PDA

Επιστροφή στο Forum : bmw 1602 gr.2


yiannis2002
21-11-07, 17:34
Πάνε χρόνια που μου έχει μπεί αυτή η ιδέα στο μυαλό. Να φτιάξω το δικό μου αγωνιστικό. Τι να φτιάξω όμως? μήπως να έπαιρνα κανα Μicra ή κανα 106 έτοιμο ή ακόμα καλύτερα cinquecento που τα ανταλλακτικά τα πουλάνε στα περίπτερα?
Μπααα! Ασε ν ακολουθήσω τα χνάρια άλλων, σκέφτηκα. Ήτανε στη μέση και εκείνο το άτιμο σπρίντ του 1995, είναι και ο Νικόλας "φτιαξε ενα μπεεμβέ, εγω δεν ξέρω μέχρι πότε θα τρέχω", είπα δεν πάει στο δι@ολο, θα φτιάξω ενα 2002.
Ωραία.
-Ποιό απ όλα? Να φτιάξω το ασημί που είναι ήδη ραμμένο?
-Άστο αυτό , καλά είναι και έτσι!
-Ποιό να φτιάξω?
-Δεν φτιάχνεις εκείνο το βυσσινί που έχεις ξεχάσει στο συνεργείο του τάδε?

Κάταλήξαμε λοιπόν, βρέθηκε και ο μάστορας που θα το ράψει-βάψει-βάλει το κλουβι κτλ
Αγοράστηκε το roll cage από την sparco, βγήκε η leda από το κουτι , μπάς και πάρει σειρά και φορεθεί, κινητήρα έχουμε ενα 1600 πρησμένο αλλά κάνε μόνο για πίστα. Τι κάνουμε?
Εγιναν οι επαφές πατ κιούτ και ετοιμάστηκε και δεύτερο 1600άρι για ραλλύ. Μένει να μπούν τα καρμπυρατερ και να ρυθμιστεί. Ροντάζ θα γίνει στον πάγκο οπότε έιμαστε οκ.
Από zf Δόξα τω Θεώ έχουμε, μπλοκέ έχουμε. Μένει να τελειώσει η καρότσα.
Εδώ καθυστερήσαμε κοντα στους 2 μήνες, γιατι πήγε το αυτοκίνητο για αμμοβολη και χάλασε το κομπρεσέρ. Αυτη τη στιγμή είμαστε στο σταδιο που το αυτοκίνητο έχει ασταρωθεί, μετα την αμμοβολή, και περιμένει να φτιαχτούν οι τρύπες απο τα σαπίσματα που είχε (35 χρονών καρότσα γαρ...) να ενισχυθεί κτλ.
Αυτά για αρχή, θα ακολουθήσουν και άλλες λεπτομέρειες και φώτο.

konas
21-11-07, 17:49
Μπραβο ρε Γιάννη. Ηρωας!!!!

yiannis2002
21-11-07, 17:52
Eυχαριστώ! Λέω μόλις τελειώσει αυτό να ησυχάσω για κανα χρόνο, γιατί με αγχώνουν κιόλας τα ρημάδια! Βέβαια η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη είναι ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαστε έτοιμοι για αγώνα.

sokrates-bmw2002
21-11-07, 20:52
αντε ρε φιλε με το καλο να βλεπουμε και μεις την αρρωστια μας να κενταει!!!

E12 520
21-11-07, 21:01
:+1: για την ανακατασκευη και την υπομονη σου!
Βαλε φωτογραφιες να το δουμε!
:dance:

yiannis2002
21-11-07, 21:12
Φώτο από αυτή την στιγμή δεν έχω, δεσμέυομαι όμως σε λίγες ημέρες που θα επιστρέψω στην Ελλάδα να σας το παρουσιάσω από την αμμοβολή και μετά.
Άλλωστε από ότι με διαβεβαίωσε και ο φανοποιός το φωτογραφίζει σε κάθε στάδιο.(δηλ. οταν το πηρε από την αμμοβολή και στο αστάρωμα γιατι εκεί είμαστε...)
Λοιπόν αν και τυχαία η σειρά, έβαλα το αυτοκίνητο σχεδόν όπως το πηρα, σε μέτριότατη κατάσταση , κάποιες φωτο από το αρχικό λύσιμο στο συνεργείο, ντοκουμέντα της παραμονής του εκεί έρμαιο της βροχής κτλ, κάποιες από το τελειωτικό λύσιμο στο σπίτι, πριν πάει φανοποιείο. Ελπίζω όταν κατέβω να είμαστε στο στάδιο των κολλημάτων και του ραψίματος, γιατί μετά ακολουθεί η τοποθέτηση των πολυεστερικών φτερών.

yiannis2002
21-11-07, 21:25
Εντω μεταξύ, κάπου στην Ιταλία, πάνω απ την Μπολώνια κάπου σε ενα μηχανουργείο, ετοιμάζεται ένα κορωνοπήνιο 9-39, γιατι καλό το 4,10 για τη Φτέρη και το Καράβωμα, άντε και για το τελείωμα του Μερκούρη, καλό και το 4,75 (8/38) για την Ριτσώνα, αλλά στο χώμα θέλει κάτι το ενδιάμεσο...χεχε πάλι σε έξοδα μπήκαμε...
ANAZHTEITAI ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΜΕ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ!

oldcarskickass
21-11-07, 22:20
Τώρα τι να πω;


Σχολείο σκέτο είναι τα θέματά σου.

Ερωτήσεις :

Καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι πιο στιβαρό το αμάξωμα σε χώμα αλλά ποιες οι διαφορές που πρέπει να έχει ένα μοτέρ στη ρύθμισή του (ως προς την κατανομή της ροπής του κυρίως) σε αυτές τις δύο περιπτώσεις (άσφαλτος χώμα).

Όταν λες ράψιμο εννοείς μόνο το κλουβί ή και ενίσχυση του αμαξώματος με έξτρα μέταλλο;

Τι κιλά παίζουν σε αυτά τα αμαξώματα σε πολιτική και αγωνιστική έκδοση;

yiannis2002
21-11-07, 22:33
Φίλε μου Λευτέρη,
θα ξεκινήσω από το μοτέρ
Για αναβάσεις και πίστα, χοντρικά, δεν σε ενδιαφέρει η ροπή όσο η ισχύς. Οπότε ένα μοτέρ αναβάσεων ειδικότερα έχει έμφαση στην δύναμη και ας αποδίδεται αυτη , ας πούμε 6-8. Το αντισταθμίζεις και με το κοντό βήμα.
Για ραλλύ, το βάρος δίνεται στο συνδιασμό ροπής και ιπποδύναμης, ώστε να έχουμε δύναμη σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της κλίμακας. Ας πούμε 3-6,5.

Το αμάξωμα, υποχρεωτικά μιας και μιλάμε για αγωνιστικό, πρέπει να φοράει κλωβό ασφαλείας (roll cage αγγλιστί) με συγκεκριμένη διατομή 38 μέσα 40 έξω, για τα ιστορικά.
Παράλληλα, είθισται, να γίνονται ενισχύσεις στα σημεία που υποφέρει κάθε αυτοκίνητο.
Στα -02 τα σημεία αυτά, είναι οι βάσεις των τοπ μάουντ μπροστά και τα ράμφη, οι κολώνες εσωτερικά. Τα μαρσπιέ εσωτερικά και οι πίσω βάσεις των αμορτισέρ.
Η καρότσα από το εργοστάσιο ζυγίζει 940 κιλά. Το χαμηλότερο που έχω πετύχει εγω, ήτανε με το ασημι στις δόξες του, γύρω στα 810 κιλά με πλαστικα τζάμια πλάι και πίσω , πλαστικα καπώ, και χωρίς τιποτα μέσα, μόνο ταμπλώ και μπάκετ οδηγού.
Του Κορομπίλη με κανονικά τζάμια και καπώ συν ενισχύσεις και ντεπόζιτο 100άρι, ζυγιζει 1100 κιλά.
Ενα Αυστριακό στο Ακρόπολις που τερμάτισε 4ο, με χιαστί roll cage πίσω και πλάι, πλαστικά τζάμια πόρτες και καπώ, αλλά με 15άρες και σχεδόν δεύτερο πάτωμα από τις ενισχύσεις, ζυγίστηκε 1120 κιλά.
Ο φανοποιός ο οποίος είναι και αυτός αγωνιζόμενος και αρκετά έμπειρος στο θέμα, υπολογίζει πως θα είμαστε και εμεις πάνω απο 1000 αλλά κάτω απο 1100 κιλα (λόγω μικρότερου ντεπόζιτου) και επιμένει να μπεί δίλιτρο "θα μας πατήσουνε κάτω ρε ...." μου λέει συνέχεια, αλλά οι βλέψεις μου είναι η διασκέδαση και η κλάση των 1600...

yiannis2002
21-11-07, 23:22
Επειδή τώρα που το ξαναδιάβασα, βλέπω πως δεν σου απαντάω στο άσφαλτος-χώμα, θεωρητικά πάντα στο χώμα θες ακόμα περισσότερη ροπή στις μεσαίες και χαμηλά από ότι στην άσφαλτο. Εμείς δυστυχώς, λόγω περιορισμένου budget και επειδή ήδη είμαστε μακράν εκτός προυπολογισμου, θα ακολουθήσουμε μια μεσοβέζικη και πιό ασφάλτινη λύση, ρίχνοντας το βάρος στο διαφορικό για να ακολουθήσουμε το συναγωνισμό στο χώμα. Βέβαια, στα σπρίντ παίζει να μπεί το σασμάν του κολόττι με rally κλιμάκωση και να κάνει θαύματα το μπεμβεδάκι, αλλά κάτσε να ρολάρει και βλέπουμε;)

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
22-11-07, 16:33
μπραβο yiannis 2002!!!δεν μπορω να βλεπω μονο τα εσκορτ-ασκονα-μαντα-τσουλια-τσουνιορ και αλλα στους αγωνες ιστορικων και οχι μονο, και να μην βλεπω ενα αμαξι οπως το 2002.ενα αμαξι που αφησε εποχη και αφηνει και τωρα!τι να πω, ΜΠΡΑΒΟ!!αξιος!!! η γνωμη μου ειναι βαλε δηλιτρο μοτερακι!στην αρχη ολοι για πλακα μπαινουν και μετα που τους αρεσει και πορονται πεφτουν τα φραγκα. εσυ ριχτα απο την αρχη[γνωμη μου] δεν μπορω να βλεπω ενα 2002 τελευταιο!κανονισε!!!την σημαια των 2002 ψηλα!!!ειμαστε μαζι σου.

yiannis2002
22-11-07, 17:38
Υπάρχει και δίλιτρο καλό στην καβάντζα, αλλά επειδή το είδα και το έργο "τρέχω στα δίλιτρα" κόντρα στα έσκορτ, προτιμώ να ξαναδώ το έργο που παίζαμε το 2003-04, πρώτοι δεύτεροι στα 1600. ΄Αν δούμε ότι στα δίλιτρα μας παίρνει να κάνουμε την κίνηση, θα την κάνουμε!
Άλλωστε παίζει να ντουμπλάρουμε και αυτοκίνητα σε κάποιους αγώνες, ;)

kenz
22-11-07, 18:04
Φιλε Γιαννη χαρα στο κουραγιο σου Respect αγγλιστι οπως ειπες.Και εγω ενα τετοιο θελω να φτιαξω στο μελον αν ολα μου πανε καλα.Απο μοτερ καλα ειμαι εχω τον παλιο τον Μ10 320 που ειχα στο Ε30 αλλα απο καροτσα θα δω τι παιζει, εχει εναν λαμαρινα εδω Θεσ/νικη που κανει πολυ καλη δουλεια πανω στα 2002.Τεσπα και παλι μπραβο φιλε!!!!

yiannis2002
22-11-07, 18:10
Πίστεψε με πως αν ξεκινήσεις να φτιάξεις αγωνιστικό -02, το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολήσει θα είναι το μοτέρ. Έχει τόσα θέματα που πρέπει να λυθούν, πχ, ενισχύσεις σε ψαλίδια, γέφυρες κτλ που το μοτέρ μοιάζει να μην έχει και τόση σημασία

kenz
22-11-07, 18:19
Εχω τον καταληλο μαστορα για την καροτσα πιστεψε με εχει κανει παρα πολλα.

kenz
22-11-07, 18:21
Κατι αλλο μπορεις να το εχεις αγωνιστικο αλλα να το κυκλοφορεις κανονικα στην πολη.Ας ερθει η ωρα με το καλο πρωτα......:)

yiannis2002
22-11-07, 18:33
Εχω τον καταληλο μαστορα για την καροτσα πιστεψε με εχει κανει παρα πολλα.

Σε πιστεύω γιατί ξέρω για ποιόν λές, αλλά αυτό είναι άσχετο με αυτό που σου είπα. Είναι πολλές οι λεπτομέρειες που πρέπει να "κανονιστούνε", ώστε και να είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς, και να υπάρχει ισορροπία στο βάρος και στο δέσιμο. Δεν είναι εύκολη δουλειά, πίστεψε με το έχω ξανακάνει, και είναι παλούκι. Φυσικά ενα ιστορικό αγωνιστικό, μπορείς να το κυκλοφορείς κανονικά (βλέπε Κορομπίλη που κυκλοφορεί και κάνει αγώνες από το 1971 με το ίδιο αυτοκίνητο), αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου...Για να το διατηρήσεις αξιόμαχο, ή θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς ή θα πρέπει να έχεις πολλά λεφτά και ψώνιο. Προτιμώ να κάνω εναν αγώνα:drive2:, να το συντηρώ και να το ετοιμάζω για τον επόμενο και μέχρι τότε να κάνει παρέα στα άλλα στο γκαράζ.:cheers:

Και μερικές φώτο από την γνωστή μπεεμβέ του δάσκαλου Νίκου Κορομπίλη (respect από όλες τις απόψεις)

e3632
22-11-07, 23:15
Στο μοτέρ τι ακριβώς έχεις κάνει? αυτά που έλεγες και στο θρέντ για το Μι 10? ή έκανες κάτι άλλο?

yiannis2002
22-11-07, 23:56
Αυτά που έλεγα και τότε, το μοτέρ είναι έτοιμο καιρό τώρα, δεν έχει αλλάξει κάτι.

alehantro'02
23-11-07, 12:15
ζηλευω γιαννη και μπραβο για το κουραγιο και το μερακι σου,αλλα ολα θα ερθουν στην ωρα τους πιστευω..ας τελειωσω με το λευκο μια,και καταστρωνω αμεσως σχεδια για το touring..

yiannis2002
23-11-07, 18:34
Σήμερα έπιασα το τεφτέρι να γράψω τι θα μπεί πάνω στο αυτοκίνητο.
Από τα βασικά,
κινητήρας σασμάν διαφορικό υπάρχουν και περιμένουν.
Από λαμαρίνα επίσης είμαστε εντάξει.
Πάμε από μπροστά προς τα πίσω
-αλουμινένια top mounts
-ολα τα σινεμπλόκ από τεφλόν
-ψυγείο 3κύψελο με εξωτερικό βεντιλατέρ
-ζαμφόρ με μπίλιες (τις έχω, πρώην προίκα του ασημί)
-μεγάλες δαγκάνες μπροστά (θα ξηλωθούν, ο δότης βρέθηκε)
-μακρύτερα ψαλίδια μπροστά, το συζητάω, θα γίνει προσπάθεια επιμήκυνσης. αν αποτύχει, λος πούλος, πάμε με τα μαμά.
-αναρτήσεις μπρός πίσω , η leda πάει για το ασημί , έχει στενά ελατήρια και δεν προβλέπεται
-μπάρα θόλων διαιρούμενη μπροστά

Παρακάμπτουμε το μέσα και κάτι ψιλολεπτομέρειες όπως πεταλιέρα, εξτρά ασφάλειες , γενικό διακόπτη , πυρόσβεση κτλ και πάμε πίσω.
-Κλειστά ψαλίδια (έχουμε...)
-τιράντες ενισχυμένες (θα βρούμε)
-μεγάλα ταμπούρα (και από αυτά έχουμε)
-βάσεις ελατηρίων από τεφλόν (δεν έχουμε, θα φτιάξουμε)
-φανάρια πίσω (αγωνιστικό φτιάχνουμε και θα βάλουμε "παλιά" φανάρια?)
-μπάρα θόλων πίσω
-ντεπόζιτο προδιαγραφών fia
και εδώ πάλι παραλείπουμε κάτι ψιλο-χοντρολόγια.

