PDA

Επιστροφή στο Forum : πεντάλ συμπλέκτη


Nick_compact
08-05-05, 17:31
Έχω το εξής πρόβλημα.Πριν 10 περίπου μέρες άλλαξα συμπλέκτη.Με το παλιό δικόπλατο που ήταν φθαρμένο το πενταλ ήταν πολύ βαρύ.Με την αλλαγή το πεντάλ μαλάκωσε και έγινε όπως έπρεπε να είναι,φυσιολογικό.Όμως τώρα,μετά από δέκα μέρες και 1500 km περίπου ξαναβάρυνε όπως πριν!Αυτό δεν είναι φυσιολογικό και από άλλα BMW που έχω οδηγήσει,ανάμεσα τους και compact E36 ίδιο με το δικό μου το πεντάλ είναι πολύ πιο μαλακό ακόμα και με πιο παλιό συμπλέκτη.Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί!Μπορεί να βοηθήσει κανείς?
Τα υγρά του συμπλέκτη είναι κοινά με των φρένων?Ή αλλάζονται ξεχωριστά?Αν οφειλόταν στα υγρά όμως λογικά θα ήταν από την αρχή που άλλαξα συμπλέκτη σκληρο το πεντάλ και δεν θα γινόταν μετά σωστα?
Επίσης μετά από χρήση το πεντάλ στο τέρμα της διαδρομής του κάνει έναν θόρυβο στο πάτα άσε.Ένα τρίξιμο.Αυτό σε τι οφείλεται?

VIC
08-05-05, 18:19
στο μονο που μπορω να σε βοηθησω ειναι το τριξιμο, το οποιο προερχεται (90%) απο το ρουλεμαν του συμπλεκτη, δεν ειναι προβλημα μη σκας!!! απλα ειναι σπαστικο και κατα τη γνωμη μου δεν αρμοζει σε μια ΒΜW... τεςπα :smashtard

manosm3
08-05-05, 19:33
Έχω το εξής πρόβλημα.Πριν 10 περίπου μέρες άλλαξα συμπλέκτη.Με το παλιό δικόπλατο που ήταν φθαρμένο το πενταλ ήταν πολύ βαρύ.Με την αλλαγή το πεντάλ μαλάκωσε και έγινε όπως έπρεπε να είναι,φυσιολογικό. Επίσης μετά από χρήση το πεντάλ στο τέρμα της διαδρομής του κάνει έναν θόρυβο στο πάτα άσε.Ένα τρίξιμο.Αυτό σε τι οφείλεται?

Κι εγω που αλλαξα μου κανει τα ιδια! Ειναι πιο μαλακος και κανει ενα κοπανημα στην εταζερα στο πατα-ασε!

alpinakias
08-05-05, 19:44
ta igra sou file einai ena kikloma me ta frena.me tin alagi tou simplekti egine eksaerosi sto sasman??opos kai sta tesera frena ehei kai to sasmani sou mia balbida gia eksaerosi.i defteri periptosi einai o sensoras sto sasmani sou gia to simplekti o opios halaei kamia fora kai den ipologizi pleon kala tin thesi tou simplekti me simptomata san ta dika sou.kane eksaerosi kai an de figi tote pare to sensora den einai aparetito na einai kainourgios.
Hairetismous Alpinakias.