Επιστροφή στο Forum : Τιμονι Ε46 Σε Ε36?
Χαιρετω.
Οπως αναφερω και στο θεμα θελω να μαθω εαν γινεται να βαλω τιμονι Ε46 Μ3 σε Ε36? Αεροσακος δεν υπαρχει. Με ενδιαφερει να λειτουργουν τα φλας και η κορνα. Το εχει κανει κανεις?
ευχαριστω
Φιλε graphe36 αυτο που ζητας γινεται ,απλα θα χρειαστει να γινει μια μετατροπη στο τιμονι.
Στον κεντρικο αξονα το τιμονι χωραει κανονικα ,αλλα τα slip rings ειναι διαφορετικα ,οποτε το τιμονι δεν μπαινει ετσι απλα.
Θα χρειαστεις ενα slip ring απο Ε39 οπου ειναι ιδιο με του Ε36
http://www.fileden.com/files/2008/3/5/1797188/steeringwheel/8.PNG
Θα το προσαρμοσεις στο τιμονι του Ε46
http://www.fileden.com/files/2008/3/5/1797188/steeringwheel/13.PNG
και θα δουλεψει κανονικα το τιμονι.
26703
6zylindermaniac
28-04-10, 09:23
Σε περίπτωση που υπάρχει airbag, υπάρχει περίπτωση να γίνει η αντίστοιχη κίνηση και να δουλεύει ο αερόσακος;
Οι αερορακοι μετα το 1999 ειναι dual-stage , ενω στο Ε36 ειναι single-stage.
Αρα μονο απο τα πολυ πρωτα Ε46 θα δουλευε και ο αεροσακος κανονικα.
Αυτη η μετατροπη τιμονιων ειναι πιο πολυ χρησιμη σε Ε36 που κανουνε χρηση Carpc και θα
μπορουσανε με καποιο τροπο να λειτουργησουν τα χειριστιρια στο τιμονι
,οποτε σε μια τετοια περιπτωση ενα E46 MF steering wheel θα ητανε χρησιμο .
Ξεχασα να αναφερω στο πρωτο ποστ πως ο αεροσακος και η κορνα στο τιμονι του Ε46 ειναι με
4-way φυσα ενω στο Ε36 ειναι 2-way.Ετσι θα χρειαστει ενα κολλητηριι για να γινει και η μετατροπη στης φυσες.
Φιλε μου σε ευχαριστω για την αμεση αποκριση. Αλλα μια ερωτηση ακομα. Το slip Ring αφαιρειται απο οτι ειδα με 3 βιδες σωστα? Μπορω να το βγαλω απο το παλιο μου το 4 ακτινο και να το προσαρμοσω στο καινουργιο απλα βιδώνοντας το?
Οχι graph ,δε θα ταιριαξει ...
Απαντησα καπως αργα χθες και πανω στη βιασυνη δε το διευκρινισα σωστα.
Το τιμονι απο Ε46 που θες να βαλεις ,θα πρεπει να εχει φορεθει και σε Ε39 ,οποτε να μπορεσεις να
βρεις το slip ring του ιδιου τιμονιου απο Ε39 , να το προσαρμωσεις στου Ε46 και μετα να το τοποθετησεις στο Ε36.
stelmaniac
28-04-10, 14:37
Οχι graph ,δε θα ταιριαξει ...
Απαντησα καπως αργα χθες και πανω στη βιασυνη δε το διευκρινισα σωστα.
Το τιμονι απο Ε46 που θες να βαλεις ,θα πρεπει να εχει φορεθει και σε Ε39 ,οποτε να μπορεσεις να
βρεις το slip ring του ιδιου τιμονιου απο Ε39 , να το προσαρμωσεις στου Ε46 και μετα να το τοποθετησεις στο Ε36.
μπραβο αγορι μου,τωρα το διορθωσες: ο αξων του τιμονιου του ε39 ταιριαζει με του ε46 και οχι με του ε36...