Σαν βγείς στον πηγαιμό για να πλερώσεις να εύχεσαι να 'ναι μακρύς ο δρόμος...:pimp:

yiannis2002
23-11-07, 18:40
Εντω μεταξύ, πληρώνω και τις μαλ@κι$ς του προηγούμενου που είχε κάφρο φαναρτζή. Πρέπει να πάρω βάσεις για τα μπάκετ ομολογκέ. ΟΚ να πάρω. Αλλα για να μπούν πρέπει οι βάσεις των καθισμάτων στο πάτωμα να είναι είτε οι εργοστασιακές είτε ενα σύμπλεγμα με κοιλοδοκούς και σωλήνες και λαμάκια που φαντάστηκε κάποιος Τεχνικός Εφορος της fia μετα από 2 μπουκάλια τζίν (χωρίς τόνικ). Φυσικά όπως καταλάβατε πάμε για την 2η λύση γιατί οι εργοστασιακές βάσεις απλά δεν υπάρχουν , τα οριζόντια λαμάκια (κάπου 40 πόντοι) έχει αντικατασταθεί από 2 γωνίες άθλιας εμπνεύσεως και κατασκευής. Περαστικά μας.

kenz
23-11-07, 19:03
Γιαννη οπως βλεπω εσυ το εχεις ψαξει καλυτερα το θεμα με κανονισμους και τετοια κ απο οτι βλεπω σκουρα τα πραγματα.τεσπα ας ερθει η ωρα με το καλο και βλεπουμε.
Κατι αλλο ηθελα να σε ρωτησω στον Μ10 τι φορας ηλεκτρονικη ή πλατινα και το ραουλο σου γυριζει κανονικα η αναποδα?

oldcarskickass
23-11-07, 19:03
Ερωτήσεις :

1)με τα αλουμινένια τοπ μάουντς τι κερδίζεις;
2)γιατί τεφλόν
3)τι είναι το 3κύψελο ψυγείο;
4)ζαμφόρ με μπίλιες; για ποιο λόγο έτσι βγαίναν; κερδίζεις κάτι σε σχέση με αντιστοίχου πάχους α - μπιλη;
5)μακρύτερα ψαλίδια πάλι γιατί;

yiannis2002
23-11-07, 19:12
Ερωτήσεις :

1)με τα αλουμινένια τοπ μάουντς τι κερδίζεις;
2)γιατί τεφλόν
3)τι είναι το 3κύψελο ψυγείο;
4)ζαμφόρ με μπίλιες; για ποιο λόγο έτσι βγαίναν; κερδίζεις κάτι σε σχέση με αντιστοίχου πάχους α - μπιλη;
5)μακρύτερα ψαλίδια πάλι γιατί;

Απαντήσεις,
1) με τα αλουμινένια κερδίζεις ότι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ότι όσα άλματα και να κάνεις ή όσα γιάμπ και να περάσεις τέζα, δεν θα δείς καρούμπαλα στο καπώ από τα φυσίγγια!
Τα λαστιχένια δυστυχώς ακόμα και σε νορμάλ χρήση με σκληρή ανάρτηση κόβονται.
2) και πάλι λόγω αντοχής αλλά και σκληρότητος
3)τα νορμάλ έχουν δύο σειρές κυψέλες, στα αγωνιστικά (αλλά και στα απλά) όταν γίνεται σκληρή χρήση, θεωρείται καλύτερο να έχεις ψυγείο με 3 σειρές κυψέλες. (για τα -02 πάντα μιλάμε)
4)οι ζαμφόρ με μπίλιες είναι οι ρυθμιζόμενες, οπότε και εδώ παίζεις με το στήσιμο.
5) Γιατί θα φοράει φαρδιά φτερά, και προτιμώ να τραβήξω αλα αλπίνα τα μουαγιέ μπροστά λίγο πιό έξω, από το να βάλω και μπροστά αποστάτες .

oldcarskickass
23-11-07, 19:17
Απαντήσεις,
1) με τα αλουμινένια κερδίζεις ότι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ότι όσα άλματα και να κάνεις ή όσα γιάμπ και να περάσεις τέζα, δεν θα δείς καρούμπαλα στο καπώ από τα φυσίγγια!
Τα λαστιχένια δυστυχώς ακόμα και σε νορμάλ χρήση με σκληρή ανάρτηση κόβονται.
2) και πάλι λόγω αντοχής αλλά και σκληρότητος
3)τα νορμάλ έχουν δύο σειρές κυψέλες, στα αγωνιστικά (αλλά και στα απλά) όταν γίνεται σκληρή χρήση, θεωρείται καλύτερο να έχεις ψυγείο με 3 σειρές κυψέλες. (για τα -02 πάντα μιλάμε)
4)οι ζαμφόρ με μπίλιες είναι οι ρυθμιζόμενες, οπότε και εδώ παίζεις με το στήσιμο.
5) Γιατί θα φοράει φαρδιά φτερά, και προτιμώ να τραβήξω αλα αλπίνα τα μουαγιέ μπροστά λίγο πιό έξω, από το να βάλω και μπροστά αποστάτες .

Κατανοητά όλα εκτός από το πρώτο.

Και αυτό γιατί, λογικά (;) ένα λαστιχένιο (τώρα από τι λάστιχο, εσύ θα μου πεις) δε θα αποροφούσε τα γκάπα γκουπα από τα άλματα;

Η μήπως το αλουμινένιο είναι και πιο φαρδύ; Δλδ πατάει το καλάμι καλύτερα;

Στο αμέρικα σε κάτι φόρα που συχνάζω (για Ε30 πάντα) όταν βάζουν κανένα S50 (το US) δλδ ένα κάθε μέρα (!!!) πολλοί κόβουν τους θόλους και ενώνουν έτσι τα τοπ μάουντς με το υπόλοιπο cage (πρόσεξε cage όχι μόνο το σασί).

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εδώ λόγω κανονισμών;

yiannis2002
23-11-07, 19:18
Γιαννη οπως βλεπω εσυ το εχεις ψαξει καλυτερα το θεμα με κανονισμους και τετοια κ απο οτι βλεπω σκουρα τα πραγματα.τεσπα ας ερθει η ωρα με το καλο και βλεπουμε.
Κατι αλλο ηθελα να σε ρωτησω στον Μ10 τι φορας ηλεκτρονικη ή πλατινα και το ραουλο σου γυριζει κανονικα η αναποδα?

Αυτή την στιγμή και στα δύο που κινώ, φοράω δεξιόστροφο με πλατίνες.
Επίκειται όμως αλλαγή στο ασημί με pertronix, μιας και τρώγομαι να το ξαναψιλογαργαλήσω.
Τώρα στα μοτέρ που είναι στην λαδόκολλα και περιμένουν.
Και στα 2 1600άρια του αγωνιστικού, όπως και σε ενα δίλιτρο καλό που έχω στην άκρη φοράω δεξιόστροφο με lumenition σε φυγοκεντρικά ντιστριμπιτέρ . Τα -02 άλλωστε δεν φοράγανε αριστερόστροφο και είμαι λίγο κολλημένος σε αυτά τα θέματα.

yiannis2002
23-11-07, 19:26
Κατανοητά όλα εκτός από το πρώτο.

Και αυτό γιατί, λογικά (;) ένα λαστιχένιο (τώρα από τι λάστιχο, εσύ θα μου πεις) δε θα αποροφούσε τα γκάπα γκουπα από τα άλματα;

Η μήπως το αλουμινένιο είναι και πιο φαρδύ; Δλδ πατάει το καλάμι καλύτερα;

Στο αμέρικα σε κάτι φόρα που συχνάζω (για Ε30 πάντα) όταν βάζουν κανένα S50 (το US) δλδ ένα κάθε μέρα (!!!) πολλοί κόβουν τους θόλους και ενώνουν έτσι τα τοπ μάουντς με το υπόλοιπο cage (πρόσεξε cage όχι μόνο το σασί).

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εδώ λόγω κανονισμών;


Την πατήσαμε 2 φορές με τα τοπ μάουντ και η μια ητανε στο ΟΑΚΑ στο άλμα, που το είδα, το καπώ έκανε καρούμπαλο στην προσγείωση. Η άλλη ητανε στο χώμα πάλι σε άλμα. Το έψαξα, το συζήτησα και με τον Στεργιο που το ψαχνει και αυτός και τελικά είναι η μόνη λύση γιατί έχω και μια μόνιμη αγκύλωση στο δεξί πόδι και δεν μπορώ να κόβω συνέχεια:ylsuper:

Τώρα μπαίνουμε στο θέμα δέσιμο-ραψιμο.
Εμείς θα ενώσουμε τα τόπ μάουντς με το κλουβί από κάτω διαγώνια, μέσα από τα φτερά. Και παράλληλα, θα ντύσω - ράψω την κολώνα, ας την πούμε έτσι, του τοπ μάουντ και από την πλευρα του κινητήρα.
Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπεί να βγούν τα πλαινά φιλέτα λαμαρίνας στα ράμφη στο πάνω μέρος και να ξαναμπούνε. Δουλειά καλλιτεχνική δηλαδή, αλλιώς θα γίνουν όλα μ&^νι καλλιγραφία. Έχω το θετικό στην όλη ιστορία πως υπάρχει τρομερή εμπειρία στο που πάσχει το αυτοκίνητο αυτο, σε αυτη την χρήση, από τον οδηγό μου, ο οποίος την μεταδίδει απευθείας στον φανοποιό που μάλλον είναι πιο τρελαμένος από μένα (κύπελλο χώματος, και σπριντ δεν έχασε αγώνα που δεν έτρεξε).
Έχει δουλειά πολύ το θέμα...

kenz
23-11-07, 19:30
Αυτή την στιγμή και στα δύο που κινώ, φοράω δεξιόστροφο με πλατίνες.
Επίκειται όμως αλλαγή στο ασημί με pertronix, μιας και τρώγομαι να το ξαναψιλογαργαλήσω.
Τώρα στα μοτέρ που είναι στην λαδόκολλα και περιμένουν.
Και στα 2 1600άρια του αγωνιστικού, όπως και σε ενα δίλιτρο καλό που έχω στην άκρη φοράω δεξιόστροφο με lumenition σε φυγοκεντρικά ντιστριμπιτέρ . Τα -02 άλλωστε δεν φοράγανε αριστερόστροφο και είμαι λίγο κολλημένος σε αυτά τα θέματα.
Στην δικια μου περιπτωση οταν ειχα τον Μ10 στο Ε30 το τρισιμπιντερ γυρνουσε αναποδα σε σχεση με ολες της ηλεκτρονικες και ετσι δεν μπορουσα να βρω ηλεκτρονικη που ηθελα για να ανεβασω τα ρευματα.Μετα βρηκα μια λυση με ενα τρισιμπιντερ που βρηκα με κωδικο στο τελος 008 με βαρια αντιβαρα μεσα κατι τετοιο τελος παντων και πηρα ραουλο χωρις κοφτη :) κατεβαζε χαλαρα 7000 στροφες. Αλλα τι γινοταν τωρα στην 4 σχεση στο κιβωτιο και στις 5500 με 6000 στροφες (περιπου 170 με 180χλμ) αρχιζε η βελονα του στροφομετρου και πηγαινε πανω κατω μια στις 4000 μια 7000. Δεν μπορουσε να δωσει ρευματα στο μοτερ να ανεβασει στροφες , λες και κοφτιαζε ενιωθες ενω δεν ειχε κοφτη.Εκανα μια πατεντα που μου ειπε ενας φιλος και βρηκα την υγεια μου 4η, 7000ρπμ και 195 χλμ με διαφορικο 3,91 και 17 ζαντες.

yiannis2002
23-11-07, 19:38
Στην δικια μου περιπτωση οταν ειχα τον Μ10 στο Ε30 το τρισιμπιντερ γυρνουσε αναποδα σε σχεση με ολες της ηλεκτρονικες και ετσι δεν μπορουσα να βρω ηλεκτρονικη που ηθελα για να ανεβασω τα ρευματα.Μετα βρηκα μια λυση με ενα τρισιμπιντερ που βρηκα με κωδικο στο τελος 008 με βαρια αντιβαρα μεσα κατι τετοιο τελος παντων και πηρα ραουλο χωρις κοφτη :) κατεβαζε χαλαρα 7000 στροφες. Αλλα τι γινοταν τωρα στην 4 σχεση στο κιβωτιο και στις 5500 με 6000 στροφες (περιπου 170 με 180χλμ) αρχιζε η βελονα του στροφομετρου και πηγαινε πανω κατω μια στις 4000 μια 7000. Δεν μπορουσε να δωσει ρευματα στο μοτερ να ανεβασει στροφες , λες και κοφτιαζε ενιωθες ενω δεν ειχε κοφτη.Εκανα μια πατεντα που μου ειπε ενας φιλος και βρηκα την υγεια μου 4η, 7000ρπμ και 195 χλμ με διαφορικο 3,91 και 17 ζαντες.


Τα δεξιόστροφα δεν έχουν ηλεκτρονική εργοστασιακή που να ταιριάζει. Στην περίπτωση σου μάλλον ή έπαιζε το αξονάκι του ντιστριμπιτέρ ή την είχε ακούσει το πυκνωτάκι. Δενμπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Πάντως ηλεκτρονικη για το δεξιόστροφο βρίσκεις, και αρκετα φτηνα, από 40 ευρώ.
Εδώ θα ηθελα μια απάντηση εμπεριστατωμένη? έχει σχέση η ηλεκτρονική με το πως γυρνάει το ράουλο? αν έβαζες δεξιόστροφο γρανάζι σε ντιστριμπιτερ αριστερό δεν θα δούλευε?

kenz
23-11-07, 19:53
Κατσε λιγο γιατι με μπερδεψες ειχε το αμαξι μου πανω 316 μ10 ε30 με ηλεκτρονικη και εβαλα πανω των 320 μ10 ε21 με πλατινα και αλπινα εκκεντοφορο και ο ενας κινητηρας γυρνουσε αναποδα με τον αλλο(δεν θυμαμαι ακριβως πιος που).Και στην περιπτωση μου με το τρισιμπιντερ 008 δεν προλαβαινε να ανοιγοκλισει η πλατινα για αυτο και δεν μπορουσε να δωσει ρευμα γιατι στις 6000ρπμ π.χ. ο κινητηρας και 6000 στροφες το λεπτο και η πλατινα ανοιγοκλινει Χ4 δηλαδη 24000 φορες ετσι? και εκανα μια πατεντα στην πλατινα και μετα ολα δουλευαν ρολοι.Τωρα για αυτο που λες " αν έβαζες δεξιόστροφο γρανάζι σε ντιστριμπιτερ αριστερό δεν θα δούλευε? " γιατι και αυτο το σκεφτηκα αν θυμαμαι καλα μου ειπαν να αλλαξω εκκεντροφορο για να βαλω την ηλεκτρονικη απο τον 316 μ10 ε30.

kenz
23-11-07, 19:55
Αν μπορεις να μου βρεις μια ηλεκτρονικη με 40 Ε την αγοραζω ΤΩΡΑ.

yiannis2002
23-11-07, 19:59
Κατσε λιγο γιατι με μπερδεψες ειχε το αμαξι μου πανω 316 μ10 ε30 με ηλεκτρονικη και εβαλα πανω των 320 μ10 ε21 με πλατινα και αλπινα εκκεντοφορο και ο ενας κινητηρας γυρνουσε αναποδα με τον αλλο(δεν θυμαμαι ακριβως πιος που).Και στην περιπτωση μου με το τρισιμπιντερ 008 δεν προλαβαινε να ανοιγοκλισει η πλατινα για αυτο και δεν μπορουσε να δωσει ρευμα γιατι στις 6000ρπμ π.χ. ο κινητηρας και 6000 στροφες το λεπτο και η πλατινα ανοιγοκλινει Χ4 δηλαδη 24000 φορες ετσι? και εκανα μια πατεντα στην πλατινα και μετα ολα δουλευαν ρολοι.Τωρα για αυτο που λες " αν έβαζες δεξιόστροφο γρανάζι σε ντιστριμπιτερ αριστερό δεν θα δούλευε? " γιατι και αυτο το σκεφτηκα αν θυμαμαι καλα μου ειπαν να αλλαξω εκκεντροφορο για να βαλω την ηλεκτρονικη απο τον 316 μ10 ε30.

Το Ε30 Μ10 είναι αριστερόστροφο, το δίλιτρο Ε21 που φόραγες προφανώς είχε δεξιόστροφο εκκεντροφόρο. Αλήθεια πόσες μοίρες ήτανε?
Τι πατέντα έκανες στην πλατίνα? την άνοιξες?
Αυτό που σου είπα για το γρανάζι γίνεται και αποδίδει, κακώς σου είπανε ν αλλάξεις εκκεντροφόρο.

yiannis2002
23-11-07, 20:00
Αν μπορεις να μου βρεις μια ηλεκτρονικη με 40 Ε την αγοραζω ΤΩΡΑ.

