μαγκιές από φανάρι σε φανάρι.

Εκτος αν κάποιος θεωρεί την οδήγηση μονο το 0-100 και το φανάρι-φανάρι.

Octane
02-01-05, 15:53
Ακόμα και αν στα 0-100 μια Μ3 κερδιζει με μικρή διαφορα από S2000 δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πολλά άλογα φαίνονται στα πολλά km.

Ας ανοίξουν 100-150 η καλύτερα από 150-.... Εκεί η αεροδυναμική αντίσταση έχει τον πρώτο λόγο και όχι ποσο ελαφρύ είναι το Honda για να κάνει μαγκιές από φανάρι σε φανάρι.

Εκτος αν κάποιος θεωρεί την οδήγηση μονο το 0-100 και το φανάρι-φανάρι.
Στα 100-150,150-... μετραει πανω απ'ολα η ροπη + του S2000 ειναι λιγο παραπανω απ'τη μιση απ'αυτη της Μ3!!Επισης το S2K εχει καλυτερη αεροδυναμικη!!
Δε μιλησε κανεις για 0-100!+ απο φαναρι σε φαναρι μπορεις να πιασεις + 200 με τετοια αυτοκινητα αναλογα με την αποσταση!
Συγκρινουμε ομως "το βολε'υ' με το τρολε'υ'"...

alpinakias
02-01-05, 16:56
Πρώτα από όλα δεν γίνεται καμια σύγκριση ανάμεσα στα δυο αυτοκίνητα ούτε είναι δυνατόν ούτε νομίζω κάποιο περιοδικό να έχει κάνει κάποια σύγκριση.
Δεύτερον για τους γνωστες 0-100 δεν μπορείς να δεις πολλά αλλα και 1 καρότσα φτάνει ως τα εκατό δεν είναι λίγο μιλάμε για δευτερόλεπτα.
Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιο 6κυλινδρο Honda να συγκρίνουμε με το Μ3 μη γυρίσει κάποιος να μου πει για το NSX γιατι εδώ μιλάμε για τα καλύτερα 6κυλινδρα του κόσμου χωρίς αμφισβήτηση.
Επειδή πολλοί δεν έχουν εμπειρίες με S2000 και ακόμα έχουν όλα λίγα χιλιόμετρα μη το συγκρίνετε σε αξιοπιστία με παλαιότερα BMW.

Μπορείτε να δειτε μονοι στο www.s2000.de πως χτυπάνε τα μοτόρια της honda τα γραφουν μονοι τους.
Πως βαράνε οι μπιέλες. υπάρχουν και φωτό που κρέμονται οι μπιέλες έξω από τη βάνα λαδιών.
Πως χαλάνε οι συμπλέκτες κάθε 10.000km γνωστό λάθος της Honda.
Τα περισσότερα έχουν πρόβλημα δεν παίρνουν τη δεύτερη ταχύτητα.
Διαβάστε να δείτε πως μπαίνουν οι φλόγες από τους εισαγωγους αέρα των καλοριφέρ.
Στα 200 πως κουνάει ο πίσω άξονας και πολλά αλλα που τα διηγούνται οι οδηγοί των S2000.

Εδώ μιλάμε για Μ3 τον νικητή 24ωρου αγώνα nurburgring με 2 Μ3 πρώτη και δεύτερη θέση, με διαφορα 1 ώρα από τον δεύτερο αυτό είναι αξιοπιστία 24 ώρες πίπα-κώλο. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει πια θέση είχε το nsx και τα S2000 όταν έτρεχε η BMW με τα 2002tii , 2002 alpina, 3000csi και έπαιρνε πρωταθλήματα, όταν έβγαινε το Μ3 Ε30 πρωταθλητής τον ένα χρόνο μετά τον άλλο.

Πας να πάρεις ένα honda 2004 μοντέλο δίνεις 25000 ευρώνια και δεν έχει λέει ούτε radio, ούτε καλώδια για radio και ηχεία γιατί είναι sport, κλιματισμός δεν υπάρχει ούτε στο πρόγραμμα. Είναι λέει sport... το Μ3 δεν είναι?
Όταν μου λέει ο φίλος μου ο Βασίλης θέλει λίγο λαδάκι το type R τσιμπάει στις 10.000km καλή αρχή και αν πάμε κάνα ταξιδάκι με 150 έχουμε 3000 στροφές και οι φιλοι μας με τα Honda 6000.
Να συγκρίνουμε τα πλαστικά του σαλονιού την ποιότητα λαμαρίνας ούτε ένα ρολοι δεν είναι ικανοί να βάλουν μέσα.

Fanatic
02-01-05, 17:22
:bowdown: :bowdown: :bowdown:

Nick_compact
02-01-05, 17:37
Πάντα τα λεγόμενα μου παρεξηγούνται.Παίδες BMWδάκιας είμαι και εγώ εδώ και πολυυυυυυυ καιρό.Μάλλον δεν διαβάσατε καλά τα post μου παραπάνω όπου αναφέρω "θεωρώ ισότιμες τις δυο εταιρίες ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ","το Μ3 είναι ότι καλύτερο υπάρχει όχι μόνο σε απόλυτη επιτάχυνση(κόντρα) αλλα γενικά σε όλους τους τομείς".Και για να το επεκτείνω λίγο θεωρώ την Μ3 Ε46 το καλύτερο BMW όλων των εποχών και ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα ever γιατί ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο Λ Α ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΑ Μ3 ΜΕ S2000 ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΤΟΥΣ φίλε Στέλιο.Καλώς ή κακώς μου αρέσει να είμαι αντικειμενικός και να λέω τα πράγματα με το όνομα τους.Ότι είπα σου το ανέλυσα και με επιχειρήματα και με κάποιες γνώσεις,πολλές ή λίγες δεν έχει σημασία.Θα μπορούσα κάλλιστα να μην στείλω τίποτα...Αλλά δεν είναι έτσι.

Alpinakia,ναι,μπορούμε να συγκρίνουμε Μ3 CSL με Honda NSX type R και δυστυχώς για τους Hondaκιδες το NSX πίνει τσαι... με τη χύτρα.

Fanatic
02-01-05, 17:53
Φιλε Νικο δεν ειπα οτι συγκρινες Μ3 με S2K και καταλαβα καλα οτι μιλαμε για τεχνολογια κινητηρων...μεσα ομως απο την τεχνολογια πρεπει να δουμε και μερικα πραγμτα πχ την ταχυτητα των πιστονιων που ειναι το τρελλο 25m/sec στις 8000στρφ πραγμα που μονο κινητηρες φορμουλα 1 το καταφερνουν,οπως και για τεχνολογια να αναφερθουμε στον απιστευτο εγκεφαλο της Μ3 που κατι καλυτερο(εκτος βεβαια της M5 E60 που ειναι καλυτερο) σε αυτοκινητο μαζικης παραγωγης απλα δεν υπαρχει!!Μην κολλαμε λοιπον στο γεγονος οτι το s2k ειναι μονοπεταλουδο και στο γεγονος οτι στροφαρει στις 9000...η Μ3 οπως και καθε Μ3 παντα ηταν ενα σκαλι παραπανω σε ολα οπως και στα μοτερ!Χωρις αυτο να σημαινει βεβαια οτι τα μοτερ της honda δεν ειναι respect!!

Εννοειται γειτονα Νικο οτι ολα τα λεγομενα μου ειναι στα πλαισια φιλικης ανταλαγης αποψεων!:cheers:

Octane
02-01-05, 18:34
δεύτερον για τους γνωστες 0-100 δεν μπορείς να δεις πολλά αλλα και 1 καρότσα φτάνει ως τα εκατό δεν είναι λίγο μιλάμε για δευτερόλεπτα.
Μια καροτσα στα 100 παιζει να ειναι μισο δευτερολεπτο αλλα με τιποτα "δευτερολεπτα"!!