οποιος ισχυριζεται οτι καταφερε να λειτουργησει πληκτρα σε τιμονι ε36 απλα ψευδεται....
valantis544
28-04-10, 15:08
Συγνώμη που επεμβάινω, αλλά γίνεται να λειτουργήσουν τα πλήκτρα σε E36 με τιμόνι από e39 αλλά και το τριάκτινο multifunction από τα πρώτα e46. Λίγες πατέντες θέλει και θα δουλέψει με car pc όμως, διότι για εργοστασιακές πηγές θέλει πολύ πατέντα.
Ορίστε κι ένα video με ένα τρίτο τιμόνι που δουλεύει το cruise control.
http://www.youtube.com/watch?v=KlAwaEi_dSY
Κι ένα που δεν φαίνεται καλά.
http://www.youtube.com/watch?v=zJrZPh6RsWc
stelmaniac
28-04-10, 23:43
μην πιστευεις τα σαχλοβιντεο του γιου τιουμπ φιλε μου...ειναι αδυνατον να δουλεψουν πληκτρα σε ε36(με μαμα εγκεφαλο τουλαχιστον)...
δεν ειχε αυτη την υποδομη το ε36
valantis544
29-04-10, 09:55
μην πιστευεις τα σαχλοβιντεο του γιου τιουμπ φιλε μου...ειναι αδυνατον να δουλεψουν πληκτρα σε ε36(με μαμα εγκεφαλο τουλαχιστον)...
δεν ειχε αυτη την υποδομη το ε36
Έχεις δίκιο μέσω εγκεφάλου δεν θα δουλέψουν επειδή πολύ σωστά το αμάξι δεν έχει την υποδομή. Για car pc όμως είναι σχετικά εύκολο για κάποιον που ξέρει μερικά πράγματα για τις συνδέσεις. Μιλάω για αυξομείωση της φωνής και αλλαγή τραγούδιού ή σταθμού μπρος πίσω, όχι για cruise control και τέτοια.
Κωνσταντίνος
29-04-10, 10:27
Με την ευκαιρία αφου το thread είναι παραπλήσιο ας μην ανοίξω καινούργιο.
Το τιμόνι στην εικόνα ταιριάζει σε όλα τα Ε36 ή απο κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά ;
Εχει φορεθεί σε Ε36 Μ3
26738
Κωνσταντινε το τιμονι μπαινει σε ολα τα Ε36 , αναλογως τη χρονολογια ομως απαιτουνται και συγκεκριμενα βηματα.
Το παρκατω DIY εξηγει ακριβως τι πρεπει να κανει κανεις ωστε να προσαρμωσει το τιμονι.
http://www.frankies-bmw.com/3series/diy/steering_wheel/bmw_3series_steering_wheel.php
Μελος του φορουμ φοραει το τιμονι αυτο αλλα απο Μ5 Ε39 σε Ε36.Εκει βεβαια παμε σε αλλες πατεντες που δε γνωριζω.
Κωνσταντίνος
29-04-10, 11:29
Κωνσταντινε το τιμονι μπαινει σε ολα τα Ε36 , αναλογως τη χρονολογια ομως απαιτουνται και συγκεκριμενα βηματα.
Το παρκατω DIY εξηγει ακριβως τι πρεπει να κανει κανεις ωστε να προσαρμωσει το τιμονι.
http://www.frankies-bmw.com/3series/diy/steering_wheel/bmw_3series_steering_wheel.php
Μελος του φορουμ φοραει το τιμονι αυτο αλλα απο Μ5 Ε39 σε Ε36.Εκει βεβαια παμε σε αλλες πατεντες που δε γνωριζω.
Σπύρο ευχαριστώ πολύ. Και περιέχει και καλά νέα για μένα που είμαι μοντέλο 95' :ylsuper:
Κωνσταντινε προχωρα !!Το τιμονι δειχνει εκπληκτικα σε Ε36 !!
Κωνσταντίνος
29-04-10, 12:15
Ναι ! Αλλάζει το εσωτερικό με αυτό το τιμόνι. Παρ΄όλο που έχω το τριάκτινο και μάλιστα προσφάτως επενδυμένο με φρέσκο δέρμα, τι τιμόνι που λέμε είναι αλλού............