Τι να σου βρώ ?μπές ebay.com petronix ignition γύρω στα 40 ευρώ βγαίνει...;)

kenz
23-11-07, 20:11
Εκκεντροφορο δεν αλλαξα καθολου παρεμεινε πανω ο αλπινα.
Η πατεντα ηταν η εξης : Παιρνεις 2 πλατινες η μια παλια γιατι θα την διαλυσεις και η μια καινουργια.Κανεις βιδες την παλια πλατινα και κρατας μονο το ελασμα που κραταει αντισταση.Παιρνεις την καινουργια την ανοιγεις προσεκτικα (μην χαλαση μια περιουσια καινει :ρ) και της προσθετης το ελασμα που εβαλες απο την παλια με αποτελεσμα να εχεις διπλη αντισταση στο ανοιξε κλεισε και να πηγαινει τζαμι το εργαλειο και στα ψηλα.:)

yiannis2002
23-11-07, 20:16
Για τον αλπίνα ρώτησα πόσες μοίρες ήτανε.
Αυτό για την πλατίνα δεν το είχα ξανακούσει, εγω απλά τις ανοίγω λίγο και ως 7000 και κάτι στροφάρει άνετα.

Dim77
23-11-07, 20:17
Συγνώμη για το off topic ...:offtopic:
αλλά αυτά τα thread του yannis2002 τα διαβάζω και συγκινούμαι!!!

1000 ΜΠΡΑΒΟ Γιάννη!!!! Δε κρατήθηκα να μη το γράψω!!!

yiannis2002
23-11-07, 20:18
Ευχαριστώ Δημήτρη!!!!!!

kenz
23-11-07, 20:23
Για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω ακριβως ποσες μοιρες ειναι γιατι τον εκκεντροφορο δεν τον εβαλα εγω .Το μοτερ το πηρα ετοιμο απο το Ε21 του ξαδερφου μου που το εφερε απο γερμανια παντως με 14 ζαντες πηγαινε παρα πολυ καλα το Ε30 μετα εβαλα 17 και εχασε την τελικη του.

yiannis2002
23-11-07, 20:27
Σε ρωτάω γιατί το αλπίνα ειναι γενικό και αόριστο, άλλωστε ο αλπίνα schrick εβαζε, οπότε μπορεί να είναι από 292 ώς 336. Anyway, το 008 που έβαλες τελικά ήταν με φούσκα ή χωρίς?

kenz
23-11-07, 20:29
Χωρις.Το ειχε κρατημενο για κατι περιεργους πελατες σαν εμας :) ενας μηχανικος.Και μου εξηγηθηκε τρελα ο μαστορας 20 Ε μου το εδωσε.

yiannis2002
23-11-07, 20:31
Τζάμπα στο έδωσε! Πόσο στροφάριζες με αυτό?

kenz
23-11-07, 20:31
"άλλωστε ο αλπίνα schrick εβαζε, οπότε μπορεί να είναι από 292 ώς 336" Τι να σου πω ρε γιαννη το αμαξι ρελαντι για να μην σβησει επρεπε να δουλευει 1100+ ρπμ.

kenz
23-11-07, 20:33
σου λεω τις 7000 τις ειχε για πλακα μονο στην 4η κ 5η μου εκανε αυτα τα γαλλικα που ελεγα παραπανω αλλα εκανα την παντετα που σου ειπα και βρηκα την υγεια μου.

kenz
23-11-07, 20:35
οφ τοπικ : Δεν μου λες Γιαννη κανα Sportgetribie παιζει να βρουμε ???

yiannis2002
23-11-07, 20:35
:scratchchΑυτό αρχηγέ μου δεν λέει τιποτα, ότιδήποτε Μ10 με διπλά και απλό να είναι δύσκολα στρώνει ρελαντί κάτω από 900. Με 300αρι γύρω στις 1100 κρατάνε, με 336 κάτω από 1300 σβήνει (αχ τι μου θύμησες...) οι άλλοι παίζουν ενδιάμεσα.

yiannis2002
23-11-07, 20:38
οφ τοπικ : Δεν μου λες Γιαννη κανα Sportgetribie παιζει να βρουμε ???

Από Μ3 Ε30 ή από 2002?
Αν η επιλογή σας είναι το δευτερο πληκτρολογείστε παρακαλώ (τετραψήφιο) αριθμο ευρώ που διαθέτετε για την αγορά...
Πέρα από την πλάκα, εγώ είμαι απλός εραστής του αντικειμένου, όχι έμπορος, και από αυτα που μαθαίνω ZF δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, getrag ακόμα βρίσκεις.

kenz
23-11-07, 20:40
Υπαρχει καποιος τροπος να μαθω ποσες μοιρες ειναι ? Γραφει κατι πανω π.χ. η πρεπει να μετρησω κατι συγκεκριμενο?

yiannis2002
23-11-07, 20:43
Υπαρχει καποιος τροπος να μαθω ποσες μοιρες ειναι ? Γραφει κατι πανω π.χ. η πρεπει να μετρησω κατι συγκεκριμενο?

Θα πρέπει να τον βγάλεις και να τον πάς σε κάποιο ρεκτιφιέ που να μετράει εκκεντροφόρους, να στον μετρήσει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αλλα για 300αρι σε κόβω...

kenz
23-11-07, 20:43
Απο Μ3 Ε30 θελω και επειδη σε βλεπω πολυ εραστη του θεματος για αυτο και το ειπα σε σενα μηπως με τις γνωριμιες σου μπορεουμε να βρουμε κατι.Αυτο λεω.

kenz
23-11-07, 20:44
Θα πρέπει να τον βγάλεις και να τον πάς σε κάποιο ρεκτιφιέ που να μετράει εκκεντροφόρους, να στον μετρήσει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αλλα για 300αρι σε κόβω...

κατι θα ξες παραπανω.

kenz
23-11-07, 20:49
Λοιπον με τα οφ τοπικ μου σου μ@μησ@ το θριατ αν μπορουμε να βρουμε κατι στειλε πμ. Ευχαριστω για την κουβεντα επιτελους βρηκα εναν να με καταλαβαινει σε αυτα τα θεματα με τα oldschool cars. Και παλι ευχαριστω.

yiannis2002
23-11-07, 20:54
Λοιπον με τα οφ τοπικ μου σου μ@μησ@ το θριατ αν μπορουμε να βρουμε κατι στειλε πμ. Ευχαριστω για την κουβεντα επιτελους βρηκα εναν να με καταλαβαινει σε αυτα τα θεματα με τα oldschool cars. Και παλι ευχαριστω.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, από το ίδιο πράγμα πάσχουμε όλοι...:cheers:

kenz
23-11-07, 21:01
Καταλαβα!!!! :) Ολοι την πρωτη κατω θελουν αλλα λιγοι τυχεροι την εχουν :)

yiannis2002
23-11-07, 21:07
Επί της μορφής του αυτοκινήτου.

Χρώμα δεν έχω καταλήξει ακόμα, αλλά έχουμε καιρό!
Όμως επειδή παιζει μια λεπτομέρεια πολύ καθοριστική, θα απογοητεύσω όσους περιμένουν να δούν ενα στρογγυλοφάναρο - μονοφάναρο φαρδύ 2002 όπως της ένδοξης Ελεκτρόνικα.
Φαρδύ θα είναι, με φτερά αλά αλπίνα τα πομπέ φουσκωτα, αλλά θα είναι με τετράγωνα φανάρια και διπλά κίτρινα φανάρια μπροστά (επέζησαν της πτώσης στον γκρεμό του Βαρνάβα αυτά...)
Η λεπτομέρεια είναι ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε αλλάξει τα πίσω φτερά και την πίσω ποδιά με καινούργια και είναι κρίμα να τα κόψω και πίσω. Οπότε μιας και η μπροστινη ποδιά ήταν ήδη διαλυμένη και θα έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια, θα μπεί και μια φαρδιά μπροστά και θα είναι ομοιόμορφο το σύνολο. Και άγριο...

yiannis2002
24-11-07, 00:08
Επί της ονομασίας του αυτοκινήτου υπάρχει πρόβλημα.
Το αυτοκίνητο είναι 1602 και πρέπει να το βαφτίσω 1600ti λόγω δελτίου αναγνωρίσεως απο τη διεθνη ομοσπονδία. :screwy: Είναι ενα από τα παράδοξα τυπολατρικά που συμβαίνουν στην Ελλάδα , ενώ στο εξωτερικό που έχουνε και κάποια παραπάνω αυτοκινητιστική παιδεία, λένε 1602 του 1973 το οποίο τρέχει βάσει του δελτίου 5217 για 1600ti του 1969. Και δεν ξεφτιλίζονται βγάζοντας τα αυτοκίνητα του 72 ή 75 για 69 ή 67. Βέβαια παίζει και η βαθμοθηρία στη μέση...:icon02:
Μπάχαλο των Ελληνικών αγώνων,:icon_toil ετοιμάσου, ξαναέρχομαι!

alehantro'02
24-11-07, 16:47
τοσο δυσευρετα κ χρυσαφι τα zf πια?εδω πουλαει ενας zf με κεντρικο απο γερμανια φτιαγμενοσ για 2002 700-800 ευρω και κεφαλη Ε12 με διπλα 40αρια και εκκεντρ. κοντα στις 304 ή 316 400 ευρω και το σκεφτομαι για να τα παρω.ολα μαζι κανα 1000ευρω τα χτυπαει και ειναι απο ενα πρωην πλεον στουκαρισμενο 2002...

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
24-11-07, 17:01
μπραβο kenz και yiannis2002.να μαθαινουμε και εμεις!

yiannis2002
24-11-07, 17:50
τοσο δυσευρετα κ χρυσαφι τα zf πια?εδω πουλαει ενας zf με κεντρικο απο γερμανια φτιαγμενοσ για 2002 700-800 ευρω και κεφαλη Ε12 με διπλα 40αρια και εκκεντρ. κοντα στις 304 ή 316 400 ευρω και το σκεφτομαι για να τα παρω.ολα μαζι κανα 1000ευρω τα χτυπαει και ειναι απο ενα πρωην πλεον στουκαρισμενο 2002...

Kαι όμως είναι δυσεύρετα πλέον.Αν μπορείς να τα πάρεις τα κομμάτια αυτά πάρτα. Ο εκκεντροφ. 99,9% είναι 304, ο 316 δεν δουλεύει με 40άρια στεγνώνει το μίγμα και παπαλα το μοτέρ.

mrdmoschos
24-11-07, 22:56
yiannis2002 σε καταλαβαίνω απόλυτα.Και εγώ τα ίδια τραβάω με ένα Ascona που στήνω για αναβάσεις.Τουλάχιστον εσύ έχεις και κάποια πρότερη εμπειρία.Εγώ πάω ψάχνοντας...

yiannis2002
24-11-07, 23:37
M ενα φίλο οπελάκια που συζητάγαμε, μου είπε πως και για τα όπελ πλέον πολλά ανταλλακτικα είναι δυσευρετα και τα πληρωνεις χρυσα...εγινε μόδα το παλιό...εντω μεταξύ, έχουμε και κοινά ανταλλακτικά...τα κιβώτια που φοράνε τα περισσότερα ασκόνα και μάντα είναι απο Μ3 Ε30, παλαιότερα φοράγανε τα ZF από τα 2002!!

mrdmoschos
25-11-07, 19:51
Άκου ή μάλλομ διάβασε να γελάσεις.Αγόρασα μοτερ από Calibra σασμάμ διαφορικό ψυγείο εγκέφαλο πλεξούδα για να μην μακρυγορήσω μόνο το κουφάρι άφησα από 1 Manta 1500 Ευρω.Το μόνο που έλειπε ήταν το κάρτερ που για να μπεί κανονικά χωρίς πατέντα έπρεπε να είναι από Manta 1,8sΜετά από δύο μήνες ψάξιμο(από forum σε e-bay και σε όποιο μαγαζι με μεταχειρισμένα ανταλλακτικα υπήρχε) βρήκα ένα στα 300 Ευρώ.Και ακόμα είμαι στάδιο ξεσαπίσματος.Δεν αναφέρω τι τράβηξα μέχρι να βρω δεξί φτερο

yiannis2002
25-11-07, 19:59
Έχουνε δυσκολέψει και τα ανταλλακτικά και τα αυτοκίνητα. Πριν κάμποσο καιρό πουλήθηκε ένα άψογο διπορτο Ασκόνα 2200, στα Πετράλωνα 1500 ευρώ. Τώρα δεν βρίσκεις ασκόνα δίπορτο ούτε ένα για δείγμα.
(12000 πουλήθηκε το αγωνιστικό του Μίχου στην Λάρισα, με 175 άλογα, 48αρια, 316 schrick και φούλ αγωνιστικό εξοπλισμο.)

Dinos
25-11-07, 20:59
Έχουνε δυσκολέψει και τα ανταλλακτικά και τα αυτοκίνητα. Πριν κάμποσο καιρό πουλήθηκε ένα άψογο διπορτο Ασκόνα 2200, στα Πετράλωνα 1500 ευρώ. Τώρα δεν βρίσκεις ασκόνα δίπορτο ούτε ένα για δείγμα.
(12000 πουλήθηκε το αγωνιστικό του Μίχου στην Λάρισα, με 175 άλογα, 48αρια, 316 schrick και φούλ αγωνιστικό εξοπλισμο.)

Γιάννη, του Μίχου ήταν άσπρο με πινακίδες ΙΟ ? και πουλήθηκε πριν ένα χρόνο περίπου ?
Αν ναι η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που ανέφερες.

yiannis2002
25-11-07, 21:13
Ναι αυτό που πήρε ο Μπότης. Αυτη την τιμή συζήταγε ο Λευτέρης για το αμάξι με την προίκα του, όταν το είχα δει εγώ, δεν αποκλείω το να το έδωσε πιο χαμηλά.

mrdmoschos
25-11-07, 21:19
Μπότης ή Μπόνης;Γιατί αν είναι Μπόνης είναι Manta 400

yiannis2002
25-11-07, 21:26
Μπότης. Ειχε ενα κιτρινο πορτοκαλι τετράπορτο πριν. Ντριφτ και δεξιοτεχνίες πάει.

alehantro'02
26-11-07, 19:21
δε μου λες γιαννη,υπαρχει περιπτωση να υπαρχει μπλοκε 85% για bmw 2002?η΄απο Ε 21?

yiannis2002
26-11-07, 19:25
85% όχι. 75% ναι υπάρχει. Και 70% υπάρχει.
Δεν είναι κάτι το εξωφρενικό , προσθέτεις δισκάκια στο 25 ή 40%, υπάρχει σετ δισκάκια και για 75% και για 70%.
Στην καθημερινή χρήση είναι λιγο εκνευριστικό γιατι σε δυσκολευει στην επιτόπου και στις μανούβρες.

alehantro'02
26-11-07, 19:28
οποτε συνεχιζω να πολιορκουμαι απο λογιων λογιων αερολογιες και θεωριες του χαους περι πωλησης μπλοκε 85% κτλ.τα φορδ μου φαινεται βγαζαν με 85 ακομα και 100%,ή κανω λαθος?

yiannis2002
26-11-07, 19:30
100% μπλοκέ 'ισον κολλημένο με την αργόν. Απ' όσο ξέρω και τα φόρντ μέχρι 75% φτάναν. Παραπάνω δεν έχει νόημα καταργείς την έννοια διαφορικό.

kenz
26-11-07, 19:50
Δεν είναι κάτι το εξωφρενικό , προσθέτεις δισκάκια στο 25 ή 40%, υπάρχει σετ δισκάκια και για 75% και για 70%.

Γιαννη, μπορεις να το αναλυσης λιγο περισσοτερο αυτο που λες???Σε Ε30 γινεται???

yiannis2002
26-11-07, 19:55
Σε όλα τα δισκάτα μπλοκέ γίνεται.
Αλλάζεις τα δισκάκια μέσα, με τα αντίστοιχα για το ποσοστό που επιθυμείς.
Το θέμα είναι να τα βρείς και να μην τα πληρώσεις χρυσάφι.
Και αφού τα βρείς, να βρείς και κάποιον που να το έχει ξανακάνει για να στο φτιάξει σωστά.

kenz
26-11-07, 19:58
Σε όλα τα δισκάτα μπλοκέ γίνεται.
Αλλάζεις τα δισκάκια μέσα, με τα αντίστοιχα για το ποσοστό που επιθυμείς.
Το θέμα είναι να τα βρείς και να μην τα πληρώσεις χρυσάφι.
Και αφού τα βρείς, να βρείς και κάποιον που να το έχει ξανακάνει για να στο φτιάξει σωστά.
Καταλαβα μανικι η υποθεση.

yiannis2002
27-11-07, 00:00
Υπάρχει και η άλλη λύση να φτιάξεις δισκάκια στο μηχανουργείο, αλλά έχει κάποια δόση ρίσκου. Είναι μπέρδεμα το μπλοκέ και οι τιμές έχουν ξεφύγει λιγάκι.

yiannis2002
27-11-07, 18:20
Υπάρχει και η άλλη λύση να φτιάξεις δισκάκια στο μηχανουργείο, αλλά έχει κάποια δόση ρίσκου. Είναι μπέρδεμα το μπλοκέ και οι τιμές έχουν ξεφύγει λιγάκι.

Oι τιμές για τα δισκάτα, από το εξωτερικό, έχουν ξεφύγει προς τα επάνω πολύ.