Octane
02-01-05, 18:46
Εδώ μιλάμε για Μ3 τον νικητή 24ωρου αγώνα nurburgring με 2 Μ3 πρώτη και δεύτερη θέση, με διαφορα 1 ώρα από τον δεύτερο αυτό είναι αξιοπιστία 24 ώρες πίπα-κώλο. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει πια θέση είχε το nsx και τα S2000

Τα Μ3 ηταν 8κυλινδρα με 400 ή 450 αλογα,οποτε δεν εχουν καμμια σχεση με τα Μ3 παραγωγης!!
Επισης ηταν απο τα φαβορι(μαζι + οι οδηγοι) + απ'τα πολυ ατυχα την τελευταια χρονια(2003)!!
Αν θυμαμαι καλα τα S2000 τα πηγαν πολυ καλα!!
Το NSX ηταν απ'το sport auto + το ετρεχαν δημοσιογραφοι του περιοδικου!!Επισης το μοτερ αν θυμαμαι καλα εμεινε απειραχτο!!Τη θεση που κατελαβε δεν τη θυμαμαι αλλα μπορω να την βρω αν τη θελει κανεις!!
+ το Type R τα ειχε παει πολυ καλα!
Ουτε οι 24 ωρες του Ring ειναι αντιπροσωπευτικες ομως γιατι παιζει πολυ μεγαλο ρολο ο ανθρωπινος παραγοντας!!
Επισης η αξιοπιστια καποιου αγωνιστικου δεν λεει απολυτως τιποτα(κατα τη γνωμη μου)για την αξιοπιστια του αντιστοιχου αυτοκινητου παραγωγης.

Octane
02-01-05, 19:08
Πως χαλάνε οι συμπλέκτες κάθε 10.000km γνωστό λάθος της Honda.
Τα περισσότερα έχουν πρόβλημα δεν παίρνουν τη δεύτερη ταχύτητα.
Οταν αλλαζει κανεις συνεχεια στις 9000 στροφες,με βιαιοτητα οπως συνηθως γινεται οταν κοντραρεσαι,(γιατι οσο απαλα + προσεκτικα να γινει σε τετοιες φασεις,παλι δεν ειναι το ιδιο με αυτο που λεμε "κανονικη χρηση")λογικο πιστευω ειναι!
Η αλλαγη απο πρωτη σε δευτερα ειναι η πιο βιαιη συνηθως γιατι χανεις πολυ αν αργησεις ή τη χασεις!!Γι'αυτο εμφανιζεται εκει το προβλημα(αποψη μου,ειδικος δεν ειμαι)!
Εγω στη δικια μου (Compact E46 1.8) εχω αλλαξει δυο φορες συμπλεκτη + εχω 36000χλμ (9μηνες)!+ δεν ειμαι ασχετος,ουτε το σκοτωνω το αυτοκινητο!
Ολα τα Honda με αποδοση 90,100 + 120 ps/λιτρο τα πηγαινουν παντα κομματια οι οδηγοι τους(γι'αυτο + τα αγορασαν)!Ας τις ξεσκιζαν ετσι τις Μ3 + οι κατοχοι τους + εδω ειμαστε,θα μπορουσαμε να κανουμε συγκρισεις!!Δεν το λεω αυτο για να αμφισβητησω την αξιοπιστια των Μ3,απλα οτι θα μπορουσε να γινει πιο σωστη συγκριση!
Επειδη εχω οδηγησει Μ3 Ε46(S2000 δυστυχως οχι ακομα,αλλα το πιο κοντινο σε επιδοσεις + φιλοσοφια αποδοσης που εχει πεσει στα χερια μου ειναι Rx-8)σας λεω οτι ειναι η μερα με τη νυχτα!!!Η Μ3 εχει ΑΛΛΗ αισθηση + ειναι + πολυ πιο γρηγορη!!Ειναι μεγαλο λαθος να συγκρινονται αυτα τα αυτοκινητα!!Πιο σωστο θα ηταν να συγκριθει με μια Ζ4 3.0 αλλα + παλι δε θα ελεγε τιποτα εναντιων του S2K,αφου θα ειχε 1000 κυβικα λιγοτερα!+ παρολ'αυτα ειναι πολυ κοντα!!

manosm3
02-01-05, 19:09
τι διαβασα για τον κινητηρα της m3 e36 vanos? δηλαδη τα ονειρα μου να κανω την 325ι μου m3 πανε στραφι;!

Octane
02-01-05, 19:13
τι διαβασα για τον κινητηρα της m3 e36 vanos? δηλαδη τα ονειρα μου να κανω την 325ι μου m3 πανε στραφι;!
Τουρμπισε τη!! :)

Fanatic
02-01-05, 19:18
Την τρελλα μου!!!Τι παθατε ρε σημερα???Οχι μην την τουρμπισεις!!!Και ΝΑΙ βαλε μοτερακι Μ3 και μην σε νοιαζει!!Μερικα βγαλανε προβλημα με το vanos,ναι.....ΟΧΙ ΟΛΑ!!!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!Σκυλια ειναι ρεεεεεεεεεεεεεεεε

Fanatic
02-01-05, 19:25
Οταν αλλαζει κανεις συνεχεια στις 9000 στροφες,με βιαιοτητα οπως συνηθως γινεται οταν κοντραρεσαι,(γιατι οσο απαλα + προσεκτικα να γινει σε τετοιες φασεις,παλι δεν ειναι το ιδιο με αυτο που λεμε "κανονικη χρηση")λογικο πιστευω ειναι!
Η αλλαγη απο πρωτη σε δευτερα ειναι η πιο βιαιη συνηθως γιατι χανεις πολυ αν αργησεις ή τη χασεις!!Γι'αυτο εμφανιζεται εκει το προβλημα(αποψη μου,ειδικος δεν ειμαι)!
Εγω στη δικια μου (Compact E46 1.8) εχω αλλαξει δυο φορες συμπλεκτη + εχω 36000χλμ (9μηνες)!+ δεν ειμαι ασχετος,ουτε το σκοτωνω το αυτοκινητο!
Ολα τα Honda με αποδοση 90,100 + 120 ps/λιτρο τα πηγαινουν παντα κομματια οι οδηγοι τους(γι'αυτο + τα αγορασαν)!Ας τις ξεσκιζαν ετσι τις Μ3 + οι κατοχοι τους + εδω ειμαστε,θα μπορουσαμε να κανουμε συγκρισεις!!Δεν το λεω αυτο για να αμφισβητησω την αξιοπιστια των Μ3,απλα οτι θα μπορουσε να γινει πιο σωστη συγκριση!
Επειδη εχω οδηγησει Μ3 Ε46(S2000 δυστυχως οχι ακομα,αλλα το πιο κοντινο σε επιδοσεις + φιλοσοφια αποδοσης που εχει πεσει στα χερια μου ειναι Rx-8)σας λεω οτι ειναι η μερα με τη νυχτα!!!Η Μ3 εχει ΑΛΛΗ αισθηση + ειναι + πολυ πιο γρηγορη!!Ειναι μεγαλο λαθος να συγκρινονται αυτα τα αυτοκινητα!!Πιο σωστο θα ηταν να συγκριθει με μια Ζ4 3.0 αλλα + παλι δε θα ελεγε τιποτα εναντιων του S2K,αφου θα ειχε 1000 κυβικα λιγοτερα!+ παρολ'αυτα ειναι πολυ κοντα!!