Ναι ! Αλλάζει το εσωτερικό με αυτό το τιμόνι. Παρ΄όλο που έχω το τριάκτινο και μάλιστα προσφάτως επενδυμένο με φρέσκο δέρμα, τι τιμόνι που λέμε είναι αλλού............
Φιλε μου παντως εαν ειναι να δωσεις το παλιο σου τριακτινο θα με ενδιεφερε η αγορα. Ειδικα αμα και οι ραφες του ειναι οι κοκκινες μπλε το θελω αμεσα. Γιατι βλεπω δυσκολο το project με αυτο απο το Ε46
Ευχαριστω πολυ τα παιδια ηταν απολυτα κατατοπιστικοί.
Εγω παντως συναδελφοι πατεντες σε θεματα αεροσακου δεν θα εκανα....
stelmaniac
29-04-10, 15:00
Με την ευκαιρία αφου το thread είναι παραπλήσιο ας μην ανοίξω καινούργιο.
Το τιμόνι στην εικόνα ταιριάζει σε όλα τα Ε36 ή απο κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά ;
Εχει φορεθεί σε Ε36 Μ3
26738
αν ειναι του '95 το αυτοκινητο,το τιμονι μπαινει χωρις προβλημα...και γω στο καμπριο τετοιο τιμονι ειχα. Μπαινουν και πληκτρα και φωτιζονται αν θες αλλα δεν...δουλεουν..!!!:D
Κωνσταντίνος
29-04-10, 17:14
Φιλε μου παντως εαν ειναι να δωσεις το παλιο σου τριακτινο θα με ενδιεφερε η αγορα. Ειδικα αμα και οι ραφες του ειναι οι κοκκινες μπλε το θελω αμεσα. Γιατι βλεπω δυσκολο το project με αυτο απο το Ε46.
Ναι θα το πουλήσω αυτό που έχω τώρα το οποίο όμως ΔΕΝ έχει έγχρωμες ραφές. Είναι μάυρες
αν ειναι του '95 το αυτοκινητο,το τιμονι μπαινει χωρις προβλημα...και γω στο καμπριο τετοιο τιμονι ειχα. Μπαινουν και πληκτρα και φωτιζονται αν θες αλλα δεν...δουλεουν..!!!:D
Ναι αυτό λέει και το DIY που έβαλε ο Σπύρος. Μπα όχι πλήκτρα δεν χρειάζονται..........
E36 RULES!!
29-04-10, 18:42
Mιας και πιάσαμε τα τιμόνια, τριάκτινο όχι BMW (δηλαδή sparco, mono, nardi, omp, vertex κλπ κλπ), άν μπει, τι γινεται με την επαναφορά των φλάς? Ξέρω περιπτώσεις (όχι σε bmw) που δεν λειτουργούσε η επαναφορά και έπρεπε να τα επαναφέρεις μόνος σου... Ξέρουμε κάτι γι'αυτό?
Κωνσταντίνος
29-04-10, 19:08
Mιας και πιάσαμε τα τιμόνια, τριάκτινο όχι BMW (δηλαδή sparco, mono, nardi, omp, vertex κλπ κλπ), άν μπει, τι γινεται με την επαναφορά των φλάς? Ξέρω περιπτώσεις (όχι σε bmw) που δεν λειτουργούσε η επαναφορά και έπρεπε να τα επαναφέρεις μόνος σου... Ξέρουμε κάτι γι'αυτό?
Δεν λειτουργούν τα φλας, δεν δουλεύουν τα πιτσιλιστήρια δεν κορνάρει, δεν μπαίνει η όπισθεν, δεν ανοίγει το ντουλαπάκι του συνοδηγού !!! Να αφήσεις το μαμά ! ! ! Ή να βάλεις άλλο BMW ! ! ! :smashtard
E36 RULES!!