Καινούργιο από Ιταλία, ξεκινάει από 1500 ως 1700.
Για μεταχειρισμένο από Γερμανία, 1100 με 1500.
Από ebay επίσης οι τιμές ανεβαίνουν πολύ.
Υπάρχουν βέβαια και οι λύσεις Τόρσεν και quaife που βγαίνουν φθηνότερα.
Ψάξιμο παιδιά!

Snoopy
27-11-07, 19:09
Δισκάτο σε μηχανουργείο?

-Γειά σου μάστουρα
-Καλώς την πηγή των εσόδων μου, καλώς τον Χορηγό μου
-Μάστουρα, θέλω να φτιάξουμε ένα μπλοκεδάκι
-Ελα ρε καλόπαιδο, να φτιάξουμε δισκάκια ε? Πω Πω τι μου είπες τώρα, θυμάμαι το 74 λίγο μετα τα γεγονότα, είχαμε πάει στο Τατόι, εγώ ο μακαρίτης ο Αργύρης και ο Τάκης ο Σωλήνας και είχαμε ένα μπλοκέ που λες...
-Μάστουρα επειδή βιάζομαι να σου πώ τι θέλω;


στη φάση αυτή βγάζεις και δείχνεις τη φωτογραφία που ειναι παρακάτω και σε μία σεμνή τελετή ο μάστουρας σε προβιβάζει απο Χορηγό σε Εθνικό Ευεργέτη και εσύ περιμένεις να σου φτιάξει μπλοκέ, που να δουλεύει κιόλας και να μη σπάει και να μην καίγεται...

ΟΛΕ.....

yiannis2002
27-11-07, 19:16
Δισκάτο σε μηχανουργείο?

-Γειά σου μάστουρα
-Καλώς την πηγή των εσόδων μου, καλώς τον Χορηγό μου
-Μάστουρα, θέλω να φτιάξουμε ένα μπλοκεδάκι
-Ελα ρε καλόπαιδο, να φτιάξουμε δισκάκια ε? Πω Πω τι μου είπες τώρα, θυμάμαι το 74 λίγο μετα τα γεγονότα, είχαμε πάει στο Τατόι, εγώ ο μακαρίτης ο Αργύρης και ο Τάκης ο Σωλήνας και είχαμε ένα μπλοκέ που λες...
-Μάστουρα επειδή βιάζομαι να σου πώ τι θέλω;


στη φάση αυτή βγάζεις και δείχνεις τη φωτογραφία που ειναι παρακάτω και σε μία σεμνή τελετή ο μάστουρας σε προβιβάζει απο Χορηγό σε Εθνικό Ευεργέτη και εσύ περιμένεις να σου φτιάξει μπλοκέ, που να δουλεύει κιόλας και να μη σπάει και να μην καίγεται...

ΟΛΕ.....

Σνούπυ
υπάρχει η δυνατότητα είπα,
και εξηγούμαι, παίρνεις το δισκάκι, πάς και του λες φτιάξε μου ένα ίδιο. Στο μηχανουργείο, όχι στο συνεργείο.
Αν πάρεις το μπλοκέ και πας έτσι όπως περιγράφεις, καληνύχτα. Σε βλέπω προτομή στο γραφείο , αν υπάρχει, του λαδοπόντικα.

Υπάρχει και η άλλη λύση, παίρνεις το ή τα δισκάκια και τα πάς στον μαστρο -ταδε που στο υπόγειο του έχει τα μηχανήματα και τα κόλπα όλα και στα φτιάχνει, τα δισκάκια για το ποσοστό που θέλεις.
Δεν λέω σε ποιόν γιατί στο τέλος θα νομίζετε πως παίρνω ποσοστά ή ότι μου φτιάχνει κανα αλφα ρομέο

Snoopy
27-11-07, 19:51
Σνούπυ
υπάρχει η δυνατότητα είπα,
και εξηγούμαι, παίρνεις το δισκάκι, πάς και του λες φτιάξε μου ένα ίδιο. Στο μηχανουργείο, όχι στο συνεργείο.
Αν πάρεις το μπλοκέ και πας έτσι όπως περιγράφεις, καληνύχτα. Σε βλέπω προτομή στο γραφείο , αν υπάρχει, του λαδοπόντικα.

Υπάρχει και η άλλη λύση, παίρνεις το ή τα δισκάκια και τα πάς στον μαστρο -ταδε που στο υπόγειο του έχει τα μηχανήματα και τα κόλπα όλα και στα φτιάχνει, τα δισκάκια για το ποσοστό που θέλεις.
Δεν λέω σε ποιόν γιατί στο τέλος θα νομίζετε πως παίρνω ποσοστά ή ότι μου φτιάχνει κανα αλφα ρομέο

με καντήλι να ανάβει κάθε βράδυ...

Οντως ο αυτός που δεν λές κάνει καλή δουλειά.

kenz
27-11-07, 20:22
Ο αυτος που δεν λετε που κανει καλη δουλεια ειναι οντως καλος και στις τιμες του?

yiannis2002
27-11-07, 20:26
Δεν μιλάμε για να σου φτιάξει μπλοκέ, μιλάμε για να σου κοπιάρει τα δισκάκια του μπλοκέ.
Το διευκρινίζω για να μην παρεξηγούμεθα.
Για τιμές δεν ξέρω τι κάνει. Πιστευω πιό φτηνά από την ZF.

kenz
27-11-07, 20:36
Πιστευω πιό φτηνά από την ZF.
:) που να βρουμε ZF ή Getrag για Μ20 :(
Και δηλαδη κανει κοπιες τα δισκακακια και προσθετη περισσοτερα για να ανεβασει το ποσοστο εμπλοκεις πχ απο 25% σε 40,50 και παει λεγοντας?

yiannis2002
27-11-07, 20:38
Δεν με κατάλαβες.
Η ZF εχει ανταλλακτικά δισκάκια για να ανεβάσεις το ποσοστό εμπλοκής ή για να επισκευάσεις το διαφορικό σου.
Δεν έκανα σύγκριση με το κιβώτιο!

kenz
27-11-07, 20:41
Δεν με κατάλαβες.
Η ZF εχει ανταλλακτικά δισκάκια για να ανεβάσεις το ποσοστό εμπλοκής ή για να επισκευάσεις το διαφορικό σου.
Δεν έκανα σύγκριση με το κιβώτιο!
Α μαλιστα.
Καθενας με τον πονο του, ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται!!!!!!

DoctorAbo
27-11-07, 20:43
Δεν μιλάμε για να σου φτιάξει μπλοκέ, μιλάμε για να σου κοπιάρει τα δισκάκια του μπλοκέ.
Το διευκρινίζω για να μην παρεξηγούμεθα.
Για τιμές δεν ξέρω τι κάνει. Πιστευω πιό φτηνά από την ZF.

Ωρε Ιωάννη μου,
είναι αλήθεια ή όχι ότι οι δίσκοι για τους οποίους μιλας είναι απο ειδικο χρωμονικελιούχο χάλυβα και μάλιστα με κάτι μυστύριες αντιτριβικές ιδιότητες ? Επίσης, είνα αλήθεια ότι το πάχος από αυτά τα δισκάκια είναι μερικά δέκατα του χιλιοστού ?
Δεν ισχυρίζομαι πως έιναι έτσι, απλα νομίζω πως είναι έτσι ... και αν είναι πως στα κομμάτια το κόβεις αυτό το πράμα σε ένα συμβατικό τόρνο με συμβατικά κοπτικά και ακόμα πιο συμβατικά όργανα μέτρησης ? Είναι τελικά τόσο στο περίπου όλα αυτά ?

yiannis2002
27-11-07, 20:49
Για πολλούς ναι. Ολες οι δουλειές γίνονται στο περίπου, ειδικά άμα πέσεις στην περίπτωση.
Απ όσο γνωρίζω ο Μπούμπης έχει και τα μηχανήματα και τα ειδικά μέταλλα από τότε που έφτιαχνε τα δικά του μπλοκέ, και μπορεί να κόψει δισκάκια με τις ιδιότητες που θέλουμε. Σε βελότσε που είχε φτιάξει το μπλοκέ δούλευε και δουλεύει μια χαρά.
Ο Τσιρίκος επίσης έχει την δυνατότητα να φτιάξει, όπως μπορεί να φτιάξει και κορώνα - πηνίο, αλλά δεν γνωρίζω αν έχει τα κατάλληλα μέταλλα.
Αναφέρω ονόματα, για να μην μιλάμε στο περίπου.
Ο μάστορας της αρπαχτής που ζητάει 5000 ευρώ για δυο διπλα και εναν εκκεντροφόρο, ναι, θα το κάνει στο περίπου, όπως και ο τόρνος της γειτονιάς.
Το ίδιο και ο σοφιστικέ μάστορας που έχει τόρνο μέσα στο μαγαζί του, αλλά προτιμάει να κόψει την βάση από το να την ξεβιδώσει.

e3632
27-11-07, 22:40
Ωρε Ιωάννη μου,
είναι αλήθεια ή όχι ότι οι δίσκοι για τους οποίους μιλας είναι απο ειδικο χρωμονικελιούχο χάλυβα και μάλιστα με κάτι μυστύριες αντιτριβικές ιδιότητες ? Επίσης, είνα αλήθεια ότι το πάχος από αυτά τα δισκάκια είναι μερικά δέκατα του χιλιοστού ?


Γιατρέ, δεν είναι μερικά δέκατα του χιλιοστού, είναι αρκετά χιλιοστά το πάχος

mrdmoschos
28-11-07, 11:35
Πάντως φίλος έχει βρει άκρη και παίρνει απο ZF-Motorsport 1200 ευρά 75% μπλοκέ πλήρως ανακατασκευασμένα.Οι τιμές είναι για Ascona.Για οτιδήποτε άλλο αν θέλετε θα τον ρωτήσω

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
28-11-07, 15:37
μα τι λετε ρε παιδια!!! τι τιμες ειναι αυτες!!μην πληρωνεται τοσα λεφτα!!ακου 1200 για ενα μπλοκε!!! εγω βρηκα μπλοκε απο ε21 323 με 200ε αλλα δεν το προλαβα.

mrdmoschos
28-11-07, 16:01
Που το βρήκες;E-bay ή σε μαγαζί με εγγύηση;

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
28-11-07, 16:12
απο ιδιωτη το ειχε σε μια αποθηκη.αλλα το πουλησε μαζι με ενα ε21 323 1500ε μαζι με το εχτρα μπλοκε.

mrdmoschos
28-11-07, 16:20
Κοίτα άλλο βρήκα μια ευκαιρία και το χτύπησα ή το έχασα και άλλο ξέρω το μαγαζί παίρνω τηλέφωνο και παραγγέλνω.

yiannis2002
28-11-07, 16:23
Οι τιμές που ανέφερα είναι για καινούργια, από εξωτερικό, και για μεταχειρισμένα - επισκευασμένα, με το ποσοστό και το βήμα που θέλεις.
Ενδεικτικά εδω στην Ελλάδα για κορωνοπήνιο μου ζήτησαν 1300 ευρώ , καινούργιο όμως.
Τώρα, αν βρείς ενα σαράβαλο με μπλοκέ και το πάρεις 500 ευρώ, good for you που λένε και οι Αμερικάνοι, αλλά δεν είναι η τιμή της πιάτσας.
Πριν από 3 χρόνια για επισκευασμένο ήταν αστείο να πείς τιμή πάνω από 450 ευρώ. Τώρα τα πράγματα, επειδή αυξήθηκε η ζήτηση και τα αυτοκίνητα βγήκαν από τα χωράφια και μπήκαν στα συνεργεία, οι τιμές άλλαξαν.


Αντώνη για ψάξε λίγο να δείς τι τιμές παίζουν τα μπλοκέ στην πιάτσα...και ειδικά τα επισκευασμένα...

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
28-11-07, 19:16
τα ξερω και λεω πως ειναι απαραδεκτες αυτες οι τιμες!μεχρι χθες τα πετουσαν!!!και σημερα τα πουλανε χρυσαφι!!!

yiannis2002
28-11-07, 20:58
Δυστυχώς,
τα αυτοκίνητα αυτά με τα οποία ασχολούμαστε είναι παλιά, και τότε τα παίρναν κάποιοι τρελαμένοι αλλά οι περισσότεροι ήταν απλοί άνθρωποι που θέλαν να κάνουν την δουλειά τους.
Αποτέλεσμα να μην έχουν όλα τα 1602-1802-2002 μπλοκέ και zf, ούτε τα περισσότερα από τα ψαγμένα δεν είχαν, όπως ούτε και όλα τα 323.
Τα αυτοκινητα αυτά ή πετάχτηκαν λοιπόν, είτε κατέληξαν σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει και το μπλοκέ και το ανάποδο σαζμάν, οπότε και αυτά τα λίγα κομμάτια που πιάναν αράχνες στις αποθήκες, πουλήθηκαν.
Τωρα λοιπόν που σχεδόν όλα τα 2002 που φτιάχνονται ψάχνουν για zf ή μπλοκέ, αν κάποιος έχει το πουλάει όσο θέλει. Και καλά κάνει. Αν είχα μυαλό τότε που μας τα πουλάγανε 50,000 δρχ το ένα θα είχα μαζέψει 20 κομμάτια τώρα...
Στην τελική, δεν είναι και ανάγκη να έχουν όλα zf ή μπλοκέ.

mrdmoschos
28-11-07, 23:38
+1000.Υπάρχει όμως και κάτι άλλο.Υπάρχουν στα χωράφια κάτι πεταμένα αυτοκίνητα και όταν πας και λες στον παππού πόσο τό δίνεις αυτό γυρίζει και σου λέει με μια φυσικότητα δώσε 1500 ευρώ και πάρτο.Σε εμένα αυτό έγινε με 2 ascona 1 escort MK2 και με 1 E30

yiannis2002
28-11-07, 23:43
Ναι γιατί του σφύριξαν, παππού μην το δωσεις τζάμπα, θα γινει αντίκα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στην Μιχαλακοπούλου πρός το τελείωμα, εξω απο πεθαμενατζιδικο πριν χρόνια, γαλάζιο 1602 παρτάλι.
-Πόσα θέλεις?
-κοιτα επειδή εχει μηχανή 316, 350 χιλιάρικα.
-Ναι αλλά είναι σάπιο. Και χιλιοτρακαρισμένο
-Να σου πώ και κάτι, ούτε η μηχανή ειναι καλή αλλά είναι αντίκα

Αποτέλεσμα, το πηρε ο Δήμος...μετα απο 3 χρόνια.
Ετσι γίνεται συνήθως σου λέει, πιτσιρικάς είναι, κ@#λωμένος είναι, βάρα τον.
Βλεπουνε και το κύμα, ότι τα ζητάνε και σου λέει άμα τα πάρουμε , τα πήραμε...

DoctorAbo
29-11-07, 00:47
Απ όσο γνωρίζω ο Μπούμπης έχει και τα μηχανήματα και τα ειδικά μέταλλα από τότε που έφτιαχνε τα δικά του μπλοκέ, και μπορεί να κόψει δισκάκια με τις ιδιότητες που θέλουμε. Σε βελότσε που είχε φτιάξει το μπλοκέ δούλευε και δουλεύει μια χαρά.
Ο Τσιρίκος επίσης έχει την δυνατότητα να φτιάξει, όπως μπορεί να φτιάξει και κορώνα - πηνίο, αλλά δεν γνωρίζω αν έχει τα κατάλληλα μέταλλα.
Αναφέρω ονόματα, για να μην μιλάμε στο περίπου.



Τους ξέρω και τους 2. Ο Μπούμπης είναι όντως εξαιρετικός σε διαφορικα και εκκεντροφόρους και οι αδελφοί Τσιρίκοι στα γρανάζια.Οι Τσιρίκοι είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο και καλύτερο γραναζάδικο στα Βαλκάνια. Επίσης είναι οι μοναδικοί που κάνουν σωστές βαφές (σκληρύνσεις) σε γρανάζια.

yiannis2002
29-11-07, 00:50
Τους ξέρω και τους 2. Ο Μπούμπης είναι όντως εξαιρετικός σε διαφορικα και εκκεντροφόρους και οι αδελφοί Τσιρίκοι στα γρανάζια.Οι Τσιρίκοι είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο και καλύτερο γραναζάδικο στα Βαλκάνια. Επίσης είναι οι μοναδικοί που κάνουν σωστές βαφές (σκληρύνσεις) σε γρανάζια.

Ωραία, γιατι κάτι σκεπτόμουν και δεν ήξερα αν κάνουν σωστή σκλήρυνση, και δίσταζα!!
Θα έχουμε εξελίξεις και στο γρανάζωμα λοιπόν.
Τα μπρούτζινα συγχρονιζε του ZF θα πάνε στα σκουπίδια, τα υπόλοιπα εν καιρώ...

alehantro'02
03-12-07, 01:29
αντε να σε δουμε και σε εναεριες μονομαχιες και να προσφερεις θεαμα με το καλο..καλη συνεχεια με το αγωνιστικο :rockon:

yiannis2002
03-12-07, 01:38
Είναι μακρύς ο δρόμος Άλεξ!!!
Εντω μεταξύ συζητιέται να γίνει η υπέρβαση και να μπεί το δίλιτρο και να μπούμε στα βαθιά νερα. Προβλέπω να πέφτει και αγγελία, κινητήρες 1600 αγωνιστικοί κτλ...