:icon02: :angryfire :icon42::banhim:

Xs-man
02-01-05, 20:56
καλο είναι οι συγκρίσεις να αφορούν αμάξια ίδιων χαρακτηριστικών....
(εκτος από τιμή αγοράς -50.000 euro ως 80.000 euro- όπου ειδικά στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη)

π.χ. Μ3 vs Sti vs Evo8 όπου έχουμε

1)ίδιο βάρος 1450-1550 κιλά
2)ίδιες διαστάσεις μήκος 4.45-4.50m και φάρδος 1,70-1,75
3)παρόμοια ιπποδύναμη 270-340 PS

Εδώ τα πράματα περιπλέκονται αφού για παράδειγμα

0-100 έχουμε 6" για το Evo8 (μετρήσεις από 4T και ΕVO) 5,5 (5,3?) για το Sti και 5,2 για τη Μ3. Για τελική ταχύτητα δεν το συζητάμε καν....

βεβαια εδώ παίζει turbo vs ατμοσφαιρικού - πισωοκουνας vs τετρακίνητου...

αλλα σίγουρα είναι πιο συγκρίσιμα σε σχέση με S2000...

Εν κατακλείδι να προσθέσω ότι η Μ3 λόγω ατμοσφαιρικού μοτέρ:

1)έχει λίγο μικρότερη κατανάλωση με το πόδι στο πάτωμα
2)δεν έχει υστέρηση απόκρισης στο γκάζι (turbo lag)
3)έχει καλύτερες ρεπρίζ στις χαμηλές στροφές με μεγαλύτερη ροπή

Το μονο μειονέκτημα είναι ότι πίσω κίνηση δεν προσφέρει την ίδια ασφάλεια σε στροφιλίκια και γλιστερούς δρόμους καθώς επίσης και σε χώμα....

Octane
02-01-05, 21:23
5,2 για 0-100 η Μ3 δεν ειχε ποτε,ειδικα σε ελληνικους δρομους!!
Το Evo8 ειναι λιγο αλλου αφου εχει 265 "μονο" + κοφτη στην εκκινηση,οποτε δεν εκμεταλλευεται το πλεονεκτημα της τετρακινησης αλλα + ολα τα αποθεματα του κινητηρα!!
Καλυτερα θα ηταν ενα Evo7 330!!

melos86
02-01-05, 21:24
Ειναι μεγαλο λαθος να συγκρινονται αυτα τα αυτοκινητα!!Πιο σωστο θα ηταν να συγκριθει με μια Ζ4 3.0 αλλα + παλι δε θα ελεγε τιποτα εναντιων του S2K,αφου θα ειχε 1000 κυβικα λιγοτερα!+ παρολ'αυτα ειναι πολυ κοντα!!
Και εγω πιστευω οτι ειναι μεγαλο λαθος να συγκρινονται αυτα τα δυο αυτοκινητα..!! Μιλαμε για ενα κουπε 3.200cc αξιας 80.500ευρω και ενα ροουντστερ 2000cc αξιας 50.000ευρω!! Το μονο κοινο που εχουν ειναι οτι ειναι και τα δυο γρηγορα.
Ο Octane απο την αλλη αναφερεται στην Ζ4! Συμφωνω απολυτα μιας και μιλαμε για ενα ροουντστερ και ετσι μειωνονται οι διαφορες.. Παρ'ολα αυτα ακομα υπαρχουν! Γιατι ρε παιδια δεν το συγκρινουμε με την Ζ4 2,2?!?! Και στα κυβικα ειναι παρα πολυ κοντα αλλα και στην τιμη.. Εκει νομιζω πως θα δουμε λιγακι την αξια του S2000!!
Για να μην παρεξηγηθω ειμαι πραγματικα ΤΡΕΛΛΟΣ με την BMW!! Μεσα σε μια τετοια μεγαλωσα (να'σαι καλα μπαμπα) και το ονειρο μου ειναι μια τετοια.. Αλλα ρε παιδια δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να φοραμε παροπιδες!! Πραγματικα η BMW καθ'ολη την ιστορια της εχει βγαλει αυτοκινητα που μονο σαν θρυλους μπορω να τα χαρακτηρισω και αυτη τη στιγμη διαθετει στην γκαμα της το αυτοκινητο-ονειρο που δεν ειναι αλλο απο την ///Μ3 και σε λιγο ερχεται και η ///Μ5! Αλλα αυτο δεν συμμαινει οτι οι αλλες αυτοκινητοβιομηχανιες ξεχασαν τι σημαινει σπορ αυτοκινητο! Δεν παυει να ειναι και αυτο ενα φανταστικο αμαξι με παρα πολλες δυνατοτητες!! Ιδιαιτερα μιας και ειμαστε λατρεις του DRIFT!! Μιλαμε για 240 αλογα, πισω κινηση και μπλοκε (πραγματικα μοιζουν ιδανικα τα χαρακτηριστικα αν τα ειχα στην μπεμπα μου!)
Εκει που πραγματικα χανει το S2000 ακομα και απο τα 316 η την 116 -κατ'εμε φυσικα- ειναι στους αγοραστες του!! Πραγματικα αυτο το αμαξι φτιαχτηκε για να το οδηγουν καγκουρακια χωρις ιχνος στυλ (οπως και το Ε200 φτιχτηκε για ανθρωπους που σαν ονειρο ειχαν να γινουν ταριφες :rofl2: )...! Εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις μιλαμε για μαλακες!! Ανθρωπος με S2000 σε καμια περιπτωση δεν μπορει να συγκριθει σε στυλ και φινετσα με εμας τους BMW Owners!! Αλλα σαν αυτοκινητο και μονο(χωρις τους οδηγους τους) δεν νομιζω οτι του αξιζει αυτη η απαξιωση!

alexk
02-01-05, 21:43
Το μονο μειονέκτημα είναι ότι πίσω κίνηση δεν προσφέρει την ίδια ασφάλεια σε στροφιλίκια και γλιστερούς δρόμους καθώς επίσης και σε χώμα....
Αδερφέ, για εμένα αυτό δεν είναι μειονέκτημα αλλά μεγάλο πλεονέκτημα!!!
Επιπλέον, ποιος ιδιοκτήτης impreza, lancer evo και Μ3 τα βάζει στο χώμα??? Να μιλάμε για ρεαλιστικές συνθήκες.
Τέλος, έχεις δει impreza και lancer evo πως φεύγει με τα 4 στη γλίτσα??? Σαν τούβλο φεύγει προς τα έξω. Και μιλάμε για κανονικό στυλ οδήγησης και όχι φλικ πρίν τη στροφή και μπάσιμο αλλά Κώστα Πατσουρέα.

Octane
02-01-05, 21:44
Βασικα η Μ3 ειναι λιγο περιεργη ιστορια συγκρισης λογω κινητηρα + ολου concept.
Η καλυτερη συγκριση θα ηταν με μια 911(η οποια ομως δεν εχει αναλογους χωρους),ενα S4(το οποιο ομως ειναι τετραπορτο),ενα ψιλοβελτιωμενο 350Ζ,ενα Evo7/Sti + τα δυο στα 330,μια Corvette ή ισως το πιο αμεσα συγκρισημο (coupe με τεσσερις θεσεις) + πραγματικο σκυλι->ενα Mustang GT!!! ;) Ισως + ενα Pontiac GTO (2005) αν + ειναι πιο δυνατο!!

Nick_compact
02-01-05, 22:31
Φιλε Νικο δεν ειπα οτι συγκρινες Μ3 με S2K και καταλαβα καλα οτι μιλαμε για τεχνολογια κινητηρων...μεσα ομως απο την τεχνολογια πρεπει να δουμε και μερικα πραγμτα πχ την ταχυτητα των πιστονιων που ειναι το τρελλο 25m/sec στις 8000στρφ πραγμα που μονο κινητηρες φορμουλα 1 το καταφερνουν,οπως και για τεχνολογια να αναφερθουμε στον απιστευτο εγκεφαλο της Μ3 που κατι καλυτερο(εκτος βεβαια της M5 E60 που ειναι καλυτερο) σε αυτοκινητο μαζικης παραγωγης απλα δεν υπαρχει!!Μην κολλαμε λοιπον στο γεγονος οτι το s2k ειναι μονοπεταλουδο και στο γεγονος οτι στροφαρει στις 9000...η Μ3 οπως και καθε Μ3 παντα ηταν ενα σκαλι παραπανω σε ολα οπως και στα μοτερ!Χωρις αυτο να σημαινει βεβαια οτι τα μοτερ της honda δεν ειναι respect!!

