PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΜΠΑΚΙ ΜΗΧΑΝΗΣ

dimitris_m
27-04-09, 07:53
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΒΜW ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ . ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΕΓΙΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΝΟ BMW 316 Ε46 VALVETRONIC 2002 ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΘΟΤΙ ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ ΜΕ ΤΑ BMW . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΜΠΑΚΙ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ,ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΒΛΑΒΗ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΠΙΘΑΝΟΝ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΞΑΝΑΝΑΠΣΕ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΟΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ .ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ ?ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ Λ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΩ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

patrinos
27-04-09, 08:20
χωρις να ειμαι και σιγουρος εντελως μπορεινα ειναι ο αισθητηρας στροφαλου. και το ε46 του αδερφου μου ετσι ξεκινησε και μετα δεν επαιρνε ευκολα μπροστα και εκανε διακοπες.τα ιδια του ειχαν πει και αυτου και το ιδιοι παθεναι με την βενζινη.

stavr
27-04-09, 09:43
καλως ορισες φιλε,

την δευτερη φορα εβαλες απο το ιδιο βενζιναδικο?? το ιδιο πραγμα το εχω παθει σε αλλο αυτοκινητο (οχι στο bmw ενοω) και θα σου προτεινα να πας στο συνεργειο να σου σβησουν το λαμπακι και να βαλεις βενζινη απο διαφορετικο βενζιναδικο. Η βεζινη που ειναι ηδη στο τεποζιτο σου καλο θα ειναι να βγει πριν ξανα γεμισεις ετσι ωστε να σιγουρευτεις οτι η ζημια προερχοταν απο κει αν τωρα στο ξανακανει θελει ποιο "εντονο" ψαξιμο.(λαμδα κτλ). Οταν αναψε το λαμπακι σου κανε τιποτα διακοπες η αλλα περιεργα γενικα? το αμαξι πηγαινε κανονικα?

Ελπιζω παντως να μην ειναι τιποτα το σοβαρο μιας και η μαπα ή νοθευμενη βενζινη ειναι κατι που δυστυχως συμβαινει συχνα!!

*Αν μπορεις γραφε με μικρους χαρακτηρες (βλεπε κανονες του φορουμ) γιατι με τα κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις!

NIKOS Z3
27-04-09, 10:56
απ την στιγμη που αναψε το λαμπακι το διαγνωστικο δεν επρεπε αν δειξει απο που ακριβως προερχετε το error?

konas
27-04-09, 11:23
απ την στιγμη που αναψε το λαμπακι το διαγνωστικο δεν επρεπε αν δειξει απο που ακριβως προερχετε το error?

Εχεις δικιο Νικο. Αλλά θα πρέπει να κανουν το αναλυτικό τεστ που συνηθως βαριουνται

Thronos
27-04-09, 11:34
Το αυτοκινητο δεν εκοψε σε αποδοση? απλα αναψε το λαμπακι?

stelmaniac
27-04-09, 13:45
Αφου δεν εδειξε τιποτε το διαγνωστικο και αφου το αμαξι δεν αλλαξε συμπεριφορα δεν μπορεις να κανεις κατι περαν του λεπτομερους επανελεγχου και να περιμενεις πως θα συμπεριφερθει στο μελλον...Μπορεις σαν κινηση ελπιδας να βγαλεις το luft και να δεις μηπως εχει πιασει καποιο σκουπιδακι στο θαλαμο του αισθητηρα. Συνηθως το λαμπακι της μηχανης αναβει απο το συστημα εισαγωγης αερα και μιγματος....Αν εισαι τυχερος....

dimitris_m
27-04-09, 14:25
το αυτοκινητο λειτουργει κανονικοτατα δεν μπερδευει ουτε εχει καποιο προβλιμα .την δευτερη φορα εβαλα απο αλλο βενζιναδικο. μια εβδομαδα που το κυκλοφορο δεν ειχε αναψει το λαμπακι και μολισ εβαλα βενζινη σε λιγεσ ωρεσ αναψε .το παλικαρι που το ειχε μου ειπε οτι δεν του ειχε ξαναναψει αλλοτε οποτε λεω μηπωσ ειναι η βενζινη .τι να πω ρε παιδια τοσο γκαντεμησ με τη βενζινη ? εθχαριστω για ολα παιδεσ πηγαινω τωρα στο συνεργειο και θα σασ ενημερωσω για το τι μελι γενεσθαι .

dimitris_m
28-04-09, 07:47
καλημέρα φίλοι μου τι κάνουμε όλα καλά? μετά την επίσκεψη μου στο συνεργείο και σε ένα πολύ σύγχρονο εγκέφαλο τις bosch καταλήξαμε ότι το λαμπάκι άναβε διότι υπήρχε πρόβλημα στο μετρητή μάζας-ενέργειας. βάλαμε ένα ειδικό καθαριστικό και το παρακολουθούμε αν χρειαστεί άλλαγμα. γνωρίζει κανεις ποσο κοστίζει αυτό σαν ανταλλακτικό?

Zer0cooL
28-04-09, 09:08
Αν δεν ξερουν οι μηχανικοι που στο βαλαν εμεις που να ξερουμε? Οταν μαλιστα δε γνωριζουμε και τι ακριβως ειναι αυτο...

stelmaniac
28-04-09, 10:21
Μηπως εννοεις τον μετρητη μαζας αερα(MAF)? Ειναι ακριβο...γυρω στα 350 ευρω...αυτο σου ειχα πει να βγαλεις να καθαρισεις.....

dimitris_m
30-04-09, 08:20
nai file mou auto ennoo to vgalame me to mixaniko kai to katharisame les na strosei ? toso akrivo einai? exeis allaksei ki esu?

dimitris_m
30-04-09, 08:21
episis dioti i gkantemia mou den stamataei edo teliose i mpataria apo ta kleidia kai ematha oti prepei na pao stin antiprosopia na tin allakso .exei idea kaneis poso poli tha mou ta arpaksoun ekei gia tin mpataria?

///M_Spartan
01-05-09, 23:36
Ειναι απλη διαδικασια,μην αγχωνεσαι..και στο κατω κατω χρησημοποιησε και λιγο το δευτερο κλειδι.

n3xuz
02-05-09, 01:26
το κλειδι σου δεν φορτιζει αυτοματα απο την στιγμη που το τοποθετεις στη μιζα και οδηγας? Το ειχα διαβασει στο μανουαλ του δικου μου αυτο...(318CI Ε-46).... Οσο για το λαμπακι μου αναβει κ εμενα που και που χωρις να παρατηρω αλλαγη στην αποδοση του κινητηρα ουτε κανεναν περιεργο θορυβο.... ο μηχανικος μου ειπε ειναι απο κακη καυση λογω βενζινης και να μην ανησυχω και η αληθεια ειναι οτι εδω και ενα χρονο εχει αναψει κανα 2 φορες χωρις αλλα προβληματα...αυτα!