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
03-12-07, 15:56
τωρα μαλιστα!ετσι!!! η τρεχεις η δεν τρεχεις!!!εκει γινεται το χοντρο παιχνιδι!εκει πρεπει να παιζουμε μπαλα.βεβαια ειναι σκληρος ο ανταγονισμος αλλα σιγα σιγα θα το στησεις οπως θελεις το αμαξι, θα δεις που υποφερει και θα ερθουν και η νικες!ΑΞΙΟΣ!!!μπραβο!το εσκορτ και το αλφα θα βλεπουνε το σημα της BMW.

yiannis2002
03-12-07, 18:44
τωρα μαλιστα!ετσι!!! η τρεχεις η δεν τρεχεις!!!εκει γινεται το χοντρο παιχνιδι!εκει πρεπει να παιζουμε μπαλα.βεβαια ειναι σκληρος ο ανταγονισμος αλλα σιγα σιγα θα το στησεις οπως θελεις το αμαξι, θα δεις που υποφερει και θα ερθουν και η νικες!ΑΞΙΟΣ!!!μπραβο!το εσκορτ και το αλφα θα βλεπουνε το σημα της BMW.

Δύσκολο το τελευταίο. Οι άλφα φτάνουν ευκολα τα 195-200 άλογα, τα έσκορτ παίζουνε πλέον στα 230-250. Θέλει τύχη , λεφτά και αναισθησία για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. I am very sorry, εγω θα κατέβω για την πλάκα μου και όχι για να τρίψω τα μούτρα κανενός, όπως κάνω - εκανα από το 1995 ως το 2006.

Μην υποτιμάτε τα 1600. Κατι τετοια ακούω και διαβάζω και πεισμώνω. :angryfire

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
03-12-07, 19:47
τα γνωριζω ειναι πολυ δυνατα και τα δυο και καλοστημενα!βεβαια εχει πεσει πολυ χρημα!σε αυτο το σπορ εαν δε ριξεις χρημα δεν κανεις τιποτα!αυτο κερδιζει και οχι τα χερια!ΔΥΣΤΗΧΩΣ!τελος παντος εμεις θα κανουμε την πλακα μας.

AIMILIOS
03-12-07, 20:16
Γιαννη με οτι και να κατεβεις εμεις θα σε χαιρομαστε οπως και να χει.
κι επειδη μολις τωρα διαβασα απ την αρχη του θεματος ηθελα να κανω και γω τα σχολια μου σε οσα προαναφερθηκαν.
σε παω λιγο πισω αλλα αν θυμασαι αυτο με το γραναζι του τρισιμπιτερ γιαα ν αλλαξεις γραναζι φορας ...το εχω προσπαθησει και ανεβαζει λαδια.
Μπλοκε εγω το εβαλα και μπορω να πω οτι τα λεφτα πιασανε τοπο,βεβαια 800€ για group δεν είναι και λίγα.
απο ebay παντως παιζουν ευκαιριες αρκετες και με λιγα χρηματα!!!
τελευται εχασα ενα υδραυλικο τιμονι zf για Ε21 στο τσακ και εχω σκασει βεβαια...(οποιος μπορει ας βοηθησει)και σασμαν δε θα με χαλαγε αλλα προτιμω υδραυλικο!
ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ!!!

yiannis2002
03-12-07, 20:45
τα γνωριζω ειναι πολυ δυνατα και τα δυο και καλοστημενα!βεβαια εχει πεσει πολυ χρημα!σε αυτο το σπορ εαν δε ριξεις χρημα δεν κανεις τιποτα!αυτο κερδιζει και οχι τα χερια!ΔΥΣΤΗΧΩΣ!τελος παντος εμεις θα κανουμε την πλακα μας.

Επειδή τα φράγκα είναι πολλά, για δες και τι παίζει στα 1600αρια...και θα καταλάβεις γιατι έχω κολλήσει με το 1600αρι...

σε παω λιγο πισω αλλα αν θυμασαι αυτο με το γραναζι του τρισιμπιτερ γιαα ν αλλαξεις γραναζι φορας ...το εχω προσπαθησει και ανεβαζει λαδια.
Μπλοκε εγω το εβαλα και μπορω να πω οτι τα λεφτα πιασανε τοπο,βεβαια 800€ για group δεν είναι και λίγα.
απο ebay παντως παιζουν ευκαιριες αρκετες και με λιγα χρηματα!!!


Έχω καιρό να ακούσω νέα σου και είχα ανησυχήσει. Οταν κατέβω Ελλάδα θα κοιτάξω να οργανώσω μια μίνι συνάντηση κλασσικών για καφέ.
Στο θέμα, με το ντριστριμπιτέρ οι περισσότεροι που το έχουν κάνει εχουν το ιδιο προβλημα με τα λάδια.
Με το μπλοκέ, έκανες ΤΗΝ κίνηση, και έχεις το κεφαλι σου ήσυχο με κάτι ολοκαίνουργιο και αξιόπιστο.
Στο ebay υπάρχουν μπλοκέ, αλλά στα διαφορικά που είναι 27 κιλά,υπάρχει και το πρόβλημα της μεταφοράς. Αλλά έχει πολλά πράγματα για 2002 και Ε21.

e3632
04-12-07, 08:55
τα γνωριζω ειναι πολυ δυνατα και τα δυο και καλοστημενα!βεβαια εχει πεσει πολυ χρημα!σε αυτο το σπορ εαν δε ριξεις χρημα δεν κανεις τιποτα!αυτο κερδιζει και οχι τα χερια!ΔΥΣΤΗΧΩΣ!τελος παντος εμεις θα κανουμε την πλακα μας.

Φίλε εκτός από τα καλοστημένα και τα δυνατά, παίζουν από πίσω και πακέτα χοντρά, από συνεργεία που έχουνε κόντρες μεταξύ τους, από ιδιοκτήτες που τα ακουμπάνε γερά ανά αγώνα, από πατρόνους κτλ. τα άλφα αν βγάλεις απ εξω, Ρόκκο σε αναβάσεις, τα άλλα δεν κάνουν τίποτα, αλλά τα φόρντ, το πιο αδύναμο ειναι πιο δυνατο απο το καλυτερο μπεμβε.

yiannis2002
04-12-07, 11:39
Φίλε εκτός από τα καλοστημένα και τα δυνατά, παίζουν από πίσω και πακέτα χοντρά, από συνεργεία που έχουνε κόντρες μεταξύ τους, από ιδιοκτήτες που τα ακουμπάνε γερά ανά αγώνα, από πατρόνους κτλ. τα άλφα αν βγάλεις απ εξω, Ρόκκο σε αναβάσεις, τα άλλα δεν κάνουν τίποτα, αλλά τα φόρντ, το πιο αδύναμο ειναι πιο δυνατο απο το καλυτερο μπεμβε.

Έκανες περίληψη του σκηνικού σε μία φράση! :+1:

kenz
04-12-07, 18:43
Είναι μακρύς ο δρόμος Άλεξ!!!
Εντω μεταξύ συζητιέται να γίνει η υπέρβαση και να μπεί το δίλιτρο και να μπούμε στα βαθιά νερα. Προβλέπω να πέφτει και αγγελία, κινητήρες 1600 αγωνιστικοί κτλ...
δεν ξερω τη λενε οι αλλοι Γιαννη αλλα εγω λεω να μπαξεις διλιτρο.Και το θριατ να το κανεις απο 1602 ... σε 2002:)

yiannis2002
04-12-07, 18:49
Mπά , θα μείνω πιστός στα 1600άρια μου!

Επιχειρήματα!
Τα 1600άρια τα πετάνε όλοι οπότε βρισκεις μοτέρ κλπ τζάμπα
Στα 1600 ενα καλό μπεεμβέ είναι "εντός συναγωνισμού", να φτιάξω ενα δίλιτρο για να είμαι τελευταίος και να λέω "εχω δίλιτρο" δεν λέει κάτι. Δίλιτρο φτιάχνω βολτάδικο ανα πάσα ώρα και στιγμή.
Τελευταίο και καλύτερο, έχω ήδη δύο προτάσεις να πουλήσω το μοτέρ το 1600 που έφτιαξα τωρα σε "δίλιτρους" αγωνιζόμενους, γιατί στα 2000 τα μπεεμβέ δεν κάνουν τίποτα ;)
εχουνε γνώση οι φύλακες...και ενα καλό 1600, ειδικά σε ραλλύ, πλασάρεται εύκολα ψηλά στη γενική (μέσα στη δεκάδα τουλάχιστον), αρκεί να πάς έξυπνα και χωρίς άγχος.

kenz
04-12-07, 18:59
Δηλαδη εχει κατηγοριες αναλογα τα κυβικα ε? και στην κατηγορια των 1600 τα BMW πανε καλυτερα.

Υγ. Τιποτα απο των Αγγελο :(

yiannis2002
04-12-07, 19:06
Δηλαδη εχει κατηγοριες αναλογα τα κυβικα ε? και στην κατηγορια των 1600 τα BMW πανε καλυτερα.

Υγ. Τιποτα απο των Αγγελο :(

Aνάλογα με τον κυβισμό και την ομολογκασιόν που χρησιμοποιείς.
Ακούγεται πολύπλοκο αλλά δεν είναι και τόσο.

kenz
04-12-07, 19:11
ομολογκασιόν.
Τι ειναι παλι αυτο?:)

yiannis2002
04-12-07, 20:32
Τι ειναι παλι αυτο?:)

Είναι το Δελτίο Αναγνώρισης του αυτοκινήτου από την διεθνή ομοσπονδία αγώνων.
Ουσιαστικά προκειται για τις επιτρεπόμενες μετατροπές για τον συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου, ωστε να συμμετέχει σε αγώνες σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Οταν ξεκινάει κάποιος να φτιάξει κάποιο αγωνιστικό, παίρνει πρώτα την ομολογκασιόν για να δεί τι επιτρέπεται και το βιβλίο των κανονισμών ωστε να δεί τι άλλο πρέπει να κάνει, σχετικα με την ασφάλεια κτλ.

Γι αυτό στην αρχή σας έλεγα πως δεν είναι ευκολη υπόθεση, δεν χρειάζεται να έχεις απλά μια καρότσα και να ρίξεις ενα μοτέρ πάνω.

mrdmoschos
04-12-07, 21:53
Άστα δράμα.Ευτυχώς εγώ έχω γνωστό τον έφορο στον Βόλο και προτού κάνω οτιδήποτε τον συμβουλεύομαι πρώτα.Γιάννη για μένα μείνε στα 1600.Αφού μόνος σου το λες για πλάκα πας γιατί να το κυνηγήσεις για παραπάνω.Και να ήταν μόνο αυτό να πεις άντε δε γ...ται.Αλλά δεν είναι.Βρες μοτέρ-ελεγξέ το-επισκευασέ το-σκαλισέ το άλλαξε ρυθμίσεις ψάξε από εδώ ψάξε από εκεί και μετά να σε περνάει ο οδηγός του Escort με μοτέρ Cosworth και ανάρτηση τυφλοσούρτι που άκουσε από τον δίπλα αγωνιζόμενο.Και εγώ αν έβγαζε κάτι καλό η Opel στα 1600 για εκεί θα πήγαινα

yiannis2002
04-12-07, 22:02
Aμα δείς τι πουλάνε -καινούργια- για έσκορτ, για ραλλύ, πίστα αναβάσεις, θα πάθεις πλάκα. Τα αυτοκίνητα αυτά, επί 40 χρόνια εξελλίσονται και τα εξαρτήματα που φτιάχνουν τώρα δεν έχουν καμία σχέση με τα τότε σε αντοχές και βάρος. Άσε από τιμές. Πιό ακριβα είναι τα δικά μας ανταλλακτικά απο εναν άτλαντα ή ενα ρόκετ.
1600, η κατηγορία του μέλλοντος, αν και βλέπω τα εσκορτ να κατεβαινουν και εκει με τα μεξικο, αλλά θα πέσουμε παληκαρίσια...

mrdmoschos
04-12-07, 22:46
Σε βολιώτη αγωνιζόμενο παλιό πρωτάθλητη στην Ε με μοτέρ BDA η κεφαλή του έχει στοιχίσει τον τελευταίο χρόνο μόνο 20000 ευρώ.Εμένα έτσι όπως τα υπολογίζω δεν θα βγει πάνω από 15 χιλιάρικα με την ένδυσή μου.I rest my case.

yiannis2002
04-12-07, 22:48
Έχει ρίξει πολλά λεφτά ο παπούς εκει πάνω...

εγώ πάλι αν μείνω κάτω απο 20,000 θα είμαι πολύ ευτυχισμένος!

Action Man
05-12-07, 06:56
Γιάννη,έκατσα και διάβασα όλο το thread και ειλικρινά έμεινα άφωνος με το project που ετοιμάζεις!:rockon::rockon::rockon:
Οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείς βοήθεια πάρε τηλέφωνο!
Βρέθηκε ένα 427 μπλοκέ από Ε30(σαν το δικό μου)και δεν έχει πουληθεί ακόμα.
Άν το θέλεις πες μου να σου δώσω το τηλέφωνο του ανθρώπου που το πουλάει.

yiannis2002
05-12-07, 09:14
Έπρεπε να το κάνω αυτό το βήμα Παντελή:dance::dance:....
πιστεύω πως το καλοκαίρι θα σου έρθω για καφέ με φουσκωτό τερατάκι, να κάνουμε και την ειδική της Ψάθας παρέα!

kenz
09-12-07, 20:47
Γιαννη καμια νεα φωτο απο το project?Βαλε καμια να δουμε το τερατακι πως ετοιμαζεται:)

yiannis2002
09-12-07, 20:51
Σε 10-12 μέρες που θα κατέβω Ελλάδα. Υπομονή!!!:)

kenz
11-12-07, 17:45
Γιαννη βαζω τις φωτο του λαμαρινα μου οπως σου ειπα στα πμ.
Και συμφωνω απολειτα με αυτα που ειπες " οτι δεν εχει στησιμο και δυναμη " γιατι αυτος κανει αυτη τη δουλεια μονο για το ματια του κοσμου τα πρηζει και τα κανει τουμπανα με στρογκυλα ή με τετραγωνα κολοφαναρα, τελος παντων κανει ανακατασκευες απο την αρχη με αμοβολες και τετοια για να τα βλεπουν η πελατες του και να θελουν και αυτη. . . οπως εγω πχ.γιαυτο και τον Μ10Β20 θα των κρατησω και οποτε εχω τα 3 Χ οπως λες και εσυ θα το επειχηρησω :)

ΥΓ. Βεβαια ειναι βρωμικο απτην βροχη αλλα οταν το βλεπω απο πισω θελω να το μ@μησω:love:

yiannis2002
11-12-07, 18:37
Γιαννη βαζω τις φωτο του λαμαρινα μου οπως σου ειπα στα πμ.
Και συμφωνω απολειτα με αυτα που ειπες " οτι δεν εχει στησιμο και δυναμη " γιατι αυτος κανει αυτη τη δουλεια μονο για το ματια του κοσμου τα πρηζει και τα κανει τουμπανα με στρογκυλα ή με τετραγωνα κολοφαναρα, τελος παντων κανει ανακατασκευες απο την αρχη με αμοβολες και τετοια για να τα βλεπουν η πελατες του και να θελουν και αυτη. . . οπως εγω πχ.γιαυτο και τον Μ10Β20 θα των κρατησω και οποτε εχω τα 3 Χ οπως λες και εσυ θα το επειχηρησω :)

ΥΓ. Βεβαια ειναι βρωμικο απτην βροχη αλλα οταν το βλεπω απο πισω θελω να το μ@μησω:love:

Aυτο που σου είχα πεί σε ιδιωτική μας συζήτηση είναι πως μου κάνει εντύπωση με το στήσιμο που έχει, πως στρίβει. Από όσο ξέρω δύναμη έχει αρκετή. Πολύ ωραίο αυτοκίνητο παρόλα αυτά, και πολύ καλές οι δουλειές του και ονομαστές.

yiannis2002
11-12-07, 18:54
Σήμερα από ότι ενημερώθηκα, το μοτέρ τοποθετήθηκε στο μουλάρι για να δούμε και πως πάει στον δρόμο, όχι μόνο στον πάγκο. Ανυπομονώ να το βάλω στο χέρι.

kenz
11-12-07, 19:18
Σήμερα από ότι ενημερώθηκα, το μοτέρ τοποθετήθηκε στο μουλάρι για να δούμε και πως πάει στον δρόμο, όχι μόνο στον πάγκο. Ανυπομονώ να το βάλω στο χέρι.
Εσυ εισαι στα ξενα και η τυχη σου δουλευει!!!!:)

sokrates-bmw2002
12-12-07, 16:36
σε ενα συνεργειο εδω στη λαμια υπαρχει ενα σαλονικιωτικο ασημι 2002 με τετοια φουσκωματα το οποιο ειναι αστερι!τελεια δοθλεια και προφανως 8α το χει φτιαξει ο ιδιοσ φαναποιος!!ποσο περιπου κοστιζει μια τετοια δουλεια εχετε υποψιν σας???

yiannis2002
12-12-07, 16:52
σε ενα συνεργειο εδω στη λαμια υπαρχει ενα σαλονικιωτικο ασημι 2002 με τετοια φουσκωματα το οποιο ειναι αστερι!τελεια δοθλεια και προφανως 8α το χει φτιαξει ο ιδιοσ φαναποιος!!ποσο περιπου κοστιζει μια τετοια δουλεια εχετε υποψιν σας???