Εννοειται γειτονα Νικο οτι ολα τα λεγομενα μου ειναι στα πλαισια φιλικης ανταλαγης αποψεων!:cheers:

Και το S2000 φίλε Στέλιο έχει την μικρότερη απόσταση μεταξύ κυλίνδρων από κάθε άλλο μοτέρ παραγωγής και κατά την διαδικασία χύτευσης το μπλοκ ανάμεσα στους κυλινδρους έχει ενισχυθει με ίνες άνθρακα.Επίσης έχει κάρτερ ξηρού τύπου.Και το Μ3 έχει δύο εφεδρικές αντλίες λαδιού στο πλαι που λειτουργούν με τον αισθητήρα πλευρικής επιτάχυνσης για να μην στεγνώνει το μοτέρ από λάδι αλλά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα κάρτερ ξηρού τύπου έχουν...Και όλα αυτά για να τοποθετηθεί το μοτέρ όσο πιο πίσω και χαμηλά γίνεται.Για την μέση ταχύτητα εμβόλου η Μ3 (S54 87x91) έχει 24,27m/sec για 8000 rpm(εκεί δεν έχει τον κόφτη;;) και δίνεται από τον τύπο 2sn/60 όπου s η διαδρομή και n οι rpm που έχει το μοτέρ(όχι απαραίτητα στον κόφτη).Στις ίδιες στροφές ο κινητήρας του S2000(87x84 διαμ. διαδρ.) έχει 22,4m/sec με την διαφορά οτί έχει να ανεβάσει 880 στροφές ακόμα δηλ. μέγιστη μέση ταχύτητα εμβόλου 25,7m/sec!!!Επίσης διαθέτει εκτός από μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων που διαθέτει και το Μ3 και μεταβλητό βύθισμα,πολύ σημαντικό!Οπότε χωρίς να προσπαθω να σε πείσω για κάτι θα επιμείνω οτί τεχνολογικά το Honda στον κινητήρα είναι αλλού και ας μην έχει πολύ ροπή χαμηλά.
Alpinakia,όπως πολύ σωστά λέει ο Octane,δεν έχει σχέση η αξιοπιστία του αγωνιστικού με την έκδοση δρόμου,ούτε μια βίδα δεν είναι ίδια.Αν πάρεις ένα Μ3 ή ένα S2000 και το οδηγήσεις με κανονικό αγωνιστικό ρυθμό πίστας είναι θέμα λεπτών να πάρεις το μοτερ στο χέρι.Επίσης ειναι λάθος να προσπαθείς να υπολογίσεις τη διαφορά στο 0-100 βάσει της διαφοράς σε απόσταση.Αν δεις από στάση Evo 8 και Μ3 το evo θα ανοίξει πολύ μεγάλη διαφορά,και λογικό είναι λόγω τετρακινησης,αυτό όμως δεν σημαίνει οτί η Μ3 έχει 0-100 σε... 10 αλλά οτί η πρόσφυση στα πρώτα μέτρα είναι καθοριστική.
Τέλος,δεν αναιρώ τίποτα από αυτά που έχω πει παραπάνω.Η Μ3 είναι κορυφαίο αυτοκίνητο.Και ο κινητήρας της από τους κορυφάίους και πιο πολυβραβευμένους.Δεν είναι αυτός όμως που την κάνει κορυφαίο αυτοκίνητο αλλά οι επιδόσεις της σε όλους τους τομείς όπως έγραψα και παραπάνω!(είναι 5θέσια,έχει καλό χώρο αποσκευών,είναι πανέμορφη,μουράτη,εντυπωσιακή,είναι άνετη,είναι πολύ ποιοτική,είναι πάρα πολύ γρήγορη,έχει ιστορία σαν μοντέλο,έχει τρομερή τεχνολογία σε πολλά μέρη,φοβερό στήσιμο που σου επιτρέπει να πηγαίνεις με γραμμές και να γράφεις χρόνους αλλά και να μη ισιώνεις ποτέ και πολλά άλλα).Είναι το μοναδικό ίσως αυτοκίνητο που είναι κατάλληλο για ΟΛΕΣ τις περιστάσεις!

Geo_3D
02-01-05, 22:39
Λοιπον,εχετε μπερδεψει μου φαινεται τις κατηγοριες.Αλλο ιδια κατηγορια γενικα,και αλλο ιδια κατηγορια σε θεματα επιδοσεων.Πολυ απλο παραδειγμα.Το 316 Ε36 4d δεν ειναι ιδια κατηγορια για παραδειγμα με το Polo 1.4 16v,αλλα με αυτο μπορει να συγκριθει καπως σε θεματα επιδοσεων.Το ιδιο πραγμα και με τη Μ3.Δεν εχει καμια σχεση με το S2000 αλλα ειναι "καπως" συγκρισιμα σε θεματα επιδοσεων.Μπραβο δηλαδη στη HONDA που παντα θα βλεπει με το S2000 τον κωλο της Μ3 σε οχι μεγαλη αποσταση,αλλά παντα θα ειναι πισω της.Γιατι αλλο 2 καροτσες διαφορα και αλλο μια συνοικια ολοκληρη.Επισης αν ενα Fiat Punto GT με ΦΠΕ χτυπαει στα ισια ή παταει κατω ενα Ε36 2.0 ή ενα Ε46 2.0 δεν σημαινει οτι συγκρινονται κιολλας.Θελω να καταληξω δηλαδη στο οτι ολα αυτα που γραφονται ειναι συγκριση σε θεματα επιδοσεων και δεν εχει καμια σχεση με το αν ειναι ιδια κατηγορια γενικα τα 2 εκαστοτε αυτοκινητα
Επισης 2-3 πραγματακια που θα ηθελα να υπενθυμισω σε μερικους αλλα και να μαθουν οσοι πιθανον να μην γνωριζουν.
1.Καθε φορα που βγαινει καινουργια Μ3 η συγκριση που γινεται ειναι με Porsche 911 Carrera
2.Η HONDA εβγαλε το s2000 για να χτυπησει την Porsche Boxter
3.Στην Ιαπωνια υπαρχει νομος ο οποιος δεν επιτρεπει στις Ιαπωνικες αυτοκινητοβιομηχανιες να φτιαχνουν κινητηρες με περισσοτερα απο 280 αλογα(βλ.350 Ζ,NSX type-R κ.α).Εργοστασιακο αυτοκινητο με περισσοτερα απο 280 αλογα δεν προκειται να δειτε σε αυτην την χωρα.

Nick_compact
02-01-05, 22:58
Σωστός ο Geo.Και όπως και εσύ λες,δεν συγκρίνονται άμεσα.Στο φανάρι όμως δεν υπάρχουν διακρίσεις απο punto μέχρι Ferrari.H κόντρα είναι κόντρα!Ακόμα και να έχανε το Μ3 από το S2000 αυτό δεν θα το έκανε και ένα καλύτερο συνολικά αυτοκίνητο!Για την Porsche δίκιο έχεις.Πάντως με την καινούρια 911 είναι δύσκολα τα πράγματα.

