PDA

Επιστροφή στο Forum : SOS - Έσπασε το ψυγείο λόγω κολλημένου θερμοστάτη


nikos_Z3_silver
14-01-08, 14:58
Γειά χαρά παιδιά,

Έχω ένα Ζ3 1,9 12/2002.

Λόγω του ότι δεν το κινώ και πολύ το αυτοκίνητο παρά μόνο Σαββατοκύριακα ( και πρόσφατα είχα πρόβλημα με την μπαταρία) την περασμένη Πέμπτη το έβαλα μπροστά για να δουλέψει κανα μισάωρο στο γκαράζ μου. Το άφησα να δουλέυει και ανέβηκα σπίτι.

Μετά από κανα μισάωρο άκουσα ένα ΜΠΑΜ και βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω καπνούς!!

Τρέχω πανικόβλητος κάτω και σβήνω μηχανή. Το γκαράζ είχε γεμίσει παραφλού.

Το άφησα να κρυώσει και του έβαλα 5 λίτρα αντιψυκτικό. Το έβαλα μπροστα και μετα απο λίγο αφού δούλευε άρχιζε να χάνει νερά. Το έκλεισα και κανόνισα με οδική για μεταφορά.

Την επομένη το πήγα συνεργείο (μη εξουσιοδοτημένο αλλα εξειδικευμένο) και μου είπαν ότι κόλησε ο θερμοστάτης και έσπασε το ψυγείο.

Άλλαξα ψυγείο (Behr), θερμοστάτη, αντιψυκτικό . Κόστος 340 ευρώ.

Κοιτάξαμε για αφρούς στο καπάκι λαδιού και τον δείκτη αλλά τίποτα ευτυχώς.

Απλά ανησυχώ μήπως έχει γίνει κάποια ζημιά στον κινητήρα που δεν φαίνεται απο τώρα.

Να σημειώσω επίσης πως την επομένη της επισκεύης και ενώ μου το είχαν γεμίσει με αντιψυκτικό ο δείκτης είχε κατέβει και συμπλήρωσα περίπου 1/2 λίτρο.

Η θερμοκρασία κανονικα στην μέση μετά την επισκεύη.

Θα το παρακολουθήσω για απώλειες ψυκτικού, απλά θα ήθελα και την γνώμη σας γιατί ανησυχώ για φλάντζα/ράγισμα κινητήρα κλπ.

Nikos

stelmaniac
14-01-08, 15:06
Για ραγισμα κινητηρα δεν γνωριζω αλλα αν ειναι η φλατζα κυλινδροκεφαλης θα εβγαζε τα νερα απο την εξατμιση.Γενικα,στη φλατζα δεν παρατηρειται διαρροη απο το ψυγειο.Να κοιτας παντα και συχνα τα νερα στο ψυγειο ακομα και αν δεν το κινεις συχνα.Με λαδια και νερα δεν παιζουμε! Αυτα τα μοτερ τσιμπανε λιγο νερακι,μην ανησυχεις για μισο λιτρο συμπληρωμα

stauros772000
14-01-08, 16:46
μην ανησυχεις αδίκως.αφου το εσβησες αμεσως ,δεν προλαβε να αρπαξει η κεφαλή.
για ραγισμα....πρεπει να εισαι τρισκαταραμενος για να προκυψει υπο αυτες τις συνθηκες.

Libanner
18-01-08, 23:34
Ηθικό δίδαγμα,δεν αφήνουμε ποτέ το αμάξι στο γκαραζ για μισή ώρα αναμένο και χωρίς να είμαστε εκεί!Καλύτερα να έκανες μια βόλτα το τετράγωνο που λέει ο λόγος.Περαστικά εύχομαι.

desecrator
18-01-08, 23:57
το οτι έβαλες συμπλήρωμα είναι πολύ λογικό. το μισο λίτρο που συμπλήρωσες λογικά πέρασε στα κολάρα. το ψυγείο σου εκανέ τρύπα ή απλά ανήξανε καποιοί πόροι? αμα ξέρεις.
πάντως προσοχή για καμια βδομάδα. αν θες να δεις αμα είναι τπτ ράγισμα , οταν είναι κρύο άνοιξε καπό βάλτο μπροστά και αμα δείς τπτ τρέμουλο στην μηχανή... είναι.
αλλά πολύ χλωμό. όπως είπαν κ οι αλλοί το πρόλαβες.