Η αντιστοιχη δουλειά στο αγωνιστικό το δικό μου, και με πιο μαζεμένα τα φτερά, θα πάει στο 1/3 του μέσου όρου των τιμών που έχω ακούσει για τον Θεσσαλονικιό.

kenz
12-12-07, 17:40
σε ενα συνεργειο εδω στη λαμια υπαρχει ενα σαλονικιωτικο ασημι 2002 με τετοια φουσκωματα το οποιο ειναι αστερι!τελεια δοθλεια και προφανως 8α το χει φτιαξει ο ιδιοσ φαναποιος!!ποσο περιπου κοστιζει μια τετοια δουλεια εχετε υποψιν σας???
Καλα αυτο το ασημι ειναι γαματα Γιαννη πολυ δυνατο και πολυ κουκλα αλλα κατι μου ειπε ο κατοχος του οτι ψαχνουν καποιο ανταλλακτικο και δεν μπορουν να βρουν εδω και πολυ καιρο.

ΥΓ.Αυτο το μηχανικο απο Λαμια τον ξερεις?Μου ειπε αυτος που εχει το ασημι 2002 οτι ειναι πολυ Μαστορη στις μπεμπες.Και εδω κυκλοφορουν 3 δουλειες του μαλλον 2 γιατι η μια ειναι ακομα Λαμια.

yiannis2002
12-12-07, 17:41
Κανα σαζμάν ή κανα διαφορικό θα ψάχνουνε και αυτοί.
Δεν τον ξέρω, εχω ακούσει πολλές φορές για κάποιον στη Λαμία αλλά δεν τον ξέρω.

sokrates-bmw2002
12-12-07, 23:15
ο μαστορασ ειναι ουσιαστικα συνταξιουχος αλλα συνεχιζει να δουλευει και φτιαχνει μονο bmw!!!στα νιατα του ετρεχε με 2002 και μαλιστα το ασημι φοραει νομιζω τισ αγωνιστικες ζαντες που φοραγε τοτε ο κυρ θυμιος (gotti με τεσσερα μπρατσα και 235 λαστιχο πισω πρεπει να ναι 10 επι 13)...τα αμαξια αυτα τα ξερει απ εξω και κανει τρομερεσ δουλειεσ τισ οποιεσ βεβαια τις πληρωνεις!kenz αφου εχει δει δουλειες του καταλαβαινεις γιατι μιλαμε ε?

sokrates-bmw2002
12-12-07, 23:18
παντως το ασημι οντως εχει πολυ καιρο εδω κατω...γιαννη αν σε φερει ο δρομος απ τα μερη μας αξιζει τον κοπο να κανεις μια σταση να τον γνωρισεισ τν μαστορα...ειναι bmw δακιας γνησιος με διδακτορικο στα 2002!!!

sokrates-bmw2002
12-12-07, 23:20
τελικα ομως δεν μου ειπατε ενδεικτικη τιμη για τα φτερα στον θεσσαλονικιο....γιαννη εσυ που τα φτιαξες τα δικα σου???

e3632
12-12-07, 23:33
Άστα δράμα.Ευτυχώς εγώ έχω γνωστό τον έφορο στον Βόλο και προτού κάνω οτιδήποτε τον συμβουλεύομαι πρώτα.Γιάννη για μένα μείνε στα 1600.Αφού μόνος σου το λες για πλάκα πας γιατί να το κυνηγήσεις για παραπάνω.Και να ήταν μόνο αυτό να πεις άντε δε γ...ται.Αλλά δεν είναι.Βρες μοτέρ-ελεγξέ το-επισκευασέ το-σκαλισέ το άλλαξε ρυθμίσεις ψάξε από εδώ ψάξε από εκεί και μετά να σε περνάει ο οδηγός του Escort με μοτέρ Cosworth και ανάρτηση τυφλοσούρτι που άκουσε από τον δίπλα αγωνιζόμενο.Και εγώ αν έβγαζε κάτι καλό η Opel στα 1600 για εκεί θα πήγαινα

Εγω την εγκατελειψα την προσπαθεια για 1600, και για 4κυλινδρο γενικα.
Ολα τα μαστορια το παιζουνε εξπερ, και ολοι εχουνε βαλει χερι στα αμαξια του τζοβανι του νταλαρα του κορομπιλη του μοσχου του του του του και δεν ξερω και γω τι, και ενα μοτερ σωστο δεν μπορουνε να φτιαξουνε.
θυμονται που κραταγανε κοντρα το πιστονι απο τη μπουζοτρυπα και τρωγανε καρπαζα, και νομιζουνε πως χρονιζανε μοτερ για τον αλπινα.
ολοι οσοι τρεχουνε με μπεμβε ψαχνουνε μονιμως για μαστορα και ολα σπανε η δεν πανε. και μεταξυ μας δηλαδη οσα ειδα που ειχανε κανει πειραματα με πιστονια κτλ και βισεκο και αλλα κανενα δεν δουλευε οπως θυμαμαι εγω οτι δουλευανε τα μπεμβε.
θα βαλω εξακυλινδρο 25αρι και θα παω Ε. και ας κανω ραλλυ εκτος συναγωνισμου.
Αδελφε με το καλό να βγει το εργαλειο, σου εχω εμπιστοσυνη εσενα. θα γ#μει και θα δερνει.

yiannis2002
13-12-07, 00:00
παντως το ασημι οντως εχει πολυ καιρο εδω κατω...γιαννη αν σε φερει ο δρομος απ τα μερη μας αξιζει τον κοπο να κανεις μια σταση να τον γνωρισεισ τν μαστορα...ειναι bmw δακιας γνησιος με διδακτορικο στα 2002!!!

Θα έρθω κάποια στιγμή!

τελικα ομως δεν μου ειπατε ενδεικτικη τιμη για τα φτερα στον θεσσαλονικιο....γιαννη εσυ που τα φτιαξες τα δικα σου???

Λαγγίδης λεγεται, δεν μπορώ να σου δώσω τιμη γιατι δεν εχω μιλησει μαζι του, εχω ακούσει δεξια αριστερα, οπότε δεν ειμαι εγκυρος.
Στην περιοχη της Αθήνας φτιαχνουνε 2, τετοια φτερά, ο ενας ειναι ακριβός, ο αλλος φτηνός. Αν θες λεπτομέρειες πεσμου να σου στειλω πμ. Τα φτερά τα δικά μου ειναι μπερδεμένη ιστορία. Αρχικά εφερα ενα σετ απο Γερμανία αλλα ειναι πολυ φαρδύ και δεν μαζεύεται, οπότε εφτιαξα άλλα εδω όπως τα θέλω.



Ολα τα μαστορια το παιζουνε εξπερ, και ολοι εχουνε βαλει χερι στα αμαξια του τζοβανι του νταλαρα του κορομπιλη του μοσχου του του του του και δεν ξερω και γω τι, και ενα μοτερ σωστο δεν μπορουνε να φτιαξουνε.
θυμονται που κραταγανε κοντρα το πιστονι απο τη μπουζοτρυπα και τρωγανε καρπαζα, και νομιζουνε πως χρονιζανε μοτερ για τον αλπινα.
ολοι οσοι τρεχουνε με μπεμβε ψαχνουνε μονιμως για μαστορα και ολα σπανε η δεν πανε. και μεταξυ μας δηλαδη οσα ειδα που ειχανε κανει πειραματα με πιστονια κτλ και βισεκο και αλλα κανενα δεν δουλευε οπως θυμαμαι εγω οτι δουλευανε τα μπεμβε.


Είπες τα πάντα σε δυο φράσεις. Τελικά εισαι κρυφό ταλέντο εσύ.
Συμφωνώ απόλυτα στο θέμα των μαστόρων. Αυτοι οι οποίοι έχουνε φτιάξει σωστά Μ10 ειναι οι μαστόροι που δεν φτιάχνουν Μ10.
Και δεν ειναι απλά οξύμωρο, (πλην μιας δυο εξαιρέσεων) ειναι η πραγματικότητα.

Skaravas
13-12-07, 00:20
Χαχαχα!!!
και τα δικά μου τα weber υποτίθεται τα φόραγε ένα μπλε μιραφιόρι του Ιαβέρη!!!

Υ.Γ. μπαίνουν idf σε μιραφιόρι?

yiannis2002
13-12-07, 00:26
Μπαίνουν!!! Αλλά το μιραφιόρι του Ιαβέρη ουδεποτε φοραγε 40αρια. Εκτος και αν ειχε παρει κανενα για μουλάρι.

Skaravas
13-12-07, 00:31
Οκ,κατάλαβα.
Τα weber μου τα φόραγε το γα'ι'δούρι του Ιαβέρη στο χωριό...

yiannis2002
13-12-07, 00:35
Ενας άλλος μου έλεγε ότι ειχε βάλει ενα ρόκετ σαζμάν με όβερ σε 2002 και του το ειχε δώσει ο Ιαβερης.
Μιλάμε για φαντασια καλπαζουσα. Παλι καλά που δεν ειχε βαλει 10αρι με αργο γρηγορο από Σκάνια.

Skaravas
13-12-07, 00:41
Αυτός ο Ιαβέρης πρέπει να είχε αποθήκες ολάκερες με ανταλλακτικά...
Όλοι έχουμε από κάτι...
Αμ,έτσι γίνονται τα λεφτά Γιάννη μου,μετά από κάθε αγώνα κόβεις το αμάξι σε ανταλλακτικά...

yiannis2002
13-12-07, 00:44
Δεν φταιει ο άνθρωπος που ο κάθε ο λακαμας λεει το όνομα του για να πουλήσει.

Skaravas
13-12-07, 00:47
Πριν 10 χρόνια που τα αγόρασα τους πίστεψα παντως (ήμουν και 18 χρ)...
Δε βαριέσαι,μια χαρά δούλευαν (και δουλεύουν).

yiannis2002
13-12-07, 00:50
Αφου δουλευουν, νο πρόμπλεμ!
Εχει πλάκα το θέμα πάντως, καθε εποχή εχει τους ηρωες της και αυτοι ειναι που το ονομα τους χρησιμοποιειται. Ειναι σαν να πάμε να πάρουμε ενα Εβο τωρα και να μας πούνε, με αυτο εκανε μαυρο ροδο ο Βωβός.

Skaravas
13-12-07, 01:06
Άλλαξε το Βωβός με Πατσουρέας και είσαι μέσα στο κλίμα όσον αφορά τους πιτσιρικάδες...

sokrates-bmw2002
13-12-07, 13:05
γιαννη οποτε μπορεις ενημερωσε με,με pm για τις τιμουλες ποθ ειπαμε....ευχαριστω

TSAF
13-12-07, 13:36
Γιαννη αδελφε μου μην ακους παπαριες απο κανεναν. Μεινε στα 1600 και κανε μπαλα με το μπεμπακι. Κατα πασα πιθανοτητα θα ειμαστε και εμεις του χρονου στα 1600. Φιλε skarava τα καρμπυρατερ σου αποκλειεται να ηταν στου Ιαβερη γιατι το σκαθαρι θελει καθετα για να χωρεσουνε. Τελος παντων οτι και να εχεις αμα δουλευουνε μια χαρα εισαι.

yiannis2002
13-12-07, 15:34
Φοράγαν κάθετα τα Μιραφιόρι Δημήτρη.

Στα 1600 θα κατέβω, εκει που έχει και συναγωνισμό. Βέβαια εχω ακούσει κάτι κουλά ότι όλοι ειναι 80-100 μάξιμουμ άλογα, οι 1600αρηδες τα λένε, :icon_kidrοπότε θεωρητικά εμεις πάμε για γενικές, αλλά επειδή δεν είναι έτσι χαβαλές να γίνεται!
Θα σας ταίσουμε πολλά δεύτερα...:drive2:

Skaravas
13-12-07, 16:00
Όρθια φοράει το βασανάκι,το έγραψα ότι είναι idf...

TSAF
13-12-07, 16:04
Φοράγαν κάθετα τα Μιραφιόρι Δημήτρη.

Στα 1600 θα κατέβω, εκει που έχει και συναγωνισμό. Βέβαια εχω ακούσει κάτι κουλά ότι όλοι ειναι 80-100 μάξιμουμ άλογα, οι 1600αρηδες τα λένε, :icon_kidrοπότε θεωρητικά εμεις πάμε για γενικές, αλλά επειδή δεν είναι έτσι χαβαλές να γίνεται!
Θα σας ταίσουμε πολλά δεύτερα...:drive2:

Mαλακιες λενε, ετσι για παραδειγμα σου λεω οτι του Ανδρεα ειναι στα 125 τροχο.

yiannis2002
13-12-07, 16:12
Mην το πεις πουθενα αλλα τα 510 λένε οτι ειναι 100 στροφαλο...και εγω θα λέω 86. Στα ιδια με του Αντρεα θα είμαστε όμως.

kenz
13-12-07, 17:16
τελικα ομως δεν μου ειπατε ενδεικτικη τιμη για τα φτερα στον θεσσαλονικιο....γιαννη εσυ που τα φτιαξες τα δικα σου???
Φιλε σωκρατη καλησπερα στειλε σε πμ τι ακριβως θελεις να κανεις στο 2002 σου και θα τον ρωτησω και θα σου πω.οκ?

yiannis2002
13-12-07, 18:17
Θέλει πολύ μαγκιά από το φανοποιό, να τα βάλει σωστά, να φτιάξει σωστά τα θολάκια κτλ. δεν είναι ευκολη υπόθεση το φούσκωμα παίδες.

kenz
13-12-07, 18:20
Θέλει πολύ μαγκιά από το φανοποιό, να τα βάλει σωστά, να φτιάξει σωστά τα θολάκια κτλ. δεν είναι ευκολη υπόθεση το φούσκωμα παίδες.
Εγω που εχω δει δουλειες απο τον λαμαρινα μου εχω μεινει ευχαριστημενος και τα θολακια και την ταπα βενζινης , ολα τα κανει κουκλα!

yiannis2002
13-12-07, 18:26
Σε αυτόν με τα φουσκωτά το έχεις φτιάξει?
Από λαμαρινά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος, από κανέναν, παντού θα βρω ψεγάδι. Ισως να ειμαι παράξενος, ισως περίεργος αλλά θα το βρω το στραβό. Οσο καλά και ας κρυβεται. Ευελπιστώ πως ο τελευταίος θα είναι καλύτερος από τους άλλους.

yiannis2002
13-12-07, 18:29
Εγω που εχω δει δουλειες απο τον λαμαρινα μου εχω μεινει ευχαριστημενος και τα θολακια και την ταπα βενζινης , ολα τα κανει κουκλα!

Η τάπα της βενζίνης δεν έχει καμια δουλειά με τα φουσκώματα συνήθως (στα 2002).
Εκεί σβήνει το φούσκωμα, και αμα δείς και τα παλιά εργοστασιακά αγωνιστικά, τελειώνει μισή παλάμη πιο πρίν. Εκτός και αν το φουσκώσεις με τα τετράγωνα φτερά, αυτά που κοπιάρησε ο zender από τα full gr.2. σαν του Νίνο22 δηλαδή.

Skaravas
13-12-07, 20:00
Α ρε το χρήμα λέει να'χαμε...
Να έρχόμουν στην παρέα σας...

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=g1geh3tvrpo

yiannis2002
13-12-07, 20:20
Αφου το έργο το ξέρεις...κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, μαζεύεις τα πράγματα σιγα σιγά, τα βάζεις πάνω και αυτό είναι. Πλάνο με προοπτική 5ετίας πάντα...

sokrates-bmw2002
13-12-07, 20:27
καπως ετσι το παλευουμε ολοι μαγκες

yiannis2002
13-12-07, 20:34
Παντελονίδειος , αλλιώς δεν γίνεται, σιγα σιγά και όλα γινονται , άλλωστε το καλό πράγμα αργει να γίνει.