Fanatic
02-01-05, 23:01
Στα χαρτια αυτα που βλεπουμε στα αυτοκινητα εξ Ιαπωνιας ειναι 280 αλλα παντα βγαζουν παραπανω...τρανο παραδειγμα το Skyline το οποιο εβγαζε συμφωνα με τα λεγομενα 320 μαμισια τουρμπαλογα...οπως και το NSX που λενε βγαζει χαλαρα πανω απο τα 280 που δηλωνοντε.... :smiley_ab

Πραγματι η Pοrsche με την 911 κραταει τον πηχη πολυ ψιλα...

Τελος να μην ξεχναμε οτι η Μ3 στην ελλαδα τρωει ενα μεγαλο καπελο φορολογιας λογω κυβικων πραγμα που ανεβαζει την τιμη πολυ!Κατα τα αλλα η διαφορα θα ηταν μικροτερη σε σχεση με το s2k που υποτειθεται οτι εχει καλο value for money πραγμα που κατα την γνωμη μου δεν ισχυει!

Geo_3D
02-01-05, 23:19
Σωστός ο Geo.Και όπως και εσύ λες,δεν συγκρίνονται άμεσα.Στο φανάρι όμως δεν υπάρχουν διακρίσεις απο punto μέχρι Ferrari.H κόντρα είναι κόντρα!Ακόμα και να έχανε το Μ3 από το S2000 αυτό δεν θα το έκανε και ένα καλύτερο συνολικά αυτοκίνητο!Για την Porsche δίκιο έχεις.Πάντως με την καινούρια 911 είναι δύσκολα τα πράγματα.
Λοιπον Νικολακη επειδη βλεπω οτι εχεις γινει το Μαυρο προβατο της οικογενειας :rofl2: (πλακα σου κανω,πιστευω να το καταλαβαινεις) φαινεται απο το προηγουμενο post μου οτι κανω support στις ιδεες σου :p ,και για να μην αρχισει να μου γραφει και μενα ο Τασος διαφορα :thefinger ,να σου πω οτι κατα τα αλλα "Το ενα θα ειναι παντα Honda (μπλιαχ#$%@#$) και το αλλο θα ειναι παντα BMW (!!!!!!!!!!!!)" oπως λεει και ο antonio.Δηλαδη η μερα με την νυχτα :ices_ange

alpinakias
02-01-05, 23:57
Λοιπόν εύχομαι να το λύσαμε το πρόβλημα.
Πρώτον ο κινητήρας στον 24ωρο αγώνα ήταν της M5 8κυλινδρος που είναι κινητήρας παραγωγής.
Δεύτερον από τις 24ώρες τις 20 έβρεχε και οι πισωκινητες Μ3 μπροστά???? περίεργο στη βροχή????

Αuto motor sport έχει κάνει τη σύγκριση Μ3csl με 911 GT3 το porsche 380 άλογα, το CSL 360. Το porsche είναι 50 κιλά πιο ελαφρύ. Η Μ3 έκανε τους πιο καλους χρόνους και στα φρένα πιο ανώτερη (33.0m από 100km η porsche, 25.9 η Μ3 και από 200 σταματά το porsche 14 μετρα μετά την Μ3).

Λοιπόν το NSX δε πουλιέται στην ελλάδα από αντιπροσωπεία η ευρωπαϊκή του τιμή είναι 95.000 euro ευρωπαϊκή τιμή Μ3 50.000 και CSL 75.000. Πιο εργαλείο αγοράζουμε???
Καλά τα evo, πολύ δυνατά, ABS δεν υπάρχει... ας φρενάρει στη βροχή... να δούμε που τα σταματήσει.

Kαι οποιος είναι άπιστος www.tf4u.com ας διαβάσει ποσο καλά είναι και τα μέταλλα τις αξιόπιστης honda.

Aλλά μη τα πολυλογούμε τώρα, αλλάζεται το 6κιλινδρο με 4κύλινδρο???

Όπως δε μπορούσε τότε η HONDA μα τα Ε30 να συγκριθεί, δε μπορεί ούτε σήμερα με τα e46.
Δεν ξέρω αν ακούσατε για valvetronic, υπολογίστε όλους τους κινητήρες τις BMW με 30 άλογα παραπάνω. Eίμαστε και χουβαρντάδες οι BMWδάκιδες και μας αρέσει να κερνάμε τσαγάκι.

Strax
03-01-05, 09:56
Γενικά, η συγκεκριμένη σύγκριση είναι πολύ λάθος! Το S2000 είναι ΠΟΛΥ πιο αργό από το Μ3. Η διαφορά είναι ΜΕΡΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ! Η συγκεκριμένη κόντρα αν προσέξετε αφορά Μ3 Cabrio (που είναι γύρω στις 2,5 καρότσες πίσω από κλειστό) και S2000 με 280 άλογα (που θα είναι σίγουρα αρκετές καρότσες μπροστά από μαμά S2000). Οπότε η διαφορά είναι ΠΟΛΥ μεγάλη...Γενικά, προσέξτε να δείτε ποιο είναι το σημείο αναφοράς ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των S2000 για το αν έχουν δουλέψει οι διάφορες βελτιώσεις τους. "Σε σχέση με Μ3 πως πάει??", θα ακούσετε. Για μένα αυτό τα λέει όλα. Σε τεχνικά θέματα δεν θέλω να μπω, γιατί τα αμάξια είναι ΠΟΛΥ διαφορετικά και δεν έχει νόημα.

Octane
03-01-05, 10:44
Γενικά, προσέξτε να δείτε ποιο είναι το σημείο αναφοράς ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των S2000 για το αν έχουν δουλέψει οι διάφορες βελτιώσεις τους. "Σε σχέση με Μ3 πως πάει??", θα ακούσετε. Για μένα αυτό τα λέει όλα. Σε τεχνικά θέματα δεν θέλω να μπω, γιατί τα αμάξια είναι ΠΟΛΥ διαφορετικά και δεν έχει νόημα.
To "σχεση με Μ3 πως παει" σημαινει οτι βαζουν υψηλους στοχους τα παιδια!!Σημαινει οτι προσπαθουν να κανουν εναν 2λιτρο 4κυλινδρο να συναγωνιζεται εναν 3,2 6κυλινδρο κορυφης!!!
Εχεις δικιο Strax,και για μενα αυτο τα λεει ολα!! ;)

ygkamoulak
03-01-05, 10:47
Πες τα Άγγελε...Στην Ε46 Μ3 την ακούνε τα κουζινέτα,στην Ε36 Μ3 3.2 ο μηχανισμός του Vanos και στις Ε30 Μ3 μετά από σκληρή χρήση την άκουγαν οι μπιέλες...Δεν θα το έλεγα αξιοπιστία αυτό.Ο κυβισμός δεν παίζει ρόλο στην επίτευξη μεγάλης ειδικής απόδοσης αλλά ο κυβισμός κάθε κύλινδρου ξεχωριστά.Έτσι λοιπόν η Μ3 με το S2000 δεν έχουν και τόση διαφορά καθότι 2 λιτρα δια 4 είναι 500 κ.εκ. για κάθε κύλινδρο ενώ για την Μ3 540 κ.εκ. με πιο σταθερή παροχή ισχύος όμως λόγω των δύο επιπλέον κύλινδρων.Όμως καθε κατασκευαστής έχει τον τρόπο του αφού η Honda έχει ακολουθήσει την κλασική σχεδίαση μεγάλη διάμετρος μικρή διαδρομή τρελό στροφάρισμα ενώ η BMW το αντίθετο χάρην της ροπής στις χαμηλομεσαίες(μα τότε θα μου πεις το Μ43 σου γιατί δεν αποδίδει 100 ps στο λίτρο που έχει διάμετρο 84 διαδρομή 72;;;γιατί ακόμα πιο σημαντικό ρόλο παίζει η σχεδίαση των αυλών και της πολλαπλής εισαγωγής σε συνάρτηση με το σύστημα εξαγωγής).Όπως και να'χει και οι δύο κινητήρες είναι κορυφαίοι πάντως.ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ Ε30 Μ3 ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΠΙΕΛΕΣ ΣΕ Ε30 Μ3 ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ Π.Χ ΒΑΖΕΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΟ Μ3 ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΟΦΤΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Μ.....Α.ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΤΑ HONDA ΤΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η FI ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ

Octane
03-01-05, 10:49
1.Καθε φορα που βγαινει καινουργια Μ3 η συγκριση που γινεται ειναι με Porsche 911 Carrera
2.Η HONDA εβγαλε το s2000 για να χτυπησει την Porsche Boxter
3.Στην Ιαπωνια υπαρχει νομος ο οποιος δεν επιτρεπει στις Ιαπωνικες αυτοκινητοβιομηχανιες να φτιαχνουν κινητηρες με περισσοτερα απο 280 αλογα(βλ.350 Ζ,NSX type-R κ.α).Εργοστασιακο αυτοκινητο με περισσοτερα απο 280 αλογα δεν προκειται να δειτε σε αυτην την χωρα.