29-04-10, 19:19
Δεν λειτουργούν τα φλας, δεν δουλεύουν τα πιτσιλιστήρια δεν κορνάρει, δεν μπαίνει η όπισθεν, δεν ανοίγει το ντουλαπάκι του συνοδηγού !!! Να αφήσεις το μαμά ! ! ! Ή να βάλεις άλλο BMW ! ! ! :smashtard
OEM sucks.-
Edit: και εξηγούμαι: Έχω το τετράμπρατσο πρώτης γενιάς (το οποίο είναι απαίσιο), και εκτός αυτού θα ήθελα κατι σε λιιιιιγο μικροτερης διαμέτρου.. ;) Και αφου ΔΕΝ εχω αερόσακο, δεν νομιζω να θελω να πληρώσω και αυτον για να είναι κομπλέ το τιμονι :D
Α, και OEM sucks.
stelmaniac
29-04-10, 23:34
OEM sucks.-
Edit: και εξηγούμαι: Έχω το τετράμπρατσο πρώτης γενιάς (το οποίο είναι απαίσιο), και εκτός αυτού θα ήθελα κατι σε λιιιιιγο μικροτερης διαμέτρου.. ;) Και αφου ΔΕΝ εχω αερόσακο, δεν νομιζω να θελω να πληρώσω και αυτον για να είναι κομπλέ το τιμονι :D
Α, και OEM sucks.
μαριε δεν πιστευω να εχει σχεση ο μοχλος φλας με το ειδος του τιμονιου αφου οσες στροφες παιρνει με το ενα θα παρει και με το αλλο...τι να πω, εγω εχω βαλει 20 τιμονια και δεν ειχα ποτε προβλημα με φλας...
τελος,αμα θες τιμονακι εχω εγω σνιτσελ να σε φτιαξω ρε....:cheers:
E36 RULES!!
29-04-10, 23:51
μαριε δεν πιστευω να εχει σχεση ο μοχλος φλας με το ειδος του τιμονιου αφου οσες στροφες παιρνει με το ενα θα παρει και με το αλλο...τι να πω, εγω εχω βαλει 20 τιμονια και δεν ειχα ποτε προβλημα με φλας...
τελος,αμα θες τιμονακι εχω εγω σνιτσελ να σε φτιαξω ρε....:cheers:
Τελικά είναι ο κώνος το θέμα και όχι το τιμόνι!
Εχεις πουμου για το σνιτσελ
γεια σας παιδια...θελω και εγω να το κανω αυτο..λιπον..εχω το τιμονι το ε46 πρεπει να αγορασω slip ring??? αμα το βγαλω το slip ring απο το τιμονι ε36 μπενει στο τιμονι ε46??
γεια σας παιδια...εχω ενα τιμονι ε46 σαν αυτο στο βιντεο....εχω ε36 για να το βαλω το τιμονι πρεπει να αγορασω slip ring???δεν μπορω να βγαλω το slip ring του τιμονιου ε36 και να το βαλω στο τιμονι ε46??
σιγνομη που το εχω γραψει δυο φορες απλα μπικα και δεν μου το εβγαζε...και το κσανα εγραψα
E36 M POWER
30-03-15, 15:07
Φιλε graphe36 αυτο που ζητας γινεται ,απλα θα χρειαστει να γινει μια μετατροπη στο τιμονι.
Στον κεντρικο αξονα το τιμονι χωραει κανονικα ,αλλα τα slip rings ειναι διαφορετικα ,οποτε το τιμονι δεν μπαινει ετσι απλα.
Θα χρειαστεις ενα slip ring απο Ε39 οπου ειναι ιδιο με του Ε36
http://www.fileden.com/files/2008/3/5/1797188/steeringwheel/8.PNG
Θα το προσαρμοσεις στο τιμονι του Ε46
http://www.fileden.com/files/2008/3/5/1797188/steeringwheel/13.PNG
και θα δουλεψει κανονικα το τιμονι.
26703
μηπως θα μπορουσες να ξαναδειξεις τις φωτο γτ δε μου τις βγαζει; και τι ειναι αυτο το slip ring που λετε;;;
SUPERCHARGER
31-03-15, 01:13
ουτε 5 χρονια μετα.....
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.