Skaravas
13-12-07, 21:12
Έπαθα ζημιά με την πάρτη σας...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=14712154&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=17&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&minPrice=22500&maxPrice=27500&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&lang=de&pageNumber=1

Καλά θα πήγαινε κόντρα στου Κυρίτση ε?

yiannis2002
13-12-07, 21:14
Ασε για του Κυριτση θα σου πεί ο Τσαφ...
200 αλογα ηταν - ειναι οπότε δεν εχει ελπίδα...

Skaravas
13-12-07, 21:20
Type-1 200 άλογα και αντέχει να βγάλει ανάβαση?...
τι να πω... Βγαίνουν αυτά τα άλογα από 2332-2500cc αλλά σπάνε εύκολα,
ίσα που αντέχουν το 400άρι σε ντράγκστερ...

yiannis2002
13-12-07, 21:22
Από δίλιτρο, και αντεχε μια χαρά. Τωρα πλέον δεν τρέχει γιατι καταργήθηκε η όπεν.

Skaravas
13-12-07, 21:25
Και γιατι δεν τρέχει στην Ε?
Τόσα λεφτά αμάξι...

yiannis2002
13-12-07, 21:26
Δεν το ξέρω αυτό, αλλά υπολόγισε πως όπου έτρεξε , βουνο ή πίστα ητανε μακράν μπροστά.

Skaravas
13-12-07, 21:35
Είναι και στον άνθρωπο...
Το ωραίο είναι ότι το αμάξι είναι η παλιά καρότσα,με ατέρμονα και χωρίς μακφέρσον μπροστά...Είχε βέβαια ανεξάρτητη πίσω,αλλά δεν παύει να είναι μείον σε σχέση με ένα αντίστοιχο 1303.
Το έβλεπα στον Καμπύλη παλιά που το έφτιαχνε 1600cc, πριν αλλάξει μηχανικό και το τουμπανιάσει, και το χάζευα όση ώρα παλεύανε με το δικό μου...
Απίστευτο αυτοκίνητο...

yiannis2002
13-12-07, 21:38
Αναβάσεις και σιρκουί δεν αποτελούν προβληματα αυτά, τουλάχιστον όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το αυτοκίνητο αυτό είχε δύναμη, κτήνος, και πρόσφυση πίσω, ξεκόλλαγε την άσφαλτο.

Skaravas
13-12-07, 21:44
Ε... αν έχεις οδηγήσει καλό σκαραβαίο με μπλοκέ δυσκολα τον αλλάζεις...
Αδρεναλίνη στο έπακρο (no offence)...
Βάρδα μόνο μην ξεκολλήσει πίσω με πολλά...

yiannis2002
16-12-07, 18:25
Πουλιώταν 13,000 αυτό και 30,000, ενα από τα δύο δίλιτρα αδερφάκια του. Αυτό τελικά έμεινε στο Βέλγιο, το δίλιτρο ήρθε στην Ελλάδα. Ακολουθεί την ομολογκασιόν του γκρούπ 1, και φοράει πάνω κάτω τα ίδια πράγματα στα μηχανικά.
Βέβαια επειδή εδώ ειναι Ελλάντα, και ολα τα μπεεμβέ δηλώνονται γκρούπ 1 για να μην χάσουν το τσιγκάκι, ο Βέλγος κάνοντας χρήση της επέκτασης του 1970 που επιτρέπει το μπλοκέ και το ΖΦ, το δηλώνει γκρούπ 2. Η μόνη διαφορά από εκει και πέρα ειναι τα φουσκωτά φτερά. (Οι Ελληνάρες με μπλοκέ ΖΦ και ότι άλλο θέλεις δηλώνουν με την ομολογκασιόν του 1969...στο γκρούπ 1 που παίζουν μόνα τους).


http://derez.be/car1.jpg

http://derez.be/car2.jpg

Bouwjaar: 1967
Chassisn°: 1580056
Motor: 1573 cc
Carburatie: 2 x Weber 40 DCOE
DIN PK: 140
Suspensie: Leda
Remmen voor: Geventileerde schijven
Remmen achter: Trommels
Versnellingsbak: Getrag Sport 5
Achterbrug: Versterkt, Sper 75% 4:30
Velgen: ATS 6x13
Banden: 185/70

yiannis2002
18-12-07, 23:25
Ιστορικό ακρόπολις 2007, πρώτη μέρα, Φυλή, ο Νικόλας με τον Χρήστο το Φατούρο δίπλα, και εμένα σέρβις...

http://www.ae86.net.gr/various/CIMG0529.mpg

yiannis2002
21-12-07, 22:11
Ξεκινήσαμε λίγο περίεργα, χτες το βράδυ το ασημί γλύτωσε την φωτιά στο παρά 5, από διαρροή βενζίνης στο χώρο του κινητήρα. Αυτό το ξεπεράσαμε και 7 το πρωί ήτανε ξανά στις επάλξεις. κατα τις 10 ηρθε η ωρα της επίσκεψης στο φανοποιείο.
Απογοήτευση, το αυτοκίνητο, επέστρεψε στην αμμοβολή γιατί δεν είχε χτυπηθεί σε κάποια σημεία. Οπότε ελπίζω μετα από αυτές τις άγιες μέρες να μπούμε σε μια σειρά, γιατί χάνεται χρόνος άδικα...

E12 520
21-12-07, 22:16
Οπότε ελπίζω μετα από αυτές τις άγιες μέρες να μπούμε σε μια σειρά, γιατί χάνεται χρόνος άδικα...

Μην αγχωνεσαι γιαννη για καθε τετοια δουλεια θελει υπομονη και χρονο!!!
Μην το κυνηγας γιατι σου ερχονται πολλες φορες τα πανω κατω εκει που δεν το περιμενεις!
Με την ησυχια σου!!Οταν το τελειωσεις θα δεις τη διαφορα!

yiannis2002
21-12-07, 22:18
Μεγάλη μάστιγα οι φαναρτζήδες, και αυτός είναι και φίλος και δεν μου πάει να αρχίσω τα "γαλλικά"

E12 520
21-12-07, 22:21
Μεγάλη μάστιγα οι φαναρτζήδες, και αυτός είναι και φίλος και δεν μου πάει να αρχίσω τα "γαλλικά"

Θελει να πηγαινεις με τα νερα τους!!!
Εγω του το πετουσα απο την απ'εξω οταν ηταν να μου κανει μια δουλεια μια-δυο-τρεις οπου στο φιναλε μου ελεγε βαλτο μεσα!

yiannis2002
22-12-07, 15:43
Τα καλά νέα είναι ότι το μοτέρ ξυρίζει. Παρότι το δουλέυω με ήσυχη εξάτμιση και 4αρι σαζμάν, στο μουλάρι, ειναι απόλαυση. Αλλάζοντας στις 6-6μιση νομίζεις πως οδηγείς καβασάκι. τελειώνει για πλάκα το διαφορικό, και δεν κολώνει αν πχ πατήσεις με 40 και 4η. Σήμερα το έχω δουλέψει 4 ώρες συνέχεια, απόλαυση!!!

AIMILIOS
22-12-07, 17:22
και το δικό μου ευελπιστώ να ξυρίσει ,τώρα που επιτέλους βρήκε το αμαξάκι μου το δάσκαλό του!!!πολύ έχω χαρεί που επιτέλους κάποιος ασχολείται σοβαρά και δίνει ελπίδες ζωής στο μοτεράκι μου:yipee:
και για να κάνω λίγο flash back στο thread...κι ο μαστρό Θύμιος απο Λάμια πρέπει να είναι exper αλλα λίγο τσουχτερός θα έλεγα,αφού κάθε φορά που τον χρειάστηκα είχε ταρίφα το 1000€
ενώ υπάρχουν κι άλλοι που κάνουν δουλειά και είναι προσιτοί ακόμα!!!
ελπίζω να μην διαψευτώ και να με βγάλει ασπροπρόσωπο όπως και με το μπλοκέ που ασχολήθηκε και μου το παρέδωσε καινουργή κατάσταση.

yiannis2002
22-12-07, 19:35
Οταν μπούμε σε μια σειρά, θα κάνω και μια ανασκόπηση στο τί έχω δώσει από χρήματα.
Πάντως ο κινητήρας φτιαχτηκε με πολύ λίγα χρήματα, από εξπέρ του είδους, και τα μοναδικά πράγματα που έδωσα εγω, ηταν ο εκκεντροφόρος , το ντιστριμπιτέρ και τα διπλά - εισαγωγές. Το κόστος αυτών των πραγμάτων, γύρω στα 600-700 ευρώ. Το κόστος όλου του κινητήρα μαζί με αυτά δεν ξεπερνάει τα 2000.
Το άλλο 1600 που είχα φτιάξει σε μαστορα παλιό που ήξερε και δεν παιζότανε μου πήγε 8000, και για να δουλέψει το ρύθμισε άλλος.
Επέιδή πολλοί έχουνε τον τίτλο ότι ξέρουνε κτλ, και ζητάνε τρελά λεφτά, συνήθως όσα τους λείπουνε, καλό θα είναι να το ψάχνετε. Ετσι και αλλιώς ο Μ10 είναι από τους πιό απλούς κινητήρες και παίρνει στανταρ πράγματα. Μην σκορπάτε λεφτά άδικα.

yiannis2002
05-01-08, 21:08
Εχω υποστεί κρέμασμα από τον φανοποιό, αλλά κάνω υπομονή γιατί και να εκνευριστώ δεν θα γίνει τιποτα. Το αυτοκίνητο παραμένει στην αμμοβολή και περιμένει την σειρά του.
Αλλαγή θα έχουμε μάλλον στο θέμα του κινητήρα που θα δοκιμάσω να τον δουλέψω με 45άρια και 36άρια βεντούρια, γιατί έχω την εντύπωση πως με τα 40αρια στεγνώνει ψηλά.
Πρός το παρών, μιας και τον κατέβασα από το μουλάρι οι δοκιμές δεν μπορούν να γίνουν. Στασιμη η κατάσταση λοιπόν, και αναλώνομαι στο να μαζεύω ψιλοπράγματα που θα μπούν.

yiannis2002
06-01-08, 18:32
Οπως και η μαμά εταιρεία, έτσι και ο αλπίνα έχτισε τον μύθο του πάνω στα -02.
Ο μύθος αυτός είχε πολλά παρακλάδια και μας έχει φτάσει στο σημείο ν ακούμε αλπίνα και να μας τρέχουν τα σάλια.
Στην Ελλάδα, λανθασμένα αμα πείς αλπίνα 2002 το μυαλό όλων πάει στις ελεκτρόνικα. Ο μεγάλος Τζιοβάννι όμως με τη μοναδική στόφα μηχανικού που είχε, ακολουθούσε όχι την συνταγή του αλπίνα αλλά του schnitzer στα αγωνιστικά τα δικά του, και έχοντας πιάσει το νόημα και ποιός υπερείχε που έκανε συνδιασμούς από τα πεπραγμένα των δύο αυτών μεγάλων βελτιωτών.
Κατά τη βίβλο λοιπόν του Αλπίνα, για χρηση δρόμου και semi-race είμαστε καλά με τα 40αρια και 34 βεντούρι. Για ραλλυ χρήση και στροφάρισμα σε 7500+ πάμε σε 40-36 ή 45-36 ή στο απόλυτο 45-38. Όλα αυτα με βάση τον εκκεντροφόρο και την συμπίεση και την διάμετρο βαλβίδων που χρησιμοποιούμε. Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί παλιοί που έγιναν μηχανικοί επειδή το γουστάρανε και βρίσκουνε λύσεις...και δεν φοβούνται ν ανοιξουν τα βιβλία...
το μοτέρ θα επιστρέψει στο μηχανικό, θα ρυθμιστει και θα μετρηθεί με τα 45άρια και πιστευω πως θα είμαστε κάπου στα 150 άλογα, κατα την βίβλο 145-155.

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
07-01-08, 17:26
μιλαμε για 1600αρι κινητηρα ετσι?καλα ειναι για αρχη.θα βελτιωθει και αλλο οταν στηθει το αμαξι και κανεις δοκιμες? απο αναρτηση και φρενα τι υπαρχει?

yiannis2002
07-01-08, 17:37
Ναι Αντώνη για 1600 μιλάμε, με στανταρ διαστάσεις δηλ, 1573 από κυβικά. Δεν θα τον ανεβάσω πιο πάνω από δύναμη γιατι θα προκύψουν μετά άλλα προβλήματα, χρήσης και αξιοπιστίας.
Αναρτήσεις, μεγάλο θέμα, έχω ενα σετ leda με στενά ελατήρια μπροστά, αλλά είναι καθαρά ασφάλτινο και επιπλέον δεν ξερω κατά πόσο είναι ομολογκέ ανάρτηση με στενά ελατήρια και με ομόκεντρα πίσω. Οπότε θα πέμε στην κλασσική λύση bilstein με φτιαχτά ελατήρια. Αντιστρεπτικές με μπίλιες μπρός πίσω.Και όλα τα σάιλεντ μπλόκς από τεφλόν.
Φρένα από 2002ti μπροστά και πίσω (ευχαριστώ Στέργιο) και μεγάλο σεβρό.

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
07-01-08, 18:23
μεγαλο ταμπουρο φοραγε το ti πισω? και μπροστα μονους δισκους με τετραπιστονα? σεβρο απο τι αμαξι? χωραει?

yiannis2002
07-01-08, 18:24
Mεγάλα ταμπούρα από ti, μονούς δίσκους με τετραπίστονα αλλά με μεγάλη δαγκάνα και σεβρό από ti. Kαι απόστάτες 1,5 με 2 εκατοστά αναλόγως τα φτερά πως θα βγούνε.

ΛΑΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
07-01-08, 18:34
τι εννοεις μεγαλη δαγκανα?εβγαινε τετραπιστονα με μικρη δαγκανα και μεγαλη?

yiannis2002
07-01-08, 18:36
Τετραπίστονα ήταν όλα τα 02, πλήν του 1502.
Αλλά τα ti , tii είχαν μεγαλύτερες δαγκάνες και το turbo αεριζόμενα μπροστά. Ούτε εγω το ηξερα αυτό, μου το επισήμανε ο s_goudis και είχε απόλυτο δίκιο!

s_goudis
07-01-08, 22:28
Εγώ φίλε μου yiannis2002 το μονο που έχω να επισημανω είναι ότι οταν "κοντραριζεσαι" με καποιον φιλικά αδερφικά καλοκάγαθα όπως θες πέστο το μονο που κερδιζεις είναι γνώση!!
το φωτορεπορταζ γιατί αργεί??

yiannis2002
08-01-08, 09:14
Γιατι αργεί ο φανοποιός και το αυτοκίνητο παραμένει στην αμμοβολή.

TSAF
08-01-08, 09:29
Γιαννη πες του να πανα γ......................

yiannis2002
08-01-08, 11:49
Δεν του το είπα ακόμα, και επιφυλλάσομαι γιατι μπροστά μου πήρε τηλ. και αυριο 10 και μιση θα χτυπηθεί στην αμμοβολή, οπότε θα ληφθούν και οι πρώτες φώτο κατα το μεσημέρι, που θα επιστρέψει για αστάρωμα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά αυτη την φορά...δεν μπορώ να κάνω δουλειές με φίλους γιατι δεν μπορώ να μπινελικώσω γμτ

e3632
08-01-08, 17:38
το μοτέρ θα επιστρέψει στο μηχανικό, θα ρυθμιστει και θα μετρηθεί με τα 45άρια και πιστευω πως θα είμαστε κάπου στα 150 άλογα, κατα την βίβλο 145-155.

Πολλά δεν είναι για ραλλύ?
Στα επίπεδα των δίλιτρων είναι αυτή η απόδοση

yiannis2002
08-01-08, 17:53
Πολλά δεν είναι για ραλλύ?
Στα επίπεδα των δίλιτρων είναι αυτή η απόδοση

Πολλά είναι όντως αλλά εδώ παίζουν δυο ενδεχόμενα
ή του βάζω τα 45άρια και δεν το χρονίζω διαφορετικά και παίζω στα 150-155 άλογα και εχω περιθωριο μέχρι τις 7500
ή το κρατάω με 40αρια, το χρονίζω διαφορετικά και έχω δύναμη ως τις 6000-6500 και ειμαι 15-20 άλογα κάτω.
Εκεί που έγινε το θαύμα και βγήκαν τα άλογα ήταν στο καπάκι και στα KS που βοήθησαν στο να βγεί η συμπίεση σωστά και όπως θελαμε.
Τα δίλιτρα με 9-9,5 συμπίεση βγάζουν 145-150 άλογα με τα ίδια πράγματα. Εδω εχουμε 11 συμπίεση από 8,6 και ψαγμένο καπάκι.

yiannis2002
09-01-08, 16:57
Σήμερα ξεκίνησε δευτερο σταδιο αμμοβολης, τελειώνει αύριο και επιστρέφουμε στο φανοποιείο για αστάρωμα και βαψιμο του χώρου του κινητήρα και του εσωτερικού. Το αστάρωμα θα γίνει άμεσα (ελπίζω).:rockon: αντε να προχωράμε...