Εχεις απολυτο δικιο Γιωργο!!
+ ναι,οπως ειπε + ο Στελιος τα ιαπωνικα βγαζουν παραπανω αλλα το πολυ 320,ενω θα μπορουσαν να βγαζουν + αλλα + αξιοπιστα!!
Η Honda επιτρεψτε μου να πω οτι την χτυπησε την Boxter,τουλαχιστον την προηγουμενη,+ αυτο στα ισα!!+ αν οχι στα ισα,τοτε με μειονεκτημα!! :D

ygkamoulak
03-01-05, 10:51
Πρώτα από όλα δεν γίνεται καμια σύγκριση ανάμεσα στα δυο αυτοκίνητα ούτε είναι δυνατόν ούτε νομίζω κάποιο περιοδικό να έχει κάνει κάποια σύγκριση.
Δεύτερον για τους γνωστες 0-100 δεν μπορείς να δεις πολλά αλλα και 1 καρότσα φτάνει ως τα εκατό δεν είναι λίγο μιλάμε για δευτερόλεπτα.
Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιο 6κυλινδρο Honda να συγκρίνουμε με το Μ3 μη γυρίσει κάποιος να μου πει για το NSX γιατι εδώ μιλάμε για τα καλύτερα 6κυλινδρα του κόσμου χωρίς αμφισβήτηση.
Επειδή πολλοί δεν έχουν εμπειρίες με S2000 και ακόμα έχουν όλα λίγα χιλιόμετρα μη το συγκρίνετε σε αξιοπιστία με παλαιότερα BMW.

Μπορείτε να δειτε μονοι στο www.s2000.de πως χτυπάνε τα μοτόρια της honda τα γραφουν μονοι τους.
Πως βαράνε οι μπιέλες. υπάρχουν και φωτό που κρέμονται οι μπιέλες έξω από τη βάνα λαδιών.
Πως χαλάνε οι συμπλέκτες κάθε 10.000km γνωστό λάθος της Honda.
Τα περισσότερα έχουν πρόβλημα δεν παίρνουν τη δεύτερη ταχύτητα.
Διαβάστε να δείτε πως μπαίνουν οι φλόγες από τους εισαγωγους αέρα των καλοριφέρ.
Στα 200 πως κουνάει ο πίσω άξονας και πολλά αλλα που τα διηγούνται οι οδηγοί των S2000.

Εδώ μιλάμε για Μ3 τον νικητή 24ωρου αγώνα nurburgring με 2 Μ3 πρώτη και δεύτερη θέση, με διαφορα 1 ώρα από τον δεύτερο αυτό είναι αξιοπιστία 24 ώρες πίπα-κώλο. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει πια θέση είχε το nsx και τα S2000 όταν έτρεχε η BMW με τα 2002tii , 2002 alpina, 3000csi και έπαιρνε πρωταθλήματα, όταν έβγαινε το Μ3 Ε30 πρωταθλητής τον ένα χρόνο μετά τον άλλο.

Πας να πάρεις ένα honda 2004 μοντέλο δίνεις 25000 ευρώνια και δεν έχει λέει ούτε radio, ούτε καλώδια για radio και ηχεία γιατί είναι sport, κλιματισμός δεν υπάρχει ούτε στο πρόγραμμα. Είναι λέει sport... το Μ3 δεν είναι?
Όταν μου λέει ο φίλος μου ο Βασίλης θέλει λίγο λαδάκι το type R τσιμπάει στις 10.000km καλή αρχή και αν πάμε κάνα ταξιδάκι με 150 έχουμε 3000 στροφές και οι φιλοι μας με τα Honda 6000.
Να συγκρίνουμε τα πλαστικά του σαλονιού την ποιότητα λαμαρίνας ούτε ένα ρολοι δεν είναι ικανοί να βάλουν μέσα. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

Octane
03-01-05, 10:56
να σου πω οτι κατα τα αλλα "Το ενα θα ειναι παντα Honda (μπλιαχ#$%@#$) και το αλλο θα ειναι παντα BMW (!!!!!!!!!!!!)" oπως λεει και ο antonio.Δηλαδη η μερα με την νυχτα :ices_ange
Αυτη η σταση μου τη δινει παρα πολυ,ειδικα οταν υιοθετειται απο ανθρωπους με γνωσεις για τα αυτοκινητα!!
Οι παροπιδες που ειπε + ο "Melos86"!!
Μην πεσουμε στο επιπεδο των Merc-Fans/Owners που σκεφτονται ετσι ακριβως!!! :D
Ελεος!!!

Octane
03-01-05, 11:03
Λοιπόν εύχομαι να το λύσαμε το πρόβλημα.
Πρώτον ο κινητήρας στον 24ωρο αγώνα ήταν της M5 8κυλινδρος που είναι κινητήρας παραγωγής.
Δεύτερον από τις 24ώρες τις 20 έβρεχε και οι πισωκινητες Μ3 μπροστά???? περίεργο στη βροχή????

Πολυ μεγαλη σχεση ειχε ο κινητηρας του 24ωρου με τον 8κυλινδρο της Μ5!!!
Τα Οpel ηταν πιο γρηγορα στη βροχη αλλα αντιμετωπισαν προβλημα!!+ πριν προλαβετε να πειτε κατι + γι'αυτα,η εν λογω "Μ3" την προηγουμενη χρονια εμεινε στον πρωτο γυρω αν θυμαμαι καλα!!
Επισης,στον 24ωρο του Le man ετρεχαν + οι Corvette με εργοστασιακη μηχανη + τα πηραν ολα!!!
Ακομα,η Viper ηταν πολυ πιο γρηγορη απ'την "Μ3" στο Ring ακομα + στη βροχη αλλα σταματουσε πιο συχνα για ανεφοδιασμο + αντιμετωπισε + προβλημα!!

tasosbmwe30
03-01-05, 11:27
αλλος για ΧΙΟ τραβηξε κι αλλος για ΜΥΤΗΛΙΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geo_3D
03-01-05, 11:41
Αυτη η σταση μου τη δινει παρα πολυ,ειδικα οταν υιοθετειται απο ανθρωπους με γνωσεις για τα αυτοκινητα!!
Οι παροπιδες που ειπε + ο "Melos86"!!
Μην πεσουμε στο επιπεδο των Merc-Fans/Owners που σκεφτονται ετσι ακριβως!!! :D
Ελεος!!!
Aγαπητε φιλε Πανο,ζηταω ταπεινα συγνωμη που τολμησα να γραψω κατι χιουμοριστικο για να ελαφρυνω λιγο την κατασταση.Σου δινω τον λογο μου πως απο εδω και περα δεν προκειται οχι απλως να ξαναγραψω αναλογου υφους post,αλλά θα φροντισω να μην μου περασει ουτε και σαν σκεψη απτο μυαλο.Και παλι συγνωμη.:kissass: :kissass: :kissass:

Nick_compact
03-01-05, 13:36
To "σχεση με Μ3 πως παει" σημαινει οτι βαζουν υψηλους στοχους τα παιδια!!Σημαινει οτι προσπαθουν να κανουν εναν 2λιτρο 4κυλινδρο να συναγωνιζεται εναν 3,2 6κυλινδρο κορυφης!!!
Εχεις δικιο Strax,και για μενα αυτο τα λεει ολα!! ;)


Στην αρχή του thread έγραψα "όλοι πάντα θα κυνηγούν ένα Μ3" και αυτό γιατί από τότε που βγήκε το Ε46 Μ3 όλοι συγκρίνουν τα πάντα με αυτό! ευτυχώς που τόνισε ο Στράτος οτί πρόκειται για Μ3 convertible γιατί δεν αναφέρθηκε πουθενά,εκτός αν δεν το παρατήρησα.

Συμφωνώ με τον octane οτί για λάτρεις του σπορ αυτοκινήτου και υποτιθέμενοι γνώστες είναι εντελώς απαράδεκτη η στάση "το ένα είναι Honda και το άλλο BMW".

Nick_compact
03-01-05, 13:46
Λοιπόν εύχομαι να το λύσαμε το πρόβλημα.
Πρώτον ο κινητήρας στον 24ωρο αγώνα ήταν της M5 8κυλινδρος που είναι κινητήρας παραγωγής.
Δεύτερον από τις 24ώρες τις 20 έβρεχε και οι πισωκινητες Μ3 μπροστά???? περίεργο στη βροχή????

Αuto motor sport έχει κάνει τη σύγκριση Μ3csl με 911 GT3 το porsche 380 άλογα, το CSL 360. Το porsche είναι 50 κιλά πιο ελαφρύ. Η Μ3 έκανε τους πιο καλους χρόνους και στα φρένα πιο ανώτερη (33.0m από 100km η porsche, 25.9 η Μ3 και από 200 σταματά το porsche 14 μετρα μετά την Μ3).

Λοιπόν το NSX δε πουλιέται στην ελλάδα από αντιπροσωπεία η ευρωπαϊκή του τιμή είναι 95.000 euro ευρωπαϊκή τιμή Μ3 50.000 και CSL 75.000. Πιο εργαλείο αγοράζουμε???
Καλά τα evo, πολύ δυνατά, ABS δεν υπάρχει... ας φρενάρει στη βροχή... να δούμε που τα σταματήσει.

Kαι οποιος είναι άπιστος www.tf4u.com ας διαβάσει ποσο καλά είναι και τα μέταλλα τις αξιόπιστης honda.

Aλλά μη τα πολυλογούμε τώρα, αλλάζεται το 6κιλινδρο με 4κύλινδρο???

Όπως δε μπορούσε τότε η HONDA μα τα Ε30 να συγκριθεί, δε μπορεί ούτε σήμερα με τα e46.
Δεν ξέρω αν ακούσατε για valvetronic, υπολογίστε όλους τους κινητήρες τις BMW με 30 άλογα παραπάνω. Eίμαστε και χουβαρντάδες οι BMWδάκιδες και μας αρέσει να κερνάμε τσαγάκι.

Από πότε είναι ο κινητήρας V8 ίδιος με της Μ5;;;;;;;;;;Καταρχήν απ'οτι θυμάμαι είναι τετράλιτρος και οχι 5.0.και δεύτερον ΠΟΤΕ ένας κινητήρας,ειδικά που είναι φτιαγμένος για αγώνα αντοχής,δεν είναι ίδιος με κάποιον ευρείας παραγωγής.Άντε να έχουν κοινό το μπλοκ αλλά και αυτό δύσκολο.
Άσχετο αλλά τα Evo έχουν ABS πλην κάποιων εκδόσεων που προορίζονται για αγωνιστική χρήση και είναι χεδόν γυμνά από την μάνα τους.(νομίζω RS λέγεται αυτή η έκδοση).
σαφώς και δεν αλλάζετε ο 6cyl με τον 4cyl.Μόνο και μόνο ο ήχος είναι σε άλλη κατηγορία,αυτή των εξωτικών supercars.


τέλος για να μην το κουράζουμε τόσο πολύ το θέμα
Μ3 = Κ Ο Ρ Υ Φ Η !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και μια ερώτηση προς τους κατόχους Ε46 Μ3:έχει ανοίξει ποτέ κανείς με Ε36 Μ3 evo να μας πει διαφορες;;

Fanatic
03-01-05, 14:00
οτι μετα τα πρώτα 1000 χμ στρωσιματος που μου έτυχε να κάνω σε μια γερμανίδα ξετσίπωτη έκδοση με πανί,

Πραγματικα ουτε εγω το ειχα καταλαβει αλλα με προσεκτικο διαβασμα μολις τωρα καταλαβα...χεχε... :help:

Μ3 uber alles!!!Καλη ερωτηαη του Νικου!Ε46 VS E36 evo =???

Octane
03-01-05, 14:34
Aγαπητε φιλε Πανο,ζηταω ταπεινα συγνωμη που τολμησα να γραψω κατι χιουμοριστικο για να ελαφρυνω λιγο την κατασταση.Σου δινω τον λογο μου πως απο εδω και περα δεν προκειται οχι απλως να ξαναγραψω αναλογου υφους post,αλλά θα φροντισω να μην μου περασει ουτε και σαν σκεψη απτο μυαλο.Και παλι συγνωμη
Τρελαθηκες???Υποθετω οτι ευθυνεται το ξενυχτι της πρωτοχρονιας!! :icon11: Ασε τους λογους + τις συγνωμες σου + ελα να συνεχισουμε την :smiley_ab
:)

alpinakias
03-01-05, 18:19
Για να μη τα λέμε πολλά ο κινητήρας ήταν trabit.
Δεν ήταν M5 ήταν απλός από 540. Όχι μην ήταν από 520.
O κινητήρας είναι ένας M5 κινητήρας με λιγότερο κυβισμό υπάρχει και λόγος για αυτό και γυρνάει μέχρι 7800, λες να είναι honda??
Για μένα δεν υπάρχει σύγκριση είναι μια άλλη κατηγορια.

Επίσης στις 24 ώρες στο spa ring βγήκε πάλι πρώτη Μ3 στην κατηγορια της, τυχαίο ήταν?
Το εαν επάθε λάστιχο ο ένας ή ο άλλος έκαιγε πιο πολύ βενζίνα ή τους χαλούσε το σασμάν... δεν είναι δικαιολογίες φιλε octane.
Ήταν πιο γρηγοροι τι να σου πω, με διαφορα μιας ώρας μπροστά οι μπεμπές σταμάτησαν φάγαν και σουβλάκια, ήπιαν και τις ρετσίνες τους κάναν και τσιγάρο αλλα οι άλλοι δε φάνηκαν.
Νομίζω πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό και όχι να ψάχνουμε δικαιολογίες για τους αντιπαλους μας.

Έμαθα και εγώ τώρα ότι χτυπάνε μπιέλα τα Ε30 Μ3. Καινούργιο και αυτό είναι ένας καρα-αγωνιστικός κινητήρας σε κανονικό δρόμο και όπως ανάφερε ο φίλος πριν, το ζεσταίνουμε το μοτέρ πρώτα. Ισχύει και για τα αλλα BMW.

manosm3
03-01-05, 21:42
δε θελω να τουρμπισω το 325 γιατι πιστευω οτι λογω ιπποδυναμης το Μ3 βγαζει πιο ευκολα αλογα. διορθωστε με αν κανω λαθος. εχει διαβασει κανεις το power με την Μ3 Ε46 ΜΕ 602 αλογα; το 0-100 σε 4,7 sec για αυτοκινητο με τετοια ιπποδυναμη κ τοσο μεγαλη βελτιωση μου φαινεται πολυ αν λαβουμε υπ οψιν οτι μαμα εχει 0-100 σε 5,2 sec.