E36 RULES!!
09-01-08, 17:20
Ante anteeeee..... meta parousiasi se totalBMW e?

yiannis2002
09-01-08, 17:33
Κατσε να το βάλω στο χέρι γιατι με τον ρυθμό που πάμε...
οταν βγεί θα κλείσουν στόματα πάντως.
Πέρα από αυτά, ετοιμάστηκε κόκκινος ατέρμονας, σενιαριστηκε και περιμένει.

yiannis2002
14-01-08, 20:05
Που είναι το αγωνιστικό οέο?
Εδώ είναι, τελείωσε από την αμμοβολή και επέστρεψε, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, και ξεκινάμε.
Θα ξηλωθούν και τα μαρσπιέ για να ενισχυθεί εσωτερικά, και οι θόλοι που ειναι σαν να τους εχει φάει ο σκόρος θα φτιαχτούν στο χέρι. Οπως παλιά, ενας πυρώνει ενας κρυώνει και ο μάστορας στο σφυρί, έτσι θα φτιαχτεί, και το καλό είναι πως όλοι έχουνε πωρωθεί!!!
Φώτο, ά ναι, έχουμε, και σημερινές πρωινές πρωινές.
( Από το δικό μου αυτοκίνητο και όχι από κανένα στον Καναδά ή στη Γερμανία...ετσι για να μην ξεχνιόμαστε.)

E36 RULES!!
17-01-08, 19:33
TOTAL BMW PRESENTATIONNNN!!!!!

yiannis2002
17-01-08, 20:05
Άσε και έχω ξ$σκιστει να παραγγέλνω πράγματα...θ αργήσουμε βέβαια αρκετά...

yiannis2002
04-02-08, 19:36
Απολογισμός μέχρι αυτή την στιγμή,
το αμαξωμα είναι στο φανοποιείο όπου γίνεται αποκατάσταση και ενισχύσεις, για να τοποθετηθεί και ο κλωβός ασφαλείας.
Στα μηχανικά , υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες και έχω απευθυνθεί στον υπεύθυνο τεχνικό έφορο της ΕΘΕΑ για τα ιστορικά, και είναι πολύ πιθανό ο κινητήρας που ετοιμάσαμε να τρέξει, αν γίνει Τατόι με βετεράνους τον Απρίλιο, πάνω σε άλλη καρότσα, καινούργια, ορφανή μέχρι στιγμής από κινητήρα.
Το μοναδικό που έχει λυθεί τελείως είναι το θεμα της μετάδοσης, με διαφορικά και σαζμάν να περιμένουν υπομονετικά.
Στο σαζμάν έχουμε την σίγουρη επιλογή του εργοστασιακού ZFμε την πρώτη κάτω, και περιμένει το κολόττι αν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί. Η διαφορά του είναι ότι εχει ατσαλινα αντι για μπρούτζινα συγχρονιζέ και άλλη κλιμάκωση με ακόμα πιό μακρυα 1η και πιό κλειστες τις υπόλοιπες. Σε καβούκι από ZF και με την πρώτη κάτω επίσης.
Στα διαφορικά, υπάρχει 8/38 75%
και 10/41 επίσης 75%, αλλά παιζει να χρησιμοποιηθεί και 10/41 40%, και παραμένει στην λαδόκολλα το 9/39 κορωνοπήνιο για πιο ενδιάμεσες καταστάσεις. Υπάρχει και 11/40 αλλά είναι πολύ μακρύ.
Γενικά πάντως περιμένω απαντήσεις από τις οποίες θα εξαρτηθούν πολλά, όπως πχ το πλάτος των φτερών, αν επιτρέπεται ψυγείο λαδιού και διάφορα άλλα.

BMW2002tii
05-02-08, 12:08
να ξερες τι φωτιες αναβεις μ αυτα που γραφεις... καλη συνεχεια και καλη υπομονη!

yiannis2002
07-02-08, 21:08
να ξερες τι φωτιες αναβεις μ αυτα που γραφεις...


Φωτιές ανάβω κυρίως στην τσέπη μου...:smashtard
και έτσι για να ασχολούμαστε μέχρι να ετοιμαστεί, μελετώντας την ομολογκασιόν είδα πως μπορούνε να κάνουμε τελικά ρυθμιζόμενα καθ'υψος τα μπροστινα γόνατα, φτιάχνοντας βόλτες στην μπουκάλα και διατηρώντας το μεγεθος στο πιατέλο (την διάμετρο δηλαδή).
Οπότε πάμε για φτιαχτά ελατήρια, και πίσω επειδή δεν μπορούμε στα όρια του γκρούπ 2 να κάνουμε κάτι σαν την φώτο, θα το αφήσω έτσι και θα δω στην πορεία.

Η φώτο είναι από αντίστοιχο αυτοκίνητο gr. 5, μόνο για αναβάσεις-σιρκουί. Φτιαγμένο στην Ελλάδα.

yiannis2002
23-02-08, 01:24
Στο μπροστινό ψαλίδι, θα γίνει κάτι σαν κι αυτό, για ενισχυση της αντοχής και ακαμψίας.

Λakedaimonas
23-02-08, 01:35
και οι θόλοι που ειναι σαν να τους εχει φάει ο σκόρος θα φτιαχτούν στο χέρι. Οπως παλιά, ενας πυρώνει ενας κρυώνει και ο μάστορας στο σφυρί, έτσι θα φτιαχτεί, και το καλό είναι πως όλοι έχουνε πωρωθεί!!!


Όταν λες θα φτιαχτούν στο χέρι εννοείς θα καθαριστούν και μετά ενισχυθούν οι ήδη υπάρχοντες ή θα φτιαχτούν από την αρχή??γίνεται σε ήδη υπάρχων θόλο να τον ενισχύσεις με κάποια συγκόλληση ας πούμε ή θέλει άλλη διαδικασία??

Μόνο τις φωτογραφίες που βλέπω πορώνομαι και είμαι έτοιμος να πάω να βρω κάποιο σκαρί να έχω και εγώ να ασχολούμαι...

Φίλε καλή συνέχεια!!!Σκέφτομαι ότι όταν θα είναι έτοιμο θα είναι :love::love::love::love:

yiannis2002
23-02-08, 01:49
Όταν λες θα φτιαχτούν στο χέρι εννοείς θα καθαριστούν και μετά ενισχυθούν οι ήδη υπάρχοντες ή θα φτιαχτούν από την αρχή??γίνεται σε ήδη υπάρχων θόλο να τον ενισχύσεις με κάποια συγκόλληση ας πούμε ή θέλει άλλη διαδικασία??



Γίνεται να μπαλωθούν οι υπάρχοντες, αλλά, θα τους φτιάξουμε από την αρχή για δυο λόγους
-θα μπούν φαρδύτερα φτερά, οπότε ο θόλος θα επεκταθεί προς τα έξω
-θα στηριχτεί πάνω τους το roll cage.
Οπότε επιλέξαμε να φτιαχτούν στο χέρι από την αρχή, και να ραφτούν από μέσα πρός τα έξω, στα εργοστασιακά σημεία ραψίματος. Ετσι, και θα μπορέσουμε να τους ενισχύσουμε στις ραφές, αλλά και να ενισχύσουμε επιπλέον κάποια σημεία που συνδέονται με τους θόλους. Οπως πχ τις βάσεις της γέφυρας, και τα πίσω τοπ μάουντ.
Το ίδιο θα συμβεί και στο πάτωμα μπροστά όπου θα αντικατασταθεί με καινούργιο, και με τα μαρσπιέ που θα αφαιρεθούν για να ενισχυθεί το υποπλαίσιο του πατώματος και να ραφτεί και θα τοποθετηθούν καινούργιοι.

yiannis2002
09-04-08, 19:39
Long time, no news...
αλλά εδώ δεν ισχύει το no news good news...
παραμένουμε στάσιμοι και ασχολούμαστε με δευτερεύοντα πράγματα, διότι ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση για το ερώτημα, πόσο φαρδύ πρέπει να είναι το αυτοκίνητο.
Κάποια στιγμή λόγω της στασιμότητος, σκέφτηκα να το κάνω με στρογγυλά πίσω και στενή καρδιά μπροστά, αλλά υπαναχώρησα, για πολλούς λόγους με κυριότερο ότι στρογγυλοφάναρα έχω ήδη δύο έτοιμα και άλλα δυο περιμένουν, οπότε θα μείνει όπως είπαμε αρχικά.
Και το χρώμα αυτού, chamonix λευκό, με κάποια σημεία σε άλλο χρώμα που ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει...
Και η καρδιά αυτού...δίλιτρη τελικά...το 1600άρι θα μπεί σε άλλο αυτοκίνητο , τουλάχιστον έτσι είναι τα πράγματα μέχρι στιγμής...μπορεί να ξαναλλάξουν...
Νεότερα σε δύο βδομάδες!

yiannis2002
22-11-08, 01:23
Αντί για 2 βδομάδες περάσαν 7 μήνες,
δοκιμάσαμε το μοτερ που φτιάξαμε , και τελικά καταλήξαμε να φτιάχνουμε άλλο τώρα γιατί μας βγήκε διαφορετικό από ότι περιμέναμε παρά την αρχική καλή εντύπωση.
Καθυστερούμε...
η καρότσα ράφτηκε στα τελάρα των μαρσπιέ, αλλάξαμε τα κομμάτια στα πατώματα που ήταν σάπια, φτιάχτηκαν σχεδόν απο την αρχή κολώνες και ράμφη μπροστά, ράβονται οι θόλοι πίσω.
Από την αριστερή πλευρά είμαστε έτοιμοι.
Κατεβάσαμε και τις γέφυρες για να τις φτιάξουμε, φτιάξαμε και καρότσι για να το βάλουμε πάνω, και προχωράμε πολύ σιγά.
Έχουμε θέματα.
Αφενός τα φτερά θα μείνουν "ξεφούσκωτα", για πολλους πρακτικούς λόγους. Για να μην κόψουμε καινούργια φτερά αφενός και για να έχουμε μεγαλύτερη ευχέρεια σε ζάντες.
Για τα μηχανικά πέρα απο το σαζμάν και το μπλοκέ που θα μπούν, δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο. Ο εκεκντροφόρος που τελικά θα μπεί, είναι στον μηχανικό και περιμένει να δούμε τι τελικά θα κάνουμε.
Ανάρτηση, επίσης σπαζοκεφαλιά μόνιμη.
Κλουβί ? πρόβλημα επίσης, γιατί μάλλον πρεπει να ετοιμαζόμαστε για χρήση hans οπότε θέλουμε μια οριζόντια δοκό ακόμα πίσω από κάθε κάθισμα (χανς=άλλα 2000 ευρω το λιγότερο από το πουθενά)...
μοιάζει γολγοθάς αυτό το πρότζεκτ...και κυλάει αργά

TSAF
24-11-08, 09:16
δεν πειραζει ολα τα καλα πραγματα θελουνε το χρονο τους. Κατα αυτον τον τροπο θα το εκτιμησεις ποιο πολυ.

yiannis2002
19-03-13, 19:00
και αισίως φτάσαμε στο 2013, έχοντας χαλάσει ενα σκασμό λεφτά, έχοντας τσακωθεί με δύο φίλους, έχοντας σφάξει δυο αυτοκίνητα ακόμα, έχοντας αλλάξει σχέδια δυο τρείς φορές και πάλι από την αρχή.
Εχουμε μπει στην τελική ευθεία πλέον...

paganis
19-03-13, 19:14
ετσι ειναι οτι αγαπας....σε παιδευει.
δυστηχως οταν υπαρχει μερακι...παντα υπαρχει η καθυστερηση, διοτι θελεις να το κανεις τελειο...
οταν βαζεις το μερακι σου..την αγαπη σου και ολη σου την φαντασια ..σε ενα προτζεκτ...θα σου κοστισει σε χρονο, σε χρημα και σε ψυχικη ηρεμια...αλλα το αποτελεσμα παντα , θα να ειναι ανωτερο των προσδοκιων..
ευχομαι καλη συνεχεια...και περιμενω να δω με το καλο..το αμαξι σου ολοκληρωμενο

yiannis2002
19-03-13, 19:18
Λευτέρη ακόμη και σήμερα, 8 χρόνια από τότε που ξεκίνησα να το φτιάχνω, (!!!!!!!!!!!) και που το βλέπω και προχωράει, δεν το πιστεύω πως κάποια στιγμή, θα είναι "αυτοκίνητο". Είναι περίεργο το συναίσθημα. Ώρες ώρες σκέφτομαι πως αν τελειώσει αυτό (τελειώνει και το ασημί) κάτι θα πρέπει να βρώ να φτιάχνω:icon02:

paganis
19-03-13, 19:29
αυτο το συναισθημα...μπορω να το καταλαβω (ισως οχι στον δικο σου βαθμο)...διοτι και εγω με τον σκαραβαιο μου...παρολλο που ειναι μονο 1,5χρονο που ασχολουμαι μαζι του...υπηρχαν στιγμες που αμφεβαλα αν θα εφτανε στο τελος...ειναι τοσες οι λεπτομερειες...και αμα εισαι ψειρας ....πολλες φορες θα χρειαστει να κανεις μια δουλεια...αρκετες φορες ,μεχρι να εισαι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα..
επισης το να ασχολησε συνεχως με κατι..δεν μου ειναι αγνωστο...ξερω πολυ καλα,αυτην την αρρωστια...

Vasilis M3
19-03-13, 21:23
Ρε Γιάννη κανα 2002 έχεις???:D

Όπως είπε και ο Λευτέρης το καλό πράγμα αργεί να γίνει!!!

Ευχομαι να τελειώσει το αμάξι να έρθω να σε χειροκροτήσω σε κάποιον αγώνα και να νιώθω περίφανος που σε "ξέρω" κατα κάποιο τρόπο και ξέρω τον κόπο,την αγωνία,τις άπειρες ώρες και τα λεφτά που ξόδεψες πάνω στο αμάξι σου και στο τέλος δικαιώθηκες!

Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ απο εμένα!!! :)

Υ.Γ. Μην ξεχνάς... :useless:

yiannis2002
19-03-13, 21:33
Ευχαριστώ :)
μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε και φώτο από το μοτέρ που θα μπεί!!!

TSAF
20-03-13, 10:00
και εμεις απο μοτερ / σασμαν ειμαστε κομπλε!!! θα γινει μακελιο στην 1600

yiannis2002
20-03-13, 12:09
κάτσε να γίνουν αγώνες γιατί μας βλέπω να σφαζόμαστε στα βουνά μόνοι μας

TSAF
20-03-13, 14:07
δεν βλεπω να παιζουν αγωνες για φετος τουλαχιστον. Δεν υπαρχει ασφαλιστικη εταιρια να κανει παιχνιδι με την γαμω ΕΛΠΑ. Καπου διαβασα οτι χρωστανε για τους αγωνες του 2012 κοντα τα 120Κ

yiannis2002
20-03-13, 14:13
Σκέψου, εγω κοντεύω να τελειώσω, έτοιμα όλα, κλουβιά, βάσεις καθίσματα, μοτέρ κλπ κλπ κλπ και... δεν έχει αγώνες φέτος...

TSAF
20-03-13, 14:19
Εχει το Ιστορικο Ακροπολις. Λενε οτι θα το κανουν κανονικα. Αλλιως κατσε και κανε προετοιμασια για το 2014. Στρωσε καλα το μοτερ σου, ετοιμασε σχεσατα κιβωτια, φτιαξε treiler η κανα transit για support vehicle, γενικοτερα στησε την ομαδα σου σε σωστο επιπεδο. Ετσι και αλλιως τα εχεις ολα αυτα για να το κανεις σωστα. Εμεις ας πουμε δεν εχουμε σωστο service truck και ειμαστε στην φαση του ψαξε να δουμε, κλπ

yiannis2002
20-03-13, 14:23
Εχω ενα μερσεντες 608 με συρόμενη πόρτα οδηγού, το ετοιμάζω και αυτό σιγά σιγά . Service truck εποχής

TSAF
20-03-13, 14:28
Αφου σου ειπα οτι ξερω οτι εχεις. Ευγε, μαζεψε εργαλεια, βαλε παγκο, γεννητρια, κομπρεσσερ, ζαντες λαστιχα, κουβερτες, τεντα, κλπ. Φτιαξε τα αυτοκολλητα σου για το εργαλειο και παει λεγοντας. Αμα ετοιμασεις ολα αυτα θα εισαι απλα ΑΡΧΟΝΤΑΣ.

Αφου τελειώνει το 1602, τακαρισε το και οταν και αμα ξεκινησουν οι αγωνες αγοραζεις καινουργια bucket και ξεκινας

TSAF
20-03-13, 14:42
Εχω ενα μερσεντες 608 με συρόμενη πόρτα οδηγού, το ετοιμάζω και αυτό σιγά σιγά . Service truck εποχής

608 ειπες / 608 σου ανεβασα.