Nick_compact
03-01-05, 22:14
manosm3 το 0-100 σε πολύ δυνατά δικίνητα αυτοκίνητα δεν βελτιωνεται θεαματικά.Βελτιώνεται όμως θεαματικά από εκεί και πέρα.πχ το μαμά Μ3 έχει 0-200 σε 18,8 sec και το turbo 11 κάτι!!!!
Όμως για να είμαι ειλικρινής θα περίμενα να βγάζει τουλάχιστον 100 ps περισσότερα με την πίεση που δουλεύει και την εξέλιξη που έχει φάει.
Το γνωστό E36 M3 3.2 cabrio,μετά από πολύ καιρό βέβαια εξέλιξης,με την ίδια περίπου πίεση "γυροφέρνει" στα 1000...!!!Και το κυπαρισί του καντινιέρη που είχα δει ήταν 800 παρά κάτι ψιλά!!!Η gpower με 0.65 bar compressor υπόσχεται 480 ps!!
Εμένα πάντως και μαμά δεν με χαλούσε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BMW Power
04-01-05, 00:36
Όμως για να είμαι ειλικρινής θα περίμενα να βγάζει τουλάχιστον 100 ps περισσότερα με την πίεση που δουλεύει και την εξέλιξη που έχει φάει. Το γνωστό E36 M3 3.2 cabrio,μετά από πολύ καιρό βέβαια εξέλιξης,με την ίδια περίπου πίεση "γυροφέρνει" στα 1000...!!!Και το κυπαρισί του καντινιέρη που είχα δει ήταν 800 παρά κάτι ψιλά!!!


Μισό λεπτό παρακαλώ

1)Τα 602 άλογα του Ε46 έιναι στον τροχό και όχι στον στρόφαλο!!!!!!
2)Το αμάξι του Τάκη (Cabrio) ποτέ δεν έβγαλε τα άλογα που λέγονται κατά καιρούς. Είναι ένα απλό gossip που και εγώ το πίστευα μέχρι που έμαθα!!!!
3)Τα άλογα του καντινιέρη είναι λιγότερα από αυτά που αναφέρεις. Αλλά νομίζω ότι είναι το πιο γρήγορο από τα τρία όταν δουλεύει σωστά. :p

manosm3
05-01-05, 12:38
ΣΤΟ SPEED ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ Μ3 ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΗ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ 793 ΑΛΟΓΑ, 0-100 ΣΕ 3,9 SEC TELIKH PANV APO 320 ΚΜ/Η ΚΑΙ ΡΟΠΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 102 KGM!

Strax
05-01-05, 13:36
Αν θυμάμαι καλά το Speed δεν κάνει δυναμομετρήσεις, ούτε έχει αξιόπιστα μετρητικά όργανα...

Nick_compact
05-01-05, 20:21
Σωστά.Το speed γενικά είναι εντελώς για τον π@$%&^*.Αυτό για τα 793 το είχα διαβάσει και εγώ πάντως.Το 0-100 σε 3,9 το ονειρεύτηκαν μάλλον.με ένα σετ hoosier ίσως και λίγη κόλα κάτω ίσως!!!

manosm3
06-01-05, 15:28
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΕ ΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΝΤΑ ΓΙΑ 48.000Ε

m3power
08-01-05, 16:35
Το αμαξι ειναι 602 ps+150ps νιτρο ητοι 752ps!!αλλα πες οι τα 50 αλογακια θα τα χασουμε γιατι θα μας βγουν μουλαρακια μας μενουν;;;752-50=702[/B] ps στον ΤΡΟΧΟ!!!και το βασικοτερο οτι τα εχει στις 7.500 στροφες και με 1.9 πιεση μονο!!!!!!!και λεω μονο γιατι τα 2 γνωστα bmw turbo για να βγαλουν 550ps(δεν εχουν βγαλει επισημα παραπανω) χρειαστηκε να δουλεψουν πανω απο 2.3 πιεση!!!!!!!!και περιεργες βενζινουλες...... :hello: :hello:

Geo_3D
08-01-05, 17:16
Το αμαξι ειναι 602 ps+150ps νιτρο ητοι 752ps!!αλλα πες οι τα 50 αλογακια θα τα χασουμε γιατι θα μας βγουν μουλαρακια μας μενουν;;;752-50=702[/B] ps στον ΤΡΟΧΟ!!!και το βασικοτερο οτι τα εχει στις 7.500 στροφες και με 1.9 πιεση μονο!!!!!!!και λεω μονο γιατι τα 2 γνωστα bmw turbo για να βγαλουν 550ps(δεν εχουν βγαλει επισημα παραπανω) χρειαστηκε να δουλεψουν πανω απο 2.3 πιεση!!!!!!!!και περιεργες βενζινουλες...... :hello: :hello:
Φιλε μου Σταματη πραγματικα εμεινα μαλ*** προχτες που σε ειδα να φευγεις,για το πως ανοιγει το θηριο.Θα μου πεις αμα δεν εφευγε ετσι,τι το εκανες τουρμπο τοτε?Δικιο εχεις,απλως ηταν η πρωτη μου φορα που εβλεπα ενα αμαξι με τοσα πολλα αλογα να ανοιγει.Για οσους δεν το ειδαν,απλως να αναφερω οτι στην ασφαλτο που εχει η Αττικη οδος,πηγε ολη την 2η ταχυτητα με το πλαι,και εριξε και 5-6 πιστολιες στο τελος,ετσι για να μας αποτελειωσει.Δεν νομιζω να βρεις ευκολα αντιπαλο φιλε μου.Θα ειναι σαν να κλεβεις εκκλησια.Αλλα αμα επιμενει,τοτε ριχτου στ'αυτια μεγαλε!!!!

m3power
08-01-05, 17:32
thanks geo και το ειδες να ανοιγει με 1 bAR πιεση μονο,σκεψου το στο 1.9 η και παραπανω και να κανω και χρηση στο νιτρο!!!χιχι θα πεταξω!! :D :D :D

Fanatic
08-01-05, 17:34
thanks geo και το ειδες να ανοιγει με 1 bAR πιεση μονο,σκεψου το στο 1.9 η και παραπανω και να κανω και χρηση στο νιτρο!!!χιχι θα πεταξω!! :D :D :D

Aυτο σκεφτομαι και ανατριχιαζω.....

Geo_3D
08-01-05, 17:36
θα πεταξω!! :D :D :D
χαχαχα.Τι μου θυμισες τωρα?!?!?!?!?!?Πηγαινε και ριξε μια ματια στο garage να δεις τι σου εχω γραψει

manosm3
22-01-05, 21:46
Μ3POWER ΠΟΣΟ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ; ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ;

m3power
23-01-05, 15:33
ολη η μετατροπη φιλε μου αγορα μοτερ και η βελτιωση μετα, κοστισε περιπου στις 100.000 ευρω.αλλα εχω αγορασει οτι ποιο top κ αξιοπιστο κυκλοφορει στην αγορα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο! :calm: με ψευτοπραγματα και μισοδουλειες θα ειχα προβληματα!

VIC
23-01-05, 16:03
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΟΟΟΥ ΥΥΤΤΤΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! :icon11:

manosm3
25-01-05, 21:43
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΟΟΟΥ ΥΥΤΤΤΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! :icon11:
ΞΑΝΑΠΕΣ ΤΟ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ Μ3 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΞΤΡΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ!!!! ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ 15ΧΡΟΝΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ???????